Udrea în arest. Cum crapă sistemul de la un pumn

Elena și Rudel se vor întîlni. Cînd a început el să fie arestat, că nu e prima oară, Obreja urma un tratament de regenerare și întinerire. ”E o chestie meseriașă, cu pastile și mișcare”, povestea el prietenilor, în urmă cu cîteva luni

miercuri, 25 februarie 2015, 3:19

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Elena și Rudel se vor întîlni. Cînd a început el să fie arestat, că nu e prima oară, Obreja urma un tratament de regenerare și întinerire. ”E o chestie meseriașă, cu pastile și mișcare”, povestea el prietenilor, în urmă cu cîteva luni.

Înainte să fie ridicat din nou, a mai apucat să facă doar două ture la stadionul ”Dinamo”, loc unde aleargă de cînd era un slăbănog de 12 ani.

Puștiul fusese remarcat drept unul dintre cei mai tehnici boxeri ai anilor ’80. În 1989, Rudel devine vicecampion european și medaliat cu de bronz la Mondialele de la Moscova. Aterizat acasă, el rupe ringul Daciadei, terminîndu-și toți adversarii înainte de limită. E momentul său de glorie și ultimul.

După 25 de ani, primește felicitări televizate de la Elena Udrea și bareta Ordinulului de Cavaler Loial al Celulei. Cu plăcere, nu e nici o noutate, cum ar zice Obreja, așa am fost mereu; bine ați venit în lumea lui, unde închisorile trec și prieteniile rămîn.

Maladia al cărui remediu se pretind

Fostul campion mondial al profesioniștilor, Mihai Leu, vedea în Rudel Obreja un recuperator.

Admiratorii găsesc în el un ”băiat deștept care știe să ducă pe degete lumea interlopă”, iar foștii amici din FRB îl consideră un fraier că nu vorbește ca să-și înmoaie soarta. Nu e clar ce ar putea să mărturisească, dar limpede e că Obreja a avut un deal cu Udrea și-l respectă, neștiind însă nici el prea bine de ce a luat foc lumea.

Chiar, de ce? Pentru că, pornind de la un pumn, Gala Bute e una dintre operațiunile ”Bani pentru partid” din care, dacă se va face lumină, se va prăbuși, cu zgomot de paiete, întreg circul. Ieri au trimis duba după el, să-l aducă din arest la audieri la DNA. Procurorii caută să vadă cum a devenit Gala Bute pretext pentru banii ajunși la politicieni.

Adevărul e că, în materie de stat de drept, politicienii, în frunte cu Băsescu, Ponta și Udrea, au ajuns maladia al cărui remediu pretind că sînt.

Udrea și Ponta transmit justiției să nu se amestece în ”deciziile de oportunitate”

Luni, 23 februarie 2015, ora 16:20, Parlamentul României.

”Dosarul Gala Bute este cea mai clară dovadă că separația puterilor în stat nu mai funcționează, o putere dorind să cenzureze activitatea altei puteri: cea executivă”, spune Elena Udrea.

Fostul ministru explică: ”Se pune la îndoială calculul de oportunitate al unui guvern! Practic, firul roșu al dosarului este opinia procurorilor că această gală nu trebuia să aibă loc”. Cu foile în mînă, ea privește sala: ”Vă întreb dacă acest lucru este normal. În aceeași cheie, dacă decideți finanțarea unei școli, a unui biserici sau a unui drum, mîine procurorii DNA vor putea pune la îndoială rațiunile care au stat în spatele acestei hotărîri”.

Marți, 24 februarie 2015, ora 13, Cercul Militar Național, Bilanțul DNA.

Victor Ponta ține un discurs de 8 minute. Înainte de a încheia, mai are ceva important de spus. ”Fiind în această formulă, cu reprezentanții justiției și ai administrației publice la cel mai înalt nivel, aș dori să vă rog, ca să putem lucra împreună și în viitor, să clarificăm legislația și practica românească pentru ceea ce în acest moment văd că este pasul următor. Și anume clarificarea și departajarea foarte clară între legalitate și oportunitate!”.

Se oprește o clipă, ca să dea greutate cuvintelor care vin. ”Cred că dumneavoastră trebuie să sancționați cu toată asprimea actele de încălcare a legii. În același timp însă, oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor trebuie să fie sancționată de către electorat”.

Din prezidiu, Kovesi întoarce, ușor, capul și-l privește pe premier. Ea știe foarte bine.

Ghinionul e că nu e singura care știe cum sînt legați Ponta și Udrea și de ce n-au trecut nici 24 de ore pentru ca scuza lui Udrea să se prefacă în îndemnul lui Ponta.

Un dosar ținut la sertar ca să nu se afle de banii negri din politică

În septembrie 2013, o sursă a Gazetei Sporturilor susține că întîrzierea dosarului Galei Bute face parte dintr-un joc între Elena Udrea și Victor Ponta. Ca un schimb de amenințări, favoruri și prizonieri. Anumite probe ar fi ținute la sertar ni se spune, fără să ni se detalizez cine face asta: DNA sau serviciile. Că nu or fi ajuns infomațiile la mama mare!

Afirmația este șocantă și încercăm să o confirmăm din alte surse. De ce ar avea loc această protecție extinsă pe un mărunțiș de dosar cu miza de 2,4 milioane de euro? Mai mulți oameni povestesc pentru ziar că nu dimensiunea contează. Ci altceva. În Gala Bute au fost implicate unele dintre firmele, rutele și oamenii din MDRT care finanțează partidele cu bani negri. Din acest motiv, cazul va fi mușamalizat pe cît va fi posibil. ”Dacă se ajunge la Udrea este fatal pentru toată lumea, ea va vorbi despre banii furați de la stat care finanțează partidele și toată lumea se teme!”.

Pe 11 octombrie 2011, ziarul publică articolul ”Obreja urmărit penal dar unde au ajuns banii?”. Se găsise un singur țap ispășitor și nici un leu.

Cum s-a scăpat Traian Băsescu

”Cînd Dosarul Gala a fost trimis prima oară în instanță, Elena Udrea nu exista în el”, a spus Traian Băsescu, marți la B1 TV. Relaxat în dialogul construit de Cristoiu și Striblea, fostul președinte a început să dea lucruri din casă, fără să-și de seama. Căci dosarul 320/P/2011, Gala Bute, n-a fost trimis niciodată în instanță! Acesta era, într-adevăr planul, fără Udrea că vă iau gîtul!!!, scrisesem despre el în octombrie 2013, dar proiectul n-a ținut pînă la capăt.

Rechizitoriul Alinei Stoica a fost infirmat de conducerea DNA pe 2 decembrie 2013. Stoica s-a refugiat în subordinea Alinei Bica, pentru merite desebite, chiar dacă eșuase.

Și, după ce s-au reluat cercetările, în Gala Bute au căzut într-adevăr capete, un procuror pensionat și doi ofițeri judiciari trimiși înapoi la MI. În același timp, planul prevedea simultan tăcerea justiției și a presei, s-au lansat timorări și presiuni private și publice la jurnaliștii Gazetei, chiar și de la președintele țării, acum aflăm de ce era omul turbat.

… și cum amenință Doamna

Nu doar că era ultras declarat al Elenei Udrea – ”Acum am o singură grijă cînd mă trezesc dimineața: ce evoluții va avea situația Elenei Udrea”. Nu fratele, nici măcar fratele!, ci Udrea. Nu doar de asta.

Ci pentru că, uite, Lungu, Gărdean, Nastasia, Breazu, Topoliceanu și ceilalți din dosar știu unde s-au dus banii! Iar Udrea nu vrea să pice singură, să vă ia naiba cu sistemul vostru, dacă vorbesc pică toți, de la PD-L, la Ponta și Iohannis! Asta exclamă Doamna în lacrimi, în curtea răpciugoasă a Înaltei Curți.

Toată lumea pare că înaintează pe repede înainte, aruncîndu-și balastul din nacela disperării. Cînd Traian Băsescu l-a atacat aseară la B1 TV, nenumindu-l – specialitatea casei, pe Dan Tăpălagă, ceea ce-l stîrnise pe fostul președinte era, probabil, retrezirea în ultimele zile a demonstrațiilor lui Tăpălagă în privința blatului Ponta – Băsescu, din care profita Udrea.

Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”.

Există cel puțin un episod povestit de Udrea 100% real. Cînd au chemat-o la DNA anul trecut, într-un caz de fonduri distribuite către Gheorghe Ștefan, a fost sărbătoare pe Știrbei Vodă. ”Unii au rămas peste program ca să asiste la momentul care părea că nu mai vine”, a povestit cineva pentru Gazetă. Alte voci susțin că nu doar în cazul Udrea DNA a mutat nervos și demonstrativ, ci și la Sebastian Ghiță.  ”Procurorii s-au grăbit și cu dosarul lui Ghiță, dar mai au încă cinci cazuri mult mai tari cu el”, spune o sursă din instituție.

“Știam că Dorin Cocoș finanța campaniile PDL. Nu este un secret, așa se finanțează campaniile electorale, de ce vă faceți toți ca nu stiti? Toată clasa politică, toata presa și toată lumea se preface că nu știe cum se finanțează campaniile. Întrebați-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum și-au finanțat campaniile? La fel!”, a spus Elena Udrea azi, la audierea în dosarul Bute.

Judecătoarea a rămas în pronunțare și cei din DNA nu erau prea optimiști că o va reține pe Udrea, ”pentru că, doctrinar, Lavinia Lefterache admite destul de greu arestările”. Pe la prînz, ei își pregăteau planul B: apelul. ”Procurorii sînt agitați și au senzația că e o săptămînă decisivă”, a mărturisit o altă sursă.

Partidele, organizații de tip mafiot

Pe 11 octombrie 2013, folosind aceleași surse, Gazeta scria: ”Partidele funcționeaza ca Mafia”.

“Bani de Partid” înseamnă, conform descrierilor surselor ziarului, “operaţiunile prin care sînt finanţate la negru partidele și unde justiţia nu intră pentru că are undă roșie”.

Așa se explică, susţin informaţiile noastre, tergiversarea dosarului vreme de doi ani chiar și cu marele risc al reproșurilor OLAF! Așa se explică expedierea lui, doar cu Obreja urmărit penal, în acest moment de o tensiune extremă nu doar pentru instituţia DNA, ci și pentru profesia de magistrat.

“Partidele funcţionează ca o organizaţie de tip mafiot. Sună dur, dar așa e. În mod sigur va începe să pună în mișcare mașina manipulării opiniei publice, a justiţiei, care e vulnerabilă, și a celui care va rupe tăcerea”, sună o mărturie a cazului Bute, mărturie aflată în posesia gsp.

Atît de tari și de curajoși au fost acești oameni! Și atît de exacți. Cînd o să le fie mai sete pe lumea ailaltă, să găsească o fîntînă cu apă rece, asta le dorim surselor noastre!

Dacă o fac toți nu e penal?!

Așadar. Elena Udrea spune că toată lumea știa că banii negri finanțează partidele. Iar fostul președinte Traian Băsescu pretinde că dacă or fi ajuns și la el în campanie îi pare rău. Dar dacă nu i-a luat Udrea sau Blaga acasă, pe ei, pe bani, asta e! De parcă ce a trecut prin casierie s-a albit.

E prea frumos spus bani negri. Sînt, de fapt, bani furați din buget, bani publici extrași de aceeași politicieni care se realegeau cu ajutorul lor. Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. Dacă e general, n-o fi penal?

E ca și cum industria IT nu poate să facă asta, panificația nu poate, dar industria politică poate să o facă. Pînă și celor din publicitate au început să le cedeze nervii.

Teddy Dumitrescu, unul dintre șefii Publicis România, a postat acum cîteva zile un mesaj înmărmuritor pe facebook: el susține că Udrea ar fi dat peste 20 de de milioane de euro bani publici în ”licitații trucate” către agenția The Group. E total neobișnuit în business ce a făcut Dumitrescu și, dacă se sparge bula banilor către publicitate și televiziuni, DNA nu trebuie să angajeze, ci să se cloneze, atît de mult va fi de lucru. Ștefan Lungu și Tudor Breazu au fost printre oamenii de legătură cu această lume unde se regăsesc multe dintre cheile campaniilor electorale.

La ora 15:00 a venit verdictul. Judecătoarea Lavinia Lefterache a admis cererea DNA de arestare pentru 30 de zile a Elenei Udrea în Gala Bute. Lupta se mută în Apel, acolo unde procurorii au pierdut data trecută. Miza crește.

Din celula loialității sale, Obreja poate să rîdă ca o vedetă hollywoodiană, care se apropie de 50 de ani. A jucat în cea mai mare prăbușire posibilă a unui sistem politic și economic.

Și nimic nu-l va regenera pe Leviathan cu pastile.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

maigret  •  25 februarie 2015, 20:30

Udrea nu mi-a fost simpatica niciodata.O consider tovarasa de potlogarii a Chiorului.Si totusi mi-e mila de ea…Dar e timpul ca jmekerul popor roman sa vada ce prostit a fost timp de 10 ani de marinarul cel caraghios.Eu am vazut din 2004 si m-a costat exilul.Generalul Plesita stia ce spune…Hm…Si Tutea stia ce spune:”am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de tampiti…”Aferim.
Inca o dat felicitari pentru ancheta,Domnule Tolontan.In Occident nu sunt jurnalisti de talia Dumneavoastra.Va asigur!

Iulian  •  25 februarie 2015, 20:43

Bravo Catalin si Mirela!
Nu „boxerul” a „jucat în cea mai mare prăbușire posibilă a unui sistem politic și economic,” ci voi. Ati facut o treaba foarte buna!Am un alt cuvant laudativ penttru „foarte” ?:)

Felicitari! Cred ca Romania „noua” a inceput cu investigatiile facute de tine!

Faci istorie!

Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. Dacă e general, n-o fi penal? | Revista ARMONIA – Saltmin Media  •  25 februarie 2015, 20:56

[…] Udrea în arest. Cum crapă sistemul de la un pumn […]

Viorica  •  25 februarie 2015, 21:04

„Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”.”

Nu cred ca trebuie sa ai doctoratul ca sa observi ce neprofesionist a actionat DNA-ul in cazul Elenei Udrea si nu numai.
Cred ca Kovesi a avut de aparat pe prietenul Coldea si acum are de aparat Coldea plus credibilitatea ei. Lupta e mare, vad ca si Ponta este in tabara cu Udrea indiferent ce spune el pe sticla.
Si totusi, ca sa fie circul perfect si mirobolant se pare ca sunt lupte intre 4 grupari, doua fiind chiar in interiorul DNA-ului.
Mai curioasa sunt acum de evolutia Ponta-Kovesi… Ghita a testat „parfumul” ghilotinei si Ponta da explicatii despre „oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor”…
Ce mi se pare ridicol este faptul ca in Romania, toata lumea stie ca partidele au functionat intotdeauna pe baza banilor negri dar nimeni nu a vrut sa legalizeze acest lucru deoarece poate fi folosit ca o arma la orice ora. Ridicol si imoral.
Hai sa-i arestam toti politicienii ca doar toti au furat in campanii si aruncam tara in haos…
Poate Coldea ar fi presedintele potrivit in acest moment! hahahahaha

Marian,  •  25 februarie 2015, 21:15

Tolontan,nu face valuri,esti un om de nimic care ai supt destul pe la voiculesu si acum nu mai poti de democratie.
Rusine
Cind se va dovedi ca Elena nu este vinovata aatunci ce ai sa mai scrii,..
Mi-e sila !
Nesimtire si tupeu 100% !

Dragos C.  •  25 februarie 2015, 21:41

@Marian
Omule, pe ce lume traiesti??? Udrea este incarcerata acum doar pentru lucruri minore in comparatie cu nenorocirile pe care le-a facut in ultimii 15 ani!!! Daca ar fi sa fie dovedite toate ilegalitatile pe care le-a facut, ar lua condamnare pe viata! Din fericire pentru ea si din pacate pentru societatea romaneasca, multe fapte s-au prescris iar altele nu vor fi aflate niciodata! Altfel… Lasa-l tu pe Tolontan, uita-te la politicieni, aia au nenorocit Romania, nu Tolontan!

Aoleu  •  25 februarie 2015, 22:13

Procurorii sînt agitați și au senzația că e o săptămînă decisivă pentru credibilitatea instituției”, a mărturisit o altă sursă.

Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”.

Interesant, dle Tolontan. Si dta spui ca primesti asemenea informatii (reproduse in cele 5 randuri de mai sus), doar pentru ca esti jurnalist profesionist – civil.

Ok. S-au facut aranjamentele si Udrea a fost retinuta 30 zile.

Dar SRI si DNA vor aduna suficiente probe in 30 de zile (sau pana la apel), pentru a o tine in inchisoare si pentru a inlatura acest sistem dezastruos, adica a aresta intreaga clasa politica? Sau macar pentru inceput, pe sefii de partid, pe ministri, pe parlamentari etc.
Elena Udrea o fi vinovata, daca „sursele dvs,” sustin ca au probe impotriva ei, dar tot atat de vinovati sunt toti cei care au lucrat in acest sistem mafiot, adica si PSD si aripa PNL a lui Tariceanu si UNPR…iar infractiunile comise de Ponta, Dragnea si gasca lor miros tot atat de urat ca si cele a PNL(PDL) reformat.

Investigatiile dumitale ca si sursele dtale par sa fi ramas mult in urma.
Daca cele doua partide SRI si DNA nu-si vor face datoria sa inlature sistemul, asa cum au inlaturat in 1988 si celalt sistem dezastruos, toata mascarada asta este cusuta cu ata alba.

Daca „sursele” dumitale – as putea intelege ca e vorba de SRI? – sunt ingrijorate de credibilitatea DNA si a lui Kovesi de ce nu se misca si in directia celorlalte partide in aceeasi chestiune (mita pentru partide si campanii electorale) ….sau cand e vorba de alte partide functioneaza „omerta” in gura tuturor, inclusiv a dumitale.

Mila  •  25 februarie 2015, 22:18

am vazut multi care spun.. „mi-e mila de ea”… Lor le e mila de noi? Le pasa atunci cand stam in spitale jegoase si asteptam mila unui doctor sa ne dea mai mult de un pahar de apa atunci cand ii umplem buzunarul? Toate parcurile Elenei Udrea sunt pline de balarii si banci coscovite. Exact ca-n filmarile de la Nana. Am vazut din intamplare o scoala intr-o comuna uitata de timp, avea parculet de joaca la fel ca-n Bucuresti, parc pentru babe care arata precum ala din Nana, teren de fotbal cu gazon impecabil iar intre toate acestea WC-ul copiilor… o nenorocire, o daramatura murdara si foarte urat mirositoare.

Nemernicii astia au furat de-au stins, in timp ce noua ne erau taiate salariile iar acum trebuie sa ne fie mila?

Gigi Berlogea  •  25 februarie 2015, 22:25

Udrea o femeie mai barbata decat unii care isi fac cruci prin parlament si se miruiesc la greu . Ca barbati chiar nu va este rusine in fata atitudinii acestei femei ? Sunteti doar niste frustati care cicaliti de ciocanitorile de langa voi o denigrati in ultimul hal iar in frustarea voastra niciodata nu veti putea atinge o femeie ca ea . Ati facut-o in toate felurile dar hai faceti cum a spus IISUS , aia care va stiti fara de pacat , ridicati piatra si loviti ! Voi sunteti fara de pacat , dar poate doar un pic frustati ! Domnule Tolontan sper sa nu-mi stergeti comentariul !

Dragos C.  •  25 februarie 2015, 22:42

@Aoleu
Scuze, eu nu pot intelege felul in care gandesti. Doar daca esti membru al familiei Elenei Udrea sau politician din zona PDL, atunci inteleg subiectivismul. Altfel, daca esti simplu cetatean, cum poti sa sustii pe cineva care este atat de corupt? Chiar daca esti impotriva unei alte parti a politicii, cum poti sustine un astfel de om, care daca a furat (si este clar ca a facut-o caci din 1000 de euro pe luna, atat cat este salariul de parlamentar sau ministru, nu putea sa-si ia nici 1% din ceea ce detine aceasta femeie in propietate si nici sa traiasca la nivelul la care a facut-o pana acum), repet, daca a furat, a furat din buzunarul nostru, al tuturor!

Banii aceia furati de ea (si de ceilalti)s-ar putea regasi in pensia bunicii sau a parintilor dumitale, in scoala pe care o frecventeaza copii nostri, in spitalele in care mergem cu totii cand avem probleme de sanatate, in autostrazile care ar ajuta Romania sa creasca economic, sa se dezvolte. Cum puteti, fratilor, sa aveti asemenea atitudine? Parca ati fi la fotbal: „eu tin cu echipa mea si la bine si la rau, chiar daca pica in divizia a 3-a”

Pai in politica nu este asa, oamenii astia ne decid viata, deciziile lor ii fac pe oameni sa plece din Romania, sa moara in spitale cu zile, sa iasa analfabeti din scoli! Din cauza lor, nivelul de trai din Romania este la nivelul multor tari africane! Cum puteti sustine astfel de oameni??? Chiar nu va pasa de tara asta???

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 23:27

60, Dragos C: de acord cu importanta presiunii dinspre cetatean spre autoritate. O precizare insa: cineva este corupt atunci cind decide instanta, nu procurorii.

florin  •  25 februarie 2015, 23:33

Va multumesc domnule Tolontan si doamna Neag pentru toata munca dumneavoastra din ultimii ani. Ati facut o treaba formidabila.

Ati developat sistemul corupt. Si asta plecand de la o amarata gala de box!

Felicitari, domnilor jurnalsti

rocky 2  •  25 februarie 2015, 23:38

„Sînt, de fapt, bani furați din buget, bani publici extrași de aceiași politicieni care se realegeau cu ajutorul lor. Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. ”

Deci astia se finantau din furatul banului catateanului. Acum apare ideea ca sa fie finantati de la buget, adica tot din banul catateanului, strins sub forma de mii de impozite si tone de taxe. Pentru cetatean, nici o diferenta, tot i se iau banii munciti de el pentru existenta pitecantropilor. Pentru pitecantropi, diferenta e imensa: li se va cuveni, simplu si legal, nu mai trebuie sa munceasca sa-i fure, nu mai risca nimic… mare progres, ce sa zic!

Da de ce sa nu se autofinanteze partidele astea? Cotizatii, donatii, vindut de tricouri si postere… Sa arate ca sunt in stare intii sa-si cistige banii lor, sa existe, sa-si plateasca curentul si telefonul, ca minim test de competenta ca sunt in stare sa conduca o tara!
Stiu, „asa e peste tot”.. eterna scuza a politicienilor care au tot timpul nevoie SA LI SE DEA.

Dragos C.  •  25 februarie 2015, 23:51

@Catalin Tolontan,
Absolut! Instanta va trebui sa hotarasca! Si sper sa hotarasca drept! Si, in primul rand, sa se recupereze paguba! Nu ma incanta deloc ca Udrea sta in puscarie! M-ar incanta insa teribil ca banii furati din bugetul statului sa se intoarca acolo!
Si, da, ma incanta faptul ca acesti oameni, care astazi fac coada la DNA, nu mai au nici un viitor in politica romaneasca! Cel putin asa sper…

CSM  •  26 februarie 2015, 0:14

Instanta decide dupa cum dicteaza SRI. Daca vezi decizii ale magistratilor din tzara te iei cu mainile de cap. Sistemul judiciar e prost construit (sau destept, depinde de unghi). Un tasht-basht fiu de parlamentar, nepot de „afacerist”, etc. cu chiu cu vai (bani) termina „dreptu'” si se inscrie la Institutul national de magistratura… fara experienta fara nimic, tzac pack iese ditamai judecatoru’. Orice alta facultate termini, te duci sa te angajezi, te intreaba „hei mr… am vazut notele, astonishing… da oarece experienta ai matale?”. Iar pustii astia corditi care vin la trebunal cu X6 sau „meleu'” se apuca sa imparta dreptatea… 90% dintre tinerii magistrati n-au nici o treaba cu magistratura.. restul sunt pe statele de plata SRI.

Victor  •  26 februarie 2015, 0:18

Finanțarea campaniilor electorale sau finanțarea partidelor politice? Daca e varianta a 2-a, înseamnă ca băieții se înfrupta tot timpul, nu doar ca își cumpăra brichete si pixuri in campanie.

CSM  •  26 februarie 2015, 0:21

In al doilea rand, foarte multi judecatori sunt din randurile politistilor, ceea ce este o mare greseala pentru ca nu poti sa imparti dreptatea atat timp cat ai un defect profesional. Judecatorii ar trebui numiti numai dupa un stagiu de cel putin 7 ani in avocatura ca avocati pledanti, in cel mai rau caz in procuratura, iar politistii sa ajunga cel mult procurori.

trolu  •  26 februarie 2015, 0:25

concluzia e că ministrii, spre sfarşit de mandat, trebuie sa renoveze arestul politiei din raza de domiciliu… cu penitenciarul e mai greu…
Cu respect, jos palaria

buratinos  •  26 februarie 2015, 0:30

Pai daca tot numiti problema ‘gala Bute’ de ce nu-l arestati pe Bute dom’le ca sigur el este vinovatul, caci gala nu se numeste nici ‘Udrea’ nici ‘Obreja’.
Mare hotoman Bute aista, a cazut in picioare de data asta,iar saracii aia doi sunt la puscarie,pai asta nu-i dreptate.

ion  •  26 februarie 2015, 0:48

Catalin s-ar putea ca procurorii sa nu mai aiba nevoie sa vorbeasca si Obreja. Ce au e suficient. Cand se va trezi si va vrea sa o denunte si el pe „doamna” s-ar putea sa fie prea tarziu. Are denuntul in sange de cand isi turna fostii colegi de la lot la securitate inainte de revolutie, e de notorietate acest lucru. Deci nu e vreun cavaler al tacerii ;-). Unul din motive ar fi ca isi da seama ca odata recunoscut tot circul va trebui sa dea si banii inapoi si nu prea are de unde. In al 2 lea rand merge pe „NU” din principiu, dar sunt multi care au mers pe „nu” si s-au dus la puscarie. Dupa inca doua luni de arest se va cere singur la procuror sa faca un denunt, de ce ar acoperi-o pe ipocrita de Udrea cand toti ceilalti se debaraseaza de ea rand pe rand ca de un balast. Udrea are multe bube , dar cine ar fi crezut ca se va lega cu o gala de 2 bani si niste maruntis? Si Nascase s-a dus la puscarie pentru niste afise si termopane. C’est la vie!

dudu  •  26 februarie 2015, 2:19

Fantastic! Dl Tolontan infiereaza pe politicieni pentru ca isi fac campanie pe bani publici, in schimb i se pare minunat ca procurorii transforma actul de justitie in razbunare personala si ca beau sampanie de fericire ca cineva e adus cu catuse. Lipsa de seriozitate, profesionalism, sau obiectivitate e de laudat, daca e a procurorilor. Auzi – sa le dea Dumnezeu fantana cu apa rece pe lumea cealalta! Nu vi se apleaca, d-le Tolontan, da atata.. poezie?
De fapt, nu stiu de ce ma mir. E normal ca dl Tolontan sa simpatizeze cu procurorii, pentru ca au multe in comun. Bunaoara, procurorii dau „pe surse” unor adevarati jurnalisti de investigatii ca dl Tolontan numai acele pasaje din care pare sa reiasa ce vor ei. Dl Tolontan insusi alege dintr-un interviu de doua ore exact propozitia aia din care, daca stai in cap, intelegi ca Basescu s-a implicat in musamalizarea dosarului Gala Bute. Cu gratie de balerin, dl Tolontan sare peste pasajul ala in care Basescu spune (si nu o spune pentru prima oara) ca in campanie au intrat milioane de euro – bani negri. Sigur, daca ar fi invocat acest pasaj, s-ar fi dus dracului toata argumentatia lui Tolontan – cum ca Basescu a rupt capul dosarului Gala Bute, ca procurorii sa nu ajunga, prin Udrea, la banii murdari cu care a fost finantata (inclusiv) campania sa…

Ion Stanca  •  26 februarie 2015, 5:53

„Orice popor are politicienii pe care-i merita!”

De citit azi – 26 februarie 2015 – DragosU.ro  •  26 februarie 2015, 8:56

[…] OPINII Cum crapă sistemul de la un pumn […]

vasglo  •  26 februarie 2015, 9:10

#60 Dragos C.

„Chiar nu va pasa de tara asta???”
Evident ca ne pasa, dar suntem cetateni europeni ai secolului 21 si vrem ca vinovatia cuiva sa fie stabilita definitiv in justitie, nu prin „manie proletara”!!
„Banii aceia furati de ea…”, ai tu dovezi in acest sens pe care procurorii le-au omis, astfel incat nu o pot trimite pe Udrea decat in arest preventiv pentru continuarea investigatiilor?? Crezi ca o „luare de mita” care s-ar fi infaptuit acum 3-4 ani e deja dovedita de procurori?? Si daca spusele avocatului Udrei , respectiv ca cele 3 acuzatii de luare de mita se bazeaza exclusiv pe DENUNTURI, din care unul colectiv (batut la masina, semnat de trei persoane avand domiciliul in orase diferite, acesta fiind completat cu pixul, in spatiile libere lasate special in acest scop la dactilografierea denuntului) sunt adevarate???

Asa ca daca Tolo scrie…”Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”, stie de ce o face!…

ciupi  •  26 februarie 2015, 10:09

asa cum mi-am exprimat parerea ca grecii nu trebuiau sa suspende campionatul, ci doar sa le excluda pe batause, tot asa as spune ca nu romania trebuie suspendata ci partidele desfiintate. bineinteles nu este posibil asa ceva, am fi singura tara din lumea moderna in care campaniile politice se duc exclusiv cu cotizatiile membrilor de partid.

cei7pitici  •  26 februarie 2015, 10:12

De 7 ori nota 10 la jurnalism pentru Tolontan si Neag. Am fost alaturi de voi de la inceputul acestei investigatii de presa si ati aratat pana la sfarsit ca mergeti pe drumul adevarului.

Va multumim.

Acum sper ca romanii sa stie ce sa faca cu acest inceput de primavara. O altfel de primavara…

Tudor  •  26 februarie 2015, 10:24

abuzuri peste abuzuri şi un singur OM în toată porcăria asta de denunţători, ziarişti hidoşi, răi şi urâţi, magistraţi care tremură de frică şi dau sentinţe la fel.
Respect Rudel Obreja.Oameni ca el fac să nu-ţi pierzi încrederea în specia umană şi te fac să crezi că totuşi, nu e totul o porcărie, că mai există undeva un loc unde cineva nu te denunţă când nenorocirile vieţii se abat ca un tăvălug asupra ta în uralele urâţeniilor de pe lume.

mihnea  •  26 februarie 2015, 11:46

Chiar de pasa de tara asta si de aceea nu trebuie sa ramanem impasibili.

Sa ne scuturam cu totii de indiferenta si blazarea care ne-a incetinit gandirea si reactia si sa vorbim cu voce tare atunci cand lucrurile nu sunt in regula.

Bravo, Gazeta Sporturilor!

ion  •  26 februarie 2015, 12:31

@ 77 Tudor

Nu zice hop :-))

catalin_cj  •  26 februarie 2015, 14:16

domule tolontan acesti mafioti nu sunt decat continuatorii celor dinaintea lor. astia nu sunt de stanga, nu sunt de dreapta sunt dupa bani. nastase si cei dinaintea lor au fost la fel de ahtiati ca si astia

Tolontan & GSP/ Ipoteză șocantă: Dosarul Galei Bute nu a fost amânat pentru a o proteja pe Udrea, ci sursele de finanțare ale partidelor politice! | România curată  •  26 februarie 2015, 15:18

[…] Tolontan și Mirela Neag de la GSP lansează o ipoteză (aici) care poate dinamita politica autohtonă: tergiversările din Dosarul Galei Bute nu au fost cauzate […]

Poate salva sutienul Elenei Udrea monstruosul sistem mafiot? | România curată  •  27 februarie 2015, 12:56

[…] că nimeni din sistem nu ar avea curajul să lovească la baza ori la vârful lui. După cum arăta Tolontan alaltăieri, se baza nu atât pe protecția ei personală, ci pe auto-protecția întregului sistem […]

Nasul TV » Poate salva sutienul Elenei Udrea monstruosul sistem mafiot?  •  27 februarie 2015, 18:49

[…] nimeni din sistem nu ar avea curajul să lovească la baza ori la vârful lui. După cum arăta Tolontan alaltăieri, se baza nu atât pe protecția ei personală, ci pe auto-protecția întregului […]

Elena Udrea a dat peste 20 de milioane de euro în licitații trucate | Mihai Craiu  •  1 martie 2015, 5:09

[…] acuzatoare a afaceristului a fost semnalată de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul […]

Conflictul boșilor din publicitate: Zoltan Szigheti îl dă în judecată pe Teddy Dumitrescu | România curată  •  14 martie 2015, 19:48

[…] a dat peste 20 milioane de EUR în licitații trucate de comunicare de la MDRT lui The Group”. Într-un post pe blog, legat de alt caz, am relatat marginal gestul lui […]

TOP ştiri şi ziare online – Cătălin Tolontan: Conflictul boșilor din publicitate: Zoltan Szigeti îl dă în judecată pe Teddy Dumitrescu  •  17 martie 2015, 0:42

[…] a dat peste 20 milioane de EUR în licitații trucate de comunicare de la MDRT lui The Group”. Într-un post pe blog, legat de alt caz, am relatat marginal gestul lui […]

Comentează