Acești șefi pe care-i știm de undeva

Președinta Odeta Nestor și directorul general Tudor Simota, șefii de la ONJN, susțin că cei 54.000 de pariori pedepsiți vor fi un exemplu și o sperietură ”pentru oricine în țara asta”

vineri, 23 octombrie 2015, 11:12

Nu i-am cunoscut pe șefii Oficiului Național al Jocurilor de Noroc, dar îi știu de undeva.

Cînd vorbesc cu președinta Odeta Nestor și cu directorul general Tudor Simota am o senzație familiară.

Le știu de undeva pe Excelențele lor. Apoi mi-am amintit.

Întîi, i-am întîlnit în 2002 în biroul lui Mihai Tănăsescu, ministrul de finanțe. ProSport, ziarul la care lucram atunci, investiga neregulile din Loterie. Publicul se plîngea prin scrisori interminabile. ”Știu eu că aveți un interes!” a fost salutul ministrului. Discuția a fost măruntă, demnitarul se răstea, am plecat repede, cu Ovidiu Ioanițoaia abținîndu-se să nu izbucnească și el, precum ministrul dezlănțuit.

Tănăsescu îi ținea în brațe pe legendarul director Nicolae Cristea și pe George Copos.

Erau vremuri anapoda, ca să afli o informație publică trebuia să spargi Kremlinul. Doar insistențele presei, ale societății civile și echilibrul lui Vasile Dâncu, deși coleg cu Tănăsescu în Guvernul Năstase, aveau să aducă Legea accesului la informațiile de interes public. Pe fondul condițiilor de aderare europene, evident.

Apoi, i-am întîlnit pe Odeta Nestor și pe Tudor Simota, cînd oamenii lui Puiu Popoviciu din MTS au concesionat baza Tineretului de la Șosea. Demnitarii dădeau cu pumnul în masă! A fost nevoie de mobilizarea mai multor ONG-uri și de ani de articole în ziare pentru ca între Arcul de Triumf și Casa Presei să nu se nască un cartier de betoane.

Nestor și Simota n-au îmbătrînit deloc în ani. Arată impecabil.

Prin 2009, i-am văzut și printre directorii Monicăi Ridzi, cînd am întrebat prima oară ce s-a întîmplat de 2 Mai. Ministrul Ridzi a venit, sigur pe sine, la o conferință de presă. ”De ce e lumea nemulțumită? Se poate și mai scump!”, a zis ea. Unul dintre ștabi ne-a luat peste picior de la tribună, că dacă am fi suficient de bărbați am pricepe care-i treaba, am accepta deciziile lor și bună ziua!

I-am văzut, mai apoi, pe șefii ONJN în jurul Elenei Udrea, cînd cu ”Gala Bute”, în primăvara lui 2011. ”Cine a mai organizat o gală de box profesionist pe bani europeni?”, scriam. Cum cine, noi! Pen’că așa vrem!

Au fost patru ani cumpliți.

Cam 40 de luni de hăituială și sute de articole în care credeau doar oamenii. Mii de emailuri ale oamenilor către Guvernul Boc de li s-a blocat într-o dimineață serverul. Nu îi interesa.

Udrea ne amenința cu Serviciile, private probabil, pe holurile Parlamentului. Președintele Băsescu ne amenința cu Parchetul la televizor. Blejnar fojgăia printre documentele fiscale. Bica umbla cu galena pe calorifer.

Iar Elena Udrea continua să se laude la toate televiziunile și pe toate siteurile cu Gala Bute. Ca ”Superdirectoarea Nestor”, cum scria recent un site. Cînd a fost huiduită la Romexpo, de nici Bute n-a putut s-o scoată, mai era puțin și lumea îl fluiera și pe el, ministrul a trecut peste fără să tresară. ”Totul e legal, acest dosar n-are ce să caute la DNA!”.

Trei lucruri au avut în comun acești oameni:

  1. Ideea că toți ceilalți sînt mici și problemele lor sînt neimportante.
  2. Convingerea că presa care relatează are un interes ascuns.
  3. Obișnuința că doar ei au dreptate și că, dacă vor acționa în forță suficient de mult timp, ceilalți se vor intimida și vor renunța.

Nu i-a interesat nici un dialog și au făcut din opinia lor un vector de dominare. Dacă ai în față 54.000 de oameni cu probleme, nu tu ai greșit, că ești om imperfect și tu, tu n-ai nici un dubiu, ăia 54.000 s-au născut cu genă de infractori.

În teoria dreptului, asta se numește ”viziune decizionistă” a guvernanților. Legea devine un simplu raport de forțe, menită să înspăimînte, exact așa cum spun azi Odeta Nestor și Tudor Simota în interviul acordat colegilor mei de la Gazetă: ”Ne pare rău că o grămadă de oameni au intrat în această vîltoare, însă o să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea! Clar o să se gîndească de două ori înainte să-și facă un cont!”.

”Iar noi vom avea o imagine bună, că în România nu mai este de joacă!” Odeta Nestor, președinte ONJN

Numai că, impusă astfel, cu puterea contra ideii de drept a oamenilor, legea nu e puternică, ci fragilă.

54.000 de oameni sînt puși pe drumuri, vînați și sancționați ca să avem o imagine bună. Imaginea MTS de la ”2 Mai”, imaginea României din Gala Bute. Imaginea lui Sebastian Ghiță, prietenul premierului Victor Ponta și șeful neîncoronat al pariurilor online din România?

E timpul ca toți acești 54.000 de jucători periculoși care au făcut afaceri cu un offshore din Gibraltar, că acolo sînt înregistrate casele de pariuri, acești 54.000 adevărați infractori de talie internațională să fie pedepsiți. Uite că statul a descoperit, cu ajutorul ONJN, marile afaceri ale românilor care și-au cărat banii în firme offshore!

În toate aceste decenii și de fiecare dată am crezut sincer că la mijloc e doar un ego cît funcțiile lor mari. La început, văzîndu-i atît de superiori și agresivi, nu am suspectat altceva. Am socotit că se cred intangibili pentru că au înșeuat caii neobosiți ai Puterii.

Și, de fiecare dată, am văzut că nu erau pe cai, erau, în ”superba lor trufie”, pe elefanții lui Hannibal. Călătoreau cu grămezile de cash ”sfărîmînd vertebrele acestor Alpi albiți de spaimă”.

Dar, în loc să ajungă și ei, ca oamenii, în Courmayeur, la doi pași de băncile elvețiene, le-au crăpat săracii elefanți pe pasurile înalte și au rămas ca fraierii să schieze la Montgenèvre, cu pulimea.

Și n-au învins.

Comentarii (183)Adaugă comentariu

ciprian  •  23 octombrie 2015, 13:15

Epic raspunsul: dati-ne un exemplu - Odete: NU STIU ACUM. Pai bine mai stimata duduie,dar ce stii? Sa faci gaura statului 2 milioane de euro stii? Sa te afli in conflict de interese prin prisma legaturilor pe care le ai cu cei implicati in jocurile de noroc stii? Ca dna-ul va ajunge si la tine,stii? Sau tu stii doar ca noi suntem infractori? Stimata doamna, stiti sa scrieti? Daca da, puneti mana pe pix si scrieti cat mai repede :DEMISIONEZ. Sau daca nu stii sa scrii nici asta, tovarasu` ponta, trezirea si inlocuiti aceste *** de la conducerea onjn ca s-a spart buba de acu, i-au bagat destui clienti in casa tovarasului ghita

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Don_Andres  •  23 octombrie 2015, 13:17

Superb articolul. Va respect domnule Tolontan!

Grig Silviu  •  23 octombrie 2015, 13:17

Domnule Tolontan,ai amintit de Legea accesului la informatiile publice...imi pare rau ca in enumerarea celor ce au contribuit la aparitia ei lipseste presiunea externa(esentiala),ca doar ne doream sa aderam la "tarile democratice"si,de ce nu,acea"securista"(singura care a platit,nu stiu cat de drept),cazuta in uitare,dar care poate merita ca legea sa-i poarte numele,pentru cat s-a"batut"pentru ea,Mona Musca...

Spartacus10  •  23 octombrie 2015, 13:24

Draga Tolo, Ma bucur sa vad ca acest subiect incepe sa fie abordat in profunzime (iti multumim pentru implicare!). Investigatiile vor scoate la lumina lucruri extrem de grave, lucruri pe care noi le simtim de cateva luni. Avem de-a face cu un grup de interese care actioneaza in stil mafiot pentru a pune mana pe o piata cu un mare potential (vorbim de cateva miliarde de euro pe an pentru toata piata jocurilor de noroc din Romania-pariuri, loterie, cazino, sloat-machines). In legatura cu subiectul operatorilor de pariuri on-line, trebuie spus ca asistam la o operatiune bine pusa la punct de aceasta gasca, incepand cu modificarea legislatiei in domeniu pentru a avantaja in mod evident cateva firme noi (Winmasters, Netbet) si continuand cu derularea efectiva a procesului de licentiere, unde s-au cautat toate subterfugiile pentru a elimina operatori mari cum ar fi BET365 sau Bwin cu scopul de a elibera piata pentru Ghita&comp. Daca ONJN era de buna credinta, daca scopul real era acela de a mari incasarile la buget, nu s-ar fi facut totul pentru ca BET365 sa fie scos din piata, (cu atat mai mult cu cat a platit retroactiv cateva zeci de milioane de euro), s-ar fi gasit niste formule de penalizare sau de atentionare progresive pentru perioada de 20 zile invocata de ONJN. Cei de la BET365 au si ei partea lor de vina pentru ca au cazut copilareste in capcana intinsa de "acesti jucatori batrani de alba-neagra de pe Lipscani". In privinta amenzilor aplicate acestea sunt de-a dreptul revoltatoare. ONJN a aratat o lipsa de transparenta totala, dezinformand grav publicul, actionand cu rea credinta, actualizand listele intr-o maniera defectuoasa, neintreprinzand nici un efort pentru alertarea/protejarea utilizatorilor platformelor de pariuri on-line. Regasim aici o adevarata retea suspecta de interese pe axa Sorin Constantinescu-Odeta Nestor-Rombet, pusa in slujba tanarului securist Sebastian Ghita, care nu mai este multumit cu numeroasele contracte cu statul obtinute in aceeasi maniera dubioasa, ci vrea sa acapareze un segment nou, cu un mare potential de crestere in urmatorii ani. Despre cuplul Odeta Nestor-Sorin Constantinescu ar fi multe de spus. As enumera pe scurt cateva aspecte notabile: -Odeta Nestor a fost contabila la cateva firme de gambling, lasand in urma ei un prejudiciu de milioane de euro produs bugetului de stat (vezi cazul Bingo Metropolis); a fost promovata in functia de Director al Directiei Financiar-Contabilitate din cadrul Loteriei Romane (cu totii cunoastem "jaful" de la Loterie); in cele din urma, datorita "meritelor deosebite" a fost numita in functia de Presedinte ONJN -Sorin Constantinescu, un alt personaj dubios, are si el in palmares o pleiada de firme in domeniul gamblingului, falimentate cu scopul de a prejudicia bugetul de stat. Il regasim si la Loteria Romana in calitate de consilier (contractul dintre Novomatic si Loteria Romana este investigat de DNA). Din aceasta gasca cu un trecut legat de Loteria Romana fac parte si Tudor Simota (ONJN) si Dan Alexandru Ghita (Rombet). O alta operatiune suspecta este trecerea Loteriei Romane in subordinea ONJN si a ONJN-ului in subordinea lui Victor Viorel Ponta. Prin urmare, se contureaza un adevarat tablou infractional, cu interese murdare, care pot fi dejucate prin atitudinea opiniei publice, investigatii jurnalistice si bineinteles, implicarea DNA pentru destructurarea acestei retele mafiote.

tancau ioan  •  23 octombrie 2015, 13:28

,,Dar, în loc să ajungă și ei ca oamenii în Courmayeur, la doi pași de băncile elvețiene, le-au crăpat săracii elefanți pe pasurile înalte și au rămas ca fraierii să skieze la Montgenèvre, cu ***." hihi ! ce cuvant ,***,!! s.a enervat Tolo,nu mai e baiat bun! deci domnelor si domniilor care ati vrut functiii publice si stati acolo doar la furat atentieeee! SE STRANGE LATUL!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aladyn  •  23 octombrie 2015, 13:28

Madam Odeta a fost director financiar la mai multe firme cu datorii la buget de miliarde.Bunurile unei firme unde dansa a gestionat , au fost scoase la vanzare într-o procedură de executare silită. Intrebare pt Ponta si ceilalti care au pus-o acolo. Ce o recomanda pe aceasta tipa sa ocupe actuala functie? E negru pe alb ca a avut functii in firme la care s-a gasit un dezastru financiar.

Cătălin  •  23 octombrie 2015, 13:30

Respect, domnule Tolontan!

notmatter  •  23 octombrie 2015, 13:35

se pare ca si onjn are postacii sai. ciudat :)

Tavi  •  23 octombrie 2015, 13:42

Bine spun Cataline dar, am si eu o in treated Citatul de mai jos, at fi trecut de baietii de la "less hate more censorship" daca aparea in comentarii? "le-au crăpat săracii elefanți pe pasurile înalte și au rămas ca fraierii să skieze la Montgenèvre, cu ***."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  23 octombrie 2015, 13:43

https://www.riseproject.ro/articol/scamatoria-bingo-cei-care-impart-norocul/ pt domnul tolontan sa vada cine a fost Odeta...multumim pt implicare domnule tolontan. Sunteti singurul...

florin  •  23 octombrie 2015, 13:43

E din ce in ce mai evident ca nu presa, ci ONJN si guvernul sunt cu interesul ascuns la purtator. Sa faca loc pentru casa de pariuri a lui Ghita, e o vaca de muls pe nisa de pariuri sportive. Prima oara au redus impozitele, de la 20-25%, la 1%, dupa care au sarit brusc pe pariurile online, justificat. Cu marea majoritate au curatat piata, ca n-au platit impozitele din urma. Cu bet365 nu le-a iesit schema, ca bet365 a platit, avea si o cota de piata foarte mare, si atunci trebuia sa mai vina cu ceva sa indeparteze clientii de bet365. Si au venit cu abuzul asta si o sa si-o ia in barba rau de tot. Ciudat e ca tanti Odette spune ca bet365 a platit in septembrie si are licenta din 1 octombrie, "conform legii". Dar suntem la sfarsitul lui octombrie si bet365 nu apare pe "lista alba" pe site, adica la "Approved", dar nici la "blacklist", site-urile ilegale. Site-ul bet365 se incarca, la fel si bwin, unul dintre site-urile de pe lista neagra. Macar pe alea de pe lista neagra de ce nu le baneaza, ca sa nu mai poti intra pe site? A cam trecut si perioada de 30 de zile in care pariorii sa poata sa-si retraga banii. In Italia, de exemplu, site-urile sunt banate si s-a terminat discutia... Li s-au cam infundat lui Ponta-Ghita conductele de bani si au ramas in pana de idei!

Flavius Miron  •  23 octombrie 2015, 13:43

propun sa nu raspunda nimeni la numere de telefon necunoscute in urmatoarele 6 luni. Eu nu am incalcat legea intentionat. Nu am avut in viata mea amenzi. Nu cunosc personal, dar sunt sigur ca sunt mii de persoane foarte stresate in zilele astea de posibila amenda de 5-10 mii lei. Sigur is multi copii de liceu care joaca pe alt nume. E o suma colosala! O sa iesim in strada, daca e cazul, din solidaritate. Aproape sigur n-o sa iau amenda, dar cunosc bine conjunctura si nu mi se pare OK sa platesti o amenda din cauza unor functionari incompetenti. In niciun caz n-o sa raspund la nr. de telefon necunoscute... iar apoi o sa merg la tribunal.

doina  •  23 octombrie 2015, 13:44

pai numai poseta din fotografie spune multe! unu: o doamna adevarata nu umbla cu "marci" pe ea, la vedere. doi: din ce salariu si-a cumparat-o? o fi avind si ea un cocos,ceva...

Marius  •  23 octombrie 2015, 13:46

RESPECT, CATALIN TOLONTAN!!

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 13:47

DNA unde esti ? la tunul asta de 60.000.000 euro ??? ALooooooooo DNA ?????

Adrian  •  23 octombrie 2015, 13:48

Ce ai spune tu draga Odeta , daca te-ar speria pe tine si pe familia ta , niste inspectori , care te-ar vedea iesind dintr-un magazin , cu cateva cumparaturi in geanta. Sa iti traga o amenda de 5.000 sau 10.000 de lei, in functie de suma cumparaturilor si sa iti transmita ca numai cu o zi inainte acel magazin a fost interzis in Romania ? Crezi ca este posibil asa ceva , acum dupa ce tu sustii toate aberatiile astea ? raspunsul este DA, asta dupa logica gandirii tale. Si crede-ma o meriti din plin .

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 13:48

Bet365 : Deciziile 2168/07.09.2015 si 2168/07.09.2015 De ce amendati oamenii peuntru 10.09.2015 - 31.09.2015 ???

daniel  •  23 octombrie 2015, 13:49

sa va dea dumnezeu sanatate si putere de munca, ca de libidinosi lingavi, vom mai avea parte.

marian  •  23 octombrie 2015, 13:51

Vor începe procesele,iar când vor pierde să vedem cine va plăti .Pentru ca vor fi și despagubiri.conform legii 54000 v or fi amendati ,altfel intră ei pe penal.Un avocat mia spus ca ei pot intră pe neglijență în serviciu cu consecințe foarte grave,întrucât ceea ce să putut la 15 octombrie adică blocarea accesului la site,se putea la 10 septembrie.D.N.A are o pâine de mâncat și aici.

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 13:51

50.000 utilizatori foloseau in mod curent Bet365. ONJN de ce ati bagat clauza secreta si nu i-ati anuntat ? In 07.09 bet365 trebuia sa continuie activitatea in mod curent ? La banca cand se schimba dobanzile la credite se inchide banca 3 zile ?

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 13:53

ONJN a creat cu buna stiinta aceasta "bula artificiala" 10-31.09 prin introducerea de clauza secreta nepublica. De ce nu ai anuntat ONJN-ule ? Ca sa ne furi 60.000.000 euro ? DNA Aloooooooooooooooooooooooooooo ?

doina  •  23 octombrie 2015, 13:55

si ati uitat un mare sef in viata care ii intrece pe astia la tupeu si mirlanie: GENERALU', INTERESU' NATIONAL aka oprea!!!

raul  •  23 octombrie 2015, 13:56

Foarte bine punctat. Comentariul lui Spartacus10 oglindeste perfect realitatea in privinta mafiei din capul ONJN si din acest domeniu al gamblingului din Romania.

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 13:56

2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015 erau active. De ce ai bagat clauza ONJN ? cu ce scop ? ca sa ne furi 60.000.000 euro ? Licentele din 07.09.2015 au fost active , de ce era necesar clauza sectreta ? DNA Aloooooooooooooooooooooo ? Astia au creat un mecanism sa fure 60.000.000 -120.000.000 euro.

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 14:01

ONJN nu ai introdus tu cu buna stiinta "bula artificiala" la licentele din 07.09 prin clauza secreta , ca sa ne furi 60 milioane euro prin amenzi 15-30.09.2015? DNA Aloooooooooooooooooo ???????

Valahul_gsp  •  23 octombrie 2015, 14:07

Daca ai acordat licentele 2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015 de ce amendezi mai ONJN ? De ce nu te ancheteaza pe tine DNA , ca ai creat mecanism mafiot , prin clauze secrete nepublice ?????

ki g  •  23 octombrie 2015, 14:15

Sal Tolo Stai ca ai atins doar varful eisbergului - vezi un comunicat activewatch si cji de acum o luna pt alte 2 chestii legate de onjn: - blocarea site-urilor fara o decizie a unei instante e o chestie care ridic semne de intrebare serioase - gandeste- te ca pe aceleasi idei pot bloca si gsp.ro pt ca a avut o reclama la un site care dimineata era pe lista alba sji dupamasa pe cea neagra si - toate ip-urile care acceseaza lista de site-uri blocate ajung la STS, deci sa vezi atunci vinatoare de vrajitoare

Șerban  •  23 octombrie 2015, 14:27

Te-ai scos! Deja l-ai băgat de două ori pe Ponta în chestia asta, sigur că-ți meriți banii! Întrebare 1: Este cazul unei datorii restante, adică onorariul l-ai primit mai de demult? Întrebare 2: Speri ca, pe chestia asta, să cadă Guvernul Ponta? P.S. La articolul precedent postarea mea avea .... și specificația că se va alege un adjectiv negativ, dar ai ținut să menționezi că a fost o cenzurare pentru nerespectarea regulilor site-ului. Bravo!

-5000 RON  •  23 octombrie 2015, 14:31

Bravo Tolo, daca ar fi mai multa implicare media cred ca ar cade multe capete "incoronate". Nu cred ca trebuie sapat mult pentru a descoperi utilizarea unei insitutii publice in interesul anumitor jucatori de pe piata. Oricum felicitari pentru articol. Pun pariu ca toata treaba asta a fost discutata in iarna la DUBAI ca prea au curs toate dupa aia :)

unico_biancorosii  •  23 octombrie 2015, 14:32

Chiar asa , daca licenta bet365.com s-a dat in 07.09.2015 (2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015 )de ce ii ancheteaza de oameni ? Ei personal cat iau din amenzile astea de 60 milioane de euro ?

emil  •  23 octombrie 2015, 14:32

"Domeniul jocurilor de noroc este unul de nişă, la fel ca zona drogurilor. E o zonă vicioasă, iar nici Uniunea Europeană nu a ştiut ce să facă" Odeta Nestor Mda, e clar, cucoana ne considera niste gambleri degenerati, numa buni de muls. Urmatoarea mare surpriza va fi la anul cand zeci de mii de jucatori care dau si ei o gheara din cand in cand vor trebui sa plateasca 1% impozit + aprox 700 lei cass.

fzr79  •  23 octombrie 2015, 14:35

Din ceea ce a facut pana acum aceasta institutie, ONJN, a demonstrat ca nu lucreaza in interesul cetatenilor romani, cei care platesc salariile acestor domni si doamne de la ONJN ci in interesul altor grupari fiindca modul defectuos si rau intentionat in care a gestionat problema bet365 nu poate duce decat la aceasta concluzie, au actionat ca un radar al poltitiei care sta ascuns dupa colt insa cu o mica mare diferenta, in acest caz nici un conducator nu stia exact cu ce viteza trebuie sa circule sau care era limita de viteza pe care nu trebuia s-o depaseasca, fiindca nimeni de la ONJN nu i-a spus, lipsa de informare sau dezinformarea indusa cu buna stiinta sau din incompetenta il absolva de vina pe cel care a gresit...

Alin Popa  •  23 octombrie 2015, 14:36

(faza de acum vreo 3-4 saptamani. M=initiala prenumelui operatorului) M. s-a alaturat sesiunii chat. Acum discutati cu M. M: Buna ziua. Bun venit la bet365 Live Chat. Cu ce va pot ajuta? Va rog sa includeti numarul de securitate din patru cifre daca doriti sa discutati despre detalii specifice legate de contul dumneavoastra. eu: buna Eu: 1234 (nu e cel adevarat) Eu: am vazut o postare pe facebook cum ca jucatorii de pe bet365 ar fi pasibili de amenzi colosale Eu: ce stiti? M: Compania noastra este autorizata si reglementata de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, pentru a opera in Romania. Eu: ok. am inteles din postarea aia, dar zicea ca doar cei care au continuat sa joace pe bet365 dupa 10 septembrie vor fi amendati cu 10000 lei Eu: e reala faza sau doar intoxicare? M: Compania noastra este autorizata si reglementata de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, pentru a opera in Romania. M: Gasiti informatia si pe site-ul bet365. M: In subsolul paginii. Eu: deci sa stau linistit ca nu risc vreo amenda? Eu: greu mai raspundeti si nu la intrebari. raspundeti ce vreti voi M: Un moment, va rog. Eu: ok! M: Din pacate nu comentam informatiile aparute pe Facebook. M: Compania noastra este autorizata si reglementata de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, pentru a opera in Romania. M: Informatia o gasiti si subsolul paginii bet365. Eu: dar de ce nu puteti spune. stati dle linistit ca nu riscati nimik? imi tot dati copy+paste... M: V-am informat in acest sens. M: V-am spus ca suntem licentiati in Romania. Eu: ok! nu mai e cazul de al 4 copy-paste M: Acestea sunt informatiile ce le detinem. Eu: nu v-am intrebat unde aveti licenta M: Si vi le putem oferi. Eu: eu acum intrand pe siteul vostru si pariind comit vreo ilegalitate? M: Este responsabilitatea dvs sa va interesati in acest sens. M: Bet365 este licentiat in Romania. M: Din pacate nu detinem alte informatii. Eu: ok M: Imi cer scuze, dar acestea sunt informatiile ce vi pe pot oferi momentan. Eu: multumesc! o zi buna

Andrei  •  23 octombrie 2015, 14:43

ordinul executat de ONJN a fost eliminarea Bet365 de pe piata si distrugerea bazei de Clienti.

Ciociosan  •  23 octombrie 2015, 14:49

E totuşi prea mult de când vă ocupaţi de cei care PARIAZĂ bolnav pe site+uri online, care se ştie că în general sunt periculoase, d+le Tolontan. Ştiu că de fapt vreţi să+i pedepsiţi pe aroganţii de la ONJN,dar totuşi....

Pulimea  •  23 octombrie 2015, 14:52

Sa presupunem ca se dau 54 000 de amenzi. Din 54 000 poate nu toti, dar 30 000 + familii, prieteni, se ajunge la 100 000 lejer de oameni in strada, protestand...Guvernul boc a cazut de la 3-4000 ... Have some fear, *** is here!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fzr79  •  23 octombrie 2015, 14:52

Un om de buna credinta se uita prima data la ce e interzis, e o chestiune psihologica, ma uit la ce e interzis ca sa nu iau amenda, ori in acest caz oamenii s-au uitat pe "lista neagra" afisata de ONJN, de unde sa stie acesti oameni ca acea lista e de fapt inutila pentru publicul larg si se adreseaza doar providerilor de internet?...mai spune doamna ca "necunoastrea legii nu te absolva de vina", pai ce om normal sta sa citeasca legi si ordonante de urgenta de sute de pagini doar pentru a plasa un pariu?, mai ales ca majoritatea nu au studii juridice si poate ca nu inteleg exact ce scrie in acele legi, nu era mai simplu afisezi un banner sau un pop-up in care sa atragi atentia oamenilor sa nu mai parieze pe site-ul x ca risca amenzi?, ceva asemanator cu mesajul de pe pachetele de tigari, nu mai fuma ca risti sa te imbolnavesti de boala y...cand tu ca institutie incepi cu stangul si in loc sa informezi, dezinformezi, nu mai poti sa aduci ca argument respectarea legii fiindca tu ai facut exact opusul, ai indus in eroare si ai contribuit la nerespectarea legii de catre zeci de mii de oameni...

alex popa  •  23 octombrie 2015, 15:02

Si chiar nu e nimic de zis despre diversiunea recenta cu iminentul contract intre CSA ssi FCSB ? Chiar e o intamplare cu aceasta minciuna promovata inainte de zisul miting al suporterilor?

ionnis  •  23 octombrie 2015, 15:12

bv tolo. pe ei pe mama lor. nu se discuta nicaieri la tv de cei 54000 de oameni amendati

NestorPeLaDNA  •  23 octombrie 2015, 15:17

Pai cu cine putea doamna Nistor sa fie asociata ? Cu castigatorii premiului nobel pentru fizica ? Normal ca nu. Cu Udrea, Popoviciu, Ridtzi si alti mega hoti. De altfel, se vede si pe fata ei ca e din categoria "Bica, Topoliceanu & friends". Grija mare, doamna Nestor ! Se vede de la o posta ca o sa faceti o vizita la D.N.A. in foarte scurt timp. Si nu doar in calitate de sef al mafiei numite ONJN. ;) ;)

pep  •  23 octombrie 2015, 15:21

Foarte tare , le dau licenta la bet365.com in 07.09 dar le impun sa se inchida 3 saptamani :)))))))))))))))) Sa le fuga toti clienti :))))))))))))))))))))))))) Dupa 3 saptamani le gaseau nod in papura inca 3 saptamini :)))))))))))))))))))) si uite asa ii eliminau :))))))))))))))))))

Octavian Stăncioiu  •  23 octombrie 2015, 15:25

Ce-mi place aia cu ”***”...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciupi  •  23 octombrie 2015, 15:33

imi cer scuze ca din acest text, pe care daca cineva din parlament, guvern si alte institutii care efectiv ne fac sa rosim il citeste, il declara pe autorul cuvintelor de mai sus dusmanul nr 1 al statului de drept corupt, eu am inceput sa injur la cuvintele individei care ne-a numit "O GRAMADA DE OAMENI".

Sile de la Magazie  •  23 octombrie 2015, 15:40

La schi cu *** la Montgenèvre :-))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciupi  •  23 octombrie 2015, 15:43

eu pariam un leu cincizeci, uneori chiar doi, la bwin, nici nu m-am gandit vreodata ca fiind nemti astia pot face ceva in afara legilor, o faceam mai mult pentru a avea activitate sportiva mentala, iar daca nu castigam - ceea ce nici nu mi s-a intamplat pana acum cu adevarat - ma durea fics in pics, imi tineam creierul departe de neamtul ala periculos, care umbla dupa batrani ca ponta dupa voturi, iar asta era suficient, dorinta mea catre Cel De Sus fiind o rugaciune de seara (ajuta-ma Doamne sa mor viu!).

UnulDinPulime  •  23 octombrie 2015, 15:44

Nu înțeleg un singur lucru. Devreme ce bet365 a contestat decizia lor, rezultă ca decizia lor nu este una finală și irevocabilă. Atunci cum pot da dânșii amenzi pe această decizie? Dacă bet365 câștiga la apel, ce or să facă? Or să dea înapoi banii oamenilor care au plătit amendă? Ar trebui dați în judecată și cerute daune de 10 ori mai mari ca amenda !!!

nausea  •  23 octombrie 2015, 15:46

Ce vorbim aicea de 54 000 de pacalici, prin http://www.mediafax.ro/social/dosarul-revolutiei-din-decembrie-1989-a-fost-clasat-piccj-din-cauza-oboselii-si-stresului-la-revolutie-s-au-tras-focuri-de-arma-intre-militari-video-14859770 toata tara e tratata cu aroganta si dispret .. Cum mai, mor peste 700 de oameni, si totul ca armata era obosita si streasta ?? ptew ..de ce se duce din pib la armata, ca sa fie obositi si stresati cand e nevoie de ei?

pep  •  23 octombrie 2015, 15:47

Care a fost scopul ONJN de a inchide bet365 pina pe 31 septembrie , asta dupa ce le dadusere licenta in 07 septembrie ? 1. Sa le fuga toti clientii daca inchid ? 2. Sa-i faca pe romani infractori si sa le fure din buzunare 60 milioane de euro ? Cum poti sa ceri sa cer sa se inchida 3 saptamani o afacere continua precum un sait de pariuri ? DNA de ce ancheteaza aceasta decizie ciudata ? Sunt un joc 60 milioane euro furati , DNA are limita de la 1 milion.

darvvin  •  23 octombrie 2015, 15:59

De ce este obligatoriu ca licenta sa inceapa cu prima zi a lunii urmatoare ? Daca licentele au ca perioada de valabilitate inceputul unei luni atunci si sfarsitul ei ar trebui sa fie sfarsitul unei luni . De ce bet365 a avut licenta pana pe 10 septembrie ?

calin74  •  23 octombrie 2015, 16:04

incompetenta si smechrie ieftina sunt singurele cuvinte care caracterizeaza activitatea conducerii ONJN-ului - speram ca cineva in tara asta sa se sesizeze legat de activitatea acestor indivizi si sa se ia masuri!

Comentează