Cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a pierdut pe sine

Emisiunea cu fostul președinte din această seară de la Realitatea TV a fost exact genul de dezbatere care ne-a lipsit și s-a stricat taman cînd au apărut profesioniștii

sâmbătă, 18 aprilie 2015, 12:20

UPDATE: M-am chinuit degeaba să fac cronica in extenso a emisiunii. Lelia Munteanu rezumă esența întîmplării în articolul de pe gândul.info. Jos pălăria! Evenimentul zilei  a grupat mai multe reacții.

Excelentă prima parte a emisiunii din această seară de la Realitatea TV cu Traian Băsescu! Pentru că nici unul dintre ”moderatorii” din studio n-a avut pretenții sau revanșe, ci curiozități omenești.

Chiar și conducătorul platoului, Octavian Hoandră, deși nu asta e meseria lui, și-a făcut treaba cu naturalețe. A schimbat replici fruste cu fostul președinte, acesta i le-a întors, dar și le-au pasat contondent și natural, în afara mizei dușmăniei personale.

Hoandră e prieten de zeci de ani cu Klaus Iohannis, Băsescu evident că știe asta, însă au rezistat să polemizeze fără ură.

Și mai buni au fost Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca. Ei au tras de Traian Băsescu, l-au obligat să revină la motivațiile profunde ale unor decizii.  Zi cu salariile, zi cu serviciile! Discuția a fost interesantă pentru că tipii n-au avut ego și n-au intenționat să monopolizeze emisiunea. Gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului președinte i-au lipsit o bună parte a celor 10 ani de domnie.

De pildă, Leca a insistat că o declarație a șefei Înaltei Curți, care pe bună dreptate a fost remarcată de Băsescu, nu a avut loc acum, ci pe vremea mandatului său. Atunci șeful statului a tăcut că i se părea cool ca DNA, SRI și Înalta Curte să umple zările cu praful copitelor cavaleriei. Nu e OK nicidecum ca judecătorii să se declare în echipă cu procurorii, dar Leca i-a amintit că declarația e mai veche. Președintele l-a contrazis, însă interlocutorul reținuse corect.

Așa arată emisiunile pe care noi nu le-am avut, iar el le-a pierdut! Și, cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a împuținat pe sine ca lider.

Fostul președinte crede încă, se simte asta, că o discuție e o înfruntare din care unul cîștigă și celălalt pierde. De fapt, poate că miza e nu să ai dreptate, ci să ridici nivelul dezbaterii.

Traian Băsescu afirmă multe alte lucruri care pot să nu-ți placă, emite uneori sofisme, dar asta e opinia fiecăruia dintre noi și nu asta contează. Ci faptul că, dincolo de frazele cu care politicianul para din reflex, se întrezărea personajul Băsescu, se ghiceau trăsăturile. Că justiția a fost dreaptă cînd i-a condamnat pe Năstase și pe Voiculescu, dar e demonică cînd le anchetează pe Udrea și pe Bica, asta e o echilibristică greu de explicat publicului.

Procurorii zic Mafie, el zice nevinovăție. Dar e dreptul lui să creadă asta. Inconsecvența e garantată prin lege. Justiția va merge însă înainte, că românii au suficiente pîrghii să o urnească dacă se lenevește sau să o corecteze dacă se manifestă abuziv.

Ediția specială și-a ”revenit” la rangul de emisiune din România anului 2015 cînd au răsărit profesioniștii. Întîi, în platou a descălecat Rareș Bogdan, trimis după propriile declarații de Cozmin Gușă, ca să-și apere colegii jigniți de Băsescu. Și, din acea clipă, ”jigniții” aproape că n-au mai apucat să deschidă gura.

Rareș a început un meci personal de ping pong cu Băsescu, purtat cu aceleași eterne teme și interogații, dintre care multe au răspunsul inclus.

Imediat, la telefon a intervenit și Gușă. S-a autovalidat ca vechi politician reformist, tovarăș de drum al lui Băsescu, cunoașteți discursul. Gușă a reușit să-i aibă pe oamenii ăia liberi în studio, acesta e un merit, restul e egoul său de analist supercalifragilistic.

Ce moment! Pe scaun, fostul om de la Cotroceni se chinuia sub frazele geopolitice care curgeau prin receptor. Fața lui Băsescu era cea a unui contorsionist silit să înghită săbii de plastic. Asta e, rezistă domnule președinte, că asta ai încurajat 10 ani, exact genul acesta de dialog cu sumă nulă! Te-ai folosit de amiciții cu mogulii cînd ți-a convenit, ai oscilat între alianțe mediatice și ostilități intratabile, ai creat în materie de comunicare un mare fleoșc. Acum ai ajuns să-ți transmiți ideile pe facebook, marea pasiune și a lui Iohannis și a lui Băsescu. Dai like și nu dezbați, de fapt, nimic.

S-au mai frezat ei în oglindă în vreme ce își contemplau propriile convingeri și treaba s-a terminat după două ore și cinci minute, dintre care prima oră și ceva a fost probabil cea mai bună emisiune TV cu Traian Băsescu din toți acești ani.

Pe total, bună seară la Realitatea TV! Nu tu ziariști ofițeri acoperiți, nu tu agende ascunse. Doar niște oameni, care jurnalist, care economist, fiecare cu preocupările și necazurile lui, în fața unui președinte silit, în sfîrșit, să zică ce-ai avut frate în cap și în suflet cînd ai crezut că ești singurul din țara asta care are dreptate!

 

Comentarii (129)Adaugă comentariu

Crimson Veritas  •  18 aprilie 2015, 0:33

Doamne fereste!

Dragos C.  •  18 aprilie 2015, 0:39

Slava Domnului ca nu a fost Basescu in locul lui Ceausescu!… Cred ca Mao a fost mic copil pe langa ce ar fi putut face acest om!… Profilul perfect al dictatorului perfid, bolnav de putere, deranjat de orice contrazicere si in stare sa pedepseasca imediat si total pe oricine ar indrazni sa-i spuna ca nu are dreptate!.. L-a aratat cu degetul pe Iliescu pentru ca a inchis ochii la ceea ce au facut Vacaroiu, Nastase si ceilalti hoti din anii 90, dar el a crescut la san niste mafioti si mai mari. In plus, si-a plasat si odrasla analfabeta in Parlamentul European… Si mai are si tupeul sa vorbeasca de justitie… „Noi vrem egalitate, dar nu pentru catei!”…

Manu  •  18 aprilie 2015, 0:48

Eu cred ca m-am uitat la alta emisiune, desi am verificat, TV-ul e tot pe Realitatea. Eu am vazut o judecata, unde acuzatul a fost si acuzat si avocat si judecator si dactilografa si a plecat acasa si cu bilele lui Turcescu, alea albe. De fapt, cred ca si lui Halep i-a placut, cineva a incasat-o rau in meciul asta si nu a fost Baselu’. Film de antrenament.

gigione  •  18 aprilie 2015, 1:00

@Dragos C, mesteci vorbe, se vede că ești telespectator latrina 3. băsescu e primul președinte care a încurajat consolidarea justiției. dacă n-ar fi fost el, n-ai fi văzut în veci arestările DNA din ziua de azi.

alen  •  18 aprilie 2015, 1:16

tolo, dar tu cand te-ai pierdut pe tine?

A.I.Cuza  •  18 aprilie 2015, 1:27

Multi vad….putini inteleg….poate ca or sa inteleaga atunci cind tonta si a lui sleahta vor infunda puscariile si se va afla mai mult despre toate combinatiile. Surpriza va fi mare cind toti cei care sperau sa il vada pe baselu la bulau…ca de fapt nu va ajunge acolo niciodata.

Cristian Z  •  18 aprilie 2015, 1:41

Buna seara!
Cataline, am mai avut o contra cu tine, cand sustineam ca acest ziar/site nu trebuie sa se numeasca Gazeta sporturilor ci Gazeta fotbalului, atata timp cat peste 75% din comentarii si imagini sunt dedicate fotbalului… Sunt curios ce replica o sa-mi dai acum, cand iti fac observatia ca acest ziar/site este dedicat fotbalului ( si intr-o mica masura si altor sporturi ) si NU politicii!… Ce cauta atatea randuri despre fostul Presedinte Basescu, intr-un articol ce nu are nicio legatura cu fotbalul (sportul)? Se agita cumva Varanul de la Beciul Domnesc si a inceput sa-ti tataie curul???

florin  •  18 aprilie 2015, 2:17

Interesant comentariu ! Pacat ca nu a fost facut acu ceva ani !

ing.CPV  •  18 aprilie 2015, 3:06

Dl.Dragos.Aveti dreptate.Dar cred ca,cel mai mare perfid,ar fi fost „sa luati
voi ,ce am realizat (furat)noi”?Acest nepot al „matusii TAMARA”,ar fi fost cel
care ar fi facut totul prin „pe mine m-a ales POPOU”.Ceausescu ,Mao,etc ar
fi fost niste „pitici”.Bine ca au fost alegerile,ca acest „nepot ,NASTASE” isi
incepuse din nou matrapaslacurile.Acum,este „salvarea”fiecaruia pe pro-
pria-i piele.Scriam o data despre presedintele Basescu:Cea mai mare „gre-
seala” a fost INHAITAREA cu aceasta PITIPOANCA.S-a adeverit.Cred ca n-a
citit vreounul din ei (putin la simtire) ca sa-si dea seama ce este cu aceasta
„egalitate”.Ei nu fac parte nici din zicala cu „prostul si fudulul”.De aceea
au „dovedi -t in (‘n) cireada „post-uri” insemnat-e.
Articolul la nivelul domnului Tolotan.
O intrebare:Cand va ve-ti ocupa si de alte cazuri?Chiar si de acel „nimic”
pentru care a fost condamnat NASTASE.

coke  •  18 aprilie 2015, 3:29

E pentru prima data dupa multi ani cand il vad pe Basescu intervievat de niste jurnalisti care nu-l pupa-n dos. Chit ca nici jurnalistii din platou n-au fost deloc pregatiti, si n-au fost in stare sa-i dea-n cap cu promisiunile din campania din 2009, cand ne promitea un 2010 de crestere economica. Orisicum, Basescu a aratat derutat si pe alocuri pe nicaieri.

Oby  •  18 aprilie 2015, 3:49

Tolo, cand ti-ai pierdut deontologia profesionala si ai inceput sa scrii la comanda politica in trustul lui Felix, te-ai pierdut pe tine insuti.

kius  •  18 aprilie 2015, 4:35

Tolontan, nu Basescu devine de neinteles. Poate devii tu mai destept.

bigbear  •  18 aprilie 2015, 5:03

Apropos de Voiculescu, cum explica Kovesi ca nu a fost arestat preventiv nici macar o zi, desi vorbeam de un prejudiciu de zeci de milioane de euro si o pedeapsa de 10 ani de inchisoare? Nu cumva justitia asta cu Voiculescu in libertate si Udrea in arest este partinitoare?

sever b.  •  18 aprilie 2015, 6:22

stil inchizitorial,perfid,insidios,cu accente de acuzare personala,asa au fost acei moderatori de aseara.
Nu sunt „basist” de la bun inceput,pentru mine clasa politica din romania este in totalitate vinovata de dezastrul romaniei,de felul in care traim,DAR aseara s-a vazut clar cum un om se dorea sa fie acuzat,facut raspunzator pentru efectele unei crize mondiale,pe care acesti moderatori probabil nu au simtit-o,nu ma asteptam de la o somitate in domeniul economic mircea cosea sa nu realizeze ce a insemnat CRIZA economica! aveai senzatia ca mai trbuia sa-l incatuseze pe bietul om dupa modelul DNA de azi,vinovat,nevinovat,nu conteaza,la beci cu el

1

impartial  •  18 aprilie 2015, 6:59

Cel mai mare hot din istoria acestei tari,un om perfid,fara scrupule.Unde era tara asta in 10 ani daca acest incult n ar fi ajuns presedinte?,de ce a impartit el tara asta in doua,basisti si contra basisti?,de ce au ajuns romanii sa se urasca intre ei din cauza acestui om fara suflet?de ce acest ticalos e liber dupa tot ce a furat, dupa tot ce a distrus?avea dreptate ziaristul acela,Ceausescu a fost mic copil pe linga acest ticalos.Cum a aburit acest nemernic milioane de romani sa-l voteze?de ce nu se ascunde undeva sa nu-l mai vada lumea?,de ce nu e bagat in celula,linga marea lui pasiune ,Lenuta Udrea…?

dorubr  •  18 aprilie 2015, 7:47

Un LUP,inconjurat de HIENE!Le da clasa BASESCU!este UNIC acest MARE ROMAN! UNIC! Pricepeti Jegosi Antenisti sau Acoperiti ce inseamna sa fii de PARTEA ADEVARULUI? Stie vreunul Adevarul mai bine ca BASESCU? Nimeni!Sa ne traiesti TRAIANE! Cu 20 dealde TINE eram cea mai MANDRA NATIUNE!

vali  •  18 aprilie 2015, 8:12

4 jurnalisti pe el si nu clinteste ,de departe el mai bun politician roman

gigelos  •  18 aprilie 2015, 8:28

Mare pacat ca acest mediocru Rares Bogdana stricat aceasta emisiune . Pacat , incredibil cata mediocritate . Cosea, Leca ,Rogozanu chiar si Hoandra il scosesera la tabla , chiar elegant si a venit narcisistul acesta de Bogdan Rares si a stricat totul . Ziarist de 2 bani

gicuta  •  18 aprilie 2015, 8:37

Mda.Sa-l mai ridici in slavi,cu asemenea prestatii(el= justitia,stat de drept etc),dupa ce a lasat in urma lui,basca referendumul milioanelor de oameni satui de el e prea de tot,chiar pentru adeptii lui,daca ar mai avea buna credinta.Nu stiu cine mai poate aproba jignirile,injuriile,minciunile lui TB,cazut de pe piedestal si despartit de draga lui buzoianca,pentru care face toate nefacutele,in fata unei natiuni.Da,unii l-au ales si-l mai cred.Adevar zic :somnul NATIUNII naste monstri !

coco  •  18 aprilie 2015, 8:39

Ia facut praf Basescu,s-au comportat ca niste procurori comunisti,tu ar fi bine sa te ocupi de ce stii ,si nu de politica .

Lucian 1942  •  18 aprilie 2015, 8:48

Draga Tolo, juri cu mana pe inima ca „pierzatorul”, din emisiunea de aseara , a fost Base ? Am urmarit toata emisiunea , anuntata ca o retrospectiva a zece ani de mandat si ajunsa un fel de rechizitoriu judecatoresc , si remarc lipsa de sportivitate a participantilor. Un profesor depasit de propriile idei economice, niste ziaristi incapabili de a pune „probleme” unui singur om ( repet – singur), un moderator insipid, incolor, inodor, deci apa de ploaie, s-au chinuit sa demonsteze ca cel din fata lor a fost tot „raul Romaniei postdecembriste”. Jalnic si total eronat ! Toti, dar absolut toti au „scapat” din vedere Constitutia tarii, cea care nu -i lasa presedintelui spatiu de manevra ! Draga Tolo, apreciezi corecta evolutia justitiei in cazul „Udrea”, vis a vis de , sa zicem, cazul Hrebe ? Udrea a adus Romania in pragul falimentului ? Udrea este exponentul negativ major al Parlamentului Romaniei ? Astept de la domnia ta un raspuns „fair play”. Cu stima L.N.

Alexyo  •  18 aprilie 2015, 8:58

Am urmarit si eu emisiunea. Intr-adevar, in prima parte pana la aparitia lui Rares Bogdan (Octavian Hoandra, Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca) discutia a decurs cu naturalete.
O naturalete stricata de Basescu care in continuare improsca cu noroi (pe domnul Cosea l-a acuzat de demagogie, pe domnul Hoandra l-a facut neica nimeni). Pentru ca asta stie sa faca domnul Basescu. Cand se simte incomodat de intrebari, incepe sa jigneasca.
Decenta oamenilor care il intervievau a facut ca discutia sa nu se transforme.
Cu Basescu insa, ca si jurnalist nu trebuie sa te porti cu manusi. Desi pare o gala de box, cu el de fapt lupta este una de MMA. De-aia a fost trimis Rares Bogdan, pentru a-i potoli domnului fost-presedinte aceasta aroganta cu care in continuare trateaza populatia Romaniei. O tara in care noi toti suntem o adunatura de prosti, de neica-nimeni iar ei sunt detinatorii adevarurilor absolute.

Alui  •  18 aprilie 2015, 9:02

@impartial: comentariul zilei:))! Cel mai mare hot din istoria acestei tari?
Cred ca titlul se disputa intre Voiculescu si Adrian Nastase. Cat despre ura, unii urasc justificat(comunistii, mafia politica transpartinica), altii(ca tine) urasc pentru ca sunt spalati pe creier. Si inca au tupeul sa se creada „impartiali”! LOL.
Despre articol: credeam ca Tolontan are ceva cu Udrea. Am si eu. Stiu ca a furat si ca nu scoa de inchisoare, daca procurorii nu fac greseli ca in cazul lui Bradisteanu. Insa nu nu sunt de acord cu arestul preventiv exagerat de lung, fara a fi trimisa in judecata. Cred ca in cazul cu geanta cu 900.000 de euro, trenul e pierdut pentru procurori, insista degeaba si comit un abuz cu arestul preventiv prelungit. Sa mearga in instanta cu celelalte probe, care pot fi dovedite fara putinta de tagada, si gata. Cat despre atacurile la Basescu, sunt aiurea in tramvai! In afara de declaratii nepotrivite, lui Basescu nu i se poate imputa nimic. Clica comunistoide PSD/PC/PNL(adica fostul USL) stiu ca arestarile si condamnarile membrilor lor sunt meritul lui Basescu, de aceea il ataca in continuu, chiar daca nu mai e presedinte. Il vor ataca pana cand ultimul mafiot USL-ist va intra la inchisoare(Ponta) moment in care USL-ul se va sparge pe bine.

aspida  •  18 aprilie 2015, 9:05

minti cu nerusinare!din nou…base nu a spus ca justitia e rea cu udrea,bica,cocos…a spus ca alde voiculescu,nastase,remes au fost anchetati si judecati in libertate,nu arestatisi apoi anchetati, cu tv si presa dupa ei!asta e profesionalismul tau/ halal ziarist!

valy  •  18 aprilie 2015, 9:14

si…cine era profesionistul?!bogdan,ala care seamana cu tine tolontane la arogante.nu am treaba cu base ,dar i-a inchis gura de citeva ori…vezi faptul ca vorbeste cite o jumatate de ora in timp ce invitatii asista ca la cinema,sa nu mai vorbim despre faza cu vanghele.

vasglo  •  18 aprilie 2015, 9:19

Emisiunea de aseara m-a facut curios. Cum ar arata presedintele Iohannis intr-o imprejurare similara? Cum i-ar explica el lui Cosea, in cateva cuvinte, cum e cu „Romania/economia lucrului bine facut”, dar si noua si, mai ales prietenului Hoandra, cat de ghinionisti sunt alti profesori de fizica ca nu pot sa-si ia din meditatii sase case!……

pawn  •  18 aprilie 2015, 9:20

da, da, uite o idee excelenta. daca n. ceausescu ar mai trai, ar trebui invitat la o dezbatere d-asta, rationala, unde sa (se) explice, frate; ce-o fi fost in capul lui, cand credea ca doar el are dreptate?

in rest… nu m-am uitat nici 10 secunde aseara, desi aveam timp. pur si simplu fac criza hepatica daca mai aud vocea aia de grezoi etilizat si vad uitatura chiorasa, cu care un derbedeu care toata viata s-a condus dupa principiul golanesc „conteaza ce bag pe gura si ce trag pe sula”, isi masoara adversarii de discutie. adversari care, pentru el, se impart in 2 categorii: prosti care-i dau dreptate si prosti care nu sunt de acord cu el.
punct.

mihaitza  •  18 aprilie 2015, 9:24

De acord domnule Tolontan ca prima parte,pana la venirea in studiou a lui Rares Bogdan, a fost partea interesanta! Dar sunt in total dezacord cu afirmatia „n-au avut pretentii sau revanse”!! Atat moderatorul cat si unul dintre jurnalisti,nu Rogozan sau Leca,puneau intrebari acuzatoare de lunga durata in care important era expozeul acuzator si nu aflarea!! Una peste alta,cu totii s-au comportat ca acuzatori si nicidecum ca parteneri de dialog! Iar Cosea o tinea langa cum ca austeritatea din 2010 a bugetarilor n-ar fi fost necesara fara a oferi si o solutie viabila economic!! In rest aveti dreptate,Basescu parea pus la zind si incoltit iar replicile lui contondente au nascut atat din frustrarea ostilitatii cat si din ipostaza amintita!

israelian cinstit  •  18 aprilie 2015, 9:26

Mai bine te-ai ocupa nene TOLOLOI DE SPORT ȘI NU DE POLITICĂ.PENTRU ASTA EȘTI LA GAZETA SPORT.Faci orice numai meserie NU! Matale ești un morman de nervi și mereu crezi că ești deștept.

clujean  •  18 aprilie 2015, 9:35

am o nedumerire: cine-i plateste in continuare pe postacii basisti, la fel de nerusinati ca intotdeauna? raspunsul logic ar fi ca mafia lui ii plateste; mai este vreun raspuns rezonabil?

dan.  •  18 aprilie 2015, 9:42

„Nu va las sa imi distrugeti emisiunea cum ati distrus tara” sau „Ceausescu a fost un presedinte mai bun.”

Astea sunt fraze din Romania anului 2009 si nu fac o emisiune mai buna.

Cati dintre invitatii din platou ar fi avut puterea sa ii spuna adversarului/invitatului: da, in aceasta privinta aveti dreptate? Poate unul- doi din sapte.

Florian  •  18 aprilie 2015, 10:10

Tolontane te contrazici ( si nu e prima data ) Citez ” procurorii zic Mafie , el zice nevinovatie „. Acum cateva zile si tu spuneai ca INSTANTZA e cea care stabileste vinovatia sau nevinovatia. Daca un procuror zice ca esti maimuta , nu inseamana ca este si adevarat. Trebuiesc probe si cel mai important judecatorii vor hotarii cine are dreptate. Dezbaterea a fost OK pana a aparut Gadea in persoana lui Rares Bogdan. Ia tras-o Basescu din toate pozitiile de cred ca are gemeni la ora asta.

Lucian Nanu  •  18 aprilie 2015, 10:12

Penibila postare, draga domnule Tolontan ( aproape ca ti-as spune Tolo ) !!! Chiar nu ati inteles nimic din frustarea presedintelui pe fondul arestului preventiv nejustificat in anumite cazuri, cu raportare clara la alte situatii, poate mai grave, din trecut !

Broscuţa Oac  •  18 aprilie 2015, 10:18

Băsescu n-a pierdut nimic, e exact aşa cum a fost întotdeauna. Numai imaginaţia bogată a ziariştilor l-a dotat cu un profil moral – şi cu două mandate de preşedinte…
Ce-i drept, de data asta personajul inventat de presă a fost mai decât Constantinescu sau Ciorbea (dacă nu vă mai amintiţi cine sunt ăştia, uitaţi-vă pe Wikipedia).

Tolontan: Cea mai buna emisiune cu Basescu, stricata de Rares Bogdan si Cozmin Gusa – Aktual24  •  18 aprilie 2015, 10:18

[…] Si mai buni au fost Mircea Cosea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru si Iulian Leca. Ei au tras de Traian Basescu, l-au obligat sa revina la motivatiile profunde ale unor decizii. Zi cu salariile, zi cu serviciile! Discutia a fost interesanta pentru ca tipii n-au avut ego si n-au intentionat sa monopolizeze emisiunea. Gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului presedinte i-au lipsit o buna parte a celor 10 ani de domnie”, scrie Tolontan pe tolo.ro. […]

Jude Mircea  •  18 aprilie 2015, 10:21

Dragă Dl Jurnalist,

In primul rând acest fost președinte, acest băse, are curajul care lipsește din rândul politicienilor și al Ziariștilor.
A fost tratat precum un condamnat, care atrage semne de întrebare față de etica profesională al colegilor Dvs.
Toate epitetele aruncate de către Dvs va condamna la un regim de intemnitare intelectual si religios pe o perioada nedeterminata, pana la noi evaluări proprii fata de cuvintele care va caracterizează.
Dvs nu sunteți în măsură să judecați , dat fiind trecutul Dvs … Incalificabil

alex  •  18 aprilie 2015, 10:23

Domnule Tolontan ,cred ca aseara ati vazut un alt meci.Numai Borcea dadea vina pe arbitu cind Dinamo pierdea nejucind nimic.De ce nu recunoasreti ca aseara moderatorii au fost infinit mai slabi decit Basescu si nu au ”jucat” nimic.Dati-mi exemplu de un politician roman care ar fi facut fata ,macar decent ,atacurilor celor sapte.Oricit de detestat ar fi Basescu trebuie sa recunosteti ca ramine singurul ”Messi” din politica romaneasca.Punct.

Alin Dumitrescu  •  18 aprilie 2015, 10:38

Draga (S)Tolo, mai da-i in ma-sa si pe astia care asteapta revelatii de la Basescu. Nu vad mare diferenta intre a-l invita pe Base la televizor si a-l invita pe Becali. Nu din punctul de vedere al neseriozitatii, cat al ratingului. Omul face rating, d-asta este invitat. Jurnalistii lui Gusa de Peste Prajit ar fi bine sa-i bage in corzi pe Ponta, pe minstrul Educatiei, pe ministrul Culturii etc. Astia ne strica tara, natia, viitorul. Azi, nu ieri. Ieri e treaba Justitiei. Si mai termina si tu cu marota asta cu Udrea. Omul ii este loial, e treaba lui ce crede, get over it. Ponta aparea cu Valcov pe la televiziuni inainte de alegeri si uite-l bine-mersi in continuare tartorul sef al tarii.

kahn_2  •  18 aprilie 2015, 10:45

@impartial, vezi ca ai gresit site-ul. Asta e pentru violonisti, cel pentru contrabasisti e aici: http://www.antena3.ro/ 🙂

kika  •  18 aprilie 2015, 10:55

@alin dumitrescu

mai da te tu..

dac.impielitzat  •  18 aprilie 2015, 10:59

„poate că miza e nu să ai dreptate, ci să ridici nivelul dezbaterii”
hehe 🙂
nici un politician de la noi nu intelege acest concept
NICI UNUL
crestem greu din mizeria in care ne aflam dar crestem
tot ce vedeti pe la televizor politicieni, economisti, artisti, cocalari, toti absolut toti sunt produsul nostru, al tuturor romanilor.
buna ziua Romania

fotbal  •  18 aprilie 2015, 11:21

tu stii ca azi e sambata si ma trezesc fara procesele de gandire la purtator? am baut cafeaua citind, confruntand vizual, recitind, pana sa realizez ca ai deschis o alta usita secreta de abordare a subiectului. eleganta. tootusi!!! azi e sambata!

sorinx1986  •  18 aprilie 2015, 11:30

Tolontane, ce emisiune ai urmarit? Ala e moderator impartial ca l-a jignit tot timpul pe Basescu din clipa primei secunda a emisiunii pana la ultima. N-a fost nici pe departe ceva natural si impartial. Moderatorul a fost de-o obraznicie rara, invitatii parca vroiau sa muste din el , iar Rares Bogdan parca vroia sa-l ia la bataie. Una peste alta Basescu le-a raspuns la toate, multii dintre ei nu puteau sa inteleaga niste idei despre economie si justitie. Cred ca nici la antena 3 Gadea n-ar fi fost asa obraznic precum Hoandra ala sau cum naiba il cheama. PS: Cum sa zici ca Ceasusescu a fost cel mai bun presedinte?

calinescu  •  18 aprilie 2015, 11:38

JALNIC …!!!!
DUPA 25 DE ANI DACA AR INVIA CEAUSESCU AR REPRODUCE PROBABIL CELEBRA REPLICA A LUI BRANCUSI: V-AM LASAT SARACI SI PROSTI SI ACUM VA REGASESC SI MAI SARACI SI MAI PROSTI ….!!!!!
EMISIUNEA DE ASEARA A FOST O MANIPULARE ORDINARA A LUI GUSA PENTRU AI SPALA IMAGINEA PRIETENULUI BASE ….!!!!
DACA ROMANII TRAIESC DIN CE IN CE MAI RAU ,GUSA SI BASE TRAIESC BINE !

Radu  •  18 aprilie 2015, 11:45

D-le Tolonta, cu sigurnata nu ati vazut emisiunea pe care a vazut-o o tara intreaga!
Base i-a ciuruit.
Base singur impotriva un unor sacali obsedati, complexati deoarece n-au realizat nimic in viata lor, sunt doar niste barbatei fara merite, cariera, scriu si ei pe la gazete sau fac niste emisiuni slabe de tot precum mintea lor.
Base in potriva a SASE insinuati, nulitati, parveniti cu papion si costume scumpe (ma refer la Dragos care sta toata ziua in saloane de infrumusetare in complexul de lux unde locuieste) Apropo, de unde are asta atatia bani, un neica nimeni de la Cluj adus de Guse in urma devotamentului de slugarnic sinistru?!
Pai astia isi permit sa se masoare la inteligenta, barbatie, realizari cu Marele Base ? Este blasfemie !
Cert este ca dupa emisiunea de aseara am devenit si mai trist si mai lipsit de speranta si inca o data imi dau seama ca la Palat chiar avem o nulitate, un prosst in toata regula. Asta-i adevarul si trebuie spus.
Inca o data imi dau seama ca politicieni mai buni, devotati tarii, corecti, puternici, extrem de inteligenti, harnici, implicati, bine intentionati ca Base si blonda Udrea NU EXISTA si nici NU va exista.
Va place nu va place asta-i adevarul. O sa-i regretati, deoarece tara a incaput pe mana incompetentilor, frustratilor, prostilor, parvenitilor si mai grav pe mana Trinomului condus de trei capete care, in scoli, au fost extrem de slabe.
Aseara, Base, a aratat inca o data daca mai trebuia, ce inseamna sa fii BARBAT in toate sensurile posibile si imposibile.
A facut diferenta intre purtatorii de pantaloni aproape degeaba si Barbatul care ii poarta pe merit.
Basescu este o „fiara” politica a dracului de buna intr-o tara involuata in proportie de 70% dar, din pacate, plebea nu are suficienta minte sa-l priceapa.

rim  •  18 aprilie 2015, 11:45

il invidiez cinstit pe comentatorul ce semneaza alen…

zurzu_zurzu  •  18 aprilie 2015, 11:47

Ma uit cu stupoare la multe comentarii pe aici si nu vad decat contre basiste cu pontiste!Bai fratilor,chiar asa oribi sunteti incat nu vedeti ca Romania e colonia vestului si ca vestul dicteaza prin marionetele care ne conduc din 90 incoace?Chiar asa greu e sa vedeti ca DNA=CIA si ca aia matura pe jos cu fosti senatori,oameni de afaceri,etc,etc?Serviciile secrete romanesti,nu mai sunt conduse de romani ,bai fratilor,iar presedintele Romaniai e o sluga a cancelarului german..Vai de capul nostru!Se vede cu ochiul liber ce a ajuns Romania si inca va mai certati unii cu altii.Romania nu are presedinte,are guvernator si acesta indeplineste niste ordine din vest…Desteptati va fratilor si lasati prostia sa nu va mai domine!Nu exista si nu a existat doua tabere decat cand a fost de furat ramasitele,frimiturile,ca grosul il iau multinationalele din vest.Ganditiva cand o sa dispara toate resersele solului si subsolului si pleaca din Romania toate bancile straine si multinationale,ce va ramane in urma..Va spun eu,nimic.O tara secatuita de tot,jefuita de straini si de oportunisti de romanii,apropos care multi dintre ei nu s romanii,plina de someri,si vai steaua ei.

Alui  •  18 aprilie 2015, 11:48

Tocmai am realizat ca Basescu a fost pentru Romania ce a fost Steve Jobs pentru Apple. Amandoi au fost contestati, amandoi au mers pe drumul lor fara sa se uite in dreapta si in stanga, amadoi si-au facut dusmani de moarte, iar in timp ce Jobs a scapat Apple de faliment, facand-o cea mai valoroasa companie din lume, Basescu doar a scapat Romania de falimentul financiar si moral la care ar fi dus-o mafia post comunista. Diferenta intre Jobs si Basescu a fost ca Jobs a avut mana libera sa conduca Apple asa cum a vrut el, Basescu a trebuit sa lucreze prin intermediari(Tariceanu, Boc, Ungureanu) care au fost fie mafioti ei insisi(Tariceanu), fie incredibil de incompetenti(Boc si MRU).

ticbis  •  18 aprilie 2015, 12:05

D-le Tolontan,

Analiza dvs poate fi apreciata ca fiind „political correctness”, dar nu mai mult de-atat!

„Pentru că nici unul dintre ”moderatorii” din studio n-a avut pretentii sau revanse, ci curiozităti omenesti.”

Va aduc aminte ca aceleasi „curiozitati omenesti” le-au avut ani de zile, pana la saturatie si intoxicare, ceilalti „mari deontologi” ai presei romanesti, Badea, Gadea, Ursu, Ciuvica, Stanculescu, Cretulescu si ceilalti corifei de la Antena3: flota, casa din Mihaileanu, terenul de la Nana, taierea salariilor si a pensiilor, Udrea, justitia basesciana, dictatura, 7,4 milioane de romani, fratele sau, serviciile, EBA si… cam la asta se rezuma toata curiozitatea…! Mi se pare cam subtire pentru niste jurnalisti sau moderatori!
Cred ca singura curiozitate de care au uitat sa intrebe este cum a ramas cu vila Dante!!!

Inclin sa cred ca RealitateaTV incearca sa rupa o halca cat mai mare din bazinul numeros al telespectatorilor traditionali ai Antenei3 (aflata in cadere libera), pentru a-si creste audientele.
Altfel, nu vad altceva decat o reluare jalnica a acelorasi „curiozitati” obsesive, repetate pana la alienare si cu aceleasi argumente partinitoare si subiective ca si cele perorate ani de zile in spatiul media de catre Antena3.

„Că justitia a fost dreaptă cînd i-a condamnat pe Năstase si pe Voiculescu, dar e demonică cînd le anchetează pe Udrea si pe Bica, asta e o echilibristică greu de explicat publicului.”

Fals, depinde de public!
Procesul lui Nastase a durat 7 ani, al lui Voiculescu a durat 10 ani. Pana la pronuntarea sentintei definitive, nici unul dintre ei nu a facut macar o singura zi de arest preventiv. Ba mai mult, in toata aceasta perioada n-au fost niciodata obligati la arest la domiciliu sau pusi sub control judiciar. Au fost lasati sa se apere in cea mai deplina libertate posibila!

Udrea si Bica sunt probabil vinovate si vor fi condamnate in cele din urma. Problema e insa alta:

– Daca dupa 7 sau 10 ani un judecator va fi in situatia de a da o sentinta finala intr-un dosar in care inculpatul s-a aparat in libertate, sunt 99% sanse ca hotararea acestuia (achitare sau condamnare) sa fie bazata STRICT pe probele concrete adunate la dosar;
– Daca dupa 7 sau 10 ani un judecator va fi pus in situatia de a da o sentinta finala intr-un dosar in care inculpatul a fost in toata aceasta perioada in arest preventiv, sunt 99% sanse ca probele de la dosar sa nu mai conteze si sentinta sa fie in mod clar de condamnare!

Daca procesele lui Bica si Udrea vor dura 7 ani si ele vor fi in aceasta perioada incarcerate preventiv, niciun judecator din Romania nu va da alta sentinta decat cea de condamnare, indiferent daca probele de la dosar vor fi concludente sau nu!

Daca vreti un exemplu ilustrativ, imaginati-va un pictor care inainte de a se apuca de pictat vopseste cartonul alb de pe sevalet cu fond negru. Apoi, indiferent de ce alte idei sau o noua inspiratie artistica ii vin in minte, va fi obligat sa picteze ceva ce se potriveste pe fondul negru de pe sevalet. Daca lasa cartonul alb imaculat, ar fi putut picta orice-i trecea prin minte si ar fi fost liber la final sa coloreze fondul tabloului in orice culoare considera el de cuviinta: rosu, galben, verde, albastru si, de ce nu, chiar negru!!!

Sunt nuante importante ale actului de justitie, care tin in primul rand de drepturile elementare ale omului si cred ca sunt inca destui cetateni romani care le percep in mod corect, fara sa astepte explicatii suplimentare din partea deontologilor pripasiti pe la posturile tv. Acesti romani reprezinta o minoritate, dar va asigur ca sunt, exista!

In emisiunea de aseara, Traian Basescu nu a pierdut nici „dialogul” si nici nu „s-a pierdut pe sine”.
Cei care s-au pierdut pe ei insisi au fost doar jurnalistii si moderatorii emisiunii.
Basescu a fost el insusi, asa cum il stim: un vesnic luptator, consecvent in principii si idei, la fel de badaran in vorba ca si acum 10 ani.
Moderatorii au fost insa jalnici: au dovedit ca au avut de-a lungul carierei lor doar doi profesori care i-au invatat meserie, Badea si Gadea; iar singura scoala de jurnalism pe care au urmat-o a fost Antena3!

Exprimandu-mi speranta ca veti aproba publicarea comentariului meu, va asigur de toata stima mea!

Va doresc o zi buna!

Florin  •  18 aprilie 2015, 12:09

„Că justiția a fost dreaptă cînd i-a condamnat pe Năstase și pe Voiculescu, dar e demonică cînd le anchetează pe Udrea și pe Bica, asta e o echilibristică greu de explicat publicului.” Acesta este un citat din articolul d-lui Tolontan. Am folosit si ghilimelele, nu ca altii. Ideea din aceasta fraza denatureaza intentionat spusele lui Basescu. Ce a transmis acesta este ca si Voiculescu (patronul d-lui Tolontan), si Nastase, si multi altii au fost judecati in libertate, spre deosebire de ce se intampla cu Udrea. Este exact stilul de a rastalmaci si de a da alt sens unor lucruri practicat permanent de Antena 3 si, din pacate, si de unii dintre ziaristii prezenti aseara la Realitatea. Nu mi-am putut imagina, desi am avut un exemplu in Lavinia Sandru la intalnirea electorala cu Iohannis, ca cei de la Realitatea pot cobori atat de jos in practica jurnalistica preluand temele clasice, mizerabile si populiste ale USL-ului si ale Antenei 3. Puteau fi mai originali! Din pacate, mai ales Hoandra si Bogdan, nu au fost decat niste copii fidele ale lui Badea si Gadea. Am admirat curajul lui Basescu de a accepta sa fie prezent intr-un mediu atat de ostil si de a „intra la bataie”, si nu cred ca actualul presedinte sau actualul prim-ministru ar fi in stare sa accepte o astfel de experienta.

Comentează