Democrația nu e un sport pentru spectatori. Câți români vor ieși astăzi în stradă în toată țara?! Avem și răspunsul: mai mulți decât se credea!

Ieri, lumea a fost martora izbucnirii calme a milioane de americani care au vrut să-și facă auzită vocea

duminică, 22 ianuarie 2017, 12:01

UPDATE: Imaginea realizată de Cristian Vasile astăzi în Piața Victoriei rivalizează cu cele din Statele Unite.

Cîteva dintre cele mai interesante mesaje de la demonstrațiile de ieri:

Astăzi, la ora 5 după-amiază, sînt anunțate mai multe marșuri de stradă împotriva grațierii și amnistiei.

Se așteaptă mișcări în București, Iași, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov și alte orașe.

Și nu poți să nu legi cu ceea ce s-a întîmplat ieri în SUA și în toată lumea.

La sediul  CIA, Donald Trump critica revista ”Time Magazine” într-un stil voit umoristic, cam cu bătea Gigi Becali, pe vremuri, Gazeta Sporturilor în conferință de presă. Bătea adică dădea palme la propriu ediției de hîrtie a ziarului într-un moment suprarealist.

3,5 milioane de oameni au demonstrat ieri în toată lumea, de la Washington la Sydney, împotriva fricii

Dar nu despre Donald Trump e vorba.

Pentru că, în aceleași ore, milioane de oameni din America și din lume, femei în primul rînd, dar și bărbați, au ieșit să-și afirme valorile, ideile și vocea.

La Washington au fost 500.000 de oameni în stradă.

La Chicago se anunțaseră 50.000 și au venit 150.000, astfel încît organizatorii au renunțat să mai mărșăluiască prin oraș pentru că nu aveau loc!

La Boston estimaseră 25.000 de participanți și au ieșit pe străzi 125.000 de femei, bărbați și copii, după estimările poliției.

Peste tot sînt cifrele poliției, nu ale organizatorilor.

Au avut loc manifestații în cele mai neașteptate locuri. Din Australia în Oslo și pînă pe navele polare!

Vorba cuiva: ”A mai existat vreo manifestație politică, vreodată, în Antarctica?”. 

În Los Angeles s-a blocat centrul orașului pentru că au apărut, ca din pămînt, o jumătate de milion de oameni!

De unde au apărut?

Citîndu-i pe ei, ei vin din convingerea că ”democrația nu e un sport pentru spectatori”. Ci pentru participanți.

Indiferent de ce parte ești, nu poți să nu te gîndești la asta.

Așa arată democrația și așa trebuie să arate!

Începeți cu mulțimea care cîntă ”Love not hate, makes America great!” în Denver, Colorado.

Și citiți, la final, panourile pe care le țin cele două femei din Boston. Spre noi le țin.

People chanting: „Love not hate, makes America great.”

#WomensMarchdenver pic.twitter.com/Fukn4pYq1k

— Larry Ryckman (@larryryckman) January 21, 2017

Washington
Washington, 500.000 de oameni.

 

Manifestații de amploare și în Idianapolis
Indianapolis.
Boston.
Boston.

 

 

Marșul văzut din elicopterul CNN în Los Angeles
Marșul din elicopterul CNN în Los Angeles – peste 150.000 de oameni conform estimărilor poliției.

 

Nashville
Nashville.
womenantarctic
Antarctica.
Sydney
Sidney.

 

Roma
Roma.
Londra
Londra.

 

Oslo. foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix via AP
Oslo.

 

Boston
Boston.

Comentarii (182)Adaugă comentariu

Grasul  •  22 ianuarie 2017, 7:58

Pentru mine demonstratiile americanilor conteaza mult mai putin decat pentru ei, sunt mult mai interesat de ce se intampla in Romania! Ca sa fiu mai scurt pentru mine conteaza raspunsul la intrebarea din titlul articolului: Câți români vor ieși astăzi în stradă în toată țara?!

Erik cel Rosu  •  22 ianuarie 2017, 8:04

Constanta nu iese. Constanta este rosie pana in maduva oaselor. Si dupa colectiv, in orasele civilizate erau mii de oameni in strada. La Constanta erau mai multi jandarmi decat protestatari. Adica 30 la mozaic, cu lumanari si flori sau fara, plus 20 de jandarmi in uniforma si 30 de politisti in civil, cu ochii pe noi. Pacat. Oras cu potential imens, tinut intentionat intre ape, de mafia PSD.

Filbert  •  22 ianuarie 2017, 8:11

Oamenii isi dau seama, instinctual as zice, de pericolul reprezentat de ***..Am crezut ca mai rau ca 'dubya' bush nu se poate, iata ca se poate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Amby  •  22 ianuarie 2017, 8:14

Democratia este un sistem politic revoltator de prost. Face ca in Romania sa vina la putere in partid semi-comunist, condus de condamnati penal care acum incearca sa modifice legea ca sa scape. In pofida votului meu contrar, partidul amintit e votat de cateva milioane de persoane, majoritatea de varsta a treia. Democratia face ca in SUA sa fie ales un presedinte semi-ignorant si antidemocratic, prin votul a zeci de milioane de oameni care sunt, in esenta, democrati. Dar democratia permite ca milioane de oameni sa protesteze fara ca cineva sa traga in ei. Ca oamenii sa schimbe guverne numai prin forta protestului. Imi permite mie sa scriu acest mesaj fara sa fie arestat. Oameni buni, nu democratia promoveaza non-valoarea si ignoranta, oamenii o fac. Sa spui ca aceste proteste sunt antidemocratice pentru ca omul a fost ales e o gogomanie. Sunt exact la fel de democratice ca si sistemul care l-a promovat pe Trump la Casa Alba. Sistemul e perfectibil si am vaga impresie ca asta e pe cale sa se intample acum: se auto-perfectioneaza. Democratic, cu ajutorul oamenilor, pentru ca ei sunt motorul sistemului.

cristian dogaru  •  22 ianuarie 2017, 8:35

Comentariul tău...cei care au ieșit anti-Trump sunt oengisti atinși în amorul și bugetul propriu plus niste victime ale lozincilor globaliste....Cătălin tolontan, ca fan DNA, face valuri prin Romania desi n-am văzut reacții după apariția martorului DNA care povestește cum se strange cu ușa pentru denunțuri....***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen  •  22 ianuarie 2017, 8:36

Domnule Tolontan! De ce instigați la mișcări de stradă? ***! Până acum ne-ați vândut doar petarde! Eu, cel puțin, vreau jurnaliști care spun adevărul, care nu au orientări și care își respectă meseria! Eu asta vreau domnule Tolontan!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bibi  •  22 ianuarie 2017, 8:53

Observ ca Tolontan a devenit sinonim ***!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EO  •  22 ianuarie 2017, 8:56

Cătălin, Trump este victoria mitocanilor, bigotilor, prejudecatii, dictaturii prostiei-drept urmare orice dialog cu fanii lui este imposibil. Ca si Brexit, este un rezultat al minciunii, asa ca sa nu confundăm reușita lui cu rezultatul unui vot democratic. Cică "stangistii" sunt împotriva lui Trump, desi singurul discurs proletar este însuși discursul noului președinte SUA. În plus, chestia cu avortul îmi aduce aminte de comunism.

Andrei  •  22 ianuarie 2017, 8:59

Mai Tolo, mai! *** Spus grosolan , ce-i drept! Si început sa faci medicina! Ca si Vochin fotbal! Triump , becali au ceva dreptate *** De ce numai rtv sau A3 sa fie, voi nu? Nu vii băgați frica , deznădejdea in case? Cum ? Burtiere , ton apăsat, minciuni, etc! Prosti " e mulți" , da' mulți rău! Cum ar spune unul : marș acasă!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petru  •  22 ianuarie 2017, 9:00

Ce vrei sa demonstrezi cu acest articol Tolo ?De ce nu esti clar si sa spui ce vrei ?Adica,esti anti TRump si anti guvernarea PSD.Vrei demonstratii cu orice pret in Romania, impotriva unor initiative ale guvernului PSD, ales totusi de majoritatea romanilor.Ce fel de democratie vrei tu ?Dictatura celor vocali si platiti din fonduri obscure,dinafara tarii ?

Arsenie  •  22 ianuarie 2017, 9:05

Trump nu este o amenintare pentru democratie, ci pentru isterici si fatalai. Catalin, mi se pare un indemn ipocrit ca oamenii sa iasa in strada, in conditiile in care 10 ani cat basescu a nenorocit Romania cu sustinerea lui obama tu ai cam pastrat tacerea. Coldea, Kovesi, Soros si am spus tot. Sa va fie de bine cu "democratia" asta a voastra. Eu sunt pentru legea gratierii si sa nu mai vad dosare politice fabricate de servicii si DNA

marc  •  22 ianuarie 2017, 9:10

Maestre vezi ca nu i-ai ,,informat'' pe tinerii frumosi si liberi(*** decat despre AMNISTIE(cine a vorbit de amnistie in afara de instigatori).Nimic despre vina guvernului pt incendiul de la Bamboo?Pai se poate?Nu prea au oamenii de ce sa se revolte.Mai baga ceva minciuni contra guvernuluyi.Vrei sa se supere ***?Oriucum,azi sper ca jandarmeria sa-si faca datoria,sa nu mai fie timorati ***.Caci la demonstratii democratice se raspunde cu actiuni conform legii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ultrasro  •  22 ianuarie 2017, 9:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr  •  22 ianuarie 2017, 9:21

Extraordinara solidaritate in lupta pentru apararea drepturilor omului. Democratia nu se *instaureaza* automat. Si ramane in tr-un fel.Pentru ea trebuie luptat,actionat ,nu cumva cineva sa creada ca poate face altfe.E un mesaj adresat impotriva Presedintelui Trump ,care tot in acest fel poate fi si destituit daca nu-si vede de treaba.Pun pariu ca nu vor apararea minerii cu batele si instigatorii,nu sunt vitrine sparte ,totul e OK.Noi mai avem mult de gandit pana sa ajungem sa gandim ca ei.Poate niciodata. De aceea ei conduc lumea si nu noi.

Amnistia  •  22 ianuarie 2017, 9:25

Tot pe acest blog, acum cateva zile, i-am acuzat pe niste jurnalisti ca sunt manipulati si manipulatori, inclusiv pe titularul blogului! A***. *** incearca sa deformeze realitatea si sa dea o alta conotatie evenimentelor in desfasurare! Tot atat de democratic este sa promovezi o lege a amnistiei si gratierii pe cat este sa o contesti! Nu ar fi democratie daca nu ai putea sa o contesti Tolo! Pentru ce chemi lumea in strada???? Ca sa ce???? Daca nu ar exista Democratia, eu nu as mai putea sa scriu aici Tolo! Eu cred ca cei care ies in strada nu au nici cel mai mic habar despre ce li se intampla. Ies pentru ca sunt influentati pe latura emotionala. Eu propun sa facem din Casa Poporului cea mai mare Puscarie din lume! Si apoi, din Palatul Victoria! Cred ca ar putea fi amenajate foarte repede!!! Ce zici Tolo:)))))?????? Iesim in strada pentru acest proiect?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adib  •  22 ianuarie 2017, 9:31

@ Cineva Si romanu' a ales prin referendum 300 de parlamentari... ia zi, cum de au ajuns la aproape 600 ? Zi frumoasa!

nealiniatul  •  22 ianuarie 2017, 9:40

Domnule Tolontan,am crezut ca aveti o buna capacitate de intelegere a lumii si vietii in general.Nu imi place mult personajul Trump,dar ideile lui sunt aceleasi ca si cele ale lui Soros pe care il citati cu ceva timp in urma,Adica elitele astea de carieristi la stat au pus mina pe putere in mai toate tarile,si, ca si la comunismul international, lor le este foarte bine dar incearca sa ne organizeze vietile la toti.Trump macar declara ca vrea sa faca ceva,iar Soros doar a luat si ia avantaj de asta . Iar manifestantii aia...cel putin din SUA unde stiu..nu prea au ce sa piarda oricum..ca nu au nimic..marea majoritate..Mai bine de75% din femeile alea "independente' sunt pe ajutor de la stat..adica de la noi platitorii de taxe..Si nu le prea mai vrea nici un barbat pe marea majoritate...Si va spun sincer,aici chiar sunt posibilitati sa ai ceva..daca te zbati si muncesti foarte greu ca marea majoritate a americanilor..chiar si cei bogati..

Cristi  •  22 ianuarie 2017, 9:40

Ce bine ar fi sa avem si in Romanie un presedinte ca Trumph!

A S  •  22 ianuarie 2017, 9:58

Dle Tolontan, am intrat in dialog cu un cetatean de pe facebook care declara ca va participa la demonstratiile de azi si iata ce am aflat (cel putin el, nu stiu ce gandesc ceilalti): 1. nu stie care este diferenta intre gratiere si amnistie; 2. spune ca iese ca sa dea PSD-ul jos; 3. nu a citit proiectul de ordonanta; 4. toti cei care au votat PSD sunt niste prosti din mediul rural; 5. nu stie cine a organizat protestul. Ce parere aveti de acest profil?

Sanautanu  •  22 ianuarie 2017, 9:59

Americanii au iesit in strada ca sa atraga atentia ca Statele Unite trebuie conduse respectand democratia de Presedintele ales democratic. Au atatat ca sunt multi si ca opinia lor conteaza. Noi trebuie sa iesim in strada sa stopam derapajele alesilor nostri (in mod democratic). Vom arata ca opinia noastra trebuie sa fie luata in seama numai daca vom fi suficient de multi. Si poate ca ar fi timpul sa aratam ca ne respectam liderii de opinie obiectivi si sa ii promovam . Domnule Tolontan, am doua obligatii scadente si actuale in raport cu dumneavoastra: Una este pecuniara, in mod indirect. Citindu-va articolele (iar pentru cautarea lor accesez GSP.ro), ma simt ca si cum as merge cu un tren de lux si de mare viteza dar fara bilet. Ma simt obligat sa platesc abonamentul pentru a-mi rezerva un un loc in ttrenul de lux numit GSP. Cealalata obligatie este fata de mine si fata de copii mei: Sa merg astazi in strada pentru a incerca, alaturi de cei multi, sa stopam derapajele actualei guvrenari. Dupa Lovitura de Stat din 1989 am fost intrebati ce-am facut in ultimii 5 ani si am crezut ca a face politica ar fi putin cam rusinos. Poate ca daca as fi intrat atunci in politica m-as fi lasat dus de val si as fi fost astazi un sustinator al demersurilor privind amnistria si gratierea, fiind eventual un real beneficiar al acestora.

Maxentiu  •  22 ianuarie 2017, 10:12

Stiu ca unii romani au inca o idolatrie bolnava fata de America si ce ar reprezenta ea, in ciuda evidentelor, dar e o greseala sa incerci sa mobilizezi romanii aratindu-le poze cu cei care au iesit in strada impotriva lui Trump. Nu-mi dau seama cum un slogan mirlanesc gen "FreeMelania", izvorit din mintea unui hipster liberal ofticat ca n-a iesit cine-a vrut el, ar putea sa ma inspire pe mine sa ies in strada la Bucuresti. Hai sa respectam sloganul cu "honor our differences" si sa nu mai luam de bun tot ce vine dinspre America (sau dinspre o jumatate a ei, care ne convine).

io  •  22 ianuarie 2017, 10:12

#FreeMelania When will Trump leave us for some hot young country? Resistance is Fertile. Melania, Bink Twice if You Need Help! Si dupa vine si ganditorul de la gsp : "Așa arată democrația și așa trebuie să arate!" - inteleg ca democratia inseamna sa iesim in strada sa o jignim pe Melania Trump sau ceva de genul. Pai zi ma nene asa! Ca acu ma duc sa fac vreo 2 pancarte si ii zic si de rude si de tot neamu'. #Idiocracy

Carandiru  •  22 ianuarie 2017, 10:17

În primul rând, trebuie răspuns la cei care au scris mai sus că Trump a ieșit prin vot. Așa este, dar la ei se votează indirect prin electori( vor să păstreze tradiția!), așa că votul electorilor l-a făcut președinte, nu al populației. E ciudat, dar e alegerea lor. Abia acum americanii au început să vadă ce au ales, în condițiile în care erau două variante proaste. În al doilea rând este vorba de proteste cum nu au mai fost în SUA demult, cred că din anii 60-70, când era vorba de drepturi civile și Vietnam. În al treilea rând avem proteste normale ale unei societăți civile agresate de vorbele, gesturile, acțiunile unui președinte care a fracturat societatea, care a făcut din jigniri o armă politică, care vorbește fără să cunoască clar situațiile, ignorant, înfumurat, care pozează într-un om puternic, dar care în realitate este un frustrat pentru că nu înțelege că banii nu pot acoperi lipsa de educație și cunoștințe. Protestele trebuie să fie o lecție pentru toți cei care nu cred în popor, în exprimarea liberă a drepturilor, în democrație, în umanitate, în solidaritate........

Dan  •  22 ianuarie 2017, 10:18

Citesc cu surprindere cum unii legitimeaza prin rezultatul votului eventuale masuri nedemocratice, lipsite de transparenta , pe care le iau (Sau le exprima) cei ce au castigat alegerile. Pai oameni buni, nu exista ceva mai democrat pe lumea asta decat faptul ca poporul are libertatea sa le spuna alesilor ca nu sunt pe o cale buna. Dezbinarea asta, radicalismul exacerbat, orbeste ! Faceti un pas inapoi si priviti la esenta. Nu au fost perfecti nici cei de pana acum, si nu or sa fie nici cei ce vor urma ani buni de aici inainte. Dar este obligatia noastra sa manifestam dezacordul fata de unele masuri pe care le consideram gresite. Si nu o facem ca pe o rautate la adresa voastra, ci ca pe o masura pe care o dorim in avantajul tuturor. Nu vrem sa pice guvernul, vrem sa faca o treaba buna si corecta, fara ascunzisuri si mizerii. Daca asta e gresit...atunci imi pare rau pt voi.

victor L  •  22 ianuarie 2017, 10:19

dle Tolontan, nu esti primul: la fel ne arata presa comunista proteste din putreda America. Unele obiceiuri pier greu :P

alex  •  22 ianuarie 2017, 10:23

Ce comentarii, cum pot gandi romanii! In primul rand votul ala democratic cu care a fost ales trumpino a fost castigat cu 3 mil. de voturi in minus per total. Sa adaugam si interventia ruseasca de care a vbit CIA? Iar acum increderea in presedintie este de 40%! Asa ca trumpino nu prea are legitimitate. In plus cred ca o parte credeau ca se va mai calma in discurs dupa castigarea alegerilor iar acum isi dau seama cat au gresit. Urmeaza 4 ani negri, sa speram ca alegerile din europa nu o sa fie la fel de dezastruoase ca pana acum. Peste 20 de ani cand incalzirea globala va deveni evidenta inclusiv pentru sceptici atunci poate o sa constientizam cata prostie am avut in noi ca natie si ca specie de "rahat turcesc" ce suntem. Este evident de ce nu ne dezvoltam ca tara, pentru ca mentalitatea noastra este creata intr-o educatie execrabila cu puternice izuri comuniste. Viata romanului se reduce la sarbatori, cand pupam moaste, ne facem cruci si ne imbuibam cu porc/miel/etc. Si decat sa ies in strada m-am hotarat sa ies din tara pentru ca nu voi trai suficient sa vad tara asta civilizata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nealiniatul  •  22 ianuarie 2017, 10:27

Soros este unul dintre papusarii secolului asta. ***El este exemplul elocvent al raului mondial.chiar definitia lui..Lumea se schimba domnule Tolontan..Mesajul este clar..Iar manifestantii aia..in mare majoritate niste looseri. Globalizarea este la sfirsit.Sper ca lumea sa se trezeasca..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu  •  22 ianuarie 2017, 10:31

Domnule Tolontan,despre sport mai stii a scrie ? Vad ca te transformi din ce in ce in Zorro ! Daca cineva ( prin absurd) ti-ar oferi un post de ministru , unde te-ai vedea ? Iar iesitu in strada sub pretextul ordonantei este pentru copii de gradinita !" Dreapta" lui Iohannis incerca cu strada sa anuleze alegerile din decembrie.Asa ca mai bine scrii de Budescu, Alibec,Rotariu ....daca bineinteles mai ai habar !

Marian  •  22 ianuarie 2017, 10:32

Super Tolo unde erai pe vremea lui Base??? Atunci era democratie???Uite ca se dovedeste in ziua de azi ca nu. Esti cumva un acoperit / descoperit dupa epoca Base??? Ok iesim in strada ca sa ce? Putem oare sa gandim si sa calculam inainte sa ne exprimam. Sunt impotriva gratierii in masa, insa nu interzic acest lucru. De ex. un om care a furat ceva mancare pentru a trai si eu il bag in puscarie , platesc 2500lei pe luna in loc sa faca munca in folosul comunitatii????

teo  •  22 ianuarie 2017, 10:33

Apreciez demersul tau ! Un om care a iesit invingator cu ajutorul rusilor, care are un discurs populist,primeste ceeace merita ! Exemplul celor care protesteaza acolo ar trebui urmat si la noi cand exista derapaje democratice asa cum sunt legile privind gratierea si amnistia! Vad insa ca PSD-istii care au cumparat cu promisiunile lor multi oameni au destui sustinatori .

Florian  •  22 ianuarie 2017, 10:41

Din ciclul " sa radem cu ( de ) Tolontan ". " la Chicago se anuntasera 50000 dar au venit 150000 asa ca nu au mai marsaluit ca nu au avut loc ". Ai fost vreodata in Chicago ? Clar NU. Numai pe *** Shore drive incap la orice ora lejer 500000. " au iesit pasnic sa-si faca auzite vocile... " Cine ? " personalitati " ca Madonna care se gandea sa blow up The White House ? Ori Jane Fonda pe care fostul ei sot Ted Turner ( om de stanga ) a lasat-o pt ideile ei prea radicale ( tot de stanga )? " read real news " . Absolut , nici nu ma misc dupa antene ( specific a3 ). Pacat ca nu le prind aici in Chicago. Am inteles ca multi au ficatul varza de oftica dar Mr. Donald J. Trump este the 45th presedinte. Pt Killary Clinton -ghinion-. Cine nu e de accord cu sistemul electoral American este o solutie: run for office , get elected , change the system . Asa ca iti citesc opiniile si pasnic si democratic , ma amuz.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rexrapidistul  •  22 ianuarie 2017, 10:41

Securistic primul raspuns, Soros, *** va veni in Romania si va platii ptr iesiri huliganice in strada! Soros nu trebuie sa plateasca decat un nucleu care vor scoate mai multi naivi *** in strada, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  22 ianuarie 2017, 10:52

Ma bucur fapt ul ca domnul Tolo este un aparator al democratiei in Romania si avand in vedere ultimele reportaje realizate cred ca a devenit unul din cei mai importanti ziaristi din Romania ..trebuie sa aratam ca ne pasa de tara noastra si sa o aparam impotriva celor se gandesc cum sa o fure si mai mult...doar uniti si impreuna vom putea invinge acest sistem. .nu toti traim in Teleorman si Vaslui. Imi pare rau pentru ei

Florea  •  22 ianuarie 2017, 10:53

1. Trump a castigat alegerile in mod democratic si corect si nu contesta nimeni acest lucru in America (au un sistem ciudat, dar au fost cazuri si in trecutul apropiat cand au iesit presedinti desi nu au castigat votul popular). Chiar Hillary a participat la discursul de inaugurare 2. Trump este departe de a fi perfect, dar daca a fost votat de atat de mult oameni, este pentru ca clasa de mijloc din america, adica oamenii cu joburi care incearca sa-si castige existenta si care platesc taxe, o duce din ce in ce mai greu 3. Impotriva a ce protesteaza cei care ies pe strazi? Ce a facut Trump de i-a suparat asa tare? Retineti, intreb ce a facut, nu ce a zis, este o diferenta intre ce spune cineva si ce face - vedeti exemplele recente din politica romaneasca. 4. In timpul campaniei electorale, majoritatea presei din america l-a atacat pe trump in mod organizat si de multe ori nedrept, si inca o face, la fel cum se intampla si cu presa din romania, care il ataca pe Iohannis. In acelasi timp, a pus-o pe Hillary intr-o lumina favorabila, a fost clar ca au avut propria agenda. 5. Dle Tolontan, sunteti de acord ca institutii de presa pot manipula, face jocuri si pot fi aservite intereselor unor grupuri sau indivizi particulari? Toata presa prezinta adevarul si numai adevarul tot timpul?

Dr. B  •  22 ianuarie 2017, 10:55

Tolontan, *** Paralelismul cu America nu este sustinut de nimic. Gratiera si amnisitia sunt instrumente democratice. Tocmai au fost aplicate de POTUS44. Iar marsurile acestea de protest nu sunt elementele fundamentale ale democratiei. VOTUL este elementul fundamental al democratiei; cel la care participa si societatea tacuta care nu iese cu fesuri roz pe cap si pancarde in strada. Trump este rezultatul VOTULUI democratic. Guvernul PSD-ALDE este rezultatul VOTULUI democratic. Restul nu e decat fum si galagie facute de unii oameni care se cred a fi elita unei societati. Elita nu e pe Facebook; elita sunt cei care muncesc, iau decizii, construiesc si stabilizeaza aceasta societate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  22 ianuarie 2017, 11:02

Pe noi romanii nu ne mira miscarile de strada din America.Noi romanii stim ca daca superi serviciile secrete,urmeaza demonstratiile ONG urilor care apara democratia,drepturile omului,drepturile animalelor,drepturile balenelor ,sau orice alte drepturi in spatele carora se ascund de fapt interese meschine,de cele mai multe ori mercantile sau avand legatura cu puterea.Dupa ce-si vor intra in paine noii sefi de la NSA,CIA si FBI se vor diminua considerabil demonstratiile(nu se vor opri toate,deoarece Soros(si ceilalti de-o teapa cu el) vrea sa-si tina in priza oamenii,ca doar nu da atatia bani degeaba.Britanicii s-au trezit,sunt curios cine urmeaza.

Kendo  •  22 ianuarie 2017, 11:07

Citesc comentariile la articolul asta si mi-e clar ca lumea asta n-are nicio sansa de salvare. Atatia aparatori ai lui Trump cred ca nu sunt, proportional vorbind, nici in State... Trump a fost ales "democratic" de un sistem in care a avut cu 2 milioane (!!!) de votanti mai putini decat Clinton. Sigur ca a fost probabil vina democratilor ca a iesit *** pentru ca nu au vrut sa mearga pe mana lui Bernie Sanders, ci pe mana unei individe fara pic de carisma. Si PSD-ul a fost ales democratic la noi, nu? Asta ii face mai putin hoti? Nu sunt vreun "liberal", nu-mi place deloc invazia musulmanilor in Europa, nu ma incanta PC-ul care a ajuns la limita suportabilului, dar nu-mi place nici iubirea dintre Putin si Erdogan sau alegerea *** la Casa Alba, asa cum nu-mi place absolut deloc alegerea democratica ***i.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  22 ianuarie 2017, 11:07

Domnule Tolontan va rog sa acceptati si comentariile care nu va convin,care va pun intrebari...Altfel spuneti- ne clar ca nu doriti decit pe cei care nu va pun probleme...Deci,va rog lasati si comentariul meu,nu am injurat pe nimeni...

??????  •  22 ianuarie 2017, 11:16

Sunt mitinguri autorizate ?

Codin  •  22 ianuarie 2017, 11:18

Tolo, impreuna cu domnul Cristoiu sunteti ziaristii mei preferati. Dar bineinteles si voi puteti gresi. Un articol ca asta de azi, e clar ca nu inseamna decat o invitatie pentru manifestatia de azi. Adica nu are nici o legatura cu impartialitatea ziaristica si alte prostii de genul asta. Te rog sa-mi spui unde gasesc un articol de-al tau despre Rarinca, despre martorii DNA obligati sa denunte ce trebuie, despre schimbarea codurilor de doamna Pruna, despre schimbarea decizie a 8 milioane de oameni la referendumul Basescu, depre inchiderea tuturor dosarelor Basescu. Sa-ti mai spun? Chestia cu analogia este tot o smecherie ieftina. Schimbare nu inseamna doar acolo unde ne convine.

di livio  •  22 ianuarie 2017, 11:22

Radu,Marian...mai rasfirati baieti,mai rasfirati...

Ionut  •  22 ianuarie 2017, 11:23

Salut, Fara Base suntem/sunteti varza.Pe vremea lui chiar ca era democratie, putei sa vorbesti orice. L-ati ales pe Dragnea si intr-o saptamana v-ati si luat proteste.Legi facute cu dedicatie, persoane corupte in fruntea Parlamentului!!!! Directori de scoli repusi in functie, secretara care voteaza in consiliu de administratie pentru directori de scolil!!! Angajari pe pile , lege de conflict de interese schimbata!!!, Comisie pt Ciolos, de imagine.Pai nu vazui una si pentru Ponta, Nastase??? Uite de aia am plecat de acasa in tari straini , pentru ca coruptia ucide Romania.Pacat ca a cazut Coldea ( chiar si cu greseli nu trebuia trecut in rezerva0, sper sa nu cada si Kovessi. Televeziuni care practica teroarea, minciuna, si pupi..... de diminineata pana seara. RUSINE SA VA FIE, SPER CA CEI DIN TARA SA IASA IN STRADA AZI. Pariez ca guv va cadeaor va cedea cu gratierea sau amnistia, niste lasi. S-a dus mutu in Guvern si v-a fost frica de el. Bravo pt prima data Presedintelui!!!

calinescu  •  22 ianuarie 2017, 11:24

NUMAI CEI CARE AU GIRUL LUI SOROS POT CONDUCE LUMEA ????? E TRIST CA SE ORGANIZEAZA MISCARI DE STRADA IMPOTRIVA VOTULUI DIRECT SI LIBER,IMPOTRIVA DEMOCRATIEI ....!!!! NU AU AJUNS LA PUTERE (GUVERNARE) DATORITA SIMPATICII "ROTATIVE GUVERNAMENTALE" .....!!!! AU CUCERIT PUTEREA PRIN VOTUL CETATII....!!!` CE GANDESC CEI CARE IES IN STRADA ?????? DIN PACATE ALTII GANDESC PENTRU EI ....!!!! OARE ACEI SUSTINATORI CONSTIENTI , SAU MAI PUTIN CONSTIENTI , AI ASASINILOR ECONOMICI (JOHN PERKINS ), CUM SE POT NUMI ????????? CRED CA SE POT NUMI SI EI SOLDATI A UNEI CAUZE TICALOASE ....!!!!

pensionar  •  22 ianuarie 2017, 11:31

iesiti in strada mai va da nicusor o bere ceva va mai ramane si pt miine tit de o bere si strigati ca noua pensionarilor ne dau pomeni electtorale dar sa stiti nu sint pomeni sint drepturile noastre . pai daca nu ieseam noi in strada dv dle tolontan probabil scriai acum la scanteia

Basencu  •  22 ianuarie 2017, 12:13

Presa este a doua categorie socială, cea mai lacoma, dupa politicieni. Cred ca in America aveau mitingurile autorizate. Cred ca la Chicago le a fost frica sa iasă din limitele autorizatiei. Instigare la un miting neautorizat. Frustrarea ca fratiorii intr u lăcomie, politicienii, ar scapă de executarea pedepsei si prezenta lor mesianica la ICCj ar cădea in ridicol. Si eu sunt deranjat, dar mitingul trebuie facut in fata la DNA, ca si au adus aminte de fapte si au taraganat cercetările, amintindu-si ca nu si au dat demisia la plecarea matrozului dement. Tot iti place sa apari ca codruta prin instante, studiaza la JS1 dosarul in care doi tutari ai lui Boc au fost angajați la Romatsa, compara l cu actualul dosar a lui Dragnea, ambele făcute de DNA, du-te n fata manifestanților *** Dosarele, justitia, amnistia si gratierea, ce mai găsiți. Apropo, desi nu ma pricep, cred ca ziarul vostru nu e scris ok. Trebuie invers. Pentru asta am organizat o manifestatie. Dau zăpada de langa gard, ca mi putrezesc ulucile. Alți daca le ai închis cluburile, nu nimeresc lopata, ci o ardem la ceva ce n avem habar. Succes.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vali  •  22 ianuarie 2017, 12:18

Inteleg scopul si mejasul articolului, insa cu tot respectul nu pot fi de acord cu continutul, omiteti multe lucruri esentiale despre evenimentele sus mentionate. In primul rand lasati sa se inteleaga ca amploarea manifestatiilor precum si nr. participantilor au aparut in mod spontan ceea ce este cu totul fals. Ele au fost programate si anuntate si s-au propagat intens in mass-media online dar mai ales pe retelele de socializare inca de la inceputul lunii noiembrie - http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2016/11/14/plans-take-shape-for-womens-march-on-washington-on-january-21-2017/. Alt link - http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2016/11/11/million-women-march-being-planned-for-january-21-2017-in-d-c/. Este un eveniment planificat de diverse organizatii ''liberale'' (in sensul american al cuvantului adica social-democratice daca este sa fiu bland) ce propovaduiesc idei ca - feminism (uita-te la fotografia din Oslo si priveste bannerele), pro-choice (adica pro avort), comunitatea LGBT, schimbarile climatice etc. Sunt o reactie imediata dupa alegerile din 8 noiemrie 2016 al carui rezultat cu totii il stim. citez ''milioane de oameni din America și din lume, femei în primul rînd, dar și bărbați, au ieșit să-și afirme valorile, ideile și vocea.'' de ce nu specificati care sunt aceste valori si idei ?...a pardon avem ceva ... ''Citîndu-i pe ei, ei vin din convingerea că ”democrația nu e un sport pentru spectatori”...da, de acord, democratia este platforma prin care ei isi manifesta dreptul de a-si exprima convingerile in mod pasnic prin proteste, marsuri, sloganuri, cantece etc. si TREBUIE facut acest lucru in anumite momente, dar eu revin cu intrebarea : CONCRET, CARE LE SUNT ACESTE CONCEPTII ? chiar sunt curios, nu e de ajuns sa prezinti abstract : ei au convingeri democratice si atat. E o diferenta intre protestele spontane din tara (ce au in mare parte la baza un lucru clar - impotriva ordonatelor de urgenta cu privire la modificarea codului penal) si ce s-a intamplat mai ales in STATE ieri. Probabil considerati ca nu asta este esential, sa prezentati nazuintele protestarilor americani si ca ideea de mobilizare intr-o democratie pentru un lucru in care crezi este importanta, modul in care au raspuns la aceasta mobilizare este important, dar postarea d-voastra are un efect manipulator si anume cauta sa creeze o aura de nobilitate a acestor evenimente prin : - sloganurile prezentate (de pilda ''Love not hate, makes America great.'' cum poti sa nu fii de acord cu acest mesaj insa intreb si eu - Ce inteleg ei prin iubire?) - ''La sediul CIA, Donald Trump critica revista ”Time Magazine” într-un stil voit umoristic, cam cu bătea Gigi Becali, pe vremuri, Gazeta Sporturilor în conferință de presă. Bătea adică dădea palme la propriu ediției de hîrtie a ziarului într-un moment suprarealist.'' Traducere : din turnul sau de fildes, sediul CIA (acest organ de stat periculos, simbol al oprimarii si al imperialismului american care de acum incolo se afla in mainile acestui personaj impredictibil) Donald Trump se maimutarea ca Becali intr-o critica la adresa revistei ''Time Magazine'' (aceasta autoritate mass-media in prezentarea obiectiva sau impartiala a evenimentelor politice si sociale catre public, simbol al adevarului in domeniul jurnalismului american) desi d-voastra ca autor nu ne prezentati de ce ii critica nici nu faceti trimitere la surse pe care sa le verificam, n-avem de unde sa stim poate avea dreptate Trump in critica lui, poate nu. - pozele afisate, poza cu ANTARCTICA e f. sugestiva, ce vrea sa ne spuna daca este sa mergem pe firul emotional al postarii ? : ''Domnule daca si pana in Atarctica se protesteaza, e treaba serioasa, mai ales avand in vedere ca cei ce misuna pe acolo sunt oameni de stiinta, niste intelectuali adevarati, daca ei s-au alaturat acestei miscari, noi astia care nu le avem cu politica ce sa mai zicem'' - Washington - 500.000, Chicago - 150.000, Boston - 125.000, Los Angeles - 500.000 - enumerarea frecventa de cifre din partea d-voastra ma duce cu gandul la un citat ''Democracy is the counting of heads, not what’s in them! (traditionalistul Padraig Deignan). Sunt multe de zis dar n-am timpul necesar insa in incheiere vreau sa lamuresc un aspect legat de motivatiile care au stat in spatele acestor evenimente - marsul s-a numit ''Million Woman March'' si au sustinut sus si tare: ''We stand for ALL women'' dar cand femeile care sustin organizatia ''Pro-Life'' (anti-avort) si-au manifestat intentia de a participa si ele organizatorii au refuzat categoric - http://theweek.com/articles/673609/why-womens-march-excluding-prolife-women.

sorvas  •  22 ianuarie 2017, 12:19

eu ies in strada pentru ca sunt impotriva acestei OUG care vrea sa-mi spuna mie ca acest guvern in care nu am incredere, s-a trezit dintr-o data ca vreau sa ajute puscariasii, ca isi face griji de ei, ca vezi doamne trebuie sa faca ceva urgent pt acesti 2500 - 3000 de oameni care vor beneficia de gratiere. eu nu cred asta, eu cred ca acest OUG este cu dedicatie. mai cred ca acest guvern a dat pomeni tot acest timp pana la incercarea de mascare a mizeriei de OUG, doar ca sa inchida gura fomistilor. Romanii se bucura la castiguri imediate (i.e. scoaterea taxei auto) ca doar de-aia cele mai de succes afaceri prin romania sunt "pacanelele"/ cazinourile si casele de pariuri. Da-i la roman acum 500 - 1000 de euro si va considera guvernul performant. Ei bine mie nu mi-au inchis gura cu pomenile, eu cred ca oamenii psd-ului sunt rau intentionati. Vreau sa ies in strada pt ca nu vreau gratiere. Ar trebui sa le pese mai mult de noi, romanii liberi. Reformele in invatamant si educatie incepute de guvernul tehnocrat le-au demontat aproape instant. Daca le pasa de noi, daca ne voiau destepti si sanatosi atunci nu readuceau managerii pusi politic si pe pile inapoi in scoli si spitale...dar din pacate acest guvern da miloaga cate un os la cainii infometati (romanul de rand) ca sa ne inchida gura apoi prin spate ne fura viitorul. Eu zic NU!

Cristi D.  •  22 ianuarie 2017, 12:39

Este incomparabil ce se intampla in SUA cu ce se intampla in Romania. Da, protestele reprezinta o parta a apanajului democratic. Dar aici se opresc asemanarile. In SUA, se protesteaza impotriva unui presedinte proaspa ales ce are un discurs xenofob, rasist si beligerant. In Romania este muuuuuuuuult mai grav. Aici suntem la un pas sa decadem din democratie in cleptocratie. Daca se schimba Codul Penal, daca se voteaza amnistia si gratierea, s-a terminat totul. Ne intoarcem 20 de ani in timp. Se va fura iar ca in perioada de tranzitie, iar procurorii anti-coruptie vor fi legati de maini si de picioare. Va rog, nu ii lasati sa ne intoarca in timp :( Nu ii lasati sa fure Romania! :(

paul cristian stefanescu  •  22 ianuarie 2017, 12:47

Draga Tolontan, am citit zambind cu gura pana la urechi acest indemn al tau. Il asteptam, ca era clar ca va veni. Stiam ca trebuie sa il lansezi spre public. Eram curios doar in ce ambalaj il vei baga de data asta. Eu ma gandisem ca la Bamboo nu a murit nimeni pentru ca i-au salvat Nicusor Dan si Chlotilde Armand, asa ca ar fi functionat ceva de genul coruptia afuma, coruptia panicheaza. Dar esti mai bun la impachetat frumos cu panglicute decat o florareasa cu experienta. Si mi-ai depasit asteptarile. Deci, te rog ceva. Daca tot mani feisbucimea in strada (ma gandesc la nea' Gigi in copilarie, cum mana turma de oi prin padurea Baneasa, asa, cu un suierat) si o sa protestati pentru democratie, mai fa o treaba. Zi-le feisbucistior sa vina fiecare si cu o lopata si in timp ce o sa unitisalvati pe-acolo, sa curatati si zapada. Si, castigati de trei ori: tu iti bifezi ce ai tu de facut pentru Soros, feisbucimea se incalzeste dand la lopata si are si Romania un castig de pe urma voastra: curatati zapada aia. Ca Firea e de la bolsevicii, penalii, gratierea, coruptii, etc, (le aveti voi structurate si gandite mai cu acuratete decat mine, nu trebuie sa va invat eu). Iar tu cu Mandruta si ceilalti luptatori pentru democratie care mai sunteti si cu lumea feisbuca manata pe strada, daca faceti treaba asta cu curatatul zapezii, pai atunci ii dai o mare palma peste bot lui Dragnea penalu'. Hai, unitisalvam si s-auzim de bine! Apropo, daca schimba Trump totul (adica colzii si chiovesioaicele de la mama lor din USA) voi ai cui ramaneti? Va preiau astialalti noi, exista vreun plan de repliere, *** ramaneti ai nimanui ? Ca nu poti lupta pentru democratie necoordonat, haotic. Aici e nevoie de strategie mai mult decat oriunde. Ma rog, nu-ti dau eu tie lectii, ca nu e cazul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ada  •  22 ianuarie 2017, 12:56

Dragilor demonstrantii de astazi...Pentru ca suntem gazduiti de un ziar de sport eu va intreb daca voi ati uitat de sportivitate...Imi place de voi ca sunteti mereu in atac...Nu-mi place ca voi vreti sa mentineti fata de noi niste arbitrii care mereu v-au avantajat...Va permis sa ne atacati nesportiv in ziua alegerilor presedentiale...Aceasi arbitrii au intervenit la o demonstratie unionista si asa ei au pus umarul ca R. Moldova sa o ia spre Est...Aceiasi arbitrii au permis pentru voi schimbarea codurilor fara sa intrebe pe nimeni si cica a fost regulamentar!Aceiasi arbitrii desi Federatia(CCR-ul)le cere insistent schimbarea unor articole din coduri nu vor sa accepte...Aceiasi arbitrii ne-au eliminat jucatorii ca sa puteti voi inscrie-cazul Antonescu...Cind un arbitru a vazut ceva penalizabil si pentru voi l-ati exclus din arbitraj-cazul Iacobescu...Va intreb...vreti sa cistigati mimind ca sunteti mai buni ca noi dar acceptind din plin ajutor nesportiv?Am inteles ca ne faceti prosti,batrini...ne vreti si inactivi sau morti ?Sper ca daca ne facem si noi curaj sa intram in arena nu o sa spuneti ca o sa incalcam regulamentul...Incercati sa ne invingeti sportiv sau macar dupa regulile care ni le cereti noua...

Comentează