Cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a pierdut pe sine

Emisiunea cu fostul președinte din această seară de la Realitatea TV a fost exact genul de dezbatere care ne-a lipsit și s-a stricat taman cînd au apărut profesioniștii

sâmbătă, 18 aprilie 2015, 12:20

UPDATE: M-am chinuit degeaba să fac cronica in extenso a emisiunii. Lelia Munteanu rezumă esența întîmplării în articolul de pe gândul.info. Jos pălăria! Evenimentul zilei  a grupat mai multe reacții.

Excelentă prima parte a emisiunii din această seară de la Realitatea TV cu Traian Băsescu! Pentru că nici unul dintre ”moderatorii” din studio n-a avut pretenții sau revanșe, ci curiozități omenești.

Chiar și conducătorul platoului, Octavian Hoandră, deși nu asta e meseria lui, și-a făcut treaba cu naturalețe. A schimbat replici fruste cu fostul președinte, acesta i le-a întors, dar și le-au pasat contondent și natural, în afara mizei dușmăniei personale.

Hoandră e prieten de zeci de ani cu Klaus Iohannis, Băsescu evident că știe asta, însă au rezistat să polemizeze fără ură.

Și mai buni au fost Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca. Ei au tras de Traian Băsescu, l-au obligat să revină la motivațiile profunde ale unor decizii.  Zi cu salariile, zi cu serviciile! Discuția a fost interesantă pentru că tipii n-au avut ego și n-au intenționat să monopolizeze emisiunea. Gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului președinte i-au lipsit o bună parte a celor 10 ani de domnie.

De pildă, Leca a insistat că o declarație a șefei Înaltei Curți, care pe bună dreptate a fost remarcată de Băsescu, nu a avut loc acum, ci pe vremea mandatului său. Atunci șeful statului a tăcut că i se părea cool ca DNA, SRI și Înalta Curte să umple zările cu praful copitelor cavaleriei. Nu e OK nicidecum ca judecătorii să se declare în echipă cu procurorii, dar Leca i-a amintit că declarația e mai veche. Președintele l-a contrazis, însă interlocutorul reținuse corect.

Așa arată emisiunile pe care noi nu le-am avut, iar el le-a pierdut! Și, cînd a pierdut dialogul, Băsescu s-a împuținat pe sine ca lider.

Fostul președinte crede încă, se simte asta, că o discuție e o înfruntare din care unul cîștigă și celălalt pierde. De fapt, poate că miza e nu să ai dreptate, ci să ridici nivelul dezbaterii.

Traian Băsescu afirmă multe alte lucruri care pot să nu-ți placă, emite uneori sofisme, dar asta e opinia fiecăruia dintre noi și nu asta contează. Ci faptul că, dincolo de frazele cu care politicianul para din reflex, se întrezărea personajul Băsescu, se ghiceau trăsăturile. Că justiția a fost dreaptă cînd i-a condamnat pe Năstase și pe Voiculescu, dar e demonică cînd le anchetează pe Udrea și pe Bica, asta e o echilibristică greu de explicat publicului.

Procurorii zic Mafie, el zice nevinovăție. Dar e dreptul lui să creadă asta. Inconsecvența e garantată prin lege. Justiția va merge însă înainte, că românii au suficiente pîrghii să o urnească dacă se lenevește sau să o corecteze dacă se manifestă abuziv.

Ediția specială și-a ”revenit” la rangul de emisiune din România anului 2015 cînd au răsărit profesioniștii. Întîi, în platou a descălecat Rareș Bogdan, trimis după propriile declarații de Cozmin Gușă, ca să-și apere colegii jigniți de Băsescu. Și, din acea clipă, ”jigniții” aproape că n-au mai apucat să deschidă gura.

Rareș a început un meci personal de ping pong cu Băsescu, purtat cu aceleași eterne teme și interogații, dintre care multe au răspunsul inclus.

Imediat, la telefon a intervenit și Gușă. S-a autovalidat ca vechi politician reformist, tovarăș de drum al lui Băsescu, cunoașteți discursul. Gușă a reușit să-i aibă pe oamenii ăia liberi în studio, acesta e un merit, restul e egoul său de analist supercalifragilistic.

Ce moment! Pe scaun, fostul om de la Cotroceni se chinuia sub frazele geopolitice care curgeau prin receptor. Fața lui Băsescu era cea a unui contorsionist silit să înghită săbii de plastic. Asta e, rezistă domnule președinte, că asta ai încurajat 10 ani, exact genul acesta de dialog cu sumă nulă! Te-ai folosit de amiciții cu mogulii cînd ți-a convenit, ai oscilat între alianțe mediatice și ostilități intratabile, ai creat în materie de comunicare un mare fleoșc. Acum ai ajuns să-ți transmiți ideile pe facebook, marea pasiune și a lui Iohannis și a lui Băsescu. Dai like și nu dezbați, de fapt, nimic.

S-au mai frezat ei în oglindă în vreme ce își contemplau propriile convingeri și treaba s-a terminat după două ore și cinci minute, dintre care prima oră și ceva a fost probabil cea mai bună emisiune TV cu Traian Băsescu din toți acești ani.

Pe total, bună seară la Realitatea TV! Nu tu ziariști ofițeri acoperiți, nu tu agende ascunse. Doar niște oameni, care jurnalist, care economist, fiecare cu preocupările și necazurile lui, în fața unui președinte silit, în sfîrșit, să zică ce-ai avut frate în cap și în suflet cînd ai crezut că ești singurul din țara asta care are dreptate!

 

Comentarii (129)Adaugă comentariu

romanderoman  •  18 aprilie 2015, 12:12

Ceausescu a fost un presedinte mai bun . Hoandra dixit .
Ce or spune parintii celor ucisi in Decembrie 1989 ?

Florin  •  18 aprilie 2015, 12:19

Revin la comentariul anterior cu o stire: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19947645-guvernul-continua-scaderea-numarului-paturi-din-spitale-care-sunt-judetele-seama-carora-realizeaza-aceasta-scadere.htm
De ce nu se scandalizeaza deontologii si ziaristii de la Antena 3, RoTV si Realitatea la fel ca in cazul inchiderii unor spitale? Este o intrebare pur retorica.

Pictor Vonta  •  18 aprilie 2015, 12:21

Jalnica „analiza” a „meciului” de aseara. Tolontane nici macar nu ai observat ca Basescu juca sah cu o echipa de jurnalisti care jucau bâza. Evident ca la faza asta ai ajuns fileu de ping pong. A incercat Gusa cu oarecare succes sa se aseze la tabla de sah, dar echipa de bâzoi fura piesele. Nu doar poporul a fost prostit cu televizorul ci chiar televizorul in sine a fost stricat. Meseria de jurnalist a fost compromisa intr-o atat de mare masura incat va ajunge sa fie confundata cu prostitutia. Pana la urma in emisiunea de aseara nu am vazut decat frustrarea celor care in ciuda celor doua suspendari nu au reusit sa-l demita pe Basescu si acelasi discurs acuzator pe cliseul „in 10 ani de regim Basescu nu s-a facut nimic”. Ei bine pentru oricine este clar ca orice s-ar fi facut a fost compromis intre doua suspendari si doua guvernari Tariceanu si Ponta spre bucuria mafiei din parlament, a administratilor locale, si a tuturor hotilor care acum asteapta sa fie spalati de pacate prin denunturi si declaratii mincinoase.

iakim petru  •  18 aprilie 2015, 12:23

vreau sa va intreb pe toti care comentati pro sau contra Basescu citi dintre voi v-ati lasa fratele sa faca puscarie indiferent de ce fapte ar savirsi eu personal as fi dispus sa fac aproape orice pentru ca el sa stea acasa nu la puscarie Basescu pentru tara lui pentru a arata ca justitia e una pentru toti si-a lasat fratele sa-si ispasiasca pedeapsa oare e mult sau putin judecati singuri

george  •  18 aprilie 2015, 12:24

Cand esti platit de Voiculescu cu 30000 €/luna, daca ai mai avea o cat de mica decenta, ai incerca cel putin sa nu iesi in evidenta.
Nu mao spin de faptul ca „impresiile” despre T. Basescu sunt eronate, ca sa nu spun minciuni.

George  •  18 aprilie 2015, 12:30

Si inca ceva diversionistule… Fara omul asta pe care-l injurati si in visele voastre, nu aveati decat justitia profund corupta a Rodicai Stanoiu, paiata lui Adrian Nastase. Acum ce-ati fi vrut, ca fostul presedinte (singur) sa le resolve pe toate in tara asta? Nu vezi ca esti absurd, Tolontane? Si penibil de-a dreptul.

P.S. Nu-ti face iluzii, nu sunt postacul nimanui. Insa ma revolta si ma dezgusta profund diversionisti, propagandistii si partizanii politici din media, acoperiti cu totii. Mi-e sila de tine si de cei ca tine, Tolontane. Si sa nu-ti faci iluzii, candva va iesi la suprafata si mizeria si coruptia sistemica din media. Sa te vad (si sa va vad_ atunci pe unde o sa scoateti camasile… DNA-ul asta va va aranja si pe voi. Definitiv. Clasa politica e o mizerie, cu foarte putin exceptii, dar media este imaginea in oglinda a clasei politice. Na va mai dati fecioare neprihanite, Tolontane. Nu va mai cred decat idiotii si ultrasii politici de pe forumuri.

xatalin  •  18 aprilie 2015, 12:42

In momentul de fata Basescu este singurul politician din tara asta, care imi da incredere, nu stiu de ce dar omul asta dupa ce l am vazut aseara la realitatea unde era mitraliat de ziaristi realitati a fost un adevarat zid in fata lor.
nu stiu daca in momentul de fata exista cineva in tara asta aa poate sa l darime pe fostul presedinte ,pur si simplu the best man.

banel  •  18 aprilie 2015, 13:35

Am vazut toata emisiunea de la realitatea Tv si nu mi-a venit sa cred ca vad un fost presedinte comportandu-se ca un veritabil golan de la Gara de Nord .
Nu a dat mai nimic din raspunsurile cerute in schimb a jignit profund pe toti cei ,aflati in studio !!!
Comportamentul lui Basescu (ce mic ai ajuns sa fii) total inadecvat unui fost presedinte,a inceput de cand elenuta a ajuns la parnaie!!!Parca-i iesit din minti!!!Si-a calcat in picioare tot ce sustinea: democratia,statul de drept,neimplicarea in procesele din Justitie,reformarea DNA si SRI,ICCJ,etc .
Si el si udrea nu au facut altceva decat sa distruga tot capitalul celor 10 ani de asa-zisa democratizare a institutiilor statului !!!
Si atunci ma intreb pe cine am votat??Pe basescu de ieri care se comporta ca un iesit din minti si de-o golanie incredibila,sau Basescu ,cel care ne era Presedinte .de tara ??? Greu de spus,dar ma tem ca este unul si acelasi personaj care pentru un dos de femeie de doi bani e in stare sa distruga orice din ceea ce a facut si cu care se lauda pe la UE si USA !!!Rusine Basescu,rusine !!!

banel  •  18 aprilie 2015, 13:39

Al compara pe Messi un jucator exceptional caruia un Hagi nici sa-i spele picioarele nu merita,cu un basescu de doi bani,este o jignire absoluta.
Messi ramane in istorie ca unul dintre cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor pe cand basescu ……………tinde spre zero si ca atare istoria isi va aminti foarte vag de un Presedinte care….a fost si nu mai este ,un om cu foarte multe „ciudatenii” si care nu stie sa-si infraneze hormonii in avantajul unei imagini mai de calitate!!!!

banel  •  18 aprilie 2015, 13:44

Inca ceva important de care basescu incerca sa faca misto; Voiculescu aproape 8 ani si ceva a fost” judecat „ipe baza vechiului CP ori Leanta este judecata pe baza noului CP .Aici basescu a mistificat realitatea si a intorso cum a vrut el si cei mai rau ca nici un jurnalist nu a adus vorbadespreconditiile noului CP .

Vercix  •  18 aprilie 2015, 13:55

Am gasit declaratia cu judecatorii si procurorii pe aceleasi baricade la bilantul DNA pe 2014 din feb. 2015 – deci Basescu avea dreptate. Nu am gasit-o la bilantul DNA din 2013, dar nu am gasit toata declaratia de atunci si deci nu stiu daca si Leca si Tolo au dreptate. Are cineva un link?

Altfel, nu-mi dau seama cum de Tolo vede un rechizitoriu drept dezbatere…

invictus  •  18 aprilie 2015, 14:06

@Cristian Z,
eşti pe tolo.ro, nu pe gsp.ro! Sunt două entităţi virtuale diferite! Pe gsp.ro, găseşti doar un link către acest blog! tolo.ro e un site indenpendent, unde autorul îţi poate permite să scrie despre orice teme doreşte! Fără proporţii procentuale!

Vercix  •  18 aprilie 2015, 14:12

@Vericix – revin, Leca spunea ca declaratia era in 2013, nu la bilantul DNA pe 2013, dar tot n-am gasit-o…

Voicu…..  •  18 aprilie 2015, 14:21

Tolontane,cu fata ta de pisic impaiat,cred ca te-ai uitat la alt post.

moses  •  18 aprilie 2015, 14:21

aveti cu totii dreptate, atita timp cit nu discutati concret, cu transcrierea in fata. In comparatie cu interlocutorii, Basescu chiar stie ce vorbeste. Ceilalti au intrebari de bufet A3, adica n-au intrebari („dar cum e cu Udrea?”, „credeti ca e nevinovata? Deci criticati justitia?”) sau au intrebari cu raspunsul inclus (baietii de la Critic Atac). Hoandra nu-si administreaza nici umorile, iar Cosea cvasiinexistent si oprit la lecturile din anii 1970. Doar Leca a aproximat un jurnalist, atit cit i-au dat voie frumosii Gusa si Rares. Cu astfel de interlocutori, Basescu nu prea are cum sa n-aiba dreptate.

Dl. Catalin, incercati sa vedeti toata scena. Nu puteti acuza la nesfirsit pe cel care-si domina, intelectual, partenerii de discutie. Scrieti si despre ei.

Vercix  •  18 aprilie 2015, 14:24

@Vercix – revin#2, din pacate nu exista buton de edit – Leca gasise de fapt o alta declaratie, „cu partener de nadejde”, la bilantul DNA 2013 din feb 2014. Deci stricto sensum, Leca nu avea dreptate, declaratia pomenita de Basescu a fost facuta in 2015, insa ideea e aceeasi cu cea din declaratia din 2014.

tavi  •  18 aprilie 2015, 14:30

nu basescu a pierdut dialogul ci rares bogdan care a venit cu lectia scrisa pe fituici si era scrisul prea mic.basescu i-a pus pe toti din platou cu c..u pe labe .au sarit ca si hienele pe el dar s-a vazutca omul nu a stat 10 ani la cotroceni degeaba .basescu a fost un adevarat diplomat in aceasta emisiune.

grig silviu  •  18 aprilie 2015, 14:34

Domnule Tolontan,nici Basescu nu a surprins,dar nici comentariul domniei tale,de fost admirator al lui Crin,da,ala cu Piatra Arsa si mai nou cu Parcul Herastrau…Aseara a fost lectie de”presa cainele de paza al democratiei”,da,un atac in haita cum intalnim des,inca in Bucuresti in multe cartiere…

Dan  •  18 aprilie 2015, 14:43

Cred ca si daca ar fi venit Basescu cu o mitraliera in loc de taieri de salarii si pensii si ar fi executat cu sange rece un sfert din populatie,apoi ar fi spus ca a facut ce trebuia,tot ar fi avut simpatizanti,”da domnle uite un politician care face ce trebuie”.Genul asta de intrebari a lipsit pe tot parcursul mandatului sau in spatiul media din Romania,degeaba se plangea populatia de situatia in care se afla tara,nimeni dintre jurnalisti nu il deranja pe conducator cu vreo intrebare.Tot ce il intereseaza pe Basescu este Udrea,restul sunt intrebari nesimtite.Sa-l scoti acum victima pe un om ca asta doar pentru ca unii ziaristi au incercat sa prezinte adevarul despre ce a insemnat domnia sa de 10 ani mi se pare de un jenibil infiorator.

bongo  •  18 aprilie 2015, 14:51

de spus, basescu n-a spus nimic nou. toti sunt rai si de rahat fiindca nu-l mai baga in seama si omul nu stie cum sa defuleze chestia asta.

ce m-a frapat a fost rautatea aia agresiva, aproape patologica. toti erau tampiti si nulitati si minteau, numai el stralucea dupa mintea lui. asta e deja caz de psihiatrie.

si apropo, stia ca aia de la realitatea nu-l iubesc, deci de ce s-a dus acolo? se astepta sa ii puna mingi la fileu ca servitorii lui? nu, s-a dus ca sa arate ce al dracului e el, si cum se poate smardoi el cu oricine. mi-e greata. si mi-e sincer scarba si de boii primitivi care inca ofteaza ‘vai frate ce barbat mare am pierdut’. luati-l si emigrati cu el in ciumburuztan sa va faca tampiti de trei ori pe zi.

cucu  •  18 aprilie 2015, 15:02

Parerea mea este ca Basescu este un mare mincinos. Trebuie totusi sa ii dau dreptate la observatia facuta referitor la presupusele abuzuri: in timpul mandatelor sale au fost judecati si condamnati 9 ministrii din stare de libertate. De ce acum dintr-o data s-au trezit sa recurga la arestul preventiv si sa defileze suspectii prin fata aparatelor de filmat in catuse? Au avut o revelatie? Daca inainte se putea fara arest preventiv, acum de ce nu s-ar mai putea?

flo-ww  •  18 aprilie 2015, 15:05

Dupa 10 ani in care l-ati sustiinut ca niste catei de circ pe monstrul asa, acum vine basistul tolo, rogo, gusa etc si ne spun ce jigodie e basinescu. Scabros!

doina  •  18 aprilie 2015, 15:14

daca mai era nevoie: altii sint vinovati-economistii, procurorii, judecatorii, luna, stelele, toti mai putin el si penala tarii! omu’ asta n-are limite in a ne prosti, cum a incercat si cu leca aseara , ca in 2015 nu in 2014 a spus ca e partener…e penibil. eu zic ca-si face ncalzirea pt a3…

Cătălin Tolontan  •  18 aprilie 2015, 15:15

@vercix:
deci leca avea dreptat, nu basescu. Pentru ca, exact asa cum spui si tu, presedinta ICCJ enuntase aceeasi idee (cu alte cuvinte, dar fix aceeasi idee) cind Traian Basescu era presedinte si atunci ideea nu i s-a parut ca merita contrazisa.
Adevarul inlantuirii faptelor este unul singur: el a contrazis ideea abia cind oamenii sai (Udrea, Bica…) au ajuns sa fie cercetati de DNA si retinuti de judecatorii ICCJ.
Putem s-o spunem oricum, aici vom ajunge.

Parneava  •  18 aprilie 2015, 15:25

Ai dreptate Tolo,atat Rares Bogdan cat si Cosmin Gusa au fost cel putin penibili.De Rares ce sa mai zic,in ultima vreme a devenit omul caruia nu poti sa-i dai o replica ca te acopera imediat.La emisiunea cu Ion Cristoiu de joi,maestrul nu putea spune o propozitie,nu o fraza ca Rares era peste el.”Adevarul este ce spun eu”i se potriveste perfect.

Marian  •  18 aprilie 2015, 15:27

Tolontane, intre tine si cei 7 facuti praf de Basescu, e o singura diferenta. De nume…:)

LEFTER POPESCU  •  18 aprilie 2015, 15:28

Domnule Tolontan ,
.
ma faceti sa repet obsedant ca sunteti un om inteligent si extrem de atent la nuante si atunci va intreb : de ce este atat greu de inteles pentru dvs., insistenta fireasca a lui Traian Basescu , ca „astazi”, Udrea si Bica sa fie cercetate si judecate in libertate, precum au fost „ieri”, Nastase si Voiculescu si nu tinute la arest ? Nu s-a schimbat nimic in atitudinea sa .

Apropo : tinerea si prelungiurea la nesfarsit in arest preventiv a acestora , fara a fi odata judecate, ma face sa inteleg ca inca nu exista cu adevarat dovezi ci doar niste declaratii fara greutate .

Cătălin Tolontan  •  18 aprilie 2015, 15:33

@LEFTER POPESCU
Acum doua zile, pe facebook, Traian Basescu i-a declarat nevinovati pe Udrea, Bica, pe ginerele sau si pe Horia Georgescu.

Nevinovati, atentie! Mai exact, a spus ca el nu crede ca au comis faptele pentru care sint cercetati.

Asta nu mai e legata de arestarea preventiva, ci e o pronuntare pe fond.
Vor trece anii si vor exista verdictele in aceste procese. Vom vedea atunci cum va reactiona. Dar, deocamdata, el nu are deloc incredere in felul in care decurge justitia in cazul acestor oameni.

LEFTER POPESCU  •  18 aprilie 2015, 15:35

…asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu arestul preventiv, in timpul cercetarilor penale, a acelora ca reprezinta cu adevarat un pericol sau fac parte dintr-un „grup infractional organizat „.

LEFTER POPESCU  •  18 aprilie 2015, 15:51

.
VV PONTA , de-atatea ori, l-a trimis la puscarie pe Traian Basescu – evident fara a fi judecat de justitie – si nu v-am vazut – citit – sa luati pozitie .

Cătălin Tolontan  •  18 aprilie 2015, 15:52

@LEFTER POPESCU
Si asta nu inseamna ca eu sint de acord cu arestarea preventiva in exces… Sau cu binomul DNA – SRI. Am scris ca nu e normal ca Florian Coldea sa aiba birou in DNA. Si, intr-un interviu, Laura Kovesi a tinut sa nege informatia. Sursele noastre sint bune: Florian Coldea a avut birou dedicat in DNA.

doina  •  18 aprilie 2015, 16:00

pe vremea lui morar a avut birou sau de cind e kovesi? ca pina sa tipe base era stat de drept, justitie corecta…cred ca si aia de pe la ue si-au dat seama ce au girat atitia ani si le e rusine! numai pt sucirea asta intempestiva de idei a lui base mi-e sila de el, ca sa nu mai zic de cite a facut…
si dorinta fostilor basisti de scandal, de uite ma ca I-a zis-o, de parca a si rezolvat ceva, de mirlanie., toate astea mi se par boli grave, greu de vindecat!

Marian  •  18 aprilie 2015, 16:13

Tolontane, minti ca Ponta si Voiculescu. Traian Basescu a spus ca nu crede ca cei enumerati de tine sunt vinovati. E dreptul lui. Aseara, tot el a declarat ca justitia va fi cea care ii va da sau nu dreptate. Cam asta e adevarul, nu ceea ce ne servesti tu pe post realitate…;)

ticbis  •  18 aprilie 2015, 16:20

D-le Tolontan,

Ati afirmat urmatoarele:
„Și mai buni au fost Mircea Coșea, Costi Rogozanu, Florin Poenaru și Iulian Leca. Ei au tras de Traian Băsescu, l-au obligat să revină la motivațiile profunde ale unor decizii. ”

In spiritul realitatii si al adevarului, in spiritul deontologiei profesionale, in lumina misiunii primordiale a unui jurnalist de a se afla in slujba exclusiva a societatii si a cetateanului de rand, va rog sa comentati articolul scris de un coleg din breasla dvs. pe marginea prestatiei d-lui Rogozanu la emisiunea de ieri seara.

http://www.evz.ro/nu-mai-vreau-ca-statul-sa-dea-pomana-din-banii-mei-si-sa-finanteze-lenea.html

Articolul e scris de Malin Bot, un jurnalist care, la fel ca si dvs., nu poate fi suspectat ca primeste lunar o leafa de zeci de mii de euro ca sa-si apere patronul care-l plateste si nici ca sa-i denigreze pe „dusmanii” stapanului ce-i asigura painea (mai bine zis, cozonacul!).

Sunt foarte curios: ce parere aveti despre caracterizarea pe care colegul dvs. de breasla i-a facut-o jurnalistului pentru care dvs. aveti atata admiratie si atat de multe cuvinte de lauda?

La urma urmei, Rogozeanu este un jurnalist de succes, moral si pertinent (asa cum sustineti dvs), sau un jurnalist de nivelul Antenei3 (cel mai coborat nivel de competenta profesionala in domeniul presei, cunoscut in Romania si recunoscut deplin in intreaga Uniune Europeana!), asa cum il zugraveste colegul Malin Bot?

Cu multa stima,
Va doresc sa aveti o seara buna!

bongo  •  18 aprilie 2015, 16:28

am uitat sa spun, bravo tolontan pentru articol. desi ai spus lucrurile prea diplomat, prea subtire pentru ivitatul ala rau si neghiob, gata sa ia in coarne pe toate lumea, sa minta in fata

LEFTER POPESCU  •  18 aprilie 2015, 17:05

Intr-adevar de la dvs. am aflat ca dl Coldea avea birou la DNA dar si ca se „pozitiona” ca cei din DALAS , nelipsandu-i celebra palarie.
.
Dl Tolontan,
.
aseara s-a disputat meciul de fotbal CFR – ASA , pe care l-am urmarit la tv. , cred ca si dvs. La pauza scorul era de 1-1 iar cei din studio au deschis „pauza” cu nemultumirea lor fasta de golul primit de Minca , incercand sa sugereze ca urmarim un „blat” . Personal, l-a prima reluare, am vazut offside la VOICULET pt ca se afla in pozitie in afara de joc dar pe traiectoria mingii, insa cei din studio o tineau cu aranjamentul. A trebuit sa treaca 40 de minute de la gol ca cineva sa-i trimita un sms dl. Decebal ca de fapt a fost un offside nevazut si nesemnalizat de cei doi arbitrii asistenti si astfel, un gol validatr de central.
Ceea ce ma deranjeaza , este nu atitudinea celor din studio , ci ceea ce scrieti dvs. – GSP-ul ca s-a facut 12-0 . Va intreb, chiar nimic de golul 3 a lui N’DOYE ? Cei din studio nu l-au vazut , dar dvs. GSP- care numarati, dece nu pomeniti de el ? A fost sau nu offside la golUL 3 al celor de ASA ?

euridice  •  18 aprilie 2015, 17:08

SIGUR T. BASESCU NU ARE DREPTATE IN TOATE SAU NU ESTE SINGURUL OM CARE ARE PERFACTA DREPTATE., CUM NICI DUMNEAVOASTRA NU AVETI IN MULTE SITUATII, DREPTATE.
EGO-UL DUMNEAVOASTRA SPARGE ECRANUL SI STRICA AMBIANTA BPOGUL DVS.! DE COMENTARII. IL URATI VISCERAL PE TRAIAN BASESCU.
ACEST OM A CONDUS O TARA 10 ANI!!. DUMNEAVOASTRA CONDUCETI UN ZIAR. MA TOT INTREB DECE DUMNEZEU, VOI CEI CARE MANUITI CONDEIUL(TASTELE) NU VRETI SA FACETI UN SERVICIU ROMANIEI?
DACA MACAR 50% TRAIAN ABASESCU A FACUT LUCRURI BUNE SI LE-A FACUT PENTRUI TARA. AVETI CURAJUL SI SPUNETI.!! EXPLICATI ROMANILOR CARE SANT INCA , CONFUZI CA MACAR A REUSIT SINGUR SA DUCA TARA PRIN CRIZA MONDIALA SI CA N-A TAIAT (PENSIILE)
PUTINA ONESTITATE, VA ROG. AR FI FOARTE CONSTRUCTIV.
ALTFEL NU VETI FACE DECAT , SA DATI CELOR INDOCTRINATI SA INJURE , SA TAVALEASCA IN NOROI UN OM CARE , DESIGUR , DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, TREBUIE SA EXISTE IN SPATIUL PUBLIC, PENTRU A AVEA UN REPER,,PENTRU A AVEA OPOZITIE.!
, VRETI TOTI SA ARATATI CA SANTETI MAI DESTEPTI(SAU CEL PUTIN ASA REESE DIN CE SCRIETI) DECAT T.B. IMAGINATI-VA TIMP DE 10 SEC. CA SINTETI PRESEDINTELE ROMANIEI!!

Vercix  •  18 aprilie 2015, 17:18

@tolo – nu, Leca nu a avut dreptate pt ca pur si simplu l-a acuzat pe T.B ca asaza niste declaratii 1 an mai tarziu decat s-au emis ceea ce nu e adevarat. Asta e important pt ca privitorii raman cu ideea ca T.B. a mintit si deci nu are rost sa mai asculte ce spune.

Dar e la fel de important si ceea ce reiese din referinta lui Leca: ca teoria lui TB cum ca in mandatul lui nu au fost enuntate astfel de idei nu sta in picioare. Si, prin urmare, teoria schimbarii de atitudine cazuata de atingerea unor persoane prinde substanta.

Voice  •  18 aprilie 2015, 17:20

Un lucru laudabil din partea realitatii tv de a-l invita pe Basescu la emisiune si, desigur, laudabil este si faptul ca Presedintele a raspuns invitatiei. Inchizitia rosie a realitatii, prezenta in par in emisiune nu a reusit sa mature pe jos cu Basescu, asa cum si-a propus.
Dimpotriva, Basescu a argumentat solid, a fost atent la cuvinte si le-a demostrat inchizitorilor rosii cat de limitati sunt si cat mai au de invatat.
M-a bucurat ca i-a facut mincinosi in fata, ceea ce sunt de fapt acesti impostori gen Hoandra, Gures Vrabioi Bogdan, Guzgan, Leoanca, de profesorul ala nu ma leg fiindca se vedea ca e acolo pentru simbrie.
Gusa a cam stiut pe unde ii este teritoriul.
Una peste alta, nastasoii aia, ca nici macar ceausisti nu pot sa-i fac, n-au reusit sa-l faca praf pe Basescu asa cum l-au facut pe Iohannis, la dezbaterea cu Ponta (care stia intrebarile, va aduceti aminte).
Nu-s de acord cu scoaterea Realittv de la Brussel si inlocuirea cu a3.

Anna  •  18 aprilie 2015, 17:21

R Bogdan a venit sa puna cireasa pe tort.
I s-a parut ca nu sunt destul de agresivi colegii?
A terminat cu un tir de-ntrebari ca un procuror, uitand ca TB l-a avut 4 ani pe Tariceanu, 2 pe Ponta si restul Boc.
I-a zis bine TB despre teatrul ieftin din fiecare seara cand vorbeste singur zece minute, ignorand invitatii.
Nicio diferenta intre ei si Antene in seara asta.
Cu KJ au oare curaj ?

A.  •  18 aprilie 2015, 17:25

Si nimic despre moderatorul de jure….
Foarte elegant 🙂

A.  •  18 aprilie 2015, 17:34

Eu am inceput ceva mai tarziu sa ma uit la emisiune, am vazut pozitii contondente si agresive peste limita care nu merita comentate, de fapt…
Inteleg ca gazda emisiunii era domnul O. H. – deci e corect si am remarcat din parte-i destula deferenta si eleganta

Alex  •  18 aprilie 2015, 17:36

„Încălcând toate regulile publicisticii și politeții, făcând o propagandă agresivă și nu un talk-show, șase indivizi visceral-solidari, asemenea câinilor care atacă în haită, l-au hărțuit pe Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni politici de valoare pe care îi avem. Ore în șir, în seara zilei de vineri 17 aprilie 2015, 6 likele, de care, peste câțiva ani, nu-și va mai aminti nimeni, l-au admonestat, l-au jignit, l-au nedreptățit pe un personaj istoric.
Le transmit pe această cale celor de la Realitatea TV că ar fi bine să nu mai îndrăznească vreodată să mă invite la o emisiune”.

florin mihaita  •  18 aprilie 2015, 17:58

asta e o alta mostra de jurnalism tiki-taka: leca, din prostie sau orbit de dorinta de a i-o trage in direct tiranului iesit la pensie, sustine cu fermitate ca declaratia dnei stanciu a avut loc in 2013, basescu il contrazice, leca, dupa ce verifica profesionist, din nshpe surse, revine si mai ferm ”2014!”, basescu il contrazice iarasi. domnul tolontan, cu mintea la udrea sau la milioanele pe care le-a luat pentru merite deosebite de la dom profesor, intelege ca ”interlocutorul retinuse corect” si ca ”gazdele i-au adus exact genul de argumente care fostului președinte i-au lipsit o bună parte a celor 10 ani de domnie”. mie, o simpla cautare pe google mi-a aratat ca declaratia cu pricina a avut loc la prezentarea bilantul d.n.a. pe 2014 care a avut loc, asa cum se intimpla, la inceputul lui 2015.
daca e asa, parerea mea despre tolontan ramine aceeasi: e un impostor (ca ziarist) si un ipocrit (ca om). daca gresesc, imi cer iertare si revin la parerea initiala!

Ardelean  •  18 aprilie 2015, 18:31

D-le Tolontan, precis nu v-ati uitat la alta emisiune Tv.?

Glucian  •  18 aprilie 2015, 19:40

Nu-mi vie sa cred ce analiza de doi bani ati facut… Am avut intentia sa scriu mai mult dar imi dau seama ca pur si simplu nu merita. Absolut deloc. Uluitor!

Sebastian  •  18 aprilie 2015, 20:06

Este doar pararea ta Domnule Tolontan!

nucred  •  18 aprilie 2015, 20:27

tolontane tu nu stii ce vorbesti, subiectivismul tea invins lejer

am vazut o parte din emisiune si invitatii au aparut ca niste diletanti care au venit doar cu atacuri la persoana nesustinute de argumente au fost ridicoli nici macar „strategia” asta nu a tinut;

STROE VASILICA  •  18 aprilie 2015, 21:25

!!!invingator la puuuuncteeeee: TRAIAN BASESCUUUUUUU!!!!=PAREREA MEA!!!DE CETATEAN DIN PROVINCIA EUROPEANA vrancea!!!!!

paul S  •  18 aprilie 2015, 23:00

O porcarie noua grafica a site-uluiGSP, la fel si cea a blogului. Erau mult mai bune si mai prietenoase variantele anterioare.
Iti doresc ca toti nemultumitii sa cumpere editia tiparita.

Comentează