Dosarul care lipsește de la DNA Galați

Când Oțelul devenea din cel mai prosper club românesc o societate falimentară, șeful DNA Galați era Gheorghe Ivan. Unul dintre candidații pentru postul de procuror șef al României se numește Gheorghe Ivan

vineri, 1 aprilie 2016, 7:03

UPDATE: Tribunalul București a dat azi verdictul. Oțelul intră în faliment.

Sediul clubului Oțelul din Galați. Indicații pentru o scenografie sărăcăcioasă. Un colț de cameră. Trofee. Pe perete, un televizor.

imagine
.

Aparatul Philips a fost scos la licitație contra 450 de lei.

După cinci decenii de istorie și la cinci ani după ce a câștigat titlul în Liga 1, primul titlu poposit într-un oraș din Moldova, Oțelul și-a scos la vânzare proprietățile.

Încă o dată! În ciuda generațiilor lor legendare și a eforturilor uriașe, nu Iașiul, nu Suceava și nu Bacăul au reușit să ajungă pe Everestul fotbalului nostru, ci Oțelul Galați.

Acum, echipa e pe ultimul loc în Liga a 2-a. Societatea abia respiră  în insolvență și așteaptă falimentul. ”La Galați, nu se mai vând bilete, se vinde casa de bilete”, scrie Remus Răureanu în Gazeta Sporturilor. Casa de bilete  costă 2.500 de lei.

Pe ecranul televizorului se poate citi: ”Kovesi, interviu pentru reînvestirea în funcția de procuror șef al DNA”. Dedesubt stă istoria sportivă, iar Laura Kovesi, procurorul șef al DNA, e mică, mică, parcă filmată cu o cameră de supraveghere.

Cea mai puternică femeie din România și imaginea justiției noastre a fost audiată de CSM ca un suspect.

Televizorul arată o audiere purtată într-o sală de așteptare dintr-o gară mică. O scenă încropită, care nu ține de intenție, ci de felul în care noi percepem frumosul, prestigiul și repectul.

Până la urmă nu e nimeni de vină, nici CSM, nici Kovesi, așa arată sediul Consiliului Superior al Magistraturii! Tristețea e că nimeni nu se gândește că audierea pentru șefia DNA seamănă cu o filmare de la ”camera ascunsă”.

Cum va fi audierea pentru funcția de procuror general? Candidează și Gheorghe Ivan, fost procuror șef al DNA Galați.

În urma calificării din toamna lui 2011 în Liga Campionilor, Oțelul a primit de la UEFA, , în 2012, 18 milioane de euro. După toate standardele, suma reprezintă bugetul unui club românesc pe cel puțin patru ani de zile!

Imediat ce încasează banii, Oțelul este prădat. Prin privatizare.

Cu acordul șefilor combinatului, al Primăriei și al unor persoane din Consiliul de Administrație, clubul își schimbă proprietarul. Vine Dan Adamescu, patronul de la Astra.

De ce ai ceda un club în momentul de sublimă glorie sportivă și de maximă siguranță financiară, aceasta e o întrebare pe care suporterii Oțelului o șoptesc la Lună.

Gruparea încheie în toamna lui 2012 și în primăvara lui 2013 7 contracte de asigurare cu Astra, pentru care plătește, banii jos!, 5,5 milioane de euro. Un caz unic în fotbalul românesc și în sportul mondial! O sumă colosală pentru orice industrie.

Vorba unui agent din piață: ”La banii ăștia asigurați Burj Al Arab”.

În toate această perioadă, Gheorghe Ivan este șeful DNA Galați, unde rămâne până în decembrie 2013, când Oțelul intră deja în insolvență. Dar nu e vorba de un om. Ci de funcția lui.

La cîrma parchetului local anticorupție, lui Gheorghe Ivan îi urmează Diana Alexandru, cea care promite în ziarul-emblemă al orașului, ”Viața liberă”: ”Dosarele de corupție vor fi soluționate”.  Asta era acum doi ani și jumătate.

Întotdeauna, o parte din banii și facilitățile Oțelului au venit de la Primărie. Măcar pe ăștia ar putea să-i cerceteze cineva. Cazul a fost documentat în timp de Gazetă (unu, doi…) și de alte redacții. Cei de la Astra n-au furnizat niciodată o explicație.

Între timp s-a deschis dosarul banilor sifonați de la Astra, nu și al celor luați de la Oțelul.

Dar poate că distrugerea Oțelului nu e un dosar de corupție. Poate că nu e nici dosar și nici corupție. Poate că nici SRI-ul local nu a știut nimic.

Poate că nu DNA și nu serviciile de informații, ci doar locuitorii Galațiului au văzut cum, sub ochii lor, dispare echipa de fotbal a orașului, chiar la apogeul prosperității. 

În Africa, sindromul acesta se numește ”blestemul resurselor”. Găsești diamantele sau rezervele de metale rare, pe care le folosește industria IT din toată lumea, dar nu te bucuri niciodată de ele. Pentru că elita locală, mînă în mînă cu antreprenorii din Vest, transferă aceste resurse. Unii încasează privilegiul, iar ceilalți, războiul.

Și astfel, bogățiile lasă în locul lor prăpăd, așa cum s-a întîmplat aici cu echipa care altădată bătea Steaua, Dinamo sau Rapid.

Ieri, la licitație, casa de bilete a fost vîndută. ”Vom face din ea o cabină de pază”, a spus reprezentantul firmei care a achiziționat-o contra 2.500 de lei.

O soluție ar fi s-o pună în față la DNA Galați, pentru ca fantoma clubului să păzească instituția care nu l-a păzit.

Revenim în club. Ceea ce rămîne e un raft de culoare wenge. Pe el stau, trufașe, cîteva trofee, iar  deasupra e agățat un televizor pe care, ca într-o coincidență de destin, este reconfirmată șefa instituției anticorupției din România care a descoperit cazuri și a salvat bani.

Oțelul nu se numără printre ele.

 

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Vali  •  1 aprilie 2016, 7:24

Gsp iti multumim pentru incercarea de a descoperi adevarul despre falimentul Otelului ,un oras intreg plange din cauza lui maris stan care e principalul vinovat ! La Galati nu va fi niciodata Steaua sau Dinamo mereu va ramane Otelul !!!

jean chelba  •  1 aprilie 2016, 7:52

Nu este singura„batista pe tambal din Romania.Sa vedeti cum vrea Florin Buicu,șef la comisia de sanatate (camera deputatilor) sa-l „albeasca” pe dr. arafat de acuzatiille din raportul CCPM!!!!????.

sile  •  1 aprilie 2016, 8:15

Penibil articol, oda nesimtita la adresa dna si a lulutzei.

Cristian  •  1 aprilie 2016, 8:24

Băi Tolo, dar voi ce făceați când nenorocitul de Adamescu distrugea clubul ăsta?Nu cumva presa îl proteja pe un alt mare nenorocit care a distrus clubul, Marius Stan?*** ***!Dar românul e laș și indiferent!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FYRY  •  1 aprilie 2016, 8:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iuli milea  •  1 aprilie 2016, 8:28

Banii au sosit oficial deci au iesti tot oficial.Nimeni nu vrea sa cerceteze.Macar DVS Tolontan puteti sa aduceti o raza de lumina asupra acestei mega escocherii, care ne-a distrus echipa de suflet.

Hombre  •  1 aprilie 2016, 9:12

Cand fotbalul nostru era sarac producea fotbalisti de valoare. Acum produce doar dosare de coruptie.

un galatean  •  1 aprilie 2016, 9:12

Draga Tolo ( suna ciudat expresia asta !? ), daca se vrea se va afla adevarul dar........... se vrea ?! Singura speranta esti tu, nu ca ai putea sa-i bagi in puscarie pe nenorociti ( m. stan, adamescu, bors & compani ) dar macar vei reusi sa zadari furnicarul si la presiunea iubitorilor fotbalului galatean, adevarul va iesi la lumina iar smenarii isi vor primi "recompensa" !?! Stiindu-te ca pe un om tenace, indraznesc sa sper ....... In rest, SANATATE !

re  •  1 aprilie 2016, 9:26

Orice disciplina sportiva care aduce bani este controlata politic, restul....

Cătălin Tolontan  •  1 aprilie 2016, 9:33

@Cristian: daca intri pe link-urile marcate cu rosu in text vei vedea ce faceam. Nu doar gsp, ci si alte redactii au publicat permanent informatii despre ceea ce i se pregateste Otelului. Uite si reactia lui Adamescu, cel care a amenintat ca ne da in judecata. http://dunareabatrana.ro/201309192980/adamescu-da-presa-in-judecata.html Colegii mei au muncit la acest caz si, daca autoritatile statului n-au facut-o si ele, nu atacati degeaba efortul jurnalistilor, va rog.

ottonelu  •  1 aprilie 2016, 9:55

Excelent articol, mai ales că nu este strict "de tehnocrat", ci are și un element de cultură generală. Acela cu "blestemul resurselor" din Africa. Avem si noi o vorbă, aia cu munții, aurul și ardelenii, plus porțile, daca tot e despre fotbal...

Sorin  •  1 aprilie 2016, 9:56

Cei care îl tot acuza pe Marius Stan nu știu ce vorbesc. Nu el a vândut clubul. Nu el era patron. Nici măcar nu avea drept de semnătura în club. Tranzacția s-a făcut intre Bors și Adamescu. Bors și-a făcut vila la Nisa lângă Adamescu, pe când Stan și-a ipotecat casa sa plătească salariile jucătorilor. Păcat ca omul care a adus cele mai mari satisfacții acestui oraș este considerat de unii responsabil pentru jaful altora.

daniel  •  1 aprilie 2016, 10:05

iasiul nu a facut NICIODATA eforturi mari pentru a castiga un trofeu; dar a facut gh. nichita de la psd eforturi (si i-au reusit), sa falimenteze politehnica iasi si sa aduca in oras o creatie securistica de-a lui anghelache, de la breaza...ati uitat eforturile lui porumboiu la vaslui si ale lui gh. stefan la ceahlaul!!!!!

Gimy  •  1 aprilie 2016, 10:24

Lumea il acuza pe Stan de ceva ce nu avea cum sa o faca. Toti spun ca el a vandut clubul lui Adamescu, cand de fapt clubul nu era al lui. La momentul respctiv Stan l-a laudat pe Adamescu, dar la fel am facut-o toti. Era un om fara pata, fara aparitii in presa, fara scandaluri. Niciunul nu s-a ridicat sa spuna ca Adamescu e hot. Daca e sa fim corecti, toti suporterii ar trebui sa fim acuzati ca am girat pentru Adamescu.

Eduard  •  1 aprilie 2016, 10:44

Te salut, Catalin! Salut de asemenea si semnalul de alarma pe care-l tragi, desi cel mai probabil, ecoul se va lasa asteptat in urechile autoritatilor, la fel ca si pana acum. Nu cred ca doar Adamescu se face vinovat (administratorul judiciar care a inventariat partrimoniul clubului la momentul declansarii insolventei spune ca la momentul preluarii de catre Adamescu LIPSEAU DEJA MARE PARTE DIN BANII obtinuti de la UEFA). Probabil aici este si cheia: anumite persoane (din conducerea clubului, iar acum din primarie, din combinat) sunt protejate cu acordul autoritatilor, in spatele carora se afla grupuri de interese. Asta ar insemna (grav si trist in acelasi timp) ca ni se serveste drept "rezultat rasunator" in lupta impotriva coruptiei doar ceea ce este... aprobat sa vedem. Putoarea inca este sub pres. Cat casa...

Marcos  •  1 aprilie 2016, 10:45

Modul in care e legata tema Otelul cu dna in articolul dvs ma duce cu gandul la demersurile din seriile "tarii cat mai mult carbune" sau "nicio masa fara peste" sau mai pe sleau ... "vai, nimic nu merge in tara asta daca nu vine Luluta", deci sa ne dam cu curul de pamant si sa mai bagam vreo doua rugi fierbinti si patru osanale....desi lucrurile in acest caz cred ca stau cam asa : 1. Otelul Galati= club privat. Probabil a castigat campionatul cu banii mai albi sau mai negri "investiti" de sefii iubitori de fotbal de la furnale unde actualul primar era doar un slujbas si reprezenta doar cureaua de transmisie cu "lumea fotbalului" pe care trebuie sa o cunosti ca sa castigi campionatul in aceeasi masura in care trebuie sa ai si un pic de echipa. Asa ca dupa "investitie", probabil s-a luat banul de la UEFA, s-au achitat "curelele de transmisie", s-a impartit profitul ...si s-a inchis taraba (repet PRIVATA) ... ca plange suporterul de fotbal galatean si e oripilata presa ... garantat "investitorilor" nu le pasa pentru ca au stiut exact ce fac si cu ce trebuie sa se aleaga dupa afacerea asta. Pur si simplu treaba a fost facuta pe regula "eu te-am facut eu te omor" si cu asta basta. In acte ArcelorMitall era proprietarul clubului si indienilor nu le place decat cricketul, in plus ei au venit sa jefuiasca siderurgia romaneasca si sa castige bani din care nu aveau niciun chef sa "risipeasca" pe "relaxarea" suporterului otelar care oricum e inlocuit la forja de noi tehnologii si bagat in programe de disponibilizare. Ca vechii directori romani au incercat sa mai mentina echipa pe linia de plutire e alta poveste si au facut asta cat le-a mai permis managementul strain dupa care au zis ...daca tot e sa moara sa tragem un tun si sa ingropam cadavrul ... si cam asta a si fost, in rest sunt vorbe, vorbe, vorbe ... iar in povestea asta dna-ul are treaba doar daca ar fi implicati si niste bani publici in poveste, altfel PR-ul pentru institutia asta n-are ce cauta in povestea cu clubul de fotbal ci poate in povestea privatizarii combinatului desi acolo nu se baga din cauze de "licurici"... Sanatate !

Suporter  •  1 aprilie 2016, 10:57

SA ni se spuna si noua cum sau cheltuit nu cele 7 milioane de euro lasate in cont ci restul pana la 22 de milioane cheltuite de Stanica.

Eugen  •  1 aprilie 2016, 10:58

Totusi Stan are ceva de explicat, expresia "Am lasat clubul cu 7 milioane in cont". In ultimul sezon cu Stan la carma, sezonul urmator titlului, Otelul a avut incasari (in 12 luni) de peste 21 de milioane, de la UEFA 18,2 dupa cum s-a publicat, si sa nu uitam ca si de la LPF (drepturile TV) campioana primea atunci peste 3 milioane. Asta inseamna ca in aceleasi 12 luni, Otelul a consumat 14, daca la final mai erau 7 milioane in cont. In ultimii 5 ani de zile, pot sa deduc din informatii publice, ca bugetul Otelului era, in medie pe la 3,5 milioane, adica 2 milioane de la combinat (ultima valoare a contractului de sponsorizare), si restu din drepturi TV, in perioada cand retrogradatele luau 900 de mii si campioana un pic peste 3 milioane, pot sa deduc ca o echipa care termina constant intre locul 5 si locul 12 se putea baza anual pe cel putin 1,5 milioane din drepturi TV. Deci o echipa care avea cheltuielile dimensionate sa se incadreze in 3,5 milioane (si banuiesc ca reuseau sa se incadreze ptr ca nu au fost niciodata probleme cu licenta, si era perioada in care criteriu fiscal era in licenta) brusc fumeaza 14 milioane intr-un sezon. Ok, sezonu ala trebuia si el jucat, salarii, taxe, prime de campion, etc, sa zicem 5 milioane de bun simt, dar rezultatul tot e, ca inainte sa vina Adamescu sa faca asigurari de sifonare pe "doar" 5 milioane, a venit altcineva, cat are Marius Stan director, si a plecat cu 10 milioane. Ca nu era patron ok, ca avea nu avea drept de semnatura (se bagau in seama cei 5 actionari persoane fizice) ok, da iti dispar 10 milioane din conturi si tu nu stii/zici nimic ? Si sa nu ziceti ca i-a luat el, ca atunci a comis crima perfecta. Un angajat nu poate pleca cu banii firmei, nu poate legal adica, si a candidat la primarie, din partea opozitiei (USL), in regimul Basescu, in tara DNA'ului si a celor 7 servicii secrete, daca luase el banii, nu mai prindea alegerile. Deci pana la 5 milioane ***, a mai furat cineva 10. Nu pot sa cred ca toata lumea ignora asta, si nici nu pot sa cred ca Marius Stan nu stie nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eduard  •  1 aprilie 2016, 11:02

@Marcos: Pai acele curele de transmisie de care vorbesti am vrea sa le cunoastem si noi. Asta e problema!

Florin  •  1 aprilie 2016, 11:23

Trist. .....

val848  •  1 aprilie 2016, 11:25

daca se vrea aflarea adevarului si se incepe o cercetare profesionala sa nu fie uitat si unul cu numele CODOBAN cica ar fi fost agent de jucatori ***.da doamne sa ajngeti la capatul firului dar nu cred fiindca in orasul rosu firile sunt incalcite .nu cred in dreptate in cazul otelul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ilarionciobanu  •  1 aprilie 2016, 12:05

Tolo, Consiliul pe care-l amintesti in text e Superior, nu Suprem

M Mihai  •  1 aprilie 2016, 12:28

DNA este utila, dar ar fi ok daca ar ancheta tot si nu numai la comanda politica. Veti vedea ca adamescu principalul vinovat nu va pati nimic, ***. Pacat de acest club, pacat ca ne este sfidata inteligenta prin anchetele si hotararile judecatorilor (vezi si cazul Microsoft).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu M  •  1 aprilie 2016, 12:48

Domnule Tolontan, as avea si eu doua dolenate daca se poate sa le cititi. 1. De ce acest articol semnat Dan Udrea, un articol tendentios si provocator nu poate fi comentat? http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/comentariu-de-dan-udrea-regula-care-zapaceste-si-comisia-care-sfideaza-474135.html. 2. Nu inteleg un lucru…de ce nu nimeni nu a mai deranjat FRF cu intrebarea fireasca ,,cum au fost pedepsiti arbitrii care au dezavantajat Steaua in sezonul 2014/2015l stelei, partide arbitrate de coltescu, istvan kovacs, tudor, comanescu sau hategan? De ce atunci nimeni nu face nimic atunci cand Steaua a fost furata pe fata? De ce nu-i intrebati pe cei de la FRF cum au fost judecati arbitrii care au defavorizat Steaua sezonul trecut pentru ca asa aveau obligatia domnii Burleanu si Chivorchian atunci cand Steaua inainte cu 5 etape de incheirea sezonului 2014/2015 a cerut o ancheta oficiala , analizarea si pedepsirea celor vinovati si domnul Chivorchian a spus clar ca s-a inceput o ancheta doar ca rezultatelele le vom cunoaste DUPA terminarea campionatului si ca rezultatele anchetei si masurile ce se vor lua impotriva acelor hoti vor fi facute publice dupa incheierea campionatului. Campionatul s-a incheiat de mult, a inceput un altul, s-a incheiat si sezonul regulat cum se spune si a inceput batalia play off,play out si nimeni nu mai aduce in discutie aceasta problema grava, nici un jurnalist, nici macar dumneavoastra! Nimeni nu doreste sa se faca lumina ***. De ce domnule Tolontan, presa sportiva a primit ordin ca acest subiect sa devina tabu? De ce domnule Tolontan cand e vorba despre Steaua nu se vine cu dezmintiri cand apar tot felul de inventii prin presa, inventii cu sigla, cu culorile, cu palmaresul? Ati lasat totul asa sub semnul intrebarii, fiecare sa creada ce vrea iar clubul Steaua sa fie hartuit si atacat din toate partile. Aveti datoria sa informati iubitorii acestui sport despre acest fapt! Indiferent cine sunt personajele, sa se faca lumina si autorii morali si fizici a acelui linsaj impotriva Stelei sa fie cunoscuti si pedepsiti!!! In schimb ce s-a intamplat cu adevarat? *** au fost rasplatiti de sistem fiind promovati si propusi sa arbitreze la Euro 2016 si comisia de arbitri a UEFA a ales 6 arbitrii printre care 3 dintre ei au macelarit Steaua si trebuia sanctionati la finele camionatului 2014/2015 lucru care nu sa intamplat! Totul a fost sters cu buretele, arbitrii au fost albiti si promovati, Steaua si suporterii ei au ramas doar cu un gust amar al nedreptatii si cu convingerea ca cineva sus pus, face jocurile impotriva clubului preaiubit. Cu multa stima si respect Silviu M.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigi  •  1 aprilie 2016, 13:08

Remarc aici o greseala facuta frecvent atat in comentarii (indiferent de publicatie) cat si in discutiile de pe toate canalele media: notorietatea unei institutii, in cazul de fata DNA, pune in dificultate capacitatea de analiza a majoritatii populatiei. Mai clar... ce se intampla cu persoanele trimise in judecata de catre DNA ... nu mai este problema institutiei condusa de Kovesi. Deciziile tribunalelor apartin judecatorilor si tribunalelor aferente fiecarei faze a proceselor. DNA nu este institutia responsabila de sentintele date in cazurile instrumentate de procurorii DNA... soarta infractorilor (daca sunt dovediti) este decisa de judecatori... asa ca nu are sens sa mai producem dezinformare gen A3 numind DNA-ul ca fiind cel ce ii scapa pe marii infractori cu pedepse infime sau chiar fara pedeapsa... nu e atributia lor.

Marcos  •  1 aprilie 2016, 13:39

@gigi ... suna a "comunicat" din partea "institutiei" ce scrii dumneata aici . Intr-adevar practic asa ar trebui sa fie insa toata lumea cu un pic de logica stie ca nu este precum "comunicati" ... nu-mi vine sa spun decat ca sunt dezamagit de faptul ca dupa 26 de ani "seku" in loc sa moara odata cu "ceasca" creste mai ceva ca pe vremea impuscatului si prospera din ce in ce mai mult in detrimentul romanului necajit, pentru ca daca pe vremea aia se multumeau cu o dacie tunata si o casa mai rasarita acum trebuie zeci de jeepuri si proprietati in Caraibe si pare ca nu-i mai satura nici astea ... dar poate ca s-o intoarce Dumnezeu si cu fata la omul de rand.

sss  •  1 aprilie 2016, 13:58

Am citit continuarea după "privatizare"...articol slab, nimic, doar o manevră de a pune tunurile pe un procuror general dacă nu miauna corespunzător pt interesele motanului Felix. Slab tare Tolo, nimic, vorbe goale!

Obiectiv  •  1 aprilie 2016, 15:15

Cataline, ai incredere in DNA si Kovesi? La inteligenta si preocuparile (care nu prea au tangenta cu sportul, in ultimul timp) pe care le ai, este de neinteles! Tot ce a numit si atins (uneori si la propriu) fostul presedinte este corupt, virusat, depreciat; la fel stau lucrurile si cu macovei, una dintre femeile propulsate de catre marinar spre functii pe care nu le-au meritat! C.

Cătălin Tolontan  •  1 aprilie 2016, 15:34

@ilarionciobanu: multumesc, scuze, o sa schimb, asa e, este Consiliul Superior al Magistraturii si nu Consiliul Suprem al Magistraturii

Ibrail  •  1 aprilie 2016, 15:43

Scorul este egal ! La DNA Lipseste ,acum, dosarul "Otelul" ,iar pe "Tolo.ro " a lipsit dosarul :Privatizarea ICA (Varanul) !

Lmao  •  1 aprilie 2016, 18:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcos  •  1 aprilie 2016, 19:23

@lmao .... cred si eu ca ceva bacsis au luat cei enumerati de tine insa la cum era organizat clubul pana la adamescu grosul cred ca a ajuns la vechii responsabili de la combinat. De asemenea cred ca "astra" lui adamescu a reprezentat doar "vehicolul" (in curs de falimentare si asta) cu care s-au extras (sifonat) banii din club cu o aparenta de legalitate (contracte de asigurare); adica practic adamescu a fost dora un "acoperit" si firma lui in curs de falimentare a jucat exact rolul pe care il joaca boschetarii la care unii "jmekeri" isi vand srl-urile asa incat anaf-ul ajunge sa umble dupa cai verzi pe pereti prin "gunoaie" @ uniii care zic de Felix ...... as mai comenta ceva fata de cei care il acuza pe Tolo pe baza de ICA si Varan (Felix) : " Bre ! Va rog eu mult nu mai insistati cu temele astea care induc ideea cum ca Felix conduce justitia romana din puscarie ca sunteti ridicoli ! Are condamnare 10 (ZECE) ani si sa crezi ca din pozitia "ghemuit la bulau" asta face si desface in Romania trebuie sa fii dus cu pluta" ... altfel nu cred ca Tolo a primit ordin de la Felix ce sa scrie, asta se vede din ceea ce scrie. Mult noroc !

Din pacate, galatean  •  1 aprilie 2016, 20:06

La Galati, *** este intangibila! Vezi Cazul Drozan (fost director comercial SIDEX - singurul care a denuntat subminarea economiei nationale in cazul privatizarii combinatului pe axa nastase-blair-mittal - si a fost condamnat de "justitia" romana). De asemenea, vezi cazul falimentarii APATERM si ELECROCENTRALE - vinovatii nu exista!!! Devalidatorii acestora (cubasa & comp) sunt bine-merci si nu i-a intrebat nimeni, niciodata de sanatate! Vezi alungarea investitorilor! Vezi PARCUL INDUSTRIAL GALATI (rasul curcilor - CL stie de ce!)! Care dna? Care sri? La Galati nu sperii nici prescolarii cu ele! Dle Tolontan, Dlor Forumisti, va rog sa-mi dati un singur exemplu de actiune *** la Galati!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Galati  •  1 aprilie 2016, 20:42

Articol de azi din presa locala despre aceeasi persoana http://impact-est.ro/culise/cu-legea-pre-lege-calcand-gh-ivan-fost-procuror-sef-al-dna-galati-face-din-ugal-de-stat-ugal-de-grup/

NR  •  1 aprilie 2016, 21:34

Cred ca ar fi interesant de analizat situatia financiara la data schimbarii de actionar, care a fost valoarea de piata a activului net preluat? Nu cunteaza numai cati bani erau in cont dar si celelalte active (drepturi federative sau cum le spune, ale jucatorilor, etc) si obligatii (imprumuturi si alte datorii). Nu stiu legilslatia fiscala curenta in RO dar in alte tari, autoritatea fiscala ar controla baza de impozitare pentru vanzator si in cazul in care profitul net este impozabil, se plateste taxe, iar in cazul in care transactia nu s-a incheiat "at arm's length" se cerceteaza in detaliu nu numai transactia in sine dar si relatia dintre parti. Daca transactia de vanzare a fost Ok, at trebuie analizat activitatea directorilor sau celor cu drept de semnatura pana la intrarea in insolventa. Asta depinde si de cine erau creditori la data insolventei/falimentului. Ar trebui ca cei folositi ca paravan pe posturi executive sa fie condamnati drastic nu neaparat pe parte penala dar civila, numai asa se pot obtine resultate. Dar asta este probabil "wishful thinking". Numai de bine.

andre  •  1 aprilie 2016, 23:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victorinoreddog  •  2 aprilie 2016, 0:05

Trofee furate! otelul galati este sora buna a defunctei unirea urziceni! Acelasi tipar! Cat despre adamescu ... Este la puscarie si n-o sa iasa devreme de acolo. In rest, ciorba reincalzita a lui Tolontan! Vezi, ca scapa Nuti si ti-o iei!

Ato  •  2 aprilie 2016, 0:36

Ceva cam la fel ca in jaful de pe baker street......cei care l au facut trebuie sa scape basma curata .....ca altfel nu da...oricum este cel mai mare furt din istoria fotbalului romanesc

Dunărea Albastra  •  2 aprilie 2016, 0:49

Ce vina are Stan, ca angajat?!!! Otelul era club privat, fraților! Dacă Stan fura, era treaba lui Mittal /Bors sa-l rezolve. Banii care lipsesc pina la 7 mil, nu știu, dar presupun ca au ieșit ca dividende. Singurul vinovat e Adamescu și, eventual, fiscul. Nouă nu ne ramine decit sa ne facem un nou Otelul... Avem ce merităm.

Sorin  •  2 aprilie 2016, 2:07

Tolo, cele "cateva trofee" despre care tu zici ca stau trufase pe raft (foto) sunt de fapt cupele Campionatului si ale Intercupei castigate de Otelul in 2011.

Ferdinand Bardamu  •  3 aprilie 2016, 19:28

Un articol si despre echipa de volei...?

Mihail Negulescu  •  4 aprilie 2016, 9:56

Nu sunt un fan al Oțelului Galați, dar ca iubitor al Sportului în general, am fost contrariat de JEFUIREA, unui club prosper, a unor jucători care su făcut performanță și nu în ultimul rând al unei baze sportive, furate copiilor gălățeni. Chiar ieri mă întrebam (într-un comentariu pe facebook). ce secrete, ascunde nominalizarea lui Gheorghe Ivan pentru funcția de Procuror General? Prea era făcută prezentarea fără "pată". Știind că nominalizările sunt dirijate de servicii, iar acestea o fac numai pentru oameni VERIFICAȚI și în PRIMUL RÂND ȘANTAJABILI. NU VI SE PARE SUSPECT CĂ ATÂT PT. DNA, CÂT ȘI PT. PROCUROR GENERAL, NU S-A FĂCUT DECÂT O SINGURĂ PROPUNERE? Cei care fac propunerile, nu vor să riște nimic.

Simion Ghita  •  4 aprilie 2016, 15:19

Va mira domnule Tolontan aceste lucruri?Intr-o zi o sa privim harta tarii si o sa vedem ca judetul Galati nu mai exista!Vor fura pur si simplu orasul!Baroni locali nu sunt,deci nici expunere mediatica!Frica e cea ce guverneaza acest judet!Cine e orb ,surd si tace traieste in acest judet!Aici nu exista separatie a puterilor!Totul e o cumetrie,juridicul mana in mana cu politicul!Si toate acestea sub protectoratul capitalei!Vreti sa stiti mai multe?Mi-e frica!!!

gigimigi  •  2 mai 2016, 17:29

Hai Otelul! *** Adamescu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează