Medici de la Salvare: ”Pile care nu sînt cazuri sociale sînt duși cu ambulanța în străinătate pe bani negri”. Alis Grasu: ”Transporturile sînt făcute la cererea Ministerului Sănătății și cu aprobarea DSU”

Șoferi și doctori susțin că au fost puși de directoarea Alis Grasu să transporte pacienți ”din familia unui multimilionar, un mare avocat, un procuror și o persoană din conducerea unei mari firme private” deși nu erau nici urgențe și nici cazuri sociale

joi, 29 septembrie 2016, 1:40

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

 

”E timpul să se afle adevărul despre Ambulanță și să nu plătim noi, medicii, cazul Gyuri Pascu, iar conducerea să scape cu toate murdăriile pe care le face aici!”, spune un doctor.

Declarațiile de azi prin care conducerea îl sancționează pe medic au stîrnit reacții în Ambulanță.

”Medicul nu poate face dovada consimțământul pacientului pentru a nu fi internat. Acest caz va fi trimis către Colegiul Medicilor pentru a se vedea dacă nu este vorba și de malpraxis.În al doilea rând, au fost găsite nereguli în utilizarea truselor medicale pe care le avea echipajul la dispoziție” Alis Grasu, directorul Ambulanței

Ieri, cînd Gazeta a aflat despre prima ambulanță, trimisă la ora 3:26 la Gyuri Pascu și care i-a pus diagnosticul de ”atac de panică”, de fapt ziarul căuta altceva.

De cîteva luni, gsp derulează o investigație despre situația din Ambulanța București-Ilfov.

Potrivit unor mărturii din interior, confirmat de documente oficiale publicate de Gazeta Sporturilor pe 7 iulie 2016, instituția condusă de directoarea Alis Grasu a atribuit un contract de 2 milioane de euro pentru reparat mașini unei firme al cărui patron e prieten cu băiatul familiei Grasu.

Mai mult, banii plătiți de cetățeni pentru serviciul de urgență au fost folosiți pentru a acoperi creditul luat de firma privată de reperat mașini.

Conducerea a recunoscut contractele și le-a considerat normale și legale.

În ultima perioadă, ziarul urmărea confirmarea unor mărturii ale angajaților ambulanței care  susțin că ”din ordinul directorului Alis Grasu, ambulanța face transporturi în străinătate pe bani negri, pentru pacienți cu pile, în general oameni bogați sau cu mare influență”

”Este complet în afara legii să transformi ambulanța de 112 în taxi medical pentru oamenii care-și permit să-ți dea ție niște bani la negru plus să achite motorina și diurna” Angajați ai Ambulanței București Ilfov

Dialogul cu medicii și șoferii din Ambulanță s-a purtat la jumătatea lunii iulie 2016.

Pe 18 iulie am și trimis, oficial, întrebări pentru Ministerul Sănătății. Veți vedea răspunsul.

Imediat cum am expediat adresa la Ministerul Sănătății, cineva de acolo i-a comunicat lui Alis Grasu că ziarul caută informații despre transporturile de pacienți în străinătate.   În aceeași seară de iulie 2016, directorul a fost la Ambulanță și a cerut documentele ”ca să vadă care-i acoperirea în acte”, conform surselor.

”Da, m-am uitat pe documente pentru că mi s-au cerut de la Ministerul Sănătății situația acestor transporturi. De altfel, Ministerul Sănătății știe foarte bine despre aceste transporturi, care se fac la cererea sa și cu aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență”, a declarat ieri ziarului directorul Alice Grasu.

În ultimele două luni, am continuat verificările și discuțiile cu oamenii din Ambulanță.

”Tot ce face conducerea Ambulanței în aceste zile e să arunce vina pe medic. Iar protecția de care se bucură Alis Grasu vine inclusiv din acest gen de transport privilegiat” Doctor de la Ambulanța București-Ilfov

Astăzi publicăm povestea acestor transporturi speciale și răspunsul autorităților.

Doar primele două întrebări sînt puse surselor ieri, după moartea lui Gyuri Pascu. Restul discuției cu sursele datează din iulie. Azi am obținut și reacția detaliată a lui Alis Grasu, directorul Ambulanței.

Șofer pe Ambulanță: ”Sîntem puși să facem aceste transporturi care pot fi ușor depistate pentru că drumul cu GPS-ul pînă la graniță nu poate fi șters. Apoi, GPS-ul se întrerupe”

-Ați decis să dezvăluiți publicului lucruri din Ambulanță. De ce?
După cum v-am spus încă de acum două luni, de când a venit Alis Grasu ca șefă anumiți șoferi de încredere, selectați de directoare, fac transporturi externe cu pacienți. Acești pacienți fie sînt duși la tratament în străinătate, fie sînt aduși de acolo. Înțelegem că ați folosit timpul ca să confirmați ceea ce v-am zis. Acum vedem cum, în cazul Gyuri Pascu, directoarea aruncă totul pe medic, spunînd că ”actul medical este 100% răspunderea medicului” și că astea sînt resursele. Păi dacă resursele nu sînt puse să facă lucruri pentru pile, poate că rămîn mai multe pentru pacienți, nu?!

-Ce v-a deranjat atît de mult în reacția conducerii Ambulanței la cazul Gyuri Pascu?
-Felul în care a înțeles să se apere, ideea comunicată publicului că ce poate face ea?! Ambulanța a ajuns loc de afaceri private asta s-a întîmplat și acest lucru demotivează oamenii și pune în pericol pacienții.

-În ce fel se fac transporturile despre care vorbiți? Și de ce le numiți secrete?
-Tariful perceput este, de exemplu, la o Ambulanță de tip C, 2.000 – 3.000 de euro. Sînt secrete pentru că un om obișnuit nu știe de ele. Traseele mașinilor nu pot fi justificate. Iar banii se dau cash direct la directoare, fără ca șoferii sau eventualul asistent sau medicul însoțitor să îi vadă.

”Întrebarea mea publică este următoarea: știe un pacient obișnuit din România că poate să folosească Ambulanța publică pentru a fi transportat în străinătate? Nu știe, pentru că nici nu e legal! Ambulanța e concepută ca serviciu să fie folosită pe teritoriul României. Toate cazurile speciale se rezolvă pe sub mînă!” Șofer din Ambulanța București-Ilfov

-Cine sînt beneficiarii?
-Oameni cu bani și influență. Unul dintre primii cinci avocați ai României. Cineva din procuratură. Tatăl unui multimilionar. Pila unui șef de mare companie privată din România care are influență la stat. Sînt cîteva exemple. Ce fac ei? Apelează la un serviciu al statului, pe care-l plătesc mai puțin decît ar plăti o ambulanță privată. Numai că ambulanțele publice nu au voie să facă transporturi decît dacă sînt urgențe sau cazuri sociale. Două cazuri cred că au fost sociale din cele pe care am fost puși să le transportăm!

13 transporturi speciale au fost făcute în ultimii trei ani, potrivit lui Alis Grasu

-Care sînt țările unde dumneavoastră și colegii ați făcut transporturile?
-Grecia, Germania, Italia, Austria, Turcia, Grecia, Bulgaria. La AKH din Viena s-a mers de mai multe ori. Ultimul transport de care știm a fost făcut în luna iunie a acestui an. Destinația a fost Szeged, Ungaria.

-Și cum se justifică în acte?
-Asta nu știm noi, vă dați seama. Noi sîntem puși să le facem. Uneori, ni se dă diurnă, alteori nu. Mai luăm un ban sau nu, depinde de caz. Cine le acoperă și cum, nu știm. Oricum e ciudat pentru că majoritatea mașinilor noastre sunt dotate cu GPS, care se întrerupe la ieșirea din țară. GPS-urile noastre merg pe GSM și noi n-avem roaming tocmai că nu sîntem prevăzuți să facem aceste curse. Cum se justifică diferența de kilometri care apare din momentul ieșirii din țară și momentul întoarcerii în țară? Aceste probleme pot fi ușor de depistat din fișele de parcurs ale șoferilor  și mașinilor.

”Oricine ia fișele de transport ale ambulanțelor pentru aceste transporturi speciale poate vedea din GPS că mașinile merg pînă la graniță și apoi traseul se întrerupe. Drumul pînă la graniță nu e nici el trecut în fișă că nu e vreun transport intraspitalicesc normal” ”Dacă cineva vrea, va descoperi repede. Iar sistemul 112 e conceput ca să nu poată fi șterse înregistrările cu GPS-ul mașinilor. Doar STS ar putea să le modifice, dar oricîți prieteni are doamna Alis Grasu nu cred că face cineva din STS asta!” Angajați ai Ambulanței București Ilfov    

-Încă o dată, de ce nu e totul legal?
-Cum să fie legal? Ambulanța este un serviciu strategic! Dacă se ocupă cu transportul peste granițe să dea un anunț public! Ca să beneficieze orice român. Dar asta evident că nu e posibil. Pentru că există un anumit număr de mașini care trebuie să rămână pe poziții în cazul unei calamități, accident colectiv etc. Orice ambulanță care părăsește municipiul București înseamnă o ambulanță în minus care să răspundă apelurilor de urgență. De altfel, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București nu decontează transportul.

-Și nu există și situații în care s-au făcut legal?
-Doar în cazuri de accident colectiv, cunoscute de toată lumea. Cum au fost cele de la accidentul grav din Muntenegru (autocarul răsturnat în râpă) și Colectiv. Vă rog frumos, nu vă mai faceți că nu înțelegeți! Nu la aceste cazuri ne referim. Ne referim la cele păstrate în secret pentru public, care nu are acces la acest serviciu.

40 de ore durează un transport dus și întors secret pînă la AKH Viena, spital unde aceste drumuri sînt cele mai multe, potrivit celor care au fost puși să le facă

Medic: ”Am dus un pacient care nu necesita asistență medicală”

-Ne puteți relata un caz de transport special pe care să-l fi însoțit dumneavoastră, ca medic?
-Am fost pus să duc în Occident un pacient care nu necesita asistență medicală, nu era un caz grav. Acest transport reprezintă un serviciu medical la negru, este un Taxi 112. Ca să le justifice pe hîrtie, colegii mei șoferii primesc ore suplimentare, că au mai făcut o tură suplimentară.

-Și mai apoi?
-La întoarcere adus din altă țară o pacientă aflată în stare critică; era vorba despre o femeie a cărei familie nu mai putea suporta costurile de spitalizare la o clinică privată din capitala Austriei și a decis să o aducă în țară.

Și nu e normal să o fi adus dacă era în stare critică?
-Nu, pentru că pacienta nu părea a fi un caz social, de familie săracă.

Cum ați decontat?
-Nu am văzut bani, nu am identificat modul în care erau plătite serviciile. A trebuit să dormim o noapte pe drum. Am venit cu toate facturile de acolo (hotel, vignetă, autostradă etc) și le-am predat la Ambulanța București spre decontare.

-Și cum ați fost recompensați de către conducere?
-Nu am primit diurnă pentru acest transport, nici eu și nici șoferul, ci doar ni s-au plătit orele suplimentare.

-A fost singurul transport?
-Nu. Eu am făcut mai multe. Astfel de transporturi se fac frecvent.

”Pe vremea sa, de cîteva ori pe săptămînă Nicolae Bănicioiu era în biroul lui Alis Grasu. Sub ministeriatul lui la Sănătate s-au făcut cele mai multe transporturi speciale” Angajat al Ambulanței București-Ilfov

Reacția autorităților: Casa spune că nu decontează aceste transporturi, iar Ministerul precizează că pentru Ambulanță ”aria de competenţă este, în principiu, stabilită în limitele teritoriului naţional”

Contactată de ziar, Casa de Asigurări pentru Sănătate a Municipiului București a precizat că ”Finanțarea serviciilor de ambulanță se asigură din bugetul de stat și nu din fondul de asigurări sociale de sănătate”. 

Întrebat în ce condiții un cetățean român poate solicita un transport în străinătate cu ambulanțele publice, Ministerul Sănătății a întrebat Departamentul pentru Situații de Urgență și a primit următorul răspuns:

”Transportul medical asistat reprezintă una dintre misiunile principale de asistenţă medicală reglementate în competenţa serviciilor publice de ambulanţă din România, astfel cum rezultă din prevederile art. 112 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Misiunile de transport medical asistat în afara graniţelor tării (inclusiv de repatriere) se desfăşoară în cazuri umanitare sau în cazuri în care salvarea vieţii pacientului depinde de tratamentul primit într-un alt stat, pentru a asigura cetăţenilor beneficiul efectiv al dreptului la ocrotirea sănătăţii, respectiv pentru a asigura îndeplinirea obligaţiei fundamentale a statului de a garanta accesul la asistenţa medicală necesară, în conformitate cu  prevederile art. 34 din Constituţia României, republicată.

Ţinând cont de faptul că serviciile publice de ambulanţă sunt finanţate integral de la bugetul de stat, conform art. 100 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, precum şi de faptul că finanţarea acestora are în vedere desfăşurarea activităţilor în aria de competenţă care este, în principiu, stabilită în limitele teritoriului naţional, costurile implicate de deplasările executate în afara teritoriului naţional (de la trecerea graniţei până la  reîntoarcerea în ţară ) sunt suportate de către pacient.

Aceste costuri reprezintă contravaloarea combustibilului consumat şi, după caz, a costurilor implicate de necesităţile de cazare sau de diurnă legală a echipajului, calculată conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile art.62 alin. (2) din Legea nr. 500 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, sumele astfel rambursate de pacienţi se fac venit la bugetul de stat.

În acest sens, precizăm faptul că, în situaţia unor  cazuri extrem de grave sau în cazuri sociale, în care pacienţii se află în imposibilitatea suportării costurilor, transportul medical asistat se poate desfăşura şi fără rambursarea  cheltuielilor”.

Alis Grasu: ”Noi le recomandăm oamenilor să meargă la firmele private, dar unii nu-și permit”

Discuția cu directorul Ambulanței începe printr-o întrerupere.

Sună telefonul.

agerpres_8910124 Alis Grasu

Alis Grasu ascultă amabilă și apoi răspunde: ”Ambulanța publică nu este un mijloc de transport pe bani”. 

Apoi se întoarce către ziarist: ”Un pacient dorea să-și plătească drumul între două spitale din țară la cererea lui”.

Chiar despre asta este dialogul. Cum și pentru cine a ajuns ambulanța publică un mijloc de transport pe bani, de vreme ce oricum îl plătim, dar nu ca să fie taxi.

– Doamna manager, este adevărat că Serviciul Ambulanță București-Ilfov oferă servicii de transport asistat medical în afara granițelor țării?
– Da, dar foarte rar și numai cu acordul Departamentului pentru Situații de Urgență la cererea Ministerului Sănătății sau în cazuri de pacienți care trebuie repatriați. Dar repet, sunt foarte rare.

– Cât de rare?
– De exemplu, în ultimii trei ani, în jur de 13.

– Noi avem informații că sunt mai multe. De exemplu, doar în acest an s-au efectuat cel puțin șase astfel de transporturi.
– Știu de cazul din Szeged.

– Au mai fost în Bulgaria, la Geneva și în Turcia.
– Din Bulgaria am adus o familie care a suferit un accident rutier.

-Spuneți că aceste cazuri vă vin de la Ministerul Sănătății. Cum?
-Prin adrese. Sau de la DSU, care le aprobă. Sau au venit oameni care au depus cereri aici, la secretariat, la noi. Noi le recomandăm oamenilor să meargă la firmele private, dar unii nu-și permit.

”Niciodată nu m-a interesat starea materială a pacienților. Nici măcar numele lor. Nici vorbă să iau bani!” Alis Grasu, director Ambulanța București

– Angajați ai Ambulanței ne-au mărturisit că aceste transporturi au început să fie făcute din 2005, dar s-au înmulțit din 2010.
– Până în 2013, Ambulanța a avut venituri proprii, chiar cinci milioane de euro, și ne-am permis să oferim aceste servicii pentru cazuri umanitare sau sociale. Din 2013, de cînd am trecut la Ministerul Sănătății și nu mai avem venituri proprii, pacientul suportă cheltuielile cu cazarea și motorina din străinătate. Noi nu avem tarife.

-Susțineți că e vorba de cazuri umanitare sau sociale. Angajați ai dumneavoastră ne-au spus că doar două dintre ele au avut acest caracter, majoritatea implicând pacienți cu venituri mari! Oameni de afaceri, avocați.
– Eu nu am vorbit niciodată cu pacienții, nu știu cine sunt. Cu unii am vorbit la telefon pentru a stabili cu echipa puncte de comunicare. Atât. Iar să știți că în cazul Gyuri Pascu medicul a făcut erori pe care Comisia de Disciplină a Ambulanței le-a sancționat. Și am trimis cazul către Colegiul Medicilor. Unde e eroarea managerială?

”Văd că urmăriți să găsiți o eroare managerială. În cazul Gyuri Pascu nu am nici o vină, nu a existat nici o eroare managerială” Alis Grasu, director Ambulanța București

Doar două cazuri au fost umanitare

Surse din interiorul Ambulanței București-Ilvov susțin că au existat și două cazuri umanitare: un angajat de la stația de Ambulanță din sectorul 3 a suferit un infarct și a fost transportat la o clinică în Germania pentru că se impunea un transplant de cord. „Din păcate, acesta a murit. Al doilea caz este un copil de la Cluj care avea nevoie de transplant de plămâni”, au spus sursele.

 

Citește și alte dezvăluiri despre Ambulanța București: 

CUPRINS: AICI ai toate capitolele din investigația GSP în Sănătate

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Vlad Tepes  •  29 septembrie 2016, 13:59

sistem medical la pamant, corupt si primitiv, Romania este tara unde trebuie sa existe politie la politia politiei, insa chiar si asa, la final tot ne vor fura unii

Sore  •  29 septembrie 2016, 13:59

asta nu e nimic...altii se plimba cu elicopterul la "cererea familiei" http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fiul-manelistului-nicolae-guta-implicat-intr-un-accident-si-dus-la-spital-starea-grava-in-care-se-afla-cealalta-victima.html Referitor la aceasta stire am cerut la DSU sa confirme sau sa infirme daca pacientul Guta care se afla in stare stabila, cu fractura la picior, a fost dus la cererea familiei cu elicopterul la un spital privat. Bineinteles ca nu am primit nici un raspuns. Poate ii intrebati si dvs

marian  •  29 septembrie 2016, 14:09

Bun. Publicati cu subiect si predicat cine, cand si in ce conditii medicale a beneficiat de aceste transporturi considerate a fi ilegale. De asemena, pe baza caror documente medicale au fost acceptate de Serviciul de Ambulanta transporturile incriminate, ce sume au platit pacientii respectivi (familiile acestora) si ce documente s-au eliberat pentru sumele de bani astfel incasate. Daca vreti sa faceti o ancheta corecta si convingatoare aratati ce alternative de rezolvare a transportului ar fi existat si, mai ales, care a fost utilitatea finala a transporturilor efectuate. Nu va cere nimeni sa va devoalati sursele, stiu ca sunteti sensibili la acest subiect, dar daca nu veniti cu exemple concrete si detaliat explicate inseamna ca sursele dvs. nu sunt altceva decat niste delatori.

o femeie  •  29 septembrie 2016, 14:12

nu am putut citi tot. Ma intreb cate ilegalitati mai puteti descoperi in domeniul asta. Cata rabdare si tarie si sange rece mai aveti sa le cautati si sa le analizati. Eu am obosit (moral) doar citindu-le, doar stiind ca oameni in jur sunau dupa ambulanta in Bucuresti si le venea in cateva ore, deseori prea tarziu. Va felicit si admir - sunteti mai rezistent ca mine.

Flora UK  •  29 septembrie 2016, 14:15

Este incredibil protocolul precar al medicilor de pe Ambulanta . Poate ca exista dar nu este aplicat . Am ascultat explicatiile si pasii pe care ii face un medic de pe Ambulanta in momentul in care este trimis la o adresa . Nu pot sa cred ca doar un cadru medical intra la adresa respectiva ,carand doua genti cu echipament medical . Ca medicul pleaca urechea la cei din preajma bolnavului fara sa verifice istoricul medical al celui aflat in suferinta .Nu cere bilete de iesire din spital , nu intreaba de ce boli a suferit sau sufera, nu verifica daca a luat tablete sau daca are un tratament medical . INCREDIBIL !!!! Sa va spun cum merg lucrurile in UK.: Suni la 999 ,ceri Ambulanta : iti spui numele,adresa si motivul pt care ai sunat ,descriind simptomele ,de cand a inceput sa se simta rau , starea in care se afla cel aflat in suferinta ( cum respira, lividitate, daca ai incercat sa iei pulsul,tensiunea ,etc). Nu uitati ,intre timp Salvarea este spre locuinta , dar dispeceratul incearca sa afle cat mai mult posibil ,pt a ajuta paramedicul sa aiva o imagine cat mai clara a celui pe care il va investiga . Cel mai important : Dispeceratul intreaba istoricul medical , daca este pe un tratament medicamentos ,daca a a mai avut asemenea probleme , lucruri extrem de importante pt un diagnostic corect . Diabetul ,probleme cardiace ? 99% dintre cei care cheama Ambulanta sunt dusi la A&E ( URGENTA ) ,pt mai multe investigatii . Paramedicii ( intotdeauna 2 , niciodata unul ),consulta bolnavul ,folosesc aparatura adusa cu ei , pun intrebari ( repeti din nou ceea ce au aflat deja ,dar vor sa fie convinsi ,verificand bilete de iesire , prescriptii medicale ,daca au timp ,daca nu vor sa vada ce medicamente ia sau a luat in trecut ...si nu parasesc locuinta pana nu sunt siguri ca au facut tot ce a depins de ei ( folosind aparatura in totalitate ),pt a pune un diagnostic corect . Parerea familiei , conteaza dar si ceea ce declara trebuie sustinut cu dovezi . Daca considera ca e nevoie de mai multe investigatii: cardiacii, diabeticii, cei cu lovituri la cap ( astia obligatoriu sunt dusi la spital pt un scan ),de obicei ajung la Spital . Daca pacientul refuza sa fie luat la spital ,va semna pe propria raspundere , astfel ca cei de pe Ambulanta nu vor mai fi trasi la raspundere in cazul in care apare o ....nenorocire . Inainte de a pleca : paramedicii completeaza un formular( dublu exemplar ) in care apare starea pacientului la sosire , tot ceea ce au investigat la locuinta pacientului , starea pacientului la plecare si semnatura : a celui care a complectat raportul si a celor prezenti care sunt luati drept martori . Mai nou totul se face electronic si toate aceste formulare intra automat in fisa medicala a pacientului ( nimic nu se pierde ). Cum s-a procedat in cazul lui Gyuri Pascu ,este strigator la cer ... Da ,respecti dorinta pacientului si a familiei ,dar tu ca medic in momentul in care intri in acea locuinta si incepi investigatiile esti RESPONSABIL de viata celui pe care il investighezi , cu mare atentie si seriozitate . Nu ai aparatura suficienta ? il duci la spital . Refuza spitalizarea ? Il pui sa semneze ,dar nu inainte de a explica riscurile la care se supune . Semneaza ? Asta e ...dar tu ca medic esti acoperit si sti ca ai facut tot ceea ce a tinut de tine . Dragi medici romani,cand ajungeti in tari ca SUA, Anglia, Franta,Germania sunteti ffff profesionali, urmati protocoale .. De ce nu sunteti profesionali si in tara in care v-a format ca medic ,de ce in Romania unii dintre voi merg pe ideea des intalnita ....lasa ca merge si asa .

Belisarius  •  29 septembrie 2016, 14:26

Coruptzie. La ambulnatze la fotbal la mai tot ce nu este curatzat.

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 14:29

@marian: toate aceste date trebuie sa fie facute publice de catre Ministerul Sanatatii. Cu cel mai senin ton din lume ne solicitati noua sa facem ceea ce trebuie sa faca ministerul, ambulanta si DSU :-) Nu e OK. Ei au o problema, pentru ca medicii si soferii povestesc toate aceste lucruri, ambulanta nu e conceputa sa faca transport cu bani pentru oamenii influenti, MS are grija de banii publici, e datoria lor sa lamureasca lucrurile. Presa nu inlocuieste autoritatile acolo unde ele esueaza sa serveasca cetateanul. Presa doar spune cetateanului si autoritatilor cum stau lucrurilor din cite perspective poate aduna.

ion  •  29 septembrie 2016, 14:36

domnule Tolontan, sistemul , nu doar servicul de urgenta, sitemul de sanatate d ela noi, are 2 mari probleme. prima, sistemul si vorbesc de partea administrativasi minister, reprezinta cadrul medical, indifernet ca e medic, paramedic sau asitent, ori pacientul... daca reprezinta cadrul medical, e ok, o face cu succes. a doua problema, trateaza episodul de boala sau pacientul? importul de politici de decont sanitar de tip anglosaxon, face ca sistemul sa trateze episodul, in beneficul big pharma si detrimentul pacientului, iar aici pot argumenta, insa ca sa nu ocupam spatiul, blocarea medicamentelor generice face diferenta. pe cale de consecinta, dublarea in cazul culpei medicale a institutiilor statului de drept, prin organisme de breasla, blocheaza accesul real in justitie , al pacientului. pe de alta parte faptul ca fondul asigurarilor de santate de stat este nationalizat si nu este un fond public privat ( ca si structura de proprietate) , fond cumulativ , unde pacientul cotizant sa aiba un drept real dew dispozitie face ca toata aceasta discutie sa fie asemni leganatului unui copil mort, de teama ca acesta va plinge.

Boby  •  29 septembrie 2016, 14:42

Roamingul in UE pentru GPS costa doar 1-2 euro pe luna. GPS-urile consuma f putine date. Deci, toate ambulantele care ies din tara ar trebui sa aiba roamingul activ pt GPS, sa stim si noi pe unde merg si ce fac. Restul explicatiilor sunt penibile. Ar trebui sa existe date clare, publice, cu nume si prenume pacient, distanta, tara, suma achitata. Oricum, la cum vin ambulantele in Bucuresti, nici o suma nu justifica indisponibilizarea unei ambulate pentru cateva zile doar pentru un om cu bani, care ar putea sa ia o ambulanta privata. Un prieten a chemat acum o luna o ambulata la ora 17, pentru ca fratele lui avea o criza, cu dureri abdominale puternice. Salvarea a venit dupa 3.5 ore. Asta e ritmul, mori cu zile. Demisia, doamna Alis Grasu. Stiti de ce ? Pentru ca ati incercat sa ne ascundeti adevarul in cazul lui Gyuri Pascu. Abia dupa ce s-a aflat in presa, ati iesit cu un comunicat. Demisia sau dati-o afara cu forta, doamna Grasu nu merita un astfel de post.

Simplu  •  29 septembrie 2016, 14:45

Clasa asta politica de doi lei a politizat toate institutiile statului pentru a se folosi de ele ca de servitorii lor personali. Scoli, spitale, sport, etc. - totul absolut totul politizat pentru ca ei, acolitii lor, rudele lor sa aiba privilegii comparabile cu curtile regale ale evului mediu cand o mana de oameni foloseau discretionar toate resursele tarii. Pana cand nu ii vom alunga pe ei si acolitii si odraslele lor care ne dispretuiesc si ne rad in fata la orice coloana pe care o depasesc nu vom avea o tara libera in care copiii nostri sa aiba sanse sa se dezvolte si sa creasca normal - adica sanatosi, normali la cap si cu sanse profesionali. Nu putem sa ne mai acceptam statutul de sclavi ai aceste clase politice. Caci asta suntem si sunteti acum, make no mistake.

JamesBond  •  29 septembrie 2016, 14:52

Initial voiam sa scriu foarte mult, dar modul de operare este similar cam prin orice spital in Romania. Ca sa va dau un exemplu, o cunostinta, este medic inca rezident pe boli infectioase, la un spital important. Orice problema de ordin administrativ, care ar putea atrage o imagine proasta asupra institutiei, ii este aruncata in spatele medicului, incepand, de la refuzul de internare al unor persoane importante care mai si cheama televiziunea, culminand cu amenintari si batai in camera de garda. Pentru cazurile cu adevarat grave, nu exista posibilitatea de internare, deoarece sunt niste persoane importante la rand. De asemenea, medicatia nu este tinuta sub atenta supraveghere situatie identica cu cea de la ATI Sf. Pantelimon. Sistemul este imbacsit, si nu cred ca vreun manager de institutie publica de sanatate nu a incasat o spaga vreodata in viata lui. Din aceasta cauza, foarte multi medici pleaca si vor pleca din ce in ce mai multi. Aceasta cunostinta mea, lucreaza cu pacienti care au HIV, dar recent a primit spor de 100%, dupa niste scandaluri interne(desi legal, oricine are de-a face cu HIV-isti, are normal acest spor, culmea chiar asa scrie si in lege). Sper sa existe putere in a continua aceste investigatii, deoarece, ce s-a intamplat la biocide, apoi la ambulanta, nu sunt cazuri singulare in Romania din pacate!

mihai  •  29 septembrie 2016, 15:01

Domnule Tolontan sa stiti ca e legal. Serviciul de ambulanta are voie sa presteze servicii contra cost. cum au voie si spitalele. problema apare cand serviciile contra cost nu-ti mai permit sa desfasori activitatea principala. Doar SMURD-ul nu are voie nici macar sa iasa din Judet. Si nici transport decat exclusiv in tara din si catre spitale publice.

Cristian  •  29 septembrie 2016, 15:33

Mulțumim, Cătălin!

stalky  •  29 septembrie 2016, 15:36

Doamne ce-am ajuns.Acum se stia ca Romania e plina de borfasi da parca nici chiar asa,mai frate.E pandemie de borfasi in Romania.Deschizi televizorul,dai de borfasi,ziarele,revistele la fel.Mediul online geme de ei.Undele radio pline si ele.Unde privesti si asculti numai borfasi frate.Suntem cei mai buni la productia de borfasi.Ii producem pe banda rulanta.Deznodamantul?Intr-o buna zi ne vom uita pe harta Europei si nu vom mai gasii Romania.De ce? Au furat-o .......cu totul.

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 15:37

@mihai: "Problema apare cand serviciile contra cost nu-ti mai permit sa desfasori activitatea principala". Exact. Aveti dreptate. Si ca sa limitezi servicile contra cost (cost mai mic decit la privati) aplici o selectie. Cind din selectie rezulta ca majoritatea cazurilor sint ale oamenilor influenti inseamna ca e o problema, pentru ca intr-un esantion normal de pacienti nu pot rezulta 80% oameni cu putere, bani, influenta.

bg  •  29 septembrie 2016, 15:42

Sunt de acord cu Simplu si JamesBond. Si eu am devenit STAN PATITUL dupa ce am apelat (in mai 2015 - Ministru Banicioiu) la serviciile medicale ale Sistemului de Asigurari Sociale de stat pentru ca sunt bugetara si platesc de cand ma stiu CAS. Cand am depus o sesizare la M.S. privind incalcarea grosolana a drepturilor mele de pacient asigurat si am relatat manoperele medicale care puteau sa imi puna viata in pericol, mi s-a raspuns ca nu este de competenta MS sa solutioneze petitii si sa ma adresez DSP-ului. Bine, dar eu (in naivitatea mea) nici nu ceream nimic pentru mine (daune), decat ca alti pacienti sa nu mai treaca prin ce am trecut eu. Ce fel de Minister al Sanatatii este asta care face "reforma sanitara" de dragul reformei si nu are nevoie de Feed-back? Pur si simplu nu il intereseaza ce efecte produc in populatie masurile luate de el. Cuvintele existente in limba romana au devenit prea blande pentru a califica faptele incriminate...

Stefan  •  29 septembrie 2016, 15:45

Si acum urmeaza din nou replicile de genul de ce aruncati cu noroi in sistemul medical, ce aveti cu doctorii, ce aveti cu ambulanta, sunteti corupt, rau voitor, habar nu aveti cate sacrificii fac managerii de spitale, bla bla bla. Prima reactie oficiala? Totul a fost legal, totul e corect, totul are acoperire. Surprins? Nu, as fi fost surprins sa iasa cineva in fata cu demisia si cu recunoasterea faptelor.

unu  •  29 septembrie 2016, 15:50

Smurdul merge la petreceri private in care oaspetii *** Daca ai bani, orice e posibil. Despre ce vorbim??? Sunt N cazuri de persoane bogate care beneficiaza de servicii moka si servicii scumpe, inclusiv trimiterea la spitale din afara tarii pe bani publici in conditiile in care au boli in faza terminala si altii saracii, nici de ser fiziologic nu beneficiaza gratuit. Tipa asta trebuie demisa daca mai exista vreo indoiala. La ea nu e o problema de management. e o problema de coruptie si nesimtire daca nu stie. Pana cand o toleram? Regula e ca daca mirosi usturoi, pleci. Daca dl Pascu nu avea o "moarte suspecta", nici nu am fi aflat ca mai fusese o ambulanta la el acasa. Credeti ca la medico legal nu s-a gasit diazepam si s-au intrebat aia ce e asta?!? D-asta avem ce si povestii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 15:53

@Stefan: ati sesizat bine modelul. Replica "Totul a fost legal" in fata acuzelor oamenilor din sistem, ca ei au insotit acei pacienti, nu noi, este primul pas al reactiei. Apoi vor spune, nuantat "Ce sa facem daca legea ne permite", apoi vor spune "Nu prea e normal, dar asa e legea" si, in functie de cum merge cazul, de implicarea celor care vor sa se afle adevarul, se ajunge acolo unde au ajuns si celelalte cazuri. In ceea ce ne priveste, vom merge pina la captul informatiilor.

lord belial  •  29 septembrie 2016, 15:55

si noi ne rugam de ambulante sa vina sa ne ia muribunzii din case. ****** *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  29 septembrie 2016, 16:13

Este legal...legea ne permite...asa este legea... Bine, dar legile sunt facute de oameni pentru oameni, sau la noi legile sunt numai pentru anumiti oameni. Tradare sa fie, dar s-o stim si noi! Noi toti sa cerem schimbarea legii daca nu este buna. Si ne mai numim democratie (demos=popor, cratos=putere) si europeana. Cred ca Romania a gresit continentul. A, nu, m-am razgandit, mai bine ii luam frumusel pe cei care au conceput-o si o sustin si ii ducem undeva departe sa traiasca ei in ea, ca tot le place. Noua nu ne place.

marianmm  •  29 septembrie 2016, 16:16

Doamna Grasu este o mincinoasa cronica, isi apara colegii si atunci cand merita, dar si cand nu merita! Un singur exemplu-in 2015, la un centru de echitatie din Ciorogarla, un copil aruncat de cal, in stare grava. S-a sunat la 112 dar ambulanta a sosit la 50 de minute de la primul apel, copilul decedand ulterior. Doamna manager a iesit pe posturile publice de televiziune, declarand cu nerusinare ca ambulanta a ajuns in 15 minute de la primirea apelului. Nu stiu de ce nu a preluat initial SMURD-ul apelul, dar asta e alta poveste. Se poate verifica, a fost multa lume de fata.

cezar  •  29 septembrie 2016, 16:22

Foarte interesant, domnule Tolontan!Ar fi interesant de aflat si ce căuta elicopterul SMURD in Republica Moldova.Vorbesc de acela prăbusit in accidentul in care a murit intreg echipajul!A fost o tacere foarte suspecta pe aceasta tema...

Stefan  •  29 septembrie 2016, 16:29

Mda, cred ca au un ghid practic cu pasii de urmat in caz de acuzatii de incompetenta/coruptie, si pasii enumerati de dumneavoastra fac parte din el. Demisia e probabil ultimul capitol al indreptarului. Macar buldogul a demisionat, nu ca as fi un fan al lui. In rest, tre sa le pui pistolul la cap, metaforic vorbind, ca sa isi dea demisia vreunul. Trag matza de coada pana cand nu mai au ce sa faca decat sa demisioneze.

Adriana  •  29 septembrie 2016, 16:49

Anul trecut cand am avut nevoie de ambulanta avand un bolnav grav in casa (care a si decedat) am intampinat urmatoarele situatii: - salvarea nu a vrut sa ne transporte la spitalul indicat de medicul de familie cu toate ca diagnosticul era de cancer ne-a dus la un spital (Sf. Ioan) care nu are acest profil, ca urmare ne-am plimbat degeaba cu masina fiindca doctorii au refuzat sa-l ajute. - am avut nevoie de RMN si am chemat salvarea fiindca persoana era nedeplasabila si ne-au last pur si simplu in strada acolo, fara sa mai astepte, cu toate ca aveam programare si nu dura decat 10 minute. Am fost intr-o situatie f. grea fiindca cei de acolo nu aveau targa unde sa astepte urmatoarea salvare. Pacientul nu putea sa stea decat culcat deoarece tumorile le avea bazin si zona inghinala. Sunt bani cheltuiti degeaba fiindca au niste protocoale mizerabile. Dai telefon si spui ca ai un bolnav netransportabil. Vine intai o salvare doar cu sofer. Apoi cand constata ca nu-l poate transporta singur (etaj, greutate etc.) cheama smurdul care are personal dar nu are medic care sa supravegheze starea pacientului. Domnule Tolontan mai e o problema grava pe care vreau s-o semnalez (am scris si la ministrul sanatatii) bolnavii incurabili in ultima faza nu primesc medicamentele contra durerii decat personal. Nimeni din familie sau apartinatori nu are dreptul sa ridice reteta cu toate ca pacientul este luat in evidenta si se stie ca este in ultimul stadiu. Trebuie lat in pat sa-l transporti la policlinica. Sotul meu a murit intr-o duminica a treia zi de craciun, cad totul a era inchis. Durerile mai au inceput chiar in ziua de craciun. S-a stins in chinuri groaznice fara nici un ajutor. Pana a intrat in coma a urlat ca un animal de durere. L-am dus la spital in noaptea aia si nu l-au ajutat. Mi-au spus ca nu se vine la spital doar ptr. ca ai dureri, si oricum ei nu au asemenea medicamente. Poate dumneavoastra puteti sa interveniti sa se schimbe legea asta inumana iar familia sa aibe medicamentele in clipa cand se declansaza durerile. Cu Multumiri.

Luca  •  29 septembrie 2016, 16:58

Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Kovesi , ca doar ea ne mai poate scapa de caracatita psd (in primul rand) , pdl si pnl ! Ar trebui sa ii facem o pagina de facebook pt sustinerea lui Codruta .

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 17:12

@Adriana: vrem sa fim sinceri. Noi, ca jurnalisti, nu intervenim. Nu vorbim cu autoritatile ca sa se intimple ceva. Noi scriem ceea ce aflam, se verifica si e relevant pentru vietile oamenilor.

lord belial  •  29 septembrie 2016, 17:40

@tolontan _ voi, ca ziaristi, mergeti la spitalele de stat din romania sa va tratati? ca va vad foarte civilizat si impaciuitor, aproape un arbiter elegantiae. *** *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vhalipa  •  29 septembrie 2016, 18:15

Din Prospectul DIAZEPAM, Fiole - Reactii adverse: ...... Injectarea i.v. (mai ales cand se face repede) poate fi cauza de deprimare respiratorie marcata (sunt necesare mijloace pentru asistarea respiratiei). - Contraindicatii....Stari comatoase, colaps, miastenie grava, alergie specifica; .... doze mici la cerebrovasculari, in insuficienta cardio-respiratorie, la batrani si la debilitati; injectarea nu este recomandabila in caz de insuficienta respiratorie decompensata si impune multa prudenta la bolnavii cu ateroscleroza cerebrala avansata si la cei cu insuficienta respiratorie cronica. ...... forma injectabila nu se amesteca cu alte medicamente si nu se adauga solutiilor perfuzabile i.v..

Robert  •  29 septembrie 2016, 18:16

Acest ARAFAT , pe care il tot canonizati am constatat ca , secretar de stat sau nestat ce e el , aceasta functie mai degraba reprezinta o afacere cu statul , ca decand e secretar din ala nu a facut nimic doar a bagat pe gatul romanilor acele ambulante SMURD , care se repara in regim propriu de multe ori de catre ISU , ca nu are bani pentru reparatii in servisuri , si masinile au 300000 de km facuti in 3 ani si sunt vai de mama lor , bani de reparatii nu au dar de cumparat ttablete au . Nu vi se pare ca suna a afacere ?

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 18:48

@lord belial: m-am operat de inima la timisoara, la spital de stat. E foarte interesant, fara ca sa fie o noutate, ca tu ne consideri impaciuitori, iar altii agresivi.

taxi ambulanta  •  29 septembrie 2016, 19:05

nu e aceeasi sefa de la ambulanta despre care scriati ca a decis sa repare ambulantele pe pile la firma fiului ei sau ceva de genul asta?

Visan Sorin  •  29 septembrie 2016, 19:43

Acuzatii fara sustinere. Atacati si distrugeti tot ce inca mai merge in tara ...... *** .... Se pare ca omul are o tinta preferata......sistemul de sanatate... Ce e rau in faptul ca romanii aflati in spitale prin strainatate sunt repatriatii ? Pentru un asigurat roman aflat la terapie intensiva intr-un spital din strainatate, statul roman plateste circa 1800E pe zi de spitalizare iar bolnavul are o coplata de circa 200 E pe zi. Pentru toata lumea e un avantaj ca exista acest serviciu de transport medical , mai ales cand este platit de apartinatorii bolnavului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Robert  •  29 septembrie 2016, 21:16

Visane asa sunt cei ca tine , timp de 26 de ani ai votat toti *** care au facut ce au vrut cu tara asta , tu esti copia fidela a celui care este denumit PUPINCURIST

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sandu dorel  •  29 septembrie 2016, 21:17

Bravo domnule Tolontan ESTI FOARTE TRANSANT si primul pe acest subiect..... Partea proasta este ca scrii si doar scrii, nimeni nu face nimic. EU VA IUBESC PENTRU CEEA CE FACETII. OAMENI CA TOLONTAN AR TREBUI SA FIE PE FIECARE POST CHEIE.

gigelos  •  29 septembrie 2016, 21:40

Sistemul medical provoaca nemultumiri si discutii pro si contra, oriunde .Un domeniu delicat de gestionat , poate cel mai delicat . Ne mor oamenii , ne indignam dar ce sa facem , 20 de ani nu ne-a interesat , era ceva interesant la TV . Nu functioneaza nimic cum trebuie , invatamant , justitie , sport , transporturi , administratie locala etc ,etc . De ce ar functiona sistemul sanitar ? Catalin , presa din care faci parte in momentul de fata este de cacao . Mai usor de inghitit sunt Dragnea , Blaga etc ( blestemate fie numele lor ) decat Rares B , Mihai Gadea , Manastire , Orcan , Turcescu ...colegii tai . Medici tineri platiti in gluma , indemnati de un presedinte sa plece ca nu-s bani pentru ei , copii frumosi , cu sufletul curat , dispusi sa invete si sa munceasca , platiti cu o mie si ceva de lei ...pleaca toti , poate peste zece ani o sa reusim sa construim spitale , sa cumparam aparatura , sa facem proceduri ..cine .o sa lucreze ? Schimbam asfaltul la 6 luni , tot , de la un capat la altulal strazii , vreau sa vad un primar care sa zica , ne cerem scuze 2 ani peticim dar uite cu 100 milioane facem ...Medic . Afurisita meserie . Sa fim putin mai atenti cu ei , sa fim si noi putin mai atenti in meseria noatra , traim in compromis , suntem fricosi , nu rupem pisica , ei la fel . Ei renunta si pleaca . Nu inteleg de unde indignarea asta , ne facem ca nu stim , ca nu am stiut ? Vorbim de Bucuresti , Gyuri , SMURD , ambulante , au venit 4 masini .. ce Dumnezeu o fi la Falticeni ? la Babadag ?

Cristi  •  29 septembrie 2016, 22:25

Domnul Tolontan,am un subiect tare,SMURD Pompieri,programul 24/cu 48.Intrebati-l pe Arafat,cati bani ia pt.un echipaj de prim ajutor(pompieri).De ce ma obliga pe mine să merg la curs modulul 2 EPA?? Ori sunt pompier sau sunt asistent medical ?? Mulțumesc !!!

parere  •  29 septembrie 2016, 22:56

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite Bai nene dar matale aduci vreo dovada! Asa maine pot sa spun si eu ***! Nene esti iresponsabil! Da de acord sunt o gramada de probleme in sistemul de sanatate din Romania dar macar e mai competent decat multe sisteme din Vest. In Irlanda stai la urgente 12 ore tataicule, cu anervism deschis si iti zic ca nu ai nimic... Daca continui asa o sa se duca totul de rapa...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Corina  •  29 septembrie 2016, 22:57

Felicitări domnule Tolontan, i-ati făcut praf...adunați acolo atâția sa se justifice, nu au reușit decât sa demonstreze ca aveți dreptate! Va felicit pentru calm si precizie. Iar cit despre atitudinea asa zișilor colegi de la Antena 3, este pur si simplu dezgustătoare.

Nelu  •  29 septembrie 2016, 23:03

Ar trebui sa cititi totusi un pic -nu prea mult sa nu va stresati- despre medicina si sistemul medical. Sunteti un fel de CTP care se pricipe la toate, tenis, film, politica si morala. Una din marile probleme ale Romaniei e ca are niste jurnalisti urechisti, nu niste formatori de opinie cu constiinta-

moromete  •  29 septembrie 2016, 23:19

Domnule Tolontan,eu sunt,ala pe care voiati sa l duceti la cremenal in urma unui comentariu de la una dintre investigatiile de la ”nozocomiale”.V am raspuns acolo punand o conditie dar acum vazand emisiunea de la A3 parca sunt tentant sa imi prezint scuze si sa cred ca m am inselat.Cu toate acestea nu mi am schimbat opinia conform careia demersul dumneavoastra jurnalistic poate avea un ecou puternic in societate si ,la o adica,orice intentie buna poate fi deturnata.De aceea v as recomanda sa va ganditi la posibilitatea de a implini acest demers sub o forma si mai ampla,oferind solutiile potrivite sistemului sanitar romanesc.De exemplu ,in colaborare cu persoane si organizatii oneste si competente din domeniul sanatatii sa elaborati o ”Cartea alba(neagra) a sanatatii romanesti”.Pentru ca lucrurile sa fie articulate sistematic ,amplu si coerent si sa ofere imaginea adevarata a starii de fapt. Concret la chestiunea pe care ati adus o in dezbatere,demersul dumneavoastra jurnalistic este perfect justificat.Daca insistenta pe ”nozocomiale ” mi a indus dubii ,pentru aceasta investigatie nu pot decat sa va felicit.Am urmarit deci emisiunea de la A3,faptele sunt clare,poate trebuia putin insistat pe faptul ca nu exista baza legala si pe faptul criteriului preferential.Repet,pentru oricine lucrurile sunt clare,in lipsa bazei legale se cere o ancheta iar prima persoana care trebuie sa plece chiar din aceasta faza a investigatiei este directoarea Urgentei.E clar ca nu ea a fost decidentul principal dar nici postul nu trebuie sa ti l mentii cu orice pret.Desi probabil avand cea mai mica vina dintre decidenti, ea e cea care trebuie prima demisa pentru ca a actionat fara sa aiba temei legal.Asta e viata! Chiar cand ma pregateam sa spun ca nu accentuati ce trebuie in discutia televizata ,ati pus punctul pe i subliniind criteriile imorale pe baza carora au fost triati pacientii care s au folosit de ambulante.Speram sa aflam si numele celor care au profitat de sistem si speram ca procurorii sa deschida o ancheta penala iar vinovatii sa fie pedepsiti.Nu poti in Europa anilor 2016 si in saracia lucie din sanatatea romaneasca sa asiguri unora un serviciu medical de lux in detrimentul altora fara nicio baza legala exact ca in dictatura comunista. Sper ca in acest caz ancheta dumneavoastra sa continue si sa aiba o finalitate legala prin anchetarea si pedepsirea persoanelor vinovate.Succes in continuare!

R  •  29 septembrie 2016, 23:25

ce curaj a prins gadea dupa ce ati inchis telefonul... De ce nu-i ziceti sa nu mai joace teatru si sa va ceara identitatea surselor in direct? Coana oftalmoloagă cred ca o dă pe PRU si va face iudeomason cat de curand, in strada, cu o gasca de ochelaristi pe reteta, dar romani. Totusi, aveti intr-un fel in trustu de presa un sef/responsabil comun cu Gadea&comp caruia sa-i spuneti ca lipsa de profesionalism a grupului nu-i scapa pe Voiculesti de puscarie ci doar scad audientele?

un cetatean  •  29 septembrie 2016, 23:25

Bre nea Arafat ce a fost aia ca daca se pun intrebari se opresc transporturile? Ne ameninti tata, ce a fost aia? Nu crezi ca ti se cam urca la cap taticule? Da mi voie sa te anunt taica nu esti Dumnezeu si pe postul ala nu te a pus sfantul duh neica. Aia minte cum deschide gura cica erau saraci aia de i a transportat da au platit 3000 de euro. Curat saraci neicusorule. Iar romanii a facut gadea o fenta , ei gata dupa fenta sa l apare pe regele Arafat. In concluzie nene Arafat aveai tot respectu meu daca raspundeai punctual e legea x am respectat o prin procedura Z. Ce e aia amenintarea aia. Pai daca ma ameninti pe mine care sunt angajatorul tau ca din taxele enorme pe care le platesc iti iei leafa ia mars... Lasa sa crapam ca de aia e Romania pe chituci ca legea e optionala ca sa nu se supere cineva. Pe bune? Ia hai gata ca nu putem crapa decat o data pe LEGE tata nu pe tocmeala.

Usc  •  29 septembrie 2016, 23:27

Desi nu urmaresc Antena3 dar in seara asta schimband canalul am trecut peste acest post si vazand ca esti in direct m-am oprit. Parca erai intr-o cusca cu lei, toti au sarit sa te muste si din pacate nu au reusit sau nu au vrut sa inteleaga idea de baza. Imi pare rau ca nu l-ai intrebat pe Arafat de elicopterul Smurd prabusit in Moldova care daca bine imi amintesc transporta pacient in interiorul tarii deci nu din Romania spre/dinspre Moldova. Acolo cine a platit transportul si pe ce baza legala facea acel transport intr-o alta tara ? Cine rasounde de moartea echipajului ?

Catalin  •  29 septembrie 2016, 23:36

Nu pot sa nu remarc ecusonul directoarei *** : "Vrem respect". Nu i-ar fi rusine! Cata nesimtire! Nu stie ce sa mai faca ca sa nu-si piarda scaunul. ***, ce respect?! E plica tara de hoti. Tot sistemul public e capusat. Cum e numit unul pe o functie, gata! Parca i-ar fi lasat ta-su mostenire serviciul de ambulanta. *** in halate albe! iti vine sa vomiti cand vezi astfel de canalii lacome.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 septembrie 2016, 23:38

@moromete: Nu va cereti scuze, nu trebuie sa fim de acord mereu. E in regula. Multumesc pentru mesaj.

Corina  •  29 septembrie 2016, 23:40

Cătălin, încă n-ai aflat motivul pentru care RAFILA s-a operat la AKH!!!!! Nici n-o să-l afli, crede-mă!! Vaccinologu' nu a avut nevoie de ambulanță, ci de SIGURANȚA că nu se va infec(s)ta, ce zici de asta??? A făcut pe victima, când ți-a vorbit, i tu l-ai crezut... Serios?

dan  •  29 septembrie 2016, 23:42

Felicitari, domnule tolontan. Gadea cu toti smecherii de acolo tot nu au reusit sa te faca! Felicitari!

elle  •  29 septembrie 2016, 23:53

Madame grasu vrea respect ........( insigna cu Vrem Respect ) hm.......Cand va respecta pacientul, medicul si tot personalul care ii este subordonat o sa fie si ea respectata. Pana atunci, in asteptarea respectului, trebuie sa isi dea demisia. Cat despre "eu sunt Vlad" asteptam si demisia lui , nu de alta dar sa nu apara si el cu o insigna "Vrem Respect". Chapeau pour vous, Tolontan si echipa!

Vlad  •  29 septembrie 2016, 23:59

Catalin, am urmarit pe site-ul a3 interventia ta la Sinteza Zilei. Ce desfasurare de forte in platou pentru a combate un jurnalist "ridicol". Dupa ce te-a facut ridicol, Gadea a inghitit in sec la replica ta. In meciul dintre tine si a3, scorul e 5-0 la pauza dar ei continua cu aceeasi tactica penibila care nu face decat sa mareasca diferenta de scor. Multumesc pentru tot ce faci!

Comentează