Democrația nu e un sport pentru spectatori. Câți români vor ieși astăzi în stradă în toată țara?! Avem și răspunsul: mai mulți decât se credea!

Ieri, lumea a fost martora izbucnirii calme a milioane de americani care au vrut să-și facă auzită vocea

duminică, 22 ianuarie 2017, 12:01

UPDATE: Imaginea realizată de Cristian Vasile astăzi în Piața Victoriei rivalizează cu cele din Statele Unite.

Cîteva dintre cele mai interesante mesaje de la demonstrațiile de ieri:

Astăzi, la ora 5 după-amiază, sînt anunțate mai multe marșuri de stradă împotriva grațierii și amnistiei.

Se așteaptă mișcări în București, Iași, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov și alte orașe.

Și nu poți să nu legi cu ceea ce s-a întîmplat ieri în SUA și în toată lumea.

La sediul  CIA, Donald Trump critica revista ”Time Magazine” într-un stil voit umoristic, cam cu bătea Gigi Becali, pe vremuri, Gazeta Sporturilor în conferință de presă. Bătea adică dădea palme la propriu ediției de hîrtie a ziarului într-un moment suprarealist.

3,5 milioane de oameni au demonstrat ieri în toată lumea, de la Washington la Sydney, împotriva fricii

Dar nu despre Donald Trump e vorba.

Pentru că, în aceleași ore, milioane de oameni din America și din lume, femei în primul rînd, dar și bărbați, au ieșit să-și afirme valorile, ideile și vocea.

La Washington au fost 500.000 de oameni în stradă.

La Chicago se anunțaseră 50.000 și au venit 150.000, astfel încît organizatorii au renunțat să mai mărșăluiască prin oraș pentru că nu aveau loc!

La Boston estimaseră 25.000 de participanți și au ieșit pe străzi 125.000 de femei, bărbați și copii, după estimările poliției.

Peste tot sînt cifrele poliției, nu ale organizatorilor.

Au avut loc manifestații în cele mai neașteptate locuri. Din Australia în Oslo și pînă pe navele polare!

Vorba cuiva: ”A mai existat vreo manifestație politică, vreodată, în Antarctica?”. 

În Los Angeles s-a blocat centrul orașului pentru că au apărut, ca din pămînt, o jumătate de milion de oameni!

De unde au apărut?

Citîndu-i pe ei, ei vin din convingerea că ”democrația nu e un sport pentru spectatori”. Ci pentru participanți.

Indiferent de ce parte ești, nu poți să nu te gîndești la asta.

Așa arată democrația și așa trebuie să arate!

Începeți cu mulțimea care cîntă ”Love not hate, makes America great!” în Denver, Colorado.

Și citiți, la final, panourile pe care le țin cele două femei din Boston. Spre noi le țin.

People chanting: „Love not hate, makes America great.”

#WomensMarchdenver pic.twitter.com/Fukn4pYq1k

— Larry Ryckman (@larryryckman) January 21, 2017

Washington
Washington, 500.000 de oameni.

 

Manifestații de amploare și în Idianapolis
Indianapolis.
Boston.
Boston.

 

 

Marșul văzut din elicopterul CNN în Los Angeles
Marșul din elicopterul CNN în Los Angeles – peste 150.000 de oameni conform estimărilor poliției.

 

Nashville
Nashville.
womenantarctic
Antarctica.
Sydney
Sidney.

 

Roma
Roma.
Londra
Londra.

 

Oslo. foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix via AP
Oslo.

 

Boston
Boston.

Comentarii (182)Adaugă comentariu

haudinamo  •  22 ianuarie 2017, 0:12

Da, o mare miscare intr-un pahar cu apa. S-au suparat asa-zisii "liberali" stangisti americani (in traducere romaneasca acei pustani care o freaca toata ziua pe net si jocuri video si asteapta ajutoare de la stat) ca au pierdut alegerile democratice. Hai sa protestam ca prostii si sa vandalizam magazinele fiindca a pierdut partidul "democrat" pe mana unei babe ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin  •  22 ianuarie 2017, 0:15

Tolo, omul a fost ales democratic! Când l-ați ales pe Iliescu, de doua ori la rând, tot el a ieșit in strada, sa va bată ca pe câini. Nu crezi ca ai probleme mai aproape de casa? Rezolva-le pe alea înainte sa ai credibilitatea sa discuți despre Trump...

addy  •  22 ianuarie 2017, 0:18

ai dreptate catalin. o intrebare, tu o sa iesi?

Mortdecai  •  22 ianuarie 2017, 0:35

Deci dacă iese cu scandal duminică, te putem trece pe dumneata Cătălin Tolontan ca unul din instigatori? că marșurile de la noi nu cred că au vreun organizator și vreo autorizare.

addy  •  22 ianuarie 2017, 0:36

dorine, n ai inteles nimic. articolul nu e despre trump. e despre ce trebuie sa facem noi aici.

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2017, 0:52

@Mortdecai: nici analogii nu mai avem voie sa facem? Oricum, nu avem loc pe banca acuzarii, ca e clar ca dupa ce a platit ieri 2,5 milioane de americani, norvegieni, danezi, mexicani, britanici, spanioli, francezi, australieni ca sa iasa in strada, Soros ia un avion si vine urgent sa scoata si romanii miine :-)

Demonocratie  •  22 ianuarie 2017, 1:03

Oamenii au ieșit pe stradă ca să conteste alegerile democratice :)) Stimate Domnule Tolontan, cred că o faceți intenționat. Dumneavoastră știți de ce au ieșit acele feministe în stradă? Primul subiect este unul îngrozitor, unul mai grav ca genocidul: AVORTUL. Trump s-a exprimat împotriva avortului. Fostul președinte al SUA Roland Reagan bine a subliniat: "Am observat că toți cei care vor legalizarea avorturilor sunt deja născuți" Exista dovezi științifice clare de necombătut că acolo în pântece se află o ființă la fel de vie ca și orice participant la protestele din Washington. Acea ființă oare are dreptul la democrație? În numele democrației, faceți-vă puțin timp și vizionați pe youtube documentarul: The Silent Scream. După, în speranță că o să vizionați cu atenție, sper să nu mai intoxicați presa romană.

nick70  •  22 ianuarie 2017, 1:07

ce ai nene cu sosros asta ca mai ai putin si-l scoti erou national , nu-mi pasa de el dar nu este un tip inocent ,te faci arici la orice insinuare !

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2017, 1:08

@Demonocratie: transpare din tonul dvs oripilarea ca oamenii au iesit pasnic in strada. Va inteleg ideile, e foarte bine ca le exprimati, dar fiti suparat ca altii si le exprima civilizat pe ale lor, in zeci de tari si sute de orase.

Ion  •  22 ianuarie 2017, 1:12

Care democratie?...Nu au iesit 10 ani lumea pentru democratie la indemnul lui Basescu?... Nu era Basescu aparatorul suprem al democratiei?...Ce o sa facem daca iarasi o sa vedem ca ne- am pacalit?... A iesit macar acum un jurnalist basist care sa recunoasca ,,Am gresit!,,?Uite Basescu spune ca ne- a parasit Democratia...Si de unde pina unde ,,gratiere si amnistie,,? Doar pentru ca da mai bine la public?... Si va mai obosesc iarasi...unde era doamna Democratie cind doamna Pruna a schimbat codurile peste noapte? Ce aveati atunci domnule Tolontan mai important de facut ca atunci nu v- am auzit...?

StefanCM  •  22 ianuarie 2017, 1:17

Hm, in orasul meu nu ies decat daca se dau mici si bere. In rest, poate o sa fie maine cateva oi ratacite, habar nu am unde sa ma informez in municipiul asta sa vad daca se intampla ceva si cand se intampla.

Cristian Gabriel  •  22 ianuarie 2017, 1:17

mie orice iesire in strada, orice protest anti Trump, in America, mi se pare un protest absolut fundamental anti-democratic. (a castigat fair and square, de fapt...a castigat cu un avans imens) cum vine asta suntem democrati doar cand iese cum vrem noi? e ca si cum ai iesii in strada sa protestezi rezultatul de 48% cat a luat psd-u. (ca idee...nu sunt pro trump, si nu am votat nici cu psd-u sau cu alde...dar principiile sunt principii)

aham  •  22 ianuarie 2017, 1:18

demonocratie omule, nu exista nici o dovada stiintifica in sensul in care vb tu. mai informeaza-te. exista pareri si atat, dovezi nu. tu te documentezi de pe youtube si-ti dai cu parerea despre ce se 'stie":)) mor de ras. in plus, asta ai retinut tu , pt asta crezi ca au iesit oamenii in strada? mi-e mila... si teama mi-e ca ala intoxicat esti tu

aham  •  22 ianuarie 2017, 1:20

cristian gabriel.. ce-a castigat?? fair? tu intelegi ca oamenii au votat de fapt pt clinton? sistemul lor trunchiat l-a facut castigator, nu voturile oamenilor

StefanCM  •  22 ianuarie 2017, 1:22

Cei care au iesit sa protesteze au iesit sa protesteze impotriva discriminarii ( sex, religie, etnie ), radicalizarii si a ideilor wahabiste, ca sa citez ziarul. Nu au iesit sa conteste rezultatele alegerilor. E o diferenta ca de la Pamant la Soare. Daca ar sta in casa cum incearca lumea sa induca, in mod eronat, sentimentul ca asta ar fi corect, negrii ar lucra pe plantatie in continuare, sau ar fi un fel de cetateni de mana a doua, femeile s-ar ocupa de cratita, si noi am fi inca la stadiul feudal ( drepturi zero, mortalitate ridicata, economie praf, etc, doar bucurii ). Nu de alta, dar noua ne-a placut mereu sa fim cu zece pasi in urma celorlalti.

Ciolanos  •  22 ianuarie 2017, 1:25

A iesit propadanda A3 la atac😳. Au vazut ca au teren pierdut in online.... si incearca acu sa recupereze...huu...vulturilor...vanatori de hoituri... democratia nu insemna sa pupi in kur un partid... care in conceptia voastra e singurul... parca am trai in comunism... mi e jena de prostiile care se debiteaza acolo... ma uit ... da.. sa vad ce puteti sa debitati... mi e jena mie de ce aud acolo.... nu stiu cum pot sa doarma cei care sunt moderatori... ba da stiu... 8k/luna leafa .. spune multe...traiti in lumea voastra fantastica... pana ce se darama castelul de carti

cineva  •  22 ianuarie 2017, 1:29

Cristian Gabriel, ***, intoarce-te la realitate: Trump a pierdut votul popular cu 2-3 milioane de voturi, doar sistemul lor "inteligent" de votare a facut ca Trump sa iasa totusi presedinte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

colibry  •  22 ianuarie 2017, 1:29

Draga Tolo .... *** ... eu sunt proTrump ...omul a spus clar ... USA pe primul loc, familia formata din barbat si femeie, locuri de munca, infrastructura, razboi drogurilor, razboi criminalilor, stabilitate in USA, afrara cu imigrantii ilegali .... dupa 2 razboaie in care americanii s-au sacrificat pt altii iar apoi au platit pt germani si japonezi ... pentru ce ???? sincer cu articolul asta ti-ai aratat adevarata fata :) ... eu sunt privat si sunt total cu trump ... *** ????? :) :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  22 ianuarie 2017, 1:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tiranozaur  •  22 ianuarie 2017, 1:31

Democrația contează dacă votezi si funcționează numai in societățile consolidate, nu in alea agrare ca România unde oamenii nu au conștiința civică si voteaza cu infractorii satului. Referitor la ce se întâmpla in lume: stânga a luat-o in bot si inca nu se dezmeticește. Așa e in tenis si democrație , alternanța la putere nu doar PSD de 70 de ani.

ulpia  •  22 ianuarie 2017, 1:39

E ciudad cum lumea se lasa prostita de presa in ciuda realitatii crude. Fostul presedinte nu a facut nimic pentru pentru SUA. A accelerat evolutia societatii civile intr-un mod artificial. Si acum 8 ani SUA era cea mai toleranta tara din lume. Nu era nevoie de masuri artificiale. Economic, tara e vraiste. Sistemul de sanatate e un dezastru. Pe plan international e haos. Oare chiar e bine ca SUA sa piarda statutul de supra putere? Cine ii va lua locul. Poate Putin, poate China... E Trump cea mai buna solutie, mai mult ca sigur nu...dar alta nu era. E adevarat ca Trump a facut comentarii de prost gust, dar pina una alta au fost doar comentarii si nu fapte.

Demonocratie  •  22 ianuarie 2017, 1:46

@Cătălin Tolontan: Oripilat pentru că au ieșit pașnic în stradă să protesteze fiind amenințate că o să le interzică cineva, cândva să mai ucidă vieți nevinovate :) Cum ar fi ca mafia siciliană să iasă în stradă, tot așa pașnic, și să protesteze pentru că li se interzice să mai facă crime? Eu vad că dumneavoastră și protestatarii din SUA sunteți supărați că democrația a dat pe Domnul Trump ca președinte în SUA :)) "Cum vine asta suntem democrati doar cand iese cum vrem noi?" - Bine zice @Cristian Gabriel =)) Scuzați dacă cineva de aici are alergii la adevăr și nu poate vedea realitatea crudă.

Pavel  •  22 ianuarie 2017, 1:47

"Așa arată democrația și așa trebuie să arate!" ”democrația nu e un sport pentru spectatori” Donald Trump a fost ales de poporul american total democratic. Din cate am vazut acei pustani din SUA care au protestat, au inceput dupa aceea sa sparga geamurile de la magazine sau sa vandalizeze masini. Asa trebuie sa arate democratia, domule Tolontan !? Cu manifestari anarhiste dupa ce poporul american si-a ales presedintele in mod democratic. Pai daca asa arata democratia sau asa ar trebui sa arate atunci din perspectiva dumneavoastra atunci, cu tot respectul dar nu impartasim aceeasi idee a democratiei. ”Democrația nu e un sport pentru spectatori”. Sunt de acord cu acesta afirmatie. Daca vrei sa-ti exprimi opinia pentru sau impotriva unui candidat te duci la vot. Trump a castigat prin vot democratic asa ca astfel de proteste sunt puerile si inutile. Urmatoarea runda e peste 4 ani.

ulpia  •  22 ianuarie 2017, 1:47

Cineva... sistemul lor inteligent este superior democratiei; Int-o democratie, cel ce promite mai mult cistiga, nu conteaza ca ce promite nu se poate realiza. Uitate la alegerile din RO, sounds familiar?

Pirvulescu  •  22 ianuarie 2017, 1:49

Sunt prezentate niste fotografii in care se vede clar ca oamenii au iesit in strada pentru a protesta 5 a ceea ce s-ar putea intampla.La noi tocmai se intampla si omu' nu face altceva decat sa ne atraga atentia,iar voi,astia destepti, sariti la gatu' lui ca si cum ati stii voi mai bine cum sa va autodistrugeti si nu e nevoie sa fiti salvati,sau mai probabil sunteti doar niste postaci(sau prostaci) cu interese personale si chiar va prinde bine amnistia si gratierea.

randy  •  22 ianuarie 2017, 1:51

Vad ca si pe aici sunt acoliti ai stangii PSD iste.Se iau de Tolontan.Oare acesti comunisti care dau in Tolontan nu sunt cei care afirma ca cei de pe Facebook si cei care ies in strada sunt platiti!?Voi *** a caror parinti au fost comunisti,cei care dupa revolutie vi s a dat cate ceva de ros,nu va mai pasa de lege,de justitie,de bun simt!?.O sa iesim in strada s***Nu te lasa intimidat Tolontan de hienele care ataca democratia.Tu ai aratat lumii ,romanilor ca mai sunt si altii ca ei in lume,care au simtul democratic,si care n7 se lasa dusi de cate un DRAGNEA de al lor ,citeste Trump.Maine iesim la o plimbare.TRAIASCA JUSTITIA,DNA,TARA si cei care le respecta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pirvulescu  •  22 ianuarie 2017, 1:53

Sunt prezentate niste fotografii in care se vede clar ca oamenii au iesit in strada pentru a protesta impotriva a ceea ce s-ar putea intampla.La noi tocmai se intampla si omu' nu face altceva decat sa ne atraga atentia,iar voi,astia destepti, sariti la gatu' lui ca si cum ati stii voi mai bine cum sa va autodistrugeti si nu e nevoie sa fiti salvati,sau mai probabil sunteti doar niste postaci(sau prostaci) cu interese personale si chiar va prinde bine amnistia si gratierea.

Daniel  •  22 ianuarie 2017, 1:59

Bai oameni buni... timpul e dus cu Pluta si voi o comentati in culori artificiale...ca baba ca negru . Ce Dracula e asta bai nenica. A comis o si o va mai face. O sa fie gotic cel putin.

Daniel  •  22 ianuarie 2017, 2:07

E misto ca postacii astia de mai sus cu mintea sucita compara dupa mache la noi da la ei in stil neghiob. Pai daca ii zicea trump *** atunci cu cine tinea-i ?! Cu veverita sau cu psd -ul ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tolo troll  •  22 ianuarie 2017, 2:07

DE CE INTREABA " CATI ROMANI VOR IESI IN STRADA? " CINEVA CARE STA IN SPATELE UNUI CALCULATOR ? TOLO, FI SERIOS...MAI LASA *** AUDIENTA, TIRAJUL SI IN GENERAL CONCURENTA JURNALISTICA , SI MISCA ***' AFARA IN STRADA DACA VREI SA DAI UN EXEMPLU SAU SA MISTI OAMENII DIN CASA....NU NE ABURI PE NOI CU TEXTE D-ASTEA DE CALCULATORIST. DACA CITESTI.,...CU TOT RESPECTUL , ***....NU NUMAI DIN TASTE....CA M AM CAM PLICTISIT DE PARERISTI SI DE DURI DE SALON.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  22 ianuarie 2017, 2:12

@ulpia - Ai dreptate, presa asta e de coma. Au manipulat ieri milioane de oameni sa protesteze impotriva ideilor promovate de Trump. Milioane au marsaluit in State, milioane si in restul lumii. Milioane de inapoiati usor de manipulat. Normal era sa stea frumos f***. *** Maine o sa o sun pe mama sa ii spun niste chestii a la Trump, ca sa ii infrumusetez ziua. Ca deh, sunt doar niste comentarii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

valll  •  22 ianuarie 2017, 2:16

Sunt de acord cu toate comentariile postate inainte de 22.01.2017, ora 1:17 , inclusiv, si sper ca vor urma multe la fel de juste. Mai putin sunt de acord cu cele ale d-lui Tolontan, care, daca sapi adanc, pare a sugera ceva... dar mai curand ma insel, imi fac iluzii. Desi este un fel de cavaler al dreptatii, dl Tolontan evita cu diplomatie un subiect pe care niciun om de constiinta din Romania nu trebuie sa-l evite: incercarea puterii actuale de a da acele marsave ordonante de urgenta cu dedicatie. Se abtine de la a-i indemna sa protesteze, desi admira asta la alte popoare. E adevarat o asociatie civica, ce mi se pate din ce in ce mai dubioasa, din care si dansul face parte, se ocupa cu sadirea de suspiciuni privind protestele organizate recent la noi in tara, impotriva incercarii de a legaliza coruptia.

BataluiDumnezeu  •  22 ianuarie 2017, 2:32

Tolontane... esti prea deștept ca să nu știi cine și ce se află în spatele acestor mișcări de strada din America și prea prost ca să ne ții nouă lecții despre democrație... ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  22 ianuarie 2017, 2:36

De fapt domnul Obama in ultimele zile de mandat a gratiat multi oamenii...O fi obiectat cineva,milioanele astea de demonstranti din toata lumea sa nu fi aflat?... Apoi este de ris...Cica domnul Tolontan militeaza pentu Democratie...In Democratie o exista legalitate?... Domnule Tolontan in Romania deciziile CCR trebuiesc aplicate in 45 de zile?...De ce nu au fost?... Vreti sa fie?...Apoi sunt citiva de aici care ma fac sa rid...Spun ca domnul Tramp este ilegitim pentru ca doamna Clinton a avut mai multe voturi!Vai...pai nu s- a intimplat si in Romania! Nu a avut PSD mai multe voturi ale oamenilor dar PDL a facut guvernul avind mai multe mandate?...Stiu,un eventual protectionism american ne poate afecta si pe noi dar oare de ce cautam in cazul lor argumente care nu au fost valabile in cazul nostru...? Si asta e valabil si in cazul american si in cazul Pruna- Iordache...

Andrei D  •  22 ianuarie 2017, 2:47

Ma uit la comentariile astea si-mi aduc aminte de o vorba de-a lui tata: mulți vad, putini pricep. Desi Trump nu a câștigat "fair and square" (cum zicea cineva) ci a câștigat cu ajutorul hackerilor ruși si al unui sistem arhaic de vot cate avantajează statele majoritar republicane (a primit cu 2.5milioane voturi mai putin decât hillary), lumea NU a ieșit sa protesteze rezultatul alegerilor. A ieșit sa protesteze împotriva discursului retrograd, mitocănesc, rasist, xenofob si misogin al acestui personaj egocentric si infantil. Au ieșit să-i atragă atenția ca au o voce pe care Trump mai devreme sau mai târziu nu o va putea ignora.

Andrei  •  22 ianuarie 2017, 2:50

@aham, sistemul electoral e foarte logic. E foarte convenabil sa te plangi de el doar cand lucreaza impotriva ta (ceea ce a facut de altfel si Trump cand a castigat Obama). Diferenta la votul popular poate parea mare dar daca te uiti la cifrele din California o sa vezi ca daca scoti din ecuatie statul asta (si la rigoare NY), Trump castiga lejer. Or SUA, geografic si cultural, inseamna mai mult decat cateva metropole cu zeci de milioane de locuitori, majoritatea cu gandire stangista globalizanta.

Dan  •  22 ianuarie 2017, 3:36

Draga Catalin, apartinem aceleiasi generatii si sunt mandru de asta, deoarece consider ca esti un ziarist eminent. Dincolo de fondul articolelor tale, forma lor presupune mult talent. Instrumentul lingvistic nu a avut secrete pentru tine, de cand te-ai lansat in presa scrisa. Desi te citesc de mult timp, este prima oara cand incerc sa-ti transmit cateva ganduri si nu o fac in calitate de "prieten" sau de "dusman", ci doar ca vechi cititor de presa sportiva si impicit iubitor de sport. Conduci aceasta publicatie de traditie si in contextul actual, stiu ca nu este deloc simplu. In calitate de manager, probabil ca trebuie sa faci fel si fel de compromisuri, in vederea rentabilizarii si mai ales a supravietuirii, acestei "afaceri". As vrea sa-ti atrag atentia asupra unui fenomen, pe care cred ca este imposibil sa nu il percepi si tu, ca membru al societatii romanesti actuale; exista o saturatie de militantism politic, in "media". Peste tot, cineva incearca sa te convinga de ceva! Gazeta, este o publicatie sportiva si in ansamblu isi indeplineste menirea naturala, dar tu Catalin cred ca te departezi putin, de ceea ce ar trebui sa fie un ziarist sportiv! Departe de mine ideea, de a nega dreptul tau la opinie politica. Consider ca implicarea ta in problemele de sanatate publica, a fost benefica, iar opiniile tale politice le-as citi cu placere (macar pentru "forma"), dar intr-un mediu specializat. Sunt convins ca exista destule "tribune" politice, unde ai putea sa-ti prezinti si sa-ti sustii opiniile, probabil cu mai multa eficienta si cu mai mult succes. Dar Catalin ... in spatiul Gazetei, ar fi un gest de normalitate, sa te ocupi de sport! In conditiile in care generatia lui Nea Ovidiu, se apropie de retragere, tu vei ramane cel mai important "condei", al presei sportive scrise. Ar trebui sa constientizezi si sa-ti asumi acest rol! Catalin ... fotbalul si in general sportul romanesc, se prabusesc! Stiu, nu poti opri de unul singur acest fenomen, dar ca ziarist sportiv ai datoria sa lupti, macar pentru franarea acestei prabusiri. Nu poti sa maresti bugetul sportului, dar poti sa faci educatie si promovare sportiva. Suntem o societate "bolnava" si sportul reprezinta una din sansele noastre de "insanatosire"! "Vocea" ta in presa sportiva este puternica, prin experienta acumulata si talentul tau literar. Este pacat ca ea sa fie pierduta intr-o "zgomot" politic efemer! Ai sansa unui loc important in istoria presei sportive romanesti. Ca un coleg de generatie, te rog sa nu-ti refuzi aceasta sansa! Cat despre mine ... citind ultimele tale editoriale ... simt nevoia sa fac o "cura" de Ioan Chirila! Poate ca ar trebui sa faci si tu asta! Apropo' ... esti foarte inteligent si probabil ai putea sa contracarezi, fiecare din afirmatiile mele ... dar daca "Maestrul" ar fi putut citi aceste randuri, cui crezi ca i-ar fi dat dreptate?

Cristian Popescu  •  22 ianuarie 2017, 3:52

Cătălin ! Mai multa atenție la ortografie ! Sunt de acord cu ideile tale dar mai multa atenție la ortografie ! Este "blink" nu-l "bink" și este Sydney nu Sidney !

Cristian Popescu  •  22 ianuarie 2017, 3:57

Scuze pentru "nu-l" !

Sarcasticul  •  22 ianuarie 2017, 5:16

Hmmm... de obicei esti jurnalist, unul dintre putinii ramasi. Azi ai ales calea "jurnalismului". Treci ***? Daca tot ai subliniat, de ce nu ai mentionat si de ce anume s-a luat Trump de ala de la Times? Nu cumva pentru ca a dat stire (tweet, ***) precum ca a scos bustul lui Martin Luther King, Jr, cand de fapt nu l-a vazut din cauza unei persoane? Si nu-mi spune ca au dat dezmintire dupa, ca asta este scuza nivel gradi, pentru cine nu stie cu functioneaza o idee insamantata de media in dependenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos  •  22 ianuarie 2017, 5:32

Cătălin, ca un formator de opinie ce te prezinți, m-aș fi așteptat de la tine să te informezi și să oferi informații corecte dacă vrei ca vocea ta să fie luată în seamă. Cine din Guvern sau dintre politicienii alianței de guvernare, POLITICIENI ALEȘI ÎN MOD DEMOCRATIC DE CĂTRE POPOR a vorbit de amnistie? Se face oare diferența dintre grațiere și amnistie?

napoca  •  22 ianuarie 2017, 5:41

D Tolontan sunteti ca-ntodeauna pe invers..asta pentru ca traitzi in Romania ***. Trump a promis ca face zid pentru mexicani si musulmani..masura justa! Trump a promis ca scoate Legea Obama..lege impotriva sanatatii populatziei..o alta masura justa!! Trump a promis ca pune cu botul pe *** Coreea de Nord,China chiar si Rusia daca e nevoie..masura justa.!. Trump a promis ca o sa ordone cercetarea doamnei Clinton pt neregularitatzi grave impotriva securitatzii statului..masura justa!! Tump a promis locuri de munca pentru americani si masuri dure impotriva firmelor care pleaca din tzara..masura necesara!! Se stie ca toate aceste demonstratii sunt sustzinute de Soros care pana acum a pierdut peste un miliard de dolari prin nealegerea "Clintanoaiei" *** . .***. Traitzi in Romania si ati invatzat lectia sovietica ..chiar daca spunetzi neadevaruri despre o tzara de care sunteti strain ..ceva totusi ramane .. ...Spre deosebire de dumneavoastra ..eu nu sunt strain DE America(SUA) ,oamenii si problemele ei..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cetatean  •  22 ianuarie 2017, 6:54

Au iesit in strada anarhistii care contesta chiar constitutia - un presedinte alea democratic. Acelasi lucru se va intampla azi cand la fel anarhistii manipulati de propaganda pro-sistem de justite mafiot vor contesta un guvern legitim ales dupa scrutinul din decembrie....cei 2.5 milioane din toata lumea nu reprezinta nici macar 0.05% din populatia planeti - si cam la fel va fi procentul in romania - max. 4- 5 000 numarati pe bune nu ca realitateatv,hotnews..

Daniel  •  22 ianuarie 2017, 7:05

O sa fie alcatuit din 3 parti (3 mesaje) Cu tot respectul care intr-adevar era mic inaintea acestui articol, acum a cam disparut definitiv, acest articol este unul dintre cele mai mizerabile pe care le-am citit. Dumneavoastra domnule Tolontan, vorbiti de democratie, iar prin esenta acestui articol aratati ca fie nu o intelegeti, fie sunteti, scuzati expresia, un pervers interesat, fie aveti anumite probleme. Ca sa ne intelegem, plangaciosii aia din America care au iesit in strada nu reprezinta nimic, doar o gasca manevrata de anumiti lideri care au primit ordin si bani. De ce spun acest lucru? Pt ca Trump tocmai de oameni, cetatenii americani a fost votat, in numar infinit mai mare fata de cei care au iesit in strada. Omul nu a fost pus acolo de catre cineva care a pus la pamant democratia, ci a fost pus in cel mai democratic mod cu putinta chiar de catre poporul american. Dumneavoastra faceti doar sa alimentati o mizerie, pai sa vina in strada si suporterii lui Trump si sa fie razboi civil, dar asta nu o sa se intample pt ca atat cei care au votat Trump cat si marea majoritate care au votat anti-Trump, sunt oameni stabili psihic si nu o sa se intample asa ceva la un nivel inalt, acum ies doar golanii, leprele, spalatii pe creier si interesatii speriati ca isi pierd influentele, care tocmai datorita democratiei pot protesta chiar daca sunt interesati. Dvs domnule Tolontan doar alimentati intentionat si poate si interesat material, alimentati falsa idee ca america e impotriva lui Trump, cand omul tocmai de americani a fost pus acoli, nu de diaspora din Paris sau de diversiuni ca diaspora nu poate vota. Times, CNN si alte mari publicatii media sau alte companii sunt speriati ca s-a terminat cu dinastiile care conduc america, gata cu Bush-ii, Gata cu Clinton-ii si lista poate continua, le este frica ca sistemul le-a tinut bagand miliarde in fundul lor ca sa se foloeasca de ele pt a controla poporul american, iar acum le este frica ca s-a inchis robinetul. Daca vreti sa faceti pe democratul si jurnalistul de investigatie, poate prezentati poporului roman cum motivul razboiului din Irak a fost inventat, poate ne prezentati cum s-a dovedit ca Irak nu avea arme de distrugere in masa si nici nu avea capabilitatea sa le realizese, lucruri stiute inainte de tot, dar petrolul de acolo plus posibilitatea unui camp de "joaca" unde occidentalii (americanii mai exact) isi pot testa toate "jucariile", toate armele create in timpul razboiului rece si nejustificate, au putut sa fie testate in Irak. Asta poate ne prezentati dvs pt ca lumea e curioasa de ce s-au pierdut trilioane de dolari si sute de vieti nevinovate ale soldatilor pusi sa lupte intr-un conflict inventat datorita intereselor. Sau stati poate de asta sunt suparati instigatorii din SUA, poate "nebunul" asta batran, blond si cu gagica tanara apare si face publice aceste lucruri, iar atunci pica toti, de la sefi de servicii secrete, pana la secretari de stat si eventual ex presedinti

Daniel  •  22 ianuarie 2017, 7:07

Situatia din Romania este cam similara, astia au fost pusi democratic sa-si realizeze planul de guvernare iar daca proiectul gratierii si-l asuma, este foarte bine sa se continue. Ce nu intelegi domnule Tolontan sau intelegi dar nu respecti pt ca poate esti interesat, este ca o tara nu se conduce cu spaima si presiunea strazii, strada decide la vot, aia care ies zilele astea si n-au mers la vot pt ca sunt multi, ***, faci pe democratul dar cand ai puterea sa votezi si sa faci democratie cu mana ta, stai ca un sobolan in casa si dupa te dai suparat. Nu stiu domule tolontan, dar in conditiile in care un student termina o facultate si se angajeaza pe 1000 ron sau 1500 ron (intr-o multi-nationala gen BCR, BT, BRD), iar cu un detinut care a furat o bara de salam pt ca statul l-a lasar fara serviciu iar acasa copii cer de mancare, se cheltuie de catre stat 2000-2500 ron cu acesta, pai care e logica? Sa stea in puscarie si sa putrezeasca acolo criminalii, violatorii, hotii care fura cu adevarat sau scamatorii care au *** bani de la stat ca Vantu, Voiculescu, Ghita, Nastase, Becali, Basescu, Ponta, Dragnea, Videanu, Boc, Udrea si alti mari mafioti si capuse ai acestui stat, sau stati putin astia intra fac un an, scriu 3 carti si dupa sunt liberi, iar aia de fura de foame pt copii stau cu anii in puscarie ca sa platim noi 2500 ron pt fiecare dintre ei. Acum stiu ca o sa veniti sa mi spuneti ca "poporul" iesit in strada se revolta ca tocmai aia de mai sus o sa beneficieze de asa ceva, pai in primul rand chiar daca s-ar incadra cativa dintre ei si ar beneficia de aceasta lege, pe langa ei ar beneficia si oameni care cu adevarat au nevoie de ea pt ca puscariile din Romania nu sunt pt a educa detinutul ci pt a-l degrada, iar pe langa cativa curcani mentionati care ar beneficia, marea majoritate o sa fie a oamenilor simpli, iar daca aparam statul de drept si democratia si le sustinem, avem incredere in ele etc, atunci cu siguranta aceste institutiu o sa-si faca treaba si sa-i bage inapoi pe acei curcani, sau o sa-mi spuneti ca au furat o singura data si au fost condamnati, dupa nu mai exista posibilitatea sa fie descoperiti cu alta hotie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cornel  •  22 ianuarie 2017, 7:10

....oar atat spun: sunteti pe langa subiect. Daca in mateie de sport si in investigatii jurnalistice in Romania aveti idee ce faceti, in materie de politica externa, si mai ales politica Americana, va recomand sa o lasati pentru altii din domeni ***. Sincer va sfatuiesc, sa nu deveniti ridicol pana la urma......sa auzim numai de bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doru  •  22 ianuarie 2017, 7:12

1. Trump a fost ales prin vot democratic al cetatenilor americani. Faptul ca minoritatea care a pierdut iese in strada in SUA, neacceptand rezultatul, NU e democratie, ci opusul ei. 2. Faptul ca milioane de oameni ies in strada in toata lumea pentru ceva ce nu-i priveste direct din nou nu e democratie, ci eventual hobby. 3. Pacat ca autorul se umple de penibil cu astfel de postari exaltate, dupa ce s-a umplut de glorie jurnalistica prin investigatii de nota 10.

pawn  •  22 ianuarie 2017, 7:22

n-ati inteles ca trebe sa iesiti ptr. immortan george, nu?... mediocrilor :)

Adrian  •  22 ianuarie 2017, 7:47

Dl.Tolontan punem pariu pe o bere la prima intalnire, ca la noi lumea nu o sa iasa in strada la fel ca in Occident?Din pacate, ptr majoritatea romanilor democratia este un termen abstract.De ce?Asa a fost implementat de secole in conștiința colectiva. Asa cum majoritatea rusilor s-au obisnuit sa fie condusi de o mana de fier care manuieste cnutul asa se intampla si la noi. Dl.Tolontan stiti de ce personaje gen Sechelariu,Mazare si Dragnea au avut si au succes electoral???Ptr ca la romani, democratia trece prin stomac.Au speculat chestia aceasta si au inceput sa-i cumpere pe pui congelati,zahar si ulei, fara sa mai punem celebrele galeti si tombole.Poate ati auzit pe strada sau in alte locuri publice idei de genul " daca Ceausescu dadea mancare si caldura la popor, si acum era la putere".Romanul daca are frigiderul plin , poate sa vina si Putin pe tanc in Romania,nu-l mai intereseaza. Ai publicat niste poze.Unde a iesit lumea in strada? SUA, si Europa Occidentala.In estul Europei liniste totala. PS. De Niro ,Cher Alec Baldwin au iesit in strada ptr a apara democratia si drepturile ei.La noi Draga Olteanu,Florin Zamfirescu sau Mircea Diaconu ce fac?E ,dl Tolontan aceasta este diferenta dintre Hollywood si Buftea, dintre vest si est.Brucan a gresit cand ne-a dat 20 de ani ,pana o sa intelegem cei democratia si libertatea,avem nevoie de cel putin un secol.

Jiji  •  22 ianuarie 2017, 7:57

Salut Tolo, în principiu sunt de acord cu tine. Totuși, ce s-ar întâmpla dacă ar ieși și tabăra cealaltă în stradă?! Căci am o mică mare bănuială cum că cealaltă tabără e mult mai numeroasă.

Comentează