Câți oameni vor fi azi la mitingul Antenelor?

Nu se poate construi nimic pe credința dușmănoasă că sîntem împărțiți în două popoare: unul bun și unul rău!

vineri, 19 februarie 2016, 12:24

UPDATE: Am reținut ceea ce mi s-a părut ideea principală a discursului lui Carmen Avram. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce a spus, este esențial să ne auzim unii pe alții, așa cum a pledat pe scenă realizatoarea emisiunii ”În premieră”.
Ideea că acești 5.000 de oameni din spate, care au sensibil mai mulți români în spate, sau cei de la A3 fac parte dintr-o lume de rang secund, pe care ”ceilalți” nu vor să o recunoască, este exact ceea ce distruge punțile. Aici Carmen Avram are dreptate. Când îi consideri mici, ratați, meschini și vânduți pe semenii tăi, când nu recunoști dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci simplifici viața și nu te poți dezvolta. Ne facem bine împreună sau regresăm separat.

 

UPDATE: Pe o vreme friguroasă și cu ploaie, aproximativ 5.000 de oameni au venit la invitația Antenelor.  Estimarea e a României libere și a Hotnews, organizatorii n-au făcut încă publică o cifră. 

Antenele mizează pe un mare succes de public la mitingul de azi.

Nu cred.

Oamenii s-au săturat de dramele altora. O țară în care 40% dintre locuitori sunt pândiți de riscul de sărăcie semnifică o țară unde ”contractul social este pe cale să eșueze”, așa cum spunea deunăzi ministrul culturii.

Nu e vorba doar despre Antene, ci despre adeziunea la aproape orice, despre deficitul de încredere reciprocă.

Ritmic, românii sunt chemați să salveze o cauză sau un rând de alegeri. Li se spune că e decisiv. A fost decisiv și data trecută, dar de data asta chiar e hotărâtor!

Din iminentul acesta, jucat ca o partidă de fotbal terminată la loteria penaltyurilor, viața lor nu se schimbă aproape deloc. Te saturi să trăiești la nesfârșit într-o tensiune a decisivului fără consecințe.

Mai sunt aproximativ trei ore pînă la invitația la protest din Piața Constituției.

Oricum, nu numerele sunt problema Antenelor.

Chiar dacă eu greșesc în estimări și vor avea la chemarea de azi foarte mulți participanți, un eventual succes se va transforma într-un bumerang.

Pentru că, în acest moment, pentru Antene mai mult înseamnă mai puțin. Inclusiv sprijinul afișat de președintele Iohannis a însemnat prea mult.

Prea mult a fost încă de la început, dar Dan Voiculescu e cel care a decis asta. Cînd ești și om de afaceri, și politician, și patron de media, statutul tău semnifică un dezechilibru într-o societate democratică.

Este exact ce se resimte în aceste zile și ceea ce Antenele nu realizează. Omenește e de înțeles – e greu s-o conștientizeze, cei de acolo fiind prinși într-un război emoțional pe care-l tratează drept unul de supraviețuire.

Televiziunile au ajuns să fie conduse de retorica vedetelor postului. Ele arată ca o țară aflată la dispoziția mulahilor.

Există în Antene, desigur, și oameni în afara acestei direcții etern revanșarde și revoluționare. Dar ei nu au putere.

Așa s-a ajuns la situația în care jurnalismul nu mai e demult decât prilejul militantismului și dovada reîmprospătată a adeziunii pentru problemele companiei, ale patronului sau pentru orgoliile vedetelor.

Uneori, despre ego e vorba în primul rând. Charisma și succesul, dezvăluirile incontestabile și sentimentul că ei pun sau dărâmă guverne, toate acestea i-au deformat.

Și Gâdea, și Badea, și ceilalți au sentimentul că dacă au dreptate în unele chestii, atunci ei își pot permite orice. Că dacă au logică, nu pot greși.

Și, ca într-o spirală autosuficientă, ei par convinși că dacă au audiență, asta îi alimentează cu și mai multă dreptate. Rețeta sigură a războiului infinit.

Anteniștii îl detestă pe Traian Băsescu, însă nu recunosc că practică același gen de vehemență ca și el.

În primele zile ale conflictului dintre ANAF și Antene, fostul președinte oferea formula câștigătoare: ”Statul să se ducă şi să-l facă ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea!”. Asta se poate numi imperativul ”The Revenant”.

Să te duci cu ursul din „The Revenant” peste propriul cetățean ca „să-l faci țăndări”, faină idee de dreapta!

În replică, ieri lucrătorii ANAF erau numiți ”impotenți” pe Antena 3, asta în timp ce susținătorii erau chemați la miting în Piața Constituției.

Poate că eu greșesc. Dar am sentimentul că atitudinea aceasta, ”Scufundă-le barca în port!”, ”Mardește-l pe marinar!”, ”Umflă-i mufa celuilalt!”, nu mai strânge participarea oamenilor.

Răzbunarea e utilă ca intrigă de film, dar eșuează în materie de cultură a dezvoltării unui popor. Nici o țară nu s-a construit pe ură.

Istoricul britanic David S. Landes observa un paradox. Complexul de inferioritate se manifestă prin nerecunoașterea superiorității ideilor, ale argumentelor sau ale momentelor bune ale celorlalți. În schimb, popoarele cu o cultură a încrederii în sine, japonezii erau exemplul, nu se sfiesc să recunoască superioritatea altora, atunci când o întâlnesc.

Nu e vorba de superioritatea ca oameni, că filozofia aceasta nenorocită nu există decât pe la noi, unde dacă cineva are altă părere decât tine asta îi depreciază statutul uman.

E vorba să descoperi și să primești întâlnirea cu inteligența celuilalt, cu felul lui diferit de a înțelege lumea, cu știința lui superioară de a se organiza.

Fondându-și atitudinea pe multe argumente corecte, cum ar fi acela că statul tolerează insolvența homerică a altor televiziuni și trusturi de presă, dar și pe o premisă total greșită, că deciziile judecătorești sunt opționale dacă ție ți se pare că ai dreptate, Antenele sunt acum în faza în care-și fac rău, nu bine.

Atât de puternice se cred Antenele încât au sentimentul că pot rescrie regulile sociale după cum le înțeleg ele.

Prin reacția lor disproporționată, prin propria eroizare și prin insultarea oricărei opinii contrare, nu că tabăra cealaltă n-ar proceda fix la fel!, televiziunile familiei Voiculescu nu realizează ce efect de mobilizare stârnesc în interiorul justiției de pildă.

Când o decizie judecătorească devine prilej de victimizare la scară națională, justiția are un reflex contrar: ”Ba e o simplă chestiune de justiție!”.

Dacă scoți oamenii în stradă, justiția va insista că verdictele se dau în sala de tribunal.

Nu e vorba că judecătorii se vor răzbuna, că nu asta e gândirea normală și societatea are pârghii să reacționeze, ci că justiția are tendința sistemică de a-și afirma puterea în fața a ceea ce ea resimte drept amenințare la adresa unei vieți reglate prin norme.

Ce vrea, bă, ăsta?, vor spune vedetele Antenelor, după ce că e în același trust, ar vrea să fim preș în fața justiției?

Nu, nu asta zic.

Întâi că lucrând în același trust, asta nu înseamnă că facem aceeași meserie.

Nu pretind că regulile după care scriem noi, la Gazetă, sînt superioare, iar cele de la Antena 3 sînt inferioare. Doar constat că sînt altele. Evident că le considerăm bune, de vreme ce le practicăm, dar nu judecăm pe nimeni drept suboameni.

În esență, facem meserii diferite.

Iar faptul că avem același patronat spune, acum sincer!, ceva nu despre noi, ci mai degrabă despre niște acționari care, și la închisoare prin cel mai important dintre ei, înțeleg că fiecare dintre noi este liber să-şi practice profesia așa cum crede.

Câți oameni vor fi azi, la ora 15, în Piața Constituției e o chestiune care va intra, din nou, în menghina polarizării societății.

Tentat și eu să fac pe deșteptul, spun că vor fi mai puțini decât se așteaptă Antenele.

Dar, oricum, unii vor spune că sunt mulți, alții, că sunt puțini. Unii, că acolo sîunt conștiințele civice, alții, că sunt cei spălați pe creier.

Și într-o parte, și-n alta sunt cetățeni români.

Poate că au început să se sature. Îi trag una dușmanului și, de fapt, observă că s-a spart oglinda în care se oglindește suferința pe care o numim ură.

Comentarii (175)Adaugă comentariu

Dorin Ciobica  •  19 februarie 2016, 19:26

Dacă va mai întrebaţi de ce-i România Ţara ***, din opera cu acelaşi nume, aveţi în imagine personajele care au luptat şi luptă-n continuare pentru dreptul de-a rămâne o naţiune primitivă şi ignorantă. Trăiască tov. Ion Iliescu, cel care ne-a mai arătat încă odată, dacă mai era nevoie, cine conduce România, şi-n ce direcţie...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM  •  19 februarie 2016, 19:35

Domnule Tolontan, prin tehnici de maskirovka incerci sa manipulezi oamenii si sa -ti ajuti colegii din trustul lui Voiculescu, deturnand discutia, schimband subiectul. Problema in discutie nu este "cati oameni vor fi azi la mitingul antenelor", ci daca o hotarire judecatoreasca executorie trebuie respectata sau nu. Unde am ajunge daca fiecare infractor (persoana fizica sau institutie), in loc sa se supuna hotaririlor justitiei ar scoate lumea in strada??!!

Cic  •  19 februarie 2016, 19:48

Dle Tolontan, vă înțeleg, dar nu faceți ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

maria  •  19 februarie 2016, 20:17

M-ái dezamagit total Tolontane!!Mai bine taceai! Sa te declari coleg cu cei mai mari mincinosi la drumul mare,cu instigatori,cu oameni primitivi plini de ura fara acoperire,inseamna injosire! Rusine Tolontan!

tanti  •  19 februarie 2016, 20:22

Pacat de inteligenta dumitale! Trebuia sa fii primul care sa tempereze lucrurile explicand primitivilor din conducerea trustului ca traim intr-un stat de drept si ca toti trebuie sa respectam hotararile judecatoresti! Ai ratat aceasta ocazie si te-ai facut partas cu mincinosii,hotii,coruptii,denigratorii,manipulatorii! Regret enorm!

maria  •  19 februarie 2016, 20:24

Domnule Tolontan,daca cenzurati va pierdeti sustinerea in randul intelectualilor care v-au creditat cu inteligenta,precum pe Iohannis! Rusine pentru cenzura!

Stoica  •  19 februarie 2016, 20:28

Nu sunteti din acelasi Trust de vorbiti asa aiurea sau va pregatiti terenul pentru altceva?! Aveti spatiu sa gasduiti un post in locul la GSP.TV care l-ati omorat!

Moș Gerilă  •  19 februarie 2016, 20:29

Înțeleg disperarea televiziunilor de a face audiență speculând interesul populației către un anumit gen / format de emisiune dar, se pune întrebarea, cine încurajează oamenii să urmărească (mai mult decât subliminal) toate aceste emisiuni profitabile, de fapt, doar pentru cei care le difuzează? Desigur, e o întrebare retorică pentru că, atât timp cât ni se bagă pe gât, zi de zi / oră de oră tot felul de emisiuni kitchoase, cu timpul ajungi să te plafonezi și să faci exact ce vor respectivii. Mai rău, să gândești așa cum vor ei. Socoteala e una simplă: audiență mai mare = reclamă mai bine plătită. Dar, unde sunt limitele? Alooo, CNA-ul !!! Cu toate acestea, avem dreptul (mai ales când suntem la zi cu abonamentul) să vizionăm și emisiuni de calitate. Unde / care sunt acestea? Replica obraznică de genul "nu-ți place, push button și schimbi canalul" nu rezolvă problema de fond. Poate că (încă) sunt persoane care ar vrea să vadă și altceva decât emisiunile kitchoase cu care populația este intoxicată, zi de zi / oră de oră. CNA-ul n-ar trebui să-i oblige (procentual) să introducă în grila de programe și emisiuni educaționale? Ce caută Bingo atâția ani de zile pe un post TV, la ore de vârf? Ce-ar putea învăța lumea dintr-un asemenea "show" ? Poate, cel mult, cum să aștepte / spere să le pice un câștig din cer, fără să miște un deget! Sau, mai rău, fără să-și obosească mintea.

satanas  •  19 februarie 2016, 20:33

5000 intr-o zi de lucru si urata, e putin?

dudu  •  19 februarie 2016, 20:37

Eu n-am inteles ce cauta Basescu in articolul asta? Aveti si dvs. "obsesia Basescu", marca Antena 3? Pe urma, citatul dvs. din Basescu e... "inexact". Basescu s-a referit la un caz ipotetic si a intrebat cum ar proceda Tariceanu: Il chema pe Ciolos, sau "statul se duce peste el si il face tandari?" Fata de textul original, dvs. ati facut cateva modificari - ati schimbat semnul intrebarii in semnul exclamarii, ati eliminat "Sau" si ati schimbat forma verbului, de la o afirmatie simpla, la o forma imperativa "sa se duca". Practic, "imperativul The Revenant" de care vorbiti in text e inventat de dvs., in discursul lui Basescu nu a existat. Deci nu va mai maguliti atat. Pana la urma, practicati aceeasi meserie cu antenistii - dezinformarea.

gri  •  19 februarie 2016, 20:38

Uff ... m-am lamurit acum ca mi-ati spus ca fostul presedinte a dat cu bata in balta iarasi . Ce simplu e totul , nu ? Basescu este de vina si din vina lui trebuie salariati - securistului infractor Felix sa isi caute alt sediu pentru *** *** numit A3 ! Ce imensa putere are mancurtizarea si spalarea creierelor , nu stiu cati aveati in 1990 dar eu tin minte clar ca daca il aratai pe unul cu degetul si spuneai ca este securist sau doamne fereste informator il calcau in picioare oemenii si il incastrau in asfalt . Intre timp totul a devenit relativ si inofensiv : " securist " , " turnator " , informator , "teroristi care trag din orice pozitie " , teroristi arabi ataca televiziunea etc etc toate au devenit simple adverbe lipsite de incarcatura "semantica " . Si ce daca Voiculescu era CEO la Crescent in 1986 cand eu trebuia sa imi cumpar painea pe cartela si apa calda era o data la 3 luni ? lasa ca stim noi ca si Basescu a vandut flota , nu ? Dar ce el la Anvers ce era ? nu tot securist ? Cumva imi inchipuiam ca aveti alt calibru intelectual decat nefericitul de Ciuvica sau pastorul hidrocefal . Dar asa sunt eu , un naiv si un credul . Pana si hotararile judecatoresti definitive eram incapabil sa le denumesc " banale motive admistrative " Nimeni nu a semanat mai mult ura si mai multe instigari la discordie decat Antena 3 . NIMENI !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian Scarlat  •  19 februarie 2016, 20:40

Tolo ca de obicei, cand poti o faci. Sunt curios se spui despre "eu l-am facut presedinte si te pot face si pe tine" (numai scapa-ma de datorii la stat). Esti asa destept cateodata ca nu stiu ce sa ma fac cu tine.

Marian Scarlat  •  19 februarie 2016, 20:45

dudu si gri, aveti acelasi limbaj ca si tatucu' vostru. de ce nu va afisati numele voastre cand faceti postari? aveti ceva de ascuns in afara sa va spuneti parerea, asa cum este normal? cum este cu flota, terenurile cumparate la 10% din pret si vandute intr-o saptamana la pretul pietei? sunteti oameni normali sau propagandisti?

Valentin  •  19 februarie 2016, 21:02

Daca nu simt ura ci compasiune, pentru orizonul ingust al audientei lor, intreb cu umilinta, ce pot sa fac? Pot sa fac ceva pentru mine? Dar pentru ei? Unde Tolo vede eroarea neantenistilor de a-i considera inferiori pe antenisti, acolo unde el vede si judeca logica asta binara, altii vad situatia trista a unor oameni care, liberi sa judece cu capul lor, au cedat confortului unor idei articulate in țipete si invective.

klaus e emil II  •  19 februarie 2016, 21:02

Dle Tolontan, continuati sa stigmatizati inteligenta cititoriilor cu articolele de saptamina asta....Ati alunecat in groapa de gunoi a istoriei post-revo ro transformindu-va din jurnalist talentat & cu potential in aparator al infractorilor. Eu daca as fi dvs mi-ar fi rusine si mi-as cere scuze de la miile de fraieri care acceseaza site-ul asta.Eu sint o fac pt ultima oara

Valentin  •  19 februarie 2016, 21:05

Apreciez in genere echilibrul in judecata, dar sa argumentezi ca-i amurg sau rasarit acolo unde-i bezna nu mai e echilibru, dimpotriva

Valentin  •  19 februarie 2016, 21:09

sa constati ca vezi pacienti, nu jurnalisti, e mai apropiat de realitate decat de spirala urii

Valentin  •  19 februarie 2016, 21:13

btw, stiu oamenii cu joburi in privat care au iesit cate 30k in strada in ultimii ani. ei nu cred ca prezentul e decisiv ei cred ca fiecare zi aduce aceeasi raspundere ii vei mai vedea in strada, Dragnea si Klaus le vor mai oferi motive

petre  •  19 februarie 2016, 21:17

D-le Tolontan, citeste mai jos, poate asa te dumiresti si tu, ca zau este *** la fel ca cei din trustul turnatorului Felix alias Voiculescu Dan: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20808252-judecatoarea-camelia-bogdan-facut-cerere-aparare-reputatiei-csm-dupa-atacurile-antenei-3-bogdan-ani-spus-nu-sunt-incompatibilitate.htm

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gri  •  19 februarie 2016, 21:32

@ Marian Scarlat - eu cred ca sunt om normal , nu propagandist . Tatucul meu e demukt dus (1986 ) si altul nu am . De ce ar trebui sa nu folosesc gri ca si nume chiar ca nu inteleg . Revening la *** noastre - ce importanta /relevanta are felul in care s-au cumparat terenuri agricole sau felul in care a disparut flota cu subiectul de azi ? Foloseam " flota si securitii din Anvers " doar ca un exemplu de reflex pavlovian pe care cei ca tine ai califica pe cei care au alte opinii ca ar avea .... tatuc ! Ok , basescu este un *** (aia la care era Vacaroiu si Micky Spaga in board - "don't get me started " ca iti spun si cum s-a furat flota punct cu punct si contract cu contract si mai ales de catre ci ne anume ) si a cumparat teren agricol - trebuie sa cred ce spui tu cel fara de tatuc cu 90% mai ieftin . De acord . Toate astea il fac mai putin detestabil pe un snapan slinos care isi turna propria verisoara si care a devalizat conturile CRESCENT construindu-si o maciuca mediatatica ? Inca o data , Basescu este un nemernic , admit , asta il face pe Felix mai frecventabil ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dudu  •  19 februarie 2016, 21:44

@ Marian Scarlat: Draga mariane, am sa semnez cu numele real atunci cand tu o sa postezi, alaturi de comentariul tau, si copia din buletin. nu de alta, dar sa aiba toti certitudinea ca Marian chiar e numele tau. Vezi tu, de fapt asta e diferenta - au si altii ne asumam sa postam sub pseudonim. Sunt, in schimb, mii de Mariani ca tine in tara asta. Care din ei esti tu? Sau chiar te cheama asa? De unde stiu eu ca nu te cheama, de exemplu -Tolo- dar postezi sub pseudonimul Marian Scarlat? In rest, esti pe langa subiect. Nu am facut decat sa observa ca autorul a scos un citat din context, i-a schimbat cateva cuvinte si sensul per ansamblu. Nu am spus ca sunt fan Basescu. Aceeasi observatie as fi avut de facut daca citatul pervertit i-ar fi apartinut lui Iohannis, sau lui Einstein. Si, pana la urma, ce legatura are flota vanduta de Basescu cu scandalul ANAF/Antena 3? Sau cu faptul ca Tolo practica/nu practica aceeasi meserie cu antenistii?

Florin  •  19 februarie 2016, 21:53

Catalin... nu au fost 5000 de oameni. Sa fim seriosi, nu au fost nici 1000 de oameni.

radu43  •  19 februarie 2016, 22:03

Diferenta intre acesti angajati ai unui patron neplatitor de taxe, si alti angajati ai unor patroni neplatitori de taxe (din industrie, agricultura, servicii de tot felul) e ca astia au acces la creierele oamenilor, prin emisiuni, si la creierele, sau ma rog, pixurile jurnalistilor, prin conexiuni. Cum eu imi platesc taxele, sa si le plateasca si Voiculescu. Daca eu nu le platesc, statul imi ia o proprietate - sa-i ia si lui Voiculescu. E trist ca sufera pentru asta angajatii posturilor, dar e discriminator sa le acordam tratament preferential pentru ca-i simpatizeaza lumea si Catalin Tolontan. In rest, respect autorului pentru cum combate in cauza in care nu e implicat.

florin  •  19 februarie 2016, 22:05

O minte lucida intre gloate de schizofrenici. Toti ziaristii care intretin atmosfera asta(marea majoritate) merita camasa de forta, sa nu mai poata sa scrie sau sa faca emisiuni la tv.

Bumb  •  19 februarie 2016, 22:06

Incredibil ce spectacol de manipulare ieftin, sau poate scump, depinde cat au costat interpretii angajati sa atraga o mana de curiosi. Pentru mine totul se reduce la cateva teme simple: antena X este o societate comerciala care din diferite motive a ajuns sa isi desfasoare activitatea in acea locatie. A pierdut un proces si trebuie in urma deciziei definitive sa isi caute alta locatie. Nu ii opreste nimeni sa isi faca treaba in alta locatie inchiriata sau proprietate a companiei si din cate am inteles, nu e niciunde vorba ca isi pierde licenta. Sa isi mute cuibul si sa lase manipularea si prostirea maselor ca ii urmareste cineva si ca ei sunt asa superbi. Joc de glezne si gargara platita

Ciprian T.  •  19 februarie 2016, 22:25

Multe comentarii de 2 lei... Tinerii frumosi si liberi o dau cu Justitia. Sper sa aveti parte de ea, asa cum functioneaza acum! Ce cauta Basescu in comentarii? E simplu. Apropo de justitie... El de ce e liber si nu i se confisca nimic?

Julien Oprisor  •  19 februarie 2016, 22:44

tura asta mai bine problema este ca televiziunile de stiri prin apartenenta la politic sau decredibilizat in fapt totul este un mare blat in politica romaneasca PSD PNL sau PDL si puii lor au acelasi scop jefuirea in nume propriu a cea mai ramas in tara si atunci sa strangi 5000 de manifestanti pentru o astefel de manifestare poate fi considerata o realizare. Simpatic va fi,cand va candida sasul din nou, Antena 3 il va sustine cu toata taria ca si pe ponta

daniel  •  19 februarie 2016, 22:48

Acu' sa-i spui "tanarului (si frumos, si liber)" Bumb cum ca NU antenele au pierdut vreun proces (nu ca nu s-a incercat... se stie, mizeria cu "santajul", au reincalzit-o zilele trecute aia de la Digi..), e degeaba ! Demult, haat, in timp, si eu eram convins ca am adevarul absolut in buzunar; acum, spre senectute, am doar o oboseala in a asculta p-altu' de zice ca-l are; o vorba d-a noastra spune : "nu te pune cu prostu', c-are mintea odihnita, si te bate cu experienta"... din cand in cand, mai uit treaba asta, si abordez un "tanar" d-asta spre discutie; rar, spre deloc, discutia a evoluat civilizat, cu argumente de ambele parti. De cele mai multe ori, tanaru' ala s-a deconspirat !

dudu  •  19 februarie 2016, 23:02

@ Ciprian T. Ce cauta Basescu in comentarii? Simplu - in tot articolul e un singur lucru subliniat - un citat din Basescu. Subliminal, trebuie sa intelegem ca tot Basescu e de vina, chiar si acum cand sta acasa si scrie tampenii pe Facebook, cica tot e cel care trage sforile. Tot scandalul e pus in paralela cu basescu, doar-doar le vom gasi astfel o scuza antenistilor. In rest, si lui Iohannis ANAF-ul ar trebui sa ii confiste casa detinuta abuziv si banii castigati ilegal din ea. Doar ca nici Antena si nici Tolontan nu sufla un cuvant despre astea, in schimb ne servesc explicatii rasuflate cu Basescu pe post de tap ispasitor...

dudu  •  19 februarie 2016, 23:14

Haha, abia acum acum am citit update-ul lui Tolo. Emotionanta mai ales partea aia cu "Când îi consideri mici, ratați, meschini și vânduți pe semenii tăi, când nu recunoști dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci"... bla-bla. Dar, draga Tolo, si cei de la ISIS sunt semenii nostri. Si ei sunt chiar zeci sau sute de mii si reprezinta aspiratiile a mult mai multe milioane de semnei decat fratii nostri de la Antene. Ce zici, te bagi sa "construiesti o punte" catre ei? Sa "ne facem bine impreuna" cu fratii nostri de la ISIS? Caci in definitiv asta e singura solutie pentru a nu regresa separat! Ia zi - te bagi sa iei un mujahedin mic in gazda? Pana una alta, astia de la ISIS nu au facut deocamdata rau niciunui ziarist roman, in timp ce fanii Antenei au altoit binisor vreo trei numai la "plimbarea" de la Cotroceni, deci (pararea mea) esti mai in siguranta cu ISISarii, decat cu fanii Antenelor..

andu  •  19 februarie 2016, 23:48

Din pacate cred ca voi renunta samai citesc acest blog! Pacat Tolo, esti o mare dezamagire, alaturi de Iohannis.

Florin Catargiu  •  20 februarie 2016, 0:21

Una peste alta ,vorbă multă saracia omului .Justiţia şi-a spus cuvântul ,legea trebuie aplicată şi cei cca 60 de milioane de dolari furate "de la gura copiilor noştri " trebuie să se întoarcă acolo unde înca nu au ajuns. Dacă vor să îsi recumpere sediile sunt liberi să o facă ,poate aşa vedem că bani au ca să recuperam mai mult ..... Prea multă vorbăraie pentru un penal şi acoliţii lui ,care culmea mai e şi dator şi nu vrea să plătească ,după ce a furat ca în codru . Simplu ,Tolontan se complică ,dar măcar la el asta e..meseria! Concluzia- nu le-ar fi scos nimeni la vanzare sediile dacă şi-ar fi platit ce li s-a imputat .Dar cum să fie corecţi nişte..penali? Normal ar trebui sa urmeze dupa eliberarea sediilor si vanzarea lor o serie de alte condamnări ,că doar nu e nimeni atat de naiv să creadă ca toată furaciunea a facut-o familia voiculescu fara nici un complice.Haida de ....

Romania Binomului  •  20 februarie 2016, 0:28

"Cap de magar" nu se dezminte. Omul care are pe masa "dovezile" anchetelor sale chiar de la seful Coldea, crede in justitie dar ,chipurile, remarca golaniile unei Camelia Bugdan sau ale unui Emilian Eva. Pai *** ce logica e asta ? Daca dosarul Telepatia zici ca e concretizat respectiv finalizat de un mafiot si o cel putin incompatibila, cum mai crezi in justitie? Nu uita cat va victimizati voi, *** de la GSP, cand Piturca va punea sa va "faceti meseria" in conditii speciale ! Ce sa-ti spun, aveati pumnul lui Mircea Sandu in gura, dar cand ai cizma lui Coldea& Kovessi pe grumaz, brusc suntem scrupulosi si cautam cu lupa o litera a legii care e absolut invizibila pentru cei cu ominima pregatire juridico-economica

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Neo Geo  •  20 februarie 2016, 0:33

Am citit cateva dintre comentarii..in primul rand cine comenteaza anti antena3 sunt clar dintre cei platiti sa comenteze aiurea sau care traiesc intr-o alta lume. 1 antena3 e singura care vorbeste despre abuzurile, hotiile si fraudele din aceasta tara..mai numiti alt post tv care face asta. 2 anaful nu are ce recupera in cazul antena3, spatiul apartine deja statului care poate face un contract de inchiriere sau vanzare catre antena3 ..ei au anuntat ca vor scoate la vanzare cladirile..de ce sa faci asta cand ai deja un client dornic sa inchirieze sau sa cumpere ?! 3. De ce nu se grabeste anaful sa recupereze banii de la cei care au furat statul cu sute de milioane sau miliarde...gen anrp, cocos, udrea, basescu, videanu, etc.

Adrian Vidroiu  •  20 februarie 2016, 0:41

"Când o decizie judecătorească devine prilej de victimizare la scară națională"...imi poti spune si mie, te rog, la ce decizie judecatoreasca te referi si unde in cuprinsul acelei decizii este stipulat faptul ca Antenele trebuie evacuate? Multumesc.

Neo Geo  •  20 februarie 2016, 0:42

Bai florin catargiu, te vad om batran, asta daca e poza ta...tu pe ce planeta te aflii ? Cum sa evacuezi antena cand iti plateste chirie pe spatiu si plus circa 35 de milioane de euro impozit la stat pe an ? E singura televiziune suta la suta cu capital romanesc, care are toate taxele platite la zi si cu sute, mii de angajati... si dudu tu esti un pupi-ncurist basist, asta e clar !

Neo geo  •  20 februarie 2016, 0:55

Bumb si tu esti basist postac spalat pe creier? Astia de la antene sunt cu legea in mana si ii invita pe cei de la anaf la discutii..dar cei de la anaf care stiu ca nu au nici o treaba , ca sunt de rea intentie tac...eu stiu ca executi silit pe cineva care fraudeaza sau e rau platnic. Antena plateste chirie, taxele si impozitele sunt la zi, spatiul e deja in proprietatea statului..deci unde e treaba anafului aici ? O sa iasa lumea in strada pentru ca asa nu se mai poate..tehnocratii sunt jalnici si manipulati...mor oamenii in spitale, nu sunt locuri de munca, tehnocrata lu peste ne-a zis ca in tarile sarace se munceste si pe 2 lei...tehnocratul asta de cu sanatatea ne zice ca si in alte tari se moare...o sa iasa lumea in strada si o sa fie grav de data asta...tara asta e furata, e condus de nesimtiti si lasi si antipatrioti.

OVIDIU GOGOSEANU  •  20 februarie 2016, 1:07

Cătă,hai sa fim serioși...Nu este vorba nici de curaj,nici de teamă,nici de adevăr,nici de minciună,nici de ură,nici de dragoste...Ar trebui sa fie simplu : legea sa fie respectată și aplicată in mod egal pentru toata lumea...Unii se lupta cu morile de vant si vor muri cu dreptatea in brate,altii, stiindu-se "cu musca pe caciula" ,se vor folosi de orice mijloace(pile,relatii,bani,santaje,manipulari,televiziuni,etc)sa scape...Eu stiu doar ca nu fac parte din cea de-a doua categorie...Si ma lupt sa nu mor cu dreptatea in brate.Asta nu inseamna ca-mi doresc sa moara ei,vreau doar sa plateasca in fata legii.Nu te mai sun ca sa nu te deranjez.Desi sa sti ca daca te-am sunat sau am scris tirziu nu a fost lipsa de politete,pur si simplu se mai si munceste in tara asta .Chiar daca este greu de crezut...

Mihai  •  20 februarie 2016, 1:12

Cifra de 5000 a fost rostita pe gaura gurii de BaCristi Va-Sulica Daniflet ?

Serban  •  20 februarie 2016, 1:55

Dl Tolontan - Am doua intrebari: 1. Este adevarat ca Trustul Intact a obtinut o Decizie judecatoreasca definitiva pentru dreptul de pre-emptiune cand se vor demara de catre ANAF procedurile de valorificare a cladirilor care au trecut in in proprietatea privata a statului, ca urmare a executarii Deciziei judecatoresti 888/2014? 2. De ce ANAF vrea ca cele 5 televiziuni plus celelalte firme de acolo sa fie evacuate din aceste cladiri, cand de fapt se pot aduce mult mai multi bani la bugetul statului prin valorificarea acestor cladiri cu acele televiziuni si firme functionand acolo, comparativ cu valorificarea unor cladiri goale?

dan cristian  •  20 februarie 2016, 3:47

excelent articol. cred ca e bine ca vorbesti din pozitia in care esti, catalin tolontan. mi-a placut un comentariu citit pe altundeva...cat de fraier sa fii incat sa iesi la protest ca sa iti fie mai rau?

tudor stefanescu  •  20 februarie 2016, 5:48

Oameni buni,ne place sau nu un stat democrat are nevoie de un sistem judiciar corect:in cazul de fata EXCROCUL voiculescu a pacubit poporul roman si de accea se afla ACOLO...firesc ca LINGAII lui se agita si acuza STATUL de DREPT...SA LE FIE RUSINE ORDINARILOR din antene ,RUSINE

Radu  •  20 februarie 2016, 8:20

Domnule Tolontan, după cum v am mai scris și cu alte ocazii va citesc fiecare editorial și fiecare răspuns la postari de pe acest blog. De multe ori, dacă ceva mi se pare notabil, îi citesc și soției. În cazul de față, după ce i am făcut un conspect prezentului materialului, știți ce m a întrebat?! "Pai Tolontan nu e în același trust cu Antenele? Ba da. Pai și tratează subiectul așa? Da. D aia îl citesc" Dacă am ceva pentru care îl admir pe Voiculescu (deși îmi e greu să folosesc cuvântul "admir") este ca, deși își folosește trustul Intact ca un baltag împotriva autorităților asupritoare, accepta în cadrul aceluiași trust un Tolontan care face notă discordantă. Habar n am de ce...o fi pentru ca i mai bine să ai cel mai bun jurnalist din România la tine în curte și să aibă cât de cât o reținere, decat sa fie în alt trust și să n aibă niciuna...sau pentru managementul performant de la gsp..sau amândouă?!

doru  •  20 februarie 2016, 8:27

Platiti bai banii furati si gata. Cat de greu e?!

Bibicul  •  20 februarie 2016, 8:32

Pentru rating si pe valul de rating, televiziunile cred ca isi pot permite orice. Nu vorbesc aici numai de Antene, vorbesc si de RTV, Realitatea si B1. Fiecare televiziune face surfing in anumite zone, nu accepta pe oricine ca spectator si critic. Din pacate, dorinta de a face rating a creat monstri, nu numai in televiziuni. Din pacate, vad ca pe site-uri specializate in stiri sportive scapa li nk-uri si textulete explicative catre pagini cu continut sexual explicit. Daca legea nu condamna acest lucru, din punct de vedere moral este chestionabil, din punct al modului in care fiecare redactie intelege sa-si faca meseria este de plans. Sa fie clar, nu ma refer la GSP care incearca o filtrare a stirilor si a postarilor de forumuri pentru ca GSP respecta art.30 din Constitutie si mai ales paragraful 8.

simona  •  20 februarie 2016, 8:55

Cataline, Problema este pana la urma una de libertatea presei. Daca toate restul posturilor insolvente de cativa ani sunt lasate sa functioneze, de ce sa fie oprite ANTENELE- care platesc regulat darile catre stat? La prima vedere impresia e Antenele deranjeaza si TREBUIE OPRITE! La a dous vedere, se poate discuta,, dar MaSURA trebuie sa fie aceeasi.. PS Legat de intrebarea ta, sigur ca nu vor fi multi- si aia pensionari, cei mai tineri lucreaza la acea ora

Radu  •  20 februarie 2016, 9:31

Și asta cu libertatea de exprimare intr un imobil posibil cumpărat, întreținut, plătit dări pentru el din bani dovediți legal ca rezultați dintr o faptă ilegala ..E ca și cum din furturi, talharii, etc, ți ai cumpăra un sediu și acolo ai înființa o televiziune, radio, ziar, etc. Și când s ar dovedi infracțiunile și ar trebui să vinzi sediul ca sa dai banii înapoi oamenilor pe care i ai tâlhărit, ai zice ca se îngrădește libertatea presei.

Ovidiu  •  20 februarie 2016, 9:32

A-ti uitat sa adaugati cea mai importanta meserie a Voiculescului: hot!

El Condor  •  20 februarie 2016, 9:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2016, 9:54

@simona: "de ce sint oprite antenele?" intrebati dumneavoastra. Nu le opreste nimeni, dar statul e obligat sa-si exercite dreptul de proprietar pe cladirile care-i revin prin decizie judecatoreasca.

Comentează