FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!

Milioane de români plătesc contribuții pentru spitalele publice. Un manager de spital public folosește acești bani ca să-și opereze pilele la privat!

miercuri, 30 noiembrie 2016, 7:01

UPDATE: NU E GLUMĂ: Cavalerii de la Malta spun că Secureanu le-a furat sigla și  și că-l dau în judecată! Printr-un comunicat făcut public astăzi, Ordinul Cavalerilor de la Malta susține că Florin Secureanu nu are nici o legătură cu ei. „Spitalul Malaxa şi dl. Adrian Secureanu folosesc numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori”.

UPDATE: Victor Diaconu, șeful secției de chirurgie de la Malaxa și medicul care a operat-o pe Mirela Toma, a văzut cu uimire în această dimineață nota de fundamentare pentru cumpărarea balonului nepoatei lui Secureanu și a declarat: ”Aceasta nu este semnătura mea! Orice analiză grafologică va constata acest lucru!”. Parafa folosită pe nota de fundamentare este cea aflată în posesia asistentei șefe de la chirurgie, soția lui Traian Nica, ”omul de la IT” care făcea chitanțele false. Asistenta șefă a refuzat încă de ieri orice comentariu.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Unde există ”Vrăbi”, există și o nepoată.

De fapt, o ”nepoțică”.

Nepoțică îi spunea managerul Secureanu, nepoțică îi spunem și noi, deși Mirela Toma are 36 de ani și bate spre un metru optzeci.

Un om generos

Unchiul și nepoțica se plimbă nostalgici pe holurile Spitalului Malaxa, în zilele cînd managerul este bine dispus.

Și au plutit pe deasupra a destule clipe vesele!

”Cînd se simțea relaxat, Florin Secureanu era un om generos, care încearca să ajute cît mai multă lume”, povestește un angajat din spital.

Puterea i-a deschis zările și tot puterea i le-a închis.

”Nepoțica” și ”Vrăbi”, rivalitate prin timp

”An după an, boss-ul devine tot mai puternic și preferă să stea înconjurat doar de rude, pile și obligații”, constată omul.

Mirela Toma este precursoarea lui ”Vrăbi”.

Cînd ”Vrăbi” umflă potul, Mirela se transformă în ”nepoțica”, alint care intră în limbajul curent al sutelor de angajați.

Toată lumea din spital o cunoaște.

Martoră la umilirea angajaților

Mirela apare în înregistrarea audio difuzată ieri de Gazeta Sporturilor.

16-13781928_10209064348538266_3688552024032849719_n
Mirela Toma, cea alături de care managerul Secureanu se alintă ”unchiul și nepoțica”

E femeia care asistă, fără să intervină, la criza de nervi în care Florin Secureanu o porcăiește și apoi zvîrle paharul spre o angajată.

Mirela e aliata șefului, cu ea vorbește managerul. Pe nepoțică o ia martoră ”la cît de proastă e asta”, adică angajata mai puțin norocoasă.

Nepoțica nu tresare nici atunci cînd unchiul îi spune celeilalte femei, care muncea aplecată asupra unui calculator: ”Bă cretino, vezi că-ți f*t și vreo două!”.

370 de angajați lucrează la Spitalul Malaxa

 Balon gastric pentru ”nepoțică”

Adevărul e că Mirela nici nu are prea multe de spus în fața ”unchiului”.

Chiar dacă a devenit ”nepoțică”, locul Reginei fiind dat lui ”Vrăbi”, ea a rămas profund recunoscătoare lui Florin Secureanu.

Iar el e galant în numele amintirilor comune.

Pe 15 septembrie 2016, Mirela Toma se operează în secția de chirurgie de la Malaxa.

228 de paturi pentru pacienți are ”Malaxa”

I se montează un balon intragastric, ca să slăbească.

”Balonul este introdus în stomac, este umflat și el ocupă cam 2/3 din volum. Creierul pacientului percepe asta ca pe o stare de sațietate”, explică procedura chiar chirurgul care a operat-o pe Mirela Toma.

La vîrsta și la starea de sănătate bună a Mirelei, fără diabet și fără obezitate morbidă, intervenția este una ”electivă”, cum o numesc medicii, adică pacientul o face fără să fie silit de vreun diagnostic, iar spitalul nu decontează.

Nepoata managerului fusese operată de chisturi ovariene, dar asta nu impunea micșorarea stomacului.

În astfel de cazuri, omul plătește 2.000 de lei spitalizarea și, în plus, își cumpără balonul de la o firmă specializată.

Balonul e predat chirurgului înaintea operației.

Mirelei Toma a dat chirurgului balonul plătit de ”unchi” din banii spitalului!

”Asta-i factura, descurcați-vă!”

Documentul care dovedește că Malaxa a plătit balonul gastric pentru operația nepoatei lui Secureanu. În spital, doar ”nepoțica” a fost operată cu balon de slăbit!

Pe 13 septembrie 2016, cu două zile înainte de operație, firma Eurodiagonal SRL din Oradea emite o factură  către Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”.

Produsul vîndut se numește ”Balon intragastric SPATZ – ajustabil cu implantare 1 an”.

El costă 5.995 de lei, cu TVA, și este dedicat Mirelei Toma!

”Ca și în alte numeroase cazuri, managerul a apărut cu factura la contabilitate și le-a zis fetelor de acolo să se descurce”, povestește o sursă a ziarului din Malaxa.

Doar balonul ”nepoțicii”

Contabilitatea a înregistrat-o și a plătit factura.

Gazeta a verificat dacă factura nu putea reprezenta balonul gastric al altui pacient.

”În Malaxa nu s-a făcut decît o operație de balon. Cea a Mirelei Toma”, sună informația certă din interior.

”Noi, medicii, ne supunem”

Cum se poate asta?

”Nouă, medicilor, ni se spune să facem referate de necesitate pentru achiziția diverselor dispozitive medicale. Știm că sînt pile ale managerului și ne supunem”, pretinde un doctor.

”În cazul nepoatei Mirela însă, ca să nu bată la ochi, pe referatul de necesitate n-au scris numele pacientei, ci l-au pus pe chirurg să semneze, invocînd o anexă pe care nu i-au mai arătat-o” Angajat al Malaxa, sursă a Gazetei

De fapt, potrivit chirurgului Victor Diaconu, șeful secției și cel care a operat-o pe ”nepoțică”, lucrurile stau chiar mai rău. El a văzut nota de fundamentare din ziar și a spus că ”Nu e semnătura mea!”. 

Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal
Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal, unde chirurgul a spus chiar în această dimineață că i-a fost fasificată semnătura!

Și alți prieteni ajutați

Folosind aceeași metodă, susțin sursele, s-au cumpărat kituri de sleev gastric, de peste 10.000 de lei bucata, tot pentru prieteni ai managerului!

”Dar măcar, în acele cazuri, medicii puteau motiva, aveau o justificare profesională. A fost cazul unei doamne al cărei soț e prieten cu managerul și deține o asociație de bodyguarzi. Lui i s-a cumpărat un kit de 12.000 de lei de sleeve gastric”, spune o sursă.

Salariați pe locuri, fiți gata, start!

Operația Mirelei Toma decurge foarte bine.

”Nepoțica” slăbește repede, asistă en passant la crizele ”unchiului” și poate pleaca la soare, direcția Singapore.

Încă n-a revenit țară.

A refuzat să răspundă la telefon și mesajele s-au succedat pe sms.

-Ați făcut o operație la Spitalul Malaxa?
-În cursul lunii septembrie am fost operată de chisturi produse de o hiperplazie endometrială și mi-a fost introdus un balon gastric avînd probleme în acest sens.

-Și v-a plătit spitalul balonul?
-Fiind salariată am dus adeverință.

Ce ziceți? Sînteți salariați sau pensionari? Ar fi o idee să duceți adeverințe la diverse spitale și să cereți instalarea de baloane gastrice pe bani publici!

”N-am mai văzut un spital public să achite o operație de la un spital privat”

”Cum așa?”.

Și rîde cu poftă.

Medicul de la Malaxa a văzut multe în viața lui.

Îi arătăm factura cu operația cardiacă.

Așa arată o factură nemaiîntîlnită în medicina noastră: un spital public plătește pentru pila directorului la o clinică privată o operație care se putea face fără probleme la stat!

”Asta chiar nu îmi imaginam! Un spital public să achite o operație făcută de cineva într-un spital privat din România?”.

Nu un spital public, spitalul dumneavoastră, spitalul Malaxa! Medicul clipește.

Monza recunoaște

Acum două săptămîni, pe 15 noiembrie, SC Centrul Medical Policlinico di Monza SRL taie o factură de 25.000 de lei pentru una bucată ”servicii medicale”.

La ordinul lui Florin Secureanu, susțin sursele, factura se plătește a doua zi, 16 noiembrie.

Cînd îi este prezentat de către Gazeta Sporturilor, Monza recunoaște documentul.

”Da, am făcut o operație cardiacă unui pacient, la recomandarea Spitalului Malaxa, și Malaxa ne-a achitat 25.000 de lei”, spune Daniel Dram.

Plasată aproape de Stadionul Național, clinica privată are o excelentă reputație pentru intervențiile chirurgicale pe inimă. Și prețuri pe măsură!

”Dar nu vă putem spune mai multe, pentru că sînt datele cofidențiale ale pacientului”, adaugă omul din direcția administrativă de la Monza.

Nici nu e nevoie.

Cînd familia e mare cît generozitatea șefului de clan, lucrurile răzbat mai ușor.

Bani de la Malaxa pentru ”Tanti Paulina”

”Tanti Paulina” este doamna operată la Monza pe banii Spitalului Malaxa.

Femeia este mătușa lui ”Vrăbi”, de acum renumita Eugenia Chiriac, 24 de ani, iubita managerului Secureanu.

De altfel, cum n-au trecut decît două săptămîni, angajații își amintesc că au plătit imediat factura de la Monza, la cererea lui Florin Secureanu.

Pe 15 noiembrie, clinica privată le expediază hîrtia, iar o zi mai tîrziu, pe 16 noiembrie, spitalul public achită cei 25.000 de lei.

”Cam așa pot fi depistate mai toate șmecheriile managerului. Se plăteau a doua zi”, spune o sursă din spital.

”Spitalul Monza nu este în contract cu Casa pentru programul național de boli cardiovasculare” Cristina Călinoiu, purtător de cuvînt al Casei de Sănătate București

CASMB: ”Cine vrea să-și pună stent la Monza o face pe banii lui”.

Sau, și mai bine, și-l pune pe banii contribuabililor.

Ați mai avut vreodată un astfel de caz, în care un spital public să plătească operația unui pacient la dumneavoastră?

”Nu, n-am avut. De altfel, acesta a fost singurul caz în care am colaborat cu Malaxa”, spune Daniel Dram, de la Monza.

Și operația de la Monza a fost un succes, ”Tanti Paulina” este bine.

Clinica, mai puțin.

Pentru că spitalul privat Monza a operat o persoană fizică și a fost plătită de un spital public. Pe ce bază a încasat banii?! Monza a scris ”servicii medicale” către Malaxa, poate nu se prinde nimeni.

Putea la fel de bine să scrie ”participare la devalizare de bani publici”.

”Rafael de la Pitești primea și el bani de la spital!”

Îi știți pe oamenii care umblă din firmă în firmă cu niște pungi uriașe și vînd țoale de firmă sau parfumuri?

Comis voiajorii au clienții lor stabili.

Hainele sînt unele fake, iar altele autentice, dar de furat. Cosmeticele, la fel.

”Rafael de la Pitești” reprezintă un nume respectat pe această piață deloc respectabilă, dar foarte eficientă pentru toată lumea.

Rafael este unul dintre cei care încasa bani direct din casieria Spitalului Malaxa, din tranșele cash scoase de manager cu ajutorul facturilor false ale firmei RYS.

”Managerul făcea planificările. Ne spunea: vreau mîine o programare la ora 2 pentru Rafael. Știam că a venit Rafael de la Pitești cu hainele sau parfumurile pentru Vrăbi și pentru nepoțica Mirela. <Programare la ora două> însemna că voia 2.000 de lei”, povestește o sursă.

Eugenia Chiriac, cunoscută și ca "Vrăbi"
Eugenia Chiriac, cea căreia managerul Secureanu îi spune „Vrăbi”, o pasionată a hainelor de lux

”Cel mai des după bani nu venea Rafael, care era ocupat cu afacerile, ci fratele lui, Mihai. Intra, îi dădeam plicul cu cît ni se spunea și pleca”.

”Managerul și-a cumpărat un pian pe banii Malaxa și l-a dus acasă”

”La doar cîțiva ani ani după ce venise manager, Secureanu fiind instalat în 2007, spitalul a cumpărat un pian la cererea șefului. Unul mai mic, fără coadă. L-a luat acasă, că dă bine în sufragerie. Nu știe nici el, nici Vrăbi să cînte la pian, dar e de decor”, povestește unul dintre angajați.

Secretele lui Florin Secureanu sînt prost păzite, pentru că el se folosește pentru muncile casnice de oamenii spitalului.

”Cineva a povestit întîmplarea cu pianul în Primăria Capitalei. A venit un control la pont fix. Au găsit imediat documentul: ce să facă un spital cu un pian?! Plus că pianul era acasă la manager!”, spune omul.

”Norocul lui că au intervenit imediat banii și s-a rezolvat! Mai mult, doamna care conducea inspecția l-a și învățat cum să schimbe actele. Achiziția a fost mascată, documentele au fost refăcute și pianul a rămas acasă, în sufragerie”.

10.000 de euro a costat ca ”doamna inspector de la Primărie să închidă ochii”, conform surselor ziarului

La mulți ani, Florin Secureanu!

Managerul spitalului Malaxa împlinește 52 de ani.

Vestea nu prea bună la aniversare e că ieri, după aproape o zi întreagă de audieri la sediul din Știrbei, Traian Nica, ”băiatul de la IT” și unul dintre loialii managerului, pleacă pe jos de la DNA. Ceea ce, de regulă, semnifică faptul că suspectul a decis să colaboreze.

În cealaltă parte a orașului, aseară, tîrziu, echipa DNA termină de colectat zeci de mii de pagini de contracte și documente.

Procurorii, ”niște oameni foarte drăguți”, că la fel se păcălesc mereu suspecții, părăsesc spitalul din Pantelimon și le zic angajaților brusc pietrificați: ”O seară bună! La ce e aici, aveți o singură șansă: să povestiți tot!”.

A trecut de miezul nopții și începe ziua de naștere a șefului care n-a făcut chiar totul de unul singur.

La mulți ani!

Secureanu, la ceremonia în care a fost "uns" Cavaler de Malta
Secureanu, la ceremonia în care a fost „uns” Cavaler de Malta

 

Vezi cele 4 articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului

Save

Comentarii (105)Adaugă comentariu

ITRobert  •  30 noiembrie 2016, 7:48

Catalin Tolontan, acu pe bune, la ce faztau are borfashu, cine naiba il baga in seama? Astuia nu i-as da nici macar cheia de la masina sa mi-o parcheze la carciuma...

red77  •  30 noiembrie 2016, 7:54

asta e marea porblema ! fura toti cot la cot si brusc unii incep sa ciripeasca si raman bine mersi altii merg la puscarie vreo 2-3 ani si nu se recupereaza nimic. vrabi gaseste alt libidinos batran dornic de ceva un pic mai proaspat si uite asa se invarte roata . aia cu aerul puteau recupera bani mai bine ca statul roman. sa-i faca pe aia recuperatori sau de ce nu pe corduneni. le da procent undeva la 20-25% si sa vezi ce se umple visteria statului de bani

ionut  •  30 noiembrie 2016, 7:57

La multi ani! secureanu... după gratii si sa mai iesi cand ti-oi semna eu eliberarea!!!

nefertem  •  30 noiembrie 2016, 8:08

”Norocul lui că au intervenit imediat banii și s-a rezolvat! Mai mult, doamna care conducea inspecția l-a și învățat cum să schimbe actele. Achiziția a fost mascată, documentele au fost refăcute și pianul a rămas acasă, în sufragerie”. Excelent raspuns pentru cei ce se intreaba, pe buna dreptate, "dar organele competente de ce nu intervin, si trebuie sa plece totul din presa? cum de angajatii de-acolo se complac in situatia asta?" Pai asta se intampla in sistemul de stat, o mana spala pe alta si daca te pui impotriva curentului, te mazilesc. Mie tupeul nebunesc al lui Secureanu imi spune ca e cineva care-i "tine spatele", si doar faptul ca a dus lucrurile la extrem, umilindu-si angajatii in ultimul hal, l-au adus in fata noastra. Sincer, la cat de bine functioneaza mecanismele "de uns" la noi, nu m-asteptam sa vad toate anchetele astea in presa. Sunt profund impresionat de verticalitatea oamenilor care le realizeaza. As avea o intrebare pentru autori: pana acum, in toate aceste anchete, au fost incercari de mita pentru ziaristi?

Liviu  •  30 noiembrie 2016, 8:15

Din pacate o sa dureze ani de zile ancheta , se vor confisca sume minore in raport cu furtul si vor raspunde 2-3-4 oameni din spital cand principali vinovati adica organele de control care de-a lungul anilor au facut controale acolo nu vor raspunde.Oricum felicitari echipei GSP .Credeam ca le-am vazut pe toate dar asa ceva depaseste orice imaginatie si daca nu ar fii adevarat ar putea sa fie o gluma buna sau o legenda urbana.

Cătălin Tolontan  •  30 noiembrie 2016, 8:20

@nefertem: nu, nu a incercat sa ne mituiasca nimeni. @Liviu: ai dreptate, cel mai dificil lucru la acest caz este sentimentul irealului. Stim si de aceea incercam sa punem de fiecare acte in dreptul afirmatiilor, desi este evident imposibil sa reconstitui aproape un deceniu act cu act. Pe de alta parte, nu credem ca ancheta va dura ani de zile si ca va ramine la un nivel mic.

ion n.induplecatu  •  30 noiembrie 2016, 8:20

Incredibil! Cei din primaria Bucuresti chiar nu au stiut ce debandada era la spital? Refuz sa cred,probabil o sa apara si alte vrabii si pauline in investigatie. Dar unde e managerul,in drum spre Malta?

Luca  •  30 noiembrie 2016, 8:23

In ce tara traim ... cum nu a fost descoperit acest individ pana acum ! Va dati seama cati sunt ca el in Tara Romaneasca ? Si acum vin Dragnea , Basescu , Ponta , Tariceanu , Blaga sa spuna ca ei vor sa reformeze tara , ca vor sa dreaga , etc , ca si cum nu ei au condus tara atatia ani !

Elis  •  30 noiembrie 2016, 8:23

toti stiam cumva ca, banii publici au lipici; dar nu am banuit vreodata dimensiunea asta; stau si ma intreb, unde au fost pana acum cei care trebuiau sa controleze ? Primarie, curte de conturi, fisc, chiar DNA -ul asta care e mare vedeta acum; unde au fost ani si ani de zile ? cum de a putut omul asta sa se destrabaleze atata timp, in voie , fara sa il deranjeze nimeni ?

lau  •  30 noiembrie 2016, 8:27

la cat de specataculos e omu' si la cat de spectaculoase sunt numerele lui de, nu e de mirare ca toti cei din jur au asistat hipnotzati. cred ca e ca intr-o minunata piesa de teatru din care iti pare si rau sa te trezesti. la brutarie!

lili  •  30 noiembrie 2016, 8:29

In cardasie cu Primaria dnei Firea in subordinea careia se afla Spitalul Malaxa, Secareanu asta facea ce voia! Adica, fura banii publici cum si cat voia muschii lui! Dna Firea, prea-curata si nevinovata l-a demis dupa ce Gazeta a aratat dezmatul din Malaxa! Ma intreb, dna Firea: cum ati fi reactionat Dvs daca Malaxa era in subordinea Minsitrului Vlad Voiculescu, ala pe care il faceti cum va vine la gura cand aveti chef?! Mama, mama, ce v-ar fi iesit pe gura aia ***! Ceva despre oamenii din Primaria Dvs, complici la hotiile astuia o sa ziceti?! Succes DNA, sa raspunda toti cei responsabili, inclusiv complicii care trebuiau sa faca controale la acest Spital al groazei! Asa e peste tot, in toate institutiile publice se fura banii publici si pana nu ajunge DNAul nu se schimba nimic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mass  •  30 noiembrie 2016, 8:33

Faptele vrabioiului cu pretentii de soim maltez sunt absolut revoltatoare si sper din tot sufletul meu de platitor de taxe sa fie considerate circumstante agravante in stabilirea pedepsei aplicate. E clar ca nu a putut face toate nemerniciile fara protectia unor reprezentanti ai autoritatilor. Noua ani de huzur pe bani publici sunt al naibii de multi si numai un nebun putea crede ca ii va merge la nesfarsit chiar si cu toate taxele de protectie achitate. Dar ce nebuni sunt aia care l-au tinut in functie tot acest timp? Ar cam fi vremea sa aflam si sa fie odata pentru totdeauna anihilati.

Romi  •  30 noiembrie 2016, 8:39

Dne ce fata poate s a aibă acest individ,cum a putut acest sinistru personaj sa conducă atâtia ani acest spital,si cum a putut aceasta tinerica de 24 de ani,sa aibă o relație cu acest individ care arată mai bătrân ca bunicul meu de 78 de ani...sa vedem acum mai merge după el,ca va trebui sa dea mulți bani înapoi,prostute mai sunt Fetițele astea in ziua de azi,apropo oare cine l a pus director pe acest individ?eu dacă as fi fost pacient in acel spital si as fi văzut figura lui,as fi fugit din spital...

gigelos  •  30 noiembrie 2016, 8:45

Facturile sunt ,,proaspete '' , ultimele luni , chiar ieri , alaltaieri . Asta este teribil . Dupa toata defilarea asta DNA , denunturi , catuse etc oamenii n-au nici o problema , isi vad de ale lor , viata merge inainte . Ma gandeam ca au lasat-o mai usor , si-au facut suma .. De fapt au plecat ai nostri au venit tot ai nostri , care e problema ? Cine mai are curaj sa faca gat la Bucuresti ? Vrem descentralizare , interesant ...facturi din noiembrie 2016

gigelos  •  30 noiembrie 2016, 8:46

Daca sapati , sigur gasiti prin gestiune vreun cal de curse , vreun elefant de parada , barca cu motor ....

dana  •  30 noiembrie 2016, 8:47

Bestiala poza!! La multi ani si din partea mea :)))))

Cătălin Tolontan  •  30 noiembrie 2016, 8:48

@Luca: tara nu este numai produsul politicienilor, ci mai ales creatia noastra. E foarte buna intrebarea ta. Si pe noi ne framinta inca de acum ceva vreme, cind am inceput sa documentam cazul. Cum a fost posibil? Cum rezista vreme de 9 ani un asemenea personaj? Nu credem ca exista un raspuns simplu la intrebarile acestea. Dar o explicatie sta si in felul in care acceptam, induram si nu speram ca lucrurile se pot schimba. Si, nesperind, de ce sa indraznim, cam asa se face calculul. Dupa parerea noastra, desigur subiectiva avind in vedere ca sintem ”plini” rational si emotional de intimplarile de acolo, cazul e unul scoala pentru decaderea unei societati, dar si pentru realizarea a cit de mult efort avem de facut. Daca speram :-)

critasiros  •  30 noiembrie 2016, 8:48

Revoltator. Asa s-a intamplat in tot ”sistemul medical”. Imi vine sa emigrez...

Dr. Dan Patru Tudosie  •  30 noiembrie 2016, 8:50

Asta nu s-a ascuns deloc si nu s-a abtinut de la nimic. Tot i-a mers noua ani de zile. Va dati seama ce prapad e in tara asta si cati o fac mai ascuns, fara sa implice toti subalternii?

Spionu  •  30 noiembrie 2016, 8:56

@Liviu Ani de zile, ancheta nu va dura, pentru ca la cum se prezinta lucrurile, vor fi 2 anchete, cel mai probabil, una pe faptele evidente din acte prezentate de gsp, care va fi rapida, iar cealalta pe faptele mai putin evidente. Sa nu uitam ca marlania cu pianu ascunde altele. Cei mai importanti pioni in afacere, sunt omul de la IT, sefu de la contabilitate plus achizitiile, restul sunt frectii la picior. Daca acestia vor vorbi si mai mult ca sigur c-o vor face, coroborat cu restul va face ca ancheta sa nu dureze mult. Insa sunt destul de multe care nu sunt asa evidente si care vor fi urmarite, iar acele marlanii sunt cu adevarat crema, dar conteaza foarte mult cat vor spune ce au de spus angajatii.

22  •  30 noiembrie 2016, 8:59

...citesti necrezandu-ti...crezand ca totul, ca toate sunt doar inchipuiri. adevarul te face sa te trezesti la realitate...putin infrigurat, trist, revoltat. asimilezi totul cu o povestire, in capitole calde, zilnice. presimti ca sunt atatia alti "taietori" pe acest taram nesecat de bogatii implicati, care vor ramane neprinsi, insa ramai cu satisfactia ca ai mai scapat cativa "verzisori" de la pieire. in ce tara , lipsita de constiinta putem trai! ma consolez cu un singur lucru doar...***)...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  30 noiembrie 2016, 9:05

Dle Tolontan, cei care citim articolele referitoare la anchetele pe care le intreprindeti, realizam ca este munca, multa munca de teren dar si ore petrecute in fata calculatoarelor. Este putin surprinzator pentru mine, cel putin, cum de niciunul din cei vizati in anchete nu a incercat sa va "perturbe" aceasta munca. Daca luam doar cazul de fata, subiectul laudandu-se cu relatii dar si cu un doctorat in curs la o institutie importanta, cu siguranta ar avea cine sa intervina. Inca astept un verdict in cazul Condrea...astept cu interes concluziile in acest caz. Si poate aruncati ochii in curtea altui spital ,G. Alexandrescu...

Dr. Dan Patru Tudosie  •  30 noiembrie 2016, 9:06

Ca si persoana care lucreaza in privat intr-o functie de conducere, sa zicem, mi-e aproape imposibil sa cumpar si o agrafa fara sa n-o justific mai sus, fara sa nu fiu luat la intrebari. Astia isi cumpara pian si dau spagi din bani publici. Solutia e una si numai una: privazitarea tuturor ramurilor. Sa nu ramana nimic, dar absolut nimic, pe bani publici. *** :)).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicu  •  30 noiembrie 2016, 9:07

Investigatia merita un premiu, dar vedeti ca singura speranta e la DNA, acelasi pe care il criticati cateodata. Au mai fost si comentarii in care ne intrebam parchetul , inspectia si alte controale ce au facut? De asemenease se stie ca toti directorii noi procedeaza asa pentru recuperarea spagii pe care au dat-o, adica o situatie generalizata. Cine sa ii prinda pe toti? ca altfel ''cu o floare nu se face primavara''

haideusicfr  •  30 noiembrie 2016, 9:08

Saptamana trecut spunea cineva ca sistemul medical cel mai bun este in Cuba ?/!!! Nu ,raspund eu ,in Romania ,la Malaxa! Pentru manager si acolitii lui !

gil  •  30 noiembrie 2016, 9:19

de cine a fost inscaunat? foarte important

flipper  •  30 noiembrie 2016, 9:19

Toata activitatea infractionala a Securoiului a fost facuta cu complicitatea si sub protectia Primariei Capitalei; Adus de Oprescu (caruia i-a fost intern) ca om de incredere, acesta a fost protejat de controalele Departamentului de specialitate din Primarie, Adiminstratia Spitalelor si Serviciilor Medicale - forul tutelar al spitaleor din subordinea primariei. Acest mecanism a functionat "ceas" pe vremea lui Oprescu si bineintelle a fost preluat de Sfanta administratiei - Firea Pandele, care a pastrat conducerile de "incredere" ale spitalelor din perioada Oprescu , ba mai mult, a si dispus/aprobat suplimentarea fondurilor pt spitale pentru anul viitor. asta fara vreun audit, fara o evaluare de performanta a managerilor, fara nimic! Mai mult, fortata sa il demita pe secureanu de dezvaluirile Gazetei, il numeste Director interimar la Malaxa pe.....exact cum banuiti ! pe Directorul ASSMB, dr. Alexandru Stefanescu. Nimic nu se pierde, totul se transforma!

Ovidiu  •  30 noiembrie 2016, 9:22

*** Secureanu si toti managerii de spital din Romania! 99% din managerii spitalelor ar trebui ARESTATI! Ei sunt de vina pt toate problemele, pt lipsa medicamentelor, contracte cu dedicatie si la pret inzecit, pt lipsa fondurilor care ar trebui folosite de spital in interesul pacientilor, pt lipsa echipamentelor necesare pt investigatii, pt salariile intarziate bagate angajatilor. TREBUIE NEAPARAT INVESTIGAT SECTORUL RESURSE UMANE FLOREASCA - NICIODATA SALARIILE SI BURSELE DE REZIDENT NU INTRA LA TIMP! Mereu sunt intarzieri, ceva se intampla cu banii, sunt plimbati prin niste conturi, sunt schimbati in valute.. In celelalte spitale din Bucuresti salariul intra la timp, deci ministerul vireaza banii, problema e la nenorocitul spital Floreasca unde manevrele si smenurile sunt la ele acasa.. Ne-au lasat fara bani inainte de paste, inainte de Sf Maria si, evident si acum, in minivacanta 30 nov - 5 dec.. *** de spital, insufla nesiguranta in angajati, cu scopul ca acestia, vazand ca nu se pot baza pe stat si sistem, sa inceapa sa ia spaga de la pacienti sau sa fie partasi la neregulile contractelor ''de achizitie'' sau ''servicii'' facute la comanda managerilor..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandaluta  •  30 noiembrie 2016, 9:26

Pe cand voi citi o investigatie jurnalistica despre Dr.Rodica Tanasescu?Prea are multe activitati pentru o singura persoana.

Ovidiu  •  30 noiembrie 2016, 9:34

Daca un om ca acesta a continuat sa faca nereguli si acum cand DNA-ul bate la usa, presa a devenit o forta si poate demasca orice nici nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla inainte de 2000 cand toate neregulile mergeau ''mana in mana''. Pentru ''marele'' secureanu ar trebui sa existe o pedeapsa foarte dura si in acelasi timp ne putem da seama de ce spitalele din romania nu ajung la standardele necesare cu toate ca investitii sunt cu nemiluita. Oamenii ca el trebuie sa fie pusi sa plateasca prejudiciile si apoi sa stea mult si bine la umbra. Sper ca achete de genul acesta sa continue si sunt convins ca in fiecare spital de stat se intampla cate o ''dibacie'' a conducatorilor ceea ce i-ar putea aduce la raspundere in fata legii si nu ma refer ca si-au insusit un pix sau un bloc-notes. Nu in ultimul rand vreau sa te felicit CATALIN TOLONTAN pentru CURAJ, AMBITIE si DEVOTAMENT pentru slujba pe care o practici si nu numai. Articolele sunt excelente, continua sa faci o treaba extraordinara pentru ca doar asa vom prospera si vom ajunge unde ne dorim, in ROMANIA CIVILIZATA.

Bucur Loredan  •  30 noiembrie 2016, 9:34

Intrebarea care inevitabil se pune:cati menagerii de spitale folosesc banul public in interes personal?Un sistem alimentat de clasa politica romaneasca,care in curand va ''MILOGI IN GENUNCHI INCA 4 ANI DE JAF SI TEROARE''.Respect pentru munca echipei ''TOLO''.

Andrei  •  30 noiembrie 2016, 9:34

Stau și mă întreb cum pot unii să doarmă noaptea când sunt atât de mânjiți...?! Întrebarea e, a mai dat vreun semn de viață *** ăsta? Că poate și-a pus capăt zilelor ca să scape de anchetă, dacă tot nu mai răspunde nimănui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

PacalaSiTandala  •  30 noiembrie 2016, 9:35

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pintoiu Costel  •  30 noiembrie 2016, 9:37

Cum se angajeaza un inspector,jurist la ISCTR ? Este recrutat *** , e angajat prin transfer, dupa o perioada se organizeaza concurs dar promoveaza special persoana angajata anterior .O astfel de simulare de concurs se derulaza in acest moment pe 06.12. este proba scrisa iar pe 12.12. interviul. *** .Aceste informatii le puteti verifica pe site-ul institutiei mai putin suma .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tancau_ioan  •  30 noiembrie 2016, 9:38

sal. 1.e tare de tot finalul : ,,.. șefului care n-a făcut chiar totul de unul singur.'' 2. la puscarie secureanu asta pentru ca are bani o sa dea atentii in stanga si in dreapta ca sa ii fie bine DAR tot se gaseste un romanas patriot pe acolo care sa ii ureze ,bun venit, managerului hot din banii batranilor si ai copiilor Romaniei!

SF  •  30 noiembrie 2016, 9:39

Într-o zi la un pahar de vorba discutam cu un prieten arab.. discutam diverse despre tara noastra la care el îmi zice...bai nene dacă vine unu la mine si zice ca el a văzut totul pe lumea asta eu îl întreb România ai văzut-o?..NU..înseamnă că nu ai văzut nimic

Mircea Gabriel  •  30 noiembrie 2016, 9:44

Cata mizerie, cata coruptie. Cat de departe s-a ajuns. Cata putreziciune in tara noastra, draga. Cata lipsa de reactie din partea oficialitatilor, a populatiei, a, e, i, o , u,.....

Edi  •  30 noiembrie 2016, 9:51

@Romi Asta e societatea anului 2016, exista o singura religie: cea a banului, iti dai seama ca e mult mai usor pentru domnisoara respectiva sa aiba tot luxul pe care sa fim sinceri il doreste orice femeie, conectandu-se la un astfel de mos libidinos,pe care e usor sa-l zapaceasca si sa il faca sa fure in asa hal incat sa tina pasul cu dorintele lui vrabi, pai daca fata asta ar merge zi de zi la lucru, la program, ia calculeaza in cat timp si-ar permite hainele, gentile sau excursiile alea? Cand iti vine geanta, masina, sau hermesul la nas nu mai conteaza ca ala e batran, stai tu linistit!

flipper  •  30 noiembrie 2016, 9:51

Dupa mine, Punand interimar la Malaxa pe seful ASSMB din Primarie - institutia a carei angajata, venita in control, nu ii dadea sanctiuni managerului ci ii dadea instructiuni cum sa disimuleze cumpararea pianului cu "acte" fabricate in acest scop - arata ca intentia Primariei, a Primarului general NU ESTE SA SE FACA CURATENIE acolo, ci sa se musamalizeze cat se poate si alte fapte/ acte de coruptie necunoscute procurorilor, pana acum, sa se opreasca sirul "dezvaluirilor" provenind de la oamenii speriati de scandal, etc. Cum ar veni, "sa se puna batista pe tzambal", putin...

Adrian Andrei  •  30 noiembrie 2016, 10:16

Iar secureanul e tot de negasit? N-are semnal in Barbados? Sa mai faca spitalul o ultima fapta buna si sa-i plateasca roaming-ul. La SRI nu are rost sa-l cautati, ca ei nici n-au auzit de el, nici n-a fost al lor de 20 de ani! Tipul a facut o mutare geniala in 1990, cand a trecut in clandestinitate si si-a schimbat si numele din Securistu in Secureanu... :))))

name and numer  •  30 noiembrie 2016, 10:30

tot sistemul medical este corupt. toate spitalele din tara totul. trebuie o restructurare masiva. dati afara jumatate din medici din tara. chiar daca sunt mai putini decat trebuie. angajati medici noi de pe bancile facultatii, marite salariile la cel putin 1000 eur pentru rezidenti. ne sacrificam noi in tara si stam 2 3 ani cu medici mai putini dupa care sistemul preia medici din facultati fara experienta dar dornici de schimbare. se poate apela la angajari si din afara. se pot angaja si studentii din orinetul mijlociu sau africa care termina facultatea aici. decat un medic din ala de 60 de ani la care trebuie sa bati la usa de 40 de ori sa fii umil cand intrii in cabinet, sa ii suporti toate figurile. sunt medici buni si tineri care muncesc prin spitale.. ii vad .. ei alearga.. ei fac totul.. in rest.. resturile comuniste care dorm prin cabinete si te iau de sus.. aia trebuie toti scosi din campul de munca.. trebuie un sistem cu feedback in medicina.. cum lucrezi primesti si feedback.. pozitiv negativ.. si asa mai departe..

ilie  •  30 noiembrie 2016, 10:30

Departamentul de audit din primarie este format din pile politice. Sunt cativa angajati care verifica toate cheltuielile spitalelor, muzeelor, societatilor de utilitati publice ( salubrizare, termoficare, apa-canal, transport public, etc) s.a. Pe cand o ancheta cu privire la averile pe care aceste doamne si domni contabili din toata tara le-au agonisit? Eventual cu legaturile pe care le au cu cei din consilii judetene si primarii.

Adrian Florea  •  30 noiembrie 2016, 10:35

Incerci sa te abtii cat poti sa nu rabufnesti cand ies la iveala oficial aceste lucruri. Am spus oficial deoarece, neoficial, cu totii stim ce se intampla in spitale, policlinici, ambulatorii etc. Un personaj precum acest director nu poate intreprinde nimic de unul singur. Avand atuul puterii, sustinut de oameni din primarie, si in special de oameni de rangul II, dar si de binecunoscuta relatie ,,eu te ajut pe tine, tu ma sprijini pe mine, acesti neveniti reusesc sa stea la conducerea unui spital PUBLIC, 9 ani de zile. Intrebare simpla: oare chiar nu a transpirat absolut nimic din spitalul MALAXA? Hai sa fim seriosi ! Trebuie cineva sa se sesizeze? Da. De ce nu a facut-o? A fost si el complice? Spitalul Malaxa era atat de deschis tutoturor posibilitatilor, incat pacientii stiu foarte bine cati bani dau medicilor pentru a li se elibera retete. La fel ca si la Sf. Pantelimon si la Malaxa se intampla foarte multe lucruri. Insa omul de rand saracul, cel de fara pensie, bantuit de gandul unei boli grele, poate sta in fata unui taifun precum Secuceanu ? L-ai demis? Foarte bine ! Asteptam recuperarea tuturor prejudiciilor, descoperirea intregii filiere si pedepse pe masura ! Pe ce temei? Pe baza unor legi aprobate de niste indivizi care nu au binevoit in prag de alegeri sa se intruneasca la Parlament pentru a vota inceperea urmaririi penale a lui Bejenariu. Si atunci despre ce vorbim?

mal.  •  30 noiembrie 2016, 10:37

Domnu' dr. Diaconu, ce caută parafa la asistenta șefa? Să știți că acesta este doar vârful aisbergului... Oameni de felul lui Secureanu se mai află și la alte spitale. Este rezultatul politizării managementului spitalelor.

cpt.ahab  •  30 noiembrie 2016, 10:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

NicuG  •  30 noiembrie 2016, 10:39

Parca sinteti un romancier care ingroasa tusele pentru a obtine un efect sporit. Atit este de socant. Sper ca individul acesta este specia cea mai de jos a degradarii sistemului medical.

Flak  •  30 noiembrie 2016, 10:39

5500 + 20% TVA = 5995 ? Pe factura apare cota tva 20%. Greu cu matematica asta

dice  •  30 noiembrie 2016, 10:43

Am si eu o curiozitate: cu ce s-au ocupat serviciile secrete atata amar de vreme. Cum a fost posibil ca un individ de teapa astuia sa jefuiasca pur si simplu spitalul. Si cum de pana acum oamenii de acolo n-au zis nimic. Ar trebui o campanie platita de DNA, care sa incurajeze toti oamenii din spitale sa vorbeasca despre cazuri similare, pentru ca situatia este probabil asemanatoare in majoritatea spitalelor. Si tot ei spun ca nu au bani de medicamente.... ***! Le-as lua tot si i-as lasa in strada, fara drept de practica, dupa vreo 10 ani de puscarie. Asta inteleg ca ar fi dreptate, pentru ca la noi se aplica legea insa nu se face dreptate, asta e problema.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Amaraciune  •  30 noiembrie 2016, 10:49

Asa este in TOATE institutiile de stat! De curand dl. Tolontan a dezvaluit jaful si dezmatul financiar facute de Ovidiu Miculescu, presedintele director general al SRRadiodifuziune. I-a facut raport Curtea de Conturi pentru prejudicii financiare comise intre 2014-2016, a devenit urmarit penal in noiembrie 2016 pentru fapte de coruptie, dar nimeni nu ii clinteste lui Miculescu jiltzul de Sultan! Nici macar presedintele Iohannis nu i-a cerut demisia de onoare. Conduce in continuare SRR, angajeaza si semneaza contracte, ancheteaza si hartuieste jurnalisti, conduce destinele a 2000 de oameni! Bravos, natiune!

johnneil  •  30 noiembrie 2016, 10:50

Dar de ce este infasurat cu draperia aceia. Se crede vampir in devenire? Pare foarte suparat dupa uitatura. Apropos: Serviciile nu au "mirosit" nimica-nimica in toata aceasta perioada. Lucra sub acoperire. Probabil la asta folosea velinta de pe el. Bafta pe viitor!

Comentează