Acești șefi pe care-i știm de undeva

Președinta Odeta Nestor și directorul general Tudor Simota, șefii de la ONJN, susțin că cei 54.000 de pariori pedepsiți vor fi un exemplu și o sperietură ”pentru oricine în țara asta”

vineri, 23 octombrie 2015, 11:12

Nu i-am cunoscut pe șefii Oficiului Național al Jocurilor de Noroc, dar îi știu de undeva.

Cînd vorbesc cu președinta Odeta Nestor și cu directorul general Tudor Simota am o senzație familiară.

Le știu de undeva pe Excelențele lor. Apoi mi-am amintit.

Întîi, i-am întîlnit în 2002 în biroul lui Mihai Tănăsescu, ministrul de finanțe. ProSport, ziarul la care lucram atunci, investiga neregulile din Loterie. Publicul se plîngea prin scrisori interminabile. ”Știu eu că aveți un interes!” a fost salutul ministrului. Discuția a fost măruntă, demnitarul se răstea, am plecat repede, cu Ovidiu Ioanițoaia abținîndu-se să nu izbucnească și el, precum ministrul dezlănțuit.

Tănăsescu îi ținea în brațe pe legendarul director Nicolae Cristea și pe George Copos.

Erau vremuri anapoda, ca să afli o informație publică trebuia să spargi Kremlinul. Doar insistențele presei, ale societății civile și echilibrul lui Vasile Dâncu, deși coleg cu Tănăsescu în Guvernul Năstase, aveau să aducă Legea accesului la informațiile de interes public. Pe fondul condițiilor de aderare europene, evident.

Apoi, i-am întîlnit pe Odeta Nestor și pe Tudor Simota, cînd oamenii lui Puiu Popoviciu din MTS au concesionat baza Tineretului de la Șosea. Demnitarii dădeau cu pumnul în masă! A fost nevoie de mobilizarea mai multor ONG-uri și de ani de articole în ziare pentru ca între Arcul de Triumf și Casa Presei să nu se nască un cartier de betoane.

Nestor și Simota n-au îmbătrînit deloc în ani. Arată impecabil.

Prin 2009, i-am văzut și printre directorii Monicăi Ridzi, cînd am întrebat prima oară ce s-a întîmplat de 2 Mai. Ministrul Ridzi a venit, sigur pe sine, la o conferință de presă. ”De ce e lumea nemulțumită? Se poate și mai scump!”, a zis ea. Unul dintre ștabi ne-a luat peste picior de la tribună, că dacă am fi suficient de bărbați am pricepe care-i treaba, am accepta deciziile lor și bună ziua!

I-am văzut, mai apoi, pe șefii ONJN în jurul Elenei Udrea, cînd cu ”Gala Bute”, în primăvara lui 2011. ”Cine a mai organizat o gală de box profesionist pe bani europeni?”, scriam. Cum cine, noi! Pen’că așa vrem!

Au fost patru ani cumpliți.

Cam 40 de luni de hăituială și sute de articole în care credeau doar oamenii. Mii de emailuri ale oamenilor către Guvernul Boc de li s-a blocat într-o dimineață serverul. Nu îi interesa.

Udrea ne amenința cu Serviciile, private probabil, pe holurile Parlamentului. Președintele Băsescu ne amenința cu Parchetul la televizor. Blejnar fojgăia printre documentele fiscale. Bica umbla cu galena pe calorifer.

Iar Elena Udrea continua să se laude la toate televiziunile și pe toate siteurile cu Gala Bute. Ca ”Superdirectoarea Nestor”, cum scria recent un site. Cînd a fost huiduită la Romexpo, de nici Bute n-a putut s-o scoată, mai era puțin și lumea îl fluiera și pe el, ministrul a trecut peste fără să tresară. ”Totul e legal, acest dosar n-are ce să caute la DNA!”.

Trei lucruri au avut în comun acești oameni:

  1. Ideea că toți ceilalți sînt mici și problemele lor sînt neimportante.
  2. Convingerea că presa care relatează are un interes ascuns.
  3. Obișnuința că doar ei au dreptate și că, dacă vor acționa în forță suficient de mult timp, ceilalți se vor intimida și vor renunța.

Nu i-a interesat nici un dialog și au făcut din opinia lor un vector de dominare. Dacă ai în față 54.000 de oameni cu probleme, nu tu ai greșit, că ești om imperfect și tu, tu n-ai nici un dubiu, ăia 54.000 s-au născut cu genă de infractori.

În teoria dreptului, asta se numește ”viziune decizionistă” a guvernanților. Legea devine un simplu raport de forțe, menită să înspăimînte, exact așa cum spun azi Odeta Nestor și Tudor Simota în interviul acordat colegilor mei de la Gazetă: ”Ne pare rău că o grămadă de oameni au intrat în această vîltoare, însă o să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea! Clar o să se gîndească de două ori înainte să-și facă un cont!”.

”Iar noi vom avea o imagine bună, că în România nu mai este de joacă!” Odeta Nestor, președinte ONJN

Numai că, impusă astfel, cu puterea contra ideii de drept a oamenilor, legea nu e puternică, ci fragilă.

54.000 de oameni sînt puși pe drumuri, vînați și sancționați ca să avem o imagine bună. Imaginea MTS de la ”2 Mai”, imaginea României din Gala Bute. Imaginea lui Sebastian Ghiță, prietenul premierului Victor Ponta și șeful neîncoronat al pariurilor online din România?

E timpul ca toți acești 54.000 de jucători periculoși care au făcut afaceri cu un offshore din Gibraltar, că acolo sînt înregistrate casele de pariuri, acești 54.000 adevărați infractori de talie internațională să fie pedepsiți. Uite că statul a descoperit, cu ajutorul ONJN, marile afaceri ale românilor care și-au cărat banii în firme offshore!

În toate aceste decenii și de fiecare dată am crezut sincer că la mijloc e doar un ego cît funcțiile lor mari. La început, văzîndu-i atît de superiori și agresivi, nu am suspectat altceva. Am socotit că se cred intangibili pentru că au înșeuat caii neobosiți ai Puterii.

Și, de fiecare dată, am văzut că nu erau pe cai, erau, în ”superba lor trufie”, pe elefanții lui Hannibal. Călătoreau cu grămezile de cash ”sfărîmînd vertebrele acestor Alpi albiți de spaimă”.

Dar, în loc să ajungă și ei, ca oamenii, în Courmayeur, la doi pași de băncile elvețiene, le-au crăpat săracii elefanți pe pasurile înalte și au rămas ca fraierii să schieze la Montgenèvre, cu pulimea.

Și n-au învins.

Comentarii (183)Adaugă comentariu

sorin  •  23 octombrie 2015, 11:29

declaratie avere odeta 2014 http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP417_114096-C63-I780_2-ANI-L307-00001[054916]ready//DA_2014-06-10_NESTOR%20CRISTINELA%20ODETA_61419765.pdf

Darren  •  23 octombrie 2015, 11:33

Vai Tolo, dar de cand ti-a dat Felix voie sa dai in prietenasul lui dottore ponta? Inseamna ca penalul e pe duca, daca trustul are verde sa-l atace.

Om de rand  •  23 octombrie 2015, 11:37

Felicitari pentru munca depusa domnule Tolontan.

Preda Robert  •  23 octombrie 2015, 11:38

Multumim frumos domnule Tolontan.Macar stim cu cine avem de.a face.

Edward Stanescu  •  23 octombrie 2015, 11:39

Superb scris! Felicitari, Tolo! Articolul asta ar trebui sa devina viral. Doar asa putem schimba ceva in tara asta care nu mai e a noastra.

Roman  •  23 octombrie 2015, 11:41

Foarte bine scris domnule Tolontan.Acesti indivizi nu concept faptul ca 54.000 de oameni ar fi fost de buna credinta,pentru ca ei se invart in anumite cercuri de oameni in care smecheria si hotia e cuvantul de ordine.

lazio40  •  23 octombrie 2015, 11:43

Superb Esenta acestei vanatori de vrajitoare, in opinia mea, e urmatoarea: "De ce nu a fost emis un comunicat prin care ONJN să anunțe și să avertizeze jucătorii că pot încălca legea în mod involuntar. Știați că este vorba de cel mai mare operator, de ce nu ne-ați anunțat că nu este legal să joci până pe data de întâi a următoarei luni chiar dacă au licență . " Pentru ca nu s-a dorit. Pentru ca avertizarea respectiva ar fi pus in garda operatorul sa blocheze accesul la jucatori. Si nu s-a dorit lucrul asta. S-a dorit expres prinderea lui cu izmenele jos si scoaterea lui de pe piata. Nu putem fi naivi sa consideram comunicarea defectuasa intamplatoare. Pur si simplu nu s-a dorit avertizarea jucatorilor (implicit a operatorului) inainte de 10 septembrie. Ba mai mult, s-a dorit ducerea in eroare a jucatorilor prin interviul lui Tudor Simota, programat "intamplator" pe 9-10 septembrie, unde el ne dadea asigurari ca bet365 a platit retroactivele si este in curs de licentiere. S-a dorit crearea acestei confuzii. Nu putem fi naivi. Dincolo de frenezia cu care se doreste impartirea a 54.000 de PV de amenzi, ceea ce m-a deranjat pe mine, ca parior, e aroganta bonusului de 365RON. La modul: "V-am facut taranilor!". Dincolo de motivatiile legale sau nelegale ale amenzilor ce vor veni, comunitatea de pariori stie de unde a pornit tavalugul. In loc sa fim un stat normal in care procesul de licentiere sa se desfasoare intr-un cadru concurential corect, s-a ajuns ca interesele de grup sa prinda la mijloc o masa de 54.000 de oameni (reali, cu vieti simple si bucurii mici), masa de oameni care cauta disperata informatii despre PV-uri, avocati, proceduri, moduri de contestare a amenzilor, etc

serioja  •  23 octombrie 2015, 11:44

Domanule Tolontan, cand vom avea si o reactie oficiala din parte bet365 in afara mailurilor standard trimise catre utilizatori ? Nu pot sa cred ca unul dintre cei mai importanti operatori din acest business din lume tras intr-un asemenea scandal refuza sa comenteze. Au fost instintati de faptul ca au licenta doar din 01.10.? Exista documente in acest sens ? Daca da de ce au permis jucatorilor accesul si nu au blocat siteul cum se intampla acum? Au contestat decizia? Care este pozitia lor oficiala ? Doresc sa opereze in continuare in Romania ?

benaflek  •  23 octombrie 2015, 11:45

esti amendat daca tu cumperi un serviciu? asta n am auzit o.poate la *** mai poti pati asa ceva.si cum vine asta ca oricarui i se scoala sa dea amenzi publicului in tara asta? doar politia poate amenda in rest nici un golanas nu poate face asa ceva

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Boboin  •  23 octombrie 2015, 11:45

scriu si aici si pe unde pot lucrul asta O MINCINOASA *** NU AU RESPECTAT LEGEA SI EU DE BUNA CREDINTA AM JUCAT LA BET PE 14 octombrie CONSULTAND LISTA ALBA ASA CUM ZICE DOAMNA DAR BET NU AVEA LICENTA (onjn NU I-A SCOS DE PE LISTA ALBA ATUNCI; CE RELEVANTA MAI ARE ACEA LISTA?; CE LEGE AU RESPECTA EI PE 14 OCTOMBRIE?) DECI DE CE MAI ZICE SA CONSULTAM LISTA ALBA? PE 14 OCTOMBRIE ERA PE LISTA ALBA CE LEGE AU RESPECTAT PE 14 OCTOMBRIE? OARE CEI CARE AU JUCAT ATUNCI NU SUNT INFRACTORI SAU CUM LE ZICE? ATUNCI DE UNDE SA STIU EU DACA NU ERA SI IN PERIOADA 10-30 SEPT SI NU AU ACTUALIZAT-O EI? TREBUIE SA AM ACCES ATUNCI LA SEDINTELE LOR NU? UNDE SCRIE IN LEGE SAU PE SITEUL LOR CA LISTA NEAGRA ESTE PENTRU PROVIDERI? PS. CE LEGE ATI RESPECTAT PE 14 OCTOMBRIE SI DE CE NU II AMENDATI SI PE CEI CARE AU JUCAT IN 14 OCTOMBRIE SI CE BONUS ESTE ACELA DE 365 DE LEI?(NICI NU MAI MERITA MENTIONATA ACEA *** DE CASA DE PARIURI) poti sa verifici lucrul acesta dle TOLONTAN? ( nu am font mai mare sa scriu NUMELE) TOT RESPECTUL DIN LUME

cetatean  •  23 octombrie 2015, 11:45

Genial articol! E imbucurator ca mai exista inca jurnalisti (putini) care isi fac cu adevarat datoria. Domnule Tolontan, cred ca nu doar cei 54000 de romani ar trebui sa va multumeasca, ci toti cetatenii romani. Indiferent daca se va merge mai departe cu amenzile, sper ca domnii din conducerea ONJN sa raspunda in fata legii pentru abuzurile lor. Inca o data felicitari domnule Tolontan! Tine-ti-o tot asa!

BarfaDinDeal  •  23 octombrie 2015, 11:46

Domnule Tolontan - De ce vorbesti pe ocolite? Acesti "sefi" sunt din gasca numita "baietii destepti", care culmea au ajuns sa faca pe cocosii cu parintii lor (fosti UTC'isti, securisti, kgb'isti, comunisti, etc..). Si culmea acesti "sefi" sunt si ei bagati in fel si fel de manarii, dar mai trebuie sa stam inca vreo 25 de ani pana va scrie fiul tau sa fiica ta despre ei, pe la un ziar de sport.

petremihai  •  23 octombrie 2015, 11:48

Doamna Odeta, vă rugăm răspundeţi concret, fără să schimbaţi subiectul, la următoarele întrebări puse de nişte pariori fără vreo pregătire juridică dar cu un pic de logică: 01. Ne tot spuneţi să verificăm lista albă, că ea este de căpătâi, dar ce bază putem pune pe acea listă când: - între 01 şi 06 octombrie ea nu afişa bet365 deşi avea licenţă valabilă, astfel ne-aţi privat de un serviciu? Dacă ne uitam pe listă în acea perioadă rezulta că nu avem dreptul să pariem, dar în realitate aveam; - asta nu e nimic, conform aceleiaşi liste între 13 şi 15 octombrie bet365 apărea acolo, deci conform listei aveam dreptul de a paria dar în realitate nu aveam acest drept întrucât bet365 avea licenţa suspendată, deci bazându-ne pe acea listă noi am încălcat legea. Dumneavostră chiar credeţi ce spuneţi când afirmaţi că jucătorul trebuie să verifice acea listă? Să înţeleg că trebuie să citim acea listă din 5 în 5 minute, la fiecare pariu pus pentru că o casă acum este în lista albă, apoi nu mai e, peste o jumătate de oră este trecută în lista neagră, apoi este scoasă imediat, vi se pare normal acest lucru? Şi tot dumneavoastră acuzaţi jucătorii că nu s-au informat. Daţi informaţii clare, la timp, vizibile tuturor şi abia atunci ne puteţi acuza. Cu informaţii tardive, neconcludente, inducătoare în eroare, bulversante, care se bat cap în cap, până şi dumneavostră aţi încălca legea fără să aveţi intenţia de a face acest lucru. 02. De asemenea, tot dumneavoastră ne amintiţi că acea listă neagră este una orientativă, cred că este una orientativă cu rea-credinţă sau cu premeditare, adică introduceţi în ea site-uri la care joacă de sute de ori, de mii de ori mai puţini români (exemple de site-uri binecunoscute crazyvegas.com sau casinoshare.eu) decât la bet365 şi blocaţi accesul la ele, dar la bet365 nu se poate? Necesita un efort de o sută de ori mai mare pentru a bloca un site din punct de vedere tehnic precum atâtea altele? Sau s-a dorit ajungerea exact la această situaţie? Cum e posibil ca site-ul ONJN să fie atât de tardiv în afişarea sau actualizarea unor informaţii? 03. De ce nu aţi folosit şi alte mijloace de informare a pariorului? Cum este posibil să consideraţi că un simplu tabel şi acela pe care nu poţi pune bază, aşa cum s-a văzut mai sus e suficient pentru informare? Aşa cum pe 15.10 imediat s-a putut posta un comunicat pe site-ul ONJN şi tot imediat bet365 a suspendat conturilor românilor, de ce nu s-a putut la fel şi înainte de perioada incriminată? De ce nu aţi dat un comunicat pe 09.09 pentru a accentua importanţa zilei de 10.09? 04. Cum este posibil ca anumite decizii să apară pe alte site-uri ÎNAINTE de a apărea pe site-ul oficial al ONJN? 05. Dacă nu aţi fi primit listele de la bet365 şi bwin cum aţi mai fi amendat atâţia oameni? Fără acele liste practic nu aveaţi obiectul muncii. 06. Care sunt criteriile în funcţie de care vor fi amendaţi sau sancţionaţi jucătorii dacă spuneţi că rulajul nu este criteriul de bază (bine măcar ca v-aţi dat seama că e o mare prostie acest lucru). 07. Legea nu e la fel pentru toţi inspectorii, cum adică lăsaţi la latitudinea inspectorilor ce sancţiuni să dea? Nu au o lege clară, nu toţi inspectorii ar trebui să dea aceleaşi sancţiuni în aceleaşi cazuri? 08. De ce suntem ameninţaţi că dacă nu ne prezentăm la sediul ONJN vom primi prin poştă amenda maximă? Care este motivul adevărat pentru care sunte chemaţi acolo? De ce se schimbă cuantumul amenzii în funcţie de modul în care este transmisă pariorului?

Papa’ Joffre  •  23 octombrie 2015, 11:50

Excelent, Tolo! Respect.

Bogdan  •  23 octombrie 2015, 11:51

Salut. In primul rand, felicitari pentru atitudine, nu ma asteptam ca presa mainstream sa reactioneze in apararea unor oameni de regula desconsiderati de public. Probabil aveti si voi prin redactie "reprezentanti" :) E un succes evident faptul ca acum toti dau inapoi si a ajuns sa se vorbeasca doar despre "200-300" de insi. E interesant cum vor evolua lucrurile acum, insa, cand ONJN pare sa scape de presiunea celor 50.000. Am dubii ca cineva se va mobiliza pentru 200-300 de oameni, mai ales ca unii, din cate citesc pe forumuri, intentioneaza sa-si plateasca amenzile si sa termine balciul. Ma intreb daca chiar si voi ati fi reactionat in cazul in care era vorba de 300 de insi (dintre care unii chiar isi permit amenzile), si nu de 50.000 (majoritatea necajiti). In mod normal, principiul ar trebui sa ramana principiu, pentru ca toti au fost inselati (si, vorba celebrului Mitrea, sunt cu dintii in beregata lui si nu-i mai dau drumul); ramane de vazut si in practica pe cine din spatiul public il va mai interesa soarta celor 300. Mai ales ca, din cate vad, oficialii incep sa foloseasca termeni din ce in ce mai agresivi la adresa lor, probabil pentru a le crea o imagine negativa, de insi fara scrupule, care au incalcat legea cu intentie. Vom vedea cum se va termina. Succes.

daniel  •  23 octombrie 2015, 11:52

Respect dle Tolontan,sunteti singurul care a abordat acest subiect de maxim interes pentru 50 de mii de familii,ESTE INCREDIBIL,ce am vazut la stiri,2 minute in care problema este pusa absolut superficial,RESPECT dvs.Vad ca sapati mai adanc in trecutul dnei Odeta care ESTE EXTREM DE SUSPICIOS,ramane sa speram ca se va ajunge la niste arestari/semne de intrebare puse de DNA pana la urma deoarece cazul are MULTE DEDESUBTURI. Triunghiul-NESTOR-CONSTANTINESCU-GHITA-aici trebuie ajuns.

ovidiu  •  23 octombrie 2015, 11:53

ALOOOOO, dl Sorin, noi stim cine esti mataluta si ca esti mana in mana cu acesti incompetenti de le ONJN , madam Odeta nu si-a pus declaratia de avere si interese pe minunatul si degraba actualizatul la timp site al institutii pe care o guverneaza . Asa ca nu mai sari mataluta imediat in apararea dansei ca va faceti de ras

fotbal  •  23 octombrie 2015, 11:54

ti-am zis "ca sunt multi ai-dracu si n-au nici o boala". despre scriitura ta o sa vb cand o sa-mi recapat darul vorbirii!

stefan  •  23 octombrie 2015, 11:58

Nu pot sa zic decat respect. Respect pt unul din putinii oameni care mai merita numiti jurnalisti.

Victor  •  23 octombrie 2015, 11:58

Draga Tolo, te citesc deja de 15 ani. Imi aduc inca aminte cu placere cum cumparam ziarul in fiecare zi cand mergeam la liceu(Prosport si dupa aia GSP). Iti spun sincer ca articolul asta e de pus in rama! :) Felicitari! Victor

Ilie  •  23 octombrie 2015, 11:59

Legat de infamele liste de situl onjn: ei spun ca daca bet365 nu a aparut pe lista neagra nu e relevant, pentru ca trebuie sa luam de bune doar firmele care apar pe lista alba. Atunci la ce bun sa mai publici o lista neagra? Doar asa ca derutezi? Nu era mai moral si cinstit sa pui o lista alba si sa spui ca cine nu figureaza pe acea lista e ilegal? Eu zic ca si chestia cu listele e o treaba premeditata .

cucu  •  23 octombrie 2015, 11:59

"Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;" AMENDA MAXIMA 700 RON ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”

Anton  •  23 octombrie 2015, 12:01

Respect d-le Tolontan!!!

bogdan  •  23 octombrie 2015, 12:03

Declaratia de avere a doamnei e naucitoare. Este o asa mare diferenta intre veniturile declarate si avere incat te simti scuipat in fata. Unde e Romania bunului simt?

Viorel  •  23 octombrie 2015, 12:03

Director.......Presedinte....nu au si duce....print....rege.....imparat. Am citit interviul din GSP....Doamneee...nici nu stiu despre ce vorbesc. Nu sunt parior si nici macar nu simpatizez cu aceste metode de castigat bani, pe mine ma consterneaza problema oamenilor care ne conduc si care sunt platiti sa ne protejeze pe noi cetatenii Romaniei. Spune presedinta "trebuie sa ai un anumit nivel sa joci online", deja ii discrimineaza pe cei care nu joaca online. Eu nu ii inteleg, mai bine taci decat sa spui ineptii la fiecare cuvant....auzi la ei: toata Europa face asa, reporterul: da-ti un exemplu, presedinta : nu stiu acum. Ce nu stie tari din Europa????? (Asta asa crede...)

Johnny  •  23 octombrie 2015, 12:03

Ceva interesant preluat din alta parte Citez de pe forumul de poker, din memorie, pentru ca nu este functional, de la o pers. implicata direct in discutii "Bet365 a fost reprezentata de avocatii care au ajutat si alte case la licentiere". Aici mie mi s-a aprins un beculet. Actualizat 23 Octombrie 2015, 09:35 Oare nu iei un "onorariu" mai bun de la 10 case sa nu licentiezi betul decat ai lua de la Bet365 ca s-o licentiezi? E doar o parere personala.

Emil90  •  23 octombrie 2015, 12:04

Felicitari pentru munca depusa domnule Tolontan !!! Este clar ca ceva nu este in regula la ONJN !!

SILVIU  •  23 octombrie 2015, 12:05

DESTEAPTA-TE ROMANE ! La mine ,in satul in care am copilarit , cainii care mancau gaini erau legati de cate o caruta si dusi la garla[balta] si lasati acolo la cativa km. de sat.Poveste simpla de la tara dar cu talc ,pentru ca sateanul isi lua alt caine care nu manca gaini si chiar daca manca si al 2 lea il lua pe al 3 lea dar nu-l aducea inapoi pe niciunu' din cei ce mancau gaini. Noi insa schimbam di 4 in 4 ani pe cei ce ne mananca cu fulgi cu tot.Daca aveam mai multa demnitate azi 'sefii' ONJN probabil ca jucau tintar cu M. Ridzi.Oricum ,din pacate ne apropiem si noi de situatia Greciei ,dar om avea si sange'n instalatie precum ei ?

Maxentiu  •  23 octombrie 2015, 12:08

Cu fiecare mafiot arogant pus cu botul pe ***, Romania devine mai puternica. Ii indemn pe toti cei convocati de ONJN sa fie stapini pe ei si sa nu cedeze nici un milimetru. Daca primesc procese verbale, sa le conteste si ii asigur ca vor avea cistig de cauza in instanta. Sa se coalizeze, dincolo de inutilele petitii online si sa-i puna cu botul pe *** pe acesti mafioti care nu stiu decit sa fure.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  23 octombrie 2015, 12:09

Va felicit pt. aceste minunate investigatii si pt. ca sunteti printre cei care spun adevarul, la cat mai multe reusite, aceste reusite sunt in interesul tarii si oamenilor. Daca nu erati dvs. probabil ca multe ramaneau intr-un sertar dintr-o cladire ridicata in vremea raposatului.

Milici  •  23 octombrie 2015, 12:18

Tolo , ai o memorie ciudată , cum ţi-ai amintit brusc atâtea lucruri simultan , deşi eu ştiu precis că pe unii i-ai uitat , de par egzamplu colegii cu care ai muncit mulţi ani ?

Adrian  •  23 octombrie 2015, 12:23

Excelent articolul. Descrie la perfectie atitudinea de aroganta, trufie, suficienta, incompetenta, de vechil. Cateva sugestii: 1. Verificati sumele platite de bet365 in perioada sept-oct 2015 la bugetul de stat si vedeti % acestora din total sume platite pe segmentul online. Veti vedea incompententa crasa prin care un functionar al statului suspenda licenta celui mai mare contributor la bugetului statului (fara o discutie prealabila, fara o amenda, fara remedierea cauzelor pt care s-a produs confuzia) 2. Investigati decizia din data de 07.09 a ONJN. E posibil sa vedeti ca bet365 avea toate conditiile legale pentru acordarea licentei (de facto) in acea data, dar cf legii (invocate mai mereu) licenta se acorda numai de la 01.10. 3. Investigati daca ridicarea licentei bet365 (care avea 60%in piata) a fost facuta conform legii. 4. investigati toate deciziile onjn prin care a informat cetatenii ca in perioada 07.09-30.09 bet365 nu are licenta (nu exista nici una).

Nexus  •  23 octombrie 2015, 12:26

Foarte bine punctat, dle Tolontan. Nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de acesti baladinii din instit statului. Demersul dvs trebuie continuat, atat in mediul online si chiar in strada, trebuie sa ne trezim din ''somn''!!!

georgatos  •  23 octombrie 2015, 12:32

Pai vedeti ce simple sunt lucrurile.EI ,EI sunt cei care aplica legea domnilor si doamnelor .I N C R E D I B I L. Va asigur ca aceasta natie nu are nici o sansa sa se lecuiasca de cancerul care o mananca pe interior.Iar cancerul ,sunt acesti oameni care ne conduc si care ne vor conduce de acum incolo multi, multi ani.Vai mama noastra......Auzi doamna aplica legea..Rasilor....

Bogdan  •  23 octombrie 2015, 12:33

Inca o parere, cei care au scris acest scenariu au avut 2 obiective: 1) ridicarea licentei bet365 2) necunoscand ce pozitie va avea bet365 (daca va suspenda activitatea in Romania sau nu), partea a doua a scenariului au fost amenzile pentru a indeparta jucatorii de la site-ul respectiv (in cazul in care acesta nu oprea activitatea in Ro) PS: restul sunt tot felul de detalii pentru a acoperi scenariul de mai sus

Vasile  •  23 octombrie 2015, 12:38

Repetă după mine: Ma lepăd de Băsescu! Mă lepăd de Băsescu!

dac.impielitzat  •  23 octombrie 2015, 12:38

fata asta si celalalt care a aparut langa ea la interviul din gazeta e dusa cu pluta, iti dai seama din sintagmele pe care le foloseste ca nu are habar, moare cu legea in mana. numa' ca legea, legea e facuta de oameni, ca sa ajute oamenii, nu ca sa-i ingroape. specimenele astea trebuie sa dispara din sistemul statului, stat care trebuie sa fie garantul respectarii legii, a tuturor legilor, nu doar a legilor care reglementeaza pariurile. stat care trebuie sa protejeze comunitatea (popurul) nu sa-l ingroape ni favoarea marilor corporatii.

mira  •  23 octombrie 2015, 12:39

bine zis, bine scris!

oly  •  23 octombrie 2015, 12:39

Excelent articol ! Din pacate, sunt foarte multi Simota, Nestor, Tanasescu, Popovici, Udrea etc. si la toate nivelurile. Au cuprins intreaga societate ca o cangrena si foarte greu se va putea scapa de ei. Poate niciodata. Pica unul si apare altul, se regenereaza ca ramele ...

andrei  •  23 octombrie 2015, 12:40

m-au sunat si pe mine astazi sa ma prezint la ei.. cei de la bet365 mi-au dat in perioada respectiva un bonus gratuit de 50 de lei(deci nu am depus vreun ban).. pe care i-am pariat de mai multe ori si am retras suma de 500 de lei... drept urmare imi iau 5000 de lei amenda pentru nimic.... nu am nici un venit..pana acum 2 luni am trait dintr-o pensie de urmas..de unde le dau eu lor 5000 de lei?

Radu_pnt  •  23 octombrie 2015, 12:41

Absolut INCREDIBIL... statul face din nou abuz de putere. Poporul sa plateasca pentru ca STATUL a lasat un operator de pariuri sa functioneze in ILEGALITATE?? Site-ul bet365 trebuia banat/suspendat/inchis de cand a fost declarat ilegal sau pe lista neagra. Informatiile propagate in presa nu sunt de ajuns..eu n-au facut mai mult decat trebuia sa faca.. AU FACUT PREA PUTIN? Statul trebuie dat in judecata de pariorii blamati cat si de celelalte firme de pariori pentru ca a permis Bet365 sa incalce legea! Si totusi PARIORII sunt amendati? EI sunt cei care au fost inselati ..atat de catre stat cat si de catre Bet365. Trezirea populatie!!! ASTA E ABUZ DE PUTERE!!!

john  •  23 octombrie 2015, 12:45

si e moral ca in josul paginii sa -i faci publicitate lui ghita?

Ps  •  23 octombrie 2015, 12:47

Ce-aia "***", d-le scriitor Tolontan? De ce nu modereaza spici si heit? De ce nu scrii macar ***, precum distinsii comenatori ai gsp? Ce lipsa de repere clare domn'e!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john  •  23 octombrie 2015, 12:54

senzatia e ca udrea a devenit o obsesie pt tine.chiar asa mult te-a haituit incat nici acum cand e la pamant nu poti scrie despre altceva?sunt atatea comune fara asfalt si canalizare care dau miliarde la sport.

george  •  23 octombrie 2015, 12:55

aroganta lor se transmite si celor 3 inspectori, am ramas cu un gust amar dupa intalnirea cu cei 3 magnifici.cert este ca astept amenda acasa domnilor pentru a va putea da in judecata pe toti de la a la z.....fara doar si poate !!!

UN UTILIZATOR  •  23 octombrie 2015, 12:55

Boboin • 23 octombrie 2015, 11:45 scriu si aici si pe unde pot lucrul asta O MINCINOASA *** NU AU RESPECTAT LEGEA SI EU DE BUNA CREDINTA AM JUCAT LA BET PE 14 octombrie CONSULTAND LISTA ALBA ASA CUM ZICE DOAMNA DAR BET NU AVEA LICENTA (onjn NU I-A SCOS DE PE LISTA ALBA ATUNCI; CE RELEVANTA MAI ARE ACEA LISTA?; CE LEGE AU RESPECTA EI PE 14 OCTOMBRIE?) DECI DE CE MAI ZICE SA CONSULTAM LISTA ALBA? PE 14 OCTOMBRIE ERA PE LISTA ALBA CE LEGE AU RESPECTAT PE 14 OCTOMBRIE? OARE CEI CARE AU JUCAT ATUNCI NU SUNT INFRACTORI SAU CUM LE ZICE? ATUNCI DE UNDE SA STIU EU DACA NU ERA SI IN PERIOADA 10-30 SEPT SI NU AU ACTUALIZAT-O EI? TREBUIE SA AM ACCES ATUNCI LA SEDINTELE LOR NU? UNDE SCRIE IN LEGE SAU PE SITEUL LOR CA LISTA NEAGRA ESTE PENTRU PROVIDERI? PS. CE LEGE ATI RESPECTAT PE 14 OCTOMBRIE SI DE CE NU II AMENDATI SI PE CEI CARE AU JUCAT IN 14 OCTOMBRIE SI CE BONUS ESTE ACELA DE 365 DE LEI?(NICI NU MAI MERITA MENTIONATA ACEA *** DE CASA DE PARIURI) poti sa verifici lucrul acesta dle TOLONTAN? ( nu am font mai mare sa scriu NUMELE) TOT RESPECTUL DIN LUME

Paris  •  23 octombrie 2015, 13:01

Pentru stimata doamna odet: sa intelegem ca ati fost investita in aceasta functie pe criterii " de specialista"( cunosatem: bingo metropoli, loteria romana, etc...), insa stimata doamne: CA SECRETAR DE STAT, sau ce echivalent de functie aveti in acest guvern, A-TI INCALCAT ARTICLOLUL 31 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI, care spune asa: 1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingrădit. (2) Autoritătile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetătenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal. lucru pe care nu l-ati facut, dovada: a-ti jucat ALBA-NEAGRA cu acele liste de care va tot legati, si pe care nu sunteti in stare sa lea actualizati, MACAR IMEDIAT DUPA FIECARE SEDINTA a institutiei pe care o patronati. Sa stiti stimata doamna ca tot, conform CONSTITUTIEI ROMANIEI, a-ti incalcat si punctul 4 din acelasi articol, care spune asa: (4) Mijloacele de informare in masă, publice si private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice. *** Dupa acest scandal mediatic, veniti si BALBAITI, d-voastra, celalalt "pamfletar", si cealalta " mironosita" , si nu stiti ce sa spuneti, va contraziceti unul pe altul: ca nu vor fi atatea amenzi, ca vor fi si avertismente., cu alte cuvinte INCALCATI UN AL ARTICOL DIN CONSTITUTIE: Art. 16, alin 1 Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si făra discriminări. Ar fi multe de spus si de cititstimata doamna, insa am sa inchei cu un mesaj pentru asa intitulatutul dl sorin( se stie el) : ATENTIE DNA VEGHEAZA. SE STRANG DOVEZI.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorin din nou  •  23 octombrie 2015, 13:03

singurul cuplu la conducere dintr-o institutie publica cu niste cash-uri exorbitante declarate. la fel ca odeta, si tudor simota are si el o suma foarte mare cash - 175.000 de euro. nu sint de la firma, e dizolvata, fara activitate. declratii avere interese atasate http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP725_122710-C30-I780_3-ANI-L339-00001[065073]ready//DA_2014-09-03_SIMOTA%20TUDOR_61786129.pdf http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP234_110442-C93-I780_3-ANI-L285-00001[048150]ready//DI_2014-03-28_SIMOTA%20TUDOR_61037433.pdf

adriann_  •  23 octombrie 2015, 13:06

Articolul e cam la fel de relevant ca si viziunea poetului proletcultist Eugen jebeleanu asupra lui Hannibal. Sigur, la fel ca si poezia cu pricina, e destul de reusit, suna bine. Ba mai mult, ii gadila placut pe cititorii amendati de politrucii SImota si Nestor. Chestia e insa ca fondul problemei nu este nici macar atins: este normal ca statul roman sa permita unor firme inregistrate in paradisuri fiscale sa perceapa taxa pe prostie in Romania? Pentru ca loteria, pariurile sportive samd asta sunt - o taxa pe prostie. Fac pariu ca nici 0.005% dintre cei care pariaza nu stiu ca pana si cele mai "civilizate" case de pariuri tot isi iau sanse gen 11-10 contra clientului, in vreme ce in jungla din online cotele sunt de cele mai multe ori net mai paguboase. In conditiile astea, de ce ar permite statul Roman unor firme din Gibraltar sa ia cârci de bani de pe fraierul roman? Impozite si taxe platesc si firmele cu profil similar inregistrate in Romania (nu mai vorbesc ca abia acum, cu chiu cu vai, o sa plateasca si astia de afara). Eu unul prefer ca banii de pe prostii nostri sa-i ia vreun Ghita, care pana una-alta locuieste aici, stim cine e, il poate salta DNA-ul oricand, decat niste unii pe care nici nu-i stim cine sunt si pe care n-o sa punem mana niciodata, oricat ar incalca legea. Nu discutam aici ce se intampla cu taxele pe care le platim sau cu banii de la Loterie (ANRP, Bica etc). Aia e alta problema, pe care tot noi trebuie sa ne-o rezolvam.

UNCETATEAN  •  23 octombrie 2015, 13:08

https://www.riseproject.ro/articol/scamatoria-bingo-cei-care-impart-norocul/

Comentează