Dorin Chioțea: ”Am fost suspendat de pe post de la Realitatea pentru că am apreciat transmisia Antenei 3 de la Ziua Națională!”

Realitatea TV susține că jurnalistul a comis ”o lezare a imaginii postului unde lucrează”. Gușă: ”Total de acord cu decizia conducerii!”

vineri, 2 decembrie 2016, 10:22

Jurnalistul Dorin Chioțea nu mai prezintă din această dimineață emisiunea de la Realitatea TV.

”Pe 1 decembrie, la ora 11, am postat pe Facebook cîteva rînduri în care am apreciat transmisia Antenei 3. Am fost sunat de Eduard Pastia și mi-a spus că sînt suspendat de pe post din cauza postării mele”, spune Chioțea.

print 1 2
Prima postare a lui Dorin Chioțea (stînga) și cea extinsă, ulterioară (dreapta).

-Ce s-a întîmplat, Dorin Chioțea?
-Mi-a dat un sms ieri Edward Pastia, care e director executiv. Mi-a spus că nu mai pot apărea pe post din cauza postării mele de pe fb unde am lăudat transmisia Antenei 3 de Ziua Națională. Apoi m-a sunat și am vorbit la telefon. M-a asigurat că decizia e a lui. Seara mi-a zis că e decizia lui Cozmin Gușă. Gușă nu mi-a răspuns la telefon.

-Ce i-a deranjat pe șefii tăi?
-Nu-mi dau seama și, sincer, nu înțeleg. Eu am scris pe facebook ceea ce am văzut ca telespectator. Antena 3 a avut o transmisie excelentă! Au adus experți, Radu Tudor a fost impecabil în explicarea zonei militare a paradei. Colegii din redacție au avut și ei aceeași opinie. Nu mai putem spune ceea ce gîndim despre ce reușesc alții în presă?! Mi se pare o umilință uluitoare.

”Mai bine să-mi fie frică decît să-mi fie rușine! Atîta mi-a mai rămas din presă! Nu sînt un sfînt, nu sînt perfect. Dar nu suport în tăcere bătaia de joc” Dorin Chioțea, jurnalist Realitatea TV

-Ai primit explicații?
-Nici un fel de explicație logică.Nu poți explica așa ceva unui om care are peste două decenii în presă, așa cum sînt eu. De fapt, nu e vorba doar de mine aici. Nu poți trata așa nici măcar un copil care intră acum în presă! Ce exemplu dăm celor din jur, unor tineri care se angajează acum în redacție? Dacă Antena 3 și-a făcut bine treaba nu înseamnă că asta e o degradare a ceea ce am făcut noi, la Realitatea. E ca în fotbal: unii joacă mai bine într-o zi, nu înseamnă că tu ești slab!

-…
-Să adaug ceva. Uite care e mentalitatea în România. La cîteva minute după postarea mea, mă sună mama: ”Ești nebun, vrei să te dea afară ăștia?!”. Îmi scrie Monica Pop pe facebook: ”Domnule Chioțea, e un post concurent, dacă vă dă afară?”. Eu mă crucesc și le spun că nu se pune problema de așa ceva, că e o opinie. Și uite că ei au avut dreptate! Sigur, nu sînt dat afară, dar sînt umilit.

-În afară de Edward Pastia, n-ai reușit să discuți cu șefii?
-Nu. Eu în materie de cenzură nu am ce să reproșez pînă acum Realității. Nu m-au cenzurat deloc. Nu mi-a spus niciodată Gușă ce am de spus. Sigur, am simțit eu niște lucruri, ca să nu fac pe sfîntul, și mi-am mai pus frînă uneori. Dar nu mi-au cerut nimic, acesta e adevărul! Însă acum nu pot să tac și mă gândesc dacă nu cumva altul e motivul și am deranjat în altă chestiune!

Discuție cu Edward Pastia, manager executiv la Realitatea TV.

-Bună ziua, Edward Pastia, Dorin Chioțea susține că l-ați suspendat de pe post pentru o postare pe fb în care lăuda transmisia Antenei 3?
-Da, corect.

-El se consideră jignit.
-Nu știu dacă el se consideră jignit, noi cum să ne considerăm?

-În ce sens?
-Echipa Realitatea face eforturi zi de zi ca să asigurăm activitatea acestui post. Postarea lui Dorin Chioțea este deplasată. Nu e colegială.

-Dar ea nu s-a referit la Realitatea TV. A spus ceva urît despre Realitatea?
-Nu. Însă cînd te referi la Antena 3 e normal să pui și o propoziție despre cum a fost transmisia Realitatea TV.

-O secundă, te rog. Opinia este liberă. Vrei să spui că dacă remarcăm ceva bun făcut de alții, e musai să adaugi și ceva legat de propriul ziar, post TV sau site?
-În teorie, putem discuta la nesfîrșit. Dacă îmi arătați ceva bun spus despre Realitatea de către Antena 3 atunci are sens să discutăm așa! În cazul concret, Chioțea a greșit!

-Numai că voi susțineți că nu aveți un mogul în spate și sînteți cei mai liberi.
-Dacă ducem discuția în această zonă, ea nu are sens. În condițiile concrete, Dorin Chioțea a greșit în opinia mea. E vorba de o lezare a imaginii postului Realitatea TV.

”Nu e adevărat ce spune Chioțea, cînd afirmă că mi-aș fi modificat motivarea. E decizia mea, nu am susținut niciodată că e a lui Cozmin Gușă” Edward Pastia, manager executiv la Realitatea TV

-Și care e decizia postului?
-Deocamdată suspendare pe timp nelimitat. Aș mai vrea să mai spun ceva.

-Te rog.
-Nici măcar nu a avut inspirația să-și ceară scuze! Dacă Dorin Chioțea și-ar fi cerut scuze poate că era altceva.

-Păi el consideră că voi l-ați jignit și că trebuie să vă cereți scuze.
-Bine, atunci măcar nu ameninți.

-V-a amenințat?! În legătură cu ce?
-Știe el foarte bine!

În preziua paradei de 1 Decembrie, într-un gest fără precedent, TVR a anulat accesul celor de la Realitatea  TV la fluxul comun al transmisiei, decizie luată, susține canalul privat, din cauza criticilor lui Rareș Bogdan la adresa postului public. Reporter virtual a tratat pe larg subiectul.

Reacția lui Cozmin Gușă:

”Este evident că de data aceasta Dorin vrea să genereze un scandal pentru că au mai fost episoade în care a călcat pe bec și după acele cazuri s-a comportat cu totul diferit. El este un copil teribil al Realitatea TV și, din acest motiv, dar și pentru ceea ce face profesional, l-am apărat de multe ori în fața șefilor lui din redacție. De data asta însă, sînt total de acord cu decizia conducerii, a lui Edward Pastia și a celorlalți colegi”.

”Aici nu vorbim despre un simplu caz în care un angajat Pepsi postează un mesaj că îi place Coca-Cola. Sigur că în cazul televiziunilor vorbim tot de produse comerciale, dar  e vorba în cazul nostru și de profesionalism și solidaritate. Iar în acest caz, concret, vorbim despre faptul că Realitatea TV a trecut prin situația în care, din cauza gâlcevei cu TVR, a avut nevoie de mobilizare în ultimul moment pentru a transmite parada de 1 Decembrie. Colegii au recepționat gestul lui Dorin drept o batjocură la adresa profesionalismului și a solidarității lor”.

”Îi înțeleg că nu doresc să mai ierte! În rest, pe plan personal, îmi e drag Dorin, are o familie minunată și, așa cum l-am ajutat pînă acum, o voi face și de acum înainte. Ori de cîte ori mi-a venit să-i dau cîte o bătăiță, la figurat vorbesc, m-am gîndit la cei trei copii ai lui”.

Save

Comentarii (159)Adaugă comentariu

Lup  •  2 decembrie 2016, 12:00

În orice domeniu privat, Chioțea era demult dat afară. Poți să ai opinii câte vrei din calitatea de cetățean șomer. În calitatea de cetățean anagajat la o entitate privată, ar trebui să te uiți puțin în jurul tău și să contextualizezi poziția ta la pozițiile celor din jur. Dacă nu o faci, nu înseamnă că eștti un apostol al libertății de gândire, cum se încearcă a se acredita. Înseamnă că ești foarte... inadecvat, ca să nu spun altfel.

mircea  •  2 decembrie 2016, 12:02

Si daca Chiotea a premeditat totul?

Mircea Prodan  •  2 decembrie 2016, 12:02

Domnul Pastia are dreptate .

luci  •  2 decembrie 2016, 12:06

Regret dar transmisia TVR 1 a fost net superioara ! Am urmărit în paralel imagini PROTV, ANTENA 1 şi TVR şi a fost după mine mari, mari diferenţe !!! NU-mi pot da seama la comentarii !!

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2016, 12:06

@Lup: Ca ziarist esti obligat de profesie sa fii inadecvat. De pilda. Dvs daca aflati o informatie publica nu sinteti obligat sa o ***. Noi sintem. Pentru ca, fiind publica, nu e a noastra, ci a dumneavoastra. Adecvat pentru tine, ca om, ar fi sa o lasi sa treaca. In calitate de jurnalist nu o poti lasa sa treaca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan Paun  •  2 decembrie 2016, 12:07

Nu sunt un fan al Antenelor. Din contra, le consider o otrava media, o otrava care lucreaza selectiv, dupa bunul plac al Papusarului Sef si a camarilei acestuia. Insa in cazul de fata cred ca Dorin nu are nicio vina si laudand un produs concurent nu a lezat cu nimic calitatea produsului propriu. Despre dedicatia si profesionalismul lui ca om de televiziune la Realitatea TV stau marturie miile de minute aliniate in spatele lui. Nu ai cum sa il acuzi pe Dorin ca isi jigneste colegii cata vreme are impreuna cu acestia ani de lucru impreuna si au realizat, tot impreuna, atatea lucruri minunate. Ei sunt deja o mare familie... Mai curand merg pe teoria jignirii patronului, lezat in mandria lui ca altcineva a prestat peste ceea ce presetaza postul lui. O astfel de decizie este sinucigasa pentru Realitatea TV, nu doar pentru calusul pus in gura lui Dorin, ci si pentru dezastrul de imagine in comunitatea TV pe care il instaureaza cu acest gen de cenzura agresiva, de tip comunist... Eu spun doar atat: Nene Gusa, te-ai impuscat singur in picior si vei vedea repercursiunile acestui gest nesabuit in saptamanile si lunile care vor urma...

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2016, 12:10

@nefertem: ”Sefii de la Realitatea pot face orice doresc, e tarlaua lor”. Nu, nu e deloc asa. Cind o televiziune obtine licenta ea primeste gratis un bun public, undele, si ofera la schimb informatie. Presa e, inainte de orice, un serviciu public. Altfel, daca patronul de la gsp, sa zicem, are un conflict cu dumneavoastra, ati considera la fel de firesc ca ziarul sa tabare pe dvs?! Sau ati astepta de la ziaristi, asa cum e normal, sa respecte faptele si sa aiba opinii libere, doar ale lor, nu ale patronului?! Presa nu e orice fel de afacere. Ea are reguli stricte. E ca in pharma. Cind iei licenta sa faci medicamente nu poti veni sa spui ca ai mai si otravit ceva oameni, asta e, profitul conteaza!

Adi  •  2 decembrie 2016, 12:11

Mai Catalin, la experienta ta si la informatiile pe care le ai, ar fi trebuit sa intelegi ca motivul real, concret, a fost nu postarea, ci contextul. E o mare diferenta. Daca nu ar fi fost povestea cu TVR fac pariu ca nu se intampla nimic. Dar asa, oamenii de la Realitatea se dadeau cu capul de pereti sa rezolve o situatie de criza si el vine cu postarea. Ma asteptam ca tu sa faci un subiect din nemernicia TVR, acolo e problema. Ca sa nu mai zic ca Dorin nu sufla o vorba despre povestea cu tvr. Si e clar ca s-au adunat mai multe la el iar asta a pus capac.

Stefan  •  2 decembrie 2016, 12:14

Pareri pro si contra. Imi place cum justifica unii suspendarea respectivului. Imi mai place cum toti tac ca porcu in papusoi cand in aceeasi breasla, misoginismul, rasismul, minciunile, discriminarile, lucruri care cu adevarat conteaza si e important sa fie eradicate, mai ales pe marele ecran, sunt trecute cu vederea. Trebuie sa fii foarte limitat sa sustii ca suspendarea respectiva e justificata cand pentru fapte infinit mai grave, firma privata sau firma publica, nu ca se trece cu vederea, se incuranjeaza comportamentul respectiv. E justificata poate pe principiul becalian, sunt *** mele, fac ce vreau cu ele. Dar mai sunt si legi, mai exista si bun simt, inclusiv pentru privati. Sclavia a fost abolita cred ca de mult timp, daca nu ma insel, ma iertati, stau cam prost cu istoria.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  2 decembrie 2016, 12:18

Exact de aia exista putine locuri unde se face jurnalism de calitate, unde se fac anchete pertinente sustinute de dovezi de netagaduit. Pentru ca asa zisa presa libera, precum si libera expresie, garantate de legi nationale si acorduri internationale, sunt calcate cu tancul de badarani ajunsi pe pozitia lor de conducatori prea iubiti facand pe lacheii o cariera intreaga la foruri superioare.

Maria  •  2 decembrie 2016, 12:19

Ca telespectator, cred ca Dorin Chiotea a facut, in timpul lui liber, un comentariu asemanator celor facute la urmarirea unui meci: o echipa i s-a parut mai buna si a argumentat pentru ce. Uneori, Realitatea spune lucruri interesante si noi spectatorii ramanem acolo, alteori, Antena 3, alteori, Romania TV. Niciun post nu ne poate retine atentia in mod exclusiv. Concurenta e benefica tuturor, dar si fair play-ul e util.

Stefan  •  2 decembrie 2016, 12:21

The United Nations' 1948 Universal Declaration of Human Rights states: "Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference, and impart information and ideas through any media regardless of frontiers". In romaneste, oricine e director ( a se citi lacheu ), la solicitarea patronilor, poate interzice angajatilor dreptul la libera opinie si exprimare, atat in timpul serviciului cat si in timpul liber. Restul e cancan.

Leonard Popa  •  2 decembrie 2016, 12:28

@Draga Tolo, Are legatura cu concurenta. Pana la urma e vorba de doua posturi concurente, care si-au tot "dat la gioale" de-a lungul timpului, si intr-un mod nu tocmai civilizat. Daca, Chiotea se referea doar la Realitatea (chiar si numai critic), si il suspendau, atunci intelegeam ca ii baga pumnul in gura. Dar vorbind de bine postul concurent...si exemplele au fost date mai sus cu Pepsi vs Cola, Mercedes vs BMW. Toate cele bune.

Mircea D  •  2 decembrie 2016, 12:31

Sa lauzi Antena 3, stiind ce *** se invart pe acolo, e ca si cum ai lua de nevasta o *** pe motiv ca se imbraca frumos.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristian  •  2 decembrie 2016, 12:31

Se stie ca acest chiotea *** LINGAU in termeni populari. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eugen  •  2 decembrie 2016, 12:32

Suntem in lumea a 4!!! Ce democratie,ce libera exprimare?!?! Urmariti de exemplu canalele Rai si Mediaset !!!! Sunt rivali,unul de stat si altul privat(gratis)!!! Au emisiuni unde se invita unii pe ceilalti,isi fac complimente,critica,dar totul intrun mod democratic si liber!!!! Fac emusiuni pamflet unde iei fac "praf" patronii dar nu sunt sunati sau concediati!!! In UE audiovizualul este liber,noi ce dracu cautam acolo(UE)??? Sa ne zica: gusa,voiculescu,oancea ,ghita etc!!!!!

eu  •  2 decembrie 2016, 12:37

sa lauzi un post pentru ca a facut o transmisie buna , pe cand 24 de ore din 24 antena 3 minte, apara coruptii si penalii, ataca justitia , statul de drept, ataca tot ce a mai ramas omenesc si de bun simt in tara asta este o dovada de neprofesionalism. antena3 e ca un mar care e tot numai bube, plin de viermi si negru pe dinauntru si pe dinafara, nu poti sa spui ca e un mar , e practic ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anders  •  2 decembrie 2016, 12:51

Dorin Chiotea este cu mult peste nivelul Realitatea TV. Ar trebui sa fie bucurosi, ca in oceanul de amatorism in care se scalda postul, au un asemenea profesionist. Oricum, un sut in fund este un pas inainte. Acum are ocazia sa-si gaseasca un angajament mai bun.

Un cetatean  •  2 decembrie 2016, 12:54

Ptr. eu - Cand ataca justitia? Cand ii zice Liviei Stanciu ca a condamnat oameni fara sa le respecte drepturile? Pai n-au zis ei a zis CEDO. Cand ataca justitia? Cand vorbea de procuroru penal EVA... Cand ataca justitia, cand spunea de Kovesi ca n-a miscat un deget pana n-a aparut filmu cu Basescu la TV? Ei fi si tu un sarac cu duhu care ne trimite sa ne dovedim nevinovatia. Mai du-te si ragaie o bere dupa ce ii faci inca un film omagial lui Kovesi sa se bucure si neuronu ala adormit si matolit, singuru pe care-l mai ai.

Alex  •  2 decembrie 2016, 13:01

Fara doar si poate o decizie normala! Doar ca Pastia nu a stiut sa-si apere decizia.

SM  •  2 decembrie 2016, 13:17

Dle Tolontan, jos palaria pentru munca pe care o faceti! Si asta nu e putin lucru. Insa, nu pot spune acelasi lucru despre concluzia dvs. Asumarea consecintelor unei decizii privind informarea publicului trebuie juxtapusa intereselor entitatii/organizatiei in care tu te desfasori, si care interese atentie, nu reprezinta intotdeauna vointa actionariatului acelei organizatii. Lezarea intereselor nu are legatura cu relationarea critica si informatia, ci doar cu neam-prostia. Daca vreti, animalul social - pe care trebuie sa-l aparam inaintea slujbei de jurnalist, are un mod igienic de a se raporta la un grup si la interesele sale. Sau mai pe scurt, dl Chiotea putea admira "antenele" la dansul in budoar, in public insa, are alte obligatii. De serviciu sau de grup. Altfel, tot scenariul asta e demn de un "Don Quijote" nitel cam grobian pentru gustul meu...

ion n.induplecatu  •  2 decembrie 2016, 13:28

Asta e,de saptamana viitoare se va alatura echipei de curling de la a 3.

Marcos  •  2 decembrie 2016, 13:31

E încă o dovadă a modului în care se face presă (şi în particular televiziune) în România. Unii cu cenzura, alţii cu autocenzura. Care or fi buni şi care or fi răi?

??????  •  2 decembrie 2016, 13:31

La astia la Realitatea se pare ca numai Cosmin Gusa poate spune toate bazaconiile care ii trec prin minte, apreciative sau depreciative, sustinute sau nu de realitati ? Deci, oarecum cam dificil cu libertatea de exprimare pe la Realitatea ? Considerati ca l-ar fi suspectat de practici de "concurenta neloiala" la adresa postului cu care are contractul ?

Floricel Demisionacul  •  2 decembrie 2016, 13:37

Nu stiu daca e bine ca l-au suspendat dar stiu f.bine ca cei de la Antena 3 le toarna numai laturi in cap celor de la Realitatea,isi bat joc de ei cu o asa de mare pofta incat chiar nu-si avea rostul aceasta lauda publica.Putea sa-l sune pe Radu Tudor sa-l felicite personal.

Nicolae  •  2 decembrie 2016, 13:54

Sunt de acord total cu conducerea Realitatea..cea ce a facut Chiotea nu e normal..ba dimpotriva..e revoltator..e ca si cum nevastamea ar spune despre fata vecinului ca e mai frumoasa decat a noastra..daca ar spune altcineva..probabil ca nici nu as baga de seama..dar sa spuna nevastamea asa probabil ca maine ar dormi la vecini..si oricum nu e o paguba..cu tot respectul...dar Chiotea nu e un jurnalist valoros..

??????  •  2 decembrie 2016, 13:58

Pe la Codurile Deontologice ale Jurnalistului sau ale Ziaristului, pe unde considerati ca s-ar "obiectiva" asemenea atitudini si decizii ?

Alter ego  •  2 decembrie 2016, 14:03

Cătălin Tolontan • 2 decembrie 2016, 12:06 @ Tolontan @Lup: Ca ziarist esti obligat de profesie sa fii inadecvat. De pilda. Dvs daca aflati o informatie publica nu sinteti obligat sa o ***. Noi sintem. Pentru ca, fiind publica, nu e a noastra, ci a dumneavoastra. Adecvat pentru tine, ca om, ar fi sa o lasi sa treaca. In calitate de jurnalist nu o poti lasa sa treaca.' D-voastra, Catalin Colotan vorbiti despre altceva in acest raspuns, nu despre ce a facut D Chiotea, el nu a prezentat un fapt politic sau social pe care postul tv la care lucreaza nu a vrut sa o faca. Plus ca facebook nu e platforma lui de exprimare profesionala. Plus ca D. Chiotea nu este ziarist. Ma refer la profesionalism, nu la altceva. Daca ar fi fost, ar fi trebuit de a lungul timpului sa analizeze obiectiv si nu denaturat multe din faptele prezentate de el. In momentul in care nu esti de acord cu platforma politica a companiei pentru care lucrezi, sau consideri ca nu e destul de profesionista pentru capacitatile tale, iti dai demisia. Nu am auzit in viata mea un reporter CNN sa spuna: transmisia BBC a fost excelenta, implicand astfel ca CNN a avut una mai putin profesionista.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

L.  •  2 decembrie 2016, 14:04

Insolventii au intrat in fibrilatie ventriculara.

val  •  2 decembrie 2016, 14:10

Este uluitor ce se intampla cu muritorii din massmedia! Numai la Chiotea nu ma asteptam sa aduca osanale unui post rival si total antiromanesc,unor actori amatori tupeisti,falsi si manipulatori! Culmea culmilor! Se pare ca totul este posibil in lumea asta! Acum lipseste cireasa de pe tort si Chiotea sa ocupe un post de...cinste si frunte la Antena bine remunerat! Sfarsitul lumii dragi telespectatori! imi cer scuze ma duc sa vomit!

cristian  •  2 decembrie 2016, 14:11

A gresit,eu lucrez in TVR si eram jigniti grosolan de un domn pe nume Dragos Patraru.Adica eu iti dau spatiu de emisie cu tot ce implica acest lucru,adica o armata de oameni ce te ajuta sa faci audienta, iar tu razi de mine in direct.A plecat pt ca era la un pas sa fie batut la propriu de angajati.Atentie,de cei ce ii faceau emisiunea.Tolontan vorbeste despre principiul informarii,aici nu era vorba de vreo informare,era o opinie despre ceva ce nu interesa pe nimeni.Greseala grava,impardonabila,sa-l angajeze Antenele.Tot au trecut la HD.

liee  •  2 decembrie 2016, 14:14

DA e foarte bine ca prea de dai mare ziarist si esti un nimeni.Te bagi unde nu trbuie.Ai ma gresito si cu LIPA care ramine o mare personalitate.Nu iti merge mintea.

eu  •  2 decembrie 2016, 14:16

Numai ignorantii,securistii si rauintentionatii nu inteleg!Dar personal ma alatur acestui adevar absolut:"sa lauzi un post pentru ca a facut o transmisie buna , pe cand 24 de ore din 24 antena 3 minte, apara coruptii si penalii, ataca justitia , statul de drept, ataca tot ce a mai ramas omenesc si de bun simt in tara asta este o dovada de neprofesionalism. antena3 e ca un mar care e tot numai bube, plin de viermi si negru pe dinauntru si pe dinafara, nu poti sa spui ca e un mar , e practic ***"

val  •  2 decembrie 2016, 14:19

Tolontan,un arogant cinic si partinitor,desi in interiorul lui recunoaste fatalitatea lui Chiotea!

Constantin Catalin  •  2 decembrie 2016, 14:22

O decizie corecta, mai ales intr-un moment cand colegii lui luptau pentru o transmisie decenta, el stiind acest fapt. Ar fi fost interesant de vazut ce s-ar fi intamplat daca cineva de la Antena 3 ar fi facut astfel de comentarii...desi nu cred ca vor face vreodata. Intre 2 firme concurente nu exista fair play - Nu o sa vedem pe cineva reprezentativ de la Mercedes ca lauda o masina BMW niciodata!!! Comparatia cu un meci de fotbal este total in afara discutiei.

val  •  2 decembrie 2016, 14:26

cutremur in massmedia!desi Chiotea nu era o eminenta cenusie,totusi prin voilubilitatea lui a reprezentat un punct forte la RTV! gafa lui impardonabila a lezat increderea a sute de mii de telespecatori! Pacat si rusine Dorine! Sa lauzi un post care critica mereu compania din care faceai parte inseamna prostie chiar ***pai m-am uitat putin la transmisia antenei;un teatru ieftin si amatoricesc!cei care au scoala medie si putin fler au observat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

soso  •  2 decembrie 2016, 14:36

Mare pierdere,oricum era *** care facea glume de santier si se vroia spiritual....o decizie corecta luata de cosmin gusa,bravo !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcos  •  2 decembrie 2016, 14:36

Pînă la urmă, totul e blabla, dacă tot ne învîrtim în jurul cozii, c-o fi, c-o păţi etc. În realitate (şi de fapt lucrul ăsta se întîmplă în lumea normală, aia la care nouă ne place să ne raportăm doar cînd ne convine), lucrurile sînt simple. Dl Chioţea avea (sau mai are încă) un contract de muncă (presupun, că de fapt de aici trebuia să plece discuţia). Acolo or fi şi nişte chestii confidenţiale, gen salariu, care sînt irelevante în chestiune. Altceva e important, şi nu e clar: dacă existau clauze care îi impuneau angajatului restricţii, şi cam care erau acestea. De aici, e simplu: ori era stipulat că n-ai voie să vorbeşti de bine concurenţa, şi atunci angajatorul are dreptate, ori nu, şi atunci, evident, ziaristul se poate adresa justiţiei, fiind victima unui abuz.

anton  •  2 decembrie 2016, 14:47

Cel mai antipatic si amator jurnalist, pacat ca nu a fost suspendat definitiv.

Joss  •  2 decembrie 2016, 14:49

O remarca in spatiul virtual FB Nu ar fi fist necesara concediierea domnului jurnalist , mai ales ca are dreptul sa aprecieze adevarul si stillul unei transmisuni, acum depinde si de clauza contractuala si politica interna a companiei la care este angajat...

mihaix  •  2 decembrie 2016, 14:49

Dorin Chiotea e un profesionist, il cunosc bine. Omul pur si simplu nu s-a gandit ca daca va spune ceva de bine despre un post va fi tratat asa. El este corect dar nu toti sunt asa. Dupa reactia avuta, conducerea realitatea recunoaste fara sa spuna nimic ca de fapt face politica editoriala. Dar sa ne amintim, nu mai devreme de alegerile locale, in ce hal il facea Gusa pe Rares Bogdan. Saracu' tremura ca frunza in vant din ce imi amintesc. A rezistat furiei lui Gusa numai el stie cum. Dar sa fii calcat in picioare asa...sa ti se mai aminteasca si de frumoasa ta familie compusa din trei copii mi se pare dea dreptul umilitor daca nu cumva suna a obiceiuri mafiote. Dorine, o sa fii bine! Vezi sa nu mai zici de CNN nimic ca se supara Foxul. Vai de noi!

yo  •  2 decembrie 2016, 14:49

asta cu "ma gindesc la cei trei copii ai lui" suna a amenintare mafiota. cum adica? de ce te gandesti la ei? vrei sa le reduci numarul?

chioraitu  •  2 decembrie 2016, 14:53

Cea mai buna decizie a anului, individul e pe linga subiect, nu stie meserie, nu se documenteaza, habar nu are ce vorbeste, un amator cu fite de mare jurnalist, cred ca habar nu are despre ce vordeste.

virginia pop  •  2 decembrie 2016, 15:00

Pacat! Orgoliile batale vina ! A fost comentator sportiv si se cunoaste ptr. ca in acest domeniu orgoliile sunt ptr. performanta si nu ptr. pareri. DL. Rares Bogdan este corect?

Adrian  •  2 decembrie 2016, 15:02

Din punctul meu de vedere reactia Realitatea nu comporta nici un fel de comentariu. Ceea ce a facut Chiotea iese din sfera normalitatii. De ce? Pentru ca a pomenit si implicit a comparat profesionalismul trustului care-l plateste cu al concurentei, PUNCT! Asa cum bine remarca cineva aici, se pune o singura intrebare... Gestul lui Chiotea nu este al unui naiv, ori profan in ale psihologiei, el a stiut perfect ce face. Si atunci: CE/CINE L-A MOTIVAT?!

nefertem  •  2 decembrie 2016, 15:09

@ tolo Presa e la fel ca orice alta afacere in acest caz. Nu vorbim de ceva ce ziaristul avea datoria sa spuna. Nu e Hexi Pharma. Nu e Malaxa. Faceti-ma sa inteleg, care a fost informatia de interes public exprimata de dl Chiotea? A fost un atac la adresa propriei companii. Fie dl Chiotea a facut asta intentionat, avand alte chestiuni in agenda, fie pur si simplu l-a luat valul si nu si-a dat seama ce scrie. Permiteti-mi sa cred ca, fiind patron, am dreptul de a inceta sa platesc un om care, in mod repetat, strica imaginea afacerii mele (din raspunsurile d-lor de la Realitatea, se pare ca povestea e mai lunga, nu se rezuma la acest incident). Oricum, astea cu presa libera si neaservita care are datoria de a avea propriile opinii si de a oferi informatii nealterate cam sunt basme. Al 10-lea donator de pe lista de campanie a lui Hillary Clinton e Time Warner. Dupa cum bine stiti, Time Warner detine CNN, HBO si multe altele, posturi care au fost in mod sustinut favorabile susnumitei de-a lungul campaniei (asta doar ca sa dau un exemplu din "lumea buna"). E bine stiut ca toate posturile "de stiri" romanesti au o anumita culoare politica, pe care majoritatea si-o exprima chiar foarte agresiv (adica ziaristii fac exact ceea ce spuneti, "tabara" pe adversarii politici ai patronilor). In aceste conditii, vin si va intreb, unde e informatia curata, bazata pe opinii si viziuni proprii si corecte? Stiu (din ce ati relatat dvs ceva mai demult) povestea relatiei dvs cu Dan Voiculescu, dar permiteti-mi sa va consider un caz aparte (poate si de aceea scriu aici in loc sa ma uit la Realitatea), o exceptie care intareste regula.

Alin  •  2 decembrie 2016, 15:19

Poate ca omul se reorienteaza in plan profesional . Poate ca minciunile *** il fascineaza si-l atrag , nu-l poate retine nimeni , cred . Apropo , in decursul ultimilor 10 ani , nu stiu daca m-am uitat de 20 de ori la unul din posturile varanului . Numai gandul ca aceste posturi nu reprezinta decat interesele unor *** , imi "reseteaza " tensiunea . Sincer , nu le suport !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marinica76  •  2 decembrie 2016, 15:41

Vă admir articolele pe care le publicații,dar de data aceasta nu sunt de acord cu dumneavoastră.Ce ar însemna ca acolo unde sunt 4 magazine unul lîngă celălalt,eu ca angajat al unuia dintre ele sa ies pe stradă si sa spun ca cel de lîngă magazinul sefului meu (cel care se chinuie să mă plătească )este mai frumos, are prețuri mai bune,sefii sunt mai buni menegeri,etc.Tu ca patron,ce masuri ai lua?Ai spune că este opinia lui sau l-ai trimite să lucreze acolo?Nu poți face astfel de prostii,decât dacă nu te duce capul ori ai alte interese.Cu tot respectul,nu am vazut discutii la dumneavoastră de genul ,,Prosport-ul ieri si astăzi au fost mult peste Gsp ,,...

Cipinho  •  2 decembrie 2016, 15:42

Daca esti cu sotia pe strada la brat si o vezi pe Bianca Dragusanu (doar un exemplu care mi-a venit in minte) intr-o fusta scurta etalandu-si picioarele perfecte, cea mai mare greseala ca sot este sa spui ca Bianca are cele mai frumoase picioare din Romania!!! poate sotia nu ajunge atat de departe incat sa divorteze dar in mod sigur nu mai pupi sex cu ea cel putin o luna daca nu chiar doua...

Grigs  •  2 decembrie 2016, 15:45

Am urmarit transmisia evenimentelor despre care vorbeste d-l Chiotea la Digi 24...multumitor...Am citit comentariile...Parerea mea,d-l Chiotea a urmarit transmisia la postul care i-a placut!Nu cred ca poti viziona in acelasi timp,transmisii diferite si sa-ti poti exprima o opinie corecta...Cineva facea analogie cu transmisia unor meciuri de fotbal...pai cum poti vedea 4-5 meciuri in acelasi timp,fara sa pierzi faze,fara sa scapi comentarii?D-l Chiotea il admira pe d-l Tudor,de aceea l-a auzit in exclusivitate,pentru ca,domnule Tolontan,nu poti fi in acelasi timp si jucator si spectator,oricat de mult credem in obiectivitatea proprie,nu-i asa?

Comentează