Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!

Firma care a luat 2,7 milioane de euro de la spital a achitat aniversarea din această vară a copilului lui Secureanu!

sâmbătă, 3 decembrie 2016, 7:03

”Da, i-am trecut numele lui Florin Secureanu pe statuia lui Eminescu pentru că a promis că face o donație importantă. Dar pentru că n-a făcut-o i-am înlocuit numele cu cel al Veronicăi Micle” Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria
15310822_1368735979826344_1877935227_o 15281943_1368680013165274_312634193_n

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În 2012, Florin Secureanu cîștigă un premiu la Viena.

Filmul l-ați văzut, e cel cu care a debutat luni investigația, o peliculă populată cu elogii în limba germană.

Filiera austriacă a promovării managerului de la Malaxa e constantă și puternică.

După 2012, el participă la cîteva festivități ale asociației ”Mihai Eminescu”, condusă de Laura Hant, șefa PSD Austria.

”Florin Secureanu este prieten cu Laura Hant și cu soțul ei, Costică Hant, ambii oameni de afaceri în construcții, dar cu legături cu structurile de putere din România și cu fostele Servicii”, susține o sursă a ziarului.

În 2014, la Viena se inaugurează un bust al lui lui Mihai Eminescu, iar numele lui Florin Secureanu apare pe soclul statuii, pe una dintre laturi!

Pe cealaltă latură este numele familiei Hant.

”A promis că face o donație importantă, dar n-a făcut-o”

”Omagiu adus poetului a cărui operă învinge timpul. Conf. univ. Dr. Florin Adrian SECUREANU, Președinte al fundației Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim”.

Asta scrie la inaugurare pe bustul lui Mihai Eminescu!

– Buna ziua, domna Laura Hant. Ne puteți spune cum a ajuns ca Florin Secureanu să aibă numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena?
– Da, a promis că va face o donație importantă pentru Asociație, dar care nu s-a concretizat niciodată.

-Și?
– Noi suntem o asociație serioasă și am decis să-i scoatem numele. I-am scos numele de pe soclu!  Acum este inscripționat numele Veronicăi Miclea!

– Și când i-ați scos numele? Florin Secureanu a fost prezent și la evenimentul de anul acesta, din iunie, de la Viena.
– I-am înlocuit numele nu de mult, în toamnă. Domnul Secureanu a participat pentru că ne-a spus că se afla în vacanță în Austria.

-⁠ De câte ori a participat domnul Secureanu la evenimentele Asociației?
-⁠ A apărut la noi de doi, trei ani.

-⁠ A fost invitat?
-⁠ Nu. Noi avem ușile deschise pentru toți românii.

– Și atunci cum l-ați cunoscut? A fost pe linie politică? Știm că ați condus până acum doi ani filiala PSD Austria!
– Nu a fost pe linie politică. L-am întâlnit de fiecare dată la evenimentele pe care le-am avut cu prietenii Asociației.

-⁠ Cine sunt prietenii Asociației?
-⁠ Diverse personalități. Profesori, artiști, doctori…

-⁠ Cine vi l-⁠a prezentat pe Secureanu?
– Nimeni. Pur și simplu era la acele evenimente, nu știu cu cine a venit, și s-a prezentat singur. Așa cum apare și în fotografii. Suntem deschiși cu oricine dorește să facă poze. L-am întâlnit o dată și la București, în același context.

-⁠ A fost unul dintre susținătorii Asociației?
– E mult spus pentru că nu a donat bani. Noi suntem susținuți de Institutul Cultural Român.

Oaspete de onoare și în iunie anul acesta la Viena

Pe 22 iunie 2016, Florin Secureanu asistă, însoțit de ”Vrăbi”, la evenimentul organizat de Asociația Mihai Eminescu la la Palatul Schonnbrun din Viena.

Participă șeful ICR Austria, șefa ANTREC Marilena Stoian, Laura și Costică Hant, reprezentantul turistic al României la Viena și membri ai diasporei.

Are loc și o paradă de modă în costume tradiționale românești.

Filmul în care Florin Secureanu este prezentat drept binefăcător al asociației este pus pe net, alături de multe alte postări video despre realizările lui de manager de succes  al spitalului Malaxa.

Filme de promovare plătite din banii spitalului

Promovarea pe care Secureanu și-a făcut-o în toți acești ani o fi trecut neobservată la nivel de masă, dar a fost utilă în zonele care l-au interesat și, mai ales, a fost scumpă pentru pacienți.

Fără să știe, pacienții plăteau din buzunarul lor tot soiul de filmulețe omagiale pe net despre Secureanu. 

Pe lista de plăți a spitalului Malaxa sînt mai multe firme care se ocupă de imaginea managerului Florin Secureanu.

Grupul de Arte SRL, cu sediul în București, o firmă cu doi angajați, este una dintre prăvăliile de producție care lucrează pentru el.

”Noi am predat filmul, nu știm ce s-a întîmplat cu el”

15302501_213515012424104_475003606_o
Factură de 4.450 de lei prin care spitalului Malaxa i se cer bani pentru filmari transformate in imagini omagiale pentru Florin Secureanu. In total, Malaxa a dat 10.000 de euro pentru SC Grupul de Arte, firma lui Alexandru Tomescu, prieten al managerului, si doar una dintre cele care i-au promovat imaginea lui Secureanu.

În lista furnizorilor Malaxa, Grupul de Arte SRL a încasat de la spital 46.714 lei.

„Ni s-au solicitat o serie de producții pe parcursul renovării spitalului Malaxa”, susține Elena Murărescu, reprezentanta firmei pe care o conduce împreună cu soțul său.

10.000 de euro a plătit Malaxa firmei Grupul de Arte SRL pentru filmări care s-au transformat în elogii la adresa lui Florin Secureanu 

”S-au făcut respectivele filmări. Pe urmă ni s-a solicitat o altă filmare când s-a supraetajat spitalul. Am lucrat la fel și la Spitalul Universitar. Totul a fost inclus într-un film de genul <cum s-a schimbat pe parcurs spitalul>. S-a făcut un film de sinteză, inclusiv cu dotările de ultimă generație ale spitalului”, povestește ea.

De fapt, imaginile au devenit filme omagiale ale managerului Florin Secureanu, de genul celor care circulă pe net sau au fost prezentate la diverse gale, precum cea din Austria.

”Nu știm ce s-a întâmplat cu respectivul film, deoarece treaba noastră s-a încheiat în momentul predării lui”, spune Elena Murărescu.

”Petrecere exclusivă de 30 de persoane”

Felul în care Secureanu a folosit banii publici ai spitalului pentru propriile interese s-a multiplicat la nesfîrșit.

Gazeta este în posesia unei facturi de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizează petreceri, achitată de SC Noventis.

15293341_213518752423730_243097925_o
3.144 a achitat SC Noventis în iunie acest an pentru ziua de naștere băiatului managerului Secureanu.

Factura reprezintă plata pentru petrecerea care a avut loc în 16 iunie 2016 pentru băiatul cel mic al managerului Secureanu!

Pe factură scrie ”Organizare petrecere exclusivă, 30 de persoane, 7 jocuri și Băuturi protocol”.

2,7 milioane de euro a primit Noventis de la Malaxa pentru livrarea de  materiale medicale

”Mihai Meșner, patronul lui Noventis, este amic intim cu Secureanu. Era toată ziua în spital la noi”, relatează o sursă din Malaxa.

”Patronul Noventis era nelipsit de la petrecerile lui Secureanu”

Noventis, cel care a plătit petrecerea băiatului lui Secureanu, este cel mai mari furnizor al spitalului, cu 12.136.000 de lei încasați de la Malaxa!

Firma livrează practic toate materialele sanitare folosite de către spitalul public, de la seringi la branule și de la dezinfectanți la tifoane.

”Contractele cu Noventis l-au interesat mereu pe Secureanu în mod special. Meșner era nelipsit de la petrecerile și aniversările managerului”, spun oamenii din spital.

Potrivit lor, de mai bine de cinci ani, Noventis avea exclusivitate nedeclarată pentru livrările de materiale medicale la Malaxa.

Secureanu și Meșner sînt și colegi în Fundația Internațională Omenia, a Minodorei Ilie.

Organizația, una amețitoare ca distribuție, o combinație de oameni din medicină, servicii secrete și politică,  include multe dintre personajele de pe lista de prieteni, furnizori sau protectori ai celui care a fost vreme de 9 ani manager la Malaxa!

Cînd a fost prins cu banii pentru care este judecat, Sorin Oprescu a invocat numele Minodorei Ilie și a acestei fundații care pare o glumă, dar nu e.

Numele lui Florin Secureanu a dispărut de pe siteul fundației unde era Prim-Vicepreședinte.

 

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?

Comentarii (63)Adaugă comentariu

elle  •  3 decembrie 2016, 16:57

Incroyable! Singurele cuvinte sunt : ca pe vremea lui Ceausescu! Ei erau singurii " inteleigenti" ai tarii. Ce fac organele abilitate in astfel de situatii? Pardon , sunt in vacanta de 9 ani de zile! Abia astept urmatoarele articole.Multumim Echipa.

r  •  3 decembrie 2016, 17:24

Dacă in felul asta se desfasurau achizițiile, cred ca relația cu furnizorii din industria farma era cel puțin la fel de specială... si acolo vorbim de bani mulți. Casa pe care si-a construit-o încalcă multe cerințe ale regulamentului de urbanism. E genul de autorizație (dacă există) care pute rău rău de tot. Cine a aprobat derogările sper sa aibă emoții acum. Succes!

Dan Roua  •  3 decembrie 2016, 17:37

Vad ca pe statuie scrie seGureanu, deci?!

SSRobbert  •  3 decembrie 2016, 19:34

Ce ***...este de neimaginat...pedeapsa cu moartea... Citeam mai jos printre comentarii cum unii postaci ii iau apararea...ma intreb cu cat ia platit acest cocalar pe nume Secureanu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion de pe mures  •  3 decembrie 2016, 19:54

Astia nu se jeneaza ***, i-ati vazut cum au explodat la ordonanta privind manageriatul spitalelor? *** Ei sunt rasa de "romani destepti "care au dreptul la tot ce au produs prostii in secole de sacrificii. Cu toata stima fata de ideile umaniste si cu tot efortul , eu tot nu reusesc sa fiu convins ca pedeapsa capitala nu este o solutie pentru acesti oameni . De la 2000 de km distanta cred ca cel care inca nu v-a mintit este o solutie. Probabil ca politicienii care au promis ca sustin un guvern condus de Ciolos o sa aiba pretentii dupa, dar omul asta o sa fie insula verde intr-o mare de *** pesedist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  3 decembrie 2016, 21:29

Exista asa ceva : PSD Austria ??? Doamne Ajuta-ne ! AM inteles , Elefantul&Vrabiuta au facut o multime de nenorociri pt care vor trebui sa plateasca , daca cineva(DNA , ANAF ) va avea destula rabdare sa descopere fiecare gainarie . Dar , trebuie sa cercetati si firmele capusa, si , F F F IMPORTANT , cel care a eliberat autorizatia de construire ! De aceea a ajuns Bucurestiul ceva de nedescris ! Nu se tine cont de nicio regula cand se elibereaza o autorizatie de construire ! Era un domn care ziua circula cu un Peugeot vechi iar seara cu un Porsche ! Vecinii spuneau ca ar fi de la Inspectoratul in constructii ... Daca o fi adevarat intelegem de ce Segureanu a construit asa o cladire "penala" !

forestsor  •  3 decembrie 2016, 22:08

draga Tolo, vreau ca prin intermediul echipei voastre sa adresez statului roman cateva intrebari: 1. de ce pana la acest moment (secu)reanu nu a fost dat in urmarirea generala si consemn la frontiera? 2. daca pana de alegeri sri-ul ne va furaja foamea de dreptate cu o noua caseta video cu 13 plimbari ale masinii lui (secu)reanu si un pom de esenta moale tamponat frontal de o rabla ridicata de la rematholding? 3. replicarea hexifarma in Romania se face dupa modelul semiconservativ ?

antonescu  •  3 decembrie 2016, 23:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog  •  4 decembrie 2016, 1:03

Si aia cine este de trece de la sine putere pe cine vrea ea pe statuia lui Eminescu? Cu alte cuvinte, unul care ii promite ca da bani la fundatie se poate mandri ca are numele scris pe soclul statuii lui Eminescu, eu cred ca ar trebui trasa la raspundere, nu e statuia *** Vreau sa vad si eu o tara civilizata din Europa unde se pot face asemenea magarii cu monumente ale personalitatilor marcante. Este fantastic cu cata usurinta vorbeste tanti aia, stati linistiti ca nu mai e Secureanu acum, e Veronica Micle. Dar maine poate va fi Becali.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costy Doctorul  •  4 decembrie 2016, 1:13

Daca sefa PSD din Austria s-a "lepadat" de Secureanu, oare Firea se va "lepada" si ea chiar daca isi va primi premiul "ridicat"de Vrabi in numele ei la Londra?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad ( eu.. NU sunt -)  •  4 decembrie 2016, 11:16

Toata informatia ref. la practicile acestui "segu. ori secu"..reanu este absolut concludenta , pertinenta si relevanta! As spune ca e opera unor meseriasi sau provine din surse meseriase care au gasit acest culoar ( jurnalism de investigatie) ptr. a o face publica. Pare insa ca o oarece batista s-a pus pe un oarece tzambal! Si nu de presa. Cam multa liniste in zona! Si nu ma pot abtine sa nu remarc ca numeroasele surse atribuite spitalului relateaza cu dezinvoltura ... ceva ce evidentiaza (!) ilegalitati comise kiar de ele , invocand comportamentul discretionar al "secureanului". Cred ca, daca exista , unele dintre aceste " surse" sunt complici ai individului. Pana la urma, atata timp cat informatia este confirmata de realitate, originea surselor nu mai are importanta. Mai cred ca individul face parte din categoria "daniosif", "dincagogosaru" , "gabioprea" s.a. : agresiv, gura-mare, cu pretinse merite revolutionare, traficant /beneficiar al traficului de influenta. Un pui de bisnitar ce a evoluat la stadiul de "conferentiar "( !!!!!!!!) calcand pe cadavre . Domnului Tolo., felicitari!

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2016, 10:22

@Vlad ( eu.. NU sunt -): nu incercam sa va convingem de nimic. Va spunem doar atit: nu e investigatia nimanui, ci doar a publicului. Am pornit-o cind am vrut, in ritmul controlat de noi, nu de altcineva, iar sursele sint atit de multe incit doar daca presupunem ca o Cupola stapineste tot in jur putea sa-i stie pe toti acesti oameni si sa-i faca sa vorbeasca.

Vlad ( eu.. NU sunt -)  •  7 decembrie 2016, 14:50

Domnu' TOLO..! ( 5 decembrie 2016, 10:22) Chiar nu este cazul sa va contorsionati /fortati argumentativ in asa hal ptr. a alunga o banala musca de pe caciula dvs., zau asa! Bineinteles ca nu incercati sa convingeti pe nimeni de nimic! Bineinteles ca scrieti ca sa va aflati in treaba! Bineinteles ca Subiectul ( omul si faptele sale) era perfect vizibil, cunoscut de toata lumea dar astepta cuminte sa va hotarati dvs. daca este important sau nu si daca se poate manca o paine de pe urma lui. Si bineinteles again, numeroasele surse abia asteptau sa va hotarati sa va plecati urechea la ceea ce ele strigau in gura mare de mult timp , de stia tot satul ! Acuma, foarte serios ,eu v-am felicitat cu sinceritate pentru prezentarea si devoalarea cu detalii a acestui caz revoltator . Dvs., in schimb ,pareti un tip ce simte nevoia sa se uite cam des in spate si foarte des, printre randuri. Linistiti-va!

Comentează