Păcat că n-a azvîrlit geanta spre Ridzi!

Ce bună și ce umană ar fi fost trezirea atunci! Au fost mai multe momente cînd Monica Iacob Ridzi ar fi putut să evite închisoarea. Pe la începutul scandalului, ministrul era gata să încaseze o poșetă în cap

marți, 17 februarie 2015, 7:54

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Ce bună și ce umană ar fi fost trezirea atunci! Au fost mai multe momente cînd Monica Iacob Ridzi ar fi putut să evite închisoarea. Pe la începutul scandalului, ministrul era gata să încaseze o poșetă în cap.

Vorba vine să încaseze, pentru că Mirela Neag, colega mea, era departe de prezidiu și geanta ei ar fi descris o parabolă înainte să cadă în fața mesei, ca o navetă rămasă fără combustibil, cu rujuri și creioane cu tot. Ministrul tineretului și sportului vorbea de la o masă cățărată pe un podium.

Eram în sala de conferințe de la etajul 8 al MTS, alături de alți zeci de jurnaliști. Ridzi repeta, exasperant, poezia. O oră am auzit aceleași lucruri: că ”se putea și mai scump” și că ”nu știu cît a costat scena”. Apăruse înconjurată de oamenii ei cei noi din minister, cu toții costumați sever. Unii purtau insignele steagului României la rever.

Cînd publicasem, pe 13 mai 2009, rezultatele unui concurs de la MTS, înainte ca acesta să aibă loc, nu se clintise nici o cută pe fața lor. Șefii politici ai sportului trecuseră impasibili peste șmenul evident dezvăluit de ziar. Afișînd un ego meseriaș, rataseră o altă ocazie să scape. Dar ei erau Stăpînii și vopsiseră tot sportul în portocaliu. Nimic nu le stătea în cale.

Apoi a venit iunie 2009. În sala ”Hagi” din MTS, Ridzi și echipa și-au conservat același aer superior, de tehnocrați care ar fi putut oricînd să lucreze la Chase Manhattan, dar ne fac un hatîr să ne explice cît de proști sîntem pentru că nu înțelegem cazul ”2 Mai”.

Îi arăt unuia dintre directori, Paul Diaconu, poza scenei exorbitante, formată din cîteva scînduri. Zice că nu sînt suficient de bărbat ca să pricep. Nici n-am scris asta atunci. Mi s-a părut ceva degradant pentru un demnitar.

Cînd Ridzi adaugă “Am realizat obiectivul şi l-am şi depăşit. Am scos în stradă 100.000 de tineri. Costurile nu sînt problema mea”, o văd pe Mirela că cedează.

Jurnalista se ridică și pleacă din sală, ”nu mai rezist, îmi vine să arunc cu geanta în ei!”, scrîșnind cîteva scaune în drumul ei către ieșire.

Eu eram imobil, ca și cum mi se injectase lidocaină în pleoape. Mă tot gîndeam să merg la Diaconu și să ne-o măsurăm pe masă.

Mirela, mai sinceră, își băgase picioarele în ea de conferință de presă.

Bine pentru Ridzi ar fi fost să i se arunce cu ceva! Poate că se trezeau din somnul puterii. Poate că nu se apucau, două săptămîni mai tîrziu, cînd bulgărele se mărea în fiecare zi, să falsifice contractele și să șteargă urmele din calculator!

Dacă nu cu poșeta, măcar cu balerinul din picior merita să arunce Mirela, ca în conferințele de presă din Orient, cînd se termină argumentele. A pățit-o Bush la Bagdad, i-ar fi folosit și lui Ridzi. Mai bine indignare decît închisoare!

Infracțiunile în achizițiile publice se comiseseră, dar chestia cu ștersul urmelor din calculator a pus capac apărării.

Procurorul Mariana Alexandru stă acum acasă. Ea a condus dosarul la DNA. N-am avut relații cordiale, la un moment dat au dat comunicate împotriva noastră. Fiecare și-a apărat meseria. Își amintește, desigur.

Putea să o aresteze pe Ridzi, dar a preferat să cableze doi angajați ai MTS, un director și omul de la IT. Așa a obțiut discuțiile din cabinetul Monicăi Ridzi și a pus la dosar probele ștergerii probelor. Numai avocatul apărării să nu fii!

Alexandru a fost pensionată ”la cerere” în toamna lui 2014, cînd ajunsese la Elena Udrea în cazul Gala Bute. N-a apucat să vadă din birourile modeste de la DNA sentința definitivă în lotul Ridzi: 11 oameni declarați vinovați cu sentință definitivă!

În ultimă instanță, ei au avut șanse să scape de închisoare recunoscînd faptele în fața procurorilor sau a judecătorilor. Doar unii au făcut-o. Ridzi, nu.

Ieri, în momentul sentinței, justiția a vorbit pentru magistratul Mariana Alexandru și pentru ofițerii judiciari cu care a lucrat în dosarul ”2 Mai”.

Judecătorii au vorbit și pentru zecile noastre de surse din tot soiul de locuri, ministere, justiție și lumea afacerilor, care au trecut dincolo de bariera fricii. Amintiți-vă cum era în 2009, nu acum, cînd ne e tuturor clar că justiția lucrează. Oamenii și-au riscat slujba și mai mult decît atît.

Au vorbit magistrații și pentru ziariștii Marius Mărgărit, Cristi Scutariu, toți cei din DTP, marketing și din întreaga redacție gsp, care au pus umărul. Au vorbit judecătorii pentru ”Cotidianul”, publicația cu care ne-am concurat în acei ani pe cazul Ridzi.

A vorbit Înalta Curte și pentru telespectatorii  trași pe sfoară de televiziuni. N-am avut nimic ieri cu ziariștii de pe televizor, cînd m-am contrat la Realitatea TV cu Andra Miron. E un prezentator venit dintr-un reporter pe cinste, are școala curajului pe teren și știe exact despre ce vorbim.

Căci așa va rămîne acest caz. Pe 2 Mai 2009, trei televiziuni, ProTV, Antena 3 și Realitatea TV, au vîndut sute de știri Monicăi Iacob Ridzi pe bani publici. EBA a profitat de asemenea. Una din cinci știri video a fost cu fata președintelui.

Și, șase ani mai tîrziu, 11 oameni au fost condamnați la închisoare, doi dintre ei, Monica Iacob Ridzi și Ioana Vârstă, cu executare.

Cînd am ieșit pe ”Vasile Conta” din sediul MTS, cerul de iunie era albastru și disperat ca noi.

Păcat că n-a azvîrlit geanta!1

 

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Adi  •  17 februarie 2015, 7:30

Daca s-ar lua la puricat toate contractele din perioada aceea…multi directori de deconcetrate pusi la fel ca Ritzi ar imparti acum aceiasi celula.

Nici nu ne putem da seama cat a fost de prejudiciat bugetul tarii intr-o perioada in care nu erau bani de salarii pt bugetari, spitale etc.

Simt o frustrare uriasa ca vad ca doar „varful de lance” a picat la MTS…”lancea” cred ca nu nu va pica niciodata.

Oricum bravo echipa GSP!

io  •  17 februarie 2015, 7:32

interesant!

dar cine a reusit sa impiedice finalizarea anchetei in 2009, acolo este buba, adica nodul gordian al cazului?!

Pe cind o ancheta pe tema asta ?  •  17 februarie 2015, 7:37

Domnule Tolontan, felicitari pentru aceasta ancheta ! Care a fost prejudiciul creat statului roman ? Va sugerez eu un alt subiect de ancheta simplu de abordat daca exista vointa : FC Dinamo Bucuresti avea multe-multe milioane de Euro datorii la stat. Cum a obtinut aceasta societate licenta de liga 1 in ultimii 10 ani ? Acum se pare ca statul va recupera fix zero din acele datorii : reteta simpla, numai buna de anchetat. Un club cu datorii mare la stat este cumparat de un domn Negoita. Acest domn Negoita face ca FC Dinamno sa aibe in timp scurt datorii enorme la una dintre firmele proprii. Astfel incit domnul Negoita devine creditor majoritar, baga clubul in insolventa, si aproba un plan de iesire din insolventa in care statul ia doar praful de pe toba. Prejudiciul creat statului roman ? Mult peste gala Bute plus cazul Ridzi. Dar cine sa scrie in presa romana un rind despre golaniile financiare ale lui Becali, Negoita sau ale prietenului vostru pe viata Adrian Mititelu ?

Doriansky  •  17 februarie 2015, 7:53

Felicitari!
In primul rand dnei Neag pt ca n-a aruncat geanta si astfel avem acum ocazia s-o vedem pe Ridzi „aruncata” in puscarie. Si tot in primul rand TUTUROR celor care au facut posibil acest deznodamant.
Multumesc sincer tuturor acestor oameni.

io  •  17 februarie 2015, 7:53

ati uitat sa-i multumiti lui Florian Chilian, cel cu minispectacolul din fata ministerului, zeci de cheltuieli bizare se transforma in stiri frumoase pentru tine trase, 10 scanduri …Ridzi si Poveri

spectacolul lui Florin Chilian a avut mare efect la omul cel simplu, patrunse direct la inima lui..

Cătălin Tolontan  •  17 februarie 2015, 7:58

5, io: asa e, dar n-am terminat de scris )

Rapi  •  17 februarie 2015, 8:09

felicitari!spor la treaba!

Georgel  •  17 februarie 2015, 8:21

in timp ce noi asistăm la un spectacol ”autohton” cei de la putere isi dreg concursuri pentru a-si păstra posturile și după ce PSD va fi răsturnat de la putere, iar directorașii în funcție se gândesc cum să mai ciugulească bani de la amărâți. Pentru cei 13 miniștei care au avut probleme cu legea sunt alți 13.000 cu diverse șmecherii care scapă. Dacă puterea se gândește cum să oblige patronașii să-și închidă buticurile, golite de sărăcie și de atracția mallurilor, acum 3 luni mii de oameni erau umiliți pentru că au vrut ca Ponta să nu fie președinte și nimeni nu știe astăzi câți bani s-au dus pe scrisori electorale și calendare. Klaus tace, de scandalul lui Băse ne săturasem, dar viața românului este aceeași!

dana  •  17 februarie 2015, 8:35

@Dorinasky zice ca mai bine ca n-a aruncat Mirela Neag cu geanta. Nu, era mai bine daca o arunca si nu se ajungea acum la inchisoare. Acum nu mai e ministru, acum a ramas doar omul de trimis la inchisoare. Si omul e bolnav, are copii mici acasa, e doar un om din Romania de culaore gri din Petrosani (nu mai e portoclie acum). Nu simt nici o satisfactie ca intra acum omul ast ala inchisoare! Simteam o mult mai mare satisfactie daca acum 6 ani vedeam la TV o geanta aruncata in capul unui ministru care spune ca „costurile nu sitn problema mea”. Plus ca dna Neag ar fi devenit atunci erou national. Este si acum:)
As mai simti ceva daca ar veni EBA sa spuna ca ii pare rau ca omul Ridzi se duce la inchisoare. Sau Basescu, pt ca pina la urma pt el a fost Ridzi „un soldat disciplinat al partidului”. Sa spune, domnule, careva in Romania: IMI PARE RAU pt ceva, orice, ca sint atitea!

mihai  •  17 februarie 2015, 8:38

Multumim tare mult catalin tolontan! din suflet…

gilos  •  17 februarie 2015, 8:40

Dar cu Vosganian cum ramane ?

Ca si in cazul Ridzi, colegii din parlament au facut scut impotriva inceperii urmaririi penale.
Ce a sifonat Ridzi cu scena de la 2 mai este maruntis pe langa tunurile date de gasca de infractori de la Romgaz.

De citit azi – 17 februarie 2015 – DragosU.ro  •  17 februarie 2015, 8:47

[…] OPINII Păcat că n-a azvîrlit geanta spre Ridzi! […]

nausea  •  17 februarie 2015, 8:59

Bun, ridzi condamnata, dar, banii se recupereaza? Si 2, cei care si-au dat acordul ca licitatia a fost corecta, (am cetit ieri un articol mai vechi, tot aici, dar nu-l mai gasesc, cu nenea ala care era de 30 de ani pe achizitii), aluia vad ca nu i s-a intamplat nimic…. Poate ridzi chiar a fost proasta (acu 5 ani avea 32 de ani, hmmm, si ministru, ce pot sa zic).

Gabi  •  17 februarie 2015, 9:02

Felicitari, sunteti ziaristi! Fara gluma, cred ca in Romania pe ziaristi poti sa-i numeri pe degetele de la o mana.

Dutulescu Contantin  •  17 februarie 2015, 9:03

D-le Tolontan
Apreciez articolele publicate de Dvs. , dar in privinta deputatelor Rizi si Udrea aveti cerul gurii f.f. negru. Nu sut fan al acestor doua femei dar ar trebui sa aduceti si argumente. Exp. Daca a luat bani de la Pescariu sa intervina pentru deblocarea unor fonduri ce a facut petru cei 500000 euro primiti. Din articolele Dvs. nu reiese Nimic.
Cat priveste cinstea Dvs. pe care o afisatiam serioase indoieli.
Cambrea

gio  •  17 februarie 2015, 9:09

Tolo, Ridzi a platit pt vreo 500 de mii de euro iar in GSP s-au scris sute de pagini. Cati bani crezi ca s-au prapadit cu Stadionul national? nu stiu de ce, cetatenii inca sunt luati drept fraieri

Gabi Nico  •  17 februarie 2015, 9:14

Tot farmecul stricat de măsurarea pe masă! Stai jos, nota 3!

moses  •  17 februarie 2015, 9:15

Tolontan,
asta se numeste campanie impotriva Elenei Udrea, facuta de omul lui Voiculescu. O sa scrii atita timp cit va vorbi Antena 3 despre Basescu. Futu-i obiectivitatea ma-sii de jurnalism!

ahuramazda  •  17 februarie 2015, 9:19

Felicitari Catalin inca o data. Dar te-am mai intrebat odata si nu mi-ai dat raspuns, de actuuala putere si jocurile lor de ce nu te legi? Ti-e frica sa nu atingi punctele sensibile ale patronului tau? Bafta in continuare, pentruu ca indiferent cum ar fi esti un jurnalist pe bune in anvchetele pe care le faci, insa ti–as sugera sa ataci si actuale subiecte fierbinti… tot pe bani publici.

Robert_Vulcan  •  17 februarie 2015, 9:22

Nectar 🙂

@ 3  •  17 februarie 2015, 9:25

Bre . PASZKANI A FUGIT CU TOTI BANII ROMANIEI .

fanulumocanu  •  17 februarie 2015, 9:32

Felicitari! pe langa imensul bine pe care-l faceti societatii, cred ca sentintele astea va ajuta ramaneti cu mintea intreaga.

Nu pot sa-mi imaginez cate nopti de indoieli ati trait, teama ca mergeti pe drumuri infundate, ca poate publicul se va pictisi si in final va rade de investgatile voastre platonice.

Zic asta pentru ca la un moment dat chiar eu credeam ca toate astea n-au niciun sens, ca aia-s prea versati si sunt acoperiti de hartii.

Ar fi exceptional s-o vad finalizata si pe-aia cu Olimpia, si pe aia de la clubul sportiv al lui Oprescu,pe aia cu patinoarul,pe aia cu Arena Nationala.

MORARU  •  17 februarie 2015, 9:38

Domnule Tolontan totusi cred ca doamna Ridzi ar trebui sa va multumeasca. Cine stie ce se intampla daca nu strigati dvs „hotii” asa de repede. Poate banii ramasi necheltuiti ajungeau la capatul firului si s-ar fi vazut ce, cum, unde si cu adevarat cine a avut de profitat de pe urma zilei de 2 Mai. Si condamnarea era mult mai mare. Dar ce sa-i faci, s-a intamplat ca in bancul cu soricelul, balega si elefantul…

petru  •  17 februarie 2015, 9:43

Ce nu inteleg eu e cum judeca oamenii astia. Cred ca sunt un pic dusi cu capul. Toata lumea stie ca Ritzi nu a furat banii astia pt. ea ci mai mult pt. campania lui EBA. Dece a preferat sa o tina inainte cu negarea in loc sa rezolve prejudiciul si sa coopereze pt. definirea traseului ? Nu pricep la ce serveste loialitatea fata Base cand perspectiva este sa stai 3,3 ani departe de 2 copii mici? Sau poate li se viruseaza cortexul cand ajung in functii in asa fel incat cred ca e normal sa pui ceva deoparte cand ai ajuns sef pe undeva. Cand o auzi si pe Udrea cum se indigneaza….. parca n-ar fi numai o strategie de imagine. E posibil ca in mintea lor sa apara o mica dileala de gen ministerul meu = srl-ul meu si de aici fondurile confundate cu dividende. Cred ca ar fi interesant de abordat acest subiect pe linie psiho. Oamenii astia nu-s normali…..
N-am inteles din articol traba cu justitia care e clar ca lucreaza. Adica acum lucreaza full-time deodata sau….?

mihaela ciobanu  •  17 februarie 2015, 9:50

Asta ma uimeste si pe mine, cum a scapat EBA fara sa fie macar chemata pe la DNA ca martor! Cit de fraiera a putut sa fie Ridzi, si ce drama traieste pentru ca a crezut pina in ultimul moment ca, probabil, o salveaza Zeus!

felicitari pentru curaj voua si surselor voastre!

Mircea Stroe  •  17 februarie 2015, 9:51

Pacat ca n-ai vazut si potentialul materialului cu Federatia de Tir cu Arcul, a ramas la fel, ei fura in continuare (TOT !) si noi ne chinuim sa facem sport 🙂 Erau acolo DOCUMENTE, nu vorbe, dar timpul trece si toate se uita 🙂 Spor(t) la treaba !

Codin  •  17 februarie 2015, 9:58

Se poate sa ne explicați ce înseamnă mai exact vânzarea de știri Monicăi Ridzi de către cele 3 televiziuni?

fotbal  •  17 februarie 2015, 10:04

n-as abandona treaba cu masuratul sculelor pe masa. am o curiozitate aproape stiintifica, cat o insemna 23.000 lei si interzicerea unor drepturi, in cm? banii, mi se pare, sunt de dat nu de luat

dc  •  17 februarie 2015, 10:08

laudabil ca tolontan se ocupa cu anticoruptia; lamentabil mod de a scrie, total nejurnalistic, stilul e al nuvelelor politiste ieftine sau ceva de genul asta;nu ma mira ca ziarul asta se ocupa in principal de susanele iar sporturile de fapt lipsesc, ca si organizarea decenta a ziarului online; in fine multe paparude pe aici

altcaineadevarat  •  17 februarie 2015, 10:16

http://www.gandul.info/stiri/dna-a-ajuns-la-familia-ponta-perchezitii-la-firma-si-la-locuinta-surorii-si-cumnatului-lui-victor-ponta-intr-un-dosar-privind-fraudarea-fondurilor-ue-13836481

alo,gsp,catalin e breaking news,e vorba de primul-ministru in functie,acum nu aveti voie sa scrieti nimic?????
da chiar nimic,catalin????

Cătălin Tolontan  •  17 februarie 2015, 10:30

30, altacaineadevarat: ne certi ca nu anchetam tot ce se fura in romania? 🙂 Are o legatura cu sportul? Crezi ca sintem omniprezenti si omniscienti?

29, dc: iti dai seama daca un ziar „de susanele” a reusit atitea lucruri, cit am fi reusit daca scriam mai bine? 🙂

Florin  •  17 februarie 2015, 10:48

Nu-l mai intrebati pa TOLO despre Stadionul National al primarului Oprescu s-au echipa Dinamo al lui Negoita s-au recent de rudele lui Ponta pt ca nu are voie sa scrie despre ei, ca-s de-ai lor, asa-i TOLO ??.

razvan  •  17 februarie 2015, 10:52

Multumesc pentru munca depusa in acest caz, in gala Bute si in altele anchete care inca nu au trezit apetitul procurorilor. De exemplu patinoarul din Brasov.

Am mai spus asta aici si in continuare cred ca ar fi o idee buna sa acceptati donatii pentru echipa, una din putinele ramase (sau singura?), care mai practica cu adevarat jurnalism de investigatie.

Cei 10 euro pe luna pe care ponta ii vrea, dar nu o sa-i vada in veci, de la mine, i-as directiona cu mare placere spre o institutie care recupereaza banii furati de jigodiile care ne conduc. As spera si la o scadere a numarului de tunuri desi cum cineva spunea cand estimam ca dna Udrea a pus deoparte lejer 100 de milioane de euro si probabil nu va executa mai mult de trei ani: „Pei nu merita?”

radu34  •  17 februarie 2015, 10:52

Catalin, te rog explica de ce Ioana Varsta a primit aceeasi pedeapsa ca ministra. Din toate relatarile din presa despre caz nu reiese ca ar fi avut o vina la fel de mare. De fapt nu reiese nimic privind vina ei. E ciudat ca cel care dadea ok-ul la bani ia 3 ani cu suspendare iar consiliera asta ia 5 ani cu executare. Mersi!!

mrnb  •  17 februarie 2015, 11:18

Super treabă!

Ce zic Gâdea-ciuvică-Badea?

Aşa cum am remarcat şi cu alt prilej aţi făcut anchete trăsnet, felicitări. Mai rămâne să cadă şi alde Băse, Macovei, Blejnar, Blaga, Ponta şi e perfect.

Dar asta să mai facă şi alţii că până acum numai anchetele jurnaliştilor de sport au avut efect.

Gheorghe  •  17 februarie 2015, 11:18

Domnule Tolontan,
Pot sa va spun ca in unele investigatii pe care le-ati facut aveti rezultate notabile.In cazul Ridzi trebuie sa ne amintim obligatoriu de unele scenarii:
1-va amintiti de scena din Parlamentul Romaniei cand Elena Udrea o consola pe Ridzi,care plangea.Udrea dorea ca Ridzi sa ramana la PDL si sa nu voteze rasturnarea Guvernului Boc.
Ridzi a votat rasturnare Guvernului Boc si a ajuns in Parlament la alegeri cu partidul PP-DD.
2.Ridzi justifica acum ca tot ce a facut de fapt a facut din cauza „naivitatii” si ca ajunsa ministru nu cunostea obligatiile din fisa postului ea nefiind pregatita.
De ce a aceptat un post unde stia ca este incompetenta.Vezi si azi ca se intampla acest lucru cand se fac numiri.Nu se spune nimic de competenta sau incompetenta celor numiti.Se spune numai de apartenenta la un anumit partid.
3.Fiind in functie Ridzi s-a priceput sa nu aprobe controlul documentelor si a calculatoarelor din ministerul pe care il conducea.Orice anchetator sau orice om cu 4 clase primare stia ca masura se datora faptului ca ascunde ceva.
Numai daca luam in considerarea cele scrise Ridzi trebuie sa stea la puscarie.

florin  •  17 februarie 2015, 11:38

The wheel is spinning (but the hamster’s dead). S-a facut dreptate, dar s-au pierdut cinci ani. Daca DNA-ul, care in 2009 avea deja patru ani de existenta si de „justitie independenta”, era ceva mai prompta, poate ca in timpul asta guvernantii nu mai bagau mana in borcanul cu miere asa de lacom si fara sfiala.
Toti indignatii din presa care isi dau ochii peste cap ca lumea jubileaza la valul asta de condamnari si arestari, arata ca apara doar interesele celor care ii platesc. S-a acumulat multa frustrare si e normal sa refuleze.
Apreciez anchetele pe care le faceti.

PS Mircea Badea mai comenteaza ceva la adresa dvs???

rozu  •  17 februarie 2015, 12:05

Felicitari, Catalin! Tie si intregii tale echipe! Sunteti oameni de toata isprava, iar tu… Nu este nevoie, crede’ma, sa ti’o masori pe masa cu acest Diaconu. Oricum, el nu ar sti sa masoare circumferinta unui cocones!
Te admir pentru faptul ca esti unul dintre putinii oameni de presa ce au, azi, demnitatea sa scrie si despre teroarea in care au lucrat oameni deosebiti in DNA, in anii basisti. Este momentul, cred, ca intreaga societate sa fie alaturi acum de acest atat de blamat DNA. Altminteri, vom ajunge ca in Italia anilor ’70-’80 si vor sari in aer capace de canale impreuna cu masini in care se afla procurori! Vezi? Nu spun „magistrati”… Pentru ca judecatorii, observ, nu inteleg absolut nimic din ce s’a intamplat in aceasta tarisoara timp de 10 ani si nici din ce se intampla acum, cand revolta ne mistuie sufletele, noua ca si procurorilor. Am spus’o aici si o repet si acum: este de neiertat, in primul rand, faptul ca toate aceste tunuri si jafuri organizate in stil mafiot de catre tot ce reprezinta statul, el unul profund mafiot, se petreceau in timp ce salariile bugetarilor, ale dascalilor si celor din sanatate erau in mod inuman si de’a dreptul tiranic dijmuite, in timp ce pensiile erau taxate si ele, in timp ce statul se imprumuta cu zeci si zeci de miliarde de euro la FMI, pentru a alimenta conturile acestor criminali. Numai si pentru acest motiv, toti guvernantii, parlamentarii si functionari ai statului ce au saracit acest neam blestemat, trimitand parinti peste hotare sa castige o paine pentru copiii abandonati langa batrani disperati, toti acesti paraziti, dusmani de moarte ai propriului popor, al semenilor lor, merita cel putin 10 ani de puscarie crunta! Adica, macar cat cele 2 mandate ale jupanului tiran! Si acesti 10 ani sa fie executati efectiv! Pentru ca s’a ajuns in Romanica sa se execute, in conditii de hotel de 2-3 stele, 25% din pedepsele definitive! Cine elibereaza atat de repede?! Tot judecatorii si functionarii corupti din administratia statului(din penitenciare si sistemul de sanatate, directori de puscarii si medici asa zisi legisti…)!
Coruptia nu are culoare politica. Tarisoara asta a fost nemernicita de reprezentatii tuturor partidelor politice, in ultimii 25 de ani.

Toti trebuie sa ajunga sa plateasca pentru faptele lor! Si cand spun sa plateasca, ma gandesc, in primul rand! la recuperarea furaciunilor din averile lor colosale!

Cataline, fii tare! Sa nu cobori steagul!

Si atrage cat mai multi partizani ai muncii voastre alaturi de tine.

Probabil esti parinte. Eu astepti nepoti. Noi, pentru ei, trebuie sa facem ceva! Sa’i ajutam sa ramana aici! Sa traiasca si sa munceasca intr’o tara normala! Nu mai este timp de pierdut… Toata clasa politica trebuie sa inteleaga ca ajunge la guvernare pentru a inlatura grijile si nevoile neamului, si nu pentru a’si fericii propriul neam! Nu esti om, daca’i cumperi copilului BMW seria 7 lasand muritori de foame alti copii ce traiesc in bordeie de pefele… Succes, Cataline!

Daniel  •  17 februarie 2015, 12:12

Dle. Tolontan inca o data, mii de laude si multumiri! O intrebare: credeti ca ancheta va ajunge si la EBA?

Cornel  •  17 februarie 2015, 12:21

Cătăline, îţi mulţumesc că exişti !

ROMICA_BUNICA  •  17 februarie 2015, 12:47

Nici la Rodica Ojog Brasoveanu n-am vazut asa dramatism si ea chiar n-avea ce sa-si masoare cu Diaconu.
2 persoane din tabara adversa grupului Intact, la puscarie. Pe buna dreptate. Problema este ca prejudiciul creat de aceste persoane este mult mai mic decat altele care nu te intereseaza, Cataline, cum ar fi unul de 60 de milioane de euro.
Sper sa te trezesti intr-o zi. Esti capabil de scrieri sportive valoroase care ar putea ramane in istoria jurnalismului. Crezi tu ca Ioan Chirlia ar fi fost cine este daca ar fi facut anchete despre cativa infractori?! Intamplator din aceeasi tabara politica!
Ai tu curaj sa te uiti in oglinda si sa spui: „DA, sunt echidistant!”
Tot amintesti in diferite articole, prin trimitere la alte articole mai vechi, faptul ca ai mai amintit si de unu’ si de altu’. Da, ai amintit doar. E vorba de frecventa si de ferventa cu care abordezi cele doua tabere.
Uita-te in oglinda, Cataline! Lasa masuratul pe masa! Esti capabil de scrieri memorabile.

Cătălin Tolontan  •  17 februarie 2015, 13:10

41, romica_bunica: da, sintem echidistanti.

De pilda, cind ancheta Ridzi a ajuns la banii dusi catre Antena 3 am scris asta. Si despre firma Loco.

Sau, si mai clar, in Dosarul Loteria, investigatie pornita in 2002 si pe care eu o consider cea mai dificila din cite am facut, vizati au fost George Copos, ajuns vicepremier PC, si seful Loteriei, Nicolae Cristea, protejatul guvernului Nastase. Si acesti oameni sint in inchisoare.

Cătălin Tolontan  •  17 februarie 2015, 13:48

14, gabi: sint multi jurnalisti care-si fac treaba in Romania. Si in presa centrala, si in cea locala. Credeti-ne ca stim despre ce vorbim cind spunem asta, nu e un efect de complezenta.

38, rozu: multumim, dar nu sint de acord cu tine ca judecatorii joaca impotriva curentului anticoruptie. Verdictul in cazul Ridzi l-au dat doua complete de judecatori.

17, gabi nico: aia cu masurarea a fost o figura de stil care a descris o stare nervoasa. Sintem oameni si articolele noastre incearca s atransmita nu doar fapte, ci si inrimplari, stari, portrete. Nu gasim mereu cea mai buna exprimare, dar exista un grad de libertate a metaforei.

Danut  •  17 februarie 2015, 13:48

Eu zic sa o lasati naibii jos, ca emana pestilential ! Toti agaricii astia de ii pretindeti lui TOLONTAN sa eradicheze coruptia din ROMANIA…toti astia LA UN LOC…cate petitii macar catre OPC pt ca ati fost umiliti, furati, inselati, ati facut ?
Cati dintre toti moralistii astia defazati ( ca ma straduiesc sa mi-o tin in pantaloni, ca sa fac o paralela cu ce e mentionat in articol ) : de cate ori v-ati contrazis seful ? De cate ori ati spus : intre cariera mea si adevar, aleg adevarul , orice ar fi…indiferent cate rate la banca am, cati copii am, care e situatia presei scrise, cum e cu criza, samd… ?
Dupa ce ” va da cu pozitiv ” , astept contraargumente serioase. Si promit sa nu ma dau la o parte, la o adica…

salve  •  17 februarie 2015, 13:56

Daca poseta era grea ar fi trebuit s-o arunce in directia ministrului. Merita o geanta in cap, sa se trezeasca din betia puterii.
Bravo, Tolo si Neag! Rabdare, draga Ridzi. Viata trece repede…

Valahorum  •  17 februarie 2015, 14:13

Tolontan sterge toate comentariile in care apare numele Basescu.Dar Ridzi nu poate fi disociata de clanul Basescu.Arpad Paszkany e bine?Tot impartial ai ramas, ha,ha, ce imi plac glumele mele…

petru  •  17 februarie 2015, 14:13

36 – Gheorghe , cu respect , tipa cu plansul atunci era senatoarea Placinta. Aia cu fiul care a facut un accident fiind baut si isteric.

cei7pitici  •  17 februarie 2015, 14:32

Multumim pentru tot.
Si felicitari!

rozu  •  17 februarie 2015, 15:19

Bine, Catalin, sa fie cum spui tu…

vasglo  •  17 februarie 2015, 16:00

Draga Tolo,
E trecut de 16,O0 fix si Lenuta nu e la bulau! Intre timp, „purcelusu'” lu’ Ponta da cu subsemnatu’,Coldea nu mai e „cel mai tare din parcare”, oare ce-or face „acoperitii”??!!..:))

Comentează