”Jigodito!”, cuvîntul anului 2016, și filmarea cu ”Vrăbi” dîndu-se drept Gabriela Firea, primarul Bucureștiului!

A trecut o lună de la primul articol despre Florin Secureanu. Și, de fiecare dată, realitatea a bătut ceea ce am scris. Priviți filmul și veți înțelege unde s-a ajuns!

joi, 29 decembrie 2016, 6:52

UPDATE: Reacția Primăriei: „Am stat în Ierusalim la acel hotel pentru că ambasada a făcut rezervările, ei au relații acolo și cunosc criteriile de securitate într-o zonă specială”. Declarația integrală e AICI

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Dacă pentru Oxford Dictionaries cuvîntul lui 2016 este post-truth, pentru români cuvîntul anului poate fi ”Jigodito!”.

Rostit apăsat și transcris chiar așa, ”Jigodito!” anunță predominanța unei lumi pe care românii o întrevăd cu frisoane, dar și cu un sentiment sporit de recunoaștere a problemelor.

Este lumea lui Florin Secureanu, managerul de spital gratulat în corespondența Guvernului cu titlul de ”Excelența Voastră”, omul înconjurat de cinci ofițeri SRI și doi agenți SIE, mason multiplu, doctorand la Academia de Informații a SRI și revoluționar recompensat, cavalerul de Malta care urlă ”Jigodito!” la colegele lui terorizate și introduce cuvîntul în dicționarul anului.

Dar este și lumea în care oamenii recunosc fragmente din viața lor.

Pe 28 noiembrei 2016, cu acest film începe investigația.

Dacă epoca post-adevăr definește vremea în care convingerile și prejudecățile noastre sînt mai puternice decît faptele, epoca ”Jigodito!” arată unde ajungem dacă vom străbate precum niște zombi acest drum.

Un microcosmos în care se oglindește România

Mulți oameni întreabă ziarul de ce insistă pe zona de sănătate publică.

De ce relatăm, în ultima lună, în detaliu faptele lui Florin Secureanu și ale protectorilor săi.

Întrebarea are mult sens.

1 din 1.000 de euro din sănătatea românească a fost pe mîna lui Secureanu. Restul?

Cazul Spitalului „Malaxa”, devenit între timp dosar penal la DNA, este un microcosmos în care se oglindește macrocosmosul din sănătate și, mai departe, se reflectă lumea românească în ansamblul ei.

#mergemdupăsistem

Partidele cîștigă și pierd alegeri.

Primarii vin și pleacă.

Dar rețelele rămîn.

După rețele și după sistem mergem și ele știu foarte bine că vom ajunge la ele. Dacă nu noi, dacă nu acum, cineva tot le va expune – oameni din public și din sistem vor vorbi în continuare.

Și, la un moment dat, cîțiva dintre miile de jurnaliști din toată țara care se pregătesc acum de un 2017 la fel de complicat vor escalada vîrful.

În ceea ce ne privește, sîntem atît de încăpățînați și de netalentați la orice altă meserie, încît vom sta pe capul rețelelor oricît va fi nevoie.

2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza

Nu avem pretenția că fiecare zi sau fiecare articol e revelator.

Nici nu se poate.

Sîntem oameni, avem perioade productive și perioade proaste.

Iar investigațiile durează mult, consumă resurse, vibrații și energii umane.

De aceea în 2017 e nevoie de o implicare a mult mai multor ziariști decît în 2016, inclusiv de la Televiziunea și Radioul publice, care adună cu fiecare zi de tăcere un debit în fața oamenilor pe care au datoria să-i servească.

O țară nu poate fi mai bună decît presa ei.

Plutonul de execuție circular

Responsabilitatea jurnaliștilor e vitală mai ales cînd, după o expresie a lui Joel Stein din revista ”Time”, trăim timpuri în care a ajuns să conteze ”minciuna, toată minciuna și nimic altceva decît minciuna”.

În plus, noi, ca societate, am auzit cu urechile noastre ”Jigodito!” și putem vedea imaginile pe care le difuzăm astăzi.

Toate ne arată că am ajuns la un punct unde agresiunea nu mai e îndepărtată și vagă.

Iar ”Jigodito!” nu se mărginește la ”Malaxa” sau la întîmplări din domeniul sănătății.

”Jigodito!” exprimă disprețul generalizat. Și nu doar de la ei la noi, ci și invers. Trăim într-o sferă publică dominată de resentimente.

Văzuți de sus, arătăm ca un pluton de execuție circular, în care ne acuzăm unii pe alții cu degetul și ne împușcăm cu stereotipuri de gîndire. Faptul că Secureanu ținea un arsenal în spital e doar materializarea oțelită a ostilității care ne locuiește pe fiecare.

”Adeziunea publică e o resursă națională finită”

De aceea e important să căutăm faptele pînă la capăt și să le restituim.

Fiecare după propriile puteri.

Doar așa vom putea să refacem încrederea.

Nu există partide negre și partide pure, nu există oameni născuți corupți și oameni cu o moralitate după care se învîrte Steaua Polară.

Totul depinde de ce reguli și sisteme construim. La ce principii și legi aderăm. Cîtă speranță mai avem că putem face ceva împreună.

”Adeziunea publică trebuie considerată o resursă națională finită. Resursa aceasta merită folosită înțelept, cumpătat, cît încă o mai deții”, scrie Max Brooks într-o carte.

Riscul să nu mai sperăm în nimic

Despre asta e vorba!

Sigur, poate că sîntem noi ceva mai prăpăstioși.

Dar ceva critic stă în aer. Ca jurnaliști care culegem nu doar informații, ci ne și îmbibăm cu starea de spirit a compatrioților, avem sentimentul că rezerva națională a răbdării și a încrederii unii în alții se va epuiza înaintea cărbunelui.

Țara asta riscă să-și piardă țesutul social înainte de a-și pierde lemnul, aurul sau țițeiul.

Tower Hotel, 19 și 20 noiembrie 2016

Pe 19 noiembrie 2016, Florin Secureanu și Eugenia Chiriac, alintată și ”Vrăbi”, merg la Londra pe banii din taxele de sănătate.

Pe 20 noiembrie, cu alți bani, tot din taxele de sănătate, Florin Secureanu cumpără două premii: 6.000 de euro plătiți drept șpagă de compania Noventis.

Gala are loc într-o sală din Tower Hotel. Cîteva zeci de oameni stau la mese rotunde, totul arată ca o făcătură.

Apoi, cei doi se duc la shopping, tot cu banii din taxele de sănătate, scoși prin firma fictivă RYS.

Ziarul află și scrie despre eveniment pe 28 noiembrie. Acum avem și imaginile în care ”Vrăbi” se dă drept Gabriela Firea.

Le facem publice.

Unde dădea Secureanu cu subsemnatul pentru protecție?

Sigur, cazul e un episod mărunt la scara sănătății din România. ”Malaxa” intră abia în primele 50 de spitale ale țării ca buget.

Dar tocmai de aceea el are o semnificație.

Pentru că, dacă un manager al unui spital mediu își permite așa ceva și are atîția bani și relații la dispoziție, cum arată lucrurile la marile spitale?!

Extravaganțele lui Secureanu sînt uluitoare, dar nicidecum unice. Încet, încet, românii vor afla și de ce își permitea așa ceva. Unde dădea cu subsemnatul ca să aibă imunitate.  Procurorii au și ei obligația să-și asume demn statutul de magistrați și să meargă după generali.

”Jigodito!” înseamnă siguranța că poți insulta pe cei pe care-i crezi suboameni.

Așa îți permiți să-ți pui iubita pe scenă, dîndu-se drept primarul unui oraș cu două milioane de femei și bărbați cărora le dă sîngele pe nas ca să poată să-și păstreze jobul.

De la Ierusalim la Londra

Pe 20 noiembrie, ”Vrăbi” urcă pe scenă la Londra în calitate de Gabriela Firea!

Și nu contează cu cine a votat fiecare dintre noi.

Ce partid ne stîrnește speranța.

Sau ce credem despre administrația Gabrielei Firea, primarul care nu clipește cînd cumpără din bani publici, pentru sine și pentru cei 7 consilieri, camere de 500 de euro pe noapte în Israel după cum descoperă Petru Zoltan în România liberă!

Să te duci la Ierusalim, orașul în care pămîntul se unește cu cerul, și să stai la Waldorf Astoria, cu alaiul și cu soțul, pe 500 de euro pe noapte, iată că avem deja un candidat puternic pentru cuvîntul anului 2017: ”pandelizare”.

Dar, chiar și așa, să te dai primarul Bucureștiului e o insultă.

Cînd ”Vrăbi” urcă pe scenă, străinii o aplaudă ca și cum ar fi Firea. În spate se aud cîțiva români, care scandează în vădită batjocură.

Priviți imaginile de la Londra! Sînt ”minciuna, toată minciuna și nimic altceva decît minciuna”.

 

Puteți citi aici toate cele 27 de episoade ale investigației de la spitalul Malaxa.

Comentarii (98)Adaugă comentariu

Balamuc  •  29 decembrie 2016, 7:35

Inca o dovada ca Romanii din Romania inca nu au sira spinarii, in a pune mana pe acesti *** Degeaba, degeaba, degeaba, degeaba, ... fara numar degeaba tot scrieti Bloguri, Articole, etc.. ca FAPTE ... PAUZA! Toti acesti criminali ai civilizatiei din Romania si neamurile lor cu prieteni cu toti, care sunt doar cateva mii, trebuie bagati la puscarii pe viata. Si bineinteles confiscate tot. Tolontane - *** Vorba multa, saracia *** din Romania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iuli  •  29 decembrie 2016, 7:55

"bah esti prost?"

cristi  •  29 decembrie 2016, 7:58

Totul este corect pentru un om care intelege. Procesul de a intelege incepe de la gradinita si continua cu scoala primara, gimnaziala, liceu,inv superior. Majoritatea pasilor la noi sunt deficitari. Asa ca raman 10% care pricep. Nu de justificari de a face ceva este nevoie ci de oameni care sa faca ceva. 90% din oameni vor sa fie condusi. 10% ar putea sa conduca. Doar 1% vor sau ajung sa faca asta. Din 1% majoritate conduc pentru interesul propriu. Oamenii care conduc sunt o resursa rara si chiar un personaj ca Secureanu trebuie apreciat ca a facut ceva ce 99% nu pot face. Problema principala este ce trebuie facut ca liderii sa lucreze pentru toata lumea nu doar pentru ei sau pentru un grup mic de oameni.

Cătălin Tolontan  •  29 decembrie 2016, 7:59

@cristi: oamenii sint egali. Avem aceleasi drepturi. Ei egalitatea noastra sta la baza posibilitatii libertatii. Nu de lideri geniali avem nevoie, oricum e straniu sa spui despre Secureanu ca e un lider, dar nu de salvatori, ci de cetateni e nevoie.

Tavi  •  29 decembrie 2016, 8:06

Felicitari pentru onestitate si cum ca jurnalist "mergeti dupa sistemul de capuse" care a ucis incet dar sigur, Romania. Precum calul troian, masonii stiu ca din interior, un sistem e mai controlat. Oare nu e si "Vrabi" din masonerie? Odata ce intri in organizatie, trebuie sa intri cu toata familia, neamurile etc. pentru ca atunci cand vei vrea sa parasesti ordinul masonic, sa nu o mai poti face...

Luca  •  29 decembrie 2016, 8:17

Unul dintre cele mai bune articole ... felicitari ! Dar Tolo , nu cred ca sunt multi ziaristi care sa aiba curajul sa faca anchete de genul acesta . Apoi, chiar daca se dezvaluie un caz de coruptie , de multe ori nu se intampla nimic ; vezi cazul Spitalul Ilfov/ProTv . O varianta pe care o agreez din plin , este aceea de a forma un partid nou in care Dvs , CTP , Moise Guran, etc , sa fie prezenti . USR se pare ca e un balon de sapun , din pacate . Nu cred ca anchetele jurnalistice vor putea face schimbari radicale . Mai ales ca toata lumea cunoaste cat se fura in tara asta . Articolele Dvs sunt doar o confirmare , cu dovezi clare - este adevarat . Trebuie sa facem mai mult , mult mai mult ! Ieri , in discursul sau , Dragnea Liviu spune ceva de genul : " sa nu le mai fie frica romanilor ca vor fi saltati din casele lor daca nu au furat nimic " ... deci ?! Banuim cu totii ce ni se pregateste ! Un om cinstit nu tremura in casa ca vine KOVESI sa il salte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OK , sa conduca tara PSD ul , daca asa s-a votat , dar sa nu fure tara PSD ul !

Cătălin Tolontan  •  29 decembrie 2016, 8:19

@Luca: Multumim, dar lasati PSD ca nu despre el e vorba! Nu e vorba de partide! Investigatia arata o retea transpartinica. Asta am incercat si in textul de azi. Sa oferim o perspectiva un pic diferita, nu despre rai si buni. Avem nevoie de reguli, standarde si proceduri, nu de iluzorii oameni cu moralitatea pura.

Bogdan  •  29 decembrie 2016, 8:20

Tolo.....acesti "oameni" mai traiesc ? Nu sincer acum, nu doresc raul nimanui....dar scarbele astea mai exista ? Vreau ani grei de puscarie pentru ***** principesei" (nu sterge te rog), si pentru *** "the mayor of Bucharest" . In ce tara traiesc copiii mei.....doamne !!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

H  •  29 decembrie 2016, 8:24

IMPORTANT ȘI ACTUAL: goo.gl/Ong82R

dl dr  •  29 decembrie 2016, 8:25

E felul lor de a ne sorcovi la final de an. Au mai scuturat niste bani din pomul abundetei furtului... "Dog men and their mean women", zicea Jim Morrison. Speranta e, asa cu spui, Catalin, ca nu se mai poate. In spitale se moare, platim noi, cei ce avem un job, miliarde de taxe si impozite, iar eunuci si tzoape mint si fura, protejati de cei mai votati politicieni. Ma astept sa sara in aer mamaliga. Cat despre TVR si Radio Romania, cred ca sunt fara de speranta. Nu si Romania, inca...

Jack_the_Stripper  •  29 decembrie 2016, 8:35

@Cătălin Tolontan ”de cetateni e nevoie” Hmmm... Sa nu sara ultrasii indignati! :-) Altfel, va impartasesc punctul de vedere: reteaua transpartinica e cea care ne incaleca. Pe scena se injura, in culise sunt mana-n mana intru jupuirea noastra...

Iulian Cotun  •  29 decembrie 2016, 9:00

Din păcate presa din România nu va putea face nimic. Cât timp pe prima pagină gsp.ro este articolul cu Vrăbi șarlatana, iar pe coloana din dreapta este reclama la o mizerie care amăgește oamenii că învață limbi străine în 4 ore, reclamă care asigură veniturile ziarului, nu putem să discutăm de presă curată.

Serend  •  29 decembrie 2016, 9:19

Va dati seama ca fraierii aia de la Facebook, Google, etc se chinuie investind miliarde de dolari in realitate virtuala. Cand la noi in Romania realitatea virtuala si chiar mai bine exista de mult. Nu trebuie decat sa ai niste prieteni securisti, sa obtii o functie care are acces la bani publici si apoi: - vrei sa fii mason? No problem! - vrei sa fii Gabriela Firea? Easy! - ce mai vrei Vrabi sa fii? Sa joci intr-un film ceva? Sa conduci un sector? Sa fii parlamentar? Spune vrabiuta mica Cred ca pedepsele in Romania sunt prea mici Ca sa fii fara rusine, sa cheltui bani publici fara socoteala are un downside prea redus. Desi ce vedem acum e un mean reversion pentru Secureanu...mi se pare ca nu contrabalanseaza beneficiile si raul pe care l-a facut. Aceeasi problema e si cu parlamentarii la noi. Au zero downside risk. Parlamentul e o vacanta, o realitate virtuala!

Guzunyi  •  29 decembrie 2016, 9:19

Domnule Tolontan, continuand ideea "1 din 1000 de euro merg spre Secureanu. Restul?" e asemanator cu situatia cand cumparam un produs preparat din carne si dupa ce citim cat % carne contine (max 50%) , cand il mancam incepem sa ne gandim la restul 50-80%... si ne oprim din mestecat doar inghitim... Dupa 27 de episoade citite, cateodata cu dictionarul bilingv sau DEX-ul, azi am verificat fluturasele de salar din anul curent si sumele virate ca impozit catre Sanatate sa vad cat a furat din banii mei Secureanu si Securistii lui. Dupa care m-a apucat durerea de cap, am mers la farmacie sa-mi cumpar pe banii ramasi niste medicamente necompensate :( Continuati va rog! Ca la anul sa avem parte de mai multe episoade, mai multa carne, de mai multa sanatate si mai putine medicamente !

Boby  •  29 decembrie 2016, 9:25

E o infectie generalizata. Cunosc cazuri de afaceristi de acleasi tip, masoni mai concret, care au castigat din afaceri cu statul roaman atat de multi bani incat si-au permis doua Ferarri. Nu numai ca si le-au permis dar le foloseasu exclusiv in Monaco, acolo unde toti mafiotii seriosi si-au facut rezidenta. E nevoie de un ziar de investigatie, blog, site...orice, numai sa fie exclusiv cu profil de investigatie.

gheorghe  •  29 decembrie 2016, 9:26

Tolo, Subsistuirea de persoana pare incredibila . N-am vazut nici-o reactie din partea d-nei Firea . Pare ca si-a dat consimtamantul pentru aceasta reprezentare. Ar merita verificat si daca "trofeul " a ajuns la primarie. acum sigur nu mai e acolo.

John  •  29 decembrie 2016, 9:27

Interesant ar fi de luat la rand si "doamna directoare" - interlocutoarea jignita in inregistrari. Pare ca nu e nici ea usa de biserica si l-a dat in gat pe Secureanu cand a simtit ca i se apropie concedierea. Un singur om nu poate face nimic...ca nu e nimeni dumnezeu, ci e doar tentatia noastra de a vedea intr-un singur om tot raul. Asa am facut cu ceausescu, condrea, asa facem acum cu secureanu. Ce s-a mai ales de investigatia hexipharma? In afara de condrea s-a mai relevat vreun vinovat? Avem vreo urmare? Absolut nimic. Raul e impartit intre toti cei care au ajutat si mentinut starea de fapt in cauza si toti ar trebui trasi la raspundere rand pe rand.

dg  •  29 decembrie 2016, 9:27

Acu sunteți răutăcioși. Se vede clar o unda de stânjeneală când vrabi *** *** ala din bangladesh, pakistan, kargastan, de unde e el milionar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jiji  •  29 decembrie 2016, 9:30

putem fi mindrii ca romania a iesit bine.vrabi e mult mai frumoasa decit ofilita de pandeloaica(mai lasati-o cu firea ca saracul e mort de mult)

rares b  •  29 decembrie 2016, 9:33

Irelevant Iulian C. Irelevant si inoportun.Pe viitor te rog sa te abtii.Fara suparare, cred ca ar fi o miscare mai inteligenta.

Stefan  •  29 decembrie 2016, 9:33

Exceptional articolul!

Dan Mitu  •  29 decembrie 2016, 9:36

Felicitari pentru articol!

John  •  29 decembrie 2016, 9:36

@Boby: nu e nevoie de ziar de investigatii, ci e nevoie de institutii puternice care sa faca investigatii. Ca un ziarist fara servite e exact fiul ploii...nu are absolut nici un fel de putere. Ziaristul fie primeste o servita de la diverse cercuri (dupa cum au interesele sa se ciomageasca), fie vine cate unu din interior care s-a ofticat din vreo cauza si varsa tot ce are in speranta ca scapa de "Sefu" si el isi pastreaza locsorul cald. In rest, nu exista cale prin care un ziarist sa afle sau sa patrunda in genul asta de cazuri prin propriile forte. Or nu cred ca e normal sa asteptam dupa cate o bresa de genul asta, ci normal ar fi ca institutiile sa aiba suficiente metode de control si supra-control incat sa fie depistate astfel de fapte, daca nu preintampinate.

haideusicfr  •  29 decembrie 2016, 9:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  29 decembrie 2016, 9:56

trofeul lu' firea unde e acum?

victor L  •  29 decembrie 2016, 10:01

Ordinara intimplare (ma gindesc ca nu se poa` ca Firea sa nu fi stiut). Dar, un dracusor imi da ghes nestiind engleza: a primit premiul substituindu-se primarelui gheneral, sau doar a luat premiul in numele Gabrielei Firea, primarul. Din traducere (traduttore traditore) pare ca Vrabi se da Firea :P

Dragos  •  29 decembrie 2016, 10:02

Domnule Tolontan sunt curios cate televiziuni v-au contactat sa puteti expune anchetele dumneavoastra si a colegilor pentru un public mai larg nu doar cel al Gazetei Sporturilor? Cred ca pentru o viata mai buna ar trebui sa incepem cu noi ,sa invatam sa respectam din nou,sa ne platim taxele nu sa le fentam ca la fotbal, sa incetam cu darea de atentii (mita ) pentru orice nimic,sa invatam sa stam la cozi (Pasapoarte ,Carti De Indentitate si alte Service Publice)nu sa apelam la un "Prieten" intr-un cuvant Reeducare.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  29 decembrie 2016, 10:05

@dan, Iti dai seama ca a facut Fratia Trofeului, pe care a trimis-o in secret sa-l topeasca in flacarile Muntelui Doom. Daca o intreaba cineva ceva, bag mana-n foc ca nu stie nimic de acest trofeu, n-au auzit vreodata de acea gala si nici macar in poze nu l-a vazut. Dupa care va spune ca nici nu stie cine e Secureanu.

Carol K  •  29 decembrie 2016, 10:15

Hai ca au trecut 6 luni...spuneti-mi si mie ce-a facut Fifi Pandel pt bucuresteni pana acum,ceva care sa le justifice votul.

adina  •  29 decembrie 2016, 10:35

da' cat de penibili pot fi totusi oamenii astia? cand crezi ca mai grotesc nu se poate, mai apare ceva....

Bogdan  •  29 decembrie 2016, 10:38

Felicitari ptr.articol.Din pacate aceasta este realitatea curenta intr-o tara jefuita dupa 90 fara pic de jena;continuati investigatia si spuneti-ne unde s-au "decartat" atentiile ce l-au mentinut in functie atatia ani pe individul acesta.

Dap  •  29 decembrie 2016, 10:43

Poate ca dra Vrabie a preluat premiul in numele dnei Firea? Desi prezentatorii ar fi trebuit sa mentioneze acest lucru, ca premiul e preluat de altcineva. Aceasta ipoteza ar stabili o legatura intre dna Firea si dra Vrabie, fiindca nu trimiti un necunoscut sa iti ridice marele premiu de diamant :) Oricum ar fi, e grav pentru toata lumea.

Lola  •  29 decembrie 2016, 10:47

Ce n-am inteles eu: De ce un manager de spital din Romania ar primi un premiu? La ce jale e prin spitale am merita un premiu al rusinii, eventual... Pe de alta parte, nu pot sa nu ma uit malitios si sa comentez apropo de tinuta domnului... daca ne uitam un pic la ceilalti barbati, toti au costume inchise la culoare, sobre si elegante. Al nostru a fost musai sa iasa in evidenta cu haina aceea aurie, de prost gust, ca un manelist... Iar sa te dai drept altcineva si sa mai fii si filmat... unii oameni nu inceteza sa ne suprinda (neplacut, desigur...).

Cristian – SAN FRANCISCO  •  29 decembrie 2016, 10:50

De acord cu @ Balamuc ... Ati spus-o chiar Dvs. in articol... "Partidele cîștigă și pierd alegeri. Primarii vin și pleacă. Dar rețelele rămîn." INDIFERENT de cate articole veti scrie, de cate reportaje vor aparea la tv , NIMIC nu se va schimba in Romania. Pentru ca in Romania se traieste dupa principiul daca nu curge ...pica si asa fiecare incearca sa se "descurce"dar nu isi dau seama ca isi fura singuri camasa, si nu e vorba doar de camasa lor ci si de a copiilor lor si a copiilor copiilor lor. Romania este condusa de aceeasi oameni de peste 25 de ani, oameni care nu au facut absolut nimic pentru tara dar au facut totul pentru ei si cei din preajma lor., indiferent de partid. Chiar si atunci cand au avut posibilitatea sa rupa pisica in doua nu au facut-o iar cand au ajuns sa guverneze au facut si ei poate chiar mai rau ca cei dinnaintea lor. Acum parerea mea este a Romania traieste iluzia unei schimbari care din pacate nu va veni. Romania inca nu sa saturat de cei ce nu muncesc, pentru ca este plin calendarul de zile nelucratoare; iar daca vrei sa mai fii ales inca un mandat tre sa le mai dai oamenilor inca o zi libera. Romania inca nu sa saturat de astia *** pentru ca nu e petrecere fara un lautar de manele... ba aud ca cica e la moda sa asculti manele in cluburile de fite din capitala. Romania nu sa saturat sa stea in trafic pe DN1 cand altii iau elicopterul,,,apropo, cand sunam acasa la prieteni aproape toti se plang de salarii dar zilele astea sunt pline ochi statiunile iar vara nici nu mai stii prin ce tara isi fac concediile. Pai avem sau nu avem salarii decente, ca acum 12 ani cand am plecat noi din tara ne permiteam c-am greu un concediu la mare din doua salarii de cadre medicale. Romania nu sa saturat de batjocura, ba din contra, cate odata as spune ca o cere, ca nu ii este de ajuns. Cand eram student, am mers de vreo doua ori la emisiuni prezentate de Gabriela Firea. Intre duble, sa stiti ca actuala primarita ii trata pe cei din carull de filmare EXACT LA FEL cum ii trata *** ala de la pus Oprescu director la Malaxa. Asa ca parerea mea este ca din pacate nu e nici o diferenta. Aducetiva aminte doar de urmatoarele 2 axe... BASESCU -VIDEANU - UDREA - COCOS - MONDIALU - FRATELE LUI BASESCU (mason) - SRI - SIE -...mai puneti Dvs. OPRESCU - OPRESCU JR. - SECUREANU (mason) - FIREA - SRI - SIE - si altii. Cum era la mate in a 7-a : ceea ce era de demonstrat! NO COMMENT!!! O zi buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian  •  29 decembrie 2016, 11:07

Oxford Dictionaries word of the year -post-truth-...Pt. noi este _ jigodito -. Merriam-Webster word of the year - surreal -. Mie mi se pare ca ultimul se potriveste perfect articolului vostru. Am urmarit video clip-ul de 3 ori si este cu adevarat SURREAL. Traim in universuri paralele D-le Tolontan. Am sentimente de furie si scarba in acelasi timp. Nu stiu cum voi rezistati in munca asta. I wish you a very Happy New Year.

CristianS  •  29 decembrie 2016, 11:07

Cum de n-ați pomenit nimic despre faptul că acest Quality Crown Awards e un MARE fake - se solicită bani pentru acordarea unor distincții absolut inutile, pentru care trebuie să îndeplinești un singur criteriu: să plătești. Remember premiile Antenei 3 de la New York? Aș ce rușine mi-e de nerușinea lor.

StefanCM  •  29 decembrie 2016, 11:20

"În ceea ce ne privește, sîntem atît de încăpățînați și de netalentați la orice altă meserie, încît vom sta pe capul rețelelor oricît va fi nevoie." Felicitari pentru articole, si la mai mare! Intr-o alta ordine de idei, imi amintesc cum am inceput serialul Secureanu. Dumneavoastra ati postat un articol cu un filmulet care lauda reusitele dumnealui. Si in comentarii, unii oameni va luau peste picior, ca pana atunci avusesera incredere in dumneavoastra :)) S-au lepadat instant. Apoi a doua zi cand au vazut cum stau de fapt lucrurile, probabil ca le-a saltat inima de bucurie. Ne lipseste consecventa multora dintre noi, foarte probabil si mie, si asta ne face usor de manipulat printr-o bombita strategic plasata.

nausea  •  29 decembrie 2016, 11:23

Domnule Tolontan, probabil ca, daca nu la anul, in anii urmatori, o sa aveti un "accident" mortal. Iar dupa cativa ani va exista si un "Premiul pentru jurnalism de investigatie Catalin Tolontan", acordat anual celui mai zelos ziarist. Dar pana atunci numai bine si sanatate! Asteptam atacarea si altor domenii in care probabil functioneaza aceleasi sistem mafiot precum in sanatate.

Marian  •  29 decembrie 2016, 11:28

Esti tare Tolo. Felicitari. Nu se poate asa ceva. Si Firea nu a luat nici o decizie??? Nu pot sa cred asa ceva. Sunt neam de prosti.

Criss  •  29 decembrie 2016, 11:46

Felicitari pentru munca d-voastra! Aveti dreptate despre speranta. Michelle Obama i-a dat de curand un ultim interviu lui Oprah si a spus si ea cat de importanta este speranta. Eu nu am inteles bine care e treaba cu speranta pana nu am vazut discursurile ei in care a dezvoltat acest concept mai pe larg. D-voastra aici nu aveti spatiul sa dezvoltati aceasta notiune de speranta (trebuie sa va concentrati mai mult pe articol) in acest context politic si social dar recomand persoanelor interesate sa ii urmareasca discursurile (nu sunt politice, sunt discursuri de viata). Mi se pare ca voi aici sunt oameni cu speranta si din acest motiv continuati si luptati si munciti. Nu stiu ce este la capatul drumului dar drumul in sine pe care il urmati este minunat.

Simeone  •  29 decembrie 2016, 11:49

Se acorda premiu oglinzii Minciuna pentru destoinicia de care a dat dovanda in tratarea...

lili  •  29 decembrie 2016, 11:59

Dle Tolontan, Dna Firea a raspuns pana la urma intrebarilor anterioare ale Gazetei?! Sunt chiar curioasa ce va raspunde acum, sper sa-i cereti un punct de vedere...evident ca nu am mari asteptari, realizarile dumneaei de cand e Primar sunt ZERO, vorbarie goala marca PSD, ATAT.

vasim  •  29 decembrie 2016, 12:23

Atata vree cat nu sunt in fiecare oras el putzin 2-3 echipe de ziaristi care sa incerce sa dea in vileag cat mai multi politicieni coruptzi nu o sa reusim sa vedem luminitza de la capatul tunelului! Cu 2-3 echipe de ziaristi in toata tara e mult prea putzin! Sa stiti ca nu doar PSD-ul este corupt, cu ei s-au aliat grupurile de interese pentru ca PSD-ul a condus tara cel mai mult de la revolutie oncoace! Atunci este normal ca PSD-ul sa aiba cel mai multi "colaboratori" cu grupurile de interese! Asta nu inseamna ca PNL-ul este diferit sau ca ei refuza mita, s-a vazut ca si ei au avut chiar si ministrii anchetatzi si condamnatzi! Problema este societatea in Romania! Pana nu recunoastem deschis ca 70-80% dintre romani suntem coruptzi nu ajungem nicaieri! 90% dintre doctori iau mita, ce facem in baga pe totzi in puscarie ? Ce rezolvam cu asta, ramanem si fara ultimii doctori de calitate(din punct de vedere profesional) din Romania ? Avem o singura solutie, sa le oferim posibilitatea sa intre in legalitate, donatiile in spitale sa fie eventual chiar si impozabile, cu 9% de exemplu ca si alimentele. Este parerea mea o propunere de bun simtz, eventual, acesti 9% sa intre direct in bugetul spitalelor, astfel incat ai directorii de spitale sa aiba interesul ca doctorii din subordinea lor sa declare donatiile! Despre restul romaniilor trebuie sa aiba posibilitatea sa isi rezolve problemele pe calea legala! Toate licitatiile publice trebuie supravegheate! An nou fericit, si poate da domnul niste politicieni de care are nevoie tara si poporul nu doar clientela de partid!

Vali Ionescu  •  29 decembrie 2016, 12:44

Credeti ca Televiziunea si Radioul publice vor da curs "invitatiei" pe care le-ati adresat-o ?! Numai declarativ aceste institutii publice sunt in slujba cetateanului , in fapt insa ... Ar fi foarte interesanta si o investigatie in legatura cu modul in care au fost cheltuiti, de-a lungul anilor, banii colectati din taxa radio-tv . Mai ales ca este un subiect "la moda" . Ati scris, deja, despre "grija" domnului Ovidiu Miculescu - presedinte/director general Radio Romania, privind utilizarea bugetului acestei institutii .

Vanea  •  29 decembrie 2016, 12:57

Cei care realizeaza cat de grava este situatia in tara sa nu ramana intr-o starea de contemplatie. Nu mai este timp sa asteptam si sa ne miram, sau sa ne jelim, de ceea ce fac acesti indivizi. Aentie! Sa nu credem ca acesti indivizi vor accepta asa usor sa fie indepartati. Acesti monstri au ceva tare in ei care se regaseste la fiarele salbatice. Fiecare sa lupte cum poate si cat poate, dar sa lupte, iar daca nu poate sa incerce sa lupte.

mircea gabriel  •  29 decembrie 2016, 13:22

Ne intrebam de ce societatea civila nu reactioneaza, de unde atata indolenta? Pai toate institutiile care ar fi trebuit sa fi avut o reactie , pina acum, sunt in adormire. Normal. Va mai aduceti aminte de perioada stagiului militar? Cand invatam care grenada este defensiva si care ofensiva? Pe campul de lupta simulam o situatie reala de lupta. Demonstratia cerea, in acelasi timp si respectarea unui ritual. Strigam cat ne tineau bojoci, atentionand astfel despre ce si cum "lansam". Simultan plonjam in transee. Aceeasi senzatie ma incearca si acum. Cred ca institutiile care ar trebui sa "reactioneze" nu doresc sa "lanseze" ofensiva. Nu de alta dar pagubele pot fi colaterale...

lord belial  •  29 decembrie 2016, 13:30

degeaba scriem articole contondente si publicam investigatii rasunatoare, daca nu iesim in strada. alaltaieri, eram in metrou, cand in statie s-a anuntat ca in tren e o urgenta medicala (protv a anuntat ca o persoana a fost resuscitata pe peron, insa, va spun eu, ca martor ocular, respectiva persoana a decedat). ca atare, traseul metrorex pe linia respectiva s-a congestionat putin, dand prilej unor batrani antipatici care puteau a mos sa spuna ca ''IOHANNIS A STRICAT SI METROREXU'''. auzi la ei. aud in statie ca motivul pt intarzieri si rerutari e altul si ei tot in iohannis si in ''siorosisti'' dau. nu m-am abtinut si i-am spus ca eu am votat cu iohannis, cu usr si ca de abia astept ziua cand nu o sa mai tin in spinarea salariului meu peste medie tot felul de batrani si *** cocliti. romania, daca stam in casa si doar dam like la articolele lui tolo, nu ne schimbam neam. tre sa iesim in strada, non stop

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vanea  •  29 decembrie 2016, 13:33

draga mircea, referitor la faza "Pai toate institutiile care ar fi trebuit sa fi avut o reactie , pina acum, sunt in adormire" este cat se poate de falsa, institutiile sunt parte din SISTEMUL corupt numit "Romania".

dan  •  29 decembrie 2016, 13:41

Trebuie sa recunoastem ca ideea lui Firea de a fi lansata in media internationala are o oarecare similitudine cu aceea a dr Ponta vizavi de Tony Blayer ...escrocii gindesc simplu si eficient ...fara prea multe zorzoane , cum reiese din cele mai multe comentarii .

Rodeo  •  29 decembrie 2016, 13:56

Reactia primariei, din "Update", e pe cat de simptomatica pentru modul in care politicienii romani eludeaza raspunderea, pe atat de jignitoare pentru noi, contribuabilii, pe care ne ia de prosti. Incearca sa trimita responsabilitatea in o zona nebuloasa, a securitatii personale si arunca pisica in curtea ambasadei, cum ca ei ar fi ales hotelul, exclusiv din considerente de securitate. De parca orice functionar roman care ajunge acolo este directionat pentru cazare la acelasi hotel, caci doar acela este scump, dar sigur. E clar, ne cred prosti. Iar ei se cred aristocrati, banul public e al lor sa dispuna de el dupa bunul plac, sa isi satisfaca placeri si capricii, sa intretina o curte de sicofanti lingusitori.

Comentează