Înalt judecător: ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”

Într-un moment în care DNA culege ”standing ovation”, judecătorii și avocații descriu cum văd ei cealaltă față a justiției

miercuri, 25 martie 2015, 10:58

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Într-un moment în care DNA culege ”standing ovation”, judecătorii și avocații descriu cum văd ei cealaltă față a justiției

”Florian Coldea stătea cu picioarele încrucișate și lungite pe masă. Pe cap avea o pălărie din aceea de cowboy, cum să v-o descriu, de stil texan, cum purta George Bush”, povestește magistratul.

Pălărie texană? Adjunctul SRI e neoconservator?, întrebăm în glumă. Magistratul se uită chiorîș la noi. Spera că sîntem oameni serioși.

Insistăm pe Coldea. Chiar așa de prezent este magul operațional al SRI în acțiunile DNA? ”Pe Coldea l-au văzut zeci de procurori și ofițeri judiciari! El apărea aproape zilnic într-unul din birourile din DNA, care îi fusese pus special la dispoziție”. Asta cînd? ”Pînă să înceapă scandalul cu Udrea, din ianuarie. Acum a mai rărit-o”.

Sîntem circumspecți și judecătorul simte. ”Dar voi, ca ziariști, cum vă explicați ritmul dosarelor DNA? Sînt, totuși, doar 70 de procurori DNA în toată țara. Nu vă e clar că unele dosare vin cu analiza SRI? În mod normal, SRI oferă informații, nu face liniile de gîndire ale urmăririi penale”, întreabă el. Am schimbat rolurile. El întreabă, noi tăcem.

Dosare congelate, semipreparate de SRI și încălzite, ca pizza la microunde, de către DNA?

Dă din mînă, adică e treaba noastră dacă nu credem.

Magistratul spune că ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”. Îi arătăm ecranul televizorului, pe care se înlănțuie chinul de la votul din Senat de ridicare a imunității pentru Șova. Vâlcov cel puțin e demn, cere vot pentru arestare. ”Nu e normal că parlamentarii vor superimunitate. Dar iar amestecați lucrurile! Nimeni nu discută nevoia luptei anticorupție! În materie de corupție, întrebare nu e de ce, ci cum”, apasă judecătorul.

E genul de om care nu are o problemă să înoate împotriva curentului general. Ne roagă doar să nu-i publicăm numele. Nu încă.

”În ciuda opiniei generale, SRI nu are atribuții legale în materie de lupt anticorupție. Nu le are precizate prin lege, iar argumentul că i le-a delegat Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu funcționează! CSAT nu face legi”, spune el.

De fapt, ce vă deranjează, domnule înalt și mîhnit judecător? ”Mă irită că societatea ajunge să elogieze uneori o atitudine milițenească”.

Și continuă: ”Iar voi, ziariștii, mai ales cei care ați scris de ani de zile despre cazurile de corupție, aveți datoria să relatați toate curentele de gîndire din justiție. Ar fi culmea să vă acuze pe voi cineva că sînteți, brusc, de partea corupților. Pentru că, în rest, de teama SRI, foarte puțini oameni din sistem sînt liberi și au curaj să vorbească”.

Un alt judecător cu funcție importantă susține că ”DNA a început să facă inovații juridice. Indiferent cît de spectaculoase par acum arestările, să vedem cum se vor decide în instanță cazurile”. Discutăm off the record despre mai multe cazuri celebre din ultima vreme. ”În România nu s-a aflat încă, dar la CEDO s-a acceptat spre judecare unele spețe. Nu înseamnă că s-a dat vreo decizie, dar cum CEDO acceptă extrem de puține cazuri, hai să vedem urmarea!”, ni se spune.

Nu doar judecătorii, ci și avocații nu se simt în largul lor. Unii dintre ei, cum e cazul lui Marius Striblea, apărătorul Elenei Udrea, atacă frontal sistemul. ”Există influențe extrajudiciare”, susține el pe televizoare. Adevărul e că nici nu mai are loc de întors. Nu i-au mai rămas la dispoziție varianta unei apărări reverențioase, de vreme ce clienta lui a împușcat pînă și pianistul. Elena Udrea a numit din start propriile cazuri drept ”dosare fabricate de Kovesi și Coldea”.

Dar oare nu are un stat obligația de a proteja libertățile fiecărui cetățean al său, inclusiv ale celor ca Udrea, care nu cred în sistemul de justiție?! Avocații acuză popularizarea ideii primitive că apărătorii marilor inculpați ar fi, de fapt, ”avocații corupției”. Asta în condițiile în care orice om are dreptul la cea mai bună apărare.

Există, inclusiv în DNA, un curent de gîndire care dezaprobă acțiunile în forță. Nu că ar ține cu marii corupți ci, tocmai, pentru că le consideră încărcate de riscul ca marii corupți să scape în procesele pe fond. Toată lumea știe cît s-a furat, problema e să dovedești convingător, nu să bagi mizeria spaimei în oameni. O fi telegenic, dar nu e și eficient, cred unii procurori.

”Cazul Gala Bute e cel mai bun exemplu de forțaj. Acest dosar nu fusese pregătit ca un spectacol”, spune un om din sediul de cristal din Știrbei Vodă. Informația este confirmată de altă sursă de încredere, pe care Gazeta a mai folosit-o, și care s-a arătat mirată ”de adăugirea unor capete de acuzare”. Unele voci descriu chiar tablouri suprarealiste, în care ”Kovesi țipă în birou cînd un dosar nu merge așa cum crede ea că e bine”.

”Din cauza responsabilității și a presiunii, e adevărat, enorme, șefa DNA Laura Kovesi  alterenează stările de spirit cu o viteză care o face greu de anticipat de către colaboratori. Cînd e optimistă și calmă, cînd e apăsată și tună! La interval de cîteva minute, devine un alt om”
Sursă a Gazetei

În Gala Bute, și acum e senzația ziariștilor, nu relatarea unei surse, pare că cineva experimentat folosește brandul pentru a grupa în jurul pivotului de notorietate mai multe acuze împotriva Elenei Udrea. Uite cum la abuzul în serviciu s-au adăugat acuzațiile de luare de mită! Nu doar cele care aveau legătură cu banii plimbați spre Rudel Obreja. Ci și altele.

Probabil că nu DNA, ci SRI e specializat în genul acesta de gîndire strategică.

Faci un sondaj de opinie. Sesizezi notorietatea faptelor din Gala Bute. Nivelul de credibilitate al mărcii ”nereguli în Gala Bute” este ridicat. Și atunci te folosești de asta ca s-o îngropi pe Udrea pe care tu, DNA, SRI, patrioții, elfii și calul alb al lui Gandalf, o consideră unul dintre capetele mafiei dincolo de cer și de partide.

De altfel, am revenit la fapte, informații ale ziarului susțin că dosarul Gala Bute va fi trimis curînd în instanță. Dacă nu poate fi încheiată suficient de repede, partea cu postacii plătiți din banii de șpagă va fi disjunsă în alt dosar.

Revenim la planul general. Întrebarea eternă a unei nații crescute cu mitul firmanului: ambasada SUA ce zice? Știe foarte bine. ”Ambasada SUA are un proiect care i-a condus pe teren, în România reală. Au văzut la tribunalele din provincie, au discutat cu mulți oameni din justiție, cunosc starea reală a lucrurilor”, spune o voce din zona ONG-urilor.

Teoretic, nu-i încîntă duetul DNA-SRI. Dar, de fapt, l-au trimis pe șeful FBI la București, să contrasemneze simbolic rămînerea lui Coldea în funcția de Wyatt Earp. Îl întrebăm pe judecător dacă americanii știu că adjunctul șefului SRI se poartă texan? Magistratul ne conduce afară. Cînd închide ușa, pare că o face de două ori. Sîntem tabloidali fără speranță!

Dar, dacă vă simțiți atît de oropsiți în profesie, de ce nu spuneți nimic public?, îi zicem unui alt avocat. Tipul rîde precum Marin Moraru în Tache, Ianche și Cadîr. ”Cîți clienți credeți că mi-ar mai deschide ușa prăvăliei dacă s-ar afla că sînt ostil sistemului?”.

Ultima oră la televiziuni. Prin votul colegilor săi, Șova scapă de arestare. Hai că nu se lasă nici Sauron! Pesedistul le strînge mîna om cu om celor din echipă, ca la Premiile Oscar.

Vai de cei care locuiesc Pămîntul de Mijloc!

Comentarii (114)Adaugă comentariu

Carol K  •  25 martie 2015, 13:54

Nu stiu de ce in cazul acestui Judecator nu se autosesizeaza CSM-ul ? Nu uitati ca in multe tari langa care ne-am alaturat cu atat de multa placere Procuratura face casa buna si colaboreaza pe fatza cu serviciile.In USA avem cel mai bun exemplu Procuratuura colaboreaza frecvent la cazurile importante cu FBI-ul cu atat mai mult acolo unde au dosare cu politicieni sau demnitari implicati in fapte de coruptie…Acolo te iau si pt 50.000 de dolari deturnati din banul public nu asteapta dosare de 5 sau 50 milioane de euro ca la noi.Probabil ca acest judecator si nu numai el stau seara de seara cu capul in televizor la sezatorile telenovelistice ale unui post care se lauda cu o audienta mare asta neinsemnand ca nu manipuleaza,o face in proportional cu numarul celor care-i urmaresc.

Vasile  •  25 martie 2015, 13:55

Intrebarea esentiala, dar care se pare ca v-a scapat stimate ziarist este urmatoarea: Este SRI un fabricant de dosare sau SRI doar decide daca si cand se instrumenteaza dosarele? Ceea ce vedem sunt fabricatii sau doar adevaruri partiale?

Este revoltator ca Pescariu si inca vreo doi au fost exonerati de orice raspundere in dosarul Microsoft. Unde e „justitia sa isi faca datoria!” ?

Nu sunt jurist, dar aceasta decizie a procurorilor de netrimitere in judecata poate fi atacata (probabil de cei prejudiciati). Una este indulgenta si alta exonerarea de orice raspundere.

rim  •  25 martie 2015, 13:59

ei, mai veniti de acasa. daca purceaua n-ar fi moarta in cotet ar fi de zambit. e amuzant cum dupa circul mediatic al mimarii binomului puterii reale (daca romania e reala, si este, atunci si puterea din romania e reala) a confirmarii, pas cu pas, a dezvaluirilor unor confrati ai dv (confrati mediatici), cu care aveti grija sa va declarati repetat in adversitate si dezacord – si va cred -, acum ajungeti si dv sa descoperiti, cu falsa uimire (sau o si fi asta reala?), ca aveau si au dreptate. confratii mediatici. bine ati venit. cu ace3lasi respect.
rim

vizitatorul  •  25 martie 2015, 14:00

mi-a placut asta cu binomul…binom, deci asa se zice in, pardon, limbaj political corect

Cătălin Tolontan  •  25 martie 2015, 14:01

1, carol K: e o diferenta fundamentala pe care o marcati si dvs. In timp ce FBI este organ de ancheta, SRI nu este. SRI este un serviciu secret. El nu poate face anchete judiciare.

Florian  •  25 martie 2015, 14:05

1. D-le Tolontan RESPECT.

2. E un pasaj acolo care arata , o data in plus, ca Elena Udrea are curaj sa le dea peste bot lui Crudutza Kovesi si plutonierului Coldea. Mai citesc odata articolul ca merita.

fotbal  •  25 martie 2015, 14:15

asa, da! sa priceapa tot omul din prima, fara reluare. si cand credeam ca mai frumos nu exista vii si pui asta pe masa. sri, firma de catering preferata a dna. absolut superb!
pentru subiect, zic sa asteptam verdictul instantelor de judecata

vasglo  •  25 martie 2015, 14:21

Mirela, Tolo, voi sunteti??!! Daca suntei voi, FELICITARI!!!!!

mihai  •  25 martie 2015, 14:24

Hahaha, ar vrea el saracu’ Sova sa fie Sauron, sau macar vreun Saruman; el aduce mai degraba cu un capitan de orci, unul din ala care ia arma si executa fara sa comenteze, asteptand mila alor mai mari in caz de ceva. Uite ca i-au ascultat rugile fierbinti Sauronii si Sarumanii din PSD si l-au scapat, deocamdata.

Cataline, daca ajungi pe langa Gabriela Podasca, explica-i te rog de ce perceptia oamenilor din tara asta in legatura cu PSD este aia de care se plange ea aici – http://www.hotnews.ro/stiri-19731821-ajuns-23-ani-consiliera-lui-ponta-lucrat-cabinetul-sau-avocatura-azi-face-legile-electorale-parlament-plus-inseamna-stanga-intr-partid-limuzine-scara.htm

Poate ca data viitoare cand i se mai ia vreun interviu o sa aiba ceva de zis inafara de „Marturisesc ca nu stiu foarte bine situatia din Senat si de la nivelul comisiei juridice” sau „Revin, n-as vrea sa comentez foarte mult, este o situatie care tine de Senat”.

Costi  •  25 martie 2015, 14:26

Acest material este inca o dovada ca sunteti jurnalisti!

Dupa ce Udrea v-a amenintat ca „o sa va lucreze informativ” acum cativa ani, acum ii acordati un mare sprijin prin articolul de mai sus.

Nu prea imi convine, dar presa trebuie sa fie facuta de jurnalisti adevarati si nu de „ziaristi” ciomagari/corupti/incompetenti.

Dragos C.  •  25 martie 2015, 14:28

Catalin,

Parerea mea este ca SRI nu are un rol chiar asa de mare pe cat se bate acum moneda. SRI si-a facut treaba si a filat, a strans probe. Asta deranjeaza insa! Cum adica, eu, om politic, mare stab in Guvern, Parlament etc. sa fiu urmarit de SRI? Eu care sunt sef peste aia???
SRI este dator prin lege sa vegheze la siguranta poporului roman, la siguranta tarii. Actiunile politicienilor corupti sapa la siguranta tarii! Deci este perfect legal ce face SRI ! Normal ca deranjeaza. Dar este normal!
Faptul ca apar atatea dosare nu tine insa de SRI. Tine de DNA !!! DNA a tinut aceste dosare la sertar ani de zile! Incepand de anul trecut, din DNA au plecat vreo 30 de procurori! Astia toti au mirosit ca Basescu isi pierde influenta, ca in curand nu va mai avea nici o putere. Stiau ca ani de zile ei nu au putut da drumul la dosare. Dar asta se numeste FAVORIZAREA INFRACTORULUI ! Ca sa scape, au plecat din DNA. Cei care au venit, cei noi care i-au inlocuit pe cei plecati, nu mai au nici o presiune, nimeni nu are curaj sa intervina politic. Au gasit aceste dosare finalizate sau aproape finalizate si… le-au dat drumul! Dosarele sunt vechi, nu sunt facute acum, de SRI! Pai Valcov este acuzat de ceea ce a facut pe cand era Primar de Slatina din partea PDL! Au trecut ani de zile de atunci! De ce de-abia acum a iesit dosarul? L-a facut SRI acum? Nici vorba! Dosarul era de mult la DNA, la sertar, numai ca nimeni nu avea curaj sa-i dea drumul. Era vorba despre un primar PDL, avea implicatii mari in campania lui Basescu. Dintr-o data insa, Basescu nu mai are putere, nu mai poate face nimic, iar procurorii nu mai sunt cei vechi, persoane (poate) santajabile, puse acolo de vechiul regim PDL. Si atunci dosarul iese la lumina!
Asta este adevarul!
Multi procurori si avocati, chiar si judecatori se simt cu musca pe caciula! Ani de zile nu au facut nimic, fiind cumparati in bani de cei din PDL, avand legaturi cu partidul prin diverse firme, persoane, neamuri, sau fiind santajabili! Uitati-va ce se intampla cu avocata Elenei Udrea… Cati judecatori nu au primit mita pentru a da solutii in favoarea unor fosti sau actuali politicieni sau oameni ce au legatura cu ei? Cati procurori nu au primit mita pentru a ingropa dosare sau pentru a le face, pur si simplu, sa dispara sau sa dispara probe cheie din acestea? Acestor oameni le este frica rau acum! Evident ca nu le convine ce se intampla! Daca se ajunge si la ei? La unii deja s-a ajuns! Un judecator a luat 22 de ani de puscarie! Pot lua si altii, multi altii, judecatori, procurori avocati… Caracatita este uriasa! Tocmai de aceea sunt paralizati toti de frica!

apolitic  •  25 martie 2015, 14:29

DNA este azi exact ce era Directia a VI-a a Securitatii formata din procurori. De unde sa stie tinerii daca jurnalistii nu-i informeaza?
O dictatura se bazeaza pe instituirea fricii. Pe urmarire, filaj, interceptari, in toate locurile, inclusiv in cele private.
Justitia inlocuita cu SRI.
Direcţia a VI-a a Securităţii nu a murit. S-a mutat la DNA.

cristi  •  25 martie 2015, 14:35

Stimate, dar de ce nu faceti o ancheta vis a vis de judecatorii care stau in pozitia ghiocel in fata politicienilor sau dau mana cu infractorii la o masa moderata de avocati corupti? Stiti cati ca astia sunt in tara??? V-ati speria sa le aflati numarul!!! Abia asta e un lucru grav pentru societatea noastra pentru ca ei, judecatorii sunt cei care dau sentinte…definitive!!! In concluzie atacul impotriva asazisului binom DNA- SRI nu este decat o riposta a masei infractionale existenta inclusiv in randul judecatorilor ( ca sa nu mai vorbim de oameni de afaceri , avocati si politicieni). V-ati pus vreodata problema ca impotriva unor asemenea atitudini nu ai nicio sansa…Ce-i de facut? Ce poate face parchetul. oricare ar fi el, cand JUDECATORIII isi dau mana cu infractorii? Cum poti lupta tu ca simplu procuror impotriva TRINOMULUI JUDECATOR CORUPT- POLITICIAN CORUPT- OM DE AFACERI INFRACTOR????!! Simplu..sa schimbam CODUL PENAL in favoarea acoperirii actului infractional..se pare ca asta se vrea in cele din urma. Si in plus, avocatii care practica traficul de influenta la scara larga mai cer ceva: PROCURORII SA NU MAI AIBA STATUTUL DE MAGISTRAT CONFIINTIT PRIN CONSTITUTIE!! DE FAPT AICI E MARELE SCHEPSIS: SE VREA SCOATEREA PROCURORULUI DIN PUTEREA JUDECATOREASCA SI TRECREA LUI IN SFERA PUTERII EXECUTIVE, TOCMAI PENTRU CA POLITICIENII AFLATI LA PUTERE SA POATA COMANDA DUPA BUNUL PLAC DOSARELE! ABIA ATUNCI SA TE TII NENOROCIRE SI CORUPTIE IN TARISOARA ASTA!!!

Alin  •  25 martie 2015, 14:36

1. Nu sunt de acord cu noul curent in care sunt descoperite „drepturile omului” la coruptii de zeci-de-milioane-de-euro-spaga. Adica pana acum la „vacarii” de cateva zeci de mii de euro nu contau drepturile?

2.FBI este an intelligence-driven and a threat-focused national security organization with both intelligence and law enforcement responsibilities, iar SRI gathers information relevant to national security and hand it over to relevant institutions, such as Government, presidency and law enforcement departments and agencies.
Adica amandoua aduna si disimineaza informatii celor in drept (procurori, in cazul nostru). Ca le fac prin investigare sau analiza nu conteaza. In plus, FBI are dreptul sa faca si pe politaiul cand aduna informatii.
Tema e falsa.
Poate ar trebui sa va inclinati mai mult pe partea cu de ce au fost tinute la saltea asa de mult timp. Dar si aia ar fi o tema falsa. Azi. Maine, dupa ce scapam de incredibil-de-mare coruptia din tara, o sa putem sa ne intrebam din ce considerente a venit si incetineala acestui „nedrept” binom in cautarea justitiei.

Tica  •  25 martie 2015, 14:45

La asemenea devoalari de fapte te gandesti ca presedintele tarii,adica d-nul Iohannis, ar trebui sa ia atitudine.Din pacate,observam ca omul cu ” lucrul bine facut a ramas doar o lozinca electorala.
Ceva serate,decernari de medalii,bilanturi, ce faceti domnule Iohannis,nani ?!

Cătălin Tolontan  •  25 martie 2015, 14:45

8, vasglo: nu sintem noi! Tuaregii lui Udrea (tribul nu masina) au cucerit redactia si acum scriem sub amenintarea flintelor 🙂

I LOVE DNA  •  25 martie 2015, 14:51

trebuia sa vina momentul in care sa se arunce cu …. DNA. Ca prea vi-i iau pe toti! V-ati speriat rau, asa-i?

barbu brailoiu  •  25 martie 2015, 14:59

unul (adică 2) mai puţin(i)…
frică? sau co…. nu, nu de la competenţă!

altfel spus: dacă SRI nu e, atunci nimic nu e. curat murdar vorba elenei udrea.
şi uite că se ia!
mai rămâne prezentarea în instanţă, ca martori ai apărării.

Florian  •  25 martie 2015, 15:01

Catre tuaregii lui Udrea : stati pe pozitii !!!! Venim cu munitie de rezerva si pizza !

Tepes  •  25 martie 2015, 15:07

Mesajul asta e pentru Carol K(ovesi) :)) Mai idiotule nimeni nu spune sa nu colaboreze SRI cu DNA, tu ce pe lume traiesti?:)) Lumea spune doar ca ei colaboreaza, afla „neaflate”…deschid dosare si le tin la sertar pentru santaj :)) Tot asa face si FBI-ul nostru?:))

Cătălin Tolontan  •  25 martie 2015, 15:08

17, I LOVE DNA: va referiti la noi? Adica noi aruncam cu rahat in DNA? E buna asta. Stiti, in 2002, cind scriam despre afacerile dintre Copos si Loterie nimeni nu dadea nici o sansa dosarului sa ajunga vreodata in instanta.

Sau in 2006, cind am pornit dezvaluirile din Dosarul Transferurilor, stiti cite ironii am inghitit ca batem cimpii cind spuneam ca justitia va face lumina?

Asa ca nu aveti nici un temei sa ne acuzati pe noi ca avem ceva cu DNA. Dar chiar nici unul 🙂

petre costea  •  25 martie 2015, 15:09

Binomul DNA SRI pare o erezie juridica , dar nu este, pentruca o chestiune grava nu este considerata erezie in societatea noastra, ci o regula de aur, coruptia.

Gigel  •  25 martie 2015, 15:10

Cristi taica,
Te sfatuesc sa mai citesti odata articolele despre procurori din Constitutie si o sa constati ca acestia NU sunt magistrati ci sunt subordonati ministrului justitiei. Au fost avansati magistrati doar prin lege dar, se pare ca nu are nimeni curajul sa drege lucrurile si sa puna legea in concordanta cu legea suprema.

doina  •  25 martie 2015, 15:14

cred ca judecatorul cu care ati vorbit era ala de l-a mituit bercea!!!! Ca altfel nu imi explic inseamna ca voiculescu ai ceilalti sint detinuti politici…chiar si bercea, ha, ha!!

dima c.  •  25 martie 2015, 15:35

Binomul dna-sri, coldea, kovesi, rolul important al acestora in eradicarea coruptiei, justitia independenta si multe alte parei si idei, in functie de interesul si culoarea pstacilor. Dar, spre binele acestei tari, a celor multi si vulnerabili la saracie, nu putea binomul dna-sri, cu coldea si kovesi, sau independenta noastra justitie sa nu-i lase pe acesti nesatui, hoti, baieti destepti, corupti sau ce-or mai fi, sa fure ani multi pentru ca nimeni nu i-a deranjat? Sa iasa la iveala acum dosare, fapte, inregistrari vechi de sapte, opt zece ani si sa nu ne interebam, de ce? Este praf in ochii prstilor, nema dreptate, nema democratie!

vasglo  •  25 martie 2015, 15:55

#16-Cătălin Tolontan

TA. O intrebare (retorica?!): daca cuplul FC&CK a decis ca autorii „pacatului originar” din „Gala Microsoft”, Pescariu&Florica, sunt scutiti de orice vina, pentru ca s-au audenuntat „subito”, ca niste cetateni „model” ce sunt (de ce oare?, i-a „fortat” cineva prinzandu-i cu chilotii in vine? etc..), acelasi cuplu stie cu exactitate cati bani s-au luat si cati s-au „distribuit”? Ii e permis mintii mele sa creada ca ceva banuti din „amount-ul” venit de peste ocean a intrat si in „deal”-ul facut de „pacatosii originari” cu „binomul”???…:))

moses  •  25 martie 2015, 16:04

iar ai acoperiti misteriosi, care spun direct adevarul… Iar un om din umbra, cu care esti absolut de acord… Ma gindesc la cartea lui Oliver Sacks, Seeing Voices. Ai citit-o?

steharel  •  25 martie 2015, 16:07

Si cum te simti mata dom’ Tolo cand stii acum ca te-ai facut partas la aceasta erezie?

steharel  •  25 martie 2015, 16:10

unde apar stelute citeste „dumneata”, era forma prescurtata.

Andrei  •  25 martie 2015, 16:15

Ce scrieti dumneavostra aici este un articol securistic cu „inalti judecatori”, avocati, surse…etc. toti fara nume, care nu spun mai nimic cu sibiect si predicat ci mai baga si ei cate o soparlita pentru a sapa la temelia DNA si SRI. Ca asa sunt vitejii astia, nu vor sa fie mentionati cu numele integ si nici sa foloseasca toti dintii din gura cand au de spus ceva. Asa se face manipulare! Nu mai vorbesc de „DNA, SRI, patrioții, elfii și calul alb al lui Gandalf”, Sauron si Pamantul de Mijloc. Bravo! Cand vine vorba de Elena Udrea, Catalin Tolontan din ce categorie face parte: „patrioții, elfii și calul alb al lui Gandalf”?

mister X  •  25 martie 2015, 16:16

Ca o gluma, cataline ai vorbit cu MUSTATA?
Vom vedea daca in final vor lua achitari sau vor fi condamnati.
Mi se pare cam o poveste, gen vecinul meu de la bloc, ceea ce spune judecatorul. are vreo proba?
asa de vorbit va pot spune si eu povesti, dar nu am loc de postaci lui elena udrea.
ca jurnalisti foarte bun, catalin mirela trebuie sa veniti si cu partea a II a si ceva acte.
discutii facute la un meci de table nu insemna jurnalism

mister X  •  25 martie 2015, 16:17

si inca ceva, cum bine a zis un doman pe aici, DACA JUDECATORUL STIE MULTE DE CE NU MERGE LA CSM SA I DEA IN PRIMIRE PE KOVESI SI AI EI.

Șerban  •  25 martie 2015, 16:20

Există și declarația unei foste procuror DNA, că în biroul lui Koveși era și Colodea, când era „judecată” dânsa.
Dar dacă tot mi-am amintit de situația de mai sus de ce mai stă Koveși în fruntea DNA, după ce s-a aflat că l-a dat afară pe procurorul ce, anchetând pe bercea-mondialul, a ajuns la familia băsescu.
Dacă presa ar fi și la noi CÂINELE DE PAZĂ AL DEMOCRAȚIEI, n-ar exista zi fără ca ziarele de print să aibă pe prima pagină o cerere de demise a celei ce face abuz de putere, în fruntea DNA! Idem la cele on line și, mai ales, la televiziunile de știri, sub sigla postului!

barbu brailoiu  •  25 martie 2015, 16:21

respect pentru corespondenţii 25 dima, 24 doina, 23 gigel, 22 petre costea, şi chiar 17 I LOVE DNA.

restul e stupoare.

Cătălin Tolontan  •  25 martie 2015, 16:23

30, andrei: noi nu stim, ia spune-ne tu in ce categorie, ca lucrezi cu categorii :-), facem parte dupa patru ani de cind scriem despre Gala Bute? Din categoria ”aliatii Elenei Udrea”, nu-i asa?

Intelegem ca e greu de acceptat ce inseamna 4 ani. 4 ani in care si Udrea, si presedintele Basescu, si prietenii prietenilor lor ne-au atacat, lucrat, amusinat, discreditat.

Si acum, brusc, sintem prietenii lui Udrea? )))

vasglo  •  25 martie 2015, 16:28

#24-doina

Doamna, D-soara, mamaie, tanti, cucoana etc., n-ai inteles nimic! Mai citeste odata, persista, poate te lamuresti ce si cum trebuie sa fie cu „dreptatea” asta!! Asta daca crezi ca toti cei care ti se opun nu sunt neaparat basisti!!…..

cornel  •  25 martie 2015, 16:32

si pe basescu de ce nu il ia daca conduce clodrea covesi

Florin  •  25 martie 2015, 16:33

dna a inceput sa dea la manivela si atunci matusile lu victoras ce au zis ele: tatzo sa dea numai una la manivela, ca daca mai ajuta si sri poate decoleaza masina de tocat!

pai ce facem tato, ajunge sa ne fu(..)gareasca masina prin bucatarie?

ia sa stea sri in banca lui si sa se-nvete sa nu vorbeasca ne-ntrebat, ca stim noi ca americanii se distreaza si-l invata numa’ prostii, daca se baga si neamtu cu ideile lui, ne luam casca si centura de siguranta, tato!?

victoras, tine mama de scaunel, lasa ca vorbeste tanti si pentru tine!!!!!!!!!!

17 Nentolae Tiranicioiu, sport sanatate si tutun, ca va spun  •  25 martie 2015, 16:36

Un înalt judecător ? Care ? Daca se teme nu ie, trebuie pensionat.
Totti si Mirela, de data asta sint deceptionat. Nu de „dezvaluiri“ rezultate din „cercetare“, caci nu este nimic senzational, ci de interpretare si de faptul ca o dati inapoi. Din pacate nu cred ca nu pricepeti. Iata rezultatul:

„ #6 Florian: Elena Udrea are curaj sa le dea peste bot lui Crudutza Kovesi si plutonierului Coldea“

„#7 fotbal: asa, (virgula !) da ! sa priceapa tot omul din prima, sri, firma de catering preferata a dna.“

Nu cred ca sint postaci, ci prostanacii pe care mizati, ca unii sa fie salvati. Chiar azi ? Coincidenta ?
Ce tablagii ati vrea voi sa monotorizeze interlopii ajunsi in functii din care pot periclita siguranta nationala si ce-ati vrea voi sa faca o „ firma de catering“ cu numele pompos SRI cu informatiile explozive ? Sa le ascunda ca pina de curind ?

Sa presupunem, desigur prin absurd, ca generalul Gabriel Oprea ajunge cumva, prin furt ori legaturi cu interlopii, un pericol public si un risc major pentru securitatea europeana. Cine ati vrea voi sa-l aiba in vedere, desigur in primul rind ca sa-l protejeze, ce sa faca acel cineva care il observa, desigur incercind sa-l protejeze, cind oberva ca fura, ca e bolnav grav ori ca cei din jurul lui sint pe rind arestati ori fac o impresie de bolnavi grav ?

Nu fratilor. SRI trebuie sa-fi faca in sfirsit treaba si trebuie sa conlucreze cu DNA. Ce sa faca cu informatiile, caci nu pot ancheta, aresta, impusca. Doar DNA-ul poate primi informatiile explozive si sa speram ca nu ne vor deceptiona si ei.

seasonstraveler  •  25 martie 2015, 16:40

In urma cu CINCI ani, in plin avand portocaliu, as fi muscat din PDL si din Basescu! Fara figuri de stil!
Acum nu pot sa ma bucur nici macar moderat!
Tot ceea ce face DNA/ SRI, tot sprijinul idiot si inconstient al majoritatii mass media, toata virulenta cu care catelusii de ieri s-au transformat in balaurii de astazi (si invers), toata atmosfera vindicativa si duhnind a satisfactii ieftine, toate imi amintesc de 1990! In oglinda!
Nimic nu este mai dureros si mai periculos, din punct de vedere social, decat usurinta cu care pot fi manipulate constiinta si memoria colectiva.

https://seasonstraveler.wordpress.com/2010/05/15/cartelul-pdl/
https://seasonstraveler.wordpress.com/2010/12/07/curva-chiorul-si-poporul/

qpax  •  25 martie 2015, 16:49

O sa-l informez pe domnul Catalin Tolontan … ca cineva i-a spart contul de la blog, si posteaza in numele lui! Ciudat … ca nu ma asteptam ca cineva sa sparga firewall-ul SRI-ului …:))

Sper ca situatia se va remedia in cel mai scurt timp … iar Bonnie si Clyde vor reveni la starile originale de Adam si Eva! …:))

Serios … chiar va rog sa nu intrerupeti … avalansa DNA-SRI … ca vreau sa vad cand si cum se termina! Daca toti ati pus in scena aceasta co-productie … nu ne rapiti bucuria finalului … Altfel spus … nu este corect ca dupa atata timp de meditatiei budista … sa intrerupeti procesul tocmai inainte de nirvana! Stimatii judecatori cu … curentele lor de gandire … diferite … sa ne mai scuteasca … serialul ‘La Puscarie’ sa continue … ar fi pacat … poate apareti si d-voastra in cateva episoade … si eu am pop-corn-ul pregatit!

gilos  •  25 martie 2015, 16:50

Catalin Tolontan si Mirela Neag, respect si admiratie pt munca pe care o faceti.

Citind comentariile ultimelor voastre articole se observa ca acest blog este virusat de postaci platiti, atat de tabara Basescu-Udrea, cat si de cea Ghita-Ponta-Voiculescu.
Sunt si oameni care pur si simplu isi spun parerea, dar sensul dezbaterilor este deturnat de postaci care vor, evident, sa manipuleze.

zuzu  •  25 martie 2015, 16:52

cand ministrii fura statul pe care ar trebui sa-l apere nu se mai numeste coruptie ci terorism , si SRI ii indreptatita sa ajute DNA.

Dan  •  25 martie 2015, 17:04

Pentru distrugerea Romaniei, nu exista sala de judecata in Romania si pedeapsa pentru cei vinovati.

Nimic din ce se intampla nu este intamplator, totul are un rost. Niciodata justitia nu va reprezenta solutia. Dovada? In anul 2015 inca exista oameni care care fura, ucid, etc.

cucu  •  25 martie 2015, 17:10

As fi fan de un talk show o data pe saptamana cu Tolo si Mirela Neag. Felicitari.

Nasul TV » TOLONTAN | Înalt judecător: ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”  •  25 martie 2015, 17:18

[…] sursa: tolo.ro […]

cc  •  25 martie 2015, 17:38

Daca este adevarat ce se scrie mai sus este foarte grav. Chiar suntem asa de imbecili ca natie ? Eu cred ca da ! Sper ca atat Kovesi cat si Coldea sa ajunga la beciul domnesc !

doina  •  25 martie 2015, 17:41

mai vlasgo, mai, te suspectez ca esti capul postacilor penalei neamului! sau ponta…sau turcescu…sau chiar un mare intelectual al tarii…sau ruxandra, ca mai toti acum sinteti uniti in simtamintele fata de justitie! Cind erau luati altii jubilati,acum e cih dna! Sinteti penibili ca sa nu zic altfel!

mister X  •  25 martie 2015, 17:48

oricum, respect pt catalin si mirela ca aruncati si o astfel de ipoteza, care poate fi adevarata. e bine sa ne punem si semne de intrebare. cunosc putin sistemul si pot spune ca e posibil si ca la DNA sa nu curga numai lapte si miere. nu sunt fan mazare, dr acolo ceva nu merge. doua respingeri de arestare. a nu se intelege ca mazare e curat

God  •  25 martie 2015, 17:51

mai tolonatane, tu esti agent sri dna, esti platit de ei sa manipulezei, sa denaturezi adevarul, in Romania e minciuna si mafie, nu e justitie in Ro ca de altfel si in canada lata tara de mafioti cas i romania, ia de aici si citeste despre mafia din canada , trebuie sa cunosti franceza sau engleza buddy: bissbille101.blogspot.com
sa va fie rusine ca mintiti poporul roman si l-ati dsitrus pt bani murdari, toata puterea e corupta, Stirblea are dreptate, nu e justitie deloc, justitia e un grup infractional in toate tarile pt interesele lor personale, eu am trai in 4 tari si stiu ce spun, nu sint naiv ca tine mai tolontane , pe noi care traim afara nu ne poti pacali nici tu nici mafiotii de linga tine, va mintiti singuri mai golanilor!

Comentează