Mircea Badea, Lordul John și un simulacru

UPDATE 2: Vezi la finalul textului reacția președintelui FR Kempo, Amatto Zaharia.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 11:53

UPDATE 2: Vezi la finalul textului reacția președintelui FR Kempo, Amatto Zaharia.

UPDATE 1: Un cititor a rezumat mai bine ca mine: CSB, 58: „Pe mine altceva ma infioara…Ca s-a ajuns intr-o tara pretins civilizata ca daca doi oameni nu sunt de acord unul cu ce face celalalt sa se bata “oficial” si mediatizat. Mi se pare de-a dreptul periculos precedentul creat.
Nu esti de acord cu mine? Hai sa ne batem, sa vedem care are mai multa dreptate. Cred ca tara asta isi pierde mintile, daca le-a avut vreodata”

Cînd vezi, de aproape, un sportiv profesionist antrenîndu-se ai sentimentul că face parte dintr-o specie diferită. Că vine de pe altă planetă. Dacă Gabi Szabo și-ar arunca pantofii cu toc de la recepție și ar lua-o la fugă dinspre Romană spre Universitate n-ai prinde-o nici cu bicicleta.

Faceți această experiență o dată. Asistați la un maraton de undeva de aproape, pentru ca plutonul să vă treacă prin fața ochilor! Veți avea sentimentul că ei aleargă 42 de kilometri cum alergăm noi suta de metri.

Între oamenii obișnuiți, care mai fac sau nu sport, și performeri există o diferență de vitalitate imposibil de acoperit. Profesia și șansa m-au adus de două decenii și jumătate, ca ziarist, în preajma sportivilor profesioniști. Am învățat o lecție.

Dacă te arunci în bazin cu un profesionist, indiferent cît de mult te bălăcești tu în timpul liber, dai de patru ori din brațe și el e deja la capătul culoarului. Dacă încerci să faci un sfert de antrenament în regimul unui halterofil, riști să poposești pe masa de operații.

Acum aproape 20 de ani, l-am văzut la un antrenament pe Donovan Bailey. Era cald, acea căldură a Atlantei de ai impresia că răsuflă crocodilii prin tufișuri. Cînd m-am apropiat de el, atletul tocmai terminase un sprint și pornea în altul. Parcă înghițise kryptonită cu cereale la micul dejun. Peste cîteva zile, canadianul avea să cîștige titlul olimpic la 100 de metri. Văzut de sus, din tribună sau de la televizor, părea un tip obișnuit care aleargă un pic mai repede decît ceilalți.

Înfruntarea de vineri seară dintre Mircea Badea și Teodor Emanuel, campion național la Muay Thai, nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată. Pentru că a fost o cafteală, nu un meci.

Că Mircea Badea este orgolios și fără măsură nu e nici o noutate. Dar că un campion acceptă o confruntare cu un adversar amator, asta e atît de puțin sportiv.

Mai ales în disciplinele de contact, forța vine la pachet cu o responsabilitate aparte. Dacă ați schimbat vreodată două lovituri în glumă cu un prieten care făcea box, înțelegeți ce vreau să spun. Dacă nu, vă rog nu încercați!

Că oamenii se bucură acum pe net pentru că ”Mircea Badea a fost bătut măr” e treaba fiecăruia.

Și pe mine mă despart de Mircea Badea atît de multe lucruri. Pentru că nu cred că în procesul lui Dan Voiculescu s-a dictat o sentință politică, pentru că scriu că supremația legii trebuie să funcționeze în fața oricărui român, am fost și voi mai fi tăvălit la Antena 3.
Stați să vedeți acum cu turul 2 că mai toate televiziunile au întors armele împotriva lui Iohannis.

Dar a-l lua la mișto pe Badea pentru că nu a rezistat decît o repriză și jumătate într-o luptă atît de disproporționată că nu ar fi fost admisibilă în nici o țară civilizată, asta e absolut aiurea!

Acceptînd provocarea, Badea a fost teribilist, însă nu laș. A afișat o bravură inconștientă, însă o bravură. Nu de la amator aștepți discernămîntul, ci de la profesionist, care îl are înscris și în codul intern al sportului său. ”Nu mă pun la mintea ta!” e replica unui campion autentic în fața unei astfel de situații. Pe parcursul JO de la Londra, în 2012, Mircea Badea a criticat-o pe judoka Alina Dumitru pentru o opțiune politică. Alina nu l-a poftit pe tatami.

Dacă vineri seara realizatorul Antenei 3 nu ar fi avut pregătirea fizică, îndîrjirea și antrenamentul divers în zona sporturilor de contact, care l-au ajutat să blocheze multe dintre lovituri, chestia aceea, că luptă nu poți să-i zici, s-ar fi putut termina pur și simplu tragic.

Cît despre rezistență, o repriză de trei minute într-un sport de contact este enorm, nu sînt cele trei minute pe care le petrecem noi cumpărînd mărar la piață. Să lupți pe ring 5 minute te consumă uriaș chiar și într-un duel egal, darămite într-unul cu handicapul vîrstei și al antrenamentului zi de zi, an după an.

Poate că Teodor Emanuel n-a atacat atît de agresiv pe cît ar fi putut, deși mai degrabă cred că da, uitîndu-mă la cîțiva genunchi și pumni fără menajamente, însă, chiar și așa, care e succesul? Un KO tehnic în fața unei vedete TV?

Cu riscul de a lovi în mulțumirea de sine a profesionistului și a președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, cel care a arbitrat disputa, ei știu foarte bine că așa ceva nu se face. Tu, multiplu campion, nu provoci un amator! Tu, federație, nu poți organiza o luptă reală dintre un campion și o vedetă TV, numai ca să se răcorească sportivul și să faci publicitate sălii pe care o deții și sportului pe care tocmai l-ai maculat!

De altfel, luptătorul știa foarte bine că va avea în față un neofit, atunci cînd a spus: ”Amatorul Mircea Badea a vorbit urît de profesioniști!”. Și ce fac profesioniștii? Îi iau la omor pe amatori?

De aseară și pînă azi am discutat cu mai mulți maeștri ai sporturilor de contact. Sînt dezgustați. Majoritatea auziseră de provocare, dar, ca și mine, speraseră că totuși nu se va concretiza.

”Întîlnirea asta a fost încă o mizerie care face rău artelor marțiale. Aici s-a ajuns! În România, există bătăi, pentru pariuri, între copii de 12 și 14 ani, o sălbăticie cum numai în Rusia se mai întîmplă”, mi-a spus unul dintre cei mai respectați oameni ai domeniului.

Era 9 august 2008 cînd România cîștiga prima medalie olimpică de aur din istoria judoului nostru. La conferința de presă de la Beijing, Alina Dumitru radia cuminte și generos la adresa adversarelor sale, așa cum fac toți adevărații sportivi.

În dreapta ei stătea Ryoko Tani, una dintre legendele vii ale judoului mondial, care nu pierduse de 12 ani! Cînd Alina a învins-o pe invincibila Ryoko Tani în semifinalele JO, televiziunile din Japonia au întrerupt emisia și au anunțat: ”Mama noastră a pierdut”.

Privind-o pe japoneză, ceva îți oprea respirația. Fusese de 7 ori campioană mondială și urcase pe podium la 5 Jocuri Olimpice! Nu era nimic înspăimîntător, ci, dimpotrivă!, o energie calmă și profundă, care o înconjura și venea pînă la tine.

Unul dintre membrii delegației olimpice a României, care făcea oficiile de translator la conferința de presă,  mi-a mărturisit mai apoi că a avut certitudinea că forța nevăzută a lui Ryoko Tani  i-a mutat piciorul scaunului. Omul nu era nebun. Pe hol, la un pas de Ryoko Tani, 1,46 înălțime, am simțit că stau lîngă versiunea umană a vîrfului Nanga Parbat. Atît era de tare.

Sau poate că toți sîntem nebuni și simțim nevoia incontrolabilă a revanșei din partea celui puternic. Am convingerea că dacă Alina Dumitru sau Ryoko Tani ar fi văzut simulacrul de aseară i-ar fi așteptat la ieșire pe toţi acei cîțiva zeci de ”invitați speciali”, supercampioni, supervedete și superluptători, și i-ar fi tras de ureche folosindu-și doar două degete. În timpul ăsta, ei pot folosi ce arme doresc: pumni, picioare, furci și spray-urile paralizante ale bodyguarzilor, căci asta au ajuns unele arte marțiale la noi, paravane pentru firmele de pază.

La cele 48 de kilograme ale lor, Alina și Ryoko ar fi răsturnat sala cu fundul în sus. Și apoi, ca în cîntecul lui Mircea Vintilă despre Lordul John, i-ar fi azvîrlit-o federației de fempo, mîndra organizatoare de vineri seara a ceva ce nu există.

REACȚIE

Domnule Tolontan,
Referitor la articolul d-voastra, vreau sa va spun ca sunt in totalitate de acord cu ceea ce ati scris acolo. Vreau doar sa va precizez cateva lucruri, pe care poate nu le cunoasteti, pentru a intelege mai bine situatia:
1. Teodor Emi provine din Wushu/MuayThai si nu din Kempo.  Cine ma cunoaste stie foarte bine ca niciodata nu as fi permis vreunui luptator de-al meu sa lupte cu cineva neexperimentat.
2. Pe de alta parte, Mircea Badea vroia sa se bata cu Teodor Emi oricum, dar nu vroia sa se duca pe un teren si intr-o locatie ostila, ci vroia un teren neutru. Pentru ca amandoi ma cunosc de multi ani, s-au gandit ca eu as putea sa le creez acel teren neutru, fair-play. Acesta a fost motivul pentru care m-au contactat.
3. Am avut cu Mircea mai multe discutii in care de fiecare data am incercat sa-l fac sa renunte la povestea asta. Am avut discutii si cu Teodor Emi in acelasi sens, iar acesta, in semn de respect fata de mine, a fost dispus sa renunte si sa incheie conflictul. Mircea insa, nu. Mircea a vrut sa lupte cu orice pret, pe orice reguli, oriunde.
4. Dupa mai multe discutii, intelegand ca Mircea nu este dispus sa cedeze, am intrat in acest joc pentru a asigura neutralitatea dar mai ales pentru a-l proteja pe Mircea de el insusi (exemplu: am ales si insistat ca suprafata de lupta sa fie pe saltea si nu pe ring, tocmai pentru a-i da posibilitatea lui Mircea sa se protejeze iesind din suprafata de lupta, meciul fiind astfel oprit. Credeti ca daca acest meci ar fi fost in ring, ar mai fi iesit Mircea fara vanatai de acolo?! Dupa meci, cel mai mult mi-a multumit Mircea si staff-ul lui pentru ca am facut totul pentru protectia lui, chiar impotriva dorintei lui (el vroia in ring, etc…).
5. Cat despre imagine cu orice pret ……nici nu poate fi vorba…..pentru ca eu am fost cel care a insistat pe parcursul a peste 3-4 saptamani ca totul sa fie doar la nivelul unui meci de sparring in cadrul unui antrenament si atat. Eu am fost cel care a insistat sa nu fie permis accesul presei de niciun fel. Mircea a fost de acord in prima faza dar apoi, asaltat probabil de cereri venite din partea prietenilor lui, mi-a spus ca o sa vina cu 4-5 prieteni, apoi cu 7-8 prieteni, apoi ca or sa vina vreo 20 de prieteni. In conditiile astea, i-a spus si lui Teodor sa vina si el cu prietenii lui, etc. Initial am stabilit cu Mircea ca nu vine nimeni sa filmeze si sa fotografieze, acestea fiind facute doar de o singura persoana de-a noastra. Pe mine ma sunau cei din presa sa le spun cand si unde sa vina, iar eu ii refuzam si-i trimiteam sa vorbeasca cu Mircea. Apoi, cu 1-2 seri inainte de eveniment, Mircea a fost cel care a decis si a zis sa vina cine vrea si sa filmeze cine vrea cu telefoanele mobile.
Cam asa au stat lucrurile pe scurt. Eu am insistat ca bataia sa nu aiba loc iar apoi, cand m-am lovit de refuzuri, am insistat sa aiba loc in sala ca un simplu sparring in timpul unui antrenament fara public, fara presa…..dar toate au fost degeaba. Mircea a fost cel care, inteles probabil si cu Teodor, a permis accesul prietenilor, presei, filmari, etc…… . Nu am fost niciodata un alergator dupa publicitate cu orice pret si nici nu agreez genul acesta de meciuri. Cu toate acestea, ma bucur ca am reusit sa tin situatia sub control (chiar daca ea nu era creata de mine) si ca nimeni nu a avut nicio accidentare.  Ma bucur si ca acest meci a avut loc la mine in sala cu toate protectiile necesare, cu manusi mult ai mari si protective, de 12 oz, impuse de mine (normal se folosesc cele mai mici, de 8 oz), cu legitimarea lui Mircea ca sportiv si cu efectuarea vizei medicale la medicul sportiv, cu ambulanta si personal medical specializat prezent langa suprafata de lupta, etc….. Ma bucur ca am reusit sa gestionez foarte bine aceasta situatie delicata, pentru ca altfel, cu siguranta, ar fi avut loc oricum o bataie undeva pe strada intre cei doi, unde consecintele ar fi putut sa fie foarte grave.
Credeti ca daca urmaream cu orice pret sa-mi fac imagine pe seama acestui eveniment il mai organizam intr-o sala obscura, cu public restrans si filmari cu telefoanele mobile?! Cu siguranta, nu. Eu abia asteptam sa se termine totul iar cei doi, mai ales Mircea, sa nu aiba nevoie de medic. Si exact asa a si fost.
Desi consider sincer ca Mircea Badea merita tot respectul pentru sportivitate, sunt absolut convins ca in astfel de situatii incapatanarea si orgoliile nu sunt benefice nimanui, iar astfel de evenimente trebuie evitate. Eu personal, daca nu as fi fost convins in urma discutiilor cu Mircea ca aceasta intalnire urma sa aibe loc oricum, nu as fi acceptat niciodata propunerea lui de a asigura sportivitatea si neutralitatea. Doar faptul ca m-am gandit la protectia lui a determinat implicarea mea in ecuatie. Si bine am facut. Mircea Badea a fost protejat, a iesit din meci total nevatamat si acest lucru a fost posibil doar datorita gestionarii corecte a acestei situatii. Parerea mea este ca cel care nu iesit bine ca imagine este chiar Teodor Emi.
Cu stima,
Amatto Zaharia

 

Comentarii (232)Adaugă comentariu

victor L  •  8 noiembrie 2014, 16:21

Mamma mia, ce sofisme pentru a lua apararea mascata lui M. Badea.
Chiar credeeti ca spectatorii/cititorii nu au habar de ceea ce cu atit de multa grija parinteasca ne spuneti?
Chiar s-a vazut clar ca „lordul John” l-a menajat pe colegul dvoastra (de trust/breasla).
S-apoi, dupa principiile dvoastra, nu ar fi existat nici infruntarea dintre David si Goliat.
M. Badea a provocat si a insistat; a primit (chiar in prea mica masura) ceea ce a meritat.
Sportiv, cind intr-o competitie de Cupa, se ajunge ca o echipa de liga a patra sa joace cu cea mai buna echipa de prima liga, meciul ar trebui anulat?

Marius  •  8 noiembrie 2014, 16:24

Exceptional articolul .. Felicitari Tolontan..
In situatia in care de dimineata si pana acum majoritatea televiziunilor si presa au dat stirea cu bataia incasata de Badea ca pe un trimf personal consider ca punctul de vedere al d-lui Tolontan reprezinta o oaza de normalitate in noroiul in care se scalda multa lume.
Faptul ca nu sunt de acord cu Mircea Badea in foarte multe privinte sau faptul ca de multe ori comentariile lui ma scot din sarite nu inseamna ca ma bucura pumnii incasati de acesta.

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2014, 16:25

66, badea: a fost o eroare m si n sint una linga cealalta pe tastatura, am rectificat, va multumesc

ionut  •  8 noiembrie 2014, 16:30

Am vazut si eu meciul si cred ca l-a protejat pe Badea. A fost doar o chestie de rating pentru televiziune. In legatura cu faptul ca Badea a acceptat lupta, nu trebuie privit ca un turnir sau ca o chestie de duel ori cavalereasca. Dupa lupta asta (pentru ca pe alocuri s-au mai si atins) probabil ca fiecare a iesit cu vreo 10 mii de euro, iar noi motociclistii (pentru ca si eu am motor) ne credem razbunati. Abureala. Fiecare om are dreptul la o parere despre ceva. Nu ma intrebati pe mine ce parere am despre motociclisti pentru ca s-ar putea sa ramaneti uimiti.
Probabil ca data viitoare o sa mai jigneasca un luptator de box si atunci alte 10 mii de euro vor poposi in conturile combatantilor. 🙂

Vidi  •  8 noiembrie 2014, 16:34

@Tolo, ai dreptate 100%, foarte bine scris articolul, dar… Cocoselul Romaniei (dupa sau inainte de mm stoica) o merita cu varf si indesat.
@Milici, mars la munca!

Mircea  •  8 noiembrie 2014, 16:37

Am si eu o intrebare , daca motociclismul provocat la lupta de Badea nu era un sportiv antrenat ci un simplu om deci situatia era invers , Mirciulica l-ar fi menajat ???? Ma indoiesc avand in vedere cat de razbunator si patimas este , deci isi merita lectia si marturiresc ca o preferam mult mai aspra ca paote ii venea mintea la cap !!!!

Mark  •  8 noiembrie 2014, 16:40

Cu tot respectul dar nu aveti in totalitate dreptate. Mircea Badea a fost un guraliv toata viata,un increzut ce era sa ramana paznic la casa de schimb valutar unde a si lucrat . El a avut o sansa uriasa si s-a cocotat pe-o scena unde de 10 ani se caca la propriu in capul tuturor,a ajuns un fel de Mesia a frustratilor , a lasat impresia ca e imbatabil,invincibil si superior oricui ….ceea ce s-a dovedit fals. El spunea: MMA si alte sporturi de contact sunt niste mizerii,niste grasi ce se iau in brate si se alearga prin ring ,s-a dovedit ca nu-i asa. Cei care practica astfel de sporturi au origoliul lor,sufera cand sunt facuti praf la tv,nu pot accepta ca unu de teapa lui Mircea sa le rada in nas si atunci l-au provocat pe guraliv .Lectia asta cred ca a meritat macar din prizma unei lovituri de imagine data unor guralivi aroganti ce nu fac altceva decat sa se laude cu performantele lor. Sunt de acord ca un profesionist nu trebuie sa se coboare la mintea unui amator ,corect ….dar cand amatorul o arde vedeta,e arogant,isi bate joc de munca lor,ii umilete in emisiuni,ii provoaca ,ii ameninta si baga batul prin gard eu cred ca lectia data unui astfel de specimen e binevenita cu atat mai mult ca e data lui Badea si nu lui Gadea. Badea nu e un novice sau un gras puhav ,e unu cunoscut, are conditie fizica ,campionul nu a provocat pe unu de la covrigaria din colt ci pe unu ce a cerut asta,se lauda ca el e Zmeu,Fat Frumos din Miezul din Fanta ,norocul lui a fost ca nu a luptat in ring ca pleca pe targa…..penibil ,nici macar nu s-a aparat ,nu a existat deloc .Badea nu e orgolios ,e doar foarte arogant,are mania puterii(dai unui prost putere daca vrei sa vezi cine e),crede ca e urmarit de lume iar la un semn sute de mii de mameluci il urmeaza in cruciata basista, a devenit paranoic si penibil rau,el se lupta cu sistemul,el lupta pentru o cauza doar de el stiuta , n-ar fi exclus sa dea vina pe Baselu si acum…..flacara violet !!!
P.S Basescu cred ca se simte cel mai razbunat ,cred ca si acum se uita continu la cele 3 minute . I-a facut un cadou minunat de ramas bun )))))!!!!!

Lucian  •  8 noiembrie 2014, 16:40

Domnule Tolontan,

Cand Mircea Badea, jurnalist profesionist, arunca minciuni si manipulari asupra unor oameni normali (amatori), CNA-ul nu se sesizeaza. Atunci can un jurnalist profesionist se coboara in noroi pentru a adauga la grotescul clasei politice din Romania, dvs. si colegii de bransa nu va sesizati indeajuns.

Imi pare sincer rau ca incercati sa-i gasiti o scuza prezentatorului Badea in acest stil. Eu stiu ca un duel (fie el verbal sau fizic) se accepta sau se refuza.

Ca om obisnuit, simt zilinic cum acest Badea ma agreseaza prin cuvintele si „mania” la care si-a adus audienta. Am vazut violenta nascuta de acest om (vezi ultima „plimbare” pe la cotroceni unde o colega a dvs. de bransa a fost agresata fizic).

Va rog, nu va coborati la nivelul lui Badea. Sunteti o specie rara. Faceti ce trebuie si anume ignorati-l.

M-as bucura sa-mi raspundeti la acest comentariu. O zi buna,

yosua  •  8 noiembrie 2014, 16:42

acelasi lucru l-am gandit si eu….nu Badea era problema ci acest calau care practic si-a refulat ca un golan,toate neamplinirile
si apoi mai vb ca sportivii nostri, cei multi, nu castiga bine pai acesta-i motivul nu au valoare umana

circotasul  •  8 noiembrie 2014, 16:49

D-le redactor esti cu totul pe linga cu acest articol,cred ca mai mult din dorinta de a parea interesant.
1)La romani refuzul de a lupta cu mascariciul de Badea ar fi fost luata ca semn de slabiciune(mintea lor nu opereaza cu fineturi de genul onoarea sportivului profesionist).
2)Exista situatii cind e nevoie sa se recurga la forta fizica oricit ne-am alinta noi cu civilizatia umana(omul ramine un animal care in ultima instanta numai frica de corectia fizica il face sa inteleaga anumite lucruri).
3)Sa fim seriosi lupta aceasta probabil se putea termina in primele secunde daca sportivul voia,acesta voia de fapt sa-l faca pe Badea sa sufere cit mai mult si spera ca Badea sa stea pe saltea pina la sfirsit.
4)Si in final, Badea a aratat ca nu e barbatul care se pretinde(de fapt nu e barbat pur si simplu),caci ar fi trebuit sa indure suferinta si sa stea in lupta pina la sfirsit, nu sa abandoneze, dupa primele dureri mai serioase provocate de adversar.

Sergiu  •  8 noiembrie 2014, 16:53

1.NU pe Emi la injurat Badea ci pe altul.
2.Daca eu spun un lucru tu nu imi poti demonstra ca eu gresesc prin castigarea unui meci de lupte.
3.Toate aceste sali de K1 sau alte sporturi de contact de pe la noi sunt niste paravane pentru firmele de paza.
4.Daca acesti asa super campioni de pe la noi ar lupta cu un adevarat luptator , sa spunem ca acest Emi lupta cu Buakaw ( NU stiu daca sunt la aceeasi categorie ) DAR sunt 100% sigur ca acest Emi nu rezista 40 secunde cu el.

5.”Alex Chiria” DACA Emi sarea la bataie pe strada se intamplau 2 lucruri ,Badea ramanea in masina si prostu fara creier se agita degeaba , ori Emi devenea mult prea agresiv moment in care Badea il impusca . Pe strada NU este ca in sala unde pregatirea fizica si experienta face diferenta , pe strada poti patii diverse lucruri … de la injunghieri , lopeti in cap , inmpuscturi pana la spray cu piper si calcat cu masina.

Bunea Bogdan  •  8 noiembrie 2014, 16:57

Daca asa stau lucrurile, mult respect domnule Amatto Zaharia !

Tromepta  •  8 noiembrie 2014, 16:58

Domnule Tolontan,

Realizatorul TV, Mircea Badea afirma despre dumnealui ca nu este jurnalist.
1- Dumneavoastra afirmati: „este violent in exprimari, are o logica proprie in care crede foarte tare,..”

2-CĂTĂLIN TOLONTAN răspunde la provocarea lui Mircea Badea dacă este colaborator al SERVICIILOR SECRETE.

3- De ce i-ati raspuns unui „amator”?

4! ”Nu mă pun la mintea ta!”, e replica unui campion autentic în fața unei astfel de situații..

aaa  •  8 noiembrie 2014, 17:00

De ce e Teo vinovat ? S-a vazut clar ca l-a menajat pe Mircea. Ce vroiati sa faca daca Mircea s-a tinut scai de toti ca meciul sa aiba loc? Nu el era cel care ameninta ca il calca pe cap ? O persoana publica ar trebui sa aiba grija de imaginea ei nu sa ameninte, injure, sa insulte si mascareasca pe toata lumea dupa cum are interes si chef. Acum daca Teo nu l-a lovit tare, tot el e vinovat si nu mascariciul asta ce se agita seara de seara?

nelupetre  •  8 noiembrie 2014, 17:05

mr tolo, crezi ca ti-ar fi reusit un demers gazetaresc sa vorbesti direct cu cei doi inainte de meci? sa le iei un interviu? sau a fost mai comod la birou, asteptand finalul, ca orice spectator?

master zen  •  8 noiembrie 2014, 17:11

ce mi se pare mie aiurea, este ca la inceput conflictul lui Badea a fost cu altcineva, care apropo acum se bucura ce trozneala a luat Badea, iar luptatorul s-a bagat si el in seama. acum ca s-a Badea a fost tamponat nu ar fi logic ca primul motociclist sa iasa in fata si sa spuna ca este gata pentru un sparring?

valahu  •  8 noiembrie 2014, 17:22

Mircea Badea se prezinta ca fiind jurnalist si luptator. Cineva a trebuit sa-i deschida ochii ca nu are nimic in comun cu sportul de performanta, asa cum tu, Catalin Tolontan, si altii ca tine ii demonstreaza zilnic ca e departe de a fi jurnalist!

Nu a facut decat sa ne demonstreze inca o data ca singura profesie care-i vine ca o manusa este aceea de mascarici!

nucred  •  8 noiembrie 2014, 17:38

concluzia: Badea nu isi stie lungul nasului dar din gura da fara oprire ca na jignitul nu costa nimic in viziunea lui

pai na poate asta ii va servi drept invatatura de minte eu zic ca nu e chiar rau nu?

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2014, 17:50

101: victor L: tu crezi ca i-am luat apararea lui Badea, altii, ca l-am atacat. Nimic din toate acestea. Uita-te si la raspunsul presedintelui FR Kempo. El spune ca acest meci nu trebuia sa aiba loc niciodata.

118: vad cate bucuri, eu nu gasesc nici un motiv de satisfactie intr-o intilnire al carui rezultat era stiut dinainte. Vorba mai multor cititori: nu aflam cine are dreptate in ring

116: da, ai dreptate, conflictul initial a fost cu altcineva

doru  •  8 noiembrie 2014, 17:54

Badea nu a invatat o chestie simpla:sacul de box nu riposteaza.

zocaloo  •  8 noiembrie 2014, 17:59

Draga Tolontan,

Acesta situatie creata este un caz foarte unic din pricina personajului principal, BADEA. In primul rand povestea incepe cu Mircea Badea care are un istoric f lung si controversat in media. Mircea Badrea a inceput sa reprezinte niste simboluri urate in societatea noastra. Este instigator, violent, implicat negativ in politica si in miscari sociale – este un model negativ. Emi pe de alta parte, cunoscundu-l din cartier, este un baiat relativ decent care in loc sa moara in cartier cu gastile a ales sportul de contact – din punctu meu de vedere el reprezinta simbolul romanului de rand care a fost chinuit din generatii in generatii dar reprezinta si sportul de contact.

Tinand cont ca BADEA NU A AVUT NICI MACAR O VANATAIE vizibila , nu vad rostul acestui tam-tam!

A durat doar 3 minute, nu a fost nici o lovitura sangeroasa, nu au fost momente de panica, a fost o lupta DECENTA dar disproportionate – o demonstratie soft! Aici este o situatie care explica f clar conceptul ” scopul scuza mijloacele ” unde Badea a primit o lectie SOFT! Daca scrieti un articol de genul acesta, incercati sa vedeti mai multe unghiuri de vedere – nu lasati de inteles ca Badea este o victima!

Totusi traim in Romania… nu merita sa dramatizam in halul acesta – totusi vorbim de Mircea Badea…. care sunt convins ca are parti bune insa in media creeaza f mult rau care afecteaza o masa de oameni – este f strain de subconstientul colectiv si raul care il face este de N ori mai mare decat aceasta lupta simbolica.

BADEA a acceptat provocarea stiind datele problemei! Rezultatul? Nimic dramatic, o situatie usor penibila… demna de Caragiale. Ati fi putut sa dati alta intonatie acestui articol, si stiti foarte bine asta…!

cristi  •  8 noiembrie 2014, 18:01

100% de acord cu Catalin.
Inteleg ca Mircea are gura mare. Dar daca nu-ti place… AI TELECOMANDA.
Iar in ultimul rand (poate fi interpretat si ca primul), sportivul l-a provocat pe Mircea. Nu invers.
https://www.youtube.com/watch?v=Hh04hbU8YmM

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2014, 18:11

121, zocaloo:inteleg ce spui, dar nu sint de acord cu tipul asta de gindire in categorii. Judecind asa, unul a fost dacii si unul romanii. Serios, acum, nu am asistat la nici o lupta epica.

Danie N  •  8 noiembrie 2014, 18:25

D-ul Tolotan. Nu Teo Emanuel l-a provocat pe Mircea Badea, ci invers (“Acceptînd provocarea, Badea…”). Va invit sa revedeti emiusunea lui Mircea Badea in care se lauda ce ii face acelui motociclist si mai si intreba pe cei din echipa lui daca au luat numarul de motocicleta. Cu alte cuvinte, lasa ca iI gasesc eu si ii arat eu. Teo Emanuel nu a facut decat sa raspunda acestei provocari, probabil saturat ca multi dintre noi de bravura acestui pseudo-jurnalist. Nu cred ca intr-o tara civizilata trebuie sa se ajunga aici si nu s-ar fi ajuns nici in cazul de fata daca Mircea Badea nu ar fi avut multiple iesire in direct in care spunea sau isinua ca ii rupe in bataie pe X si pe Y.

Daca CAN-ul nu l-a pus la punct pe Mircea Badea cand incita la violente, daca cei din breasla dumnseavoastra nu ati incercat sa ii spuneti ca ce face el acolo nu e jurnalism ci doar emisiune de mahala, de aceea s-a ajuns ca el, chiar el, Mircea Badea sa ameninte in direct ca va rupe pe careva in bataie. E uite, ghinion, ca sa parafrazam din nou, ca a dat de cine nu trebuie. In plus, din ce spune d-ul Amatto Zaharia, tot Mircea Badea a fost cel cu coada pe sus. Asa ca va rog aratati mai mult cu degetul spre Mircea Badea si nu spre Teo Emanuel.

Sunt satul de “smecheri” de genul lui Mircea Badea care fac ce vor ei pentru ca autoritatile nu ii pun la punct si cand cineva incerca sa ii puna la punct, tot cei din urma sunt vinovati. E uite de asta avem o groaza de idioti care conduc pe strazile din Romania si de “smecherasi” de cartier. Daca incerc sa ma apar deoarece autoritatile nu si-au facut datoria (vezi CNA), tot eu sunt devina.

Dan  •  8 noiembrie 2014, 18:28

In orice tara civilizata cu o federatie civilizata campionului i s-ar fi retras licenta instant pentru meciul de vineri seara.

dragos  •  8 noiembrie 2014, 18:35

Ca un profesionist si-a pierdut timpul cu badea poate fi dezbatut daca e ok sa nu… dar tu tolontan inteleg.. esti partinitor.. scrii un articol in favoarea colegului tau,ok,… dar dupa aia exact ca in clasicele povesti comuniste.. postezi scrisoarea unuia care te-a „laudat”…pretene, comunism scrie pe voi! nu meritati libertatea de exprimare garantata presei…

Patrcole  •  8 noiembrie 2014, 18:37

Vazand o fotografie dupa lupta in care arata ca un caine plouat si haituit (vorba regelui Elvis), si mie mi-a fost mila de Mircea Badea pentru o secunda. Dupa care mi-am amintit cine este acest Mircea Badea.

Cum au subliniat multi antecomentatori, Mircea Badea e o insulta pentru ideea de decenta, corectitudine, simtamnt moral, in spatiul public, respectiv televiziunea.

Aceasta lupta disproportionata il defineste exact, la centima, pe Badea. Pana la urma, a fost platit in propria lui moneda si nimic mai mult.

Pe viitor, sa stea in masuta lui si sa-si revizuiasca atitudinea de mardeias.

Cristi  •  8 noiembrie 2014, 18:53

Dle Tolontan, cel care posteaza la 113 a nuantat f corect. Daca speta vizeaza aspectul nesuprapunerii amatorismului cu profesionismul (in sesnul calificarii, priceperii, competentei), atunci ar trebui privita in ansamblu. Mircea badea este un amator (adica un nepriceput, un necalificat in mai nimic, inclusiv in ale analizei competente socio-politice). In atare lumina, este evident ca oricine se coboara la nivelul acestui amator, in varii domenii: analize sau sport (aspectul efectului de pericol vital nu are relevanta, intrucat, astfel cum bine a punctat si preseditele FR Kempo, Badea nu a fost in niciun moment in pericol), poate fi blamat ca acest Teodor Emanuel. Deci inclusiv dumneata sau altii, in diverse domenii si cu privire la diverse teme fata de care Badea este un veritabil amator, care nu ar merita atentie si caruia ar trebui sa i se replice, dupa ideea d-voastra: ”Nu mă pun la mintea ta!” . Asta ar trebui sa fie fost replica d-voastra si a oricui altcuiva la adresa acestui Badea, de fiecare data cand acesta din urma ar fi atacat subiecte sau situatii care-l depasesc dpdv al expertizei, pregatirii, competentei. Altminteri, putem sa restrangem, in mod subiectiv, analiza doar la situatiile altora, exceptand de la critici comportamentele si reactiile, desi, in esenta, aproape in oglinda, ale celorlalti, chiar si personale, sub alibiul, eronat, al domeniului diferit.

aygun  •  8 noiembrie 2014, 18:53

Felicitari pentru articol.
1- Daca luptatorul de Muay Thai se bazeaza pe muschi sa isi tureze motorul pina scoate flacari pe teava de esapament asta da dovada doar de o singura chestie – prostie! De ce ? Era ora 23:26 cand „Luptatorul” campion National crede ca daca este campion National are permis de poluare fonica. Conform codului rutier este interzisa circulatia vehiculelor ce depasesc un anume prag de poluare fonica. Ai toba sparta si te vede un Politist de la Rutiera. Esti tras pe dreapta ori ba ?
Ca tu , turezi , ca dobitocul , in mod intentionat , motorul de sub tine , de piraie ala din toate incheieturile , nu da dovada decat de un lucru. Repet , prostie.
La ora aceea oammenii dorm , altii sunt bolnavi , altii au copii mici , nou nascuti , ce necesita odihna iar tu ca un dobitoc nu ai Decenta de a respecta oamenii care se odihnesc.
Vrei sa turezi motorul , mergi pe pista!!!!!

2 – Badea , ce poate sa faca decat sa reactioneze. Asa castigam audienta.

3 – Faza urata e ca un Campion National de Muay Thai nu are spiritul Sportiv casa nu zic cel Filozofic transmis de disciplina practicata si accepta o bataie cu Badea. Ii recomand sa citeasca Sun Tzu , cate cevadespre Zen sau sa practice Aikido. Ca fost practicant de Aikido va pot spune ca , filozofia Aikido este , Intelept este cel ce castiga o disputa fara ca ea sa aiba loc fizic.

Pustanul de 20+ ani mai are de invatat despre spiritul sportiv si cultura din care el a preluat doarstrict tehnica de lupta Nu si filozofia / invataturile.
E casi cand s-ar lua labataie cu un betiv sa isi arate muschii.
Pune-te nene cu unul de acelasi calibru si pregatire.

Cristi  •  8 noiembrie 2014, 18:56

un nepriceput, un necalificat in mai toate, scuze.

Milici  •  8 noiembrie 2014, 19:09

Sunt mulţi loseri , imaturi , agramaţi şi violenţi care se bagă-n seamă crezând că , dacă zmâgălesc ceva pe Net către şi despre Badea , sunt jmekeri şi ei au pus coadă la prună !
Mulţi sunt băsişti şi urăsc visceral A3 , pe Voiculescu şi Badea , deşi nu-i urmăresc şi nu au capacitatea să-i înţeleagă !
În speţă , în urma dosarului Telepatia , fabricat şi judecat pe filieră băsistă , se încearcă desfiinţarea A3 prin confiscarea abuzivă patrimoniului ei , după ce în prealabil :
-prioritatea naţională zero a preşului murdar a fost lupta cu Varanul şi A3
-A3 a fost infiltrată şi monitorizată de SECU , declarată pericol major pentru securitatea ţării şi dată efectiv în judecată în făcătura penală jegoasă cu şantajul RCSRDS!!!
-privatizarea ICA nu a încălcat nici o lege a vremii , dar a fost singura din zecide privatizări similare judecată şi finalizată prin condamnări grele . Nu mai reiau mânăriile prea groase ale acestui caz , oricum el va fi rejudecat , să reţinem că a fost printre puţinele privatizări în care agentul economic vândut şi-a continuat activitatea !
Badea , iute la mânie a decis , oarecum logic . să-şi facă emisiunea în aer liber , dacă tot s-a ajuns până acolo , ca statul să confişte sediul , în care opera singura televiziune care se autofinanţează şi plăteşte integral impozite enorme , aceluiaşi stat !
Ce i-a dus capul pe nişte hipsteri motorizaţi , pe care intelighenţia nu-i dă afară din casă , poate doar de pe şosele , în locul atitudinii normale civice , să sară în apărarea presei şi a bugetului de stat -să-l provoace , ca la grădiniţă , pe Mircea , executând raliuri moto gălăgioase , nocturne şi ilegale în zonă , ştiind bine că acesta se dă , mintenaş , smardoi !
Jmekerii mononeuronali şi-au văzut visul realizat … ce s-o mai lungim i-au găsit un adversar campion naţional , să-şi stisfacă orgoliile , doar aşteaptă de atât timp să-l facă ei , pe marele Mircea Badea !
Mai răsfiraţi , băieţi mai răsfiraţi , chiar nu găsiţi o cauză mai nobilă să vă consumaţi benzina , energiile , orgoliile , ambiţiile de a ieşi la rampă ca piţipoancele şi surplusul de hormoni !
Suntem chiar de râsul curcilor , asta ne mai lipsea ca să ne facem de panaramă-n lume !

adriana  •  8 noiembrie 2014, 19:15

Bine ca nu a cerut sa lupte cu un sportiv rus,ucrainian 😀
in alta ordine de idei ,in Kempo e disciplina si respect pt adversari ..

gigelos  •  8 noiembrie 2014, 19:28

Stimate Domn Tolontan ! Articolul cu Johannis a adunat 113 comentarii in 3-4 zile intr-o saptamana superimportanta , electorala. Acesta cu Dl Mircea Badea 130 de comentarii in 6-7 ore . Minunat ! O sa spuneti ca acesta e un articol despre sport , ca doar e un ziar despre sport . Da .

Alexandra  •  8 noiembrie 2014, 19:32

Iata ce scrie Badea pe facebook: „Vad acum comentarii ticaloase, post eveniment, nu numai din partea propagandei basiste ci si din partea „luptatorilor profesionisti”. Am tinut minte cativa. Sa se astept, daca tot o ard smecheri si duri, la provocari pe care n-au cum sa nu le accepte, altfel ii fac in fata unei tari. Si pentru ca ma simt marinimos, vor fi in sporturile lor, nu in unele pe care nu le-au practicat. Ma scarbesc si o vor pati grav!” Omul este bolnav grav, masochist, bun de internat. Chiar nu cred ca mai merita sa-i pomeniti numele in niciunul dintre articolele dvs, este o rusine pentru societatea romaneasca faptul ca un astfel de individ are o emisiune la TV.

als  •  8 noiembrie 2014, 19:36

Off-topic, oarecum

Dvs., dle Tolontan, sunteti ptr. mine un enervant paradox. O persoana cu mintea si penita ascutita, care intelege lucrurile si are harul de a le ticlui senzational, intr-un fel opusul lui Badea, dar totusi total lipsita de relevanta. Aveti, si nu va critica nimeni ptr. asta, o parere despre orice subiect. Dar, in afara luptelor in care v-ati implicat direct (gen gala Bute), nu lasati niciodata sa iasa din tastatura dvs. o opinie categorica. As vrea si eu dupa ce-mi irosesc 3 min din importanta-mi (altfel singura) viata pe care o am citindu-va articolele sa raman cu senzatia ca am citit o opinie cu *oaie. Si nu stiu cum se face ca intotdeauna faceti un ‘sandwich’ in care toti sunt buni si toti sunt rai in acelasi timp. Si-apoi savurati comentarii diametral opuse si va justificati raspunzandu-le amuzat ‘vezi comentariul #45 care zice invers’.
Ok, fac si eu ca dvs., nu generalizez, ca probabil n-am citit tot ce-ati scris, e doar un sentiment general vizavi de scriitura dvs pe subiectele sensibile (Base, Voiculescu, prezentul articol, etc.). Desi Badea, colegul dvs., este de o ignoranta ridicola, ajung citindu-va sa-mi spun ca prefer o opinie verticala (cu care adeseori nu sunt de acord) impachetarii sofisticate si neasumate a dvs.

roby  •  8 noiembrie 2014, 19:36

Și acum Robert Turcescu ce să facă? Să-l parodieze și el pe Badea cum se întoarce cu fundul? Tare bine e când oamenii își cunosc limitele și nu se cred zmei…… Oricum, Robert Turcescu cântă mai bine decât se bate Badea.

victory  •  8 noiembrie 2014, 19:51

Zilele viitoare o sa vedem la a3 cum motociclistul care i-a traso lui badea este un temut interlop care a violat, a omorat-o pe masa,era prieten cu tortionarul visinescu si iesea la o bere cu Basescu.

Ion BZone  •  8 noiembrie 2014, 19:52

Stiam pe cineva care avea un fix; mergand pe strada incerca portile oamenilor si, cand gasea poarta deschisa, se zgaia prin curte, dupa care pleca mai departe, cautand o alta poarta descuiata.
A facut asta pana cand, ghinion, a gasit o poarta descuiata, dar si cu cainele curtii dezlegat.
Exact asta a patit si Mircea Badea, caruia-i tineti parte.
De vazut daca LECTIA (nu lupta, nu bataie!) a cazut pe teren fertil si respectivul a invatat ceva
Asta tine de dotare si daca cei de la IKEA au mobilat cu ceva interiorul lui Badea Incasatorul.

NICU  •  8 noiembrie 2014, 20:05

Tolontan iti aperi cu indarjire colegul de trust, apeland la principii de corectitudine , onestitate sportiva, bla, bla. Principiile sunt corecte si este normal sa le aparam . Dar ti s-a explicat clar ca Badea , stiind datele problemei, a insistat ca lupta sa aiba loc cu orice pret si in orice locatie. Si atunci nu a fost Badea in siguranta cu un arbitraj specific si cu asistenta sanitara alaturi ? Apoi stim cine este acest Badea, cate violente verbale si provocari face pe postul de mascarici ( caci ziarist nu poate fi numit). El are vreun cod etic pe care sa-l respecte ? Pe noi si pe cei care ajung sub potopul de laturi pe care le exhiba nonstop cine ne apara, caci CNA-ul nu il aude si/sau vede ca sa-l trimita la alte munci mai potrivite cu nivelul lui de exprimare ? Sportivul i-a spus foarte corect dupa lupta ca poate acum Badea va fi ceva mai ponderat si mai cu bun simt, ceeace eu nu cred. Daca nu scriai acest articol, erai mult mai intelept d-le Tolo. Dar poate ai primit sarcina de partid sa-l scri. Ai dat-o in bara si cu Simona Halep , cand iti puneai intrebari fundamentale daca a facut bine sau nu in meciul cu Ana Ivanovici ca nu s-a lasat invinsa fara sa castige nici-un set. Iar Simona atunci a fost o adevarata sportiva, si-a jucat sansa corect . Cand aperi principiile si cand faci sofisme domnule ziarist ?

Liviu  •  8 noiembrie 2014, 20:08

Domnule Tolontan, Teo nu l-a batut pe Badea ca sa ii arate ca are dreptate. Teo l-a caftit pe Badea pentru ca a meritat-o. Din plin!

Ceea ce nu intelegeti dle Tolontan este faptul ca un bagabond (fie el si vedeta tv) nu pricepe decat „limbajul” violentei.

Felicit FR Kempo pentru gestionarea situatiei!

Sergiu  •  8 noiembrie 2014, 20:14

„In gura presei ” este un pamflet , dupa cum se spune inainte de inceput in fiecare seara . Omul din asta traieste si castiga . Injura , denigreaza , glumeste , instiga , mai nou se bate , in limitele legii . E placut si amuzant , dovada este ratingul .
Si daca asta cumpara publicul de ce ai face altfel ? Cerere si oferta .
Ma mira faptul ca multi iau in serios tot ce spune MB , ca altfel nu vad de ce ar fi criticat . Sau poate prea multi inteligenti cauta provocari intelectuale din lipsa de ocupatie profesionala.
Pana la urma greseala a fost a campionului care a dat de pamant cu imaginea artelor matiale care conteaza in lume infinit mai mult decat imaginea lui MB.

Dani  •  8 noiembrie 2014, 20:15

Tolontane, nu mai lasi de la tine cu cele doua judoka „de buzunar” ori cu Gabi Szabo? Sportul este una, bataia de strada este cu totul alta. Intr-adevar, mult prea multe sofisme intr-un asemenea articol.
Badea a fost poftit sa ia parte la o lupta in sensul sportiv al cuvintului: cu echipament de protectie, cu arbitru, cu reguli clare…ba mai mult, cu un adversar prietenos, care si-a protejat oponentul cit de mult a putut. Mai degraba a fost ca la sah…nu i-a luat toate piesele, nu i-a dat mat…pus si simplu l-a impins spre o cedare cit de cit onorabila. Emi nu s-a pus nici o clipa la „mintea” guralivului Badea, s-a jucat putin cu el, cit sa-l puna in inferioritate desi, daca dorea, ar fi sters pe jos cu Badea. Aceasta inferioritate in plan sportiv a aratat cit de mult a luat-o mascariciul Badea pe aratura. Adevarul este ca Mirciulica al tau este avid de a fi bagat in seama, pentru putina atentie este in stare sa se umple de penibil. Iar pentru citeva voturi cistigate de celalalt papagal, „dottore” Tonta, este de acord chiar sa fie ranit. Asta nu este bravura, nu este curaj, ci curata inconstienta. E ca si cum eu, la 48 de ani si cu o viata nu tocmai sportiva in spate, sa mai fac un meci in gramada de rugby…de intrat nu e greu sa intri, dar daca nu (mai) stii sa te feresti de pericolele sportului si mai ales de pericolele la care se supune corpul uman nepregatit unui efort specific, e greu sa mai iesi.
Nu in ultimul rind, aceasta lupta nu a fost pentru a demonstra cine are dreptate, ci trebuie luata a o lectie de viata. Orice broasca din lac, care oracaie prea tare, risca sa fie mincata de barza. Cu alte cuvinte ii recomand lui Badea „Ciocul mic si joc de glezne”. Iar tie iti recomand sa nu te mai murdaresti scriind atit de …”neispirat” despre asemenea subiecte infecte. De acord, e dreptul tau, iti poti minca piinea si intr-un asemenea mod neonorabil, dar risti sa ajungi precum Mirciulica al tau: „jenibil”, vorba celor din Cassa Locco.

Adi  •  8 noiembrie 2014, 20:18

S-a batut Mircea Badea, de l-a depasit pe Road Runner la viteza. :))

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2014, 20:25

142, dani: „judoka de buzunar”… Au impreuna trei titluri olimpice si peste 25 de titluri mondiale si continentale. Stiu, o sa-mi zici ca te-ai referit la categorie, dar daca si ele sint „de buzunar” inseamna ca avem perspective diferite despre sport.

soriniz  •  8 noiembrie 2014, 20:43

Nu mai urmaresc Antena 3 de cand s-au descalificat injurandu-l nonstop, interesat, pe Antonescu. Pe Mircea Badea mi-l amintesc vag, un baiat de 40 de ani inca imatur. Articolul mi l-a reamintit caci inepusem sa-l uit. Dar altceva vroiam sa spun.

Randurile despre judoka japoneza sunt minunate si cred ca ar trebui sa scrii mai mult despre asemenea lucruri inaltatoare si mai putin despre mizeriile politico/smardoiesti, pentru ca poti sa scrii frumos. Felicitari, Catalin!

don Semaca  •  8 noiembrie 2014, 20:55

Domnule Tolontan , să ne readucem aminte :
https://www.youtube.com/watch?v=BMO4U5RfJ5Q

Un smardoi injurand birjărește , jignind grețos , umflandu-și mușchii imaginari și pocnindu-și degetele mainii intr-un gest primitiv de intimidare . Pe un post de televiziune , la o oră tarzie , e adevărat , dar cu sute de mii de oameni cu ochii beliți și cu balele curgand de plăcere că un băsist a fost pus cu botul pe labe , așa cum merita ( in absență , binenețeles ) de către cel care ”te va apăra frățioare cand cei răi vor veni după tine ”. Eu cred că smardoiul a primit exact ce a căutat . In primul rand o lecție despre ce inseamnă să-ți umfli mușchii gonflabili prin autoasmuțire personală asupra unuia care nu poate să riposteze in momentul ăla la limbajul tău ultragrețos , incompatibil chiar și la o emisiune ce se autointitulează pamflet .

Francisca Morar  •  8 noiembrie 2014, 20:58

Domnule Tolontan! Prima medalie olimpica la judo a fost castigata de catre Simona Richter, la J.O. Sydney 2000, bronz la categoria -70 kg.

evrika  •  8 noiembrie 2014, 21:00

Sa va fie rusine, nici unul dintre cei care au comentat nu ati fi fost in stare sa faceti ceva aseamanator luiBadea
Va este frica si de urmbra voastra, asa ca mai bine comentati, sunt sigura ca pe strada tot fugiti. Rusine

evrika  •  8 noiembrie 2014, 21:04

De cele mai multe ori, acesti sportivi, sunt implicati in traficul de recuperatori, crime organizate etc. Sa ne spuna acel mare luptator cate clase are si ce a facut la viata lui in afara sa se lupte. Imi este greata, cand obs. ca sportul a ajuns o lupta de strada

Florin  •  8 noiembrie 2014, 21:08

D-le Tolontan,

Nu mai bateti campii (echidistant), nu e prima data. Mircea Badea se face vinovat de promovarea unui astfel de comportament in spatiul public de ani de zile. De ani de zile, instiga la violenta, provoaca, ameninta, murdareste, improasca cu noroi, etc. Acest lucru trebuie spus raspicat de fiecare data cand vorbim despre acest (domn?).
Cat despre „evenimentul” acesta… din ce spune presedintele FR Kempo Amatto Zaharia, Mircea Badea a cautat cu orice pret lupta (a provocat, a instigat si nu o data) nu cum eronat strecurati d-voastra (in mod voit?) in acest text „Tu, multiplu campion, nu provoci un amator”.
D-ne Tolontan tragedia nu a fost aseara, aseara a fost doar o (inca) dovada de prostie din partea vedetei tv.
Tragedia in schimb se produce seara de seara cand acest derbedeu isi face aparitia la televizor, ca pe maidan nu ca intr-un ring, nerespectand nici o regula, nici o limita a bunului simt, fara respect pentru noi.
Mircea Badea a fost protejat de niste reguli impuse de organizator, dar cei care sunt „linsati” cu grosolanie de cine mai sunt protejati?

Comentează