FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!

Milioane de români plătesc contribuții pentru spitalele publice. Un manager de spital public folosește acești bani ca să-și opereze pilele la privat!

miercuri, 30 noiembrie 2016, 7:01

UPDATE: NU E GLUMĂ: Cavalerii de la Malta spun că Secureanu le-a furat sigla și  și că-l dau în judecată! Printr-un comunicat făcut public astăzi, Ordinul Cavalerilor de la Malta susține că Florin Secureanu nu are nici o legătură cu ei. „Spitalul Malaxa şi dl. Adrian Secureanu folosesc numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori”.

UPDATE: Victor Diaconu, șeful secției de chirurgie de la Malaxa și medicul care a operat-o pe Mirela Toma, a văzut cu uimire în această dimineață nota de fundamentare pentru cumpărarea balonului nepoatei lui Secureanu și a declarat: ”Aceasta nu este semnătura mea! Orice analiză grafologică va constata acest lucru!”. Parafa folosită pe nota de fundamentare este cea aflată în posesia asistentei șefe de la chirurgie, soția lui Traian Nica, ”omul de la IT” care făcea chitanțele false. Asistenta șefă a refuzat încă de ieri orice comentariu.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Unde există ”Vrăbi”, există și o nepoată.

De fapt, o ”nepoțică”.

Nepoțică îi spunea managerul Secureanu, nepoțică îi spunem și noi, deși Mirela Toma are 36 de ani și bate spre un metru optzeci.

Un om generos

Unchiul și nepoțica se plimbă nostalgici pe holurile Spitalului Malaxa, în zilele cînd managerul este bine dispus.

Și au plutit pe deasupra a destule clipe vesele!

”Cînd se simțea relaxat, Florin Secureanu era un om generos, care încearca să ajute cît mai multă lume”, povestește un angajat din spital.

Puterea i-a deschis zările și tot puterea i le-a închis.

”Nepoțica” și ”Vrăbi”, rivalitate prin timp

”An după an, boss-ul devine tot mai puternic și preferă să stea înconjurat doar de rude, pile și obligații”, constată omul.

Mirela Toma este precursoarea lui ”Vrăbi”.

Cînd ”Vrăbi” umflă potul, Mirela se transformă în ”nepoțica”, alint care intră în limbajul curent al sutelor de angajați.

Toată lumea din spital o cunoaște.

Martoră la umilirea angajaților

Mirela apare în înregistrarea audio difuzată ieri de Gazeta Sporturilor.

16-13781928_10209064348538266_3688552024032849719_n
Mirela Toma, cea alături de care managerul Secureanu se alintă ”unchiul și nepoțica”

E femeia care asistă, fără să intervină, la criza de nervi în care Florin Secureanu o porcăiește și apoi zvîrle paharul spre o angajată.

Mirela e aliata șefului, cu ea vorbește managerul. Pe nepoțică o ia martoră ”la cît de proastă e asta”, adică angajata mai puțin norocoasă.

Nepoțica nu tresare nici atunci cînd unchiul îi spune celeilalte femei, care muncea aplecată asupra unui calculator: ”Bă cretino, vezi că-ți f*t și vreo două!”.

370 de angajați lucrează la Spitalul Malaxa

 Balon gastric pentru ”nepoțică”

Adevărul e că Mirela nici nu are prea multe de spus în fața ”unchiului”.

Chiar dacă a devenit ”nepoțică”, locul Reginei fiind dat lui ”Vrăbi”, ea a rămas profund recunoscătoare lui Florin Secureanu.

Iar el e galant în numele amintirilor comune.

Pe 15 septembrie 2016, Mirela Toma se operează în secția de chirurgie de la Malaxa.

228 de paturi pentru pacienți are ”Malaxa”

I se montează un balon intragastric, ca să slăbească.

”Balonul este introdus în stomac, este umflat și el ocupă cam 2/3 din volum. Creierul pacientului percepe asta ca pe o stare de sațietate”, explică procedura chiar chirurgul care a operat-o pe Mirela Toma.

La vîrsta și la starea de sănătate bună a Mirelei, fără diabet și fără obezitate morbidă, intervenția este una ”electivă”, cum o numesc medicii, adică pacientul o face fără să fie silit de vreun diagnostic, iar spitalul nu decontează.

Nepoata managerului fusese operată de chisturi ovariene, dar asta nu impunea micșorarea stomacului.

În astfel de cazuri, omul plătește 2.000 de lei spitalizarea și, în plus, își cumpără balonul de la o firmă specializată.

Balonul e predat chirurgului înaintea operației.

Mirelei Toma a dat chirurgului balonul plătit de ”unchi” din banii spitalului!

”Asta-i factura, descurcați-vă!”

Documentul care dovedește că Malaxa a plătit balonul gastric pentru operația nepoatei lui Secureanu. În spital, doar ”nepoțica” a fost operată cu balon de slăbit!

Pe 13 septembrie 2016, cu două zile înainte de operație, firma Eurodiagonal SRL din Oradea emite o factură  către Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”.

Produsul vîndut se numește ”Balon intragastric SPATZ – ajustabil cu implantare 1 an”.

El costă 5.995 de lei, cu TVA, și este dedicat Mirelei Toma!

”Ca și în alte numeroase cazuri, managerul a apărut cu factura la contabilitate și le-a zis fetelor de acolo să se descurce”, povestește o sursă a ziarului din Malaxa.

Doar balonul ”nepoțicii”

Contabilitatea a înregistrat-o și a plătit factura.

Gazeta a verificat dacă factura nu putea reprezenta balonul gastric al altui pacient.

”În Malaxa nu s-a făcut decît o operație de balon. Cea a Mirelei Toma”, sună informația certă din interior.

”Noi, medicii, ne supunem”

Cum se poate asta?

”Nouă, medicilor, ni se spune să facem referate de necesitate pentru achiziția diverselor dispozitive medicale. Știm că sînt pile ale managerului și ne supunem”, pretinde un doctor.

”În cazul nepoatei Mirela însă, ca să nu bată la ochi, pe referatul de necesitate n-au scris numele pacientei, ci l-au pus pe chirurg să semneze, invocînd o anexă pe care nu i-au mai arătat-o” Angajat al Malaxa, sursă a Gazetei

De fapt, potrivit chirurgului Victor Diaconu, șeful secției și cel care a operat-o pe ”nepoțică”, lucrurile stau chiar mai rău. El a văzut nota de fundamentare din ziar și a spus că ”Nu e semnătura mea!”. 

Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal
Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal, unde chirurgul a spus chiar în această dimineață că i-a fost fasificată semnătura!

Și alți prieteni ajutați

Folosind aceeași metodă, susțin sursele, s-au cumpărat kituri de sleev gastric, de peste 10.000 de lei bucata, tot pentru prieteni ai managerului!

”Dar măcar, în acele cazuri, medicii puteau motiva, aveau o justificare profesională. A fost cazul unei doamne al cărei soț e prieten cu managerul și deține o asociație de bodyguarzi. Lui i s-a cumpărat un kit de 12.000 de lei de sleeve gastric”, spune o sursă.

Salariați pe locuri, fiți gata, start!

Operația Mirelei Toma decurge foarte bine.

”Nepoțica” slăbește repede, asistă en passant la crizele ”unchiului” și poate pleaca la soare, direcția Singapore.

Încă n-a revenit țară.

A refuzat să răspundă la telefon și mesajele s-au succedat pe sms.

-Ați făcut o operație la Spitalul Malaxa?
-În cursul lunii septembrie am fost operată de chisturi produse de o hiperplazie endometrială și mi-a fost introdus un balon gastric avînd probleme în acest sens.

-Și v-a plătit spitalul balonul?
-Fiind salariată am dus adeverință.

Ce ziceți? Sînteți salariați sau pensionari? Ar fi o idee să duceți adeverințe la diverse spitale și să cereți instalarea de baloane gastrice pe bani publici!

”N-am mai văzut un spital public să achite o operație de la un spital privat”

”Cum așa?”.

Și rîde cu poftă.

Medicul de la Malaxa a văzut multe în viața lui.

Îi arătăm factura cu operația cardiacă.

Așa arată o factură nemaiîntîlnită în medicina noastră: un spital public plătește pentru pila directorului la o clinică privată o operație care se putea face fără probleme la stat!

”Asta chiar nu îmi imaginam! Un spital public să achite o operație făcută de cineva într-un spital privat din România?”.

Nu un spital public, spitalul dumneavoastră, spitalul Malaxa! Medicul clipește.

Monza recunoaște

Acum două săptămîni, pe 15 noiembrie, SC Centrul Medical Policlinico di Monza SRL taie o factură de 25.000 de lei pentru una bucată ”servicii medicale”.

La ordinul lui Florin Secureanu, susțin sursele, factura se plătește a doua zi, 16 noiembrie.

Cînd îi este prezentat de către Gazeta Sporturilor, Monza recunoaște documentul.

”Da, am făcut o operație cardiacă unui pacient, la recomandarea Spitalului Malaxa, și Malaxa ne-a achitat 25.000 de lei”, spune Daniel Dram.

Plasată aproape de Stadionul Național, clinica privată are o excelentă reputație pentru intervențiile chirurgicale pe inimă. Și prețuri pe măsură!

”Dar nu vă putem spune mai multe, pentru că sînt datele cofidențiale ale pacientului”, adaugă omul din direcția administrativă de la Monza.

Nici nu e nevoie.

Cînd familia e mare cît generozitatea șefului de clan, lucrurile răzbat mai ușor.

Bani de la Malaxa pentru ”Tanti Paulina”

”Tanti Paulina” este doamna operată la Monza pe banii Spitalului Malaxa.

Femeia este mătușa lui ”Vrăbi”, de acum renumita Eugenia Chiriac, 24 de ani, iubita managerului Secureanu.

De altfel, cum n-au trecut decît două săptămîni, angajații își amintesc că au plătit imediat factura de la Monza, la cererea lui Florin Secureanu.

Pe 15 noiembrie, clinica privată le expediază hîrtia, iar o zi mai tîrziu, pe 16 noiembrie, spitalul public achită cei 25.000 de lei.

”Cam așa pot fi depistate mai toate șmecheriile managerului. Se plăteau a doua zi”, spune o sursă din spital.

”Spitalul Monza nu este în contract cu Casa pentru programul național de boli cardiovasculare” Cristina Călinoiu, purtător de cuvînt al Casei de Sănătate București

CASMB: ”Cine vrea să-și pună stent la Monza o face pe banii lui”.

Sau, și mai bine, și-l pune pe banii contribuabililor.

Ați mai avut vreodată un astfel de caz, în care un spital public să plătească operația unui pacient la dumneavoastră?

”Nu, n-am avut. De altfel, acesta a fost singurul caz în care am colaborat cu Malaxa”, spune Daniel Dram, de la Monza.

Și operația de la Monza a fost un succes, ”Tanti Paulina” este bine.

Clinica, mai puțin.

Pentru că spitalul privat Monza a operat o persoană fizică și a fost plătită de un spital public. Pe ce bază a încasat banii?! Monza a scris ”servicii medicale” către Malaxa, poate nu se prinde nimeni.

Putea la fel de bine să scrie ”participare la devalizare de bani publici”.

”Rafael de la Pitești primea și el bani de la spital!”

Îi știți pe oamenii care umblă din firmă în firmă cu niște pungi uriașe și vînd țoale de firmă sau parfumuri?

Comis voiajorii au clienții lor stabili.

Hainele sînt unele fake, iar altele autentice, dar de furat. Cosmeticele, la fel.

”Rafael de la Pitești” reprezintă un nume respectat pe această piață deloc respectabilă, dar foarte eficientă pentru toată lumea.

Rafael este unul dintre cei care încasa bani direct din casieria Spitalului Malaxa, din tranșele cash scoase de manager cu ajutorul facturilor false ale firmei RYS.

”Managerul făcea planificările. Ne spunea: vreau mîine o programare la ora 2 pentru Rafael. Știam că a venit Rafael de la Pitești cu hainele sau parfumurile pentru Vrăbi și pentru nepoțica Mirela. <Programare la ora două> însemna că voia 2.000 de lei”, povestește o sursă.

Eugenia Chiriac, cunoscută și ca "Vrăbi"
Eugenia Chiriac, cea căreia managerul Secureanu îi spune „Vrăbi”, o pasionată a hainelor de lux

”Cel mai des după bani nu venea Rafael, care era ocupat cu afacerile, ci fratele lui, Mihai. Intra, îi dădeam plicul cu cît ni se spunea și pleca”.

”Managerul și-a cumpărat un pian pe banii Malaxa și l-a dus acasă”

”La doar cîțiva ani ani după ce venise manager, Secureanu fiind instalat în 2007, spitalul a cumpărat un pian la cererea șefului. Unul mai mic, fără coadă. L-a luat acasă, că dă bine în sufragerie. Nu știe nici el, nici Vrăbi să cînte la pian, dar e de decor”, povestește unul dintre angajați.

Secretele lui Florin Secureanu sînt prost păzite, pentru că el se folosește pentru muncile casnice de oamenii spitalului.

”Cineva a povestit întîmplarea cu pianul în Primăria Capitalei. A venit un control la pont fix. Au găsit imediat documentul: ce să facă un spital cu un pian?! Plus că pianul era acasă la manager!”, spune omul.

”Norocul lui că au intervenit imediat banii și s-a rezolvat! Mai mult, doamna care conducea inspecția l-a și învățat cum să schimbe actele. Achiziția a fost mascată, documentele au fost refăcute și pianul a rămas acasă, în sufragerie”.

10.000 de euro a costat ca ”doamna inspector de la Primărie să închidă ochii”, conform surselor ziarului

La mulți ani, Florin Secureanu!

Managerul spitalului Malaxa împlinește 52 de ani.

Vestea nu prea bună la aniversare e că ieri, după aproape o zi întreagă de audieri la sediul din Știrbei, Traian Nica, ”băiatul de la IT” și unul dintre loialii managerului, pleacă pe jos de la DNA. Ceea ce, de regulă, semnifică faptul că suspectul a decis să colaboreze.

În cealaltă parte a orașului, aseară, tîrziu, echipa DNA termină de colectat zeci de mii de pagini de contracte și documente.

Procurorii, ”niște oameni foarte drăguți”, că la fel se păcălesc mereu suspecții, părăsesc spitalul din Pantelimon și le zic angajaților brusc pietrificați: ”O seară bună! La ce e aici, aveți o singură șansă: să povestiți tot!”.

A trecut de miezul nopții și începe ziua de naștere a șefului care n-a făcut chiar totul de unul singur.

La mulți ani!

Secureanu, la ceremonia în care a fost "uns" Cavaler de Malta
Secureanu, la ceremonia în care a fost „uns” Cavaler de Malta

 

Vezi cele 4 articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului

Save

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Alex  •  30 noiembrie 2016, 11:01

Bineinteles ca toata lumea "implicata" (a se citi din sistem) spune ca n-a mai vazut asa ceva in viata lui. Dar incredibil e doar faptul ca acest caz ar putea fi unul izolat. Acum ceva timp vazusem o statistica in care se spunea ca mai mult de 90% din populatie are venituri sub 2000 lei (sau 2500 nu mai stiu exact). Cand va uitati in jur pe strada vi se par reale asemenea cifre? Va dati seama cate cazuri ca acesta exista pentru a justifica diferenta?

Paul  •  30 noiembrie 2016, 11:07

Nu pot sa cred ca poate exista atât de multa ipocrizie și lipsa de respect ptr o Românie întreaga. Nu știu cum pot unii sa sufere de acest sindrom al megalomaniei sa își cumpere titluri statuete (pe nimeni nu intereseaza).îmi e greu sa ma gândesc din păcate cata corupție e în sistemul nostru bolnav de sănătate. Suntem de rasul Europei și au dreptate străinii când ne clasifica ca o tara subdezvoltata și corupta.sunt roman sunt mândru dar e păcat ca alții sunt doar niște avari care se gândesc la binele personal. Atâta timp cât casa de asigurări nu are concurenta ,atâta timp cât banii ajung în bugetul de stat iar eu ca și ministru primesc un procent nu poți face investiții și nu poți avea un sistem performant.Tot ceea ce s a cârpit trebuie dărâmat trebuie construite spitale și nu clinici universitare trebuie schimbat sistemul de rezidentiat trebuie mărite salariile și nu darea de mita neimpozabile. Un sistem public -privat cu reguli și protocoale.Si atunci probabil vom putea avea grija de generațiile următoare. Păcat ca sunt bani dar tărâmul e prea mlăștinos.

gigelos  •  30 noiembrie 2016, 11:08

@Flak - probabil e TVA 9 % la medicale ...

Cătălin Tolontan  •  30 noiembrie 2016, 11:47

@Adrian Andrei: este mesajul zilei :-) Multumim!

50r1n  •  30 noiembrie 2016, 11:51

Aici e cv-ul "doctorului" Florin Secureanu: http://www.ordinuldemalta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=124&lang=ro Ce mi se pare atipic: - a început medicina în 1992, la 28 de ani, și-a terminat-o în 1999 (studii aprofundate, de 7 ani, că nu cred c-a rămas repetent. Sau ...? ); - pentru ca, teoretic, diplomele sunt egale, nu spun nimic despre faptul ca a studiat la o universitate privata (Bergenbier *); - nu scrie unde și când a făcut liceul; scrie, in schimb, că a fost ”fiziokinetoterapeut” (adică maseur) la Dinamo și supervisor la un club din Beirut si la unul din Bucuresti; așa s-ar explica un an pierdut (Beirut), dar nu se leagă activitatea permanentă pe timpul facultății cu medicina, care se studiază doar la zi, nu la FF sau la seral. Sau așa se explică (in)compenențele medicale?! - nu reiese de nicăieri nici-un fel de rezidentiat/specialitate/primariat... Văd doar că, fără să fi luat vre-un examen, în 2000, la vârsta de 36 de ani și la un an de la terminarea facultății (să mă ierte cei care au studiat medicina la stat), devine doctorand! Concluzia mea: a ars etapele și i-a încălecat pe fraieri. Nu știu cum, cu ajutorul cui, dacă a încălcat legi sau cutume. Dar eu nu m-aș fi dus la el nici pentru o unghie încărnată... BTW: colegiul medicilor ar trebui să-l judece pentru uzurpare de calități oficiale pentru situațiile în care apărea ”costumat” pentru sala de operații... _________ * Bergenbier = Prietenii știu de ce

Sol  •  30 noiembrie 2016, 11:51

Si totusi, pe el il cauta cineva?

Boby  •  30 noiembrie 2016, 11:59

Stii ce e foarte trist ? Ca acest caz este o exceptie, ca e documentat si facut public de echipa GSP si de tolo.ro. In aproape orice alt caz, in care, sa zicem, ca Ministerul Sanatatii sau o Primarie ar primi atfel de reclamatii documentate, maxim ce se va intampla va fi schema cu pianul. Va veni cineva in control care va lua spaga si va invata hotul sa refaca actele cum trebuie. In cazul Malaxa s-a implicat imediat DNA. De ce ? Simplu, pentru ca tolo.ro Sa ne imaginam ce s-ar intampla in cazul unui spital de tipul Spitalul Judetean Neamt. Crede cineva ca va veni acolo DNA sau ca Primaria Neamt va face un control serios ? Aici ii gasesc eu o mare vina lui Vlad Voiculescu, ca nu a avut curajul sa rupa pisica inca de cand a venit la minister si sa organizeze concursuri pentru managerii de spitale pe criterii sanatoase. Asa cum a facut colegul sau, ministrul al invatamantului, care a trecut prin sabie si foc dar a organizat concursuri pentru directorii de scoli. Asta in conditiile in care mandatul lui Mircea Dumitru a fost mai scurt cu cateva luni. Vlad Voculescu a ales sa lupte abia in ultimele doua luni, cand e prea tarziu sa mai faci ceva cu adevarat. E un joc de imagine pe care Vlad il face dar concret nu a luptat cu adevarat cu sistemul, doar l-a zgandarit putin si a facut putin scandal in media. Cam putin de la o speranta uriasa cum a venit el in minister, cam putin. Pacat.

bogdan  •  30 noiembrie 2016, 12:18

Ma intreb ce o fi patit cel care a facut denuntul pe baza caruia a venit controlul de la primarie pentru pianul de acasa. Ce lectie o fi primit in asa fel incat sa afle toti ceilalti, ca sa se invete toti minte ce se intampla daca le vin idei. Poate puteti sa aflati. Asta e cel mai urat lucru, sa stii ca daca incerci sa respecti legea vei fi strivit cu dreptatea in brate chiar de cei care ar fi trebuit sa te ajute.

antonia  •  30 noiembrie 2016, 12:23

Asa functioneaza lucrurile in toate spitalele din Romania. De ani de zile sunt prezentate dovezi despre jaful din bani publici si despre gastile care "administreaza" sume fabuloase in scopuri personale, in timp ce unitatile medicale sunt la pamant. Nu s-a luat nicio masura, dimpotriva, informatiile/dovezile au fost gestionate de asa maniera incat cei vinovati sa afle si sa fie "scapati" de cei care trebuiau sa-i sanctioneze. "Reteaua" este foarte extinsa, pana la varful sistemului, asta este unul din motivele pt. care lucrurile nu se misca in sensul bun. Controalele sunt facute doar cu scopul de a acoperi neregulile, indiferent de unde vin, Curte de Conturi, Minister, Aparatul A-dtiv in subordinea caruia se afla spitalul, chiar si institutiile abilitate sa ia masuri pe cale legala sunt complici la actiunea de ascundere a furtului si abuzurilor. De pilda, banii care se duc pe serviciile medicale in sistemul de urgente si cei destinati serviciilor de medicina legala, nu sunt controlati de nimeni, acolo, sefii se comporta ca pe propria mosie. De la aparate de aer conditionat sau banale ventilatoare pana la bunuri care nu au legatura cu domeniul de activitate dar care sunt foarte costisitoare, sunt achizitionate si platite din bani publici. Ce dezvaluiti dv. la MALAXA se intampla in toata tara de ani de zile, toti factorii de decizie stiu si nu au luat nicio masura, au fost chiar complici si sunt in continuare!

Racul  •  30 noiembrie 2016, 12:30

Bravo Tolo! In rest... nu-s PSD-ist insa mi se pare exagerat sa fie acuzata Firea care e primar de 6 luni. Faptul ca acum a pus interimar un Gigi din sistem nu inseamna altceva decat ca a actionat in urgenta, cand va fi gasit altcineva va fi numit. Inca una si-am plecat la treaba: ce fatza si ce voce are omul! Absolut fantastic! Io sincer as face un film din povestea asta.

PODACO  •  30 noiembrie 2016, 12:32

Foarte interesanta si aceasta investigatie!Dar totusi e prea mult in fiecare zi rubrica FOCUS (pana si duminica)!Asta e ziar de sport si nu de investigatii! Faceti Dvs. un ziar separat care se poate numi chiar FOCUS si nu mai ocupati paginile din Gazeta cu asa ceva ,in loc de articole despre sport!Promit sa fiu primul abonat chiar si pe doi ani daca apare asa ceva!

dg  •  30 noiembrie 2016, 12:48

sper sa pot da un link aici in care se vede cum secureanu e un hot marunt . in imagine se vede cum shuteshte ceasul de la mana unei paciente internata in spitalul lui. http://www.spitalmalaxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=117&Itemid=223 ps. a se vedea ca el (se face ca ) consulta fara halat, fara...

Adi  •  30 noiembrie 2016, 12:54

Sfârşitul articolului e apoteotic: "La mulți ani!"

11  •  30 noiembrie 2016, 13:01

Daca legea permite ca un spital sa plateasca factura la alt spital atunci trebuie luat cel care a inventat asa legi si inchis undeva la subsol urmatorii 100 de ani.

Florian Bosilcov  •  30 noiembrie 2016, 13:06

Bravo Cătalin! Bravo echipa GSP! Poate că nu avem sănătate și educație la standarde mari (încă), dar iată, cu siguranță avem jurnalism la cele mai înalte standarde. Toate trebuie să aibă un început, dacă o țineți tot așa, poate că la noi schimbarea va veni din jurnalism, de ce nu? După toată nebunia seriei Malaxa, un singur lucru nu-mi vine a-l crede, anume că au cedat angajații sub presiunea conștiinței. Sunt convins că timp de 9 ani a zbierat ăla tot așa, 9 ani a făcut gogomănii mai mari decât pianul, balonul, înmormântările și niciun angajat nu s-a mai scandalizat. Într-un articol de la inceputul acestui an, cei din Ordinul de Malta îl amenințau pe Secureanu cu tribunalul deoarece acesta folosise pentru beneficii personale, fără acordul lor, numele și însemnele Ordinului la inaugurarea unui azil de bătrîni. Nu s-a mai zis nimic de atunci în presă despre vreun proces. Cred că nu l-au mai înaintat niciodată. Se pare că i-au copt-o și mai rău: l-au dat pe mâna presei. Pentru mine e mult mai plauzibil. Am toată convingerea că echipa GSP nu e în cârdășia asta, si că au tratat sursele ca fiind de bună credință și mânate de remușcări, dar pur și simplu nu pot să cred ca aceste surse și-au activat peste noapte simțul civic și conștiința. Vom afla din dosarul DNA mai mult ca sigur că 9 ani au huzurit și ceilalți angajați și au avut 'beneficiile' lor, desigur, nu de magnitudine secureană, dar le-au avut. Oricare ar fi adevărul, e foarte bine că au fost dezvăluite fraudele acestui om (greu de numit om...) și că vor fi judecate ca atare. Oricum, aceste asociații secrete/discrete ar merita o investigație aprofundată. Și celor ce nu sunt adepții conspiraționismului, le e limpede că aceste asociații se ocupă doar la fațadă cu filantropia și așa-zisul ocultism pseudo-religios.

Mantuitorul  •  30 noiembrie 2016, 13:07

Salutari stimabile, la o simpla cautare pe google am gasit acest link: http://www.ordinuldemalta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=124&lang=en Dupa cum scrie pe site, Secureanu este Mare Prior al Cavalerilor de Malta.

Tyrion  •  30 noiembrie 2016, 13:10

cum adica il reneaga Ordinul Cavelerilor de Malta ? individul isi arata mecla pe site-ul lor in stanga sus , cu titulatura pompoasa de Mare Prior al Marelui Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sf. Ioan de Ierusalim Cavalerii de Malta ... se pare ca Secatureanu a subtilizat si titlul asta , care n-are nicio legatura cu Ordinul Suveran Militar de Malta(OSMM) (denumire completă: Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta) ... hai , sa-i fie gura aurita si sa mearga "cu totii la pârnaie "

Gareth Edwards  •  30 noiembrie 2016, 13:28

Cataline, rasa "Secureanu" este extrem de raspandita in tarisoara asta...Sa vezi ce e pe la Ministerul de Interne sau la armata...Te crucesti, nu alta. ***...de ce??? Pentru ca in tara asta au murit o droaie de amarati pentru ca n-au avut bani de un RMN sau de o investigatie medicala de calitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  30 noiembrie 2016, 13:37

Secureanu atatia ani a furat din visteria publica, deoarece s-a crezut de neatins. Faptul ca a luat niste premii, facea parte din elita de la Malta, avea relatii pe la SRI,etc., l-a facut sa creada ca nimeni nu il poate trage la raspundere.

Florian Bosilcov  •  30 noiembrie 2016, 13:42

O fi el mare prior, dar de amenințat cu judeacata l-au amenințat: http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/foto-inaugurare-cantec-ostroveni-adrian-secureanu-amenintat-judecata-ordinul-cavalerilor-malta-1_56d8a6fe5ab6550cb876c314/index.html

Stefan  •  30 noiembrie 2016, 13:48

Un doi se spala pe maini de el si ordinul. Cand unul e prins, primarul il concediaza, ordinele il dezavueaza, justitia il incrimineaza, prietenii il repudiaza, angajatii nu il mai recunosc(heaza), samd. Azi maine ii vezi pe toti ca spun ca nici macar nu il cunosc, nu stiu cum a ajuns manager de spital, cavaler de Malta, samd. Ordinele astea poate ar trebui privite la noi ca asociere in scopul comiterii de infractiuni ca in rest doar firele aurite mai sunt de ele. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  30 noiembrie 2016, 13:56

mi se pare ciudat ca ei zic ca Secureanu nu are legatura cu ordinul de Malta, cand pe site-ul lor este prezentat in detaliu: http://www.ordinuldemalta.ro/

Alex  •  30 noiembrie 2016, 14:06

Cavalerii de Malta mint...priviti acest link din 2012...recunoasteti personajul?? http://prinbrasov.com/2012/03/cavalerii-malta-vin-comemorarea-lui-titulescu/

Florin  •  30 noiembrie 2016, 14:10

Articol media martie 2016: http://www.impactreal.ro/2016031421490/Bomba-Gorghiu-si-Blaga-legaturi-dubioase-cu-niste-falsi-reprezentanti-ai-Cavalerilor-de-Malta.html

Florin  •  30 noiembrie 2016, 14:13

Inca unul: http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/foto-inaugurare-cantec-ostroveni-adrian-secureanu-amenintat-judecata-ordinul-cavalerilor-malta-1_56d8a6fe5ab6550cb876c314/index.html

drako  •  30 noiembrie 2016, 14:17

Dumnezeule ! Ipochimenul este Cavaler de Malta ? Ce palma pe obrazul Ordinului !!! Asteptam si din partea Ordinului o pozitie in ceea ce-l priveste pe "cavalerul" isteric !

Mirel  •  30 noiembrie 2016, 14:29

As face o echipa din personajele de genul si la facut autostrazi cu ei,nu la puscarie ca duc viata buna acolo,la munca grea sa simta ce e aia

Loredana  •  30 noiembrie 2016, 14:57

Am o urare pentru dnl Secureanu: La multi ani! LA MULTI ANI IN PUSCARIE!!!!!!!

Gruiţă  •  30 noiembrie 2016, 14:57

La "balon" TVA-ul este de 20% cum scrie pe factura fiscală sau de 9% cum reiese din calcul? Ce contabili au ăștia? Pe de altă parte dacă vrei să fac cunoscute toate acestea și altora care nu citesc blogul tău nu mai folosi injurii chiar dacă unora le stă în fire. Pe lumea aceasta sunt și copii!

Florin  •  30 noiembrie 2016, 15:29

Cititi articolele, priviti pozele, priviti filmele youtube. Secureanu nu avea treaba cu maltezii, era prieten cu falsi cavaleri arestati in Italia, care s-au intalnit inclusiv cu fostul presedinte Iliescu. Unde dracu era SRI si SIE cand astia se jucau prin Romania la cel mai inalt nivel ? Aaa, da: toate institutiile statului sunt din aceeasi mama ! Iar insitutiile statului sa ne scuteasca de povestea cu cazul izolat, samd. Individul era bine ancorat si cred ca se stia pana la guvern si SRI ce facea; ca daca nu stiau atunci trebuie desfiintate. 1. http://www.ziarul21.ro/new/index.php?option=com_content&view=article&id=7483:avram-gal-susinut-la-primrie-de-ordinul-cavalerilor-de-la-malta&catid=51:politic&Itemid=74 2. https://www.youtube.com/watch?v=2SwM81B3sh8&feature=youtu.be 3. https://www.youtube.com/watch?v=dB6bdYlSbVw Pentru cei care mai cred ca STATUL ROMAN exista, va implor ajutati-ma sa cred si eu. La multi ani, Romania ! Peste 2 ani se implinesc 100 de ani de cand strabunicul meu a mers aproape 80 de km pe jos la Alba Iulia. El zicea ca a facut bine...Eu traiesc 2 saptamani pe luna la Viena...oi face bine ?

haideusicfr  •  30 noiembrie 2016, 16:13

Eu nu-i doresc nici o puscarie. Numai sa fie inlaturat. Sa nu mai fie lasat sa continue. Daca are bani fara justificare sa fie confiscati si cu acestia sa fie modernizat spitalul. Sau sa fie impartiti ca daune morale doamnelor jugnite.Sau dati la oameni saraci ,in fine ,puscaria nu e o solutie.Doar pentru criminali.

haideusicfr  •  30 noiembrie 2016, 16:18

Nu cred ca publicarea fotografiei Mirelei a fost un lucru bun .Fata asta n-a fost rautacioasa ,s-au publicat lucruri intime din fisa de sanatate ,nu cred ca e fair..

Catalin Dimofte  •  30 noiembrie 2016, 16:49

Excelenta serie, felicitari autorilor. Asa da, d-le Tolontan, bravo!

R  •  30 noiembrie 2016, 16:52

d-le Tolontan, cam care ar fi asteptarile dvs. in ceea ce priveste comentariile noastre? Aveti 80 de comentarii la un articol+facebook+etc. Eu nu consider ca e gresit nici cand impingi concret ancheta mai departe si nici cand glumesti rautacios si speculezi, etichetezi. Într-un fel ajuta toate... Dar cu siguranta, sunt unele pe care le remarcati apreciativ. De exemplu la acest articol as putea sa solicit atentia cu remarci pozitionate intre aceste extreme deplasate 1. Cavalerii de malta vand dreptul de a folosi insemnele fara sa verifice calitatea cumparatorului. Iata documentul care descrie sistemul lor de francizare http://..... 2. Freza Securean-istului e de neam Oprea dar si Trump. De păr, nu le-a bătut niciodată soarele în ochi.

Nicu  •  30 noiembrie 2016, 17:54

”Norocul lui că au intervenit imediat banii și s-a rezolvat! Mai mult, doamna care conducea inspecția l-a și învățat cum să schimbe actele. Achiziția a fost mascată, documentele au fost refăcute și pianul a rămas acasă, în sufragerie”. Care era numele doamnei care a condus inspectia? Este inca in libertate? O ancheteaza cineva?

Tudor  •  30 noiembrie 2016, 17:59

Sa vedem acum daca acest Secureanu, cand l-or strange procurorii DNA cu usa sa afle cine ii sunt securistii / politicienii pentru care colecteaza fonduri si care-i tin spatele va mai avea timp sa ciripeasca. Pot sa tin orice pariu ca vom afla de o noua "sinucidere"

may47  •  30 noiembrie 2016, 19:17

si asta mai este pe strada? de ce ?

dorel  •  30 noiembrie 2016, 19:26

Verificati si cand era Suba, cum s-a arhivat...

Anonim  •  30 noiembrie 2016, 20:22

Nu are nicio legatura cu ordinul de Malta. Acesta este site-ul oficial al ordinului: https://www.maltez.ro . Intrebarea este: de fapt ce este acea organizatie care, este clar, isi desfasoara activitatea si care se pretinde ca fiind o parte a ordinului de Malta. Mie personal mi se pare o organizatie extrem de periculoasa, compusa din oameni asemenatori cu acest impostor, care au fondat impreuna ceva care sa le asigure o retea de relatii la nivele foarte inalte. Este clar ca s-au folosit de reputatia acestei organizatii pentru interesele lor. Mai cred ca se stia de aceasta impostura la nivele foarte inalte, dar nu au facut nimic sa starpeasca aceasta nelegiure. Eu cred ca si ceilalti din jurul lui, care s-au declarat ca fiind membri ai ordinului de Malta si fac parte din aceasta impostura sunt extrem de periculosi, extrem de rapaci, din pacate needucati si grobieni. Din cate stiu eu, familia fostei sotii a facut parte din nomenklatura. Mai stiu ca are legaturi extrem de puternice in Primaria Generala.

Valentin  •  30 noiembrie 2016, 21:38

Toate imaginile par ale lui Mierlã

gica  •  30 noiembrie 2016, 21:38

daca va uitati pe acest link (http://www.spitalmalaxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=256) puteti vedea declaratiile de avere a managerului secureanu(lipsa) si a directorului economic. pe de alta parte omul de la IT pe langa facturile buclucase mai tinea si site-ul spitalului actualizat :)

gica  •  30 noiembrie 2016, 21:41

si spre rusinea mea aici aveti si declaratia lui secureanu(http://www.spitalmalaxa.ro/images/declaratie.pdf)

Stefan  •  30 noiembrie 2016, 22:17

"Procurorii, ”niște oameni foarte drăguți”, că la fel se păcălesc mereu suspecții" - Este o problema ca e o surpriza cand procurorii, sau in general oamenii care reprezinta diferite institutii ale statului sunt foarte draguti. Ei sunt in slujba cetateanului, a tuturor, indiferent de cazier, varsta, etnie sau culoare politica. Cand te condamna trebuie sa te condamne cu zambetul pe buze. Cand te achita, la fel. Cand te cerceteaza, la fel. Ei nu sunt pusi acolo sa judece moralitatea, ei cerceteaza si urmeaza legea. Suna a film, dar asa trebuie sa fie.

vrabioi  •  30 noiembrie 2016, 22:57

dar pe cavalerul tristei figuri nu il aresteaza nimeni? Ce trebuie sa mai iasa la iveala ca sa ii puna catusele, imediat o sa aflam ca a donat vrabutei spitalul Malaxa si tot nu o sa il deranjeze nimeni. Sau si-a luat zborul cu vrabiuta lui?

Andrei  •  30 noiembrie 2016, 23:28

Tolo, ca unul care apreciaza toate investigatiile tale, te intreb sincer ... Tu si bodyguarzi, vreun mijloc de autoaparare, stii arte martiale? Ca ma gandesc ca vreun tembel din asta despre care scrii o sa faca mai mult decat sa te injure intr-o buna zi ...

ADN  •  30 noiembrie 2016, 23:42

Se pare ca exista un Adrian Secureanu (Adrian Florin Secureanu) in ordinul Cavalerilor de la Malta Este aceeasi persoana, sau nu? Ordinul Cavalerilor Malta neaga un adevar sau nu? Aceasta e intrebarea..... ..................... "Cavalieri di Malta – Ove alla presenza di S.A. Don Salvo Francesco Callegaro, Gran Priore del Gran Priorato Autonomo dell’Est Europa O.S.J. – Cavalieri di Malta, si è concluso l'avvenimento storico in modo che tutti potessero perpetuare le Tradizioni Millenarie così come è sempre stato ed è tuttora: orgogliosi testimoni, dove ogni Cavaliere ha potuto riconfermare solennemente le promesse fatte al momento di entrare nell’Ordine. Pubblicato da Renzo Pampalon a 08:56 1 commento: Etichette: S.E. Adrian Secureanu Priore del Gran Priorato Autonomo Melitense Romania http://renzo-pampalon.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

C. Stefan  •  1 decembrie 2016, 6:37

Trist, dar din pacate e un fenomen general, nu o exceptie. E exceptie doar prin modul grobian in care a procedat acest individ. Ar trebui un cadru legislativ mai aspru, care sa incrimineze drastic si complicitatea (pasivitatea) celor din jurul securenilor. In acest caz multi stiau de banii pentru Rafael, Vrabi, balon, factura catre clinica privata, dar n-au misat un deget ca sa opreasca dezmatul. Daca sefu' a zis, noi executam, el raspunde. Inainte de a deconta un pian pe un spital, perspectiva unor 10 ani "dincolo", ar crea multe brese in "sistem"...

tancau  •  1 decembrie 2016, 7:36

@Andrei • 30 noiembrie 2016, 23:28: dacă tăceai filozof ajungeai! ////HAI ROMANIA !

gigel  •  1 decembrie 2016, 11:46

La cum stau lucrurile vazand anchetele tale creca tre sa bagam jumate de tara in puscarie. Partea proasta e ca jumatatea cealalta trebui sa ancheteze. Trist. Felicitari!!!

gigel  •  1 decembrie 2016, 11:49

Voiam sa zic trebuie. graba asta...

Comentează