”Răniții sînt spălați cu apă de la robinet?”. ”Da. Cu filtru n-are debit. Dar vreți adevărul? De ce sîntem bruscați că nu i-am trimis în străinătate pe cei de la Colectiv, dar nu ne întrebați și ce s-a întîmplat cu muncitoarea arsă la Brașov?!”

Adrian Stănculea, șeful ATI de la Spitalul de Arși pune cîteva întrebări despre Colectiv ”pe care nu le veți suporta”

joi, 3 decembrie 2015, 6:13

UPDATE: „Dragul nostru băiat, hai să-ți spunem cum ți-ai petrecut ultimele 23 de zile pe pămînt”. Poți găsi pe facebook mesajul lui Narcis Hogea, tatăl care și-a pierdut fiul de 19 ani la 23 de zile după incendiul din Colectiv. Acesta se adaugă mesajului-manifest postat în urmă cu cîteva zile de un alt părinte îndoliat, Eugen Iancu

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Înainte de a trage în mesager, adică în medicul care a vorbit, băgați de seamă că oficialii Spitalului de Arși i-au confirmat spusele. Există, desigur, și diferențe de opinie, există și sentimente decontate între medici, dar faptele principale sînt asumate de toate părțile.

Cînd se ajunge în acest punct, înseamnă că nu mai e nimic de ascuns.

Și, orice iese la iveală, aia e! Ne convine sau nu, aia e.

Medicii din România par că au ajuns la limita răbdării și se comportă ca și cum nu mai au nimic de ascuns. Au început să dispară în fum iluzii precum faptul că avem cele mai curate județe din România, semnalate aici de Mixich.  Medicii înșiși ne aruncă în față adevărurile reci.

Precum această întrebare a unui medic: ”Vreți adevărul? De ce sîntem bruscați că nu i-am trimis în străinătate pe răniții de la Colectiv, dar nu sîntem întrebați ce s-a întîmplat cu muncitoarea arsă în incendiul de la Brașov?!”.

Tăcere.

Vom vorbi imediat și despre acest lucru.

Să le luăm pe rînd.

Ieri, într-o conferință de presă, Spitalul de Arși a confirmat majoritatea lucrurilor dezvăluite ieri pentru cititorii Gazetei de doctorul din interior.

”Da, trei răniți de la Colectiv spitalizați la noi au murit din cauza germenilor”, a spus Adrian Stănculea, șeful ATI și purtător de cuvînt al Spitalului de Arși.

E vorba doar de cei care au murit în Spitalul de Arși, dar situația suprainfecțiilor, potrivit lui Stănculea, ”este aceeași în toate spitalele”.

Oficialul spitalului a insistat pe ideea că ”răniții au primit cele mai bune îngrijiri posibile în România, dar evident că nu la nivel european”.

Reluăm discuția cu medicul care a dorit să i se păstreze anonimatul:

INTERVIU ”Unii dintre stagiari își făceau selfie cu marii arși”

”Am văzut cîteva hîrtii care circulă în spital de la INML. Am senzația că unele familii au realizat ce se întîmplă și au început să solicite informații” Medic de la Spitalul de Arși

De partea oficială a lucrurilor, Adrian Stănculea, purtătorul de cuvînt al Spitalului de Arși, are propriile răspunsuri. ”Dar și întrebări pe care să văd dacă le veți suporta”.

INTERVIU ”Ani de zile au ars amărîții și nu ați întrebat de ei! Și la ei erau bacterii!”

100.000 de euro, în medie, este costul tratamentului unui mare ars în România, cost pe care îl decontează Casa de Asigurări de Sănătate către Spitalul de Arși

”Realizez că e riscant ce spun, dar ascultați-mă: de ce un om ars acum trei luni n-ar avea și el dreptul să fie tratat în străinătate, iar cei de la Colectiv au? Toți sînt pacienții noștri”

 

”Nu ne întrebați pe noi de ce s-a făcut centrul modern de arși nu aici, ci la Floreasca. Și nu ne întrebați pe noi de ce nu funcționează. Am văzut că acolo s-a luat o cameră hiperbarică. Am fost și noi întrebați dacă vrem una. Cu 300.000 de euro luăm ceva cu adevărat util, nu o cameră hiperbarică, care nu are nici un studiu serios medical în spate”

 

”Ca să vedeți cît înseamnă condițiile de spital nou, cel mai mare succes al Spitalului de Arși a fost atunci cînd i-am salvat pe toți cei 5 mineri arși la Petrila, în 2008. Au fost cazuri grave, dar au avut șansa să fie internați într-o secție de terapie intensivă modernizată, practic nouă, necontaminată cu bacterii”  Adrian Stănculea, purtătorul de cuvînt al Spitalului de Arși

Guvernul Victor Ponta și-a asumat și a demisionat.

Dar bacteriile nu demisionează.

Ele sînt aici, cu noi, și, din cîte se pare, ne arată pe toți cu degetul.

 

PS: Muncitoarea a murit în Spitalul Județean Brașov.

 

 

sursa foto: Agerpres

Comentarii (128)Adaugă comentariu

Dr  •  4 decembrie 2015, 22:36

Ca nu avem dotări in spitale sau ca nu sunt renovate parte din ele se știe, nu ati descoperit apa calda acum...!!! Titluri absolut tâmpite de articole si stiri, numai cei cu putini neuroni sunt fascinați de ce S a descoperit...In autobus te urci si cobori cu putini viruși , mergi in vizita la un prieten bolnav si lași ceva viruși...bla bla bla Succes in anchete care prind la fraieri... Prefer sa nu va mai citesc si sa plec din țara. Medic in Franța 3500 euro salariu sau Anglia 4000lire.

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2015, 22:42

@Dr: Da, numai ca in Franta sau Germania nici o profesie, ca e medic, cintaret de opera sau jurnalist, nu se poate referi la ceilalti ca la "oameni cu putini neuroni". Ca sa cistigati 4.000 de lire in Anglia trebuie sa va respectati semenii, sa nu va considerati infailibil, iar pe ceilalti ***. Incercati sa spuneti unui pacient in Anglia, fie ca e zidar sau politist, ca dvs faceti o meserie superioara si ca el nu are dreptul la explicatii si ingrijorari. Incercati ca sa vedeti ce se intimpla.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  4 decembrie 2015, 22:46

@Dr - Succes ! Ai grija prietene ca acolo procentul riscului de infectare e mult mai mare decat in Romania .Aici 1 % acolo mult mai mare .Daca tu esti medic cu atitudinea asta ...Aa , am uitat mai sunt si facultatile alea ...particolare

STANESCU FERDINANT  •  4 decembrie 2015, 23:05

Pana daca nu vedea nimeni ca arde, probabil ca ar fi ars tot pana astazi- toata partea de vest a Romaniei, Afghanistanul pana la Belgrard si inapoi; si asta numai din pricina corporatiilor si a sistemelor de informatii - ca sa nu zic mincinoase, dar care ascund aspecte importante legate de partenerii lor de afaceri din lumea araba; de ce a fost nevoie de trei ani de investigatii, respectiv de a fi tracast in permanenta de atentatori, de vreme ce aceste multinationale ar fi putut opta pentru transparenta; e vorba de siguranta nationala, mai ales. Iar mai apoi, daca s-a produs tragedia, ei dadeau pe toate posturile si pe net, ca si cum ar fi ceva nou de aflat... asta pentru ca sa aiba activitate companiile de comunicatii si telecomunicatii- daca pana atunci nici sa vegheze la astfel de aspecte nu s-au putut concentra. una e sa fii si prosti si ticalos, dar mai cu seama sa pui in pericol viata atator oameni... no comment; iar, in continuare, arabii continua sa contstruiasca multinationale si companii de telecomunicatii***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

STANESCU FERDINANT  •  4 decembrie 2015, 23:13

Nu glumesc cand spun ca arabii sunt organizati in armate si ei sunt deosebit de numerosi; mai ramane de vazut cine ii aduce in romania, le pune la dispozitie arme, respectiv masini si ii coordoneaza ca sa ii macelareasca pe crestini. Daca acestia nu vor sa se intoarca de unde provin, ei nu pot ramane aici sub niciun chip, pentru ca sunt pur si simplu proveniti din lumea lor de salbatici; asta e singura lor misiune, ori sa-i distruga pe crestini, ori sa-i converteasca la islam

Adriana  •  4 decembrie 2015, 23:24

Aceste infectii nosocomiale sunt de cand exista spitalele. Sunt ordine si norme tehnice privind curatenia si dezinfectia in toate spitalele inca de pe vremea lu' ceausescu... sau mai recent normele din martie 2003, insa sunt ignorate ori din lipsa materialelor necesare, ori personal putin ori alte 1001 scuze. Voi ati avut treaba in casa cu mucegaiul pe pereti? L-ati spalat cu solutii minune dar ati vazut ca reapare dupa un timp? Eu asa vad si bacteriile astea, le distrugi partial insa undeva scapa una si... infloreste iar, si unui organism slabit ce sa ii ceri? cedeaza ca nu poate face fata luptei pe mai multe planuri... ca in reclama cu raceala si ***. Daca as putea face ceva eu una as sustine mai mult sa fie spuse aceste probleme, sa fie invatati oamenii sa respecte anumite reguli. Am vazut pacienti care platesc sa fie lasati cu lenjeria de acasa cea din spital din cauza temperaturii folosite la spalare arata urat si este aspra, cea de acasa a fost spalata si cu balsam ... Sunt multe de povestit si multe au partial raspuns si la noi, noi care trebuie sa invatam sa respectam programul de vizita la spitale, curatenia , regimul alimentar, etc nu doar cand suntem pacienti, sa ne cunoastem drepturile dar si obligatiile.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Suparaciosu  •  4 decembrie 2015, 23:41

Bibicule......dutebaianvartindute.....ai de grija...sa nu iesi din tara prin vama Ceausescu, ca te pune aia sa platesti scolarizarea, tantalaule...***lui...pacolo sa te treci smecherule in halateeeee.....pacolo poci sa te treci ***...si sa te razi baiiiii.....ca iesti dastept si ai fraierit milioanne de cotizanti la bujet. Ai vizionat bai amarasteanule anotimpurili dinainte de ..89 ? Toamna bobocilor, iarna bobocilor, primavara prostilor, vara descreieratilor ? Nai invatat nimic, teai nascuta repetent ! hauzi bai la derbedeu....francia, engliterrrra, ba da de ......CucaMacaii, ai auzit ? Sulina iti spune ceva ? Pai acolo nu sunt oameni ? pai aia teau tinut amarasteanule in facultate, cotizand bani la bujet.....ca sa ai mneata de unde sa le trimiti bezzeleeeeeee ! iartal mosule, ca a uitat de unde a ***.......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel  •  4 decembrie 2015, 23:45

exact aceeasi investigatie se poate face si la un spital din Berlin, si se trageau in mare aceleasi concluzii. Serios ca n-ati descoperit apa calda. Acum 2-3 zile dadeati ca mare dezvaluire ca s-au cerut vitamine, lasand deoparte faptul ca si in interviul acordat voua directorul acela de spital , care a recunoscut ca a s-au cerut vitamine, a spus ca n-a fost cazul sa se foloseasca donatiile. Un lucru importat pe care voi nu l-ati scos de loc in evidenta. Asa si aici. "Se moare de infectii in spitalele romanesti". Un subiect senzational, care pe buna dreptate ne indigneaza! Insa...uitati sa ne spuneti ca peste tot se moare de infectii spitalicesti. De exemplu in Olanda majoritatea femeilor aleg sa nasca acasa, tocmai pentru a nu contracta vreun virus sau vreo bacterie nedorita in spital. Mie mi se pare mult mai simplu, si chiar daca poate pare rece, mi se pare ca rezultatele vorbesc de la sine in cazul acesta si nu trebuie decat sa numaram mortii. La spitalul de arsi au fost internati 27 de "mari arsi". DOAR 6 au murit. Dintre care DOAR 3 au murit in urma unei infectii... Cu toate ca pronosticurile erau groaznice. Bomba biologica? Mai de loc...sau daca este, este una made in Romania.

Nechifor  •  5 decembrie 2015, 0:04

Am observat ca nici un medic nu a avut "indrazneala "sa explice faptul elementar ca pielea NU este un organ steril ,ci este permanent si NORMAL colonizata cu multiple specii de microorganisme (inclusiv bacilul piocianic- Pseudomonas aeruginosa se gaseste la unele persoane sanatoase in special in zonele umede ale corpului,la pliuri ).In mod evident o arsura deschide o poarta pt nenumarati germeni ; in plus pt a declara o infectie ca fiind intraspitaliceasca trebuie intrunite niste criterii f stricte. In conditiile isteriei create si a miilor de ore de vorbarie fara rost ,cu termeni gresit folositi, carente de cultura generala si de limbaj ale jurnalistilor, instigarea familiior victimelor etc medicii evita sa se pronunte in aceste chestiuni delicate. In afara de asta ,domnilor jurnalisti ,potrivit drepturilor constitutionale, pacientii SALARIATI , ASIGURATI si cu afectiuni severe sau membrii familiior acestora de ce trebuie sa astepte suplimentar pt a beneficia de tratament in strainatate ?Cum le puteti justifica acest lucru ,mai ales ca totul se petrece pe banii lor ?

saruptunburlan  •  5 decembrie 2015, 0:36

PS: Muncitoarea a murit în Spitalul Județean Brașov; pe frontul de est nimic nou.

herbert  •  5 decembrie 2015, 0:50

D-le Tolontan, In alte partzi, daca chestia cu infectziile e reala, s-ar da in judecata Statul Ministerul Sanatatzii .. .etc. etc. Daca in Romania Justitzia nu ar rezolva problema, s-ar putea merge mai departe. Un asemenea caz (sau multiple cazuri) ar face Statul bun de plata cu milioane de euro si dupa aceea in mod sigur nu ar mai zice nimeni "asta e situatzia, nu avem". In plus familiile indoliiate ar avea consolarea. neinsemnata intr-adevar, catorva milioane in plus. Mai mult, un avocet istetz care ar initzia si castiga actziunea, s-ar umple de faima si de bani. Bineintzeles deal-ul ar fi .... intai munca si daca se castiga am si eu un commission de 1% din daune, daca nu ... am muncit degeaba.

bogdan  •  5 decembrie 2015, 1:20

Am citit destul de multe comentarii de aici.cadrele medicale vin cu explicatii concise,concrete.Il vad PE americanul ca vine Sa ne predea lectii cum ar trebui Sa reactionam noi....la noi in tara.....no coment.mintea mea refuza Sa creada ca cineva, oricine...de la presedinte ,premier...la ultima infirmiera de la spital,nu au facut totul pt acei pacienti,avand in vedere mediatizarea cazului.rezidentii au facut selfie cu arsii?nu cred....prea suna a copy-paste cu cazul cotabita.si ca Sa inchei....cu ce drept Si logica Este tratat un ars neasigurat in strainatate(recuperatoriu) in Fata unui pacient de cancer asigurat ????astept ca ministerul sanatatii Sa dea in judecata clubul colectiv,isu,primaria pt recuperarea banilor pt tratamentelor pt cei neasigurati.imi cer scuze familiilor celor afectati de incendiul de la colectiv

Marius Oltean  •  5 decembrie 2015, 2:16

Cataline sti cum era vorba aia: "lasa-ne....". Acum pe B1 iti spui parerea. Gaseste-ti un spatiu. Las-o-n masa de politica. ca redactorii de la GSP nu mai stiu sa faca gazetarie sportiva si se tin numai de can-canuri am inteles. Ca ai scris despre gala Butre, am inteles. Avea legatura cu sportul. Acum nu mai are. Sunt atatea ziare (da, nu mai sunt, dar cine e oare de vina?), sunt atatea site-uri (da, astea sunt). Gaseste-ti un loc acolo. Aici scrie , te rog, despre sport. Pentru ca, spre deosebire de altii, chiar te pricepi. Gazeta Dello Sport cred ca asre alte preocupari. Mi-as dori sa itesc despre tactica, despre strategie, despre baschet, despre rugby, despre volei.... Despre Colectiv altundeva. Nu ne face sa credem ca impotenta (lipsa de potenta am vrut sa spun) de a fi gazetar sportiv se compenseaza cu altceva. Ca la ora asta cam asta-mi vine sa cred.Fa din GSP o "gazeta a sporturilor", nu a fotbalului si nu a DNA-ului. Si nu un ziar de scandal. Ca si de aia nu mai vin oamenii pe stadioane. In rest, numai de bine!

Virgil  •  5 decembrie 2015, 4:26

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/09/hospital-acquired-infections.aspx http://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf .....doar citeste sau da search pe google....sau studiaza medicina TOLO Desi cred ca mai bine ramai la comentarii despre Becalii&co

Cornel  •  5 decembrie 2015, 5:09

Tolontane, bine ca devenisi specialist si in medicina, asta iti lipsea din CV. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

r adu  •  5 decembrie 2015, 5:40

Ziaristul, prin atitudinea lui, ar trebui să fie, ca un fel de manager, un fel de integrator al informațiilor căutate-solicitate-găsite-rezultate în urma investigațiilor-analizelor efectuate. Altfel ......... manipulează prin evitarea-necunoașterea ansamblului acțiunilor, prin ne-prezentarea - ne-luarea în calcul a tuturor informațiilor. Meseriașii, chiar și medicii excepționali practicanți, nu pot fi decât ........ manipulanți ai celor din jur prin viziunea ce nu este de ansamblu, viziune ce ține doar de domeniul îngust exersat, uneori în mod excepțional, dar care nu poate da rezultate la nivel global. Nu sunt vinovați de imposibilitatea formulării de judecăți de valoare generale, dar ar trebui să aibă decența rezumării la domeniul pe care îl exersează, uneori în mod excepțional, dar care nu poate fi extrapolată pentru judecăți de valoare la nivel global. Ce se dorește ...... aia se obține în urma prezentărilor. Deci un fel de ......

maistor kokir  •  5 decembrie 2015, 6:11

putem vorbi de ce vom face in viitor, nu de ceea ce a fost si nu poate fi schimbat, era atat de simplu sa nu se fi intamplat acea nenorocire,daca exista un extinsor sau mai mult spatiu ,pt evacuare etc ... au fost probleme ,mari,spitalele s-au trezit cu un numar mult prea mare de pacienti ,era eveident ca vor fi probleme ,vorbim daca se putea face mai mult DUPA acea tragedie din 30 octombrie,eu zic ca mult mai multe se puteau face INAINTE ...

ana  •  5 decembrie 2015, 8:23

de acord cu medicul ... daca nu era cazul de la colectiv nu se intreba nimic. intrebare: in cazul copiilor arsi... se deconteaza operatiile estetice dupa tratament de catre casa de asigurari sanatate? ...

ana  •  5 decembrie 2015, 8:25

si nu ma refer doar la cei de la colectiv..

cristi  •  5 decembrie 2015, 8:41

Dupa cum sunt comentariile si discutiile de dupa Colectiv, ar trebui sa ma bucur ca avem sanse de mai bine. Daca intre cei care discuta nu e nimeni care face servicii proaste, care nu isi da interesul acolo unde lucreaza sau care fuge de raspundere atunci stam de fapt bine. Din pacate insa este suficient sa iesi pe strada in fiecare zi ca sa intelegi adevarul despre cum esti tratat la restaurant, la service, la spital, la scoala sau la ghiseele statului. Si din pacate primul pas ca sa rezolvi ceva este sa iti asumi problema, ori dupa cum vorbeste toate lumea despre "alții" sau "statul" eu inteleg ca mai e mult pana la asumare. Pe cei care nu isi asuma că noi ca și grup avem o problema de rezolvat eu ii vad vorbind pentru ca vor sa obtina ceva mai mult pentru ei, nu sa se schimbe ei. Nu au fost proteste de masa cand s-au cheltuit in mai multe orase sume enorme pentru stadioane sau echipele de fotbal inainte de a dota spitalele sau scolile. In afara de atitudinea fata de munca si de ceilalti, articolul mai arata insa si un aspect despre umanitatea noastra: auzim cu totii în fiecare an câți oameni mor intoxicati cu monoxid de carbon sau arsi din cauza diverselor improvizatii la incalzire. Daca acestia sunt saraci atunci ne-a pasat de ei? Ne scuza cu ceva daca ei sunt mai putin inteligenti sau educati sau sunt ***? Spitalul de arsi nu a avut niciodata saloanele goale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kjaa7  •  5 decembrie 2015, 13:21

Cătălin, nu am spus că medicii s-au complăcut mulțumiți în interiorul sistemului, ci că limita protestelor lor în ceea ce privea carențele de dotări s-a menținut la un nivel intern, în liniștea breslei, fiind abandonate atunci când în taler se punea, poate, însăși prezența lor în sistem. Au protestat, dar cu jumătate de gură. Aproape în tăcere. Nu eu știu asta, ci chiar tu! Verifică telefonul! Ai vreun apel pe o astfel de temă, altul decât cel recent? Alți colegi din redacție au? Din alte redacții, poate? Despre asta e vorba. Tocmai de aceea, acum e momentul în care așteptăm de la medici, cu scutul de opinie publică inflamată în spate, să spună tot, să ceară lucrurile de care au nevoie Despre rugămintea ta de a cugeta dacă reacția publică ar fi fost la fel dacă evenimentul s-ar fi petrecut la Brașov: nu știm! Și e absurd să gândim ipoteze de neverificat. A fost tragedia de la Mihăilești și nu a fost demis niciun guvern. Era 2004 și social media era nulă. Să fie ăsta un motiv? Să fi devenit ea atât de puternică încât să poată numi ea un Președinte, la numai 10 ani distanță? Să fi înlocuit ea puterea de mobilizare a televiziunii din anii '90? Cineva zicea că în urmă cu câțiva ani se dădeau pe twitter reacții la ce era la tv, acum se dă pe tv ce apare pe twitter. O fi așa? Poate doar sociologii pot răspunde la astfel de întrebări. Cred că e puțin important acum. Ce e important este că avem această reacție publică. E pe un caz concret. Pe care nimeni nu și-l dorea, dar care există! E acum, aici și singurul mod în care am putea întoarce o parte din imensul rău creat de el în ceva pozitiv ar fi să învățăm ceva, să facem bilanțuri, să arătăm unde și cum am greșit și să nu o mai facem! De aceea, reacția purtătorului de cuvănt e nefirească! Ar trebui să fie bucuros că lumea întreabă, că ziariștii (sportivi sau nu- stupidă dilemă, ce e aia "sportiv", e o facultate separată?, ești jurnalist sau nu, punct) insistă pe lucrurile de sub preș. E o imensă ocazie de a face ceva pentru a îmbunătății lucrurile în sistem, acum cât încă sprijinul public e imens. Când altcândva poți dispune de pârghiile necesare pentru a forța politicienii să facă lucrurile în mod corect? Sintetizând: Reporter(de la orice ziar, fie și specializat în sport): "De ce mor oamenii în spitale din cauza bacteriilor?" Doctor( răspuns incorect): "De ce nu scrieți despre Steaua? Unde erați când tot din cauza asta au mai murit zeci de persoane în anii ăștia? Chiar alte întrebări nu aveți?". Sau - Doctor(variantă alternativă): "Din cauza dotărilor insuficiente, a lipsei de fonduri. Și dacă nu schimbăm asta, asta și asta, vom mai avea victime în viitor. Multe, multe victime. Trebuie să facem ceva, acum!"

maier  •  5 decembrie 2015, 19:01

”Nu ne întrebați pe noi de ce s-a făcut centrul modern de arși nu aici, ci la Floreasca. Și nu ne întrebați pe noi de ce nu funcționează. Am văzut că acolo s-a luat o cameră hiperbarică. Am fost și noi întrebați dacă vrem una. Cu 300.000 de euro luăm ceva cu adevărat util, nu o cameră hiperbarică, care nu are nici un studiu serios medical în spate” Da, nu cred ca ar trebui sa il intrebati de ce s-a facut un centru de mari arsi la Floresca si nu la Spitalul de Arsi, nu cred ca stie si poate ca nici nu conteaza atat de mult in ochii si sufletul celor care au pierdut pe cineva drag in colectiv. Poate il intrebati pe dr. Stanculea daca a auzit de elementarele reguli ce trebuie respectate obligatoriu in ceea ce priveste accesul in si din saloanele unde exista pacienti cu arsuri severe. Ar trebui sa il intrebati daca de exemplu i se pare normal ca sa intre si sa iasa din sectia ATi cu aceeasi saboti cu care iese sa sustina puncte de vedere in fata spitalului si sa intre senin apoi in sectia unde pacientii se lupta pentru viata lor. Puteti sa il intrebati daca a mai vazut un spital de arsi in lume unde este dificil accesul ambulantelor, puteti sa il intrebati si daca a mai intalnit rampe de acces atat de dificil de abordat pentru echipajul unei ambulante atunci cand intra cu targa pe principala usa de acces in spital. Sigur poate ar trebui sa il intrebati cati din pacientii internati inainte de colectiv in Spitalul de arsi au intr-adevar arsuri de natura sa justifice internarea intr-un spital de specialitate pentru arsi. Poate ca ar mai trebui intrebat dr. Stanculea care nu a auzit de protocoalele si studiile existente in cazul camerelor hiperbare, si pe care toti medicii care au venit din strainatate pentru a ajuta ranitii din colectiv le au in dotarea spitalelor in care lucreaza , fie ca sunt din Israel, Franta (cea mai mare camera hiperbara din Europa , la Spitalul din Lille), Olanda ,Belgia, Austria, Germania etc, si daca a auzit de protocoalele utilizate pentru spalarea cu apa de la robinet a ranitilor si in ce constau ele. Cu siguranta nu a auzit, iar daca a auzit nu a inteles nimic din ele din moment ce considera ca "protocoalele sunt facute sa ii apere pe medici" . Toti cei care lucram in tari europene stim ca protocoalele sunt cele care prin regulile pe cale le impun sunt menite sa ii salveze pe pacienti ori de cate ori viata le este pusa in pericol din necunoastere sau nepasare. Sau, mai bine nu ar trebui sa il intrebati nimic din toate acestea pentru ca acest medic care se autodeclara "erou", preocupat mai mult de imaginea personala decat salvarea vietii unor tineri care au murit , prin raspunsurile pe care ar incerca sa le dea nu ii va intoarce inapoi pe cei care au murit...cu zile...degeaba. Domnule dr Stanculea a-ti inceput sa deveniti mic, mic de tot. O intrebare imi staruie in minte: Ce a-ti fi achizitionat de 300000 de euro "cu adevarat util" in viziunea d-voastra de medic, sef de sectie si autointitulat erou ca sa incercati sa salvati vietiile celor care au murit in Spitalul de arsi pentru ca reguli elementare nu au fost respectate si a-ti ignorat cu buna stiinta juramantul lui Hipocrat?

Paul  •  5 decembrie 2015, 22:14

Raspunsul din Galati, "viata e riscanta". Fara cuvinte! http://stirileprotv.ro/stiri/social/spitalul-de-urgenta-din-galati-un-focar-de-infectii-care-isi-ucide-pacientii-medic-viata-este-un-proces-riscant.html

Iancu  •  6 decembrie 2015, 17:32

E groaznic ce aflam despre calitatea serviciilor in tara asta. De parca n-am banui... Adevaratii vinovati sunt iliescu si basescu care au demolat educatia si santatea. An de an bagau bani si rectificau in favoarea man, mi, serviciile pixului si alte directii obscure... Avem institutii *** Dupa interesele si nesimtirea politicienilor in perioada anilor 90-2000-2010 acum culegem rezultatele. Cat despre servicii..... s-au facut *** pe 1 decembrie 2015. Asta e si calitatea lor. Pacat ca se arunca mereu cu banii aiurea si devenim un popor tot mai prost si bolnav. Dupa tragicul eveniment cei care nu si.au facut datoria au avut de castigat.... pana la coada EI au devenit MARILE VICTIME. Deja mass.media le plange de mila incompetentilor iar ***. Sunt convins ca si noile reglementari pe care se screm cei din igsu sa le scoata vor fi in favoarea unor fosti si actuali ofiteri privilegiati. Rusine!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Rose  •  8 decembrie 2015, 6:51

e atâta ipocrizie, ignoranță şi manipulare în țara asta....oamenii au ajuns să perceapă o realitate indusă şi să-şi ignore, instinctiv, conştiința......

Nicolae Dimitriu  •  8 decembrie 2015, 7:42

Nu inteleg de ce nu au facut public aceste probleme pana acum dar pot intelege acest lucru! Dar nu as putea ierta daca nu le fac publice de acum inainte! Acum este momentul ca sa spuna pentru ca au sustinerea populatiei! Domnule Tolontan dvs ca jurnalist nu trebuie sa va opriti aici! Trebuie sa mergeti mai departe cu informatiile si alaturi de popor sa reusiti sa schimbam ceva in sistemul medical, sa creem conditii foarte bune in Romania ca pana la urma acolo sunt banii nostrii! Sa luptam ca toate investitiile sa fie publice, transparente, sa ne spuna ce a facut cu fiecare leu cheltuit.... sa stim si noi ca sa putem plati cu placere taxele si impozitele stiind ca cu banii nostrii se face ceva si la un moment dat vom beneficia de cele mai bune tratamente!!!

Rodica  •  9 decembrie 2015, 10:04

Din cauza atitudinii unor medici precum @DR de mai sus a ajuns tara asta unde a ajuns...cine merge intr-un spital si nu are bani in buzunar nici nu e bagat in seama, foarte putini medici sunt Oameni, in primul rand....am ajuns sa imi fie scarba...

Mirela  •  18 decembrie 2015, 11:17

Atata delasare si ipocrizie in tara asta ca iti provoaca greata...

Comentează