„Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus”

Noi emailuri din Gala Bute: Elena Udrea era implicată direct în cenzură, în manipulări cu bloggeri și știa exact cît costă postacii

marți, 10 noiembrie 2015, 3:24

UPDATE: Cristi Dimitriu, Mediafax: ”Noi nu am primit comenzi, am publicat doar punctul de vedere al ministerului după ce publicasem în exclusivitate raportul DLAF”.

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Împotriva dezvăluirilor Gazetei Sporturilor din Gala Bute, care au început în 2011, Elena Udrea a mobilizat o armată mediatică.

Patru televiziuni (ProTV, Acasă TV, Realitatea și B1), o agenție națională de știri (Mediafax), două ziare (Evenimentul zilei și Ziarul Financiar), o sumedenie de siteuri și bloguri plus o trupă de zeci de postaci au fost alimentați permanent cu știri care să contracareze investigația.

Fiecare a răspuns după cum a vrut la comenzi.

A durat patru ani și n-am știut nimic, doar am simțit o opoziție extraordinară, după cum am simțit și gesturi de solidaritate jurnalistică.

Cum a ieșit povestea la iveală?

În 2015, cînd au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, procurorii au găsit sute de emailuri cu presa în calculatorul lui. Cunoscut drept ”Cici” în cercul intim de putere al Elenei Udrea, Breazu era unul dintre centrele vitale de relații cu presa ale fostului ministru. Dar nu singurul.

În dosarul Gala Bute, care este acum public la arhiva ICCJ, sînt sute de pagini cu aceste mailuri între Breazu și organizațiile de presă. Sute de acte potențiale de cenzură confiscate numai de la un om și numai în 2011-2012.

Lucrurile mergeau cam așa.

Pe 14 noiembrie 2011, Udrea îi scrie lui Breazu: ”Te rog să diseminezi tu articolul peste tot unde putem”.

Breazu îi răspunde Elenei Udrea: ”Trimis deja către B1, Realitatea, EvZ și Maria”. Maria este Maria Apostol, PR-ul ProTV, care se ocupa pentru Udrea atît de relația cu ProTV și Acasă, cît și de cea cu Mediafax și Ziarul Financiar. Ea avea inclusiv puterea de a scoate articole din Ziarul Financiar.

Ori de cîte ori apărea ceva deranjant legat de Gala Bute, Udrea riposta. Fie printr-un comunicat, fie printr-un articol camuflat.

De pildă, pe 26 aprilie 2012 Udrea transmite ceva pozitiv despre Gala Bute. Breazu retrimite un mail în care scrie: ”Vă rog să folosiți informația din atașament în orice știre despre subiect”. Subiectul era Gala Bute.

Mailul este expediat la Realitatea TV (Sorin Enache), la realitatea.net (Sorin Kosz) și la B1TV (Aura Țițirigă).

Către Evenimentul zilei mesajul este ceva mai apăsat. Lui Vlad Macovei, redactorul șef al EvZ, i se scrie categoric: ”Vlad, avem nevoie de articol pe subiect”.

Existau grade de supunere.

În interiorul redacțiilor, oamenii își făceau și treaba de jurnaliști.

B1TV și Realitatea au organizat chiar dezbateri despre Gala Bute. Fiecare a reacționat după capacitatea de  a rezista.

Uneori, se preiau și elemente despre investigația Gala Bute care nu-i convin ministrului. Se cere ștergerea rapidă. Dar articolele radiate rămîn un timp în memoria netului și oamenii lui Udrea iau foc. ”Dispare cu totul în cîteva ore!”, îl asigură în 16 mai 2012 Sorin Kosz, șeful siteului realitatea.net, pe Tudor Breazu.

Uneori, cenzura se producea pe baza unei relații vesele și amicale.

Pe 16 noiembrie 2011, Tudor Breazu și Maria Apostol planificau apariția Elenei Udrea la emisiunea ”După 20 de ani” de la ProTV. Prin Luminița Kohalmi, o altă consilieră importantă în relația cu presa a lui Udrea, ei stabileau întrebările care urmau să-i fie adresate invitatei.

From: Tudor Breazu
To: Maria Apostol

”S-o sune cineva în 5-10 minute cu întrebările din atașament.

Grazie&Pupi!”.

Trustul Pro pusese la dispoziția Elenei Udrea orice și oricît, conform mailurilor pe care le-a prezentat în detaliu Antena 3 acum cîteva săptămîni.

Uneori, trupa ministrului se adresează deferent: ”Dan, astăzi a apărut articolul de mai jos în telegraph. Îl poți folosi?”. ”OK”. (Breazu către Dan Andronic și răspunsul).

Alteori, iritați, oamenii lui Udrea îi jigneau între ei pe ziariștii ”prieteni”. Ca atunci cînd pe siteul evz.ro apare o fotografie mai sexy cu Elena Udrea. ”Decolteu Udrea în evz! Ce-i cu articolul ăsta?”. ”Niște imbecili”, răspunde un alt consilier.

Desigur. Nu doar Gala Bute era tratată astfel de oamenii Elenei Udrea, ci toate subiectele care o iritau.

Iar strategiile de cenzură și de comunicare se rafinau pe măsură ce trecea timpul.

Pe un subiect politic, Tudor Breazu îi propune Elenei Udrea: ”Elena, ai un text mai vag pentru Evenimentul zilei, îl trimit către Dan ca să intre în ziar?”. Dan este Dan Andronic, mailul său apare în unele dintre distribuțiile informațiilor pro Udrea.

Udrea are însă o idee mai bună și-i răspunde lui Breazu: ”Pare OK, dar cred că trebuie preluat mai bine după un blog unde să fie mult mai detaliat”. Tactica prin care o organizație media tradițională, televiziune sau ziar, să preia un blogger a fost des întîlnită în România ultimilor ani.

Dar cît face să pui articolul tău pe un blog? „Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus. Bloggeri din cei mari”, transmite Alina Ferseta către Ana Maria Topoliceanu.

Alina și Constantin Ferseta, consilieri în online, apar în mai multe corespondențe cu oamenii Elenei Udrea.

Bloggerii erau împărțiți pe căprării. Subectele politice erau livrate bloggerilor politici. Cele mondene, altora. Și tot așa.

Un caz.

După ce Tudor Breazu le semnalează că în siteul inPolitics a apărut un articol negativ la adresa Olguței Vasilescu, ei discută:

From: Alina Ferseta
To: Constantin Ferseta

”Babe,

Trebuie să dăm știrea asta la 1-2 bloggeri și să scrie un articol despre el. Trebuie să inflameze subiectul și să bage rîca între ei”.

Tudor Breazu intervine și el: ”Trebuie făcută foarte cunoscută, să se vorbească despre faptul că UNPR-ul și Gabi Oprea au fost umiliți”.

Despre costurile acestor campanii vom mai vorbi. Ele se camuflau.

Pe 6 iunie 2011, Maria Apostol participă la o conversație electronică în care dă sfaturi politice, de imagine, dar atrage și atenția cum trebuie camuflate costurile ”astfel încît să nu sară în ochi”.

Maria Apostol le scrie:

”La outdoor e foarte simplu. Sînt 2 execuții:

Elena Udrea apără Bucureștiul.
Votează pentru Legea Capitalei”.

Apoi, ea îi calmează pe consilierii Elenei Udrea  care doreau să tipărească la tipografia MediaPro milioane de broșuri-reviste cu Legea Capitalei, propunerea Elenei Udrea și a PD-L pentru București.

Lucidă, Maria Apostol le amintește că ”sînt 2 milioane de oameni în București, e mult ce vreți să faceți” și să țină seama că ”oricine poate să se uite pe prețul de copertă la o revistă asemănătoare, un ProTV Magazin, și să realizeze cît au costat milioane de broșuri”.

După ce a plecat din ProTV, Maria Apostol a lucrat o perioadă tot ca PR la Antena 3.

maria_apostol
Maria Apostol

În acest timp, pe cînd strategii discutau mesajele, banii și ocultarea lor, în subsolul articolelor se derula o altă luptă, cel puțin la fel de dură. Postacii.

Sute de mii de mesaje violente umplu netul, trimise de toate marile partide.

Sînt mostre de discriminare, atacuri la persoană împotriva jurnaliștilor care investigau Gala Bute și la adresa oricărui adversar perceput. Unele mesaje sînt antisemite (vezi cazul Sorin Oprescu) sau discriminatoare la adresa unor grupuri vulnerabile, precum cei săraci sau comunitatea gay.

Pe 14 iunie 2012, la 11:12, Tudor Breazu îi trimite Elenei Udrea costurile campaniei electorale.

Procurorii DNA vor astfel să dovedească faptul că Udrea nu doar că era la curent cu locurile unde mergeau banii proveniți din șpagă, dar chiar ea decidea asupra cheltuielilor și că era una dintre furnizorii fondurilor:

From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

”Elena, ai în atașament tabelul cheltuielilor:

53.732 cheltuieli sediu
23.000 postaci
8.500 salariu Cristi Călugăru”

O zi mai tîrziu, pe 15 iunie 2012, la 8:56 AM:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

”Păi tocmai cheltuielile de sediu mă interesează ce reprezintă.

Și postacii pe cît timp i-am plătit și cîți au fost?”.

La 11:45, în aceeași zi, omul de încredere revine cu explicații:

From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

”Elena,

Ai în atașament tabelele cu postacii (per 21.05.2012 – 13.06.2012, 22 de persoane) și cheltuielile sediului așa cum le-ai cerut. Eu am primit ieri 71.000 RON (adică 20.000 euro). 40.000 i-am dat contabilei, 8.500 lui Călugăru, restul cheltuieli sediu + postaci.

În contul partidului  mai sînt 2.000 RON și ar mai trebui achitați din campanie aproape 398.000 RON”.

Moment în care, în fața datoriei de aproape 400.000 de lei, Elena Udrea explodează și-i trimite, în aceeași după-amiază, la 6:08 PM un singur rînd lui Breazu:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

”Pentru ce????”.

Comentarii (145)Adaugă comentariu

gama  •  10 noiembrie 2015, 15:36

mai tata de ce nu incerci tu la un alt ziar ... serios totusi aici este un ziar de sport sau cel putin asa se incearca ... daca eram interesat de *** astea politice intram pe siturile respectivelor ziare dar eu intru aici ptr a citi si a scrie doar de sport .. am si eu o rugaminte la tine fa si tu la fel si crede ma incerc sa nu ti citesc articolele sau sa ma feresc de ele dar cand intru si vad poza mare cu cei care ne fura zi de zi chiar nu pot ocolii articolul ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionica  •  10 noiembrie 2015, 15:36

Ma plec pana la pamant,Domnule Tolontan!ATI DOVEDIT,CUM NU SE PUTEA MAI CLAR,MANIPULAREA PRIN MASS-MEDIA!Cu RESPECT,sunteti singurul jurnalist roman CINSTIT si,probabil,ne-mason!

ss  •  10 noiembrie 2015, 15:40

Despre miauneii lui Felix nimic? Aia presteaza de mai bine un deceniu! Oare si aia cu salariu de multe mii de euro intra aici? Tolo?

Claudiu  •  10 noiembrie 2015, 15:45

Fără a vrea sa bag raca intre colegi de trust, chiar daca a3 a avut exclusivitate, au tratat subiectul oarecum superficial, au dat totul de-a valma si cam atat; ce faceti dvs., recreand contextul dezvaluirilor, e jurnalism curat, care va rămâne si mai ales ustura rau. Bravos!

Robert_Vulcan  •  10 noiembrie 2015, 15:49

Daca informatiile din dosar sunt publice, nu pot fi facute publice si listele cu cei 22 de postaci?

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2015, 15:50

@gama: asa cum nu va puteti dvs abtine sa cititi cind vedeti asa ceva, asa nu ne putem nici noi abtine sa scriem :-)

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2015, 15:51

@ionica: nu sint singur, sintem doi semnatari si sintem o echipa care face un ziar. Singuri n-am putea face nimic. Si tocmai am amintit in text ca multi alti jurnalisti si-au facut corect meseria. In timp ce Udrea ii presa, ei dadeau totusi stiri cu dezvaluirile din Gala Bute.

Pandele  •  10 noiembrie 2015, 16:04

Salut, Attach-ul ala cu lista postacilor nu era la dosar ? As fi fost curios sa vad lista.

coke  •  10 noiembrie 2015, 16:05

Catalin, n-o sa aflam niciodata numele acelor blogari care au acceptat sa scrie la comanda? Ca mi se pare bizar ca numele lor nu se regasesc in articol...

io  •  10 noiembrie 2015, 16:08

Si cand te gandesti cum o face nesimtita ***. Chiar nu are pic de rusine. Cat despre Basescu iata ce regim a condus. Vorbeste acum de parca nu a fost presedinte 10 ani. El si cu Iliescu au distrus tara asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nelu  •  10 noiembrie 2015, 16:09

Tolo, e f misto si ok ce ati facut cu ancheta asta. Dezvolta totusi pentru toti, sa nu se creada ca doar unii au folosit armele pe care le prezinti.

Free  •  10 noiembrie 2015, 16:10

Subscriu la comment-ul acesta: Daca informatiile din dosar sunt publice, nu pot fi facute publice si listele cu cei 22 de postaci?

Caligula  •  10 noiembrie 2015, 16:13

Sorin Enache si Aura Titirica (sau Titiriga?), daca nu ma inseala memoria, au fost debarcati din barca mogulului, lucrand in trustul CCA Intact dupa 2000. Si eu care credeam ca au fost plantati la concurenta doar doar le-or da la gioale alora. Intortocheate sunt caile politichiei, si fazanii stau mereu in bataia pustii...

florin  •  10 noiembrie 2015, 16:17

Bravooo !!!! Uitati, fratilor, ce ni s-a servit atatia ani drept presa quality :))))))))) Eu am fost oarecum "imun", reperul meu a fost atitudinea fata de putere(in special guvern), dezastruoasa de la cap la coada, a institutuei de presa. M-am uitat si la Antena 3, dar pana in 2013, atat. Pe Tolontan l-am citit tot timpul...

si ?  •  10 noiembrie 2015, 16:18

si unde este ilegalitatea faptelor cand stim ca toti politicienii asa procedeaza ? chiar si azi . mai stim ca toata presa asa traieste altfel falimentu scrie pe ea ! zice cineva ca ilegal ? haide ma ca prea o trageti de par ,la ailalti era mai scump si mai eficace uitati pe presa e plin de usl-isti de ioahnisti ce dreak vorbim aici ?

adriann_  •  10 noiembrie 2015, 16:21

E nevoie sa fie publicate numele bloggerilor in clar, cat mai repede. Fara chestia asta sunt doar vorbe de claca. Eu as paria *** ca astia "lucreaza" in tandem, dar fara numele lor in clar de la DNA ramanem la nivel de supozitii/dovezi indirecte/deductii etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

expulzatul  •  10 noiembrie 2015, 16:22

Maria Apostol. Ea a fost in tabara Udrea. Ajunsa la A3, ea l-a vândut pe Cici, prietenul ei de-o viata. Apoi, s-a infratit cu Ponta, care a fost la nunta ei la Loft, in septembrie. Firma ei, Talentivity, face PR-ul pt cofetaria Dacianei. Tot ea l-a turnat si pe fostul ei protector, Adrian Sarbu. Astept ziua cand va da socoteala pt multele atrocitati ascunse pe care le face si le-a facut.

Serios?  •  10 noiembrie 2015, 16:25

daca trustul PRO a facut asta, de antenele lui Felix care fac dupa bunul plac "dreptate", nu ziceti nimic cu un motiv anume? Or fi basisti multi dar deja sa zici ca tot ce nu e antena e corupta....ei fiind, binenteles, razboinicii luminii de la capatul tunelului..

adriann_  •  10 noiembrie 2015, 16:27

Tolontane, Tolontane, de ce cenzurezi mesaje care respecta regulile pe care chiar tu le-ai impus? De unde pana unde nu e fair ca un cititor sa spuna care este PAREREA LUI ("as paria") in legatura cu identitatea celor doi bloggeri care lucreaza in tandem pe 1200E? Oricum, nu ma mai mira nimic, ai cenzurat tu mesajul in care se aduceau civilizat in discutie "articolele" aparute aici pe site in perioada cand suporterii Stelisti pregateau mitingul anti-becali, asa ca...

Marka Ragnos  •  10 noiembrie 2015, 16:28

Ce tare esti, ba, Tolo! Esti foarte tare, pe bune. Cum le gasesti tu pe toate! PTIU! Sa nu de deochi. *** Te tot intreb de cateva zile de ce refuzati sa respectati decizia judecatorului din decembrie 2014 in ceea ce priveste marca Steaua si de ce continuati sa descrieti fcsb-ul drept Steaua Bucuresti. Nu ai raspuns. Te-am intrebat de ce refuzati sa spuneti ca echipa lui becali nu e Steaua. Mi-ai zis ca voi nu stiti daca e sau nu e Steaua. Te mai intreb o chestie, Tolo, ca sa vedem daca esti jurnalist sau nu. Saptamana trecuta, tribunalul Bucuresti a hotarat in favoarea CSA Steaua Bucuresti in dosarul prin care fcsb-ul lui becali cerea anularea marcii Steaua Bucuresti. Un judecator a zis din nou ca becali vorbeste prostii, ca fcsb nu e Steaua si ca marca Steaua Bucuresti apartine de drept clubului sportiv al armatei. Asta a fost acum 5 zile. Voi de ce nu ati spus nimic despre asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo  •  10 noiembrie 2015, 16:31

Cata, Au trecut ceva zile si n-am mai auzit ceva vesti despre cum a platit Udrea cautiunea de 5 milioane lei! Ce ne poate spune "binomul" Cata&Mirela, sau vicevercea(sic), what ever?! O fi "adevaratul binom" in criza si cere ajutor?!-:)

Marka Ragnos  •  10 noiembrie 2015, 16:37

Sunteti penibili! Ii cenzurati pe cei care spun adevarul despre voi. Sunteti niste securisti si nimic mai mult.

toto  •  10 noiembrie 2015, 16:37

uitandu-ma la comentarille lasate de : @gama ,si?,serios? si expulzatul , mi se face greata ! o placere sa-ti citesc articolele ,Tolo.

r adu  •  10 noiembrie 2015, 16:46

Sigur că majoritatea credem că politica este un fel de ........ luptă dreaptă........ între forțele ce se confruntă, dar aflăm (?) că eram-suntem manipulați, ceea ce probabil intuiam-știam, dar totuși ........ nu ne puteam crede ...... ochilor. În mod normal, înaintea examinării legalității modului de operare, ar trebui, în mod URGENT, sancționați legal actorii acțiunilor pentru: deturnare-fraudare de fonduri, sancționarea legală a celor ce nu și-au declarat veniturile și recuperarea impozitului pe fondurile primite pe perioada dovedită. Un act de moralitate elementară.

Blog  •  10 noiembrie 2015, 16:47

Foarte interesant articol. Cred ca este foarte important sa publicati si identitatea bloggerilor care scriau la ordine, sa stim si noi cine sunt. Cu nume, prenume si blog. Asa este corect, sa le faceti publice identitatile bloggerilor, nu doar pe cele ale ziaristilor, patronilor si PR-istilor din presa implicati in acest caz!

revin  •  10 noiembrie 2015, 16:50

http://www.nationalisti.ro/2015/11/cutremurator-supravietuitor-de-la-colectiv-arunca-bomba-am-vazut-cadavre-ascunse-dupa-ce-le-am-vazut-mi-au-spus-sa-plec-de-acolo-sa-eliberez-zona/ despre asta ne intereseaza nu cum fac politicienii cu presa. americanii au traditie, europenii la fel, se pare nu udrea a descoperit asa ceva . nu este tv sau jurnal sa fie neatins de politic . felix cum facea, cum face ,are procese de santaj . el santaj politicieni si oameni de afaceri sau nu se pune .

Alin  •  10 noiembrie 2015, 16:53

Nota 10, doamna Neag si domnule Tolontan. Va rog continuati cu toata lumea. Poate d-vostra si cei ca dumneavostra sa reusiti sa miscati cateo piatra. "Piata" a miscat 3 pietre, dar din pacate stanca mare nu se dizloca, pana nu vor disparea si mai multe pietre. Poate atunci bolovanul se va pravali.

fotbal  •  10 noiembrie 2015, 16:53

baga domne' bloggerii aia o data!

John Milne  •  10 noiembrie 2015, 16:54

@Gama......................nu te obliga nimeni sa intri aici si sa citesti articolele .

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2015, 16:55

@coke: apropo de bloggeri, n-am reusit sa parcurgem toate tomurile cu mailuri pentru ca dosarul a devenit abia de vineri public.

Marka Ragnos  •  10 noiembrie 2015, 17:03

Tolo, va plateste becali ca sa nu spuneti nasoale despre echipa lui?

Dragos  •  10 noiembrie 2015, 17:05

Domnule Tolontan, Ma simt nevoit sa contracarez ceea ce se a fost scris aici de alte persoane oameni a caror limitare este undeva intre Capatos si Steaua. Va multumesc tocmai pentru ca scrieti aceste articole intr-un ziar de sport. Se pare ca pe meleagurile noastre sportul national este "fuga de informatie" la care, spre deosebire de fotbal, suntem campioni mondiali. Prin acest mijloc de comunicare sper ca si baietii care isi contruiesc viata in jurul unui club sportiv (care de altfel isi bate joc de ei, indiferent care ar fi) sau prin salile de pariuri vor fi mai pusi in tema cu ceea ce se intampla in jur iar cand va fi nevoie sa luam atitudine vor iesi din refugiile pe care si le-au gasit si vom fi 100.000 in piata, nu 30.000. Cu tacere si resemnare nu rezolvi nimic iar subiectele acestea ne impacteaza pe toti, fie care vrem sau nu. Multumesc.

ion  •  10 noiembrie 2015, 17:06

Asta nu e o stire... Nu cred ca exista ceva in Romania vreo stire despre coruptia din orice domeniu sa ne mai impresioneze. Nu cred ca se mai poate schimba ceva. Sistemul nu functioneaza si nici nu va functiona. Oamenii politici nu vor intelege ca ei sunt in slujba poporului si nu doar a intereselor personale. Chiar si Tolontan daca ajunge Ministru sau Prim Ministru in maxim 6 luni va realiza ca nu exista nici o sansa sa scapam de coruptie si atunci va deveni corupt si el. Din pacate asta e adevarul si cred ca vom avea nevoie de 50-100 de ani sa scapam de mentalitatea asta.

Nick  •  10 noiembrie 2015, 17:11

Domnule Tolontan din păcate din ce în ce mai puţini jurnalişti mai au coloană vertebrală.Nu cred că acest caz este o excepţie,multe articole din ziare sau emisiuni tv sunt făcute la ''comandă''.

victor p  •  10 noiembrie 2015, 17:17

Corectura mica: Aura Titiriga, cu "g" nu "c". Sa o ajutam la indexarea pe Google, zic, sa gaseasca lumea usor informatii despre activitatile dumneaei.

fotbal  •  10 noiembrie 2015, 17:24

de acord ca e mult de citit. sa ne linistim asadar. mai ales eu. sigur sunt in vraful ala. in mod normal

Regele Cioaba Voda  •  10 noiembrie 2015, 17:31

E plin de POSTACI si pe GSP si au cateva tinte preferate: Steaua, Gigi...Steaua, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dudu  •  10 noiembrie 2015, 17:40

Seria voastra de articole pe subiectul asta e utila, pentru ca le arata romanilor ca trebuie sa isi foloseasca mintea cand citesc ceva in presa si sa isi pastreze capacitatea de a pune la indoiala veridicitatea afirmatiilor nesustinute de dovezi. Inclusiv cea a afirmatiilor din articolele voastre... In ultimele zile ati scris de mai multe ori "Udrea cenzura" "Udrea implicata direct in cenzura". Dar din dosar nu reiese (deocamdata) decat ca Elena Udrea facea tot posibilul sa apara articole pozitive, iar de stergerea articolelor pozitive raspundeau ceilalti. Eu inca mai astept dovezile ca Udrea cenzura - probabil ca sperati si voi sa le descoperiti in tomurile de dosar inca necercetate. Sa va ajute Dumnezeu sa le gasiti (ca sa va iasa pasientza). Mie mi-ar fi jena sa scriu in titlu "Elena Udrea cenzura", iar in articol sa spun ca de fapt "cenzura" se limita la cererea sa ii fie publicate ode prin ziare. Nu iti trebuie doctorat la Harvard ca sa iti dai seama ca asta numai cenzura nu se numeste... P.S.: Amuzanta fraza "Tactica prin care o organizație media tradițională, televiziune sau ziar, să preia un blogger a fost des întîlnită în România ultimilor ani." E adevarat. Asta e tactica nr. 1 prin care Antena 3 "preia" cele mai multe din dezvaluirile senzationale facute pe post. De asemenea, e tactica prin care au ajuns in presa fotografiile cu Udrea, Topiliceanca si Bica la Paris...

Andrei  •  10 noiembrie 2015, 17:53

D-l Tolontan continua sa se foloseasca de traficul gsp, un ziar de sport, pentru a-si vehicula anchetele politice. Meritorii de altfel, insa e lipsit de etica, chiar si pentru o cauza nobila, sa capusezi un ziar de sport. E lipsa de respect la adresa consumatorilor de sport.

adriann_  •  10 noiembrie 2015, 17:58

Apropo de comentariul adresat lui coke, unde anume a devenit public dosarul? Poate a fost pus la dispozitia catorva institutii media, ca public in nici un caz n-a fost facut, cum prevede de fapt legea. Si da, a-i pune dosarul la dispozitie lui Tolontan (sau altora care fac presa in acelasi fel) nu inseamna a-l face public. A se vedea modul in care evita cu disperare sa prezinte numele bloggerilor care prestau la comanda Elenei Udrea.

weebo  •  10 noiembrie 2015, 18:05

Multumesc pentru articol d-le Tolontan.Unul dintre cele interesante ( pentru mine) si in acelasi timp utile din ultima perioada.. Nu stiu si sincer nici nu ma intereseaza sincer daca, asa cum alti colegi comentatori scriu, urmariti "alte interese oculte". Ce prezentati dumneavoastra in acest articol sunt fapte . Fiecare are dreptul sa le interpreteze cum vrea. Pentru mine personal asta inseamna presa; fara comentarii/interpretari personale ale jurnalistului. Cu respect.

gigelos  •  10 noiembrie 2015, 18:05

Nea Traian Basescu ! O fotografie , un mandat . Restul e bla,bla sa nu zic vrajeala

adriann_  •  10 noiembrie 2015, 18:06

@Andrei: hai sa fim seriosi, ancheta despre gala Bute chiar este despre sport... Nu aici e problema ci in modul selectiv in care Tolontan&Co prezinta informatiile din rechizitoriul DNA. Ar fi foarte relevant sa vedem cine (cu nume, prenume si alias folosit in online, daca este cazul) erau bloggerii care prestau pe bani pentru Elena Udrea.

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2015, 18:13

adrann_: va propunem sa facem asa. Dosarul e public pentru toata lumea, nu doar pentru jurnalisti. Mergeti la ICCJ (in spate la H Intercontinental), faceti o cerere si, daca nu vi se va aproba, o sa relatam despre asta ca e dreptul dvs ca cetatean roman sa aveti acces si sa vedeti dosarul. Mailul meu este [email protected]. Rasfoiti dosarul si gasiti bloggerii, ca noi nu i-am gasit. Multumesc!

Dan  •  10 noiembrie 2015, 18:14

Acest monstru a condus Romania!

adriann_  •  10 noiembrie 2015, 18:18

@Tolontan: si daca gasesc bloggerii astia pe care voi nu i-ati gasit in dosar o sa publicati chestia asta plus numele lor in ziar si aici pe blog? Astept raspuns cu maxim interes, aici public. Vorbim pe urma pe mail.

tudor  •  10 noiembrie 2015, 18:30

Tolo, bloggeri mari? Sunt doar doi mari, Zoso si Arhi. Nu, Mircea Badea nu e blogger, iar ceilaltic are ar mai fi in fata sunt pe nise care nu au treaba cu Udrea. Meritam un raspuns. Multumim.

Marka Ragnos  •  10 noiembrie 2015, 18:32

@adriann_: Tolo o sa publice tot ce ii trimit cei care il platesc. Daca o sa ii trimiti si tu niste bani, o sa publice si ce primeste de la tine.

Mark  •  10 noiembrie 2015, 18:32

Nu ca nu s-ar sti deja ca agentia digitala a sotului d-nei Ferseta - Kuantero, respectiv Constantin Ferseta, se lauda cu clienti de renume fara perdea si

Andrei  •  10 noiembrie 2015, 18:35

@Adriann_ Ancheta despre gala Bute nu e despre sport asa cum nu ar fi nici una despre liderii unui cartel al drogurilor arestati in timp ce faceau o miuta pe maidan. Aici e vorba despre politica, coruptie, mafie, subiectul principal de care se ocupa de ceva vreme jurnalistul in cauza. Il sustin pe D-l Tolontan in tot ceea ce face si nu ma deranjeaza ca s-a ramificat astfel cariera sa de jurnalist, insa raman la parerea ca e lipsit de etica sa capusezi traficul bogat de care se bucura gsp pentru a circula materiale de ancheta politica.

Comentează