Fratele meu, votantul PSD

Numărul celor care vor ieși în stradă va crește exponențial și printre ei vor fi și oameni care au votat pentru PSD

miercuri, 1 februarie 2017, 10:30

Primul care suferă este cel care a crezut.

Și nu disprețul pentru el e soluția. Disprețul și superioritatea celorlalți la adresa lui e parte din ce l-a făcut să voteze PSD.

El e primul care suferă pentru că se simte înșelat.

Brusc, votantul PSD conștientizează că n-a votat PSD, ci o serie de oameni condamnați sau judecați care nu au fost pe lista pe care a pus ștampila.

Când s-a sculat de dimineață în duminica alegerilor, el nu s-a dus să voteze ca să le fie mai bine Elenei Udrea sau Ioanei Băsescu.

Până acum, PSD și Guvernul Grindeanu au ignorat manifestațiile pentru că ”oricum ăștia nu sînt ai noștri, nu ne votează niciodată”.

Dar numărul protestatarilor va fi mult mai mare.

Asta nu e o profeție, ci o părere. Societatea e biologie, nu matematică. Orice scriem e riscant.

Și, în ciuda părerii conspiraționiștilor, nimeni nu știe cum vor reacționa românii și nimeni nu-i poate scoate în piețe, după cum nimeni nu-i poate ține în case.

Dacă PSD se uita la cifrele din provincie în primul rând ar fi realizat că în Cluj, de pildă, nici la meciurile de fotbal nu participă 10.000 de oameni, cîți au fost în stradă duminică.

Acum, peste tot în țară, mulțimile nu vor crește, ci se vor multiplica. În câteva zile vom vedea.

Pentru că marșurile vor include, de această dată, și un număr important de votanți PSD, care se consideră și ei victimele unei ambuscade.

Presiunea locală, pe care toți primarii și parlamentarii o resimt primii, va fi copleșitoare.

Oamenii lor le vor bate obrazul.

Cunoscuții și simpatizanții le vor cere explicații.

Căci Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea n-au conversat nici măcar cu propriul electorat când au luat decizia.

La ei tot 1 noaptea era când OUG-ul a fost publicat în Monitorul Oficial. Nici lor nu li s-a explicat, nici ei n-au fost considerați demni să audă argumentele inițiatorilor grațierii și dezincriminării.

Oamenii aceștia, votanții PSD, nu vin de pe altă planetă.

Nu merită desconsiderarea și reproșul nimănui.

Au votat ceva și s-au trezit cu altceva. Votanții dreptei cunosc foarte bine frustrarea genului acesta de păcăleală! Sau ați uitat cum Gabriel Oprea a fost parte a guvernărilor de dreapta?!

N-ați uitat.

Indiferent de opțiunea politică, hoția nu e dezirabilă în România.

Și unii și alții ne creștem copiii ca să nu fure, ca să nu profite, ca să nu abuzeze de cei care nu se pot apăra.

Ambuscada guvernamentală se va încheia într-un fel sau altul.

Fiecare generație e datoare să-și apere democrația.

Avem instituții, avem Constituție, care e un bun public, avem cultura protestelor și numai cine se teme de ele vede peste tot galerii de fotbal, ceea ce nu e deloc rău pentru că, în decembrie 1989, momentul victoriei a fost acela în care s-a cîntat ”Ole, ole, Ceaușescu nu mai e!”.  

Pe ritmul stadioanelor  a căzut cea mai sîngeroasă dictatură a Europei finalului de secol XX.

La fel, pe melodia stadioanelor vor cădea toți cei care nu înțeleg că puterea le e doar delegată.

Dar, după ce lucrurile se vor încheia într-o formă legală, să nu uităm că ceea ce ne trebuie cu adevărat e să reparăm sentimentul că suntem cetățenii aceleiași țări.

Există opțiuni politice, dar nu există superiori și inferiori, deștepți și proști.

Dovadă această dimineață în care emoția suferinței ne unește.

 

Comentarii (190)Adaugă comentariu

Omv  •  1 februarie 2017, 20:46

M-ai dezamagit mai bine taci !!!! Grav ce ai scris ....

haideusicfr  •  1 februarie 2017, 21:25

Nu sunt un simpatizant al PSD. Dar nici nu voi spune niciodata ca un partid e bun si altul rau. Membrii acestor partide sunt de multe feluri. Nu inteleg ce este cu legea asta data cam in pripa, dar nici manifestatiile acestea regizate parca nu-mi plac. In orice caz ,Romania a intrat in Nato pe vremea PSD-ului ,Iliescu era Presedinte ,A Nastase p-ministru ,in UE pe vremea lui Tariceanu p-ministrul cel mai meserias ,guvern minoritar sustinut de acelasi PSD. PSD-istul Ponta a ieftinit painea .Cand Basescu si ceilalti strigau ca nu se poate .PNL-ul nu mai e ce a fost ,s-a murdarit cu PDL-ul .Cam asta e ,Imi pare rau nu-mi place atmosfera de pe strada .

Un indignat  •  1 februarie 2017, 21:35

Cred cu tarie ca cei care il comenteaza pe TOLO sunt dedicati acestei meserii nascuti in sanul anumitor partide. Dar ce spuneti mai ,,DOMNULE DRAGA,, daca s-ar schimba textul de lege si in locul abuzului in serviciu se va numii furt calificat din avutul obstesc. Atunci pe unde mai scoateti camasa. Bugetul acestei tari se fura prin primarii, spitale, CNADNR si alte institutii ale statului. Senatorii si deputatii nostrii ar fi in stare sa scoata si violul in afara legii pretinzand ca rezultatul final a fost placere pentru care victima trebuie sa plateasca. Jaful trebuie sa continue. Pentru asta au fost votati.

Victor  •  1 februarie 2017, 21:36

Buna seara, Oricat as vrea sa inteleg ratiunea unui om simplu ce incearca sa banalizeze o faradelege, nu pot sa nu atrag atentia asupra unor simple adevaruri: - Prin deficitul comercial 3-5% Romania traieste pe datorie(imprumuturi externe) - Cu cat deficitul e mai mare cu atat dobanda la banii ptr imprumuturi creste - Cu atat cu cat creste dobanda cu atat e mai greu sa gasesti surse de finantare sigure si ieftine(ratingul de tara) - Efectul vizibil e pe cursul de schimb si scaderea investitiilor(tara nesigura) - Urmeaza inflatia ptr plata salariilor, pensiilor,soldelor si toate cheltuielile statului (100 RON se transforma prin devalorizare in 90,80,70....) Nenorocirea ca experimentele sociale in Romania sunt ciclice si cineva trebuie sa repare o data la 4 ani.

nick70  •  1 februarie 2017, 21:37

Domnul Tolontan cred ca aproape nu mai exista fratele meu votant psd ,este atata ura , uita-te si aici la tine , psd-isti *** , iohanisti *** , nimeni nu mai asculta argumente toti au dreptate si ceilalti sunt inutili adica sa plece .Ok sa plece dar unde? Și de ce? Ca sunt multi si uni si alti si acum se urasc si dragnea si iohanis isi fac jocul fara sa le pese ! Numele scrise cu litera mica nu sunt greseli ! Asa vreau eu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  1 februarie 2017, 22:06

Deja sunt membri PSD, care incep sa-si dea demisia unul cate unul din partid. Isi dau seama de situatie si de faptul ca nu au cu cine discuta din conducere. Numarul lor va creste, ca si presiunea in interiorul partidului. Cu mare probabilitate, Dragnea, Iordache, Grindeanu si cercul lor apropiat si-au jucat soarta politica. Au mizat totul pe o carte si au ratat. Pot sa-si caute de pe acum alte meserii. Vom vedea in urmatoarele zile.

kkciosuldelahamangia  •  1 februarie 2017, 22:13

in primul rand fratii mei nu au votat psd, au emigrat cu tot cu familii, cred ca-i urmez cat de curand. iar valoarea furtului din cazurile monta-Kazmunaygaz, nascase-sapte case-Bechtel sau motanul felix, depasesc de mii de ori valoarea pagubelor produse de udrea si ioana b.

io  •  1 februarie 2017, 22:49

Cineva trebuie sa raspunda PENAL pentru evenimentele de asta seara. Organizatori, sustinatori, instigatori tre' sa plateasca scump. Tre' vazut cine se afla in spatele acelor derbedei, care au venit organizati si pregatiti pentru a crea diversiuni.

Razvan  •  1 februarie 2017, 22:59

Draga Tolo, Sunt plecat din tara de 5 ani...nu, nu din cauza ca o duceam rău , căci ma situam ca salariu in top 5% salarii in Romania (am lucrat in middle management intr-o multinaționala), ci pentru ca vedeam ca din taxele plătite nu beneficiez de absolut nimic. Sunt pasionat de schi si mare, iar fiecare escapada de weekend ori începea vineri seara târziu, fiind necesară plata unei nopți de cazare in plus, fie sambata ff devreme, pt a evita aglomerația. Printre prieteni am o vorba: Romania, tara lui 50 la ora (nu de putine ori am străbătut drumul Craiova-Bucuresti dupa sărbători in circa 7 ore din cauza aglomerației). Dar nu despre asta vreau sa îți vorbesc, ci de cum mi-a marcat actualul ministru al Justiției viața. Am fost crescut de bunici, in Caracal. Locul nostru de joaca era fie Târgul Vechi, fie terenul de sport al Școlii Generale nr. 1. Chiar lângă școala locuia mama D-lui Iordache (Str. Dobrogeanu-Gherea, daca nu ma înșel) fosta educatoare la o grădiniță din apropiere. Dupa 1990, cand actualul ministru a intrat in politica, a luat si primele măsuri tipic PSD-iste (cred ca era consilier local). Inițial a alocat bani Școlii pentru a ridica niște garduri imense de sarma in jurul terenului de sport. Vezi tu, ca de obicei, la fotbal mingea sarea in curtea D-nei Iordache si ori trebuia sa sărim gardul sa o recuperam, ori sa o rugam pe D-na însăși. Ei bine, gardul nu a fost de ajuns, evident. Asa ca la puțin timp dupa ne-a fost interzis complet accesul pe terenul de sport. Asta însemna ca aproape 30-40 de copii au rămas fara maidanul de fotbal. Evident ca am sărit si gardurile, am mai mituit cu o sticla de rachie paznicul școlii, dar totul se termina brusc atunci cand d-na Iordache sesiza Poliția, deranjata de zgomotul copiilor. Se înființau imediat (sediul Poliției era la mai puțin de 300 m de școala). Pentru confirmarea veridicității te poți adresa de exemplu Adrianei Nedelea, a studiat la aceeași școala si a si avut-o educatoare pe d-na Iordache la grădinița. Asa ca ceea ce face acum inginerul-mecanic (devenit jurist) Iordache este doar continuarea abuzurilor începute acum 27 de ani... Nu regret nicio clipa ca am părăsit Romania, dar sunt mândru ca spiritul libertății inca mai exista...

Arsenie  •  1 februarie 2017, 23:00

Cum e Catalin cu protestul "pasnic"..? Galeriile de fotbal isi fac numarul si ataca jandarmii cu pietre. E bine cu democratia asta de strada?.. Pacat. Si ti-am scris ca aici se va ajunge. Strada nu poate conduce o tara, niciodata. Nu in anul 2017, cand avem alegeri democratice si un guvern legitim ales

Arsenie  •  1 februarie 2017, 23:02

Si inca ceva: ce mai cauta in libertate ayatolahii mircea marian, catalin prisacariu & co..? Indivizii astia incita la crima si violenta! De ce nu sunt in arest la ora asta??

A1  •  1 februarie 2017, 23:09

Pentru nenea Io: Tati, vorbesti ca Ceausestii in "89: "Agenturili straine si derbedeii provoaca haos in tzara" Mai ai sa spui: "Dovada Nicule, dovada!!". Tolo a scris, cum rar face, un articol pertinent si echidistand cu chemare la ratiunea de a fi ce vrem sa devenim.

Catalin  •  1 februarie 2017, 23:49

Domnul Tolontan, nu e prima data cand gresiti profund. Votantul PSD stie exact ce a votat, si e multumit de ce se intampla. Asta ca sa va fie clar si sa nu va mai amagiti degeaba. Milioanele care au votat PSD, sustin in continuare acest partid. In primul rand, votantul PSD stie ca intre 2001 si 2004 cresterea economica a fost de 5-7% pe an, iar intre 2012 si 2015 de 4-5% pe an. Apoi, votantul PSD stie ca e logic sa existe multi cercetati dupa atatia ani de politie politica. De-aia s-au si indreptat, cu greu, lucrurile prin acele ordonante. E logic ca printre cei urmariti, cercetati si condamnati, sunt mai multi dintre cei care au incercat sa construiasca ceva, sa semneze niste contracte. Si e logic sa scape si unii care nu ar trebui sa scape. Dar, daca stiti principiile de drept, intelegeti compromisul: mai bine scapa niste vinovati, decat sa fie prigonit un nevinovat. Echilibrul este cel care trebuie sa caracterizeze justitia, nu partizanatul. Aceste ordonante nu fac decat sa creeze un echilibru si poate sa compenseze anii de partizanat politic care au caracterizat DNA. Calitatea actului de justitie este direct proportionala cu nivelul de dezvoltare al unei tari. Justitia nu poate ramane in urma, dar nu poate nici sa avanseze mai rapid ca si societatea. Ganditi-va la (cei 90%) din medicii care iau spagi. De ce nu-i aresteaza nimeni ? Pentru ca societatea nu e pregatita pentru asta. E un compromis necesar, si situatia se va ameliora pe masura ce va evolua. Votantul PSD mai are niste caracteristici pe care nu le cunoasteti: nu e violent, iubeste democratia si respecta votul popular. Spre deosebire de cei "de dreapta". Doreste constructie, dezvoltare, nu lupte stupide. Si se asteapta ca partidul votat sa-si duca masurile pana la capat. Daca nu sunteti votant PSD, nu mai presupuneti in mod complet gresit ce gandeste un astfel de votant.

Cris  •  2 februarie 2017, 0:11

Imi este imposibil sa-i inteleg pe cei care considera ca ceea ce face guvernul in acest moment este bine pentru tara, pentru viitorul copiilor lor !!! Vi se pare bine/normal ca se incurajeaza/protejeaza furtul si hotia? Este admis ca PSD-istii, in frunte cu Dragnea, sa fie implicati in diverse procese de furt, coruptie, etc??? Partidul care a preluat conducerea tarii cu promisiuni de 2 bani, zahar si minciuni? Pe ce lume traim? Asa vrem sa ne crestem copiii??? Si solutia? Sa plecam din tara? Ei bine unii dintre noi nu vor sa plece din tara, vor sa inteleaga ce se intampla cu banii pe care ii muncesc din greu si ii decarteaza la stat. ATAT! Vrem sa ne bucuram de siguranta si incredere, de transparenta si respect. Va simtit respectati de cei care guverneaza??? Vi se pare ca le pasa de interesul tarii si al cetatenilor inainte de interesele personale?

eueu  •  2 februarie 2017, 0:23

Wishfull thinking nu? La razboi ca la razboi. Nu strig dusmanului fac dreg ci doar i o dai. Dragnea nu e Ponta slava domnului sa semneze pact cu securistii.

Vali P  •  2 februarie 2017, 0:28

Dar pe votantii PSD care pana si azi dupa toate astea inca isi apara partidul si vin cu teorii conspirationiste cum sa ii numim? Daca eu vin azi si il apar pe Ceausescu si il doresc din nou in fruntea tarii, cum ma numiti? Atat relativism moral si intelectual nu exista decat in societati slabe fara repere istorice si culturale puternice. Eu voi da mana si il salut pe orice votant PSD care azi iese in strada sau macar tace. Pe cei ce inca apara mizeria nu vreau sa-i vad sau sa-i aud - nu ii recunosc ca concetateni.

Marko  •  2 februarie 2017, 0:30

Nu mai dezinformati oamenii. In strada sunt violente greu de inteles. Asta este democratia ???

Boc  •  2 februarie 2017, 0:56

Zici ca Boc si Basescu s-au consultat cu Votantii lor inainte de taierea salariilor. Apropos, n-a mai manifestat nimeni atunci. Ce inseamna sa te ai bine cu sistemul. Oricum numarul de manifestanti a fost sub 4% deci n-a fost plagiat.

Alex  •  2 februarie 2017, 1:09

Articolul este de apreciat. Incearca foarte frumos sa umple prapastia creata in societatea romaneasca. Din pacate imi vine in minte un citat dintr-un personaj mai inteligent decat noi toti: "Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat." Asadar, oricat de umaniste ar fi ideile exprimate, raman la opinia mea personala: oamenii care au votat PSD nu sunt prosti. Nu! Sunt NEBUNI.

radu  •  2 februarie 2017, 1:51

Daca tot nee-am intors in timp cu cativa zeci de ani, propun sa ne intoarcem pe vremea cand cei ce isi insuseau banul public erau condamnati la moarte. Ca tot nu avem locuri in inchisori si asa nu ne mai sanctioneaza nimeni. Alta intrebare! ca tot e la moda....

barba lata  •  2 februarie 2017, 2:19

Speram ca vei sta deoparte de intrigile presedintelui dictator!Dar nu, ai ales si tu manipularea,-asa isi pierde omul din credibilitate. Violenta si instigarea ei iti place TOLO ?Sau vrei sa vezi mai mult ,daca si cei din psd vor iesi in strada.Demonstratie pasnica nu va exista,pentru ca de fiecare data cineva sta in spatele ei.Si o manipuleaza.***Maine va fii altcineva...etc. Pentru stabilitatea Romaniei nu e bine,mai ales daca ai un presedinte care instiga...ceva foarte grav.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andreia  •  2 februarie 2017, 3:20

Catalineee, am sa te vad ce compromis ai sa faci tu cand (nu tu,dar poate copiii tai) vor avea probleme cu un sef care face abuz in serviciu si ramane nepedepsit, poate o sa ai o fata si *** poate chiar seful) si vor ramane nepedepsiti ca asa a votat tata cu PSD-ul... mai vdm noi atunci ce compromis ai sa faci tu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nero  •  2 februarie 2017, 6:03

Sunt impresionat, domnule Tolontan, de abnegatia dumneavoastra de a lupta cu coruptia, mai ales in cazul dezinfectantilor. Am vazut cum v-ati legat cu lanturi in fata parchetului general, pentru ca tergiverseaza cazul. V-ati opus precum o stanca valurilor involburate abuzurilor lui Coldea, si stiu domnule Tolontan, ca acum pregatiti un dosar in care cercetati daca nu cumva din banii furati de Ghita de la SRI au ajuns ceva si prin buzunarele presei libere si neinfricate. Stiu ca nu puteti altfel, datorita educatiei pe care ati primit-o de la tatal dumneavoastra un vajnic luptator anticomunist: caracterul se formeaza de timpuriu si asa ramane. Asa ca la demonstratie, domnule Tolontan, pentru apararea Codrutei, lui Iohannis, Ciolos, Guseth, Pralong, Iocob si a tot ce are mai pur poporul roman.

Crimson Veritas  •  2 februarie 2017, 6:48

D-le Tolontan ... si cei de la Antene ... dar si d-voastra ... vad ca aveti dificultati in a intelege ... banalitatatea ... iesitului in strada! Si imi pare rau de d-voastra ... daca traiti in lumea ... in care Strada conduce, legifereaza, administreaza ... traiti intr-o dimensiune urata ... una in care democratia nu exista ... iar zbieratul este legea suprema! In primul rand ca nu este asa ... Protesteaza 90% ... minoritatile ... si asa o fac in toata lumea ... cei care nu reusesc sa-si impuna punctul de vedere in Parlamentul Romaniei ... acolo unde o pot face civilizat si democratic, prin reprezentativitate ... o fac in strada! Este dreptul lor de as-si exprima o opinie ... dar nu este dreptul lor de a o si IMPUNE ... asa cum sugerati d-voastra! Majoritatea vrea altceva decat vreti dumneavoastra si s-a manifestat democratic si civilizat in acest sens la alegerile parlamentare! Invatati sa traiti intr-o dimensiune ... in care ne respectam drepturile, unii la altii ... uitati ce va invatat Basescu ... ca v-a invata numai prostii! Daca d-voastra si ziaristi protestatari, si protestatati neziaristi ... aveti pretentia sa vi se respecte drepturile ... si vi se respecta ... nu va aresteaza nimeni ca protestati, chiar si neautorizat, chiar si recursiv ... si noi vrem sa ne fie respectate drepturile ... nu se poate altcumva! Alianta PSD - ALDE ... nu face altceva decat sa-si respecte acele promisiuni cu care a fost investita de votul cetatenilor ... in proportia pe care o cunoasteti! Noi ne dorim si un nivel de trai mai bun, respectarea capitalului romanesc, demnitate in politica externa, dar si RESPECT fata de cetatean, stoparea abuzurilor din Justite, tyratament decent si uman pentru fiecare cetatean, penal, nepenal, responsabilitate pentru magistrati, functionari publici care sa-si poata exercita functia fara sa fie hartuiti de procurori iresponsabili cu diverse interese ... vrem o tara care sa functioneze si sa nu mai fim jungla Europei! Asta s-a promis ... asta se incearca! Imi para rau ca va doriti alceva ... sau aveti alta viziune ... despre cum poate fi Romania o tara functionala ... dar tirania minoritatii ... nu face parte din Democratie! Nu mai contribuiti si alimentati ... crearea unui razboi civil ... pentru ca de data aceasta noi nu mai dam inapoi ... am tacut dupa referendum-ul din 2012, am tacut cand sistemul a distrus PNL-ul, am tacut cand l-au dat jos pe Ponta si a venit Ciolos fara votul nimanui ... ca sa-si bata joc de tara ... de data asta nu mai tacem, nu mai dam inapoi! Suntem mai multi, respectati-ne!

pb80tm  •  2 februarie 2017, 8:48

ieri dimineata "prietenul" psdist vine la lucru cu un zambet larg si intreaba: stresati? aceasi mimica cu care a venit dupa alegeri, 2012 sau mineriada. cum ai lasat garda jos cum prietenul psdist a sarit sa ne convinga cu ideologia lui schimonosita. e suficient sa citesti comenturile de aici sa iti dai seama cum se repliaza ideologic sustinatorii psd. ei isi justifica impotriva oricarei morale actiunile. ei nu dau inapoi nici daca le baga psd ratie la paine. ei nu sunt victime si nu sufera de sindromul stocholm. ei sunt psd si prefera sa moara de gatul normalilor chiar cu pretul plecarii copiilor in strainatate sau ruperii tarii. Hristos daca ar veni la manifestatiile de strada si ei vor apara pe dragnea. dragnea insusi daca ar recunoaste ca a gresit al vor numi tradator al comunismului cu fata umana. votantul psd nu are nevoie de libertate democratia e o piatra de moara pt el, nu are mila, compasiune si spirit civic. *** ***, daca te fura hotii va zice de ce te afisezi cu banii... etc. asta e fratele psdist. al stiu am neamuri astfel de frati psdisti. le-au plecat copii in strainataturi cu lacrimi in ochi si ei tot la *** se uita. nu schimba canalul nici cand a decolat avionul. au bombanit cu ura "o sa vada ei ca nici acolo nu umbla cainii cu colaci in coada..."... proprii copiii. da asta e adevarul gol de orice politica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ana  •  2 februarie 2017, 9:24

Pentru abuz în serviciu este adevărat că se scurtează perioada de prescripție a faptelor de la 8 la 5 ani? Dacă da, asta înseamnă că se poate închide dosarul "Gala Bute"?

Andras  •  2 februarie 2017, 9:35

Strada nu poate sa conduca o tara niciodata,dar poate schimba multe.Pentru cei care vad ca sustin hotia fara ocolisuri si acoperita prin ordonante,aveti dreptate,o tara se conduce in stil mafiot si noaptea PSD

serghei  •  2 februarie 2017, 10:02

@Crimson Veritas, bați câmpii rău de tot. Da' rău de tot. De altfel, cred că ești unul din ăia care și-a tocit butonul de la telecomanda asociat canalelor Antena 3 și România TV. Tipul ăsta de spălați pe creier de propaganda comunistă a PSD-ului sunt mai răi decât PSD-ul în sine. Ăștia opresc de fapt progresul țării. Ăștia care sunt ușor de manipulat și de mituit cu ceva bani în plus la salariu și la pensie sau, mai rău, ăia care stau acasă crezând că indolența și indiferența au contribuit vreodată la ceva bun.

Crimson Veritas  •  2 februarie 2017, 10:22

Subiectul asta incepe sa ma plictisesca mai rau ca cel cu Palmaresul Stelei ...:)) Am o singura curiozitate ... daca la niste chestii banale ... reactionati asa ... anti-democratic ... cum veti reactiona ... cand se va ajunge la Legea Rapunderii Magistratilor? Pentru ca acum vorbim de niste chestii banale ... care au in vedere ... 1. Gratierea ... pentru niste infractiuni minore, pentru a rezolva parte din problema supra-popularii penitenciarelor ... care a fost trimisa in Parlament ... si va fi intarziata, atata tot, Iohannis o va respinge ... Parlamentul o va retrimite ... si a 2-a oara nu mai poate fi respinsa ... ba mai mult daca Iohannis nu o promulga in 10 zile, ea intra automat .... in vigoare! O tragere de timp inutila ... dar care poate costa Romania cp 80 de milioane de euro amenda! 2. Abuzul in Serviciu ... ramane incrimnat ... dar nu mai poate fi incadrat de procuror ... in forma in care acesta considera ca 'un functionar public si-a exercitat atributile ... defectuos' ... ci cu 'incalcarea legii' ... intelegeti? este limitat 'defectuos' ... cu 'incalcarea legii' ... ca sa se formeze continutul infractiunii de Abuz in Serviciu ... Daca nu se incalca nici o lege, nu este Abuz in Serviciu ... este e eventual incompetenta functionarului ... si se aplica alte norme-sanctiuni ... nu mai exista doar raspundere penala, dar raspunderea civila ... si recuperarea prejudiciului ... nu au nici o treaba! Si chiar daca nu se incalca nici o lege ... daca prejudiciul este mai mare de 200.000 de Ron ... tot la Abuz in Serviciu se intra (acesta este baremul de 'mare coruptie' ... stabilit de DNA). 3. Conflictul de Interese ... este eliminata prevederea aberanta porin care nu se poate colabora cu cineva cu care ai mai avut relatii de serviciu in ultimii 5 ani de zile! Deci daca persoana respectiva castiga un concurs ceva ... tu ... primar sa zicem ... esti obligat sa-l angajezi chiar daca ai mai lucrat cu el ... ca daca ii refuzi angajarea ... intri pe Abuz in Serviciu ... daca o accepti ... intri pe Conflict de Interese ... deci oricum o dai nu e bine ... pe formularea Actuala! Astea sunt banalitati, banalitati! Plus alte modificari ... cerute de CCR, adica de modificare a unor art din CP... care la ora actuala incalca Constitutia! Va mai intreb o data ... daca pentru niste banalitati ... faceti asa ... ce o sa faceti ... can se va da Legea Raspunderi Magistratilor? Asta este miza voastra? Sa ramana Magistratii fara o lege a raspunderii? Daca nu asta este logica ... inseamna ca aveti probleme serioase ... la mansarda ... si imi pare rau!

Vanga  •  2 februarie 2017, 10:30

In viitorul apropiat: PSD pleaca, ordonantele cad, Binomul invinge. In viitorul mediu indepartat: Guvernul de dreapta PNL-USR-PMP-UDMR adopta prin OUG modificari la CP si CPP. De fapt ordonantele lui Iordache cu mici ajustari. Nimeni nu protesteaza, liniste si pace.

Andri  •  2 februarie 2017, 16:13

1) PSD a caştigat 45% din voturile exprimate , dar la vot s-a prezentat numai 40% din populaţia cu drept de vot. Asta înseamnă că PSD a fost votat de 18 % din populaţia cu drept de vot a României. Cei care nu au venit la vot ( 60% din populaţia cu drept de vot) nu au găsit că sunt reprezentaţi de nici unul dintre partidele aflate în cursa electorală. Prin urmare PSD a castigat scrutinul electoral dar nu şi susţinerea explicită a majorităţii românilor cu drept de vot . Conducerea lipsită de înţelepciune poate duce pe cei care nu au votat PSD şi pe cei ce nu au votat de loc chiar şi pe unii dintre cei ce au votat PSD, la revoltă. 2) Unii jurnalişti au fost catalogati drept instigatori, dar de ce acelaşi lucru nu s-a întâmplat cu cetăţeanul Pavel Abraham care la un post TV de toată jalea a afirmat că şi într-o democraţie dacă situaţia o impune organele statului pot folosi armament adevarat cu munitie reală. S-a sesizat cineva că individul acesta face instigare la omor deosebit de grav ?

io  •  2 februarie 2017, 18:00

Andri : pe acelasi principiul, Werner a fost votat de mai putin de 35% dintre romanii cu drept de tot. Deci, peste 65% nu-l vor (bine, astazi procentul e muuult mai mare). ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Michaela Dan  •  2 februarie 2017, 20:42

Pt Veritas C.: Interesant... Nu aveti curajul sa scrieti sub numele real si ati inventat un nume pretentios care imi aminteste puternic de propaganda comunista de moda veche (acum sant mai educati de consulti de PR). Si restul nu e mai prejos. UN GUVERN/PARTID CARE A AJUNS LA PUTERE PE CALE DEMOCRATICA POATE INCERCA SA SCHIMBE LEGILE SI SA ANULEZE PRIN ASTA STATUL DE DREPT. DEFINITIA DEMOCRATIEI MODERNE E CONDITIONATA DE EXISTENTA STATULUI DE DREPT. DECI SE POATE DESFIINTA O DEMOCRATIE DUPA AJUNGEREA LA PUTERE CU MIJLOACE DEMOCRATICE. NU ASTA A VOTAT MAJORITATEA! ASTA ESTE RAU PESTE GRANITELE POLITICE DE PARTID.

Dansati baieti , dansati  •  2 februarie 2017, 20:58

Ia de aici Tolo, ce zic si altii despre demonizarea PSD: Editorialistul Financial Times, Nick Kochan, felicită noul Guvern pentru că a tăiat din elanul naţional în ceea ce priveşte lupta anticorupţie. "Cei 250.000 de protestatari de pe străzile Bucureştiului s-ar putea să nu salute acest lucru, dar noul Guvern al României este de felicitat pentru inversarea a ceea ce a devenit o obsesie naţională privind corupţia", comentează Nick Kochan într-un editorial publicat în cotidianul Financial Times, intitulat „Măsurile din România în sensul dezincriminării sunt de salutat" potrivit mediafax.ro.

Gabi  •  3 februarie 2017, 0:01

Fratilor PSDisti, nu mai încercati sa-l aparati pe acest Dragnea, si cu al sau Grindeanu, sincer, nu reprezinta Romania... Stanga democratică ar merita oameni de calitate in frunte, ca formatiune, insa din pacate, este condusă si controlata de penali, feroce, si care se agată ahtiati, de putere cu tot ce au, cu frica ca vor fi chemati la raspundere pentru faptele lor, si astfel protejand perfidia si coruptia. Il urmăresc pe acest Dragnea, de cand e in fruntea partidului, si tot ce a fost capabil pana acum e sa improste mizerii in jur, si sa actioneze miseleste... Nimic de calitate, nimic care sa fie mobilizator, sa motiveze romanii sa-si dorească cu adevarat sa ramana in tara, sa fie mândri de tara asta se intampla lucruri de calitate... Vreau ca acest PSD sa înceapă odata sa puna oameni de valoare la varf, nu sa poarte stigmatul Iliescu-Nastase-Ponta, toti corupti si fara scrupule...

Ioan  •  3 februarie 2017, 7:59

Domnule Crimson: 1) Banalitate?! Minoritate?! Nici vorba, strada este doar varful icebergului, electoratul care nu voteaza PSD are o forta comparabila cu cea a electoratului PSD! Este suficient sa va ganditi cand a castigat ultima oara PSD functia in stat cu cea mai mare legitimitate ca numar de voturi - Presedentia, ca sa intelegeti. 2) NOI, ELECTORATUL "ANTI-PSD", AM AVUT UN CONTRACT NESCRIS cu PSD. Am considerat in regula o guvernare social-democrata si nu ne-am mobilizat la vot(mai ales ca nici oferta dreptei nu e prea tentata si noi suntem sa zicem ceva mai pretentiosi) - la schimb cu o conducere PSD cat de cat reformata, care in primul rand sa nu se atinga de Justitie. Am crezut ca PSD a acceptat contractul, atunci cand dupa Colectiv a scapat de Ponta iar Dragnea a pozat in mironosita. Am crezut asta si cand Ponta a preluat conducerea PSD, ca tinerelul, ca e altfel...din pacate nu au fost decat pacaleli, contractul a fost incalcat din nou iar reactia va fi pe masura. Ca tot vorbiti de minoritati, sa nu va mirati daca va veti trezi cu un PSD in MINORITATE la urmatoarele alegeri, s-ar putea sa realizati ca nici electoratul PSD nu iubeste hotia pe cat spera unii(ironie, votul de acum a fost mai "prietenos" cu penalii si datorita Colectiv dar nu se va repeta). 3) Romania a pierdut datorita coruptiei in toate formele ei mai mult decat toti banii incasati de la UE, peste 40 miliarde EUR, dar coruptii prinsi nu sunt nici macar 5-10%...nu credeti ca in conditiile astea suntem mai degraba abuzati de hotie decat justitie? Nu va da chiar deloc de gandit ca in tari ca Italia, Spania, Franta, Germania, abuzul in serviciu de exemplu se pedepseste cu 6, 10 sau chiar 15 ani de inchisoare dar totusi functionarii si politicienii de acolo nu se plang ca cica nu pot "sa lucreze"? Nu tremuri cand vezi procurorul sau politistul decat daca esti necinstit(sau intr-un stat totalitar, evident nu e cazul acum in Romania).

Ioan  •  3 februarie 2017, 8:29

@Dansati: 1) NU este editorialist Financial Times, ci "contributor editor"(adica un fel de freelancer, colaborator) la cateva publicatii una probabil afiliata publicatiei respective. Daca te uitai mai atent vedeai si in printscreenul de pe mediafax "guest writer". 2) Pe mine cel putin m-a pufnit rasul, multinationalele sa curete coruptia? Cum a facut-o Fujitsu Siemens cu licentele Microsoft, OMV cu unele dintre cele mai importante resurse naturale ale Romaniei, si asa mai departe? Sau alta si mai tare, penalii se autoinfrang in Romania, cum, prin cainta? Umor englezesc platit regeste cu bani din Romania obtinuti prin fapte de coruptie de catre infractori "autoinfranti" :)

Alex  •  3 februarie 2017, 11:14

Domnilor, Am cunoscut multi PSD iști, democrați, dar niciunul neinteresat financiar. Sunt din Iași și , în acest oraș a fost primar PSD în ultimii ani. De la repartizarea spatiilor comerciale de la ștrand membrilor Tsd până la actualul domn Chirica cu participari camuflate in diferite afaceri nu există PSD ist curat. Sa fim sinceri și PDl ul fura prin intermediul lucrărilor publice. Atât timp cât nu exista o răspundere și nu e controlată finanțarea partidelor, acestea vor fi dependente de borfași care fură mai mult și investesc in campanii și mituire. Politicianul PSD tip e Gheorghe Nechita.. și a angajat amanta la primărie, a făcut o șef de birou, ii mai dădea și o palmă, iar când la părăsit a pus clanurile *** și polițiști pe urma ei

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena  •  5 februarie 2017, 16:02

Gabriela Firea si Olguta Vasilescu tot sustin (foarte zeflemitor) ca majoritatea protestatantilor nu a citit ordonanta... ce nu stiu ele este ca majoritatea a citit rezumatul, care a fost foarte clar. Daca tot considera dansele ca poporul nu intelege ce se afla de fapt in ordonanta, atunci de ce nu fac o prezentare comparativa intre textul initial si cel modificat? Sa distribuie poporului modificarile pe intelesul tuturor ca sa se asigure ca toata lumea intelege... de ce nu fac asta? Pentru ca toata lumea ar vedea negru pe alb ca de fapt ei sunt manipulatorii...

Observ  •  4 martie 2017, 19:13

Mananci bors sau mai bine zis ai mancat, basistule;uite ca nu s-a intamplat ce-ai prevazut tu, mai mult s-a dovedit ca au procedat corect . Ca atare, nu-ti mai ramane decat ....s-o tai afara si sa lasi "pesedistii "aici!

Comentează