Udrea în arest. Cum crapă sistemul de la un pumn

Elena și Rudel se vor întîlni. Cînd a început el să fie arestat, că nu e prima oară, Obreja urma un tratament de regenerare și întinerire. ”E o chestie meseriașă, cu pastile și mișcare”, povestea el prietenilor, în urmă cu cîteva luni

miercuri, 25 februarie 2015, 3:19

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Elena și Rudel se vor întîlni. Cînd a început el să fie arestat, că nu e prima oară, Obreja urma un tratament de regenerare și întinerire. ”E o chestie meseriașă, cu pastile și mișcare”, povestea el prietenilor, în urmă cu cîteva luni.

Înainte să fie ridicat din nou, a mai apucat să facă doar două ture la stadionul ”Dinamo”, loc unde aleargă de cînd era un slăbănog de 12 ani.

Puștiul fusese remarcat drept unul dintre cei mai tehnici boxeri ai anilor ’80. În 1989, Rudel devine vicecampion european și medaliat cu de bronz la Mondialele de la Moscova. Aterizat acasă, el rupe ringul Daciadei, terminîndu-și toți adversarii înainte de limită. E momentul său de glorie și ultimul.

După 25 de ani, primește felicitări televizate de la Elena Udrea și bareta Ordinulului de Cavaler Loial al Celulei. Cu plăcere, nu e nici o noutate, cum ar zice Obreja, așa am fost mereu; bine ați venit în lumea lui, unde închisorile trec și prieteniile rămîn.

Maladia al cărui remediu se pretind

Fostul campion mondial al profesioniștilor, Mihai Leu, vedea în Rudel Obreja un recuperator.

Admiratorii găsesc în el un ”băiat deștept care știe să ducă pe degete lumea interlopă”, iar foștii amici din FRB îl consideră un fraier că nu vorbește ca să-și înmoaie soarta. Nu e clar ce ar putea să mărturisească, dar limpede e că Obreja a avut un deal cu Udrea și-l respectă, neștiind însă nici el prea bine de ce a luat foc lumea.

Chiar, de ce? Pentru că, pornind de la un pumn, Gala Bute e una dintre operațiunile ”Bani pentru partid” din care, dacă se va face lumină, se va prăbuși, cu zgomot de paiete, întreg circul. Ieri au trimis duba după el, să-l aducă din arest la audieri la DNA. Procurorii caută să vadă cum a devenit Gala Bute pretext pentru banii ajunși la politicieni.

Adevărul e că, în materie de stat de drept, politicienii, în frunte cu Băsescu, Ponta și Udrea, au ajuns maladia al cărui remediu pretind că sînt.

Udrea și Ponta transmit justiției să nu se amestece în ”deciziile de oportunitate”

Luni, 23 februarie 2015, ora 16:20, Parlamentul României.

”Dosarul Gala Bute este cea mai clară dovadă că separația puterilor în stat nu mai funcționează, o putere dorind să cenzureze activitatea altei puteri: cea executivă”, spune Elena Udrea.

Fostul ministru explică: ”Se pune la îndoială calculul de oportunitate al unui guvern! Practic, firul roșu al dosarului este opinia procurorilor că această gală nu trebuia să aibă loc”. Cu foile în mînă, ea privește sala: ”Vă întreb dacă acest lucru este normal. În aceeași cheie, dacă decideți finanțarea unei școli, a unui biserici sau a unui drum, mîine procurorii DNA vor putea pune la îndoială rațiunile care au stat în spatele acestei hotărîri”.

Marți, 24 februarie 2015, ora 13, Cercul Militar Național, Bilanțul DNA.

Victor Ponta ține un discurs de 8 minute. Înainte de a încheia, mai are ceva important de spus. ”Fiind în această formulă, cu reprezentanții justiției și ai administrației publice la cel mai înalt nivel, aș dori să vă rog, ca să putem lucra împreună și în viitor, să clarificăm legislația și practica românească pentru ceea ce în acest moment văd că este pasul următor. Și anume clarificarea și departajarea foarte clară între legalitate și oportunitate!”.

Se oprește o clipă, ca să dea greutate cuvintelor care vin. ”Cred că dumneavoastră trebuie să sancționați cu toată asprimea actele de încălcare a legii. În același timp însă, oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor trebuie să fie sancționată de către electorat”.

Din prezidiu, Kovesi întoarce, ușor, capul și-l privește pe premier. Ea știe foarte bine.

Ghinionul e că nu e singura care știe cum sînt legați Ponta și Udrea și de ce n-au trecut nici 24 de ore pentru ca scuza lui Udrea să se prefacă în îndemnul lui Ponta.

Un dosar ținut la sertar ca să nu se afle de banii negri din politică

În septembrie 2013, o sursă a Gazetei Sporturilor susține că întîrzierea dosarului Galei Bute face parte dintr-un joc între Elena Udrea și Victor Ponta. Ca un schimb de amenințări, favoruri și prizonieri. Anumite probe ar fi ținute la sertar ni se spune, fără să ni se detalizez cine face asta: DNA sau serviciile. Că nu or fi ajuns infomațiile la mama mare!

Afirmația este șocantă și încercăm să o confirmăm din alte surse. De ce ar avea loc această protecție extinsă pe un mărunțiș de dosar cu miza de 2,4 milioane de euro? Mai mulți oameni povestesc pentru ziar că nu dimensiunea contează. Ci altceva. În Gala Bute au fost implicate unele dintre firmele, rutele și oamenii din MDRT care finanțează partidele cu bani negri. Din acest motiv, cazul va fi mușamalizat pe cît va fi posibil. ”Dacă se ajunge la Udrea este fatal pentru toată lumea, ea va vorbi despre banii furați de la stat care finanțează partidele și toată lumea se teme!”.

Pe 11 octombrie 2011, ziarul publică articolul ”Obreja urmărit penal dar unde au ajuns banii?”. Se găsise un singur țap ispășitor și nici un leu.

Cum s-a scăpat Traian Băsescu

”Cînd Dosarul Gala a fost trimis prima oară în instanță, Elena Udrea nu exista în el”, a spus Traian Băsescu, marți la B1 TV. Relaxat în dialogul construit de Cristoiu și Striblea, fostul președinte a început să dea lucruri din casă, fără să-și de seama. Căci dosarul 320/P/2011, Gala Bute, n-a fost trimis niciodată în instanță! Acesta era, într-adevăr planul, fără Udrea că vă iau gîtul!!!, scrisesem despre el în octombrie 2013, dar proiectul n-a ținut pînă la capăt.

Rechizitoriul Alinei Stoica a fost infirmat de conducerea DNA pe 2 decembrie 2013. Stoica s-a refugiat în subordinea Alinei Bica, pentru merite desebite, chiar dacă eșuase.

Și, după ce s-au reluat cercetările, în Gala Bute au căzut într-adevăr capete, un procuror pensionat și doi ofițeri judiciari trimiși înapoi la MI. În același timp, planul prevedea simultan tăcerea justiției și a presei, s-au lansat timorări și presiuni private și publice la jurnaliștii Gazetei, chiar și de la președintele țării, acum aflăm de ce era omul turbat.

… și cum amenință Doamna

Nu doar că era ultras declarat al Elenei Udrea – ”Acum am o singură grijă cînd mă trezesc dimineața: ce evoluții va avea situația Elenei Udrea”. Nu fratele, nici măcar fratele!, ci Udrea. Nu doar de asta.

Ci pentru că, uite, Lungu, Gărdean, Nastasia, Breazu, Topoliceanu și ceilalți din dosar știu unde s-au dus banii! Iar Udrea nu vrea să pice singură, să vă ia naiba cu sistemul vostru, dacă vorbesc pică toți, de la PD-L, la Ponta și Iohannis! Asta exclamă Doamna în lacrimi, în curtea răpciugoasă a Înaltei Curți.

Toată lumea pare că înaintează pe repede înainte, aruncîndu-și balastul din nacela disperării. Cînd Traian Băsescu l-a atacat aseară la B1 TV, nenumindu-l – specialitatea casei, pe Dan Tăpălagă, ceea ce-l stîrnise pe fostul președinte era, probabil, retrezirea în ultimele zile a demonstrațiilor lui Tăpălagă în privința blatului Ponta – Băsescu, din care profita Udrea.

Nici DNA nu mai are răbdare și sînt surse chiar din instituție care susțin că ”se joacă credibilitatea lui Kovesi dacă Udrea nu va fi reținută măcar 30 de zile”.

Există cel puțin un episod povestit de Udrea 100% real. Cînd au chemat-o la DNA anul trecut, într-un caz de fonduri distribuite către Gheorghe Ștefan, a fost sărbătoare pe Știrbei Vodă. ”Unii au rămas peste program ca să asiste la momentul care părea că nu mai vine”, a povestit cineva pentru Gazetă. Alte voci susțin că nu doar în cazul Udrea DNA a mutat nervos și demonstrativ, ci și la Sebastian Ghiță.  ”Procurorii s-au grăbit și cu dosarul lui Ghiță, dar mai au încă cinci cazuri mult mai tari cu el”, spune o sursă din instituție.

“Știam că Dorin Cocoș finanța campaniile PDL. Nu este un secret, așa se finanțează campaniile electorale, de ce vă faceți toți ca nu stiti? Toată clasa politică, toata presa și toată lumea se preface că nu știe cum se finanțează campaniile. Întrebați-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum și-au finanțat campaniile? La fel!”, a spus Elena Udrea azi, la audierea în dosarul Bute.

Judecătoarea a rămas în pronunțare și cei din DNA nu erau prea optimiști că o va reține pe Udrea, ”pentru că, doctrinar, Lavinia Lefterache admite destul de greu arestările”. Pe la prînz, ei își pregăteau planul B: apelul. ”Procurorii sînt agitați și au senzația că e o săptămînă decisivă”, a mărturisit o altă sursă.

Partidele, organizații de tip mafiot

Pe 11 octombrie 2013, folosind aceleași surse, Gazeta scria: ”Partidele funcționeaza ca Mafia”.

“Bani de Partid” înseamnă, conform descrierilor surselor ziarului, “operaţiunile prin care sînt finanţate la negru partidele și unde justiţia nu intră pentru că are undă roșie”.

Așa se explică, susţin informaţiile noastre, tergiversarea dosarului vreme de doi ani chiar și cu marele risc al reproșurilor OLAF! Așa se explică expedierea lui, doar cu Obreja urmărit penal, în acest moment de o tensiune extremă nu doar pentru instituţia DNA, ci și pentru profesia de magistrat.

“Partidele funcţionează ca o organizaţie de tip mafiot. Sună dur, dar așa e. În mod sigur va începe să pună în mișcare mașina manipulării opiniei publice, a justiţiei, care e vulnerabilă, și a celui care va rupe tăcerea”, sună o mărturie a cazului Bute, mărturie aflată în posesia gsp.

Atît de tari și de curajoși au fost acești oameni! Și atît de exacți. Cînd o să le fie mai sete pe lumea ailaltă, să găsească o fîntînă cu apă rece, asta le dorim surselor noastre!

Dacă o fac toți nu e penal?!

Așadar. Elena Udrea spune că toată lumea știa că banii negri finanțează partidele. Iar fostul președinte Traian Băsescu pretinde că dacă or fi ajuns și la el în campanie îi pare rău. Dar dacă nu i-a luat Udrea sau Blaga acasă, pe ei, pe bani, asta e! De parcă ce a trecut prin casierie s-a albit.

E prea frumos spus bani negri. Sînt, de fapt, bani furați din buget, bani publici extrași de aceeași politicieni care se realegeau cu ajutorul lor. Practic, clasa politică își finanța autoreproducerea din bani furați de la cetățeni. Iar acum ni se spune că nu-i așa de grav, că toți o făceau. Dacă e general, n-o fi penal?

E ca și cum industria IT nu poate să facă asta, panificația nu poate, dar industria politică poate să o facă. Pînă și celor din publicitate au început să le cedeze nervii.

Teddy Dumitrescu, unul dintre șefii Publicis România, a postat acum cîteva zile un mesaj înmărmuritor pe facebook: el susține că Udrea ar fi dat peste 20 de de milioane de euro bani publici în ”licitații trucate” către agenția The Group. E total neobișnuit în business ce a făcut Dumitrescu și, dacă se sparge bula banilor către publicitate și televiziuni, DNA nu trebuie să angajeze, ci să se cloneze, atît de mult va fi de lucru. Ștefan Lungu și Tudor Breazu au fost printre oamenii de legătură cu această lume unde se regăsesc multe dintre cheile campaniilor electorale.

La ora 15:00 a venit verdictul. Judecătoarea Lavinia Lefterache a admis cererea DNA de arestare pentru 30 de zile a Elenei Udrea în Gala Bute. Lupta se mută în Apel, acolo unde procurorii au pierdut data trecută. Miza crește.

Din celula loialității sale, Obreja poate să rîdă ca o vedetă hollywoodiană, care se apropie de 50 de ani. A jucat în cea mai mare prăbușire posibilă a unui sistem politic și economic.

Și nimic nu-l va regenera pe Leviathan cu pastile.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

doina  •  25 februarie 2015, 15:11

de dimineata astept comentariul! banuiesc ca era scris inainte. sint de accord cu cele scrise. aseara la b1 am vazut pe capul mafiotilor rinjind si spunind ca spera ca dna sa se impidice si udrea sa nu fie vinovata. dupa ce atitia ani declara infractori pe cei care doar erau chemati o singura data la dna. tupeu maxim si imi doresc din suflet sa se curate tara asta de mistocareala, golaneala, pitiponceala, poleiala si ce mai vreti. cel mai tare ma doare insa ca au fost oameni luminati ca sa zic asa care innebuneau daca indrazneai sa-i critici pe cei doi infarctori. de fapt tara in 10 ani cred ca de udrea a fost condusa. basescu a secondat-o!!!

Dan  •  25 februarie 2015, 15:19

Bravo Catalin! Sa stii ca sunt unul care uraste trustul la care lucrezi (cred ca stii si tu motivele), insa apreciez foarte mult ceea ce faci pentru tara asta!

Cred ca multa lume e de acord cu mine. Tine-o tot asa si la mai mare! Acum e momentul sa scapam tara de practicile astea.

xolv  •  25 februarie 2015, 15:20

A cazut sistemul ?? S-au devoalat toate furturile tuturor campaniilor electorale si guvernarilor ??? S-au recuperat pagubele ? Nu. Parca acelasi amenintator de ziaristi propusese finantarea campaniei electorale de la buget, transparent si direct.

valy  •  25 februarie 2015, 15:21

bai tolo,esti tare…cinstitule!un pic largit dar cinstit!

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 15:25

1, doina: da, e scris de dimineata pentru ca arestarea nu era decisiva. Decisiv e ce se va intimpla de acum inainte, pe fond, si daca apar alte date.

Costi  •  25 februarie 2015, 15:31

Domnule Tolontan credeti ca ce se intampla acum reprezinta Big Bang-ul politicii din Romania si, implicit, al acestei natii? Credeti ca actiunea se va opri la un moment dat sau nu se va opri pana nu vor plati toti cei care au fost si inca sunt implicati in aceasta URIASA spoliere a poporului roman?

Florian  •  25 februarie 2015, 15:34

Opa!!!! Astazi publici numai aplauze ? Parca erai echidistant ori m-am inshelat eu. My bad.

Mihnea  •  25 februarie 2015, 15:44

Nu vad nicio miza in arestarea Elenei Udrea. Daca sta in arest pe banii statului ori daca sta acasa pe banii ei care e diferenta? Impiedica desfasurarea anchetei? Nu pe bune? Ancheta a durat 5 ani si tocmai acum impiedica Udrea ancheta?! Miza e recuperarea prejudiciului si vad ca doar 10% s-a recuperat, nici macar nu se stie cine ar trebui sa recupereze banii astia. Udrea in puscarie = Udrea mananca tot din banii statului. Apa, mancare, caldura, curatenie, gardieni platiti de contribuabili.Macar i-a murit capra, nu se mai plimba pe la Paris ori pe Dorobanti, dar noi tot cu capra moarta ramanem. Miza e recuperarea banilor si bagarea lor la bugetul de stat astfel poate mai scad si taxele si impozitele. Circul arestarilor ramane circ si atat.Nu ne incalzeste cu nimic.Ei stau 2-3 ani pe acolo si pac eliberare conditionata. Banii cucu.

marcel  •  25 februarie 2015, 15:50

Urat mai e tolontan.

alex_m  •  25 februarie 2015, 15:53

Dacă Obreja a avut un rol important în prăbușirea unui sistem mafiot…e un lucru excelent. Sper însă să se găsească și măcar o parte din banii delapidati de excrocii politici pt ca în Dosarul Transferurilor nu a fost recuperat prejudiciul, exceptând aici banii de la Popescu. Sincer îmi doresc sa citesc intr-o zi despre coincidenta ieșirii la lumina a ultimelor dosare DNA la o luna după terminarea mandatului Băsescu – nu cumva el le ținea pe loc. Asta apropo și de ceea ce spunea Udrea despre implicarea politicului în justiție. Sau poate sufăr eu de boala persecutiei

Cronco  •  25 februarie 2015, 15:56

Dle Tolontan va inteleg ca sunteti in extaz,dar asa ati fost si acum 2 saptamani cand au arestat`o prima oara,iar cand i-au dat drumul v-au obosit degetele.v-as sfatui sa nu va obositi prea tare si acum,mai trageti o gura de aer,show`ul de-abia incepe!Nu de alta dar nici mie nici dvs nu ne baga nimeni un leu in plus in buzunar daca ne bucuram prea tare ptr raul altuia,ba chiar se poate intampla mai rau…mai ales ca inca nu este nimic dovedit de justitie!O zi buna va doresc!

sandokan  •  25 februarie 2015, 15:57

si Bute?? cum ramane cu Bute?

ion  •  25 februarie 2015, 16:03

cine va sti sa-l traga de limba pe rudel va dezlega sacul banilor negri… va dezlega misterul averilor recuperatorilor, politistilor si magistratilor corupti, ale patronilor de firme de paza/securitate(de fapt cunoscuta taxa de protectie + camata si recuperare) – fie ei politisti, securisti sau politruci…

va avea kovesi curajul sa expuna tot putregaiul statului mafiot?

ca de stiut il stie – mai are nevoie de dovezi pentru instante – dar oare va aplica legea pentru toti???

udrea e doar poleiul tipator capabil sa acopere mizeria si viermuiala din politica si economia romaneasca…si inca acum – administratia este suprasaturata de spaga, trafic de influenta si comportament de tip mafiot…

nici clonarea DNA-ului nu pare suficienta pentru ce se afla in spatele „VIP”-urilor politice si administrative…

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 16:06

11, cronco: acest text iti transmite tie extazul autorilor? Publicam ceea ce aflam, nu e timp de satisfactie. Si nici nu e cazul.

vasglo  •  25 februarie 2015, 16:08

Catalin, iti inteleg exuberanta – „Udrea in arest. Cum crapa sistemul de la un pumn” – de jurnalist dedicat, dar putina ponderare nu strica! Udrea e in arest preventiv, ca sa i se inchida gura, cred eu, caci NIMENI NU A DECLARAT-O VINOVATA inca. „Pumnul care crapa sistemul” urmeaza sa fie dovedit definitiv in instanta.. Asa ca, mai usor cu pianul pe scari! Chiar crezi ca Udrea le cerea subalternilor sa ia spaga pentru ea, SUTE DE MII DE EURO, si sa i-o aduca in gentute, la ea acasa sau in birou?? Chiar asa sa fie de usor de furat poporul??..:)))

Dan B___  •  25 februarie 2015, 16:09

Cine are ochi sa vadă observa in comportamentul lui T.B. o mare îngrijorare.Nu pt Udrea,pt pielea lui doar.Evident ca transmite semnale de omerta celor care stiu mai multe,asta e vizibil.

Nu stiu ce,nu stiu cui insa e clar ca ascunde treburi explozive si asta e teama lui .Pe măsură ce timpul va trece va deveni tot mai nervos si confuz.

Atunci vom știi ca ii datoram un sistem judiciar bine așezat .

Alexbibirica  •  25 februarie 2015, 16:14

la puscariee e …. udreea … la puscariiieee !
la puscarieeee … udreea… la puscarieee !!!

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 16:16

15, vasglo: nu e nici o exuberanta, dimpotriva, mai degraba incordare, asa ca am aflat si noi si voi ca DNA este nervos si ca exista o miza de credibilitate pentru Kovesi, care este comentata inclusiv in interiorul institutiei. Poate ti se pare putin ca informatie, dar nu e.

dan popescu  •  25 februarie 2015, 16:22

Interesant ce spune Domnul Teddy Dumitrescu, mai ales ca The Group au facut planificarea si cumpararea de media pentru USL/PSD/Victor Ponta la Referendum, Locale si Prezidentiale … de unde se ingroasa ideea ca Udrea si Ponta au fost BLAT!!!!

Unde mai pui ca Euromedia (firma de panotaj) e in proprietatea lui Sebi Ghita!!? Una peste alta, poate vom intelege ca in politica nu exista baieti buni. E „smardoiala”(scuzati formularea) intre gasti de partid pentru contractele cu Statul. Cand il vad pe Ludovic Orban cum isi rupe hainutele de pe el pentru poporul roman … mai ca i-as aduce aminte ca a fost ministru al transporturilor, unde spaga era in cash/caramizi de ban. Despre PSD, PDL, PMP, UDMR … nu mai e cazul sa mai vorbim. Toti o apa si un pamant.

Din nefericire eu nu impartasesc entuziasmul general provocat de DNA … problema ramane, ce punem in loc?!

doru  •  25 februarie 2015, 16:22

Initial in ancheta galei a fost Obreja, apoi Udrea , acum apare si Basescu. cred ca vreti sa sugerati ca se va ajunge si la „Balaur”:))
Interesant. Pana acum s-au adeverit toate.
Multumim Tolo.

marian  •  25 februarie 2015, 16:28

Victor Ponta a fost corect in ceea ce a spus (Parchetul sa sanctioneze orice incalcare a legii, in timp ce electoratul sa valideze sau nu, prin votul sau, oportunitatea investitiilor efectuate de factorul politic pe baza respectarii integrale si riguroase a normelor legale in domeniu), insa, cu toate acestea, vorbitorul a a pierdut inca o ocazie sa taca din gura.

Nu faci asemenea declaratii sensibile, care pot fi usor interpretate si intoarse, in contextul zilei de 24 februarie 2015.

Daca premierul doreste o clarificare a cadrului legislativ si o delimitare bine definita a atributiilor si interventiilor in domeniu, eu zic ca a pierdut trenul. Pentru succesul unei astfel de actiuni este nevoie de conlucrarea fortelor politice, a institutiei prezidentiale, a institutiilor de justitie si control ale statului si, nu in ultimul rand, de consultarea efectiva a expertilor neafiliati politic sau institutional, deci a societatii civile in mod esential.

Altfel ramane ca pana acum, ca PSD isi apara delicventii prezenti si viitori, desi intentia care a stat la baza interventiei lui Vicor Ponta poate sa fie valabila …

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 16:31

21, marian: de acord, e un temei in ce a spus premierul, dar nu tratezi situatii concrete cu principii generale

marian  •  25 februarie 2015, 16:37

Corect spus, dle. Tolontan. Oricum, ora se apropie …

Florin  •  25 februarie 2015, 16:41

E clar ca udrea e mai tare ca frantuzoaica lui Hollande.

De unde nu rezulta ca Hollande a fost un pic mai destept decat al nostru.

El a gresit altfel, n-a lasat-o pe scriitoare sa bage degetele in borcane si ea a trebuit sa vanda amintiri.

A noastra s-a bagat in borcan pana la gat, se vede ca ctp-ul a gasit nickname-ul potrivit, dar in final tot o greseala a fost.

Cine sa mai inteleaga femeile, monser?

17 Nentori Tirana  •  25 februarie 2015, 16:43

Bravo Totti, pe toti i-a lovit Pota:
„În același timp însă, oportunitatea unor decizii în activitatea publică a demnitarilor trebuie să fie sancționată de către electorat”.”

doar voi ati reactionat.

PS
viitoarea moderare a comentariilor m-a induiosat.

Florin  •  25 februarie 2015, 16:44

Dom’ Tolo, stiu ca te distreaza pocnitorile si in orice caz felicitari pentru impactul colossal pe care il ai, dar te-as intreba

te mai uiti la champions league? joaca atletico diseara ;)))))

marcel zadda  •  25 februarie 2015, 16:51

BRAVOOOOOOOOOOOO, CATALIN!

Florian  •  25 februarie 2015, 16:52

Maestre hai sa numaram pe cei arestati ( si care sant in arest )in dosarele Microsoft si Gala Bute : 1. ALINA BICA. 2. ELENA UDREA . 3………..4………..5………. Ceva e putred in (Danem)…Romania. Va rog sa va amintiti mai incolo ce va spun acum : de ras nu mori dar de ras potzi sa ajungi. Have a good one.

George  •  25 februarie 2015, 17:05

daca un amarastean fura o piane face inchisoare
si banditii astia din politica TOTI trebuie sa plateasca pentru ce au furat
nastase a facut parnae pentru smecherii electorale (vezi „Trofeul Calitatii”). Si Udrea, Cocos, Blaga, Videanu, Basescu trebuie sa faca parnae daca au furat. Si averile lor sa fie CONFISCATE!

razvan  •  25 februarie 2015, 17:06

Am ajuns sa cred ca in tara asta toti au cate un interes mai putin onorabil dar pana la proba contrarie sunt foarte incantat de activitatea doamnei Kovesi.

Dupa 10 ani DNA-ul incepe sa functioneze cum trebuie, sa se ocupe si de mafia USL dar si de mafia lui Basescu pentru ca nu au fost cu nimic mai prejos.

Vad in aceasta perioada un moment critic pentru viitorul tarii si sper ca lucrurile sa fie duse pana la capat indiferent de ce capete pica.

Sper ca o parte din sume sa se recupereze dar mai mult decat atat sper sa nu mai fie tentant sa furi cateva zeci de milioane cu gandul ca primesti 5-6 ani, din care executi maxim doi in celula 4 stele, cu internet si televizor.

alex i  •  25 februarie 2015, 17:07

Dl Tolontan, am si eu o intrebare – daca spuneti ca asupra acestui dosar s-au facut presiuni sa fie ‘ingropat’ tocmai pentru ca din el reiesea povestea cu finantarea ilegala a partidelor, ce a determinat ca el sa mearga inainte, totusi? Sau mai bine zis, ce a facut posibil ca el sa nu mai fie tinut in sertar? Presiune publica? Circumstante politice?
Va citesc cu mult interes (din Londra :D), dar uneori mi se pare ca ar trebui si d-voastra, ca jurnalisti, sa ‘connect the dots’ mai mult (si sa scrieti asta, pentru ca sunt sigur ca averi pareri deja formate) si sa spuneti mai raspicat ce credeti ca s-a intamplat. Pana acum ati preferat sa citati doar surse si, oarecum, lasati cititorii sa intuiasca. A fost surpriza campaniei prezidentiale decisiva in a merge inainte? Pentru ca intuiesc, din ce spuneti, ca nici Iohannis nu ar trebui sa fie atat de linistit prin prisma finantarii campaniei sale?

vasglo  •  25 februarie 2015, 17:07

”Cînd Dosarul Gala a fost trimis prima oară în instanță, Elena Udrea nu exista în el”, a spus Traian Băsescu, marți la B1 TV.
Catalin, te rog sa mai verifici o data! Din cate am auzit eu, Basescu se referea la dosarul Microsoft..!!!!

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 17:14

31, alex i: nu vrem sa tragem noi concluzii, preferam sa va expunem faptele, asa cum reusim sa le aflam

32, vasglo: am verificat. S-a referit la Gala Bute nu la Microsoft. A vorbit si despre Microsoft, dar in alt context, ca Udrea nu era si acum a ramas singura.

george  •  25 februarie 2015, 17:21

Numai un agent acoperit al unui serviciu(turnator )poate avea atatea informatii din dosare cu iz penal. Cataline ?????????

Ferro  •  25 februarie 2015, 17:30

Toata stima pentru toate articolele tale!
Ti-ai pus intrebarea cate mii sau zeci de mii de euro s-au dat la sefii de partid ca sa ocupe un loc in parlament? Ca de aia am votat acum cativa ani reducerea numarului de parlamentari. Saracii de ei, mai bine fac (sau nu fac) un numar de ani de puscarie daca ii prind, dar viitorul familiei lor este rezolvat. Asa ca ne luptam cu morile de vant.
Mai bine le declaram razboi americanilor si apoi ne „dam prinsi” ca poate ne fac al 52 stat al lor dupa Puerto Rico care se stie ca este suborordonat lor.

steff  •  25 februarie 2015, 17:31

Da. Dar mai ramane sa vedem si daca survine o condamnare. Pana atunci se pare ca avem parte de o demonstratie de tupeu maxim, de zambete superioare si gesturi interpretabile. Vad ca o da pe aia cu „femeia singura impotriva barbatilor lasi si abuzivi”. La unii tine faza…

marius  •  25 februarie 2015, 17:47

respectele mele dpmnule tolontan

mister x  •  25 februarie 2015, 17:50

Excelent articol! BRAVO CATALIN TOLONTAN. asa se face jurnalism de calitate.

ai dreptate in legatura cu lavinia lefterache. mi a fost profesor si este o tipa exigenta. iar daca lavinia a apreciat ca e de arestat sunt probe solide.

sa nu uitam ca lavinia lefterache a fost si in apel cand a lasat o in arest la domiciliu.

elena udrea nu a inteles nimic din arestul la domicilu:
1. trebuie ca lupta sa o duci in fata procurorilor si judecatorilor nu la tv. a vrut ca nastase sa isi apere imaginea, dar a costat o libertatea. a continuat atacurile nefondate la adresa DNA, in loc sa isi vada de treaba.

2. fara a avea dreptate deplina cred ca juzi de la arestul la domiciliu au apreciat ca ar fi bine sa fie in arest la domiciliu cand va merge in parlament.

aici pica si teoria cu topoliceanu si breazu din week end, daca era ceva necurat lavinia lefterache are curaj sa respinga o propunere a DNA.

BRAVO CATALIN
Continua lupta si munca.

PS: Daca badea, ursu si gadea ar intelege 1% din ce faci tu ANTENA 3 ar fi fost un post credibil. nu merge cu discutii fara fond. jurnalism de investigatie ca e ditamai trustul nu sa o invite pe florina cercel, pacalicii de la sindicatele politiste sau militeni avocati ca abraham

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2015, 17:56

34, george: sau niste ziaristi care scriu despre acest caz de 3 ani si 10 luni.

Ce zici, in 3 ani si 10 luni de munca poti stringe atitea informatii? Uite ca se poate.

Sigur ca e mai usor de crezut ca sintem agenti mongoli sau ai serviciilor de Dimbovita. Interesant e ca acum trei ani probabil spuneai ca nu se va rezolva nimic in acest dosar, iar azi spui ca de vreme ce se misca lucrurile sigur avem noi pe cineva in spate.

silicon_v  •  25 februarie 2015, 18:04

@Mihnea
„Udrea in puscarie = Udrea mananca tot din banii statului. Apa, mancare, caldura, curatenie, gardieni platiti de contribuabili”

Atata grija pentru banul public ma impresioneaza pana la lacrimi.

Nicos  •  25 februarie 2015, 18:08

Felicitari domnule Tolontan.Astaptam un reportaj – interviu in Gazeta Sporturilor cu tenismena Ruxandra Dragomir. Suntem si noi curiosi sa aflam cum :
– cum a cunoscut-o pe Elena Udrea ;
– cum a ajuns presedinte la FRT in locul legendarului Ilie Nastase ;
– de ce a iesit din lumea sportului si a intrat in politica, ce interese a avut ;

Danny B  •  25 februarie 2015, 18:23

Suna putin probabil , dar am putea spune peste 2-3 ani … Ole , ole Romania .. NU mai e ! … Bucurie mare pentru unii tovarasi … da , da tovarasi … chiar dupa 26 de ani … sistemul este acelasi .. prostii muncesc .. noi , mergem inainte ! … este grav daca gasim mereu vinovati femei … NU , o sustin pe Udrea , dar cred ca ”ceva” transpira – NU ”vedem” cu ochiul liber DISTRUGEREA SISTEMATICA A ROMANIEI .. politic , economic ,social si chiar sportiv – mai prost ca-n filmele mute , vine BUTE – un boxer , plecat afara , ca acasa , parea un om obisnuit , face un ”meci” si hop apare evaziunea !!! – asta nu apare in economie cand FIRME cu vechi state se vand peste noapte la nenea xxx care isi baga picioarele in apa rece si da un TUN statului roman , DAR , cine e de vina … cetateanul roman , contribuabilul ! Nenea Iancu s-ar putea sa se roteasca in mormant vazand justa dreptate la romani – Fabrici si uzine falimentate , cultura si sanatate de groaza , flota de vapoare ce strabate-au continente ” invizibila” dar avem vinovatii – Doua femei si Gala Bute / CURAT – MURDAR ,MONSIER !!!

Dragos C.  •  25 februarie 2015, 18:27

Draga Catalin,
Toata lumea banuia aceste lucruri! Orice om care a dorit macar odata sa-si faca o poza de familie color, in format A4, intr-un studio, fie si la nunta, stie cat costa un asemenea instantaneu. Dar cat o costa sa faci benere care sa acopere blocuri intregi si sa fie puse in mai multe orase din tara? Dar ca sa faci benere care sa traverseze o sosea? Acestea au fost confectionate cu zecile de mii !!! Toata tara a fost plina de astfel de benere! In plus, afise, steaguri, fulare, pixuri, sacose, galeti, sepci, toate in zeci si sute de mii de exemplare!!! Ca sa faci acele sinistre „manifestatii populare de simpatie”, cu 20-30-40000 de oameni, adunati de prin toate colturile tarii si adusi cu autocarele prn orase…
Era clar pentru toata lumea ca aici sunt bani negri, bani furati din bugetul tarii sau platiti de oamenii de afaceri pentru contracte uriase cu statul, din care sa scoata inzecit sumele cheltuite in campania electorala!
Acum,acest lucru este pe cale sa fie oficializat! Sa ma ierti, n-am nici o treaba cu Nastase si imi repugna profund acest personaj, dar el a facut inchisoare pentru niste termopane si pentru „Trofeul calitatii”, adica pentru o bagatela fata de banii care s-au vehiculat in ultimele campanii electorale!
Si inca ceva: sunt aici cativa oameni care posteaza sarcasticla adresa ta, spunand ca jubilezi sau ca exulti.. Sa ma ierte Dumnezeu, dar ori sunt politicieni undercover, postacii de serviciu ai partidelor, pe care ii vezi pe toate site-urile, ori sunt inconstienti! Daca nu te intereseaza de ce merge tara asta prost, daca nu te intereseaza ca bugetul tarii este jefuit, bugetul din care bunici si parintii nostri ar trebui sa primeasca pensii mult mai mari, bugetul din care noi toti ar trebui sa beneficiem de spitale, medicamente si personal medical de cea mai buna calitate, bugetul din care scolile copiilor nostri ar trebui sa fie dotate la nivelul sec XXI, nu ca in sec al XVIII-lea, ca profesorii copiilor nostri sa fie retribuiti cu salarii decente, nu mizerabile, asa cum sunt acum, ei bine, daca nu ii intereseaza acest lucru, ce anume ii intereseaza pe oamenii acestia????
FELICITARI DIN TOT SUFLETUL!!!

dac.impielitzat  •  25 februarie 2015, 18:39

bai voi sunteti copii? nu va e clar ca asta e varful la iceberg, ca se fura ca-n codru peste tot? in toate ministerele? la toate nivelele? e bine ca si-a dat drumu’ la gura leana. si e clar ca tot sistemul e putred si gaunos. sa vedem cat se va curati acum…

toma  •  25 februarie 2015, 18:53

Daca va ajunge sa se afle adevarul si despre Blaga ,multi dintre cei care au avut de suferit vor fi razbunati !…Metastaza din vami si politie i se datoreaza acestui individ , atat de corupt si de invicibil !Ce functionar public de fapt din aceasta tara nu cunoaste ce inseamna mafiotismul politic in existenta lor ?!Nu exista alt reper in acesta profesie…conteaza doar cine duce banii la partid !

Vaidenoi  •  25 februarie 2015, 19:12

„Din celula loialității sale, Obreja poate să rîdă ca o vedetă hollywoodiană, care se apropie de 50 de ani. A jucat în cea mai mare prăbușire posibilă a unui sistem politic și economic.”
Nu zi hop! până nu sari groapa …..

sony  •  25 februarie 2015, 19:26

Bravo pentru acest articol si pentru toate cele scrise in investigatia Gala Bute. Sa vedem cat adevar poate accepta acum societatea romaneasca, inclusiv justitia, politicul…

traian elenul  •  25 februarie 2015, 19:44

Deocamdata e …. frectie ! Cand s-or intoarce banii acolo de unde au plecat , atunci vom avea finalitate . Pana atunci, dupa cum am zis , e …. frectie !

marius a.  •  25 februarie 2015, 19:46

Bai bula,

Nu mai vorbi de Ponta ca esti asa de prost(in mod sigur esti copilul lui Cirstoiu)de nici nu sti cum te chiama. Nu aveai cum sa fi mai istet ca taicatau! Faceti-va ADN ul! Si pe ala de asa zisi gazetari! Sinte-ti identici idiotilor!!

alidinamo  •  25 februarie 2015, 20:24

Tolontan se lauda cu aceasta „mare ancheta jurnalistica” de ani de zile.In fapt nu e nimic.Nu vad nici o proba clara care s-o incrimineze pe Udrea,cum ca ar fi luat bani in gala Bute.Procurorii o acuza ca singurul ei beneficiu ar fi fost acela ca si-a facut imagine.O prostie.E clar ca e vanata.Mai bine draga tolo te-ai fi ocupat de cazul varanului.Acolo probe,tata.A luat cu 100 mii dolari (cat era un apartament in berceni) teren – vreo jumate din baneasa si peste 20 de cladiri,numai din inchirierea acestora scotand cateva milioane de euro.Dar nu poti musca mana care te hraneste.Asa ca asa-zisele tale anchete nu au nicio credibilitate,atata timp cat ataci doar dusmanii varanului.E clar ca esti de-o parte a baricadei si ataci cealalta parte.Esti penibil ,deoarece in partea ta de baricada se gasesc cei mai mari hoti din istoria Romaniei :a.nastase,hrebenciuc,oprisan,mazare,varanul.

Comentează