„Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus”

Noi emailuri din Gala Bute: Elena Udrea era implicată direct în cenzură, în manipulări cu bloggeri și știa exact cît costă postacii

marți, 10 noiembrie 2015, 3:24

UPDATE: Cristi Dimitriu, Mediafax: ”Noi nu am primit comenzi, am publicat doar punctul de vedere al ministerului după ce publicasem în exclusivitate raportul DLAF”.

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Împotriva dezvăluirilor Gazetei Sporturilor din Gala Bute, care au început în 2011, Elena Udrea a mobilizat o armată mediatică.

Patru televiziuni (ProTV, Acasă TV, Realitatea și B1), o agenție națională de știri (Mediafax), două ziare (Evenimentul zilei și Ziarul Financiar), o sumedenie de siteuri și bloguri plus o trupă de zeci de postaci au fost alimentați permanent cu știri care să contracareze investigația.

Fiecare a răspuns după cum a vrut la comenzi.

A durat patru ani și n-am știut nimic, doar am simțit o opoziție extraordinară, după cum am simțit și gesturi de solidaritate jurnalistică.

Cum a ieșit povestea la iveală?

În 2015, cînd au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, procurorii au găsit sute de emailuri cu presa în calculatorul lui. Cunoscut drept ”Cici” în cercul intim de putere al Elenei Udrea, Breazu era unul dintre centrele vitale de relații cu presa ale fostului ministru. Dar nu singurul.

În dosarul Gala Bute, care este acum public la arhiva ICCJ, sînt sute de pagini cu aceste mailuri între Breazu și organizațiile de presă. Sute de acte potențiale de cenzură confiscate numai de la un om și numai în 2011-2012.

Lucrurile mergeau cam așa.

Pe 14 noiembrie 2011, Udrea îi scrie lui Breazu: ”Te rog să diseminezi tu articolul peste tot unde putem”.

Breazu îi răspunde Elenei Udrea: ”Trimis deja către B1, Realitatea, EvZ și Maria”. Maria este Maria Apostol, PR-ul ProTV, care se ocupa pentru Udrea atît de relația cu ProTV și Acasă, cît și de cea cu Mediafax și Ziarul Financiar. Ea avea inclusiv puterea de a scoate articole din Ziarul Financiar.

Ori de cîte ori apărea ceva deranjant legat de Gala Bute, Udrea riposta. Fie printr-un comunicat, fie printr-un articol camuflat.

De pildă, pe 26 aprilie 2012 Udrea transmite ceva pozitiv despre Gala Bute. Breazu retrimite un mail în care scrie: ”Vă rog să folosiți informația din atașament în orice știre despre subiect”. Subiectul era Gala Bute.

Mailul este expediat la Realitatea TV (Sorin Enache), la realitatea.net (Sorin Kosz) și la B1TV (Aura Țițirigă).

Către Evenimentul zilei mesajul este ceva mai apăsat. Lui Vlad Macovei, redactorul șef al EvZ, i se scrie categoric: ”Vlad, avem nevoie de articol pe subiect”.

Existau grade de supunere.

În interiorul redacțiilor, oamenii își făceau și treaba de jurnaliști.

B1TV și Realitatea au organizat chiar dezbateri despre Gala Bute. Fiecare a reacționat după capacitatea de  a rezista.

Uneori, se preiau și elemente despre investigația Gala Bute care nu-i convin ministrului. Se cere ștergerea rapidă. Dar articolele radiate rămîn un timp în memoria netului și oamenii lui Udrea iau foc. ”Dispare cu totul în cîteva ore!”, îl asigură în 16 mai 2012 Sorin Kosz, șeful siteului realitatea.net, pe Tudor Breazu.

Uneori, cenzura se producea pe baza unei relații vesele și amicale.

Pe 16 noiembrie 2011, Tudor Breazu și Maria Apostol planificau apariția Elenei Udrea la emisiunea ”După 20 de ani” de la ProTV. Prin Luminița Kohalmi, o altă consilieră importantă în relația cu presa a lui Udrea, ei stabileau întrebările care urmau să-i fie adresate invitatei.

From: Tudor Breazu
To: Maria Apostol

”S-o sune cineva în 5-10 minute cu întrebările din atașament.

Grazie&Pupi!”.

Trustul Pro pusese la dispoziția Elenei Udrea orice și oricît, conform mailurilor pe care le-a prezentat în detaliu Antena 3 acum cîteva săptămîni.

Uneori, trupa ministrului se adresează deferent: ”Dan, astăzi a apărut articolul de mai jos în telegraph. Îl poți folosi?”. ”OK”. (Breazu către Dan Andronic și răspunsul).

Alteori, iritați, oamenii lui Udrea îi jigneau între ei pe ziariștii ”prieteni”. Ca atunci cînd pe siteul evz.ro apare o fotografie mai sexy cu Elena Udrea. ”Decolteu Udrea în evz! Ce-i cu articolul ăsta?”. ”Niște imbecili”, răspunde un alt consilier.

Desigur. Nu doar Gala Bute era tratată astfel de oamenii Elenei Udrea, ci toate subiectele care o iritau.

Iar strategiile de cenzură și de comunicare se rafinau pe măsură ce trecea timpul.

Pe un subiect politic, Tudor Breazu îi propune Elenei Udrea: ”Elena, ai un text mai vag pentru Evenimentul zilei, îl trimit către Dan ca să intre în ziar?”. Dan este Dan Andronic, mailul său apare în unele dintre distribuțiile informațiilor pro Udrea.

Udrea are însă o idee mai bună și-i răspunde lui Breazu: ”Pare OK, dar cred că trebuie preluat mai bine după un blog unde să fie mult mai detaliat”. Tactica prin care o organizație media tradițională, televiziune sau ziar, să preia un blogger a fost des întîlnită în România ultimilor ani.

Dar cît face să pui articolul tău pe un blog? „Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus. Bloggeri din cei mari”, transmite Alina Ferseta către Ana Maria Topoliceanu.

Alina și Constantin Ferseta, consilieri în online, apar în mai multe corespondențe cu oamenii Elenei Udrea.

Bloggerii erau împărțiți pe căprării. Subectele politice erau livrate bloggerilor politici. Cele mondene, altora. Și tot așa.

Un caz.

După ce Tudor Breazu le semnalează că în siteul inPolitics a apărut un articol negativ la adresa Olguței Vasilescu, ei discută:

From: Alina Ferseta
To: Constantin Ferseta

”Babe,

Trebuie să dăm știrea asta la 1-2 bloggeri și să scrie un articol despre el. Trebuie să inflameze subiectul și să bage rîca între ei”.

Tudor Breazu intervine și el: ”Trebuie făcută foarte cunoscută, să se vorbească despre faptul că UNPR-ul și Gabi Oprea au fost umiliți”.

Despre costurile acestor campanii vom mai vorbi. Ele se camuflau.

Pe 6 iunie 2011, Maria Apostol participă la o conversație electronică în care dă sfaturi politice, de imagine, dar atrage și atenția cum trebuie camuflate costurile ”astfel încît să nu sară în ochi”.

Maria Apostol le scrie:

”La outdoor e foarte simplu. Sînt 2 execuții:

Elena Udrea apără Bucureștiul.
Votează pentru Legea Capitalei”.

Apoi, ea îi calmează pe consilierii Elenei Udrea  care doreau să tipărească la tipografia MediaPro milioane de broșuri-reviste cu Legea Capitalei, propunerea Elenei Udrea și a PD-L pentru București.

Lucidă, Maria Apostol le amintește că ”sînt 2 milioane de oameni în București, e mult ce vreți să faceți” și să țină seama că ”oricine poate să se uite pe prețul de copertă la o revistă asemănătoare, un ProTV Magazin, și să realizeze cît au costat milioane de broșuri”.

După ce a plecat din ProTV, Maria Apostol a lucrat o perioadă tot ca PR la Antena 3.

maria_apostol
Maria Apostol

În acest timp, pe cînd strategii discutau mesajele, banii și ocultarea lor, în subsolul articolelor se derula o altă luptă, cel puțin la fel de dură. Postacii.

Sute de mii de mesaje violente umplu netul, trimise de toate marile partide.

Sînt mostre de discriminare, atacuri la persoană împotriva jurnaliștilor care investigau Gala Bute și la adresa oricărui adversar perceput. Unele mesaje sînt antisemite (vezi cazul Sorin Oprescu) sau discriminatoare la adresa unor grupuri vulnerabile, precum cei săraci sau comunitatea gay.

Pe 14 iunie 2012, la 11:12, Tudor Breazu îi trimite Elenei Udrea costurile campaniei electorale.

Procurorii DNA vor astfel să dovedească faptul că Udrea nu doar că era la curent cu locurile unde mergeau banii proveniți din șpagă, dar chiar ea decidea asupra cheltuielilor și că era una dintre furnizorii fondurilor:

From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

”Elena, ai în atașament tabelul cheltuielilor:

53.732 cheltuieli sediu
23.000 postaci
8.500 salariu Cristi Călugăru”

O zi mai tîrziu, pe 15 iunie 2012, la 8:56 AM:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

”Păi tocmai cheltuielile de sediu mă interesează ce reprezintă.

Și postacii pe cît timp i-am plătit și cîți au fost?”.

La 11:45, în aceeași zi, omul de încredere revine cu explicații:

From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

”Elena,

Ai în atașament tabelele cu postacii (per 21.05.2012 – 13.06.2012, 22 de persoane) și cheltuielile sediului așa cum le-ai cerut. Eu am primit ieri 71.000 RON (adică 20.000 euro). 40.000 i-am dat contabilei, 8.500 lui Călugăru, restul cheltuieli sediu + postaci.

În contul partidului  mai sînt 2.000 RON și ar mai trebui achitați din campanie aproape 398.000 RON”.

Moment în care, în fața datoriei de aproape 400.000 de lei, Elena Udrea explodează și-i trimite, în aceeași după-amiază, la 6:08 PM un singur rînd lui Breazu:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

”Pentru ce????”.

Comentarii (145)Adaugă comentariu

alx  •  11 noiembrie 2015, 5:30

Esti complet obsedat de aceasta *** muiere 95% in puscarie deja. Este cercetata in j'de mii de dosare si tu tot de ea iti arde; ti-o fi refuzat ea ceva ce ai vrut tu cu tarie si ai ramas cu o "cicatrice" pe mindrie. Pacat de energia si talentul tau prost folosite; asta inseamna ca ai si tu ceva pe suflet.Si daca ai, se va afla. Chiar ca ti se potriveste ; " satul arde si baba se pieptana"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

brrravooo  •  11 noiembrie 2015, 6:01

Domnule Tolontan , eu, ca simplu cetățean în tara aceasta sunt uimit la culme sa aflu ca așa murdare sunt lucrurile în tara aceasta. Dacă contează, sa știți ca eu va susțin și va încurajez în ceea ce faceți. Succes și multa putere de munca. Și eu nu sunt postac! !!

drako  •  11 noiembrie 2015, 8:00

ce presa "independenta"avem !!! si cati gradati in ea !

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2015, 8:11

@alx: ideea ca cei care o relateaza despre Elena Udrea altfel decit in ritm iambic sint frustrati de frumusetea ei era unul dintre punctajele postacilor :-)

Cris  •  11 noiembrie 2015, 8:19

Bravo Tolo, tine-o tot asa, pune-i la pamant pe micutzi!

cocogiambo  •  11 noiembrie 2015, 8:33

Bine Tolo! Pe mama lor!

Baeby  •  11 noiembrie 2015, 8:39

Mai exista pedeapsa cu executare la locul de munca? Atunci reviste de prestigiu ca *** sau Hustler si televiziunile pentru adulti ar puteau-o angaja pe aceasta lady a boxului. Ar putea plimba si pancarta intre doua reprize de box. Bineinteles doar daca va fi gasita vinovata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel  •  11 noiembrie 2015, 8:57

Nea Tolontane, cred ca ai devenit deja penibil. Nu mi se pare nimic anormal sau ilegal in ceea ce facea Elena Udrea si sa le zicem postacii ei. Daca scormonesti un pic pe la PSd o sa descoperi lucruri cu mult mai interesante si sunt sigur chiar ilegale, numai sa vrei sa o faci, evident daca sefii tai ar fi de acord cu asta. Elena Udrea este un om politic important si are nevoie de o strategie. Cum poti contracara multimea de postaci fesenisti altfel decat sa ai si tu cativa postaci care sa-ti ia apararea? Uite-te pe site-ul ziare.com si o sa vezi o mare de postaci de toate culorile. Matale o vezi insa doar pe Elena Udrea ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

csongi  •  11 noiembrie 2015, 9:00

Consderați că este etic din partea Dvs. ca, făcând parte din trustul Intact, să publicați asemenea articole despre rivala MediaPro? Considerați că este etic, ca un post de televiziune (Antena 3) să difuzeze ”dezvăluiri ” despre rivala ei (ProTV)? V-ați gândit vreodată, ca această cruciadă pe care o purtați împotriva corupției (mai precis împotriva Elenei Udrea) poate fi interpretată ca gerilla marketing a trustului de la care vă încasați remunerațiile? Chiar așa, ca fapt divers, Dvs. cât costați, ca și blogger? Mai mult sau mai puțin decât sumele vehiculate?

Paul Teo  •  11 noiembrie 2015, 9:23

Marea majoritate a oamenilor din presa implicati au primit nume si prenume. Ar fi fair sa se spuna si cine sunt marii blogeri care au participat la astfel de intoxicare. Pentru ca a avea imaginea nestirbita dupa asemenea intamplari e periculos pentru viitor.

Vlad Tepes  •  11 noiembrie 2015, 9:24

Domnule Tolontan, se pare ca postacii inca primesc lefuri...

dinamo100  •  11 noiembrie 2015, 9:29

Draga Tolo, incepi sa devii si tu obsedat ca cei de la Antena 3. Si inca ceva: dezvaluirile tale nu fac decat sa arate "moralitatea" presei, iar grupul de presa din care faci tu parte este "campion" la intoxicare!

Iuligh  •  11 noiembrie 2015, 9:42

Domnule Tolontan, sunt interesat de postacii din atasament si v-as multumi frumos daca le-ati face public numele. Cu stima !

Alex One  •  11 noiembrie 2015, 9:52

D-l Tolontan, astept cu interes punctul de vedere a jurnalistilor de casa (masa plus bani de tigari si acadele)nominalizati de dv., de la Pro tv,Acasa,Mediafax, EV.Z, B 1,ZF, Realitatea,+Maria. Ceva interviuri, intrebari,abordari, ati incercat? Sau e pericol de sufocare ? Astept degeaba ?

Divort Rapid  •  11 noiembrie 2015, 10:09

Trist! Femeia aceasta este victima propriei gandiri infractionale! La ce buget si ce vizibilitate a avut, daca era om bun acum era presedintele tarii!

Bulibășescu  •  11 noiembrie 2015, 10:14

Bravo, domnule Tolontan, așteptăm noi dezvăluiri despre mafia din politica românească (Udrea, Băsescu, Ponta...). Keep up the good work!

Ghilotina  •  11 noiembrie 2015, 10:28

"Procurorii DNA vor astfel să dovedească faptul că Udrea nu doar că era la curent cu locurile unde mergeau banii proveniți din șpagă, dar chiar ea decidea asupra cheltuielilor și că era una dintre furnizorii fondurilor." Inteleg ca Parchetul a devenit anexa Antei 3 , a Trustului INTACT , a ramasitelor Securitatii reprezentate de Voiculescu .... Voi sunteti in stare sa transformati si frumusetea unei fori in ceva subversiv si penal ... Da' poate ne spui cum a fost cu "guerilla de pe net" a lui SR Stanescu si Nistorescu , de unde au avut astia bani sa cumpere atatea ziare dupa ce le bagasera in faliment .... (cuvantul Moscova va spune ceva ?) Daca BOC a fost incapabil sa faca ce trebuie , daca pe Basescu l-ati "impachetat" - vezi ca sunt cateva milioane de oameni ramasi liberi in gandire , unii din ei tocmai ce erau prin Piata Universitatii ....

manu  •  11 noiembrie 2015, 10:43

Respect pentru munca si pentru dezvaluiri. Citesc si mi-e greata! de oamenii astia !! La fel mi-e greata si de cei care te acuza ca ai ceva cu Udrea, sau se intreaba tâmp de ce tot insisti cu ea.

nam  •  11 noiembrie 2015, 10:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luci  •  11 noiembrie 2015, 11:01

Va felicit pentru ca dezvaluiti mizeria din mass-media si, iata, chiar din mediul online, pentru ca este la fel de toxica pentru societate ca si actiunile alesilor din Parlament. Coruptia ucide! - si cit de multi sunt(em) partasi. M-am inclus in acest plural pentru ca a sta deoparte este, la fel, un soi de complicitate. Poate ca e vremea ca, prin gesturile noastre, mici sau mari, sa facem o societate mai buna. Eu asta visez.

remi  •  11 noiembrie 2015, 11:13

Nu stiu unde sa scriu, sper sa nu-mi stergeti comentariul! Dle Catalin Tolontan, va rog din suflet faceti o ancheta ampla cu anveloparea blocurilor cu polistiren, ne asteapta dezastre inimaginabile, cu mii de oameni morti, arsi de vii si intoxicati cu cianura provenita de la polistirenul ars! Am intrebat admin. blocului cu ce s-a anvelopat si a refuzat sa-mi dea orice informatie, a spus ca nu ma priveste! Problema e ca daca e polistiren normal, ardem ca sobolanii, iar daca e din cel ignifugat, atunci murim gazati pentru ca acesta se topeste si emana fum gros si gaze letale. Nu avem nici o sansa cei ale caror blocuri s-au anevlopat fara acordul si informarea locatarilor! Cum putem sa "dezanvelopam" bombele cu ceas?? Mii de multumiri!

Steaua1986forever  •  11 noiembrie 2015, 11:17

Se pare că postacii încă mai primesc salariu, dovadă sunt chiar unele postări de aici.....

Radu Alex. Vasilescu  •  11 noiembrie 2015, 11:26

Observ ca din ancheta inca n-a aparut nimic despre adevarul si hotnews. Probabil si-au jucat ceva mai bine viitorul... Oricum, trecand peste orice alt aspect: "presa romana - plina de minciuna"

altona  •  11 noiembrie 2015, 11:36

Cind citesti citi oameni isi vind semnatura cu seninatate, iti dai seama ca numai biserica este de vina. Noroc ca a demisionat Ponta. Astfel, am avut posibilitatea sa vedem "societatea civila" la consultari cu KWI. 16 "reprezentanti", de la 16 ONG-uri, toate platite de Soros. Bineinteles ca biserica este de vina (ierarhi, preoti, mireni).

vasco  •  11 noiembrie 2015, 11:56

Sistemul patronat atunci de udrea exista in continuare.Si isi face treaba foarte bine.Se vede in aceste zile cand entuziasmul strazii in a lupta pentru o Romanie curata,impotriva"tuturor politicienilor"a scazut brusc odata cu atingerea scopului lor,caderea lui Ponta.

Nord  •  11 noiembrie 2015, 11:59

Dle Tolontan, pentru a apara echidistanta jurnalistica si principiul ca jumatatile de adevar spuse, sunt tot minciuni si manipulari, as dori sa intreprindeti acelasi demers jurnalistic si-n cazul schimbului de mailuri dintre gadea, ciuvica si "arhanghelii A3", cu Ponta, Ghita, Ghise & CO, bieiti purtatori de maieuri rosii si trese pe umar. Imi si inchipui acum raspunsul lui gadea la vreun mail din partea lui Copy-Paste: "Dle Prim Ministru, va asiguram de intreaga noastra consideratie. Minciunile cu plagiatul nu sunt decat incercari ale mafiei BASISTE de a va discredita, lucru pe care noi adevarate hiene, pardon, caini ai presei oneste nu vom permite a fi preluate de catre constiintele curate pe care le educam in fiecare seara la ANTENA 3. Nu va suparati pe mine, Dl Voiculescu Dan intreaba daca ati mai rezolvat ceva cu magistratii aia doi care judeca cu celeritate procesul inscenat de mafia BASISTA. P.S. Domnu' Ciuvica si dl Abraham doresc sa va intrebe daca a iesit bine faza cu Mircea Basescu si inregistrarea, ca s-au temut toata ziua ca nu va fi trecuta cu vederea informatia ca ati fi putut fi lucrator al Securitatii, o alta intoxixare BASISTA pe care noi oamenii de bine de la A3, nu o vom inghiti veci. P.S.1 Dl Ciutacu mi-a transmis ca pleaca la RTV, dar stiti ca nu va paraseste si nu tradeaza tabara noastra, cea a luptatorilor ANTIBASISTI. P.S.2 Dl Serban Nicolae, stiti care, ala de-a fost in partidul Asul de trefla, si acum e invitatul nostru permanent si luptator pe baricadele ANTIBASISMULUI, m-a intrebat daca va afecteaza intr-un fel propunerea lui de amnistiere, cica pica intr-o marti, si vrea sa stie daca sunteti superstitios? Ptiu, sa va pup, ce drag imi sunteti dle Prim-Ministru!Stati linistit, nu ne fac postacii aia portocalii pe noi, ii stoarcem bine cu divizia noastra ( avem suport IT laser, autocare, gaini moarte, tot arsenalul) , pentru ca am muncit ca sa avem in spate un popor si multe cauze mobile, pardon, nobile ... P.S.3 Sa ne transmiteti ASAP si ce intrebari doriti sa va punem...of, adresam, unde mi-o fi gandul dle Prim Ministru. M-ati facut sa rosesc tot !"

vasglo  •  11 noiembrie 2015, 12:14

Woauuuu!.. Esti tare Tolo! Ma intreb: oare azi cand citesc "noile dezvaluiri" (oare?!..), dintr-un dosar aflat in judecata, deci public, n-or mai fi si altii, mult mai "tari" decat Udrea, care "disemineaza" in media partenera, "facaturi" in propriul interes??!! De "agentura de presa", Hotnews, ai auzit?!-:)

vasglo  •  11 noiembrie 2015, 12:17

P.S. Scuze, am omis tocmai.....Antena 3!-:)

Mihai  •  11 noiembrie 2015, 13:21

Draga Tolo, Cred ca esti obsedat de E. U. Infractorii din usl sunt de citeva sute de ori mai numerosi si au furat de citeva mii de ori mai mult decit cei din PDL, dar tu te ocupi doar de E. U. La fel faci si cu postacii. Infractorii din usl au avut la dispozitie trusturi de presa, televiziuni, CNA-ul, jurnalisti corupti care s-au lasat cumparati, mii de postaci care au mintit, au calomniat, au dezinformat si au intoxicat opinia publica. In aceste conditii, a fost absolut firesc ca si PDL-ul sa ia masuri de contracarare a manipularii electoratului, masuri pentru informare corecta a opiniei publice, de demontarea minciunilor sfruntate cu care au invadat spatiul public infractorii din usl, jurnalistii corupti si postacii platiti de acestia. Ocupa-te de postacii usl, ei sunt cei care au indobitocit electoratul, astfel incit sa-i voteze pe cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori sau cozile acestora de topor. Ocupa-te televiziunile puscariasilor Felix, SOV si DDD, de jurnalistii corupti si de postacii aflati in solda grupului infractional organizat usl, pentru ca acestia sunt de vina pentru indobitocirea electoratului, astfel incit sa aduca la putere pe reprezentantii celor mai corupte, celor mai murdare, celor mai ticaloase, celor mai toxice, celor mai abjecte forte politice.

Lupul Alb  •  11 noiembrie 2015, 14:24

tare! Astept dezvaluiri si despre sistemul complex compus din Anetele 1 si 3, Romania TV, etc

mm  •  11 noiembrie 2015, 15:13

Ar fi fair sa se spuna si cine sunt marii blogeri care au participat la astfel de intoxicare. Pentru ca a avea imaginea nestirbita dupa asemenea intamplari e periculos pentru viitor.

ciupi  •  11 noiembrie 2015, 15:46

bloggerii platiti - riia societatii...

adrian  •  11 noiembrie 2015, 16:00

Daca lucrurile stau asa, atunci" teoria conspiratiei" poti sa o aplici in foarte multe cazuri.Fratilor, e cu premedidare, o adevarata retea. Acum imi dau seama cum i-a batut Traian Basescu si pe Geoana si pe Nastase. Maiestrii in manipulare.

r adu  •  11 noiembrie 2015, 16:01

Ce este și cum este legal să publici ......... oriunde,........ dar mai ales pe net? Dacă nu avem norme-reguli și ne raportăm doar la ....... bunul simț........ atunci........avem o clară nebuloasă. Cred că normele-regulile trebuiesc inventate, apoi aplicate sancțiuni. Postacii pot spune la un moment dat........ am fost doar un admirator mărunt.........am fost doar un muncitor necalificat ce aveam nevoie de o pâine.......eram doar membru obișnuit al unui partid-grup de admiratori și nu decideam eu.......sau postacii pot spune ....... eu munceam, eu nu gândeam !

Tudor  •  11 noiembrie 2015, 16:03

și eu m-am luat de tine, te-am terfelit cum te-am prins, cu date exacte, numai că eu nu sunt postac, sunt indignat de miniciunile și partizanatul tău.Și da, ești frustrat, ce nu-ți convine, ăsta e adevărul !

Octav  •  12 noiembrie 2015, 8:44

Si toti cei 22 de postaci par sa fie acum aici si dau comentarii. Nu e vorba de Udrea. e vorba de sistem. E vorba de cine ne-a convins sa il votam pe Iohannis (presedintele facebook) si cine ne-a scos aiurea in strada. Sunteti manipulati pe facebook mai mult decat pe tv sau in oricare alt loc. Ce-ar fi sa mai ganditi si cu capul vostru si sa nu mai credeti ce spun blogarii si postacii partidelor.

Nicolae Geamanu  •  12 noiembrie 2015, 11:27

Udrea avea acces numai la o parte a presei. Acolo isi facea simtita puterea, acolo unde isi permitea. Increderea mea in cuplul Neag/Tolontan este foarte mare. As vrea sa aflu ce ne pot spune despre cealalta parte a presei. Cea la care Udrea nu avea acces. Si din care cei doi faceau parte. Ar trebui sa fie mai in tema. Lucrurile erau mai aproape de ei. Efortul de a le afla era mai mic. Eu unul astept. Nu pot crede ca Udrea era singurul personaj care se amesteca brutal.

Dragosel  •  12 noiembrie 2015, 12:41

De tinut minte si momentul cand Udrea a sunat la radio dandu-se o admiratoare de-a sa... https://www.youtube.com/watch?v=B14lelAd4BY

Iulian  •  13 noiembrie 2015, 0:59

Saracie lucie daca a avut bani numai de 22 postaci. Cand am citit primul email am crezut ca sunt 23.000 postaci, cand colo aia era suma cu care i-a platit.

Alex  •  13 noiembrie 2015, 8:18

Aoleu pe ce se duc impozitele plătite de mine!...

tolo=tolanit  •  14 noiembrie 2015, 16:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

SamDistribution  •  17 noiembrie 2015, 11:54

putin cam piperat pretul..pentru niste oameni de nimic!

cititorul  •  15 decembrie 2015, 16:45

Cu tot respectul, draga Tolo, dar a "arunca" un titlu gen "Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus" si a nu publica si numele bloggerilor sau a blogului unde scriu este tot o forma de manipulare. Asteptam si numele bloggerilor mari, ne intereseaza! Asa ar fi corect!

radu  •  5 ianuarie 2016, 9:25

ok, nu te ferești la a da numele televiziunilor și a ziarelor cu care a colaborat, dar amărâții ăia doi de bloggeri, care te-au inspirat să dai și titlul articolului, îi ții pitiți pentru zile negre? cine sunt? nu trebuie să ne dăm noi seama, trebuie să le zici numele, să-i arăți cu degetul. așa cum ai făcut și cu posturile tv sau ziarele, chiar dacă noi știam deja cine pe cine ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Blichy  •  8 august 2016, 18:07

Bloggerii sunt Zoso si Arhi, vorbeste toata lumea pe la colturi, cand o sa le spuneti si numele?

Comentează