Cînd un senator rostește o prostie, iar un maior al Armatei Române vrea să-l vadă călcat pe cap pe acel senator al României

Unde am ajuns? Reacția la comparația aiuritoare a senatorului Daniel Barbu este umilirea publică și îndemnul fățiș la violență

sâmbătă, 24 septembrie 2016, 11:47

UPDATE: Horia Ghibuțiu mă critică. Nu sînt de acord cu analiza lui, dar vă recomand s-o citiți că poate eu greșesc și el are dreptate. Plus: nu sînt nici pe departe cel mai bun ziarist. Nici pe departe.

UPDATE: Mesajul maiorului Florin Valea pe facebook, după apariția acestui articol: „Recunosc faptul ca replica mea a fost cam acida si mi-am asumat acest lucru ulterior, nu am vrut sa indemn la violenta in nici un caz. Este mahnitor totusi sa asisti la asemenea afirmatii neavenite la adresa camarazilor tai, atunci cand un comandant de-al tau si-a pierdut un picior in Irak, un alt camarad s-a sinucis la intoarcere din Afg in 2012 si avem un nr destul de mare de familii inca indoliate. Armata este oglinda tarii, multi uita acest lucru. Multumesc”.

Senatorul ALDE Daniel Barbu spune vineri, la o întîlnire cu cîteva sute de aleși locali ai ALDE, că meseria de politician poate fi mai riscantă decît misiunea unui soldat în Afganistan.

Conform Mediafax, declarația sună astfel:

”V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”

Urmează reacția publică pe mai multe paliere.

Marius Apostol, militar rănit în 2011 în Afganistan la coloană și la picioare, încă în refacere, are o replică ponderată, consemnează news.ro: ”Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie „all inclusive” în Afganistan. Va învăţa ce înseamnă onoare şi respect faţă de ţară”. 

Jurnalistul Radu Tudor îl anunță public pe senator că nu-l va mai invita în emisiunile sale de la Antena 3 dacă nu-și cere scuze. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi solicită și el scuze de la colegul de Parlament. Editorialiștii României libere îi cer demisia din Senat.

Nu e suficient.

Pe forumurile siteurilor și ziarelor, încep insultele și amenințările.

Daniel Barbu este supus ”dreptății cetățenești”, conform unei expresii a lui Jon Ronson, cel care care a analizat într-o carte fascinantul proces de ”Umilire publică în epoca internetului”.

Ronson descrie cum ”în umilirea online, oameni mînați de principii etice sănătoase ajung să distrugă viețile unor semeni fără să clipească”.

Florin Valea, un militar care amintește că a fost de trei ori în Afganistan, postează pe facebook un mesaj în care spune că ochelarii lui Daniel Barbu ar merita striviți de bocancul unui soldat. Și completează:”Preferabil să-i aveţi pe nas”. 

Clipboard01

Dacă nu s-a înțeles. Un senator afirmă că meseria de politician e mai riscantă decît cea de combatant în Afganistan, iar un militar de carieră spune că ar merita ca un soldat să-i strivească în picioare moaca senatorului.

Aici am ajuns.

La acest nivel de violență de limbaj și de lipsă de respect unii față de alții.

În percepția publică există un asasin virtual, senatorul, și un erou neînduplecat, Florin Valea, care ar avea toată justificare să-l calce pe ochi.

În aceste zile, Florin Valea este într-o misiune în Bosnia, ca instructor al armatei locale. Și a fost, într-adevăr, de trei ori în Afganistan.

El se prezintă ca un om dintr-o bucată, de vreme ce acum doi ani a plecat de la Master Chef pentru că nu a suportat ideea de a face echipă, în eventualitatea calificării mai departe, cu un transexual. ”Nu mi se pare normal să văd barbați îmbracați în femeie, cu perucă. Nu-mi doresc așa ceva în echipă“, a exclamat el în 2014.

Probabil că și atunci a fosta aprobat majoritar, dar nu înseamnă că a afișat altceva decît intoleranță și discriminare.

Acum, maiorul Armatei române Florin Valea primește aplauze în arena digitală pentru că îi spune unui senator al României că-și merită fața merită strivită de un bocanc.

În ciuda aclamațiilor mulțimii, fraza lui este nedemnă de un militar.

Aici am ajuns.

În aceste condiții, mai poți remarca faptul că, dincolo de comparația cu militarii din Afganistan, care este proba unui elitism dezonorant și, în primul rînd, este factual greșită, Daniel Barbu avea un înțeles în ceea ce a spus?

25 de militari români au plătit cu viața prezența noastră în Afganistan

Sîntem o țară liberă, sigur că o putem spune.

Iar lucrurile merită spuse chiar dacă nu am vreo simpatie pentru Daniel Barbu. De la Colectiv și pînă acum, politicianul a criticat campania de dezvăluiri a presei din sistemul sanitar.

Cristina Țopescu mi-a povestit cum, la o emisiune recentă a Antenei 3, Daniel Barbu a afirmat că toată povestea Hexi Pharma e o făcătură și că ar trebui să înfiez eu copilul lui Dan Condrea! În logica senatorului, eu sînt vinovat. Jurnalista mi-a cerut o reacție, dar nu am ripostat în nici un fel, fiecare are dreptul la opinie.

Și ce crede Daniel Barbu despre articolele noastre nu e ceea ce discutăm acum.

Meseria de politician este recunoscută în studii drept una obositoare, stresantă și distrugătoare pentru ceea ce numim un mod normal de viață.

”Nici o altă formă de angajare nu este atît de extenuantă: nici la muncă, nici acasă nu poți scăpa că ești membru al Parlamentului”, scrie jurnalistul Jeremy Paxman într-una dintre lucrările sale.

Paxman este în UK un reper de duritate față de politicieni. A rămas celebru pentru interviul în care a repetat de 12 ori aceeași întrebare, la care nu primea răspuns.

”Rupți de slujba normală de la 9 la 17, zăvorîți cu alți 650 de inși ce duc aceeași viață, nu e de mirare că parlamentarii încep să se comporte ca elevii unui internat” Jeremy Paxman, ”Animalul politic”

Bine, dar el vorbește despre Parlamentul britanic, veți spune. Da, așa e.

Dar cînd Daniel Barbu se referea la risc fizic poate că se gîndea inclusiv la Jo Cox, deputatul laburist mort chiar înainte de Brexit.

Jo, care ajunsese acasă doar în week-end și începuse să bată străzile din nordul Angliei ca să vorbească oamenilor, așa cum făcea mai întotdeauna, a fost împușcată și înjunghiată de mai multe ori.

Vizita săptămînală pentru întîlniri cu cetățenii în circumscripție a fost mai periculoasă decît s-ar fi crezut. Vizita săptămînală este o practică instituționalizată de care se țin parlamentarii.

Pe fondul discuției și în profunzimea a ceea ce dorea să le spună mai tinerilor săi colegi, senatorul Daniel Barbu rostea un adevăr. E frustrant să faci o meserie deloc respectată și în care și ce e bine nu e bine.

Deprofesionalizarea politicienilor din cauza limitării accesului prin rușinea de a fi politician e un fenomen real.

Putem fi cinici față de motivațiile politicienilor.

Putem să nu avem încredere în nici unul dintre ei.

Putem uita pînă și mesajul Regelui Mihai din 2011 în fața Parlamentului.

Cu demnitatea onestității în fața poporului său, deși știa foarte bine că oamenii îi urăsc pe politicieni, Regele a mulțumit Parlamentului pentru munca acestuia și a amintit că ”România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos”.

Apoi, ne-a atras atenția: ”Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!”.

Putem alege să ignorăm.

În schimb, putem să ne exersăm în continuare puterea de a umili public sau pe aceea de a aplauda cum un maior ar vrea să vadă călcat în picioare un senator, care, la rîndu-i, a comis o gafă de zile mari.

Strivit cu talpa bocancului militar pentru o gafă?

Aici am ajuns. Eroismul militarilor români nu are nevoie să se exprime călcînd un civil pe față.

Eroismul este acolo, autentic. După cum, să fii în serviciul public, senator, pompier sau funcționar, e o onoare și aici, acasă.

Pe pagina de final a cărții sale despre umilirea publică, Jon Ronson tipărește aceaste două rînduri: ”Partea grozavă a rețelelor sociale a fost să ofere o voce celor reduși la tăcere. Haideți să n-o transformăm într-o lume în care cel mai deștept mod de a supraviețui e să redevenim cu toții reduși la tăcere!”.

 

 

Save

Comentarii (181)Adaugă comentariu

fl  •  25 septembrie 2016, 12:25

Ma intreb cati dintre cei care merg in Afganistan sa apere tarisoara noastra ar face-o doar pe solda din tara fara diurna de front. Aud ?

Dan  •  25 septembrie 2016, 12:28

Un Parlament in care peste trei sferturi din alesii neamului sunt corupti,evazionisti,plagiatori,hoti sau criminali, nu este altceva decat o banda de gangsteri si mafioti intr-un palat de lux. Majoritatea din acesti 3/4 nu au fost prinsi de justitie si nici nu vor fi prinsi vreodata fiind aparati de legile, imunitatile multiple si salariile enorme ce si le voteaza pentru ei insisi. Pentru asta suntem de vina toti cei care i-am votat si inca-i mai votam pe acesti mafioti - astazi in sondaje PSD are cam 35% din intentiile de vot iar PNL 25-27%. Deci felicitari celor care in ultimii ani au votat si inca vor mai vota la sfarsitul anului acesta PSD, PNL, UNPR si ALDE, partide ce au adus Romania in starea deplorabila in care se afla astazi.Cat de deplorabila este ? Intrebati cei peste 50% din tinerii care isi doresc sa plece in strainatate iar odata stabiliti acolo majoritatea decid sa-si duca familia si sa nu se mai intoarca in tara. Concluzia: Parlamentul Romaniei = o gasca de mafioti intr-un palat de lux. Romanul = ignorant ce voteaza acesti mafioti apoi se mira de ce are o pensie de 2 lei, de ce sunt scumpe alimentele,curentul, de ce-i pleaca copilul de acasa pe meleaguri straine.

cfr  •  25 septembrie 2016, 12:40

Apreciez articolul. Dl Barbu a facut o gafa. Si a fost pus la zid. Care va sa zica, plateste. Din cauza unor astfel de gafe, impertinente, somn de voie a unor parlamentari, Parlamentul Romaniei e vazut si perceput in constiita publica cum e vazut si perceput. Bun. Dar mai e si presa. Care e vazuta si perceputa dupa unii jurnalisti si articole. Azi, pe gsp, un neica nimeni( daca nu semneaza articolul pot sa-i zic asa, nu? Sau e asumat de redactie? Atunci se schimba situatia) posteaza un articol la 9, 32. In articol, se afirma explicit ca, anul trecut, Ganea, a fost indepartat de pe banca Voluntariului pt ca a avut curajul sa invinga in partida cu fcsb. Si acelasi "jurnalist"se intreba, retoric desigur. daca in aceasta seara Florin Marin o sa aiba curajul se a-si risca postul. Si acum am o intrebare: Atat timp cat, acest "jurnalist" o sa mai scrie undeva in Romania, pot *** pe presa romana, LPF si FRF?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  25 septembrie 2016, 12:46

Acum m-am prins! Domnul senator se referea la pericolul de a fi obligat sa ia mita vreun bulion doua zeci de lei noi, prin urmare existand riscul sa ajunga la mititica. Probabil se lovesc periodic de riscul asta, la o scara mai mica sau mai mare.

cfr  •  25 septembrie 2016, 12:55

Deja am fost "moderat"pt ca mesajul meu continea "incitare la violenta". Era bine daca domnul aldin isi modera colegul. Mai precis articolul colegului. Pt 30 de banuti( costa mai mult un clik?) se posteaza articole care incita la violena, ura, minciuna, etc. Deci rectific: "apreciez"presa romana, LPF, si FRF.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicu  •  25 septembrie 2016, 12:59

Ma inspaimanta si ma cutremura fatul ca , in spatiu public un militar al armatei romane vrea sa calce si sa striveasaca ochelarii( purtati pe cap )unui senator al tarii care a debitat niste tampenii.. ! Ce fel de onoare mai are un astfel de militar .. ?! Imi revine in minte imaginea tancului care a strivit baricada in noaptea din decembrie 1989.. Nu am invat inca din lectiile istoriei.. ! Astazi toti scrim si traim istoria tarii ,cu ochelari pe nas , bocanci in picioare .Sa fim atenti ce lasam urmasilor ..Cu ura si furie nu se poate construi ceva durabil ..

Eugen DELCEA  •  25 septembrie 2016, 13:00

1. Când scriai de la Rio despre evreul St. Zweig, ţi-am cerut să scrii şi despre Gh. Leonida, care a creat chipul statuii lui Iisus. N-ai făcut-o nici până acum, ***Acum, confirmi în continuare că ai datorii faţă de respectivii şi trebuie să fii "politically correct". 2. Daniel Barbu are barbă mereu (ca şi Radu Berceanu - Arad Bercovici) pentru că este evreu şi are un grad (mic) în comunitatea lui. Biografia lui de pe Wikipedia arată o bruscă susţinere spre avansare după 1990, de la un simplu muzeograf la studii teologice (catolic) ecumenice şi studii/funcţii în Vest sau funcţii impuse de miniştri în ţară. 3. Acest DB a fost nu numai catastrofal ca ministru al Culturii dar şi trădător de ţară în mai multe rânduri ! Printre altele, iniţiator al Legii Roşia Montană după care România a ieşit în stradă...3. Parlamentarii i-au trimis pe români să lupte pentru interesele SUA şi i-au făcut mercenari, nu invers ! Militarul ştie foarte bine de ce s-a revoltat împotriva ne.simţirii lui din declaraţie...Cum adică să nu aibă voie să se exprime dacă DB are libertatea cuvântului ?! Numai el ? 4. DB este unul dintre cei peste 300 de parlamentari care trebuiau să existe după referendum şi care acum votează împotriva anchetării lui Oprea Izmană sau îşi votează pensii ne.simţite...Pe cine reprezentaţi şi apăraţi, de fapt, dle Tolontan ?! Ca român ar trebui să apăraţi interesele României şi poporului român. Ca ziarist, adevărul, dreptatea şi corecta informare...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen DELCEA  •  25 septembrie 2016, 13:02

Care NU trebuiau să existe după referendum...Scuze, graba !

Vasile Zarnescu  •  25 septembrie 2016, 13:26

Haideți să nu ne îmbătăm cu apă rece. NU există „meseria de politician”. Are codul CAEN o asemenea specificație?! Nu are. „Politicianul”, în sensul autentic, genuin, al termenului este o persoană publică aleasă să se ocupe de treburile publice, ala „obștii”, ale „cetății”. „Politicieni” trebuie să fim toți – și, în mare măsură, mulți sunt politicieni în măsura în care „participăm la treburile statului”: acesta este înțelesul sintagmei lui Aristotel zoon politikon. În Parlamentul actual nu există decît vreo doi-trei asemenea indivizi. Un parlament în care, în cvasitotalitate, parlamentarii au votat Legea nr. 217/2015, criminală, antiromânească, nu sunt politicieni, ci - cum scrie și „Dan”, mai sus – sunt niște bandiți care, toți, trebuie condamnați, *** moralmente și care, toți, cum spunea prof. Ion Coja, nu mai trebuie să fie băgați în Parlament. Mai mult, trebuie băgați la pușcărie, fiindcă pedeapsa cu moartea s-a eliminat (deocamdată): Legea nr. 217/2015 constituie cel mai grav atentat la siguranța națională, ca, de altfel, și O.U.G. nr. 31/2002, pe care o fățuiește! Dacă „meseria de politician” ar fi mai periculoasă decît o misiune în Afganistan, de ce se mai înghesuie toate scursurile „clasei politice” să intre în Parlament, plătind bani grei, și nu se duc să lupte în Afganistan, pentru diurna pe care o primesc militarii noștri mercenari? Un ***-comentator crede că diurna respectivă îi atrage pe mercenari români și de aceea se duc acolo să-și riște viața. Dar nu știe nătărăul că diurna respectivă este cea mai mică și, oricum, cu mult în urma diurnei alocată militarilor din alte țări. Acest Daniel Barbu, cît a fost șeful catedrei de științe politice la Universitatea București, ar fi fost, cică, prins cu mîna în borcanul cu miere. Unde sunt dosarele lui penale? Cine a intervenit pentru mușamalizarea lor?! Faptul că de atîtea dăți a gafat impardonabil atestă indubitabil că este un nătărău, un politicianist, nu un „politician”, fost șef de catedră la „științe politice”. Maiorul Florin Valea are perfectă dreptate și e regretabil că, speriat, a dat înapoi, afirmat că ar fi exagerat. Cînd reprezentații aleși și autoritățile statului nu-l apără pe cetățean, acesta are dreptul să se revolte. Un articol din Declarația Universală a Drepturilor Omului și Cetățeanului precizează expres acest lucru: dreptul la insurecție. Un mare jurist român, Grigore Geamănu, a scris o carte, DREPTUL LA INSURECȚIE, dar nu a găsit nici un editor *** care să i-o fi publicat! Caraghioși gomoși ca alde Radu Tudor și alții ca el care vor ca Daniel Barbu „să-și ceară scuze” – deși expresia corectă este „să-și prezinte scuze” sau „să-și ceară iertare” - , „altfel nu-l mai primesc în emisiune” reprezintă dovada suplimentară că mass media manipulează la greu opinia publică. Un individ ca Daniel Barbu trebuie demis din toate funcțiile publice – din Parlament în primul rînd – și trimis acasă; pînă i se redeschid dosarele penale. Sper ca Armata să se trezească din umilirea în care este ținută și să facă o revoluție autentică, a românilor pentru români. Să vedem atunci cine mai vorbește de violențe!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cpt.ahab  •  25 septembrie 2016, 13:38

@Kordell: Felicitari iti adresez si eu! Ai facut cel mai bun lucru cu putinta!

Lucka  •  25 septembrie 2016, 13:39

Aceasta e societatea romaneasca ! Un exemplu : un oarecare , in trafic , claxoneaza agresiv pe o oarecare , care intentiona sa intre in trafic , dintr-o parcare . Dupa 200 mp , agresivul parcheaza neregulamentar , pe prima banda , stanjenind circulatia . Bineinteles ca este claxonat puternic si se injura violent cu alti soferi , aproape de bataie . Exigenti cu altii , mai putin cu persoana proprie ...

DanBruma  •  25 septembrie 2016, 13:40

*** Ceea ce vreau sa spun este ca Daniel BARBU ar trebui sa se gandeasca totusi de doua ori inainte de a spune ceva pentru ca se pare ca este un mare ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  25 septembrie 2016, 13:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basilicus  •  25 septembrie 2016, 13:55

@Lucka Exact, acesata este lumea in acre am fost invatati sa traim in ultimii 26 de ani. Acestea sunt valorile lumii contemporane. Daca cumva faci o gafa in trafic, fara sa ranesti sau atingi pe cineva, grabitul care te claxona gaseste brusc timp sa opreasca, sa se dea jos si sa te scuipe sau chiar sa-ti dea o palma. Dupa care pleaca multumit, calcand acceleratia pentru ca se grabeste din nou. E o lume de tartani care abia asteapta sa-si exhibe violent frustrarile. ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chipuc  •  25 septembrie 2016, 14:04

Obisnuiam sa spun ca Ponta a fost creatia lui Basescu: prin atitudinea lui, fostul presedinte si-a creat o opozitie dupa chipul si infatisarea lui. Adica aroganta, obraznica, zeflemitoare samd. Putem face un simplu exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ca in fata lui Basescu ar fi stat Corneliu Coposu: in opozitie cu el probabil ca Ponta nici nu ar mai fi putut deschide gura (asta pe la inceputuri ca acum e in stare de orice). Ce vreu sa spun este ca reactia militarului este ceea ce clasa politica de acum a reusit sa construiasca in populatia acestei tari. Intr-adevar, nu este deloc de apreciat, mai ales ca vine de la un militar, dar cei responsabili pt acest comportament sunt chiar politicienii. Si daca i-ar duce mintea, s-ar intebra ce anume din comportamentul lor a condus la un astfel de raspuns, ce au facut gresit a.i. sa indrepte. Din pacate insa nu o vor face pt ca au alte interese si nici nu sunt capabili de asa ceva.

Cristian  •  25 septembrie 2016, 14:15

Ce *** esti mai jurnaliste. Nu ai facut cariera degeaba... ai folost exact metoda aia cu opinia care se iteste din majoritate. Cand toata lumea are un trend... noi venim cu parerea opusa... asa intrigam opinia publica si capatam notorietate dintr-o reactie negativa. Si de ce sa nu o spunem pe aia dreapta... cred ca am gresit cand am spus majoritatea. Cred ca majoritatea e de acord cu tine pentru ca electoratul ALDE+PSD este din pacate majoritar... asa ca orice *** adresat acestor doua partide pline de golani, infractori si tradatori de tara nu iti pot aduce decat un plus de popularitate din partea majoritatii cetatenilor acestei tari... ce nu ai luat in calcul domnule ziarist... e faptul ca statistic vorbind... cititorii gazetei sunt in alt target... mos tagarta majoritarul peste 60 de ani fara studii nu e aici. Oricum... succes... continua asa si valideaza in continuare comportamentul idiocratic al unor neaveniti din politica romaneasca... mai clar? ... felicitari ca si tu, sub aspectul obiectivitatii, pui umarul la dezastrul Romaniei pe toate palierele!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  25 septembrie 2016, 14:27

In 2012, cand colegul domnului maior s-a sinucis, oficialii armatei romane nici nu vroiau sa auda de sindrom de stres post-traumatic PTSD in randul militarilor romani (ai nostri, ca brazii). Asta in timp ce americanii si altii cheltuiau bani grei pe studii care sa descopere din timp PTSD si sa dezvolte tratamente. Daca armata romana nu ar fi mustit de national-comunism, ar fi fost evitate multe drame. Reactia maiorului face parte din acelasi national-comunism de care institutiile statului vor scapa greu (vezi musamalizarea Hexi Pharma, pt ca statul nu vrea pur si simplu sa accepte ca a fost partas la crima). La fel, reactia armatei in acest caz va fi una national-comunista: noi si ai nostri; nu va conta faptul ca un cetatean roman (turmentat, as adauga ) a fost amenintat cu moartea de un militar activ in operatii internationale (ma intreb daca instruirea armatei bosniace include si calcarea parlamentarilor bosniaci pe cap). Ce m-ar deranja cel mai mult ar fi sa-l vad pe domnul maior dat afara din armata si pe Barbu in parlament in noua legislatura. Ar fi clar ca romanii nu au inteles nimic din democratie.

Jules  •  25 septembrie 2016, 14:34

Prea mult politically correct in acest articol. Replica militarului a fost poate deplasata, insa a fost doar o replica nu un gest infaptuit. Asa ca judecam mere cu mere, nu mere cu pere. In alta ordine de idei nu cred ca activitatea de politician este " periculoasa" atata timp cat o faci cinstit, iar daca totusi sunt politicieni care cred acest lucru pot sa iasa din aceasta viata publica, nimeni nu-i obliga sa faca aceasta activitate. Dimpotriva as putea spune daca e sa apleci urechea la vocea strazii.

nea caisa  •  25 septembrie 2016, 15:13

Discutam de un discurs politic de tip didactic, sustinut in fata unor oameni care sunt alesi locali, adica se afla exact in interfata cetatenilor cu politicul; nu este vorba de un discurs destinat publicului larg. Sigur ca dl Barbu trebuia sa isi imagineze fie ca un jurnalist se poate strecura intre cateva zeci de oameni, fie ca unul dintre cei cateva zeci de politicieni este suficient de pervers pentru a avea intelegeri cu jurnalistii: de regula, informatii inside si inregistrari ilegale (l-a avertizat cel care a facut inregistrarea, pe dl Barbu, ca urmeaza a fi inregistrat, ca parca asa zice la lege, nu? si daca legea a fost incalcata, atunci procurorul unde este?) contra sprijin mediatic. Sigur ca dl Barbu, confundand lumea universitara cu lumea reala, lipsita de scrupule, a facut o gafa pentru care va plati, intr-un fel sau altul, politic, ceea ce este rusinos pentru un profesor de stiinte politice care trebuie sa ii indrume pe cei mai tineri. In ceea ce priveste militarul, acesta nu trebuie sa uite ca semnand contractul de angajare in armata, militarul isi asuma posibilitatea de a cadea la datorie. Posibilitate care este micsorata prin antrenamente si pregatire, armament si echipament militar pe masura misiunilor date si posibilitatilor tarii. Insa militarii romani nu merg acolo unde vor politicienii, ci acolo unde este interesul tarii. Iar toate cate le ofera tara, multe - putine, nu pot conferi militarului atentie si grija in tot ceea ce face intr-un teatru de conflict. Si chiar si daca le are, chiar si cu echipament corespunzator si cu pregatire superioara, tot exista riscul de a fi lovit de inamic. Exista tari in care preocuparea pentru veterani este mai mare ca la noi, adevarat, este vorba si de tari cu posibilitati mai mari. Poate ca si la noi, odata cu aparitia veteranilor, atentia acordata lor va fi de buna calitate. Totusi, militarul nostru nu trebuie sa idealizeze conditiile: de exemplu, in 1912 Tatarescu, viitorul premier, tanar politician pe atunci, arata ca, salariul unui sublocotenent al armatei romane era semnificativ mai mare ca al unui sublocontenent al armatei germane (care primea ca salariu abia cat sa isi tina zilele). In 1916, romanii au putut vedea ca victoria militara nu era o chestiune de salariu. Sanatate!

Alex  •  25 septembrie 2016, 15:21

E atat de stresanta si periculoasa meseria de politician,incat acestia au nevoie de pensii speciale de 2000 e pentru fiecare mandat,iar cei care muncesc in conditii grele au doar o pensie mizera.Adevarat ,s-a ajuns la juigniri si vorbe dure,pentru ca oamenii s-au saturat de minciuni,de coruptie si de abuzuri ale clasei politice.Nu m-as mira daca in viitorul apropiat o sa vedeti un adevarat protest impotriva clasei politice,pentru ca tinerii sufera in tara lor si clasa politica,doarme in salile de sedinta,isi cumpara avutii cu viitorul tinerilor si merge cu antemergator la femei usoare,sa nu folosesc termenul cunoscut. Asa ca,spune-ne noua,celor care arunvam cu vorbe urate si dure, impotriva politicienilor, cat sa mai induram???S-a gandit cineva ca aceste vorbe sunt doar un fel de prevenire a ceea ce v-a urma???

bettina 46  •  25 septembrie 2016, 15:40

Violenta nu este buna in nici o ocazie dar acest senator fata de ce afacut in parlament si guvern merita o replica! E drept cam dura!

alex_777  •  25 septembrie 2016, 15:50

Recunosc, natiunea este intr-o situatie deosebit de delicata. Invatamantul la pamant, economia lipseste cu desavarsire iar in sanatate cancerul joaca perinita. Am uitat, armata apara granitele tarii la 10.000 de km distanta. Preventiv. Sunt multi care accepta sa li se spele creierul cu astfel de idiosincrazi dar treziti-va mercenarilor! Romania nu are o forta armata care sa stie ce inseamna onoarea si dragostea de tara. Avem niste baietasi care se bat pe locurile din teatrele operationale, cu pile si relatii sus puse si o alta parte care face aliante de conjunctura cu cei care ne jefuiesc tara. Unii declara ca suntem aliati si tot unii afirma ca nu meritam spatiul comun european si nici o unire cu Basarabia.

Costin  •  25 septembrie 2016, 15:50

Și militarii au răbdarea lor... iar când un 'dasta' ii mai și jignește pe lângă toate tâmpeniile pe care le fac politicienii tarii pe care MILITARII au jucat să o apere, cred ca e normala și o astfel de reacție. Din păcate politicienii noștri nu mai au respect pentru nimic. Totul li se cuvine de parca ar fi vreun pic vrednici de ceva. Sa nu uite cum sunt aleși acești păcălici ajunși pe ușa din dos a Parlamentului fără sa fi fost vreodată doriți. Fără violenta spuneți... ma întreb totuși ce oare ii mai pune pe calea cea dreapta pe acești parlamentari care nu își servesc decât propriul interes cat sunt în funcție?

Andrei F  •  25 septembrie 2016, 15:56

@Alex Cei ca tine au atins un maxim ...greu de atins...Da tu un exemplu de om impus de demonstranti...Te poti lauda cu Mihaiu dupa Colectiv?...Cite mitinguri au fost facute pentru Basescu...?Se mindreste cineva cu ele acum?...Recunoaste cineva ca l-a votat?Spune un lucru bun iesit din demonstratii in afara de Arafat...Unul...

dsa  •  25 septembrie 2016, 15:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cyp  •  25 septembrie 2016, 15:59

Adevărul că și eu m-aș "risca" să fiu politician pe un salariu de mii si mii de euro plus combinatiibsi șpăgi ,pile si relații ca pe vremea lui Ceaușescu poate chiar mai rău ,m-aș "risca" să lucrez când vreau si cat vreau si când mă ia somnul dorm ca porcul în văzul tuturor si ***de ce cred alții,m-as" riscă" să îmi fac vile si mașini de lux in 4ani ce un roman nu poate să facă nici dacă ar trăi ca *** peste 300 de ani ,pe când un soldat care își riscă viața pentru mărunțiș ce poate să riste,doar viață proprie care pentru *** din politică e de fapt doar un vot odată la 4 ani,sa va fie rușine domnilor politicieni in frunte cu *** ala care se crede Rambo al politicii corupte si *** din România.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

flr  •  25 septembrie 2016, 16:03

Pe 21 decembrie 1989, la Cluj, tov. col. Burtea Valeriu le-a spus soldatilor armatei romane trimisi sa-l apere pe comandantul suprem Ceausescu de revolta celor care nu mai rabdau mizeria : „Împuşcaţi-i, că nu sunt oameni!" . Si militarii armatei romane i-au impuscat. Pe unii chiar i-au calcat pe cap. Am trait 26 de ani degeaba.

Eugen DELCEA  •  25 septembrie 2016, 16:13

Constat că postările sunt cenzurate ca documentele obţinute de ufologi în baza Amendamentului 1 la Constituţia SUA...De către CIA, adică tot democratic. Scrieţi : "Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite". Adică CENZURAT, ceea ce este altceva ! Care sunt acele "acuzaţii grave" : "confirmându-mi bănuiala de atunci privind *** deplasării de la Rio". Nu sunt "acuzaţii grave", nici măcar una. Libertatea cuvântului o are doar Daniel Barbu ?! Dacă e bărbat şi salvator al Neamului, cum se dă, dl. Tolontan putea răspunde la "aceste acuzaţii grave". Nu-i cer să prezinte documentele delegaţiei, pentru că aceasta sigur a fost suportată de GSP în baza unei ***, ci să spună dacă a mers la Rio în baza unei *** acordate GSP şi de la cine. Are curaj ? Ca vechi ziarist de anchetă, cu 4 prefecţi demişi (când dl. Tolontan nu ştia ce e aceea o anchetă jurnalistică), vă asigur că voi afla sau voi face să se afle acest lucru, dacă e atât de secret şi cenzurat !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen DELCEA  •  25 septembrie 2016, 16:18

"Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite" - cu acest motiv nu i-aţi "moderat" şi comentariul lui flr • 25 septembrie 2016, 16:03, ca mie !!! Nu este MANIPULARE, dle prea-cinstit Tolontan ???!!!

Ingerasu  •  25 septembrie 2016, 16:42

Politicienii au ajuns sa fie denigrati tocmai din cauza unor astfel de polticieni care sfideaza alegatorii. In timp ce militarul de cariera, care pana la urma are nevoie de motivatie serioasa pentru ceea ce face, in special din partea conducerii tarii nu denigrare, recunoaste ca replica lui a fost cam acida, dl Barbu spune ca nu a gresit nimic, in orice tara civilizata chiar daca este rastalmacita sau interpretata o afirmatie politicianul isi cere scuze fata de cei jigniti/ofensati is explica punctul de vedere si lipsa de intentie in a jigni pe cineva. Ce a facut Dl Barbu.. N am gresit nimic.. pai si atunci va mirati ca politicienii sunt denigrati la gramada.. Tocmai datorita unor astfel de politicieni mediocri in discurs si aparitie politica exista aceasta perceptie. Se bazeaza pe electoratul slugarnic care i voteaza si daca i picuri cu ceara si dezamagirea celorlalti care nu vor mai vota pe nimeni.. Ce i scuzabil in asta?

Cătălin Tolontan  •  25 septembrie 2016, 16:50

@ingerasu: faptul ca senatorul Daniel Barbu nu revine si nu explica este, intr-adevar, un lucru care nu-l ajuta deloc. @EUGEN DELCEA: calm, nu a sponsorizat nimeni nici o deplasare la Rio pentru nimeni de la Gazeta Sporturilor. @Vasil Zarnescu: armatele nu fac revolutii. Se numesc lovituri de stat. Si nu e cazul, ca nu se gindeste nimeni la asa ceva.

Crimson Veritas  •  25 septembrie 2016, 17:09

Dl Barbu are dreptate ... sa fii parlamentar in Romania este periculos! In orice stat inspirat dupa principii staliniste ... se intampla acelasi lucru! DNA-ul su cu celelalte institutii staliniste si cu aparatul lor de propaganda ... TE UMILESC, NU ITI RESPECTA PREZUMPTIA DE NEVINOVATIE, TE BAGA LA INCHISOARE NEFIIND CONDAMNAT ... MIZERIE DENUMITA 'AREST PREVENTIV', IN CADRUL PROCESULUI NU TI SE RESPECTA DREPTURILE PROCESUALE, TOATA LUMEA CARE ARE SCOALA SI CULTURA ITI POATE SPUNE CA IN ROMANIA SE FACE ... JUSTITIE POLITICA ... IN UNELE CAZURI AJUNGI SI SA FII CONDAMNAT FARA SA TI SE PROBEZE VINOVATIA ... DOAR PENTRU CA ASA ZICE UN JUDECATOR CARE FIE ESTE PARTE DIN SISTEM, FIE ESTE SANTAJAT DE SISTEM! kovesi herself ... in bilantul DNA-ului ... se lauda cu numarul de 'politicieni' arestati ... daca nici asta nu este dovada clara de politie politica facuta de institutia respectiva ... atunci nu stiu ce altceva va mai poate convinge ... adica vine 'Justitia' insasi si zice ... 'fac politie politica' ... si voi, basisii ... nu acceptati ... deja ... nu mai avem ce discuta! Atunci ... de ce nu are D-l Senator Liberal si Profesor Universitar ... dreptate ... cand spune ca este periculosa meseria de parlamentar? Haideti sa luam statisticile de parlamentari, abuzati de catre DNA cu complicitatea presei ... care in loc sa apere Democratia (reprezentata in forma ei cea mai reprezentativa ... de Parlament) ... il calca in picioare! In ce tara un jurnalist care se respecta ... isi permitea sa spuna despre un Reprezentat Ales al cetatenilor, unul care s-a batut mereu pentru principile liberalismului, pentru liberatatea de expresie, libertate presei, pentru drepturile si libertatile civile ... ca 'vorbeste prostii' ... in orice tara ne-stalinista ... un astfel de ziarist isi pierde TOTAL credibilitate si respectul! Din pacata pentru dumneata d-l Tolontan ... am traiti toti Epoca Basista si Epoca DNA-ului ... incat sa te contrazicem usor, cu proprile informatii si experiente ... a spune ca in Romania 'nu se face politie politica' ... este ceva cu care te putem contrazice ... foarte usor! Parlamentari si Parlamentul Romaniei ... este direct vizat de aceasta politie politica ... de unde rezulta ca este periculos sa fii parlamentar in Romania ... d-l Barbu are perfecta dreptate! In ce priveste segmentul cu 'armata si militarii' ... lasand la o parte ca sunt niste ... paraziti ... nu vad nici o insttitutie din Romania care sa le incalce drepturile ... asa cum se intampla cu parlamentari ... si cu ceilalti cetateni! Ca iau ei decizia sa se duca si sa se bata cu inamicii US ... din toata lumea ... este problema lor si a Sefului de Stat major ... nici macar o secunda in ultimii 26 de ani ... armata romana nu a servit interesul national, si nu a aparat Romania! Asistam si in Romania la marketizare si comercializarea conceptului de Armata ... care functioneaza astazi pe baze de mercenariat! Angajamentele noastre vizavi de aderarea la NATO ... sunt clare si nu ne obliga in nici un fel la razboiae de agresiune ... impotriva unor tari suverane ... care nu au atatcat nici Romania, nici o alta tara membra NATO! Desi multi dintre voi habar nu aveti ... NATO este o organizatie militara defenisva ... construita cu scopul precis de a apra granitele statelor membre impotriva unor agresiuni externe, ale altor entitati statale! Atacurile de la 11 septembrie din NY ... nu se pot incadra la Articolul 6 din Charterul NATO ... asa cum l-au incadrat americanii! Nu stiu ce a votat, cine a votat ... dar Romania a participat in Afganistan ... la o operatinune ... rogue ... de agresiune ... fara nici o baza in tratatele NATO! Fapul ca un *** d-asta mercenar intretinut de Stat ... a ajuns sa ameninte si sa insulte un Senator al Romaniei ... nu arata de gradul de degradare la care a ajuns Romania dupa 10 ani de regim basist! In Romania ... stalinismul si ura fata de popor este mai puternica acum decat pe toata perioada regimului Ceausescu ... am ajuns la performanta de a egala la stalinism Regimul Dej ... FELICITARI!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tolostolo  •  25 septembrie 2016, 17:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  25 septembrie 2016, 17:39

Mă mir de oamenii care afirmă că parlamentarii-Barbu sau alții-merita corecții fizice...Întreb și eu care ar fi deosebirea dintre ei si celebrele ,,mineriade,,...? Și acești oameni ne spun că ei ar trebuii să fie viitorul...

Ovy  •  25 septembrie 2016, 17:44

O stire pentru voi: patru militari au fost raniti in Afganistan. L-ati mai verificat pe individ? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Spectator  •  25 septembrie 2016, 17:47

Orice meserie ti se pare grea/periculoasa daca nu stii sa o faci sau nu o faci cum trebuie. Nu mi se pare o surpriza la cum a reactionat lumea pe online gandidu-ne vezi lunar reportaje cu parlamentarii in "vizita" la DNA. Mie mi se pare ca domni parlamentari gen Daniel Barbu cauta scuze pentru coruptia din Parlament. Din greseala am semnat sau am vorbit cu cineva si hopa s-a facut plata catre firma X de Y milioane euro si tot din greseala firma X apoi mi-a pus termopane. Acum nu stiu la ce se gandeste domnul Barbu in scenariul de mai sus. E periculoasa meseria pentru ca vine DNA sau pentru ca acele milioane daca ar fi ajuns la sistemul de sanatate ar fi salvat niste vieti?

Crimson Veritas  •  25 septembrie 2016, 18:04

Majoritatea celor care comenteaza pe tolotblog ... nu par capabili sa inteleaga ... democratia! Dl. Profesor ... nu trebuie sa-si schimbe sistemul ideologic ... dintr-un sistem liberal de valori ... intr-un sistem stalinist, sau popular european ... doar pentru ca asa ati vrea voi! Dl Senator ... nu va reprezinta pe voi, ne reprezinta pe NOI cei care l-am votat acolo sa ne reprezinte sistemul de valori! Sigur ... ca si Parlamentar ... Dl Barbu se afla in serviciu public ... si trebuie sa serveasca interesul public ... asta nu inseamna SI faptul ca trebuie sa-si modifice sistemul de valori sau ca nu mai are dreptul la opinii! E greu sa le explici basistilor-stalinisti (care intodeauna vb. pe aceste blocuri la plural ... si reprezinta ... in capatana lor ... cetateanu' ... alegatoru') ... ca nu toata lumea trebuie sa gandeasca ca ei ... iar democratia este de fapt ca si Parlamentul ... un conglomerat de idei divergente ... care sunt obligate sa coexiste ... pana si cele staliniste sunt PERMISE ... dupa cum se vede! Asta nu inseamna acum ca toti trebuie sa aderam la aceste idei staliniste ... chiar daca ele par ... majoritare! De ce nu va vedeti voi de parlamentarii pe care i-ati votat voi ... sa va reprezinte ideile staliniste in Parlament? ... Pana si familile Parlamentarilor sunt vizate de DNA ... nu este de ajuns ca se comporta cu niste Reprezentati Alesi ai poporului ... fara nici o decenta, respectm umilitor ... degradant fara nici un respect fata de functia de demitar (care vine de la Demnitate), fara nici un respect pentru cei care i-au votat ... orice porcuror de la dna se crede buricul pamantului ... desi el nu reporezinta nici macar o *** basista ... trebuie sa le mai hartuiasca si familile si sa le tareasca pe la dna ore intregi! Ne cerem scuze ... daca asta pare ... si mai periculos ... si mai degradant, ... decat ce fac niste puratori de arme automate si arsenal greu ... care participa la niste operatiuni altauri de cele mai bine dotate si antrenate armate din lume ... impotriva unor arabi .. .care nu au nici o sansa ... paraca se duce tiriac la vanatoare sa impuste ... caprioare!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanD  •  25 septembrie 2016, 18:05

Asta e genul de subiect in care iese la suprafata proasta educatie primita de romani prin scoli, in familie si societate in general. In cazul de fata, o idee preconceputa "soldatii care sunt platiti pentru a se duce pe front nu sunt eroi." O lipsa crasa de cultura generala, cel putin, desi as mai putea adauga alte "calitati" A fost mereu altfel? Intotdeauna, o armata, decenta macar, e platita. Voluntariatul nu exista decat in cazuri exceptionale. Armata romana nu a fost formata din voluntari, erau profesionistii toti, multe legiunii cu mercenari, se antrenau zi de zi, asa au ajuns sa domine lumea meditereana ... Chiar si domnitorii romani aveau armate de mercenari. O perioada s-a renuntat, insa dupa razboiul din Vietnam, a revenit modelul armatei profesioniste. Numai noi, avem impresia ca bataliile se duc cu manuitorii zi de zi de furci, topoare si coase.

Cremene  •  25 septembrie 2016, 18:05

N-am niciun respect pentru mercenari. Exste o jignire ca indivizii astia poarta tricolorul romanesc pe uniforme.

Sebastian  •  25 septembrie 2016, 18:13

Tara asta trebuie ***.ca nu se mai poate!!! Si-o cauta periodic ! ....,,Un Parlament in care peste *** din alesii neamului sunt corupti,evazionisti,plagiatori,hoti sau criminali, nu este altceva *** intr-un palat de lux. Majoritatea din acesti 3/4 nu au fost prinsi de justitie si nici nu vor fi prinsi vreodata fiind aparati de legile, imunitatile multiple si salariile enorme ce si le voteaza pentru ei insisi. Romanul = ignorant ce voteaza acesti mafioti apoi se mira de ce are o pensie de 2 lei, de ce sunt scumpe alimentele,curentul, de ce-i pleaca copilul de acasa pe meleaguri straine.''

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

parlament  •  25 septembrie 2016, 18:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Robert  •  25 septembrie 2016, 19:58

Într-un context normal ar fi fost un comentariu exagerat. Însă la gloata de nesimțiți, ***, șpăgari și tupeiști din parlament merge la fix.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antonia  •  25 septembrie 2016, 20:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

liviu  •  25 septembrie 2016, 20:29

Domnilor, nici pe dvs in Afganistan nici pe dl. Barbu in \Parlament nu l-a trimis TARA. Au dorit fiecare sa ajunga acolo pentru nenorocitii de ARGINTI. Nu v-a cerut-o nimeni. Tara nu se apara in Afganistan si alte locuri si nici nu v-ati sacrificat pentru Parlament. Daca nu va place lasati pe altii. Dar, dupa cate stiu eu fiecare ati PLATIT sume serioase sa ajungeti unde ati ajuns asa, ca lasati-o mai do MOALE.

Ciprian  •  25 septembrie 2016, 20:38

Senatorul Barbu a spus o magarie atat de mare, incat orice aparare a sa este dezonoranta. Respect pentru soldatii nostrii. Punct!

alex  •  25 septembrie 2016, 21:30

Datoria militarului este sa apere patria de pericole externe si INTERNE. Iar un asemenea (n-am cuvant care sa nu fie interzis aici pt a-l descrie pe acet Barbu) este un pericol la adresa sigurantei statului daca in mintea lui (si deci in activitatea legislativa) considera ca meseria lui e mai riscanta decat a unui militar pe un front activ. Cine altcineva ar fi fost mai indreptatit sa afirme ceea ce majoritatea populatiei gandeste ? Chiar am ajuns in stadiul in care a numi rahatul , Rahat sa fie o problema sociala mai mare decat a fi un imbecil total cu putere asupra destinelor a peste 20 de milione de oameni ? Domnule Tolontan, din cauza unui alde Barbu a avut loc revolutia de la 1989. Din cauza la alde Barbu a avut loc revolutia de la 1848. Din cauza lui alde Barbu armata romana era complet lipsita de echipament pe front in 1916. Cand vom inceta sa ne ascundem dupa puritanisme si pretentii de civilizatie cand noi avem de a face cu niste pradatori paraziti ce isi permit sa se considere "cei mai cei" membri ai societatii doar pt ca au pacalit niste vai-de-capul-lor cu 50 de lei pt un vot ? Sau revolutiile si revoltele sunt permise in secolul 21 doar cu acordul moral si etic al epigonilor presei romane ? Eu cred ca nu avem nevoie de lectiile dumnevoastra de morala inalta. Avem nevoie de mai multi angajati DNA si mult mai putini parlamentari.

Alin  •  25 septembrie 2016, 21:31

Este reprezentativa postarea pe profilul de feisbuc a unui maior fie el si cu 3 misiuni in Afganistan? Postările acide, amenințătoare, injurioase in rețele sociale ale unor militari au rămas fără niciun ecou. Pana azi. De ce e reprezentativ?

marius  •  25 septembrie 2016, 21:51

ok m-ai cenzurat! dar afirmatiile tale cu incitarea la violenta cine le cenzureaza??? RUSINE politruc al varanului!!!!!! unde e incitarea??? ai polite de platit sau datorii de onorat????

dan  •  25 septembrie 2016, 22:23

Sintem o tara in care hotia la nivel inalt este libera. Nu, nu sintem o tara libera si n-am fost niciodata. Sintem sclavi in propria tara sau avem "libertatea" de a fugi din propria tara fara sa mai fim impuscati. Multinationale, politicieni, securisti vor sa le fim sclavi sau *** pentru profitul lor. Asta e realitatea, ne aflam in plin razboi de exterminare iar cutitul a ajuns la os. Am facut doua campanii electorale in 2004 si n-am vazut politician grav stresat nici macar in ziua votului dar vad zeci de oameni sinucisi din cauza hotiei creditelor, mii de familii distruse in fiecare an din cauza *** facute cu buna stiinta de catre CNADNR, milioane de oameni cu probleme psihice din cauza vietii catastrofale in care traim si in care vinovatii sint politicienii, securistii si sefii de multinationale care au avut acces la putere in ultimii 26 de ani. P.s. barbu e ala care dorea festival cultural cu banii bolnavilor de SIDA?!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Donald  •  25 septembrie 2016, 23:01

politica este stiinta absoluta, in istoria omenirii exista doar cateva genii politice, nu exista in realitate nicio scoala care sa te invete politica. politica este cea mai importanta calitate dobandita a societatii umane.

Comentează