Domnule președinte Traian Băsescu,

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

miercuri, 20 august 2014, 11:50

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

La cîteva minute după intervenția dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred,  președintele te-a amenințat!”.

Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent.

Mai mult, v-ați pronunțat că ”în mod categoric, instituțiile statului au greșit”, le transmiteți că ”cei care au semnat trebuie să răspundă” și precizați că acum Președinția a solicitat și ea actele. Mă bucur! Nu pentru că ați crede că știți mai bine decît instituțiile că au greșit, ci pentru că aveți actele. Care oricum sînt publice, aflate în setul de documente al fiecărei companii, depozitat la Registrul  Comerțului.

Apropo, aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute. Un important jurnalist TV m-a întrebat și i-am răspuns.

Sînt convins că aveți oameni valoroși care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanțării firmelor și ce rol și limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut și, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate și de legislație a companiilor. Veți vedea că, înainte, ziarul împrumutase bani și de la acționarii fizici pe care-i avusese, de cîteva ori mai mulți decît de la Crescent. Așa se finanțează companiile, domnule președinte: prin împrumuturi, prin reinvestirea profitului, prin mărirea capitalului social.

De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri.
Imaginați-vă cîți oameni de stat au semnături pe contractele cu Grivco, cea care a fost practic una dintre rezultatele economice ale lui Crescent! Ați fost ministrul transporturilor în atîtea guverne. Aveți siguranța că nici o instituție din subordinea dumneavoastră nu a semnat vreun contract cu o companie a lui Dan Voiculescu, finanțată inițial din Crescent sau unde Crescent era/fusese acționară? Parcă una dintre firmele lui Vociulescu deservea ceva pe la aeroporturi. Îl face asta vinovat sau blamabil pe directorul de acolo sau pe șeful lui, pe ministru? Nu sînt nici ironic și nici insinuant, n-am nici o informație, dar mă gîndesc că ar fi practic imposibil să aveți această certitudine. Nici n-a fi rezonabil din partea mea să vă cer s-o știți pe de rost.

Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva.

Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla  lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Dar Udrea avea mijloace. Insinuările pe care le-ați pus atunci în circulație s-au dovedit nefondate, în schimb judecătorii au decis condamnări pentru toți cei  12 inculpați din dosarul Ridzi.

”Tablou dezolant de corupție” și ”fapte extrem de grave” au motivat judecătorii verdictul din cazul Ridzi. Nu e definitiv, vom vedea cum se va finaliza.

Mai apoi, într-o discuție bărbătească între patru ochi, mi-ați spus că acelea au fost informațiile despre mine care v-au fost puse pe birou. V-am mărturisit dezolarea că o instituție cardinală din România poate lucra pe bază de zvonuri.

Nu v-am spus atunci, pentru că aflat mai tîrziu, care a fost filiera ilegală prin care eu și colega mea Mirela Neag am fost urmăriți și ni s-au răscolit biografiile pe parcursul cazului Ridzi. N-ați cunoscut episodul, dar i-ați căzut într-un fel victimă. Pentru că n-au găsit nimic compromițător  ați fost probabil mințit și vi s-a aruncat ceva să fie. L-ați rostit așa, într-o doară, cum ați făcut și în seara asta.

Știți, am calculat cîndva cît de puțin ați vorbit cu mîndrie despre compatrioții dumneavoastră și cît de mult v-ați referit la defectele, nereușitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omenește, cred că v-a fost greu să fiți președintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt malițios.

După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, ați afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că ați băga mîna în foc pentru mine și pentru Cristian Tudor Popescu în privința onestității noastre. Ideea dumneavoastră era că, atunci cînd scriem, o facem pentru că  așa ne taie capul.

Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră. Într-un fel e logic, pentru că aveți noi informații, care înțeleg că tocmai v-au parvenit pe birou. Citiți-le vă rog! Am tras adînc aer în piept și mi-am zis să nu ripostez la noile insulte și insinuări. Dar vă asigur altceva.

Ca multe alte milioane de români, amîndoi avem încredere în instituțiile statului. În buna mea credință nu aveți încredere, e dreptul dumneavoastră, dar în instituții avem.

Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări,  vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era unul dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte puține alte titluri…

Publicul n-a uitat ancheta cu cele 400 de săli de sport, criticarea lui Anghel Iordănescu pentru că subordonase echipa națională celor de la PSD+PUR și altele. Patronul nostru era în partea cealaltă, noi ne făceam treaba și atacam puterea.

De altminteri, ca proaspăt președinte al României, mi-ați acordat pentru gsp unul dintre primele interviuri din presa scrisă. Apoi, în 2007, am susținut varianta NU la referendumul de demitere. În 2009, alături de CTP, de Adrian Ursu și de alți jurnaliști, l-am făcut praf pe SOV la propriul lui post de televiziune, în acele fierbinți momente de după dezbaterea finală, cînd audiența era chiar mai mare decît la transmisia în direct!

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa.

Comentarii (217)Adaugă comentariu

Nasul TV » Tolontan contraatacă! | Scrisoare pentru Traian Băsescu  •  21 august 2014, 13:20

[…] Sursa: tolo.ro […]

un fleac  •  21 august 2014, 13:22

Te-a ciuruit.Stii vorba aia veche romaneasca? „cand te bagi in albie te mananca porcii”.De cand a fost legat seful atot-stapanitor si atot-stiutor urla foamea in voi.Ai transformat meseria ta si blogul de vreo 2 saptamani in Antena3 bis.Daca ai conturi de reglat fa-o prin intermediul jurnalului national, antena 3 si te rog frumos lasa sportului ce este al sportului.Sau mai nou GSP inseamna Gazeta Securistului Puscarias?

berila  •  21 august 2014, 13:27

@matei

Numa tampenii debitezi…de la „reactie de introvertit” pana la „ocupa ilegal functia de presedinte”…asta e de la Antena 3 ,ca aia le stiu pe toate si au mereu dreptate…

Liviu  •  21 august 2014, 13:28

Asta este pentru toti postacii basisti. Eu cred ca este unul dintre cei mai buni ziaristi si tot ce a scris s-a dovedit adevarat. Tot fceti referire la Voiculescu, uitand ca toata media este intesata de fosti securisti. Fratii Paunescu, oare ce sunt ? Au luat Hotelul Intercontinental dupa ce statul a bagat cateva milioane de dolari, a luat cu japca hotelul Lido de care dupa ce l-a supt l-a lasat mostenitorilor dupa ani de procese. Cand au vazut ca nu mai mege cu Iliescu au cotit-o spre Basescu. Mai vreti exemple de securisti ????

Whiteredarad  •  21 august 2014, 13:29

„Musca pe caciula ” este cateodata insuportabila ! Da,Dle Tolontan,Basescu Traian ( vorba patronului Dv) are dreptate,ati facut jurnalism politic partizan. Sa va aduc aminte doar, cit si cum ati scris despre Patinoarul din Brasov ?. Acum aceasta constructie este martorul ca acuzatiile dv au fost de rau gand,e frumos,e util,localnicii se mandresc cu el.Stiu doare.cind esti aratat cu degetul,dar stilul Dv,acesta a fost ; jos cu aia ! (adica,cu dusmanii patronului dv). Din pacate,pentru Dv majoritatea celor care va reprosau „aciditatea” falsa,acum zambeste ironic.Stiu,va este tare greu sa acceptati,dar pina la urma hartia nu suporta chiar orice,vine o vreme cind…

ardeleanu  •  21 august 2014, 13:45

doar un mic comentariu: afirmati ca dl presedinte critica poporul si ca nu vede nimic bun,ar trebui dupa opinia d-voastra sa fim ca pe vremea raposatului cind se tot lauda poporul fara sa observam ca suntem o natiune vai de mama noastra,credeti ca toata europa e oarba si noi suntem sfinti,aflati parerea mea suntem orbiti de prostie ca natiune iar voi cu antenele a-ti pus suficient ingrasamant sa ajungem aici,sunt dispus oricand sa va aduc argumente tocmai de aceea v-am lasat si adresa de mail

casillas  •  21 august 2014, 13:46

@OviS: Stai calm, „cel mai toxic politician si om de dupa 1989” mai are doar cateva luni de mandat de prezident. Apoi se va duce dupa colegul lui in ale securismului, Felix.

TraiaNELU  •  21 august 2014, 13:47

O intrebare ,sau doua/poate trei;va rog ca nu prea inteleg.Dvs. sunteti jurnalist sportiv?Acest ziar este despre sport?In afara sau de la „gala Bute” in sportul romanesc curge lapte si miere, toti au devenit corecti peste noapte,magariile mai vechi s-au prescris si binenteles dvs. in lipsa de activitate, subiecte, anchete, investigatii v-ati reprofilat in politic(a)?Abia astept sa vad urmatorul articol/cine va mai ameninta, santajeaza,deranjeaza.Banuiesc ca l-ati sunat pe Base sa-i acordati dreptul la replica, asa cum ati facut-o si cu Burci.Sunteti tot mai jalnic(i) pe zi ce trece.Cu siguranta si acest comentariu va fi cenzurat

Mos Vasile  •  21 august 2014, 13:50

ma surprind comentariile.. majoritatea par ale unor oameni cu un intelect cu mult peste media celor care comenteaza in general articolele de presa. Felicitari macar pt ca ati reusit sa coagulati aceste idei interesante pe acelasi forum.

Sa va spun ceva: radicalismul e in crestere, si de o parte si de alta. Nu s-a ajuns inca la dictatura, dar suntem in antecamera. Nu stiu care dintre tabere va castiga, dar invingatorii vor fi obligati sa recurga la dictatura, si sa-si elimine rivalii. Ca pe vremuri. E o lupta intre reptile. Fiecare tabara joaca acum ‘ALL IN’. Ori la bal ori la spital. Nu mai pot da inapoi, au intrat intr-o spirala a mortii din care nu se mai poate iesi usor.

Eu nu am incredere in oameni. In justitie. In institutii. Sunt vorbe goale. Dar am incredere ca Dumnezeu plateste de multe ori polite chiar din timpul vietii, si chiar prin intermediul unor oameni manjiti pana peste cap. Ca poate transforma raul in bine. Probabil ca medicament spre indreptare, pentru cine considera ca mai are inca sanse de recuperare. Pentru ca toti ne-am radicalizat intr-un fel sau altul. Un radicalism in a comite faradelegi.

E pacat ca s-a ajuns aici, si punctul de neutralitate este imposibil de atins. Oricat ar incerca cineva sa para impartial, nu va reusi, echilibrul este instabil. Oscilatiile fata de punctul de echilibru vor fi din ce in ce mai mari. Vei supara cand pe unul, cand pe altul.

Din acest motiv, pentru binele si linistea dvs, va recomand sa renuntati la a-l mai supara pe dl presedinte. Impartialitatea este un concept mult prea abstract, daca nu inexistent. Nu detineti adevarul absolut, chiar daca pare ca ati gasit un adevar local.

Nu cunosc f bine cazul, dar nu merita sa va pierdeti libertatea pentru cele 2-3 milioane de euro din gala Bute. La ce tunuri s-au dat in tara asta, astia sunt bani de seminte, si astfel riscam sa strecuram tantarul si sa inghitim camila. Totul sub umbrela impartialitatii. Nu stiu daca o faceti intentionat sau nu, iar daca nu, cred ca ar fi intelept din partea dvs sa admiteti ca oricine poate fi folosit drept coada de topor la un moment dat fara sa-si dea seama. Oricat de inteligent ar fi, intotdeauna e cineva mai inteligent, sau macar mai siret.

E un sfat de la cineva care va apreciaza, de multe ori, articolele.
Mai am si un repros: ca manager sau director la gsp, ati transformat revista dintr-un ziar de sport intr-un tabloid jenant. Sa stiti ca e imoral, chiar daca, in ziua de azi, imoralitatea este ascunsa sub umbrela profitului. Stricati noua generatie de copii care va citesc si-si definesc repere in functie de ce le serviti acolo. Poate si numai asta e un motiv suficient pentru ca ‘justitia imanenta’ sa va pedepseasca intr-un fel sau altul. Nu pentru astfel de libertate de exprimare s-a iesit in strada la revolutie, sa stiti. Nici pentru libertatea de exprimare folosita de Mr Gadea si Mr Badea drept paravan pentru a improsca unidirectional cu noroi. Decat asa presa, prefer cele 2h de TV de pe vremuri. Din toata informatia de pe piata, 0.1% e utila, restul e balast.

Multa sanatate, si o zi buna, atat dvs cat si celorlalti cititori.

omul simplu  •  21 august 2014, 13:55

Stiti foarte bine care este starea deplorabila actuala a presei de toate felurile din Romania si cauzele. Nu mai exista nealiniati si daca sunt, nu-i aude nimeni.
Riscati sa cadeti la mijloc intre doua tabere de politruci si mercenarii care-i slujesc, aflati intr-o batalie pe viata si pe moarte. Si nu prea, cei care se aseamana vor coabita intotdeauna, dar au nevoie de circ, putin sange si victime colaterale.
Priviti ce se intampla zilele astea, campania electorala dusa in afara intervalului legal se acutizeaza si devine permanenta, mijloacele folosite sunt josnice, conteaza doar rezultatele efemere.
Eu pot pleca din tara oricand, dar nu-i o solutie. Sper ca un naiv perpetuu ce ma aflu, ca daca nu suntem noi in stare sa ne facem curatenie in ograda, sa inlaturam trollii politici ce dezbina si promoveaza falsele valori, sa avem un ghinion nemaipomenit si sa ajunga in fruntea tarii un om care nu indeplineste criteriile actuale de eligibilitate ale clasei politice autohtone. Sau sa-l puna altii, din afara, daca noi nu avem discernamatul necesar. Iar sistemul democratiei bananiere de astazi sa dispara. Daca nu pentru mine, macar pentru generatiile viitoare. In caz ca are vreo importanta, nu ma voi plimba pentru dvs., dar ma voi ruga sa nu fie cazul.

ariel  •  21 august 2014, 14:08

domnu’ tolontan,

va citesc cu atentie si cred ca manipulati cu abilitate incercand sa induceti ideea ca dvs persoanl sunteti amenintat de basescu, pe fondul ideii de isterie generala cum ca meseria de ziarist in romania este extrem de PERICULOSA?! (ma rog, as zice ca ptr unii este extrem de banoasa)…… o manipulare, caci am vazut ieri interventia presidentului si nu mi s-a parut ca ar plana vreun pericol serios asupra Dvs.

nu pot sa nu remarc ca de la o vreme aveti tot felul de interventii publice, care daca sunt citite in context conduc la ideea unei campanii …. asca ca varog, nu va mai obositi sa ne explicati caci am inteles: de ani buni lucrati cu voiculescu si NICIODATA nu veti fi asimilat cu un opozant al lui….. ba chiar din contra! chestia asta cu ziaristul independent ce isi face meseria cu onestitate patriotica, trecand prin furtuna vremilor este extrem de plicticoasa!

cat despre interventia anterioara a numitului „iaru” (adevarat sau fals) nu spun decat atat: o mizerie dupa chipul si asemanarea celui care a scris-o!

parerea mea  •  21 august 2014, 14:13

Cataline,
Eu zic ca Basescu facea referire la Tuca, Nistorescu, SRS, gadea, badea, nu la tine si la familia ta. Ai argumente sa ma contrazici?
Ai argumente sa contrazici afirmatia ca presa romaneasca este plina de lichele?
Risti ca aceasta vIctimizare gratuita sa ne spuna altceva despre caracterul tau. Colegii tai sunt zilnic amenintati, unii chiar agresati de politicieni, dar asta nu inseamna ca se apuca sa-si scrie ode propriului curaj. Face parte din riscurile meseriei.
iar cand ne spui de „oameni atat de inferiori”, zau ca ma incearca gandul ca nu esti „atat de superior” celui care este la sector 5.
So, ocupa-te de anchete si dezvaluiri, eventual si din guvernul Ponta-ca ai destule materiale, deoarece la asta te pricepi. lasa sportul, morala si politica pe seama celor care au ceva de spus.

goghe  •  21 august 2014, 14:17

„Vertical” mai esti! De asta ai blocat comentariile mele?
Deranjau si nu mai ieseau la numar cei care te aproba doar pe tine?
Felicitari! Ai dovedit „caracter”! 🙂

socului  •  21 august 2014, 14:22

Daca nici asta nu mai e hartuire cu justitia pe post de barda… atunci ce mama naibii mai e?!
Lasati comentariile care duc catre zona Voiculescu+ Catalin= LOVE…
Nu despre asta e vorba.. Si chiar daca ar fi asta nu justifica macularea si amentintarea din partea unui PRESEDINTE de stat membru UE, partener NATO…
Bai treziti-va!!!

Mutu  •  21 august 2014, 14:24

Daca vroiai sa aperi o chestiune de principiu, puteai demisiona. Nu-mi spune ca nu intuiai ca un astfel de imprumut poate implica un aranjament vizand continutul editorial. Argumentul tau, ca „asa se finanteaza companiile”, insulta inteligenta cititorului: Crescent nu era Banca pentru Dezvoltare.

Mihu  •  21 august 2014, 14:35

Domnule Tolontan, foarte perspicace si intuitiva e Mirela Neag! Cum a auzit de la Presedinte ca e vorba de „ziaristi lichele si oameni fara caracter” s-a gandit imediat la dumneavoastra si v-a sunat!!

Intact nu-i aici , dar Hot News da  •  21 august 2014, 14:47

Presa din Românika e , oficial , pericol major pentru securitatea ţării , deci monitorizarea ei prin mijloace specifice e obligatorie şi pe deplin justificată.
Dacă mai există dubii asupra ţintelor media , preşul le-a nominalizat explicit.
Întîmplător , cam toată media e băsistă , dar nu aici e pericolul !
Alte întîmplări similare:
_Absolut toţi mogulii răi au dat piept cu justiţia-Voiculescu , Vîntu , DDD, Elan , Seby Ghiţă
_Viţeversa , mogulii buni n-au fost atinşi nici c-o floare de oarba independentă , deşi motive sunt gîrlă: Păuneştii , Teszari , Burci , Guşă etc.
N-ai tuşat niciodată aceste întămplări , dovadă că , nu degeaba , te-am caracterizat ca băsist subtil , deşi am luat în piept toate mijloacele de cenzură pe care le utilizezi din plin ; argumentaţia nu-mi foloseşte la nimic , deoarece articolul ţi-a desconspirat , indubitabil , această calitate !
Regulile de bază ale băsismului , nu toate acceptate de tine sunt:
_organisme importante ale statului sunt înţesate cu băsişti , majoritatea politruci , care acţionează aparent sincronizat : CCR , CSM , ÎCCJ, CA , DNA , ANI , Parchete , SRI , SIE şi ceilalţi ascultători
_ tătucul presupune că a fi băsist însemnă a-l susţine permanent , 100% , laolaltă cu ceilalţi băsişti practicanţi , pe principiul-Doar eu te-am numit , d-le chestor !
_cine încalcă regula anterioară, intră pe lista neagră, alături de adversari băsismlui , constituind bază de lucru pentru organe , pasibil de excludere din sistem
_băsiştii , şi numai ei , sunt apărătorii justiţiei şi statului de drept , ceilalţi sunt comunişti , antiioropeni şi antidemocratici , deci raportaţi şi monitorizaţi de licurici.
Naivitatea cu care aştepţi nişte răspunsuri ale justiţiei în cazurile Ridzi şi Nuţi Udrea e înduioşătoare , de parcă n-ai şti că :
_ marea majoritate a procurorilor sunt numiţi cu semnătura lui Băsescu
_ foarte mulţi judecători importanţi , în special din ÎCCJ şi Curte au aceeaşi provenienţă politică
_ completele de judecată importante sunt numite nealeatoriu şi 100% , monitorizate , ascultate şi modificate aiurea
_ unde trebuie se judecă cu celeritate şi deschidere către anumită parte a presei , restul e tăcere !

Emil  •  21 august 2014, 15:06

Daca argumentul tau e „Era Crescent o companie ilegală în 2004? „, inseamna ca e groasa rau. Scrie-ti materialele, fa dezvaluirile pe care ti le cer patronii, dar nu mai juca rolul de onest, independent si fara de prihana.

Florin  •  21 august 2014, 15:29

Nea Tolo, eu sunt poate un pic „basist” (din inertie), dar mi-a placut cum l-ai pus la punct pe Base!

Acum, sa judecam corect, Base n-are renume de corupt si si-a incordat muschii pentru justitie si la el in partid si ca presedinte, DAR

are si el o slabiciune (mai stii ca se gaseau savarine la cofetarie in piata victoriei, iar unora le pica greu savarinele) si o problema (i-a placut si verzei la bruxel), cele doua elene, incat uneori gandeste (de fapt simte) tribal. Paradoxal, e o dovada de tarie de caracter.

De acolo pana la dictatura si „basism” e cale lunga, sunt fabulatiile chelnerilor din presa.

E clar ca tu nu ai fost chelner pentru ca ti-ai putut alege subiectele incat „sa nu te vinzi”, in general ai acuzat si nu ai aparat, ceea ce o treaba inteligenta.

Acum base n-are dreptate, a gandit cu inima iarasi.

SI MI-A PLACUT CA AI FOST CA DE OBICEI UN PIC PARSIV SI N-AI ZIS NIMIC DE MONDIALU. CRED CA ARTICOLUL ASTA AR TREBUI SA-L SPERIE RAU PE BASE; STIU CA IL VEI INFUNDA…

sandu  •  21 august 2014, 15:32

draga tolo,in primul rand sper ca de data asta sa nu mai stergi comentul.am cateva inrebari:cum se face ca prietenul tuca a fost mazilit
pt.mult mai putin,iar tu nu (desi sustii ca ai scris inpotriva lui dv)?mi-ar fi placut sa citesc si despre anchete asupra actiunilor in care au fost implicati sefii tai(dv,camelia,gadea,mirciulica cu a lui fabrica de tigari,tigaretele,nistorescu cu accidentul mortal-apropos,vad ca inca ne”formeaza opiniile”etc.)si nu in ultimul rand pe actualul presedinte(dupa ce-si termina mandatul)neuitandu-i pe ceilalti 2 de dinaintea lui.dar toate acestea nu in ziarul de sport.aici as vrea sa citesc doar de sport(si nu doar de fotbal)sunt o gramada de sporturi pe care nici nu le amintiti!

usualhater  •  21 august 2014, 15:42

Din păcate, cu tot respectul pentru calitate ta de jurnalist, da data asta Băsescu are dreptate. Am citit foarte des critici la adresa lui Băsescu & Co și foarte rar critici la adresa mișcării politicii obscure ce vă finanțează ziarul, implicit activitatea. Este urât că jurnalismul sportiv încearcă să facă partizanat politic. Poate ție, Cătălin, nu ți se pare relevant ce spun eu aici, dar, crede-mă, este o opinie cât se poate de obiectivă din partea unuia care-ți citește articolele sportive ca pe o biblie.
Ca un sfat personal – lasă treburile astea în seama justiției și scrie despre sport. Este ceea ce te definește profesional și moral.
Succes!

Tudor Pop  •  21 august 2014, 16:35

Dle Tolontan, sunteti de apreciat ca nu va puneti poalele in cap sa urlati ca moare libertatea presei, ca viata jurnalistilor e in pericol si alte asemenea exagerari. Din fericire, in Romania se poate scrie absolut orice, chiar si neadevaruri crase.

Basescu nu poate tine lectio de morala nimanui, dar asta nu inseamna ca tot ce afirma el e automat neadevarat. In cazul de fata, in stilu-i securistic, face insinuari nefondate. Ati explicat destul de clar cum se face o marire de capital, cu siguranta Basescu stie si el. Nu numai ca nu e nimic ilegal, dar nici imoral in ce va priveste. N-ati luat banii respectivi in nume personal, nu va imprumuta patronul sa va faceti casa, ca pe alti „jurnalisti”. Institutiile se pot sesiza in privinta Crescent, poate au fost nereguli, dar nu exista nici o legatura intre o marire de capital, Tolontan si provenienta banilor. Si Basescu, ca alti confrati de-ai sai, joaca la cacealma incercand sa discrediteze ce nu-i convine.

P.S. Sper sa nu acceptati in spatele dvs, in numele unitatii breslei, adevaratele lichele din presa. Ele exista si inca cate!

Liviu  •  21 august 2014, 16:40

Esti un HAHALAGIU ca toti cronicarii tai subalterni.
Decenta ta e NULLa.
Presedintele (oricare ar fi) este o voce, si are dreptul sa se exprime.
Numai cultura ta comunista, crede un varianta adevarului UNIC.
Trebuie sa lasati locul altora care sa screie despre sport nu numai RAFUIELI penibile.

euxin5  •  21 august 2014, 16:51

Daca nu as trai in Romania, textele a prea multor comentarii ar fi suprarealiste. Un „presedinte” de tara minte cu tupeu si ameninta indirect un jurnalist, a…..oara. Un jurnalist ce prin munca sa ii ameninta „integritatea” prietenei sale intime, mai nou, candidata la functia suprema in speranta ca va obtine imunitate printr-o combinatie politica. Pentru ea si pentru prietenul sau intim, „presedinte” pentru inca citeva saptamini. Imunitate fata de dosare care par a fi iminent trimise in judecata. Imediat pentru ea sau in viitorul apropiat pentru el.
Care poate fi motivarea obiectiva, prin care comentariile la care ma refeream pot justifica aceste atacuri impotriva ziaristului ? Atacuri la persoana, niciodata justificate sau argumentate, fara nicio referinta la situatia in discutie. Ma refer la cazul penal, responsabilitatea prezidentiala sau prestatia ziaristului, punctual, in cazul de fata.

Tudor Pop  •  21 august 2014, 16:59

@Mihu

Foarte buna ironia, dar e fara fond. Ca insinuarile presedintelui.

F  •  21 august 2014, 17:03

Eu n-am înțeles două lucruri: de ce îi spuneți președinte și de ce îl numiți domn?!
CTP spunea dăunăzi, referindu-se la condamdarea lui Voiculescu, că a fost a doua mare zguduiala pe scena politică românească. Eu o aștept pe a treia, cea mai puternică!

euxin5  •  21 august 2014, 17:12

Dle. Tolontan,
Cred ca veti rezista acestor mizerabile comentarii. Nu erati aici daca nu aveati aceasta calitate. O linie din „Reconstituirea”, imi vine in minte. Textul Dvoastra e excelent, la obiect, iar modul in care insinueaza „baiatul din Basarabi” ca ati fi responsabil pe finantarea firmei private GSP in care sinteti redactor sef, in niciun caz proprietar, il acuza pe el. Totusi, de la Basarabi la Anvers e un drum lung care nu se putea parcurge decit trecind pe la scoala formala sau informala de la Baneasa. Ii multumesc lui Iliescu pentru ascensiunea baiatului la nivel prezidential.Omul are intotdeauna acelas comportament, usor de anticipat. Am insa o singura remarca in plus. Daca era puternic pe pozitie, nu avea nevoie de amenitari.. Baiatul isi rezolva problema fara vorbe. Consider ca v-a ridicat o minge la fileu ati raspuns sec. Va felicit!

b1tv  •  21 august 2014, 17:43

surprinzator de multi basisti arunca cu noroi pe-aici; sunt cam multi pentru ce popularitate are prezidentele in functie; ori mica divizie de raspandaci isi face treaba cu brio. Cred ca vi s-au batucit buricele degetelor la cate trebuie sa raspundeti, saracii de voi! Rugati pe tatal vostru de la Cotroceni sa va suplimenteze numarul, ca e urat sa faci ore suplimentare pe caldurile astea. Cred ca nu aveti timp nici sa beti un pahar cu apa. Va pune sa prestati si pentru Udrea? Las’ ca nu mai aveti mult, in noiembrie scapati de corvoada. Cereti sa va deconteze si analizele medicale, ca sunt atatia microbi pe tastatura…

iom  •  21 august 2014, 17:52

tolontane, esti un neispravit!

florin  •  21 august 2014, 18:16

Antena 3 este aici !? Nuuuu !? Pacat !!!!
O foarte greu sa joci la doua capete si sa prinzi roiala.

room  •  21 august 2014, 18:26

trebuie spus la obraz ori cui indifferent de ce functie ocupa?????mafiota si in politica roomanasca.

CARMEN  •  21 august 2014, 18:26

Ai perfecta dreptate, dar te-ai trezit cam tarziu.
Greu ti-ai dat seama ce fel de om e Basescu. N-are nimic sfant in el. Azi zice una, maine alta. De caracter, ce sa mai vorbim. Mai rau decat al lui n-am vazut in viata mea.
Greseala ta este ca l-ai luat in serios. Nu trebuia, crede-ma.
Oare sa te suspectez de naivitate?

qpax  •  21 august 2014, 18:38

Pe mine nu ma intereseaza ce zice basescu, si daca e sa aflu, accidental, nu ma surprinde, pentru ca este un caz diagnosticat de … tulburare deliranta: http://www.romedic.ro/delir-tulburare-deliranta

In schimb acest articol imi demonstreaza ca am avut dreptate in ce te priveste … incerci de mult timp sa intrii in gratile ‘presedintelui ales’ si mai rau in gratile sistemului … si oricat ai muncit in acest sens, nu vei fi considerat niciodata ‘unul de al lor’, pentru ca nu esti … pur basist, lucrezi la un enterprising finantat de Voiculescu … iar basistii stiu … prima regula a dimensiunii lor de gandire … cine te plateste, te detine! Asa se intampla si cu insttitutile pe care le aperi tu … Ai incercat de mult timp (in din 20014, zici tu) sa le demonstrezi basistilor, ca esti de-al lor … dar uite … 10 ani au trecut si n-ai reusit … ai jucat si la celalat capat … backup plan … sa convingi un numar important din cititori ca esti impartial … in opinia mea nici asta nu ai reusit: a sustine niste institutii numite toate de un ‘presedinte nebun’cu atata patos, si in pofida unor abuzuri evidente care le observam toti, si pe o statistica de contestat dovedeste o rezolutie clara de politie politica (MATEMATICA: pe numarul de dosre anchetate … din taberele pro si anti prezidentiale)… nu te poate face impartial … NICIODATA si in nici o dimensiune.

mitica  •  21 august 2014, 18:44

166
Mihu Says:
August 21st, 2014 at 2:35 pm
Domnule Tolontan, foarte perspicace si intuitiva e Mirela Neag! Cum a auzit de la Presedinte ca e vorba de “ziaristi lichele si oameni fara caracter” s-a gandit imediat la dumneavoastra si v-a sunat!!
CORECT!!!!

mda  •  21 august 2014, 18:55

tot trustul vostru e plin numai cu oameni de ultima speta!

tardelli  •  21 august 2014, 18:55

Domnule Tolontan,acum cateva zile ati luat apararea ziaristului de la Gandul ce a fost „executat electric„ de purtatorul de cuvant al guvernului.Un simplu caz de blocare a unui cont pe pagina personala de FB al purtatorului Mihai Palada.
V-am spus atunci ca ati exagerat ,ati scos din context si nu ati facut verificari amanuntite.
Acum dupa episodul inimaginabil de aseara cu Traian Basescu astept sa vad ce presa va sari in apararea dumneavoastra.
E incredibil cum Traian Basescu a iesit pe tv,evident pe postul B1 tv pt a va inchide gura si sa nu mai pomeniti vreodata in articolele dvs de „stimabila„ prezidentiabila….Elena Udrea.
Deci mor de curiozitate sa vad cine sare in apararea dvs!

cam subtire  •  21 august 2014, 19:33

Ai cazut de fazan Tolo, esti slab si fungi ca un soarece!!
CAt patetism! Este cumva cantecul tau de lebada?
Dar sa spui ca daca statul face afaceri cu o firma, mai mult sa mai putin onesta, atunci si afacerea cu voi este legala este…logica de gradinita!! Este ca si cum un copil care n ueste cuminte, arata cu degetul spre un alt copil care si acela este la fel! Da, este la fel, dar asta nu absolva vina celui care arata cu degetu’ (adica vina ta).
Eu zuc sa te retragi la pensie!

justitiarul  •  21 august 2014, 19:34

Felicitari, d-le Tolontan ! Ati reusit sa starniti o groaza de basisti vigilenti ca nu cumva sa zica lumea ceva de rau de idolul lor. Sunt convins ca aveti dreptate, asa cum ati avut si in cazul Ridzi, doar ca mi-e teama ca duduia EU e mult mai apropiata de stapan, in sensul ca stie prea multe despre el si daca da pe goarna il infunda total, de aceea e el asa de grijuliu sa-i ia apararea cu orice pret si sa-i intimideze pe cei care indraznesc sa-i deranjeze tihna si imbuibarea. Adevarul nu poate fi ascuns mult timp si sunt convins ca cine greseste plateste intr-un fel sau altul – felul il alege Dumnezeu. Basescu cand acuza pe cineva isi defineste singur caracterul sau mai bine zis lipsa de caracter – asta a facut si acum, la fel cum face de 10 ani.

bazileon  •  21 august 2014, 19:39

Tragedia e ca toti au dreptate in tara asta.

Argus  •  21 august 2014, 19:56

ai o reactie ca-n zicala „Chelul isi pune mana-n cap”
eu as mai spune ca „ceva” nu-i in regula, nu-i de inteles dece ai tunurile doar cei din opozitie; oricum, asa cum am mai scris „analiza” facuta in legatura cu ziaristii de la antene, Voiculescu (de fap, Voiculescu fiind tinta) lasi impresia (sa nu aduc acuze…) ca esti unul din terminalele A3.
pana la urma, cred ca stii, cititorii nu-s usor de ” imbrobodit” asa ca..”cine se scuza, se acuza” -ceea ce ti se potriveste! Perfect!

Vali  •  21 august 2014, 20:01

Ideea e simpla. Nutzi candideaza si basascu doreste sa o protejeze, doar e favorita sa nu? Oricum mai mult de 5% nu ia si intr-un final va ajunge in instanta dosarul „gala bute”.

ricco  •  21 august 2014, 20:10

Pentru Tolontan:
Domnule ‘INCHIPUIT’, este evident ca ti-ai fi dorit ENORM ca presedintele tarii sa te fi luat in seama fie si cu apelativul de „LICHEA” care intimplator, ti se potriveste DE MINUNE.. Oricum, NU ai avut aceasta onoare pentru ca, in ciuda a ceea ce esti tentat sa crezi despre tine, esti mult prea mic si lipsit de importanta, tu si cu ‘Gazeta’ ta de doi bani!!!…

qpax  •  21 august 2014, 20:34

Dupa lecturarea comentarilor…

Este absolut remarcabil, totusi, ce a putut sa faca … un om nebun, a redefinit Romania, a divizat-o pana la ura, a redefinit presa, a redefinit justitia, politica. Practic astazi fiecare individ, se raporteaza personal si profesional, la indeologia unui … om nebun, cu un discurs delirant si antagonist extrem. Ar urma … acum o dizertatie, in care fie sa-i atac injurios, fie sa incerc, argumentativ sa rezonez cu cerebelul modelat de basism … mi-as pierde timpul si l-as face si mai mare decat este pe acest … om nebun.

Altceva ar fi mai construnctiv sa spun … viziunea mea despre cum trebuie sa arate un presedinte. Acesta trebuie triplu responzabilizat:

1. responsabilizat juridic, sa nu se bucure de nici un fel de imunitate, alta de care se bucura orice parlamentar (aka demnitar ales) … o imunitate care este generata doar de functia si de exercitiul ei, care nu impiedica cu nimic organele de investigatie sa inceapa faza de cercetare si urmarire penala, urmata de trimitere in judecata … iar de aici judecare, condamnare, executare … fazele procesuale, sa-si urmeze cursul firec.

2. responzabilizat politic, pe baza programului electoral si promisiunilor facute in fata electoratului … pentru nerespectarea acestora sa poata fi tras la raspundere de electorat si de organismul POLITIC cel mai reperezentativ … Parlamentul Romaniei … sa poata sa-l suspende (o singura data pe perioada unui mandat, pentru a nu se crea abuz) … si ulterior infirmat sau confirmat de electorat prin referendum. Electoratul si numai electoratul este in masura sa decida daca abaterile de la programul electoral prezidential, sunt atat de grave incat sa necesiste anularea mandatului original dat presedintelui.

3. responsabilizat constitutional, pentru modul cum presedintele se raporteaza la legea suprema a statului roman … este esential. In Romania traim PARADOXUL, in care orcine calca in picioare Legea Supreama, care defineste insusi esenta Statului de Drept … nu plateste absolut nimic, nici personal, nici profesional-disciplinar, iar cetateni care incalca legi mult mai putin importante, sunt proiectati ca Infractorii Natiunii si pur si simplu stigmatizati … asta denota o necunoastre cronica a mecanismelor democratice si legale! Curtea Constitutionala (ALEASA in breasla magistratilor si pe criterii din cele mai ELITISTE … si nu numita de Presedinte si alti factori politici parlamentari) … sa aibe dreptul de a DEMITE un presedinte, care incalca grav, sau mai putin grav dar repetat, Constitutia Romaniei, bineinteles cu respectarea dreptului la aparare a presedintelui, care poate sa apara in fata Curtii si sa-si prezinte apararea. Vorbim de DEMITERE … nu de suspendare, pentru ca abaterea presedintelui nu este politica, electorala, de aceasta data, este constitutionala … nu mai este treaba Cetateanului sa decida in acest caz asupra raspunderii prezidentiale, nu este vorba de popularitate si demagogie … este vorba de Legea Suprema, si decizia trebuie sa apartina unui organism ulytra-specializat, care sa aibe competenta si jursdictia de a decide in cazul unei abateri constitutionale, Curtea Constitutionala (repet … 100% independenta de orice numire politica sau adminsyrativa).

Asa trebuie incadrata institutia prezidentiala in cadrul unui Stat de Drept, si o democratie reala, platoniana. Ar rezolva 90% din probleme care va macina creierasele voastre beligerante orbeste, si dornice de partizanat doar de dragul de a polemiza (si a va auto-ridica in rag intelectual prin polemica axiomatica) … fara sa posedati o cunoastere adecvata a mecanismelor cu care lucrati si retorizati.

Basescu este un fenomen tragic, mai ales prin elementele de instabilitate psihica si patologie prin care se defineste … tragic este si fapul ca acest gen de patologie … prezintaa toate elementele unei epidemii contagioase la nivel national … dezoltarea culutului idolatristic, si re-activarea unor gene de traditie iobaga, manifestate mul mai pregnant intr-o anumita zona geografica a acestei tari … dar cel mai tragic … este cadrul legal si constitutional, care-i permite UNUI SINGUR OM, indiferent de starea lui de sanatate mentala, sa provoace asemnea convulsiuni sociale, mediatice si ideologice!

magaru vesel  •  21 august 2014, 20:41

VOTE CATALIN TOLONTAN FOR PRESIDENT ! Dar cred ca ar fi mai bun procuror general sau chiar sef la DNA ! 🙂

Mihai  •  21 august 2014, 20:47

TOLONTANE de ce nu te-ai facut politist caci: tot decoperi, ai fost primul, tu stii, am crezut….etc. Comenteaza sport si lasa INSTITUTIILE sa lucreze. Ai ajuns tu sa te iei bara-n bara cu Presedintele tarii. Daca a furat Udrea o sa plateasca, dormi linistit, Basescu la fel dar si tu in acelasi timp. Daca tu esti un mare OM moral, ca te dai vana, de ce nu anulati toate tatele si minciunile din partea dreapta a gsp., de ce? Un copli intra si vede, ii face mult mai mule daune decat banii furati de ala sau aia.
Hai pa ca m-ama plictisit, dupa vorba sefului vostru GIGI.
PS. Sper sa nu stergi mesajul.

paul S  •  21 august 2014, 21:27

Ai incurcat-o, domnu’ Tolo!

Se repeta povestile din revolutia franceza, la luptatorii basisti!

Tolontan este Maximilien de Robespierre al luptei pentru justitie si, cu toate meritele lui, iata cum este ghilotinat de camaradul de lupta basista, Stelica Negrea.

I-auzi una la Stelica: Faci afirmatii marsave!

E mult mai tare dialogul vostru decat scandalul vechi dintre Gigi si Mitica!

Am sperat din tot sufeltul ca nea’ Base sa aiba un pic de eleganta si sa intre in rolul lui Nicu Gheara.

Sa sune si el si sa va zica cat de caraghioasa e discutia.

genu  •  21 august 2014, 21:56

N-am vazut interviul cu Presedintele, dar va cred pe cuvant. Nu l-am vazut din banalul motiv ca n-am tv-de 15 ani. La fel ca si alti prieteni. Suntem din cei ce votam cu mana la nas sau deloc-eu prefer sa respir doar aer curat din ’96, „raul cel mai mic” nu ma intereseaza.
Observ ca inainte de fiecare scrutin atmosfera e, relativ, asemanatoare:cei vechi, umili atunci cand au cerut votul de investitura, devin foarte agresivi si intoleranti in momentul despartirii de functie. Imi aduc aminte ca actualul locatar de la Cotroceni plangea prin ‘2004-la vremea aceea am fost printre putinii creduli. Am fost convins ca un ditamai comandantul de petrolier nu poate cobori la un asa nivel. Ca un minim simt al penibilului nu-i da voie. Toti prietenii au ras de mine, toti se amuzau de naivitatea mea.
Sincer, nu m-am crezut niciodata naiv-sunt de parere ca fiecare om dreptul la o sansa. La sansa de a fi ceea ce vrea el sa fie!
Peste cateva luni m-am dus in Delta. Acolo am intalnit o doamna ce-l vazuse pe dl Stolojan in vara-mi-a spus ca inota ca un campion. Si acum, peste ani, domnia sa e la fel de sanatos si iubitor de inot. Foarte bine. Insa, de atunci dl Basescu nu m-a mai interesat niciodata. Nici de bine, nici de rau.
M-am nascut cu sentimentul ca traiesc intr-o tara ocupata. De catre o specie de oameni pe care bunicii mei n-au cunoscut-o. Oameni fara trecut, respect de sine, bucurii. Pana la urma, cred ca ei au dreptate-e tara lor, nu a mea. Eu pot fi, cel mult, un intrus.
Revenind la subiect. Un profesor de istorie mi-a spus demult:”cea mai importanta institutie politica in Marea Britanie e demisia”! Ca tot de acolo vine si ofsaidul, nu-i asa?

Venom  •  21 august 2014, 21:56

Basescu Traian is va pierde imunitatea in curand. Va dati seama ce vanat gras, pentru orice procuror care vrea sa se afirme (si care nu vrea?) Nici nu e nevoie de cine stie ce presiuni.

@Mos Vasile – echilibrul de care vorbesti poate fi atins, inclusiv prin cadere. Si noi tot cadem, ca societate, de la Revolutie, incoace. Inca n-am ajuns la acel t0 in ciuda momentului 1989.

Intact nu-i aici , dar Hot News da  •  21 august 2014, 22:05

Tolo , cum îţi spuneam mai devreme , băsiştii adevăraţi sunt solidari şi acţionează organizat , cu interfeţe rapide , paralel cu adevărul şi logica , susţinînd la infinit aberaţiile tătucului.
Naivitatea ta , care citezi din Hot news ca din clasici , chiar dacă ignori o colegialitatea normală , e victimă sigură în faţa unor propagandişti inepţi şi versaţi , precum Negrea şi Măling P Bot , sau cam aşa ceva !
Ţine-te tare!

andrey  •  21 august 2014, 22:10

aloo….Tolontane ziarul se cheama Gazeta SPORTURILOR nu e ziar de politica,de ce manipulati lumea latrinelor,pai are dreptate presedintele cand va numeste cum va numeste…..rusinica te credeam altfel dar m-am inselat.

Comentează