”Jigodito!”, cuvîntul anului 2016, și filmarea cu ”Vrăbi” dîndu-se drept Gabriela Firea, primarul Bucureștiului!

A trecut o lună de la primul articol despre Florin Secureanu. Și, de fiecare dată, realitatea a bătut ceea ce am scris. Priviți filmul și veți înțelege unde s-a ajuns!

joi, 29 decembrie 2016, 6:52

UPDATE: Reacția Primăriei: „Am stat în Ierusalim la acel hotel pentru că ambasada a făcut rezervările, ei au relații acolo și cunosc criteriile de securitate într-o zonă specială”. Declarația integrală e AICI

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Dacă pentru Oxford Dictionaries cuvîntul lui 2016 este post-truth, pentru români cuvîntul anului poate fi ”Jigodito!”.

Rostit apăsat și transcris chiar așa, ”Jigodito!” anunță predominanța unei lumi pe care românii o întrevăd cu frisoane, dar și cu un sentiment sporit de recunoaștere a problemelor.

Este lumea lui Florin Secureanu, managerul de spital gratulat în corespondența Guvernului cu titlul de ”Excelența Voastră”, omul înconjurat de cinci ofițeri SRI și doi agenți SIE, mason multiplu, doctorand la Academia de Informații a SRI și revoluționar recompensat, cavalerul de Malta care urlă ”Jigodito!” la colegele lui terorizate și introduce cuvîntul în dicționarul anului.

Dar este și lumea în care oamenii recunosc fragmente din viața lor.

Pe 28 noiembrei 2016, cu acest film începe investigația.

Dacă epoca post-adevăr definește vremea în care convingerile și prejudecățile noastre sînt mai puternice decît faptele, epoca ”Jigodito!” arată unde ajungem dacă vom străbate precum niște zombi acest drum.

Un microcosmos în care se oglindește România

Mulți oameni întreabă ziarul de ce insistă pe zona de sănătate publică.

De ce relatăm, în ultima lună, în detaliu faptele lui Florin Secureanu și ale protectorilor săi.

Întrebarea are mult sens.

1 din 1.000 de euro din sănătatea românească a fost pe mîna lui Secureanu. Restul?

Cazul Spitalului „Malaxa”, devenit între timp dosar penal la DNA, este un microcosmos în care se oglindește macrocosmosul din sănătate și, mai departe, se reflectă lumea românească în ansamblul ei.

#mergemdupăsistem

Partidele cîștigă și pierd alegeri.

Primarii vin și pleacă.

Dar rețelele rămîn.

După rețele și după sistem mergem și ele știu foarte bine că vom ajunge la ele. Dacă nu noi, dacă nu acum, cineva tot le va expune – oameni din public și din sistem vor vorbi în continuare.

Și, la un moment dat, cîțiva dintre miile de jurnaliști din toată țara care se pregătesc acum de un 2017 la fel de complicat vor escalada vîrful.

În ceea ce ne privește, sîntem atît de încăpățînați și de netalentați la orice altă meserie, încît vom sta pe capul rețelelor oricît va fi nevoie.

2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza

Nu avem pretenția că fiecare zi sau fiecare articol e revelator.

Nici nu se poate.

Sîntem oameni, avem perioade productive și perioade proaste.

Iar investigațiile durează mult, consumă resurse, vibrații și energii umane.

De aceea în 2017 e nevoie de o implicare a mult mai multor ziariști decît în 2016, inclusiv de la Televiziunea și Radioul publice, care adună cu fiecare zi de tăcere un debit în fața oamenilor pe care au datoria să-i servească.

O țară nu poate fi mai bună decît presa ei.

Plutonul de execuție circular

Responsabilitatea jurnaliștilor e vitală mai ales cînd, după o expresie a lui Joel Stein din revista ”Time”, trăim timpuri în care a ajuns să conteze ”minciuna, toată minciuna și nimic altceva decît minciuna”.

În plus, noi, ca societate, am auzit cu urechile noastre ”Jigodito!” și putem vedea imaginile pe care le difuzăm astăzi.

Toate ne arată că am ajuns la un punct unde agresiunea nu mai e îndepărtată și vagă.

Iar ”Jigodito!” nu se mărginește la ”Malaxa” sau la întîmplări din domeniul sănătății.

”Jigodito!” exprimă disprețul generalizat. Și nu doar de la ei la noi, ci și invers. Trăim într-o sferă publică dominată de resentimente.

Văzuți de sus, arătăm ca un pluton de execuție circular, în care ne acuzăm unii pe alții cu degetul și ne împușcăm cu stereotipuri de gîndire. Faptul că Secureanu ținea un arsenal în spital e doar materializarea oțelită a ostilității care ne locuiește pe fiecare.

”Adeziunea publică e o resursă națională finită”

De aceea e important să căutăm faptele pînă la capăt și să le restituim.

Fiecare după propriile puteri.

Doar așa vom putea să refacem încrederea.

Nu există partide negre și partide pure, nu există oameni născuți corupți și oameni cu o moralitate după care se învîrte Steaua Polară.

Totul depinde de ce reguli și sisteme construim. La ce principii și legi aderăm. Cîtă speranță mai avem că putem face ceva împreună.

”Adeziunea publică trebuie considerată o resursă națională finită. Resursa aceasta merită folosită înțelept, cumpătat, cît încă o mai deții”, scrie Max Brooks într-o carte.

Riscul să nu mai sperăm în nimic

Despre asta e vorba!

Sigur, poate că sîntem noi ceva mai prăpăstioși.

Dar ceva critic stă în aer. Ca jurnaliști care culegem nu doar informații, ci ne și îmbibăm cu starea de spirit a compatrioților, avem sentimentul că rezerva națională a răbdării și a încrederii unii în alții se va epuiza înaintea cărbunelui.

Țara asta riscă să-și piardă țesutul social înainte de a-și pierde lemnul, aurul sau țițeiul.

Tower Hotel, 19 și 20 noiembrie 2016

Pe 19 noiembrie 2016, Florin Secureanu și Eugenia Chiriac, alintată și ”Vrăbi”, merg la Londra pe banii din taxele de sănătate.

Pe 20 noiembrie, cu alți bani, tot din taxele de sănătate, Florin Secureanu cumpără două premii: 6.000 de euro plătiți drept șpagă de compania Noventis.

Gala are loc într-o sală din Tower Hotel. Cîteva zeci de oameni stau la mese rotunde, totul arată ca o făcătură.

Apoi, cei doi se duc la shopping, tot cu banii din taxele de sănătate, scoși prin firma fictivă RYS.

Ziarul află și scrie despre eveniment pe 28 noiembrie. Acum avem și imaginile în care ”Vrăbi” se dă drept Gabriela Firea.

Le facem publice.

Unde dădea Secureanu cu subsemnatul pentru protecție?

Sigur, cazul e un episod mărunt la scara sănătății din România. ”Malaxa” intră abia în primele 50 de spitale ale țării ca buget.

Dar tocmai de aceea el are o semnificație.

Pentru că, dacă un manager al unui spital mediu își permite așa ceva și are atîția bani și relații la dispoziție, cum arată lucrurile la marile spitale?!

Extravaganțele lui Secureanu sînt uluitoare, dar nicidecum unice. Încet, încet, românii vor afla și de ce își permitea așa ceva. Unde dădea cu subsemnatul ca să aibă imunitate.  Procurorii au și ei obligația să-și asume demn statutul de magistrați și să meargă după generali.

”Jigodito!” înseamnă siguranța că poți insulta pe cei pe care-i crezi suboameni.

Așa îți permiți să-ți pui iubita pe scenă, dîndu-se drept primarul unui oraș cu două milioane de femei și bărbați cărora le dă sîngele pe nas ca să poată să-și păstreze jobul.

De la Ierusalim la Londra

Pe 20 noiembrie, ”Vrăbi” urcă pe scenă la Londra în calitate de Gabriela Firea!

Și nu contează cu cine a votat fiecare dintre noi.

Ce partid ne stîrnește speranța.

Sau ce credem despre administrația Gabrielei Firea, primarul care nu clipește cînd cumpără din bani publici, pentru sine și pentru cei 7 consilieri, camere de 500 de euro pe noapte în Israel după cum descoperă Petru Zoltan în România liberă!

Să te duci la Ierusalim, orașul în care pămîntul se unește cu cerul, și să stai la Waldorf Astoria, cu alaiul și cu soțul, pe 500 de euro pe noapte, iată că avem deja un candidat puternic pentru cuvîntul anului 2017: ”pandelizare”.

Dar, chiar și așa, să te dai primarul Bucureștiului e o insultă.

Cînd ”Vrăbi” urcă pe scenă, străinii o aplaudă ca și cum ar fi Firea. În spate se aud cîțiva români, care scandează în vădită batjocură.

Priviți imaginile de la Londra! Sînt ”minciuna, toată minciuna și nimic altceva decît minciuna”.

 

Puteți citi aici toate cele 27 de episoade ale investigației de la spitalul Malaxa.

Comentarii (98)Adaugă comentariu

as  •  29 decembrie 2016, 14:04

Va rugam sa nu mai asociati fortat numele Firea de inculpatul Secureanu. Nu vad in acest articol legatura intre costul mare al cazarii echipei Firea in Israel si faptele lui Secureanu. Metoda aceasta nu va onoreaza. Poate faceti separat un serial de dezvaluiri privind "marsiviile" PSD-ului si ale d-mnei Firea.

MARIUS COMAN  •  29 decembrie 2016, 14:05

Nu mai avem nicio sansa sa ne modernizam, in aceste conditii. Nu pot sa cred ca doamna primar nu stie despre acea gala de la Londra. Suntem terminati, punct. Sfarsit. Aici in tara asta, noi nu mai avem nicio sansa. Am vazut cum e in afara, am cunoscut oameni din Polonia, Serbia, Ungaria, Anglia, Franta, Taiwan, China. Au alta mentalitate. Ma intrebau de ce nu se renoveaza fatadele cladirilor de pe Calea Victoriei, ca sunt foarte frumoase si trebuiesc puse in valoare. La ei in tara, asa ceva era bun de patrimoniu. La noi, nu. La noi trebuie sa isi asigure dreguitorul bunastarea, apoi trebuie sa asigure bunastarea celor care l-au pus acolo, a familiei, rude, amante, caini, pisici. Pana si sarbii, care au fost nenorociti de un razboi dur sunt mai grijulii fata de semenii lor decat suntem noi. De fapt, asta este problema, noi suntem dezbinati. 50 de ani de comunism ne-a facut sa ne dezbinam si mai mult. Noua nu ne pasa de vorbitorii de limba romana. Si asta e o chestiune nativa. Am stat 3 saptamani in Anglia si, instinctual, eu ma feream de romani, ei se fereau de mine. Din pacate istoria a dovedit ca asta e modul in care dispar popoare. Cand capeteniile locuitorilor unui areal nu mai au interese comune cu ale populatiei pe care o reprezinta, acea multime de oameni nu se mai numeste popor. Aici am ajuns noi. Trist, dar adevarat. Poate asta asta ar trebui sa fie o noua borna pentru continuarea investigatiei: lipsa coeziunii dintre conducatorii Romaniei si populatia pe care o reprezinta.

Obiectiv  •  29 decembrie 2016, 14:15

@ lord belial Nu va exprimati in stilul unor nobili, ci precum niste interlopi fara minte! Poate si dvs. veti ajunge batran, ca antipatic sunteti inca de pe acum; probabil ca acele persoane au cotizat de-a lungul a 3-4 decenii pentru pensia pe care o au, asa ca nu-i tineti dvs. in spate! Ca fondul de pensii a fost folosit in alte scopuri este adevarat, insa nu este deloc vina lor, ci a tuturor politicienilor si guvernantilor din tara aceasta! O.

Luca  •  29 decembrie 2016, 14:23

@Tolo , m-am referit la ce a spus Dragnea ieri ! Declaratia lui de ieri despre temerea romanilor cinstiti ! Nu cred ca exista om cinstit in RO , care sa tremure de frica in case ca vine DNA ul sa il salte ! Banuiesc ca e o introducere la o viitoare lege privind abuzul in serviciu .

FYRY  •  29 decembrie 2016, 14:43

******.ia o si pe firea cu tine...hihihi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stavros  •  29 decembrie 2016, 15:05

Bravo Cataline! Musca-i de beregata! Iti recomand sa continui si cu investigatia HEXI, ca deja se pune praful. Si poate-i dai, cu ocazia asta, un capac dupa ceafa colegului de trust-Mircea *** Badea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mircea  •  29 decembrie 2016, 15:11

@Tolo: Americanii au si ei "sistemul" lor in sanatate dovedit printre altele de M. Moore in "Sicko". V-ati contactat cumva colegii din alte tari? Tot asa functioneaza si acolo?

Călin Adrian Puia  •  29 decembrie 2016, 15:21

Să vezi și să nu crezi! Când nu îți mai aduci aminte ce ai mințit, iar alții mint în locul tău. De aici rezultă o cacialma care merge "all in" pe banii statului și pe viața oamenilor. Jucătorii care ne reprezintă sunt de ultimă speță. Sunt servitorii și familiile de securiști care își împart între ei jetoane fără număr. Grav este că jocul este la nivel mondial, iar noi pierdem la europene de la bun inceput (1990). "Somnul rațiunii naște monștrii"-Francisco Goya

Alex  •  29 decembrie 2016, 15:43

Presa are nevoie sa se implice mai profesionist si sa invete sa-si faca treaba mai bine. Slabe sperante insa:(

lord belial  •  29 decembrie 2016, 15:45

@Obiectiv = o, dar lasati. nu toti care postam aici suntem la prima generatie de incaltati, nu toti avem bunici care au stat la coada sapei. bunicii mei au fost profesori si chiaburi si arestati la canal. si, dupa eliberare, au muncit, nu au intins mana la cersit. nu-mi sunt straine vorbele de duh ca 'cine n-are batrani sa-si cumpere'. doar ca nu sunt de acord cu ele. NU imi plac batranii, mai ales cand sunt prost informati, retrograzi, fricosi, cu capul in pamant. nu ei trag romania in jos, de acord cu asta, dar nici de ridicat nu o ridica. a nu se intelege ca ei fac intuneric in romania. dar a nu se intelege nici ca opinia lor valoreaza prea mult in urechile mele. PS: chiar nu vreti sa stiti cat platesc eu in taxe statului roman. si de ce? ptr ca muncesc cate 13 ore pe zi? si fac performanta si sunt BUN? ca din munca si harnicia mea sa hranesc un stat care e performant doar in a sta degeaba? dont think so, noes.

Bogdan  •  29 decembrie 2016, 16:04

@Catalin Tolontan & echipa Sunteti in rolul lui Tom Cruise din filmul "Cu ochii larg inchisi", dupa ce a descoperit secretele din castel.... ***! Sper sa fiti precauti si suficient de norocosi pentru a putea continua pe drumul acesta si sper de asemenea ca si alti jurnalisti sa va urmeze exemplul! Pana vom obtine transparenta cheltuirii banului public, o sa tot aveti de lucru! Ar fi perfecta o statistica, sa vada lumea cati masoni sunt in guvern, asociind cu activitatile care ii reprezinta pe acesti papusari, poate ar intelege altfel momentul votului! Sa nu uitam ca o natiune adormita , se va trezi sclava!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovialex23  •  29 decembrie 2016, 16:07

Articol de nota 10 la puterea10!!! Foarte bine d-le Tolontan, desfiinteaza-i pe toti, indiferent de culoarea politica. Sa afle toti oamenii din tara asta jefuita ca la drumul mare, unde se duc banii contribuabililor si ce hiene se infrupta din ei. Chiar asa de blestemati am ajuns ca sa avem parte de asemenea *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george  •  29 decembrie 2016, 16:22

frumoasa miscare, poate, doar l-a primit pentru sa il transporte

Teodor  •  29 decembrie 2016, 16:23

Ma amuza maxim sa vad cum se dezic infractorii unii de ceilalti de indata ce sunt prinsi. Cum ar putea sa nu aiba nicio legatura "dna" Firea cu "dl" Secureanu cand au fost mana in mana exact pana in momentul cand secureanu a fost expus drept ceea ce este, un escroc! Pana nu demult erau bot in bot, acum parca nici nu s-au cunoscut vreodata. Ar trebui sa fi ori prost de-a binelea ori naiv sa crezi ca de banutii "munciti" de secureanu nu s-a bucurat si firea.

Eugen  •  29 decembrie 2016, 16:49

"Jigodito" "Pandelizare" .... nici nu stiu daca e ok sa rad sau sa plang. Cert este ca mereu aceste personaje reusesc sa uimeasca prin "prostia" lor. Nici nu stiu daca mai pot sa suport sa citesc aceste dezvaluiri. Cred ca o sa ma mai intereseze doar cand o sa i vad acolo unde le este locul. "Pandelizare" ......., nu stiu de ce dar o sa vedeti ca "Pandelizarea" o sa fie mai captivanta.

je  •  29 decembrie 2016, 17:00

cu vitalaire ce se mai aude tolo??

me  •  29 decembrie 2016, 17:07

Diferenta dintre voi si ceilalti care au mai scris despre aberatiile din sistem, fara un ecou prea mare din nefericire, este ca voi ati perseverat pe subiect. Altfel ar fi fost inca o pagina trista din capitolul 'cainii latra ursul trece'. Perseverenta este expresia concentrata a rabdarii (am citit undeva). Si rabdarea este o virtute.

Mihai Badea  •  29 decembrie 2016, 17:51

Sunt, într-adevăr, lucruri ieșite din comun, care sugerează că, de o bună perioadă de timp, anumite mecanisme ale societății nu mai funcționează eficient. În ceea ce privește premiul acordat doamnei Firea, este într-adevăr o lipsă de eleganță față de audiență, dar și față de doamna care preia premiul, să nu se precizeze faptul că primarul Bucureștiului nu se află acolo în persoană, ci este reprezentată de altcineva.

Felina  •  29 decembrie 2016, 17:54

Ei, daca d-na Firea este asa de corecta cum striga peste tot, acum sa o vad cum o taraie pe "vrabiuta" prin tribunale pentru furt de identitate. Mai ales ca, dovada exista, nu e o interpretare a unor vorbe ce s-ar fi putut spune dar nu s-au spus.

Liviu Petraş  •  29 decembrie 2016, 17:54

Stimate AS (ora 14:04)!... Incapacitatea dumneavoastră de-a vedea legătura dintre costurile deplasărilor "dmnei" FIREA şi jafurile d-lui Secureanu (nume predestinat!) vă descalifică în calitatea de cetăţean şi de homo sapiens. Dumneavoastră sunteţi cel dezonorat, nu autorii articolului. Faptul că Primăria Bucureşti află "din presă " despre fraudele în formă continuată de la Spitalul MALAXA arată vigilenţa acestei primării în urmărirea hienelor care se înfruptă din bugetul local. Putem neglija amănuntul orientării preferenţiale şi disproporţionate, an de an, de către Sorin Oprescu, a milioane de lei în special în direcţia acestui spital? Ca un bun călător al epocii post-adevărului, fie sunteţi prost informat şi gândiţi prost, fie sunteţi complice de-a şaptea mână la aceste aşa zis "mârşăvii" pe care şi acum, în ceasul al 13-lea, le negaţi din "iubire" pentru tagma jefuitorilor. Amară pâine vă pune pe masă Mâna care vă hrăneşte!

Alex`  •  29 decembrie 2016, 18:03

In link-ul de la update scrie doar de legatura cu Vrabi, nimic de vizita in Israel. Dar oricum trebuie intrebata ambasada si ministerul de externe cum e posibil sa propuna cel mai scump hotel din Ierusalim. Conform booking asa pare. Si e aproape de doua ori mai scump decat urmatorul. La o aroganta d-asta cineva trebuie sa plateasca.

Cătălin Tolontan  •  29 decembrie 2016, 19:06

@alex: in privinta deplasarii din israel, este meritulcolegilor de la romania libera ca au scos-o la iveala. Iar Primaria nu vede nici o problema sa stea la 500 de euro pe noapte la Waldorf Astoria. Probabil ca nici Trump nu se cazeaza acolo.

Cristian  •  29 decembrie 2016, 19:37

Mai usor cu populismul ca sunt destule comentarii pe tonul asta, nu e nevoie sa mai adaugati si dvs:) Nu avem nici o dovada ca primaria considera normal si gluma cu Trump mi se pare penibila ... Alex a zis ca ambasada ar trebui sa va raspunda, dar am impresia ca nu va intereseaza daca nu e juicy politic. Spun asta pentru ca desi presupun ca stiati ca o data mentionat un politician, discutia va fi deturnata politic, adica acum spre Firea si anti-PSD, nu v-ati putut abtine sa dati in ei si sa citati cacofonia aia de articol din Romania libera. Si uite asa se pierde restul de continut:((

Obiectiv  •  29 decembrie 2016, 19:50

@ lord belial Bine ar fi sa ajungeti un batran (ca antipatic sunteti deja, v-am mai spus) pe care sa-l conteste cei de varsta dvs. actuala; ma indoiesc ca se va intampla asta, in conditiile in care sunteti intr-un mod evident lipsit de modestie si considerati ca vi se cuvine tot. Unul ca dvs. este precum cei de pe Wall Street si ma refer la excesele pe care si le permit din castigurile lor usoare; diferenta o fac cele 13 ore pe care le consumati zilnic in folosul firmei dvs., dar asta nu inseamna ca nu urmeaza o detensionare/relaxare cu excesele de rigoare. Apropo, altii n-au norocul dvs., adica sa fie retribuiti pe masura performantelor lor, chiar si cu riscul sa li se retina multi bani pentru fondul de pensie! Repet, cand acei batrani au inceput sa cotizeze, exista un fond de pensii de care nu se prea atingea nimeni! O.

mas  •  29 decembrie 2016, 20:31

orice om normal, cu o functie atat de importanta ca cea de primar general al unui oras/municipiu/capitala , ar fi dat in judecata o persoana ca vrabi pt folosirea frauduloasa a identitatii, dar se pare ca dna primar nu este deranjata de preluarea falsa a identitatii dumneaei, cel putin pana in acest momeent nu am vazut ca juristii primariei sa fi luat atitudine...o tacere suspecta!

radu  •  29 decembrie 2016, 20:44

Aha, am ascultat inregistrarea audio si acum m-am lamurit! Este "***țo", prima oara credeam ca este cu "t", nu cu "ț", italiano, "gen" :). Este superb cuvantul, nu l-am mai auzit nicaieri si, daca ai timpul si curiozitatea necesare, te poti cobori usor in puturile gandirii in timp ce-l dezbraci de semnificatiile lui multiple... :). Multumim, d-le Tolontan!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GGiiGGii  •  29 decembrie 2016, 22:41

Dl. Tolontan, v-ati gandit vreodata ca ce faceti aici este mai mult decat demascarea coruptiei din sistem si a "smecherilor" post revolutionari, indivizi ce considera ca totul li se cuvine si ca sunt deasupra legilor acestui stat? Ce faceti dvs. aici se numeste constientizarea omului simplu, angajatului din diverse structuri, martor la abuzurile si furtisagurile unora gen Secureanu&Co., oameni simpli, fara spate si sustinere din sistem, oameni ce trebuie sa indure tratamente injositoare, oameni ce trebuie sa "pupe" si sa laude pentru a-si pastra jobul. Le deschideti ochii si ii treziti la realitate, le dati o speranta la o viata decenta, la un loc de munca in care sunt respectati si eforturile le sunt apreciate. Oameni satui de abuzuri, de furturi, de manevre, de jigniri, oameni care pot spune multe....dar nu au cui, si daca spun, cine ii asculta.... Dvs. le oferiti sansa asta, sa spuna si sa fie ascultati, sa se creeze o presiune....presiunea noastra, a celorlalti oameni satui de acest sistem bolnav. Incurajati oamenii din toate structurile acestui stat corupt sa dezvaluie ilegalitatile la care sunt martori, sa prezinte fapte si dovezi, asigurati-le anonimatul si protectia, si veti avea subiecte 50 de ani de acum incolo. Desi poate suna putin "securista" acesta abordare, eu o consider "spirit civic", constiinta, principii si dorinta de face bine. Un simplu roman.

Claudiu  •  30 decembrie 2016, 0:27

De banii cu care a cumparat premiile alea *** *** putea sa si ia si niste aplaudaci mai animati

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  30 decembrie 2016, 0:29

Ambele inregistrari sunt elocvente pentru ceea ce a devenit Romania. La multi ani si multa putere de munca intregii echipe tolo.ro! Va asteptam la anul cu noi dezvaluiri din sanatatea romaneasca pentru ca numai asa ne putem vindeca cu totii.

ripone  •  30 decembrie 2016, 1:16

Kafka zicea undeva ca exista in univers un izvor nesecat de speranta.. dar acea speranta nu este pentru noi. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine starea mea de spirit din ultimii ani cu privire la posibilitatea unei schimbari in societatea noastra, in acest ”sistem” sau ” retea ” cum bine o numesti tolo. Insa, vazand eforturile tale si ale echipei gsp, iar pentru asta va admir si va respect profund, am inteles ca speranta se afla in fiecare dintre noi, chiar daca in stare latenta, precum se afla la fundul cutiei Pandorei, ea trebuie animata, trebuie sa fim pozitiv si activi, trebuie sa ne implicam si prin mica noastra contributie sa schimbam angrenajele acestui sistem, trebuie sa contribuim fiecare cu fortele proprii la normalizarea unei societati obosite si haracsite de seva vitala. Asta am extras din toata munca voastra si nu pot decat sa ma bucur ca am gasit un model, printre multe altele, in atitutindea ta si a echipei tale. Mult succes in continuare!

florins  •  30 decembrie 2016, 2:35

@mircea Poti afla din aceeasi sursa cum este in Anglia sau Franta, ori poate din Cuba! Esti adeptul sistemului american?

taras bulba  •  30 decembrie 2016, 6:00

@ cristi .Educatia aia a fost pe timpul comunismului . Pionierii au fost virf de lance .

vasco  •  30 decembrie 2016, 7:57

D-le Tolontan dimpreuna cu echipa dvs.,aveti admiratia mea pentru curajul dovedit,dar mai ales pentru ca ,asa cum spunea si cineva mai sus,incercati sa dezvoltati spirit civic la cititori si mai ales la colegii de breasla,pentru care ceeace scrieti dvs ar trebui sa devina profesiune de credinta.Succes in continuare si Dumnezeu sa va tina tari!

Mishu  •  30 decembrie 2016, 8:21

Eu cred ca Gabi Firea trebuia sa se duca sa ridice premiul, dar probabil a fost sfatuita sa nu se duca, cineva i-a dat o informatie buna. Daca s-ar fi dus, acum avea de dat ceva explicatii. Sunt convins ca deplasarea la Londra era ca un cadou de bun venit pe care Securica asta dorea sa il faca noului Primar, pe banii statului...Asa se practica in R. Asa a aparut patachina la ridicarea premiului. PS Multa sanatate si putere de munca in noul an, numai bucurii sa aveti

albescu  •  30 decembrie 2016, 8:59

Aceste festivități cu mare fast organizate în occident vând asemenea diplome, contra cost. Cu cât decorul este mai fastuos, cu cât personalitățile sunt mai simandicoase cu atât crește prețul. Prețul și numai prețul reprezintă justificarea acordării premiului și totul exploatează dorința de onorabilitate și orgoliul celor dispuși să plătească. Aș fi tare curios să fim informați asupra costului acestui "premiu", care evident a fost plătit de dl Secureanu din banii spitalului.

Marian  •  30 decembrie 2016, 10:13

Da! Primarul Bucurestiului sau Presedintele Romaniei, cand pleaca intr-o vizita oficiala in alt stat, sa locuiasca in cort domnule! Sa isi instaleze cortul in piata publica. Si sper sa isi cumpere cortul din salariul lor, nu din banii publici. Iar cortul sa fie unul mic, nu din ala de lux.

papanas  •  30 decembrie 2016, 10:26

Domne...orice,da' sa-ncerci sa te dai firea,e ceeevaaaaa...vrabi si cu bursu trebuie premiati...nea Tolo,n-ai umor ? revenind: astia sunt de psihiatrie..gainari de duzina....probabil ca le-a mers fiindca NIMANUI nu-i trecea prin cap sa fure si sa insele asa de PE FATA...problema e unde-am ajuns,nu cine,cum,ce ,cit....hai ca faceti fb -ul fericit....fie ca....

mihai  •  30 decembrie 2016, 11:02

Multumesc domnule Tolontan !!

Zori de ziua  •  30 decembrie 2016, 11:09

@Marius Coman Aveti dreptate in tot ce spuneti. Nu cred ca se mai poate face ceva in privinta tarii/poporului. "Poporul" nu e o notiune abstracta - suntem noi, eu, d-voastra, cei care citesc acest website si altele, dar cei care nu au computer si nu citiesc ziare, sau carti. Putini romani se mai gandesc la tara si la binele ei. Din pacate cred ca si mai putini politicieni, or guvernanti neimplicati politic, o fac. Cei care au vrut si vor sa faca bine, sunt acuzati ca sunt "vanduti strainilor", si marea majoritate a poporului crede o asa gogomanie, fara nici macar sa se intrebe ce inseamna asta. Cred ca totul se bazeaza pe lipsa de educatie si pe felul de a fi a romanilor- dezbinati, gata sa renunte la orice cauza nobila daca li se da 20 de lei in plus pe luna, sau o punga de zahar. Un mare rol negativ are si "biserica" -nu am auzit nici un preot roman care sa zica enoriasilor si politicienilor: Nu mai furati fratilor! Ganditi-va si la tara! Trist.

same  •  30 decembrie 2016, 12:42

cum, deci dupa ce sfantul Nectarie l-a ajutat pe Goian si l-a vindecat miraculos fara nicio interventie, acesta anul trecut s-a dat "lovit" in fata intrenorului pt meciul urmator cu Panathinaikos ca sa bea ceva cu prietenii din Romania? Si nu-i e jena de sfantul Nectarie acum, care stie de astfel de lucruri? poate a spovedit pacatul dar, sa fie asa, dar greseala e de copil. Sa nu mai fie! Puteti sa-i transmiteti? Chiar va rog!

fotbal  •  30 decembrie 2016, 13:04

a invatat de la cei mai buni creatori de iluzii cum miroase aerul rarefiat al puterii. l'ai vazut pe dragnea zilele astea cu chilotii in vine, fara vreun plan b c d ....?!

gogu  •  30 decembrie 2016, 14:15

Marius Coman, *** nu esti sarbul din Timisoara? Bogdan B? Serbia e o mizerie de tara, iar in Ungaria si Polonia lucrurile sunt ca la noi. Eu am vizitat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco  •  30 decembrie 2016, 15:57

@Gogule, vezi ca sari calul...Tot ce a spus Marius Coman este adevarat,iar tu ,fara argumente ,te apuci doar sa jignesti tari,popoare,doar asa ca te crezi tu destept si ai vizitat...Am mai vizitat si noi...Ungurii(nu-mi sunt chiar deloc simpatici) au iesit in jur de o suta de mii pe strazi doar pentru o chestiune legata de niste ingradiri legate de internet...iar noi nu avem nici cel mai elementar spirit civic si de unitate,stam la TV si impartiti in tabere ne bucuram cand " ai nostri" le-o zic "celorlalti"...Cam despre asta zicea Marius Coman,dar nu prea cred ca ai cum sa intelegi.

Daniel  •  30 decembrie 2016, 20:18

Dupa ce-am urmarit acest videoclip, mi-am dat o pereche zdravana de palme ca sa imi dau seama daca visez sau totul e aievea..din pacate cred ca totul e adevarat. Ma intreb atunci : ce fel de oameni? In ce fel de tara? Ce tip de educatie au primit acesti oameni si care sunt principiile lor? Felicitari intregii echipe si tuturor celor ce au CURAJUL sa infrunte aceasta mocirla care inghite saraca Romanie.

Observatorul  •  31 decembrie 2016, 5:30

Pana la urma pentru ce a fost premiata Firea? Aaa, pentru sprijinul adus spitalului Malaxa....Pentru treaba asta trebuia sa fie premiata? Pai nu e atributie de serviciu? Aaa, cei ce sprijina managerii spitalelor bucurestene, in demersul lor sa.....nimic, merita premiati...Si,aaaaa,Firea l- a sprijinit pe Secureanu?Scuzati, inteleg mai greu....

Observatorul  •  31 decembrie 2016, 5:39

.....si,frate, ce tari sunt astia cu afacerea asta de la Londra, astia datatori de premii....Cum iau ei banii fraierilor, speculand trasaturile lor oribile de caracter.Ia sa fac si eu o afacere de- asta aici, sa nu mai bata oamenii drumul. Va dati seama ce repede ma imbogatesc? Ii mint pe toti ca sunt imbracati!

viorel  •  31 decembrie 2016, 12:00

Cataline, Urmaresc cu mare interes investigatiile voastre. Ma minunam si ma bucuram sincer ca mai sunteti in viata.Am incercat sa gasesc o explicatie, pentru ca sunt prea multi baieti tunsi scurt si cu ochi albastri implicati adanc in mizeriile din Romania, pe care i-ati dibuit.Se pare ca, aici nefiind tara lui Putin, unde ati fi disparut de mult, ci tara in care in care cainii latra, ursul trece voi sunteti si veti ramane ok.Sa dea Dumnezeu sa am dreptate. LA MULTI ANI, voua, curajosilor!

Celcareeste  •  5 ianuarie 2017, 19:24

Lipsa consecintelor naste monstrii.

Comentează