După 15 ani de investiții și 7 luni de la inaugurare, ”Unitatea modernă pentru arși” de la Floreasca nu a fost încă folosită

Corpul de spital fusese gîndit fix pentru ”operaţii în caz de calamităţi cu arși şi accidente colective”. Ioan Lascăr explică de ce nici un pacient nu a ajuns acolo de 7 luni. Nici măcar răniții de la ”Colectiv”

luni, 2 noiembrie 2015, 8:04

UPDATE: COINCIDENȚĂ TULBURĂTOARE. Un cititor semnalează că Spitalul Floreasca a publicat pe site un anunț de angajare pentru Unitatea modernă de arși chiar pe 30 octombrie 2015, cu cîteva ore înainte de catastrofa din club. O altă realitate a sistemului românesc de sănătate: la 7 luni după inaugurarea din aprilie 2015, centrul este nefolosit și personalul încă se recrutează.

spitalul_clinic_floreasca_anunt

UPDATE: Iată ce prevăd documentele Băncii Mondiale prin care s-a asigurat finanțarea.
Civil works and endowment with equipment will include the: (a) rehabilitation of intensive-care units; (…) (e) creation of four new burn units (with roughly
six beds each within a regional hospital);
 

Four burn units of 6 to 8 beds each will be created in Bucharest, Iasi, Timisoara, and Tirgu Mures, in order to achieve an equitable distribution at the national level of the capacity of severe burn treatment and to avoid long-distance transfers.  The burn centers require the complete endowment of at least two operating rooms, one septic and one aseptic room for each center, and the creation of rooms with positive and negative pressure”

31 de tineri au murit. Ce punem la dispoziția doctorilor care încearcă din răsputeri să-i salveze pe cei 90 de răniți în stare critică și gravă?

691808-01

Povestea care urmează ne-a fost spusă chiar de către medici. Și nu am publicat-o pînă cînd n-am avut toate pozițiile oficiale, chiar dacă unele sînt contradictorii.

Pe 9 aprilie 2015, la Spitalul de Urgență Floreasca se inaugura ”Unitatea modernă pentru arși”: un corp special de spital, format din 6 saloane și o sală de operații.

”Ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu, prezent la inaugurare, a precizat că Spitalul de Urgenţă Floreasca are o unitate de elită, prima dintr-o serie care va avea cinci sau chiar şase unităţi de acest fel”, descrie Mediafax.

”Bolnavii cu arsuri profunde, care acoperă peste jumătate din suprafaţa corpului, vor putea fi trataţi ca în Occident în noua unitate a spitalului Floreasca. Arsurile grave vor fi tratate într-o sală specială, unde se pot face şi operaţii în caz de calamităţi şi accidente colective. Pacienţii vor putea fi îmbăiaţi, conectaţi la aparatele care-i ajută să respire şi să nu simtă durerea”, relatează TVR. Aici puteți vedea știrea din aprilie 2015 de la TVR. Asta după ce, despre calvarul construcției și dotării acestui centru relatase și Anca Grădinaru la Antena 1 în 2012. Problemele se rezolvaseră, spuneau oficialii în aprilie 2015.

”Sînt şase saloane în total, cu doar un pat pe salon. Astfel, pacienții nu vor mai risca să ia microbi de la alţi bolnavi” Știrea TVR despre inaugurarea ”Unității moderne pentru arși” 

„Această Unitate este unică în ţară. Repet, este vorba de pacientul ars grav. Pacientul este instalat pe un brancard care culisează şi este introdus într-un modul care seamănă cu unul spaţial”, a spus şeful Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă de la Floreasca, Ioan Lascăr, pentru Mediafax.

Medicul a explicat: ”Aveam 40 de paturi, acum avem în plus şase, aveam două săli de operaţie în departament şi una la cronici, acum avem aici una pentru pacientul cu arsură gravă. Această unitate este destinată în exclusivitate arşilor grav, cu peste 50% din suprafaţa corpului cu arsură profundă, estimăm că vor fi probabil cîteva zeci pe an”. Doctorul a mai spus că ”unitatea are deasupra o uzină de aer steril, singurul aer care intră în unitate, prin plafon”.

Investiția a durat 15 ani.

Construcția a început în 2000, a fost realizată cu fonduri de la primăria Sectorului 1 și a fost finalizată în 2008. Apoi, din 2008 și pînă în 2014, dotările medicale au costat peste 4 milioane de euro și au fost asigurate de Ministerul Sănătății.

După 15 ani de chin, pe 9 aprilie 2015, Unitatea modernă pentru arși a fost inaugurată.

Pe 30 octombrie 2015, cînd oamenii arși în clubul Colectiv au ajuns la Spitalul Floreasca, ei nu au fost duși în cele 6 saloane dedicate și în sala de operații care așteaptă în Unitatea modernă pentru arși.

Pentru că Unitatea modernă pentru arși nu a funcționat. La scurt timp după inaugurarea festivă, probleme tehnice au împiedicat-o să devină operațională. Și nu a tratat nici un pacient.

Intrat la telefon în această dimineață la Europa FM, ministrul Nicolae Bănicioiu a spus inițial că unitatea specială „e în stare de a fi funcțională”.

Întrebat ce înseamnă „în stare de a fi funcțională”, ministrul a admis că „din cîte știu și din ce mi-a spus profesorul Lascăr, ea nu e funcțională acum, dar va deveni funcțională în cîteva zile, pentru că a avut o problemă tehnică”. Ministrul a mai spus că a fost inaugurată în aprilie pentru că altfel am fi pierdut banii de la Banca Mondială, care finanțează proiectul.

Purtătorul de cuvînt de la Urgență Floreasca și șeful UPU, Bogdan Oprița, a declarat unui reporter Europa FM că „nu discut această chestiune, vă rog întrebați-l pe doctorul Lascăr”.

După ce am avut dialogul cu ministrul la Europa FM, conform mărturiei unui oficial al spitalului Floreasca, acolo a avut loc o ședință.

Într-o convorbire telefonică pe care am avut-o imediat după ședința de la ”Floreasca”, profesorul Ioan Lascăr a admis că ”pînă acum, Unitatea modernă de arși nu a fost folosită de cînd a fost inaugurată pentru că nu am avut mari arși și au fost, e adevărat, și niște probleme la sistemul de aer”.

Medicul Ioan Lascăr a explicat că ”Unitatea a avut, într-adevăr, probleme tehnice, dar s-au remediat. Am optat să nu operăm în acea sală pentru că avem 14 internați și noi operăm în trei săli în același timp. Am dedicat o zonă a terapiei intensive pentru aceste cazuri. Nu am vrut să separăm bolnavii pentru că nici nu pot separa resursa umană pe care o am la dispoziție. Nu pot să-i pun pe medici să alerge cu liftul”.

”Am făcut totul spre binele pacienților” Profesor doctor Ioan Lascăr

”Vă înțeleg întrebările că e normal să vă întrebați și dumneavoastră și oamenii de ce nu o folosim dacă s-au băgat atîția bani. Dar e prea mică, în materie de capacitate, pentru situația de acum. Tocmai acum ne-am adunat într-o ședință și, pe măsură ce pacienții vor evolua, îi vom putea muta, eventual, acolo”, a spus doctorul Ioan Lascăr.

Comentarii (93)Adaugă comentariu

Catalin  •  2 noiembrie 2015, 11:01

Incredibil :( !

Niculae Moromete  •  2 noiembrie 2015, 11:03

Abisul este specialitatea mizeriei umane generate in cele din urmă numai şi numai din mandrie.

Calin  •  2 noiembrie 2015, 11:11

Nu mai ne mira nimic in tara asta. Catalin, nu iti merge conectorul pentru facebook, nu se poate "share".

Florin  •  2 noiembrie 2015, 11:12

Lasa ca o sa duca arsii in catedrala mantuirii neamului asta care continua sa doarma somnul cel de moarte manipulat de biserica..institutie de tip mafiot...prostit pe fata...vai de voi...oamenii mor fara ingrijire medicala adecvata si voi aruncati 400 000 000 euro pe satana..***.treziti-va"in acele vremuri e scris demonii se vor preface ingeri de lumina" chiar nu va cade fisa???wake up!!ca e deja prea tarziu...ponta jos idiot prost

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

casim  •  2 noiembrie 2015, 11:15

Ca in Romania! Acesti oameni , asa zisii specialisti, care isi bat joc de banii statului ar trebui demisi si adusi altii care vor sa lucreze acolo! Auzi, e prea mic!

popescu florin  •  2 noiembrie 2015, 11:26

Nu doar aici este cazul de echipamente moderne nefolosite. Multi medici lucreaza pe aparatura veche pentru ca nu vor sa invete noul. Lucrez in domeniu si va spun ca exista echipamente foarte performante care zac pe holuri sau sunt instalate deja cu tipla pe ele, le expira garantia fara a fi fost folosite macar o singura data. Asa ca, multi dintre acesti eroi nu vor inovatia si noul, am banuiala ca acelasi lucrul se intampla si aici.

marian  •  2 noiembrie 2015, 11:28

tradus mai pe romaneste catalin (milioane de scuze familiilor indoliate)aceasta sala nu a fost construita pentru toti parlitii si oparitii.

Catalin  •  2 noiembrie 2015, 11:30

este incredibil cred ca in fisa postului unui functionar public mai ales in cea a unui ministru scrie la primul punct: incompetent. este incredibil cum in absolut orice domeniu ajung numai incapabili sa gestioneze banul public. incep sa cred cu tarie ca asta e de fapt societatea noastra. ca suntem cu totii o adunatura de incompetenti. altfel nu imi pot efectiv explica cum naiba nu gasim si noi un specialist bun. chiar nu pot sa inteleg treaba asta.

utraian  •  2 noiembrie 2015, 11:31

ma doare capul de la atatea sedinte. Baietii astia destepti cheltuie banii, pe urma ne baga in sedinte interminabile, iar scopul se uita pe parcurs. Imi aminteste de PCR. Parintii mei evitau cu orice pret asemenea porcarii... Decizia era luata din start, sedintele erau pentru a exista iluzia de consens. Nu cred ca s-au schimbat lucrurile

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 11:33

@popescu florin: n-am nici o banuiala, sincer. Pur si simplu, asta a reusit sistemul romanesc sa produca si coincidenta mi se pare tulburatoare: 15 ani de investitii, 7 luni de la inaugurare și, în ziua unei catastrofe, care viza exact domeniul investitiei, nu e folosita. Ca si cum pina si cele mai bune intentii ale noastre, insumate, produc tot ceva de neinteles. Nu acuz pe nimeni, nici pe ministru (care e clar ca a insistat sa se termine investitia), am relatat ce mi-au povestit medicii din Floreasca si am cules reactiile. E o situatie care merita, cred, cunoscuta.

utraian  •  2 noiembrie 2015, 11:34

diferenta este ca daca puneai mana pe 2-3 milioane de dolari pe vreamea lui Ceasca, erai mort! Clar! Deci acum suntem mai rau ca niciodata, nimeni nu are frica de nimic, poti sa furi ca-n codru! De ex. daca este cum spune mr Piedone, cu declaratia de raspundere (penibila faza) imi fac si eu club maine, dom'le. Fac declaratie pe proprie raspundere si va invit pe toti!

Sistemul  •  2 noiembrie 2015, 11:37

Florin Popescu, din pacate gresesti. Medicii care lucreaza pe aparatura veche, in conditiile in care este disponibila aparatura moderna, o fac pentru ca aparatura moderna este incuiata in sali la care medicii nu au acces. Deoarece anumite persoane cu diferite functii de conducere nu considera ca oricine este intreptatit sa lucreze pe aparatura moderna. Pot sa va dau exemplu de o unitate de elita, unde in unitatea de primiri urgente este disponibil un dispozitiv extrem de vechi, in timp ce alte doua, moderne, sunt incuiate si utilizate de doar 2 persoane.

db  •  2 noiembrie 2015, 11:40

Problema e ca se baga bani foarte multi, mult peste media pietei in general, in proiecte de genul acesta pentru ca la final nici macar sa nu fie functionale. Dar stim foarte bine ca nu utilitatea conteaza ci ca acei bani sa ajunga la cine trebuie. Asta e scopul, ca dupa aia functioneaza sa nu, decontarea sa facut, la revedere. Asta e Romania ultimilor 25 de ani cu oameni de conducere pusi pe... incredere.( vezi Odeta ONJN)

Catalin  •  2 noiembrie 2015, 11:42

Oare ce nivel de performanta are noua sectie avand in vedere ca a fost gandita in 2000? Lucrurile s-au schimbat intre timp?

tancau ioan  •  2 noiembrie 2015, 11:47

,,....Pe 9 aprilie 2015, la Spitalul de Urgență Floreasca se inaugura ”Unitatea modernă pentru arși”. ”Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, prezent la inaugurare, a precizat că Spitalul de Urgenţă Floreasca are o unitate de elită, prima dintr-o serie care va avea cinci sau chiar şase unităţi de acest fel”, descrie Mediafax....Intrat la telefon în această dimineața la Europa FM, ministrul Nicolae Bănicioiu a spus inițial că unitatea specială „e în stare de a fi funcțională”. Întrebat ce înseamnă „în stare de a fi funcțională”, ministrul a admis că „din cîte știu și din ce mi-a spus profesorul Lascăr, ea nu e funcțională acum, dar va deveni funcțională în cîteva zile, pentru că a avut o problemă tehnică”....'' salut! asta e comportament de sef-de manager-de ministru-de ministru al Sanatatii?!! pai daca era manager pe buticul din coltul blocului si chelttuia atatia bani in atatia ani pe un butic nou care deja inaugurat-deschis totusi nu functioneaza ,pai sigur patronatul il dadea afara in suturi...du.te ministrule banicioiu si lasa.ne daca nu esti capabil ! ...pai cum bai nene sa inaugurezi ceva care de a2 zi nu poate functiona la maxim??? pai tu ca ministru esti ,de umplutura,te plimba aia ca ursu'sa inaugurezi ceva de forma?? nu intrebi si tu ca ministru: bai oameni voi ma puneti sa tai panglica la ceva ce e gata sau m-ati adus aici asa la misto? ce sunt eu: ministru sau sageata vostra?....DEMISIAaaaaa!

utraian  •  2 noiembrie 2015, 11:49

deci au produs un spital atat de avansat incat nu poate asigura tratarea nimanui. Oamenii se trateaza la vechile unitati. Ce probleme tehnice? Toate unitatile noi, inclusiv National Arena au fost facute de baietei destepti. Nu se faceau fara sa nu le intre ceva in buzunar. Toate paparudele au ajuns la putere, strict legat de Bucuresti : LIs, Videanu, Vanghelie ahahahaha,Piedone, Chiliman, au pus botul si la Oprescu, doctorul intangibil.. Booom si ala corupt. Chiar asa?

Iulian  •  2 noiembrie 2015, 11:50

Isi bat joc de noi. Voi ce parere aveti? Intra la zdup, fac boala lui Calache, ies de la zdup si butoneaza linistiti telecomanda. Asta o sa fie si cu acuzatii pt acest nefericit moment. Piedone nu o sa faca nici o zi de puscarie. Si nici altcineva. Gasesc ei o portita. Era mai greu in vremuri vechi...te omorau cu pietre si nu mai avea avocatul ce sa salveze. A mai iesit si ,,doctorul" ala...care ne arata ce susotesc cadrele medicale in colt la o cafea: pe mamele noastre le fac basinoase si pe cei care se duc pt ca-i doare ceva nu de dragul unor ore pierdute prin spital, idioti. Hmm...deci? despre ce vorbim? Un fel de Babilon. Fiecare pe limba lui.

utraian  •  2 noiembrie 2015, 11:51

Domnule Tolontan, ce se intampla in Bucuresti? Chiar toti ciudatii pot lua puterea si va pot aburi, oricand, oricum? Deja sunt 25 de ani de tepe non-stop, nu se poate. Ori aia trebuie taiati toti, ori sunteti prea prosti ca-i votati, parerea mea

nutu  •  2 noiembrie 2015, 11:58

E *** in spitalul asta ! Am fost de cateva luni si am avut un sentiment de tristete si neincredere ! E infect !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  2 noiembrie 2015, 12:05

A mai fost inaugurata odata in martie 2010, de primarul sectorului 1, care a investit 4 milioane de euro (a avut si alt interes?). Pe langa festivismul uzual, de data aceasta interesul mare a fost achizitia de echipamente scumpe (comision?) pe banii Bancii Mondiale in stilul traditional: cumparam roboti de milioane si apoi n-avem bani de consumabile sau de service. Este inacceptabil sa nu poata fi folosita aceasta unica investitie pentru cazuri grave de pacienti arsi in acest moment tragic, in care ar fi fost atata nevoie, din motive absolut ridicole- trebuie sa fie pe acelasi etaj toti arsii, e prea mica unitatea pentru cati arsi sunt (pai nu era doar pentru cei foarte gravi, cu peste 50% suprafata corporala?) etc. In realitate nimeni nu s-a invrednicit sa angajeze nici oameni pentru aceasta unitate (vedeti anunt de posturi scoase pe site in chiar fatidica zi de 30.10.15) si toti cei responsabili prefera sa apara la TV in loc sa faca cu adevarat ce trebuie . Imi pare rau pentru cei ce sufera in aceste momente dar suntem si noi vinovati pentru ca lasam asa lucrurile.

FYRY  •  2 noiembrie 2015, 12:05

e o mano negra,hidden hand behind

Raluca  •  2 noiembrie 2015, 12:07

*** ,s-au scos posturi pentru medici , sunt sigura ca exista si un sef de sectie ( nu l-ati vazut in nicio interventie ) Doctorii nu lucreaza pe aparatura moderna pentru ca "marii" profesori nu lasa pe nimeni sa faca nimic *** ! Medicina romaneasca este intr-o organizare feudala cu vatafi (profesorii) care au dreptul la totul iar toti ceilalti sunt doar oameni in slujba lor ( doctori asistente infirmiere)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin  •  2 noiembrie 2015, 12:21

oare de ce pt legendele sportului romanesc nu s a declarat nicio zi de doliu national,si pt niste inconstienti care s-au dus sa se destrabaleze de Halloween se decreteaza 3 zile? unde mai pui cat cheltuie statul cu arsii? da pe bune,are si tupeul o limita,sa-i plateasca surda de la hora pe toti,ca si asa e inutil complet

io  •  2 noiembrie 2015, 12:25

Probabil domnul Lascar e prea ocupat cu cabinetul propriu. Unde o consultatie costa 400 lei, dureaza cam 3-4 minute si esti chemat apoi la Spitalul de stat. Cam cum se numeste asta?

io  •  2 noiembrie 2015, 12:26

Mai trebuie sa mentionez ca nu primesti nicio chitanta, nimic, sau e de la sine inteles?

Marcos  •  2 noiembrie 2015, 12:28

...si totusi, dupa zilele astea care au trecut dupa eveniment, dupa imagini, video, declaratii si intr-o lume in care nimic nu mai e de mirare, lasand un pic la o parte revolta, compasiunea, daca introduci in ecuatie cateva elemente : se stia de ceva timp cand si unde e concertul, marturii cum ca focul s-ar fi intins de parca buretele era tratat cu substante inflamabile, artificiile alea vazute in video si imaginile postate nu erau nu stiu ce jerbe sofisticate, NIMENI nu s-a autosesizat pana sa inceapa show-ul ... si inca multe altele astfel incat acolo practic era o claie de fan uscat gata sa se aprinda si de la soare ... oare nu a fost ceva premeditat ? ... oare nu inepe tragedia asta sa foloseasca cuiva ? ... pentru ca si "revolutia" s-a aprins de la o scanteie si a folosit-o "altcineva", "piata universitatii" a fost de asemenea "scanteiata" si folosita de "altcineva" ... de ce nu ar fi asa si acum ? ... oamenii care "conduc" precum si "vasalii" lor nu au niciun fel de scrupule, asa ca nu ma mira nimic. Pe de alta parte ma mai gandeam de ce Romania e ocolita de teroristi si am gasit si raspunsul ... nu e nevoie ca aia sa faca investitii masive in acest domeniu tara asta dintr-un motiv simplu : romanii ii voteaza de 26 de ani pe "teroristi" si-i legitimeaza cu abnegatie si speranta, ba ne mai si certam unii cu altii ca "teroristii de dreapta" sunt mai milostivi decat cei "de stanga" si viceversa ... asta e ... pana la desteptare mai e ... inca dormim ... de 26 de ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

karagialedinamerica  •  2 noiembrie 2015, 12:32

@Catalin, @Cătălin Tolontan: sa nu va indoiti de ceea ce spuneti. In toate domeniile si la absolut toate nivelurile se lafaie incompetenta. Si stiti de ce? Pentru ca avem o cultura a supravietuirii, in care cei care isi fac onest treaba, din ce in ce mai putini, sunt marginalizati si impinsi in anonimat. Cardasie, coterie, coruptie, astea dicteaza in societatea noastra, de sus pana jos. Tragedia de la Colectiv este doar partea vizibila si emotionala a lucrurilor, de ars ardem toti mocnind in fiecare zi.

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 12:35

@io: sincer, cred se numeste normalitate (in situatia data) ca nu poti sa pretinzi acestor medici sa munceasca nonstop pe 1.500 de lei! Decit sa se legalizeze mita, ceea ce propunea Victor Ponta la un moment dat, ii lasi pe medici sa lucreze si la privat si la stat. E o etapa tranzitorie, probabil ca si asta se va schimba cind salariile la stat vor deveni decente.

Ion  •  2 noiembrie 2015, 12:42

Ce treaba are gsp cu nu stiu ce spital, parca avea treaba cu sportul.

io  •  2 noiembrie 2015, 12:43

Cred ca e o gluma legata de salariul de 1500 lei. Daca Lascar are salariul de 1500 lei, atunci eu sunt pilot la NASA (vezi declaratia de avere). 1500 de lei au "fraierii" care doar muncesc ca negrii pe plantatia unor astfel de "somitati".

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 12:43

@catalin: mesajul tau vine in logica unui dispret sistematic fata de umanitate, asa ca e greu de raspuns la el. O sa incerc. Si cind se ”destrabaleaza”, cum zici tu, un om ramine un om. Si ramine un cetatean. Nimic nu-i retrage drepturile sale. Inclusiv acela de a fi protejat si de a se bucura de viata. Altii au crezut atit de tare in acest principiu incit l-au trecut in Declaratia de Independenta.

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 12:48

@io: am dat un exemplu. Ca nu cistiga nici un medic din Romania, la stat, cit cistiga medicii din India tot la stat, de pilda, daca tot ne pretindem europeni. Declaratia de avere a lui Lascar trebuie insotita de miile de foi de externare ale pacientilor sai vindecati. Ca sa avem o imagine reala. Si atunci vom spune ca a cistigat putin.

AdrianH  •  2 noiembrie 2015, 12:50

Bravo Tolo. Excelenta investigatia.

Adi  •  2 noiembrie 2015, 12:52

Chiar daca va intra cineva la puscarie in urma acestui dezastru, oricum va scrie 6 carti in 4 luni de zile (nici macar cei mai mari scriitori ai lumii nu cred ca ar reusi acest record), si va iesi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, vezi cazul coruptilor din fotbal. Sau cand intra la racoare, deodata se imbolnavesc de diabet, sau orice alta boala. Trist rau ce a ajuns aceasta tara, si din pacate doar dupa ce moare cineva, atunci se trezesc ca aia nu a functionat, sau ca, cutare club nu avea avzi, sau nici macar stingator. Pacat de acei tineri, si de parintii lor, ce acum trebuie sa-si ingroape copii! Rusine tuturor!!!!

karagialedinamerica  •  2 noiembrie 2015, 12:54

Stiti ce e mai trist? Ca in toate zilele astea, pe TV s-au perindat oameni, jurnalisti, care ne-au vorbit de reguli, legi si respectarea lor. Tocmai ei (numele lor sunt irelevante), care ne-au refuzat sistematic un drept de baza, spre exemplu cartea de munca, intre altele. Vorbesc in cunostinta de cauza.

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 12:54

@AdrianH: nu e o investigatie, doar am preluat povestea unor medici de la ”Floreasca” si am cules citeva opinii ale celor care se pricep mai bine ca oricine. De ce s-a ajuns aici se va analiza, probabil, cind lucrurile se vor aseza. - --@ Ion: aveti dreptate, gsp nu se ocupa de spitale, dar sinteti pe un blog, nu intr-un ziar. Si se intimpla ca in aceste zile sa aflam, ca jurnalisti, lucruri care ni se par de interes public.

Alexandru Bodea  •  2 noiembrie 2015, 12:55

inteleg ..se fac "INVESTITII" , dar dupa cheltuirea sumelor de loc mici , nu se mai verifica ?? trebuie sa treaca 15 ani , pentru a se spune ADEVARUL ??

aham  •  2 noiembrie 2015, 12:56

catalin asta e bolnav. rau. nu merita raspunsul tau domnule tolontan, astia nu merita nimic decat dispret. el probabil crede ca obezu ala imbracat in aur care da lectii de morala din mertan e un ingeras cu aripile pletosite. secolul 21...si inca n-am iesit din evul mediu. cat despre ce se intampla cu sectia asta..nu e nici o surpriza, toate "investitiile" de genul asta se fac pt comisioane, nu pentru a ajuta pe cineva. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

utraian  •  2 noiembrie 2015, 13:04

Ne legam de niste bani care au disparut iar, cum dispar ciudat la Bucuresti de 25 de ani, magie , dom'le calm. degeaba ii aparati...Personal cred ca si presa e vinovata, nu i-a stresat destul! Raspunderea autoritatilor este clara deja : Piedone, Politia Comunitara, , toti cu atributii de control. Aia nu faceau asa ceva acum, acum a luat foc, dar aia dadeau foc de 3-4 ani lejer. Adica sala care gazduia 800 de insi la concerte care se sustineau acolo frecvent, nu avea nevoie de autorizatie ? :)) Hm Inseamna ca Piedone e mai prost decat credeam, ce stiu eu ce faceau aia in sectorul lui, dar vad ca ies la iveala Vorba lui Busu *+ Dutu ala, noi tipam aici de 15 ani degeaba? Asa Busu, da-le tata! Sper ca il respectati si pe Busu chiar daca a tipat de la alt post. Nu numai asta al ANTENELOR- felix motanul alea. Dar ieri i-ati batut pe Digi24. felicitari! Ati prezentat o stire grava in timp real, digi24 a venit cu stirea dupa 35 min. Era vb de a 28-a victima. In plus, demonstratia de forta 850000 de euro eurodon... fara donatii din afara pe paypal... deci 1 mil de euro. E o mare realizare. Nu va plac, nu-mi place Felix Motanul dar pe digi24 i-ati facut ieri

Upu  •  2 noiembrie 2015, 13:16

Oare l-a intrebat cineva pe prof. Lascar pe unde a fost in noaptea dezastrului? Ca la spital nu l-am vazut. Si eu am fost acolo. Ca si plasticienii din sectia domniei sale care au venit de acasa si s-au comportat remarcabil. Ca si toti cei care au fost acolo. Dar el nu a fost. Triajul primar si pansamentele facute in unele cazuri pe jos nu l-au avut pe onor dom'profesor nici macar spectator. Rusine! Puteam sa ne lipsim de prezenta panaramei de Oprea. Intaiul plastician al tarii insa trebuia sa fie acolo. Cinste insa tuturor celorlalti care au fost acolo.

alex popa  •  2 noiembrie 2015, 13:45

Spusele unor oameni care populeaza studiourile tv, in speta ma refer la colonelul comunist Pricina sau la G.Becali, m-au facut sa remarc altceva, si anume ca toti cei scapati cu bine si intervievati mi s-au parut oameni educati si coerenti, chiar diferiti de varsta, care au avut in comun, prin participarea lor la concertul din club, pasiunea pentru muzica rock.

Irina  •  2 noiembrie 2015, 14:43

Un articol ai scris 30 noiembrie in loc de 30 octombrie. Si daca nu corectezi acum peste timp se mai estompeaza, iar daca vei cauta datele nu-ti va gasi nica. Nu vanez greseli, ma gandesc peste timp.

UNITATEA DE ELITA PENTRU ARSI de la FLOREASCA, inaugurata in urma cu 7 luni, NU A FOST INCA FOLOSITA | Mondo News  •  2 noiembrie 2015, 14:59

[…] In data de 9 aprilie 2015, la SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA se inaugura “UNITATEA MODERNA PENTRU ARSI” – un corp special de spital, format din 6 SALOANE si O SALA DE OPERATII, prezentata drept o UNITATE DE ELITA, scrie jurnalistul CATALIN TOLONTAN pe blogul sau. […]

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2015, 15:00

@irina: am corectat, multumesc!

mihaix  •  2 noiembrie 2015, 15:12

In sistemul medical este plin de astfel de "investitii" Cataline, unele chiar abandonate. Este bine ca ele ies la suprafata dar nu crezi ca ar fi trebuit ca aceste investigatii sa aiba loc INAINTE de dezastrul din club? Si referitor la afirmatia ta despre cat de crestini suntem noi romanii, nu cred ca esti tu in masura sa ne judeci pe noi si nu cred ca detii tu etalonul pentru crestinism.

vicontele de ghencea  •  2 noiembrie 2015, 15:15

teoria mea e ca unitatea aia gata, e functionala dar e destinata altora. Cui? secret de serviciu, secret de stat....

propagandablog  •  2 noiembrie 2015, 15:24

Nu putea să îi pună pe doctori să alerge cu liftul? hihihi. Grijă mare în lift nu se aleargă, se stă. păcat îmi pare că acoperă pe cineva. pe cineva din politic. :)

REVOLTĂTOR: Unitatea modernă pentru arși de la Floreasca, neutilizabilă – Stiri 100 % |Stiri nationale internationale locale  •  2 noiembrie 2015, 15:27

[…] Unitatea fusese gândită fix pentru ”operaţii în caz de calamităţi cu arși şi accidente colective”, însă medicii nu o pot folosi incă, scrie jurnalistul pe tolo.ro: […]

Mihai Ghita  •  2 noiembrie 2015, 15:35

@tolo Problema e veche si nu se v-a rezolva nici in vremea in care noi o sa ajungem stramosii Romaniei. Ar fi interesant de vazut un lucru in toata aceasta situatie. Cati bani am investit noi in biserici si cati in spitale. Eu cred ca sumele ne vor soca... Si gandeste-te ca banii pentru biserici sunt sifonati si "spaguiti" mult mai putin decat cei pentru spitale. BOR-ul nu a reusit sa iasa nici macar cu o declaratie pana acum. Din pacate tot ei vor avea buzunarele pline de banii din parastase. Ironia sortii, nu?

cristi  •  2 noiembrie 2015, 16:26

Din pacate statul nostru este construit gresit.Este un stufaris institutional atat de complicat incat nu mai stii cine este responsabil de ceva in aceasta tara.Pana nu se va face o reforma adevarata,in care totul sa fie simplu si usor de inteles,nu vom putea iesi din acest blocaj.Nu este normal ca toti tinerii sa viseze sa plece din aceasta tara cu minunate daruri de la Dumnezeu.Daca ne pleaca tinerii ne pleaca motorul acestei tari.Trebuie facut ceva sa ne creasca din nou stima fata de tara noastra.Coruptia trebuie eliminata si nu doar atat,trebuie facut in asa fel incat sa nu fie posibila.Trebuie sa ne aducem tinerii acasa.Trebuie creata o institutie mixta formata din cadre experimentate ale serviciilor,armatei,profesori,academicieni care sa verivice cv-ul candidatilor la functiile politice astfel incat sa nu se ajunga ca sa avem conducatori arestati pentru ca asta nu face decat sa scada increderea in tara noastra si in institutii.Trebuie neaparat sa ne recapatam increderea in noi,in tara noastra.Nu putem decat daca ne implicam .Trebuie ca fiecare sa plateasca taxele la stat,daca vreo firma nu are profit mai mult de 3 ani la rand,trebuie sa plateasca impozit pe cifra de afaceri,conform mediei nationale din domeniu.Nu ne putem juca cu viitorul copiilor nostri.Nu va mai legati de biserica,are si ea rolul ei,dar si acolo trebuie eliminata coruptia.

Comentează