7 mărturii favorabile lui Raed Arafat. Dar ce s-a întîmplat la ISU?!

Vorbesc apropiații lui Arafat, dar și cei care se simt trădați de el

joi, 26 noiembrie 2015, 5:53

UPDATE: Radu Moraru anunță că va dezvălui cum un jurnalist ”considerat cool și deontolog” are drept tată un fost general de Securitate și, prin urmare, este ”măciuca Sistemului”. De cînd cu ancheta Colectiv și cu filajul de ieri, am așa o presimțire. Poate că Radu Moraru nu se referă la mine, și atunci îmi cer scuze, dar dacă se referă, iacă răspunsul, pe care l-am mai dat, de altfel, în interviuri de-a lungul timpului.
Nu mă consider cool și deontolog. Totuși, deși pe mama mea o cheamă Maria, am un tată biologic.
N-a fost general, ci colonel.
N-a lucrat la Securitate, ci pe frontiera de la aeroportul Otopeni.
Făcea parte din ăia de-i vedeți acum în acvarii și vă cer pașaportul. E adevărat că PCTF (așa se numea atunci controlul de frontieră) a fost mutat prin mai toate organismele militare, de la MI (ministerul de interne) la MApN (ministerul apararii), DSS (departamentul securitatii) sau Grăniceri, dar oamenii de acolo se ocupau tot cu pașapoartele pe frontieră, nu cu altceva.
Povestea s-a încheiat în decembrie 1990, cînd tatăl meu a fost trecut în rezervă pentru că nu a acceptat ca oamenii din subordine să fie pedepsiți pentru că-l lăsaseră pe Regele Mihai să treacă legal frontiera, ceea ce Guvernul de atunci permisese și apoi retrăsese.
Și, cum Guvernul trebuia să justifice expulzarea Regelui, s-a socotit că unii trebuie sacrificați. El n-a acceptat ca oamenii săi, care acționaseră legal, să și-o fure, că era absurdă varianta oficială că regele a forțat frontiera fugind cu valizele printre gherete și fiind apoi prins pe autostrada București-Pitești, și atunci l-au dat pe tata afară.
După 25 de ani, încă mă mîndresc cu gestul său.
Eu eram regalist dinainte, așa că nu i-am zis decît: ”Ai văzut?”.
Acum, complet separat de cazul concret, indiferent despre cine e vorba, să încerci stigmatizarea oricui pentru familia, locul sau țara unde s-a născut e o chestie din alte timpuri. Sau e proba că investigația Colectiv a ajuns undeva unde nimeni nu se aștepta și doare. 

UPDATE: În această seară, de la ora 21, la B1TV, Cătălin Tolontan, față în față cu Sabin Orcan, vine cu noi dezvăluiri despre cauzele dezastrului de la Colectiv.

1. ”Una dintre sursele de atac la adresa lui Arafat sînt medicii și șefii Ambulanței din București”, povestește un doctor de la SMURD.

”Ei au intervenit în acea seară la Colectiv și au găsit ocazia să-i plătească o poliță mai veche. La un moment dat, se pusese problema ca Ambulanța să treacă în subordinea lui Arafat”, spune medicul.

”Personalul Ambulanței din București îi e ostil lui Arafat și a amenințat cu demisia în masă dacă va fi înglobat în SMURD pentru că n-ar mai putea să ia banii cu care își completează salariile”, adaugă sursa.

”Toată țara știe că pe ambulanțe se iau bani, omul dă ceva cînd îi intră salvarea în casă. La noi, fiind militarizați, nimeni nu dă bani. Și asta a stricat niște socoteli” Medic SMURD

2. Pompierii sînt alți contestatari vocali ai șefului. ”Ei s-au supărat pentru că Arafat le-a schimbat programul. Practic, ei susțin că au ajuns să lucreze și peste 240 de ore pe lună”, spune un om de la intervenție din ISU.

”Poate că n-a făcut-o nici Arafat în cel mai diplomatic fel, însă pompierii se obișnuiseră lejer”, spune sursa. „Aveau un program de 24 de ore cu 72. Adică lucrau de luni dimineață pînă marți dimineață. Și apoi erau liberi marți, miercuri și joi și mai intrau vineri dimineață și ieșeau sîmbătă dimineață. Era cam puțin”, susțin sursele.

Cealaltă parte susține că actualul program 24 de ore cu 48, adică două zile libere după una de muncă, este greu și îi împiedică să mai aibă al doilea job. ”Și nici nu ni se plătesc orele suplimentare”, spun opozanții.

”Vă rog să nu mai priviți munca de pompieri ca pe al doilea job. Avem nevoie de mai multe ture, schimbați-vă programul!” Mesajul lui Arafat care i-a enervat pe pompieri

2.000-2.500 de lei pe lună este salariul mediu al unui pompier de la intervenție

Pompierii spun că nu e normal ca Arafat să ia asemenea decizii fără să se consulte cu ei și fără să țină cont că salariile mici nu le permit să trăiască doar din activitatea de la ISU-uri.

”E adevărat că, avînd trei-patru zile libere pe săptămînă, ne mai luam un job. Dar de taximetrist, nu mare lucru, ceva de unde să mai aducem 1.000 de lei pe lună acasă. Dar serviciul de pompier era primul job, nu al doilea, așa cum ne-a transmis Arafat.”

”E greu să schimbi sisteme bătute în cuie ani de zile. Din ianuarie 2014, de cînd a devenit și șeful pompierilor, Arafat a întîmpinat o rezistență serioasă printre miile de pompieri din toată țara”, recunoaște sursa din ISU.

3. Criza de la Colectiv a trezit, din nou, interesul pentru ca Sistemul de Urgențe să fie privatizat. 

În ianuarie 2012, Raed Arafat a avut ieșirea aceea la telefon pentru că avea o carte în mînecă. ”El știa că Dorin Cocoș ar fi adus în țară sute de ambulanțe pregătite să concureze SMURD”, povestește cineva din sistem.

”Această teorie a privatizării a apărut din nou acum, după Colectiv. Dacă vă uitați la declarațiile lui Traian Băsescu, veți vedea că el a spus din prima faptul că salvările private n-au fost lăsate să intervină, deși s-ar fi oferit. Acest lucru nu e adevărat”, spune un om apropiat lui Arafat.

”Miza este foarte mare, pentru că e vorba de bani mulți pe care România îi va investi în continuare în Sistemul de Urgență”, confirmă o altă sursă.

4. ”Arafat i-a dotat pe pompieri la un nivel la care ei n-au fost niciodată”, recunoaște cineva din IGSU.

”Cel mai bun exemplu este felul în care arătau motocicletele noastre înainte de venirea lui Arafat. Dacă motocicleta cădea, era atît de grea că nimeni nu o mai putea ridica de la pămînt!” pompier din ISU București Ilfov

Aceeași sursă continuă. ”Raed Arafat are putere, are pîrghii. Dotările au ajuns la un nivel neatins pînă acum. Sigur că sînt foarte scumpe, se vorbește și la noi în unitate despre asta, dar ele există, sînt palpabile”.

Ce n-a putut Arafat să facă este să repare fractura existentă între cadrele de comandă și trupă. ”E o chestiune sensibilă a oricărui sistem militar”, îl apără cineva, ”cadrele au impresia că trupeții sînt indisciplinați, iar trupeții spun că ofițerii o freacă”.

Cei care intră în foc își bîrfesc ofițerii superiori. ”Arafat a îngăduit tot soiul de neica-nimeni. Vedeți cîte doctorate făcute la Chișinău sînt în sistemul IGSU și ISU, inclusiv prin teritoriu, și o să vă lămuriți!”.

”Cît despre dotări, noi nu avem sfoară ignifugabilă la intervenții, degeaba se laudă Arafat cu investițiile, iar acum a ordonat ca de 1 Decembrie să defilăm, în premieră, cu utilajele pentru mari descarcerări, alea bune și pentru catastrofele feroviare” Pompier

5. ”Toate acțiunile de informare pentru catastrofe realizate la nivelul populației contează și s-au făcut prin insistența lui Arafat!”, spune un alt pompier.

Omul nu e, neapărat, un suporter al lui Arafat, dar susține că ”indiferent ce se va întîmpla mai departe, lucrurile bune trebuie să continue”.

El pretinde că, ”prin propriile relații, Arafat are legături foarte bune cu presa, mai ales cu trusturile Pro și cu Antenele, el a derulat multe campanii de educare a populației pentru cutremur”.

Tot Arafat a vorbit la CNA și a rezolvat ca unele din aceste campanii să fie difuzate gratuit de televiziuni, în condițiile în care spațiul de publicitate este extrem de aglomerat, susțin oamenii săi.

E clar o luptă.

Pe de o parte, loialii lui Arafat vin cu aceste exemple.

Pe de altă parte, cei deranjați, înlăturați sau împiedicați de el vin cu alte fapte, defavorabile. Mai ales legate de ”costurile excesive ale sistemului”.

550 de euro costa în 2003 ora de transport aerian sanitar cu elicopterul, conform unor surse

1.700 de euro costă în 2015 ora de zbor cu elicopterele, susțin aceleași surse

6. ”Legea s-a asprit datorită insistențelor lui Arafat”, spune cineva din MAI.

”Relația dintre Ponta – Oprea și Arafat a fost mai strînsă decît știe lumea”, povestește un adversar al tuturor celor trei.

”Arafat era umil cu Oprea, cu care stătea bot în bot toată ziua, dar e zmeu cu cei mai mici ca el” om din Sistemul de Urgență

În schimb, altă voce, unul dintre cei promovați de Arafat în sistem, recunoaște că era apropiat de Gabriel Oprea, dar susține că a folosit asta în interesul pompierilor și al populației.

”Orice s-ar spune, Arafat, Oprea, la cererea cîtorva colonei, care au lucrat efectiv, în primul rînd Guță și Aldoiu, doi dintre cei demiși de la ISU, au înăsprit legea. Ea era gata și catastrofa de la Colectiv doar a grăbit-o”, susțin apărătorii lui Arafat din sistem.

7. ”DNA pare a fi adversarul de dată recentă și cel mai periculos al lui Arafat”, susține o sursă din justiție a Gazetei.

”Arafat a fost un răsfățat al DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. De altfel, oameni ai DGIPI au fost văzuți la diverse acțiuni ale pompierilor din străinătate, acțiuni derulate pe banii obținuți din sponsorizări, acțiuni finanțate de Asociații”, susține un pompier.

DNA însă, susțin surse din justiție, are de mai multă vreme o expectativă legată de Arafat, din care dă semne în aceste zile că ar ieși. ”De multă vreme, unii oameni din DNA îl așteaptă pe Arafat să calce greșit. Dosarele de achiziții așteaptă”, susțin sursele ziarului.

Din nou aceeași problemă, a justiției cu mai multe viteze.

Miercuri la prînz, de pildă, DNA a alertat pe surse presa că cei trei șefi ai ISU sînt la audieri.

Deșteaptă operațiune! Presa a rămas în fața sediului din Știrbei Vodă pînă tîrziu în noapte, transmițînd live că cei trei sînt la audieri, cînd, de fapt, unul era la Berlin, iar ceilalți doi erau deja acasă, veniți de la DNA. 

Abia azi dimineață a ajuns în fața procurorilor și Orlando Șchiopu, cel care fusese în Berlin cînd televiziunile îl dădeau audiat ore în șir. 

”Șeful ISU, Mihai Guță, a stat puțin la DNA, iar Giani Aldoiu, adjunctul pe Prevenire și Control, a stat ceva mai mult, dar ambii erau acasă cînd televiziunile îi anunțau că sînt la audieri sau reținuți”, povestește aceeași sursă.

Dar, mai presus de orice, felul în care a fost anunțată înlăturarea lor i-a nemulțumit pe șefii ISU.

”Vrem să se afle adevărul. Sîntem ofițeri, avem familii și copii acasă și e normal ca să se știe adevărul. Măcar voi să-l știți”, au spus ei colegilor din unitate, la întîlnirea de astăzi dimineață. „Să se știe adevărul, noi ne-am pus la dispoziție, nu IGSU ne-a cerut asta!”.

Poate părea o nuanță, dar în destinul oamenilor nu e.

”Mihai Guță, fostul inspector șef, a plecat acum cîteva minute din unitate. Avea aerul dărîmat al unui om prins la mijloc, care ar putea să spună mai multe, dar pe care obligațiile militare și cariera aflată într-un moment de cumpănă îl împiedică s-o facă”, a spus cineva din ”Dealul Spirii”.

Evenimentele se derulează rapid.

Din informațiile Gazetei, DNA se pregătește pentru o operațiune care se extinde.

Cei care-l susțin în continuare pe Raed Arafat sînt ei înșiși încordați. ”Funcționarea unei instituții depinde de niște factori clari nelegați de o persoană. Arafat poate a greșit, dar miza trebuie să rămînă sistemul”, spun ei.

Pe de altă parte, oamenii din sala de ședințe de la ISU „au murmurat astăzi împotriva inspectorului general Cornea, prezent la instalarea noii conduceri, și au spus clar că nu e normal ca Raed Arafat să-i facă mincinoși fără ca măcar să-i întrebe ce s-a întîmplat„.

 

sursa foto: Mediafax

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Dupac Amaru  •  26 noiembrie 2015, 23:48

@doar un pompier -1. ISU nu sunt doar pompieri . 2. Am chemat candva pompierii pentru ca niste *** dadusera foc la cauciucuri pe o strada paralela cu a mea. Mi-au cerut adresa si au venit la mine acasa, nicidecum la locul incendiului . M-au sunat sa vin acasa in timp ce eu , impreuna cu niste vecini stingeam focul. Cascadorii rasului . Eu am parasit sistemul bugetar cand mi-am dat seama ca nu are viitor , acum 15 ani .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dupac Amaru  •  26 noiembrie 2015, 23:54

@doar un pompier . Si din taxele platite de mine va luati salariul Si ISU si parlamentarii , si politia si dalitii intretinuti de stat sa se inmulteasca si puscariasii. De acord, voi mai si munciti uneori pentru banii primiti , spre deosebire de parlamentari si puscariasi

Proarafat  •  27 noiembrie 2015, 0:00

Nicio înjuratura, niciun cuvânt urat, si aștepta un comentariu 1/2 ore.... Asta da cenzura domnule filat..din pont(a)

Proarafat  •  27 noiembrie 2015, 0:05

tolontan cenzurează. Zero cuvinte injurioase, dar comentariu împotriva i , nu apari!!! Asta da democrație!!

pompier  •  27 noiembrie 2015, 0:05

Stimati domni,problema este sistemul adica isu care nu functioneaza,care a dat destule rateuri ,un sistem corupt,putred,depasit care trebuie reformat din temelii.Pe Arafat nu il intereseaza decat ambulantele lui smurd mai multe, cat mai multe dar care trebuie incadrate si de aici problemele. Sistemul a ramas descoperit pentru ca au fost luati oameni de pe stigere, descarcerare si alte specialitati si pusi pe aceste taxiuri comunale in loc sa fie specializati in domeniile pentru care s au angajat. Achizitiile facute sunt cele mai multe in ambulante iar cele in autospeciale sunt facute cu fonduri europene de consiliile judetene de cea mai proasta calitate la preturi exagerate dar asta e treaba DNA .De aici problemele in sistem,in apuseni in loc sa intervina echipele care ar fi trebuit specializate in cautare salvare au intervenit baieti care au fost pregatiti pentru a incadra ambulante,la fel in cazul elicopterului acolo echipa care ar fi trebuit specializata sa intervina in astfel de situatii la fel ei erau "paramedici" .Mai intai pompierii trebuiau specializati in activitatile lor de baza echipe cautare salvare, echipe de descarcerare,stigere,salvari la inec si altele. Problema este de sistem si de management,sunt promovate si avansate persoanele care pup undeva mai bine,fara a promova profesionistii. Domnule Tolontan am rugamintea sa il mai intrebati pe Arafat de ce nu au fost scoase salariile de merit la isu asa cum au fost scoase de la toti bugetarii in 2009 si de 6 ani aceleasi persoane beneficiaza de aceste drepturi.Toate aceste tragedii s au intamplat si datorita celorlalte institutii care sunt la fel de corupte si putrede solutia fiid depolitizarealor si promovarea profesionistilor. Tin sa va multumesc si sa va felicit pentru ceea ce faceti si sa nu renuntati niciodata numai asa vom putea progresa si trai intr-o Romanie a lucrului bine facut multumesc

Proarafat  •  27 noiembrie 2015, 0:11

E trecut de miezul nopții, si fierb la gândul ca un site restricționează libera exprimare... Am postat acum aproape 45 min un comentariu decent dpdv al exprimării civilizate, si nu apare.... Poate pentru ca am opinie diferită de marele justițiar?

doar un pompier  •  27 noiembrie 2015, 0:12

Mai bine de jumatate din viata mi-am petrecut-o in uniforma de pompier militar si am incercat sa nu uit niciodata spusele unui profesor din scoala de ofiteri " in primul rand sunteti oameni si doar dupa aceea militari" si, imi place sa cred, ca am si reusit. Fac parte din tagma mult hulita acum a "ofiterilor din birouri", dar am participat la interventii si cand eram militar in termen si particip si acum cand mai am un pas pana la trecerea in rezerva. Si niciodata nu am stat in linia a doua. Am crezut intotdeauna ca noi pompierii constituim un corp aparte, fiind mereu in linia intai si ca ceea ce facem zilnic este, vorba aceluiasi profesor " stiinta si arta", dar observ cu amaraciune ca dispare pe zi ce trece acel sentiment de mandrie ca apartii unei caste cu o misiune nobila, aceea de salvare a vietii oamenilor. Imi pare nespus de rau cand vad cu cata usurinta se "arunca cu pietre" nu intr-o institutie ci in oamenii care o compun. Personal l-am cunoscut si apreciat foarte mult pe col. Guta, unul dintre tinerii ofiteri care chiar intelegea si se apleca asupra problemelor din sistem. Este mare pacat ca a trebuit el sa deconteze problemele acumulate pe timpul "domniei" fostului inspector sef, probleme semnalate dar ignorate, din motive oculte.

Micul  •  27 noiembrie 2015, 0:18

Ai dreptate!

jap jap  •  27 noiembrie 2015, 0:20

O fi ajuns investigatia departe si dureroasa, dar hai sa nu-l suspectam tocmai pe Radu Moraru de complicitati cu sistemul, unul dintre ele, oricare. E cam patetica victimizarea asta. Merita atata recunoastere, plateste zilnic si amarnic pentru asta. Sa zicem ca e invidios profesional.

Micul  •  27 noiembrie 2015, 0:24

CE frumos, mesajul cu "ai dreptate" s a acceptat instant. Am print screen cu toate...

doar un pompier  •  27 noiembrie 2015, 0:30

Preluat de pe SEMPERFIDELIS "Mi se pare interesant si punctul de vedere al Emagic, firma care a organizat evenimentele din septembrie 2015, dar care nu este luat in discutie, pentru ca nu este interesant, nu? Tot felul de comentatori isi dau cu presupusul pe orice canal de stiri TV, marea majoritate habar neavand despre ce este vorba in propozitie... Deci oamenii aia, de la Emagic, spun ca au trimis instiintare catre IGSU despre PLUM si, potrivit legii, li s-a raspuns ca manifestarea nu este incadrata ca eveniment de risc, iar masurile PSI le revin in totalitate. Iar la evenimente care se incadreaza in lege totul se face ca la carte... Chiar acum la un post TV cineva isi smulge parul ca la PLUM au fost 2.000 oameni si nu aveau la dispozitie un SMURD sau o autospeciala. Pai daca legea, buna, proasta, cum este, nu prevede, ISU cum sa-si trimita oamenii lui acolo? @palmas - normal ca le tremura, daca opinia publica este asmutita pe ISUBIf, procurorii sunt pe capul lor, primul ministru da afara fara nici-o cercetare administrativa, reorganizarea IGSU se va face sub coordonarea lui Arafat (noaptea mintii, un medic civil pentru care situatii de urgenta pentru el incepe si se termina cu medicina de/la urgenta), se face confuzie intre spaga/mita si sponsorizare si cate si mai cate... Si uite asa, dintr-o structura oropsita a MAI si condusa de un DSU 80% format din medici civili, la randul ei condusa de un medic in medicina de urgenta, care aproba Note-raport cu putere de reglementare in IGSU, pompierii au devenit paria societatii... Simt ca multi dintre colegii care pot iesi la pensie (cu diminuarea varstei din conditii speciale si/sau deosebite) vor prefera sa faca pasul in lateral si nu vor mai astepta noua lege a salarizarii. Asta este IGSU - o institutie cu un PR inexistent, ne face harcea-parcea orice parerolog. De ce nu iese in fata Cornea, Dragne, Visan? Sa spuna cu subiect si predicat - cei 2 inspectori de la #Colectiv au actionat in nume propriu, fiind colaboratori la firma X, apartinand generalului/colonelului in rezerva (fost pompier) X-ulescu, nu au fost in baza de date pentru ca nu au solicitat avize/autorizatii, inspectorii nu sunt ***, sa amusineze pe unde sunt agenti economici ilegali, lista cu agenti economici trebuie (sau nu) sa ne fie comunicata de primarie sau Camera de Comert, cadrul legal ne permite sa facem aia si aia, iar la data respectiva nu aveam posibilitatea de a inchide un stabiliment, IGSU nu urmareste anunturile despre evenimente cultural-artistice sau sportive, sa descinda inopinat si sa sparga petrecerile si cate si mai cate. Toti s-au ascuns in birouri si tac. Iti este si rusine sa mai umbli pe strada imbracat in uniforma de pompier... Sunt multe neajunsuri in IGSU, mai mari sau mai mici, nemultumiri cu duiumul, dar cu acest prilej imaginea pompierilor a fost iremediabil deteriorata. " Oare mai este ceva de spus?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teodor  •  27 noiembrie 2015, 0:54

Cine vrea dovada ca e o manipulare, ca Yolo (sic!) e unealta, sa ma caute. Base jubilează la fel si pupila i , Yolo si spiritele libere si au gasit ținta. Un om om care n a luat o lețcaie, dar pentru care sau datorită căruia ei au pierdut guvernul. Un arab care a făcut pentru noi mai mult decât orice roman, tehnocrat, Neamț naturalizat, etc. Apropos, când începe Yolo ancheta johanis[sic!]?! Ala de a zis ca nu i se pare corecta o decizie definitiva.... Si la care csm nu a avut reacție... Mai putin domnul 10.......chilian...

coke  •  27 noiembrie 2015, 1:08

Catalin, inteleg din postarea domnului Arafat de pe FB, ca-n seara asta ai fost tocmai la B1TV, acolo unde ai lansat niste acuzatii halucinante la adresa sa. Si acum c-ar avea postaci. Nu stiu daca e adevarat, ca n-am urmarit emisiunea. Doar ca sunt consternat. Serios. Adica te duci la una din televiziunile care primea ordine pe mail de la doamna Udrea, si tocmai de acolo lansezi niste acuzatii, care din punctul meu de vedere n-au niciun fundament real. Alea legate de masina cu 175.000, si cele legate de colectiv le inteleg, dar astea cu postacii mi se pare trasa de par. Si totusi, cum poti sa accepti invitatia unei astfel de televiziuni? Si daca tot o accepti, cum poti sa ignori scandalul mailurilor lui Udrea catre B1 si sa nu-i iei la-ntrebari? Apropo, ca tot avem pretentii exagerate de la Arafat, si-i cerem sa performeze, sa salveze vieti, sa le stie pe toate, si sa nu greseasca deloc. Ai idee cu cat il platim pe omul asta? Tocmai a scris el pe pagina sa de FB. 5.500 de lei. Nu, nu-s euro, sunt lei. Cam atat primeste in romania omul care ar trebui sa fie creierul sistemului de urgenta. Si ne mai miram ca lucrurile sunt anapoda? Cred ca pretentiile noastre ar trebui sa fie si-n functie banii cu care ii platim pe oamenii astia.

aclahiM luoaR  •  27 noiembrie 2015, 3:08

Domnule Tolontan - ma gasesc "plasat" undeva departe de ancheta dumneavoastra si incerc cu limitari ce mi le asum sa raman obiectiv.Toate acestea la ora 3 in noapte. Romanul (adica si eu) este suspicios din fire (pe buna dreptate) si tot timpul cauta sa inteleaga "spilul", "schema" sau "jmecheria" fiind incapabil mai sa creada ca aproapele face ceva fara un scop ascuns. Tin sa precizez ca nu stiu care e adevarul legat de ISU, Colectiv, MAI , Oprea , Udrea, Ponta si ca un roman sadea ce le stie pe toate (inclusiv fotbal pe langa politica) stiu ca este nevoie de "n"politisti sa invarta un bec (stiu si bancuri proaste) dar stiu, vad ca presa deserveste (tot prin "spiluri") diferiti stapani si propriile lor "agende" (imi asum prostia preluata de la americani) si inteleg si aluziile continute in comentariile precedentilor postaci (ca si mine) legate de subiectele dumneavoastra preferate (Felix nu, Udrea da, X nu, Y da , s.a.m.d) - plec de la premisa de fair play in care esti nevinovat pana la dovedirea contrariului aplicata si dumneavoastra. Totusi nu inteleg ce aveti cu Arafat? A furat? Daca a furat il va gasi DNA (vezi teorii sau poate adevaruri legate de interese comerciale legate de privatizari ale serviciilor de ambulanta sau de oameni din sistem suparati ca nu isi mai iau spaga cand vin la interventie, bani primiti de SMURD cheltuiti pe cine site ce loganuri de 60 k sau vizite in tarile calde, amante si alte picanterii - nu stiu adevarul) . Pana nu se dovedeste ca e murdar nu inteleg "atacurile" dumneavoastra mai mult sau mai putin voalate lansate la adresa lui (recunosc sunt subiectiv aici - imi place Arafat) si nici incercarile sterse de a parea impartial (7, doar 7 opinii pro Arafat), nici cautarea nodului in papura in timp ce dezlegati nodul gordian (recunosc fac pe desteptul sa imi mangai self-esteemul ca sunt si eu citit - o elita:)). Cu SMURD nu l-ati gasit ca a facut nu stiu ce magarii cu banii primiti din "donatii", cu firme din domeniul medical nu l-ati gasit - n-am vazut nicaieri un document care sa il invinovateasca. Care-i spilul? Cu pompierii ce aveti? ISU stia scrie in titluri (cineva din ISU stia, e clar - fiti corect scrieti cine nu acuzati institutia). Arafat ne-a mintit : De unde stiti? Minciuna presupune detinerea unei informatii si deformarea ei. Arafat stia - dovediti si ma veti castiga. Pana atunci va rog faceti un jurnalism cat mai alb, corect si impartial. In alta ordine de idei eu unul (chiar daca Arafat a furat 5 milioane de euro ) il iert (comparand cu debandada totala din peisaj). Chiar daca a fost fraier si a ascultat si luat de bune informatiile altora iar il iert. Chiar daca a facut sluj la Oprea cf. altor "surse" iar il iert. Dupa el ramane ceva - la prima vedere functional, independent si fara scheme. Am ajuns in miez de noapte sa fac declaratii de dragoste unui Sirian. Romanii unde sunt? Sunt ocupati sa isi fure caciula si sa moara capra vecinului.

dudu  •  27 noiembrie 2015, 3:32

Domnule Mihalache, Raed Arafat e palestinian (ce-i drept - nascut in Siria). In rest, poate n-ar strica un dram de indoiala, inainte sa va apucati de facut declaratii de dragoste. Exista riscul sa fi apreciat ceea ce ramane in urma lui Arafat la fel de bine cum ati apreciat nationalitatea lui...

Gheorghe  •  27 noiembrie 2015, 5:13

Mai domnu Tolontan, ce Dumnezeu nu ai ramas la fotbal, ca acolo te pricepeai. Te-au mancat palmele (si nu numai, te-a mancat si-n..., cum spune romanul) sa te faci fiara si sa ataci. Ti-a cerut-o, cine? Adevarul, dorinta ta nebuna de a spune lucrurilor pe nume? De unde dracu, domnule, le mai scoti? E clar ca voi gazetarii „aveti tolba plina” ca postasu si „printr-un drum prin sat, asmuțiți toți câinii”; dar grijă mare, că unii mai musca sau mai sunt si oameni cumsecade, care se pot supara ca le deranjati linistea si atunci, pac cu maciuca tocmai unde nu sunteti, voi ziaristii, prea tari. Domnu, nu tin partea nimanui, nu sunt si nu am fost pomier, si cu toate astea nu se poate sa nu observi ce transformari s-au produs la pompieri dupa ce Arfat i-a luat in coordoanare pentru a muta o parte din infrastructura SMURD pe ei, creând ISU. Fără el, aștia(pompierii) rămâneau la dotarea din 89 si ar fi fost un dezastru. Fara el, sistemul de urgenta din romanica ar fi fost o baba care se inscria la curse de viteza. De aceea, mai nea Tolontant (fara a ma lega de originea mata de PCTF-ist - sic a unora prin anii 60 era de fost CFR-ist) dute mata inapoi la fotbal, vezi daca ai curajul sa te iei de tripleta Becali (care te-ar fi facut la protap daca dechideai gura) si lasa organele abilitate ale statului sa-si spuna parerea depsre Arafat si ceea ce el a facut. Apropos, ca tot ai inundat scena publica si ca tot bombardezi lumea cu ”insipide si inodore”, tu cu ce te lauzi la viata ta? Arafat o va face precis cu SMURD-ul. Dar arafat e palestinian, iar tu esti roman. Ce ai facut tu pentru tara asta care inca te mai suporta in timp ce tu faci ca Marcu?

nicolae  •  27 noiembrie 2015, 6:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bocanci uzi  •  27 noiembrie 2015, 7:12

Sunt un om simplu. Pompier. Fără să fi avut sau să am al doilea job. Cu respect pentru ceea ce înseamnă sistem militar, lege, ordine, chiar dacă unii dintre voi zâmbiți. Apolitic până in structura ADN. Fără simpatii sau antipatii de ordin personal. Cunoscător al fumului, noroiului, vaselinei și epuizării fizice. Un om care inițial s-a bucurat că merge la serviciu luni, joi și duminică, câte 24 de ore , in total 72 , crezând că am să fiu și plătit! Programul a crescut cu 50 de procente și remunerarea cu 10 ! Și cu toate acestea mă doare când văd titluri de senzație'' pompierii au mințit!''. Nu mă regăsesc acolo. Spun doar că este epuizant, dar ce mă doare mai mult este pierderea respectului pentru om și litera legii!

tancau ioan  •  27 noiembrie 2015, 7:21

salut! stiam despre povestea lui TOLO SENIOR cu regele mihai. bravo DOMNU tolontan senior! sa stie si becali : ASTA INSEAMNA SA FI MAFIOT-SMECHER-MODEL PENTRU COPIII TAI-BARBAT-OM CU DEMNITATE !

Bogdan  •  27 noiembrie 2015, 7:21

Draga Catalin, nu sunt unul dintre postacii sistemului etern, sunt un simplu cetatean....Arafat este de apreciat pentru ceea ce a creat. A importat idei, tehnologie, aplicatii,proceduri.... dar nu si oameni ! Asta este hiba sistemului sau! Daca nu ma insel, Radu Moraru a mai avut derapaje de acest nivel si in trecut , cand taxa investigatiile voastre de la Piatra Arsa , Gala Bute , National Arena,etc,etc . Felicitari, Catalin Tolontan ! Tenacitatea, perseverenta si scanteia din ochii tai ne fac mai optimisti....Nu este totul , totul , pierdut !

Pațac  •  27 noiembrie 2015, 7:58

Uite așa se vorbește despre eroi național și morții rămân. Chiar dacă nu au murit în război ,sărăcii oameni chiar sunt martiri ai "neamurilor sau cumetriilor" românești. Vinovății principali sunt liberi, șterg probe, pregătesc apărări solide. Vedeți ca Pionierul apare de 4 ori în registrele Primăriei Sectorului 4 cu solicitări de modificari, demolări și nu l-i s-au cerut avize obligatorii de către primărie pentru că legea e făcută să fie aplicată doar dacă nu bagi mâna adânc în buzunare. Din această cauză mor oamenii. Lucrurile se vor repeta, nu vă faceți griji. Dorele, mai schimbăm și noi guverne, eșalonul 1,2 prin instituții?!

Dan  •  27 noiembrie 2015, 8:24

1. De obicei, cei mai multi contestatari ai lui Arafat sunt medici. Nu stiu, nu ma bag. 2. " ...însă pompierii se obișnuiseră lejer. [...] Era cam puțin”, susțin sursele." - nu cred ca ai habar despre ce vorbesti aici. NU EXISTA un singur om normal la cap la care sa ii convina programul ala. Este o cotcherie la mijloc: confuzia indusa angajatilor. In momentul aplicarii noului program s-a aplicat si plata orelor suplimentare (ORE CE NU SE PLATEAU SI NU S_AU PLATIT VREODATA PANA ACUM IN SISTEM!). Salariul a sarit, la cei mai vechi, aproape de pensie, cu 400-500 de lei, iar ei s-au bucurat, si de banii astia dar si in speranta unei pensii mai mari. Repet: nu exista om normal din sistem la care sa ii convina programul asta. Unul dintre pietrele de temelie pentru demisia mea din sistem a constituit programul, si eu nici apucasem sa-l traiesc decat 1-2 luni! Ca sa inchei punctul asta, confirm ca primul job era de pompier, si nu al doilea, insa erau foarte multi care nu aveau al doilea, inclusiv eu. Eu lucram 24 de ore, a doua zi dormeam si ma odihneau toata ziua, si a 2-a zi petreceam cu familia. Da, exact. 1 zi din 3. 3. Nu comentez, dar zvonul pe la noi prin unitate era ca "partenerii" lui Arafat aveau deja ambulante dotate in asteptarea achizitionarilor. Asta era inainte de 2012. 4. ”Arafat i-a dotat pe pompieri la un nivel la care ei n-au fost niciodată” - o declaratie la fel de absurda ca cea a programului. Eu, in 8 ani de zile, nu am primit NICIODATA manusi de protectie sau cizme de protectie cu insertie metalica. Asta in conditiile in care m-am taiat intr-un geam (incident trecut cu vederea) si cand mi-am taiat un tendon de la picior intr-o sticla (m-am lovit la fotbal). Acum ati putea spune ca nu constituie un argument suficient pentru ca maximilizez importanta trairilor mele. Pai da, dar eu nu am fost singurul. Cand au venit manusile, au venit fix pentru cei pupatori in fund. Marea gloata nu a primit nici acum, cel putin in unitatea mea. Dar e ok, ca si-au luat baietii manusi si cizme de pe interneti. O sa inchei: dotarea pompierilor nu s-a facut de un singur om, de Arafat, si nu s-a facut pe directiile bune. Majoritatea erau Regio, deci ori ca era Arafat, ori ca nu, parcul auto s-ar fi reinoit, mai greu, dar da. E ca argumentul cu "daca nu era Ceausescu nu s-ar fi construit atata". In al doilea rand, directiile nu au fost bune. In orice unitate vezi niste autoturisme extrem de ciudate: ATV, dezastre colective, suport logistic, masina teren pentru comandati. Asta in conditiile in care mai sunt masini de 30 de ani puse pe interventie! Majoritatea autospecialelor dotate sunt CELE CE LE VEDETI LA DEFILARI!!! Dar nu sunt inoite cele esentiale. Ganditi-va la incidentul cu elicopterul cazut in Siutghiol! Aveau o barca sparta, cu componente lipsa la motor, trasa de APCA (anii 70-80)!!! Este filmare, uitati-va pe ea! Asta in conditiile in care judetul respectiv era unul cu iesire la mare. In schimb, pun pariu ca aveau 5-6 masini frumoase de defilare! 5-6-7 nu comentez pentru ca nu stiu. In schimb, pot sa confirm existenta multor ofiteri cu mari studii superioare (facultatea de sport, drept la f.r. Spiru Haret) ajunsi prin pile pe posturi cheie. Nu neaparat ca ar fi oameni rai, dar sunt oameni de slaba calitate, aproape agramati, care citesc greu, nu inteleg un ordin sau o lege, o interpreteaza prost etc.

Doru  •  27 noiembrie 2015, 8:49

***, Arafat nu are putere de decizie in fata partidelor care administreaza institutiile statului inclusiv cele militare. Arafat ne a salvat de introducerea ambulantelor private (100 sh-uri cocos&co) in sistemul de urgenta, altfel sanador-ul&co ne ar fi adunat de pe asfalt si predat la iml

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popescu  •  27 noiembrie 2015, 8:59

Tolontaneee..in tara asta politia nu mai e politie, armata nu mai e armata isu nu mai e isu spitalul nu mai e spital, fotbalul nu mai e fotbal si-acu remarc ca nici gazeta sporturilor nu mai e ziarul sportului..te consider vinovat pt treaba asta..schimba ziarul sau ocupa-te doar de sport pt ca in celelalte domenii , doar ti se pare , nu stii exact cum stau treburile...o sa spui ca doresti sa indrepti lucrurile..indreapta-le in redactia ta intai..

Ghita  •  27 noiembrie 2015, 9:00

Tolo, sunt 2 variante de lucru in program de tura: - 24 cu 72, 7 zile; - 12 cu 24 si 12 cu 48, 7 zile. Afla ca in ambele variante se depaseste norma legala de ore si zile lucrate, prevazuta de lege pentru o luna de zile, asta in varianta ca ai 5 ture complete. Bani in plus nu se dau, iar recuperarea orelor lucrate peste norma nu poate fi asigurata, conform legii, numai daca ai si tura 6! Iar pentru tura 6 nu exista baza legala de constituire in nicio lege din Romania! Intelegi? Mai adauga ca acesti oameni...de la ISU au dreptul la concedii, cursuri de perfectionare, posibil si un concediu medical...etc, caci sunt doar niste oameni! Dar sa revenim la lucruri mai cucher, cum ar fi ca astept si eu raspunsul la intrebarile de ieri! Tolo, constat ca eviti sa imi raspunzi? E blogul tau, dar ma lasi sa raspund pt tine? Nu da bine! Vrei sa ma eviti cu un simplu pas? De ce te temi? Nu consideri ca sunt normale intrebarile mele? Mai jos, le-am scris iarasi: "1 - aveti la sediul redactiei toate aprobarile, avizele solicitate de lege in materie de PSI...tot, tot, asa cum prevede legea? 2 - faceti voi antrenament de evacuare/si, sau interventie lunar? 3 - voi, gsp, ati facut sponsorizare catre IGSU si/sau ISU? ....una, acolo, cat de mica. ....dar, pe cinstite, ca tu stii bine ca se afla; 4 - aveti registru pt faxuri, in care dati numere de inregistrare din interior, conform legii? 5 - cum ai obtinut toate informatiile din interiorul ISU/IGSU? ...... prin oamenii pe care-i consideri doar neprofesionisti?" Te rog sa raspunzi la toate cele 5 intrebari, bumai daca poti si consideri necesar! Daca nu poti si .... eu te inteleg si respect punctul tau de vedere, chiar si prin tacere, caci este...deh democratic asa!

doina  •  27 noiembrie 2015, 9:00

faza cu postacii care sint mai multi ca ai udrei e cam rautacioasa. Eu nu cred ca are asa ceva, eu de ex. nu cred toate rautatile care se spun despre Arafat si nu sint postac de al lui. Ce ma deranjeza e ca omul acesta chiar a lasat in urma ceva pe cind alti politicieni pe care uneori I-ati girat nu au facut NIMIC, au facut doar pt ei, vezi ultimul caz cu oltean . Cu oprea v-ati activat doar cind a sfidat pe fata pe toti, cu piedone cind cu colectiv, si tot asa.Cica avem institutii ca ani care a fost atit de mult laudata de toti din tara si din afara si ce sa vezi constatam ca aflam de averi ascunse doar daca se toarna astia intre ei nu ca ar lucre ani. E multa manipulare si in treaba cu Arafat ....cine sa se mai bage sa faca ceva, chiar de buna credinta fiind, cind vezi ca ratati ca tiurcescu si slugile penalei de la b1 si evz si multi altii arunca ***? Forza udrea, ca ea umbla cu sacoselelel de bani pe la ziaristi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sensei  •  27 noiembrie 2015, 9:11

Draga Tolo, sustin in totalitate demersul tau cu Gala Bute, dar da-mi voie sa-ti spun ca in cazul Raed ai cam dat-o in bara ! Omul asta a pus pe picioare in Romania unul dintre cele mai performante servicii medicale de urgenta din Europa - in localitatea de munte unde stau parintii mei, o ambulanta Smurd ajunge acum in 7 minute - sanse bune de supravietuire chiar si la un infarct... nu vreau sa-ti descriu ce era acum 10 ani cand functiona doar Ambulanta (care deja avea un miros specific de cavou de la atatia oameni morti inauntru ei ! ) Revenind la subiect, sigur ca nu place Raed pentru ca a reusit performanta sa-l umileasca pe Basescu si un scorpion nu uita si nu iarta niciodata - l-am vazut pe Base la televizor sarind intr-un picior de bucurie ca "i-a venit randul" si lui Raed... NU ! Nu i-a venit ! tara asta inca mai are nevoie de oameni ca Raed ! Nu sunt postac, sunt doar ardelean si m-am saturat de toata porcaria asta dimboviteana atat din politica cat si din presa ! Ca sa intelegi mai bine: Daca ar fi sa aleg in cine sa am incredere intre el si tine ai pierde in 10 din 10 confruntari... Daca ar fi sa aleg intre tine si rege ar fi regele ! Sfatul meu este sa nu iti distrugi bruma de incredere pe care ti-ai cladit-o atat de greu in tot acest timp atacand tinte indicate de soptitori...

v848  •  27 noiembrie 2015, 9:17

articolul si comentariile sunt interesante si puncteaza unele lucruri ce ne lumineaza putin.aproape toti cititori si subsmnatul i-mi indreptam nemultumirea catre cei 3 ofiteri superiori care conduceau ISU dar fara sa-i fi ascultat si declaratiile lor privind sistemul si cine-l conucea.or fi lucrat ei de capul lor sau primeau ordine de mai sus.de la cine?o alta nedumerire a mea s-a lamurit de ce arafat tinea cu dintii sa nu se privatizeze serviciul de ambulante.si i-a esit dar acuma i s-a infundat daca se merge pana la capat.si o intrebare:oare ce a facut arafat cu atatia bani care i-a luat din comisioane pe masinele de salvare ,electoperile si alte echipamente pt ISU?or mai fi banii astia in tara.nu cred.

TGC  •  27 noiembrie 2015, 9:30

Catalin, pe nasul meu de botez in cheama Gheorghe Catana. Foarte probabil tatal tau il cunoaste pe Gheorghe Catana. In cazul asta, Radu Morar are partial dreptate. Dar da, "să încerci stigmatizarea oricui pentru familia, locul sau țara unde s-a născut e o chestie din alte timpuri", aici ai dreptate big time!

brod  •  27 noiembrie 2015, 9:31

încă odată, felicitări pentru onestitate și echilibru! afacerea din 2011 îi avea reuniți, în jurul ei, nu doar pe Cocoș-Udrea-Băsescu, ci și pe frații Păunescu (cum atacau la baionetă EVZ și B1TV!) și pe....Dinu Patriciu - cu care se împăcase, gașca lui Băsescu, pe șest. știe Turcescu mai bine, el l-a intervievat pe Patriciu, inclusiv pe această temă. pe curând, despre legea sănătății pe care le-a blocat-o Arafat.

Israelian  •  27 noiembrie 2015, 9:35

Când *** pressei românești va dispare din pressa românească voi fi cel mai fericit cititor.Este îngrozitor sub masca unei ipocrizii greu de descris.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  27 noiembrie 2015, 9:45

Bine, s-au spus si multe lucruri gresite aseara la b1. Arafat nu are postaci, are psd-ul si unpr-ul. cel mai probabil sunt ai UNPR-ului. plus ca are multi fani.

Mihai  •  27 noiembrie 2015, 9:52

Catalin...iti mai dau un pont beton cu care o sa il darami pe arafat. A mintit in declaratia de avere!! Conform tabelului completat la sectiunea imprumuturi...a declarat ca a imprumutat ING-ul cu zeci de mii de euro. Acum probabil ca omu o fi confundat pur si simplu tabelele...si a trecut creditele luate la active financiare in loc de datorii. Dar nu conteaza...a mintit in declaratia de avere si merita condamnat.

Doru  •  27 noiembrie 2015, 9:53

Vreau sa spun doar doua lucruri: 1. nu e normal sa fie rastigniti astia 3 de la ISUBIF, mai ales ca Arafat i-a pus acolo (arabule iesi si iti apara oamenii, daca ai sange in tine). 2. Arafat fa un pas in spate, ramai cu SMURD. ISU nu inseamna SMURD, e mult mai mult.

Israelian  •  27 noiembrie 2015, 9:53

ARAFAT este cel mai cinstit și corect român care a făcut CEVA pentru România.Mârlanul să tacă! Ca evreu îl sprijin total pe acest OM.Păcat ca ȚARA SĂ ÎL PIARDĂ CĂ AȘA VREA ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristina  •  27 noiembrie 2015, 10:06

Asa este, se dau oameni afara fara a se vorbi cu ei in prealabil. Chiar daca pornim de la premiza ca sunt fff vinovati, nu are sens - este ca si cum vrei sa executi un criminal in serie fara a vorbi cu el in prealabil ca sa afli unde a ingropat toate cadavrele si cum anume a procedat ca sa poti sa previi si sa prinzi alti criminali. Si primul ministru Ciolos mi s-a parut deplasat cand a ordonat public sa fie inlaturata conducerea ISU si sa se aiba grija sa nu se mai intoarca in sistem. Buni sau rai oamenii astia sunt in primul rand individualitati, au lucrat mult in sistem, stiu multe lucruri despre el. De la ei se pot obtine multe informatii. Cum vrei sa schimbi sistemul daca nu il cunosti? Oamenii care au gresit ar trebui pastrati si pusi sa repare tot ce au gresit, ceea ce e mult mai greu decat sa pleci si sa lasi rahatul facut in urma. Asta daca nu se doreste musamalizare. Si inca o data, e vorba de Bani. Asa numita 'Strada' vrea schimbarea sistemului insa nu se gasesc surse de bani pt salarii pt ca nu tb sa trecem peste 3% deficit. (asa spun 'tehnocratii'). Atunci se va continua pana acum. Reformarea sistemului nu se face cu oameni platiti ca niste amarati. Poti sa aduci 5 000 de experti de la UE ca sa iti evalueze administratia, daca nu iti platesti oamenii vei avea parte de o mizerie. Vor performa oamenii care sunt priceputi si platiti bine (adica cei carora li s-au triplat salariile) iar oamenii care sunt priceputi si platiti prost vor strica intentionat ce au facut primii. Logica este simpla. Treaba se face pe bani, nu pe suflet bun si amabilitate. Inteleg ca d-nul Arafat voia mai multa munca de la pompieri pe aceeasi bani - FRUMOS!

socului  •  27 noiembrie 2015, 10:13

Pfff ce-si mai freaca mainile luluta, base, udrica, blaga... Ai reusit sa strici ce n-au putut face ei cu ajutorul a cohoarde de postaci... In plus, scrii pe piele arsa, pe oameni scosi dintre fiare contorsionate, scrii cu sange, si strici cu buna stiinta.. Zi de zi. De ce oare un ziar de sport e obligat sa te gazduiasca? Pentru ca un astfel de "oficios" e oare vizitat de mii de oameni zilnic?! Asa ca ordinul pe unitate a venit sec. Dati-i lui tolo spatiu, e portavocea sistemului. De astazi, adio GSP. Mi-a parut rau cand ati disparut ca televiziune de sport, dar pentru mine, acum, ati disparut si ca publicatie de sport.

jap jap  •  27 noiembrie 2015, 10:14

Ar fi o chestie sa modificati saitul, sa vedem si noi cine sunt postacii si de care soi sunt ei. Cum scrie "acest comentariu a fost moderat fiindca nu respecta regulile". Sa vedem acolo in italice si "acesta este un postac" si in continuare "platit/pro bono/pro domo, peste medie/sub medie, udrist/arafatist/basist/varanist, prosistem/antisistem, imperialist/bolsevic, iubeste/uraste sincer". Ar fi util si interesant. Pe langa ca v-ati si argumenta acuzele neargumentate televizate. Ca sa nu zic calomnii.

ISU  •  27 noiembrie 2015, 10:25

domnule T! Sa dea cu piatra doar cei ce n-au nicio vina! Presa din care faci parte este "la pamant" si vrea sa se ridice prin tot felul de stiri "a la Romania tv sau B1( SCUZATI)". Intr-o tara cu susul in jos Arafat e normal sa fie hulit de cei obisnuiti sa faca lucrurile pe jumatate ca majoritatea romanilor....

tomanap  •  27 noiembrie 2015, 10:32

Cinci intrebari la care domnul tolo nu poate , nu vrea sau ii este frica sa raspunda ... Le-a postat Ghita mai devreme, mi-am permis sa-l plagiez: "1 - aveti la sediul redactiei toate aprobarile, avizele solicitate de lege in materie de PSI...tot, tot, asa cum prevede legea? 2 - faceti voi antrenament de evacuare/si, sau interventie lunar? 3 - voi, gsp, ati facut sponsorizare catre IGSU si/sau ISU? ....una, acolo, cat de mica. ....dar, pe cinstite, ca tu stii bine ca se afla; 4 - aveti registru pt faxuri, in care dati numere de inregistrare din interior, conform legii? 5 - cum ai obtinut toate informatiile din interiorul ISU/IGSU? ...... prin oamenii pe care-i consideri doar neprofesionisti?" Te rog sa raspunzi la toate cele 5 intrebari, bumai daca poti si consideri necesar! Daca nu poti si .... eu te inteleg si respect punctul tau de vedere, chiar si prin tacere, caci este...deh democratic asa!

Cristi  •  27 noiembrie 2015, 10:54

Arafat nu are putere de decizie in numirea comandantilor, toate concursurile pentru functiile de conducere sunt mulate pe experienta celui care trebuie sa castige din partea partidelor. Arafat a creat SMURDul si s a luptat cu sistemul *** din tara asta si a reusit sa castige. Nu amestecati stingerea cu prevenirea, prevenirea nu a impartit niciodata spaga ''donatiile'' cu stingerea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

miha  •  27 noiembrie 2015, 12:13

Lasati pompieri sa munceasca pt.ce au fost angajati(SA STINGA INCENDII)nu sa faca pe asistentii medicali(asta da afacere ,aduce ambulante smurd angajatii sunt platiti de stat,distruge sistemul de ambulanta)????????dar de ce sa nu doteaza ambulanta veche( cu cele de la pompieri) sa angajeze asistente care au absolvit o scoala de 3 ani si dupa ce termina scoala nu au un loc de munca si devin proaspete somere.GANDITIVA SI LA OAMENI CARE NU AU UN LOC DE MUNCA DIN CAUZA LUI ARAFAT(nu-i mai dati atatea merite).Da-ti concurs pt.posturi de asistente la smurd si vedeti cati se vor inscrie.Din cate stiu un curs de calificat pe smurd este de 1 luna si sunt obligati pompieri chiar daca vor sau nu.Va multumesc.

dan  •  27 noiembrie 2015, 13:25

intrebare. ce cauta SMURD in cadrul ISU? Pompier= om bun la toate.Numai parasutist nu e, dar nu e tarziu si pentru asta. SMURD ar trebui incadrea cu asistenti medicali, si cu doctori, nu cu militari care nu au voie sa faca macar o simpla injectie. SMURD ar trebiu sa treaca la ministerul sanatatii, nu la cel de urgente al MAI. pompierii ar trebui lasati sa faca ce stiu ei sa faca, stingere incendii, descarcerari, interventii la calamitati naturale( inundatii , alunecari de teren....) dar nu sa se joace cu vietile oamenilor pe asa zisele ambulante SMURD. Care de fapt sunt nishte taxiuri rosii care cara oameni la spital. Cu echipaj cu curs de prim ajutor care dureaza o luna de zile.

florin  •  27 noiembrie 2015, 14:37

*** , o sa ,,postacesti" si mesajul asta ....cum ai facut-o si cu celellalte .... asta , ca multe altele, este un avertisment ....,,borduristii ", ,,trotuaristii" , ,,gloata" ,,strada" ...cum ne ,,injurati" voi ....( de fapt SOCIETATEA CIVILA ) s-a trezit prietene , nu mai inghite asa usor , nu vreti deloc sa intelegeti ca nu suntem asa prosti precum ne vreti si ne credeti . personal , am trimis un comentariu ,,, moderat" , evident , in care , fara sa stiu nimic despre tine , te intrebam cine nu te-a lasat sa scrii pana acum si despre multe altele , atat de clare si putrede ...iti multumesc ca mi-ai dat un raspuns /confirmare a ceea ce razbate din activitatea ta . si mai constat un lucru ...asa cum au facut-o si altii , inaintea ta , sufli intr-un balon , de zor ....acum cinstit , nu stiu pe cine va lua cu el , acel balon .....OMUL ala face ceva pentru NOI, nu pt voi ....si , daca e nevoie mai iesim o data , si inca o data , si inca o data , in strada ! si pentru el ...si pentru noi ..... PS ce mai face w conta ? *erata : v.v ponta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ostin  •  27 noiembrie 2015, 15:11

Arafat vine din transee, SMURDUL lui a fost puit pe langa pompieri, cand Ambulanta era inciudata de concurenta "neloiala" a unui doctor palestinian-iordanian. Daca faxul era gasit la Arafat, ar fi fost vinovat. Demnitatea militarilor le cerea sa demisioneze. Restul este durere. Pompierii au salarii relativ mici, insa se adauga sporuri, indemnizatii si alocatii. Oricum, merita si mai mult decat primesc, insa ajung la 3,500 in medie, destul de lejer, bani in mana, dupa 2-3 ani vechime. Ar merita si 2,000 de Euro, stresul si riscurile uriase nu se compara cu alte domenii. 24 cu 48 era normal, ca in alte tari, inclusiv SUA. Fiecare are bune si rele, fiecare raspunde pentru ceea ce face sau nu face. Teoretic...

same  •  27 noiembrie 2015, 15:49

off-topic Catalin, punctual: meciul lui Bute -Degale se transmite si pe tv, sau nu? Am tot cautat informatia asta, si nu am gasit nimic. E posibil sa nu? Multam.

same  •  27 noiembrie 2015, 17:18

ps: daca esti corect in ceea ce faci si, bineinteles, nu esti tu vreun ofiter sub acoperire, mi se pare ok tot ceea ce ai facut. Ziaristii au sursele si metodele lor (folosite peste tot) de a obtine niste informatii, de a intreba pe cineva anume... Totul e sa fii corect in ceea ce faci, sa nu fi partinitor prin informatiile pe care le detii, selectiv adica, sa nu ii "atingi" doar pe unii. deocamdata mi se pare umpic ca esti cumva, partinitor. Adica nu esti parte din locul in care esti, muncesti, afica trustul tau, Intact. Ii ocolesti cu obstinatie si indarjire la emisiunile pe care le fac, si le fac cu audiente mari, iar pe de alta esti parte in emisiuni numai din trusturi straine lor ba chiar rivale. Ti se pare asa onest? Mereu m-am intrebat. Mergi la alea, ok esti liber, normal, dar totusi absolut deloc, NICIODATA la vreo emisiune de acolo, din trustul tau. De ce nu esti onest si nu pleci de acolo, daca nu esti de acord cu ei si nu-ti place nu stiu ce. Daca nu e asa, atunci stiu ce e, au raie aia si beau sange uman pe acolo. Parca nu au tot un microfon si de la care poti sa spui orice, doar te-au tratat super cinstit intotdeauna, te-au respectat asa cum era firesc ( nu stiu ce trust din tara asta te-ar fi respectat asa daca nu faceai "ce ziceau ei", ei uite tocmai A3 o face, ce tie ti se pare "ingrozitoare", pe cand daca la B1 ieseai din rand, si nu erai cu Base, te faceau harcea-parcea de nu te vedeai). De ce nu pleci omule de acolo, din trustul Intact daca nu-ti place, caci odata te-ai pronuntat catre mine ca ti se pare "ingrozitor" ce face A3. Dar asta cum se cheama? Mi se pare destul de lipsit de onestitate si o lipsa totala de eleganta. Pleaca si gata... .Altfel daca nu, mai da si tu un semn cand te solocita, intoarce si tu fata catre ei, catre cei langa care lucrezi. Da stiu, parca ai raspuns la unele solicitari telefonice candva ( mi se pare mie sau nu, nici cu asta nu te mi deranjeaza de o buna vreme) , dar neam nu ai calcat vreodat' p'acolo. Sa nu cumva. Ca girezi probabil nenorocita de A3 (si asa te-alaturi corului de manipultori strunit de basescu, ca sa decredibilizeze A3, cu intrebarea marsava "A3 e aici?", mai e umpic si se implineste, poate va confisca in curand si va zboara cu totul) ti-e jena probabil ca te ia in secunda 2 A. Plesu la stigmatizari si infierari, impartind calificative de buna purtare Romania, ala e bun, ala e rau, frecventabil / ne. Si ajungi apoi si tu la index. Te cata apoi astia dupa aia, ... mama, mama. Apoi pierzi "rating-ul, credibilitatea. Se poate prabusi totul. Si atunci? De ce sa risti, nu vrei deloc sa risti cu ceva , nu vrei dureri de cap. Ptiu, sa nu cumva sa intri in emisiunile Trustului Intact din care faci parte, acolo unde nu aproba Plesu guru. Blestemata psihologie a stigmatizarii, ce mai merge. Ca unsa. Iar daca cumva ceri elegant vreo explicatie, pt ce umbla cu lucruri de acest fel, mudare, tot pe tine te face vinovat, tu esti ala vinovatul, troglodit, pitecantropul, subomul, uite in cel hal esti, mai indraznesti sa deschizi gura in ce hal esti? In psihologie si in manualele de specialitate, ce nu erau straine cotroceniului, lucru asta nemaipomenit se numeste "BLAME THE VICTIM". Asa s-a condus (si inca se mai face) Romania de catre U. E., asa s-a condus in tara de catre institutia prezidentiala atatia amar de ani cu metode de forta si influente grozave, cu mult dincolo de prerogativele constitutionale (s-a condus "underground 90% si nu la vedere), asa procedeaza uneori parchetele si anumiti magistrati, ca daca cumva nu dai rezolutia care le-ar fi pe plac, te fac praf in clipa urmatoare kovesi cu inspectia judiciara, csm, ANI si alte initiale, si schimba oricum decizia, asa se procedeaza ***, cand unul te jefuieste pe strada, iti aplica o bataie, iar cand il intrebi cautand sa-ti zica pt ce face asta, iti raspunde, aha tu comentezi, si jap iti mai arde una, de te lasa lat. Asa se procedeaza. Blame the victim! de cel care a facut atatea abuzuri in acesti ani, pacaleli, viclenii de-ti sta mintea-n loc, minciuni si multa, multa coruptie, base, nu mai zici nimic. In afara de gala bute, care il atinge in egala masura in mod normal, ca si pe alti predoi si vechi pdlisti ce au stat 10 ani la putere in administratie.., nu mai spui nimic, desi asta ti-a cotrobait prin viata, te-a amenintat, numai sa gaseasca ceva blamabil cu care sa te santajeze ca sa stai apoi cuminte. Si tu? Halal dreptate ce o cauti. Nu mai zici nimic acum. Te-ai facut tu cuminte, singur. aduci aminte f aluziv de ambulante la privat aduse de Cocos, pt a concura sistemul actual. Sute. Pai astea erau pt bunica dnei Udrea?? Sau pt manariile si campaniile celui ce-a protejat-o forever neconditionat. Desigur, desi era guru tarii, el nici nu stia, la fel cu Udrea in persoana, cu frate-su, giner-su si cu casa din Mihaileanu, altcineva sau dedublarea lui somnambula a semnat toate hartiile alea acuzatoare pt casa. Halal dreptate ce o cauta presa, caci halal presa, halal ziaristi. Nu, nu o zic aci bagandu-i pe toti laoalalta ajungand la tine prin reflex, ci tie prin cele de mai sus. Daca nu cauti dreptatea pana la capat, e ca si cum n-ai atins-o deloc. .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius Ciobanu  •  27 noiembrie 2015, 20:42

Am fost martor atunci pe AIBO cand a venit Regele Mihai....pangea la imbarcare cand a fost intors din drum (expulzat)!!! Respect maxim pentru tatal tau....a fost un om deosebit!!!

Proiectant  •  28 noiembrie 2015, 7:59

@doar un pompier Cata lume se opreste 5 minute sa verifice mizeria care se arunca gratuit? Cata lume stie in ce legi sa caute adevaratii vinovati. Aveti dreptate in postari. In meseria mea interactionez foarte des cu ISU Bucuresti - Ilfov. De ce nu spune nimeni ce era la biroul de avizare inainte sa vina Aldoiu? De ce nu spune nimeni ca el a fost primul care a introdus camerele video in biroul de depuneri documentatii? Domnule Tolontan daca tot sunteti jurnalist de investigatii va dau urmatoarea informatie pe care poate ar fi interesant sa o verificati (eu stiu sigur ca asa e): acum vreo 6 luni (inainte de intrarea in vigoare a legii 177/2015), conducerea autosuspendata a ISU B-If a rugat pe niste amici de-ai mei sa le faca o lista cu cluburile din Bucuresti care nu corespund normelor. Raspunsul lor a fost fost foarte scurt: nici unul nu respecta toate normele. Cu toate astea pompierii au insistat sa li se dea acea lista (repet neoficiala) si au primit-o. Pompierii au luat-o de buna si au inceput sa verifice cluburile. Cand au intrat in primele cluburi si-au pus mainile in cap - nu se respecta nimic - nici macar bunul simt. Au dat amenzi la primele 2 in care au intrat, iar pana sa ajunga la al treilea au inceput sa sune telefoanele - un domn senator, un domn deputat, un superior din minister, etc. - "ce faceti ba? ce cautati acolo? vi s-a urat cu locurile de munca?" Ce erau sa faca? Sa isi piarda slujbele degeaba? Au ales sa faca ceva care sa aiba o finalitate, adica sa incerce pe toate caile sa grabeasca schimbarea legislatiei care era in lucru si care a venit abia la 1 septembrie, dar fara norme de aplicare - cu alte cuvinte aveau legea, dar nu puteau inchide nici o locatie... Uite ca a trebuit sa se intample o tragedie ca sa apara si normele. Pacat ca toate oalele se sparg in capul celor care incearca sa faca ceva concret si care inca mai sunt de bunacredinta. Era o problema de timp sa se intample o tragedie de genul asta undeva si toata lumea care lucreaza in sistem stie asta - ca sunt angajati ai ISU sau privati (proiectanti, constructori, etc.). Va rog mult sa verificati informatia asta pentru ca adevaratii vinovati sunt in parlament si in minister. Din punctul meu de vedere vinovatii adevarati sunt parlamentarii care tergiverseaza legile si aplicarea lor in functie de interesele lor. Daca sunteti cu adevarat de bunacredinta incercati sa aflati cine sunt *** alea care au sunat ca sa opreasca controloalele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

BORS IOAN  •  28 noiembrie 2015, 10:57

D-l Arafat este un exemplu de cinste si onestitate in raport cu depravarea politicienilor.Imi pare rau domnule Tolontan ,pentru ca am crezut in dvs. ca faceti dezvaluiri ce se refera la fapte ilegale si va opriti,si nu duceti o campanie defaimatoare la adresa unui mare OM. Cat despre pompieri daca nu sunt multumiti sa plece acasa ,sunt nescolarizati in ceea mai mare parte,au salarii mult peste activitatea ce o desfasoara,iar in raport cu celelante categorii sociale sunt mult peste medie.

Comentează