Înalt judecător: ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”

Într-un moment în care DNA culege ”standing ovation”, judecătorii și avocații descriu cum văd ei cealaltă față a justiției

miercuri, 25 martie 2015, 10:58

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Într-un moment în care DNA culege ”standing ovation”, judecătorii și avocații descriu cum văd ei cealaltă față a justiției

”Florian Coldea stătea cu picioarele încrucișate și lungite pe masă. Pe cap avea o pălărie din aceea de cowboy, cum să v-o descriu, de stil texan, cum purta George Bush”, povestește magistratul.

Pălărie texană? Adjunctul SRI e neoconservator?, întrebăm în glumă. Magistratul se uită chiorîș la noi. Spera că sîntem oameni serioși.

Insistăm pe Coldea. Chiar așa de prezent este magul operațional al SRI în acțiunile DNA? ”Pe Coldea l-au văzut zeci de procurori și ofițeri judiciari! El apărea aproape zilnic într-unul din birourile din DNA, care îi fusese pus special la dispoziție”. Asta cînd? ”Pînă să înceapă scandalul cu Udrea, din ianuarie. Acum a mai rărit-o”.

Sîntem circumspecți și judecătorul simte. ”Dar voi, ca ziariști, cum vă explicați ritmul dosarelor DNA? Sînt, totuși, doar 70 de procurori DNA în toată țara. Nu vă e clar că unele dosare vin cu analiza SRI? În mod normal, SRI oferă informații, nu face liniile de gîndire ale urmăririi penale”, întreabă el. Am schimbat rolurile. El întreabă, noi tăcem.

Dosare congelate, semipreparate de SRI și încălzite, ca pizza la microunde, de către DNA?

Dă din mînă, adică e treaba noastră dacă nu credem.

Magistratul spune că ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”. Îi arătăm ecranul televizorului, pe care se înlănțuie chinul de la votul din Senat de ridicare a imunității pentru Șova. Vâlcov cel puțin e demn, cere vot pentru arestare. ”Nu e normal că parlamentarii vor superimunitate. Dar iar amestecați lucrurile! Nimeni nu discută nevoia luptei anticorupție! În materie de corupție, întrebare nu e de ce, ci cum”, apasă judecătorul.

E genul de om care nu are o problemă să înoate împotriva curentului general. Ne roagă doar să nu-i publicăm numele. Nu încă.

”În ciuda opiniei generale, SRI nu are atribuții legale în materie de lupt anticorupție. Nu le are precizate prin lege, iar argumentul că i le-a delegat Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu funcționează! CSAT nu face legi”, spune el.

De fapt, ce vă deranjează, domnule înalt și mîhnit judecător? ”Mă irită că societatea ajunge să elogieze uneori o atitudine milițenească”.

Și continuă: ”Iar voi, ziariștii, mai ales cei care ați scris de ani de zile despre cazurile de corupție, aveți datoria să relatați toate curentele de gîndire din justiție. Ar fi culmea să vă acuze pe voi cineva că sînteți, brusc, de partea corupților. Pentru că, în rest, de teama SRI, foarte puțini oameni din sistem sînt liberi și au curaj să vorbească”.

Un alt judecător cu funcție importantă susține că ”DNA a început să facă inovații juridice. Indiferent cît de spectaculoase par acum arestările, să vedem cum se vor decide în instanță cazurile”. Discutăm off the record despre mai multe cazuri celebre din ultima vreme. ”În România nu s-a aflat încă, dar la CEDO s-a acceptat spre judecare unele spețe. Nu înseamnă că s-a dat vreo decizie, dar cum CEDO acceptă extrem de puține cazuri, hai să vedem urmarea!”, ni se spune.

Nu doar judecătorii, ci și avocații nu se simt în largul lor. Unii dintre ei, cum e cazul lui Marius Striblea, apărătorul Elenei Udrea, atacă frontal sistemul. ”Există influențe extrajudiciare”, susține el pe televizoare. Adevărul e că nici nu mai are loc de întors. Nu i-au mai rămas la dispoziție varianta unei apărări reverențioase, de vreme ce clienta lui a împușcat pînă și pianistul. Elena Udrea a numit din start propriile cazuri drept ”dosare fabricate de Kovesi și Coldea”.

Dar oare nu are un stat obligația de a proteja libertățile fiecărui cetățean al său, inclusiv ale celor ca Udrea, care nu cred în sistemul de justiție?! Avocații acuză popularizarea ideii primitive că apărătorii marilor inculpați ar fi, de fapt, ”avocații corupției”. Asta în condițiile în care orice om are dreptul la cea mai bună apărare.

Există, inclusiv în DNA, un curent de gîndire care dezaprobă acțiunile în forță. Nu că ar ține cu marii corupți ci, tocmai, pentru că le consideră încărcate de riscul ca marii corupți să scape în procesele pe fond. Toată lumea știe cît s-a furat, problema e să dovedești convingător, nu să bagi mizeria spaimei în oameni. O fi telegenic, dar nu e și eficient, cred unii procurori.

”Cazul Gala Bute e cel mai bun exemplu de forțaj. Acest dosar nu fusese pregătit ca un spectacol”, spune un om din sediul de cristal din Știrbei Vodă. Informația este confirmată de altă sursă de încredere, pe care Gazeta a mai folosit-o, și care s-a arătat mirată ”de adăugirea unor capete de acuzare”. Unele voci descriu chiar tablouri suprarealiste, în care ”Kovesi țipă în birou cînd un dosar nu merge așa cum crede ea că e bine”.

”Din cauza responsabilității și a presiunii, e adevărat, enorme, șefa DNA Laura Kovesi  alterenează stările de spirit cu o viteză care o face greu de anticipat de către colaboratori. Cînd e optimistă și calmă, cînd e apăsată și tună! La interval de cîteva minute, devine un alt om”
Sursă a Gazetei

În Gala Bute, și acum e senzația ziariștilor, nu relatarea unei surse, pare că cineva experimentat folosește brandul pentru a grupa în jurul pivotului de notorietate mai multe acuze împotriva Elenei Udrea. Uite cum la abuzul în serviciu s-au adăugat acuzațiile de luare de mită! Nu doar cele care aveau legătură cu banii plimbați spre Rudel Obreja. Ci și altele.

Probabil că nu DNA, ci SRI e specializat în genul acesta de gîndire strategică.

Faci un sondaj de opinie. Sesizezi notorietatea faptelor din Gala Bute. Nivelul de credibilitate al mărcii ”nereguli în Gala Bute” este ridicat. Și atunci te folosești de asta ca s-o îngropi pe Udrea pe care tu, DNA, SRI, patrioții, elfii și calul alb al lui Gandalf, o consideră unul dintre capetele mafiei dincolo de cer și de partide.

De altfel, am revenit la fapte, informații ale ziarului susțin că dosarul Gala Bute va fi trimis curînd în instanță. Dacă nu poate fi încheiată suficient de repede, partea cu postacii plătiți din banii de șpagă va fi disjunsă în alt dosar.

Revenim la planul general. Întrebarea eternă a unei nații crescute cu mitul firmanului: ambasada SUA ce zice? Știe foarte bine. ”Ambasada SUA are un proiect care i-a condus pe teren, în România reală. Au văzut la tribunalele din provincie, au discutat cu mulți oameni din justiție, cunosc starea reală a lucrurilor”, spune o voce din zona ONG-urilor.

Teoretic, nu-i încîntă duetul DNA-SRI. Dar, de fapt, l-au trimis pe șeful FBI la București, să contrasemneze simbolic rămînerea lui Coldea în funcția de Wyatt Earp. Îl întrebăm pe judecător dacă americanii știu că adjunctul șefului SRI se poartă texan? Magistratul ne conduce afară. Cînd închide ușa, pare că o face de două ori. Sîntem tabloidali fără speranță!

Dar, dacă vă simțiți atît de oropsiți în profesie, de ce nu spuneți nimic public?, îi zicem unui alt avocat. Tipul rîde precum Marin Moraru în Tache, Ianche și Cadîr. ”Cîți clienți credeți că mi-ar mai deschide ușa prăvăliei dacă s-ar afla că sînt ostil sistemului?”.

Ultima oră la televiziuni. Prin votul colegilor săi, Șova scapă de arestare. Hai că nu se lasă nici Sauron! Pesedistul le strînge mîna om cu om celor din echipă, ca la Premiile Oscar.

Vai de cei care locuiesc Pămîntul de Mijloc!

Comentarii (114)Adaugă comentariu

mariana  •  25 martie 2015, 18:01

mare curaj!

va felicit!Sunteti o voce ascultata si respectata!

Eu am ramas perplexa.

fotbal  •  25 martie 2015, 18:01

@17 Nentolae….si tot ce urmeaza
ai dreptate. perfecta dreptate! inclusiv cu virgula. multumesc!

Florian  •  25 martie 2015, 18:02

@39. Sa iti raspund elegant : stii ce a spus Sinatra cand l-a auzit prima data cantind pe Sammy Davis jr. ? ” I couldn’t understand a word ” . Se aplica si comentariului tau.

loto  •  25 martie 2015, 18:25

Tolo, nu te-ai saturat de cate ori ai dat dreptate Antenei3? De ce n-ai avut incredere in colegii tai de trust? Iti salvai reputatia si nu te mai considera lumea marjoreta DNA-ului. Tu acum descoperi ca lupta anti coruptie e o caterinca? E foarte utila, dar sa fie facuta cu probe clare, nu cu literatura. Acum aflati ca Coldea are birou in sediul DNA? Iar Berbeceanu… If u no wot I mean. De aia Kovesi o uraste pe Bica. Alinuta a indraznit sa il ancheteze pe ofiterul favorit al Codrutei. Hai ca deja am spus prea multe :))) Oricum nimeni nu vrea sa se afle aceste lucruri. S-ar compromite lupta anticoruptie, slavit fie-I numele !!!!!

gigel  •  25 martie 2015, 18:26

Bravo si succes!

cucu  •  25 martie 2015, 19:12

La antena3 radeau de articolele lui tolo despre udrea si gala bute.

Toate anchetele lui tolo si ale gsp devin dosare dar nu am vazut vreodata in public sa isi ceara scuze fata de tolo pentru ca si-au batut joc de el.

Propaganda lor anti-basescu a oferit adevaruri valoroase despre regim, dar doar pentru ca au spus adevarul despre niste hoti/corupti/ticalosi nu inseamna ca ce fac ei acolo e jurnalism. Este propaganda la comanda familiei Voiculescu. Stenogramele Dan-Camelia confirma teoria.

frei_herr  •  25 martie 2015, 19:21

Da, mai Tolo, mare-i gradina Romaniei asteia. Gradina … Maicii Domnului parca, nu? Iar „Domnul” n-o fi chiar … Coldea?!?
Ramin insa cu enorma nedumerire si greatza, deopotriva:
Noi, freierii(nu frei_herii!), platim intre 8.000 si … 30.000 lei/luna un magistrat pentru ca el sa imparta dreptatea in mod cinstit, just si … drept. Da’ mai ales sa nu aiba NICI UN FEL DE FRICA sa faca acest lucru dincolo de orice presiune, politizare, shantaj sau chiar amenintzare. Corect?
Cum se face insa atunci ca unu’ ca asta de l-ai intervievat tu – da’ nu-mi face citushi de putzin impresia de a avea educatzia, limbajul, cultura cit si capacitatea intelectuala de a fi judecator – face afirmatziile astea DOAR sub anonimat in fatza unor jurnalshti?
Nu ar fi trebuit ca DEMNITATEA lui de om in primul rind sa-l faca sa denuntze public toate lucrurile astea in fatza CSM-ului, ministrului justitziei, camerelor reunite ale Parlamentului, CCR-ului, ICJC, in fatza Preshedintelui Romaniei – stii tu, garantul independentzei celor 4 mari ‘puteri’ ale statului! – si, de ce nu daca n-ar fi fost ascultat, chiar in fatza Parlamentului European sau al Curtzii de Justitzie Europene?!?
Macar asaaa, ca chestie, ca sa stie si Coana Europa cum e cu democratzia in Romania si cum e cu institutziile pe care madama le-a laudat atit de mult si carora le-a suflat pina si in … fund.
De bune ce sint, nu-i asa?
Ca mai ieri Horica Georgescu era … copilul teribil al anticoruptzieiei din mioritica nostra patrie!
Oare cit ne trebuie ca sa ne lamurim si despre … Codrutza?
Ca de Coldea cred ca stiau pina siii … curcile!
Evropenilor astora – de credem noi ca proshtii ca ar fi teribil de democratzi, civilizatzi, cultzi sau evoluatzi – ar trebui sa le crape … SHORICIUL de rushine! Daca ar stii ce-i aia. Daca nu, atunci ar trebui sa le crapam chiar noi mizeria aia de-i zic ei … obraz!
Mi-e o asa de sila…

imbufnatu  •  25 martie 2015, 19:32

coruptia este o amenintare la adresa sigurantei nationale, ori asta e atributia SRI, sau ma insel? probabil ca dl judecator se simte cu musca pe caciula si latra si el la roata ca maidanezii. tui ca ditamai judecatorul stii legile ori daca zici ca sriul nu are ce cauta in combaterea coruptiei e clar ca mananci … PSD 🙂

sundance kid  •  25 martie 2015, 20:03

Pai ce sa mai dovedesti pe fond cind in ultimii 10 ani SRI-ul tremura in chiloti sa faca inregistrari ambientale , etc..etc..mai ales cind era vorba de oamenii Presedintelui !! S-au trezit prea tirzu iar acum fara probe evidente doar pe baza denunturilor sunt sanse mici ca cei suspectati sa fie condamnati doar pe baza ” sifoanariilor ” !! Nu le ramine decit sa-l infunde pe Basescu cam dupa modelul Nastase adica fara probe sau dupa modelul Voiculescu adica cu „telepatii” . Pa.

Marius  •  25 martie 2015, 20:18

Doar mie mi se pare ca prim adjunctul dir. SRI are ticuri fizice? Mie asa mi s-a parut cand a venit la comisia parlamentara…

Andrei  •  25 martie 2015, 20:36

Ma bucur ca judecatorii au inceput sa vorbeasca. Sper sa inceapa sa vorbeasca din ce in ce mai multi profesionisti din sistem.

Sistemul e stramb cand oamenii drepti tac.

OvidiuB  •  25 martie 2015, 21:20

Tolo, sunt laudabile eforturile voastre de a reflecta toate curentele de opinie. Asta trebuie sa faca presa si bravo ca asta faceti!

M-as bucura sa puneti intrebarile pana la capat: e OK ca acesti judecatori sa ridice din sprancene daca li se pare ca treburile se fac azi cu mult hei-rup si „cutting corners” cum zic americanii, DAR…(mereu exista un „dar”)…pe vremea cand procedurile erau sfinte si ii ajutau tocmai pe corupti, era normal? Iesea cineva din sistem sa critice asta? Nu-mi aduc aminte niciun judecator care, pe surse, sa fi iesit acum 10 ani si sa spuna „legile sunt facute in asa fel incat orice corupt cu un avocat suficient de bun sa poata scapa” sau „exceptiile de neconstitutionalitate sunt niste resorturile juridice care, desi legitime, nu fac decat sa ii ajute pe inculpati sa-si tergiverseze procesele” etc etc. Chiar nu-mi aduc aminte.

Toate colturile care se taie azi sunt reactia – istorica, in sensul de fenomen istoric – la o epoca in care procurorii balteau pe „caile cele drepte” si nimeni, NIMENI nu patea nimic. Drepturile omului sunt admirabile, dar nu si cand ele sunt in primul rand „drepturile coruptilor de a nu fi pedepsiti”. Cine se simte azi abuzat de actiunile DNA si SRI, sunt convins ca nu a avut nicio remuscare cand cu 10 sau 20 de ani inainte nu-l deranja nici politia rutiera.

Asta e, suntem la faza la care „Justitia” (ca tabara) contraataca. Cand ne vom „face plinul”, reactia matura va fi intr-adevar sa ne intoarcem la proceduri si la respectarea lor cu sfintenie, inclusiv cu riscul de a ii face scapati pe corupti. Dar pana acolo, mai e.

Flotari logice: Si daca DNA nu e ceea ce pare? – Despre Voi  •  25 martie 2015, 21:21

[…] din lume organiza azi un protest pro DNA. Ca sa ne lamurim cine-s fanii DNA. Sau….sa spunem fanii SRI de […]

Mihai  •  25 martie 2015, 21:30

Sa va fie inima si sufletul curat, dragi romani,
Securistii, sistemul diabolic mostenit din anii 47 este perfectionat cu metode ultramoderne! Justitia ?! Ce este ea?! Sunt avocat , dar imi este lehamite de ceea ce fac securisto-procurorii ! Atacul este cea mai buna arma, se spune..asta fac securisto-procurorii care au au avut informatiile ! De ce au tinut dosarele ,,in sertar,,!? Dace fur un pachet de biscuiti, ma aresteaza, judeca si condamna, nu ma lasa sa fur in fiecare zi un pachet timpt de ani si ani..! Asadar, securisto-procurorii sa mearga in catuse, in defilare prin fata camerelor de filmat , la PUSCARIE alaturi de cei pe care ( in COMPLICITATE) i-au tinut in ,,sertare!! Oricum infatuatul de MAIOR si schizofrenitcul de Coldea ( urmariti fara sonor imagini cu COLDEA) trebuie sa ajunga in PUSCARIE pentru TRADARE, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE ETC.ETC.ETC.ETC.ETC!!
P.S Daca nu mai postez nici un articol , inseamna ca. securistii si-au facut ,, datoria,, cu mine!

nick  •  25 martie 2015, 22:10

Fără acest ”Binom” DNA – SRI , aveam și astăzi rahatul sub preș ,bine acoperit si nederanjat timp de 25 de ani in care jaful economic, organizat si legalizat a atins cote nemai-intalnite in alte tari civilizate , asa ca dragă tolo,las-o jos că..pute ,românii au zis: STOP și de la Capat .Atât timp cât mizeria e scoasa de sub preș nu mai contează.. ”Binomul” .

adi  •  25 martie 2015, 22:12

La nivelul de lipsa de transparenta din Romania n-am afla nici in 10 ani nici daca se fura chiar casa poporului.Fara contributia SRI cu situatia din Romania nu poti prinde si dovedi nici un hot.Asa ca acest binom este necesar cel putin pana scapa tara de marea hotie.Chiar daca am senzatia cate odata ca unii care fura sunt chiar din SRI.

sabin  •  25 martie 2015, 22:39

Sunteti jurnalisti adevarati daca aveti curajul sa vedeti si adevarul din gradina Udrea! Nu va acuz ca altii ca ati trecut de partea lui Nutzi. Intelg ceea ce faceti si asta inseamna jrnalismul adevarat.

Felicitari

Ione  •  26 martie 2015, 0:00

Catalin, nu te-ai gandit deloc ca poate aceste dosare apar acum pentru ca cei tinuti un pic la racoare au inceput sa cedeze (sunt oameni „subtiri” neobisnuiti cu traiul dupa gratii) iar denunturile si autodenunturile au inceput sa curga? Desigur si eu am semne de intrebare legate de dosarul Gala Bute si intarzierea cu care au venit acuzatiile la adresa Udrei, precum si in alte dosare. Insa iata ce efecte au putut sa produca doar dezvaluirile a doi oameni: Pescariu si Florica. Dar la faptul ca unii erau acoperiti si au fost tinuti in gruparile infractionale pentru a aduna probe concludente?

Mme Guillotine  •  26 martie 2015, 0:59

Maestre, greu trebuie ca ti-a fost, dar pana la urma tot ai dibuit un magistrat, fie el si protejat de anonimat, care sa spuna cu vorbele lui ceea ce n-ai avut curajul sa afirmi sub nume propriu; nu de alta, dar te mancau de viu postacii.
OK, sa zicem ca este vorba de un magistrat in carne si oase, nu de o naluca. Si, oricum, nu asta este cel mai important lucru. Important e trandafirul. In speta, important este ca s-au spus public chestii de luat aminte.
Retin chestia asta – de luat aminte si de reflectat la dansa – din tot ce-a spus onorabilul judecator: „In materie de coruptie, întrebarea nu e de ce, ci cum”. As reformula nitel. Ceea ce trebuie pus in discutie nu este DACA trebuie dusa campania anticoruptie, ci CUM este condusa aceasta campanie. Cheia problemei o enunta tot onorabilul: „atitudine militieneasca”. Cine a intrat vreodata intr-o sectie de militie si i-a vazut pe gradati in exercitiul functiunii, in mediul lor, a putut constata ca ii supun pe justitiabili cu acelasi ton, stil si arsenal de mijloace pe care acestia din urma il folosesc in meserie si in viata lor de zi cu zi. Golaneste, ba chiar nitel mai golaneste, ca sa poata incheia dosarul, intr-un sfarsit.
Asta este si problema acestui DNA din zilele noastre. Zi, ma, ‘tu-ti…, zi odata, toarna, ma, ca te scap, numai toarna; nu vrei, ‘ai, ‘tu-ti…, ia stai tu niste nopti la beci, poate-ti vine mintea la cap. Apropo, un avocat a mentionat, intr-unul din nenumaratele talk-show-uri tv, durata medie necesara de stat la beci pentru ca un justitiabil „sa se sparga”: doua saptamani, plus/minus. Dupa care ala declara orice si, daca trebuie, o preda si pe ma-sa de la care a supt lapte. Ceea ce s-a confirmat cu ipochimenii recent dositi de DNA.
Probele? Care probe, avem denunturi! Presupun ca procurorii din DNA care nu sunt fericiti cu politicile institutiei asta au in vedere.
La urma urmei, pana si baietii astia de la DNA ar trebui sa priceapa ca epoca lui DACA a trecut, ei trebuie acum sa raspunda la intrebarea: CUM facem justitie?
Slava Domnului, vocea celor care denunta practicile rudimentare ale sistemului actual de justitie incepe sa se auda. Ne-au trebuit 10 ani ca sa acceptam ca ne-am lasat manati de o isterie colectiva, bine manipulata de un sistem de borfasi. Acum ne luptam cu fantomele trecutului. Pai, dragi romani, daca (acelasi) domn Basescu sustine ca ne-a lasat mostenire o justitie independenta si autentica, asta nu inseamna ca este si adevarat. Se vede cu ochiul liber.
Pe scurt, DNA sa-si faca treaba dupa lege, nu ca in anchetele chiaburimii din epoca glorioasei colectivizari a agriculturii.
Altimnteri, exista marele risc, asa cum se tem unii procurori din DNA, ca procesele marilor corupti sa esueze rasunator. Rezon!

My Eu  •  26 martie 2015, 1:33

Catalin, nu te mai inteleg? SRI este vinovati ca Valcov, Udrea…. au furat din banii publici? Aveti incredere in orice personaj, fie el si judecator? Nu ati fost manipulati? Sau manipulati?

un roman mai prost  •  26 martie 2015, 2:28

Baba oarba, Justitia, Mafia Romania.Statul, romanii, ramin cu prejudiciul,platesc prejudiciul , jaful adus statului in continuare iar caracatita de stat la putere.

Ion Gordun  •  26 martie 2015, 2:31

Tolontan, cum ramine cu independenta justitiei pe care o clamai pe vremea cind il inhatau pe Voiculescu?

Înalt judecător: ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!” | România curată  •  26 martie 2015, 7:03

[…] continuarea pe tolo.ro […]

vaidemamaligavoastra  •  26 martie 2015, 7:37

Pana la urma BUBOIUL va plesni pentru ca in Romania numarul prostanilor si dusilor a inceput sa scada exponential si asa cum e normal Binele si adevarul vor invinge (evident cu ceva victime colaterale sau pe romaneste spus cu ceva sacrificii).
P.S.
cat timp ceea ce se face in trusturile puscariasului voiculescu va fi numit presa peste presa va domni un miros pestilential.

FairPlay  •  26 martie 2015, 7:39

Acest articol nu este despre Elena Udrea!

Cei din sistem au tot dreptul sa fie oripilati de ceea ce se intimpla: daca SRI a ajuns sa faca munca procurorilor, atunci poate ar fi bine sa inceapa sa o faca si pe cea a judecatorilor.

Oricum SRI deja a inceput sa dicteze pe fata si altor institutii ce sa faca (vezi DIICOT), fara sa se sinchiseasca de principiul separarii puterilor in stat. Nu indraznesc sa afirm ca SRI santajeaza liderii institutiilor respective, insa este o perspectiva destul de ingrijoratoare.

Cind se va vedea cit de infiltrat este guvernul, parlamentul si presa cu oamenii noii securitati, o sa incepem sa ne punem si noi intrebarea daca e bine ce se intimpla. Deocamdata opinia publica vede numai partile spectaculoasa ale asa-zisului binom.

Magistratul v-a pus toate informatiile la dispozitie, iar voi ati ales s-o dati pe caterinca. El a tras un semnal de alarma, iar voi o vedeti ca un banc bun. Treziti-va!!

Cătălin Tolontan, dezvăluiri INCENDIARE din Sistem: SRI dictează DNA. Coldea are birou la DNA | VreauDreptate  •  26 martie 2015, 8:12

[…] Un alt judecător cu funcție importantă susține că ”DNA a început să facă inovații juridice. Indiferent cît de spectaculoase par acum arestările, să vedem cum se vor decide în instanță cazurile”. Discutăm off the record despre mai multe cazuri celebre din ultima vreme. ”În România nu s-a aflat încă, dar la CEDO s-a acceptat spre judecare unele spețe. Nu înseamnă că s-a dat vreo decizie, dar cum CEDO acceptă extrem de puține cazuri, hai să vedem urmarea!”, ni se spune”, scrie Tolontan, pe blogul personal. […]

vasglo  •  26 martie 2015, 9:12

Prezinta interes si: http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-binomul-sri-dna-ii-vineaza-pe-politicieni-si-i-protejeaza-pe-mafioti.html, dar asta, evident, cu acordul „binomului Mirela&Catalin”..:)

Nasul TV » BINOMUL DNA-SRI ARE UN CĂLCÂI AL LUI AHILE. VA AJUNGE SĂ FIE ”SĂGETAT”?  •  26 martie 2015, 10:11

[…] așa stau lucrurile o demonstrează un material exploziv postat de jurnalistul Cătălin Tolontan azi, pe blogul propriu, rezultat în urma unei discuții off-the record cu judecători și […]

iomisaici  •  26 martie 2015, 10:14

În acest articol se confirmă practic că tot ce se face în țara noastră mult iubită se face de o manieră dubioasă. Pe de altă parte aș întreba dacă nu e chiar cea potrivită…
Cred că ar trebui să ne întrebăm totuși ce e de făcut. Aflăm, comentăm și cam atât…

doina  •  26 martie 2015, 10:35

iata justitia lui base in toata splendoarea sa! daca judecatorul asta necajit nevoie mare are ceva pe suflet, se intimpla de citeva luni sau de 7-8 ani? ca nu prea am inteles…ceva nu se prea potriveste! si articolul asta cu fata opusa a sistemului e cam dubios! in trecut nu existau articole si pro si contra. ma refer la procesele penalilor care sint deja la inchisoare. sau aia erau din start vinovati ca asa ne zicea base si trebuia sa-l credem. se vede treba ca basismul e boala grava si va trebuie si voua o cura de debasificare (urit cuvint!) ce sa mai, ne meritam soarta cu asa presedinti, politicieni , societate civila…

Teo  •  26 martie 2015, 10:43

Ce-ar fi să începeți voi, ziariștii-jurnaliștii, să scrieți despre cele ce se întâmplă în birourile voastre, de atitudini, limbaje, civilizație, etc….. Nu o faceți doar pt. că nu vreți să ne înmărmuriți?

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2015, 11:28

80, doina: este suspect articolul pentru ca prezinta si alte puncte de vedere decit cel al DNA? Interesanta tara ne propuneti, cu un singur punct de vedere 🙂

Daca veti aveti rabdare (sint cam multe si cam lungi, recunoastem)si veti reciti ceva articole din Gala Bute veti vedea cit de des au vorbit Obreja sau oamenii de minister acolo. Uneori cu nume si citate asumate, alteori, pe surse. Dar a existat permanent si pozitia lor. Si pozitia Elenei Udrea, citata din surse publice.

doina  •  26 martie 2015, 11:43

evident ca nu vorbeam de cazul penalei! vorbeam de situatiile nastase, voiculescu, transferurilor, remes si multe altele unde au fost la fel, evidente incalcari ale marilor procedurI in justitie (pt ca trebuia musai sa avem pesti mari!)si unde nu avea nimeni (afara poate de a3) voie sa spuna ceva! era de la base citire ca aia erau infractori! cind vine in schimb vorba de clanul base-udrea ne punem intrebari filozofice. vorba lui rogozanu:poporul e cu 2 ani inaintea justitiei! dar nu, in 2012 cine era imotriva lui base era cu lovitura de stat, minteam la ue ca s-au furat 2 milioane de voturi si alte prostii… nu cred ca este cineva din societatea civila care sa fi avut o pozitie de bun simt timp de 10 ani! s-au compromis toti pt citiva bani!

doina  •  26 martie 2015, 11:53

ca uitasem: nu imi amintesc sa se fi oripilat vre-un judecator cind cu mesajele „celor doua diane” din csm cu „4-pezi” si alte asemenea cuvinte „academice”. atunci era ok, nu? era epoca basescu cu impliniri marete in justitie.

apolitic-2  •  26 martie 2015, 12:48

„apolitic Says:
March 25th, 2015 at 2:29 pm
DNA este azi exact ce era Directia a VI-a a Securitatii formata din procurori. De unde sa stie tinerii daca jurnalistii nu-i informeaza?”
Asta-i ADEVARUL – Sistemul s-a regenerat si a reaparut Sectia Penala din cadrul Securitatii. Mai e putin pana o sa intoarca reverul al haina pe strada si te salta. O gramada de idioti , care pentru o simbrie (luata cu forta din buzunarele romanilor) fac orice li se ordona, fara discernamant, niste primitivi salbatici si saraci.

MMA  •  26 martie 2015, 13:57

Sunt convins ca SRI este implicat activ in aceste dosare. Dar nu cumva tocmai acest fapt arata importanta ca actiunile de curatarea clasei politice sa se faca in ritm accelerat? Nu credeti ca nu e tocmai intamplator ca aceasta actiune se intampla in paralel cu razbiul Rusiei? NATO are nevoie de un cap de pod in zona iar Romania este singurul candidat eligibil, razboiul este la cateva sute de km de granita NATO, Marea Neagra si Gurile Dunarii sunt foarte importante geostrategic in acest conflict.

Cu o clasa politica in cvasitotalitate corupta Romania este foarte vulnerabila in fata Rusiei iar curatarea ei, chiar si cu actiuni la limita legii/democratiei este o lupta de a carei reusita sau esec depinde viitorul Romaniei.

vasglo  •  26 martie 2015, 15:24

#80-doina
Doamna, D-soara, mamaie, tanti, cucoana etc., chiar e asa de greu de inteles ca intr-o societate care se vrea democratica, un jurnalist CARE SE RESPECTA, trebuie sa prezinte egal si echitabil sustinerile ambelor parti, ACUZATORUL si ACUZATUL..???…..Sunteti cumva JUDECATOR, care judeca de acasa,la o cafea, pe blog..???..:))

IQ100  •  26 martie 2015, 21:03

”Din cauza responsabilității și a presiunii, e adevărat, enorme, șefa DNA Laura Kovesi alterenează stările de spirit cu o viteză care o face greu de anticipat de către colaboratori. Cînd e optimistă și calmă, cînd e apăsată și tună! La interval de cîteva minute, devine un alt om” pai inseamna ca e instabila emotional…si/sau ca o depasec atributiile….ce oameni au preferat Basecu, Poanta, Ambasada Aia…

ciufulici  •  26 martie 2015, 23:20

Un articol riscant pentru voi, care ne cam pune pe noi pe ganduri….

IQ100  •  27 martie 2015, 5:24

86 e sau (de la) Sereina Maftei sau de la sefii acesteia, Uniunea Sovietica Ailalta…iata o postare tipica in limbaj de lemn ( NATO, eligibil, Gurile Dunarii, strategic), corecta politic….numai adevaruri pe sfert si pe jumate…asta nu e curatar a clasei politice (de fapt aia nu e clasa poltica, sunt gasti de partid, care, da, fura= comision, ca asa e in tenis ), e epurare politica, precum in anii ’50 (de fapt exista elemente comune, nementionabile in scris)…
etc.
Dar „lupta de clasa” se ascute la maxim in citatul din incheiere : „chiar si cu actiuni la limita legii/democratiei este o lupta de a carei reusita sau esec depinde viitorul Romaniei.” axact ca Gurtenstein cand zicea de manifestatiile anti Boc ca ce bine ca n-a tras nimeni in ei. Sau ca ricanii cand fac apologia loviturilor „preventive”…dragi romani, am ajuns iar la stapan…caci viitorul Romaniei nu este al Romaniei.Romania nu mai exista deja si va mai exista. Da, a fost nevoie de ea 200 de ani, la Gurile Dunarii , ca stat tampon intre 3 Imperii, o „marca”, un Kaliningrad , un cui al lui Pepelea la astia in casa …Acum Imperiul Otoman nu mai e, cel Rus e in „retragere pe aliniamentele dinainte stabilite”, iar cel European, Austroungaro German rebranduit, aflat in expansiune tocmai ne-a inghiti si ne digera.sau da, suntem eligibil ca „marca” dar pt Uniiunea Sovietica Ailalta. E nevoie de noi, dar dezmembrati pe coordonatele NE-esentiale : teritoriu, carne de tun, forta de munca, consumatori. Coordonatele independenta, natiune, dreptatea, Justitie , libertate au fost si sunt anulate…Mi-e greata cand va ca un roman poate scrie ca cel de la 86.
parca necorupti nu am putea fi bombardati de rusi. sau daca am fi corupti catre EU si u$$$a, ar fi cu totul altceva decat daca am fi corupti pe plan intern. Ro a mai fost corupta si a mai fost victima dusmanilor externi, sub Carol II, in WWII, ca sa nu zic Ferdinad si WWI, lipsa de echipament a armatei…nu mai bag si aici analogii, CINE a profitat de coruptie pe plan intern .
Mi se intoarce stomacul pe dos si mi se strange sufletul (imi dau seama ca suntem ocupati SI informational) cand vad ca un „roman” poate face asa o propaganda desantata ca ala de la 86.

israelian cinstit  •  27 martie 2015, 6:45

Să te ferescă Dumnezeu de un eșec sau egal, că ce va urma de la mine încă nu ai mai văzut,TOLOSTOI, după ce ai reușit să-l scoți pe Hoban din Naționla!!

IQ100  •  27 martie 2015, 6:54

pe scurt , 86 face invatamant politic. Rusii te pot „felicita” cu sau fara „corupti”, functie de interesele lor. Simetric, americanii te pot sau nu apara de „felicitarile ” rusilor, iarasi functie de interesele lor.

Georgel  •  27 martie 2015, 9:46

de unde știm noi că aceste știri vărsate de posturile TV de doi bani și de ziarele încă nefalimentate sunt reale ? Dacă sunt doar comunicate pentru presa, populația se bucură că mah ării intră la răcoare și personajele respective stau bine merci ? La Vâlcov numărul de tablouri creștea pe oră ce trece, dar ce dovezi sunt că sunt ale lui, dacă nu cumva este o poveste ? Apoi, Vîlcov, care s-a dat greu plecat de la finanțe, cere în parlament acceptul să fie arestat și scapă în primă instanță ? Pare destul de pueril acest comportament. Apoi s-a urlat cu Microsoft destul, a fost acuzată d-na Andronescu, i s-a ridicat imunitatea și nimeni nu a mai căutat-o. Vosganian s-a supărat pe ei și a fost scutiti de alte cercetări. Chiar înghițim poveștile date unei prese care pierde anual mii de fraieri care să o cumpere ?

dan  •  27 martie 2015, 10:13

Interesant articol, interesant personaj, astept continuarea…

Florian  •  27 martie 2015, 11:05

@ IQ100 : adanc ….” abisal ” de adanc.

adrian_hora  •  27 martie 2015, 11:46

de ce comentariile la articolele lui maria andries apar asa greu (spre deloc) iar cele la alte articole apar aproape instant ?

MMA  •  27 martie 2015, 12:13

M-ati inteles gresit cu totii (cei care au comentata postul meu). Nu fac apologia Vestului, dar intre influenta rusa si influenta NATO o prefer pe cea din urma. Independenta teritoriala e una, cea economica este alta. Teritorial, NATO ne garanteaza intangibilitatea granitelor, economic sunt altii care au dus si duc tara la sapa de lemn. Sunt chiar cei pe care ii vedetio la TV seara de seara. Incercati sa priviti de undeva de mai sus, sa puteti cuprinde o imagine cat de cat de ansamblu. In tara asta s-a furat si se fura inca in stil de tara centr-africana, politicul este un imens aparat interpartinic de jaf national. Daca macar jumatate din banii furati s-ar fi investit in economie, tara asta ar fi fost mult mai departe. Asa cum am spus in cercul meu de prieteni, nu cred ca exista om politic care sa fi ajuns la oricare nivel de conducere fara sa fi facut compromisuri ilegale. Nu cred! De aceea accept ca metodele neortodoxe ale DNA-SRI sunt absolut necesare, important este ca principalii capi mafioti din politica sa fie decapitati. Ca sunt agatati pentru termopane, pentru presupuse santajuri sau mai stiu eu ce, important este ca ei sa iasa din peisaj. Nastase, Voiculescu, Patriciu, Vantu sunt OUT. Esalonul 2 urmeaza: Ponta, Udrea, Vanghelie, Sova, Valcov etc. Apropo de Valcov, cred ca mai important in cazul lui este persoana/persoanele din spatele lui. Omul spala bani la un nivel la care nu cred ca putea ajunge din scaunul de primar de la Slatina.

vasglo  •  27 martie 2015, 15:54

#97-MMA

Nu te mai framanta, urmeaza un nou inceput, „STOP, SI DE LA CAPAT”!!.. Vom fi cu totii fericiti!!!… „Cum de alti profesori n-au reusit sa aiba si ei din meditatii 6 case?? Ghinion!”…:))

Adi  •  27 martie 2015, 20:54

cui ii mai pasa ce se intampla in fotbalul romanesc?! cand barosanii intra la puscarie unul dupa altul, iar cei inca nearestati doar dau faliment?!

daniel  •  28 martie 2015, 9:32

mam saturat un ziar de sport si dumneata dai nu mai despre politica ,mita si tot ce nu are legatura cred ca veti ajunge ca si prosport nu o sa se mai cumpere de la tarabe si sa dati faliment crezi ca ma intereseaza ca ala fura sau ala a facut alta magarie si sa dau bani mei pe asa ceva e gresit pe mine ma intereseaza doer sport curat nu si altele ,,,,,

Comentează