Acești șefi pe care-i știm de undeva

Președinta Odeta Nestor și directorul general Tudor Simota, șefii de la ONJN, susțin că cei 54.000 de pariori pedepsiți vor fi un exemplu și o sperietură ”pentru oricine în țara asta”

vineri, 23 octombrie 2015, 11:12

Nu i-am cunoscut pe șefii Oficiului Național al Jocurilor de Noroc, dar îi știu de undeva.

Cînd vorbesc cu președinta Odeta Nestor și cu directorul general Tudor Simota am o senzație familiară.

Le știu de undeva pe Excelențele lor. Apoi mi-am amintit.

Întîi, i-am întîlnit în 2002 în biroul lui Mihai Tănăsescu, ministrul de finanțe. ProSport, ziarul la care lucram atunci, investiga neregulile din Loterie. Publicul se plîngea prin scrisori interminabile. ”Știu eu că aveți un interes!” a fost salutul ministrului. Discuția a fost măruntă, demnitarul se răstea, am plecat repede, cu Ovidiu Ioanițoaia abținîndu-se să nu izbucnească și el, precum ministrul dezlănțuit.

Tănăsescu îi ținea în brațe pe legendarul director Nicolae Cristea și pe George Copos.

Erau vremuri anapoda, ca să afli o informație publică trebuia să spargi Kremlinul. Doar insistențele presei, ale societății civile și echilibrul lui Vasile Dâncu, deși coleg cu Tănăsescu în Guvernul Năstase, aveau să aducă Legea accesului la informațiile de interes public. Pe fondul condițiilor de aderare europene, evident.

Apoi, i-am întîlnit pe Odeta Nestor și pe Tudor Simota, cînd oamenii lui Puiu Popoviciu din MTS au concesionat baza Tineretului de la Șosea. Demnitarii dădeau cu pumnul în masă! A fost nevoie de mobilizarea mai multor ONG-uri și de ani de articole în ziare pentru ca între Arcul de Triumf și Casa Presei să nu se nască un cartier de betoane.

Nestor și Simota n-au îmbătrînit deloc în ani. Arată impecabil.

Prin 2009, i-am văzut și printre directorii Monicăi Ridzi, cînd am întrebat prima oară ce s-a întîmplat de 2 Mai. Ministrul Ridzi a venit, sigur pe sine, la o conferință de presă. ”De ce e lumea nemulțumită? Se poate și mai scump!”, a zis ea. Unul dintre ștabi ne-a luat peste picior de la tribună, că dacă am fi suficient de bărbați am pricepe care-i treaba, am accepta deciziile lor și bună ziua!

I-am văzut, mai apoi, pe șefii ONJN în jurul Elenei Udrea, cînd cu ”Gala Bute”, în primăvara lui 2011. ”Cine a mai organizat o gală de box profesionist pe bani europeni?”, scriam. Cum cine, noi! Pen’că așa vrem!

Au fost patru ani cumpliți.

Cam 40 de luni de hăituială și sute de articole în care credeau doar oamenii. Mii de emailuri ale oamenilor către Guvernul Boc de li s-a blocat într-o dimineață serverul. Nu îi interesa.

Udrea ne amenința cu Serviciile, private probabil, pe holurile Parlamentului. Președintele Băsescu ne amenința cu Parchetul la televizor. Blejnar fojgăia printre documentele fiscale. Bica umbla cu galena pe calorifer.

Iar Elena Udrea continua să se laude la toate televiziunile și pe toate siteurile cu Gala Bute. Ca ”Superdirectoarea Nestor”, cum scria recent un site. Cînd a fost huiduită la Romexpo, de nici Bute n-a putut s-o scoată, mai era puțin și lumea îl fluiera și pe el, ministrul a trecut peste fără să tresară. ”Totul e legal, acest dosar n-are ce să caute la DNA!”.

Trei lucruri au avut în comun acești oameni:

  1. Ideea că toți ceilalți sînt mici și problemele lor sînt neimportante.
  2. Convingerea că presa care relatează are un interes ascuns.
  3. Obișnuința că doar ei au dreptate și că, dacă vor acționa în forță suficient de mult timp, ceilalți se vor intimida și vor renunța.

Nu i-a interesat nici un dialog și au făcut din opinia lor un vector de dominare. Dacă ai în față 54.000 de oameni cu probleme, nu tu ai greșit, că ești om imperfect și tu, tu n-ai nici un dubiu, ăia 54.000 s-au născut cu genă de infractori.

În teoria dreptului, asta se numește ”viziune decizionistă” a guvernanților. Legea devine un simplu raport de forțe, menită să înspăimînte, exact așa cum spun azi Odeta Nestor și Tudor Simota în interviul acordat colegilor mei de la Gazetă: ”Ne pare rău că o grămadă de oameni au intrat în această vîltoare, însă o să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea! Clar o să se gîndească de două ori înainte să-și facă un cont!”.

”Iar noi vom avea o imagine bună, că în România nu mai este de joacă!” Odeta Nestor, președinte ONJN

Numai că, impusă astfel, cu puterea contra ideii de drept a oamenilor, legea nu e puternică, ci fragilă.

54.000 de oameni sînt puși pe drumuri, vînați și sancționați ca să avem o imagine bună. Imaginea MTS de la ”2 Mai”, imaginea României din Gala Bute. Imaginea lui Sebastian Ghiță, prietenul premierului Victor Ponta și șeful neîncoronat al pariurilor online din România?

E timpul ca toți acești 54.000 de jucători periculoși care au făcut afaceri cu un offshore din Gibraltar, că acolo sînt înregistrate casele de pariuri, acești 54.000 adevărați infractori de talie internațională să fie pedepsiți. Uite că statul a descoperit, cu ajutorul ONJN, marile afaceri ale românilor care și-au cărat banii în firme offshore!

În toate aceste decenii și de fiecare dată am crezut sincer că la mijloc e doar un ego cît funcțiile lor mari. La început, văzîndu-i atît de superiori și agresivi, nu am suspectat altceva. Am socotit că se cred intangibili pentru că au înșeuat caii neobosiți ai Puterii.

Și, de fiecare dată, am văzut că nu erau pe cai, erau, în ”superba lor trufie”, pe elefanții lui Hannibal. Călătoreau cu grămezile de cash ”sfărîmînd vertebrele acestor Alpi albiți de spaimă”.

Dar, în loc să ajungă și ei, ca oamenii, în Courmayeur, la doi pași de băncile elvețiene, le-au crăpat săracii elefanți pe pasurile înalte și au rămas ca fraierii să schieze la Montgenèvre, cu pulimea.

Și n-au învins.

Comentarii (183)Adaugă comentariu

stiatzik  •  23 octombrie 2015, 16:13

Sa ne explice doamna O (sau cum naibii o cheama) cum a reusit sa stranga acea avere declarata din veniturile declarate, pentru ca sa fiu al naibii daca inteleg cum a putut strange toti acei bani din acele venituri.. Sau poate a jucat si ea la pariuri, cine stie.

Mircea B.  •  23 octombrie 2015, 16:33

O zicală spune:" De aici și până la Dumnezeu te mănâncă sfinții !!", și se potrivește de minune în acest caz. Până nu avem curajul să schimbăm "sfinții" din sistem ne facem speranțe deșarte !!!

bogdan  •  23 octombrie 2015, 16:35

Foarte bun articolul, ciudat cum de 20 de ani is aceleasi persoane in posturile cheie de conducere ale statului. Ar trebui intrebat cum ajuns doamna asta in fruntea ONJN, a fost concurs pentru ocuparea postului? Prin ce ordin a ajuns sa conduca institutia.

adrian  •  23 octombrie 2015, 16:39

Cam cat costa geanta pe care o are Odeta? Cred ca este echivalentul a peste 6 salarii pe care le castiga la ONJN...interesant de investigat din ce bani isi asigura un trai atat de boem...banii "vorbesc"...deci luati urma banilor...

marius  •  23 octombrie 2015, 16:42

Astazi am trimis la ANI solicitare sa-i verifice doamnei averea...cred ca daca facem mai multi aceasta cerere vor fi nevoiti s-o faca...asa ca va incurajez sa solicitati si voi acelasi lucru.

pep2  •  23 octombrie 2015, 16:43

"Noi aplicam legea" si dam amenzi. Fals ! Au crea un mecanism ilegal si mizerabil de aduce oamenii in acesta situatie. bet365 a obtinut licenta in 07.09.2015 ( licentele 2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015) pina la sfarsitul anului 2015. De ce sint oamenii amendati pentru 10-30.09.2015 ? DNA nu ancheteaza acest furt de 60 milioane de euro ?

Lucka  •  23 octombrie 2015, 16:44

Superioritatea si agresivitatea este specifica bugetarilor cu o leafa de min 5000 pe luna ! Desi merg la slujba cu masini de 4-5000 euro , acasa au supermasini . Este primul lucru pe care il fac : isi cumpara supermasini ca a 2-a masina :-)

pep2  •  23 octombrie 2015, 16:48

Prin clauza secreta nepublica la licentele 2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015 au cerut bet365 sa-si inchida afacerile in Romania pina la 31.09.2015. Cu ce drept sa blocheze banii oamenilor din conturi ? Banca se inchide 3 saptamani cand isi reinnoieste licenta ? Vin oamenii la usa ingrijorati ca li s-au furat banii. Cum sa inchizi bet365 3 saptamani ? sa se certe cu clientii asta e rolul ONJN ? sau poate sa aduca cetatenii in situatie infractionala si sa le fure 60-120.000.000 euro ? Aloooooooooooo DNA ? E suma mare aici ....

adrian  •  23 octombrie 2015, 16:59

Astazi am trimis o solicitare la ANI pentru a-i verifica averea doamnei Odeta Nestor...este o discrepanta intre viata boema afisata si veniturile declarate. Va incurajez sa faceti la fel...daca primesc o solicitare de la mai multi, cei de la ANI vor fi nevoiti sa-i dea curs. https://www.integritate.eu/A.N.I.-interactiv/Sesizări.aspx Buna ziua, Va rog sa verificati discrepanta intre veniturile declarate si averea declarata (conform declaratiei de avere si interese) a doamnei Nestor Odeta Cristinela , Presedinte a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. http://onjn.gov.ro/relatii-publice/informatii-de-interes-public/declaratii-de-avere-si-interese/

nep  •  23 octombrie 2015, 17:04

DNA ancheteaza ONJN ca fura banii oamenilor 60-120 milioane de euro !!!! 50.000 utilizatori de bet365.com de 3-4-5 ani sunt inselati pentru perioada 10-30.09.2015 , ONJN nu a anuntat clauzele secrete la licentele 2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015. De ce nu a anuntat ? De ce emendeaza oamenii daca nu a anuntat ? E acesta un mecanism ilegal mafiot de furt a 60-120.000.000 euro ? de ce amendezi pentru 10-30.09 daca nu ai anuntat clauzele secrete la licentele bet365 din 07.09. E furt pe fata ! DNA ALoooooooooooooooooooooooo ?????

Spartacus10  •  23 octombrie 2015, 17:11

http://www.pna.ro/sesizare.xhtml http://www.pna.ro/ce_contine_sesizare.xhtml Intrati pe site la DNA pentru sesizare!

boro  •  23 octombrie 2015, 17:16

@catalin: o intrebare pt onjn: casele de pariuri au acum nu licente, ci "drept de operare temporar", un termen care nu apare nicaieri in lege, ci e inventat de onjn. Amenzile au fost data pe baza prevederilor din lege (acea cu valabilitatea LICENTELOR de la 1 ale lunii). Licente nu exista, ci doar drepturi temporare de operare! Pe ce prevederi legale au fost asimilate aceste drepturi cu licentele ???

Paul  •  23 octombrie 2015, 17:18

"... însă o să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea." Acest lucru te duce cu ideea ca acesta a fost obiectivul. Toate deciziile lor au fost luate la limita legii pentru a permite aceasta vanatoare de vrajitoare. Au ales sa nu educe jucatorii, sa nu-i atentioneze ca sunt in pericol sa comita o contraventie. Le-a pasat doar de a da un exemplu, indiferent de consecinte. Care este spiritul acestei legi, si a oricarei legi de altfel, sa invete cetateanul sa respecte legea. Aceasta lege are ca scop impozitarea unor sume care circula in spatiul virtual. Jucatorii care au jucat la bet365 in perioada 10-30 septembrie, au ales sa joace pe o platforma care luase licenta, stiind ca anul viitor vor trebui sa plateasca impozite. Nu au trecut pe alte siteuri pentru a se ascunde si a evita plata acestor sume. Nu poti acuza de rea intentie zeci de mii de oameni care au respectat spiritul acestei legi. Cand a intrat noul cod rutier in vigoare, nu am vazut a doua zi zeci de echipaje la panda pentru a-i amenda pe cei care greseau. Oamenii erau opriti, l-i se explica ce-au gresit si erau invatati ce trebuie sa faca. Asa se face cand apare o lege noua, este o perioada tranzitorie in care toti cei implicati invata sa respecte acea lege.

1X2  •  23 octombrie 2015, 17:18

Multumim ca sustineti cauza noastra, domnule Tolontan. Cred ca cei care propun aceste amenzi ar trebui sa isi faca griji, fie si numai din punctul de vedere al numarului de comentatori de la acest articol. Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca cei care pariaza sunt in general tineri...poate si un pic teribilisti...si nu cred ca isi doresc o miscare de protest in masa. Asta in conditiile in care e clar ca se face un abuz

Pacala  •  23 octombrie 2015, 17:19

Cat din amenda de 60-120 milioane de euro intra in buzunarele angajatilor ONJN , prime de obiectiv etc ? Poate au facut "schema" asta sa se umple de bani ...

Dorin  •  23 octombrie 2015, 17:26

Ar trebui sa autosesizeze avocatul poporului in cazul celor 54000 de pariori...sau doar in cazul lui oprescu se autosesizeaza...ca noi "nu facem "parte din popor.

Legea  •  23 octombrie 2015, 17:39

Legea spune ca licentierea caselor de pariuri se face pina pe data de 10 septembrie. Bet365.com a primit deciziile 2168/07.09.2015 si 2169/07.09.2015. De ce le-a dat drept de operare deabia din 1 octombrie , cand legea cerea ONJN sa faca licentierea pana la 10 semptembrie ? De ce in 7 nu le-a dat dreptul incepand cu 10 termenul limita ? R: Ca sa-i arda pe fraieri cu 60.000.000 euro ? nu e ilegal ONJN ?

fzr79  •  23 octombrie 2015, 17:39

@Paul ...foarte bine punctat...cat despre avocatul poporului aka Ciorbea, doarme in izmene, nu-l intereseaza decat sa-i apere p-aia care l-au cocotat in functie, desi se lauda ca are nu stiu ce firma de avocatura cu profit de milioane, a mai tanjit si la functia de avocat al poporului si acolo numai poporului nu-i ia el apararea...

alex  •  23 octombrie 2015, 17:41

daca bet365 castiga in Apel, sanctiunea nu ar avea niciun temei legal !!!

Cătălin Tolontan  •  23 octombrie 2015, 17:57

@ john • 23 octombrie 2015, 12:45 • (editează)si e moral ca in josul paginii sa -i faci publicitate lui ghita? ----------- daca nu abordam subiectul, atunci puteam fi suspectati pentru ca in pagina apare publicitatea la winmasters. Nici daca il abordam nu-i bine :-) Nu legam niciodata editorialul de publicitate! Am si scris in clar acum citeva zile, cind am publicat primul articol acest lucru.

Dani  •  23 octombrie 2015, 18:03

1. Daca bet365 a avut licenta din 1 octombrie , de ce a aparut in lista in 6 octombrie ? 2. De ce a fost retrasa licenta bet365 ?

Vlad  •  23 octombrie 2015, 18:05

Forza Tolo!!! La inceput nu credeam, am fost printre ce care incepand cu Dosarul Transferurilor am sustinut ca nu va iesi nimic si toti vor scapa...uite ca nu e asa. Azi rad ei...dar vorba regretatului nea Traian :"Se strane latzul baieti".

Andrei  •  23 octombrie 2015, 18:08

Doamna Odeta este o variatiune pe tema data a femeii marca TSD : poleiala peste lipsa de substanta, cv-uri cu multe cursuri si putina carte cu adevarat , tupeu si artag . Ei nu i se poate spune '' Ce faci fa Odeta? Aveai chef de niste amenzi?''. Un personaj autosuficient , atotstiutor , ''atotstivuitor'' vorba lu' Cristi Borcea.

eu  •  23 octombrie 2015, 18:10

Prosti noi daca jucam la mizeria de winmasters

robert  •  23 octombrie 2015, 18:13

100. % e politica decizia de a exclude bet 365 din tara acum winmasters ofera 365 ron bonus:)) nu miroase bine deloc ce face onjn pe aici

dice  •  23 octombrie 2015, 18:16

Super articol. Oamenii astia sunt total rupti de restul societatii. Cand sunt la Putere se comporta ca niste drogati. Ar avea nevoie de puscarie, sa se racoreasca, si de unde sa nu iasa ca au devenit scriitori (ce *** de lege, si cum de nu vrea nimeni s-o schimbe...). Insa dreptate adevarata inseamna sa ajunga ei si familiile lor IN STRADA, sa se imprumute de la cunoscuti, sa se confrunte cu toate dificultatile oamenilor care vor sa traiasca fara sa fure.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica  •  23 octombrie 2015, 18:20

citesc legile , caut partea cu licentierea din 1 a lunii urmatoare , dar de unde ar fi trebuit sa stiu ca exista asa ceva in lege ? 9. La articolul I, după punctul 12 se introduce un nou punct, punctul 12^1, cu următorul cuprins: "12^1. La articolul 10, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins: «(8) Procedura de administrare a Fondului de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc va fi stabilită prin ordin al preşedintelui O.N.J.N.»." 10. La articolul I punctul 13, alineatul (2) al articolului 11 se abrogă. 11. La articolul I punctul 14, alineatul (1) al articolului 12 se modifică şi va avea următorul cuprins: "ART. 12

Nica  •  23 octombrie 2015, 18:21

13. La articolul I, după punctul 15 se introduce un nou punct, punctul 15^1, cu următorul cuprins: "15^1. La articolul 14, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: «ART. 14 (1) Nivelul taxelor pentru eliberarea licenţelor de organizare a jocurilor de noroc, a autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc şi al taxei de acces prevăzute la art. 13 alin. (4), precum şi nivelul minim al capitalului social subscris şi vărsat de operatorii economici organizatori de jocuri de noroc sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă şi pot fi modificate prin hotărâre a Guvernului.»" 14. La articolul I punctul 16, la articolul 14 alineatul (2) litera b), litera C a punctului (v) se abrogă. 15. La articolul I punctul 18, alineatul (1) al articolului 15 se modifică şi va avea următorul cuprins: "ART. 15

robert  •  23 octombrie 2015, 18:28

atata vreme cat jucatorii de la bet inrtra la winmastars pe ei nu i mai intereseaza ca o sa piarda procesul cu bet365 banii o sa i ia de la stat cine o sa plateasca daca pierde procesul? Tot taxele noastre se duc la ei dar lu ghita ii convine ca ii vin clienti la win masters

Nica  •  23 octombrie 2015, 18:34

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 77 din 24 iunie 2009privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc Acte modificatoare #M1: Legea nr. 246/2010 #M2: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 #M3: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2011** #M4: Legea nr. 293/2011** #M5: Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012 #M6: Legea nr. 187/2012 #M7: Legea nr. 5/2013** #M8: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 #M9: Legea nr. 227/2013 #M10: Legea nr. 255/2013 #M11: Legea nr. 280/2013 #M12: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2014 #M13: Rectificarea publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 33 din 15 ianuarie 2015 #M14: Legea nr. 124/2015

mirel  •  23 octombrie 2015, 18:53

daca nu se luau de jucatori si faceau treburile in liniste erau acu bine mersi; cand ii lacomia si prostia mare atunci iasa la suprafata

dumi  •  23 octombrie 2015, 19:18

Toata aceasta poveste are un scenariu gandit si bine pus in practica de catre Ghita, posibil implementat si prin "grija" bunului sau prieten Ponta; daca vreti sa raspundeti mojiciei celor mai sus amintiti este foarte simplu: toti cei care aveti conturi pe winmasters intrati si autoexcludeti-va; asa poate inteleg si ei ca ne-au subevaluat capacitatea intelectului; in plus nu pierdeti nimic deoarece winmasters este o mizerie de casa de pariuri; singura acreditata in Romania pe mediul on line care daca mai si castigi isi rezerva dreptul sa-ti valideze retragerile intr-un interval de timp care poate atinge chiar si 6 luni de zile; acest lucru poate fi verificat si in regulamentul lor de pariuri, sectiunea retrageri din care citez: "3.15 În cazul unei cereri de retragere, ne rezervăm dreptul de a stabili sume minime sau maxime de retragere pentru fiecare client. În acest caz, clientul va primi câștigurile lui/ei în până la șase (6) rate lunare egale." Unde la alta casa ati mai pomenit asa ceva!!!

serban  •  23 octombrie 2015, 19:33

ca sa va faceti o idee despre distinsa doamna platita din banii contribuabilor ... trist de tot http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cea-mai-rasfatata-bugetara-din-romania-nici-presedintele-tarii-nu-si-permite-atata-lux--91123.html

adriani  •  23 octombrie 2015, 19:34

Acesti oameni fac parte dintr-un vechi sistem care se autointretine. Un sistem pe care esti sigur ca l-ai doborat doar cand ai inlaturat si ultimul membru. Si din pacate mai e mult pana departe.

serban  •  23 octombrie 2015, 19:35

lexus si louis vuitton ... din banii fraierilor care-si platesc taxele si impozitele

serban  •  23 octombrie 2015, 19:36

lexus si louis vuitton ... din banii fraierilor care-si platesc taxele si impozitele http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cea-mai-rasfatata-bugetara-din-romania-nici-presedintele-tarii-nu-si-permite-atata-lux--91123.html

Nica  •  23 octombrie 2015, 19:41

Ma ajuta cineva pls ? Caut in lege unde pentru "drept de operare temporar" nu pentru "licenta" zice ca se aplica cu 1 a lunii viitoare. Referitor la Bet365 : 2168/07.09.2015 , 2169/07.09.2015 de ce nu a primit drept din 07.09.2015.

pawn  •  23 octombrie 2015, 19:49

bun, ok, or avea odetul si simoneta din poza figuri care respira necinste, s-ar putea sa existe oameni d-astia (si exista) peste tot in romania (si nu numai), la institutii de stat ( si nu numai), dar a promova scrisoarea unui gambler (si credeti-ma, astia sunt la fel de intaratati ca drogatii sau alcoolicii) ca manifest, ba mai mult, sa indemni la delatiuni care.. pai, de maine, tot romanu' care n-are alta treaba in viata decat sa bea si sa parieze la fotbal o sa porneasca sa-si denunte sefu'. despre care "stie el ca e 'ot, ca fura si ca..." chiar asa, redactorilor gsp - ma refer la aia mici, cu 10 milioane/luna - ce parere aveti despre eternizarea lui tolontan si alui ioanitoaia la conducerea gsp? cati bani or avea faraonii astia? castigati cinstit, oare?

pawn  •  23 octombrie 2015, 19:56

bai, unui antibasist furibund cum sunt eu, ar trebui sa-i placa orgasmic articolul lui tolontan. dar nu merge, nu e ok, adica nu e democratic si nu duce intr-o directie buna, ci doar spre alta manipulare politica. e tot basism acolo, dar intors pe dos (din partea unui fost basist, ca tolontan, evident), adica e un basism populist, pentru "saracii" care au pariat si n-au castigat. firma aia, bet365, nu si-a platit taxele, despre ce vorbim??

Serban  •  23 octombrie 2015, 20:05

Domnule Tolontan, am o intrebare. Oare au trimis ei pe 10 septembrie informarea catre GSP ca toti cei care vor mai paria la BET365 si/sau alte siteuri vor fi amendati de la 5000 la 10.000 de lei si a refuzat GSP sa publice? (parca asa zicea doamna ca nu a reactionat presa, de parca era treaba presei) Eu daca as fi vazut asa ceva nu as mai fi pariat, dar nu am vazut si intru in fiecare zi, chiar de mai multe ori. Probabil am intrat de sute de ori in perioada respectiva. Nu mi-ar fi scapat.

Nica  •  23 octombrie 2015, 20:09

Ma ajuta cineva pls ? Caut in lege unde pentru "drept de operare temporar" nu pentru "licenta" zice ca se aplica cu 1 a lunii viitoare. Referitor la Bet365 : 2168/07.09.2015 , 2169/07.09.2015 de ce nu a primit drept din 07.09.2015 .

Nu Merge Asa..  •  23 octombrie 2015, 20:21

Tentativa de intimidare. Incearca sa ne invete si pe noi astia mai tineri cu sistemul.. dar presimt ca nu le va merge :). Cu parintii nostrii ati facut ce ati vrut pentru ca ei saracii.. s-au bucurat doar de titlul "democratie" pentru ca au scapat de un sistem mult mai bonav. Dar noi, noi suntem cei care urmarim CNNul, citim presa internationala si suntem informati cu privire la ceea ce inseamna chestia aia.. pe care voi nu o intelegeti.. Drepturile Omului. Sunt timpuri apuse pentru aceste strategii si nu puteti amenda 54k oameni doar ca sa va faceti voi jocurile. Ati inteles gresit democratia.. stati jos domnilor! Nu puteti pune mana pe detele mele personale, nu va semnez nici o amenda, mergem in instanta. Va dau in judecata si daca imi cereti 1 Leu, sa va fie clar! Mergem pan la CEDO, nu am nimic impotriva. Sunt tanar si pregatit sa ma lupt cu sistemul pentru viitorul copiilor mei!

-5000 RON  •  23 octombrie 2015, 20:22

@Pawn - din cauza astora ca tine tara asta e asa cum e. Bet365 a platit in luna septembrie 20 MIL EURO la bugetul de stat impozite retroactive dupa care o institutie de stat le da dreptul de licentiere si li-l retrage dupa cum le vine lor. In orice tara normala un astfel de contribuabil avea un tratament special dar in cazul nostru pentru ca incurca pe cine nu trebuie au cautat tot felul de motive ca sa ii scoata de pe piata si sa le fugareasca clientii la casele de pariuri "pretene". Cat despre asocierea pariori = drogati sincer prin anii 50 cred ca mai gaseai asftfel de pareri. Oricum si eu cred ca "antibasistii furibunzi" sunt asemanatori pedofililor deci suntem ok :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grig  •  23 octombrie 2015, 20:23

fff scurt azi: " la brutarie...".

Adu  •  23 octombrie 2015, 20:46

Eu inteleg ca ONJN se ocupa de reglementarea activitatii firmelor de pariuri, ca ele sa functioneze legal. Daca o firma de pariuri functioneaza ilegal, e treaba ONJN sa o inchida, dar nu sa vaneze clientii care au fost victime ale acelei firme.

marti  •  23 octombrie 2015, 20:50

@ Catalin Tolontan - puteti va rog gsp.ro sa cereti la OJNJ deciziile bet365 : 2168/07.09.2015 , 2169/07.09.2015 ? sa vedem de i-au obligat sa-si inchida saitul pina pe 30.09 ? De aici a pornit scandalul.

Marius  •  23 octombrie 2015, 21:27

Totul a fost PREMEDITAT, o idee sa se aduca bani la buget. Este vorba de 120.000.000 euro. Ca s-a mers la 2 capete, adica sa se puna monopol pe piata online din tara. In urma emisiunii de la Realitatea propun si eu o dedicatie care se potriveste perfect. http://vreaupresedinte.gandul.info/votesti/imi-pare-tare-rau-pinocchio-o-piesa-cu-dedicatie-pentru-victor-ponta-de-la-1q-sapro-sa-o-asculte-sa-o-danseze-si-sa-asculte-mesajul-13530584

dreptate  •  23 octombrie 2015, 22:04

domnule dragnea, tocmai ati pierdut 150.000 de voturi, degeaba ii mariti pensia lu bunica ca ea tot va vota cum ii spunem noi

Cosmin  •  23 octombrie 2015, 23:57

Oricare ar fi sfarsitul acestui circ, va multumesc Domnule Tolontan. V-ati gandit ca la pensionare sa ne lasati o carte in care sa regasim tot parcursul Dumneavoastra editorialistic si de cate usi inchise v-ati lovit si-a trebuit sa le deschideti, de toti acesti sarlatani care ne iau drept un popor de prosti (care si suntem defapt) ? Va multumesc,

mihai  •  24 octombrie 2015, 0:11

vad ca despre 'interesul national' inca nimic,tolontane!deontolog mic..

Comentează