”Conferențiarul doctor” Secureanu nu dă cu anii pe la Universitatea Titu Maiorescu, unde ”predă” Genetică! Atunci cînd studentele s-au revoltat le-a spus: ”Poate vă treziți cu niște țigani la ușă!”

În martie 2015, profesorii și studenții au reclamat conducerii universității private că nici nu-l cunoșteau la față ”pe proful nostru de Genetică, unul Secureanu”

miercuri, 7 decembrie 2016, 2:50

”Secureanu era ca o boare de vînt în spital. Nu l-am văzut niciodată în haine de medic. Sosea în haine de lăutar și pantofi cu ciucurel. Nu-mi dau seama cine ar fi avut curajul să se lase pe mîna unui astfel de chirurg!”Medic, fost coleg la Spitalul Universitar, unde Secureanu și-a făcut rezidențiatul
14_Universitatea_Titu_Maiorescu

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Documentul este datat 12 martie 2015.

Îl semnează 13 persoane, printre care patru medici și șase studenți, șefii de an.

E greu ca într-o facultate din România, unde cultura fricii căptușește toți pereții, să se ajungă la opoziție fățișă la adresa catedrei.

În cazul acesta, studenții protestau împotriva mașinii care consuma benzină degeaba.

Catalogul pleca gol la „Malaxa” și se întorcea cu note mari

”Aproape nimeni dintre studenți nu știa cum arată profesorul lor de Genetică, doctorul Florin Secureanu”, povestește un profesor de la ”Titu Maiorescu”.

Cînd venea ora de Genetică nu se țineau cursuri .

”La sfîrșitul semestrului, Secureanu trimitea o mașină și catalogul pleca la Malaxa. Apoi, o mașină aducea catalogul înapoi, cu note bune și, aparent, toată lumea era mulțumită”, relatează dascălul.

Dar mașina le transporta alibiul, nu educația.

Și, măcar o dată, ei n-au mai vrut!

Conexiunea dintre Universitățile private și spitalele publice

Secureanu nu e singurul manager de spital care privește postul de la catedră ca pe o șosetă desperecheată, îndesată în fundul sertarului.

”Există o conexiune între școlile private de medicină și șefii de spitale publice. Universitățile au nevoie de clinici unde studenții să facă practica. Iar managerii publici obțin, al schimb, poziții de conferențiari și profesori la universitățile private. Nu o fac pentru bani, salariul universitar e minor pentru ei, cam 2.000 de lei pe lună. Ceea ce caută este prestigiul academic”, explică sistemul aceeași sursă din Universitatea Titu Maiorescu.

Schimbul reciproc avantajos

Un alt profesor, de data asta din UMF Carol Davila, care nu-și ascunde subiectivismul de dascăl la școală de stat, susține că ”s-a ajuns la aberații în care clinici de stat se împart între noi și facultăți private pe post de clinici universitare, ceea ce nu e nici legal și nici normal”.

Din informațiile dintre UMF, la clinica de transplant de la Fundeni s-a ajuns dej la o criză fățișă între Carol Davila și Titu Maiorescu.

Acesta e cadrul general, de compromisuri și favoruri.

E un schimb. Directorii își pun la dispoziție clinica publică, iar școlile de medicină le oferă recompensa titlurilor universitare.

Ca de obicei, Florin Secureanu se uită nerăbdător la ștacheta peste care toți se străduiau măcar să mimeze săritura, apasă accelerația și trece prin ea cu Merțanul!

Apropo de mașină. Și de stilul personajului.

”Stiți de cîte ori a pus-o Secureanu pe Vrăbi să încerce să ia permisul de conducere? De 18 ori! Și n-a reușit”, povestește un apropiat al cuplului. ”Așa că el i-a spus: nu-i nimic, conduci fără permis!”.

Nimic nu-i stă în cale.

”Nici să se spele pe mîini ca un chirurg nu știe”

”Cînd am văzut filmul pe care l-ați prezentat, în care cică Secureanu se îmbrăca de operație, am murit de rîs!”, povestește un fost coleg de la Spitalul Universitar, acolo Secureanu a fost rezident pe perioada lui Sorin Oprescu.

Și, după cîțiva ani ani, Secureanu i-a întors serviciul lui Oprescu, prin intermediul lui Mircea, fiul primarului. Dar aceasta e o temă separată, extinsă și inevitabilă!

”Noi, chirurgii, ne uităm la trei lucruri”, continuă fostul coleg, apropo de filmul în care, așa cum anunță crainicul neamț,  ”Managerul conferențiar doctor operează”.

  1. ”Ne uităm la unghii. Ale lui erau mari!”.
  2. ”La felul în care te speli. Habar n-avea!”.
  3. ”Și la mănușile chirurgicale. Ale lui erau cu două numere mai mari”.

Destinul profesorului Slăvescu

Universitatea Titu Maiorescu este cea mai mare instituție de învățămînt privat din România.

”Dacă managerii de la alte spitale mai absentau de la cursuri, la Secureanu era mai clar: el nu exista!” Profesor la „Titu Maiorescu”

Teoretic, Secureanu predă Genetică.

Are ore la secția de Asistență Medicală, de la Medicină Generală, unde studiază aproape integral fete, și la Stomatologie.

Secureanu își începe cariera universitară la „Titu Maiorescu” la finalul anilor 2000.

Întîi e șef de lucrări. Apoi, repede, ajunge conferențiar.

Totul e repede la el, abrupt și cu motorul turat.

Încă un detaliu semnificativ povestit de un amic: ”Secureanu avea obsesia să lase șoferul cu motorul pornit cînd era la o întîlnire sau la restaurant. Uneori, șoferii schimbau turele, dar tot păstrau mașina pornită. În primul rînd pentru că în mașină erau bani mulți”. 

Înapoi la cariera academică. Cum sună – academică!

”Cel care l-a acceptat în Universitate a fost profesorul Slăvescu, pe care însă, mai tîrziu, l-a dat afară inclusiv de la Malaxa, unde Slăvescu fusese manager!”, povestește o altă sursă, din spital.

Robi. Robi Urs

Sprijinul de o loialitate neștirbită al carierei academice a lui Secureanu este Robi Urs, șeful Universității Titu Maiorescu și membru al unei loji masonice puternice.

Prieten cu Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, Urs are o lungă istorie ca șef în sport. El a fost chiar mîna dreaptă a lui Dragomir la Liga Profesionistă de Fotbal.

”Avocat, Robi Urs e un tip inteligent, tare, cu multe relații. Era ceva ciudat între ei! Felul în care Urs sărea din birou ori de cîte ori intra Secureanu m-a pus mereu pe gînduri”, spune un apropiat care a asistat la întîlniri ale celor doi.

robi_ursu

1.800 de studenți la medicină generală, stomatologie și asistență medicală are ”Titu Maiorescu”

După ani în care nimeni nu-l vede pe conferențiarul Secureanu, studenții se satură.

”Adevărul e că i-a încurajat și decanul Cristian Stan, un tip care a pus osul să ridice Facultatea de Medicină de aici și care nu prea suporta șmecheria”, relatează un om din interior.

Proces-verbal

Așa că studenții și profesorii care le supravegheau anii de studii se duc la decan și alcătuiesc un proces-verbal.

”Au fost analizate disciplinele din planul de niv. unde au existat disfuncționalități în desfășurarea activității și am constatat următoarele:

I AMG – Nu s-au făcut cursurile L.P. la disciplină Biologie celulară.

Genetică al cărui titular este conf. dr. Secureanu Adrian de la începutul sem. II până în prezent”.

Redactarea este horror dar ideea e clară.

imgonline-com-ua-twotoone-m8aMVIKMnII2
Documentul prin care studenții și îndrumătorii lor reclamă că Florin Secureanu nu-și ține orele

Decanul Stan îi taie două luni de salariu lui Secureanu și-i spune: ”Vă rog să veniți la facultate că așa nu se mai poate!”.

Managerul de la „Malaxa” acționează, așa cum face mereu în fața celor slabi – cu forța.

3.000 de euro pe an plătește un student la medicină generală la ”Titu Maiorescu”

1.500 de euro pe an plătește un student care se pregătește pentru asistent medical

Le-a zis: ”<Dacă nu vă potoliți, poate vă treziți cu niște țigani la ușă!>”

”Pe Stan l-a amenințat că nu va mai avea viață cu el. Că-l termină din facultate”, relatează un ”prof” din Universitate.

Ceea ce s-a și întîmplat pentru că, după un timp, decanul pleacă.

Mai rău e cu studentele de la asistență medicală.

”Ele plăteau 1.500 de euro pe an și erau niște fete, în general, muncitoare. S-a dus în fața lor și le-a zis: <Dacă nu vă potoliți, poate vă treziți cu niște țigani la ușă!>”.

A fost o scenă publică.

”Băiatul de la IT făcea prezența la cursuri în locul lui”

”Secureanu era omul obișnuit să ia ceea ce își dorea. El visa să fie profesor, așa că sancționarea oficială a facultății și aceste documente care rămîn undeva l-au înfuriat teribil”, spune un martor al acelor zile.

Reușește să primească cele două salarii înapoi.

Vine la cîteva cursuri, înainte de examenele din vara lui 2015.

”La altele și-a trimis un om de la calculatoare, doar să facă prezența și să-i țină pe studenți în sală”, spune un profesor.

Cititorii Gazetei îl cunosc pe paznic: este ”Traian Nica, băiatul de la IT”.

Apoi, Secureanu revine la același obiceiuri.

Genetică de pe ziare.com

Păcat, pentru că pe Secureanu l-a preocupat genetica!

Pe blogul său, disponibil acum doar pe mobil, și pe site-ul Spitalului Malaxa posta articole de genetică.

Adică dădea copy-paste de pe diferite site-uri, cum ar fi ziare.com.

Universitatea nu vrea să discute subiectul ”conferențiarului Florin Secureanu”

Universitatea Titu Maiorescu este, în aceste zile, extem de crispată avînd în vedere că discutăm despre un absent al vieții academice.

Facultatea de Medicină are sediul lîngă parcul IOR.

Gazeta a încercat să discute cu decanul.

Nu s-a putut.

Conducerea este extrem de ostilă. Nu abordează subiectul conferențiarului Secureanu. ”Lăsați o hîrtie scrisă cu ce doriți!”.

Toate tentativele de a-l contacta pe Robi Urs, pe telefon, e-mail, WhatsApp, au rămas fără rezultat pînă la ora închiderii acestei ediții.

O pasăre rătăcită

Majoritatea studenților se feresc și ei să dea declarații despre Secureanu, chiar și cei care au terminat facultatea!

Unii au negat că profesorul lipsea de la ore. ”Mergeam la spital la Malaxa”, zic ei.

Alții au confirmat, dar n-au vrut să dea detalii: ”E scris acolo, în hîrtii! Nu vreau să mă bag, vă rog!”, spune unul dintre semnatarii protestului din martie 2015.

O singură voce confirmă ferm, cu amănunte. O pasăre-medic rătăcită în afara României, care a terminat cursurile facultății în ultimii ani.

„Da, e adevărat. Știu că orele de Genetică nu s-au ținut niciodată, din păcate”.

„Noi mergeam, dar cum mergeam, așa și plecam. Știu doar că era bărbat. Eu nu l-am văzut. Am fost de vreo trei ori la curs după care ne-am vorbit și nu ne-am mai dus”, spune fosta elevă, care vrea să-și păstreze anonimatul.

Încheie: „Și, să știți, a fost singurul profesor cu care am avut probleme. Restul ne dădeau să învățăm. Chiar și prea mult!„.

Și, în aer, teama

Florin Secureanu e dispărut, a fost concediat din spital, sînt timpuri în care abia începe o lungă călătorie prin sălile justiției, dar toată lumea se trage într-o parte cînd îi rogi să vorbească despre el.

Dacă reapare, dacă se supără conducerea, dacă?

Managerul, conferențiarul, doctorul, acest om  a strîns în jurul său întrebări fără precedent în materie de falsuri profesionale, universitare și cei care se tem sînt tot studenții! Și tot oamenii din spital!

Cei care au luat de la el, care au împărțit, da, ei au de ce să se gîndească la decont.

El însuși, care e în acest moment nevinovat, DNA va trebui să-i probeze faptele în instanță, el însuși, așadar, pare un om liniștit. Și e dreptul lui.

Dar studenții? Ei de ce se tem?

Mai e puțin și vom ajunge ca în fața fiecărei dezvăluiri din sănătate pacienții să se scuture de pîinea de pe pijamaua internării și să zică: ”Iertați-ne că ne-a durut ficatul și nu v-am lăsat să luați toți banii!”.

Constantin Noica are undeva această observație. ”Românii se strecoară pe ușă lăturiș”.

E ca și cum cineva ne-a predat frică, nu carte.

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
  9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
  10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”
  11. Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!

Save

Save

Save

Save

Save

Comentarii (106)Adaugă comentariu

omidiu  •  7 decembrie 2016, 7:24

Cam ciudat.. Secureanu, care e prezentat ca avand relatii inalte peste tot si care "cotiza" peste tot, nu putea sa obtina carnetul de conducere pt. iubita lui?!

Unu’,  •  7 decembrie 2016, 7:55

Tipic romanesc. Capul plecat sabia nu_l taie. Noi suntem vinovati pentru tot ce se intampla in tara asta deoarece permitem,inchidem ochii si nu spunem ceva.

yoz7777  •  7 decembrie 2016, 7:59

Cataline, eu nu ma mir de ce a spus Noica. Este real. Personal am afirmat de mai multe ori ca pe langa istoricul nostru, comunistii au "construit" cu sarguinta si ne-au inavat "sa ne descurcam". Din cauza asta tinem ciocul inchis, ne plangem intre noi, nu ne luptam pentru drepturi si, intr-un final, ne descurcam noi cumva. Duminica sunt alegeri, probabil ca psd va scoate iar peste 35%, poate chiar 40 daca prezenta va fi redusa. Asa ca de ce sa ne miram ca unii n-au curaj sa vorbeasca, pentru ei este important sa iasa bine, sa se descurce...

Mihai  •  7 decembrie 2016, 8:08

Haideti sa ne uitam in adevarata istorie a Romaniei si vom avea multe raspunsuri la frica ereditara ce ne stapaneste. Deschideti la intamplare un post de stiri si veti auzi despre crime, violuri, razboaie , cutremure. E mai usor sa conduci un popor care e macinat de frica si care nici dupa 27 de ani nu are curajul de a spune adevarul. Nu neaparat subiectul Secureanu ma deranjeaza cel mai mult(cu siguranta sunt altii care fura sau au furat mai mult si mai neobrazat) cat lipsa de reactie a unui sistem care l-a tolerat!

Holostencu  •  7 decembrie 2016, 8:17

Frica de a vorbi îmi aduce aminte de vremuri pe care le credeam apuse...

Luca  •  7 decembrie 2016, 8:18

Toate se leaga ... Medici care au devenit profesori cu influenta/spaga , studenti nepregatiti care isi iau examenele oricum (pt ca platesc taxa/ sau se da mita si in facultatile private ? ) = mortalitate crescuta in spitale (vezi Colectiv ) :-( ............................... Marea problema este ca acest Secureanu NU este un caz izolat ... un exemplu ar fi facultatea de stomatologie din Sibiu ... Imi este teama sa ma gandesc la viitor ...

Cristi O  •  7 decembrie 2016, 8:27

Considerati ca dn-ul Secureanu e tinut departe de public 1. Sa nu strice alegerile 2. Sa-i faca un dosar beton sa nu mai aiba scapare 3. Isi negociaza pozitia

Ruxi  •  7 decembrie 2016, 8:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian B  •  7 decembrie 2016, 8:37

Eee, nici n-a fost un cadru oarecare, la grămadă, a mai fost și membru al consiliului Departamentului de Preclinice: http://www.utm.ro/facultatea-de-medicina/cadre-didactice/ Când credeam că nu se poate să fie personajul și mai odios decât atât... Ne surprindeți în fiecare zi d-le Tolontan. Dacă autoritățile nu descoperă cazurile acestea, e bine că măcar avem presă cu adevărat liberă! Cătălin Tolontan președinte!

gica ,contra  •  7 decembrie 2016, 8:40

Oare frica oropsitilor din preajma animalului era datorita exemplarului? NU ,era frica de SISTEMUL care il sustinea ,de puterea dictatoriala si poate de sustinerea unor "servicii" care sustineau impostura si dictatura !

Ruxi  •  7 decembrie 2016, 8:41

Masoneria e buna si frumoasa iar Marele Arhitect e perfect. Asa e bine Tolo?

Ruxi  •  7 decembrie 2016, 8:45

De exemplu comentatorul Luca zice mai sus: "medici care au devenit profesori cu influenta/spaga , studenti nepregatiti care isi iau examenele oricum (pt ca platesc taxa/ sau se da mita si in facultatile private ? ) = mortalitate crescuta in spitale (vezi Colectiv )". El cum dovedeste aceste acuzatii grave?

Liviu  •  7 decembrie 2016, 8:46

Santem singurul loc din lume unde doctorii se cred "MANA LUI DUMNEZEU" pe pamant. Nu le spune nimeni ca nu-i adevarat... ca sant niste oameni normali ca oricare dintre noi, ca am invatat la aceleasi forme de invatamant, ca unii am invatat sa construim case, altii masini , altii (ei) sa opereze. Ca locurile sant interschimbabile iar aura de "ca noi nimeni" e o himera cu care se hranesc singuri, iar noi, unii ii lasam sa creada asta. Da Doamne si doresc sa primeasca salariile pe care le cer insa tine-ti minte ce va spun acum : VOR PRETINDE IN CONTINUARE SPAGA . Sant insatiabili in ceea ce priveste "ochiul dracului".

Anonim  •  7 decembrie 2016, 8:47

Sint curios cine de la Vianu a luat spaga sa intre fii-su! Ca si acolo cine a vrut sa faca treaba gratis cu copiii a fost nevoit sa plece ca de...loazele au loc, profesionistii nu. O tara de tot risul!

C(l)inic  •  7 decembrie 2016, 8:49

Nu terminați odată cu *** asta ***? Băgați-l la pârnaie pentru tot restul vieții și confiscați-i toată averea... neam de neamul lui să nu mai ajungă persoană publică! Mi-e silă de toți emanații din 1989 încoace, începând cu Iliescu! și care au ieșit ca păduchele în frunte să conducă ei țară și popor și instituții...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costel  •  7 decembrie 2016, 8:50

respect, Catalin !

Ruxi  •  7 decembrie 2016, 8:54

respect Catalin! Esti cel mai mare jurnalist de investigatie! Mama ce le-o zici! Bravo bravo!

marius  •  7 decembrie 2016, 8:58

Nu inteleg, cine e acest om de le este atator oameni frica de el? Ce piei a pus pe bat? E de verificat activiatea acestor "Loje" in Romania, pentru ca e strigator la cer ce face omul asta al lor. In tarile dezvoltate, de astfel de oameni ai lojelor nu te apropii, pentru ca sunt institutii de profesionalism, in schimb, la noi, sunt monumente de megalomanie, cocalarism si prostie.

Ruxi  •  7 decembrie 2016, 8:59

te respect maxim Catalin! Ar fi bine sa ajungi Presedintele Romaniei! Sau Ministrul Justitiei. Sau macar serei manager!

Cătălin Tolontan  •  7 decembrie 2016, 9:05

@Florian B: nu votati jurnalisti, votati politicieni! :-) Pe jurnalisti, cititi-i, urmariti-i si criticati-i. Dar sa nu amestecam profesiile ca e jale.

ion ion  •  7 decembrie 2016, 9:09

Pai bine bre NU aveti camere de luat vederi in FACULTATILE ALEA sunt numai pt studenti?????

Cătălin Tolontan  •  7 decembrie 2016, 9:11

@CristiO: noi am avut intotdeauna incredere in justitie. Stiti cum se leaga lucrurile? Acum cam 18 ani, ministrul de finante Mihai Tanasescu ne scotea din cabinetul sau cu insulte in timpul investigatiei Loteria. Se putea. Legea accesului la informatia de interes public nu exista. Omerta totala! Seful Loteriei, Nicolae Cristea, avea puterea lui Castro pe domeniul sau. Dar uite ca pina la urma s-a facut dreptate. Si pentru Nicolae Cristea si pentru George Copos, iar Mihai Tanasescu este si el cercetat, in alte dosare. Am dat acest exemplu ca sa va spunem asa: astazi, cind justitia e alta si toata tara a progresat, intr-un ritm nedemn de mic, dar a progresat, nu mai trec decenii sa se faca dreptate. DNA are propria tactica fata de acest caz si probabil ca atunci cind va ajunge in fata lor Secureanu se va trezi cu o realitate care-i va da fiori. Exista si varianta semi musamalizarii ca sa nu cada pestii cei mari? Da, intotdeauna exista, dar democratia are mijloace sa o previna si sa lupte.

rodion  •  7 decembrie 2016, 9:12

Urmeaza jurnalistul doctor vaccinator Vlad Mixich , numit sef si magician(trebuie sa faca sa dispara efectele secundare raportate ale otravurilor...pardon...medicamentelor importate ) la ANM de Nicolae Voiculescu prin mana nepotului sinistru Vlad Voiculescu , initiatorul proiectului de lege de informare cu forta(injectare nu a putut din fericire) din surse absolut obiective(pliante si studii trucate de producatorii de vaccinuri) , cel ce-l face pe dr.Menghele sa se rasucesca in mormant de invidie.Istoria va scoate la suprafata si competentele prof.dr.conf Alexandru Rafila , savantul de renume mondial pentru care mercurul , formaldehida, hidroxidul de aluminiu, fenoxyetanoolul nu sunt toxice ci reprezinta doar niste banale suplimente alimentare.Vom afla de asemenea faptele de vitejie ala prof.dr.conf Streinu-Cercel , prevestitorul epidemiilor de gripa porcina si aviara, lupta lui acerba cu virusii distrusi total(termenul care-i place este "eradicati/e) prin semnarea unui contract de achizitie a unor vaccinuri refuzate de toata Europa , un Pinocchio modern , care minte fara sa i se lungeasca nasul si care a atribuit aviarei moartea actorului Toni Tecuceanu(lucru dovedit fals in instanta de familia acestuia dupa cativa ani).Despre sinistrul Nicolae Banicioiu Vom vorbi in episodul urmator.

22  •  7 decembrie 2016, 9:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petre  •  7 decembrie 2016, 9:17

As vrea ca următorul articol să fie despre arestarea ăstuia.

RaduS  •  7 decembrie 2016, 9:21

Felicitari Catalin Tolontan si echipei tale! Sper sa aveti energia sa continuati aceste investigatii, ne dati un exemplu si noua, sa incercam sa respectam regulile societatii

rodion  •  7 decembrie 2016, 9:31

Ce arestare?Condamnarea si executarea pedepsei intr-o puscarie sudamericana , nu intr-un pension de la noi ,unde detinutii traiesc ca-n sanul lui Avraam.

Robert  •  7 decembrie 2016, 9:38

Mă gândesc şi eu ca prostu'...Oare câți ani cu suspendare va primi acest individ?De fapt,când va începe un proces împotriva lui?A trecut un an de la teribilul accident din Colectiv şi nimeni nu este tras la răspundere de ceea ce s-a întâmplat după ,,avem de toate,totul este dub control''.....A trecut aproape un an de la acea explozie numită Hexi Farma....nimic,doar un decedat (o fi,n-o fi...)Pe bune,mai are rost să se facă vreo anchetă pentru că nu mai interesează pe nimeni,oamenii sunt preocupați de ceea ce li se oferă zi de zi adică sărăcie,salaraii mizere,facturi uriaşe,circ şi show pe la diverse posturi tv...Tare îmi e că după alegeri vom fi martorii unor jocuri de culise care vor avea câştigători tot hoții.....Amnistie,pregăteşte-te,te scoatem la lumină!

Bucur Loredan  •  7 decembrie 2016, 9:38

In articolul de azi despre'' prof. Secureanu'' puneti degetul pe rana domnule Tolontan.Acum avem date complete cu privire la medicina romaneasca care produce, intr-o mare proportie asistente medicale si medicii ***.Totul pentru bani,nimic pentru profesie,nimeni nu poate interveni.Ce poate face pacientul care munceste pentru 1000 de RON?.Vulturii plutesc deasupra Romaniei.Noi singuri ne mancam uni pe alti.Cu respect pentru echipa TOLO.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  7 decembrie 2016, 9:38

Sunteți deja politician! Tare asta cu ,,pe jurnaliști... criticați-i,,! Probabil că ieri m-ați interzis pe blog deoarece nu am știut să vă critic! E bine să ai principii , să le enunti... Rămâne întrebarea : Cine a numit pe Secureanu la Malaxa?Cine a dat putere unui astfel de individ?

ahuramazda  •  7 decembrie 2016, 9:44

Frumos articol si corect. Corecta si afirmatia lui Noica care printr-o singura propozitie/fraza a descris principala calitate negativa a romanilor. Pacat. Singura problema pe care mi-o pun eu acum este daca d-nul Secureanu va ajunge vreodata sa depuna marturie la DNA si sa ofere inregistrarile pe care se presupune ca le are cu diverse persoane oculte ale puterii (mi se pare mai eleganta sintagma de "persoane oculte") sau "se va imbolnavi subit de deces sau moarte cronica", asemenea lui Dan Condrea - Hexi Pharma? Crezi ca va mai avea ce sa negocieze atunci? Pentru ca, daca incepi sa vorbesti ce stii si cunosti, e de rau, iar oamenii care se pun contra puterii au de suferit fiind amenintati de diverse persoane oculte ale puterii romanesti (sunt intr-o astfel de situatie la acest moment raportat la faptul ca am inceput sa atac corect si legal anumiti magistrati care au calitatea de prezumtive persoane care incalca dispozitiile legale existente in ceea ce priveste felul si modalitatea prin care si-au desfasurat activitatea) si, in mod sigur, conform unor afimatii facute la adresa mea, voi suporta consecintele "tupeului meu" de a tulbura apele prin solicitarile mele exprese. Problema este ca toti oamenii care tulbura apele ajung sa cada la fund, pentru ca este o vorba romaneasca care spune ca nu este indicat "sa urinezi contra vantului" ca risti sa te uzi sau "sa inoti contra curentului" ca te duci la vale. La un moment dat, intr-un raspuns la un comentariu, ai spus sa ne adresam RRA si TVR-ului pentru a incepe si acestia propriile lor investigatii cu privire la diverse aspecte, pentru ca voi sunteti doar 90 de persoane in cadrul gsp-ului. Avand in vedere faptul ca discutam de niste entitati subjugate unui regim politic ce crezi ca vor face domnii respectivi cand vor primi ordinul pe filiera politica "STOP JOC - Nu mai cautati, incitati, descoperiti, relatati, daca vreti sa va fie bine?" Dar de ce nu va mariti echipa sau sa acceptati niste ponturi puse pe masa cu dovezi concrete? Cred ca este o idee la care ar trebui sa va ganditi chiar daca, sunt constient, o asemenea decizie implica, in mod clar, si costuri de suportat. In rest bafta multa in continuare.

DESFIINTATI CONSIGNATIILE…TOATE  •  7 decembrie 2016, 9:45

DE CE NU SE DESFIINTEAZA PORCARIILE ASTEA DE FACULTATI (MAGAZINE) PARTICULARE, CARE VAND DIPLOME. TOATE, DAR ABSOLUT TOATE ASA ZISELE FACULTATI PARTICULARE DIN ROMANIA SCOT NUMAI IDIOTI, CEI MAI MULTI NU STIU SA SCRIE,SA SOCOTEASCA SAU SA VORBEASCA CORECT GRAMATICAL. AICI PREDAU POLITICIENII SI OAMENII CU RELATII CARE NU AU NICI O LEGATURA CU MEDIUL UNIVERSITAR.

A S  •  7 decembrie 2016, 9:47

Dle Tolontan, a fost lansata in spatiul public stirea ca plaminii recoltati in Romania pentru transplant ajung toti la clinici din strainatate unde sunt folositi cu precadere pentru bonavii lor. Am vazut ca ministrul sanatatii duce un "razboi" cu spitalul Sf Maria in loc sa ajute ca acest spital sa inlature lipsurile pe care el zice ca le-a descoperit acolo, astfel incat sa folosim plaminii din Romania la salvarea cetatenilor romani. Poate ne lamuriti si pe noi ce se intampla acolo. Multumesc

rodion  •  7 decembrie 2016, 9:53

Am fost prea rau in comentariul precedent.In fond , ca profesor da note bune studentilor lui fara prezenta si chiar fara examen.Pai unde ati mai vazut asa un om de suflet?Omul mergea pe principiul :cunoasterea teoriei e nimic(exemplul este chiar el) pe langa practica .Studentul sau viitorul doctor poate invata direct pe pacient pt ca nu va fii acuzat niciodata de malpraxis , pentru asta existand un firewall numit Colegiul Medicilor.

gigel  •  7 decembrie 2016, 9:59

De ce va mirati ca studentii nu vor sa vorbeasca despre secureanu? A recunoaste ca nu au facut genetica este echivalent cu a spune ca diploma a fost primita nemeritat. Dar oare cate alte materii nu au fost facute?

Cristian – SAN FRANCISCO  •  7 decembrie 2016, 9:59

...de ce le e frica studentelor...???!! ..pai uitati de ce.. Pentru ca vor si ele sa se angajeze pe salariile alea de MIZERIE si sa aiba grija de 40-50 de pacienti in acelasi timp pe tura de noapte sau poate sau angajat deja si trebuie sa-si tina gura ca daca nu le face managerul probleme via asistenta sefa....este foarte simplu!!! Imaginati-va ca sunteti pe tura ne noapte, o asistenta si o infirmiera si ai doua stopuri sau pacienti cu probleme in acelasi timp....ce faci?! la care te duci primul?! la ala mai tanar sau la ala mai batran?! Spitalele la noi inca nu au echipa desemnata de STROKE...ce faci suni 112 din spital!!!? De aceea le frica pentru ca timp de peste 25 de ani sanatatea Romaniei a fost si inca este condusa dupa aceleasi reguli si daca nu-ti convine ceva ti se arata usa dupa care nici macar la privat nu te mai primesc pentru ca sunt tot ei si ai lor. Credeti-ma, stiu ce vorbesc , ai mei au lucrat in spital o viata intreaga, eu si sotia mea la fel.

gigel  •  7 decembrie 2016, 10:06

Dom' Tolontan. Ati atins o problema destul de grava. Doftorii astia de la Titu Maiorescu sunt printre noi. Acum nu le mai scrie pe frunte unde au terminat. Viitorul e de aur. Parca nu ajungeau nepotismul si pilele pentru a promova lipsa de competenta. Macar in facultatile de stat se facea ceva, Admiterea aia macar insemna ca intri in facultate cu bagajul minim de cunostinte pentru a intelege ce iti vorbesc cei de la catedra. Ce te faci cind vorbesti cu peretii??? Secureanu este doar efectul din pacate. El nu e un accident. Este rezultatul unei munci asidue a clasei politice. Este, de fapt, chiar daca nu ne place sa recunoastem, un produs pur romanesc. Societatea romaneasca se poate mandri cu el. Cred ca mai grav decat ce a facut el este faptul ca el exista si nu este unic.

Cătălin Tolontan  •  7 decembrie 2016, 10:10

@DESFIINTATI CONSIGNATIILE…TOATE: facultatile private au rolul lor intr-o tara normala. Solutia la lucruri nu e raderea lor, ci incercarea de a le face sa mearga.

edis  •  7 decembrie 2016, 10:13

Felicitari pentru seria cu personajul asta al carui nume nici nu-l pot pronunta. In Romania de azi sunt din pacate multe astfel de personaje, iti urez putere si motovatie pentru a descoperi si alte persoane de acest gen.

fotbal  •  7 decembrie 2016, 10:22

zici ca-i oprea. gabriel oprea. i-am lasat sa ne traiasca viata

dana  •  7 decembrie 2016, 10:26

DISPARUT?!!! Cum adica, disparut?! Secatureanu e in tara, deci nu poate fi asa de greu de gasit... Acu s ar putea remarca niste paparazzi-i adevarati, daca le ar da voie sefii....

Mihai V  •  7 decembrie 2016, 10:29

Domnule Tolontan, va respect pentru ceea ce faceti, insa aici voi prezenta o opinie personala legata de ultimele articole: http://nuavemcirese.blogspot.ro/

elle  •  7 decembrie 2016, 10:55

@gigel aveti dreptate 100%. Chiar si in strainatate , evit sa merg la un medic roman. Trist , dar adevarat. Pt ca stiu cum se facea facultatea dupa anul 2000.

gigelos  •  7 decembrie 2016, 11:03

@Tolo - nu ai cum sa le faci sa mearga . Categoric . Ma uit mai toti politicienii tineri , inclusiv o tanara Bratianu , au absolvit ASE , parca , la particular . De ce ? Medicina la particular ? Nu merge . Peste 25 de ani , poate

nicu  •  7 decembrie 2016, 11:05

da chiar asa , cu atatea relatii nu a putut sa aranjeze obtinerea permisului pt iubita lui ?

stefania  •  7 decembrie 2016, 11:14

pe siteul http://www.ordinuldemalta.ro exista CV acestui doctorand, dar nici macar nu scrie in ce perioada si unde a facut facultatea de medicina; pana in anul 2000, a lucrat ca fizioterapeut si apoi a sarit direct la specializari. Jale mare!!!! nimeni ni i-a verificat CV cand l-a angajat?

Stefan  •  7 decembrie 2016, 11:15

@CT - Evolutia justitiei are legatura in foarte mica masura cu investigatiile de acum 18 ani. Daca incadram in timp evolutia justitiei romanesti veti vedea ca factorul principal este intrarea in UE si obligatiile pe justitie asumate de Romania. Calculul a fost foarte simplu, noi schimbam niste lucruri, iar in schimb avem acces la tone de bani pe care ii putem sifona, doar trebuie sa imbunatatim modul in care facem banii sa dispara, ceea ce au si facut in toti acesti ani. Urmatorul factor probabil e modul in care se propaga informatia datorita mediului online, nu mai poti opri o scurgere de informatii prin mijloacele clasice. Argumentele supreme sunt investigatiile dumneavoastra, care arata cum mizerii ( inimigabinabile ar fi un cuvant prea mare pentru o tara ca noi ) continua sa existe in 2016, probabil suntem 75 de ani in spate fata de vestul Europei si restul lumii dezvoltate. Cand unul din cei mai puternici oameni politici din tara isi permite sa spuna "painea sau catusele" ca sa indemne oamenii "de bine" sa voteze cu ei inseamna ca dreptatea, onestitatea si caracterul sunt niste defecte pentru o foarte mare parte din populatia acestei tari. Toti oamenii ca Secureanu, impreuna cu anturajul lor, si sunt enorm de multi in tara asta, vor vota si vor sustine painea, fiti siguri de asta. Inclusiv cei tineri, painea nu are legaturi cu varsta, uitati-va la cazul cu aerisitii, unde in varful piramidei sunt niste tineri.

Gigel  •  7 decembrie 2016, 11:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ioan  •  7 decembrie 2016, 11:23

Nu m-ar mira daca "baiatul de la IT, Traian Nica" ar avea ceva legaturi fie si prin alianta cu fostul ministru al comunicatiilor Nica de la PSD, in prezent anchetat in dosarul Microsoft.

r adu  •  7 decembrie 2016, 11:39

Cât rău a făcut României personajul Secureanu ? Păi ani de zile a fost părtaș (nu a devalizat singur seiful cu diplome al facultății) la eliberarea de diplome și împingerea spre practică a numeroși ziși studenți, azi absolvenți .... de facultate. Privind la alt nivel .... mai sus ..... cu asemenea ..... cadre universitare ...... se mai miră cineva de ..... doctorate plagiate, sau de cariere profesionale aranjate ??? Povestea cu Secureanu este doar un nod din covorul flaușat numit medicină, pe care se șterg, cu picioarele, personaje numite de mulți ani...... vârfuri ale medicii !!! Doamne ferește de boală.

Comentează