Cine îl oprește pe Dragnea ca, după ce cumpără Rapid, să facă o ofertă pentru FC Barcelona?!

Protestul suporterilor giuleșteni de azi-noapte nu e decât manifestarea unei nemulțumiri mai adânci, care dospește în locuitorii Bucureștiului împotriva cheltuirii banilor lor pe acțiuni de propagandă politică

joi, 20 iulie 2017, 2:01

Să nu disperăm, se putea și mai scump.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a început demersurile cumpărării Rapidului fără să aibă acordul Consiliului Local. Altfel spus, fără aprobarea locuitorilor, pentru că pe ei îi reprezintă consilierii.

După cum ziceam, se putea și mai scump.

Liviu Dragnea este fan FC Barcelona. Cinstit, e pur și simplu bolnav după Barca.

Omul e microbist pe bune. Știe fotbal. Imaginați-vă cât ar costa să scrie ”Primăria București” pe pieptul lui Messi!

Pentru că președintele PSD este cel care a dat verdele extins al achiziției Rapidului. Și nu numai.

Liviu Dragnea i-a îndemnat public pe primarii sectoarelor 1, 6 și pe primarul general să caute o soluție legală pentru Rapid.

Asta cu soluția legală este păcăleala.

17 milioane de euro a anunțat primarul PSD al Sectorului 1 că poate fi bugetul anual al Rapidului

Falsul consens al sportului se fisurează la primele întrebări logice.

Cu acești bani, echivalentul a 17 milioane de euro, ții nu o echipă, ci trei echipe din primele cinci ale Ligii 1. 

Hagi a câștigat titlul în 2016-2017 cu  cheltuieli de 7 milioane de euro, potrivit cifrelor de la Ministerul de Finanțe.

Și atunci de ce aloci un buget anual de 17 milioane pentru un club de Liga a 4-a, ca Rapid?!

Povestea cu banii publici din sport nu e doar în București. Peste tot municipalitățile dau bani cluburilor.

Numai că în Capitală finanțările au crescut precum vrejul de fasole. Mai are puțin și ajunge la cer.

Adriean Videanu bagă bani în gale profesioniste de box.

Apoi Sorin Oprescu crește miza și dă peste 10 milioane de euro anual pe mâna clubului CSM București.

Justiția e restantă de ani de zile în dosarele CSM. Între timp, au început să moară dintre cei care au tocat banii bucureștenilor pe competiții inventate. La un moment dat, cu banii investiți fictiv în șah în administrația Oprescu ai fi ținut ”naționala” de gimnastică a României!

Numai în primul trimestru al lui 2012, Primăria  cheltuise pe șah 500.000 de euro, conform unei investigații gsp. (Episodul 1, Episodul 2, Episodul 3)

După ce pleacă Oprescu, investițiile nu intră în normal, ci își urmează traiectoria aberantă.

Gabi Firea înșurubează și mai mulți bani în echipa profesionistă de handbal. Vrea să facă un All Star Game feminin pe semicerc. Ca să ce? În final, ca să ce?

Ca să se vorbească despre Gabi Firea, ca primarul să anunțe transferuri din fonduri publice, dar dincolo de această rutină de republici bananiere, care este sensul?!

Povestea legată de Rapid nu e, așadar, nici prima și nici ultima încercare a primarilor de a cumpăra popularitate din portofelul cetățenilor.

Numai că, de data aceasta, mișcarea lui Liviu Dragnea, Gabi Firea și Dan Tudorache are parte de o opoziție neașteptată.

Azi-noapte, suporterii Rapidului, ”galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid”, s-au deplasat pe ”Banu Manta” și și-au declarat dorința de a nu primi mila politică a nimănui.

Rapidiștii au memorie bună.

În fața Primăriei istorice, a cărei construcție a început la cinci ani după fondarea în 1923 a clubului feroviar, giuleștenii au protestat pentru că ei știu că acest drum al echipelor sprijinite de putere nu duce nicăieri.

Dacă Rapid merge la Sectorul 1, într-un an se va naște și Venus sprijinită de Prefectură, ca pe vremuri. Iar puternicii zilei țin mereu cu Venus, întrebați-l pe Baratki!

Dincolo de reacția suporterilor, o altă nemulțumire, mult mai puternică, dar deocamdată tăcută, se manifestă dinspre cetățeni. De aici neliniștea consilierilor din opoziție, care nu se lasă mânați de la spate de sloganurile ”Vrem să facem bine, vrem să ajutăm sportul”.

Ce vorbe sunt astea?

Toată lumea vrea să facă bine, doar nu ca să faceți rău v-au ales cetățenii!

Ceea ce contează e cum vedeți voi binele, care vă sunt ideile, dacă știți să cultivați dialogul cu nevoile reale ale oamenilor și, pe temele unde e posibil, contează în ce fel obțineți consensul politic pentru marile teme urbane. Asta contează!

Iar problemele reale ale Capitalei nu sunt legate de echipele profesioniste de fotbal, handbal și șah.

Altele sunt temele care împuținează viața locuitorilor orașului.

Și, mai ales, nu trimiteți un e-mail la FC Barcelona că se termină bugetul Radet pe un an!

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

aham  •  20 iulie 2017, 14:08

evident ca n-au nici un interes sa ajute rapidul sau sportul in general. e vorba doar de bani publici care pleaca pe niste traiectorii greu de urmarit.

Arsenie  •  20 iulie 2017, 14:09

Catalin, iti dai seama cum m-am simtit eu ca bucurestean citind pe telefon stirea asta cu banii ARUNCATI de primarie pe clubul rapid, in timp ce asteptam la coada la intrarea in statia de metrou! M-am convins, nici un protest, nici o revolutie, nimic nu ii mai opreste pe *** astia, poate doar un meteorit care sa ne ia pe toti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  20 iulie 2017, 14:10

@Arsenie: Poate fi oprita risipa. E adevarat ca e mai greu sa stopezi banii aruncati decat sa lupti cu hotia. Pentru ca incompetenta nu se rezolva cu DNA, ci cu implicarea cetatenilor. Intelegem sentimentul de lehamite, dar hai sa ne pastram optimismul ca e ceea ce ne duce inainte si ce datoram celor ce vin dupa noi.

Buta Maximilian  •  20 iulie 2017, 14:15

Realistic vorbind, vede cineva o alta solutie ***?! Lasand la o parte ***ia (daca poti spune asa ceva), nivelul de nesimtire la care s-a ajuns din partea "alesilor" e colosal. O bataie de joc incredibila. Ce solutii au cetatenii cu cap pe umeri si coloana, care nu sunt cumparati cu o galeata elctorala sau promisiuni populiste (pensii, salarii) in contextul in care ei sunt in evidenta minoritate, ori altfel n-am fi acum in situatia in care un *** nesimti face ce vrea pe banii nostri, cu viitorul nostru si al copiilor nostri?! De ce se pot agata oamenii astia pentru o raza de speranta cand privesc spre viitor?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  20 iulie 2017, 14:16

@Buta Maximilan: Va explicam de ce speram. Pentru ca au mai fost comunitati umane sau tari in situatia noastra. Sau chiar mai rau. Si au urcat. Exista cai, care sunt documentate, prin care putem urca.

vlad  •  20 iulie 2017, 14:23

Oh, dar nu galeria Rapidului a fost azi-noapte la primarie, ci cativa fani. E suficient sa te uiti la comentariile de pe site, marea majoritate a rapidistilor sunt incantati de ideea lui Tudorache. Asistam la un apogeu al ipocriziei....

Buta Maximilian  •  20 iulie 2017, 14:24

"Acest comentariu a fost moderat deoarece contineaAcest comentariu a fost moderat deoarece conținea incitare la violență, acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite". Judecand numai dupa cele probate de tine Tolo, cred ca mesajul meu nu trebuia moderat :)

tiny  •  20 iulie 2017, 14:29

Salut Catalin, As vrea sa fac niste comentarii legat de articolul tau. 1. Cei 20 de baieti nu reprezinta toti suporterii rapidisti. Faci o eroare cand zici ca suporterii rapidisti nu agreeaza implicarea primariei. Tin cu Rapid de 25 de ani, de la 5 ani cand am fost prima data pe stadion, iar parerea celor ce au fost aseara la primarie nu ma reprezinta deloc. 2. Este fals ca primaria o sa dea 17 mil de euro la divizia a 4a, nu cred ca o sa fie atatia bani nici macar la liga 1, daca se va ajunge acolo. Suma aceea este bugetul ptr sport ce il poate aloca primaria an de an catre activitati sportive. Aici consider ca esti rau intentionat cand nu specifici acest lucru. Ar fi o tampenie sa aloce toti acesti bani doar catre echipa de fotbal. In liga 1, cred ca sunt suficienti si 4-5 mil plus sponsorizari si drepturi tv. In banii astia ma gandesc ca ar putea sa intre si un centru de copii si juniori destul de puternic. 3. Acesti bani existau si pana acum in visteria primariei, deci mi se pare aberant sa se vina cu texte de genul ca "d-aia nu se fac gradinite, crese, spitale , etc. fiindca se dau bani la fotbal" . 4. Suporter rapidisti fiind, crede-ma ca faptul ca primaria se implica in acest proiect nu ma va face deloc sa votez cu tudorache, nu prin asta o sa fie sau nu votat iar peste 3 ani.

Radu  •  20 iulie 2017, 14:32

@aham, cat de misto si vizual suna asta, "traiectorii greu de urmarit". :))) imi imaginez un balon umflat la maxim si scapat din mana, care fluiera ametitor prin aer si aterizeaza, flasc, fix dupa dulap. Doar n-o sa tragem acum dulapul pentru o bucatica nefolositoare de cauciuc, evident.

Man on the Silver Mountain  •  20 iulie 2017, 14:32

Domnule Tolontan. Asa este. Cetatenii sunt cei care vor putea rezolva incompetenta. Dar pt asta e nevoie sa reusesti sa schimbi un pic mentalul colectiv. Ca primarie si administratie locala dezvolta mai intai ternuri de sport si locuri unde oamenii sa practie sportul. In Cartiere. Asa banul public platit ca taxe de cetateni se va intoarce in interesul acestora ca prioritate. Poate ca peste tot municipalitatile dau bani cluburilor. Eu aici nu stiu sa se intample asa ceva. Dar cu siguranta acolo unde se intampla asta eu cred ca o fac in alta proportie comparativ cu primarii din tara si mai mult: fac asta avand deja o infrastructura pt sportul de masa net superioara celei din tara. Cu stima din Toronto.

Dase  •  20 iulie 2017, 14:33

Din pacate,daca in urma cu 7-8 ani încă mai eram optimist ca poate ,poate si aceasta țărișoară va merge pana la urma pe un drum sanatos,ce s-a întâmplat in ultimele luni m-a convins ca pur si simplu nu mai exista nici o cale de scăpare din ghearele acestui sistem mafiot care a pus stapanire pe frumoasa noastră tara. Ce palma mai mare si dureroasa peste obrazul cetățeanului cinstit care muncește si își plătește taxele si impozitele poate fi ca decizia de ieri a instantei de eliberare condiționata a lui Voiculescu? 10 ani de închisoare cu executare si prejudiciu de 60 mil de euro... Executam 3 si statul recuperează 7-8 milioane si ii dam drumul. Fără cuvinte. Deci puteți dumneavoastra domnule Tolontan sa tot anchetați si sa scoateți la suprafața toate mizeriile acestui sistem ca din păcate rezultatele sunt care sunt.Dormi in pace Romanie!!!

Mihai231  •  20 iulie 2017, 14:38

Rușine.. PSD, Rusine Firea, rușine Dragnea, dar degeaba ei.. Nu mai au rușine.. Din păcate.!

Marinell  •  20 iulie 2017, 14:38

Te-ai trezit *** *** ! Unde ai fost pana in prezent de nu ai vazut sponsorizarea CSM Bucuresti....*** esti ?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bunicu  •  20 iulie 2017, 14:39

Domnule Tolontan asta e ziar de sport nu de politică în țară sunt echipe din liga 1 și 2 care sunt finantate dela primării.*** *** si el dicteaza sa nu apara Rapidul,fii obiectiv domnule dragă.Are loc si Rapidul în fotbal sau vrei un campionat satesc fara orase importante din țară?Rapidul are si alte ramuri de sport dar aici apare numai FCSB si fotbal restul sunt neglizati de ce?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un bucurestean  •  20 iulie 2017, 14:43

Nu intereseaza cine , de ce si ce nr au fost ieri in fata primariei , IMPORTANT este ca se cheltuiesc bani publici pe salariile jucatorilor PROFESIONISTI si nu pt sportul de masa ASA CUM E NORMAL !!!!! Cu ce vor fi mai sanatosi copiii in urma acestor demersuri IPOCRITE ???? Cu nimic , asta e realitatea , iar aceste ABUZURI trebuiesc stopate prin lege daca altfel acesti primari care se reprezinta doar pe ei nu pot fi opriti !!!! Sa va fie rusine , nu pt asta ati fost alesi de doar 15% dintre bucuresteni !!!

Ciprian  •  20 iulie 2017, 14:45

Povestile de succes devin curente de influentare a maselor. Evolutia Simonei Halep a determinat o afluenta a copiilor la centrele de tenis de camp. Evolutia CSM-ului - echipa de handbal feminin - sunt sigur ca influenteaza la fel, pozitiv miscarea sportiva. Fara modele, bazele sportive stau nefolosite(banuiesc ca ar urma o pleodarie a sportului in masa). Atat timp cat nu avem o lege a parteneriatului public-privat cine sa faca investitiile? Eu m-am bucurat ca CSM a ajuns campioana Europei. Acolo sunt si numerosi sponsori, sunt si premii si venituri din vanzarea biletelor. Pai daca tot vorbim de bani publici de ce nu vorbiti de cluburile DINAMO si STEAUA. Sau nu e voie?

ACB  •  20 iulie 2017, 14:45

Nu sunt un suporter al Rapidului,dar ma doare cand vad cum sunt manipulati tot felul de prosti care se tin mari suporteri. Fotbalul este doar la nivelul care conteaza,in rest ...diviziile mici sunt pentru cei care joaca de placere, a lor, nu a suporterilor.In Romania,nu este posibila o echipa a socios .Daca nu ma credeti ,intrebati pe cei de la Ripensia,care sunt si mai priceputi si mai destepti decat asazisii suporteri Rapidisti! Nu o sa vina nici un patron sa bage milioane de euro ca sa il injure din tribuna,ca pe Copos! La revedere Rapid! O sa joci in a patra cu Steaua.

anonim  •  20 iulie 2017, 14:46

in general liga 4 nu este ca liga 1 liga 2 sau chiar liga 3 asa ca este normal acest lucru

dinamo_fan  •  20 iulie 2017, 14:52

@Dase. Romania o sa o ia pe un drum bun abia atunci cand se vor recupera banii fraudati. Pentru ca in Romania cea mai mare afacare este sa furi. Daca nu te prinde te-ai scos total, daca te prinde nu dai nimic inapoi sau doar o parte mica si faci cativa ani de inchisoare. Pai te intreb sincer, cati oameni din Romania crezi ca ar face inchisoare 3 ani pentru 50 de milioane de euro ? iti eu, 99% ar sacrifica 3 ani din viata pentru a-si asigura restul vietii...si atunci pur si simplu nu ai cum sa opresti coruptia, nici in 10 ani nici in 1000 de ani nici intr-un milion. Cand se va construi un sistem care sa recupereze toti banii abia atunci o vom lua pe drumul cel bun. Iar cine nu are bani sa depuna munca in folosul comunitatii zilnic pentru restul vietii sau pana isi acopera datoria.

un stelist  •  20 iulie 2017, 14:54

Tolontan - un fanatic antipesedist - care nu rateaza nici un prilej de manipulare. Mai toate primariile din tara se implica in sustinerea echipelor de fotbal, doar la Bucuresti nu era voie ca sunt psd-isti. Daca propunea *** Dan asta - era OK atunci?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ACB  •  20 iulie 2017, 14:54

Autorul articolului nu este rau intentionat,nu...este doar INTERESAT!

gilos  •  20 iulie 2017, 14:56

Ca bucurestean sunt indignat de ce se intampla cu bugetul capitalei. Chiar nu putem sa oprim aceasta risipa a unor aventurieri politici ? Cei 5% pentru sport ar trebui alocati strict pentru sport amator, terenuri de tenis, baschet, minifotbal, piste de biciclisti...etc Scopul lor il vad in incurajarea practicarii sportului de catre cetateni. In ce chip sa platesc eu, contribuabil, buget pentru un club profesionist ? Aici nu e vorba de Rapid ( cinste lor ca au luat atitudine azi noapte ) este valabil pentru toate Primariile care arunca bani, Craiova, Tg. Mures, Tinisoara, iasi si care or mai fi. Inclusiv Hechipa de handbal fete CSM Bucuresti. Eu unul nu sunt de acord sa platesc salarii de zeci de mii de euro pentru Isabella Gulden sau Cristina Neagu.

Toma Canja  •  20 iulie 2017, 14:56

Cu niste timp în urma,cu ocazia unor meciuri de handbal feminin internationale,adversarele csm bucuresti eru mirate de faptul ca BANII- la csm- veneau de la afministratia orasului...total diferit fata de. cum se petrec lucrurile peste tot. în lume...

Tavi  •  20 iulie 2017, 15:01

Dragnea, ***, este de abia la inceput....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unQ  •  20 iulie 2017, 15:02

intreb: situatia nu e aceasi si cu csa steaua ? bani publici, dar nu de la adm. locala ci direct de la bugetul statului.

Alexandru Chis  •  20 iulie 2017, 15:04

Dupa promisiunea unei sute de lei la salariu, "fostul" a fost obligat sa treaca Styxul fara voia sa. Da, erau "alte vremi" si poporul era tacut din motive de conservarea a instinctului existential. Acum, pentru aceeasi promisiune de o suta de lei la salariu, acelasi popor - din cu totul alt instinct, parcimonial - este in stare sa-l aclame pe cel care ii ofera bonuri de vacanta contra voturi. Si, pentru ca "masa si dansul" sa aiba loc intr-un decor cat mai fastuos - chiar daca peste ceva vreme cei care s-au bucurat vor fi in stare sa mai stranga doua-trei gauri la curea, pentru ca orice "chermeza publica" are un pret pe care trebuie sa-l deconteze - alaturi de paine li se ofera si ceva "circ" prin reanvierea subita a unui "mort clinic" caruia i se va oferi o alta "inima" - este drept, nu visiniem ci ceva mai rosie! - pentru slava si marirea bravului conducator. Ce va fi peste trei ani? Dumnezeu cu mila pentru ca "omizile' nu se lasa pana cand nu devoreaza tot ceea ce a fost infloritor.

ionnis  •  20 iulie 2017, 15:06

E ca pe vremea lui ceausescu, cand fabricile si uzinele aveau echipe de fotbal. Acum au primariile. Procentul de 5% pentru sport e mult prea mare pentru o societate in dezvoltare.

batranul_rapidist  •  20 iulie 2017, 15:09

atunci de ce aloci un buget anual de 17 milioane pentru un club de Liga a 4-a, ca Rapid?!... atunci de ce se cheltuie 4 miliarde de dolari pe rachete ?..asta nu te mai deranjeaza ? nu mai este risipa ?...stai concentrat pe Dosarul Hexi Pharma ..lasa Rapidul in pace..

marian  •  20 iulie 2017, 15:12

Dle. Tolontan mi-ati dat o idee. Dupa Rapid (poate) o sa urmeze Venus, ziceti dvs. Pai, din ceea ce numiti dvs. bani publici n-o sa urmeze. Si daca, totusi, s-ar realiza o readucere la viata prin bani privati a "Asociatiei Sportive si Culturale Venus" pierde cineva ceva ? Venus nu a insemnat numai Gabriel Marinescu, ci si multi alti oameni, in general clasa de mijloc cat si varfuri ale societatii romanesti a timpului respectiv din economie, finante, justitie, invatament universitar s.a.m.d. Celor interesati de istoria adevarata a sportului din Romania le propun ca citeasca pe site-ul historia.ro materialul "Asa a inceput fotbalul romanesc". Va asigur ca merita, pentru ca Romania de pana la 1940 era in plin proces de dezvoltare si de incadrare in standardele europene cele mai ridicate. Cat despre Rapid-Tudorache poate ar fi cazul sa se renunte. Daca oamenii nu vor, nu le poti oferi o solutie cu forta. Banuiesc ca galeria si Dumitru Tudor stiu cum sa rezolve situatia, desi de vreo doi ani rapidistii vorbesc mult si n-au demarat nici un proiect care sa aiba o viabilitate financiara corespunzatoare. Stie cineva de cati bani este realmente nevoie pentru a stabiliza pe termen (foarte) scurt echipa si, mai departe, pentru finantarea constanta a unei campanii pe 3-5 pentru revenirea in prima liga ? Si, daca se stie de cati bani este nevoie, exista si omul/oamenii care sa vina la echipa cu sumele respective ? Asa, cu mitinguri dam (poate) lovituri de imagine, dar banii adevarati fug de scandal, domnilor.

Cătălin Tolontan  •  20 iulie 2017, 15:17

@Marinell: in articol aveti trei linkuri cu investigatia de acum aproape 5 ani. Cum puteti sa spuneti ca acum ne-am trezit in legatura cu banii publici cheltuiti la CSM Bucuresti cand aveti proba ca scriam inca din februarie 2013?

Dani Corban  •  20 iulie 2017, 15:20

@tiny, cum devine totul logic şi natural prin ochiul tău de "suporter rapidist". Ce sunt 4-5 milioane băgate anual în bugetul Rapidului? O nimica toată, are primăria! Ia fă următorul exerciţiu de imaginaţie: Primăria Bucureştiului se răzgândeşte şi nu mai sprijină Rapidul. Mâine anunţă că va băga 4-5 milioane anual în bugetul Stelei (FCSB, CSA, alegi tu care dintre stele). Ţi se mai pare la fel de logic şi natural ca tu, contribuabil şi "rapidist de 25 de ani", să finanţezi (indirect) echipa Steaua?

bg  •  20 iulie 2017, 15:27

Orice partid am vota in Romania, naravurile politicienilor raman aceleasi. Asa cum Elena Udrea a gasit solutia legala sa organizeze Gala Bute din bani publici, asa PSD-ul cauta solutia legala pentru Rapid. Aceeasi Marie, cu alta palarie! Daca Dragnea este microbist, pescar, turist in Brazilia, este problema lui personala. Astea sunt niste hobby-uri pe care poti sa le ai in timpul liber si nu ai dreptul sa le transformi in politici de partid construind stadioane sau trecand Delta Dunarii in administrarea guvernului. In Bucuresti, pe mine ma intereseaza sa se finalizeze pasajul de la Big-Berceni care de 4 ani este un santier, blocand 4 cartiere din partea de sud a orasului. Dubaiul a fost construit in 10 ani, in plin desert, iar noi nu reusim sa facem o statie de metrou. RUSINEEEE.....

Radu  •  20 iulie 2017, 15:40

Cataline, Nu ar fi normal ca jucatorii si conducatorii echipelor care se finanteaza de la bugetele locale sa fie platiti cu legea salarizarii unitare a Olgutei ? Ca orice bugetar ! Deasemenea, LPF nu ar trebui sa accepte decat cluburi profesioniste, cu capital privat. Bugetarii sa treaca la fotbal amator. Chiar sunt curios cum va reactiona UEFA, pentru ca vad ca la noi s-au scapat caii rau de tot, din cate stiu eu este interzis amestecul politicului in fotbal.

Emilian  •  20 iulie 2017, 15:41

Astfel de derapaje apar din 2 motive: 1. legislatia noastra la capitolul sponsorizare a sportului prezinta lacune mari. Asta se reflecta in general in tot ce inseamna activitate sportiva in Romania, iar rezultatele se vad. 2. Incompetenta crasa a unor personaje din administratie combinata cu un soi de turbare politica a partidului de guvernamant care pare hotarat sa intoarca tara pe dos. Ei lasa impresia ca tara asta si bugetele de stat si locale sunt un imens borcan cu miere, care astepta venirea lor la putere ca sa fie destupat spre "binele poporului".

vasglo  •  20 iulie 2017, 15:45

Catalin, La Rapid inca se mai poate discuta, ca ar fi vorba numai de o finantare din bugetul local, constituit din taxe platite numai de o parte a populatiei si care, teoretic, ar vrea sa aiba o echipa de fotbal! Insa, vad ca pe nimeni nu mai preocupa situatia de la CSA Steaua, o unitate militara care traieste din banii INTREGULUI POPOR. Sunt curios, oare cati dintre cetatenii Romaniei care contribuie la Bugetul de Stat doresc ca din banii lor sa fie sustinuta o echipa de fotbal a Armatei pe care "sa o injure" de fiecare data cand joaca cu echipa din orasul/sectorul lor? A, daca in Ghencea s-ar pregati trupe de elita Nato, jos palaria, dar sa cheltui bani de la Stat pentru a sustine o baza sportiva pentru o echipa de cartier, e de neacceptat. In secolul 21, asistam la absurdul trecerii "Stelei" inapoi la Stat, sub acoperamantul unor “glorii” aflate in “insolventa personala”, din vina lor (ca, deh, nu ne mai da Partidul, gratis, diplome, case si masini..): Laca, Iovan, John-John, vesnic tanarul Aelenei, Bumbi-colonelu’…, sustinuti de haterii de serviciu, Piti, Stoica, Barbulea... Sub sloganul "Steaua inseamna Ghencea’, Peluza Sud a fost intretinuta si manipulata de ofiterii de popota pentru a nu scapa din mana patrimoniul funciar din Ghencea. Pentru satisfacerea unei gasti de cartier de cateva sute de oameni, care se autointituleaza "continuatoarea glorioasei echipe de fotbal a armatei", se cheltuie bani buni din cei 2% alocati Armatei din Bugetul national. O fi bine, o fi cinstit, o fi corect?!.....

Silviu  •  20 iulie 2017, 15:46

Dl. Tolontan dvs. raspundeti doar la intrebarile care va convin, cele simple, cele care nu va impung cu nimic! Raspundeti la intrebarile lui vlad, lui tiny, etc....

rapidist de cand ma stiu  •  20 iulie 2017, 15:46

Pe langa faptul ca faceti o mare eroare(voita?) cand afirmati ca bugetul va fi de 17 mil de euro in liga a 4 a mai transformati si totul intr-o rafuiala politica ! Va place cum arata liga ,,lu Mitica''? Pardon,acum nu mai e! De ce nu va ,,ofuscati''in fiecare zi si nu-l trageti de maneca pe dl Robu de la Timisoara(primar PNL),pe dl ala de la Tg.Mures(fost Pdl,acum Pnl), si mai sunt si altii care dau BANI la fotbal! Sau aia au voie si astia de la Psd nu!? Se va face stadion in Giulesti,nu? Cine va juca pe el? Lasati-l domnule in pace pe primarul asta sa reinvie RAPIDUL si,odata viu,o sa vedeti c-o sa apara si cineva care sa-l cumpere! Iar de suporteri,n-ar fi bine sa vorbiti,pentru ca nu stiti nimic din interior! Aia nu sunt suporteri care fac rau echipei,aia sunt dusmani! Il injurau in toate felurile pe Copos si acum isi plang in pumni?! Halal! Chiar daca nu va convine RAPID NU MOARE! ,,Suntem peste tot acasa...''

Cristian  •  20 iulie 2017, 15:48

Nesimțirea acestor politicieni e colosală, domnule Tolontan! Ideea cu "să fim optimiști" nu mai are acoperire! Am 44 de ani și de 27 sunt într-un optimism continuu! Nu mai am chef să fiu optimist, Tolo! Sunt sătul până-n gât de starea asta, pt că alde Oprescu și Firea ne-au prostit incredibil! Cât să mai fiu optimist, dragă Tolo? Până mor? Spune tu! Minciuna și *** acestor oameni ieftini și indiferenți față de alegători nu mai are limite! Pe ăștia îi interesează sportul, cum îi interesează pe politicienii occidentali foametea din țările africane: gargară electorală și câțiva saci de orez și făină! Atât cât să alunge puțin muștele și vulturii din jurul copiilor aflați în inaniție. Cu respect domnule Tolontan, dar nu mai am chef să fiu optimist!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gicapuia  •  20 iulie 2017, 15:49

Suntem un popor de lasi. Ce-i care au iesit in strada cu Ordonanta 13 sunt prea putini. Au impiedicat temporar jaful din justitie. Daca nu ne manipuleaza cineva cum a fost la asa zisa Revolutie nu miscam nici un deget. Stam ca babele alea de pe vremuri pe margine la hora si ne dam cu parerea, scuipam, injuram dar nu facem nimic. Punct. L-am vazut pe Alin Teodorescu-membru marcant PSD- la emisiunea lui Pinzaru si a spus un lucru pe care il simtim zi de zi si care m-a ingrozit : Niciodata nici un guvern nu a putut sa conduca tara in beneficiul tarii si al populatiei . Nu are independenta. Tot timpul a fost manipulat de interesele celor postati imediat in spatele lor. Indiferent de partidul de la guvernare. Oricum vor fura in continuare. Macar sa mai vedem vreodata Rapidul in amarita asta de Liga 1. Sa raminem si noi cu ceva. Ne vindem sufletul? Ei si ce ! Lasa sa faca ei RApidul si o sa-i votam cind si-or vedea ceafa. Sa-i intepam si noi.

Silviu  •  20 iulie 2017, 15:53

IPOCRIZIA este cuvantul care defineste cel mai bine acest articol si subiectul in sine!! DAAAAAA, VREM SA FIE SALVAT RAPIDUL, 5% CATRE SPORT E FOARTE BINE CA SUNT DIRECTIONATI!!! Trebuie sa avem si noi, in cazul de fata bucurestenii, cat mai multe locuri unde sa putem merge: film, teatru, opera, LA UN MECI DE FOTBAL, DE HANDBAL, etc... Si multe alte motive sunt pro, la fel cum bineinteles sunt si unele, reale, contra... Dar s-a ales un primar, sa fie lasat faca lucruri fara sa ne dam toti cu parerea atat.

Alexandru Chis  •  20 iulie 2017, 15:57

@batranul(le)_rapidist, cred ca esti un... batran comunist!

dan  •  20 iulie 2017, 16:01

Hai sa fim seriosi.Atatea echipe sprijinite de primarii si nu se face atata caz.Cei care au fost in fata primariei au dreptate in peincipiu, dar nu stiu de ce desteprii nu realizeaza ca astazi primaria este a PSD, iar maine poate fi PNL sau oricare alt partid.Tolintan , acest Catani de Romania ar trebui sa se intrebe de ce *** s- a aprobat legea asta a sportului.Hai sa o anulam, si pe urma sa ne punem pe facut anchete ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  20 iulie 2017, 16:03

Dacă faci-nu e bine,dacă nu faci-la fel !

alex  •  20 iulie 2017, 16:04

iar subiect maret; ai ramas fara mamauti radioactivi? bagi politicul in tot, chiar si in sport Daca o luam cinstit, fc barcelona e echipa "Cataluniei" si primeste sponsorizari "la greu" pentru a promova dezideratul local: Catalunia ca tara Un fel de FC Secuimea Fara sa vrei dai cu mingia in "freza" cum isi dadea Borcea la tenis de picior. Dar cititotii tai sun prea indolenti ca sa te "taxeze" Oare gsp cat va mai suporta sa iti publice articolele non sportive?

Carol K  •  20 iulie 2017, 16:13

N-am sa spun ca banii ar putea sa meraga in atatea domenii edilitare acolo unde ei lipsesc si ca legea nu obliga pe nimeni sa dea 5% catre sport asta e functie de gradul de responsabilitate al fiecarui primar,ce prioritati are si ce solutii gaseste astfel incat dirijarea acestui 5% sa nu afecteze comunitatea in ansamblul ei...Dar va intreb,scrie undeva in lege ca acei 5% trebuie dirijati catre Rapid sau catre Steaua ori Dinamo ? Eu stiu ca banul public daca tot trebuie sa-i gasim alte utilitati decat cele firesti si necesare nu poate sa stea la cheremul unui primar,cu ce echipa tine acesta....Ban public catre sport inseamna dirijarea in mod egal catre toate cluburile de la toate esaloanele pe toate sectiile si sporturile practicate,la seniori,juniori si copii...Sa se construiasca o infrastructura pt sport,sali,baze sportive in cartiere,medicatia necesara,sali de recuperare etc Nu sa mearga banul public in salariul unei vedete de la cine stie ce sport,de la cine stie ce club.Mai cititi Legea o data doamna Firea si domnilor primari de sector.In ea nu scrie ca trebuie bagat tot bugetul in echipa ai caror fani din copilarie sunteti.Atat.

Steaua1986forever  •  20 iulie 2017, 16:20

@Arsenie - Te inseli. O sa fie oameni care sa protesteze. De exemplu EU. Chiar cu riscul sa fiu singurul. Si sa fiu ridiculizat. Si da, as fi facut asta pentru orice echipa, inclusiv Steaua. Si da, consider ca un club de fotbal profesionist nu are ce cauta sprijinit de la buget, indiferent cum se cheama el sau indiferent ce "istorie mareata" are in spate. Daca doriti, o sa vin cu cluburi de 200 de ani din Anglia care au fost IMENSE si acum joaca prin liga a V-a si nu a intervenit nici Guvernul, nici primaria, etc....Si da, alea erau cluburi cu o istorie incredibila, sa ma scuze rapidistii, dar nu se compara...

Daniel  •  20 iulie 2017, 16:24

Eu doresc sa stiu cine, si cum à luat decizia de a sponsoriza echipa de fotbal Rapid ? Daca tot sunt asa de darnici de ce nu sponsorizeaza toate echipele din Bucuresti ? Intrebam si eu. Si inca o data intreb , DE CE RAPID ?

dan  •  20 iulie 2017, 16:28

Domnule Tolontan , prea v-ati luat in serios cand va credeti noul Catani al Romaniei.Hai sa fim seriosi , sunt atatea echipe sustinute de primarii , de ce nu se poate ca Rapidul sa fie sustinut de primarie? Daca vi se pare anormal , atunci ce rost are aceasta le ge care permite primariilor sa investeasca o anumita suma din buget? Hai sa anulam legea si sa ne apucam de anchete, cine stie poate DNA-ul va va face un part time ca sa puteti linistit sa va exercitati talentele in acest domeniu . Acum acei baieti care au fost acolo in principiu au dreptate , dar cata minte sa ai incat sa nu realizezi ca de fapt azi este PSD-ul la primarie iar maine poate fi orice partid la conducerea ei. Acest articol este cel putin rau intentionat , in plus prezentand si lucruri nereale.Cine a spus ca baga bani doar in fotbal si cine a spus ca nu investeste si in altceva? Sunt doar un rapidist cu bun simt , dumneavoastra incepeti prea mult sa va intrati in pielea justitiarului . Realizez si eu , ca orice om care gandeste care sunt jocurile politice , dar este nelalocul lui articolul dv

vasilica  •  20 iulie 2017, 16:31

Stimate domn,nu pot decat sa folosesc termeni protocolari,nu asa cum procedeaza salariatii din presa,nu am citit nicaieri dar nicaieri ca un patron sau red sef sau sef de sectie sau membru al unui site .de sport..sa bage banii pe care ii are si ii are intr-o formatie sportiva,indiferent care ! Ca absolvent al fac de comert stiti si-n practica sa faceti bani ! Atunci de ce ...

Ionel  •  20 iulie 2017, 16:35

17 mil euro este maxim ce poate aloca Primaria.Nu inseamna ca va asigura suma maxima.Tolo, de ce jumatate din Liga 1 poate?.....si Rapid nu.!!

Comentează