În timp ce sute de oameni protestează la Universitate, avem confirmarea: nu doar testele pe produsele Hexi au ieșit neconforme în spitale, ci și cele ale altor dezinfectanți!

Problemele antisepticelor din spitale sînt mult mai mari. Produsele mai multor firme trădează probleme la testul făcut de Ministerul Sănătății

vineri, 6 mai 2016, 8:19

UPDATE: În această seară, de la 21:00, vor fi noi dezvăluiri despre scandalul dezinfectanţilor în emisiunea „Om la Om” de la B1 TV cu Sorin Avram, Stelian Tănase și Cătălin Tolontan.

UPDATE: BĂTUTĂ LA SEMAFOR. O angajată Hexi Pharma a fost ieri agresată în București. ”Vineri dimineața, cînd venea la birou, una dintre angajate a fost lovită”, a confirmat pentru Gazetă Loredana Albu, purtătoarea de cuvînt a companiei. Cum s-a întîmplat? ”Avea o mașină inscripționată cu Hexi Pharma. S-a oprit la stop și cineva a venit i-a deschis ușa și a luat-o la bătaie”, povestește Albu.
Evenimentul este inadmisibil, orice cetățean român are dreptul să fie protejat de lege!
Incidentul este unul dintre motivele pentru care chiar angajații au solicitat percheziții la propria firmă, lucru care se întîmplă azi dimineață, conform Mediafax.
Sînt controlate și spitale din București și din țară. Acțiunea se derulează în 21 de județe, potrivit Agerpres.

”Nu doar produsele Hexi au probleme. Faptul că statul n-a verificat concentrația ani de zile i-a făcut pe mai mulți producători să trișeze”, a fost una dintre primele declarații ale surselor Gazetei Sporturilor, publicată cu 12 zile în urmă.

Această afirmație este astăzi completată cu ceeea ce Ministerul Sănătății a comunicat chiar acum cîteva minute, la cererea Gazetei Sporturilor.

”În 6 județe au fost făcute teste și pentru biocide ale altor firme decît Hexi Pharma. Dintre cele 133 de teste făcute pe alte produse decît Hexi, 8 au ieșit neconforme”, ne-a comunicat MS.

Aceste teste de sanitație nu sînt cu adevărat teste  de eficiență, ci mult mai superficiale, după cum au arătat organizațiile medicilor.

Dar, chiar și așa, pe aceste analize de suprafață, prezența pe listă și a altor companii arată că problema e mai mare decît admit autoritățile. Așa cum arată Cristian Pantazi și Vlad Mixich pe Hotnews, sistemul se cutremură.

Județele unde s-au prelevat teste de la alți producători au fost Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea.

În aceste județe, probleme au apărut la Spitalul Municipal Filantropia Craiova, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu și Spitalul de Urgență Piatra-Neamț.

4,25% dintre probele Hexi au fost neconforme

6% dintre probele celorlalți producători au fost neconforme

În acest moment, cîteva sute de oameni, între 500 și 700, în funcție de estimări, protestează în Piața Universității. Ei afișează mesaje precum ”Nu ne diluați viața!” sau ”Contractele voastre pe sănătatea noastră”.

 

 

Comentarii (128)Adaugă comentariu

delia  •  6 mai 2016, 20:24

si tot Achimas e de vina scurt - e cel mai prost , iar elitele capitalei cele mai tari

Om  •  6 mai 2016, 20:40

Super ancheta! Super tehnica mentinere a interesului treaz! Super curaj! Felicitari (cu invidie) si multumesc (cu sinceritate deplina).

Vasile  •  6 mai 2016, 20:51

Nu va mai agitati ca se rezolva problema.... Cadariu a decis sa se reverifice spitalele cu probleme. Si o sa tot faca teste pana o sa iasa toate bine. Bineinteles ca nu trebuie sa te cheme Cadariu ca sa pricepi ca un test fals negativ e mult mai periculos decat unul fals pozitiv. Dar poate asa isi si trata pacientii domnul ministru: le facea 100 de teste pana iesea unul bun si decreta ca pacientul e sanatos si il trimitea acasa...

UN IONESCU  •  6 mai 2016, 20:56

De ce MS a acceptat sa fie folositi dezinfectanti pe sau in pacienti .In toata UE dezinfectantii sunt folositi la dezinfectia aparaturii, suprafetelor etc ., doar produsele inregistrate ca si medicament au voie sa intre in contact cu pacientul .Vina e la MS altii" doar "au profitat de sistem .

popescu ioan  •  6 mai 2016, 21:00

cea mai proasta metoda de testare prin metoda tamponului...., TREBUIESC ANALIZE DE LABORATOR...DOMNILOR DIN MINISTER!!!!!!!!!

vlad  •  6 mai 2016, 21:02

Mda, aveti totusi grija sa nu aruncati toata treaba asta in capul ministrului actual, care e de doar 5 luni pe post.... Intr-un fel are dreptate cand se simte persecutat. Pentru ca la unele posturi exact asta se intampla, se da vina doar pe el, pe reactia lui... cand de fapt asta e cea mai mica dintre probleme.

11  •  6 mai 2016, 21:03

Toata lumea e PRO.Noi cu PROtestele, ei cu PROfitul.

Lucka  •  6 mai 2016, 21:05

Este normal ... Nu doar PSD ul este "diluat" ! Si PNL ul , si UDMR si UNPR ul ...

Un Roman  •  6 mai 2016, 21:08

Felicitari pentru ancheta si curaj ! In Romania traim de ani de zile de parca am fi in filmul MATRIX, conectati in permanenta la o retea de hoti care ne fura usor usor si sufletul din noi..... Romanul, cetateanul, a devenit o simpla VITA a carui singur rol este sa hraneasca marea masinarie a coruptiei ! Din pacate tot ne lipseste ceva.... coloana... coloana.... Deșteaptă-te, române! si invata sa tipi si sa urli in momentul in care iti este incalcat dreptul ! Invata sa iesi in strada si sa iti ceri drepturile si nu te mai lasa calcat in picioare de nimeni !!!!

Sondor  •  6 mai 2016, 21:18

Catalin, Te invit sa mergi oricand in Spitalul Orasenesc Videle, judetul Teleorman. Acolo moartea te pandeste de cand pui piciorul in curte. Va fi o experienta care bate orice film horror. Acest spital nu apare pe lista Ministerului Sanatatii. Daca va aparea, va fi miracolul venirii lui Dumnezeu pe pamant.

georgel  •  6 mai 2016, 21:21

nu credeți că e mai bine să cerem unirea cu Germania, să ne conducă ei ?

fotbal  •  6 mai 2016, 21:37

*** basescu zice ca el stie de problemele din sanatate inca din 2008, de la corpul lui de control. si nu din informari no, no, no. vb ca picat de pe luna.a avut doua mandate, s-a restructurat sistemul in mandatele lui si mi-a scapat mie ?bine ca l-am schimbat cu asta care ia pozitie pe fb 😕sa trec la ordinea zilei-multumesc pt azi! ce inseamna o mana de barbat! in legea firii de altfel, sa traga matahala afara din barlog. ai auzit vreun sunet dinspre politic, ceva? ioc! focus vedem ce-o iesi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ZONA MAGHERU  •  6 mai 2016, 21:53

O mafie care a facut o "carutza de bani" pe spatele platitorului de taxe si impozite dar cel mai sinistru e ca probabil multi au murit mincati de vii de bacterii !! Chiar nu judec emotional ci logic . Sper ca doamna aceea doctor, sefa unei clinici moderne de oftamologie din Capitala sa nu mai fie invitata de demagogii aia de la televiziunile de stiri interesate de "rating" doar pentru ca domnia sa e o persoana vulcanica, irascibila !!

cic  •  6 mai 2016, 21:55

Asta este cu dezinfectantele, dar ce dramă o fi cu medicamentele...

Misu P  •  6 mai 2016, 22:11

D-le Tolontan, Pentru echidistanta, ar fi bine sa devina publice toate marcile de dezinfectanti in culpa...

vlad  •  6 mai 2016, 22:11

SRI ce a pazit In tot acest timp? Dl Coldea trebuie sa isi dea demisia imediat. SRI a protejat aceasta firma contrar intereselor populatiei. DNA observ ca este mai interesata de Vanghelie decat de sanatatea populatiei. Azi au facut descinderi intr un dosar al lui Vanghelie care nu are nicio miza in acest moment in timp ce in toate spitalele s au inlocuit toate solutiile diluate...rusine SRI, rusine DNA

EMIL  •  6 mai 2016, 22:33

numele e fals, e mail-ul e valid si merg pe discretia dumneavoastra.la Galati mai sunt 2 spitale in acelasi caz - maternitatea buna vestire si spitalul de boli infectioase.

Dragos  •  6 mai 2016, 22:34

@Vlad: vezi sa nu se fi speriat ministrul. Probabil ca a semnat contracte de achizitie pentru produsele diluate, produse cumparate de spitalul pe care il manageria. Poti sa consideri si acest aspect ca un fapt care poate influenta momentul la care se publica rezultatele analizelor?

Costel  •  6 mai 2016, 22:41

Toate cele 3000 de teste sunt o poveste pentru populatie. O ancheta adevarata ar fi trebuit sa testeze daca ceea ce e scris pe eticheta este si ceea ce contine recipientul cu dezinfectant. Si asta si la produsele altor firme. Pana atunci orice alt fel de teste sunt doar incercari de musamalizare.

iuliu leu  •  6 mai 2016, 22:50

Buna seara domnule Tolontan ! *** sunt asistent medical cu activitate de peste 25 ani intr-o institutie sanitara publica (de stat).Va felicit pentru preocuparea si curajul dumneavoastra de a spune adevarul in orice moment si indiferent de consecinte! mai mult decat probabil ca solutiile dezinfectante comercializate de firma (firmele ) in cauza sunt intr-o proportie mai mare sau mai mica -DILUATE !!!. Faptul ca de peste 25 ani desfasor activitate intr-o institutie sanitara judeteana de stat (spital ) ma indreptateste sa afirm -cu toata responsabilitatea - ca NU DOAR FIRMA HEXIPHARMA ESTE VINOVATA ! Si-a pus cineva -oare -intrebarea -Ce se intampla cu recipientii cu solutii dezinfectante dupa ce sunt achizitionati si intra in spatiile special destinate din institutiile sanitare ? ( reglementate printru-un ordin al M.S. ) . O mai mica sau mai mare parte a acestora sunt dati in consum ,,doar pe hartie,, fiind apoi comercializati si ajungand foarte probabil si in institutiile sanitare private. Cealalta parte sunt ridicate pri bonuri de consum intocmite de asistentii sefi de sectii si ajug pe sectii fiind depozitate -din nou- in spatiim special destinate si reglementate .Ce se intampla aici ? Trebuie sa spunem adevarul -Atat asistenta sefa cat si infirmiera cu gestiune ,,pun deoparte,, partea lor. Nu de putine ori medicul sef de sectie sau chiar alti medici mai cer si ei din cand in cand un recipient . Asistenta sefea nu-i poate refuza ! cum sa-l supere pe medicul sef ? Urmeaza apoi consumul solutiilor prin aplicarea procedurilor de curatenie si dezinfectie . Pe landa infirmiera cu gestiune ,intr-o sectie mai sunt cel putin 8-10 ingrijitoare de curatenie care au obligatia de a prepara solutiile anterior inceperii procedurilor mai sus amintite. Va asigur de faptul ca atunci cand se deschide recipientul cu solutie dezinfectanta -,, cu usa inchisa sau undeva sub sacra sau pe casa scarii,, ingrijitoarea de curatenie GOLESTE CEL PUTI O TREIME !!!!!!<< din bidon ,PUNE MAI APOI APA !!!!! si abia dupa aceea pregateste in galeata soluti cu care plimba mopul pe coridoare, pavimente -saloane ,toalete etc. La predarea turei bidonul (recipientul cu solutie dezinfectanta ) ramane -emdeva la jumatate. Se schimba tura si cealalta ingrijitoare de curat5enie -,, ca doar nu e mai proasta !!!,, repeta ,,tehnica ,, - AJUNGANDU-SE LA A TREIA DILUTIE !!!. E GREU DE CREZUT -domnule Tolontan- DAR ACESTE LUCRURI SE INTAMPLA MAI MULT DECAT FRECVENT IN SPITALELE DE STAT DIN ROMANIA . Unde sunt controalele ? Sunt inxistente sau daca s-au fact pe undeva sunt doar ,,pe hartie,, !!. DE CE nu-si permite asistenta sefe sa controleze ? Sau sa asiste -uneori - la respectarea procedurilor de preparare a solutiilor solutiilor dezinfectante ? PENTRU CA A INGRIJITOAREA/INGRIJITOARELE DE CURATENIE STIE CA SI DANSA ,,ISI IA TAINUL,, . PENTRU CA UNEORI INFIRMIERELE FAC MENAJUL ACASA SAU AU GRIJA DE COPII SAU BATRANII DIN FAMILIA ASISTENTEI SEFE !!. PENTU CA UNEORI INFIRMIERELE SAU INGRIJITOARELE DE CURATENIE PLACA DIN DIN TIMPUL SERVICIULUI PENTRU A FACE PIATA PENTRU MEDICUL SEF SAU ASISTENTA SEFA SAU CHIAR LA SAPAT GRADINA SAU PLANTATIA DE VIE DE LA TARA !! in toate aceste situatii pontajele se fac ,,cum trebuie,, !!!. Luind in considerare ca sunt drstul de bine informat- in toate spitalele (cel putin judetene de urgenta ) s-au infiintat compartimente de epidemiologie ( nozocomiale ) tocmai pentru a preveni raspandirea infctiilor intraspitalicesti . Ce au facu acesti oameni in toti acesti ani ???? . AU BAGAT GUNOIUL SUB PRES !!! Desi au recoltat - UNEORI - probe , REZULTATUL ACESTORA A FOST ASCUNS SI NU FOST RAPORTAT INSTITUTIILOR IERARHIC SUPERIOARE - D.S. P -URI , MINISTERUL SANATATII . Domnule Tolontan ! EXISTA O CUMETRIE POLITICA CRIMINALA -IN ACEST MOMENT - INTRE PERSOANELE NUMITE IN FUNCTIILE DE CONDUCERE DIN CADRUL INSTITUTIILO SANITARE DE STAT . DACA DIRECTORUL UNEI DIRECTII DE SANATAE PUBLICA (JUDETENE ) AR AFLA CA INTR-O ANUME SECTIE A UNUI SPITAL DIN SUBORDINE LA BORATORUL A ,,SCOS,, -,,COLI,, SAU ,, KLEBSIELLA,, SAU ,,PIOCIANIC,, -BINEINTELES CA VA BAGA SI EL GUNOIUL SUB PRES - TOCMAI PENTRU CA SUNT DIN ACELASI PARTID POLITIC SAU ACEEASI ALIANTA POLITICA SAU PUR SI SIMPLU PENTRU CA SUNT ,, MEDICI,, SI NU DORESC SA-SI FACA RAU UNUL ALTUIA !!!. IN majoritatea spitalelor-Domnule Tolontan - sefii compartimentelor de epidemiologie ( nozocomiale ) ascund adevarul ( rezultatatele de laborator ) si nu le prezinta directorului medical ,directorului de ingrijiri si mai ales managerului de spital tocmai pentru a ,, nu se pune rau cu ei ,, si a continua sa ,,APROBE GRAFICELE CU GARZI ,, ASA CUM ISI DORESC EI . IN SPITALUL IN CARE LUCREZ - DOMNULE TOLONTAN - PERSONALUL DIN COMPARTIMENTUL NOZOCOMIALE LUCREAZA IN TURE !!!!!!????? ADICA SI SAMBATA SIDUMINICA SI IN TIMPUL SARBATORILOR LEGAE . .PENTRU CA ACESTE TURE SUNT PLATITE ,,DUBLU,, !!!!!. CINE A APROBAT ACEST PROGRAM ? COMITETELE DIRECTOARE ALE SPITALELOR. DE CE ? PENTRU CA EI SA SE FACA CUM CA ISI FAC TREABA ,SA IA PROBE CAT SE POATE DE RAR , SA NU COMENTEZE BULETINELE CU REZULTATELE DE LABORATOR ATUNCI CAND ( SI NU DE PUTINE ORI ) ARATA ADEVARUL !! , SA NU RAPORTEZE MAI DEPARTE, - INTR-UN CUVANT ,, SA TACA << !!! IN APRECIEREA MEA EXISTA O SINGURA SOLUTIE URGENTA DE REZOLVARE A ACESTOR PROBLEME ( PE LANGA FINANTAREA ACREDITARII ACELUI LABORATOR) SI ANUME 1- DESFIINTAREA URGENTA (PRIN MODIFICARI ADUSE LEGISLATIEI ) A TUTUROR STRUCTURILOR DE CONTROL DIN CADRUL DSP-URILOR SI INSTITUTIILOR SANITARE - SI-AU DOVEDIT PE PARCURSUL MAI MULTOR ANI SUPERFICIALITATEA, INDIFERENTA SI INCORECTITUDINEA PRECUM SI MODUL CRIMINAL DE A LUCRA - IN GENUL ,, CUMETRIE POLITICA SI A INTERESULUI PERSONAL ,, 2- INFIINTAREA URGENTA - PRIN HG- A UNEI STRUCTURI (AGENTIE , ) NATIONALE SAU REGIONALE ( CU JUDETE ARONDATE ) PENTRU CONTROLUL RESPECTARII PROCEDURILOR DE ASEPSIE ,ANTISEPSIE, CURATRENIE, DEZINFECTIE SI STERILIZARE IN INSTITUTIILE SANITARE PUBLICE SI PRIVATE . IN ACEASTA STRUCTURA TREBUIE SA ACTIVEZE PERSOANE NEUTRE -FARA APARTENENTA POLITICA - SI CARE SA AIBE DREPTUL DE A EFECTUA CONTROALE PROGRAMATE SAU INOPINATE ( IN ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE ) IN TOATE ACESTE INSTITUTII. TOTODATA ACEASTEI STRUCTURI TREBUIE SA I SE DEA DREPTUL SA AMENDEZE DRASTIC TOATE PERSOANELE CU FUNCTII DE CONDUCERE - IN SITUATIA IN CARE REZULTATUL R\PROBELOR RECOLTATE RELEVA GERMENI CONSIDERATI RASPUNZATORI DE PROPAGARE AINFECTIILOR NOZOCOMIALE . TOTODATA - IN CAZUL IN CARE SITUAYI SE REPETA LA ACELASI SPITAL- ACEASTA STRUCTURA TREBUIE SA AIBE DREPTUL DE CERE REVOCAREA DI N FUNCTII A ASISTENTILOR SEFI DE SECTII, DIRECTORILOR MEDICALI , DIRECTORILOR DE INGRIJIRI SI CHIAR A MANAGERULUI GENERAL.. SEARA LINISTITA !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  6 mai 2016, 22:56

@Misu P: da, aveti dreptate, asta am scris in primul rind: pentru ca statul si-a abandonat functia de reglementare a dezinfectantelor, si a dat-o pe mina unui clan, mai multe firme au abuzat. E nevoia ca statul sa-si asume din nou responsabilitatea. Sintem optimisti ca o va face. Dar cei care au participat la jaf din partea statului trebuie sa plece.

Dragos  •  6 mai 2016, 22:57

Inca ceva: bomba ecologica, pe numele ei "Spitalul de Boli Infectioase Timisoara", nu o va demola nimeni, nu o va renova nimeni. De ce, poate va intrebati. E monument istoric. Nu se poate demola. De renovat, nici nu poate fi vorba, pentru ca ar inghiti sume uriase, care merg, partial, catre echipa-minune a orasului. Echipa de fotbal. De spital nou nici nu putem vorbi. Nu sunt destui bani de spaga. Oare cat ne vor mai crede prosti?

LEONIDAS  •  6 mai 2016, 23:42

Gata Tolontane cu propaganda!,Ciolos a anuntat azi ca privatizeaza spitalele, fiind private nu le mai verifica nimeni,si vom fi ca in SUA cind doar 30% din populatie are acces la medici si spitale!..Campania ta a avut succes!

Valentin  •  6 mai 2016, 23:45

Catalin.....asta este tara noastra...!?!?!?! Unde esti acum? Probabil dormi sau poate iti tii copiii in brate...sau sotia....insa adevarul este altul....traim in tara incompetentilor...unde esti acum cand a murit Ekeng, Dumnezeu sa-l ierte...unde esti?!?!?....intra medicii pe teren sa salveze un copil in stop cardiorespirator insa nu-i fac manevre de resuscitare si-l arunca pe o targa!?!?! E posibil asa ceva?!?!? Sunt socat...realmente socat...tu nu faci decat sa dai in dezinfectanti?!?! Dar de incompetentii totali din aceasta tara nu spui nimic? Sa-ti fie rusine?!?!?! Plang si ma minunez in ce tara pot sa traiesc....imagineaza-ti ca Doamne ferete ai TU un accident si vin aceeasi medici de pe stadionul DINAMO sa te ajute...cate sanse ai!?!?!? Iti spun eu....ZERO....***....ultimul din tara asta...sa stinga lumina....se rasucesc stramosii nostrii in morminte....SA NE ODIHNIM IN PACE CU TOTII...ASTIA SUNT DOCTORII SI PREGATIRILE SPITALELOR NOASTRE INSALUBRE....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A.D.  •  6 mai 2016, 23:51

"Cătălin Tolontan • 6 mai 2016, 22:56 @Misu P: da, aveti dreptate, asta am scris in primul rind: pentru ca statul si-a abandonat functia de reglementare a dezinfectantelor, si a dat-o pe mina unui clan, mai multe firme au abuzat. E nevoia ca statul sa-si asume din nou responsabilitatea. Sintem optimisti ca o va face. Dar cei care au participat la jaf din partea statului trebuie sa plece." Sa plece ? Atat ? La Jilava ? In Panama ? Intelegeti de ce sunteti/sunati suspect ? In Romania e jaf cel putin de la '89, iarna. Aceleasi pozitii relaxate din partea imensei majoritati a democratilor.

RUSINE GSP!  •  6 mai 2016, 23:56

Sper ca nu vei/veti contesta iminenta raspundere juridica a GSP pt. astfel de comentarii nemoderate/cenzurate ale cititorilor (vz. Decizia CEDO pronuntata in cauza Delfi vs. Estonia, care stabilesste ca ziarul proprietar al site/ului raspunde juridic pt. opiniile postate de catre cititori). Insa, dincolo de raspunderea voastra juridica, permisiunea publicarii unor astfel de opinii care sa defaimeze, si pe criteriul rasial ***), o persoana care tocmai ce decedase, este unul dintre cele mai repugnante si vexante lucruri care au reusit sa ma afecteze pe mine (si pe toti OAMENII care se pot califica in acest fel) in Romania. RUSINE NU E SUFICIENT!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Corneliu Vaida  •  7 mai 2016, 0:08

Am vazut ca ministerul a anuntat si masuri de control destul de multe pe situl domniilor lor: ms.ro. Despre asta de ce nu comentati. Inteleg ca verifica toti biocizii si, in plus i au suspendat pe cei cu suspiciu

Eugen  •  7 mai 2016, 0:21

Eu n-am incredere ca ministerul sanatatii, in frunte cu ministrul Achimas (care a aprobat achizitia de produse hexi pharma cand era sef la Cluj) vor putea sa "scuture sistemul". Ministerul sanatatii si ministrul SUNT sistemul. Toti cei din Ministerul Sanatatii ar trebui trecuti ca prin sita: incepand cu verificarea averilor (ale lor si ale rudelor apropiate), contractele de colaborare si legaturile (inclusiv de rudenie) cu reprezentanti ai producatorilor/distribuitorilor de medicamente si de dezinfectanti, si mergand pana la participarea la simpozioane, excursii si "prezentari" la care s-au deplasat pe banii celor din pharma. De asemenea, si ma repet domnule Tolontan, ati ridicat un colt al covorului. Se vede doar o particica din mizerie. Daca veti continua, adica daca veti ridica mai mult covorul, veti ajunge si la medicamente "diluate", si la laboratoarele de analize care prelucreaza probele cu solutii diluate, expirate sau in cantitate insuficienta (sau deloc, producand rezultate doar din imprimanta). Si veti spune, eu cel putin sunt convins de asta, ca aceste lucruri care se petrec sub nasul nostru SI DESPRE CARE AUTORITATILE MEREU AU STIUT, constituie un atentat la siguranta nationala. Sau poate chiar genocid. Suntem decimati, fara ca macar sa fi avut sansa sa luptam si sa pierdem batalia. Si asta daca ne legam doar de produsele si medicamentele folosite in spitale. Daca ne mai gandim si la exodul doctorilor si al asistentilor medicali, ne apropiem de imaginea apocaliptica pe care "alesii" se chinuie sa ne-o ascunda. Un popor care nu are destule spitale trebuie sa-si dubleze numarul de cimitire; nu mai stiu unde am citit asta. Ma intreb ce ar spune domnul respectiv despre un poporul nostru, cu spitalele noastre. Probabil ca ar trebui sa triplam numarul de cimitire, daca nu mai mult... PS Dupa DOUA saptamani, s-a trezit in fine si herr president. Pana acum a urmarit cu preocupare si ingrijorare situatia, ceea ce va face si de acum incolo. Somn usor in continuare!

Misulino  •  7 mai 2016, 0:23

Catalin, tot ceea ce ati scris este trist, adevarat, dezolant. Din pacate lipsa de rigoare in controlul dezinfectantilor remarcata in zona sanitara, se regaseste si in zona alimentelor. ANSVSA se face ca verifica, ANPC citeste doar eticheta, iar Ministerul Agriculturii se tine de festivisme si acorda niste certificari (traditionale, retete consacrate, montane, bio). Nimeni nu controleaza daca se respecta reteta, daca ceea ce scrie pe eticheta produsului se afla si in continut, nimeni nu pare alarmat ca pe salam scrie carne, dar nu ni se spune in ce procent si de unde este acea carne, etc,etc. Am infiintat acum 3 ani un ONG dedicat consumatorilor de produse alimentare si am inregistrat un esec total, nimeni dintre cei cu atributii in domeniu nu a incercat sa colaboreze cu o organizatie care solicita efectuarea de analize si teste (facute in echipa, transparent, stat + ONG) la produsele finale din galantarul magazinelor/pietelor. Peste tot doar festivism si sprijin deplin, din fonduri publice, catre asa zisele asociatii de protectia consumatorilor (in fapt niste autentice OG- organizatii guvernamentale. Daca vrei sa dezvoltam acest subiect, pot sa-ti furnizez mai multe amanunte. Concluzia este una singura: nu stim ce mancam! Nimeni nu vrea sa stim ce mancam...

Casargoz  •  7 mai 2016, 0:53

Când aceasta problema se va rezolva ... Poate ne uitam la firmele cu cifre de afaceri mai mari decât Sidex in zilele bune, cu acționari in Cipru... Închise rând pe rând datorită ineficienței economice.... Intrate in Insolventa. Caz tratatat in 2013 de EVZ dar nebăgat in seama... Lucrurile se leagă. Tun după tun. Poate ca in 2016 firmele intrate in insolventa au renăscut , sub o alta denumire... Firme care intermediază relația cu producătorii. Adica R.... insolventa, preluată de N... P... in insolventa ( creditor R proces 2016, apoi cine este următoarea este de cercetat. Dar daca tot lumea este atenta la curățenie, poate privește si la anchete jurnalistice ce au rămas fara rezultate... procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată DOSAR NR.4962/114/2010/a6

Silviu M  •  7 mai 2016, 1:18

Domnule Tolontan, a murit un fotbalist pe teren, e timpul sa te ocupi si de fotbal, sa vezi de ce si cum a murit acest sportiv. Ar trebui sa incepi o ancheta despre *** Astra, Dinamo sau Pandurii dupa modelul FC Botosani si ASA Tg Mures doar ca sa poata face fata Stelei in aceasta cursa nebuna dupa cascavalul din drepturile de televizare. E timpul sa te apuci de treaba si sa scoti adevarul la iveala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tegean  •  7 mai 2016, 1:28

,,Faptul că statul n-a verificat concentrația ani de zile i-a făcut pe mai mulți producători să trișeze” ANI DE ZILE...STATUL ? Adică cine nu a? Adică instituţiile statului român şi oamenii de acolo. Şi atunci cine avea acestă atribuţie, nimeni ? Se spune că nici în industria alimentară STATUL nu mai verifică calitatea produselor. DE CE ? Pt. a nu mai plăti salarii unor specialăşti independenţi care să supervizeze calitatea produselor conform standardelor. Producătorii de produse alimentare sunt obligaţi să aibă un ,,verificator'' care acum primeşte salariul de la cel pe care-l verifică, adică nu mai e angajatul statului ci al firmei . Al cui interes îl apără ? Cum e la ,,dezinfectante ? Scrie dl. Tolontan : ,,statul si-a abandonat functia de reglementare (şi) a dezinfectantelor''. OAMENII PROTESTEAZĂ. Pt. ce protestează ? Pt. că s-au găsit nereguli ? Câte se vor mai găsi şi cât se va mai ieşi în stradă? Împotriva cui protestează? Împotriva statului român sau nu? În 2016, statul român nu mai e un om, ,,ANI DE ZILE'' (de când statul nu verifică) nu poate fi un om - mult dorita variantă cu ţapul ispăşitor. Pt. ce protestează? Pt. a se lua măsuri? Se iau măsuri ? şi dacă da atunci ce mai e de protestat? CE AR TREBUI SĂ CEARĂ ,,PROTESTATARII'' , CUI şi CUM ? Ar trebui să ceară statului român crearea unor organisme independente (de firmele producătoare , de importatori ) care să vegheze la siguranţa alimentară şi sanitară a românilor şi să ceară protejarea oamenilor implicaţi în această activitate. Cum să ceară? În ,,democraţia'' din România anului 2016 să nu fie altă cale de a solicita (cu argumente) implicarea statului român ? Doar protestele de stradă? Nu este suficient să numeşti controlori, trebuie să-i şi protejezi prin LEGE (de coloşii economici, de interesele poitice, de presiunile de felul ; un şef judeţean de la protecţia consumatorului a potopit cu verificări şi amenzi marile magazine, firmele de telefonie, furnizorii de utilităţi... rezultatul ? a zburat din funcţie ; la fel se întâmplă şi la mediu şi în alte domenii).

Geo  •  7 mai 2016, 1:41

DIICOT face precizări despre patronul Hexi Pharma: http://www.stiripesurse.ro/diicot-face-precizari-despre-patronul-hexi-pharma_993737.html

Riik  •  7 mai 2016, 7:19

JOS GUVERNUL CIOLOS, IOHANNIS ACHIMAS LA PUSCARIE

Ambulanta privata  •  7 mai 2016, 7:34

Acuma ce mai zici dupa ce s-a intamplat cu Ekeng la Dinamo. Urlai *** ca nu au venit ambulantele private la Colectiv. Acuma vezi de ce nu i-a lasat Arafat sa vina? Ce vroia sa faca sa incurce traficul? Fara suparare jos palaria pentru investigatiile facute dar subiectul te depaseste si esti si prost sfatuit de cei din sistem care iti sunt sursa ***. Daca continui asa numai pe baza de ce iti ofera uni si altii din sistem cu toate informatiile proaste si bune amestecate unele cu altele si exagerarile de rigoare o sa intri in derizoriu curand.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iuliu leu  •  7 mai 2016, 8:15

Buna dimineata domnule Tolontan ! AS dori sa-mi dati -va rog - o justificare pentru scoatere de pe site a PRECIZARILOR ABSOLUT ADEVARATE ,postate seara trecuta . Va ultumesc !

Cătălin Tolontan  •  7 mai 2016, 8:27

@tegean: de acord ca e nevoie de oameni buni, dar ceea ce conteaza e sa existe structuri functionale in care ei sa munceasca. De fapt, dvs incepeti prin a spune ca insistam prea mult pe sistem si apoi dati un exemplu absolut corect in care degeaba ai oameni care vor sa fac treaba, cita vreme sint schimbati politic cind deranjeaza pe cineva privilegiat. Cind spui ca e nevoie de reguli pentru ca exercitarea corecta a functiei publice (de control, sa zicem) sa nu stea la mina politicului (sau a sefilor, ca e la fel de important) tocmai despre sistem vorbesti.

Rosu Constantin  •  7 mai 2016, 8:46

De ce nu luati in calcul eroarea umana in tot acest proces de dezinfectie? Aveti impresia ca persoanele care se ocupa cu aceste operatiuni sunt roboti fara marja de esec? Sunt persoane necalificate, prost platite si care lucreaza pe stilul "romanesc". Unor astfel de oameni le poti oferi cele mai bune solutii din domeniu, insa rezultatele vor fi lamentabile. Nu uitati ca in orice accident cel mai adesea eroarea umana este factorul determinant, vezi accidente de masina sau avion chiar. Reflectati va rog si asupra acestui aspect.

iuliu leu  •  7 mai 2016, 8:47

A reaparut ! Multumesc ! Cu privire la cazul tanarului de pe stadion pot sa firm ca-mai mult decat probabil - ACESTA A MURIT CU ZILE ! ESTE ABSOLUT NECESAR CA PARCHETUL SA SE AUTOSESIZEZE PENTRU URMAROARELE MOTIVE : 1- ARBITRUL PRINCIPAL NU A PERMIS INTRAREA IMEDIATA PE TEREN A ECHIPAJULUI MEDICAL DE URGENTA CU MEDIC (TIP E.M.U-M ) ,ECHIPAJ CARE INSOTEA AMBULANTA PRIVATA ,,PULS,, 2. AJUNS IN TEREN FOARTE TARZIU ( FOTBALISTUL FIIND IN STOPCARDIORESPIRATOR ) MEMBRII ECHIPAJULUI DE INTERVENTIE AU INCALCAT GRAV PROCEDURILE ( DACA AU ASA CEVA ! ) SI NU AU PUS IN PRACTICA PROTOCOALELE DE RESUSCITARE (OBLIGATORIU DE A FI RESPECTATE ) STABILITE DE E.RC. ( EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL SI CONSILIUL NATIONAL ROMAN DE RTESUSCITARE) . ACOLO -IN TEREN - TANARUL TREBUIA EVALUAT IMEDIAT, TREBUIA DIAGNOSTICAT STOPUL C.R. SI IMEDIAT INITIAT SUPORTUL VITAL DE BAZA . CA PRIORITATE DE GEST NU ERA PRIORITAR SCOATEREA TARGII DIN MASINA CI A ECHIPAMENTELOR SPECIFICE ( DACA LE AU !!! ) SI ADUSE IMEDIAT LANGA TANAR. MAI EXACT : DEFIBRILATOR ( CEL PURIN CU MODUL A.E.D ), SURSA DE OXIGEN, TRUSELE DE RESUSCITATRE ( CU ECHIPAMENTE SPECIALE PENTRU MANAGEMENTUL AVANSAT AL CAII RESPIRATORII ,-TRUSA I.O.T, BALON DE VENTILATIE ,ETC ), TRUSA MEDICALA DE URGENTA CU MEDICATIE SI SOLUTII PERFUZABILE , ETC. DESI ACESTEA -CONSIDER EU AR FI FOST GESTURILE PRIORITARE - TANRUL A FOST LUAT .CA PE SAC,, ,PUS IN AMBULANTA SI PROBALIL FARA CA NIMENI SA INCEAPA - SI ASA DESTUL DE TARZIU - SUPORTUL VITAL -CEL PUTIN DE BAZA. 3 . ODATA DIAGNOSTICAT IN TEREN STOPUL C.R ACEL MEDIC DE PE ACEA AMBULANTA ERA OBLIGAT ( IN CONFORMITATE CU LEGISLATIA IN VIGOARE - SI CU FAPTUL CA AMBULANTA NU AVEA DOTAREA NECESARA SITUATIEI ) SA SOLICITE PRIN 112 UN ECHIPAJ MEDICAL DE URGENTA CU COMPETENTA MA I MARE ( AMBULANTA TIP C1-SMURD SAU C2- SABIF). IN CONCLUZIE INCOMPETENTA A MAI BAGAT IN PAMANT O FIINTA DE PE PAMANT. .CONSIDER CA ARBITRUL SI MEMBRII ECHIPAJULUI AMBULANTEI PRIVATE SUNT MAI MULT DECAT PENALI !

Marius Oliviu  •  7 mai 2016, 9:30

https://cefilmevad.wordpress.com/2016/05/07/moartea-domnului-ekeng/

vasile  •  7 mai 2016, 9:35

Cataline, puteti intreba si voi la LPF si cluburile din L1 unde sunt ambulantele alea date acum cativa ani de Liga ?!?! daciile alea albe care cica aveau de toate...

Cătălin Tolontan  •  7 mai 2016, 9:50

@Rosu Constantin: intii ne referim la stat. Am spus-o de la inceput. El a esuat in a asigura siguranta pacientului. In primul rind, prin spitale, DSP, Inspectia de Sanatate, Comisia de Biocide, Ministerul Sanatatii, Guvern. Si aici nu e vorba de o eroare umana ca sint zeci de mii de oameni in toate aceste institutii. Aceste insitutii nu doar ca nu au facut nici un test de concentratie vreme de un deceniu, dar au si avizat si folosit si necontrolat legal produse ineficiente. Plus institutiile judiciare. Apoi, referindu-ne la producatori (nu doar la Hexa). Eroare umana la zeci de produse neconforme timp de foarte multi ani?

Iulian  •  7 mai 2016, 10:12

Cea mai buna ancheta ziaristica, nota 10 pentru Tolo. Va rog verificati si spitalul judetean Craiova este o nebunie ce este acolo si aproape nici o infectie declarata.

Magda  •  7 mai 2016, 10:39

Anu trecut eram internata intr-un spital din sectotul 4 pentru o operatie piatra de 3cm la fiere. Din respect pentru dl doctor un om exceptional si pentru personalul sectiei de chirurgie nu voi face public numele spitalului . Apoi sunt externata si dupa citeva zile ma reintorc de urgenta cu stare generala proasta. Mi se da trimitere ca spitalul Victor Babes unde mi se fac analizele de urgenta iar rezultatul este infectie clostridium dificile. Datorita tratamentului doamnei doctor Homos careia tin sa-i multumesc pe aceasta cale in decurs de 2 saptamani sunt pusa pe picioare. Dupa o anumita perioada de timp ma intalnesc pe strada cu o doamna asistenta de la spitalul unde am fost operata care imi confirma ca infectiile nu sint raportate mai departe si ca acest virus exista in spital.

un oarecare  •  7 mai 2016, 11:08

@pentru Iuliu leu: toata stima si tot respectul pentru postarile dvs. Evident este faptul ca stiti despre ce vorbiti, ca stiti despre furturile produselor / materialelor (antiseptice, dezinfectanti, probabil si medicamente, consumabile, etc) din spitale. Si atunci ne mai miram ca produsele nu-si fac efectul...

curaj!  •  7 mai 2016, 11:11

DACA TOT A INCEPUT DANSUL,SA INCEAPA SI CU COMPANIILE FARMACEUTICE,DACA SE RESPECTA SUBSTANTA ACTIVA DINTR-UN MEDICAMENT,CAT LA SUTA ARE EFECT PLACEBO?VERIFICAREA STUDILOR MEDICALE ,PTR VIITOARELE MEDICAMENTE?DAR MA INDOIESC,ACESTA E UN SUBIECT SENSIBIL..UZINA FARMACEUTICA ESTE A DOUA DIN LUME DUPA CEA DE ARMAMENT,SA-L CONSIDERAM UN SUBIECT TABU?

un oarecare  •  7 mai 2016, 11:15

Si inca ceva: acum, ca produsele Hexi au disparut sau sunt pe cale de disparitie din spitale, sa inteleg ca acum suntem protejati de infectii nosocomiale? Despre produsele altor firme nu ne punem semne de intrebare? Sau ne-am atins scopul de eliminare a lui Hexi si ne culcam pe o ureche ca toate celelalte produse sunt mirifice?

misu  •  7 mai 2016, 11:48

Cineva scria de spitalul din Videle..... Invit pe oricine in spitalul din Rosiori de Vede (constructie imensa facuta din donatia cuiva plecat prin lume) sa vada dezastrul la el acasa,spaga la fiecare colt de salon si medicamente cumparate de pacienti din banii propii. Si nici spitalul din Alexandria nu este departe....Sistemul este praf si fara speranta.

popescu ioan  •  7 mai 2016, 11:57

Domnule *** daca SCIPINurile nu-si fac treaba ma rog acolo unde nu si-o fac este pt faptul ca aceste structuri se subordoneaza direct managerilor de spitale administrativ si pecuniar si atunci cand semnaleaza o problema li se sugereaza alte piste false ...de multe ori nici nu sunt intrebati cu privire la achizitia dezinfectantilor, schimbarea circuitelor (Septice si aseptice) ca doar fiecare medic vrea un confort sporit la serviciu... SPICIN-urile trebuie sa functioneze tot in spitale dar cu subordonare directa structurilor ierarhic superioare (M.S.)...poate asa macar jumatate din adevar va iesi la suprafata...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  7 mai 2016, 11:58

Zice unul Georgel ca trebuie sa ne unim cu Germania ca sa ...fie bine, ei lasa-ma, ca sa ne fraiereasca cum ne fraieresc cu tinichelele si chinezariile softate ! Eu ''credeam'' , in general , ca legea este incalcata grav de indivizii fara studii ,ceva persoane de pe la tara , *** cum ar spune unii ,dar uite ca in fiecare zi la stiri apar *** cu studii , procurori, judecatori, medici ,profesori, invatatori ,politicieni ( astia nu cred ca au studii ,o parte din ei ) . Aaa , uitasem , astia cu studii si aere sunt inamovibili , intangibili , doar prostia si nesimtirea le iese prin toti porii . Hai, puscarie multa si cofiscarea banilor .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează