Noventis este firma care le-a plătit lui Secureanu şi apropiaţilor 470 de deplasări şi concedii!

În ziua reţinerii managerului de la Malaxa, jurnalista Luiza Vasiliu dezvăluie un caz cutremurător al unui alt nume important din medicina românească

sâmbătă, 10 decembrie 2016, 7:00

UPDATE: ULTIMA ORĂ! Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi delapidare! Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE: Gheorghe Burnei a fost audiat de procurori, după ce ieri casajurnalistului.ro a dezvăluit că un părinte îl acuză de un veritabil experiment medical pe copilul său.

de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

Două lucruri neobişnuite s-au întîmplat ieri.

Cel mai puţin cunoscut şi mai important: o jurnalistă curajoasă, Luiza Vasiliu, a publicat un articol despre o somitate a medicinei româneşti.

Profesorul Gheorghe Burnei, şef al clinicii de ortopedie de la spitalul de copii Marie Curie, profesor și prodecan la Universitatea de Medicină și Farmacie și președinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrică din Colegiul Medicilor, este acuzat de mama unei fete că a făcut un experiment pe copilul său.

11 operaţii revoluţionare şi neomologate i-au transformat fetei oasele şi i-au afectat, ireversibil, sănătatea

Găsiţi articolul aici, pe Casa jurnalistului.

Documentarea cazului a durat un an, pentru că profesorul Burnei este o legendă, despre care nimeni nu vorbeşte.

Şi e doar începutul, anunţă Luiza Vasiliu.

L-au șters de tot de pe statuia din Viena

WhatsApp Image 2016-12-10 at 00.27.20

Al doilea eveniment, mult mai mediatizat, a fost prezenţa la DNA a lui Florin Secureanu, managerul Spitalului Malaxa.

DNA l-a pus sub acuzare, după 6 ore de audieri, şi l-a reţinut.

Subit, i-au dispărut nu doar numele, ci și titlurile lăsate inițial pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena.

Priviți imaginea! Asta îți face sistemul cînd ești atît de fraier încît ajungi să-i expui pe toți!

Secureanu a scos 1,6 milioane de lei prin firma RYS

Procurorii au deschis doar primele două uşi ale palatului abuzurilor de la Malaxa, cît să aibă de unde porni.

Ei îl acuză pe Secureanu de luare de mită şi delapidare in formă continuată.

„În formă continuată” e un eufemism în acest caz.

1.075 de zile, una dupa alta, au calculat procurorii, pe baza facturilor, ca a scos Secureanu scos bani casierie pe documente false

„Suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, susţin anchetatorii.

RYS e firma despre care aţi citit în Gazetă acum două săptămîni, cea ale cărei facturi le printa „Traian de la IT” şi a cărei ştampilă se odihnea în sertarul de la contabilitate.

„Vrăbi”, piticul Pokemon şi ceilalţi curteni ai lui Secureanu luau acesti bani cash pe rînd din casieria spitalului pe facturi fictive: 1,6 milioane de lei din calculele procurorilor.

Si acesta e doar inceputul.

Deplasări din America în Asia

Cea de-a doua acuză a DNA vizează concediile şi deplasările plătite lui Secureanu si pilelor lui de către un furnizor al spitalului.

Deşi procurorii nu numesc firma, Gazeta a aflat, din surse din interiorul „Malaxa”, că e vorba despre Noventis, al doilea cel mai mare furnizor al spitalului.

Noventis este controlată de cuplul Mihai Meşner – Victor Moisa. Potrivit surselor ziarului, Noventis face parte tot din constelaţia companiilor ataşate lui Mircea Oprescu, băiatul fostului primar general.

DNA susţine că „firma a plătit unei agenții de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi”.

Din informaţiile ziarului, agenţia cu care călătorea Secureanu pe banii lui Noventis este Marshal Turism.

Iar Noventis este firma care i-a platit si ziua de nastere a baiatului lui Secureanu. Se specializase.

DNA susţine că destinaţiile turistice au fost variate, cuprinzînd „Europa, America, Asia, dar și România”.

Azi, Secureanu va fi adus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Medicii sînt primii care nu mai pot trăi asa şi vorbesc!

De ce e mai important ceea ce s-a întîmplat, silenţios şi nebăgat în seamă, cum şi cazul Malaxa a fost ignorat iniţial, in investigaţia de la Marie Curie?

Pentru că Luiza Vasiliu, care scrie şi la „Dilema Veche”, a păşit pe un teritoriu al prestigiului inatacabil pînă azi.

Ceea ce se întîmpla în ultimul an în sănătatea româneasca nu e, cum spunea deunăzi primarul Gabriela Firea, „un atac la medici şi la sistemul public”.

Dimpotrivă!

Toate aceste informaţii vin din interiorul spitalelor. De la breaslă.

Asa se şi explică faptul că ele nu iau întîi drumul procurorilor, ci al presei. E o revoltă profesională, împotriva unor abuzuri care îngemănează banii şi orgoliul pînă cînd ajung să perforeze cerurile nebuniei.

Abia apoi oamenii care vorbesc realizează că ei relatează nu doar pierderi de discernămînt ale şefilor, ci şi infracţiuni.

Medici, întîi medici, apoi pacienţi, aceştia vorbesc!

Ei conturează realitatea unor sisteme care au luat-o pur şi simplu razna.

Cuprinşi de ego, de lăcomie şi protejaţi de instituţii civile şi militarizate deopotrivă, magnaţii medicinei s-au întors împotriva pacienţilor şi subminează cariera propriilor colegi.

Gheorghe Burnei şi Florin Secureanu nu au, aparent, nimic în comun. Primul a operat de mii de ori, al doilea n-a operat niciodată.

Secureanu e un farsor prin definiţie, Burnei e geniul care s-a devorat pe sine, aşa cum fac vîrcolacii în nopţile cu lună plină.

Ce-i  uneşte? Bunul plac. Despotismul. Galele şi scenele cu ciucuri mari de catifea i-au cuprins pe amîndoi.

Sorbiţi de glorie şi convinşi că nu răspund în faţa nimănui, ei s-au transformat în ceva care n-are nici o legatură cu serviciul public.

Insomnia din arest

Florin Secureanu îşi trăieşte noaptea cea mai lungă a vieţii sale.

Dar nici altii nu dorm bine. De pilda un director din Primarie despre care Secureanu spune ca il are inregistrat cind a pretins „in numele Doamnei”. 

Secureanu e de mult un insomniac. De cînd nu dormea de stres pentru că el credea că toţi îl urmăresc şi, de fapt, nimeni nu-l urmărea.

De ce nu-l controla nimeni, asta e o discuţie importantă şi oamenii au dreptul să ştie cine era el, cui răspundea la comenzi, cui dădea informaţii, de nimeni nu l-a deranjat!

„Obiceiul lui era să ajungă acasă pe la 6 după-amiaza, să se culce pînă la 8 seara şi să stea treaz pînă aproape de zori, plimbîndu-se pe net”, povesteşte un apropiat al managerului de la Malaxa.

Acum, în cea mai lungă noapte, nu are net.

Dar, într-un fel, e mai bine.

Pentru că Florin Secureanu ar fi citit, mereu şi mereu, ştiri despre el şi s-ar fi văzut, în bucla anxietăţii, cum iese în cătuşe în lumina reflectoarelor pe care le-a iubit atît încît a ajuns să fie compus din fotonii lor.

„Daca sapa unde trebuie, procurorii vor afla ca jumatate dintr-o clinica privata din Elvetia a fost ridicata cu banii de la Malaxa” angajat al spitalului condus de Florin Secureanu
_RKX3141 Florin Secureanu DNA

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
  9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
  10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”
  11. Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!
  12. ”Conferențiarul doctor” Secureanu nu dă cu anii pe la Universitatea Titu Maiorescu, unde ”predă” Genetică! Atunci cînd studentele s-au revoltat le-a spus: ”Poate vă treziți cu niște țigani la ușă!”
  13. Universitatea ”Titu Maiorescu” anunță că-l dă afară pe Secureanu! Urs: ”Nu venea la cursuri, am început demersurile de cîteva săptămîni”
  14. Secureanu și-a pus fata pe listele romilor pentru că-și dorea să intre la un liceu de top din București! ”A aranjat cu fiul Mamei Omida!”
  15. Juniorul Mircea Oprescu stăpînește afacerile de la spitalele Malaxa și Sf. Maria! Secureanu: ”Iar a venit băiatul cu pantaloni roz la mine pentru contracte!”

Save

Save

Save

Save

Comentarii (101)Adaugă comentariu

ion  •  13 decembrie 2016, 13:12

asta nu e nimic...sa vezi cum vorbeste sefa de la UPU si sefii de service cu personalul din spitalul de copii grigore alexandrescu.Acesti sefi sint o rusine .***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează