Dorin Chioțea: ”Am fost suspendat de pe post de la Realitatea pentru că am apreciat transmisia Antenei 3 de la Ziua Națională!”

Realitatea TV susține că jurnalistul a comis ”o lezare a imaginii postului unde lucrează”. Gușă: ”Total de acord cu decizia conducerii!”

vineri, 2 decembrie 2016, 10:22

Jurnalistul Dorin Chioțea nu mai prezintă din această dimineață emisiunea de la Realitatea TV.

”Pe 1 decembrie, la ora 11, am postat pe Facebook cîteva rînduri în care am apreciat transmisia Antenei 3. Am fost sunat de Eduard Pastia și mi-a spus că sînt suspendat de pe post din cauza postării mele”, spune Chioțea.

print 1 2
Prima postare a lui Dorin Chioțea (stînga) și cea extinsă, ulterioară (dreapta).

-Ce s-a întîmplat, Dorin Chioțea?
-Mi-a dat un sms ieri Edward Pastia, care e director executiv. Mi-a spus că nu mai pot apărea pe post din cauza postării mele de pe fb unde am lăudat transmisia Antenei 3 de Ziua Națională. Apoi m-a sunat și am vorbit la telefon. M-a asigurat că decizia e a lui. Seara mi-a zis că e decizia lui Cozmin Gușă. Gușă nu mi-a răspuns la telefon.

-Ce i-a deranjat pe șefii tăi?
-Nu-mi dau seama și, sincer, nu înțeleg. Eu am scris pe facebook ceea ce am văzut ca telespectator. Antena 3 a avut o transmisie excelentă! Au adus experți, Radu Tudor a fost impecabil în explicarea zonei militare a paradei. Colegii din redacție au avut și ei aceeași opinie. Nu mai putem spune ceea ce gîndim despre ce reușesc alții în presă?! Mi se pare o umilință uluitoare.

”Mai bine să-mi fie frică decît să-mi fie rușine! Atîta mi-a mai rămas din presă! Nu sînt un sfînt, nu sînt perfect. Dar nu suport în tăcere bătaia de joc” Dorin Chioțea, jurnalist Realitatea TV

-Ai primit explicații?
-Nici un fel de explicație logică.Nu poți explica așa ceva unui om care are peste două decenii în presă, așa cum sînt eu. De fapt, nu e vorba doar de mine aici. Nu poți trata așa nici măcar un copil care intră acum în presă! Ce exemplu dăm celor din jur, unor tineri care se angajează acum în redacție? Dacă Antena 3 și-a făcut bine treaba nu înseamnă că asta e o degradare a ceea ce am făcut noi, la Realitatea. E ca în fotbal: unii joacă mai bine într-o zi, nu înseamnă că tu ești slab!

-…
-Să adaug ceva. Uite care e mentalitatea în România. La cîteva minute după postarea mea, mă sună mama: ”Ești nebun, vrei să te dea afară ăștia?!”. Îmi scrie Monica Pop pe facebook: ”Domnule Chioțea, e un post concurent, dacă vă dă afară?”. Eu mă crucesc și le spun că nu se pune problema de așa ceva, că e o opinie. Și uite că ei au avut dreptate! Sigur, nu sînt dat afară, dar sînt umilit.

-În afară de Edward Pastia, n-ai reușit să discuți cu șefii?
-Nu. Eu în materie de cenzură nu am ce să reproșez pînă acum Realității. Nu m-au cenzurat deloc. Nu mi-a spus niciodată Gușă ce am de spus. Sigur, am simțit eu niște lucruri, ca să nu fac pe sfîntul, și mi-am mai pus frînă uneori. Dar nu mi-au cerut nimic, acesta e adevărul! Însă acum nu pot să tac și mă gândesc dacă nu cumva altul e motivul și am deranjat în altă chestiune!

Discuție cu Edward Pastia, manager executiv la Realitatea TV.

-Bună ziua, Edward Pastia, Dorin Chioțea susține că l-ați suspendat de pe post pentru o postare pe fb în care lăuda transmisia Antenei 3?
-Da, corect.

-El se consideră jignit.
-Nu știu dacă el se consideră jignit, noi cum să ne considerăm?

-În ce sens?
-Echipa Realitatea face eforturi zi de zi ca să asigurăm activitatea acestui post. Postarea lui Dorin Chioțea este deplasată. Nu e colegială.

-Dar ea nu s-a referit la Realitatea TV. A spus ceva urît despre Realitatea?
-Nu. Însă cînd te referi la Antena 3 e normal să pui și o propoziție despre cum a fost transmisia Realitatea TV.

-O secundă, te rog. Opinia este liberă. Vrei să spui că dacă remarcăm ceva bun făcut de alții, e musai să adaugi și ceva legat de propriul ziar, post TV sau site?
-În teorie, putem discuta la nesfîrșit. Dacă îmi arătați ceva bun spus despre Realitatea de către Antena 3 atunci are sens să discutăm așa! În cazul concret, Chioțea a greșit!

-Numai că voi susțineți că nu aveți un mogul în spate și sînteți cei mai liberi.
-Dacă ducem discuția în această zonă, ea nu are sens. În condițiile concrete, Dorin Chioțea a greșit în opinia mea. E vorba de o lezare a imaginii postului Realitatea TV.

”Nu e adevărat ce spune Chioțea, cînd afirmă că mi-aș fi modificat motivarea. E decizia mea, nu am susținut niciodată că e a lui Cozmin Gușă” Edward Pastia, manager executiv la Realitatea TV

-Și care e decizia postului?
-Deocamdată suspendare pe timp nelimitat. Aș mai vrea să mai spun ceva.

-Te rog.
-Nici măcar nu a avut inspirația să-și ceară scuze! Dacă Dorin Chioțea și-ar fi cerut scuze poate că era altceva.

-Păi el consideră că voi l-ați jignit și că trebuie să vă cereți scuze.
-Bine, atunci măcar nu ameninți.

-V-a amenințat?! În legătură cu ce?
-Știe el foarte bine!

În preziua paradei de 1 Decembrie, într-un gest fără precedent, TVR a anulat accesul celor de la Realitatea  TV la fluxul comun al transmisiei, decizie luată, susține canalul privat, din cauza criticilor lui Rareș Bogdan la adresa postului public. Reporter virtual a tratat pe larg subiectul.

Reacția lui Cozmin Gușă:

”Este evident că de data aceasta Dorin vrea să genereze un scandal pentru că au mai fost episoade în care a călcat pe bec și după acele cazuri s-a comportat cu totul diferit. El este un copil teribil al Realitatea TV și, din acest motiv, dar și pentru ceea ce face profesional, l-am apărat de multe ori în fața șefilor lui din redacție. De data asta însă, sînt total de acord cu decizia conducerii, a lui Edward Pastia și a celorlalți colegi”.

”Aici nu vorbim despre un simplu caz în care un angajat Pepsi postează un mesaj că îi place Coca-Cola. Sigur că în cazul televiziunilor vorbim tot de produse comerciale, dar  e vorba în cazul nostru și de profesionalism și solidaritate. Iar în acest caz, concret, vorbim despre faptul că Realitatea TV a trecut prin situația în care, din cauza gâlcevei cu TVR, a avut nevoie de mobilizare în ultimul moment pentru a transmite parada de 1 Decembrie. Colegii au recepționat gestul lui Dorin drept o batjocură la adresa profesionalismului și a solidarității lor”.

”Îi înțeleg că nu doresc să mai ierte! În rest, pe plan personal, îmi e drag Dorin, are o familie minunată și, așa cum l-am ajutat pînă acum, o voi face și de acum înainte. Ori de cîte ori mi-a venit să-i dau cîte o bătăiță, la figurat vorbesc, m-am gîndit la cei trei copii ai lui”.

Save

Comentarii (159)Adaugă comentariu

diana  •  2 decembrie 2016, 15:49

Atitudinea lui dragos patraru in tvr e parfum. Intrebati cum isi jigneste si batjocoreste alexandru sabau colegii la dolce sport si cum ii ameninta ca ii concediaza el. Si cum le zice rizind zeflemitor in auzul redactiei ca eu sint smecher, nu ma da pe mine vlad enachescu afara. Si toti tac de frica

banks  •  2 decembrie 2016, 15:53

"Situatia" are atatea nuante incat ori tii o dizertatie care sa le acopere pe toate, ori tot ce spui e, inevitabil, partinitor. Pentru ca nu sunt angajat Voiculescu eu pot spune ca Chiotea a comis o tampenie tocmai ca sa-si sustina statutul de "copil teribil" si, probbail, pentru ca are niste simpatii pe care se mai satura sa si le reprime...ceea ce e o tampenie la varsta si experienta lui... Nu, nu e vorba de libertatea expresiei, omul a stiut bine ce face si ce bataturi calca. Dar, da, Tolo poate, consecvent cu el insusi, sa bata moneda pe aceasta libertate, desi pricepe si el foarte bine cum sta treaba. Oricine stie ca a emite o judecata despre Antene, care s-au dovedit niste tribune extrem de radicalizate, inseamna sa se situeze undeva anume, asa ca..hai sa n-o facem pe naivii, domnu' Catalin. (fata de campaniile caruia am o admiratie nemarginita si lipsita de orice rezerve)

dan  •  2 decembrie 2016, 15:54

De asta o sa iasă la alegeri un Trump de Romania. Nu mai poti spune liber ce gandesti? Votam in liniste ce credem despre voi.

PAFI  •  2 decembrie 2016, 15:57

@Stefan Imi place citatul, numai ca ramane o declaratie fara urmari. In mai bine de jumatate din lume, exprimarea libera a ideilor iti poate aduce moartea - vezi Rusia, China, lumea musulmana in totalitate. In Romania, putem sa fim linistiti, avem macar dreptul asta. Sigur, pot exista consecinte, e greu sa joci la Steaua dar sa-ti exprimi admiratia pentru Dinamo, nu-i asa? Sau sa fi craiovean si sa strigi pe Central "Hai Dinamo"...

Mihai  •  2 decembrie 2016, 16:13

50 de ani de comunism au lasat urme asa de adanci in modul de gandire a romanilor incat majoritatii celor care posteaza aici i se pare imposibila exprimarea libera a unui compatriot; asta e realitatea, mai avem multi, multi ani inainte si multe generatii de schimbat pana lucrurile vor ajunge "ca in vest". Sigur, am avea nevoie de inteligenta si discernamant, pentru a copia "din vest" ceea ce e valoros si merita copiat; ori, asa cum am avut ocazia in nenumarate randuri sa constat, filtrele sunt de o calitate indoielnica, pentru multi, de multe ori. Daca ar fi sa inchei intr-o nota (usor fortat) optimista, as zice ca nu e totul pierdut, poate ca generatiile mai noi vor invata sa imite/copieze/filtreze tot mai bine ceea ce merita luat de la altii, mai avansati ca noi.

golan  •  2 decembrie 2016, 16:25

Este un post privat iar noi nu stim care este regulamentul de ordine interioara. Lucrez la o multinationala si regulamentul ne interzice sa facem anumite declaratii si probabil ca si eu as avea probleme daca as aduce laude unei companii concurente. Mai ales daca domnul Chiotea este o persoana publica care reprezinta o anumita companie, in acel comentariu parca face reclama companiei lui Ticu Alexe care iarasi poate incalca regulamentul. Oricum, nu inteleg de ce atita agitatie? Este un post privat si nu platit din banii publici, poate sa-l dea afara si pe el si inca alti 20 nu vad care e baiul. Daca il suspenda fara nici un motiv, ar fi fost altfel?

alex  •  2 decembrie 2016, 16:32

Ma gandeam ca a fost suspendat pentru ca a incasat bani de pe urma functiei de consilier al ministrului Lipa. Consiliere care nu s-a produs niciodata, el fiind zilnic angajat si prezent la Realitatea tv. Dar v-a scapat acest lucru...

Radu  •  2 decembrie 2016, 16:39

Imi place Dorin,e volubil,spontan,elegant,bun comunicator,contondent,critic...samd.Ce nu inteleg este faptul ca daca vrei sa pleci de la un job,pleaca,nu cu sucar,cu discutii,cu ***.Du-te tata!Comenta cineva pe net: la o sindrofie nu ridici in slavi o tipa misto de fata cu nevast-ta,simplu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lt. Commander Alex  •  2 decembrie 2016, 16:48

De mâine jur ca nu mai urmăresc iRealitatea Tv. Unde oare e libertatea de exprimare? Unde este libertatea presei? Sa le fie rușine, dacă pentru o opinie la care orice om are dreptul s-au luat asemenea măsuri.

je  •  2 decembrie 2016, 17:01

cineva a punctat f bine , nu poti fi obiectiv cand te referi la aceiasi transmisie live facuta de mai multe televiziuni pt ca nu poti fi atent la toate.domnu chiotea are clar o simpatie pt radu tudor si pt doamna lipa a carei consilier am inteles ca este.

A S  •  2 decembrie 2016, 17:05

Am urmarit si eu transmisia paradei de 1 Decembrie pe toate posturile TV. Dorin Chiotea are dreptate. Antena 3 a avut cea mai buna transmisie. Pretextul pentru care il concediaza RTV pe acest domn este aiuritor. Este o mascare a adevaratului motiv printr-o justificare penibila. Sper ca jurnalistul RTV sa isi rezolve situatia.

golan  •  2 decembrie 2016, 17:13

@ Lt. Commander Alex. Nu e vorba de libertate de exprimare sau opinie. In felul asta nici Messi nu are libertate de exprimare daca are contract cu Nike si el NU ARE VOIE sa poarte alta marca.

cozia  •  2 decembrie 2016, 17:15

eu nu mai urmaresc antena 3 de nu mai tin minte, de ani de zile si m am bucurat cand rcs rds a scos o din grila, insa, daca chiotea a avut o opinie si a fost dat afara, asta se numeste inca, virgula, comunism, iar ultima fraza a lui guse este de a dreptul scarboasa, pur si simplu isi bate joc, eu nu stiu daca e casatorit si are copii gusa, insa, ori el ori burleanu ***... ***a.... sa faci referire la familie, sa taci familia unuia care a opinat,eu infierez cu tarie asa ceva, denota lipsa de caracter si la burleanu si la gusa.punct.:(

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rodut  •  2 decembrie 2016, 17:23

O televiziune care nu este echidistanta, slaveste pnl-ul si pe Iohanis, mai ales Rares Bogdan, nu ma mai uit de mult la ea.Chiotea este un profesionist si sant sigur ca isi va gasi un post tv cum si-a gasit si Patraru la care ma uit cu placere.

Obiectiv  •  2 decembrie 2016, 17:23

N-am urmarit paradele, nici macar in reluare sau in rezumat (eram pe drum), insa pot sa-mi exprim pareri relative la Chiotea si la altii. Chiotea si Cartianu - jurnalisti slabi si partiali, indiferent de domeniul pe care-l abordeaza - au parasit sportul pentru a face politica si, respectiv, televiziune; un alt "transfug" este Radu Banciu, talentat ca ziarist sportiv, subiectiv ca om de televiziune la postul pentru care presteaza. S-au amintit pe aici si alte nume, printre care si cele ale lui rares bogdan si al. sabau. Al doilea este un copil alintat, care, pe baza prieteniilor care-l leaga de diverse persoane, face niste interviuri fara mare legatura cu fotbalul (la care nici nu cred ca se pricepe cu adevarat); colac peste pupaza, mai este si impertinent cu mai dotatii (profesional vorbind) sai colegi de redactie! Cat despre rares bogdan, stiindu-i trecutul, pot sa spun ca este chiar mai rau decat cei amintiti mai sus, cu tare morale si comportamentale monumentale si cu prestatii mediocre, pretioase pe post! Sunt numeroase persoane dintr-un orasel devalizat de tatal sau care-l cunosc mult mai bine decat mine si care-l injura non-stop, asa cum si merita! O.

Dani Corban  •  2 decembrie 2016, 17:25

Poate avea vreo logică gestul celor de la Realitatea, dacă erau în cauză două posturi concurente. Uitându-ne peste audienţe, realizăm uşor că nu poate fi vorba despre aşa ceva. Faptul că ambele sunt posturi de ştitri nu echivalează concurenţa. Şi eu joc şah, dar nu mă supăr dacă prietenii îl consideră mai bun pe Magnus Carlsen.

Radu C  •  2 decembrie 2016, 17:36

1. Chiotea ca si idolul lui radu tudor sunt niste amatori in jurnalism. Poate-i spune cineva ca intre experienta si rutina este o mare diferenta. Cand spui ca ai 20 de ani de journalism dar mori de admiratie fata de o nulitate ca radu tudor nu poti sa te numesti profesionist, nu poti vorbi despre experienta. E clar ca n-ai evoluat absolut deloc in domeniul in care ai activat atata timp; ai ramas intepenit intr-o rutina veche de 20 de ani care nu-ti permite sa faci aprecieri juste si de nivel la adresa concurentei/ recte jalnica Antena 3/ jalnicul Tudor Radu. In Romania, eu nu gasesc decat o singura televiziune cu iz profesionist: Digi 24! Iar emisiunile lui Luca Nicolescu erau cu adevarat de un nivel foarte bun, un nivel cu adevarat profesionist!

bazileon  •  2 decembrie 2016, 17:38

Tragedia lui Dorin. Supusul lui Edwi si Cozmi. Admiratorul lui Radu Tudor. Mahnirea tolontiana. Am murit de ras!

cozia  •  2 decembrie 2016, 18:02

ai moderat comentariul meu dar sa stie lumea ca n am injurat si n am insultat si pan la urma ce am scris, *** pentru ce, pentru vorbele lui prodan la adresa lui , deci care i problema, iar gusa, in final se refera la copiii lui chiotea, tie ti se pare ok, tolo?unde incit la violenta, unde acuz fara probe? ce nu ti convine de fapt? pan la urma desigur aici e casa ta si faci ce vrei, ramai sanatos!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nae Catavencu  •  2 decembrie 2016, 18:24

Dorine, fugi repede de-acolo.Mai e putin si rămâne Gușă singur.Nu-l vad bine nici pe Rareș.Pe unde a bătut ,,Vantu'' se usucă totul.

Clara Serban  •  2 decembrie 2016, 18:27

Eu m.am mirat mereu "ce cauta acel om pe un post tv, vorbea execrabil.

walter  •  2 decembrie 2016, 18:41

Dacă te-ai angajat la un post privat cu voia ta, trebuia să știi lucrul elementar că nu te duci să le faci lor inspecție cum să-și facă emisiunile, să le dai lecții de democrație și de libertare a cuvântului pe banii lor. Ca orice post privat are o politică proprie pe care ți-o însușești când îți exprimi dorința de a fi colaboratorul lor (și nu mentorul lor), o respecți și o urmezi/aplici. Foarte bine i-au făcut că l-au concediat. Teribil ești în televiziunea ta pe banii tăi și pe audiența creată cu libertățile și teribilismul diseminat în mase (dacă ai mase care să te aduleze). Teribilism pe audiență creată de alții să facă dl chioțea unde dorește și-i permit normele interne poate la A3 că tot îi admiră

fair-play  •  2 decembrie 2016, 19:15

domnule Chioțea, toată stima !

Agamitza  •  2 decembrie 2016, 19:29

Nicaieri in lume nu veti vedea un redactor de la un post TV care lauda un alt post TV pentru ca a facut o transmisie mai buna a unui eveniment. Putea spune asta intr-o sedinta de analiza a transmisiei, sa-si de demisia sau sa taca. E ca si cum un inginer de la Mercedes ar lauda masinile BMV.

Paloma Pasca  •  2 decembrie 2016, 19:47

Poate să-mi spună si mie cineva cât de personal este contul tău de facebook dacă ești o persoană publică? Eu consider că respectivul jurnalist și-a încheiat misiunea in momentul in care a scris pe contul său orice. Dacă făcea aceleași afirmații pe postul care îi dă salariul, mai ziceam să se oprească șefii. Altfel, nu îi înțeleg. Ce treaba au ei să-i urmareasca angajatului conturile personale. Nici măcar nu lucrează la cine știe ce servicii secrete, nici măcar nu a zis ceva nasol despre tara asta, cum fac atâția si nu pățesc nimic. E un jurnalist din zecile, care lucrează la un post de televiziune dintre cele câteva, care încearcă să manipuleze audienta după cum bate vântul. Așa se face presa....cam peste tot. Eu cred că s-a făcut o confuzie între aparitia pe ecran și simple afirmații pe facebook-ul personal al unui cetățean care are ca meserie jurnalismul. Ca postul respectiv de televiziune se cam baga in seama, cu conducere cu tot, bșca.

intrebare  •  2 decembrie 2016, 19:48

@walter: "walter" de la Walter Roman?

cezar  •  2 decembrie 2016, 20:28

Aici e o problema foarte esentiala in exprimarea libera si ceea constransa.E evident ca seful mare il pune pe ala mic sa ia o decizie foarte dura si in mod nu tocmai profesional.Probabil efectul unei astfel de decizii duce la o frica generala in toti angajatii si aceasta frica e partea neplacuta in acest caz.Dar in conditii de acest gen de teama , degradarea va fi inevitabila.

Impresaru’  •  2 decembrie 2016, 20:29

De la ora 22 avem marele eveniment.......asteptam cu incredere, stam incrancenatzi....apropo domnule tolo.ro, poate vom putea utiliza si diacritice intr-un viitor apropiat ca sa nu mai scriem cu tz. Sincer, Domnisoara Udrea este o mica golanca insipida pe langa acest Secureanu. Mai apoi, cred ca Vrabi este peste Moni Columbeanu in vremurile ei cele mai bune si, are toate sansele sa se marite cu un asiatic dornic de multa pasiune....probabil ca banii de la Malaxa cu destinatia Vrabi au inlocuit multe momente de tandrete.... Cred ca dupa ora 22 vom avea un recital despre cei care conduc fotbalul astazi si care nu-l vor mai conduce incepand de maine...conduc fotbalul din contracte, din pix, din evaziune si din spalare de bani, din presiuni si golaneli...sper Tolo ca veti scrie despre ..... Impresari....despre feuda *** care sugruma fotbalul si nu numai....cred si sper ca vom scapa de golanii cu gulere albe din fotbal...Succes!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  2 decembrie 2016, 20:34

Dorin Chiotea, te prefaci ***. Lasa vrajeala si recunoaste ca ai gresit sau ca ai alte interese. Esti angajatul postului Realitatea, nu A1, deci logic ca nu este moral sa lauzi in spatiul public postul concurent. Sa-ti dau un exemplu, un vanzator de Mercedes lauda public BMW, cum e asta? Putem continua in diferite domenii. Faci pe prostul si mai dai si interviu. Mai vrei si explicatii de la sefi. Nu a fost deloc momentul sa faci asta si mai ales sa continui sarada asta nesimtita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Limp Bizkit  •  2 decembrie 2016, 20:48

@ mihai Da poate peste 6 generatii dar pina atunci ma indoiesc ca relieful va mai arata la fel tinind cont ca chiar cred in teoria schimbari polilor ! Oricum sper ca noi sa fim pamint de flori cind se va intimpla fenomenul Nubiru .

iesean  •  2 decembrie 2016, 21:04

Dragi jurnalisti! Acest caz e dovada ca toti, absolut TOTI, de sus on jos faceti propaganda, interesati fiind doar de buzunarul propriu. De asta nici nu am televizor si doar va urmaresc din timp in timp pe net. Nici jurnalisti nu sunteti, ci doar guristi lacomi, TOTI LAOLALTA, ca asa e la noi. Cand apare vreun subiect sariti ca arsi si fiecare-si stie interesul. NU conteza ca e vorba de vreun incendiu, aprozar, zi de sarbatoare, mamaie care-si plimb nepotul sau altceva. Va stiu dintr-o zi perfecta cand stateati (multi creatori la tembelizor : antene, realitatea, pro...) si stateati...si stateati sa apara ceva spectaculos la un eveniment. Desigur cei de pe teren sunteti mici, dar mogulasii din birou care dau titlul articolului si cei de mai sus care aproba linia de conduita. NU stunteti departe de dictatura. De aceea: va desfid! Si ca mine procedeaza multi altii. Aveti credibilitate zero. Un astfel de caz eu il vad ca fiind mai grav decat cele din sanatate, invatamant...sistem. Voi creati si sustineti sistemul. Pentru ca media credeti ca sunteti voi.

Mircea Gabriel  •  2 decembrie 2016, 21:22

Suntem atat de departe de normalitate, de acceptare, de bun simt, de onoare. Avem un drum lung de parcurs pina sa ne numim profesionisti. Chiotea a exprimat ceea ce exprimam eu prin anii '95, in presa scrisa, fara repercusiuni. Nu avem cum sa intelegem ceea ce nu putem observape propria noastra piele. Probabil, peste 80-100 de ani, nepotii nostri se vor uita cu mirare in urma, si imi doresc sa aibe intelegere si indulgenta.

vova dragu  •  2 decembrie 2016, 22:03

L-am urmarit deseori pe Chiotea, in emisiunea matinala si in majoritatea situatiilor am constatat ca are prestatii infantile, comentarii puerile si intrebari penibile. Uneori replicile acestuia relevau lipsa de profesionalism si duceau discutiile in derizoriu. In alta ordine de idei remarc lipsa de cavalerism si onestitate in relatia cu Elisabeta Lipa. Adica dupa ce ai fost platit pentru consiliere !?!? , vii si faci pe cavalerul dreptatii, dandu-ti demisia !?! , cu tam-tam public. Am relevat aceste lucruri pt.a concluziona cu ce caracter avem de-a face. Revenind la speta, se remarca faptul ca Dorin Chiotea a dovedit lipsa de loialitate fata de firma la care lucra. Oare cati jurnalisti au beneficiat de o deplasare la Olimpiada din Brazilia ??! Referitor la libertatea de expresie, un mare sociolog occidental subliniaza faptul ca numai la teatru poti spune tot ceea ce gandesti. Reletativ recent, C.N.N. a concediat un jurnalist foarte cunoscut pentru ca nu a respectat regulile/politicile stabilite de post. In alta ordine de idei, referitor la libertatea de expresie, se remarca faptul ca astazi elogiindu-l pe filozoful TUTEA risti nu numai sa fii concediat, ci sa ajungi in zona penala. In concluzie, speta comporta multe discutii, dar cert este ca Dorin Chiotea a facut comentarii fara nicio noima.

??????  •  2 decembrie 2016, 22:18

Astia de la Realitatea si-or fi propus sa schimbe si "gusturile" angajatilor ? Nu ar mai avea salariatul dreptul sa isi exprime aprecierea, intr-un loc personal dintr-un spatiu public, despre activitatea unui jurnalist care nu face parte din postul respectiv ca ar contraveni interesului echipei in care lucreaza ? Deci, domnul Tolontan ar trebui sa aprecieze articolele domnului Ioanitoaia chiar daca nu este de acord cu continutul lor , pentru ca sunt din aceeasi echipa, de exemplu ? Domnul Pastia sustine ca domnul Chiotea nu ar avea dreptul la opinii personale exprimate in mod public ,in afara activitatii desfasurate in afara postului ? O avea asemenea clauze in contractul cu Realitatea care sa nu contravina dreptului la libera exprimare reglementat si prin "Declaratia Universala a Drepturilor Omului" ?

jiji  •  2 decembrie 2016, 22:25

chiotea (***) asta se crede mare ziarici (***), drept si intransigent,cind de fapt este un doctoras ratat si esuat in presa,un bilbiit notoriu si agramat ;atitudinea lui e normala pentru un oportunist parvenit ,pai decit sa-ti moara familia de foame la realitatea nu e mai corect sa vrei sa-ti umplii burta la antena 3,chit ca pentru asta trebuie sa-i faci freza unui gide pastor si *** pe nasolul de tudor radu?ia sa vedeti in cit timp va fi angajat *** si va ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin  •  2 decembrie 2016, 22:38

Dacă aș fi fost în poziția care să.mi permită să.l suspend pe chiotea, si eu as fi facut.o. pai unde lucrezi, maestre?! Realitatea sau a3? Ai văzut vreun angajat Bmw să spună, "ce tare e Mercedes"!!! Si continui să dai dovada de amatorism acceptând ca tolo să ne spună cum ti.ai sunat șefii să le ceri socoteală. Sunt cazuri de sportivi dați în judecată de sponsor pt nerespectarea contractului! Te bâzâi ***, messieur!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

t.i.  •  2 decembrie 2016, 22:42

Bine ca nu te-a dat afara pentru ca nu te poti trezi dimineata sa vii la servici. Sau pentru ca nu aduci articolele la timp, vorbesti urat cu colegii care la randul lor te reclama una-doua cand ocazia se iveste etc. Ma si mir ca directorul a fost franc cu tine si ti-a spus de ce te da afara. Un naiv, un incepator; parca nu stia ca o sa te plangi pe facebook? Pai, tocmai motivul real trebuia disimulat si, in fata, impinse celelalte: neglijenta, nepunctualitate (ne-am fi amintit o intarziere pe care la vremea respectiva am notat-o diligent), neintegrare in colectiv (ne amintim si-o cearta, o vorba rastita, eventual un scandalut), atitudinea egoist-individualista (daca lucrezi singur, te luam la rost ca nu lucrezi in echipa, daca lucrezi in echipa, te luam la rost ca "nu te integrezi"). Cate din astea se pot gasi? O-ho!. Chiar, seful ala a fost mic copil, s-a bagat singur in gura facebookului.

Ion R Marin  •  2 decembrie 2016, 23:38

E corect că ați prezentat opiniile celor trei, dle Tolontan. Dorin Chioțea e singurul care spune lucrurilor pe nume, la fel cum o făcea și pe la emisiunile postului Realitatea. Alături de dna Mariana Mititelu il urmăream cu plăcere. Dnul Pastia vorbește fără sens, o scaldă, se face de râs pe aici și nu își dă seama. Iar dl Gușă o dă pe glume, când e clar că dânsul e capul răutăților. Vrea să fie prieten și cu Chioțea, că nu se știe niciodată când o avea nevoie de el. Chioțea mi-a lăsat mereu impresia unui om corect și bine pregătit. Foarte bun, foarte curajos. I-am urmărit cu plăcere transmisiile de la Olimpiadă, cu fotografii extraordinare. Dimineața îl vedeam pînă aproape de 9, face interviuri fff bune, vorbește limbi străine, are o cultură generală excelentă, este vesel mereu și spontan. Nici o altă televiziune de la noi nu are așa un reporter. In schimb uitați-vă la dnul Pastia. Ar fi bun de o emisiune gen Nani-nani puiul mamii, te ia somnul. Nu e normal ca Pastia să fie șeful lui Chioțea! Dar asta e Romania

alnik63  •  3 decembrie 2016, 0:28

maine il vezi langa Ciuvica,Abraham si Chiriac la Antena 3.eu cred ca el deja avea aranjata destinatia demult

Cristian Suceveanu  •  3 decembrie 2016, 2:09

Dorin Chiotea a creat un fel nou de jurnalism, de sinceritate 100%, poate chiar deranjand atunci cand aducea si familia in atentia publicului, el asa simtea. Nu realiza ca impresiile si mai ales informatiile personale nu interesau publicul larg si mai ales conducerea postului. Sigur ca aprecierea lui pozitiva la transmisia Antenei 3 i-a suparat pe sefii de la Realitatea care totusi trebuie sa admita calitatea si mai degraba sa urmeze acest model. L-au suspendat aiurea pentru ca pe post el a prezentat comentarii frumoase, aducand audienta Realitatii si bani prin publicitatea atrasa in acest mod. Puteau sa ii atraga atentia oficial, dar nu sa ii ia painea, munca, salariul de parca ar fi sclav, nu angajat. Ce legatura au laudele la adresa postului concurent cu meseria propriu-zisa? Ce a gresit pe textul strict al prezentarii pentru care este platit? De fapt, suspendarea lui este o greseala cu care sa ii sperie si pe ceilalti angajati, dar s-a gandit seful cel mare ca le-a crescut audienta si implicit vor profita de ea? Poate ca trebuie si Dorin Chiotea temperat, nu toti sunt incantati de aspectele personale, unii chiar isi arata ranchiuna si invidia cand el se lauda cu cei dragi. Suspendarea insa aduce aminte de cenzura comunista. Dorin Chiotea si-a cam incheiat socotelile si cariera la Realitatea TV, dar isi va gasi un alt post unde sa continue conform crezului sau de jurnalist onest si familist! Asa este el, nu ai ce-i face! Obiectiv, Antena 3 a facut trasmisiunea cea mai buna!

Liviu  •  3 decembrie 2016, 5:20

Eu personal nu ma omor dupa Chitea dar la nivel jurnalistic este peste tot ce are realitatea lui Gusa la ora actuala.Tot citesc aici comparatii Mercedes - BMV. Adica pe bune lasati-o jos ca macane. Daca avea o prevedere contractuala ii dadeau cu ea in cap nu o dadeau in explicatii cu copii , neveste, tvr si alte elucubrati .Si geostrategul sa taca ca a luat un post la cheie cu audienta cea mai buna pe nisa lui si la scufundat cu niste profesionisti de la Cluj .Numiti un singur profesionist la Realitatea , adica pe bune - au plecat toti. A ramas geostrategul PSD-PDL-PNL , trei cravate, Pastia -de asta nu pot sa spun nici lucruri rele ca practic e inexistent si alti de aceasi teapa. Succes Gusa- ai mai ingropat ceva.

gogu  •  3 decembrie 2016, 7:36

Decizia Realitatea este DREAPTA!De departe Chiotea cel mai libidinos crainic tv..Si la sport dadea cu bita-n balta tot timpul!Foarte bine..Sa vedem cine-l mai angajeaza..Ziceai ca e Crisoiu ori Topescu la un moment dat,dar cei 2 sunt niste domni..Adia Chiotea,esti rusinea televiziunilor...!!!ps..tu Chiotea ai muscat mina care te hranea....adioooooo!

Radu  •  3 decembrie 2016, 8:48

Ti-ai permis sa lauzi *** ...din *** basisto-udrista ???? Mare greseala...trebuie doar sa faci matanii si sa te apleci cum vrea interpusul gusa dupa cum dicteaza udrea si basila..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nueok  •  3 decembrie 2016, 9:14

Felicitari postului de televiziune.... O decizie inteleapta, oameni intelepti... NU e deloc OK ce s-a intamplat. Sunt surprins intr un mod neplacut de ce fel de decizie s-a luat.... si profund dezamagit! Acel post TV a pierdut astazi un telespectator oarecum fidel si oamenii care au luat decizia respectiva + cei care au sustinut-o, pentru mine nu mai reprezinta deloc un punct de referinta intelectuala/informationala.

nueok  •  3 decembrie 2016, 9:40

Inca ceva.... Sa-ti permiti sa spui ce e scris mai jos, este absolut jignitor si denota un fel de manipulare, un fel de monopol si lipsa de respect fata de un om. Indiferent cine o fi el.... Exprimari precum cele de mai jos mai gasesti numai in cercuri viciate, din punctul meu de vedere.... Aceasta este opinia mea. Si eu nu stiam ca acei oameni se pot comporta in felul asta... foarte trist... In fine... In rest, felicitari tolo.ro si oamenilor din spatele site-ului pt activitatea depusa pana in acest moment, in toate domeniile. "***”. => RUSINE celui care a rostit/scris/gandit aceste cuvinte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin  •  3 decembrie 2016, 9:41

Nu a facut altceva decat sa dechida usa la Antena 3, unde posmaci sunt mai moi si mai multi. Astepta acest moment de mult dar nu a avut curajul si motivul de care sa se lege. In rest, Realitatea este acolo unde o stiti, in insolventa, iar Antena 3 in HD, dar dupa mult timp de cand canalele generaliste sunt in HD. In ceea ce priveste nivelul comentariile facute de Radu Tudor simplu cat dai atata face (platesti mult ai mult si bine platesti putin ai putin si mai prost. Concluzie sase salari ale lui Dorin fac cat un salariu al lui Radu in trecut, in prezent 1 salariu al lui Radu fac cat 12 de suspendare ale lui Dorin. Ma si sa vezi ca a facut degeaba galceava asta ca nu il iau la Antena 3, auzisem ca Radu are nevoie de un/o asistent/a.

Oliver  •  3 decembrie 2016, 10:39

Dacă părerea ziaristului era despre Digi24 sau ProTv era transformat in erou național: "Cum domle' sa nu-ți mai exprimi părerea liber ? Ce e asta, comunism ?". Zeci de site-uri preluau stirea, zici de "deontologi" comentau. Dar este vorba de Antena3, postul cel mai blamat de sistem, prin urmare mesajul se schimba radical:"A greșit domle'! Trebuie sa-i fie rusine!" Idiocratie !

??????  •  3 decembrie 2016, 10:50

Domnul Chiotea pare a fi mai de Sportul Studentesc, FC Arges sau Progresul Bucuresti, nu pare a fi de galeria Stelei lui Dinamo sau Rapidului ?"Mangerii" din presa or fi impartit presa pe "galerii" ?

Venom  •  3 decembrie 2016, 11:27

”Îmi e drag Dorin, are o familie minunată și, așa cum l-am ajutat pînă acum, o voi face și de acum înainte. Ori de cîte ori mi-a venit să-i dau cîte o bătăiță, la figurat vorbesc, m-am gîndit la cei trei copii ai lui”. - Corect. Cine nu mănâncă Pizetti rămâne în mod natural fără dinți. Nu îi bagă nimeni pumnul în gură, nu primește picioare în cap, doar cad fiindcă sunt de lapte, pur și simplu. Angajații lui Gușă știu cine face cea mai mare brânză, de facto. Pe de altă parte, Dorel angajatul ne-model, i-a dat la gazetă pe Pastia și Gușă (foști angajați ai trustului Intact, nu există secrete de metode la dresajul resurselor umane) și așteaptă să fie ținut minte, la o adică, de imperialii de la latrine. În triunghiul ăsta amoros se cam merită unii pe alții fiindcă se cunosc foarte bine. Un mic "șantaj", ca între prieteni, o mică minge aruncată la fileul potențialului șef, realitatea e că nu e nimic hd aici, Dorel are baltă, în care să dea în continuare fiindcă are și slăbiciuni. E angajatul model pentru unii fiindcă are mânere. Și e "decât" suspendat temporar la pescuit.

H20  •  3 decembrie 2016, 11:37

ce i frumos si lui dumnezeu ii place.... astia de la realitatea *** libertatea de exprimare ,mai ales *** rares bogdan...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează