Întîlnire Secureanu – Armeanu, omul lui Firea, înainte de investigație. Directorul PSD din Primărie: ”Nu i-am cerut nimic!”

Cifre oficiale: "Malaxa" a plătit 52 de milioane de euro în 2009-2016! Gabi Firea l-a adus director în Primărie pe doctorul Armeanu, membru PSD, șef abuziv la Spitalul Ilfov și coleg cu Secureanu de absențe cu anii la ”Titu Maiorescu”!

miercuri, 14 decembrie 2016, 6:41

UPDATE: GABRIELA FIREA SE GÎNDEȘTE SĂ NE DEA ÎN JUDECATĂ. Reacția Primarului General: ”In legatura cu articolul din gsp.ro, declar urmatoarele: Sunt dezamagita ca cetatean si fost jurnalist, de modul in care poti aduce prejudicii de imagine unei persoane, fara sa o acuzi de nimic concret – pentru ca nici nu imi este imputabil nimic -, dar totusi sa ii amesteci numele in tot felul de presupuse scheme ilegale sau la limita legii. Nu am nici cea mai vaga legatura cu acestea, dar am un mare pacat: am o pozitie de mare responsabilitate si vizibilitate, prin votul bucurestenilor, iar numele meu este oricum notoriu, motive suficiente pentru a creste tirajul unui ziar sau numarul de accesari pe online, prin simpla invocare a numelui meu, chiar daca acest lucru se face fara probe si la a saptea relatare. Daca aceasta campanie de vadita incercare de defaimare a mea nu va inceta, imi rezerv dreptul de a ma apara in justitie. Gabriela Firea, Primar General al Capitalei”

RĂSPUNSUL ZIARULUI: Investigația va continua și vom publica toate numele și faptele relevante, vorba unui ziar mult mai cunoscut, ”fără teamă și fără favoruri”.

„Sunt cel mai bun fotograf dintre manageri şi cel mai bun manager dintre fotografi!” Eduard Armeanu, managerul Spitalului Ilfov, revista VIP iunie 2016
Eduard Armeanu, managerul Spitalului Județean Ilfov. Sursa foto: ziuaveche.ro

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Scandalul meu se va întoarce împotriva Gabrielei Firea”, spune Florin Secureanu amicilor săi.

Este luni, 28 noiembrie 2016, cînd primul articol vede lumina tiparului.

Din acest moment, managerul de la „Malaxa” își anunță fiecare apropiat cu care ia legătura: ”Am o înregistrare clară a întîlnirii cu Eduard Armeanu, care a spus că a venit în numele primarului Firea. <Eu o reprezint pe Doamna>, așa mi-a zis Armeanu”.

De-a lungul timpului, șeful de spital rostește numele mai multor politicieni, din diverse partide, dar acum insistă pe cel al Gabrielei Firea.

Poate fi încă o laudă a unui megaloman. Că dă, că are, că știe.

Oamenii care îl cunosc insistă însă: ”Are înregistrări!”.

”Secureanu a anticipat că PSD va cîștiga alegerile și caută sprijin, amenințînd că altfel va face dezvăluiri despre ce i-a cerut Armeanu”, explică unul dintre cunoscuții celui care acum este în arest pe 29 de zile și se pregătește să facă apel.

Cine este Eduard Armeanu?

”Discuția cu fraierul de director Armeanu de la Primărie este limpede! Am înregistrarea în care se aude și se înțelege clar, fără ocolișuri, ce mi-a cerut Armeanu în numele Gabrielei Firea” Florin Secureanu către un amic

Studenții de la ”Titu Maiorescu”: ”Secureanu și Armeanu nu vin deloc la ore!”

În 12 martie 2015, 11 studenți și cadre didactice de la ”Titu Maiorescu” fac o plîngere către decanat.

Ei reclamă că nu i-au văzut la curs pe profesorul lor Florin Secureanu și pe alți doi profesori.

Unul dintre dascălii inexistenți ai viitorilor medici și asistenți este chiar Eduard Armeanu!

Armeanu și Secureanu predau pe hîrtie la cea mai mare facultate privată de medicină din România.

Secureanu ajunge conferențiar în mai 2012.

În ”Lista de lucrări a candidatului Secureanu Florin-Adrian”, primele cărți scrise de el și care-l recomandă drept conferențiar în medicină sînt, în această ordine:

Lista se încheie cu

”Dermatoglife” este termenul medical pentru mult mai cunoscutele amprente.

Ce profeție!

Cunoaște-i pe cei care l-au făcut conferențiar pe Secureanu!

Comisia care-i acordă titlul academic de conferențiar lui Florin Secureanu merită și ea numită, ca să rămînă.

Preşedinte: prof. univ. dr. Dan Ungureanu – Universitatea Titu Maiorescu.

Membri: prof. univ. dr. Mihai Isvoranu – UMF Carol Davila, prof. univ. dr. Tatiana Vassu – Universitatea Bucureşti, prof. univ. dr. Ileana Stoica Universitatea Bucureşti, conf. univ. dr. Vasilică Cristescu – Universitatea Titu Maiorescu.

Unul dintre membrii comisiei, prof. dr. Mihai Isvoranu, scrisese împreună cu Florin Secureanu lucrarea ”Dermatoglifele – expresia caracterului”.

Vorba unei surse care s-a aplecat asupra poveștii: ”O devenire academică în medicină bazată pe reîncarnare și pe ezoterism!”.

Odată devenit conferențiar cu această operă în spate, Secureanu nu se duce la cursuri cu anii.

Iar partenerul său de absențe este Eduard Armeanu, manager la Spitalul Ilfov.

Robi Urs: ”Au fost probleme, dar s-au rezolvat”

Robi Urs confirmă că ”au fost probleme cu absențele nu doar la Secureanu, ci și la Armeanu, într-adevăr, dar s-au rezolvat”.

”Iar acum, domnul asistent universitar Armeanu și-a luat concediu fără plată de la Universitate pentru că a ajuns director la ASSMB”, susține șeful Universității.

Adus de Gabriela Firea și ștampilat de un coleg de partid

În primăvara lui 2016, Armeanu este recrutat de către Gabriela Firea în noua sa echipă.

Potrivit Primăriei Capitalei, Eduard Armeanu a fost numit în funcție pe 12 iulie 2016, printr-o ”detașare” care poate dura cel mult 6 luni. De regulă însă, interimarii devin titulari prin concurs.

Numirea a fost semnată în dreptul ștampilei de Gabriel Bodnariu, directorul Administrației Spitalelor din Primărie.

Bodnariu este vice PSD Ilfov și fost consilier medical al lui Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Poziția lui Armeanu, coleg cu Bodnariu în conducerea filialei PSD Ilfov, este aceea de director-Direcția Administrativă.

Spitalele primăriei sînt finanțate tot din taxa de sănătate!

De cînd se știe, Primăria este, pentru Florin Secureanu, Cornul Abundenței .

Banii vin dinspre Casa de Sănătate, dar sînt controlați lejer de Primărie, care-i plusează și ea bugetul.

Iar asta-i situația tuturor spitalelor din subordinea municipalității! Și e valabil și în țară, la spitalele Consiliilor Județene.

Chiar dacă spitalul se găsește în curtea autorității locale, instituția primește cam 70% din buget de la Casa de Asigurări de Sănătate, adică direct din taxa pe sănătate.

Iar municipalitatea îi oferă, în general, bani de investiții, tot dinspre contribuabili, dar prin bugetul Bucureștiului în cazul ”Malaxa”.

Început bănos în 2009

24 de milioane de lei au fost investițiile de la Primărie pentru „Malaxa” în 2009

În 2009, Sorin Oprescu i-a oferit managerului Florin Secureanu 6 de milioane de lei pentru ”Reparații capitale, recompartimentări, consolidări, dotări şi extindere”.

Și a adăugat în anii următori.

Ce s-a întîmplat cu acești bani ziarul a descris într-un episod anterior.

228 de milioane de lei din 2009 și pînă azi

Numai în ultimii 8 ani, de cînd este în subordinea Primăriei, „Malaxa” a cheltuit 228 de milioane de lei, potrivit datelor pe care Primăria le-a pus, prompt, la dispoziția Gazetei Sporturilor.

Suma nu include cheltuielile angajate în 2016 și neachitate încă.

228 de milioane de lei sînt plăți efectuate din 2009, an în care a trecut în subordinea Primăriei, și pînă în prezent.

34% din bugetul Spitalului Malaxa în 2016 reprezintă cheltuielile salariale

52de mil. de euro sînt plățile pe care le-a făcut spitalul din 2009 și pînă azi

Secureanu era director încă din 2007, deci a mai avut ceva bani pe mînă. Estimarea de 60 de milioane de euro pare aproape de adevăr.

La un buget de 39,2 de milioane de lei în 2016, cheltuielile salariale ale celor aproximativ 350 de oameni din ”Malaxa” reprezintă 13,5 milioane de lei, dintre care 70% sînt salariile de bază și 30%, sporuri.

 

Cifrele comunicate de Primăria Capitalei la cererea ziarului. Lipsesc primii doi ani din mandatul Secureanu, cînd spitalul era la Ministerul Sănătății

Firea: ”Eu am alocat către Malaxa doar puțin peste 100.000 de euro”

Primăria susține că, din toți acești bani, ”în mandatul Gabrielei Firea s-au alocat doar 530.000 lei, adică puțin peste 100.000 de euro”.

Și cei 1,3 milioane de euro pentru Malaxa pe care însăși Gabriela Firea i-a anunțat în octombrie, la întîlnirea cu managerii, la care a fost și Florin Secureanu?

Răspunsul Primăriei: ”Acei bani fuseseră alocați în februarie 2016, prin H.C.G.M.B. nr.32/29.02.2016, cînd primar interimar era Răzvan Sava”.

Manager de spital și administrator de firmă medicală

Acum, peste banii celor 19 spitale ”ale Primăriei” stă cuplul Gabriel Bodnariu – Eduard Armeanu.

În iulie 2013, Agentia Națională de Integritate constată starea de incompatibilitate in care s-a aflat medicul Eduard Armeanu.

Între 2009 și 2012, el deține simultan funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov și cea de administrator al societății comerciale Medfar Team SRL.

Eduard Armeanu își angajează șase avocați pentru a da în judecată ANI.

Primul pe listă este Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

Armeanu pierde.

Medicii l-au reclamat la Ponta

În 2012 un grup de 8 medici depune la cancelaria prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare prin care îi semnalează acte de corupție ale managerului Eduard Armeanu.

Ei susțin că au dovezi pentru cheltuieli inutile la sume exorbitante și abuzuri ale șefului spitalului.

Dacă vi se pare că citiți despre Secureanu, nu, e despre Armeanu!

”Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, aflat din anul 2010 sub directa jurisdicţie a Consiliului Judeţean Ilfov, este condus începând cu anul 2009 de dl dr. Eduard Armeanu, medic de familie, fără experienţă clinică, fără activitate prealabilă în vreun alt spital, dar cu „experienţa” nereușită a unor scurte funcţii „politice” anterioare, ocupate în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Ministerului Sănătăţii, de unde a fost înlăturat de fiecare dată pe motive de incompetenţă”.

Cazul pacientei arse

În 2013 , numele lui Eduard Armeanu, managerul Spitalului Judeţean Ilfov, este legat de cazul pacientei care a suferit arsuri de gradele 1 și 2 în timpul unei operații suferite la Spitalul Județean Ilfov.

Alcoolul iodat folosit pentru dezinfectarea plăgii s-a scurs sub trupul ei și s-a aprins cînd a fost pornit bisturiul electric.

Cazul Armeanu la ”România, te iubesc!”

În 2014, jurnalista ProTV Paula Herlo dedică două episoade ”România, te iubesc!” neregulilor petrecute la Spitalul Ilfov sub mandatul lui Eduard Armeanu.

Un angajat oferă documente prin care arată cum au crescut achizițiile la anumite materiale, unele dintre ele inutile spitalului cum ar fi sistemul de amprentare digitală.

Nu e povestea lui Florin Secureanu, e cea a lui Eduard Armeanu!

De 24 de ori au crescut prețurile de achiziții la unele materiale sanitare la Spitalul Ilfov, conform unei surse ProTV

Ca și în cazul lui Florin Secureanu, în ciuda contestării propriilor oameni, Eduard Armeanu își găsește refugiu în lumea mondenă și-n presă.

”Am auzit că Secureanu se lăuda că mi-a dat ceva. Mă îndoiesc. Este imposibil!”

-Bună, ziua, domnule Armeanu. Ca director la Administrația Spitalelor ați discutat față în față cu Florin Secureanu?
-O singur dată, cred.

-Vă amintiți unde?
-Cred că la Primărie.

-Doar acolo?
-Parcă am ieșit cu Secureanu și pe stradă apoi.

-În ce a constat dialogul?
-Secureanu venise să aducă niște hîrtii în Primărie. Discutaserăm la telefon și a venit apoi în persoană.

-Ce anume ați discutat?
-Nu mai rețin.

-Ați fost numit la jumătatea lui iulie în Primărie. Au trecut doar cîteva luni, nu cîțiva ani. Nu vă mai amintiți?
-Niște chestii legate de buget, finanțare, bilanțuri. Lucruri normale.

-A fost vreun moment pe parcursul discuției cînd dumneavoastră să fi invocat numele Gabrielei Firea?
-Nu cred.

-Dar există vreun motiv pentru care Secureanu să fi considerat această discuție și ca ea să sune ca o presiune a dumneavoastră asupra lui, cu scopul de a primi ceva pentru cine v-a trimis acolo?
-Mă îndoiesc.

-Vă îndoiți sau sînteți sigur? Dacă a înregistrat-o Secureanu, asta e treaba lui. Dar e posibil să sune ca o presiune a dumneavoastră? Asta-i întrebarea?
-Este imposibil! Nu cred că această înregistrare există! Am mai auzit chestia asta.

-?
Da, am auzit că Secureanu a zis undeva, la o masă, că nu le mai poate da ălora bani că mi-a dat mie pentru campanie. Nu e adevărat!

-Cum ați cunoscut-o pe Gabriela Firea?
-Eu sînt membru PSD. Sîntem colegi de partid. Și am fost manager la Spitalul Județean Ilfov. Apoi am venit aici, în primărie.

-Pe Florin Pandele îl cunoașteți?
-Mai puțin. Pe doamna Firea, da, de la întrunirile politice ale partidului.

-În ce organizație sînteți membru?
-În Dolj, cred. Sau parcă m-au mutat în Ilfov acum. Nu știu exact. Încă o dată: nu cred că această înregistrare există! Sau, dacă există, este trucată!

Primarul general: ”Categoric, nu!”

Gazeta l-a întrebat ieri pe primarul general Gabriela Firea dacă i-a delegat directorului Eduard Armeanu sarcina de a discuta cu şefii spitalelor din subordinea Primariei pe orice temă.

Sau, specific, dacă Gabriela Firea l-a delegat pe Armeanu să discute cu Secureanu, cînd era manager la Spitalul Malaxa.

Raspunsul: ”Categoric, nu!”.

Celelalte alegeri

Aceasta nu este o poveste doar despre Secureanu și Armeanu.

Și nici nu e o poveste împotriva lor.

Pentru că, indiferent cît de protejați au fost sau încă mai sînt, există oameni și instituții care, de-a lungul lungii lor domnii, s-au ridicat împotrivă.

Prea puțini?

Au fost puțini, dar în spatele lor au fost mulți. Iar mîine vor fi și mai mulți. 

Iar acesta este un motiv să-i amintim, nu să-i ignorăm.

Seria e mai degrabă despre angajații de la ANI și despre cei 8 medici din Ilfov care și-au pus cariera în cumpănă semnalîndu-i premierului Victor Ponta că politicul a luat-o razna susținîndu-l necondiționat pe Eduard Armeanu.

E despre oamenii care au vorbit la ”Malaxa”, despre cel care a dat documentele la ProTV, despre cei care le-au dat Gazetei pentru ca oamenii să le vadă și puterea lui Secureanu să dispară literalmente peste noapte, despre toți ciudații care, în locul cinismului bine exersat, au crezut în ceea ce cineva numea ”rezervorul binelui” din fiecare dintre noi.

S-au încheiat alegerile?

Foarte bine! Celelalte alegeri, de zi cu zi, au rămas de făcut.

 

 

Vezi AICI și precedentele 16 articole publicate de Gazetă despre acest caz.

 

 

Save

Comentarii (98)Adaugă comentariu

Doina  •  14 decembrie 2016, 6:55

Garantat nu mai scapam de ei! Firea deja se vede presedinte, va agitati DEGEABA!

Ion Ciobanul  •  14 decembrie 2016, 7:11

Informațiile referitoare la bugetul Malaxa 2016 sunt fie depășite, fie false. Pe site-ul ministerului de finanțe - transparenta bugetara - se arată că Malaxa avea în noiembrie un buget de peste 35 de milioane, la care se ADĂUGA 8,23 milioane cheltuieli de investitii.

Ion Ciobanul  •  14 decembrie 2016, 7:22

Datele privind plățile spitalului Malaxa sunt eronate. La 30 noiembrie, plățile erau de aproape 28 de milioane, din care aproape 1 milion investiții. Sursa: ministerul de finanțe - transparenta bugetara. Din aceiași sursa - fata de cifrele voastre - rezultă alte cifre privind cheltuielile salariale

costică  •  14 decembrie 2016, 8:03

Parcă s-a terminat campania electorală! Am impresia că unii nu știu ce este fair-play-ul. Chestiile cu PSD-vezi S.Oprescu,atunci când era vorba de fiu-său,acum G.Firea-cu "omul"ei seamănă cu intoxicațiile lansate nu de Secureanu, ci de Securitate pe vremuri! Aveți ceva cu PSD atacați-l pe Iliescu, Năstase, mai departe mergeți la "clasici"-Marx, Engels,Lenin! Voi sunteți de "dreapta",intr-un ziar de sport!

Lucas  •  14 decembrie 2016, 8:13

PSD intentioneaza sa o numeasca pe Firea Prim ministru . Se pare ca Dragnea a fost o diversiune , pt ca PSD stie foarte bine care e legea ! Spun un singur lucru : DOAMNE FERESTE !!! Ar fi util ca DNA sa treaca la fapte in cazul MALAXA/Firea , inainte de a pune PSD mana pe justitie si a introduce *** ! Doara DNA ul mai poate salva Tara Romaneasca !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dana  •  14 decembrie 2016, 8:28

se mai spala si Protv la fatza cu dezvaluirile despre acest hot Armeanu, ca destul s-a murdarit cu laudele despre Burnei, macelarul... Bai ce specie noua, neo-comunista sint acesti doctori, alde Burnei, Armenau, Secureanu, Oprescu... Daca e sa alegem intre bolnavii astia dupa putere si avere, parca e mai bine sa fie la furat bani publici decit cu bisturiul in mina la experimente pe noi! Hotiile se pot pedepsi, dar viata furata a Amirei si a altor copii.... Dumnezeule!

mircea gabriel  •  14 decembrie 2016, 8:33

Cand se va ajunge in Ilfov si se va sparge "buba" Pandele? Seamana izbitor de mult cu Pinalty. Inclusiv modul in care isi promoveaza camarila si rudele. Mizeriile trebuie sa dispara o data pentru totdeauna de pe scena politica.

chromophobia  •  14 decembrie 2016, 8:35

52.000.000 € ??? O suma colosala furata numai dintr-un loc.Sunt alte nenumarate locuri si un nr.infinit de banditi care ne conduc in tara asta de jupoaie totul.Si noi,romanii care suntem condusi de catre acestia,muncim de ne sar capacele pt a trai in mizeria lor.O mare bomba ca sa scapi de ei dar tot n-ar fi de ajuns

Cornel  •  14 decembrie 2016, 8:40

'Nea Costica, cat ai pensie?

EUEU  •  14 decembrie 2016, 8:42

D-le Tolontan n-ar fi oportun sa detaliati tot in articol sau intr-un articol viitor si matrapazlacurile doctorului Armeanu? Vrem sa ne aducem aminte sau poate multi dintre noi nu am vazut reportajul de la PROTV. Vrem sa mai analizam inca o data cu ochii de acum totul. Si apoi vrem sa o intrebati daca puteti si sunt sigura ca puteti pe d-na Firea ce are de spus referitor la problema? Tot ce se poate afla sa se dea, daca DNA-ul nu face nimic, trebuie sa-i obligam noi sa faca si pe DNA si pe politic. Nu uitati de Air Liquid, vrem sa stim si acolo ce se intampla.

Bogdan  •  14 decembrie 2016, 8:48

Dragi romani. Am avut votul in mana acum 3 zile. Ce ati votat ? PSD. Nu va mai plangeti, nu va mai plangeti ca ei ies mereu. Ies pentru ca sunt mai disciplinati, mai coruptibili, mai naivi....dar spre deosebire de noi ei ies. Ma mir ca astfel de anchete ies la iveala. Tara este putreda pana in maduva oaselor. Si degeaba se decapiteaza acum un om, "un spital", daca nu se fac controale la toate spitalele !!!! Era timpul sa schimbam foaia. Sa votam pe altii care nu au mai fost. Nu PSD, nu PNL (cele mai mari ***, si cat oi traii nu o sa mai pun stampila pe *** de la PNL. Pe acesti baieti si fete care au reusit sa faca pact cu PSD-ul pentru al da jos pe Basescu. *** a fost acest presedinte, nu poti sa te aliezi in veci cu PSD-ul decat daca ai interese OBSCURE, MALEFICE). Poate reusim totusi sa votam un partid nou, unul neatins de aceasta ciuma. P.S. Felicitari Tolo !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Basecsu traian  •  14 decembrie 2016, 9:01

Mesaj pt ION CIOBAN'UL La cat de tare te agiti sigur esti de'a lor....sigur esti din sistem...sigur si implicat Era pila ta acest Secureanu? Te deranjeaza adevarul? Si acele inregistrari unde ala injura angajatele ca la usa cortului...erau false? LA PUSCARIE CU MAFIA!!!!

theo  •  14 decembrie 2016, 9:01

Ce fel de medici vor fi sarmanii studenti de la Maiorescu? Cu asemenea lucrari stiintifice ale pedagogilor! Cred ca sevor face SAMANI. Medicina alternativa. Auzi - ca in povesti, Secureanu, Armeanu, sug lovele de la Fireanu. Astia, or fi luat lovele pe fluturasi, de la Maiorescu pentru absente? Cat o costa o ora de absenta - daca mai sunt locuri, aplic si eu pentru un job. Si asa raman fara job la sf. anului. Da, mai am o nedumerire! Mare! Cat e un salariu la primaria lu' Firea? Ca de a lasat ala jobul de profesor pe un post de contopist la Firea in primarie, banuiesc ca il plateste gras. (dupa legea salarizarii, banuiesc).

Gareth Edwards  •  14 decembrie 2016, 9:24

Daca nu se furau atatia bani, sunt absolut sigur ca ar fi iesit mai multi romani sanatosi din spitale. Te rog Cataline sa nu-mi stergi comentariul!!! ***!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  14 decembrie 2016, 9:40

Chiar ma intrebam, cat va dura pana il veti lega pe acest penal de un lider PSD de frunte?! De acum incepe manipularea...

Florian  •  14 decembrie 2016, 9:47

" PSD a meritat sa castige , PNL a meritat sa piarda ". Am citat din clasicul in viata C. Tolontan.

betina  •  14 decembrie 2016, 9:50

Iar informari Horror ...de dimineata .Si de la Titu Maiorescu ...ies medici ??? Imi vine sa nu mai merg la doctor vreodata ....ca daca a "studiat " cu asa profesori ...e clar ca pierd timpul , o vrajitoare e mai de nadejde .Vai ce tara ....si cu ce oameni !!!Prea multi mincinosi ...si prea multi hoti !!!

observatoru’  •  14 decembrie 2016, 10:01

în loc sa fii mulțumiți ca au salvat România din ghearele lui Soros care se pregătea sa o cumpere la bucata (cum scria duminica mare pe o burtiera galbena România TV) sunteti tot nemulțumiți. ne. au făcut un mare serviciu totuși... daca ne cumpăra ala ce ne făceam noi?

Koko  •  14 decembrie 2016, 10:08

Eu atat zic, "PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă".

jiji  •  14 decembrie 2016, 10:14

care lider de frunte bai adrian(cap de cioban) ,e firea asta pa care ati votat-o toti psd-eii de soldoveni bucurestenizati;rusine sa va fie mamelucilor,firea=ti ai dreacului.

Chris  •  14 decembrie 2016, 10:23

Draga idiot jiji, cativa moldoveni: Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, Ștefan Luchian, Emil Racoviță, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Grigore Antipa... Si as putea continua cu inca multe nume care nu reprezinta nimic pentru un *** ca tine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bucur Loredan  •  14 decembrie 2016, 10:30

45 % dintre cei 8000.000 de romani prezenti la vot au votat P.S.D.Cred ca pe listele de vot erau inscrisi 18 000.000,unde sunt 10 000.000 de alegatori.Ati stat acasa''CETATENI IRESPONSABILI AI ROMANIEI''.O data la 4 ani aveti sansa sa-i pedepsiti pe cei care v-au mintit,dar voi mancati un mic, beti o bere si strigati in gura mare ''HOTII''. Domnule Tolontan,va luptati cu morile de vant.Am vazut comentarii pro P.S.D.,dupa ce ati demontat un integ mecanism de scurgere a banului public in buzunarele unui partid plin de ''OAMENI CARE EXECUTA,FARA SA GANDEASCA''.Respect pentru echipa TOLO.

Loredana  •  14 decembrie 2016, 10:37

Încă de cand a fost pentru prima data menționat numele doamnei Firea in investigatia dvs am avut convingerea ca implicarea dânsei este mult mai profunda. As putea sa fac si o predicție, insa ma limitez la faptele de fata, acordându-i încă prezumția de nevinovăție. Probabil dumneaei își dorește un parcurs precum cel al dnl Basescu, insa lumea s-a schimbat si nu toți se mai complac unui sistem corupt. Keep up with the great work mr Tolo! Abia aștept articolul de mâine!

Andrei F  •  14 decembrie 2016, 10:44

D-le Tolontan sa va spun o cauza pentru care a cistigat PSD alegerile!Si trebuia sa se intimple!Pentru ca dv. ca ziarist ,presa in general si autoritatile in drept pot face curatenie in PSD!De ce v-am nominalizat si pe dv. ca o cauza care a dus la victoria PSD...Am sa ma folosesc doar la articolele dv..1*Ati verificat banii care au mers la Malaxa de la Primarie numai pe mandat PSD.Desi ne spuneti ca primii doi ani ai lui Secureanu au fost cu bani de la Ministerul Sanatatii ne spuneti ca Primaria nu a putut da cifre.De ce nu ati incercat la Ministrul Voiculescu ca doar in acea perioada Malaxa era finantata de la Minister? De ce nu ne spuneti si ce bani au fost alocati la Malaxa si de primarii interimari dintre Oprescu si Firea?2*Ne spuneti ca 1,3 mil. ati aflat ca nu ar fi dati de Firea ci de Sava...Lui vad ca in ziar nu-i luati un punct de vedere!De ce?3*Afirmati in clar ca Armeanu este PSD si deci omul lui Firea.Astazi ne spuneti ca primi doi ani de directorat ai lui Secureanu sunt datorati Ministerului Sanatatii.In toate cele 15(?)articole nu vreti sa ne spuneti cine l-a numit pe Secureanu desi ne spuneti ca individul era necorespunzator postului de la inceput!Secureanu pastrind acelasi rationament de la Armeanu de ce nu imprumuta culoarea politica a ministrului care a facut numirea?4*Ne spuneti de Armeanu ca el asigura controlul si mergeti pe filiera pina la Firea.In articolele dv. ne spuneti de 2 doamne PDL care au venit in control la Malaxa si au fost omenite.Aceste persoane de ce nu ne spuneti omenii cui au fost sau ei au fost membrii fondatori PDL?5*Nu va intrebati citi dintre cititorii dv. se gindesc daca a fost o coincidenta ca la o investigatie de 1 an a unor ziaristi sa apara povestea si fix in acelasi timp sa intervina autoritatile?Oare cit de bine a dat articolul pentru Statul de Drept daca ni se spune ca doctorul era monitorizat de 2 luni interval in care ni se spune ca primise 17 atentii conditionate?Poate in fisa autoritatilor la a 18 incalcare a legii se facea flagrant!5*La inceputul articolelor dv. ne spuneti ca desi ati incercat Secureanu nu a dat un punct de vedere.Totusi vedem ca-i atribuiti vorbe...Cum le obtineti d-le Tolontan si la a cita mina?...Desigur as putea continua...Ideea este ca ma bucur ca va acupati si dv. de relele din PSD dar ma sperie ca nu folositi aceeasi unitate de masura pentru toti.Ma sperie de ce nu o puteti face.Ma sperie ca vi s-a parut de lauda un ministru care nu putea divulga numele unor firme cu apa contrafacuta desi asta putea avea un rezultat mult mai grav decit Colectiv.

Valentin  •  14 decembrie 2016, 10:46

PSD a meritat sa castige alegerile pentru ca romanii sunt saraci din cauza Dreptei. Armeanu si Secureanu merita sa fie sustinuti, pentru ca sunt vaccinati cu pesedism. Singura nedreptate este ca nu se construiesc destule biserici. Vrem mai multe biserici. Cu bani de la primarii si de la Casa de Sanatate! Asa-i trebuie Dreptei!

Isacstelu  •  14 decembrie 2016, 10:47

Ce raspunsuri interesante ofera Dl Armeanu la intrebarile ziarului : nu mai retin, nu mai tin minte, ma indoiesc , totul este un truc si o facatura !!! Iar cand o sa fie anchetat o sa isi aduca aminte : parca imi aduc aminte ! Bravo lui , il doare la palarie in tara asta stie ca o sa dea in primire pe unu' pe altul si se duce la arest domiciliar si *** *** pe vreo 5-8 mil de euro ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 10:55

@Basecsu traian: calm, va rugam, ca @ion ciobanul a pus o intrebare. E foarte bine ca discutam despre bugetele spitalelor Primariei in spatiul public. Acum un an tema poate ca n-ar fi interesat pe nimeni plus ca Primaria n-ar fi furnizat cheltuielile. Primaria lui Sorin Oprescu raspunde foarte rar sau deloc intrebarilor publice. Acum la tema: acestea sint datele, le vedeti in tabel, furnizate de primarie. Cit despre anul 2016, datele sint din bugetul aprobat de Consiliul General, sigur ca exista ceva diferente. Dar importante sint cifrele mari, bugetate si realizatul la final de an. In privinta salariilor, acesta este procentul bugetat, sa nu facem confuzie intre cheltuieli de personal si cheltuieli salariale in bani. Noi despre a doua categorie am discutat.

Gogy  •  14 decembrie 2016, 10:57

Pe mine nu ma intereseaza Secureanu sau Armeanu. Pe mine ma intereseaza sa-i vad condamnati pe cei de la serviciul contabilitate, pe cei de la curtea de conturi, pe toti acesti oameni care au facut posibil acest lucru. Intodeauna ecsti oameni scapa, ba mai mult voi jurnalistii incercati sa ne faceti sa le plingem de mila. Asa a fost si la revolutie, numai Ceausestii au fost de vina, toti cei care au facut posibile acele lucruri au fost terorizati si pentru asta sau ales cu pensii babane. Coruptia este posibila pentru ca noi sintem corupti. Ce s-ar fi intimplat daca serviciul contabilitate nu ar fi tiparit facturi false sau curtea de conturi ar fi semnalat abuzurile ? Nu trebuie dat vina pe Secureanu, el este un pion care a fost sacrificat pentru a impiedica o eventuala numire a Gabrilei Firea la postul de prim ministru si a arata ca toti PSD-istii sint corupti. Dar ceilalti nu au fost la fel? Ce legi anticoruptie au dat liberalii? O sa vedem o lege data cumva de USR ca cei corupti sa-si piarda pensia ?

StefanCM  •  14 decembrie 2016, 10:57

Eu nu prea mai cred ca pateste ceva grav Secureanu. Sper ca institutiile statului, care mai sunt alea care isi fac treaba, sa nu cedeze in fata presiunilor din politic, din pacate doar timpul ne va arata asta. Imi suna a arest la domiciliu urmat de 3 ani cu executare din care se scade arestul la domiciliu. Plus o bonificatie la negru de care noi nu o sa stim niciodata. La fel cum nu cred ca presa poate sa schimbe perceptia celor care se uita doar la niste posturi tv si nu intra online si nu citesc ziare. Dar inca mai cred ca buturuga mica poate rasturna carul mare, daca isi joaca bine cartile. La fel cum nici in cazul Brunei nu exista o avalansa de martori care sa iasa in fata sa puna punctul pe i. Asta arata ca sistemul e atat de puternic incat un atac frontal din partea individului ar echivala cu o sinucidere a carierei, probabil extinsa si in familie si cine stie, chiar la apropiati.

StefanCM  •  14 decembrie 2016, 11:03

Si e pur si simplu incredibil cat de meschini si negrii in cerul gurii sunt niste oameni. Multi oameni. Se trezesc cu zambetul pe buze in fiecare zi, si ce e mai grav, cu cugetul impacat. Ca eu chiar ma indoiesc ca sunt multi dintre ei care au procese de constiinta. Integritatea lor le spune ca trebuie sa fii prost sa nu profiti de ocazie. Ii si vad cum spun, Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista. Asa ca pune mana si baga singur.

Valentin  •  14 decembrie 2016, 11:06

Reactia lui Firea iti da dreptate, Catalin, s-a spulberat un mit: ca cei de la tara voteaza PSD. Iata Bucurestiul, dominat de oraseni cu televizor in casa, lucru care denota o necivilizare chiar mai mare decat a avea toaleta de lemn in fundul curtii. La mall!, ca la vot ati ratat prilejul.

S.Popa  •  14 decembrie 2016, 11:10

Eduard Armeanu, prieten bun cu Alexandru Bucur (lupu paznic la oi!)...

adi k.  •  14 decembrie 2016, 11:11

subscriu in totalitate cu pozitia lui bogdan , desi comentariul sau a fost moderat in romania nu mai exista "dreapta" fruntasii liberalilor (in frunte cu resturile pdl-ului) au sacrificat-o pe altarul urii bolnave fata de traian basescu ,prin crearea usl-ului si a participarii generoase la indobitocirea unei parti relevante a electoratului (analfabetii si semianalfabetii din mediul rural + pensionarii spoleiti de vremuri) rezultatul e tragic :crearea partidului (aproape) unic , corupt pina in maduva oaselor , care va anula orice sansa de a aduce tara in lumea buna a europei asta este si motivul absenteismului la vot ! 60% din romani nu mai cred ca se mai poate face ceva , si resemnati fiind , isi cauta solutii individuale , in buna parte prin imigrare multi poate nu au observat , dar in diaspora psd-ul si acolitii sai au primit colosalul procent de numai 10% din voturi (!!!) intrebarea , retorica , pe care o pun cu precadere pensionarilor , este daca pentru suta de lei promisa , aveti dreptul istoric sa lasati tara pe mina coruptilor (penalilor)si sa loviti in viitorul copiilor si nepotilor dvs de altfel, indiferent daca veti primi suta sau nu , coruptii din lumea medicala romaneasca ( asa cum reiese din anchetele lui tolo si a colaboratorilor sai) vor avea grija sa va scurteze viata

daniel  •  14 decembrie 2016, 11:17

o imensa ipocrita aceasta d-na firea/pandele..ea pune problema stricarii imaginii si a mahalagismelor? sincer, ca provinzial, nu pricep cum de au votat bucurestenii o asa primareasa..nici la bacau, orasul de bastina, nu prindea primaria, nici daca aducea psd-ul 200 de autocare cu votanti din olt si teleorman! in ceea ce priveste situatia din sistemul sanitar ormanesc, ma simt ca un locuitor din africa! abandonat total!

Andrei  •  14 decembrie 2016, 11:22

Nu va lasati intimidati de ceea ce spune Firea, parerea mea e ca ar trebui sa continuati sa spuneti lucrurilor pe nume.

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2016, 11:31

Andrei: sigur ca vom continua :-)

Cruela de vila  •  14 decembrie 2016, 11:38

Am o rugaminte: daca se poate o exprimare unitara cand e vorba de bani: ori euro, ori lei, ori, eventual postarea sumelor respective atat in lei cat si in in euro; exprimarea asta alternativa, cand in lei, cand in euro, creeaza confuzie

Ion  •  14 decembrie 2016, 11:50

Tolo, psd are 50% de acum incep amenintarile , asta nu i nimic sa i vezi acus cum sunt calare pe DNA ...nu se exagereaza cu nimic cand psd este cparat cu ciuma rosie

lotto  •  14 decembrie 2016, 11:56

pacat ca PNL dupa alegerile presidentiale nu ia ingropat de vii pe dragnea si ponta , astia vor nenoroci romania!

AG  •  14 decembrie 2016, 11:58

E distractiv cum va cautati de lucru... E f corect si tare raspunsul lui Firea... E f activa si productiva si de aceea o atacati fara pic de dovezi doar vorbarie... Faceti ca Gorghiu cu Dragnea si o ridicati si voi pe Firea si mai sus... Imi place... Trageti tare ca o ajutati sa vada lumea cat de buna primarita e.... Nu ati observat ca de cate ori atcati asa ca sa va faceti rating... nu cinstit...ajutati pe cei atacati? Asa ati facut si cu Colectiv si ati ajutat si voi sa castige asa flagrant spre disperarea voastra PSD... Trageti tare ca se vede ca inca sunteti naivi.... TOLO.. ai imbatranit cam degeaba.... DEaca ai sti ce parere are in intimitate ... pana si Ioanitoaie... nu stiu cam ce ai simti... Haaaaaaaaaaaaaaa

Dr. Dan Patru Tudosie  •  14 decembrie 2016, 11:59

Daca a spus treaba asta public inseamna ca si-a rezolvat treaba cu Secureanu. Mai exact, are spatele acoperit si n-are nicio emotie, chit ca pierde procesul cu voi. Eu va urez succes!

dzzz  •  14 decembrie 2016, 11:59

Vai, da' ce vedeta de renume mondial, cu copii in dotare, avem noi, aici! Intr-adevar, stimata doamna, numele d-voastra este "oricum notoriu, motive suficiente pentru a creste tirajul unui ziar sau numarul de accesari pe online", dar din alte motive decat cele pe care vi le inchipuiti. Cum ar fi acela care denota cat de putine calitati iti trebuie in Romania, pentru a parveni in functii. Sper sa demascati eventuala implicare a acestei doamne in scandalul despre care scrieti. Ati face, tuturor, un mare serviciu.

adi k.  •  14 decembrie 2016, 12:00

revin , pentru ca intre timp a aparut si prima reactie a doamnei firea ! desi nu a acuzata de nimic concret , in afara de numirea unor nulitati cu pozitii de baza in "partidul unic" + fosti colaboratori ai sotului ei , doamna firea isi scoate ghearele la atac si il ameninta pe tolo cu "justitia", incercind prin intimidare si santaj sa inchida gura putinei prese ramasa neaservita tipic bolsevic !! d-le tolontan vrind nevrind , ai intrat intr-o nisa din care nu mai ai scapare (!) : ori continui cu maxima forta lupta impotriva coruptiei , indreptatind sperantele a sute de mii de oameni (poate chiar milioane), riscind insa sa fii mincat de viu de "sistem", dar intrind in panoplia de aur a presei romanesti . ori te lasi pagubas ,incet incet , revii la sport si iti traiesti linistit viata comentind meciuri de fotbal dragi romani , aceasta doamna este pregatita de "partidul unic" pentru functiile cele mai inalte in stat (prim ministru , presedinte), cu ajutorul larg al "bobor"-ului" psd-ist va pling si imi pling de mila

AG  •  14 decembrie 2016, 12:01

... ia sa vad daca ai taria sa publici si comentariul meu.... Stii ce imi place??? Cand BADEA te face PRAF si lesina de ras in ceea ce te priveste si milionul de telespectatori si FB-uchisti rad de tine...

pieton  •  14 decembrie 2016, 12:02

totusi, sa multumim din suflet d-nei firea pentru transportul gratuit cu mijloacele de transport, prin bucuresti. e o prima mare victorie!!!!

Alonso  •  14 decembrie 2016, 12:03

Cum se face ca Eduard Armeanu nu are dosar la DNA dupa emisiunea ProTV>

AG  •  14 decembrie 2016, 12:04

... Va propun si eu o tema... Ia sa vedem daca va iese ceva tare intrand un pic in ce s-a intamplat cu cea mai de calitate fabrica din industria romana si din industria militara si medicala etc din Romania...

Dr. Dan Patru Tudosie  •  14 decembrie 2016, 12:07

Tolo, facem 'anchete' doar la comanda?...................................................................Citez: La Rahova a avut loc un miracol universitar de proporții. Procurorul DNA nu și-a explicat în sala de judecată viteza cu care Dan Voiculescu a scris în celulă cele 11 cărți: „O carte de 295 de pagini a fost scrisă în 25 de ore, o altă de puțin peste 100 de pagini în 12 ore! În medie, are 6 ore și 40 de minute pentru fiecare carte. Manuscrisele totalizează peste 2.000 de pagini. Rezultă că scrie o pagină la două minute, dacă ne luăm după pontaje. Este imposibil sa scrii atât. Repet, manuscrisele nu conțin ștersături sau corectări”

un roman  •  14 decembrie 2016, 12:07

Nici o problema s-o faca DAR DIN BANII EI NU DIN TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE DE MINE , asa cum a procedat cu banii donati pt catedrala !!!!! In afara sa dea in judecata mai stie si altceva ???? Traficul este blocat la ore de varf , spatiile verzi sunt degradate , pietele sunt invadate de intermediari de o anumita coloratura care umfla preturile ,cladiri ce stau sa cada , iar madam Firea se tine de tribunale , de parca in Bucuresti toate ar merge ca pe roate !!!! Pai pt asta ai fost aleasa cocoana ?????

fotbal  •  14 decembrie 2016, 12:13

primar general al capitalei, Gabriela Firea...am un mare pacat: am o pozitie de mare responsabilitate si vizibilitate, prin votul bucurestenilor...Daaaa! mi se pare corect, limpede si fara angoase Nu ai niciun pacat, Gabriela Firea! NOI, Dumnezeii tai, te-am mantuit prin vot. poti sa faci ce doresti cu noi. la bunul tau plac. poti sa incerci orice fel de experienta pe oricare dintre noi. oricat de tare ne-ar durea te vom iubi si sustine neconditionat. pt ca NOI te'am validat si, nu?! NOI stim cel mai bine, intelegem, trecem cu vederea pt ca, nu?! nu e despre NOI, e doar despre unii dintre noi

Comentează