Întrebată de cîte ori a intrat Secureanu la Cotroceni, Administrația Prezidențială ne-a trimis la SPP, iar SPP spune că ”bonurile de acces și tabelele se distrug în cel mult 7 zile”!

”Lori în sus, Lori în jos! Așa vorbește Secureanu cu actuala consilieră pe sănătate a președintelui Klaus Iohannis”, susține un prieten al managerului

vineri, 23 decembrie 2016, 7:02

UPDATE: Astăzi, puțin după ora 9 dimineața, Administrația Prezidențială a trimis ultimul său răspuns: ”De la 1 iunie 2015 (data numirii în funcție) şi până în prezent, doamna Diana Loreta Păun, Consilier de Stat – Departamentul Sănătate Publică, nu s-a întâlnit cu domnul Florin-Adrian Secureanu la Palatul Cotroceni”. 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Îndrăzneala de 9 ani a lui Florin Secureanu are mai multe explicații.

Unele dintre ele își parchează mașina la Palatul Cotroceni.

Constantin Brâncuș, fost consilier prezidențial vreme de 15 ani pe domeniul sănătății, a fost coleg de serie la ”Titu Maiorescu” cu Florin Secureanu.

Brâncuș își ia în serios rolul de protector al lui Secureanu. Versiunea mai înțeleaptă a lui Adi.

Ambii au acces, în scurt timp, la Academia SRI.

”Plecarea lui Brâncuș în 2015 de la președinție nu l-a lăsat pe Secureanu fără intrare. Pentru că Secureanu o cunoaște bine pe Diana Loreta Paun, actualul număr 1 al președintelui Klaus Iohannis pe sănătate”, explică un prieten al managerului de la ”Malaxa”.

Astăzi, Brâncuș lucrează la Consiliul Concurenței, unde se ocupă tot de sănătate.

Iar Secureanu a obținut altă relație la administrația prezidențială. Pentru că o prietenă a sa s-a mutat dincolo de zidurile brîncovenești.

Și-a înregistrat și socrul în lift!

”Lori în sus, Lori în jos! Așa vorbea, la telefon, Secureanu cu actuala consilieră de la Cotroceni”, adaugă sursa.

Problema tuturor oamenilor care vorbeau la telefon cu Secureanu este aceea că el discută doar pe speaker, dînd acces și altora la convorbiri.

Unde mai pui că înregistra.

Multe dintre înregistrări sînt acum, potrivit surselor, la Traian Nica, ”băiatul de la IT”. Cum Secureanu este neofit în materie de computere, Nica păstrează nu doar documentele, ci și fișierele audio. 

Iar Nica, la rîndul său, afișează o figură relaxată după fiecare discuție cu procurorii.

Secureanu era un Houdini al înregistrărilor.

Scenă povestită de un cunoscut: ”La un moment dat, Adi apare la procesul prin care a obținut custodia copiilor cu o discuție în care l-a înregistrat în lift pe fostul socru, Nicolae Turcu!”.

Călătorind cu ginerele între etaje, Nicolae Turcu discută și despre erorile fiicei sale. Pac, Secureanu își înregistrează protectorul pe telefon și vine cu fișierul audio la proces!

Soacra, restaurator la Muzeul Național, care nu a suportat niciodată ”stilul de Dinu Păturică al lui Secureanu”, e gata să pocnească de indignare în instanță.

Dar Secureanu, obișnuit să ia de fiecare dată ceea ce vrea, cîștigă copii în fața mamei. El e Secureanu!

În sănătate se fură vieți, nu bani!

Poate că, în timp, am uitat despre ce vorbim.

El e Secureanu!

Cazul acesta este despre un mecanism de topit banii sănătății din spitalul Malaxa care seamănă, ca un model repetitiv pe covor, cu ce se întîmplă în zeci sau sute de alte spitale. 

20.000 de copii se nasc prematur în România în fiecare an

Cei care unesc firele sînt, la nivel operațional, firmele și, la nivelul protecției, oamenii suspuși în stat și în Servicii.

Secureanu a luat, numai din fișetul spitalului Malaxa, conform procurorilor, 2 milioane de lei.

Dacă vi se pare puțin.

În România se nasc anual aproximativ 200.000 de copii. 10-11% dintre ei vin pe lume prematur.

În cazul în care spitalele au incubatoare, șansele de supraviețuire a unui nou născut prematur sînt de 90%. Dacă nu, ele scad dramatic.

Iar spitalele nu au incubatoare suficiente.

50 de incubatoare se puteau cumpăra numai cu banii luați cash de Secureanu din casieria spitalului! Nu e socotită mita de la contracte

10.000 de euro costă un incubator performant pentru copiii născuți prematur, care le crește șansa de viață

Deocamdată, în referat procurorii DNA amintesc doar de banii luați cash din spital și de mita de la o singură firmă.

În total, cam 700.000 de euro, adică 70 de incubatoare.

Numai că Secureanu a făcut să dispară, în 9 ani, nu zeci, ci multe sute de posibile incubatoare pentru nou născuți!

Nașterile premature sînt, potrivit studiilor, principalul factor de mortalitate infantilă, care în România este de aproape trei ori mai mare decît în Uniunea Europeană.

”Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când rata mortalității infantile in Romania nu înregistreaza nicio scădere!” Organizația Salvați Copiii, raportul pentru 2015

Multe sute de incubatoare lipsă. Și vorbim despre un singur manager!

Cu un buget de peste 60 de milioane de euro în mandatul său, dacă Secureanu a luat pentru sine și pentru alții doar 2% asta înseamnă 120 de incubatoare!

2%? Hai să fim serioși!

De aceea este important cu cine s-a întîlnit Florin Secureanu la nivelurile de unde a căpătat prestigiu, protecție și tupeu.

”Încercați la SPP!”

Fost manager la ”Parhon” și soție a managerului interimar de la ”Floreasca”, Diana Loreta Păun este consilier de stat pe Sănătate Publică la Palatul Cotroceni din 1 iunie 2015.

Relațiile dintre Păun și Secureanu sînt îndelungate și robuste.

În ultima vreme, Secureanu era sorbit de gîndul măririi, susțin apropiații săi, și se gîndea să părăsească Malaxa pentru spitalul Floreasca, unde Păun are relații excelente. 

Soțul consilierei președintelui Iohannis a fost silit să plece în vară din poziția de manager de la ”Floreasca”, după ce 22 de medici s-au coalizat împotriva sa, făcînd publice înregistrări în care el le vorbea urît.

Și, în ceea ce acum părea o nebunie, dar acum cîteva luni, nu, Secureanu visa la postul de manager la ”Floreasca”!

Ziarul a vrut să verifice de cîte ori a fost Florin Secureanu în Palatul Cotroceni în ultimii 5 ani.

Jurnaliștii sînt redirecţionați către Serviciul de Protecție și Pază.

De ce? ”Datele cu privire la invitaţii sau vizitatorii care primesc acces în complexul Cotroceni sunt gestionate de Serviciul de Protecţie şi Pază, instituţia care deserveşte securitatea, conform prevederilor legale”, comunică Administrația Prezidențială.

Răspunsul SPP ia pe oricine prin surprindere.

”Le-am distrus”

SPP susține că evidențele persoanelor care intră în Palatul Cotroceni se șterg după cel mult 7 zile!

Participăm la camera ascunsă? A început mai repede petrecerea de Crăciun la președinție?

”Bonurile de intrare, precum și tabelele pe baza cărora se face accesul în complexul Cotroceni, neavând caracter cu regim special, după expirarea perioadei de valabilitate se distrug în cel mult 7 (șapte) zile”.

Ziarul sună la SPP, ca să nu fi înțeles noi greșit fraza de mai sus.

-Se șterg informații după șapte zile începînd de cînd?
-Bonurile de intrare și tabelele de acces se distrug în cel mult șapte zile din momentul în care persoana invitată intră în sediul Administrației Prezidențiale.

-Și asta înseamnă că dumneavoastră nu mai știți acum cine a intrat, dăm un exemplu, ca invitat în Palat pe 1 Decembrie 2016 ?
-Le-am distrus, așa cum v-am spus. Noi lucrăm conform unor proceduri.

Și pacientul zero?

Discuția cu Serviciul continuă, dar e neoficială, de lămurire.

Astea or fi procedurile, dar ce se întîmplă dacă vine un vizitator care a fost în Africa și el pasează, involuntar, un virus după care 10 oameni din Administrația Prezidențială cad la pat?

Ce face SPP?

Nu mai știe cine a fost acolo acum o săptămînă, cine e pacientul zero?!

De ce publicul are dreptul să știe ce fac consilierii președintelui

Revenim la Administrația Prezidențială.

Totuși, ei sînt cei care lucrează aici, iar SPP asigură numai protecția.

De ce ne interesează dacă Florin Secureanu a intrat în Palat, de cîte ori și care a fost tema întîlnirii?

Ni se pare că sînt relevante persoanele și subiectele discutate de consilierii prezidențiali pe domenii.

În acest caz, pe sănătate.

Poate că la Cotroceni intră un director de multinațională pharma de 10 ori pe lună și nu vine niciodată un director de fabrică românească. Sau invers.

Poate că oamenii care se ocupă de Sănătate la președinție au întîlniri frecvente cu managerii de clinici private, iar managerii din spitalele publice, nu. Sau invers.

Orice se întîmplă acolo, profesional vorbind, publicul are dreptul să știe.

Legea nu obligă, dar permite transparența

Administrația Prezidențială este un loc de muncă unde se deservește interesul public.

Chiar dacă legea nu obligă la transparența vizitelor, legea nici nu interzice ca președintele să solicite proceduri care să crească încredere publicului că la Cotroceni se lucrează pentru cetățeni.

Altfel, care-i diferența între Administrația Prezidențială a lui Klaus Iohannis și Primăria lui Sorin Oprescu, cel care a secretizat rapoartele de audit?!

Nu vor să facă public raportul pentru ”Malaxa”

Stric autentic.

Directorii de la audit o amenință zilele acestea pe Gabriela Firea că o dau în judecată dacă face publice rapoartele prin care l-au acoperit pe Florin Secureanu!

15658811_10208076739616562_406139648_o

Ziarul publică un document intern al Primăriei (sus), care arată cum Clarisa Viciu, șefa auditului, îi spune primarului și, apoi, biroului de presă, că rapoartele nu sînt publice.

Am intrat oricum în posesia rapoartelor de audit, pe surse, dar nu asta e discuția, că plătitorul de taxe nu stă să alerge noaptea, după serviciu, ca să găsească documentele despre cum i se ard banii la Spitalul Malaxa!

Nivel de Palat

Revenim la imunitățile lui Secureanu.

Una e ca șefa de audit din Primăria Capitalei să nu vrea să se facă publice rapoartele pe care le-a întocmit și alta e să nu poată afla contribuabilii de cîte ori s-au întîlnit consilierii pe sănătate de la Cotroceni cu managerul Florin Secureanu.

E un alt nivel.

Sau nu?

10% din contractul cu Noventis i s-a întors lui Secureanu, potrivit descoperirii procurorilor DNA

Secureanu a primit numai de la o singură firmă, Noventis, excursii în valoare de aproape 200.000 de euro. Plus alte sume, din relatările angajaților.

Cum Noventis are contracte de 2,7 milioane de euro cu spitalul ”Malaxa”, mita urcă la cel puțin 10%.

Încă 30 de incubatoare dispărute. Și un incubator nu înseamnă o viață salvată, ci uneori zece vieți pe an!

Dintr-un singur contract!

Secureanu și Păun, Soarele și Luna

Ziarul revine și întreabă la Cotroceni de cîte ori s-a întîlnit consilierul Diana Loreta Păun cu Florin Secureanu în interiorul Administrației Prezidențiale.

Și care au fost temele discuțiilor.

Măcar în ultimii doi ani, dacă ultimii cinci sînt arși în scrumiera SPP.

Ziarul mai întreabă de cît timp se cunosc Loreta Păun și Florin Secureanu, cum definește consilierul relația și dacă au afaceri împreună.

Administrația Prezidențială spune că ”Domnul Florin-Adrian Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, nu a fost invitat la întâlniri sau la evenimente pe domeniul sănătăţii organizate la Palatul Cotroceni ori în altă locaţie de către Departamentul Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale” în ultimii doi ani.

E genul de corespondență în care tu întrebi dacă soarele și luna au fost vizibile pe cer, în același timp, și ți se răspunde că ”nu s-au întîlnit în mod organizat la un eveniment”.

Cum arată răspunsul

Gazeta întrebase altceva.

Cum Administrația Prezidențială nu dă clarificări ”decît în scris, conform procedurilor”, ziarul revine și întreabă, cît poate fi omenește de clar, că ne-am țicnit și noi redactînd zi de zi cereri către Leviathanul Tipizatelor, dacă Florin Secureanu și Loreta Păun au discutat, organizat, neorganizat sau megaorganizat, în sediul Administrației Prezidențiale?!

Așteptăm răspunsul. Încă n-a venit.

Din primul răspuns al Cotroceniului reținem că Păun și Secureanu nu au făcut afaceri împreună.

Dar consilierul prezidențial nu detaliază relația.

Ea spune doar că, pe vremea cînd era manager la ”Parhon”, ”în multiple ocazii a interacţionat cu colegii manageri de spital”.

În acești termeni clarifică un consilier prezidențial relația cu Florin Secureanu.

Evaziunea de termeni a consilierului prezidențial și povestea ”Cotroceniului” cu cele 7 zile după care se pîrjolesc pădurile și se otrăvesc fîntînile sînt absolut de neînțeles.

Ca orice serviciu secret, SPP are instincte și proceduri netransparente, ceea ce e logic pînă la un punct, dar într-o țară democratică nu acestea precumpănesc în fața obligației Administrației Prezidențiale de a convinge publicul.

”Nu a fost agent/colaborator”

Și încă un răspuns primit ieri.

CNSAS comunică ziarului că Florin Secureanu a fost verificat în anul 2007 de către instituție, la cererea lui, și ”nu a fost agent/colaborator al poliției secrete comuniste”.

Crăciun liniștit!

Drept la replică:

Vezi AICI și precedentele 24 articole publicate de Gazetă despre acest caz.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

haideusicfr  •  23 decembrie 2016, 7:49

Placu-ti fetele Ioane? Plac ..Dar ele? Si ele mie. Cam in halul asta vad eu *problema * cu Lori. In ce priveste agenda de lucru a Presedintelui ,sariti calul.De aceasta data. Din motive lesne de inteles ,securitate ,etc nu este si nu va fi niciodata publica . Domnu* Tolontan ,chiar dumneavoastra ?

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 8:04

@haideusicfr: va inteleg, dar, intii de toate, aici discutam despre nevoia de agenda publica a consilierilor, nu a presedintelui. Administratia Prezidentiala nu e o fabrica de secrete, ci locul unde se intersecteaza, la cel mai inalt nivel, interesul societatii si al statului. Prin Constitutie, asta face presedintele si la asta lucreaza consilierii sai. http://www.constitutiaromaniei.ro/art-80-rolul-presedintelui/ Si, apoi, agenda presedintelui este publica. Si e normal sa fie asa. Ca cetatean, vreau sa stiu cu cine se intilneste presedintele. Sigur ca sint si elemente confidentiale, dar, daca ne uitam la UK sau la SUA, agendele si actiunile sefilor de stat si de guvern sint comunicate platitorilor de taxe la un nivel de detaliu impresionant.

Catalin  •  23 decembrie 2016, 8:17

Mi se pare incredibil...Serios, nu-mi vine sa cred ce citesc. Am citit toate articolele dvs. de investigatie si pot sa spun ca va iubesc. Cu totii (cred) stiam ca "Sistemul" in Romania este corupt, dar acum ca putem vedea, probabil 2%, din itele lui mi se pare de-a dreptul incredibil cat de mult tupeu au cei in cauza si cat de bine organizati sunt. Pentru mine e clar...sunt 2 lumi total diferite, una a noastra si una a lor...Ei pot sa ne distruga lumea dintr-un pix, noi ce facem? Facand o comparatie (probabil idioata), in Coreea de Sud au iesit si 2 milioane de oameni sa protesteze impotriva Presedintelui, care sa fim seriosi e mic copil pe langa ce fac ai nostri. Asta inseamna aprox 4% din populatia tarii. Cand au iesit la noi 7-8 sute de mii de oameni in strada? Nu vreau sa instig la nimic, dar tare mi-as dori o altfel de gandire printre romani. Nu, nu merge cu lasa si asa cu las ca merge si cu ce am putea face? Uite ca nu s-a facut nimic si astia nu ca fura ca in codru, dar fura si codrul... In fine, va multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti dragilor. Daca macar 2% din acest sistem corupt s-ar rupe ar fi extraordinar.

Lucas  •  23 decembrie 2016, 8:25

Felicitari echipei GSP ! Tolo , niciun un procuror nu studiaza cele mai mici amanunte , asa cum o faceti voi ! Bravo ! Ar fi interesant de stiut daca Dna Paun a fost si in perioada Basescu la Cotroceni . Ma mai intreb , cine va avea puterea si "aprobarea" sa verifice toate spitalele din tara ?! Politicienii care ne conduc de atatia ani , nu au rude , prieteni , etc care se trateaza in spitalele din Romania !? Am vazut ca Ponta, Basescu , s-au tratat in strainatate , probabil situatia financiara le permite sa isi duca si apropiatii la Viena sau Istambul .

haideusicfr  •  23 decembrie 2016, 8:28

Multumesc pentru raspuns ! Sarbatori fericite dumneavoastra si colegilor !

cine stie  •  23 decembrie 2016, 8:33

Managerii din Bucuresti cu vechime de peste 2 ani se cunosc toti intre ei, de la sedinte cu DSP, CASMB, cursuri de la Scoala Nationala (obligatorii unele), conferinte etc. D-na Paun il stia pe Secureanu, ca si toti ceilalti manageri cu vechime. Secureanu avea relatii vechi pe alta filiera, nu pe linia aceasta. Finantatorul il proteja, care acoperea deficitul urias de la Malaxa. Tot finantatorul (PMB) trebuia sa verifice de ce are Malaxa constant deficit asa de mare.

Adrian  •  23 decembrie 2016, 8:34

Draga Tolo, SPP-ul are dreptate ,el distruge " bonurile de intrare si tabelele",hartogaraia, nu "informatia". Fi sigur ca informatia este stocata undeva. Adica companiile de telefonie sunt obligate prin lege sa pastreze inregistrarile cateva luni de zile,iar procedurile de securitate ale SPP-ului spune ca totul trebuie distrus in 7 zile?Trebuia sa-i intrebi,daca dupa max 7 zile, distrug si inregistrarile video de la camerele sistemului de securitate? Pe mine personal , nu ma deranjeaza ca managerii firmelor private de pharma sau de clinici private bat drumul la Cotroceni,la Victoria sau la Parlament.Bravo lor, isi fac job-ul ptr care sunt platiti, acesta fiind un lucru normal intr-o societate capitalista.Problema este, de ce oare managerii de la firmele farma de stat sau directorii de spitale publice nu fac acelasi lucru ca cei din sistemul privat?Oare de ce statul nu este capabil sa asigure un management eficient in companiile sale si ne trezim cu tot felul de puslamale gen Secureanu?Ptr ce cotizez ca prostul la CASS?Ca sa aibe Secureanu,Mitrus &Co, sa arunce cu banii in lautari pe la nunti? in legatura cu auditul intern,doamna Firea poate sa lamureasca problema foarte simplu, cheama procurii DNA.Nu cred ca si procurorii DNA au accesul interzis la acel document.

Bogdan  •  23 decembrie 2016, 8:35

Tolo, sa nu uitati de air liquid pentru ca si acolo sunt multe probleme ce isi asteapta rezolvarea, sunt convins ca nu numai ei fac lucruri de genul acela si nu o fac fara acoperirea multora din administratie.

mihaix  •  23 decembrie 2016, 8:36

Va citez un articol din Legea privind liberul acces la informatii de interes public: Art. 13 Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public.

22  •  23 decembrie 2016, 8:38

...peste 2-3 ani vom regasi multe dintre aceste persoane pe listele candidatilor pentru un post de senator sau deputat... cei 20 de ani, cum spunea cineva...au trecut de mult...i-am inceput pe altii...apoi vor urma altii..tot aceiasi... Si cand ma gandesc ca acum 27 de ani, soldat fiind pe acolo, speram sa fie mai bine.. este, dar este greu...

biancorossi  •  23 decembrie 2016, 8:55

haideusicfr@ amerigo, non multum sed multam, dar pacalicii ca asta chiar merita vreo 10 ani cu chiftele reci.

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 8:56

@Lucas: Procurorii fac alta treaba, mult mai meticuloasa sub aspect legal. Loreta Paun este numita in mandatul presedintelui Klaus Iohannis. Constantin Brancus a fost consilier in mandatele lui Ion Iliescu, Traian Basescu si Klaus Iohannis. Florin Secureanu e ca un fisier contiguu la Cotroceni :-)

Dan  •  23 decembrie 2016, 9:07

Felicitari pentru munca depusa, mi-a placut pasajul "Îndrăzneala de 9 ani a lui Florin Secureanu are mai multe explicații. Unele dintre ele își parchează mașina la Palatul Cotroceni."

Isacstelu  •  23 decembrie 2016, 9:32

SPP, SRI, STS, CTC, RCS, MTS, RDS :)) numai servicii !! Idee e ca si Loreta face copii iar acestia cand o sa " buni" o sa faca ce au facut parintii lor ! Sarbatori cu bine !

dan  •  23 decembrie 2016, 9:44

Felicitari si Craciun fericit!

Marcos  •  23 decembrie 2016, 9:47

De aceea 60% dintre români au stat acasă pe 11 decembrie. Probabil data viitoare vor sta acasă 80%. Mafia e peste tot. Italienii se luptă cu ai lor lor de pe vremea lui Mussolini. Şi sînt tot acolo unde erau pe vremea lui Cesare Mori. Va fi la fel şi peste 200 de ani.

X  •  23 decembrie 2016, 9:55

Atenție la cifre: 2% din 60 de milioane EUR inseamna 1,2 milioane EUR. La un pret de 10,000 EUR, inseamna 120 de incubatoare, nu 1200.

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 9:57

@X: corect, ne cerem scuze, schimbam!

Bucur Loredan  •  23 decembrie 2016, 10:00

Domnule Tolontan,dumneavoastra (ca ziarist) aveti indrasneala sa cereti documente(unele ar trebui sa fie publice),la Presedentia Romaniei.la S.P.P.,la Ministere,ce indrazneala.Sa revenim la comentariu.Vad ca angajatii statului sunt iritati cand un jurnalist(fie el si Catalin Tolontan),le cere socoteala si ascund adevarul,cu buna stiinta.Cum sa spui ca dupa 7 zile se sterg datele de intrare la Presedentia Romaniei,este bataie de joc.Sunt sigur ca insistenta dumneavoastra va da roade,doar daca sunteti sustinut,(fie si numai de cititori,ai G.S.P.).Ne cred prosti,ce mare greseala fac.Respect pentru echipa TOTLO.

I  •  23 decembrie 2016, 10:24

Diana Paun este prietena de peste 9 ani cu Secureanu. Verificati si va veti convinge. ***... *** ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doina  •  23 decembrie 2016, 10:24

Iohanis e depasit de situatie din pacate....cred ca e incalecat de securisti. Adica in doi ani nu a fost in stare sa il schimbe pe cel de la sts care si ala are niste afaceri dubioase....e varza !

X  •  23 decembrie 2016, 10:28

Si in subtitlurile articolului ar trebui schimbat numarul incubatoarelor... :) Investigațiile Dvs. sunt foarte bune, in general, si e păcat, pentru probleme de forma, nu de fond, sa apăra motive de critica. Ideea este aceeași, indiferent de număr: 120 de incubatoare, sau orice aparatura medicală ce poate fi cumpărată cu 1,2 mio EUR, reprezintă foarte mult, pentru un sistem medical ce se plânge de subfinanțare. Si asta doar la nivelul unui spital de dimensiuni medii. Oricum, apreciez estimarea Dvs., prin care limitați șpaga la doar 2% :))

Bogdan  •  23 decembrie 2016, 10:31

Dacă neamintim înverșunarea cu care Traian Băsescu a încercat să treacă o nouă lege a sănătății, bazată pe profitul companiilor de asigurări și a oferetanților de servicii medicale, este (deocamdată doar) de presupus că individul acum legat avea rostul lui acolo unde se coceau asemenea mizerii.

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 10:39

@X: critica e foarte buna ca ne trezeste :-) Cit despre estimare, sigur ca 2% e infim. Dovada ca, din trei firme, procurorii au adunat deja peste 1%. Probabil ca, de fapt, e vorba de contravaloarea nu a sute, ci intr-adevar a mii de incubatoare disparute.

Valeriu  •  23 decembrie 2016, 10:59

Ipotetic: - Este depistat in zona palatului un individ cu activitate suspecta. Din declaratiile lui rezulta ca a fost de mai multe ori in incinta institutiei. CUM VERIFICA ,,ILUSTRII FUNCTIONARI INFORMATIA, ATAT DE NECESARA ANCHETEI? - Astia ori ne cred prosti, ori ne cred prosti... Suntem! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  23 decembrie 2016, 11:17

Domnule Tolontan, eu nu cred ca in 2010+ Administratia Prezidentiala nu pastreaza in format digital intrarile si iesirile din cladiri. Eu zic sa reformulati intrebarea, si sa intrebati daca nu exista in format digital ceea ce au distrus ei dupa 7 zile. Mi se pare in regula sa nu pastrezi bonuri si hartii mici si fara semnificatie, suntem in epoca informatiei, pastrezi totul pe discuri, nu niste bonuri mici. Sun 10000% convins ca exista informatia in format digital. Dumneavoastra intrebati, si ei daca isi permit sa minta se risca sa aflati adevarul de la cineva din interior si sa ii dati peste cap.

StefanCM  •  23 decembrie 2016, 11:23

Nu suntem in epoca de piatra sa intri in Administratia Prezidentiala si sa nu fii indexat. Nu treci cu cutitu pe raboj o liniuta sa stie lumea ca a mai fost unul. Si in Togo stiu serviciile cine intra si iese de la presedinte, probabil in ultimii foarte multi ani. Ca doar nu intru, montez microfoane, si cand isi dau seama serviciile ca administratia e ascultata, nu stiu cine a intrat in cladire :)) Astea sunt SFuri, de alea grele. Sau vine unu, pune o bomba pe care vrea sa o detoneze ulterior cand e cineva in cladire, serviciile primesc un pont ca e o bomba ascunsa, dar ei nu stiu cine a fost in cladire ca sa prinda teroristul. Repet, foarte probabil nu au mintit cand au zis ca au distrus bonurile. Dar informatia sigur e pastrata digital.

StefanCM  •  23 decembrie 2016, 11:25

De fapt e tipic politicului si institutiilor de stat. Spun jumatatile de adevar care le convin. Nu va putem ajuta, am distrus bonurile dupa 7 zile. Apoi uita sa spuna ca informatia exista inregistrata digital si catalogata. De vina esti tu ca nu ai intrebat cum trebuie, ca ei ieste sfinti.

Vali  •  23 decembrie 2016, 11:45

Bonurile si tabelele de intrare se distrug in cel mult 7 zile de la expirarea valabilitatii. Dar care este perioada de valabilitate? Ore? Zile? Ani? Mandat(e)? Omiterea unei informatii e informatie in sine.

StefanCM  •  23 decembrie 2016, 11:46

Daca Spp-ul va continua sa sustina ca informatia nu mai exista nicaieri, atunci sigur tehnicile de ascultare SRI includ metoda agentului de teren trimis in misiune care sta lipit 24 de ore pe zi cu urechea de peretii casei celui supravegheat, sa asculte convorbirile. Si cand urmaritul iese din casa spune ca e de la RENEL, verifica instalatiile. Si noi traim in divina comedie.

haideusicfr  •  23 decembrie 2016, 11:50

*Doina*: ceata lui *Pitigoi* ,dai in unul tipa doi! Cu siguranta lui Johannis nu-i este usor la *Bucuresti*. (am zis *totul*). Emil Constantinescu se plangea ca l-au lucrat serviciile. Cu neamtul nu cred ca le mai este atat de usor. In plus ,*serviciile * mai trebuie sa se schimbe si ele. S-au mai schimbat multe si cu Romania : Nato,UE, Merkel ,etc .

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 11:51

@StefanCM: dupa cum am scris si in articol, tocmai pentru ca raspunsul este surprinzator am discutat in clar la telefon cu ei. Nu exista nici un fel de inregistrare, nici pe hirtie, nici digitala, totul se distruge, aceasta este pozitia oficiala a SPP. Stiu ca vi se pare greu de crezut, si noua la fel, dar pornim de la premiza bunei credinte.

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 11:52

@vali: am intrebat si noi ceea ce ati sesizat dvs si ne-au spus ca se distrug in cel mult 7 zile de la intrarea invitatului la Controceni. Am scris si in text.

StefanCM  •  23 decembrie 2016, 12:06

Am inteles. Buna credinta sa fie daca tot e Craciunul. Dar daca e adevarat, e o lipsa totala de profesionalism din partea SPP si a institutiilor de protectie. Amatori, nu incepatori, ci persoanele alea care au facut zeci de ani acelasi lucru si il fac la fel de prost ca la inceput.

Marc  •  23 decembrie 2016, 12:15

Ce nu ne lamureste articolul e ce influenta concreta a avut sau ar fi putut sa aiba "cotroceniul" in matrapaslacurile lui Secureanu. Legatura cu auditul, cu firmele am inteles-o, asta de la cotoceniul ma las in ceata. Sau stiti mai mult decat s[puneti si urmeaza intr-un alt episod sa ne aratati conexiunea. Pana atunci ne-ar fi de folos sa ne spuneti ce rol are acea consiliera in realatia cu spitalele si ce favoritisme poate face.

dana  •  23 decembrie 2016, 12:20

Bucurestenii sint beton: n au mers la vot, a iesit Firea care l a numit pe Armeanu sef peste 19 spitale desi el nu avea voie sa conduca nici unul. Legal, primara nu are nici o raspundere ca a incalcat legea?! Ca, moral, bucurestenii n au nici o treaba.

Arges  •  23 decembrie 2016, 13:02

Alaturi de SAR, care prin Clasamentul de integritate al universităților publice din România expune mecanismele corupte ale educatiei, Dvs devoalati coruptia din sanatate. Ma intreb ce fac colegii lui Secureanu si Armeanu, care su studiat la TM si la Mihai Viteazu. Vom scapa oare de ei?

AD  •  23 decembrie 2016, 13:22

Interesant raspunsul SPP. In cazul Duicu de la Mehedinti SPP raspundea unei cereri a Evz. referitor la vizita lui Duicu la Guvern cum ca documentele se distrug in 3 luni. Acum se distrug in 7 zile ? Sau fiecare tarla SPP are propriile reguli ? http://www.evz.ro/cazul-duicu-spp-a-distrus-registrele-in-care-se-trec-vizitatorii-de-la-guvern-.html

barbarosa  •  23 decembrie 2016, 13:30

Inca nu ai scris nimic de individul din articolul de ieri Nicolae Bogdan Codrut Stanescu. I-ai pus numele langa Mitrus, si pauza ...

Maxentiu  •  23 decembrie 2016, 13:32

Ca orice serial-fluviu, si investigatia asta mai are momente moarte sau rateuri. Asa este si materialul de fata, in care 1) speculati asupra vizitelor lui Secureanu la Cotroceni (ipoteza infirmata sec de Administratia Prezidentiala), 2) echivalati la fel de speculativ spaga cu incubatoarele si cu bebelusii morti, o schema de manipulare ieftina si demult rasuflata (din 1990, razboiul din Irak mai exact). Din fericire, cititorii dvs. sint suficient de inteligenti (unii dintre noi, cel putin) incit sa discearna intre informatie si manipulare.

Loredana  •  23 decembrie 2016, 13:39

Stai putin ca nu inteleg? Cum adica bonurile de intrare si tabelele se distrug in cel mult 7 zile? Daca taceai, filozof ramaneai. O mai mare postie nu am auzit in viata mea? Adica vrei sa spui ca nu ai o arhiva cu vizitele la Palat? Bai, voi ati innebunit? Eu zic ca aceasta problema trebuie verificata mai in detaliu pentru ca mi se pare o aberatie.

Alexandru Chis  •  23 decembrie 2016, 13:59

Intimplarea imi aminteste de o butada de pe vremea unui conflict de la granita dintre China si Rusia. Cum a oglindit presa din cele doua tari conflictul? Simplu: "Ieri, la granita Chino-Rusa a avut loc un interesant colocviu pe teme de agricultura"!

Petre Alexandru  •  23 decembrie 2016, 14:38

SPP vrea sa spuna ca nu respecta Legea Arhivelor Nationale si distrug documente dupa 7 zile de la crearea lor? Ca si institutie creatoare de documente SPP este obligata sa se supuna Legii ANR si sa pastreze documentele minim un an de la creare/ primire. Cu siguranta Nomenclatorul Arhivistic al SPP ce cuprinde toate genurile de documente create&primite de aceasta institutie nu contine ca termen de pastrare (chiar si pentru bonuri si tabele/ registru de acces) 7 zile.

Cristi  •  23 decembrie 2016, 14:56

D-le Tolontan ati dat share la articolul Luizei Vasiliu despre dr Brunei, ceea ce arata cel putin incredere in onestitatea dansei. Acuma... eu am incredere in d-voastra, iara ca urmare a acestui lucru va rog sa veniti cu un follow up legat de acest caz care pare ca ar avea increngaturi muuult mai adanci, din moment ce practic ati girat acel articol si mai ales pt ca este vorba de sistem(cel medical) si este o prioritate pt cetateni.Va multumesc pt amabilitate. http://ioncoja.ro/doctorii-romani-nu-sunt-dumnezei-dar-nici-criminali-cazul-doctorului-burnei/ http://www.evz.ro/culisele-scandalului-gheorghe-burnei.html

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 15:51

@Cristi: Am incredere in felul in care Luiza Vasiliu isi face meseria. Pe plan juridic, e foarte bine ca judecatorii se pronunta si impotriva procurorilor. Altfel ar fi o unanimitate periculoasa pentru drepturile individuale. Am retinut ca judecatorii au spus ca medicul "a acceptat cu greu sumele de bani primite de la pacienți”. Pentru noi, nu pentru justitie, sa intelegem ca daca un primar ia banii cu greutate nu mai e coruptie? Dvs intelegeti cu siguranta despre ce vorbim, dar avem pareri diferite. Cind iei bani ca ditamai profesorul, platit oricum din mai multe surse oficial si legal, nu mai poti spune ca iei usor, greu sau ca mori de foame. Haideti sa vedem cum evolueaza cazul. Inca o data: am mare incredere in integritatea Luizei Vasiliu. Nu ea, ci medicul a fost filmat luind plicuri cu bani! Stiu ca aveti alta parere despre cazul Burnei, sa fim asadar de acord ca nu sintem de acord.

Lucian  •  23 decembrie 2016, 15:58

Intrebati numai prostii! De ce nu intrebati si asta: cum se face ca sotia e consilier, barba_su director interimar, etc! Cum adica? Numai ei? Atat exista in lumea asta, in Romabnia asta? Numai familiile unora sunt potente ? Intelectual, pro cetatean nu vad nici o potenta! Si asta pentru ca exista prea putine familii cu potentati! Potentati ca Nastase , de vroia sa-i numere unul oualele! Alt punct, daca tot va ocupati de investigatii, demarat alta , alt nume ca are balta peste! Ati trecut acum de la Firea ( si nu inteleg de ce?) la SPP! Firea atat a avut de spus?L-a demis pe newnorocitu' ala si gata? Ce a mai intreprins? A inceput vreo ancheata interna Primariei? Cred ca ar fi cazul sa investigati, daca iluminatul seara , acum, la sediul PSD este platit din banii lor sau FURA din " CURENTUL STRADAL"? Prea este luminat, iar lumina nu a prea venit de la PSD, ptr noi! Factura prin care Ponta si-a inchiriat aRENA nATIONALA ACUM 2 ANI, or fi platit-o? La Primaria Capitalei parca era, de plata!

Bog  •  23 decembrie 2016, 18:11

Atat de naivi nu suntem, sa credem ca nimeni nu mai stie cine a fost la Cotroceni in urma cu 7 zile. Chiar o asemenea amnezie sa-i capieze pe cei de acolo?

Maxentiu  •  23 decembrie 2016, 18:12

Stai ca e ceva putred aici: pe de-o parte sintem atit de scrupulosi incit sa verificam intrarile si iesirile din Palatul Cotroceni, pe de alta parte cind vine vorba de cel mai dubios linsaj mediatic din ultimii ani, avem "mare incredere in integritatea Luizei Vasiliu"? Sa recapitulam: o jurnalista primeste pe tava subiectul de la o voluntara de la "Daruieste viata". Intimplator, voluntara e si secretar de stat in Min. Sanatatii. Tot intimplator, sotul voluntarei e procuror la DGA. Care DGA ancheteaza cazul Burnei in paralel cu Luiza Vasiliu. Luiza isi publica articolul, a doua zi DGA il aresteaza pe Burnei. Da, nimic suspect aici, hai sa trecem peste detalii pentru ca avem incredere in integritatea Luizei.

gioorgi  •  23 decembrie 2016, 18:43

Conf. Legii 16/1996, termenul de păstrare pt documente e stabilit de nomenclatorul arhivistic. Sigur nu exista termene de 7 zile! Si orice distrugere se face pe baza de proces verbal aprobat de Arhivele nationale. Verificări daca exista! ☺

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2016, 19:17

@Maxentiu: linsajul mediatic i-a bagat banii in buzunar medicului in zeci de cazuri? Sa raminem aici inainte de orice. La mita consecventa primita de catre un medic decent platit din fonduri publice (spital, Universitate...), mita data de niste oameni amariti si disperati, catre "Dumnezeul" salvator al copiilor. Nu vi se pare nimic in neregula sa folosesti un asemenea raport de forte ca sa iei bani?!

Comentează