“Sorin Oprescu conduce din umbră Spitalul Municipal!”. După ce iubita i-a devenit manager, oameni din Primărie și din clinicile private ale lui Oprescu au fost numiți șefi în cel mai mare spital public!

La Achiziții a fost pus Bogdan Hreapcă, șef al Investițiilor din Primărie, iar director de Îngrijiri a fost numită Luminița Zamrii, asistenta șefă de la clinica ”Academica”

vineri, 7 aprilie 2017, 6:56

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Numirea fără concurs, imediat după instalarea noului guvern, a Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, drept manager nu a fost decât începutul”, spun medici din Spitalul Universitar de Urgență.

În ultima lună ei au asistat la apariția în spital a mai multor apropiați ai lui Sorin Oprescu.

”Oamenii primarului au fost numiți directori și șefi tot fără concurs, ca și iubita lui”, povestesc doctorii.

”De fapt, Sorin Oprescu nu doar că e șeful unei secții de spital aici, la noi, ci conduce din umbră tot spitalul!”.

Adriana Nica. Foto: captură Digi 24
Adriana Nica. Foto: captură Digi 24

Potrivit acestor doctori, venirea Adrianei Nica ca manager a dat doar semnalul.

”Când, la începutul lui februarie, vă spuneam că nu vom scăpa de tentaculele lui Oprescu, am fost acuzați de patetism. Uite că au trecut două luni și lucrurile sunt 100% adevărate: e un asediu al oamenilor lui Oprescu puși în poziții cheie!” Medic din Spitalul Universitar de Urgență

Directorul de Investiții de la Primărie a venit șef la Achiziții în spital

Bogdan Hreapcă confirmă că ”am fost numit pentru 6 luni șef serviciu Achiziții în spital”.

În 2011, când Gazeta scria despre construcția dublă ca preț a Stadionului Național, Bogdan Hreapcă era director de Investiții al Primăriei.

El admitea că este ”amic al lui Mircea Oprescu, fiul primarului”.

Investiția stadionului fusese preluată din epoca Adriean Videanu.

Hreapcă lucrează ca șef la Investiții  din 2008 și până în 2015.

Acum ajunge la ”Municipal”.

Sorin Oprescu (dreapta) și Bogdan Hreapcă (stânga) în vizită la stadionul Național, în vremea în care colaborau la primărie, 2009
Sorin Oprescu (dreapta) și Bogdan Hreapcă (stânga) în vizită la stadionul Național, în vremea în care colaborau la primărie, 2009

-Ați fost angajat fără concurs la spital?
-Prin delegație, de la o firmă privată. Fără concurs pentru că aceasta-i procedura. Intervalul este de 6 luni.

-Cum ați ajuns să fiți numit ca șef de Achiziții la ”Municipal”?
-Sincer, eu m-am dus la managerul spitalului. Mi-am căutat de lucru. Am vrut să fac ceva mai mult decât făceam la firma privată unde lucram.

-O știați pe doamna manager Adriana Nica, prietena primarului Oprescu?
-Da, o cunoșteam. Dar faptul că e prietena lui Sorin Oprescu…

-Este un fapt.
-Sigur. Ceea ce doream să spun e că asta n-are nicio legătură cu angajarea mea. Pur și simplu i-am spus ce vreau, ce știu să fac și facem această încercare vreme de 6 luni.

Noul director de Îngrijiri vine de la ”Academica”

Clinica ”Academica”, deținută de familia lui Sorin Oprescu, este locul de unde a fost transferată Luminița Zamrii.

Zamrii este asistentă șefă la ”Academica” și a fost numită de prietena primarului director de Îngrijiri la Spitalul Universitar de Urgență.

Noul director de la spitalul public a evitat ieri să discute cu jurnaliștii Gazetei.

S-a întors și fostul director medical de pe vremea lui Oprescu

Un alt om în care Sorin Oprescu are mare încredere este medicul Dorin Ionescu.

Dorin Ionescu, noul director medical de la Municipal, a mai ocupat aceeași funcție între 2004-2006, când spitalul era condus de Oprescu
Dorin Ionescu, noul director medical de la Municipal, a mai ocupat aceeași funcție între 2004-2006, când spitalul era condus de Oprescu

El a fost director medical la ”Muncipal” pe vremea când Oprescu era manager.

Dorin Ionescu ajunge apoi la clinica privată ”Monza”, care n-are legătură cu Oprescu.

Acum, după ce Adriana Nica este instalată manager, Dorin Ionescu revine la ”Municipal”, ca director medical.

Directorul tehnic a lucrat sub primar la ASSMB

Șeful de la Tehnic și Investiții din ”Municipal” este Cristian-Mircea Tamazlicaru, un alt om credincios lui Sorin Oprescu.

În perioada când Oprescu conduce Bucureștiul, Tamazlicaru lucrează și la Spitalul Universitar de Urgență și la ASSMB, autoritatea fondată de primar ca să aibă în grijă cele 19 spitale de sub administrarea sa.

116 milioane de lei este bugetul pe 2017 al spitalului condus de Adriana Nica

Tamazlicaru este, sub prietena primarului, cel care se ocupă de Investiții la ”Municipal”.

Șeful Consiliului de Administrație este fratele de sânge al lui Oprescu!

Președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Universitar de Urgență a fost numit Florian Popa, cavaler al Ordinului Nemuritorilor medicinei din România.

E o figură de stil, dar neîncăpătoare față de magnitudinea puterii exersate în peste trei decenii de Florian Popa.

Florian Popa
Florian Popa

Ca rector al UMF, Popa și-a conservat influența încă de pe vremea regimului Ceaușescu.

”Cu suișuri și coborâșuri, a rămas unul dintre masculii alfa ai Sănătății din România. El și Oprescu au fost nedezlipiți, ca doi frați de sânge”, spune un medic din ”Universitar”.

”Popa-Oprescu este Binomul din medicina românească” Fost angajat al Ministerului Sănătății

În momentul formării Guvernului Grindeanu, numele lui Florian Popa circulă ca posibil ministru al Sănătății.

El devine însă consilierul personal al ministrului Florian Bodog.

După ce Gazeta scrie despre numirea fără concurs a Adrianei Nica, ministrul Florian Bodog justifică, pentru news.ro, decizia prin faptul că ”m-am consultat cu consilierii mei”.

Și, acum, consilierul personal Florian Popa este reprezentantul ministerului ca șef al Consiliului de Administrație din spitalul unde Sorin Oprescu își restaurează puterea.

Se încălzește șeful de cabinet al primarului

Acestea sunt transferurile deja făcute.

”Dar lotul Oprescu e mai mare”, spune un medic din ”Municipal”.

”Un alt om care se pregătește să ajungă în spital este Adrian Stănescu, cel care a fost șeful de cabinet de la PMB al lui Sorin Oprescu”, susțin sursele.

”Șefa de la RUNOS a plecat și ea și se așteaptă venirea și la acest departament a unui om de la resursele umane din Primărie”.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar și partenera de viață a  lui Sorin Oprescu,  nu a putut fi contactată pentru declarații.

 

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Mozzie  •  7 aprilie 2017, 8:01

Indiferent ce si cum Oprescu era PRIMAR ! In primarie era transparenta,se lucra,avea activitate de primar cu bune si rele.Acum e zero taiat,"marea realizare" a lui Firea in primul an de mandat e transferul lui Neagu,daca avea si echipa de fotbal l-ar fi adus si pe Messi ca cine se mai uita la banul public in ziua de azi ? Melteanul vrea performante in sport altfel traieste printre gunoaie,in cea mai poluata capitala europeana,in cele mai infecte spitale si in acest trafic infernal. Banul public aici trebuia sa intre,nu in salariile unor sportivi profesionisti a 3 (TREI !!!) antrenori pentru asta in lumea civilizata s-au inventat sponsorii.Asadar Oprescu cu bune si rele fara Neagu,fara 3 antrenori la echipa a facut aceasta formatie de handbal care ne-a adus cel mai ravnit trofeu dar a facut multe si pentru Bucuresti.Acum avem propaganda,vorbe,ne victimizam si punem in loc *** Albastra si luminite de Pasti in oras.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tavi  •  7 aprilie 2017, 8:01

Oare DNA nu poate interveni si aici? Sau, poate asteapta sa se stanga probe, ca sa ii inhate mai bine....Dar guvernantii pregatesc discret (nu o mai fac in secret "noaptea ca hotii") stoparea DNA...Asa pare a fi "mersul" lucrurilor....Felicitari celor care l-au votat pe Livutu si partidul sau, pentru promisiuni...

Cristiana  •  7 aprilie 2017, 8:02

niste ***...aceste fiinte nu au ce cauta in mediul medical

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

SSRobbert  •  7 aprilie 2017, 8:06

Asteptativa la ce e mai rau...cu asfel de *** care au trait si traiesc numai ptr a se infiltra si corupe acest sistem medical, sigur lucrurile nu vor fi decat urate

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Milogul  •  7 aprilie 2017, 8:21

Poate sunt profesionisti !!!!! . De ce sunteti voi rai ?

pandele  •  7 aprilie 2017, 8:28

Doamna, eu nu sunt HOTZ!!

Red77  •  7 aprilie 2017, 8:32

Pai sunt împuterniciți pana se organizează concursul. Poate avea 2 astfel de mandate a cate 6 luni fiecare. Asta e legea și aici nu.i nimic în neregula. Buna rea asa e legea. Surprinzător e faptul ca scoateți în evidenta nereguli legate doar de hoții de partea ăstora. Nimic despre armamentul second-hand luat de guvernul cocolos în ultimele zile să.i zicem de guvernare la un pret dublu. Și vb de miliarde de euro nu zeci de mii sau sute de mii. Dacă tot sunteți mari justițiari vorbiți de ambele tabere ca sunt exact la fel.

Cătălin Tolontan  •  7 aprilie 2017, 8:33

@Red77: faptul ca nu investigam si armamentul este proba a partizanatului? :-) Dumneavoastra in profesia dvs faceti tot ce fac ceilalti oameni de la job sau care practica aceeasi meserie in Romania?

utraian  •  7 aprilie 2017, 8:44

Domnule Tolontan, nu aveti sentimentul ca va luptati cu morile de vant? Sistemul dupa care "mergeti" , in totalitatea lui (partide -ministere, inclusiv Min. Justitiei) gaseste intotdeauna mijloacele de a iesi intotdeauna curat ca lacrima, indiferent de gravitatea faptelor expuse... Bacteriile din spitale isi urmeaza cursul firesc criminal , dupa un scurt moment "general" de uluire si indignare . Cine a fost tras la raspondere? Popa. De curand poate ati observat o alta miscare a sistemului, care NU AR TREBUI TRECUTA CU VEDEREA : Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, solicitarea introducerii în procesul Colectiv a statului român ca parte responsabilă pentru plata daunelor... Adica sfidare pe fata! Statul nu e responsabil pentru cele 200 de victime, morti si raniti? Statul asta care a permis acordarea ilegala a autorizatiei clubului , sau care prin organele de control nu si-a respectat functiile de baza , permitand sa functioneze un club deosebit de periculos? Sper ca nu ati renuntat la subiect , ar fi pacat sa se faca uitata aceasta tragedie, pentru ca asa cum vedeti statul roman se face ca ploua...Maine , poimaine ne vor zice ca nici nu s-a intamplat in Romania

Cătălin Tolontan  •  7 aprilie 2017, 8:45

@utraian: nu, nu avem sentimentul inutilitatii. Avem exact sentimentul de nemultumire, dar si de speranta pe care-l au milioanele de romani care in fiecare dimineata se duc la lucru incercand sa faca ceea ce depinde de ei. Daca vom face ce depinde de noi, daca ne vom implica, lucrurile se vor schimba.

dan  •  7 aprilie 2017, 8:46

simpatica formularea "Dupa ce iubita i-a devenit manager". De obicei iubita devine sotie (tot un fel de manager, e adevarat).

dora  •  7 aprilie 2017, 8:55

E de bine....Mai cautati si o sa constatati ca este un tipar si lucrurile in spitale se desfasoara pe acest tipic Increngaturi, interese personale, nepotism, interese obscure....fara de numar care fac sa le mearga ca unse afacerile dubioase Nu-i mai satura nimic

Mass  •  7 aprilie 2017, 9:17

Un lucru devine clar pe zi ce trece, cel putin pentru mine. *** *** este singura modalitate ca societatea sa scape de ele. Actualul context politico-social se dovedeste un mediu ideal pentru dezvoltarea si evolutia unor oameni ca ei, ajutorul venindu-le nu doar din partea autoritatilor amortite dar mai ales de la o mare parte a populatiei care le accepta faradelegile doar pentru ca reprezinta o elita cu vechi renume. "Dom' doctor", "Dom' primar", "Dom' profesor" sunt titulaturi in fata carora multi oameni abdica neconditionat, alegandu-si soarta de umili supusi. De aici cred ca e si succesul nebun al campaniilor electorale care au avut ca tema gadilarea eului zdrobit si inducerea sentimentului de autocontrol ( mandru ca sunt romanache, indrazneste sa te sperii, dreptate pana la capatul liniei... ) si care reinstaureaza ordinea, se pare fireasca, in ceea ce s-ar putea numi " noul stat feudal roman ".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popescu Daniel  •  7 aprilie 2017, 9:55

Sorin Oprescu este unul din marii hoti ai Romaniei, medicii rezidenti care isi faceau stagiatura la Spitalul Municipal erau munciti ca niste sclavi si batjocoriti de acest hot, ca nu il pot numi altfel, acest individ ar trebui sa stea in puscarie cel putin zece ani si sa i se ia si banii care i-a furat de-a lungul anilor. A saracit spitale, prin contractele cu care si-a insusit milioane de euro. Cineva sa ia atitudine si sa il bage la puscarie. Furtul si lipsa de respect fata de medici nu va disparea niciodata in Romania.

antonia  •  7 aprilie 2017, 10:12

In felul asta sunt conduse toate spitalele din Romania! Citeam un articol despre mafia din UMF , masoni, politicieni, sefi de spitale, coruptie cat cuprinde, cine sa mai faca ordine?!!! Condamnatii urla din puscarii si ii cer lui Dragnea sa faca ce a promis, adica sa legalizeze hotia si sa-i scoata de acolo, ba chiar sa-i repuna in functii! Parlamentul se pregateste sa modifice legea astfel incat astia sa poata fura nestingheriti iar noi asistam la neputinciosi la aberatiile pe care ni le serveste Lia Olguta Vasilescu , Gabriea Firea, etc. .

MAGDA  •  7 aprilie 2017, 10:25

La Municipal revine vechea garda, iar daca pana acum au fost furaciuni, pai sa vedeti de acum in colo ce si cum. Copilitza Nostra, cu zicea nea Marin, erau mici copii pe langa ce face Domn Director cu echipa lui de soc. Cristi Tamazlicaru este de peste 15 ani inginerul sef al spitalului si omul fara de care nu se facea nici o lucrare in spital. La Municipal se faceau lucrari peste lucrari si banii se decontau dupa cum comanda seful si executa Cristi. Cred ca vila pe care si-a facut-o acum vreo 12-13 ani sigur e din salariul de inginer!!! Avea biroul pe culoarul spre anfiteatru, langa contabilitate, ca sa nu se plimbe aia cu devizele prea mult prin spital sa nu oboseasca. Dorin Ionescu a fost un fel de doctoras care se plimba prin spital si nimeni nu stia ce face si cu ce se ocupa. Era mereu numai un zambet si se invartea mereu pe la Dr. Georgescu. Parca fusese si pe la ministerul sanatatii sa "implementeze" cardul de sanatate, dar se pare ca nu prea i-a iesit. Ca sa fie tacamul complet ar trebui sa revina si fostul sef de la urgenta si lucrarea e gata. Apropo, sa stiti ca, caracatita nu a plecat niciodata din spital , doar a fost pentru ceva timp sub acoperire. Curand vor incepe discursurile in care se pomeneste de ***prietenii de la Municipal stiu de ce !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max  •  7 aprilie 2017, 10:46

De scirba astora,dincolo de salariile de mizerie,o buna parte a corpului medical a parasit tara,romanica este locul invirtelilor ,nu exista un sistem in care performanta sa fie rasplatita peste tot functioneaza aranjamentul,mai ceva ca-n cosa nostra,a plecat in graba de la privat unde-i mai bine ,,decit" la stat

Andrei F  •  7 aprilie 2017, 10:47

Frumos subiect astazi!Prietenii din medicina!...Oau...sursele sunt fosti colaboratori ei ministrului sanatatii...a scuze...oameni din minister-parca asa se spune acum ...Daca astazi invatam ca prieteniile sunt ceva nociv intr-un mare spital sa trecem prin acest filtru mai multe posibile prietenii...Sa ne intrebam cum a fost numit Voiculescu,sau Cadariu sau cum era sa fie numit un medic rezident ca Ministru al Sanatatii!Descoperisera ei ceva revelator in medicina sau faceau parte dintro organizatie politica?Parca de unul am auzit ca a ajutat pacientii aducind medicamente din strainatate...dar de unul se spune ca cea mai cea fapta ar fi ca a prezentat mada masculina ...Poate o fi avut norocul ca imaginea sa sa fi ramas pe retina cui trebuia ca desigur...aici nu a fost nici o prietenie!Probabil ,nu sigur (!)ministru putea ajunge cine cistiga concursul de a cara cu plasa cea mai mare sau cel care a prezentat cel mai bine lenjeria!Desigur,nu a fost vorba decit de competenta,transparenta si profesionalism...Apoi desigur ca oamenii numiti de Voiculescu au fost alesi dupa ce au trecut cele mai infernale probe! Ca sa nu uit...Va rog domnule Tolontan ca viitorul dv. preferat in a conduce aceasta tara sa nu fie cumva hidrolog sau electrician ca sa fim siguri ca vom mai avea apa la robinet sau curent cind aprindem becul-dupa precedentul dv. preferat care a uitat sa dea subventiile la agricultori trebuie sa ma asigur...La fel de important ,va rog ca domnul sa se uite numai la canalele tv. obiective ca sa nu mai avem un nou Liiceanu...Apoi daca vrem sa fim seriosi cel mai bine este sa vedem ce spun cei de afara despre noi...Pentru ca ne duelam in sanatate...strainii si OMS se alarmeaza ca epidemia de rujeola este scapata din control in Romania;mai spun ca tot noi suntem sursa tuberculozei rezistente la medicamente...Si nu se alarmeaza pentru noi de grija noastra ci pentru ca ,,bucuriile,,noastre ajung la ei...Deci d-le Tolontan poate intrebati sursele din minister si despre asa ceva...au facut ei ceva in a asigura vaccinurile cindva obligatorii?De ce pun accentul pe ei?Pai poate va cred si nu am nici o speranta de la cei care conduc acum in sanatate...Noroc cu presa si manifestantii Colectiv care mai pun presiune pe decidentii din sanatate!Va rog asadar scapati-ne si de rujola ,tuberculoza rezistenta...ca de pesedistii astia scapam mai usor!Nu-i asa?!Ca o curiozitate...domnul ziarist Vlad Mixich mai este in Ministerul Sanatatii?O fi avut si el un prieten?Apoi intrebati un medic ce ar fi medicina fara prieteni...Mai ales in acele specializari de top unde doctorii sunt putini...Or trebuii ei sa-si mai impartaseasca cazurile,or mai invata ei unii de la altii?...Oprescu stiu ca a fost mare doctor dar de cind cu politica si cu problemele penale o fi vinovat ca mai are prieteni tot din acele cercuri...Dumneavoastra aveti prieteni in presa?Si inca nu ati auzit de Duta...?Pacat ca nu a fost pesedist,asa aflau de el si cititorii dv..

art cornel  •  7 aprilie 2017, 10:59

rOMANIA e pierduta! Caracatita in tot si in toate, foame, fuga dupa bani; fii fericit romane chiar si fara bani, zambeste si admira-i pe cei ce se vor a fi avari, chiar daca ai de suferit in infrastructura, institutii publice, birocratie... Mergi drept pe strada, dormi linistit...

Cătălin Tolontan  •  7 aprilie 2017, 11:00

@art cornel: nu, Romania nu e pierduta cata vreme romanii nu se considera ei insisi o cauza pierduta. Nici un om nu se considera pierdut aprioric, exista mecanisme de supravietuire si, la nivelul societatii, exista speranta.

mihai  •  7 aprilie 2017, 11:20

Dovada ca nu mai avem scapare este chiar aici, in comentariile noastre. Tupeul postacilor e comparabil cu cel al praduitorilor. Cand ajungi sa-l compari pe Voiculescu cu Oprescu, in defavoarea primului, e clar ca noaptea mintii a venit si Romania e doar a lor.

baiazid  •  7 aprilie 2017, 11:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabone  •  7 aprilie 2017, 11:45

”Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit luni pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă” sau ”Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și-a numit soția, Mehriban Alieva, prim-vicepreședinte al republicii” sau ”Berat Albayrak, ginerele președintelui Erdogan, a fost numit ministru al energiei în noul guvern Davutoglu” .......bă ! asta e natura umană

randy  •  7 aprilie 2017, 11:54

Trebuiau scoase la concurs posturile libere.Daca era Clinicile,Spitalele lui private,era altceva.Deci,el este stapan pe proprietatea statului roman.

Nora  •  7 aprilie 2017, 11:57

Acest doctor *** nu a invatat nimic din lectia vieti Se crede in continuare un Dumnezeu care hotaraste vietile celor din jur iar lacomia pentru arginti e mai presus de orice logica Sa priveasca in trecutul lui si sa vada ca argintii dupa care alearga atat nu i-au salvat nepotul Poate asa isi va aduce aminte de divinitate si va realiza raul facut acestei tari

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

art cornel  •  7 aprilie 2017, 12:11

rOMANIA nu mai este(90% romani - ora de manopera ieftina pentru straini - profitul catre tarile lor) romanul da si va muri cu speranta in Romania...

bg  •  7 aprilie 2017, 12:22

La vremuri noi, tot noi! Si asta se intampla de 27 de ani in Romania. Ca sa te angajezi la stat pe asemenea functii (director medical, director de ingr. medicale, sef serv. achizitii) nici nu trebuie sa prezinti CV-ul, sa dai interviu sau sa fi profesionist. Ceea ce conteaza este pe cine cunosti, din ce gasca faci parte, pe cine ai servit. Cine se aseamana se aduna si din nou banul public va fi drenat in buzunarele unora prin reteaua de firme cu profil medical. Degeaba cresti salariile medicilor sub pretextul revenirii lor in tara. Medicii au plecat si din cauza conditiilor de lucru, a relatiilor interpersonale degradate si a lipsei de perspectiva in a avea o cariera pe merit. Cei buni care s-au adaptat sistemului medical din afara vor ramane si se vor intoarce cei care nu au reusit. La noi este obiceiul sa te referi la cantitate si niciodata la calitate...

Andrei F  •  7 aprilie 2017, 12:30

@Gabone • 7 aprilie 2017, 11:45 Ce trebuia sa te raportezi la tari straine?Se supara Basescu...Basescu-EBA ce o fi fost?...Nu se vorbea de voturi obligatorii in fiecare sectie pentru dinstinsa fica ?...

Anca  •  7 aprilie 2017, 12:41

Domnule Tolontan, v-ati specializat in vanatori si procese de intentii! Cum poti lucra altfel, daca ai posibilitate, decat cu persoane carora le cunosti capacitate profesionala. Ai vazut cine a dus Spitalul Municipal in randul lumii? Cand era dr. Oprescu manager, erai preluat din fata de la Urgenta si dus de personal la toate investigatiile; dupa "era lui Oprescu", iti tarai mama de 93 de ani cu edem pulmonar acut adusa e targa cu SMURD-ul, pe la toate cabinetele si daca dupa 6 ore de asteptare, te baga cineva de seama era mare lucru, in acest timp bolnava STAND IN PICIOARE!! , nemaifiind targi si nici cel putin scaune. Nu stiu cat de valoros ca medic este dr. Oprescu, nu am obiceiul popular, de "a-mi da cu parerea " , dar ca manager de spital si de primarie, doar rauvoitor si impotent profesional sa fii sa nu recunosti. Nu degeaba a fost regretat de angajatii spitalului. Mancatoria practicata de medicii frustrati este boala grea care afecteaza pe tot poporul: necunoscand meseria celui pe care il invidiaza, sapa gropi, ca asta e tot ce poate. Ce priceput trebuie sa fii, domnule Tolontan, de la box, Udrea, dezifectanti, Spital de Ochi toata sanatatea o aveti la degetul mic!! E un talent, ca sa nu definesc altfel, cu ce seninatate emiteti pareri despre tot universul romanesc. Personaje ca dvs. care v-ati erijat in tribunul neamului, e lumea plina, dar aceia care se uita in gurasau condeiul dvs. nu pot fi decat cel mult dupa acelasi tipar.

Cătălin Tolontan  •  7 aprilie 2017, 12:42

@Anca: nu, nu ne-am specializat in vanatori. Scriem despre cei care s-au specializat in risipirea banului public. Si, dupa cum spune instanta, in anumite cazuri unii s-au specializat in furtul de bani publici. Din pacate, ei sunt specialistii, nu societatea care a inceput sa se specializeze tarziu. Dar recuperam.

acelas  •  7 aprilie 2017, 13:43

hmm, in alta ordine de idei .. din ultimele 5 articole, 3 incep cu titlul Primaria a facut, a dres ... . Iar tinta e, of course, G. Firea. Mi se pare cam mult, bate la ochi totusi. Sa se fi schimat targhetul de la sanatate, acum cu "primaria" .. ? Sau asta are prioritate acum ...? sunteti oripilat, ca multi alti jurnalisti "de dreapta", printre altii fie si E. Sercan ca tot e un subiect, de toata cardasia magnifica si mafiota care se dezvaluie treptat ca a reprezentat-o epoca Basescu in stat, cu ai sai acoliti, mai degraba "ale sale" proptele - femei, udrea, bica, dar si cocosi etc. Nu mai zic de mizeria pestilentioasa a serviciilor secrete lasate in urma ..., infernala masinarie care dainuie si azi, doar o vedeti, se descopera treptat-treptat in toata splendoarea. Stiti de ce s-a intamplat asta? Eu cred ca stii si tu f bine Cataline, daca esti onest, si esti. Iti mai repet eu dara aici. S-a intampla asta fiindca tu, si alti multi jurnalisti "de dreata" si de casa ai dreptei, i-ati neglijat voit si chiar cocolosit pe "politicienii" de dreapta de la Putere timp de 10 ani in regimul base, fiind preocupati exclusiv in aceasta perioada de a vedea bea sange de psd-ist sau, ma rog, sa vedeti peretii stropiti cu asta ... . Asta in timp ce psd in acea perioada de 10 ani a fost in o.p.o.z.i.t.i.e., pdl-ul avea TOTUL, toata Puterea, presedintie, guvern, majoritate in parlament, majoritati in consiliile locale judetene sau primarii si primari. Totul. ati fost o.b.s.e.d.a.t.i. de-a dreptul de psd-ul aflat atunci in opozitie si iata ce-a lasat in urma clica pdl, un nume azi inclusiv desfiintat. Asta DATORITA VOUA, ca nu v-ati facut treaba la timp. Daca v-o faceati cum ar fi trebuit, n-am mai fi avut azi aceeasi Romanie sinistra, catusi de putin .. .

Gabi  •  7 aprilie 2017, 14:25

De fostii securisti si comunisti Romania NU VA SCAPA DECAT PE CALE NATURALA !...Atunci vor parasi acestia SISTEMUL pe care l-au creat si perfectionat dupa 1989 in folosul lor si al clicii din jurul lor. Si lucrul asta se intampla nu numai in Sanatate ci si in Educatie, in universitati. Doar ca scadenta a venit mai repede in Sanatate, acolo unde incompetenta, furtul si abuzurile asupra banului public au facut victime ( multe ) printre romani. In Educatie, nu vor muri oameni prea curand, dar carierele tinerilor, DA !...

Radu  •  7 aprilie 2017, 15:25

Stimate domnule Tolontan, V-ati intrebat vreodata cati l-au regretat pe Oprescu cand a fost matrasit de Nicolescu - ( ministrul contabil al Sanatatii ? ) Articolul e bine scris - dar e pacat de titlul pus ca o bomba si cand colo e doar un fissss ! Poate nu ati inteles ca suntem o tara extrem de mica - cu o populatie in care toti suntem rude si prieteni - si vorba aceea - pe cine sa ajuti daca nu pe prieteni ??? Daca ai ramane fara paine - unde si la cine ai apela ? = Insa ai grija : orice scrisoare de recomandare se transforma in Romania in trafic de influenta! Pe "vremea lui Oprescu " - spitalul avea si ceasafuri si paturi curate si perne si carucioare si buna dispozitie cu toate vicisitudinile vremilor = stiu asta ca m-am operat acolo - la sectia cardio - nu la sectia lui. Faptul ca s-au unit prietenii NU ESTE DERANJANT - deranjant va fi cand ii vom vedea ca nu fac nimic pentru cetatean. Abia atunci vom putea si vom avea dreptul sa-i tragem la raspundere. Si pana atunci - si la ei functioneaza PRINCIPIUL NEVINOVATIEI !!!!

doktor  •  7 aprilie 2017, 15:41

Domnilor, vad ca o realitate care practic ridica "cortina" peste ultimii 27 de ani este evitatata sistematic in presa si comentarii: Serviciile secrete au prevazut prin buget aproximativ bani de pensii si salarii. Pentru restul necesar, trebuie sa se descurce. Si se descurca cu firmele lor sub acoperire, cu seful ANAF care mai le da TVA inapoi fictiv, accize la garnituri de trenuri cu petrol inexistente, cu retrocedari, fonduri europene (ce pleasca) etc. Problema este ca aceste sume sunt cumva prinse in "contabilitatea paralela " a oricarui guvern de pana acum. De aici si interesul de a fi la "butoanele" primului ministru, ministrului de finante, directori de regii si mari intreprinderi de stat. Mai il tinti minte pe Bittman cand era puratator de cuvant a lui Vladescu, parca: daca firmele SRI ar plati si ele sau n-ar face evaziune, sau ar putea fi controlate macar,... bugetul ar ma rasufla un pic! "Sistemul" isi planteaza pusculitele acolo unde poate, si , din cate se vede, poate destul de bine! Problema e ca "sistemul" a lasat fara "aer" o gramada de firme mici si mijocii , pt ca e destul de nesatul ! "valoroasele" rezultate din ultimii ani, aprecierea internationala, cu "cheltuiala se tine" !

ioan  •  7 aprilie 2017, 15:52

nu sunt bucurestean,privesc de la distanta si constat ca,valorile ,indiferent unde apar ,trebuiesc lovite.astazi isi da cu#parerea#TOLONTAN,maine CTPOPESCU,poimane LIICEANU sau PLESU,REZULTATELE PROFESIONALE, nu se pun niciodata, cind noi #emanatii#,#dreptacii#,avem gauri negre evolutive.

Felicia  •  7 aprilie 2017, 16:04

M-a amuzat ( diatamai guru ) ca are iubita , si noua nu ne-a spus nimic . De 27 de ani privim tablouri cu trandafiri , care nu trebuiesc mutate de la locul lor . Doctor House !

cutzu  •  7 aprilie 2017, 17:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

m_d  •  7 aprilie 2017, 17:38

As intra peste ei si i-as scoate taras afara! Cred ca asta a ramas singura solutie, din pacate. Mizeria asta din sanatate nu se mai termina, cati trebuie sa mai moara?! Cancerul sistemului medical romanesc sunt Oprescu si Popa, impreuna cu PSD-ul primaritei Firea. Se strang semnaturi sa o destituim si asta o va face strada. E foarte bine ca nu abandonati subiectele, dupa ce se incearca punerea batistei pe tambal! Cam peste tot unde a fost PSD este la fel, conduc altii, cei vechi, din spate!

gelu antigelu  •  7 aprilie 2017, 17:49

Este interesant modul de lucru al postacilor. Observ 3 strategii: 1. Ce director bun era Oprescu si ce primar bun. Uitati-va ce se intampla dupa ce nu mai sunt ei. Nu conteaza ca se dezvaluie furaciuni halucinante si la spital si la Primarie, conteaza ca si la spital si la Primarie erai primit cu zambetul pe buze si ca salariatii il iubeau! Cata nedreptate pe lumea asta! 2. Da` la hotii de la celelalte partide nu va uitati. Ce aveti cu PSD-ul? Ca ailalti au furat mai mult. Chipurile PSD a fost in opozitie si tunurile presei zisa "de dreapta" (aberanta clasificare la noi) erau indreptate tot spre ei. Mai baieti, PSD a fost tot timpul la guvernare. Inca din 1946! Pentru ca reprezinta partidul - stat. Care controleaza tara. Din 1990, de cand s-a dat drumul la alegeri libere are cel mai mare numar de primari (la mare distanta) si sefi de judet. Are marele avantaj al unei intregi retele de functionari care se afla la butoanele tarii si care se incoloneaza in spatele lui. 3. Oprescu e un om bun si manager deosebit. Ce mare lucru ca si-a pus si el niste prieteni in functii? Nu toti facem asta? E omenesc. In cine sa te bazezi (***) daca nu in prietenii apropiati? Si mai e si laitmotivul obisnuit, care ca un refren vine sa pigmenteze repetat comentariile: Asta nu e un site de sport? Ce treaba aveti voi cu anchetele?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  7 aprilie 2017, 17:50

@acelas: ai dreptate in privinta cocolosirii "dreptei" si demonizarii "stangii". Sigur ca sunt nuante (Ridzi in 2009 si Udrea in 2011) nu erau din PSD, ci fix din PD-L, dar pe fond ai dreptate si am gresit.

MAGDA  •  7 aprilie 2017, 17:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dice  •  7 aprilie 2017, 18:01

Adica intre Monza si Oprescu nu vedeti nicio legatura? Via Secureanu?

Adrian  •  7 aprilie 2017, 18:41

Sunt convins ca, daca s-ar fi organizat concursuri pentru angajare, ar fi fost numiti numai simpatizanti ***...! ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandu  •  7 aprilie 2017, 19:44

Domnule Tolontan, nu am nimic cu investigatiile dumneavostra, dar am o intrebare si anume: sunteti multumit ca datorita dumneavoastra si a investigatiei dumneavoastra , astazi Romania nu mai are echipa de gimnastica ? oare dormiti linistit cu capul pe perna ! Toate cele bune !

Doru  •  7 aprilie 2017, 21:37

E greu sa se mai schimbe ceva, *** , la ce va așteptați....este adevărat, lupta trebuie continuata dar trebuie înțeles ca ***!!!!!...și când ies sunt bogați pt următorii 200 de ani...trebuie schimbat Codul Penal pt cei ce lucrează cu banul public și pedepsele trebuie sa fie de la minim 12-15 ani în sus fără posibilitate de eliberare condiționată și atunci ai șansă să mai stopeze furatul ca nu le mai convine sa riște....eu am mai scris asta și cu alte ocazii dar trebuie făcută presiune de cei ce au puterea sa facă, cum ești tu Tolo...***...de aceea nu se oprește asa ușor e vorba de un întreg sistem care acum stau și ma întreb, cum au reușit cei de dinainte de 1989 sa nu fure ?!!!! ...Dar nu numai la noi în tara este valabila asta, am avut nenumărate ocazii sa stau cu bulgari , unguri de vorba și toți au spus ca înainte nu se fura...eu sunt deziluzionat total de ce poate sa fie capitalismul , l-am dorit , m-am bucurat dar mare dezamăgire. ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

serban  •  7 aprilie 2017, 22:48

Cat timp oPrescu -nume predestinat la cate a oprit - va avea usa deschisa la Iliescu implicit PSD nimic nu se va schimba la Municipal sau pe oriunde se va afla.

andrei moroianu  •  7 aprilie 2017, 23:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  7 aprilie 2017, 23:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  8 aprilie 2017, 0:25

Cataline vorbiti prea putin despre masonerie si influentele ei...ce se intampla? Iar DNA nu intervine, deoarece sefii de acolo *** UE in sine e condusa de masoni, *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Serban  •  8 aprilie 2017, 0:47

Am citit cu mare placere in trecut si despre investigatiile dvs referitoare la Cristoiu Catalin fostul director de la spitaluk municipal

Comentează