PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă

Aproape în toate sectoarele din Bucuresti PSD a strâns mai multe voturi decât USR și PNL luați împreună!

luni, 12 decembrie 2016, 10:15

Priviți Bucureștiul!

Rezultatele sunt un semn de exclamare care infirmă, a o mia oară, teoria că stânga e votată de publicul rural și neinformat.

Genul acesta de insultă e receptat ca un stigmat și mobilizează. Plus că ce înseamnă neinformat?

Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme.

În București, cu excepția sectoarelor 1 si 2, PSD a strâns mai mult decât PNL și USR la un loc! Și chiar în 1 și 2, diferența este minimă.

Azi noapte, France Presse punea aceeași placă a susținerii monolitice a PSD de către populația rurală, „într-o țară unde, în medie, un cetățean din patru e afectat de sărăcie”. Lucrurile sunt mai nuanțate:

  1. Votanții urbani au fost mai mulți, cel puțin după primele calcule.
  2. Cifra semnificativă a sărăciei în România nu este de 25%, ci de 40%, pentru că aceasta este proporția populației care trăiește în risc de sărăcie și excluziune socială. Omul care e în risc știe că e în risc și acela se simte sărac.

Sărăcia resimțită nu cea îndeplinită în prezent este problema. Pentru că ea este oricând posibilă!

Sau, cum spune undeva Howard Jacobson: „Îmi iei viața în momentul în care îmi iei mijloacele prin care trăiesc”. 

În toți anii când a fost la guvernare în aceste decenii, căci a fost!, câtă dinamică socială meritocratică și prosperitate a generat dreapta?

Atâta încât Ziarul Financiar scria deunăzi că „La 10 ani de la Uniunea Europeană, jumătate din România se încălzește la soba cu lemne”. 

Dreapta a meritat să piardă.

PSD a meritat să câștige pentru că a referit, măcar în program, această îngrijorare teribilă de a nu putea ieși din spirala sărăciei.

Pe parcursul investigației Vitalaire, zi după zi, ziarul descoperea, cu situații concrete, ceea ce statistica arăta foarte clar.

Firma targetase bătrânii bolnavi și sărmani, pe care-i dăduse în judecată. Mii de oameni.

Garanții acestor vârstnici sunt reprezentați de copiii sau chiar de nepoții lor. Iar ei sunt, deseori, la fel de nevoiași, de temători și de lipsiți de mijloace ca și părinții și bunicii lor!

Sărăcia se transmite, este social ereditară și orice partid și orice Guvern care vor ignora problema vor continua să reașeze scaunele pe puntea Titanicului.

Nu poți evolua cu 2 oameni din 5 tremurând de teama zilei de mâine.

Deși câștigator, PSD stă și el sub spectrul realității care l-a readus la putere. Fără oameni pricepuți, realmente pricepuți și dedicați serviciului public, în numeroase domenii, el însuși va eșua.

Bomba socială nu e musai să explodeze.

Uneori, ea se manifestă prin lehamite.

 

Sursă foto: Hotnews.ro

Comentarii (190)Adaugă comentariu

ionut  •  12 decembrie 2016, 12:08

Urbanul a votat mai mult decat ruralul :)Nu mai locuiesc in Romania de vreo 10 ani dar toata lumea stie ca in orase sunt mai multi 'tarani' decat la tara. Tu crezi ca aia adusi de Ceausescu in Bucuresti si in marile orase s au desteptat? Crezi ca aia nu se gandesc la pensiile lor? Ei vad 'dreapta' ca pe cei care o sa le taie pensiile. Brucan spunea ca o sa ne trebuiasca 20 de ani sa ne revenim, eu zic ca o sa treaca 100 si tot 'taranii' o sa fie majoritari.

Marius  •  12 decembrie 2016, 12:08

PSD, ALDE au castigat pentru ca "nu isi vand tara lui Soros" , au castigat pentru ca au televiziuni care spun "adevaruri" , au castigat pentru ca noi ca "mandrii romani" nu ne-am lecuit de boala numita comunism nici acum ( Brucan nu a avut dreptate, din pacate ). O sa trebuiasca sa moara parintii nostrii poate asa o sa iesim din spirala politica actuala, cu toate ca ma indoiesc si de asta. Imi pare rau domnule Tolontan , dar articolul dumneavoastra de azi este subiectiv. Normal ca saracia duce la dezinformare , dar fiecare sarac poate sa si gandeasca daca incearca , nu doar sa urmeze instinctul de turma inoculat de tembelizor. Cand la tembelizor unele "canale ( canale de ***) " arunca cu c***t , ar putea sa schimbe canalul sau macar sa se informeze daca e adevarat , asta ii sta la un click de telecomanda distanta, dar nu o face pentru ca iubim gunoiul. O tara trista si criminala, din care nu am plecat la timp, asta este Romania din pacate. Al doilea lucru e legat de cei care nu au votat, de ei nu am ce sa spun decat ca trec degeaba prin viata , nu ii intereseaza nimic, nu iau atitudine , le e tot una daca in jur altii mor daca ei sunt bine ( Eventual fac si un selphie cu mortul ca e la moda ) . Dar vorba cuiva: " maine dimineata incepe o noua zi". Insa tare mila imi e de voi cei care sunteti pe baricade cand vedeti ca toata mizeria scoasa la iveala nu trezeste decat o miscare din spranceana din partea spectatorilor din circul numit Romania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Loredana  •  12 decembrie 2016, 12:10

Votul de ieri mi-a reamintit ca nu este momentul sa ma intorc in tara. Problema noastra ca natiune este ca ne vedem interesul propriu, si nu cel comun. Bugetarii in cele mai multe cazuri vor vota mereu PSD vrajiti de mirajul salariilor marite, iar pensionarii, naivi fiind, aleg promisiunea unei pensii mai mari. Putini au capacitatea sa intealaga ca este nevoie de timp si sacrificiu pentru a putea ajunge pe o linie de plutire din punct de vedere economic si social. Sper din tot sufletul ca acest rezultat sa nu impiedice activitatea dvs. de a demasca toti ciocoii, fie ei vechi sau noi! #mergemdupasistem

Dragos  •  12 decembrie 2016, 12:12

@Cristina: ce treaba rea a facut guvernul Ciolos? Sau ce treaba buna nu a facut? Ca toti pesedistii dau in Guvern, dar nimeni nu zice ce s-a intamplat rau sub mandatul lui... Si da, esti asa cum te-ai autocaracterizat, cand votezi hoti dovediti :)

StefanCM  •  12 decembrie 2016, 12:15

@Dr. Dan Unu la mana detinerea unei diplome nu are nici o legatura cu mediul rural sau urban. Doi la mana, fluxul de populatie care se muta de la rural la urban este continuu, populatia rurala e tot mai mica in raport cu cea urbana. Vezi Institutul National de Statistici. Plus, daca ne uitam pe alegerile locale, care tin de localitati, deci daca e oras, voteaza doar orasenii, vedem ca tot PSD este numarul unu si in zona urbana. Nu inteleg de ce lumea continua sa sustina ca ruralul ridica PSDul, cand poti aduna matematic cifre, luand fiecare oras din tara in calcul, sa observi ca PSD este pe primul loc. Clujul este cel mai puternic bastion al dreptei, si oricat urasc separatismul si segregare, daca in 20 de ani o sa fie tot asa colorata tara, in mod cert o sa devin un sustinator al administrarii locale fara interferente de la centru. Cat despre dreapta, am fost intotdeauna sustinatorul dreptei, dar incep sa am impresia ca in politica intra in majoritate incapabilii si incompetentii, urmatoarea caracteristica importanta fiind lipsa carismei. Si ocazional, este lasat sa intre in politica cate un ratacit carismatic, care sa dea culoare. Incapabil+incompetent+ne-carismatic=the average Romanian politician. Indiferent de culoare. Si putem adauga si "corupt" in multe situatii. M-am saturat pana in gat sa fiu fortat sa votez la fiecare tura de alegeri cu cel mai putin ***, dar probabil apar stelute, asa ca reformulez, cu cel mai putin rau. Iesiti la vot! Votul dumneavoastra e important! Nu sunt sado maso sa fiu fortat sa votez intre un *** si o *** de fiecare data, care e mai frumos colorat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciupi  •  12 decembrie 2016, 12:17

pesedeii ar fi castigat si in cazul in care nu s-ar fi inscris pe liste!

serghei  •  12 decembrie 2016, 12:20

"Rezultatele sunt un semn de exclamare care infirmă, a o mia oară, teoria că stânga e votată de publicul rural și neinformat." @Tolo, teoria asta e intr-adevar gresita. Dar motivul pentru care e gresita nu e ca PSD-ul ar fi fost votat si de catre clasa superioara si de asta ar fi castigat in orase. Nici vorba. PSD-ul are acelasi grup mare de alegatori, din clasa muncitoare, multi dintre ei avand o mare parte din viata petrecuta in vremea de dinainte de '89 (poate multi chiar duc dorul unor conceptii inradacinate atunci), extraordinar de influientabili prin discursuri populiste si spirit nationalist de fatada. Problema e ca astia sunt multi si voteaza, iar PSD-ul stie asta. Iar ceilalti, generatia noua (poate), nu participa decat daca e vreun eveniment cu totul special care sa-i mobilizeze. Strict votul e o actiune mult prea putin spectaculoasa pentru a le trezi interesul si curiozitatea. Marsul si injuratorile, agitatia multimii, sunt in schimb generatoare de adrenalina, activitati mult mai putin plicticoase ca apasarea unei stampile pe un ziar. Asta e de fapt slabiciunea romanului speculata de pesedisti, lipsa de initiativa. Romanul nu face nimic din proprie initiativa, ca "asa e bine", sau "asa e moral" sau "normal". El trebuie permanent fie indrumat, fie fortat, fie "incarcat" emotional de vreun eveniment-soc. PSD-ul nu castiga venind cu programe pentru binele tarii. E ca si cum ai castiga un proces de omor nu pentru ca esti de fapt nevinovat, ci pentru ca ai descoperit un viciu de procedura in cazul acuzarii. E corect si legal, dar nu moral. PSD-ul castiga avand smecheria si deprinderea istorica deja de a specula minusurile clare ale sistemului de vot democratic. Sunt doua moduri de a castiga alegeri, 1) avand in vedere binele tarii (varianta infinit mai grea), si 2) speculand sistemul de vot si defectele istorice ale neamului romanesc. Ce speculeaza PSD-ul? Ideea absurda si foarte "la moda" a romanului ca daca niciun candidat nu e stralucit, e mai bine sa nu votez. Si cand tu nu votezi, o lasi pe tanti Florica de la etajul 3 sa conteze de doua ori mai mult. Iar PSD-ul nici nu se mai osteneste sa te bage pe tine in seama, directioneaza campania direct spre tanti Florica, stiind foart clar ca persoanele care vor fi ofensate de o asemenea campanie sunt si cele care vor avea o atitudine delasatoare atunci cand va fi cazul sa puna stampila pe hartie. Poti numi strategia PSD-ului cum vrei. Inteligenta, pragmatica, chiar logica. Toate adjectivele astea ar fi corecte. Dar mai sunt altele care sunt la fel de corecte. Smechereasca, perversa si imorala.

Andrei F  •  12 decembrie 2016, 12:20

@Alter ego ,, Ce aveti cu Guvernul Ciolos? ,,Pai uite ceva logic...competenta Guvernului Ciolos este data tocmai de Guvernul Ciolos!Ca doar nu lumea rea a schimbat atit de multi ministrii care desigur ca tie toti ti-au placut!Despre hotii...sti?Testul asta trebuie trecut peste 6 ani...6 ani reprezinta ,,maturitatea,,dosarelor in timpurile noastre.Asa ca nu te grabi in a face aprecieri...

Narcis  •  12 decembrie 2016, 12:22

E interesant de urmarit care va fi noul premier propus de PSD si iar interesant este daca se vor continua anchetele si urmarile pentru Ponta, Hrebenciuc si toata liota pesedista. M-as bucura sa vad ca exista continuitate si ca cei care au gresit, indiferent de culoarea politica vor ajunge sa plateasca pentru faptele lor..dar cred ca vor disparea multe dosare si vor aparea nume noi din cealalta tabara, gen Videanu, Cocos, Blaga,etc. In aceste conditii, baza ramane tot integritatea jurnalistilor care vor trebui sa-si faca treaba fara a fi influentati si anchete, precum cele prezentate aici, sa continue sa existe chiar daca ajung pana la presedinte!

alex  •  12 decembrie 2016, 12:24

cu atat mai mult vom avea nevoie de jurnalism de investigatie de acum inainte.

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 12:26

Constat surprins din nou ,placut ca de obicei realismul parerilor domnului Tolontan. Nu sunt simpatizant al niciunui partid politic . Am votat ,binenteles cu acel partid pe care l-am crezut mai folositor pentru *noi*. Asa cum e ,PSD are niste merite cu care se poate lauda.In 2003 ,Romania a intrat in Nato.Presedine era atunci Iliescu ,prim-ministru A. Nastase. Era guvernare PSD. In 2007 ,Romania a intrat in UE. Presedintele de atunci a vrut sa dea jos guvernul tehnocratului Tariceanu cu o inconstienta totala. PNL ,minoritar atunci a fost sustinut la guvernare de catre PSD. Sub Tariceanu s-au marit considerabil salariile si dublat pensiile! Romania a fost in acea perioada peste Israel,Portugalia,Grecia in ce priveste PIB-ul total. Romania a avut cea mai mare crestere economica din Estul Europei. Guvernul Ponta a redus pretul painii! In ciuda protestelor opozitiei de atunci! In contrapartida ,Guvernul Boc a avut cea mai mare descretere economica din acelasi Est al Europei. S-au inchis scoli ,spitale ,s-au micsorat salariile cu 25%,s-au impozitat mai sever pensiile ,a crescut TVA-ul. Mie personal imi place de Ciolos ,dar pe de-a intregul actualul PNL e cum e! Asta e parerea mea ,iar motivele sunt puternice. Unele chiar istorice! Sa dea D*zeu sa avem o viata mai buna !

cj66  •  12 decembrie 2016, 12:26

Rezultatul era previzibil. Pentru ca saracii si incultii voteaza intotdeauna cu demagogii. Din pacate, este pentru prima data cand nu acuz votacii traditionali. Eu am votat intotdeauna cu PNL. Acum nu am mai putut s-o fac. Partidul condus de pupaza din frunte a avut o prestatie absolut lamentabila daca nu penibila. Ca alternativa in partea dreapta a politicii era basescu, micul napoleon di Carpati care a nenorocit tara asta. Si USR care nu stim exact ce este si ce vrea. E paxat ca suntem blestemati sa votam doar ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mircea  •  12 decembrie 2016, 12:31

Pentru *** care posteaza aiurea: nu e mare diferenta intre felul cum se fac alegerile in ziua de azi si cele facute inainte de 1947. Intrebati-va parintii, bunicii sau parintii cum erau alegerile!!!! Uitati-va la alegerile din "Titanic Vals" si spuneti ce diferenta e? Un singura: mai exista ONOARE la politicianul roman. Azi acest cuvant a disparut din dex-ul politicienilor. De ce? Toti provin din NOMENCLATURA COMUNISTA. Ca si atunci, si acum acestia nu au ONOARE. La propaganda se pricep cel mai bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  12 decembrie 2016, 12:31

Si inca o chestie. Poate ca dreapta ar trebui sa renunte la turma de partide de doi lei, se despart si fuzioneaza si isi schimba numele de parca e un fel de loz in plic, sau barbut, dam cu zarul si vedem ce iasa. Si sa isi concentreze oamenii intr-un singur partid, si sa invete sa conlucreze. Nu la fiecare alegere apare un partid nou, dintr-o data se umfla orezul in ei si nu mai pot trai unii cu altii, sau apar altii noi pe care cei vechi nu ii pot primi langa ei. Daca ai 10 partide si 100 de oameni de calitate impartiti in ele nu poti avea rezultatele unui partid care ii scoate pe toti cei 100 de oameni pe front. E principiul laserului, dreapta in tara asta parca s-a hotarat sa faca viata usoara stangii, pur si simplu ignora cele mai banale reguli de bun simt. Si dupa ce fac pasul asta, DUPA, *** ca m-am saturat si de ei, apoi sa isi faca un plan coerent si consecvent, raportat la doctrina si la necesitatile tarii si ale omului. Nu scoatem iar zarurile si la fiecare alegeri tragem un barbut pe cinste ca sa putem alege ideile pe care le sustinem. Si apoi sa puna tunurile pe ei, politica in mileniul asta nu se face cu trandafiri sau cu saci de gheata, se face cu pasiune, pasiune vecina cu nebunia. Nu inventezi tu roata, te uiti in restul tarilor cum se face politica daca esti prea subtire la minte ca sa te descurci singur, si furi meserie. Nie nie nie, bla bla bla, sunt doamna Gorghiu, nie nie nie, bla bla bla. Sau vine una care abia vorbeste romaneste, sa imi fie cu iertare, poti sa fii numarul unu ca integritate, dar in tara mea cred ca e de bun simt sa imi vorbesti limba corect daca vrei voturi de la toata lumea. Samd, nu umplu pagina.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

carmen i  •  12 decembrie 2016, 12:31

PSD-ul castiga mereu (cand zic PSD ma refer si la variantele mai vechi preum PSDR si FSN) deoarece orice alernativa se dovedeste la fel de rea si de corupta. CDR a deazamagit, Basescu a facut dor jocuri politice in folos personal, PNL a facut compromisuri nesimtite cu PSD-ul, iar Ciolos nu a facut decat sa conserve coruptia deja existenta. USR este abia la inceput si deocamdata s-a dovetit putin convingator. In schimb PSD-ul are electoratul sau dedicat, pentru care sunt pompate mariri de salari, ajutoare sociale si alte facilitati. Cel mai grav, in opinia mea, a dezamagit Ciolos. Lumea avea asteptari mari de la el, insa pracitc nu a luat nici o masura concreta impotriva coruptiei PSDiste.

Ion  •  12 decembrie 2016, 12:38

Am votat PSD pentru ca asa mi-a spus Presedintele meu!Nu ne-a rugat el sa nu dam toata puterea intr-o singura mina?Eu ma mir ca sunt atitia care nu sunt buni romani si nu-si asculta Presedintele!

serghei  •  12 decembrie 2016, 12:40

@Narcis, baza e tot in presa. Adevarat. Dar presa doar informeaza. Doar atrage atentia. Nu e de fapt o putere in stat, nici legislativa, nici judecatoreasca. Misiunea politicului nu va fi sa inchida gura presei, ci sa intimideze organele judecatoresti, respectiv sa umble la cadrul legal prin coruptia din Camera Deputatilor si Senat. Degeaba vine Tolontan si iti povesteste despre aventurile de la Malaxa, daca Secureanu face 2 ani, scrie 3 carti despre chirurgie (cica) si iese alb ca zapada cu cine stie cati bani ascunsi prin conturi bancare stiute doar de el sau de ai lui. Bine nu chiar degeaba, dar impactul nu mai e la fel fara o continuare pe masura din partea statului. Tolontan si GSP pune doar bazele. Mai departe ei sunt cu mainile legate. Nu pot face mare lucru.

carmen i  •  12 decembrie 2016, 12:44

Guvernarea Ciolosista a demonstrat numai nepasare la adresa cetateanului de rand. Iata un exemplu din propria mea experienta: Am depus 3 petitii la Ministerul Sanatatii, in care reclamam fapte grave de coruptie la nivelul unui spital bucurestean. Ministrul Voiculescu nu a avut chef sa raspunda. Am depus imediat alte trei petiti la guvern, in care ma plangeam de nepasarea ministrului Voiculescu. Nici Ciolos nu a raspuns. Prin urmare, degeaba iesi in public si trambitezi ca faci linie verde anicoruptie, cand tu nici macar nu raspunzi la o petitie obinsuita. Cam asa a fost toata guvernarea Ciolosista: s-a vorbit mult, dar nu s-a facut nimic.

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 12:49

Lui * mircea*.Ia zi cum erau alegerile *inainte de 1947*? Eu le-am trait pe cele de dupa. Democratia Romaniei se manifesta in primul rand ca ne * lasa* sa votam cu cine vrem si *ne* lasa sa vorbim cum vrem. Habar n-ai ce sustii sau intrebi ,intreaba-ti tu *bunicii*!

Mihaela Ciobanu  •  12 decembrie 2016, 12:50

Nu sunt intru totul de acord cu tine, in sensul ca dreapta merita sa piarda, da, dar psd-ul nu merita sa castige pt ca nu are nici-o solutie la saracie. Va adanci saracia. Au iesit la vot cei de 45-60 de ani care erau in pericol de a-si pierde privilegiul unui loc caldut la stat, tehnocratii au adus aceasta spaima a reformei si a pierderii privilegiilor (ceea ce este de inteles omeneste). Dar nici-odata “distrugere distructiva”, pe care o reprezenta promisiunea Ciolos, nu se face cu consensul majoritatii. Eu cred ca au meritat sa piarda toti cei care reprezinta populatia activa, adaptata revolutiei digitale si care au stat acasa in loc sa voteze. Mi se pare populist sa spui ca PDS a meritat sa castige: a meritat in aceeasi masura in care castiga Orba, castiga Trump etc.

cpt.ahab  •  12 decembrie 2016, 12:51

Am tot respectul fata de generatiile mai vechi. Am votat cu Marian Munteanu, nu sunt pesedist, sunt liberal prin profesie si spirit, dar si nationalist. Din pacate, tanara generatie care se pretinde mai evoluata si mai democrata, nu pricepe ca principiul de baza al democratiei il reprezinta respectul fata de opinia altuia. Am intalnit foarte multi "antipesedisti" gata sa te insulte la orice discutie in contradictoriu, in lipsa de argumente. Asta inseamna intoleranta, incultura, superficialitate, tupeu. Guvernarea Boc a savarsit pacatul capital de a taia salarii, pensii, alte indemnizatii si de a introduce impozitul minim pentru firme, pretinzand ca salveaza economia, in fond, asigurand bani pentru infruptarea clientelei proprii. Acest lucru nu a facut decat sa solidarizeze la maximum categoriile afectate atunci in jurul unui partid care a promis si a demonstrat ca nu face aceste lucruri. Simplu. In rest, sa fim seriosi. Nu avem stanga si dreapta. Astea-s povesti. Avem extrem de putini patrioti printre cei cu functii, in schimb. Si e lucru cert.

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 12:54

Veci pururi nu se va schimba nimic esential in Romania. Dupa cum vad si harta, romanii si ungurii ardeleni se vor razboi mereu. Miticii isi vor vedea de furtisaguri ,de acapararea puterii ,ma si mir cum de mai este Johannis Presedinte. Pe de alta parte ,aceeasi regateni ne vor *acuza* pe toti romanii ardeleni ca suntem unguri. Oare cum ar fi fost la noi ,daca lui Basescu ii reusea planul diabolic de a da jos guvernul Tariceanu si Romania nu intra in UE? Primul punct era stabilitatea politica. Posibil ca Romania nu ar fi fost nici acum in UE! Si granita UE era una cu granita Ungaria-Romania ! Diabolic!

Florin  •  12 decembrie 2016, 12:55

Oare ce ar mai fi de spus, in conditiile în care la alegerile locale au fost votati primari condamnati sau aflati in stare de arest? Sau in conditiile in care liderul PSD e condamnat definistiv si mai are un dosar pe rol? E de spus ca romanul e obsinuit cu mica coruptie, ii place si lui sa mai fure , sa mai dea o spaga, prin urmare e de acelasi soi cu cei pe care ii aleg. Dar, vad ca nimeni nu a sesizat o alta problema, acea a legii care a reglementat procesul de votare: multi nu au putut vota pentru ca se aflau in alte orase, or, pentru a vota trebuia sa te afli in judetul de domiciliu cel mult; multi studenit au ramas in localitatile unde studiaza si nu au votat; diasopra nu a putut vota de asemenea;cati din diaspora au acte conforme cu legea de acolo? Daca facem un calcul, cred ca cel putin 500.000 de oameni au fost ingraditi sa isi exercite dreptul la vot.

Mihaela Ciobanu  •  12 decembrie 2016, 12:56

corectie, ..." distrugerea creatoare " am vrut sa spun

Mihai  •  12 decembrie 2016, 13:03

Tolo, daca vrei sa fii corect scrie te rog despre milioanele fara drept la vot la parlamentare si locale: Ilegalii din marile orase si din diaspora. Cei fara acte de domiciliu ce pot vota doar la presedentie! Restul e manipulare ieftina. Un sistem politic croit pt a favoriza 2 mari blocuri politice ce alterneaza la guvernare. Tinerii frumosi si liberi nu au absentat. Ei nu au putut vota: - marea lor majoritate stau in chirie la negru fara acte de resedinta si in Ro dar si afara. - unii sunt detasati temporar in alte localiati. -altii in concediu. De ce nu avem vot national prin corespondenta sau vot anticipat? De ce scriem ieftine clisee? Hai sa #mergemdupasistem Ala electoral? Sau asta nu mai convine?

me  •  12 decembrie 2016, 13:03

Daca ceea ce scrie Lucian este adevarat 'USR a luat locul 2 la diferenta de 30 de voturi fata de PSD (170) iar fata de PNL are dublul voturilor' asta ar insemna ca, in sectia lui, PSD are 170, USR 140 si PNL 70, iar USR + PNL ar bate PSD. Este evident ca sunt inca multe hibe in securizarea sistemului de vot, adevarul scrie 'Coadă imensă la BEJ Caraş-Severin. Preşedinţii secţiilor de votarea ameninţă că vor lăsa sacii cu voturi în parcare şi vor pleca acasă'. Sunt hibe de care penalii cu experinta au profitat din plin. Nu au scupule, daca se poate de ce sa nu profite, mai ales ca acum DNA s-a pus pe ei si libertatea lor e pusa in pericol.

Dragos  •  12 decembrie 2016, 13:13

@carmen i: cand ai depus petitiile de care vorbesti?

haideusicfr  •  12 decembrie 2016, 13:14

me: stii ce se intampla intr-o sectie de votare? Intamplator am aflat ,dar e cumplit.Sa nu fii in locul lor.

JE  •  12 decembrie 2016, 13:33

Doamne ce va doare, tulai doamne ce va doare, ha ha ha , dar chiar va doare in interesele nepotnice, a pilelor si incompetentelor, durerea de a fi alungati de la nimicniciile voastre de zi cu zi........ daca incompetenta si ipocrizia voastra ar durea .....uf mama ce urlete ar putea fi auzite........ dar asa stati la birourile voastre de taietori de frunza la caini si deveniti postaci..... un ban in plus nu strica.....ai vostri n-aveau nici o idee in afara de " ala-i prost" ! Si turma urla insufletita aceasi *** fara sa rationeze o secunda. Toti cei care postati aveti ceva de pierdut , voi insiva sau familia voastra.... dar nu ceva legal, ci micile smenuri, gainariile specifice mahalalelor.....tot debitati sfraze sfornaitoare, ditirambe alambicate ce nu exprima nimic si pe care nici macar voi nu le pricepeti...... si nici macar nu stiti sa va analizati si sa vedeti unde gresiti....... toti in afara de voi sunt ***... oare ? Si ca sa nu va-ndobitociti de-a binelea ....iata un program....Acesta este programul economic al PSD: – TVA zero la vânzarea de locuințe, 9% pentru publicitate și TVA de 18% din 2018; – scăderea contribuţiilor sociale; – salariu minim de 1.400 de lei din ianuarie 2017, 1.510 din 2018, 1.625 de lei din 2019, 1.750 din 2020; – salariul mediu brut ar ajunge la 3.100 de lei în 2017 și 3.950 în 2020; – eliminarea CASS pentru pensionari din 2017; – punctul de pensie ar ajunge la 1.000 de lei, iar în 2020 ar ajunge la 1.400 de lei; – pensiile mai mici sau egale cu 2.000 de lei vor fi de asemenea scutite de impozit pe venit, iar pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei să fie scăzut la 10%; – pentru salariul mai mic sau egal cu 2.000 de lei pentru medici și IT-iști ar urma să fie eliminat impozitul pe venit de 16%; – vor fi scutite de impozit pe venit din 2018 cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiștii, scriitorii, jurnaliștii, notarii, contabilii cu venituri până în 24.000 de lei anual. Cei cu venituri mai mari vor plăti impozit de 10%; – pentru transferul de proprietăți cu valoare mai mică de 450.000 de lei impozitul ar urma să fie eliminat, iar pentru proprietăți mai scumpe de 450.000 de lei ar urma să fie de 3% de la 1 ianuarie 2017; – revenirea la sistemul de calcul al accizelor la cursul leu-euro de la 1 octombrie; – crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar trebui să strângă participaţiunile pe care statul le mai deţine în circa 200 de companii profitabile, gen Petrom, Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

je  •  12 decembrie 2016, 13:36

Tolo ....EXCEPTIONAL COMENTARIU .

Ion  •  12 decembrie 2016, 13:38

@haideusicfr Pentru ca tot aberezi cu romanii ardeleni...Iti povestesc o realitate traita!O calatorie cu un tren Constanta -Arad...O doamna in etate din Arad cam la toate garile pe unde trecea trenul ofta si spunea ,,Ce gari urite!,,...Nu am mai rabdat si intr-un final am spus ca nu toti avem noroc sa ne fie Falca primar...Desigur m-a facut de-al lui Dragnea!Cu calm i-am spus ca gara,autostrada,aeroportul,fondurile europene....toate astea nu sunt o divizie din primaria lui Falca ,ca astea apartin de ministere,alea de guvern,guvern care este al unei tari deci si al Teleormanului...Nu...Falca e Mesia pe Pamant!I-am zis ca bancile in parc nu e musai sa fie de 5000 de euro,ca pot fi de 1000 la Arad dar cu diferenta se putea pune de 500 prin,,saracia ,,pe unde trecea trenul...dar totusi sa se faca la Arad cu 1000 ca sa ramana mai cu mot!Am afirmat ca acolo unde se investeste mai ales in infrastructura vin si investitiile si daca in ,,saracia,,pe unde trecea trenul nu se va face nimic va fi si mai saracie...Nu,toate lucrurile bune erau pentru ca Falca era gospodar.Am povestit cum printr-o zona pe unde trece trenul un drum nu poate fi modernizat-deci ce autostrada!-pentru ca se spune ca animalele salbatice sunt impiedicate sa bea apa...si din cauza drumului care este deschis cu intermitente nu vine nici un investitor in zona...Din vorba in vorba ...aflu ca doamna avea pamanturi in Salaj!,,Cum ati ajuns la Arad ?...A,pai la Salaj e saracie!...Cum sa nu fie daca nu tu autostrada,nu tu aeroport,probabil nu tu gara noua?...Am continuat spunindui ca Salajul sau Aradul ar trebui privite ambele ca doi copii...Nu se poate ca unuia sa-i dai cam de toate si apoi sa te miri ca de ce celalalt traieste in saracie,,...Deci domnule roman ardelean,afla ca nu esti mai cu mot decit noi ,,miticii,, ai avut norocul ca zona ta sa fie mai aproape de Europa care conteaza,ai avut ministrii care au vazut numai zona lor-Boc,Falca,Igas...Si afla domnule roman ardelean ca in zona de unde sunt sunt afise cu angajari in Timisoara,Arad si Cluj!Fabrici de cabluri auto,abatoare...In curind se poate sa fi si minoritar in Ardealul tau!Probabil ca nici asta nu-ti convine!Dar...nu ai fost si tu prin Canada?Ar trebui sa fi mai conciliat cu conationalii tai ,chiar si ,,mitici,,...Daca ,,miticii,,fura ce au facut Blaga,Apostu?

m_d  •  12 decembrie 2016, 13:40

E anul invers peste tot. Brexit, Trump, Bulgaria, Turcia. Era oarecum in logica lucrurilor. 4 mil. de membrii de partid comunist nu s-au putut evapora. Saracia e reala si sunt de acord. Dar oamenii asta, care sunt parintii nostri de cele mai multe ori, ajunsi la o varsta la care nu se mai poate face nimic pentru ei, sunt inradacinati pe stanga. Chiar daca nu ar fi fost saraci, ar fi votat la fel, din pacate. Mai ales ca acum chiar aveau un partid care nu e uzat sau mizer, dar caruia nu i se refuza orice sansa! Ma refer la USR. Sigur ca nu sunt atat de naiv sa cred ca nu se vor murdarii si ei, ca asta e politica, dar ar fi fost bine pentru Romania sa incercam si altceva. Pacat... Insa acum, nu avem decat sa acceptam regulile democratice. Inca cel putin 4 ani pierduti de RO.

Dragos  •  12 decembrie 2016, 13:44

@JE: de sunat, suna bine. Pe hartie, doar. De unde vor fi bani pentru cresterile salariale anuntate? Cum vor fi sustinute acestea, avand in vedere scaderile de taxe pe care le-ai mentionat? Care sunt planurile de dezvoltare economica la nivel national pe care le-a propus PSD-ul? Ca tot nu reusesc sa inteleg...

Cristian  •  12 decembrie 2016, 13:45

De ce nu vb.de intenția imediată a penalilor psd și alde de a pune botniță justiției și mai ales procurorilor, Tolontane? Iese infractorul de drept comun Dan Voiculescu și vă închide robinetul l?

ManX  •  12 decembrie 2016, 13:53

Miiiii de scuze...... Am pus un smily gresit :( Je suis Charlie,je suis Nice,je suis Roumanie :(

ManX  •  12 decembrie 2016, 13:54

Stergeti va rog primul meu mesaj cu smily positiv .Multumesc pentru întelegere..

Serbu  •  12 decembrie 2016, 13:56

Au esti cei care fura ..... trebuie inpuscatii in cap tot parlamentul si guvernul. Astia fura mult tot comunisti la putere. Nu suntem uniti stam si ne uitam cum îsi bate joc de noi. Sa ne unim sa dam jos toate *** astea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geta  •  12 decembrie 2016, 13:58

@Cristian • 12 decembrie 2016, 13:45 Uite unul care moare de grija procurorilor!Unde erai stimabile cind Iacobescu a fost scos din magistratura?Sau atunci a fost bine?Iacobescu nu era tot procuror?Daca as fi cineva mare in Romania as numii scolile,strazile ,orasele dupa numele lui!

Valentin  •  12 decembrie 2016, 14:07

PSD si serviciul public... Cati dintre cei saraci sunt saraci pentru ca stau cu mana intinsa? Ceva despre saracia duhului? Cand te fura de 10 ori si tu ii dai a 11-a sansa, nu-i firesc sa ramai sarac? Suntem saraci pentru ca ne informam de la televizor 3-5 ore pe zi. Hai, ne vedem in strada intr-o luna sau 10, cand PSD ne va sfida iar cu serviciul sau public marca inregistrata.

mihaix  •  12 decembrie 2016, 14:25

"Alinuta si a dat demisia dar aceasta nu a fost acceptata". Cum vine asta oare? Demisia este un act unilateral de vointa, eu asa stiam, altminteri este o inselaciune, o demagogie ieftina. Cat respect aveti pentru alegator! Si va mai mirati de ce aveti un asemenea scor rusinos.

basilicus  •  12 decembrie 2016, 14:26

Din comentarii inteleg ca saracii, incultii, pensionarii, bugetarii, prostii voteaza cu psd! Dar apar 2 intrebari? 1. De ce nu a castiga PSD mereu, ca doar alegatorii lor au fost mereu multi? 2. Cu cine voteaza bogatii, cultii, muncitorii, privatii. intreprinzatorii? Sau, de ce nu voteaza? Ce i-a oprit sa faca 55% si astfel sa infranga PSDul?

Valentin  •  12 decembrie 2016, 14:30

Am avut o guvernare de stat european 1 an de zile. Acum revenim la statul balcanic. Probabil ca asa e firesc: 9% ne simtim europeni, 45% 'români'.

ManX  •  12 decembrie 2016, 14:32

România seamana cu un creier cu trei neuroni.

carmen i  •  12 decembrie 2016, 14:34

@Dragos, iata cateva exemple de petitii trimise la Ministerul Sanatatii: nr. 37219/02.06.2016, nr. 37559/03.06.2016, nr. 38481/08.06.2016. Ministrul Voiculescu a refuzat sa raspunda in termen legal si sa cerceteze aspectele reclamate. Am depus apoi la guvern (in iulie) petitii prin care reclamam nepasarea ministrului si ceream sa fie sanctionat: nr. 1976/19.07.2016, nr. 1983/21.07.2016 si nr. 2011/27.07.2016. Bineinteles ca Ciolos a refuzat sa raspunda in termen legal si nu a luat nici o masura impotriva lui Voiculescu. Pai ce face Ciolos, critica PSD-ul, dar procedeaza excat la fel ca el? si apoi se mira cand vede cum voteaza lumea?

Andrei  •  12 decembrie 2016, 14:40

Sunt una dintre persoanele care nu a votat, pentru ca timpul nu mi-ar fi permis sa parcurg 200km pana la cel mai apropiat loc de votare; daca as fi putut vota, as fi votat cu PSD. Pentru ca, de departe, mi se pare singurul partid capabil in momentul de fata sa gestioneze guvernarea. Cu riscul de a fi catalogat in toate felurile de exact acei oameni care se autoproclama promotorii libertatii de exprimare, al liberalismului si al incluziunii, as vrea sa adaug urmatoarele concluzii proprii, in urma campaniei si rezultatului alegerilor, si motivul pentru care m-a determinat sa sper, chiar daca nu am votat, intr-o majoritate cat mai larga a PSD-ului: - PSD a fost singurul partid care a promovat un program. bun sau prost; - alternativa a reprezentat o insiruire de "principii" intitulata pompos Romania100, la care doua partide dau "like" si folosesc imaginea unui om (sau doi, daca il numaram si pe presedinte), ascunzand in spatele lui, multi dintre oamenii unui regim portocaliu reciclat intr-un mod penibil. - cu toate ca nu cred ca a fost un vot negativ, cred ca o parte din votanti (in special cei din urban) care au ales PSD, au facut-o impotriva unui sentiment de aroganta. Aroganta care s-a simtit in modul in care s-a musamalizat lunga lista de gafe a unui guvern, care mare parte a ramas in picioare intrucat nu mai era cand sa se faca inlocuiri. Punctul culminant, pe care nu l-am sesizat citind tot spectrul presei, consider ca a fost episodul "mocirla". Este un moment inacceptabil din partea cuiva care are pretentia sa conduca un guvern in UE. Iar modul in care a ales sa gestioneze acea afirmatie, seara la emisiunea lui Gadea, este concludent pentru modul in care a fost gestionata tara in ultimele 13 luni. Sunt convins ca daca ar fi ales sa-si puna cenusa in cap, si sa-si asume gafa, chiar victimizandu-se, ar fi salvat cateva procente bune. - USR reprezinta votul "anti-sistem" construit din oameni inteligenti, scoliti, avand cariere profesionale de succes, dar care nu au insa scoala "administratiei publice". Si cateodata, in termeni financiari stricti, incompetenta poate costa mai mult decat furtul. Incompetenta mascata ingenios pe facebook, si in alte campanii aidoma. Mi se pare ca acest succes trebuie atribuit lui Dragnea. A muncit, si a confirmat. In ciuda cazierului si a etichetei de penal obtinuta in urma unui dosar legat de Referendumul la care multi din cei 7,4 milioane care au votat impotriva lui Basescu. PS. Si da, in 2012 am stat la coada la Ambasada, nu am ajuns sa votez, dar as fi votat cu Ponta intrucat nu puteam sa accept un presedinte o persoana care nu este capabila sa aiba o retorica de orice fel in campanie. Multi au interpretat asta ca fiind "tace si face", insa astazi, conform sondajelor, multi au realizat ca tacerea nu reprezinta altceva decat un gol imens si o atmosfera fina de aroganta.

Boris  •  12 decembrie 2016, 14:41

Din pacate intr-o tara in care PSD a câștigat mereu, din 92 pana in 2016, ca nu au facut guvern este altceva, nu se va întâmpla nimic bun! Au fost dați jos anul trecut, ca sa vina acum pe cai albi si curați ca lacrima! Imi doresc sa devin asistat, pt ca asta se dorește si promit ca ii voi vota mereu! Iar dreapta, nu exista, cu o frustrata care spune sa așteptam finalul, cu USR care nu are un program, vom ajunge sa plătim șpagă sa respiram, ca sa zâmbim!

Dragos  •  12 decembrie 2016, 14:46

@carmen i: ma intreb de ce oi fi trimis trei petitii in 7-8 zile...

Cosmin  •  12 decembrie 2016, 14:50

Iar psd-ul e solutia saracilor asa cum apa sfintita e solutia celor bolnavi de cancer.

Nonverba  •  12 decembrie 2016, 14:54

Intr-adevar, reforma sistemica promisa de guvernul tehnocrat a avut foarte putine rezultate vizibile. Ca s-o spunem pe aia dreapta, cel mai mare beneficiu a fost asigurarea libertatii presei, care a putut, iata, sa desfasoare anchete de proportie anticoruptie si sa le aduca in fata publicului. De maine-poimaine, nu se stie daca aceasta libertate va mai exista. Pe de alta parte, e corect ca PNL merita sa piarda, propagandistic vorbind a fost catastrofic. Orice *** de firma isi permitea sa angajeze un PR eficient, PNL n-a fost in stare. Daca un partid nu are competenta nici macar sa sustina o campanie electorala, cum sa fie competent sa conduca o tara. Vax.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

multidarprosti  •  12 decembrie 2016, 15:11

@Arsenie Ai trait 28 de ani dar i-ai trait degeaba. Nu a dat jos nimeni guvernul ponta, ei s-au dat jos singuri ca sa pacaleasca inca o data fraierii la alegeri. Vezi ca pe ponta iar l-a luat gura pe dinainte, pe 2 decembrie, chiar la iubitul tau post antena 3. Ar trebui sa iei termenul de "mamaligar" ca pe un compliment, eu te-as fi numit mult mai rau. https://www.antena3.ro/politica/victor-ponta-declaratie-exploziva-planul-secret-demarat-odata-cu-demisia-sa-a-ajuns-zilele-acestea-388813.html

Comentează