VIDEO » Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și ceva trebuie schimbat!”

Doctorul a filmat, în secția de reanimare a spitalului, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi

joi, 14 iulie 2016, 2:57

UPDATE: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul de Arși din București prezentat în imaginile de azi de GSP. Acesta a fost filmat de un medic, într-un salon de la terapie intensivă, cu mai multe larve pe ceafă, în rănile provocate de arsuri.

UPDATE: Conferință de presă a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „E inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic. Concluzia e că nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului (n.r. Unitatea de Transfuzii), ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați. Cu siguranță cei de acolo erau responsabili de pacienți și vor răspunde. Poliția Capitalei e acolo deja. Dacă avem o explozie în țară nu avem unde să ducem pacienții. Îi trimitem în străinătate! Dacă vin 5 pacienți în plus avem o problemă gravă ca țară”. Declarațiile complete AICI!

UPDATE: În jurul orei 11, conducerea Spitalului de Arşi şi medicii secţiei ATI se vor întâlni într-o şedinţă de urgenţă. S-a demarat şi o anchetă internă.

UPDATE: O echipă de inspectori DSP București a demarat o anchetă la Spitalul de Arși, după imaginile publicate de GSP. „În această dimineață, o echipă de inspectori sanitari de la Direcția de Sănătătate Publică București deja s-a deplasat la Spitalul de Arși. Se duce să verifice situația de acolo, să verifice toate condițiile igienice. A existat un control în luna martie a acestui an în toate unitățile spitalicești din toată țara, inclusiv la Spitalul de Arși. La toate unitățile sanitare la care s-au constatat deficiențe. Este oarecum evident pentru toată lumea că există probleme de management la această unitate spitalicească, dar decizia de a închide un spital nu este una care se ia cu una, cu două. Dacă se impun sancțiuni, ele vor fi făcute”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, la Realitatea TV, citat de stiripesurse.ro.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, medicul Adrian Stănculea, a declarat că pacientul a decedat și a lăsat să se înțeleagă că situația nu e unică în sistemul nostru de sănătate. „Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situația asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi. Sunt zone de necroză unde nu poți băga degetele și să speli ca pe mâini, că poți rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicatețe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiți că e ca la gunoi”, a spus Stănculea la Antena 3.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

O mie de cuvinte nu fac cît o imagine, dar o mie de imagini nu nasc o idee, spune profesorul italian Giovanni Sartori.

Urmăriți imaginea! Atenție însă, nu există cuvinte care să vă prevină.

După aceea, mai vorbim și despre idee.

Imaginea este înfiorătoare.

Pe ceafa omului, în spatele urechii, sînt larve albe care au infectat corpul. Larve de muște.

Autorul filmului este un medic.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, adaugă.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, întreabă medicul.

Își motivează demersul: „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”.

Nu e întîia oară

„Acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că «în secția Reanimare există muște»”, povestește medicul pățania unui coleg de-al său.

”«Cum ai putut scrie așa ceva?!», au reacționat medicii Adrian Stănculea, șeful ATI, și Tudor Stăncioiu. «Condițiile pe care le oferiți pacienților nu sunt responsabilitatea mea, de-aia!», le-a răspuns, nervos, doctorul”, relatează sursa.

Întrebat ieri în legătură cu imaginile filmate acum două zile în spital, Adrian Stănculea, șeful ATI, a răspus inițial că i se pare puțin probabil.

Mai apoi a oftat: ”Acestea sînt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de cînd ni s-a promis un spital nou?!”.

Și așa ajungem la ideea de dincolo de imagini.

Căci rămînînd la blamare nimeni nu progresează.

Un spital învechit de oameni

„Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă”, spune doctorul care a filmat totul.

„Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, completează el.

Spitalul de Arși este fondat în 1958, „o instituție medicală veche”, cum se prezintă pe site-ul spitalului.

Așa e.

Dar aici, pe Grivița, funcționează de 23 de ani, nu de o eternitate.

Fondată de Agrippa Ionescu în clădirea actualului spital SRI de pe strada Arhitect Ion Mincu, unitatea medicală se mută în 1993 în actualul sediu aflat pe Calea Griviței, în locul maternității Steaua.

Arșii sînt îngrijiți în această clădire de două decenii.

Două decenii care s-au transformat însă în prea mult.

Degradarea spitalului a ieșit la iveală imedit după ”Colectiv”

”Spitalul e infectat și oamenii sînt într-o bombă de microbi”, spunea un medic pe 3 decembrie în articolul din Gazetă dedicat cazului Colectiv.

Oficial, cel puţin trei dintre victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv s-au stins în Spitalul de Arși din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate aici.

Atât a recunoscut spitalul.

Dar Gazeta a publicat documente din dosarele medicale a 9 victime.

„I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă de microbi”, a sunat avertismentul în 3 decembrie, sursa Gazetei.

„Poate pentru spitalul nostru va fi mai bine, vă mulțumim!”, reacționa supărat, dar frust, imediat după publicarea materialului din decembrie 2015, medicul Stănculea.

„În spital nu s-a schimbat absolut nimic deşi aici a fost identificată o bacterie extrem de agresivă, Piocianic rezistent la toate tratamentele antibiotice”, spun medicii de la ”Arși”.

Om mort după o tranfuzie greșită de sînge

Probleme par fără sfîrșit aici, la ”Arși”.

Ieri, televiziunile au preluat știrea din siteul Puterea, potrivit căreia o pacientă internată la același spital a murit după o transfuzie cu o grupă de sânge greșită.

Femeia de 68 de ani fusese spitalizată după ce o mușcase un câine.

„La ATI nu avem nici aer condiționat”

INTERVIU. Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară

– Domnule doctor, avem imagini cu pacienţi internaţi în secţia condusă de dumneavoastră pe ale căror răni colcăie viermi…
– Ce anume?!

– Viermi. Sunt cazuri frecvente în acest spital?
– Nu, Doamne fereşte! Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi.

– În cazurile de faţă este vorba despre pacienţi care au acumulat deja zece zile de la internare. Cum explicaţi această situaţie?
– Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic.

Despre soluție

În decembrie 2015, după ce a recunoscut infecţiile nosocomiale la o parte din victimele de la Colectiv, Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arşi, a declarat că „dacă cerem ceva, cerem un spital nou”.

Solicitarea rămâne valabilă şi pentru şeful secţiei ATI. „Soluţia? O clădire nouă pentru acest spital şi înfiinţarea mai multor centre pentru arşi în ţară. Ştiu, asta ar fi în defavoarea noastră, dar în favoarea pacienţilor”, a spus doctorul Stănculea.

O soluţie de criză înaintează şi medicul care a realizat filmarea. „Sunt spitale de campanie monobloc, dotate ca secţiile de terapie intensivă, dar de o sută de ori mai igienice decât acest spital”.

Imaginile sînt insuportabile.

Orice idee e mai bună decît cea oficială.

Căci, oficial, se va merge înainte la fel.

Conform site-ului oficial al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, pe 30 iunie 2016 Spitalul de Arşi din Bucureşti se afla în curs de elaborare a raportului de acreditare.

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Comentarii (175)Adaugă comentariu

Livius  •  14 iulie 2016, 10:26

Tolo, ma intreb daca te-ai uitat si la asta inainte: https://en.wikipedia.org/wiki/Maggot_therapy "In January 2004, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) granted permission to produce and market maggots for use in humans or animals as a prescription-only medical device for the following indications: "For debriding non-healing necrotic skin and soft tissue wounds, including pressure ulcers, venous stasis ulcers, neuropathic *** ulcers, and non-healing traumatic or post-surgical wounds.""

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tital  •  14 iulie 2016, 10:33

Intre timp, pe multe site-uri de renume se strang bani ptr rascumparat statui! hopeless!

Sanda  •  14 iulie 2016, 10:37

La noi in tara functioneaza perfect textul : Crezi ce vezi sau crezi ce iti spun eu ?(citat din bancul cu Ion care o prinde pe Maria in pat cu amantul).

maria  •  14 iulie 2016, 10:43

in Romania se moare cu zile din cauza indiferentei sistemului actual fie Parlament care emite legi, fie Minister care trebuie sa le aplice. din punctul meu de vedere Vinovat de acest dezastru din societate este POPORUL ROMAN care accepta JAFUL la scara PLANETARA din AVUTIA NATIONALA . se pare ca, indemnul din IMNUL NATIONAL " DESTEAPTATE ROMANE" nu are ECOU. asta votam asta avem

ionionescu  •  14 iulie 2016, 10:43

Dragă Tolo, problema este că nu există o cultură organizațională. Un caz ca ăsta trebuia sesizat în primul rând în organizație, și oricine observa asta trebuia să sesizeze în scris, managerul să afle de situație, directorul medical de asemenea, se putea stabili la nivel de secție sau de consiliu medical ce conduită trebuie urmată. Medicul curant trebuia să menționeze evenimentul în FOCG (foaia de observație clinică generală). Responsabilul cu managementul calității avea de asemenea un rol, dar pentru asta trebuia mai întâi să știe de problemă. Și se stabilea clar dacă e o problemă rezolvabilă sau nu. Dacă nu era rezolvabilă se anunța imediat Direcția de Sănătate Publică despre problemă și se cerea sprijin. Dacă era rezolvabilă, se luau măsurile necesare, se instruia personalul, astfel încât să se preîntâmpine astfel de evenimente. În cazul de față totul este anapoda. Nimeni nu sesizează oficial, unii fac filmări pe ascuns. Cel care a filmat era așa într-un mare pericol dacă ar fi sesizat oficial în spital problema? Dacă cel care a filmat, era în vreun fel implicat în tratament atunci chiar e o problemă, dacă nu a sesizat. Este o mentalitate idioată pe care am văzut-o la anumiți medici să ascundă gunoiul sub preș, dar și o lașitate a altor persoane, de a nu sesiza către conducere a lucrurilor ce sunt sau par a fii în neregulă. Ce ai făcut tu e OK, ăsta e rolul presei, dar problema sistemică tot nu se rezolvă.

Laurent  •  14 iulie 2016, 10:44

Poate ca n-are nici o legatura, dar am vazut de curand in Franta un reportaj cu utilizarea larvelor de musca (sterile, de crescatorie) pentru curatarea plagilor infectate. Se pare ca e extraordinar de eficace !

dzz  •  14 iulie 2016, 10:49

Alora care ii tot dati inainte cu terapia cu viermi necrofagi: in documentare era vorba de firme specializate, care ofereau, la cerere si contracost, spitalelor, viermi de un anumit tip, crescuti in mediu steril, exclusiv pentru aceasta operatiune. Ce se vede in imagini e mizerie pura si bataie de joc, marca inregistrata Romania. Doctori nepasatori, asistente cu figuri de primadone ale sistemului, care nici daca ar vrea sa munceasca pe bune n-ar sti cum, infirmiere care-si fac treaba doar daca introduci bancnote. Cred ca de fapt, cea mai exacta descriere a personalului din spitalele romanesti ar fi: doctorii se cred dumnezei, asistentele se cred doctori, iar infirmierele, asistente. Cat despre pacienti, ei gresesc cel mai grav: se cred in siguranta.

robert20006  •  14 iulie 2016, 10:51

Ce fel de om este acest director?Astia au tupeul obraznic sa te scuipe intre ochi chiar si in spital daca cumva esti internat si le faci vreo observatie!!!

xyz  •  14 iulie 2016, 10:53

pentru domnul STIE TOT Tolontan: daca tot le stiti pe toate,cautati pe net sa vedeti efectul larvelor pe o rana deschisa. veti ramine uimit cit de benefic este.e drept ca larvele trebuie obtinute si controlate intr-un laborator,dar faptul ca ele se hranesc cu zona necrozata este foarte benefic pentru pacient. in spitalele din Anglia este des folosita si rezultatele sint mai bune decit in cazul interventiei chirurgicale. asa ca,inainte de a te da atoate stiutor si mare aparator al dreptatii mai studiaza problema dezbatuta.

Iulianb  •  14 iulie 2016, 11:02

Este stupid sa ceri in sus si tare ca vrei spital nou cand cadrele medicale din acel spital sunt incompetente, indiferente, delasatoare si total inumane. Problema nu sunt peretii cat sunt oamenii dintre acei pereti. Credeti ca daca li se va da un spital nou dar cu aceeasi oameni nu vor mai aparea larve de musca in rani? Pe cine/ce vor mai da vina dupa ce vor avea pereti noi? Problema este de la personalul indiferent si slab pregatit. Nu poti invinui peretii pentru mustele din camera ATI sau ca nu ai 15 mil sa pui un aer conditionat. Ma intreb oare directorul spitalului de arsi are aer conditionat in cabinetul dansului?

StefanD  •  14 iulie 2016, 11:02

Pentru toti "inteligentii" care vorbesc de utilizarea viermilor in medicina, mai uitati-va pe filmuletul asta pana va dezvoltati spiritul de observatie. Arata a utilizare controlata a viermilor? Se vede de la o posta ca nu. Eu insa va banuiesc de ticalosie. Multa. Ca si in cazul managerilor din sistemul de sanatate ...

Marius  •  14 iulie 2016, 11:11

Imaginea e infioratoare, ....cum altfel. Si imediat apar intrebarile: de ani de zile, chiar nu se putea obtine (achizitie, pomana, donatie, etc...) macar o unitate de aer conditionat, cel putin SH ? Chiar nici un constructor, furnizor de solutii, dispozitive medicale(care traiesc in/din sistemul medical destul de bine.....), furnizor de timplarie PVC, nu ar fi reusit sa livreze si instaleze o amarita de usa glisanta...e strigator la cer. Si ce facem, daca conducerea e incapabila, stam asa sa ne moara pacientii in conditii improprii unei sectii ATI ? Cum puteti merge acasa zi de zi, dragi medici/asistenti/sefi de clinici si sectii, si chiar de ani de zile, sau sa protestati in vreun fel, sa nu va legati de paturile bolnavilor, sa iesiti in spatiul public cu proteste, sa trimiteti emailuri, notificari anonime, etc...catre atitea posturi TV dornice de "carne proaspata" la ore de maxima audienta ? Stiu, nu asta e menirea voastra, dar in fata unor astfel de conditii, ce mai e de facut, daca managerii sunt incapabili ? Draga Cataline, Poate incercam sa adunam bani, sa facem ceva, un AC nu costa o avere ? Daca nu noi, atunci cine ? Ma rog ca nimeni din familia mea, sa nu se imbolnaveasca, sa ajunga in spitale, nici pt. o zi. Si ce e mai trist, nici de la baiatul asta nou venit la Min. Sanatatii nu vad vreo idee de reformare reala a sistemului. ori inca lucreaza la planuri de aplicare, ori e strivit de tot ce a gasit.....nu stiu. Jale, cu J mare.

Odette  •  14 iulie 2016, 11:13

Incearca unii aici sa acrediteze ideea ca, de fapt, viermii aia care colcaie pe pacient fac parte dintr-un tratament de ultima generatie alternativ, asa cum au vazut ei in filme documentare. Deodata, episodul pare chiar edificator pentru evolutia pozitiva a medicinei romanesti aplicata de doctorii docenti academicieni universitari romani, ca ca ei nu mai gasim in toata lumea, nu-i asa?, de zici ca esti in Elvetia. Si de ce n-ar intoarce in favoarea lor toata povestea asta viermanoasa? Bai, voua nu va este rusine deloc? Cat tupeu trebuie sa aveti? Sunt absolut scarbita. Nici nu stiu care sunt viermii adevarati: cei de pe pacient sau cei care colcaie prin spitalele romanesti si isi spun cu tupeu ,,medici si asistente''?...@ Foarte bine ai facut ca ai dat aceasta filmare! Cineva trebuie sa-i arda si pe astia care stiu sa ceara doar salarii mari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ardeleanu´  •  14 iulie 2016, 11:17

Doamne...Doamne.. ai milă de noi!

Luca  •  14 iulie 2016, 11:18

Nu mai vorbim de tot sistemul medical care arata mai rau decat pe vremea razboiului . Aici sunt medicii si asistentii care lucreaza acolo !!!! Lor probabil ca le este mila de un caine pe strada daca este ranit. Dar de omul asta mancat de viermi pur si simplu nu le este mila!!! In cazul asta nu mai este vina lui iliescu basescu sau guvernul, aici este vina *** care lucreaza in acel spital, pt ca oameni nu se pot numi !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  14 iulie 2016, 11:22

Vai de noi. Incepem sa vedem lucruri pe care refuzam sa credem ca se pot intampla intr-o tara autoinititulat civilizata. Semanam cu o parte din populatia Germaniei care dupa razboi a fost dusa de americani sa vada lagarele de concentrare. Toti erau oripilati, nu le venea sa creada ca asa ceva se intamplase chiar sub nasul lor. Ignoranta si tacerea noastra, oare nu ne fac sa fim complici la toate astea?

viermi?  •  14 iulie 2016, 11:24

Asa ceva e de Evul Mediu nu de anul 2016 in UE? Vomit, mi-e rau, in ce hal am ajuns? Am ajuns niste ne-oameni, specie sub-umana, mai jos decit animalele... Ce experimente se fac pe noi, ce se intimpla cu tara asta? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

From West  •  14 iulie 2016, 11:27

Bravo, iar fraierii construiesc mai departe jdemii de Biserici, deci nu e de mirare unde s-a ajuns la cata prostie exista in romania, Romania cu r mic, asa merita !!!

Catalin  •  14 iulie 2016, 11:29

Nu sunt bani pentru un spital nou dar sunt bani pentru salariile celor 6000 de indivizi care lucrează CNADNR (300 de milioane euro/an) sunt bani pentru despagurbiri de sute si sute de milioane de euro pentru băieții deștepți care s-au abonat la aceste despăgubiri uriașe, sunt bani pentru acoperirea găurilor de la coloși energetici din Oltenia (sute si sute de milioane de euro anual), sunt bani pentru acoperirea si rostogolirea la nesfârșit a unor datorii istorice ale unor privatizari pe 2 lei in contul datoriilor amânate si acoperite de Statul proștilor (vezi Rompetrol), si câte si mai câte... Nu sunt bani! Sunt bani pentru panseluțe, pentru piste de biciclete neutilizabile, semafoare oprite, borduri schimbate de 3 ori pe an si altele... Pe cei cu bani nu-i interesează de sistemul public de sănătate. Ei oricum se duc la privat sau in Austria, Israel, Turcia. Pentru restul exista morga care oferă cele mai bune condiții posibile. Mulțumim celor care pleacă capul, închid ochii si spun " asta este! ". Datorită lor prospera corupții. Sunt prea putini oameni dispuși sa-si sacrifice timpul, banii si sănătatea luptând cu un sistem criminal. Nu ieșitul in strada rezolva lucruri ci implicarea permanenta si susținuta in rezolvarea problemelor. Domnul Tolontan își face meseria. Păcat ca sunt prea putini ca el. Se strâng bani pentru o sculptura celebra care nu poate fi înstrăinată potrivit legii, se fac campanii peste campanii, se strâng bani pentru catedrala prostirii neamului, sute si sute de milioane de euro, se strâng bani pentru aproape orice dar nu si pentru spitale noi, la standarde UE. Exista fonduri europene care stau neaccesate ca nu exista nimeni interesat sa le acceseze, exista aparate care stau depozitate pentru ca șeful secției are firma de imagistica lângă spital...știm cu toții lucrurile astea... Si? Mai bine faceți reportaje despre Bianca Draguseanu si Cruduța. Sunt prea crude reportajele astea. Parca nu mai intra micul si berea bine după ele... Mândria românilor lui Ponta si Dragnea nu trebuie știrbita. Ia mai lăsați doamne' propaganda occidentala! Normal ca se mai moare la spital. D-aia e spital. Parca-i si aud pe bătrânii care sparg semințe seara de seara in părculețul de lângă bloc.... Trist rău. Îți vine sa faci bagajul si sa pleci. Când in blocul unde locuiești colcăie viermii si șobolanii, parca degeaba ai tu apartamentul aranjat... Vecinii de bloc stau si sparg semințe in loc sa facă curățenie. Vrei sa faci tu dar te descurajezi când vezi câta munca e necesară. Poți sa mori luptându-te cu paraziții... Cam așa si cu țara...

Cosmin  •  14 iulie 2016, 11:29

Odette - sunteti foarte simpatica, cu tonul asta agresiv. Nu a zis nimeni ca e cazul aici de terapia aceea cu larve, care chiar se foloseste. Am zis doar ca exista posibilitatea. Sigur, ar putea fi o coincidenta. Dar poate, inainte de a arunca cu noroc (ca asta ne place noua cel mai mult sa facem), ar trebui sa asteptam si o pozitie din partea medicului care s-a ocupat de pacientul respectiv. Poate chiar e vorba despre tipul ala de terapie.

Mihai  •  14 iulie 2016, 11:30

Daca nu se schimba ceva in tara asta in următorii 3 ani o sa ajungem sa ne fie frica sa mai mergem si la doctor, jos cu sistemul medical de stat si sa preia controlul asigurărilor de sanatate sistemul medical privat.

sandokan  •  14 iulie 2016, 11:33

spital nou?????? nuuuu!!! salarii babane pentru monstrii astia! asta merita acesti monstri...salarii "ca-n vest", tratament ca-n angola. astia sunt "profesionistii" dupa care plangeti voi ca pleaca in vest! sa plece toti acesti *** cum pot dormi acesti monstri stiind ca *** oameni pe banda rulanta, si sunt platiti pentru asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iarina  •  14 iulie 2016, 11:35

Bine ca nu s-a intamplat Colectivul vara, ca umpleam Europa de muste si larve. Cand va veni ziua in care decidentii de la Coelctiv vor fi trasi la raspudnere pentru faptele (mai bine zis, nefaptele ) lor? Si ei si vuvuzelele lor de pe la televiziuni care, propagand ideea ca 'totul ' bine' a fost complici la crima? Romania, tara plajelor unde defileaza cei care ne-au furat, imbracati de ultima fita si in masini la utlma moda, ca in final, sa ajunga toti aici, in spitale unde colcaie viermii (sau sobolanii, gandacii )

Mihai Badea  •  14 iulie 2016, 11:55

Directorul secției ATI sugera că o zonă sensibilă poate fi totuși curățată cu grijă. În cazul pacientului respectiv, acest lucru nu s-a întâmplat. Se pare că rănile pacienților nu sunt inspectate cu o frecvență suficient de mare.

KRYSTYAN KELLER (BUTARU)  •  14 iulie 2016, 12:03

PUSCARIE ACUM, AZI ACESTOR *** !! Inainte de 89 doctorii erau arestati de betsiile securiste azi sant *** *** !! ARESTATI-I ACUM PENTRU CRIMA VIOLENTA PENTRU ACTE DE TERORISM !!! Veniti alaturi de noi sa nu mai ajungeti in spitale !!! https://www.facebook.com/Qigong-Romania-Academy-Societatea-de-Medicina-Energetica-266863053327913/?ref=bookmarks

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolescu valerica  •  14 iulie 2016, 12:09

Rusine ca se da vina pe spital. Intr-un grajd si acesti oamenii ar fi fost salvati.

Eric  •  14 iulie 2016, 12:22

@From West Mi se pare corect .Deci: sa daramam toate bisericile, sa tragem in tzeapa popii si sa interzicem orice manifestare religioasa, caci nu-i asa, este opiumul popoarelor....si ce sa vezi: o sa avem cele mai curate si moderne spitale, cu cei mai competenti medici, lapte si miere se va revarsa din sistemul sanitar. Romania va deveni centrul mondial al medicinii. Bai, Far west: asta e nivelul cel mai de jos. Asta cu spitale nu catedrale este propaganda cea mai proasta pe care am auzit-o in ultimii 10 ani.Si nu are legatura cu nimic. In fapt, cred ca tocmai faptul ca biserica a fost impiedicata pe timpul comunistilor sa isi difuzeze mesajul social benefic este una din cauzele starii deplorabile a societatii de astazi: populate pana la refuz cu oameni fara nici un reper moral,al carui singur scop este imbogatirea si fuduleala. Pentru care "onoare" este doar un cuvand pe care trebuie sa-l cauti un sfert de ora in Dex. Conceptul de "datorie" se rezuma la banii pe care i-a imprumutat de la vreun camatar sau banca . Si "dragostea pentru semeni" este doar o poveste imbarligat fraieri.

maria  •  14 iulie 2016, 12:23

bravo

Eugen  •  14 iulie 2016, 12:29

Bravo Tolo că faci jocurile celor care abia așteaptă motive să privatizeze spitale ca apoi să murim acasă că nu ne vom mai permite spital. Bravo Tolo că faci jocurile celor care vor să ne scârbim de spitale, școli, de români și de țară! Bravo Tolo că din cauza celor ca tine pleacă doctorii eminenți în altă țară, scârbiți și plini de teamă din cauza acestei isterii generale... Bravo Tolo că ne prezinți doar frânturi de adevăr doar pentru puțină glorie personală care va trece la fel de repede ca lumea asta! La final ce va rămâne? România ta cea plină de noroi sau România celor care văd lumina și puterea acestui popor?

daddy  •  14 iulie 2016, 12:32

Nu e bai! E vorba despre o tehnica revolutionara de asepsie a plagii, de curatare selectiva a tesuturilor necrozate, viermii din imagine sunt de cultura, au si nume daca vad bine e vorba de : AS-141, AS-156, AS-492, BTS-69 si GTX-980 ! sunt viermi extrem de scumpi si statul cheltuie multi bani spre binele cetatenilor ei ! Asa ca Romania nu e plina de securisti care sa va jupoaie de bani si care nu dau 2 bani pe voi pe timpul lui ceasca la fel ca si acum !

Dan  •  14 iulie 2016, 12:36

Trebuie mai multe biserici, locuri de rugaciune, manastiri... nu vrem medici pregatiti si bine platiti, nu vrem spitale moderne cu suficient personal, nu dorim ca cei ce ajung in suferinta in spitalele patriei sa mai aibe vreo sansa de supravietuire, vrem popi si multe inmormantari ca aibe bisericile si popii din belsug din ce trai...

Mihai  •  14 iulie 2016, 12:52

Sunt cinic in general, un gica contra de cele mai multe ori. Nu ma impresioneaza nimic, insa de data asta s-a intrecut orice limita. REVOLTATOR e putin spus, cum dracu sa fie viermi pe bolnav? Aici erau tratati copiii de la Colectiv? JALE! Cred ca tara asta are nevoie de un nou moment '89, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teo  •  14 iulie 2016, 12:55

OMUL IGIENIZEAZĂ LOCUL chiar dacă o clădire a unui spital are 100 de ani. O construcție nouă nu se igienizează singură, ci tot OMUL trebuie s-o facă !!!!! Vopsele lavabile, clor, vinil special pentru pereți și pardoseli (un fel de linoleum special ce se poate șterge ușor cu dezinfectanți), plase anti-insecte, uși cu închidere și deschidere automată și cu senzor de proximitate (doar la apropierea cartelei sau a palmei = văzut și utilizat personal la spitalul Foișor la ATI secție ce este IMPECABILĂ ca întreg spitalul de ortopedie Foișor, dealtfel ).

luiza  •  14 iulie 2016, 12:59

Larvele de muste puteau fi eliminate/indepartate rapid cu eter iodoformat fara riscuri pentru pacient. Se foloseşte în tratamentul plăgilor de vară pentru a îndepărta insectele datorită mirosului său. Rusine domnilor doctori, nu mai aveti frica de Dumnezeu.

rapid_visiniu  •  14 iulie 2016, 13:03

Trebuie facuta din nou o revolutie in tara asta!Sa-i dam jos pe toti,sa ne luam inapoi ce ne-au luat strainii,sa nu-i mai lasam pe austrieci sa ne taie padurile,etc.Cu alte cuvinte SĂ CONTĂM!

brasy  •  14 iulie 2016, 13:33

Acum Dl. Dr. Adrian Stănculea spune ca nu are aer conditionat, dar la incidentul Colectiv era brat la brat cu Dl. ministru si spunea nu ca au nevoie de nimic. Intre timp dvs. s-a scris ce bomba de infectii este acest spital. Acum se doreste un spital intreg, nou... frumos. Oare cat o sa ne mai minta? Presupun ca nici de aceasta data Dl Dr. nu v-a fi tras la raspundere cum nici dupa Colectiv. Sau alti asa zis" manageri"

Mathias  •  14 iulie 2016, 13:34

Nu vi rusine asistente,doctori sa lasati omul in starea aia,dupa cate am inteles a si decedat.Ok spitalu e invechit nu aveti resurse dar nu cred ca este greu sa cureti un om sa empatizati cu ei sa-i ajutati cu ce aveti la indemana ca asta nu era un tratament complex sa nu-l puteti efectua.Bine ca cereti salarii mari si asteptati tot felu spagi cafele bani orice .MANAGERUL ALA CE PAZESTE ACOLO SA-SI DEA DEMISIA RUSINE,SUNTETI INUMANI...

Odette  •  14 iulie 2016, 13:34

@Cosmin, agresiva, zici? Cred ca orice om sanatos la cap e revoltat si scarbit de sistemul medical romanesc . Doar unii vad eminentii acolo unde colcaie viermii, furtul si spaga. Nu e cumva asta noroiul societatii pe care-l negati unii dintre voi? N-am vazut asa ceva nici in Africa, acolo unde medicii sunt scoliti in Franta si dau dovada de profesionalism si umanitate. In Romania, doar ifose si propaganda despre vestita scoala de medicina romaneasca. Nu accept Viermele Biruitor decat in poemul cu acelasi nume al lui Edgar Allan Poe! Cu aceeasi simpatie, Odette

Alex  •  14 iulie 2016, 13:47

Evident Catalin Tolontan a dat drumul articolului fara a verifica si daca acestea sunt larve de cultura folosite in scop terapeutic, tipic. Si in articolul anterior cu Serviciul de Ambulanta a facut acelasi lucru, apropo inca nu ne-a raspuns la intrebari la acel articol. Asta da dovada de lasitate si lipsa de profesionalism. Daca nu sunt larve de cultura atunci da, cineva trebuie sa raspunda. Zic mai bine sa ne bazam pe logica si sa nu avem reactii emotionale fara a avea toate datele (date pe care C.T. si colegii lui nu le ofera)

Simina  •  14 iulie 2016, 13:50

Dle Tolontan, pe zi ce trece am impresia ca majoritatea cadrului medical este asa. Eram copil cand 2 rude apropiate, amandoua asistenti medicali intr-un spital din judetul Iasi, isi insuseau din donatiile si medicamentele destinate bolnavilor (plus se deplasau cu salvarea spitalului in scopuri personale). Cele 2 persoane aveau fete de martir, deplangeau situatia din spital si salariile mizere, in timp ce ei insisi luau de la oameni mai vulnerabili decat ei. PS: va pot oferi detalii, dar nu aici in public. Acum nu sunt sigura daca mai au astfel de indeletniciri, dar pot sa aflu.

Anghimoft  •  14 iulie 2016, 13:56

Nu este un caz singular! Mai "săpaţi" domnule Tolontan! Nu veţi fi scutit de surprize....neplăcute!

Lisus  •  14 iulie 2016, 14:02

da, impresionat! Foarte dotat spitalul! è chiar avangardist! Utilizeaza "bio-tehnologii", mai precis "asticoterapia" pentru curatirea plagilor! ... https://www.youtube.com/results?search_query=asticoterapia

ghita nam  •  14 iulie 2016, 14:06

Acestea sunt rezultatele "reformelor" lui *** si Plagiuta in sanatate pentru cei 7,4 milioane !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  14 iulie 2016, 14:09

unii abereaza spunand ca sunt larve de cultura special aplicate pe rana pentru a o curata. Fratilor, sunt larve de musca verde de *** Medcii zic ca nu au usi si aer conditionat la ATI si voi credeti ca folosesc ultimele terapii in arsuri! Pe ce lume traiti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romanake  •  14 iulie 2016, 14:17

Majoritate populatiei care traieste in romanai sub pragul saraciei sta ca proasta si se uita cum alti fura tara si isi bate joc de oameni, nu le pasa si nu o sa le pese decat cand ajung in situatii asemanatoare, IESITI IN STRADA FRATILOR HAI SA MAI FACEM O REVOLUTIE *** PE TOTI CARE AU FURAT !!!! ori cum tara e vanduta si amanetata suntem sclavi moderni ai socetati in care traim!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariana  •  14 iulie 2016, 14:19

Este evident ca vina apartine asistentelor carora nu le pasa de igiena pacientilor. Fiti convinsi ca doctorul a luat masuri dupa ce a terminat filmarea, dar a vrut sa ne arate ce inseamna ingiena intr-un spital. Managerul trebuie sa bage asistentele in sedinta si sa taie in carne vie daca ele nu isi fac datoria. Este revoltator. Ce nu-mi vine sa cred, este faptul ca vedem atatea cazuri grave in presa si totusi nu se indreapta lucrurile.

Larva nu omoară  •  14 iulie 2016, 14:21

Am văzut mulți oameni care se agită de mama focului de viermii ăia. Viermii ăia mănâncă țesut mort, nu țesut viu, deci s-ar putea să îl ajute pe om când pe asistentele noastre dragi le doare la bască de el. Problema URIAȘĂ e cu musca de la care au venit viermii, că pe muscă nu a spălat-o nimeni pe mâini înainte să își depună ouăle. Și musca aia poate să omoare de una singură omul ăla ars, dacă îl infectează cu cine știe ce. Acum, dacă e să fim sinceri, nici doctorii și asistentele noastre nu se spală pe mâini, așa că nu prea mai contează. Și, oricum, arșii din spitalele noastre adună infecții fără ajutorul muștelor. ****** te iubesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

roman  •  14 iulie 2016, 14:22

Si lipitorile fluidifica circulatia sangelui si impiedica formarea de tromburi dar uite ca nu ne tratam cu ele. E vorba pur si simplu de mizerie. Ce facem cu sectia de la Floreasca? Tot nu functioneaza? Ceva dosare penale? Ambulanta garanteaza pentru firme imprumuturi ca despre asta vorbim, sa nu ne mai prefacem ca e totul alb imaculat. Ala nu pupa credit. Tot sistemul e praf. Mizeria exista si va exista daca nu se taie in carne vie. Dati afara toti daca este nevoie. DSV-ul apare ultimul in peisaj de fiecare data. Ori desfiintat, ori restructurat complet. Se vede ca nu face decat sa intretina coruptia din sistem si mizeria. Actual ministru, slab. Lipsit de incisivitate. Deja s-a consolat cu ideea ca nu se poate schimba nimic. E resemnat. Pacat. Pentru noi toti.

SORIN  •  14 iulie 2016, 14:36

Oameni buni incetati cu povestea ca nu sunt bani in sistemul sanitar ! Este o minciuna pe care o intretin cei din interiorul sistemului ca sa -si justifice hotiile . Acum vreo doi ani eram internat intr-un spital municipal de provincie ( nici macar judetean) mai vechi de 40 ani si vorbeam la telefon cu un amic care era internat la o clinica din Bucuresti ( operat fiind de o vedeta a medicinei romanesti ) .Eu mobiler nou in salonul renovat proaspat / el pat " copaie" in salonul in care curgea varul de pe pereti; eu aer conditionat in salon / el sauna; eu acces la baie in comun cu salonul alaturat / el umbla noaptea cu spaga sa poata face un dus la vestiarul personalului medical si tot el si-a rugat primii vizitatori sa-i aduca un colac de WC ca sa poata utiliza toaleta comuna de pe palier. Ce nu pot sa compar este averea managerilor celor doua spitale ( pentru ca nu am date despre averea celui/celor din Bucuresti) Este evident ca aducerea spitalului in care eram internat eu la standardele sus-pomenite s-a facut cu bani de la bugetul aceleiasi natii diferenta fiind facuta doar de calitatea ( in primul rand morala ) managerilor.

theo  •  14 iulie 2016, 14:38

Hei, Calm. Ce sunt atatea istericale? Tolontane, relax, tata. Si medicul ala, relax si el. Daca au aparut larve, logica mea imi spune ca sarmanul pacient, ori a venit cu ele in spital, pansat pe acasa pe undeva, ori a tinut pansamentul ala vreo 5 zile, fara sa i se fi schimbat. Alfel nu se exista omule. In cat timp apar larvele dupa depunerea oulelor? In cat timp poate sa puna o musca oua dupa un pansament proaspat pus? Este indolenta si meserie facuta ***. Demisia la totu staful, inchiderea spitalului. Desfacerea tuturor contractelor de munca. Reinfiintarea spitalului dupa igienizarea totala, inclusiv a personalului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează