Întîlnire Secureanu – Armeanu, omul lui Firea, înainte de investigație. Directorul PSD din Primărie: ”Nu i-am cerut nimic!”

Cifre oficiale: "Malaxa" a plătit 52 de milioane de euro în 2009-2016! Gabi Firea l-a adus director în Primărie pe doctorul Armeanu, membru PSD, șef abuziv la Spitalul Ilfov și coleg cu Secureanu de absențe cu anii la ”Titu Maiorescu”!

miercuri, 14 decembrie 2016, 6:41

UPDATE: GABRIELA FIREA SE GÎNDEȘTE SĂ NE DEA ÎN JUDECATĂ. Reacția Primarului General: ”In legatura cu articolul din gsp.ro, declar urmatoarele: Sunt dezamagita ca cetatean si fost jurnalist, de modul in care poti aduce prejudicii de imagine unei persoane, fara sa o acuzi de nimic concret – pentru ca nici nu imi este imputabil nimic -, dar totusi sa ii amesteci numele in tot felul de presupuse scheme ilegale sau la limita legii. Nu am nici cea mai vaga legatura cu acestea, dar am un mare pacat: am o pozitie de mare responsabilitate si vizibilitate, prin votul bucurestenilor, iar numele meu este oricum notoriu, motive suficiente pentru a creste tirajul unui ziar sau numarul de accesari pe online, prin simpla invocare a numelui meu, chiar daca acest lucru se face fara probe si la a saptea relatare. Daca aceasta campanie de vadita incercare de defaimare a mea nu va inceta, imi rezerv dreptul de a ma apara in justitie. Gabriela Firea, Primar General al Capitalei”

RĂSPUNSUL ZIARULUI: Investigația va continua și vom publica toate numele și faptele relevante, vorba unui ziar mult mai cunoscut, ”fără teamă și fără favoruri”.

„Sunt cel mai bun fotograf dintre manageri şi cel mai bun manager dintre fotografi!” Eduard Armeanu, managerul Spitalului Ilfov, revista VIP iunie 2016
Eduard Armeanu, managerul Spitalului Județean Ilfov. Sursa foto: ziuaveche.ro

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Scandalul meu se va întoarce împotriva Gabrielei Firea”, spune Florin Secureanu amicilor săi.

Este luni, 28 noiembrie 2016, cînd primul articol vede lumina tiparului.

Din acest moment, managerul de la „Malaxa” își anunță fiecare apropiat cu care ia legătura: ”Am o înregistrare clară a întîlnirii cu Eduard Armeanu, care a spus că a venit în numele primarului Firea. <Eu o reprezint pe Doamna>, așa mi-a zis Armeanu”.

De-a lungul timpului, șeful de spital rostește numele mai multor politicieni, din diverse partide, dar acum insistă pe cel al Gabrielei Firea.

Poate fi încă o laudă a unui megaloman. Că dă, că are, că știe.

Oamenii care îl cunosc insistă însă: ”Are înregistrări!”.

”Secureanu a anticipat că PSD va cîștiga alegerile și caută sprijin, amenințînd că altfel va face dezvăluiri despre ce i-a cerut Armeanu”, explică unul dintre cunoscuții celui care acum este în arest pe 29 de zile și se pregătește să facă apel.

Cine este Eduard Armeanu?

”Discuția cu fraierul de director Armeanu de la Primărie este limpede! Am înregistrarea în care se aude și se înțelege clar, fără ocolișuri, ce mi-a cerut Armeanu în numele Gabrielei Firea” Florin Secureanu către un amic

Studenții de la ”Titu Maiorescu”: ”Secureanu și Armeanu nu vin deloc la ore!”

În 12 martie 2015, 11 studenți și cadre didactice de la ”Titu Maiorescu” fac o plîngere către decanat.

Ei reclamă că nu i-au văzut la curs pe profesorul lor Florin Secureanu și pe alți doi profesori.

Unul dintre dascălii inexistenți ai viitorilor medici și asistenți este chiar Eduard Armeanu!

Armeanu și Secureanu predau pe hîrtie la cea mai mare facultate privată de medicină din România.

Secureanu ajunge conferențiar în mai 2012.

În ”Lista de lucrări a candidatului Secureanu Florin-Adrian”, primele cărți scrise de el și care-l recomandă drept conferențiar în medicină sînt, în această ordine:

Lista se încheie cu

”Dermatoglife” este termenul medical pentru mult mai cunoscutele amprente.

Ce profeție!

Cunoaște-i pe cei care l-au făcut conferențiar pe Secureanu!

Comisia care-i acordă titlul academic de conferențiar lui Florin Secureanu merită și ea numită, ca să rămînă.

Preşedinte: prof. univ. dr. Dan Ungureanu – Universitatea Titu Maiorescu.

Membri: prof. univ. dr. Mihai Isvoranu – UMF Carol Davila, prof. univ. dr. Tatiana Vassu – Universitatea Bucureşti, prof. univ. dr. Ileana Stoica Universitatea Bucureşti, conf. univ. dr. Vasilică Cristescu – Universitatea Titu Maiorescu.

Unul dintre membrii comisiei, prof. dr. Mihai Isvoranu, scrisese împreună cu Florin Secureanu lucrarea ”Dermatoglifele – expresia caracterului”.

Vorba unei surse care s-a aplecat asupra poveștii: ”O devenire academică în medicină bazată pe reîncarnare și pe ezoterism!”.

Odată devenit conferențiar cu această operă în spate, Secureanu nu se duce la cursuri cu anii.

Iar partenerul său de absențe este Eduard Armeanu, manager la Spitalul Ilfov.

Robi Urs: ”Au fost probleme, dar s-au rezolvat”

Robi Urs confirmă că ”au fost probleme cu absențele nu doar la Secureanu, ci și la Armeanu, într-adevăr, dar s-au rezolvat”.

”Iar acum, domnul asistent universitar Armeanu și-a luat concediu fără plată de la Universitate pentru că a ajuns director la ASSMB”, susține șeful Universității.

Adus de Gabriela Firea și ștampilat de un coleg de partid

În primăvara lui 2016, Armeanu este recrutat de către Gabriela Firea în noua sa echipă.

Potrivit Primăriei Capitalei, Eduard Armeanu a fost numit în funcție pe 12 iulie 2016, printr-o ”detașare” care poate dura cel mult 6 luni. De regulă însă, interimarii devin titulari prin concurs.

Numirea a fost semnată în dreptul ștampilei de Gabriel Bodnariu, directorul Administrației Spitalelor din Primărie.

Bodnariu este vice PSD Ilfov și fost consilier medical al lui Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Poziția lui Armeanu, coleg cu Bodnariu în conducerea filialei PSD Ilfov, este aceea de director-Direcția Administrativă.

Spitalele primăriei sînt finanțate tot din taxa de sănătate!

De cînd se știe, Primăria este, pentru Florin Secureanu, Cornul Abundenței .

Banii vin dinspre Casa de Sănătate, dar sînt controlați lejer de Primărie, care-i plusează și ea bugetul.

Iar asta-i situația tuturor spitalelor din subordinea municipalității! Și e valabil și în țară, la spitalele Consiliilor Județene.

Chiar dacă spitalul se găsește în curtea autorității locale, instituția primește cam 70% din buget de la Casa de Asigurări de Sănătate, adică direct din taxa pe sănătate.

Iar municipalitatea îi oferă, în general, bani de investiții, tot dinspre contribuabili, dar prin bugetul Bucureștiului în cazul ”Malaxa”.

Început bănos în 2009

24 de milioane de lei au fost investițiile de la Primărie pentru „Malaxa” în 2009

În 2009, Sorin Oprescu i-a oferit managerului Florin Secureanu 6 de milioane de lei pentru ”Reparații capitale, recompartimentări, consolidări, dotări şi extindere”.

Și a adăugat în anii următori.

Ce s-a întîmplat cu acești bani ziarul a descris într-un episod anterior.

228 de milioane de lei din 2009 și pînă azi

Numai în ultimii 8 ani, de cînd este în subordinea Primăriei, „Malaxa” a cheltuit 228 de milioane de lei, potrivit datelor pe care Primăria le-a pus, prompt, la dispoziția Gazetei Sporturilor.

Suma nu include cheltuielile angajate în 2016 și neachitate încă.

228 de milioane de lei sînt plăți efectuate din 2009, an în care a trecut în subordinea Primăriei, și pînă în prezent.

34% din bugetul Spitalului Malaxa în 2016 reprezintă cheltuielile salariale

52de mil. de euro sînt plățile pe care le-a făcut spitalul din 2009 și pînă azi

Secureanu era director încă din 2007, deci a mai avut ceva bani pe mînă. Estimarea de 60 de milioane de euro pare aproape de adevăr.

La un buget de 39,2 de milioane de lei în 2016, cheltuielile salariale ale celor aproximativ 350 de oameni din ”Malaxa” reprezintă 13,5 milioane de lei, dintre care 70% sînt salariile de bază și 30%, sporuri.

 

Cifrele comunicate de Primăria Capitalei la cererea ziarului. Lipsesc primii doi ani din mandatul Secureanu, cînd spitalul era la Ministerul Sănătății

Firea: ”Eu am alocat către Malaxa doar puțin peste 100.000 de euro”

Primăria susține că, din toți acești bani, ”în mandatul Gabrielei Firea s-au alocat doar 530.000 lei, adică puțin peste 100.000 de euro”.

Și cei 1,3 milioane de euro pentru Malaxa pe care însăși Gabriela Firea i-a anunțat în octombrie, la întîlnirea cu managerii, la care a fost și Florin Secureanu?

Răspunsul Primăriei: ”Acei bani fuseseră alocați în februarie 2016, prin H.C.G.M.B. nr.32/29.02.2016, cînd primar interimar era Răzvan Sava”.

Manager de spital și administrator de firmă medicală

Acum, peste banii celor 19 spitale ”ale Primăriei” stă cuplul Gabriel Bodnariu – Eduard Armeanu.

În iulie 2013, Agentia Națională de Integritate constată starea de incompatibilitate in care s-a aflat medicul Eduard Armeanu.

Între 2009 și 2012, el deține simultan funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov și cea de administrator al societății comerciale Medfar Team SRL.

Eduard Armeanu își angajează șase avocați pentru a da în judecată ANI.

Primul pe listă este Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

Armeanu pierde.

Medicii l-au reclamat la Ponta

În 2012 un grup de 8 medici depune la cancelaria prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare prin care îi semnalează acte de corupție ale managerului Eduard Armeanu.

Ei susțin că au dovezi pentru cheltuieli inutile la sume exorbitante și abuzuri ale șefului spitalului.

Dacă vi se pare că citiți despre Secureanu, nu, e despre Armeanu!

”Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, aflat din anul 2010 sub directa jurisdicţie a Consiliului Judeţean Ilfov, este condus începând cu anul 2009 de dl dr. Eduard Armeanu, medic de familie, fără experienţă clinică, fără activitate prealabilă în vreun alt spital, dar cu „experienţa” nereușită a unor scurte funcţii „politice” anterioare, ocupate în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Ministerului Sănătăţii, de unde a fost înlăturat de fiecare dată pe motive de incompetenţă”.

Cazul pacientei arse

În 2013 , numele lui Eduard Armeanu, managerul Spitalului Judeţean Ilfov, este legat de cazul pacientei care a suferit arsuri de gradele 1 și 2 în timpul unei operații suferite la Spitalul Județean Ilfov.

Alcoolul iodat folosit pentru dezinfectarea plăgii s-a scurs sub trupul ei și s-a aprins cînd a fost pornit bisturiul electric.

Cazul Armeanu la ”România, te iubesc!”

În 2014, jurnalista ProTV Paula Herlo dedică două episoade ”România, te iubesc!” neregulilor petrecute la Spitalul Ilfov sub mandatul lui Eduard Armeanu.

Un angajat oferă documente prin care arată cum au crescut achizițiile la anumite materiale, unele dintre ele inutile spitalului cum ar fi sistemul de amprentare digitală.

Nu e povestea lui Florin Secureanu, e cea a lui Eduard Armeanu!

De 24 de ori au crescut prețurile de achiziții la unele materiale sanitare la Spitalul Ilfov, conform unei surse ProTV

Ca și în cazul lui Florin Secureanu, în ciuda contestării propriilor oameni, Eduard Armeanu își găsește refugiu în lumea mondenă și-n presă.

”Am auzit că Secureanu se lăuda că mi-a dat ceva. Mă îndoiesc. Este imposibil!”

-Bună, ziua, domnule Armeanu. Ca director la Administrația Spitalelor ați discutat față în față cu Florin Secureanu?
-O singur dată, cred.

-Vă amintiți unde?
-Cred că la Primărie.

-Doar acolo?
-Parcă am ieșit cu Secureanu și pe stradă apoi.

-În ce a constat dialogul?
-Secureanu venise să aducă niște hîrtii în Primărie. Discutaserăm la telefon și a venit apoi în persoană.

-Ce anume ați discutat?
-Nu mai rețin.

-Ați fost numit la jumătatea lui iulie în Primărie. Au trecut doar cîteva luni, nu cîțiva ani. Nu vă mai amintiți?
-Niște chestii legate de buget, finanțare, bilanțuri. Lucruri normale.

-A fost vreun moment pe parcursul discuției cînd dumneavoastră să fi invocat numele Gabrielei Firea?
-Nu cred.

-Dar există vreun motiv pentru care Secureanu să fi considerat această discuție și ca ea să sune ca o presiune a dumneavoastră asupra lui, cu scopul de a primi ceva pentru cine v-a trimis acolo?
-Mă îndoiesc.

-Vă îndoiți sau sînteți sigur? Dacă a înregistrat-o Secureanu, asta e treaba lui. Dar e posibil să sune ca o presiune a dumneavoastră? Asta-i întrebarea?
-Este imposibil! Nu cred că această înregistrare există! Am mai auzit chestia asta.

-?
Da, am auzit că Secureanu a zis undeva, la o masă, că nu le mai poate da ălora bani că mi-a dat mie pentru campanie. Nu e adevărat!

-Cum ați cunoscut-o pe Gabriela Firea?
-Eu sînt membru PSD. Sîntem colegi de partid. Și am fost manager la Spitalul Județean Ilfov. Apoi am venit aici, în primărie.

-Pe Florin Pandele îl cunoașteți?
-Mai puțin. Pe doamna Firea, da, de la întrunirile politice ale partidului.

-În ce organizație sînteți membru?
-În Dolj, cred. Sau parcă m-au mutat în Ilfov acum. Nu știu exact. Încă o dată: nu cred că această înregistrare există! Sau, dacă există, este trucată!

Primarul general: ”Categoric, nu!”

Gazeta l-a întrebat ieri pe primarul general Gabriela Firea dacă i-a delegat directorului Eduard Armeanu sarcina de a discuta cu şefii spitalelor din subordinea Primariei pe orice temă.

Sau, specific, dacă Gabriela Firea l-a delegat pe Armeanu să discute cu Secureanu, cînd era manager la Spitalul Malaxa.

Raspunsul: ”Categoric, nu!”.

Celelalte alegeri

Aceasta nu este o poveste doar despre Secureanu și Armeanu.

Și nici nu e o poveste împotriva lor.

Pentru că, indiferent cît de protejați au fost sau încă mai sînt, există oameni și instituții care, de-a lungul lungii lor domnii, s-au ridicat împotrivă.

Prea puțini?

Au fost puțini, dar în spatele lor au fost mulți. Iar mîine vor fi și mai mulți. 

Iar acesta este un motiv să-i amintim, nu să-i ignorăm.

Seria e mai degrabă despre angajații de la ANI și despre cei 8 medici din Ilfov care și-au pus cariera în cumpănă semnalîndu-i premierului Victor Ponta că politicul a luat-o razna susținîndu-l necondiționat pe Eduard Armeanu.

E despre oamenii care au vorbit la ”Malaxa”, despre cel care a dat documentele la ProTV, despre cei care le-au dat Gazetei pentru ca oamenii să le vadă și puterea lui Secureanu să dispară literalmente peste noapte, despre toți ciudații care, în locul cinismului bine exersat, au crezut în ceea ce cineva numea ”rezervorul binelui” din fiecare dintre noi.

S-au încheiat alegerile?

Foarte bine! Celelalte alegeri, de zi cu zi, au rămas de făcut.

 

 

Vezi AICI și precedentele 16 articole publicate de Gazetă despre acest caz.

 

 

Save

Comentarii (98)Adaugă comentariu

Alex  •  14 decembrie 2016, 12:14

Si n-o intreaba nimeni pe Firea, asa vreo cateva mii de oameni ar trebui, cum a numit director in primarie pe unul care s-a aratat priceperea in spital?

adi  •  14 decembrie 2016, 12:18

Jos mafia psd ! Jos minciuna si coruptia !

Bibicul  •  14 decembrie 2016, 12:19

Sustin GSP in toate demersurile sale curajoase. Doamna Firea a prins curaj dupa mareata victorie in alegeri a Partidului. Romani , ce ati vrut, asta ati capatat! Si nu este decat inceputul!

Carol K  •  14 decembrie 2016, 12:19

Felicitari Catalin Tolontan ! Nici nu s-a instalat bine la primarie si a inceput cu numirile abuzive,banii aruncati in stanga si-n dreapta (deh,buget imens la dispozitie) toata ziua comunicate de presa,n-o vezi decat pe la TV...Pana la urma Capitala a ales un primar sau un purtator de cuvant si de interese ascunse al PSD ?

Emilian  •  14 decembrie 2016, 12:19

Ei, asta-i ceva nou: pentru prima data anchetele Tolontan deranjeaza direct PSD-ul! Ma insel cumva sau s-a schimbat ceva?

randy  •  14 decembrie 2016, 12:31

Sunt in UK,si vad ce realizari sunt pe aici.Sunt impresionat de disciplina lor,care este tinuta in viatza de legi stricte si aplicate.Sa opresti coruptia,societatea trebuie sa stie de frica.Nu prea aud de coruptie pe aici.Poate ar trebui sa importam ceva ,know how ,de pe aici.Trebuie sa facem ceva.La noi,bugetul statului este sursa de venit a filierelor mafiote.BRAVO GSP.SUNTEM ALATURI DE VOI.

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 13:19

@Emilian: este nou pt dumneavoastra. Inca din 2004 scriam despre cele 400 de sali de sport ale lui Adrian Nastase :-)

Cretu Bogdan  •  14 decembrie 2016, 13:31

Sunt convins ca in scurt timp doamna Firea o sa aiba probleme cu justitia . Ii doresc puscarie placuta alaturi de toti care au furat profitand de functiile lor.

mafia psd  •  14 decembrie 2016, 13:58

hoti si coruptii astia tocmai au cistigat alegerile, mama, ce de hotii si furturi marca psd ne asteapta, o sa aveti material pentru gazeta pe urmatorii 10 ani de zile...

AF1  •  14 decembrie 2016, 14:10

Excelent finalul.

elle  •  14 decembrie 2016, 14:18

@un roman , sunt de acord cu tine in totalitate! As mai adauga si numirea unor manageri in spitale , corupti . Iar pt Echipa , daca aveti nevoie de bani pt proces puteti conta pe noi , cei ce va citim in fiecare zi.

theo  •  14 decembrie 2016, 14:28

Domnule Tolontan, Domnule Tolontan, te rog sa mai explici inca odata. 1. Dr. Armeanu a fost numit in primarie, fara concurs pentru o perioada de 6 luni? 2. Dupa 6 luni se organizeaza un concurs pentru ocuparea postului de catre primaria care l-a numit pe Armeanu? 3. Atuurile lui Armeanu au fost ca se cunostea cu primarul Firea de la sedintele de partid? Mai spune odata, domnule !

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 14:36

@elle: nu e nevoie de bani. Gazeta Sporturilor sustine singura investigatiile si munca tacuta si admirabila a colegilor care continua sa scrie despre sport ne permite sa scriem despre sanatate. Acesta este adevarul. Nu acela pe care-l afirma primarul general. Investigatiile nu-ti aduc crestere de tiraj sau de audienta pe net. Nu de asta facem ceea ce facem. E nevoie de microbisti si de pasiunea lor pentru sport ca sa poata fi sustinute investigatiile. Am mai dat acest exemplu: daca vreti investigatii de durata si ample si in multe domenii nu e nevoie sa dati bani, dumneavoastra platiti deja pentru asta la TVR si la RRA. Puneti-i sa-si faca treaba!

Lucas  •  14 decembrie 2016, 14:38

Firea a fost foarte prompta ! Prea prompta ! Va depinde de cat de tare va rezista presiunii impuse de procurori fotograful armean ! Si de cat de repede se va misca DNA ul . De fapt , stim cu totii ca asa merg lucrurile , numai ca pana acum nu au aparut dovezi .

Andrei  •  14 decembrie 2016, 14:43

Nimic nu este mai josnic decat sa furi de la bolnavi si muribunzi. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  14 decembrie 2016, 14:44

se gândește?! asta ar însemna că face progrese. dar nu trebuie crezută ci, mai întâi, verificată! succes-uri, madam!

Valentin  •  14 decembrie 2016, 15:03

Ziarul mult mai cunoscut este Boston Globe?

Ioana  •  14 decembrie 2016, 15:27

@Emilian de ce trebuie sa politizam totul? Daca o persoana a gresit sau a furat trebuie sa plateasca, indiferent ca e de la PDL, PNL, PSD, UDMR, tehnocrat sau neafiliat politic. Daca ne pierdem vremea si energia politizand totul pierdem miezul problemei: coruptia care ne ucide (indiferent din ce spectru politic sau apolitic vine) sau un sistem haotic care nu poate preveni greseli grave medicale (vezi cazul Burnei).

o portocala  •  14 decembrie 2016, 16:02

spui despre Secureanu si Armeanu, ca oamenii astia isi gasesc refugiul si in presa. la fel cum si articolele celor de la Casa Jurnalistului vorbesc despre rolul presei in crearea mitului "somitatii". o sugestie: asa cum ai dat cu nume, prenume si bold comisia care a acordat titluri academice, asa ar trebui sa stim si numele televiziunilor sau ale celor care dezinformeaza, cate materiale exista pe subiectul X etc. ar fi util in lupta cu dezinformarea. poate am invata sa contestam in loc sa-i pupam in bot si sa papam tot.

StefanCM  •  14 decembrie 2016, 16:30

Tot o dam pe alabala portocala. Nu e de vina nici un partid anume, sunt de vina toti. PSD, PNL, PDL, PUNR, P ce partide au mai fost si mai sunt inca. Vi se pare voua ca procurorii trimit la studii aprofundate doar pe cei dintr-un partid anume? Uite-i cum stau toti pana in ultima clipa la butoane, si cand sunt prinsi ooops, eu? Orban? Buldogul? Eu simpatizez dreapta, dar coruptia nu are culoare politica si in mod cert nu e rosie ca harta dupa alegeri. Daca dreapta era corecta, in 25+ ani maturau pe jos cu coruptii, indiferent de culoare politica. Ca in atatia amar de ani isi dadea seama lumea care sunt sfintii si care sunt incornoratii. Au fost frati de cruce, din ziua in care s-a dat startul si pana acum, unii schimband partidele ca sosetele. Coruptia e cum spune Ioana, apanajul tuturor partidelor. E usor de aruncat matza in curtea celorlalte partide intotdeauna. Intai ar trebui fiecare sa isi faca ordine la ei in curte, si nu doar cand ii prinde justitia. Daca ar avea un dram de caracter, oamenii care se stiu cu musca pe caciula nu ar astepta sa fie prinsi ca sa se retraga din politica ( am ramane fara politicieni probabil ). Rezolvarea am impresia ca nici macar nu vine de la politicieni. Pana la urma tot de la oameni ca domnul Tolontan, doamna Kovesi ( preferata mea ), jurnalistii de la tolo.ro, casa jurnalistului si alte institutii de presa, oameni ca Moise Guran, arabo romanul de Arafat ( Yasser :D ), domul Ciolos, samd. Incet incet vine vremea cand oameni care inainte erau privati si stateau intorsi cu spatele sa nu mai vada si sa auda grozaviile din spatele lor nu mai rabda si isi muta resursele in demascarea coruptiei si a incompetenteti din tara asta. Daca ar fi doar dupa partide, totdeauna ar fi de vina guvernarea anterioara si un context nefavorabil. Politica = nesimtire si demagogie.

Bog  •  14 decembrie 2016, 16:38

Jos coruptia si incompetentii !!

Lucian  •  14 decembrie 2016, 16:48

Problema are ” acoperire”: Firea este primar ” legitimat” cu 300 mii voturi iar PSD cu 3 mil. Adica amandoi cu 20% din populatie. Vina este a noastra ca nu iesim la vot, si uite asa se IMPAUNEAZA hahalerele astea ca si castigori. deja PROSTI nu sunt ce ii voteaza ci cei ce nu VOTEAZA!!!

Ciprian Constantin  •  14 decembrie 2016, 17:04

Pana acum Tolo nu a dat gres....asa ca o vad cam rau pe Firea in povestea asta.

cititor9  •  14 decembrie 2016, 17:31

Sa intelegem ca singurul criteriu de numire in functii cheie e doar apartenenta politica? Daca omu ala era de la PSD, tot PSD-ul il considera ca fiind cel mai priceput? Probabil si cei pe care Firea ii mai trimite sa controleze ce se face la Malaxa sunt numiti dupa acelasi criteriu.

Ion  •  14 decembrie 2016, 17:36

@Ciprian Constantin • 14 decembrie 2016, 17:04 Hai sa-i facem o statuie lui Tolontan!O statuie ar trebui sa se faca si primarilor interimari care...nu se spune ca ar fi dat bani lui Secureanu!...Inca o statuie si mai impozanta ministrului Sanatatii care a putut sa-l numeasca pe Secureanu!Vrei o greseala a lui Tolontan?Uite,astazi banii-1,3 mil- pe care ni se spunea ca Firea ii daduse lui Secureanu cica ii daduse Sava!

Bagheera  •  14 decembrie 2016, 17:55

Catalin, NOI, cei care scriem aici, intelegem. Dar ceilalti (45%) ? Dar angajatii Spitalului Municipal care plang de mila lui Oprescu? Aceasta feuda banditeasca este REALMENTE sustinuta de o mare parte a populatiei; acea parte care se simte vulnerabila in sistemul capitalist romanesc actual. Refugiul este mila stapanului, mila bazata pe furtul de la cei care muncesc cu adevarat. Iar mila vine cu regularitate de la STAPAN si iarta NEmunca, iresponsabilitatea, nepasarea, etc. Romania este golita SISTEMATIC de oamenii cei mai valorosi. Pe buna dreptate, acestia prefera sa plece catre societati care le apreciaza valoarea profesionala, etica muncii, etc. Cei care doresc sa aseze lucrurile aici ASA CUM TREBUIE nu au nici o sansa: sunt ABSOLUT minoritari, poate 15% din populatia tarii. E prea putin... Acum 80 de ani erau probabil 70-80% din populatia tarii. Decapitati in puscarii, distrusi de iadul social comunist, plecati care incotro cu prima ocazie...

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 18:41

@Ion: sigur ca gresim, numai ca Gabriela Firea anunta in octombrie ca da banii spitalelor si, de fapt, cind afla ca sint probleme, spune ca decizia era luata pe vremea lui Sava :-)

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 18:46

@Ioana: corect, nu are nici o legatura cu partidele, coruptia este transpartinica si a spune ca un partid este curat si unul murdar este si incorect si ineficient. E nevoie de un numitor comun in a discuta intre noi indiferent pe cine simpatizam. Toti ne imbolnavim, toti murim, toti avem o singura viata.

bucuresteanul  •  14 decembrie 2016, 18:53

1- e cetatean dar -2- nu este jurnalista (dc era, stia cum se face o ancheta jurnalistica,fapte,probe,martori etc- fost jurnalist e un eufemism ptr mine), 3- sa nu mai zica in media ca e aleasa de bucuresteni (ea a fost votata de circa 270 000 din 1 400 000 de bucuresteni) ,4-sunt bucurestean dar nu am votat-o si nici nu o sa o votez NICIODATA , 5- cum reuseste sa lucreze si la primarie si in staful lui dragnea si la discutzii in partid oficiale avand un serviciu (dc adun orele lucrate de ea in diverse locuri in aceeasi zi cred ca ziua va avea 30-40 de ore !

Misu  •  14 decembrie 2016, 18:57

Felicitari d-le Tolontan! PSD-ul a inceput intimidarile, vrea sa va inchida gura cu amenintarile, similar partidului comunist roman cadn a venit la putere in 1945 si a inceput amenintarile, tactica lor este aceeasi. Ce nu au inteles romanii, este ca PSD nu va mari niciun salariu si pensie in 2017, sub diverse pretexte, dar o vor face in 2018 cand se apropie alegerile prezidentiale. Sa vedeti la prezidentiale cate pomeni vor face, marca inregistrata a comunistilor. Ghita, Ponta si Dragnea nu vor bloca justitia si nu vor recupera niciun ban din condamnarile penale, Ghita a si zis ca gata de acum incolo nu mai pierdem puterea. Sa vedeti ce mafie asteapta Romania, cei saraci vor deveni cersetori, iar cei bogati care sunt activii partidului, vor prospera din ce in ce mai mult, romanii in prag de alegerei vor fi intoxicati la TV despre unguri, straini care ne fura tara, Soros, etc. in timp ce ei fura pe rupte, mint cu seninatate ca Jiliescu mentorul lor si promit mariri de salarii si pensii pentru cine-i naiv si sta cu gura cascata sa-i asculte. Asta-i PSD adica PCR!

petre  •  14 decembrie 2016, 19:07

Doamna fosta jurnalist: ce va spune expresia "dar totusi" pe care ati folosit-o in comentariu? Va rugam sa ne spuneti ce stiti despre pleonasme! Sau, cel putin, ce sunt ele.

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 19:08

@bucuresteanul: faptul ca primarul a fost votat de o minoritate din populatie nu schimba realitatea ca a fost votat de majoritatea celor care au participat la alegeri. Asadar, ne reprezinta pe toti.

Ion  •  14 decembrie 2016, 19:20

@Catalin Tolontan Vai ce descoperire! Recunoașteți cînd gresiti și gata! Doar nu o să ne spuneți iarăși că primarul întîi trebuia să controleze și apoi să dea banii! Vedeți înainte unde a dat Primăria bani și o să descoperiți că a dat bani probabil la sute de instituții sau investiții începute!Bugetul capitalei este stabilit in Consiliul General! Să ne imaginăm că Tolontan are dreptate! Deci Bucureștiul trebuia blocat pînă Firea verifica fiecare investiție,mersul în fiecare instituție care aparține de Primărie! Chiar meritați o statuie!Sava a dat bani la Malaxa? De cine a fost numit director Tolontan directorul de la Malaxa? De ce nu răspundeți și comentariilor care spune 60 mil. furate? TVR-ul a fost amendat de popor prin lipsa audientei.Tineti- o așa și cu GSP-ul.Ati verificat știrile din trei surse?

Ilie  •  14 decembrie 2016, 19:46

Acest individ, Armeanu, are o mutra de infractor. Cum reusesc acesti oameni sa ajunga in pozitii de conducere, nu prea inteleg. Chiar nu sunt evaluati din cand in cand sa se vada si rezultatele obtinute?

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 19:48

@Ion: sinteti extrem de nervos si nu intelegem care e reprosul. Dar nici nu conteaza argumentul, asta probabil ca e ideea. Nu-i nimic, raminem pe fapte, pe oameni si pe cifre. Incet, incet, publicul le va afla pe toate.

Toronto  •  14 decembrie 2016, 19:59

Auzi Tolontane, sper din suflet sa platesti niste daune imense in instanta atat d-nei Firea cat si altora care te vor mai da in judecata pentru asmuteala asta a opiniei publice pe care o practici ***. Dar tu parca te ocupai cu... a fost ofside, a fost corner... Acum ai mai evoluat? Ma indoiesc. Ha, ha, ha, ha

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geta  •  14 decembrie 2016, 20:16

Am si eu o singura întrebare...De ce Firea este corupta pentru că venita de citeva luni a dat bani la spitale si deci si lui Secureanu dar primarii interimari care si ei au stat la Primărie tot la fel si au dat bani la spitale si deci si lui Secureanu? Oare dacă articolele despre Secureanu nu ne spun citi bani au dat primarii interimari crede cineva că în acea perioada spitalul lui Secureanu nu a fost finantat?Nu vrea să vadă nimeni că ni se spune adevărul trunchiat?Controlul Ministrului tehnocrat al Sănătății unde a fost in toată perioada în care Secureanu a fost manager? Cu atit mai mult că a fost numit de un ministru al sănătății...? Probabil că Ministrul mai căuta încă de ce au murit bebelușii...Rusine!

Mihai  •  14 decembrie 2016, 20:30

Veniti la craiova si intrebati lumea medicala cate datorii are armeanu pe la toata lumea.si intrebati-l daca il stie si de cand e prieten cu dl Dragnea

StefanCM  •  14 decembrie 2016, 20:41

Imi plac argumentele supreme ale celor fara argumente. Nu avem cum sa justificam o opinie contrara? Nu e nici o problema, de vina e omul care a argumentat o pozitie care nu ne convine. E prea inalt, e prea mic, nu e liber, e prea liber, e asmuteala, ba nu!, e partinitor!, e prea informat, nu e informat deloc, bla bla, e prea ***, nu e prea ***, e prea ***, nu e prea ***. Observati ca am pus eu singur stelutele ca stiam ca ma cenzurati ( unde e libertatea de expresie =)) ). Pana una alta, toate, subliniez TOATE pentru cine e mai greu de tipsie, tOatE investigatiile din ultimele luni ( nu ma pronunt pe investigatii de acum x ani de zile, ca as vorbi in necunostinta de cauza ) s-au lasat cu dosare penale, cu concedieri ( le spune inlaturari din functie, ca suna mai cochet ), din pacate si cu o trecere in nefiinta, si cu foarte multe dovezi palpabile care nu au putut fi ascunse sau ingropate de nici o tabara. Asa ca, la multi ani si un an nou fericit!

Ion  •  14 decembrie 2016, 21:03

@Catalin Tolontan. Probabil de aia nu aveți voie să ne spuneți dacă și cit a primit Malaxa pe timpul primarilor interimari,cit a primit de la Ministerul Sănătății in primii ani de directorat ai lui Secureanu...Probabil că din onestitate nu ne spuneți cine s-a milostivit de poporul român si l-a numit pe Secureanu director...

m_d  •  14 decembrie 2016, 21:26

Legatura dintre Pandele /Firea si Armeanu / Secureanu este evidenta. Pandele o ghidoneaza pe Firea. PSD a castigat alegerile si iar o sa puna oameni ca astia! Plecati din tara cei care mai puteti sau faceti-i pe astia sa dispara! Ce cosmar...!

Marius  •  14 decembrie 2016, 21:46

Un vechi proverb romanesc spune cam asa : Spune-mi cu cine te intovarasesti ca sa iti spun cine esti!" altul care are cam acelasi sens suna cam asa : "Cine se aseamana se aduna! " concluzia este una si este foarte simpla, ori doamna primar general G. Firea habar nu are sa conduca primaria generala a capitalei ori dansa s-a gandit ca salariul ei de primar general e prea mic pentru o asemenea functie, mai ales ca in calitate de ordonator de credite in pixul dansei sta in jur de 1 miliard de Euro anual, asa ca probabil ca si predecesorii dansei si ca si alti politicienii o sa aflam despre G. Firea peste cativa ani, ca a mostenit si dumneaei de la o matusa, sau un unchi pensionar sau de la, ..., o amarata de suma de cateva milioane de Euro.

Mishu  •  14 decembrie 2016, 22:34

Asta se intampla in R de multi ani. Primari, ministri, diversi sefi, sefuleti de la autoritati ale statului au tot felul de trepadusi pe langa ei care sa le adune spagile. Nu este nimic nou. Firea este pentru prima data intr-o functie de unde se pot produce bani si are datorii multe, inclusiv la oamenii din partid care au sustinut-o in campanie, la oameni de afaceri care au cotizat pentru campanie etc. Sa nu ne facem ca nu pricepem...

Florin  •  14 decembrie 2016, 22:45

Astea sunt pseudoelitele, sunt ca termitele. Tolontan lupta ca un Don Quijote impotriva sistemului. Restul voteaza partide "mari" sau sunt resemnati si indiferenti. Balaurul are prea multe capete, maestre! Si se regenereaza! Nimeni nu e lasat sa ridice capul, daca nu e controlabil. La asta contribuie si pseudopresa. Putinele anchete jurnalistice adevarate care se mai fac ajung pe mana pseudojustitiei. Udreacatzecebarbati cand isi ia sentinta, peste 10 ani?

cartof_prajit  •  15 decembrie 2016, 3:10

@Toronto. Micutule ia-o mai incet cu comentariile sa nu faci vre-o intorsatura sau ceva mai rau. Bai esti nebun sau esti nebun? Daca nu mai esti pe pamantul patriei taci ***din gura. Omul isi face temele ca doar de aia e jurnalist. Cat despre PSD, eu personal vad ca se pregateste o admistie, asa pentru curatirea dosarelor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observatorul  •  15 decembrie 2016, 6:47

Sa nu ne mai vaitam, sprijiniti in baston, ca ciobanul din " Miorita": ce vom pati, ce vor face, cat ne vor fura.....Toti trebuie sa sprijinim lupta impotriva coruptiei! Intrati in arena domnilor si luptati.Nu faceti galerie de margine! Ce usor e sa- ti dai cu parerea si sa spui: aia imi convine...aia nu....Iar pentru Baghera: felicitari pentru text

Grigore  •  15 decembrie 2016, 20:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gb  •  16 decembrie 2016, 15:41

Armeanu nu a facut decat sa repete ceea ce practica de ani de zile. Plecarea lui de la casa de sanatate din 2008 a avut aceleasi cauze. Mai studiati...

Comentează