Fost asistent medical numit, fără concurs, manager la Spitalul de Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. Ciocan: ”Și actualul ministru al sănătății tot asistent medical a fost!”

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a anulat un concurs și și-a instalat favoritul. Ce spune un medic: ”Despotismul PNL a fost înlocuit cu despotismul PSD”

sâmbătă, 18 februarie 2017, 7:26

”Sunt șeful Comisiei de sănătate a Consiliului Județean, vicepreședinte național al sindicatului Sanitas și am cea mai bună expertiză din cei aleși în Baia Mare pentru această poziție” Mircea Ciocan, noul manager al spitalului  

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Fondat în 1981, Spitalul de Boli Infecţioase și Psihiatrie Baia Mare are reputația uneia dintre cele mai moderne clinici din nordul țării.

Al treilea ca dimensiune din oraș, spitalul are 150 de paturi și a fost condus în ultimii 15 ani de Viorica Cherecheș.

Viorica Cherecheș și fiul acesteia, Cătălin, primarul suspendat din Baia Mare
Viorica Cherecheș și fiul acesteia, Cătălin, primarul suspendat din Baia Mare

Medic primar de boli infecțioase, Viorica Cherecheș este mama primarului Cătălin Cherecheș, suspendat după ce a fost, în 2016, arestat pentru luare de mită și trimis în judecată de DNA.

”Spitalul a primit fonduri mari câtă vreme Cherecheș era primar și mama sa, o persoană cu mână forte, conducea spitalul. Condițiile pacienților s-au îmbunătățit mult”, explică un cadru medical.

În spital sunt tratați și suferinzii de HIV-SIDA din Maramureș și nu numai.

La alegerile din decembrie 2016, Viorica Cherecheș este aleasă deputat, de pe primul loc al listei PNL.

195 de angajați are spitalul specializat pe boli infecțioase, dermatovenerologie și psihiatrie

”Pentru că legea îi permite, deputatul Cherecheș a rămas însă să facă și gărzi în spital. Mai mult, concursul pentru succesorul său este ghidat în așa fel încât să câștige Ludovica Rusu, directorul economic și omul său de încredere”, povestește același medic.

Ludovica Rusu este singura care se înscrie la concurs! Formalitatea urma să se consume pe 3 februarie.

Dar puterea politică din județ reacționează.

”Șeful Consiliului Județean, Gabriel Zetea, lider PSD local și un soi de Liviu Dragnea mai mic și la port, și la stat, anulează concursul și pe 14 februarie își instalează fără concurs propriul om: Mircea Ciocan, fost asistent medical, consilier local al aliaților politici de la PER și liderul Sanitas pe Maramureș”, continuă sursa.

”Practic, un despotism a fost contrat cu un alt despotism. O pilă PNL a fost înlocuită cu o pilă PSD. Iar în spital există în aceste zile o mare tensiune”, spune medicul.

Potrivit sursei, oamenii sunt siderați că un fost asistent medical a ajuns manager al unui spital important.

”Nu e vorba că cineva ar desconsidera munca asistenților, dar Ciocan și-a luat diplomă de Drept la ”Vasile Goldiș” în Arad și a făcut imediat doctoratul la SNSPA plus un master. O carieră nemaivăzută, să fim serioși!”, conchide doctorul.

Gazeta l-a contactat pe noul manager, Mircea Ciocan.

-Bună ziua, domnule manager, este adevărat că ați fost numit fără concurs?
-Da, a fost singura soluție pentru că altfel oamenii riscau să nu-și ia salariile.

13 ani are actualul manager numit al spitalului de când este liderul Sanitas pe Maramureș

-Puteți explica publicului, vă rugăm?
-Sigur. În decembrie 2016, după ce doamna Cherecheș a fost aleasă deputat, a început organizarea concursului. Domnul Zetea, șeful Consiliului Județean, a semnat regulile concursului. Numai că spitalul nu s-a conformat.

-În ce sens?
-Două au fost neregulile în organizare. Nu au respectat termenele și nu au lăsat instituțiile care urmau să numească oameni în comisia de concurs, Consiliul Județean și DSP, să facă acest lucru.

-I-au numit ei în locul instituțiilor?
-Da, au decis cei din spital cine ar trebui să reprezinte CJ și DSP în comisia de concurs. Vi se pare normal?

-Nu.
-Atunci, domnul președinte Zetea a reacționat, le-a cerut să-i indice în urma cărei corespondențe au numit o anumită persoană în comisie. N-au putut și atunci președintele a anulat concursul.

-Și cum ați devenit dumneavoastră soluția?
-Eram la București pentru că eu acolo locuiam, ca vicepreședinte al sindicatului Sanitas. Domnul Zetea m-a sunat și vineri, pe 10 februarie, m-am întors în Baia Mare. M-am gîndit, luni am dat răspunsul și marți, pe 14, m-a numit. Oamenii de la spital erau în hol de câteva zile, nemulțumiți că se amânase concursul și e incertitudine.

-Deci ei nu protestau pentru că aflaseră că se anulase concursul ca să fiți numit dumneavoastră?
-Nu. De altfel, lucrurile s-au calmat după numire. Primul meu act semnat a fost plata salariilor.

Ca lider sindical, cunoașteți un caz de asistent devenit manager de spital?
-Chiar pe domnul ministru Florian Bodog.

”Mă întrebați cum am ajuns eu manager ca fost asistent? Actualul ministru al sănătății, Florian Bodog, a fost tot asistent medical” Mircea Ciocan, manager al Spitalului din Baia Mare

-Dar ministrul Bodog a devenit întâi medic.
-Nu cred că puneți problema corect. Am făcut Dreptul, am drept ca jurist să conduc un spital. Mi-am luat apoi doctoratul chiar cu o temă despre organizarea în sănătate. Și un master. Și să știți că îmi amintesc de o colegă asistentă care a fost tot așa, manager interimar la Spitalul Județean din Slatina și apoi a revenit în sindicat. Nici eu nu sunt convins că vreau să rămân manager după interimat.

-De ce?
-Pentru că nu știu dacă îmi rentează. Trebuie să renunț la multe. M-am suspendat din poziția de consilier județean, din cea de vicepreședinte național Sanitas și de lider pe Maramureș al sindicatului.

-Dar ați acceptat totuși.
-V-am spus. Pentru oameni am făcut-o. Eu o apreciez foarte mult pe doamna deputat și doctor Cherecheș, dar se poate specula că dânsa dorește să controleze în continuare spitalul. Poate că e normal, că e legată emoțional de el.

-E adevărat că spitalul e unul dintre cele mai moderne din nordul țării?
-Nu avem o ierarhie, dar e bine pus la punct. Dar nu e un spital așa de mare, să știți. El doar al treilea din Baia Mare.

Într-un mesaj pe Facebook către locuitorii județului Maramureș, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean, îi asigură că ”am avut de înfruntat presiuni în privința numirii managerului de la spital, dar am luat decizia corectă, cu Mircea Ciocan. Voi avea în minte doar interesul pur administrativ și bunul mers al intitutiilor și proiectelor județului Maramureș”.

 Mircea Ciocan, indicat de săgeată, la un protest Sanitas din 2015; cele din 2016 au avut legătură cu PSD Foto: Facebook / Mircea Ciocan
Mircea Ciocan, indicat de săgeată, la un protest Sanitas din 2015; cele din 2016 au avut legătură cu PSD Foto: Facebook / Mircea Ciocan

 

Citește și:

 

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Mihai  •  18 februarie 2017, 19:52

Si la spitalul din tirnaveni manger e o asistenta medicala. Si alte spitale sunt conduse de facto de asiatenti medicali

Gigi  •  18 februarie 2017, 20:01

Bravo Tolo nu-i lasa. Pe cand un articol despre achizitia de armament al guvernului Ciolos ***? Nu-i lasa!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mat  •  18 februarie 2017, 20:27

Exact...***?Nu?Nu e sistemul potrivit?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi  •  18 februarie 2017, 21:03

Mai Tolo,si tu confunzi ,,nepotism,, cu ,,despotism,,??? Cum poti sa faci o asemenea gafa??? Ce rusine!

Cătălin Tolontan  •  18 februarie 2017, 21:05

@adi: „despotism” a spus medicul si s-a referit la autocratie, la a conduce despotic.

v1ad  •  18 februarie 2017, 21:08

Domnule Tolontan, ieri ti-am scris ca as dori ca intr-un ziar de sport astept si un articol despre finala cupei Romaniei la baschet. Nici *** nu s-a scris un asemenea articol. Astazi, jurnalistule sportiv, te anunt ca o echipa romaneasca s-a calificat dramatic intr-o finala de cupa europeana. Dar pentru ca e la polo si nu la fotbal, nimic. Sau din cauza ca echipele in cauza nu isi au sediul in Bucuresti/Ilfov? Va pasa de sport? Poate prea putin

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George Marin  •  18 februarie 2017, 22:01

Domnule Tolontan, Vă apreciez și susțin demersurile dumneavostră și ale echipei cu care colaborați pentru ca, într-o zi, dar nu prea târziu, societatea noastră să arate că un cetățean oarecare poate trăi liniștit, fără teama de a fi nu furat, dar măcar de a nu fi nedreptățit de autorități prin oricare dintre formele prin care lăcomia, lipsa de bun simț a celor ce conduc, șpaga cerută aproape pretutindeni și alte rele asemenea se manifestă. Așa consider eu, că toate aceste rele sunt o nedreptate pentru cetățeanul de rând, o nedreptate perenă crescută cu grijă la sânul autorităților. Poate că, printre rânduri, am definit corupția... Dar sunt de acord și cu unul dintre cei care au comentat anterior, că un ziar de sport ar trebui să conțină mai multe știri din sport. Din FIECARE sport! Știu bine că o știți și dumneavoastră. La fel de bine știm cu toții că ziarul on-line a eliminat celebra dispută redacțională pentru câțiva quadrați în plus. Așadar, spațiul alocat unui articol nu mai reprezintă o problemă atât de mare precum în cazul tipăriturii. Atîta vreme cât anchetele sunt pe blogul pe care îl administrați, nu consider că publicarea lor reduce spațiul ziarului on-line. Cât despre prezența anchetelor în ediția tipărită, discuția nu se poate termina curând... Succes!

Andrei F  •  18 februarie 2017, 22:03

Domnule Tolontan eu cred ca daca guvernul asta rezista o jumatate de an tot reuseste sa mai faca sute de rapoarte cu hotiile din guvernul vostru mult iubit...Nu ca as crede ca ar conta...Mai sunt sute de rapoarte si de pe timpul lui Ponta...si nici ca va pasat. Ma faceti sa rid iarasi...Spuneti ca d- na Chiriches a vrut sa numeasca ea pe sustache si ce sa vezi ca raii aia de la PSD i- au luat-o inainte!... Ce te faci ca totusi nu este decit un interimar...Altfel venea doamna Chiriches sa semneze statele de plata?...

Andrei F  •  18 februarie 2017, 22:13

Si pentru ca uitasem...Daca unii au putut sa numeasca un fost maseor ca director de spital eu ma gindesc daca nu un asistent poate fi un pas urias in evolutia umana! Desigur,este vorba de Secureanu... Pe asta cine a putut sa- l puna director de spital? O sa ne spuneti vreodata?

Luca  •  18 februarie 2017, 22:20

Felicitari GSP ! Probabil ca se fura usor si mult din Sistemul Sanitar . Metoda Malaxa probabil ca este generalizata de catre purtatorii de carnet de partid . Profesionistii nu au loc ! Oare putem face manifestatii pentru orice incercare a Guvernului de a batatorii calea spre HOTIA nationala ? Care este solutia Tolo ?

Andrei F  •  18 februarie 2017, 22:31

@ Luca Si cine a numit la Malaxa pe Secureanu ,stimabile? Vorbesti fara sa stii ce spui...Secureanu si Hexi au alte radacini...Cum poti crede ca un partid ar fi putut sa- l protejeze pe Secureanu 9 ani?Exista un partid care in ultimii 9 ani sa aiba presedintele,guvernul,serviciile? Apoi la Hexi cum sa crezi ca a fost ceva de partid cind spitalele apartin de primarii sau ministere dar la primarii sunt prezente toate culorile politice iar la ministere au fost iarasi cam toate partidele la putere?Desigur,daca- ti plac povestile ...

grigore  •  18 februarie 2017, 22:41

Articolul este destul de obiectiv, dar conține un neadevăr chiar la început, fapt care distorsionează clar realitatea. E vorba despre afirmația că Spitalul de Boli Infecțioase ar fi primit ”fonduri mari câtă vreme Cătălin Cherecheș era primar”. Problema e că SBI nu a primit niciun leu de la primărie pentru că nu avea cum, instituția sanitară aflându-se sub tutela Consiliului Județean Maramureș. Au fost situații în care cei de la CJ, cu care primarul s-a aflat permanent în conflict, indiferent de culoarea politică a șefilor, au refuzat să aloce minimul necesar unor investiții importante. Vă amintesc doar de alocarea banilor necesari construirii gardului dinspre fațada principală, punctul de acces în incintă și sala de așteptare pentru vizitatori. Apoi, fostul brancardier Ciocan, susține că nu știe dacă SBI este cea mai modernă unitate sanitară din această parte de țară. Știe foarte bine că este așa, dar mereu a avut un ghimpe împotriva spitalului pentru că marea majoritate a angajaților de aici a preferat să nu se înscrie în sindicatul lui.

Sorin  •  18 februarie 2017, 23:52

Va rog sa scoateți poza de jos deoarece îmi aparține. Cum nu ați citat sursa nu aveți dreptul sa o folosiți. Am pretenția de la dv. sa dați dovada de profesionalism. Mulțumesc!

Blog admin  •  19 februarie 2017, 0:15

@Sorin Sursa imaginii este citată, este fotografia de copertă pe Facebook a lui Mircea Ciocan, setată ca publică de acesta.

Matache Macelaru-Furculisione  •  19 februarie 2017, 0:57

Domne Tolontane, domne blog admine, pai ce facem monserii mei? S-a fasait marea demonstratiune progressista? Cateva sute? Asa putini mai pun botu? Ce-or sa creada luminile mainstream media ARD si ZDF? Rog sedinta urgenta cu superiorii si masuri adecvate.

VictorV  •  19 februarie 2017, 2:00

Chiar nu aveti pe nimeni in redactie mai calm care sa va spuna cand e prea tabloid sau exagerat si mai ales care sa va sugereze interpretari alternative?

VictorV  •  19 februarie 2017, 2:09

Intreb pentru ca nu inteleg de ce aveti titlul asta cand omul explica de ce se califica. Voi si doctorii nu puteti valida si invalida diplome. Elitismul parca vi se pare normal dar nu v-ati gandit daca e normal ca omul numit politic sa poata reveni dupa expirarea interimatului in administratia spitalului ca sef de sindicat sanitar.

StefanCM  •  19 februarie 2017, 3:31

Rog adminii sa hasureze fetele persoanelor din poze si sa le intoarca cu susul in jos. De asemenea, as dori sa nu mai fie mentionate numele persoanelor in cauza, pentru ca nu va apartin. Initialele ajung. Noapte buna.

Cătălin  •  19 februarie 2017, 5:18

Nu cred că o persoană calificată ca și asistent medical și care apoi absolvit o facultate de drept, cu un master nu fi numit interimar director de spital, sunt aleși deputați , senatori, primari cu 8 clase primare.. Peste tot se practică numiri interimare până se face un concurs pe postul respectiv, deocamdată nu văd nici o încălcare a legii în această numire, iar dacă ar fii să se sesizeze instituțiile abilitate. Mister Dragnea e președintele camerei deputaților și are o condamnare definitivă de 2 ani chiar dacă e cu suspendare și face politica PSD cu o mână de fier și nimeni din partid nu comentează, trage sforile ca un maestru coregraf pe scena politică din România...

Alx  •  19 februarie 2017, 6:10

Tolo nu ii lasa ca vad tot comentarii de genul. De atâta timp scrie despre ce fac mafiotii de la conducerea tarii. Dar noi ? Dar noi ce facem? Am ieșit câteva zile in strada si gata. Dictatura a supraviețuit. Si partidele la fel. Nu i-am reformat si nu am reformat România. In continuare suntem condusi de mafioti, padurile se fura, gropile pe sosele sunt la ele acasa, spitalele sunt conduse de toți pe plan politic, scolile la fel, autostrazile sunt pe hartie, planul de dezvoltare al României nu exista. :(

Alexandru Chis  •  19 februarie 2017, 8:52

Dle Tolontan, il cunosc pe Chiriches din 1991, de la sedintele de conducerea ale PNL-AT si pot spune ca este un manager de "prim mina". Probabil ca si mama sa a fost la fel, astfel ca acel spital este una dintre citatdelele medicinei romanesi de top din Transilvania. Sub conducerea PNL, Baia Mare a avut realizari deosebite - mai putin acel "gard segregationist" care a adus nenumarate ciricici de rasism - si tare ma tem ca sub "obladuirea PSD" acel spital va ajunge exact in sitauia Sectiei Spitalului de Arsi din Bucuresti. Ma bucura faptul ca ati revenit la indeletnicirea dvs ce va consacrat, aceea de a prezenta anomaliile din sistemul medical, un sistem bolnav, mai ceva decit pacientii care sunt "gazduiti" in spitalele insalubre din tara noastra. Stiu cu exactitate sitatia in care se afla Spitalul Judetean Prahova, din Ploiesti, si sincer va spun ca acest pseudo-patriot local, Mircea Cozma, a nenorocit sistemul medical din Prahova prin reteaua sa de rudenie si de medici promovati la diverse esaloane. medici care aveau doar doua sarcini, si anume: de sustinere neconditionata a PSD - prin firma Anei Mariei Pop, cea care facea si inca mai face "jocurile" in Prahova, aranjind sindrofiile in care pesionarii sunt "in par" - si de spoliere a banului public prin intermediul managerilor de spitale, obligati sa cotizeze la partid cu 20-30% din ceea ce isi insuseau prin contractele oneroase perfectate numai in interese proprii si de partid si pentru spolierea banului public. "Camarila Cozma" a cangrenat intreaga viata politica a Prahovei, iar prin legaturile sale cu Ponta, Savu(de la fosta Securitate) si Ghita au cangrenat atit viata politica a urbei, cit - mai ales! - banul public. Ati mai auzit ceva de Spitalul de copii din Ploiesti? Nu! Si acum fosta cladire a lui Dinu Patriciu (de la Rompetrol) este un loc unde "nu se intimpla nimic", stind parasita si in paragina. In schimb, la Cornu, unde este "Rauiul PSD-isto-PNL-isto-PDL-isto & "isto"" al grangurilor din politica romaneasca post-decembrista, totul este numai "lapte si miere", adica "alta lume", "alta viata"!

Lucian  •  19 februarie 2017, 9:40

Am gasit acest comentariu: " Oamenii care protesteaza nu sunt dependenti de guvern, nu asteapta suta de in plus, nu se tem. Pentru ei, guvernul nu e nici tatucul care da, nici vataful care sperie, este angajatul lor, care trebuie sa ii respecte. Altfel, ca orice angajat, poate fi concediat. Ei bine, PSD nu intelege asa ceva. Nu poate. " Mi se pare FABULOS !!! Este sinteza antitezei actule! Ca-i guvern PSD, PNL, Bugetarii sunt tot bugetari, asistatii tot asistati social! Problema noastra este ca sunt f multi! ori ca orice ***, asta nu vor musca mana ca=i hraneste! Noi, astia prostii platitorii de taxe trebuie sa fim vigilenti! Adica sa nu mai lasam medicii sa ia spaga, pe aia de la primarie sa fie proasta, pe aia de la anaf sa ridice GAURA de l geam, pe inspectori anaf sa-i constientizam ca nu statul in numele caruia vo\in ca lupii A INVESTIT CI NOI! Putina usa in NAS nu le-ar strica, astora care sunt platiti fara sa produca!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antonia  •  19 februarie 2017, 9:58

Si la Spitalul Judetean de Urgenta Deva, managerul interimar, numit de PSD este tot o fosta asistenta medicala. Aceste numiri fac foarte mult rau sistemului medical, dar si PNL/USL a procedat la fel! Cei de la conducerea CJ ,responsabili de aceste numiri, au fost sesizati prin intermediul presei de situatia in care se afla spitalul, dar nu le pasa si continua in acelasi mod defectuos, sa administreze unitatea medicala. De fapt, in acest moment sp[italul este la cheremul unui singur om, directorul medical-membru PSD, care a"supravietuit" in functie, indiferent cine a fost la putere?!!!!! Problema e ca acest individ a facut foarte mult rau spitalului, e un fel de Dragnea "local", exista dovezi cu carul despre infractiunile comise de el si cu toate astea, a ramas in functie din 1999, pana acum! Cei de la CJ HD mint cu nerusinare, explicatiile pe care le-au dat presei sunt de toata jena, dar nu-i pasa nimanui!

f.vasile  •  19 februarie 2017, 10:08

Am citit si eu si am ramas un pic nelamurit. Titlul este corect sau tendentios? 1. Manager sau manager interimar (pana la organizarea concursului)? E o foarte mare diferenta, nu? 2. Mi-am dat seama ca si eu sunt fost *** (nimeni nu s-a nascut invatat, nu?). D-le Tolontan, din promotia de absolventi a unei universitati serioase, la o numita specializare, dintre cei ajunsi in functii de conducere seful de promotie si al doilea clasat au fost lamentabili, ei se simteau bine in cercetare. Alti doi, aflati pe pozitii modeste in lista absolventilor, au fost manageri foarte buni desi performanta lor in specialitate era net inferioara primilor. Daca in momentul numirii lui Ciocan el indeplinea conditiile cerute ce conteaza meseria anterioara? Daca exista obiectiuni legate de activitatea sa anterioara ca manager atunci da, spunetini-le! Sau daca pentru a-i face lui loc a fost inlaturat cineva competent si numit in mod corect, lucru pe care nu incercati nici macar sa-l demonstrati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maciste Julien  •  19 februarie 2017, 14:36

Domnule Tolontan, sa stiti ca mai sunt si alte subiecte de coruptie sportiva, de o anvergura mult mai mare decat acestea care va framanta si ocupa pe dvoastra aici, pe acest blog sportiv si recreational. UIte va dau o lista, poate va gasiti timp dvoastra si colega Neag: -Bechtel: cine sunt cetatenii americani care au spaguit si incasat in/din Romania -EADS: cine sunt cetatenii germani care au spaguit si incasat in/din Romania -Microsoft: cine sunt cetatenii americani care au spaguit si incasat in/din Romania Astept anchetele dvoastra mirobolante si multumesc anticipat. Salutari camarazilor de la Romania Curata si superiorilor dvoastra.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2017, 14:38

@Maciste Julien: investigam sport si sanatate, nu putem acoperi toate domeniile. Daca asta vi se pare o culpa, fie. Cit despre ironia de final. Superiorii nostri sunt cititorii. Singurii. Dar nici cu ei nu negociem regulile profesiei. O zi buna!

VictorV  •  19 februarie 2017, 17:48

Sigur ca este dreptul dumneavoastra sa raspundeti la ce vi se pare important. Nu pot insa sa nu observ ca sistematic nu raspundeti la intrebari care pun sub semnul intrebarii selectia pe care o faceti din articol si tonul titlului. Nici dupa ce ati gresit cu stilul inflamat si tabloid legat de mamut. Poate intra la ca nu negociati cu cititorii regulile profesiei dumneavoastra inclusiv dreptul de a selecta cum vreti. Desi personal nu cred ca e cum vreti, ci cum e logic corect si bazat pe evidenta faptica. Mi se pare ca ar merita sa explicati mai des alegerile pe care le faceti tocmai ca sa intelegem mai bine si regulile jurnalismului si logica dvs. Sper ca nu credeti ca cititorii sunt toti prosti sau manipulati sau platiti daca nu sunt de acord cu selectia dvs.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2017, 17:50

@VictorV: incercam sa facem mereu un proces de explicare. Dialogam cu oamenii si aici si pe fb. Si nu o facem formal, ci incercand sa spunem cum gindim, unde putem gresi, dar si care sunt regulile de la care nu ne abatem. Va multumim!

StefanCM  •  19 februarie 2017, 19:43

Secureanu a inceput ca masor in locuri inalte. Ilustrul manager din Baia Mare, Ciocan, nume predestinat, a fost asistent medical. Si *** care se chinuie sa faca 6 ani de medicina, apoi mai baga vreo 4,5,6 ani rezidentiat, apoi inca vreo cativa ani ca sa isi cladeasca o cariera medicala pe rezultatele din sala de operatie sau de consult, nu prin birourile unor "creatori" de doctorate, astia ori trebuie sa isi caute de lucru pe afara ori sa inghita tot ce li se baga pe gat aici. Ca ei nu sunt buni pentru postul de manager, ca au studiat prea mult. Iarasi ajungem la vorba mea, mintea multa saracia omului. Ati gresit stilul domnule Tolontan, intr-adevar. Ar trebui sa fiti pacifist si intelegator, a gresi e omeneste.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  19 februarie 2017, 20:14

Am uitat-o pe pitzi a lui Oprescu. Pe fruntea astora scrie "manager de spital" de cand se nasc. Cei care se lupta sa isi castige dreptul si reputatia prin munca nu au ce cauta in astfel de functii. Si in momente de astea imi dau seama ca sunt poate nedrept cand ii condamn fara drept de apel pe doctori ca iau plicuri sau inchid ochii la lucruri necurate. Vorba aia, daca te bagi in troaca te mananca porcii. Nu ai cum sa iesi curat dintr-o cocina.

Catalin  •  20 februarie 2017, 11:38

Si uitasem de domnul Bodog: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/bodog-cel-fals-decanul-facultatii-de-medicina-florian-bodog-si-a-obtinut-titlurile-universitare-cu-lucrari-stiintifice-inexistente-127629.html

Eu  •  21 februarie 2017, 18:33

Și care este problema că este asistent medical? Nu avem aceleași drepturi!? Măcar are habar de sistem decât alții care sunt din afara lui și văd doar partea economică! Și să fim serioși la ce nivel salarial vine în condițiile funcțiilor pe care le deținea înainte nici nu i de mirare că de gândește daca să rămână!

bg  •  22 februarie 2017, 6:32

JOS IMPOSTURA din societatea romanesca! Si mai ales din sist. sanitar unde materialul este al clientului si nu iti permiti sa produci rebuturi...

Stefan  •  24 februarie 2017, 11:55

Articol si comentarii tendentioase. Intr-o tara cu tot mai putini medici e aberant sa tii un doctor pe post de manager, atributiile putand fi exercitate de persoane competente cu alte calificari. Dl Ciocan a fost asistent medical, are efectuate ulterior studii de lunga durata si un doctorat. Este o persoana de bun simt care cunoaste sistemul si neregulile existente. La Spitalul jud Baia Mare este o economista manager cu rezultate foarte bune, un argument ca nu trebuie medic pt administrarea corecta a unei unitati sanitare . De fapt miza este alta. A NU SE AFLA NEREGULILE DIN ADMINISTRAREA FACUTA DE DR CHERECHES ICA, ACTUAL DEPUTAT, MAMA PRIMARULUI DIN BM CEL INCULPAT PT FAPTE DE CORUPTIE. Sa fim obiectivi si sa lasam prejudecatile sau fixismele.

Antibolsevicul  •  26 februarie 2017, 22:04

Tolontane , esti la fel ca paunescu din vremea "epocii de aur " , care lovea cu " sapa-n mor*** " , in cei deja cazu*** in disgra***a politica , a vremii ...La fel si tu ,astazi ( de ceva vreme ) lovesti numai "piticii ingenunchia*** " si te guduresti pe langa cei ce-*** aruca o ciosvarta ... Nu am ce aprecia la un astfel de caracter nemernic ...***. Si daca te -ai fi priceput la "sport" ce bine ar fi fost ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează