PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă

Aproape în toate sectoarele din Bucuresti PSD a strâns mai multe voturi decât USR și PNL luați împreună!

luni, 12 decembrie 2016, 10:15

Priviți Bucureștiul!

Rezultatele sunt un semn de exclamare care infirmă, a o mia oară, teoria că stânga e votată de publicul rural și neinformat.

Genul acesta de insultă e receptat ca un stigmat și mobilizează. Plus că ce înseamnă neinformat?

Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme.

În București, cu excepția sectoarelor 1 si 2, PSD a strâns mai mult decât PNL și USR la un loc! Și chiar în 1 și 2, diferența este minimă.

Azi noapte, France Presse punea aceeași placă a susținerii monolitice a PSD de către populația rurală, „într-o țară unde, în medie, un cetățean din patru e afectat de sărăcie”. Lucrurile sunt mai nuanțate:

  1. Votanții urbani au fost mai mulți, cel puțin după primele calcule.
  2. Cifra semnificativă a sărăciei în România nu este de 25%, ci de 40%, pentru că aceasta este proporția populației care trăiește în risc de sărăcie și excluziune socială. Omul care e în risc știe că e în risc și acela se simte sărac.

Sărăcia resimțită nu cea îndeplinită în prezent este problema. Pentru că ea este oricând posibilă!

Sau, cum spune undeva Howard Jacobson: „Îmi iei viața în momentul în care îmi iei mijloacele prin care trăiesc”. 

În toți anii când a fost la guvernare în aceste decenii, căci a fost!, câtă dinamică socială meritocratică și prosperitate a generat dreapta?

Atâta încât Ziarul Financiar scria deunăzi că „La 10 ani de la Uniunea Europeană, jumătate din România se încălzește la soba cu lemne”. 

Dreapta a meritat să piardă.

PSD a meritat să câștige pentru că a referit, măcar în program, această îngrijorare teribilă de a nu putea ieși din spirala sărăciei.

Pe parcursul investigației Vitalaire, zi după zi, ziarul descoperea, cu situații concrete, ceea ce statistica arăta foarte clar.

Firma targetase bătrânii bolnavi și sărmani, pe care-i dăduse în judecată. Mii de oameni.

Garanții acestor vârstnici sunt reprezentați de copiii sau chiar de nepoții lor. Iar ei sunt, deseori, la fel de nevoiași, de temători și de lipsiți de mijloace ca și părinții și bunicii lor!

Sărăcia se transmite, este social ereditară și orice partid și orice Guvern care vor ignora problema vor continua să reașeze scaunele pe puntea Titanicului.

Nu poți evolua cu 2 oameni din 5 tremurând de teama zilei de mâine.

Deși câștigator, PSD stă și el sub spectrul realității care l-a readus la putere. Fără oameni pricepuți, realmente pricepuți și dedicați serviciului public, în numeroase domenii, el însuși va eșua.

Bomba socială nu e musai să explodeze.

Uneori, ea se manifestă prin lehamite.

 

Sursă foto: Hotnews.ro

Comentarii (190)Adaugă comentariu

Ando22  •  12 decembrie 2016, 15:11

-Saracie, ce-ai cu mine?/ -M-am avut cu tac-tu bine/ Si vreau sa m'-am si cu tine!

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 15:11

Dragos • 12 decembrie 2016, 14:46 Foarte pertinenta observatie!Au fost prea multe petitii si s-a blocat ministerul!Dar nu care cumva sa gindesti ca poate cele 3 petitii semnalau 3 situatii diferite independente intre ele!Si cineva mai sus ne spunea ca un an am avut un Guvern European!Halal...

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 15:16

Comunisti si neocomunisti. Cat de liberal poate fi Boc ,ce a predat marxism leninismul si a fost secretar de partid? Unde a ramas PNL-ul ? Ce a rezultat din el? De unde a aparut USR si ce vrea sa faca ? De ce ungurii voteaza ca niste automate doar pentru ei? Suntem dezbinati ,barfitori nu respectam pe cei ce au reusit catesceva pentru noi , aruncam etichete ,aia sunt *comunisti* si cu asta basta.

Gareth Edwards  •  12 decembrie 2016, 15:22

Lehamitea ne va duce finalmente la pierzanie ca popor...O natie fara elite nu poate avea o clasa politica normala. 50 ani de comunism ne-au terminat orice principii, suntem o gloata ce poate fi mintita cu lejeritate nemaintalnita prin alte locuri in Europa. Rusine mare...

theo  •  12 decembrie 2016, 15:25

Si de ce taticule a meritat psd sa castige? vad ca le stii pe toate! de modernitate ai auzut? crezi ca imbracata in trening *** si rupt pe sub fusta lalaie decolorata, nespalata si cu unghiile netaiate faci fata lumii ce vine? din bucatica ce ti-o da psd? ca ei e cei mai bogati. psd-istti, stangistii, ***. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

randy  •  12 decembrie 2016, 15:26

Aceste alegeri , sunt barometrul prostiei si hotiei in tara noastra.PSD are cei mai multi hoti in partid.Ca sa fie alesi,promit.....Nu conteaza ca nu au de unde sa ofere cele promise. Cu trambitatele reduceri de taxe,pe care PSD le a aruncat ca momeala,au pacalit prostimea.Cu lozinci frumoase,prostii au muscat din momeala si le au dat votul.O sa urmeze alti ani ai mafiei,in care Romania se va afunda in criza economica,furturi ,si protejarea hotiei la nivel inalt.Justitia este in pericol.Cand dai drept de vot analfabetilor,betivilor,puturosilor,asta se intampla.Ar trebui sa aibe drept de vot,cei care au minimum 10 clase primare.Atunci am scapa tzara de nestiutori si ignoranti.

serghei  •  12 decembrie 2016, 15:33

@Nonverba Guvernul tehnocrat a avut mult mult mult prea putin timp la dispozitie. Vorbim practic despre mai putin de 1 an de zile. Nu prea ai cum sa faci reforme sistemice si sa ai rezultate cu care sa castigi alegeri intr-un timp atat de scurt. Dar romanii nu cunosc asta. Pentru romani, evolutia tarii se rezuma la cativa lei in plus la pensie. Suntem limitati ca natie. Incapabili sa gandim mai departe de ziua de maine. PSD-ul a fost inteligent. Dupa Prezidentiale si Colectiv, s-a retras la timp pentru a intra in defensiva si in expectativa si a lasa pe altii sa incerce sa impace o Romanie frustrata si ranita, o sarcina imposibila aproape in anul ramas pana la Parlamentare. A venit guvernul tehnocrat (cu propriile sale probleme, dar condus de un om integru si de un roman adevarat), si intr-un singur an de zile PSD-ul a reusit sa ii faca pe romani sa aleaga pentru Senat si Camera deputatilor acelasi partid care cu un an in urma era hulit de romanii iesiti in strada. Tipul de discurs? - "Ati vazut ce e si cu tehnocratii?". Haideti tot noi, impreuna, sa salvam tara! Stii, ca sa dau un exemplu ce se intampla acum. E ca si cum cineva a stat 10 ani de zile inchis intr-o garsoniera. Deodata, intr-un moment de razvratire, deschide usa si iese afara la soare. Dar vede un maidanez care latra la el. Se sperie, intra inapoi in casa, inchide usa si-si zice "tot mai bine e la caldura in garsoniera mea...". Asa suntem si noi ca romani, intotdeauna prea fricosi ca sa mearga pana la capat si mereu dispusi sa revina la coruptii care le promit ajutoare si 40 lei in plus la pensie. Tot aud vorbe de genul "tehnocratii nu sunt buni", dar de fapt nu le-am dat nicio sansa. Doar 10-11 luni in care sa "salveze Romania". De parca problemele romanilor se pot rezolva in 10 luni. Eram datori sa acordam mai mult timp cabinetului Ciolos, iar cea mai buna cale era sa fi votat la locale si parlamentare cu un partid care sa mearga in aceeasi directie. Daca guvernul tehnocrat ar fi ramas un mandat de 4 ani, cu un Parlament favorabil si dispus sa coopereze, am fi mers inainte, spre mai putina coruptie si spre o Romanie mai normala. Asa, ne intoarcem spre lacomie si destrabalare. Poate acolo ne e locul, in mocirla.

Ion  •  12 decembrie 2016, 15:33

@multidarprosti Desigur ca Ponta a plecat si strategic.Stiu ca tu regreti ca nu ai mai putut sa iesi in Piata pentru a manifesta pentru ca individul si-a dat demisia!Si el stia ca cei ca tine vroiau sa demonstreze!Asta nu ai auzit? Si pe asta a spus-o! Multi dintre cei multisidestepti nu prea demonstreaza...

Liana  •  12 decembrie 2016, 15:35

Sunt de acord doar pe jumătate cu dumneavoastră. Da, dreapta doamnei Gorghiu a meritat să piardă, însă PSD-ul nu a meritat să câștige. PSD-ul e acea falsă/ mincinoasă ”stângă” pe care ar trebui cu orice preț să o respingem ca și popor. A demonstrat-o cu prisosință în guvernările sale din 1990 - 1996, 2000 - 2004, din anul 2009 și din 2012 - 2015, când numai protecție socială nu exista și s-a plecat masiv din țară din cauza sărăciei și a locurilor de muncă insuficiente și prost plătite. Cum foarte pertinent a scris domnul Gabriel Valeriu în comentariul său: ”PSD insusi e doar un instrument prin care se ajunge mai usor la resurse, nicidecum partid politic.” Se pare că votanții PSD cinstiți sunt curioși să știe cum e să trăiască rău și mizer, în timp ce la TV li se spune că au o viață bună și înfloritoare. Au uitat oare ce a spus anul trecut ministrul PSD al sănătății Bănicioiu: ”Avem condiții în spitale ca în Germania.”?

daniel  •  12 decembrie 2016, 15:53

normal ca merita! astia stiu sa fure cum trebuie! macar sunt hoti competenti, pe plaiul mioritic, desigur!

Dragos  •  12 decembrie 2016, 15:55

@Andrei F: ca sa pot intelege o situatie, trebuie sa cunosc toate datele. Da, as fi putut sa spun ca doamna carmen i era prea agitata si a facut petitie peste petitie, crezand ca daca ameninta ca se arunca de la etajul 10, i se vor rezolva problemele pe loc. La fel de bine cum as fi putut sa spun ca doamna a avut trei sau sase motive intemeiate sa formulize acele petitii. De aceea am pus acea intrebare, care pentru tine pare retorica, dar care pentru mine e de bun simt. P.S.: crezi ca daca era ministru domnul Banicioiu, iar prim-ministru domnul Ponta, i s-ar fi raspuns petitiei? Intrebarea asta e, intr-adevar, retorica. Aaaa, si apropos de faptul ca faci referire la guvernul european (inteleg din vorbele tale ca, daca guvernul Ciolos ar fi fost unul intr-adevar European, s-ar fi raspuns petitiei intr-un termen extreme de scurt; daca am inteles gresit, imi cer scuze), te rog sa te interesezi care e termenul mediu de raspuns al celor de la CEDO, in momentul in care li se adreseaza plangeri/petitii.

razvan  •  12 decembrie 2016, 15:55

Asa e, PSD a meritat sa castige...acum sa te mai vad, dl Tolontan, cum investighezi mafia din spitale (cotizanta la Oprescu, Firea si Piedone). Mult mai relevant decat cat suntem de saraci, tineri, educati sau murdari e cat suntem de LENESI si IRESPONSABILI si cum asteptam sa ne rezolve altii problemele. Promite'mi ca imi maresti salariul (fara sa fac nimic) si ai votul meu. Poti sa furi cat vrei, daca imi scapi si mie niste firimituri, ai vitul meu. Sancta simplicitas!

Crimson Veritas  •  12 decembrie 2016, 16:02

Ca PSD-ul este mai calificat sa guverneze decat 'Dreapta' ... asta nu este nici un secret, nici o revelatie! Din pacate PSD-ul nu este un partid de reforma, de schimbare, este doar un partid de prim-ajutor, si un partid care cheltuie mai eficient si mai constructiv ... banul public! Dar bolnavului ... dupa ce ii acorzi primul-ajutor ... are nevoie de opertai si tratament serios, care sa-i salveze Viata si Sanatatea! ALDE ... singurul partid LIBERAL din Romania ... a venit cu astfel de propuneri ... de reforma statala si institutionala in Romania ... de liberalizare a institutilor si a mentalitatilor si au obtinut doar 6%! Este ok ... ca PSD-ul se angajeaza sa creasca nivelul de trai, puterea de cumparare ... si automat sa sprijine clasa de mijloc, sa transforme parte din cresterea economica pentru a atinge aceste deziderate ... dar trebuie sa ai si cu ce! Toate masurile care au generat crestere economica sunt masuri liberale ... cum sunt reducerea TVA-ului si creserea salariului minim ... masuri care duc atat la creserea veniturilor la buget prin diminuare considerabila a evaziunii, cat si la creserea productivitatii muncii ... si creserea cifrei de afaceri a firmelor! Cele 3 modele de abordare economica sunt ... 1. Modelul Social (PSD) ... astepti sa se stranga bani la buget, eventual re-distribui bani de la domenile care vizeaza investitii si dezvoltare catre domenile afectate direct si imediat de saracie. In caz de reecesiune ... introducerea unor taxe discrimnatorii pe categoriile bogate sau de mijloc ... sau solutia extrema ... imprumuturi externe. 2. Modelul Popular (Crestin-Democrat ... PNL, PMP, USR) ... bazat pe austeritate si ultra-taxare, introducerea de taxe noi, marirea taxelor existente ... sprijinirea exclusiva a capitalului corporatist, dezvoltarea infrastructurii (de orice tip) in detrimentul oamenilor ... Generatia de Sacrificiu ... este o constanta universala si permanenta in filozofia crestin-democrata (populara) ... cetateanul este doar PION ... nascut pentru a se sacrifica pentru Stat si pentru Biserica! In situatii de criza si recesiune nationala sau globala ... popularii ... sacrifica categorii ... din cele care au cea mai mica contributie la PIB ... cetatenii sunt tratat ... fie ca niste cirezi de vite ... fie ca niste plante pe o plantatie ... abordare agronomica din ultimul an! 3. Modelul Liberal (ALDE) ... adevaratul model care genereaza crestere economica ... dar si justitie sociala si morala, fara a trata cetatenii nici ca niste plante, nici ca niste vite! Sprijinrea mediului privat de afaceri ... indiscrimnatoriu ... pe piata libera ... atat corporatile, cat si micul intreprinzator ... au aceeasi sansa sa se dezvolte! Rezolutia este de a crea un capitalism autohton puternic ... nu un captialist colonial si corporatist ... butonabil din afara tarii ... precum la punctul 2! O economie puternica este o economie butonata din interiorul tari, o economie in care capitalul autohton ... are cp atata influenta cat si caitalul strain ... o economie capitalist duala pe o piata concurentiala ... care se auto-regleza! Mecanisme adevarate de crestere economica pe terment scurt si mediu ... nu numnai un plan de chetuieli (marca PSD). Ca si solutii de criza ... politica liberala pp ... masuri nediscrimnatorii ... pt. ca daca avem de aface cu o criza nationala ... efortul financiar pt. iesire din criza trebuie sa fie si el ... tot national ... nu desemnarea unor turme indezirable ... si propunerea pentru taiere a acestora! Atat persoane fizice ... cat si persoane juridice ... care isi desfasoara activitatea in tara asta ... trebuie sa puna umarul ... la iesirea din criza! ALDE are si numeroase proiecte care pp Reforma Justitiei ... si limitarea puterii servicilor secrete, a armatei ... si a tuturor formelor de putere care se manifesta in detrimentul cetateanului si mediului privat de afaceri ... Asta o face o doctrina total antitetica cu tot ce inseamna crestin-democratie si basism in Romania ... liberalismul are in centru pe cetatean, pe privat si liberatatea ... in timp ce ceilati au in centru statul, biserica si puterea!

Andrei  •  12 decembrie 2016, 16:07

Dreapta? Care dreapta domnule Tolontan? Catalogam PNL sau ALDE de dreapta doar pentru ca au litera L in denumirea partidului, sau pentru ca uneori sunt in opozitie de PSD (care desi se declara de stanga iau mai multe masuri de dreapta decat PNL). Spuneti-mi si mie, ca nu inteleg, care e dreapta aia adevarata de care vorbiti si care sunt masurile concrete de dreapta care au saracit populatia?

Dan Caloieanu  •  12 decembrie 2016, 16:19

Ce se intampla in Romania din 90 incoace e simplu.Mafia politica care nea condus si ne conduce in continuare are un singur scop saracirea populatiei tarii.Cu cat esti mai prost si sarac esti la mana lor si te manipuleaza dupa propriul interes.Scopul mafiei politice este sa isi umfle propriile buzunare nepasandule absolut deloc de nevoile populatiei.Au distrus sistematic industria si agricultura tarii.Au vandut tot ce se putea vinde strainilor.Au facut praf pana si sistemul de invatamant de sanatate nu mai vorbesc.Asta le e scopul si telul in viata.Daca te uiti la posturile de stiri private atunci cand au emisiuni in care se dezbat anumite subiecte vei realiza ca sunt influentate de culoarea lor politica.Nu vad nici o diferenta intre RTV ROMANIA TV si ANTENA 3 desi cei de la antena 3 au depasit de mult granita bunului simt.Stiri false se incearca practic prostirea populatiei cu televizorul fara a se prezenta dovezi clare ci doar fabricate.De ce pai simplu daca au audienta prostind lumea sa se uite la ei fac bani.Ciolos cand a fost la Antena 3 s-a distrat efectiv cu Gadea demonstrand daca mai era cazul ce fel de post de stiri e acela.Dupa care mafia politica vine la televizor si spune populatiei Romania nu are bani la buget pentru:sanatate,invatamant,agricultura care o mai fi si aia,ferme,industrie nu mai avem,armata,salarii,pensii,etc.Dar ma intreb oare daca populatia Romaniei a fcut un calcul pe anul 2016 cati bani a furat mafia politica din bugetul statului si din bani europeni si ce se puteau face cu acei bani pentru tara si pentru populatia ei.Cati dintre acesti mafioti oare vor plati cu libertatea pentru furtul acestor sume de bani aprope 0.Dar daca un sarac fura 4 gaini face minim 4 ani de puscarie de ce pentru ca desi nu a furat 10 milioane de euro nu face parte din sistemul mafiot politic e un simplu cetatean care de foame a incalcat legea.Asa se face justitie la noi in tara.

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 16:29

@Dragos Ce treaba are guvernul cu CEDO? Eu am inteles ca doamna a facut sesizari...nu ca a cerut rezolvarea neaparat a unei situatii in care se afla.Si daca te adresezi Ministerului Sanatatii chiar si admitind ca ameninta ca se arunca de la etajul 10 Ministerul cu atit mai mult trebuia sa faca ceva...Si o astfel de viata ar trebui salvata de cei din sanatate...Situatia ta utopica mie mi se pare agravanta...Revin ...guvernul trebuie sa se ocupe de binele comun ,este un administrator al problemelor unei tari...pe cind CEDO se ocupa cu respectarea drepturilor omului...

serghei  •  12 decembrie 2016, 16:33

Imi place ca lumea vorbeste despre saracie pe aici, dar foarte putini coreleaza saracia cu coruptia. Oameni buni, tinta numarul 1 a Romaniei este lupta impotriva coruptiei. Facem tot ce se poate pentru a lupta impotriva coruptiei. Asta e telul principal. In orice tara de pe planeta, unde e saracie mare, e si coruptie mare. Care sunt cele mai sarace tari din Europa? Veti vedea ca alea au si cea mai mare rata a coruptiei. Coruptia mentine un status quo prin care bogatii devin si mai bogati, iar saracii raman saraci. Nu inteleg cum se poate face un caz solid in care PSD-ul ar contribui vezi-doamne la ameliorarea situatiei de saracie din Romania, cand acest partid este condus de un politician condamnat pentru fapte de coruptie, aceeasi coruptie care este inamicul numarul 1 al evolutiei tarii. Va face ceva PSD-ul la acest capitol? Imi vine sa rad. Pai PSD-ul este partidul cel mai afectat de o politica puternica anti-coruptie. Orice partid va fi la guvernare ar trebui sa aiba misiunea principala de a lupta aprig impotriva coruptiei prin intarirea legilor si sprijinirea justitiei. PSD-ul nu are niciun interes sa faca asta. In opiniea mea, vom vedea o perioada in care guvernarea PSD va incerca sa obstructioneze cat mai mult justitia pentru a proteja coruptia. Vom vedea.

aldo_m  •  12 decembrie 2016, 16:43

de la revolutie pana azi nu s-a schimbat nimic ,practic , umbra lui iliescu e de neclintit ,acum ,daca cei care n-au liceul sau cei care nu stiu a citi n-ar avea drept de vot atunci , ciuma rosie nu s-ar putea raspandi ,cum va explicati ca judetele fruntase la vot psd olt,dolj,teleorman SANT CELE MAI SARACE JUDETE DIN TARA ? in aceste judete a condus mereu ciuma rosie ,care merge pe principiul sa-i tinem saraci , sa-i putem controla ,acum psd are ocazia sa demonstreze ca e capabil

Dragos  •  12 decembrie 2016, 17:01

Sa-mi fie cu pardon, dar Guvernul trebuie sa administreze binele unei tari, cu respectarea drepturilor omului. In fine, divagam. Noi punem lupul paznic la oi, cu Dragnea in frunte, in alianta cu cei care nu respecta cetatenii pe care, teoretic, ar trebui sa ii serveasca (vezi Tariceanu si coada de la premise si oprirea coloanei oficiale in buricul targului, fara stirea lui, ce-i drept). Cu Ponta, dovedit plagiator, cu Vosganian, care plangea de se rupea camasa de pe el inainte sa se voteze in plen neincuviintarea urmaririi lui penale (oare de ce plangea, daca nu de teama?). De bine, de rau, PNL si USR au venit cu alta viziune, cu oameni competenti (desi Gorghiu nu e cine stie ce somitate) pe domeniile in care sunt specializati. Acum, PSD striga ca din gura de sarpe ca vin strainii sa ne cucereasca, sa scoata profiturile din tara, ca ne cumpara pamanturile. Da, vin sa ne cucereasca, pentru ca e mana de lucru ieftina, pentru ca tot ei, PSD, au omorat industria. Uitandu-ma peste statisticile oficiale, am facut o selectie a primilor 15 angajatori cu capital strain, observ ca au aproximativ 100.000 de angajati (OMV, Dacia, Kaufland, Autoliv, Auchan, BRD, Carrefour, Continental, Delphi, Yazaki). Ia da-i afara pe actionarii astia din tara si vedeti ce se alege. Tine cont, angajatorii straini contribuie cu peste 42% din valoarea adaugata si CA din economie, angajand peste 25% din numarul total de angajati. Adica in jur de 1,3 milioane de romani. Cand ne vom trezi din somnul asta adanc? Au devalizat Rocar, ARO, Bragadiru, cate si mai cate, si acum tot ei striga hotii? Hmmm...

Adrian  •  12 decembrie 2016, 17:09

Nu observ nici un argument in acest text, doar o savanta descriere-interpretare a unor fapte impanata cu niste citate extrem de mediocre. Asta e nivelul(...)

serghei  •  12 decembrie 2016, 17:14

@Dragos Intrebarea e cat va dura pana ce majoritatea parlamentara dominata de PSD va veni cu o initiativa bomba de a "pedepsi mai lejer" faptele de coruptie sub pretextul penitenciarelor "prea pline". Si stii ce ar fi mai ceva ca in romanele lui Kafka? Sa iasa lumea pe strazi la Universitate si sa scandeze impotriva Parlamentului daca va fi sa treaca vreo monstruozitate legislativa de genul asta, vreo amnistie din asta "nastrusnica" care sa apere pe fata gloata de corupti din Parlament. Chiar ca am fi de rasul Europei. Daca nu suntem deja.

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 17:16

@Dragos Romania cand este condamnata la CEDO ni se spune ca in procesul de judecata un om nu a avut un proces corect...Nu ca acesta este vinovat sau nevinovat!Pentru ca te-ai referit la Dragnea...Acesta inca nu a primit motivarea judecatorilor si spune ca asa nu se poate adresa CEDO in termenul pe care-l avea...In continuare alegi numai exemple care nu-ti sunt favorabile!Sper ca nu lucrezi in Justitie!Deci pe linga Ministrul Sanatatii,Guvernul Ciolos,nici instantele de judecata nu respecta termenele de raspuns sau in care trebuia sa dea decizii!Ti se pare normal?

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 17:22

@Dragos Si pentru ca mi-a scapat in prima faza...Ai facut referire si la Vozganian!O alta greseala!Ciolos a declarat singur ca el a facut acelasi lucru ca Vozganian...Amindoi au semnat acte pentru gazele care mergeau la Nicolae!Poate-mi spui tu de ce unul este privit intr-un fel si celalalt nu?La fel si cu tezele de doctorat...parca dinadins alegi numai subiecte care nu dau bine,,iubitilor,,tai politicieni!

Dragos  •  12 decembrie 2016, 17:22

Ti se pare ca intarzierea motivarii judecatorilor il face mai putin vinovat?

Dragos  •  12 decembrie 2016, 17:29

Si care exemple? Nu plangea Vosganian? Nu e plagiator dovedit Ponta? Nu angajeaza strainii 25% din forta de munca de pe teritoriul Romaniei? Te legi si tu, ca si Gadea, de tot felul de mizilicuri. Sa mearga la CEDO, e dovedit ca hot si condamnat penal, de ce tot o scaldam? Ca si Gadea: "uitati aici: <>, titlu din emisiunea dumneavoastra. Va rog sa-mi spuneti ce port a vandut Ciolos". "Pai stiti, ca nu noi am zis asta, a zis altcineva, noi doar am preluat afirmatia", bla, bla. Si tataie, din fata televizorului zice: "Da' ma, uite, ca ce bine i-o zice Gadea! Are dreptate, asta e tata lu' Ciolos, Cilos e in cardasie cu americanii!". Penibil...

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 17:30

@Dragos • 12 decembrie 2016, 17:22 Sigur il priveaza de un drept,dreptul de a se adresa CEDO...Cedo spune ca si detinutii au drepturi...Desigur ca principiile,legile ...sunt bune dar sa nu se aplice tuturor!

Crimson Veritas  •  12 decembrie 2016, 17:35

Vreau sa continui sa mai demontez niste clisee ... pentru ca Romania este tara cliseelor si a sloganurilor ieftine, ajunse astazi virale pe internet! La primul comentariu ... am incerecat sa explic si dpdv econonomic ... de ce PNL-ul si co ... cu este un partid liberal ... ca si cum nu ar fi destul de convingator ca au iesit din Grupul ALDE si au intrat in grupul rival PPE, culmea imediat dupa alegeri une au candiudat din partea ALDE ... vorbind in paralel de dimneata si pana seara ... de cinste, corectitudine si integritate (doamne fereste! daca nici asta nu este caz de spitalul 9, atunci care!?). 1. Coruptia este un fenomen generalizat si specific oricarui regim care are la baza operatiunile finaciare, aka capitalismului. Nu coruptia generaza saracie (pt. ca prejudicile financiare generate de coruptie ... sunt infime) ... ci saracia genereaza mai multa coruptie ... decat in mod normal! Daca va referiti la coruptia mica ... singura care constituie de fapt o problema ... aceasta se produce datorita salarizarii mediocre, si datorita unei politici statale ... care incearca sa-i interziaca cetateanului mijloacele la o exitenta decenta ... si ii califica drepturile ca LUX ... basismul genereaza saracie ... si la randul ei saracia ... genereaza mai multa coruptie, dar nu numai ... saracia genreaza ... orice tip de infractionalitate! Deci pentru a combate coruptia ... atat cat se poate ... trebuie combatuta saracia ... trebuie debirocratizata administratia ... si trebuie mai multa educatie! Nu DNA-ul combate coruptia ca nu are cum ... aria lor de competenta se desfasoara ... o data ce o anumita fapta de coruptie a fost produsa ... nu inainte, sunt un organism constator, nu cobatant! Iar ideea ca provoaca frica si tereoare e falsa ... mie imi provoaca dezgust ... la fel ca teroristii vietii ... care incearca sa foloseasca acelasi tip de armament! DNA-ul deci nu combate nimic ... reuseste doar pe langa coruptie ... sa adauge si fenomenul abuz ... iar cu coruptia mica ... nu au nici o treaba! 2. Sa spui despre judetele care voteaza traditional cu PSD ... ca sunt sarace ... ca PSD-ul are interes sa le tina sarace ... este prostia mileniului. Sunt sarace pentru nefacand parte din bazinul electoral al basismului ... au fost NEGLIJATE de catre cei care au condus tara in periaoda critica dupa adererea Romaniei la UE! Romania nu este federatie, nu este nici foarte descentralizata, autoritatile locale nu au cum fara ajutorul autoritatilor centrale sa atraga sponsori ... si daca autoritatile centrale in cazul nostru ... Basistii ... au facut lobby ca toti investitorii sa se duca in Ardeal, Bucuresti, Banat ... unde aveau ei bazine electorale portocalii ... normal este ca acum in acele regiuni exista oferta de munca neacoperita ... in schimb ce in celelalte regiuni ... exista exces de forta de munca ... si sunt depopulate! Este din cauza basistilor ... nu a psd-ului ... sin cauza lui Boc, Basescu, Yohannis, Ciolos ... care nu au venit la Bucuresti sa guverneze, conduca Romania ... ci sa se asigure ca Ardealul ia partea lui ... fara de Metropola Bucuresti!

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 17:41

@Dragos • 12 decembrie 2016, 17:29 Vozganian plingea pentru ca pe el il trimiteau in instanta...Ciolos nu stim ce ar fi facut desi el singur a spus ca a facut acelasi lucru...E usor sa spui ,,sa mearga la CEDO,, cind sti ca nu poate merge fara motivarea judecatoreasca...Asta cu ,,hot,,este scornirea ta...Incearca si cauta pe net daca vrei sa sti adevarul...

ionut  •  12 decembrie 2016, 17:44

hmm...daca si tu domnule Tolontan ai simtit nevoia *** care vrea sa ne propuna un prim ministru deja condamnat pentru ...gainarii electorale ...sa ma ierti dar ma faci sa vomit cu articolul asta PS : eu locuiesc intr-unul din judetele alea care inca nu s-au imbolnavit de ciuma rosie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un vot  •  12 decembrie 2016, 17:55

@Theo - psd-ul a meritat sa castige pentru ca: 1. A speculat foarte bine tragedia de la Colectiv si s-a retras "demn" de la guvernare (cu toate ca era vinovat 100% si nu a platit pentru asta) 2. Tot gunoiul lasat in urma a trebuit sa fie curatat de un fraier (guvernul Ciolos). Iohanis si pnl-ul au inghitit galusca. 3. In "opozitie" nu au mai fost niste vulpoi ca Blaga, Basescu, Boc. Iohanis a mizat pe afoana de gorghiu. Si acum plateste nota de plata. Din pacate o sa o platim si noi (chiar si votantii psd-ului). Si nu cred ca doar pentru 4 ani.

mita sucitul  •  12 decembrie 2016, 18:06

oameni buni, vad ca va adunati vreo 100 pe aici , asadar suficient pentru un poll ajutati ma si pe mine cu un chestionar: Este Tolontan cel mai prost roman in viata? Varianta A: da, evident, de ce mai intrebi? Varianta B: nu, el este si mai prost decat cei care sunt morti deja si nu au (eivdent) cum sa proceseze informatii Varianta C: este aproape sigur ca la nivel galactic ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Arsenie  •  12 decembrie 2016, 18:06

Votul romanilor este de fapt un sut aplicat in partea dorsala guvernului nelegitim al lui Ciolos. Un guvern impus de straini, un guvern cocotat pe cadavrele de la Colectiv, un guvern de oameni care nu au fost votati nicaieri, de nimeni, niciodata. Marii tehnocrati, idoli ai feisbucistilor iohanisti

serghei  •  12 decembrie 2016, 18:16

@Crimson Veritas Nu. Coruptia se manifesta mai ales la persoanele care sunt deja in pozitia de a avea un trai inalt. Nu ajunge in situatia de a fi corupt un taran de la coliba. Prin coruptie nu ma refer la un pachet de cafea pe care il dai la medicul de familie. Ajunge tot tipul cu bani, care coboara si urca din X5, in situatia de a fura statul. Sa nu-mi spui acum ca senatorii sau deputatii sunt corupti pentru ca sunt saraci. Nu. Fura pentru ca pot, pentru ca sunt lacomi si pentru ca nu le pasa decat de ei si familia lor. Nu trebuie sa mizam pe moralitatea omului. Omul trebuie sa stie ca daca va fura va fi pedepsit aspru. Politicianul roman nu are frica asta. Pentru ca cei care fura sunt totodata si cei care au puterea de a minimiza riscurile unei astfel de fapte. E un cerc vicios al coruptiei aici, alimentat in primul rand de PSD.

gicapuia  •  12 decembrie 2016, 18:20

@Dan Caloianu. Corect. Mai mult decit corect. Cum de nu se intreaba nimeni cind se duce la vot cine a guvernat a furat si a dus saracia la nivel de 40 % din populatia tarii in ultimi 26 de ani. Chiar suntem *** ? DA SUNTEM. Vorba lui Vancica din poezia din Las Fierbinti de 1 dec : Astia suntem>

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jos_cenzura  •  12 decembrie 2016, 18:22

Care dreapta, dom'le? PNL, in afara numelui, nu are nimic in comun cu dreapta. Nici USR nu are vreo ideologie (in afara de "noi suntem mai cinstiti decat hotii aia dovediti"). Cu exceptia cotei unice de impozitare, nu prea a existat nicio masura de "dreapta" in Romania din 1990 incoace. Nici nu mai e vorba de ideologii, ci de supravietuirea statului de drept - dar cu partide gen PSD sau PNL, nu prea avem nicio sansa.

v1ad  •  12 decembrie 2016, 18:26

Nu poti jigni 2/3 din tara cultivand legenda ardelenilor arieni si apoi sa le ceri votul. Nu te poti adresa populatiei rurale (care e 50% din total) ca unor oameni de categoria a 2a si apoi sa vrei sa fi votat. Nu poti numi batrani si asistati toti oamenii peste 40 de ani (multi dintre ei activi in campul muncii) si apoi sa te astepti la procente mari. Cu genul asta de apel doar la minoritati a pierdut si o doamna pe nume Hillary

kkciosuldelahamangia  •  12 decembrie 2016, 19:28

care dreapta !? aceea in varsta cu mersul impleticit sustinut de doi vanjosi sa nu cada ? ei, uite ca a cazut.

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 19:29

Sa ne bucuram asadar! Din oferta politica existenta la ora actuala coalitia PSD-ALDE a castigat. Vor avea majoritate parlamentara carora posibil li se vor alatura si restul fortelor politice cu exceptia * liberalilor* Blaga ,Boc et .co ,iar primi -ministru va fi Tariceanu. Care de departe a fost cel mai eficient premier in materia cea mai importanta numita crestere economica. Nici nu poate fi comparat cu ceilalti.

dan  •  12 decembrie 2016, 19:34

Sper ca o sa continuati cu investigatiile din sanatate desi stiu ca o sa va fie mai greu. Speranta ne-a mai ramas....

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 19:35

Despre ce *straini* vorbesti? Asta e una la mana. De ce ar fi atat de *periculosi* ? Strainii astia? Binenteles ca vina la noi pentru toatescele o poarta *strainii*. Nu noi insine. Ungurii si rusii au fost vinovati ca la Revolutie glorioasa armata romana a tras in propriul popor. Inafara de asta armata se mai poate mandri cu Cupa C. europeni. Inafara de fotbal de sulesul cucuruzului si de a trage in popor ,altceva n-a facut. Clasa politica *formata* atunci a profitat de aceste evenimente. Practic a fost tot aceeasi..

Valentin  •  12 decembrie 2016, 20:21

PSD a meritat sa castige, decreteii lui Tolo l-au ales sa-i scoata din saracie. Bine ca o mai dai si tu in bara, prea scriai ca Dumnezeu :) Poate "PSD a castigat in mod firesc", nu "a meritat". Altfel si Secureanu "a meritat" sa fie jupan, pacientii lui Malaxa se descurca.

io  •  12 decembrie 2016, 20:43

ce tot aberezi cu dreapta? pnl e condus de fostii din pdl adica securisti in mare parte din grupul de la Cluj(asta o stii si tu, toti din ultimii ani care au condus cele mai importate structuri sri,dna,etc etc sunt din zona Ardealului "scoliti" la Cluj).. nu exista si nu a existat dreapta in tara asta dupa 89.. niste zerouri ca si coposu, quintus, campeanu au fost doar niste palide mascote de prostit poporul tinute sub control si folosite in scopul de a mima democratia de catre fostele structuri ale pcr si securitatii..

Guzu victor  •  12 decembrie 2016, 20:45

Domnule Tolontan am fost si sunt un cetatean care desi traiesc intr-un oras care poarta titulatura de oras rosu, Galati, am constatat ca o normalitate ca oamenii si-au pierdut orice fel de incredere in clasa politica si a ales sa voteze pe acela care a promis ca ii da mai mult, fara sa mai tina cont daca cel care promite ii este dusman sau prieten, acceptat ceva care il face sa merga mai departe prin saracia lui.In tara asta in afara de afacerile bugetarilor (includ si angajatii la stat) si ajutoarele sociale cu mici exceptii , in Romania lui 2016 oamenii sunt tristi,sufera de foame si batranii de care ar trebui sa avem grija sunt ai nimanui.Intrebarea mea in noul context este urmatoarea:psd -ul omni prezent in toate structurile si nivelurile credeti ca v-ar putea face sa va schimbati spiritul curajos indreptat in slujba adevarului chiar cu riscul linistii familiei ? Eu va consider un erou al condeiului pentru ceea ce faceti si imi doresc sa fiti mereu acelasi om plin de viata .Cu respect.

serghei  •  12 decembrie 2016, 20:47

@Valentin, de acord. Poate articolul e scris din vreun fel de frustrare pentru procentul scazut de prezenta la vot. A "merita" e un cuvant mare. Prea mare pentru contextul asta.

Mitza Baston  •  12 decembrie 2016, 20:56

Infect articol. DUpa primele 5 randuri m-am oprit din citit. Tovarase tolontan (ca sa fiu civilizat) cand 60% dintre romani au transmis SICTIR.... tu vii si imi spui ca PSD a meritat sa castige?

Valentin  •  12 decembrie 2016, 21:04

150 de comentarii. Doar articolul jurnalistului gay de la Galati a mai strans atatea. Se putea spune de pe atunci ca iese psd cu 45%. N-are treaba cu ideologia, cu stanga si dreapta, e consecinta faptului ca nu cumparam ziare si carti si ca ne uitam 5 ceasuri pe zi la tv si facebook

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 21:04

Mitza ,habar n-ai ,inafara de a jigni. Prezenta la vot a fost una buna (aprox.60%) ,iar rezultatele sunt cele mai bune din cele propuse. Nu se merita sa citesti intr-adevar. Realitatea bate teoria.Dintotdeauna .Stereotipurile..

Io  •  12 decembrie 2016, 21:10

Domnule Tolontan E adevarat ce spuneti. Romania se va schimba cand cei nascuti pana in 1990 vor fi printre nori. Toti cei care au trait cel putin 5 ani in sistemul comunist isi vor aminti de Imnul Soimilor Patriei. Spiritul Mioritic nu piere, si nici nu va pieri curand. Cei capabili de schimbare prefera sa emigreze. E mai simplu. Salariu decent, APRECIERE PROFESIONALA, PENSIE SIGURA. In Romania din pacate nu gasesti decat sloganuri electorale. Si partide care isi fac anticampanie. PSD nu a castigat alegerile. Celelalte partide nu au facut nimic sa la castige. Sau au simulat ca vor. De 20 de ani in politica se invart aceleasi nume. Nici un partid n-a promovat tineri. sau tinerii promovati erau deja epigonii comuniste. Vezi Ponta, Gorghiu, Olteanu, Roberta Anastase. Europarlamentari de marca: Gigi Becali, Elena Basescu. Mi se face dor de Ion Diaconescu (l-am cunoscut), Corneliu Coposu, Ion Ratiu, Radu Campeanu, Majestatea Sa Regele Mihai de Romania. Ne erau dusmani in anii 90. Nu suntem capabili nici acum sa le respectam credinta. Ne facem cruci in biserici, la 1 Decembrie, 22 Decembrie, nu pentru ca credem. Ne mascam ipocrizia, suntem lasi si ne credem eroi daca l-am injurat pe FB pe Ciolas sau Dragnea, pe Gorghiu sau Tariceanu, pe Plicusor Ban sau Basescu. E usor sa scrii si sa critici, slove scrisa nu se revolta. De ce mai multe ori nu conteaza. Si este foarte confortabil sate ascunzi in spatele unor pseudonime pe blog. Sau in spatele unor multe zerouri salariale. Ca mine.

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 21:11

Am inteles ca si Basescu a intrat in Senat. Dimineata la primele rezultate nu era... Un reprezentant al PNl a afirmat "las* ca si asta e de-a nost". Adica marienulul asta ce a facut atata rau Romaniei a de-al *lor* .Adica al PNL-ului. D*zeu sa-i odihneasca pe seniorii PNL-ului ,bine ca n-au apucat aceste zile * istorice*. Mai ramane E Udrea. Si voi va plangeti de PSD...

silicon_v  •  12 decembrie 2016, 21:15

Inteleg ca iesim din logica electorala si, ca de obicei, castigatirul ia totul. Dar, frate, hai sa nu o luam razna cu totul. "PSD a meritat să câștige pentru că a referit, măcar în program, această îngrijorare teribilă de a nu putea ieși din spirala sărăciei." PSD are grija de oameni de zeci de ani. Asa de bine ca suntem cu 40% saracie in tara. Fura, utilizeaza banul public in interes, utilizeaza ajutorele sociale ca pe o parghie electorala, blocheaza dezvoltarea unor judete intregi (daca nu ii iese si lui ceva), judete in care a avut in continuu administratia de 27 de ani.. Si nu vorbesc din carti, vorbesc din ce vad in Craiova si in judetul Dolj, unde chiar stiu despre ce vorbesc. Nici ailalti nu sunt lumini, dar sa ne minunam acum de cate grija are PSD de oameni, macar in program, e deja prea mult pentru mine. E un vomitativ prea puternic sa gandesc in termenii astia despre Olguta sau Manda, de exemplu, PSD-isti pe care ii cunosc bine.

Comentează