VIDEO » Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și ceva trebuie schimbat!”

Doctorul a filmat, în secția de reanimare a spitalului, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi

joi, 14 iulie 2016, 2:57

UPDATE: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul de Arși din București prezentat în imaginile de azi de GSP. Acesta a fost filmat de un medic, într-un salon de la terapie intensivă, cu mai multe larve pe ceafă, în rănile provocate de arsuri.

UPDATE: Conferință de presă a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „E inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic. Concluzia e că nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului (n.r. Unitatea de Transfuzii), ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați. Cu siguranță cei de acolo erau responsabili de pacienți și vor răspunde. Poliția Capitalei e acolo deja. Dacă avem o explozie în țară nu avem unde să ducem pacienții. Îi trimitem în străinătate! Dacă vin 5 pacienți în plus avem o problemă gravă ca țară”. Declarațiile complete AICI!

UPDATE: În jurul orei 11, conducerea Spitalului de Arşi şi medicii secţiei ATI se vor întâlni într-o şedinţă de urgenţă. S-a demarat şi o anchetă internă.

UPDATE: O echipă de inspectori DSP București a demarat o anchetă la Spitalul de Arși, după imaginile publicate de GSP. „În această dimineață, o echipă de inspectori sanitari de la Direcția de Sănătătate Publică București deja s-a deplasat la Spitalul de Arși. Se duce să verifice situația de acolo, să verifice toate condițiile igienice. A existat un control în luna martie a acestui an în toate unitățile spitalicești din toată țara, inclusiv la Spitalul de Arși. La toate unitățile sanitare la care s-au constatat deficiențe. Este oarecum evident pentru toată lumea că există probleme de management la această unitate spitalicească, dar decizia de a închide un spital nu este una care se ia cu una, cu două. Dacă se impun sancțiuni, ele vor fi făcute”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, la Realitatea TV, citat de stiripesurse.ro.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, medicul Adrian Stănculea, a declarat că pacientul a decedat și a lăsat să se înțeleagă că situația nu e unică în sistemul nostru de sănătate. „Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situația asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi. Sunt zone de necroză unde nu poți băga degetele și să speli ca pe mâini, că poți rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicatețe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiți că e ca la gunoi”, a spus Stănculea la Antena 3.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

O mie de cuvinte nu fac cît o imagine, dar o mie de imagini nu nasc o idee, spune profesorul italian Giovanni Sartori.

Urmăriți imaginea! Atenție însă, nu există cuvinte care să vă prevină.

După aceea, mai vorbim și despre idee.

Imaginea este înfiorătoare.

Pe ceafa omului, în spatele urechii, sînt larve albe care au infectat corpul. Larve de muște.

Autorul filmului este un medic.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, adaugă.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, întreabă medicul.

Își motivează demersul: „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”.

Nu e întîia oară

„Acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că «în secția Reanimare există muște»”, povestește medicul pățania unui coleg de-al său.

”«Cum ai putut scrie așa ceva?!», au reacționat medicii Adrian Stănculea, șeful ATI, și Tudor Stăncioiu. «Condițiile pe care le oferiți pacienților nu sunt responsabilitatea mea, de-aia!», le-a răspuns, nervos, doctorul”, relatează sursa.

Întrebat ieri în legătură cu imaginile filmate acum două zile în spital, Adrian Stănculea, șeful ATI, a răspus inițial că i se pare puțin probabil.

Mai apoi a oftat: ”Acestea sînt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de cînd ni s-a promis un spital nou?!”.

Și așa ajungem la ideea de dincolo de imagini.

Căci rămînînd la blamare nimeni nu progresează.

Un spital învechit de oameni

„Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă”, spune doctorul care a filmat totul.

„Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, completează el.

Spitalul de Arși este fondat în 1958, „o instituție medicală veche”, cum se prezintă pe site-ul spitalului.

Așa e.

Dar aici, pe Grivița, funcționează de 23 de ani, nu de o eternitate.

Fondată de Agrippa Ionescu în clădirea actualului spital SRI de pe strada Arhitect Ion Mincu, unitatea medicală se mută în 1993 în actualul sediu aflat pe Calea Griviței, în locul maternității Steaua.

Arșii sînt îngrijiți în această clădire de două decenii.

Două decenii care s-au transformat însă în prea mult.

Degradarea spitalului a ieșit la iveală imedit după ”Colectiv”

”Spitalul e infectat și oamenii sînt într-o bombă de microbi”, spunea un medic pe 3 decembrie în articolul din Gazetă dedicat cazului Colectiv.

Oficial, cel puţin trei dintre victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv s-au stins în Spitalul de Arși din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate aici.

Atât a recunoscut spitalul.

Dar Gazeta a publicat documente din dosarele medicale a 9 victime.

„I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă de microbi”, a sunat avertismentul în 3 decembrie, sursa Gazetei.

„Poate pentru spitalul nostru va fi mai bine, vă mulțumim!”, reacționa supărat, dar frust, imediat după publicarea materialului din decembrie 2015, medicul Stănculea.

„În spital nu s-a schimbat absolut nimic deşi aici a fost identificată o bacterie extrem de agresivă, Piocianic rezistent la toate tratamentele antibiotice”, spun medicii de la ”Arși”.

Om mort după o tranfuzie greșită de sînge

Probleme par fără sfîrșit aici, la ”Arși”.

Ieri, televiziunile au preluat știrea din siteul Puterea, potrivit căreia o pacientă internată la același spital a murit după o transfuzie cu o grupă de sânge greșită.

Femeia de 68 de ani fusese spitalizată după ce o mușcase un câine.

„La ATI nu avem nici aer condiționat”

INTERVIU. Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară

– Domnule doctor, avem imagini cu pacienţi internaţi în secţia condusă de dumneavoastră pe ale căror răni colcăie viermi…
– Ce anume?!

– Viermi. Sunt cazuri frecvente în acest spital?
– Nu, Doamne fereşte! Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi.

– În cazurile de faţă este vorba despre pacienţi care au acumulat deja zece zile de la internare. Cum explicaţi această situaţie?
– Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic.

Despre soluție

În decembrie 2015, după ce a recunoscut infecţiile nosocomiale la o parte din victimele de la Colectiv, Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arşi, a declarat că „dacă cerem ceva, cerem un spital nou”.

Solicitarea rămâne valabilă şi pentru şeful secţiei ATI. „Soluţia? O clădire nouă pentru acest spital şi înfiinţarea mai multor centre pentru arşi în ţară. Ştiu, asta ar fi în defavoarea noastră, dar în favoarea pacienţilor”, a spus doctorul Stănculea.

O soluţie de criză înaintează şi medicul care a realizat filmarea. „Sunt spitale de campanie monobloc, dotate ca secţiile de terapie intensivă, dar de o sută de ori mai igienice decât acest spital”.

Imaginile sînt insuportabile.

Orice idee e mai bună decît cea oficială.

Căci, oficial, se va merge înainte la fel.

Conform site-ului oficial al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, pe 30 iunie 2016 Spitalul de Arşi din Bucureşti se afla în curs de elaborare a raportului de acreditare.

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Comentarii (175)Adaugă comentariu

Laurentiu41  •  14 iulie 2016, 14:42

Faceti ceva pt oameni vii,care ne mor in spitale ,ei in loc sa dea acolo bani,cere pe o piatra de a lui Brancusi 11 mil de euro.

dodo  •  14 iulie 2016, 14:42

Eu unul nu vad nicio solutie pentru țara asta. Am citit cu rabdare mai bine din jumatate din comentariile articolului si mi s-a ridicat parul pe maini, ma infior mai tare decat la citirea initiala a articolului. Nu e posibil asa ceva, sunt o multime care iau apararea sistemului medical, altii inventeaza tratamente cu viermi sterili la noi.....la noi in romania (despre ce vbim), mai sunt cativa isteti care dau vina pe Tolontan si echipa lui ca or sa ajunga sa numai aiba spitale unde sa se trateze....de parca acum am avea :)) e incredibil. Mai sunteti vreo 5-6 care vreti sa iesim in strada....am iesit oameni buni si dupa Colectiv....si am mai iesit si cu alte ocazii si nu s-a intamplat nimic. Imi pare rau sa o spun, dar pe langa toti marii vinovati care ar trebui toti sa putrezeasca in puscarie (asta ca sa fie in spiritul drepturilor omului), vina cea mai mare o purtam noi....TOȚI. Si cred ca e prea tarziu sa mai facem ceva. Nu stiu cati mai realizeaza asta (sunt sigur ca ma vor injura destui). Dar chiar e tarziu, pe oricine inlocuim in domino-ul asta, tot acolo ajungem. Indiferent ca incepem de la sanatate, educatie, armata, politie, externe. Astia suntem noi, asta ne e istoria si putini mai sunt dintre noi care razbat din cand in cand, si cei mai multi care o fac....o fac in afara....in niste sisteme mai sanatoase (nu neaparat perfecte, dar mai sanatoase).

Violeta Astratinei  •  14 iulie 2016, 14:53

Pana la aer conditionat si alte conditii, este vorba de igiena , pansamente potrivite si ingrijirea cu frecventa corespunzatoara a ranilor. Mustele pot fi indepartate cu mijloace minime si curatenia se poate face si in saracie. Sora mea a avut luni de zile leziuni/tumori externe care sangerau abundent (carne vie la vedere de la umar pana la incheietura mainii stangi) care cresteau de la o zi la alta si care s-ar fi comportat la fel ca in video-ul de mai sus cat am stat internate la spitalul cantacuzino. Asta daca nu am fi stat noi familia langa ea sa -i curatam rana si sa-i schimbam bandajele. ''Plateam'' ca sa fim lasate s-o ingrijim, pentru ca in mod normal ''nu aveam voie'' sa stam acolo. Daca nu aveti personal suficient permiteti familiilor sa-si ingrijeasca rudele, daca nu exista familie invitati voluntari, studenti la medicina, pensionari din sistemul medical.etc., etc . si invatati-i cum sa o faca. In spitalele din Olanda am fost invatata cum sa-i schimb bandajele si sa-i curat leziunile surorii mele, ca simplu apartinator. In spitalele din Romania stateam aproape internata cu sora mea. Era o lupta sa ne accepte in spital si asta e o greseala mai ales cand nu ai suficient personal. Mi-am invatat familia cum sa-i schimbe bandajele si uneori am aratat asistentelor din spitalele romanesti unde sora mea a stat internata. Ajunsesem sa o fac mai bine decat un medic si e normal sa fie asa, pentru ca eu faceam asta uneori uneori de 3-4 ori la 24 ore, iar medicul o vedea din cand in cand. Lucrurile astea pot fi invatate. Inteleg ca suntem saraci, dar *** nu suntem, mizeria nu e de acceptat. Adaptati-va si puneti-va mintea la contributie in slujba binelui, iar daca nu puteti, atunci faceti loc celor care pot.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alain  •  14 iulie 2016, 15:01

@Dodo: un comentariu pertinent si realist. Bravo!

Kendo  •  14 iulie 2016, 15:03

@dodo - exact asta e si sentimentul meu. Exista o incredibila stare de lehamite in natia asta. E normal ca oamenii sa fie preocupati de lucruri banale, sa se simta bine, dar daca si-ar dedica 10, 20, 30 de minute pe zi unor lucruri importante, poate ca tara asta ar sta mai bine. Sa semneze - un exemplu banal - o petitie pentru paduri (stiu ca petitiile online sunt frectie, dar numarul semnaturilor e socant de mic, ceea ce demonstreaza ca doar o mana de oameni sunt interesati de aerul pe care o sa-l respire peste 20 de ani copiii lor sau ei insisi), sa mearga la vot (n-am nicio problema cu oamenii care au votat PSD sau PNL sau ce-au vrut ei, am o problema cu indivizii care au fluturi in cap si nu-si pot rupe 30 de minute din timpul lor ca sa puna o stampila unde vor ei), nu mai iese nimeni la niciun protest - au fost anuntate proteste si au venit cateva zeci sau sute de oameni. Este incredibil de adormita natia asta. Nu exista o mandrie, o dorinta de a face ceva, exista doar nepasare, lehamite si resemnare. Da, lipsesc liderii adevarati, dar nu cred ca doar de asta am ajuns un neam de oi.

Dragos Alexandru Stefan  •  14 iulie 2016, 15:05

Numai incompetentii de romani nu cunosc faptul ca exista tratamente EXTREM de eficiente mai ales pentru pacientii cu arsuri sau rani adanci, tratamente bazate pe utilizarea unor larve care mananca tesutul necrozat si lasa rana curata. Poate ar fi bine sa mai studiem un pic aceste tratamente si apoi sa vedem daca putem sa le folosim si noi. Daca tot avem muste de ce dracu` sa nu le folosim la ceva bun. Sunteti siguri ca nu era vorba de un astfel de tratament?

Dinu  •  14 iulie 2016, 15:29

Acceia nu sunt viermi pentru terapie. Viermi pentru terapie sunt tinuti in niste saculeti mici cu orificii ca sa se poata hrani cu carnea moarta de pe corpul pacientului. Alea sunt larve in toata regula rusine sistemului sanitar rusine roamaniei rușine voua ca nu vreti sa schimbati mentalitate si votati dupa cum va spune antena 3 sau alte canale tv infecte

Ionel  •  14 iulie 2016, 15:32

Si "piatra" aia a lui Brâncuși e importanta. "Piatra" aia înseamnă cultura iar fără cultură și educație nu o să avem niciodata spitale curate.

maria  •  14 iulie 2016, 15:32

Domnule Tolontan Romania a pierdut tot ce a avut bun Principalii vinovati sunt organele de control ale MS .A fost Inspectia sanitara si cei de la DSP in control de mai multe ori in mai multe luni? ...A FOST C e masuri s-au luat? TOT ALEA...ADICA NIMIC Am lucrat in sistem, va scriu n cunostinta de cauza ref atributii ...Daca aceeasi oameni conduc de la nivel central de 10 ani acest sistem , asa va ramane. Ce masuri au fost luate cu Directoarele PARVU SI SERBAN in subordinea carora se afla atat DSP cat si Spitalele, oare fara aceste distinse doamne chiar nu se poate? Poate verifica Domnul CIORBEA care sunt responsabilitatile celor doua doamne. Despre comisia de acreditare a spitalelor, alta capuse a sistemului. Pacat de acest popor ca are conducatori.

Geo  •  14 iulie 2016, 15:43

am urmarit la tv, am citit articolul si comentariile...toata lumea vorbeste de igiena dar nimeni nu vorbeste de persoana care la avut in supraveghere...ala este principalul vinovat...ca nu i s-a facut baie e una dar ce i-a impiedicat sa toaleteze rana?..nemernicia?....***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

claudiu  •  14 iulie 2016, 15:56

OOOHHHH MY GOD!!!! Si eu am luat 2 luni cu suspendare ca am vandut *** false cumparate cu factura dintr-un engros 😂😂😂😂😂😂😀😀 Astia sunt mai rau decat criminalii pe cuvant!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristina  •  14 iulie 2016, 16:01

DIntre viermii care conduc sistemul sanitar din Romania si viermii care colcaiau pe capul bietului pacient, desigur, ii aleg pe cei din urma. Oricum sunt mult mai competenti si profilactici...

Cătălin Tolontan  •  14 iulie 2016, 16:04

@dodo: lucrurile se schimba. In fiecare zi. Prin gesturi ca acestea ale medicului care a ales sa faca publice imaginile.

Chiriac Ion  •  14 iulie 2016, 16:09

VA SPUN EU CINE SUNT VINOVATII.....FOSTII PRIMARI PENTRU CA NU AU DAT CU INSECTICID CAND TREBUIA , DIN APRILIE NU ACUM CAND NE MANANCA TOATE MUSTELE SI MUSCULITELE . EI FOSTI PRIMARI TREBUIESC TRASI LA RASPUNDERE......ORASUL ESTE PLIN DE MUSTE SUNT ROIURI!!!!!!!!!!!

Lucian  •  14 iulie 2016, 16:22

Solutie exista dar nu are nimeni curaj sa o zica pentru ca esti etichetat radical si nebun. Istoria a aratat ca fara o revolutie nu exista o schimbare adevarata intr-o generatie. Avem 2 optiuni, stam in continuare si ne lamentam si poate in 30 de ani de acum vom trai intr-o tara decenta, sau punem cartile pe fata si incetam cu pudismul acesta. Va zic doar un lucru, cati nevinovati vor mai trebui sa moara

Antonescu Radu  •  14 iulie 2016, 16:36

***! Sunt medic neurolog. Lucrez intr-o cladire de cel putin 100 de ani. Cu saloane mari de 6/8/10 pacienti! Din care unii sunt imobilizati; din care unii mai fac pe ei, ca nu ajung/nu pot merge la toaleta. Din care unii nu au apartinatori. Din care unii mai au si escare sau alte plagi. Dar exista si personal mediu si infirmiere si ingrijitoare. Care ii schimba, ii spala... si daca trebuie sunt si pansati. Nu va suparati, stimati colegi, oricum ar arata spitalul, oricati pacienti ati avea si orice germeni ati avea pe sectie... daca pacientii ajung sa faca viermi in timp ce sunt spitalizati... munca personalului mediu lasa mult de dorit. Si atunci aveti o problema care pleaca de la seful de sectie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aura  •  14 iulie 2016, 16:45

Avem Catedrala Neamului. Si avem cele mai multe biserici din Europa. Si un singur spital de arsi. Amarat. Nu e aer conditionat intr-o sectie de terapie intensiva? La un spital de arsi? Sunt muste? In afara de saracie, este o crasa lipsa de responsabilitate. Conspiratie pur si simplu.

moka  •  14 iulie 2016, 17:02

Da, ma , da noi ca popor destept dam bani si ne pasa sa fie conditii in puscarie. Nu exista rumun sa nu aibe un neam ceva in puscarie.

Loredana  •  14 iulie 2016, 17:03

Mi-a murit un nepot în spitalul de arși . Spaga se dădea de la intrare(50 ron) apoi urcam la terapie intensiva și cotizam la asistente ptr.2-3 minute sa-mi văd nepotul de 21 de ani ars Cum era bâzâit de muște pe un pat lângă o fereastră deschisă. A fost singurul spital unde am văzut ca acei doctori nu primeau șpagă. Paznicii și asistentele da,primeau și aceste individe se purtau oribil cu acei pacienți aflați în pragul morții. Rușine sistemului!

Laura  •  14 iulie 2016, 17:15

Fraților, intradevar sistemul de sănătate din România este la pământ, dar cu privire la pacientul cu larve, cadrele medicale poartă toată vina. Ele nu monitorizează pacienții, îi ignoră. Doar după ce le pui ceva în buzunar, își aduc aminte de ei.

Robert  •  14 iulie 2016, 17:16

Noi suntem de vina pentru ca stam cu mainile incrucisate si nu facem nimic. Permitem sa fim mintiti la fiecare 4 respectiv 5 ani... Asa ca nu are rost sa sa ne plangem daca nu facem nimic.

vierme  •  14 iulie 2016, 17:37

se vede ca D-zeu doarme daca lasa sa poata fi posibil asa ceva si nimic, nimeni nu se clinteste, toti scapa de orice raspundere, dau din gura, ei si altii in numele si in interesul lor......In sistemul sanitar s-au imbuibat multi, mult prea multi ...In final, dupa mine, tot justitia este de vina ca nu-i trage de maneca niciodata pe manageri, de la ei se-mpute toata treaba, mai jos sunt oamenii pusi tot de manageri

Odette  •  14 iulie 2016, 17:44

@ Antonescu Radu, vezi ce minune ca esti medic in Romania? Esti singurul care ai scapat necenzurat aici, pe blogul lui Draga Tolo. Protestez, evident!!! ,, ***! ,, e chiar o injuratura. Dar eu o gasesc binevenita la acest subiect. Daca mai spuneai si ,, La puscarie cu dinozaurul sef de sectie, cu managerul si cu tot neamul lor de asistente!,, , erai o ,,minune minunata,, ...@dodo, Draga Tolo are simtul umorului azi... Nu se va schimba nimic. Uite, tot un subiect de azi: un medic din Caras-Severin care lua 10 spagi pe minut, ceva cu spalare de bani in forma continuata deci, o nimica toata, a fost achitat si ramane si cu toata averea intacta! Chiar daca sentinta nu e definitiva, simt ca am nevoie de o tona de lamaie. Se mai schimba, uneori, vremea si alte accesorii intime, nu vremurile si nici nu se face primavara cu o floare, parca. N-ai cu cine, dom'le!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Domnule Tolontan!  •  14 iulie 2016, 17:50

solutia este una singura: consultanta din SUA cu medicul ION Alexie care a avertizat guverele din Romania incepind din 2002 de genocidul din tara. Putei urmari documentarul despre acest doctor care a fost si medicul lui Michael Jackson aici: https://www.youtube.com/watch?v=22cB71Xzl0w

Domnule Tolontan!  •  14 iulie 2016, 17:55

@ Antonescu Radu. Ma bucur ca vad un medic corect din Romania. Daca esti interesat despre dezinfectantul ideal pentru spitale poti urmari un clip din care vei invata foarte multe: https://www.youtube.com/watch?v=tMJohxSmyIs

Iuli  •  14 iulie 2016, 18:09

MAI BINE STAI ACASA SI TE TRATEZI IN LOC SA MERGI IN SPITALELE DIN ROMANIA. Pacat ca a ajuns atat de josnica aceasta tara.

Mihai Badea  •  14 iulie 2016, 18:10

Dacă nici de data asta nu se schimbă nimic, următoarea înregistrare ar putea fi prezentată personalului spitalului într-o ședință cu participare obligatorie. Și doar lor.

Cris  •  14 iulie 2016, 18:15

An de an, romanii platesc sume infiorator de mari la fondul de Sanatate dar... nu avem bani pentru aer conditionat, pentru igiena, pentru niste banale plase de tzantari, pentru niste capcane de muste... Nu avem bani de nimic. Pai oamenii aia de la Colectiv, supravietuitorii, au murit cu zile in astfel de spitale, nu din cauza arsurii ci din cauza unor infectii grave. Daca avem muste, igrasie, gandaci, shobolani, dezinfectanti diluati, medicamente false, reactivi de laborator contrafacuti... ce rost mai are sa mai cotizam la acest sistem medical ???

PODACO  •  14 iulie 2016, 18:24

EVIDENT ca acest caz este cutrmurator!Dar de aici pana la da intr-un ziar de sport astfel de imagini este deplasat!De ce nu dati aceste anchete si fotografii in alt ziar de circulatie nationala?Sau acele ziare ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

escobar  •  14 iulie 2016, 18:28

la PROTV-emisiunea "Romania te iubesc",a fost difuzat un episod(poate mai multe) in care "seful" Spitalului militar din Bruxelles a "explicat" cum au fost tratati cei OPT "ARSI la COLECTIV" trimisi la acest spital....cel mai IMPORTANT "TRATAMENT" a fost "spalarea zilnica injur de 1,5 ore cu apa si solutii pentru DEZINFECTAREA ranilor,respectiv un mediu inconjurator FARA surse de reinfectare"....NU se pot stabili niste "protocoale OBLIGATORII" in asemenea interventii(EXISTENTE LA UPI URGENTE),care sa poata fi urmarite/anchetate si in baza carora sa se si IDENTIFICE "responsabilii" pentru NERESPECTAREA acestora....daca NU IMPUI REGULI CLARE evident ca si raspunderea se "disipeaza",mai mult fiecare "paseaza" RESPONSABILITATEA "mai departe" cat mai "SUS " si AIUREA cu "sprijinul" unor "cozi de topor" din massmedia !!!!

dodo  •  14 iulie 2016, 19:04

@Catalin Tolontan .... imi pare rau dar nu pot sa cred in schimbarea asta. Nici daca schimbi tot MS-ul, conducerile spitalelor, si chiar si personalul tot nu cred ca rezolvam nimic (valabil pentru toate sectoarele). Argumente si exemple in sensul asta sunt cu miile si cred ca tu le cunosti mai bine ca mine. Iar altceva ce imi pare rau este ca voi avea copii si nu voi avea destule exemple pozitive sa le dau, pentru ca suntem "suprasaturati" de cele negative. Nu vin din urma personalitati, idoli cu care sa ne laudam si pe care sa ii urmam. Eu cu asta am crescut (pe langa exemplele din propria casa), am crescut cu poeti, cu scriitori, cu inventatori (nu mari, monumente), cu sportivi uriasi si altii de care poate uit acum.

Lucaciu  •  14 iulie 2016, 19:07

Ce, ma, chiar nu va dati seama ca legislatia pentru achizitii este un *** si o ipocrizie????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andi  •  14 iulie 2016, 19:09

La noi intri în spital dar nu ești sigur dacă mai ieși.Este rușinos ca nu ne cerem dreptul la sănătate și ca în tara asta nu e un sistem de sănătate de folos pentru bolnavi!

Francisc  •  14 iulie 2016, 19:12

Bă băieți. Hai să despicăm firul în 4 cu "terapia cu viermi". Noi nu suntem în stare în *** să luăm un *** de examen cum ar fi Bacalaureatul, în schimb știm de fel de fel de tratamente cu viermi. Asta una la mână. A doua la mână este vorba de condițiile din spitalele românești. Ăștia care comentați să vă aflați în treabă, când a fost ultima dată când ați dat o raită printr-un spital? Nu vorbesc de paliere, vorbesc de saloanele în care colcăie gândaci. Degeaba se spală e jos de 3 ori pe zi, asta nu împiedică apariția microbilor. Sau ați uitat cu ce dezinfectante diluate se spăla pe jos? Iar a treia la mână, ăia nu sunt viermi "medicali". Știți cum sunt viermii medicali? albi-crem, mai mari, cu dungi maron pe ei. Așa numiții "viermi de carne". Care da, ne papă pe noi după ce ne îngroapă. Și ăia sunt crescuți special pentru așa ceva, nu se ia o lopată din cimitir și se aruncă pe bolnavii din spitale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gun79  •  14 iulie 2016, 19:46

Aceste imagini ar trebui sa le aratati la Guvern, nu noua care stim cum sunt spitalele romanesti. Ce s-a schimat dupa tragedia de la Colectiv? Numai guvernul si a ramas aceasi nepasare pentru sistemul sanitar romanesc care se zbate in saracie si incompententa de 27 de ani. Solutia este simpla: bagati bani si atunci veti avea performanta. Ca sa scapam de infectiile nosocomiale trebuiesc construite alte spitale dotate la standardele unei tari civilizate. Se inchide Spitalul de arsi, dar de ce nu se construieste altul? Deci, totul se rezuma la bani. Acest guver mult laudat, la fel ca aletele nu a facut nimic.

 •  14 iulie 2016, 20:09

Un adevarat medic s-ar fi apucat in prima secunda sa curete rana. Cate referate pentru un aparat de aer conditionat a facut? Cate pentru plase contra insectelor? Spitalele sunt cum sunt si arata cum arata din cauza indolentei angajatilor si-atat.

gogu  •  14 iulie 2016, 21:03

Sa plece dracului guvernul lu peste ca e la fel ca toti care au fost. adica bun de nimic. NIMIC NU AU FACUT PANA ACUM, NUMAI GAFE. Incredibil, inimaginabil. Suntem un stat ratat, nimic mai mult.

bunul simt  •  14 iulie 2016, 21:07

Sigur politicienii si mai ales conducatorii nu stiu.......doar de aceea se opereaza,trateaza in strainatate!

Oana  •  14 iulie 2016, 21:09

Daca nu bagi bani in buzunarul medicului si asistentului asa ajungi. Nu te baga nimeni in seama pana nu scoti bani si mori cu zile prin spitale. In tara raman doar doctorii care cer spaga, cei coreti sunt plecati demult in afara.

Romeo  •  14 iulie 2016, 21:23

@Dodo prietene, 100% de acord cu tine.

Stefan  •  14 iulie 2016, 21:30

Imi pare bine ca doctorii care sunt prizonierii sistemului se revolta. Nu trebuie sa plateasca ei pentru imbuibarea si nesimtirea altora. Si cum spunea escorbar de procedurile din spitalul din Bruxelles. Cand aveam vreo 4 anisori ( acum am 35 ), la iarba verde eram in spatele unui foc de tabara, si de pe partea cealalta cineva a aruncat benzina pe foc sa arda mai tare. Am luat foc, si pe partea superioara a corpului, maini, fata, etc, am avut arsuri de gradul I. M-au stins cu patura, au aruncat o patura pe mine si m-au luat la ghionturi. Cateva luni de zile am fost inchis intr-o camera sterilizata din apartamentul de acasa si zilnic venea o asistenta si saptamanal o doctorita, asistenta ma curata, ma dezinfecta, si in casa si in camera mea nu aveau acces decat persoane care se dezinfectau inainte. La 35 de ani poate doar un expert si-ar da seama ca am fost ars pe fata cu arsuri de gradul I. Am ramas probabil cu 5, maxim 10% urme pe fata, niste gropite, rare si greu vizibile, si cu barba care creste oarecum mai rara, sa zicem ca doar la 75% din desime. Secretul intre ghilimele a fost mediul steril si curatarea zilnica, o mama dedicata care asta facea in fiecare zi impreuna cu asistenta, desi eram mic nu uit secvente cum imi spargeau pungile de puroi si ma curatau. Degeaba ii opereaza daca nu ii curata zilnic si daca nu sunt internati intr-un mediu steril. Muste intr-un spital de arsuri? Larve? Acum 30 de ani stia lumea ca un ars are nevoie de un mediu steril. Ce scuze au oamenii astia?

antonia  •  14 iulie 2016, 22:05

In toate spitalele din tara se intampla lucruri oribile si toti decidentii stiu de ani buni despre toate neregulile care acum au devenit publice. Din pacate, unitatile sanitare au fost transformate in "afaceri" personale ale grupurilor de influenta ( politic, administrativ, institutii de forta, etc.) din zonele in care se afla acestea. In acest moment haosul domneste peste tot, spitale, case de sanatate, directii de sanatate publica, toate sunt sub asediul incompetentei, imposturii, coruptiei, lipsei de responsabilitate. Starea existenta acum in sistemul sanitar pere o consecinta a unui scenariu pus la punct de niste minti bolnave care isi doresc cu orice pret distrugerea sistemului public de stat si privatizarea cu orice pret a acestuia pt. a fi oferit pe tava cercurilor de influenta. Oamenii care au sesizat cu buna credinta neregulile din spitale au fost transformati in adevarate tinte pentru sistemul mafiot care manageriaza situatia, dovezi clare a jafului si furtului banilor publici au fost facute disparute sau se incearca si acum cu succes, distrugerea acestora. Unitatile sanitare sunt "controlate" de oameni loiali sistemului mafiot care au misiunea de a ingropa adevarul, iar autoritatile nu misca un deget pt. ca de cele mai multe ori sunt parte a sistemului mafiot.

JPN  •  14 iulie 2016, 22:27

@dodo @ Kendo trist dar adevarat! Aveti prea multa dreptate si uite cum ajuns din nou la zicala: "Ultimul inchide lumina!"

Elena  •  14 iulie 2016, 22:41

Bine ca știa Ministrul Sănătății de starea spitalului si nu a făcut nimic.A vrut sa închidă spitalul dar nu a făcut o!!Pai de ce ?Stia de situație si nu a făcut nimic.Oare de ce nu fac ăștia nimic?Care e scopul lor ?De ce nu se face un spital al neamului?Pe cine nu interesează sa avem un sistem de sănătate măcar decent ?Fratilor ăștia ne vor prosti si bolnavi.!?

ion  •  14 iulie 2016, 22:51

Curios, din luna octombrie 2015 cand a fos nenorocirea de la Colectiv s+a vorbit de incapacitatea acestui spital, cred ca aceasta mizerie nu dateaza de cand este guvernul Colos. Asa cum este si cu inchsorile ,sa fim obiectivi in spatele acestor fapte la penitenciare este o imputernicire de undeva. Ce detinut are dreptul la revolta. De ce este detinut pentru fapte bune ,pentru a avea conditi de viata decente sa fie onest sa nu ajunga dupa gratii.Acolo ajunge cei care merita.Legat de mizeria de la spital este strigator la cer, eu ca cetatean al acestei tari a-si aduce in fata lrgi (nu justitiei din Romania)pe toti care au conus Romania dupa decembrie 1989.Pe toti politicieni si presedinnti care si-au batut joc de tara si popor. Justitia sa confistte toti bani si averile celor care nu le pot justifica ,sa se faca spitale,industria,agricuyltura,educatia. sa nu fie condamnati cu suspendare ,ei raman cu bani noi poporul cu saracia.

George  •  14 iulie 2016, 23:19

Ministrul ar spune ca ar face tot ce poate atat timp cat cat nu depaseste bugetul alocat sanatatii. Acest buget este acelasi, cel mai mic din Europa pe cap de locuitor. De unde sa platesti personal mediu care sa ingrijeasca bolnavii?

Lucian  •  14 iulie 2016, 23:46

Bugetul la sanatate creste de la an la altul iar conditiile din spitale scad proportional cu marirea de buget. Adica se fura din ce in ce mai mult, fara rusine, fara grija, fara frica :(

George  •  15 iulie 2016, 0:05

Lucian, de ce comentezi daca nu stii. Daca vrei sa-i ajuti pe cei care au nevoie de asta in spitale, nu dezinforma. Bugetul la sanatate nu creste si este cel mai mic din Europa.

Theo  •  15 iulie 2016, 0:17

Interesant ca medicul a preferat sa faca poze, in loc sa curete pacientul...

Oana  •  15 iulie 2016, 1:02

Banii pt catedrala avem(unde Dumnezeu spune ca ne putem ruga la o piatra si ne va asculta) dar pt spitale unde se încearcă salvarea vieților nu avem! Atât am avut de spus, mulțumesc !

Comentează