Noventis este firma care le-a plătit lui Secureanu şi apropiaţilor 470 de deplasări şi concedii!

În ziua reţinerii managerului de la Malaxa, jurnalista Luiza Vasiliu dezvăluie un caz cutremurător al unui alt nume important din medicina românească

sâmbătă, 10 decembrie 2016, 7:00

UPDATE: ULTIMA ORĂ! Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi delapidare! Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE: Gheorghe Burnei a fost audiat de procurori, după ce ieri casajurnalistului.ro a dezvăluit că un părinte îl acuză de un veritabil experiment medical pe copilul său.

de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

Două lucruri neobişnuite s-au întîmplat ieri.

Cel mai puţin cunoscut şi mai important: o jurnalistă curajoasă, Luiza Vasiliu, a publicat un articol despre o somitate a medicinei româneşti.

Profesorul Gheorghe Burnei, şef al clinicii de ortopedie de la spitalul de copii Marie Curie, profesor și prodecan la Universitatea de Medicină și Farmacie și președinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrică din Colegiul Medicilor, este acuzat de mama unei fete că a făcut un experiment pe copilul său.

11 operaţii revoluţionare şi neomologate i-au transformat fetei oasele şi i-au afectat, ireversibil, sănătatea

Găsiţi articolul aici, pe Casa jurnalistului.

Documentarea cazului a durat un an, pentru că profesorul Burnei este o legendă, despre care nimeni nu vorbeşte.

Şi e doar începutul, anunţă Luiza Vasiliu.

L-au șters de tot de pe statuia din Viena

WhatsApp Image 2016-12-10 at 00.27.20

Al doilea eveniment, mult mai mediatizat, a fost prezenţa la DNA a lui Florin Secureanu, managerul Spitalului Malaxa.

DNA l-a pus sub acuzare, după 6 ore de audieri, şi l-a reţinut.

Subit, i-au dispărut nu doar numele, ci și titlurile lăsate inițial pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena.

Priviți imaginea! Asta îți face sistemul cînd ești atît de fraier încît ajungi să-i expui pe toți!

Secureanu a scos 1,6 milioane de lei prin firma RYS

Procurorii au deschis doar primele două uşi ale palatului abuzurilor de la Malaxa, cît să aibă de unde porni.

Ei îl acuză pe Secureanu de luare de mită şi delapidare in formă continuată.

„În formă continuată” e un eufemism în acest caz.

1.075 de zile, una dupa alta, au calculat procurorii, pe baza facturilor, ca a scos Secureanu scos bani casierie pe documente false

„Suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, susţin anchetatorii.

RYS e firma despre care aţi citit în Gazetă acum două săptămîni, cea ale cărei facturi le printa „Traian de la IT” şi a cărei ştampilă se odihnea în sertarul de la contabilitate.

„Vrăbi”, piticul Pokemon şi ceilalţi curteni ai lui Secureanu luau acesti bani cash pe rînd din casieria spitalului pe facturi fictive: 1,6 milioane de lei din calculele procurorilor.

Si acesta e doar inceputul.

Deplasări din America în Asia

Cea de-a doua acuză a DNA vizează concediile şi deplasările plătite lui Secureanu si pilelor lui de către un furnizor al spitalului.

Deşi procurorii nu numesc firma, Gazeta a aflat, din surse din interiorul „Malaxa”, că e vorba despre Noventis, al doilea cel mai mare furnizor al spitalului.

Noventis este controlată de cuplul Mihai Meşner – Victor Moisa. Potrivit surselor ziarului, Noventis face parte tot din constelaţia companiilor ataşate lui Mircea Oprescu, băiatul fostului primar general.

DNA susţine că „firma a plătit unei agenții de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi”.

Din informaţiile ziarului, agenţia cu care călătorea Secureanu pe banii lui Noventis este Marshal Turism.

Iar Noventis este firma care i-a platit si ziua de nastere a baiatului lui Secureanu. Se specializase.

DNA susţine că destinaţiile turistice au fost variate, cuprinzînd „Europa, America, Asia, dar și România”.

Azi, Secureanu va fi adus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Medicii sînt primii care nu mai pot trăi asa şi vorbesc!

De ce e mai important ceea ce s-a întîmplat, silenţios şi nebăgat în seamă, cum şi cazul Malaxa a fost ignorat iniţial, in investigaţia de la Marie Curie?

Pentru că Luiza Vasiliu, care scrie şi la „Dilema Veche”, a păşit pe un teritoriu al prestigiului inatacabil pînă azi.

Ceea ce se întîmpla în ultimul an în sănătatea româneasca nu e, cum spunea deunăzi primarul Gabriela Firea, „un atac la medici şi la sistemul public”.

Dimpotrivă!

Toate aceste informaţii vin din interiorul spitalelor. De la breaslă.

Asa se şi explică faptul că ele nu iau întîi drumul procurorilor, ci al presei. E o revoltă profesională, împotriva unor abuzuri care îngemănează banii şi orgoliul pînă cînd ajung să perforeze cerurile nebuniei.

Abia apoi oamenii care vorbesc realizează că ei relatează nu doar pierderi de discernămînt ale şefilor, ci şi infracţiuni.

Medici, întîi medici, apoi pacienţi, aceştia vorbesc!

Ei conturează realitatea unor sisteme care au luat-o pur şi simplu razna.

Cuprinşi de ego, de lăcomie şi protejaţi de instituţii civile şi militarizate deopotrivă, magnaţii medicinei s-au întors împotriva pacienţilor şi subminează cariera propriilor colegi.

Gheorghe Burnei şi Florin Secureanu nu au, aparent, nimic în comun. Primul a operat de mii de ori, al doilea n-a operat niciodată.

Secureanu e un farsor prin definiţie, Burnei e geniul care s-a devorat pe sine, aşa cum fac vîrcolacii în nopţile cu lună plină.

Ce-i  uneşte? Bunul plac. Despotismul. Galele şi scenele cu ciucuri mari de catifea i-au cuprins pe amîndoi.

Sorbiţi de glorie şi convinşi că nu răspund în faţa nimănui, ei s-au transformat în ceva care n-are nici o legatură cu serviciul public.

Insomnia din arest

Florin Secureanu îşi trăieşte noaptea cea mai lungă a vieţii sale.

Dar nici altii nu dorm bine. De pilda un director din Primarie despre care Secureanu spune ca il are inregistrat cind a pretins „in numele Doamnei”. 

Secureanu e de mult un insomniac. De cînd nu dormea de stres pentru că el credea că toţi îl urmăresc şi, de fapt, nimeni nu-l urmărea.

De ce nu-l controla nimeni, asta e o discuţie importantă şi oamenii au dreptul să ştie cine era el, cui răspundea la comenzi, cui dădea informaţii, de nimeni nu l-a deranjat!

„Obiceiul lui era să ajungă acasă pe la 6 după-amiaza, să se culce pînă la 8 seara şi să stea treaz pînă aproape de zori, plimbîndu-se pe net”, povesteşte un apropiat al managerului de la Malaxa.

Acum, în cea mai lungă noapte, nu are net.

Dar, într-un fel, e mai bine.

Pentru că Florin Secureanu ar fi citit, mereu şi mereu, ştiri despre el şi s-ar fi văzut, în bucla anxietăţii, cum iese în cătuşe în lumina reflectoarelor pe care le-a iubit atît încît a ajuns să fie compus din fotonii lor.

„Daca sapa unde trebuie, procurorii vor afla ca jumatate dintr-o clinica privata din Elvetia a fost ridicata cu banii de la Malaxa” angajat al spitalului condus de Florin Secureanu
_RKX3141 Florin Secureanu DNA

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
  9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
  10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”
  11. Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!
  12. ”Conferențiarul doctor” Secureanu nu dă cu anii pe la Universitatea Titu Maiorescu, unde ”predă” Genetică! Atunci cînd studentele s-au revoltat le-a spus: ”Poate vă treziți cu niște țigani la ușă!”
  13. Universitatea ”Titu Maiorescu” anunță că-l dă afară pe Secureanu! Urs: ”Nu venea la cursuri, am început demersurile de cîteva săptămîni”
  14. Secureanu și-a pus fata pe listele romilor pentru că-și dorea să intre la un liceu de top din București! ”A aranjat cu fiul Mamei Omida!”
  15. Juniorul Mircea Oprescu stăpînește afacerile de la spitalele Malaxa și Sf. Maria! Secureanu: ”Iar a venit băiatul cu pantaloni roz la mine pentru contracte!”

Save

Save

Save

Save

Comentarii (101)Adaugă comentariu

chromophobia  •  10 decembrie 2016, 7:57

Incredibil e un cuvant prea mic

cc  •  10 decembrie 2016, 8:13

Sper sa fie inceputul unui cutremur care sa zguduie din temelii sistemul corupt care a gatuit efectiv banul public in acest caz. Mare dezamagire Oprescu! Cum il mai priveam cand vorbea cu rictusul ala in coltul gurii si promitea! " O sa facem doamna"! Marele chirurg! Un hot nenorocit! Astia au distrus cu buna stiinta spitalele din Romania! Eu sunt din Iasi si am un bebelus de 3 luni! In caz de doamne fereste ar fi nevoie mi-ar fi frica sa merg la Spitalul de Copii Sf Maria! Cel mai important din Moldova! La care altii saracii vin ca la moastele Sf Paraschiva! Arata horror! De ce trebuie sa ma duc in privat, pentru ca platesc la stat Cas-ul? Asa nu se mai poate! Ne-au omorat astia! *** pe toti ca suntem satui pana peste cap de ei! Felicitari inca o data pentru ancheta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carmen  •  10 decembrie 2016, 8:13

Pare ca ati lovit intr-un musuroi de termite. Ramane de vazut cine e "regina".

Lucas  •  10 decembrie 2016, 8:20

Firea s-a apucat de treaba asa repede ? Nu pot sa cred ... chiar nu le este frica ? Se gandesc ca o sa castige alegerile si o sa faca iar dezmat in tara asta ? Imi si imaginez cum o sa vina Ponta , Dragnea , Tariceanu , Ghita si o sa ne explice cat bine fac ei Romaniei desfiintand DNA ul ! Maine : LA VOT ! Nu trebuie sa lasam un partid corupt sa obtina majoritatea ! In alta ordine de idei , felicitari echipei GSP , curajul vostru de a publica fapte de coruptie se transmite si altor jurnalisti care stau la cutie si nu au publicat nimic de frica sa nu fie agresati in diferite forme .

Jules  •  10 decembrie 2016, 8:25

Multumim dl. Tolontan. Toate acestea ar trebui sa ne vindece de vechea cutuma comunista de a nu pune intrebari atunci cand vedem ceva in neregula in jurul nostru.

Mir  •  10 decembrie 2016, 8:26

F tare, dar mai "aruncati" un ochi si pe anchetele din trecut, hexi, vitalair pentru ca, deobicei, in Romania praful are tendinta sa se depuna, mai ales, pe dosarele din parchete

Paul  •  10 decembrie 2016, 8:27

Marele Oprescu. Propunerea psd la preșdentia tarii in zilele de glorie.

Florian B  •  10 decembrie 2016, 8:37

Să puneți pe Facebook poze din Elveția :) Felicitări pentru tot! Iată că jurnaliștii ne dau cu adevărat speranța ca o "să traim bine", "in România lucrului bine făcut", nu Sistemul care își aruncă aparatele de rostit sloganuri în fotoliul de președinte. Țineți-o tot așa, nu-i slăbiți! Vorba aia: de la masa de poker nu te ridici câtă vreme câștigi!

Cătălin Tolontan  •  10 decembrie 2016, 8:39

@Lucas: va multumim, dar nu e cazul sa ne eologiati. Sincer, nu e. Meseria noastra ne da dreptul si obligatia de a va oferi informatii. Uneori reusim, alteori, nu. Uneori gresim si rectificam. Asa e peste tot in lume. Jurnalistii nu sint eroi, ei transmit mai departe ceea ce nu e al lor: informatia.

Mihai  •  10 decembrie 2016, 8:45

Articolul despre fetita care are 11 operatii este cutremurator. Am putut citi si accepta sa citesc pana la imaginea cu radigrafia disproportionata a bazinului ! Am inchis! In minte mi-au revenit imaginile dintr-o carte adusa inainte de revolutie acasa de tata si tinuta dosit "FABRICA MORTII". Era despre exterminare, era despre nazisti, era ca articolul cu fetita... Sunt curios daca acel medic mai "opereaza" si ce tarife are. Orice consultatie la un Domn Profesor pleaca de la 50-100euro...doar sa te vada. Sa te primeasca dupa aranjamente costisitoare prealabile desigur. Unde sunt agentii dd Politie, Corpul de Control, etc...ptr ca si peretii au urechi dar nimic nimic pana acum.

 •  10 decembrie 2016, 8:52

Dupa ce am citit si articolul Luizei deja cred ca am depasit revolta maxima si pe langa faptul ca injuraturile imi vin una dupa alta cu o avalansa de furie ca nu mai vad din cauza nervilor!!!!!! Daca cei in masura sa il opreasca nu o vor face imediat, dar imedit, trebuie sa iesim la protest fratilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Florian B  •  10 decembrie 2016, 8:53

@Cătălin Tolintan: ba da, e cazul să vă elogiem pentru că sunteți primii de la Revoluție încoace care ați facut dezvăluiri de magnitudinea aceasta, și care au avut ulterior un impact real in societate. De impactul asupra Caracatiței nu mai vorbim :) Înțeleg de unde vă izvorăște modestia, da, e normal să faci așa ceva ca jurnalist, dar nu e normal la noi! Voi sunteți o exceptie. Jurnalismul e la fel de "bolnav" ca sistemul sanitar. Să sperăm că tot mai mulți jurnaliști vor urma exemplele dvs. și ale d-nei Vasiliu. Atunci o să privim și noi dezvăluirile astea ca pe ceva normal și n-o să vă mai elogiem :)

Florian B  •  10 decembrie 2016, 8:55

@Mihai: Acolo la radiografie m-am oprit și eu. Înfiorător...

serban  •  10 decembrie 2016, 8:56

Nu mai scrieti pana dupa alegeri ca iar plange Nicusor ca atacati preacinstitul USR. In loc sa rezolve problema, el vrea sa bage gunoiul sub pres. Dezamagitoare atitudine, dupa cum chiar si alti votanti USR i-au atras atentia pe facebook.

Claus  •  10 decembrie 2016, 9:03

Acest scenariu este valabil pentru toate spitalele din Romania si pentru toate institutiile statului , este doar unul dintre cele multe ,la noi in tara toti actualii angajati la stat au platit spaga la cineva pentru posturile lor, chiar si femeile de servici si normal ca in timp trebui sa tinda sa produca prin natura postului ocupat sa cat nai multi bani. Este doar un cerc vicios,o mana spala pe alta. Intotdeauna va veni urmatorul cu spaga aferenta. P.S. De ce apar aceste cazuri doar in prag de alegeri?

Claus  •  10 decembrie 2016, 9:05

Respect Catalin Tolontan

Cătălin Tolontan  •  10 decembrie 2016, 9:08

@Florin B: sa fim de acord ca nu sintem de acord :-) Noi nu sintem nici primii si nici ultimii care facem asa ceva in Romania. Jurnalismul e o traditie, avem oameni de la care am mostenit, indirect, investigatiile. Un singur exemplu: Academia Catavencu din anii 90 sau Evz. Si incercam sa lasam altora ceva mai departe. In acelasi timp, daca te uiti la "In premiera" sau la diversele formate ale Pro, gen Romania te iubesc si la ce face Digi sau la RISE si la alte ziare vei vedea ca nu exageram. In sanatate, Vlad Mixich a insistat mult pe teme de care noi profitam azi. E un schimb de stafeta chiar si intre oameni care nu se cunosc. Iar avantajul, asa cum e normal, e al publicului. Ca asa nu se mai poate!

Resemnat  •  10 decembrie 2016, 9:09

Nici nu mai sti ce sa zici! Sa te bucuri ca l-a retinut DNA, sa te bucuri ca sechestru ii va pune dupa ce nu mai are nimic, si apoi vor trece la extindere.. sa te buciri ca se da in vileag, dar PREA TARZIU ( ALEGERILE SUNT MAINE ), ca PSD este un partid de "BORFASI"? Suntem noi fraieri ca ii legitimam .... suntem fraieri ca nu stim sa facem trecerea la generatiile urmatoare. Suntem fraieri sa nu zic prosti, sau chiar borfasi!

viorica  •  10 decembrie 2016, 9:11

Necazul mare e ca cei de la tara, si nu numai,(ma refer la oamenii simpli) sant manipulati f. usor,voteaza in necunostinta de cauza,pentru ei nu-i mare problema ca cei de la conducere( din diferite institutii) fraudeaza milioane...Din pacate votulile pentru Ponta ( si restul "bande") de acolo vin....Pentru o tuica(la birt) si o promisiune stampila cu "votat " acolo ajunge. D-le Tolontan ,nu vreti sa va atribuiti meritele, dar nu sant multi jurnalisti care "scormonesc pe branci " in hatisurile intortochiate ale coruptiei si fraudei.....Succes pe viitor....abia astept sa va citesc articolele Dvs si echipei.....

cineva  •  10 decembrie 2016, 9:12

De ce,oare,in toti acesti ani,ziaristii au tacut?Cine le-ainsuflat acum Marele Curaj de a nu mai tacea?Mi-ar fi rusine sa alatur cele 2 nume,Burnei cu secureanu,sincer.Pe cand asteptam vesti despre marele liberal Leon Danaila?Unde se va ajunge cu manipularea ?Vom ramane fara medici,si vom merita asta.PENTRU CA JURNALISTII AU TACUT IN TOTI ACESTI ANI.

Andrei F  •  10 decembrie 2016, 9:18

Da,tare asta,, în numele doamnei,,! Ghilimele pentru că ar fi spusele lui Secureanu...Ce te faci ca GSP ne spune că oricît a încercat nu a putut vorbi cu Secureanu...Atunci ... ghilimelele ne induc în eroare!? Sau poate GSP are surse din ancheta! Nici așa nu e bine pentru că GSP nu menționează...Dar ar fi putut?...Apoi după cel mai corupt director de spital ni se înfățișează și cea mai proastă cerere de șpagă! Și un copil de gimnaziu știe pînă acum că ...Dacă s-ar fi întâmplat directorul era cel care ar fi venit cu basca în mînă la cel de care depinde funcția... pentru că șpaga să fie și mai mare era ,, recomandat,,că directorul să fie numit de primar,era bun și un control sau să se anunțe un concurs pe acel post...Cum am arătat și ieri ,,sursele,,sunt contradictorii! Ieri ni se afirmă că Oprescu avea oamenii lui la toate cele 19 spitale dar apoi ni se spune că Oprescu l-a găsit pe Secureanu director la Malaxa! Este ciudat că deși se spune că 19 directori erau oamenii lui Oprescu controlul ministrului se abate la Malaxa si Sf. Maria! Fix ce-i dădea dureri ministrului Sănătății! Știu că spusele mele contrariază! Sper , pentru GSP că sursele să fie bune,de încredere deși am dubii! Ca orice poveste și cele întîmplate la Malaxa începe cu numirea și atunci cînd numești un om total neidicat pentru funcția dată pentru că suntem în România asta ne spune că nu a fost făcută dezinteresat!Sper pentru GSP că-și dau seama că acum sunt ori Firea ,ori ei... Pentru că sper că și presa unde se spune că trebuie să verifice de 3 ori sursele trebuie să realizeze rolul ei...Poate asta e începutul că pînă acum nu prea a făcut-o! Atâtea alegeri au fost influențate de ,,jurnaliști,, care nu și-au m-ai asumat dezastrul de după... Deși nefortati cei mai mulți pe sfârșit de mandat au întors armele...

 •  10 decembrie 2016, 9:19

Unu isi boteaza licorile pt a huzuri, altul se baga cu totul in vistieria spitalului tot pt a huzuri, asta face experimente pe copii nu stiu din care cauza si le distruge vietile si familiilor copiilor! Altii, multi isi casca buzunarele cat mai larg chiar si pt o informatie! Pai pana cand mai, pana cand???? Ca nu mai mi se opresc lacrimile!!!!!!!!!!!!!!!

r adu  •  10 decembrie 2016, 9:19

Sunt nouă ani cât a ....... lucrat Secureanu, deci nu unul-două noduri, ci un mileu, dar ......... nu a fost deranjat. Mărul putred le strică și merele din jur, dacă nu este eliminat din timp. Deci, dacă stă mai mult, mărul putred va strica toată lada. De ce a fost lăsat ani și ani să fure??? De nu s-a văzut hoția atâta timp??? S-a așteptat să se împută toată lada de mere??? Cui ajută că se aruncă acum toată lada de medici??? Cei ce au lăsat merele să se împută ...... nu sunt cumva ...... complici, instigatori, manipulatori, dirijori??? Că profitorii sunt ușor de depistat, chiar și de un badea Vasile ce ar avea doar 4 clase, că ......... numeri vilele, mașinile, biletele pentru excursiile de la peste 1.000 de kilometrii distanță, achizițiile de artă și bijuterii, abonamentele la restaurante de lux, starea financiară a iubiților-iubitelor. Numai bunăvoință (sau atribuții de serviciu???) să ai ........ că sunt destule de scris. Este uimitoare ...... uimirea mimată de anticorpii societății, față de microbii descoperiți azi, dar multiplicați timp de decenii.

Dorin  •  10 decembrie 2016, 9:30

Ma bucur ca inca una din investigatiile voastre se finalizeaza cu reactia organelor legii. Felicitari pentru munca voastra!

Narcis  •  10 decembrie 2016, 9:32

Avand in vedere numele care se vehiculeaza in jurul acestui mascarici e clar ca dauna nu e de 2 milioane de lei, probabil sumele delapidate sunt de ordinul milioanelor de euro, bani care au platit spagi si partide...asta cu bijuterii de 9000 de euro si roaming de 20000 de lei e pur mizilic. Bravo echipei lui Tolontan ca a avut curajul sa demaste asa mafie, acum mi se pare ciudata reactia prea rapida a DNA-ului care l-a luat si pe Secureanu dar si pe Burnei fara anchete prea mari...adica ori erau dosarele deja facute si acum ca totul s-a mediatizat nu mai au incotro ori merg doar pe sursele jurnalistice. Firea a reactionat prompt ca sa se vada clar de partea cui e, dar asta nu inseamna ca nu stia despre ce e vorba. Inca o data tin sa va felicit pentru curajul de care ati dat dovada demascand aceasta mafie care duce poate dincolo de conducatorii de partide si inalti demnitari

 •  10 decembrie 2016, 9:35

Care manipulare domnule sau doamna care ai ajuns ,, cineva"? Astea sunt realitati nu manipulari!!! Si bine fac, poate cu un sistem mult mai curat or mai ramane si pe aici din viitorii medici! Intrebati-va intai de ce pleaca! Multumim jurnalistilor!!!!!! Faceti-va treaba baieti c-o faceti foarte bine!

Arina  •  10 decembrie 2016, 9:44

Uite-l pe Brunei in splendoarea lui, pe camera: https://www.youtube.com/watch?v=iRrsHAjh83M

patrascu dan  •  10 decembrie 2016, 9:51

continuati , nu va opriti in demascari , vom avea surprize mari , nu s a descoperit nici 25 % din ce este rau in societatea romaneasca, va sustinem.

mihai  •  10 decembrie 2016, 9:55

Donmul Tolontan, nu e cazul sa fiţi aşa "umil", să zicem, Nu ştiu dacă e cuvântul potrivit. Într-o ţară în care normalitatea este ridicată în slăvi "WOW, omul ăla şi-a făcut treaba pentru care e plătit. Felicitări!" este normal ca noi, cititorii acestor articole, să avem reacţii de genul acesta. Ni se pare că ceea ce faceţi dvs. şi echipa de investigaţie e de neimaginat. Mai trebuie să treacă timp până să privim normalitatea ca pe ceva ... normal, nu ca pe ceva ieşit din comun. Una peste alta, sincere felicitări! Iar ca o curiozitate, cum naiba 1075 de zile consecutiv n-a văzut nimeni că un manager de spital public scoate bani aiurea din spital? Adică mai sunt în libertate cei care "n-au văzut"?

usere  •  10 decembrie 2016, 10:00

Dle Tolontan nu mai pomeniti de Noventis si leagturile cu USR ca se supara Nicusor Dan si desfiinteaza partidul si apoi ramine Romania nesalvata:), am ajuns in mormint de cite ori ne-au salvat astia...

eminescu  •  10 decembrie 2016, 10:01

agentia de turism Marshal, o afacere de succes ce-mi plac afacerile astea de succes cu statul... delicios

Vali  •  10 decembrie 2016, 10:04

@Catalin, inca o data felicitari! Si mult spor. Ca ai nevoie.

1q  •  10 decembrie 2016, 10:09

am inteles, burnei e deja vinovat, "varcolacul care se devoreaza pe sine." misto !

Altcineva  •  10 decembrie 2016, 10:09

Dar ziaristii nu sunt deloc responsabili de zeificarea unor medici? Sunt adusi cu surle si trimbite in studiourile TV (Antene de ex) "cei mai buni medici". Asa ati zeificat si pe alt"inger al bebelusilor" de la Marie Curie Bucuresti, ani si ani la rind, care mai e acum si mare "consigliere" la Ministrului Sanatati....Aflati si voi statistica sectiei de chirurgie cardiologica pediatrica de acolo ridicata cu surle si trimbite si aia..Vine ocazional, "cind are timp", " italianul" doctor Yusuf (sic) sa opereze. Si in rest??? "Veniti, ne ocupam de bebelusul dvs cu malformaie cardiaca dupa nastere, sigur!" Aiurea...tot la prof Horatiu Suciu din Tirgu Mures apelaza oamenii acestei tari, dupa ce nasc si nu au nici o solutie din cele promise pentru a opera bebelusii. Operatii ingrozitor de prost decontate de casa, intr-o aglomerare de nedescris a acelui serviciu care incearca insa sa-si faca treaba. Dar "ingerul bebelusilor" este la Bucuresti...si la televiziuni. Cind nu "pleaca cu avionul sa ii duca pe bebelusi la operatii in strainatate" (sic), platit de parintii disperati! Presa (nu deaparat Dvs) l-a zeificat si pe el. Parintii nestiutori vazind propaganda desantata merg ca la "guru" (suna asemnator, nu?) la Zeu. Realitatea o stiu insa cei din sistem foarte bine, asa cum o stiau toti si cu prof. Burnei. Va asigur de asta..doar sa cautati...

Gabriel GHITA  •  10 decembrie 2016, 10:33

Bravo Tolo,mare jurnalist!!!! Nu-i lasa!!!

Ion  •  10 decembrie 2016, 11:24

S-ar putea sa va grabiti bagindu-l pe Burnei in aceeasi oala cu Secureanu. Probabil ca o mare parte din operatii sint si experimente si fara experimente nu ar fi fost posibil progresul chirurgiei! Medicii sint supusi greseli , magistratii , nu!

stefania  •  10 decembrie 2016, 11:33

@Catalin, tu ai vocatie pentru meserie si asta e un dar de la Dumnezeu; cautarea luminii, iubirea de aproapele, empatia, lupta pentru adevar, caracteristici pe care unii oameni le-au pierdut; Arhanghelul Mihail, Arhanghelul pacii, e mereu cu sabia intr-o mana; si nu pentru a se lupta cu morile de vant. Sa ne aducen aminte un lucru: cine ignora trecutul, risca se repete greselile. Sa nu uitam ca, la inceput,, nici Hitler nu a avut de gand ii omoare pe evrei; dar dupa ce le-a furat averile, le-a *** si ultima picatura de energie, ajunsi in stadiu de eschelete ambulante nu ii mai slujeau la nimic si erau o povara.... Indiferenta aduce multa suferinta sau omoara.... Dar un lucru e clar: ai fost cauza avalansei. Noi, cei din spatele monitoarelor, care simtim la fel, gandim pentru ca existam, vrem s-o facem sa creasca in dimensiuni si grozaviile acestea, pe care cei ce le fac le vor ascunse, sa fie dezvaluite. Caci nimeni nu aprinde o faclie ca s-o puna sub obroc sau s-o ascunda sub pat...ci o pune pe masa la vedere, ca sa lumineze toata casa. Multumim.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florin  •  10 decembrie 2016, 11:37

Let there be light

Anca  •  10 decembrie 2016, 11:41

D-le Tolontan, cand scrieti si despre mafia din invatamant?

boerescu sorin  •  10 decembrie 2016, 11:46

clinica din elvetia precis miroase a Oprescu...

Cristina  •  10 decembrie 2016, 12:36

Mie imi plac foarte mult toti "lezatii" care nu mai puteau cu Secureanu si-l dau in gat dupa ce l-ati expus dar ar fi trait bine mersi cu el si altii ca el daca nu aparea in presa! SCARBA!!!

tamisa  •  10 decembrie 2016, 12:43

Secureanu este doar unul din sutele, poate miile, de alte cazuri similare din sistemul de sanatate romanesc, prin care se explica de ce asistenta medicala (de stat) din tara noastra continua sa aibe, in raport cu tarile civilizate, aspect si implicatii de lagar de exterminare pentru pacientii "de rand", in ciuda cresterii, de peste cinci ori, in ultimii 10 ani, a cheltuielilor de la buget. Am asistat, personal, la situatii de acest gen lipsite de orice echivoc. NU am nicio indoiala ca, ***, iar el, pe fondul unui profil moral axat pe cinism, aroganta si bunastare personala din bani publici, nu va avea niciodata mustrari de constiinta. Mai tragic este faptul ca personalul spitalului Malaxa nu s-a revoltat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pacient  •  10 decembrie 2016, 12:47

PNL participa la inaugurari de Case de Batrani iar vinovatii sunt la PSD.Frumos.uh

Alter ego  •  10 decembrie 2016, 13:25

Marshal Turism - Ion Antonescu presedintele firmei. Nu doar turism, ci si hoteluri, restaurante, birouri de schimb valutar, etc. Cu ce bani? Poate afla niste ziaristi competenti si corecti.

Catalin  •  10 decembrie 2016, 13:37

Pe la Foișor când mergeți dragilor???? O sa va minunați câte mizerii o sa găsiți acolo!!! Eu i as acuza de punere in pericol a siguranței naționale pe nenorociții ăștia de doctori Ăștia se joaca cu viețile oamenilor dacă nu au bani Succes!!!

Stefan  •  10 decembrie 2016, 13:39

Episodul Secureanu e revoltator, dar e ceva care nu surprinde, daca ai trait in tara asta post revolutie stii cum functioneaza lucrurile. Insa cel de pe Casa Jurnalistului tine de filmele de groaza de prost gust cu doctori *** si cu scene trase de par ca sa iasa filmul de groaza. Daca sunt oameni care iau apararea unui astfel de monstru sa nu ne miram ca de-alde Secu traiesc linistiti fara griji furand ca in codru pe cand majoritatea doctorilor se plang ca salariile sunt mici si nu sunt destule fonduri pentru sanatate, cica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  10 decembrie 2016, 13:45

Eu cred ca nu exista nici macar o singura institutie de stat in tara asta care sa nu aiba la varf macar partial oameni corupti care sa ventuzeze statul. Una singura in toata tara asta cu cate zeci de milioane de locuitori om mai fi pe aici. Vin alegerile? Coruptia nu are nici o legatura cu ideologia si doctrinele, nu scrie nicaieri ca stanga, dreapta sau centrul sustin coruptia in doctrine. Indiferent de cine vine la putere doctrinele lor nu valoreaza doi bani. Primul lucru care trebuie demolat in tara asta este coruptia. Apoi incompetenta. Orice masura economica sau sociala nu o sa fie nici macar 10% eficienta in raport cu masuri de eradicare a coruptiei si apoi de folosire a meritocratiei in toate sistemele de stat. Mult mai multi bani pentru buget s-ar castiga din oprirea cheltuirii nejustificate a banilor din sistem si din recuperarea daunelor de la indivizi ca Secureanu, Oprescu si alte *** ca ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog  •  10 decembrie 2016, 13:55

Ciomu a fost mic copil pe langa Burnei. El a facut o greseala majora si si-a primit pedeapsa. Daca as fi tatal Amirei, as prefera sa am eu *** sfartecat decat sa-mi vad copilul in halul asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog  •  10 decembrie 2016, 14:05

Daca nici termenii medicali nu sunt acceptati de dvs., dar ma rog, nu am fost vulgar. In schimb lasati filmul cu injuraturile lui Secu. Poate imi explicati si mie.

Ilie  •  10 decembrie 2016, 14:15

''A fost un experiment'' este foarte trist. Familia trebuie sustinuta pentru a fi tras la raspundere asa zisul ''doctor''. Si figura lui arata rautate si nesinceritate.

Comentează