Cine îl oprește pe Dragnea ca, după ce cumpără Rapid, să facă o ofertă pentru FC Barcelona?!

Protestul suporterilor giuleșteni de azi-noapte nu e decât manifestarea unei nemulțumiri mai adânci, care dospește în locuitorii Bucureștiului împotriva cheltuirii banilor lor pe acțiuni de propagandă politică

joi, 20 iulie 2017, 2:01

Să nu disperăm, se putea și mai scump.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a început demersurile cumpărării Rapidului fără să aibă acordul Consiliului Local. Altfel spus, fără aprobarea locuitorilor, pentru că pe ei îi reprezintă consilierii.

După cum ziceam, se putea și mai scump.

Liviu Dragnea este fan FC Barcelona. Cinstit, e pur și simplu bolnav după Barca.

Omul e microbist pe bune. Știe fotbal. Imaginați-vă cât ar costa să scrie ”Primăria București” pe pieptul lui Messi!

Pentru că președintele PSD este cel care a dat verdele extins al achiziției Rapidului. Și nu numai.

Liviu Dragnea i-a îndemnat public pe primarii sectoarelor 1, 6 și pe primarul general să caute o soluție legală pentru Rapid.

Asta cu soluția legală este păcăleala.

17 milioane de euro a anunțat primarul PSD al Sectorului 1 că poate fi bugetul anual al Rapidului

Falsul consens al sportului se fisurează la primele întrebări logice.

Cu acești bani, echivalentul a 17 milioane de euro, ții nu o echipă, ci trei echipe din primele cinci ale Ligii 1. 

Hagi a câștigat titlul în 2016-2017 cu  cheltuieli de 7 milioane de euro, potrivit cifrelor de la Ministerul de Finanțe.

Și atunci de ce aloci un buget anual de 17 milioane pentru un club de Liga a 4-a, ca Rapid?!

Povestea cu banii publici din sport nu e doar în București. Peste tot municipalitățile dau bani cluburilor.

Numai că în Capitală finanțările au crescut precum vrejul de fasole. Mai are puțin și ajunge la cer.

Adriean Videanu bagă bani în gale profesioniste de box.

Apoi Sorin Oprescu crește miza și dă peste 10 milioane de euro anual pe mâna clubului CSM București.

Justiția e restantă de ani de zile în dosarele CSM. Între timp, au început să moară dintre cei care au tocat banii bucureștenilor pe competiții inventate. La un moment dat, cu banii investiți fictiv în șah în administrația Oprescu ai fi ținut ”naționala” de gimnastică a României!

Numai în primul trimestru al lui 2012, Primăria  cheltuise pe șah 500.000 de euro, conform unei investigații gsp. (Episodul 1, Episodul 2, Episodul 3)

După ce pleacă Oprescu, investițiile nu intră în normal, ci își urmează traiectoria aberantă.

Gabi Firea înșurubează și mai mulți bani în echipa profesionistă de handbal. Vrea să facă un All Star Game feminin pe semicerc. Ca să ce? În final, ca să ce?

Ca să se vorbească despre Gabi Firea, ca primarul să anunțe transferuri din fonduri publice, dar dincolo de această rutină de republici bananiere, care este sensul?!

Povestea legată de Rapid nu e, așadar, nici prima și nici ultima încercare a primarilor de a cumpăra popularitate din portofelul cetățenilor.

Numai că, de data aceasta, mișcarea lui Liviu Dragnea, Gabi Firea și Dan Tudorache are parte de o opoziție neașteptată.

Azi-noapte, suporterii Rapidului, ”galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid”, s-au deplasat pe ”Banu Manta” și și-au declarat dorința de a nu primi mila politică a nimănui.

Rapidiștii au memorie bună.

În fața Primăriei istorice, a cărei construcție a început la cinci ani după fondarea în 1923 a clubului feroviar, giuleștenii au protestat pentru că ei știu că acest drum al echipelor sprijinite de putere nu duce nicăieri.

Dacă Rapid merge la Sectorul 1, într-un an se va naște și Venus sprijinită de Prefectură, ca pe vremuri. Iar puternicii zilei țin mereu cu Venus, întrebați-l pe Baratki!

Dincolo de reacția suporterilor, o altă nemulțumire, mult mai puternică, dar deocamdată tăcută, se manifestă dinspre cetățeni. De aici neliniștea consilierilor din opoziție, care nu se lasă mânați de la spate de sloganurile ”Vrem să facem bine, vrem să ajutăm sportul”.

Ce vorbe sunt astea?

Toată lumea vrea să facă bine, doar nu ca să faceți rău v-au ales cetățenii!

Ceea ce contează e cum vedeți voi binele, care vă sunt ideile, dacă știți să cultivați dialogul cu nevoile reale ale oamenilor și, pe temele unde e posibil, contează în ce fel obțineți consensul politic pentru marile teme urbane. Asta contează!

Iar problemele reale ale Capitalei nu sunt legate de echipele profesioniste de fotbal, handbal și șah.

Altele sunt temele care împuținează viața locuitorilor orașului.

Și, mai ales, nu trimiteți un e-mail la FC Barcelona că se termină bugetul Radet pe un an!

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

Cristian  •  20 iulie 2017, 16:55

Catalin Tolontan, stii foarte bine ca anual se fura milioane de Euro din bugetul statului, si asta nu de ieri de azi, ci de zeci de ani. Chiar investigatiile dvs ne dezvaluie o frânturã din aceasta operatiune. *** Si nu exista reclama mai buna pe lumea asta decat performanta in sport. Cand un sportiv roman sau o entitate romaneasca ajunge an de an sus in top, din ce in ce mai multi straini isi arunca privirea catre tara noastra. Asa se intampla cu Simona Halep, CSM Bucuresti, fetele de la gimnastica si scrima sau Marian Dragulescu, ca sa citez doar o parte din performeri. Deci de unde aceasta instigare la urã pe care o propagati pe internet impotriva partidelor care alocã bani publici ?! Mai grav este ca dvs considerati ca aceasta parere este unanima, bucurestenii nu doresc investitii in sport. Eu spre exemplu doresc sa se bage bani publici in sport, cat mai multi daca se poate. Oare cati mai sunt ca mine ? Oare cati gandesc ca dumneasvoastra ? Sunt si unii neutri, carora nu le pasa si nu vor iesi la vot. Mai usor cu critica, ca nu detineti adevarul absolut.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  20 iulie 2017, 17:06

De ce sa "bage" primarul 17 milioane intr-un club de liga 4 ? Pentru ca se poate ! Are buget de 350 milioane, E IMPOSIBIL se "sifonat" o asemenea suma. Cu cat gaseste "afaceri" din astea ( legale ! ) mai multe, cu atat mai bine. Ei, primarii, cheltuiesc DOAR ce pot "sifona", de aceea nu se misca nimic in Bucuresti si in tara. Si chiar daca se misca, viteaza nu o depaseste pe cea a melcului...Cetatenii Bucurestiului nu ocupa vreun loc pe agenda edililor decat o data la 4 ani. In rest ei, "jupanii" fac ce vor si cand vor...

dan  •  20 iulie 2017, 17:08

Nu ma refer acum la nici o culoare politica , ma refer strict la o primarie , indiferent care ar fi ea. Daca bagi bani in sport nu e bine pentru ca manipulezi masele . Daca faci parcuri , iar nu e bine ca nu avem nevoie de atatea si banii ar trebui cine stie unde sa intre. Daca se asfalteaza strazile de ce acum si la ce ne trebuia.Daca se face un spital , de ce se face intr-un anumit loc si de ce nu se fac 2 , 3 ca se poate.Daca se aloca bani pentru *** , de ce bani si nu stiu ce rampe si balansoare.Daca sunt programe artistice in parcuri de ce da primaria bani , ca sa fie votat iar acelasi primar? Daca se omoara gandacii si sobolanii , de ce nu se omoara si parsii de exemplu, sau de ce s-a dat mai mult decat acum 10 ani.Asa se pot pune intrebari pana maine .Chiar nu realizati ca de regula oamenii nu prea mai voteaza pe baza pomenilor ..Deci acum s-a inflamat o tara intreaga ca o primarie vrea sa cumpere un BRAND , pentru ca asta e RAPIDUL. Ca si Steaua, Dinamo , Craiova , etc.O astept cu nerabdare si pe doamna Andries cu un articol pe aceasta tema si poate chiar aflam de la respectiva doamna alte lucruri terrifiante . Chiar credeti ca noi nu realizam ce se intampla ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manu Ion  •  20 iulie 2017, 17:10

Când o ancheta și la modul cum aloca armata bani la fotbal ??? De unde are talpan buget de 300000 mi euro pt o echipa de liga a cincea ?????

gilos  •  20 iulie 2017, 17:14

Dragilor, Tolo vorbeste despre anomalia ca din bugetul local sa platim echipe de fotbal profesionist, fara sa ne intrebe nimeni pe noi, contribuabilii, daca suntem de acord. Asta-i problema. Aici nu e vorba de Rapid, este valabil pentru toate Primariile !

Marian  •  20 iulie 2017, 17:16

Câţi bani o da primăria Munchen pentru Bayern ? ,,Este complet achitat. Am finanţat stadionul exclusiv din fonduri private. În 2005, am făcut un împrumut de 346 de milioane de euro, pe durata a 25 de ani, adică până în 2030. Sunt foarte mândru că am reuşit să plătim stadionul după numai 9 ani şi jumătate", Rummenige. Aşa finanţare vreau şi în România . De ce sunt împotriva banilor publici în sport ? Nu pot suporta spectacolul grotesc , generat de unii ca Pinalti , Corleone , Nasul , JIji ,Copoelho şi *** .Nu suport să merg pe stadion şi să aud : ,,cine ţine cu Steaua , să-i f...m familia " ;,,Am avut si vom avea mereu boala pe ţi.....i"; ,,Câini spurcaţi de p...ă să ne luaţi" . Cât de *** să fii să strigi aşa ceva în gura mare ? Să-i văd bălăcărindu-se , pe banii mei , ar fi bomboană pe colivă .Supravieţuieşti dacă ai bani şi te duce mintea ! Nu este obligatoriu să existe ,,Poli" Timişoara / Iaşi , Steaua , Rapid , Dinamo , ,,U" Craiova / Cluj , Petrolul , Fc Argeş , UTA , Farul ... Nu cred că ar trebui să existe o lege a sportului care să scutească de taxe şi impozite sportul şi sportivii , pentru că , în replică , ar trebui să existe şi o lege de scutire de taxe şi impozite pentru cei care muncesc 16 ore pe zi pentru o leafa de 10-20 de ori mai mică ca a lui Tamaş ( el îmi vine în minte acum - fotbalist foarte bun , cu apucături care i-au deturnat o carieră în primii 20 de fundaşi din lume ).Ai cu ce , faci sport , nu ai , asta este ! Felicitări părinţilor Simonei Halep , se poate ! P.S: Dacă o să fie sportul scutit de taxe şi impozite , să fie şi intrarea gratuită pe stadioane .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  20 iulie 2017, 17:28

Propun ca cetatenii care platesc taxe si impozite sa isi poata directiona, daca vor, o parte din impozit catre sport. Dar ei sa fie cei care sa aleaga echipa. Cand platesc impozitul sa am o rubrica in care sa pot opta : Rapid, Steaua, Dinamo, Sportul, echipa de handbal CSM Bucuresti...etc Am evita astfel partizanatul politic si in acelasi timp s-ar vedea clar cine vrea si cine nu vrea sa dea bani pt sport. Daca eu sunt stelist, de ce sa dau bani pt Rapid ?

JFM  •  20 iulie 2017, 17:30

Mai baga primariile bani dar nu sume din astea...Le mai da acolo sa nu moara de foame...Adica un patron plateste datoriile clubului,reface infrastructura,baga bani in transferuri salarii,taxe si impozite etc isi numara pana la ultimul euro banii pt sezonul viitor de unde o ia de la capat cu cheltuielile...Iar altii dorm pe ei,relaxati eventual mai baga si mana ca asta e filozofia in politica si asteapta banii din taxe si impozite pe care sa-i bage la o echipa pe care si-o alege el,sanchi l-au oprit oamenii pe strada,concurand cui patronul despre care vorbeam.Pai ce concurenta mai este si asta ? O sa ramana Becali si echipele alese pe spranceana de primarii din tara.Adica golaneala maxima.Sa fiti iubiti,cine se mai uita la fotbal ?

Me  •  20 iulie 2017, 17:32

100.000.000 Lei nu sunt de fapt vreo 22 de mil de Euro? Sau e si TVA pomenit pe undeva?

cucu  •  20 iulie 2017, 17:42

Aoleo, UN BRAND. si palmaresu, ca si aia a devenit important :). vremurile astea, cind pina si istoria se vinde. Stai relax bre ca nimeni nu are problema ca primaria vrea club de fotbal. Da sa vrea sa faca ceva, altceva decit sa ia din dat madam. bugetul, sa fie dupa performanta. dupa ce apare echipa prin meciuri internationale mai discutam de 17 meleoane pentru dreptul de a pune sigla pe niste tinerei care nici macar vise n-au. Ah, si sa nu uitam buget anual de transferuri de impiedicati de la prieteni de pin cartier, de antrenori care scuipa bine, de pin zona. Pina una-alta, 17 milioane din 350 fac 5 procente dintrun buget care nu are bani de dat pe prostii(sau asa ar parea). Oare cit s-or fi gindit daca e bine 3%, 5 sau 10?

Gambeta  •  20 iulie 2017, 17:43

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorind  •  20 iulie 2017, 17:55

pe Ctin. Brancoveanu, in sectorul 4 primarul Baluta scoate bordurile pe care le-a pus Piedone ca primar si el ca vice si pune altele, a scos gardul si pomii si in locul gazonului se fac niste casete de beton vopsite cu albastru! toate astea din bani puiblici! mai mult a inlocuit impresmuirile locurilor de joaca cu borduri inalte din beton turnat in cofrag! toate astea sunt lucruri care se/sau facut recent din banii obtinuti din taxe si impozite si nu scrie nimeni despre asta, insa dam repede navala cand este vorba de o ipotetica investitiie in echipa de fotbal Rapid! ma intreb daca maine jiji scoate fcsb-ul la vanzare si-l cumpara vre-un primar tot asa de vehementa va fi presa stelista? Dar apropo, echipa aia steaua a ministerului apararii nationale pe ce bani va juca in liga a4a domnule Tolontan?

tiny  •  20 iulie 2017, 18:01

@Dani Corban Da mi s-ar parea ok ca fiecare primarie sa finanteze un club sportiv. Dupa cum am scris si mai sus, dar probabil nu ai vrut sa vezi, cand am vb de un buget de 4-5 mil am specificat ca ar treb. sa includa si un centru de copii si juniori, nu doar echipa mare. Cum la fel as vrea sa se investeasca si in alte sporturi, handbal, polo, tenis, etc. D-aia exista acel buget de 17 mil euro, ptr investitii in sport, nu doar in Rapid, asa cum rau intentionat a spus tolontan. Inteleg ca aceasta adversitate fata de intentia primariei e cauzata mai mult de iesirea in fata a lui dragnea. Ceea ce si mie mi s-a parut stupid, fiindca oricum tudorache iesise in fata cu subiectu, dragnea comentand doar ca sa-si auda numele. Asa ca acest articol e de fapt impotriva lui dragnea, nu a Rapidului, fiindca daca n-ar fi fost asa, @tolo ar fi comentat mai demult de banii dati la Cluj, la Timisoara, Iasi ... dar acolo nu e vb de dragnea

Belphegor  •  20 iulie 2017, 18:14

Dle. Tolontan , există oare cineva mai ipocrit decît dumneavoastră? greu de crezut. Adică dvs. care îi luați apărarea inamicului public nr. UNU al Planetei Pămînt , George Soros.... nici nu vreau să ÎNCEP să vorbesc despre asta că nu mai termin nici pînă la Anul Nou... vă lefați de un lucru FOARTE BUN care în sfîrșit vor să-l facă cei de la primărie și anume salvarea Rapidului , echipa cu cea mai frumoasă și veche și interesantă istorie și tradiție , cu cei mai extraordinari suporteri din România. Adică TREI SFERTURI din Liga I și o grămadă de alte sporturi din provincie sunt sponsorizați de Primării (și asta este EXCELENT că altfel ar dispărea sportul din România iar în Lioga I ar mai rămîne vreo 5-6 echipoe) iar tu și alții ca tine vă țineți de codoșenii , de vrăjeli , de fitile , de "hau-hau" ACUM că se vrea salvarea MĂRIEI SALE RAPIDUL. Păi nu meritați voi înjurați și.... altele și altele... Hai las-o pe vrăjeală și nu mai face valuri pe uscat și roagă-te și tu ca TOȚI CEILALȚI români cu bun simț și cu frica lui Dumnezeu ca acest plan al Prtimăriei să fie dus la bun sfîrșit. Liga I fără Rapid este ca nunta fără lăutari. NU ARE SARE ȘI PIPER adică principalele ingrediente , și asta o poate spune ORICE suporter al ORICĂREI echipe care este cît de cît FairPlay , corect , și care ARE HABAR de fenomenul fotbal.

Cătălin Tolontan  •  20 iulie 2017, 18:15

@Belphegor : deci, conform ideii dvs, cei din sectorul 1 trebuie sa se roage ca Primaria sa vina si sa le ia bani din buzunar ca sa dea unui club de fotbal profesionist? Ca poate se supara primarul, daca nu il pomenesc locuitorii la biserica, si nu le mai risipeste banii :-)

tiny  •  20 iulie 2017, 18:41

@catalinTolontan http://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/primarul-sectorului-1-a-anuntat-un-buget-fabulos-pentru-rapid-in-liga-a-4-a-unde-va-juca-echipa-516379.html Daca aveti o urma de onoare, va rog sa va editati articolul si sa specificati ca nu o sa fie un buget de 100 de mil la liga a 4a ...

Dan T  •  20 iulie 2017, 19:11

O sa-i faca lui Dragnea stadion,acum ii iau si echipa....E bine,suntem o tara bogata.O clica de privilegiati traiesc regeste din taxe si impozite acum isi va blua fiecare si cate o echipa de fotbal,Rapid e doar inceputul iar restul vom trage targa pe uscat.Blestemat popor.

mihaix  •  20 iulie 2017, 19:12

Daca nu bagi bani in sport ca de ce nu bagi?! Daca bagi bani in sport...hopa! Stai asa, unde te crezi tu aici sa bagi bani in sport? Altele sunt prioritatile! What??? Sesizeaza cineva fractura de logica?

stefan  •  20 iulie 2017, 19:22

Domnule Tolontan, este vorba de 200000 de euro, nu de 18 milioane...sa nu dezinformam! Apoi, daca cetatenii chiar asta isi doresc, sa vada Rapidul sus...ce mai comentati??????

stefan  •  20 iulie 2017, 19:26

Iar imaginea aceea cu Dragnea si Galeria noastra pe fundal, nu va face cinste!

stefan  •  20 iulie 2017, 19:46

Ne-am strans mainile in 2001 cand mi-ati oferit Marele premiu la Divizia Fantastica, v-am felicitat atunci pentru...pana dvs, dar v-ati schimbat mult se pare...incercati sa imbatraniti frumos si nu in ura !

Godot  •  20 iulie 2017, 20:06

Este dubitabil dacă e moral sau nu ca entitățile de stat ISTORICE (ORIGINALE) în cadrul cărora au activat cluburi sportive (ministere, universități, comunități locale) să mai sprijine activitatea acestora. Aș fi de acord ca Ministerul Transporturilor, de Interne, Apărarea să sprijine cluburile Rapid, Dinamo, Steaua, pentru că există o tradiție istorică puternică (deși, și aici sunt multe argumente contra). Dar e complet imoral ca statul să inoveze prin entitățile sale și să se ducă la shopping de cluburi. Dacă cei de la Primăria sectorului 6 vor să sprijine sportul, trebuie să fie clar informați ce înseamnă acest lucru: parcuri, săli de sport, terenuri de fotbal, handbal, baschet, tenis, volei, stadioane, patinoare, piste de atletism, bazine de înot, piste de biciclete, ringuri de box, săli de karate, judo, lupte, verdeață pentru aer curat șamd. Dacă luăm Liga Campionilor 10 ani la rând la handbal e egal cu zero față de ce înseamnă cu adevărat pentru o comunitate locală să sprijine sportul.

Dan  •  20 iulie 2017, 20:17

Nea Vasilica , ia explica mataluta , asa cu vorbele dumitale ca sa intelegem si noi , de fapt ce ai vrut sa spui?

Belphegor  •  20 iulie 2017, 21:19

Cătălin Tolontan: "@Belphegor : deci, conform ideii dvs, cei din sectorul 1 trebuie sa se roage ca Primaria sa vina si sa le ia bani din buzunar ca sa dea unui club de fotbal profesionist? Ca poate se supara primarul, daca nu il pomenesc locuitorii la biserica, si nu le mai risipeste banii :-)""__________________ Ei , lăsați Dle. Tolontan , este o chestie de... "exprimare" de Crîngași , așa mai... "pitorească". Dvs. rețineți conținutul... de fapt sunt sigur că ați înțeles idea.

ManX  •  20 iulie 2017, 21:45

Se întâmpla înainte de '89....La Combinatul Siderurgic Hunedoara fiecare angajat mai de voie mai de nevoie dadea cinci lei pentru Corvinul. Deci cam 100 de mii de lei pentru ca lucrau cam 20 de mii de oameni la combinat.Unii mai pasionati dadeau de buna voie 25 de lei.Pe lânga faptul ca jucatorii erau angajati la cele mai grele sectii de unde aveau salarii si de 4000 de lei se mai adaugau si prime de 2,3,4 si chiar cinci mii de lei la victorie. Depinde de valoarea adversarului. Asta da finantare. Si cu siguranta era la fel în centrele industriale puternice ale vremii. In anii '80,Corvinul a dat pe Rednic,Andone,Klein,Mateut(toti furati de Dinamo) plus Gabor,balon de aur la CM juniori care a pierdut caruta Nationalei prin '84...cinci lei nu erau bani multi pe acea vreme(totusi un bunic ar fi preferat sa cumpere ciocolata la nepoti,daca ar fi avut de unde) Cine mai poate face ceva asemanator în zilele astea...

Ionut  •  20 iulie 2017, 22:03

Mai bine ar repara Podul Grant sau pe ala nu il vede nimeni? Mergeti si filmati acest pod muzeu un adevarat pericol ptr soferi, arata ca dupa un bombardament. Spitalele sunt infecte, scolile la fel , dar ei arunca cu bani in echipe si stadioane. Oare cine stabileste prioritatile astea aberante? Sa se faca un sondaj cu ce vor cetatenii sau sondajele se fac doar la vot? Trebuie sa terminam cu marlania asta si sa iesim in strada de fiecare data cand suntem sfidati pe fata si prostiti pe fata.

Cetateanu_revoltat  •  20 iulie 2017, 22:13

Bai frate, dar cat le da salariu la jucatori? Ca doar nu au bagat in legea salarizarii unice fotbalistul bugetar ?!

Florin  •  20 iulie 2017, 23:09

Ca in starea alte rânduri, ***

Florin  •  20 iulie 2017, 23:13

Ce faci, nu scri si comentariul meu?

Yon Rijksadelaar  •  21 iulie 2017, 0:35

RAPID, simbolul fotbalului muncitoresc REGAL, clubul regatenilor saraci,al romanilor regali modesti,club ANTIREPUBLICAN_ANTIBOLSEVIC_ANTICOMUNIST, club cu jucatori de orientare taranisto legionara(partidul lui MANIU&MIHALACHE era de centru stanga, iar cei de la Carmen care au ajuns la Rapid, erau, desigur codrenisti), Rapidul care reprezenta regalitatea saraca contra Venusului regalitatii imburghezite, MERITA SA PRIMEASCA PENTRU CAT A SUFERIT DIN PARTEA PCR-ului CARE VOIA(la ordinul Elenei Ceausescu°) sa l desfiinteze prin absorbtia marelui brand interbelic, de catre un club comunist, clubul Victoria Militiei Capitale, merita toti banii din lume, caci el , RAPID REGAL _1923 reprezinta tot ce a avut mai frumos poporul roman, acel popor neclonat, nevandut comunismului, care nu s a lasat prostit(amintiti_va de sintagma STUPID PEOPLE)sa se identifice emotional cu simbolurile de propaganda prin sport ale PCR&SECURITATE, cluburile ANEI PAUKER si lui BARUH TESCOVICI!

LEFTER POPESCU  •  21 iulie 2017, 0:50

Mare manipulastor sunteti dle Tolontan . Cum puteti face asa ceva ? Sa cred ca ati gresit ? Puteti vedea emisiunea lui Moraru in reluare. ........ L-am auzit pe primarul S1 la tv dar in niciun moment nu a spus ca 17 milioane de euro din banii primariei vor merge pentru echipa Rapid . A spus , in schimb, ca pt sustinerea echipei in liga a patra vor fi necesari 2-300. 000 de euro , bani care in mare parte vor veni de la sponsori si nici decum cele 17 milioane cu care manipulati cititorii ................. Este cunoscuta , cu scuzele de rigoare , ura pe care o aveti fata de echipa Rapid si fata de Copos in schimb ati tacut cand GIGI VALIZA folosea gratis -365 de zile pe an - baza sportiva din Ghencea sustinuta din bani publici .veniti de la MAPN............. Nu este frumos ce faceti dle Tolontan.............. Nu v-am vazut scriind ca 80% din echipele din primele doua ligi sunt sustinute de primarii. Nu v-am citit un rand cand O chipa a timisoarei cu 9 milioane datorii la stat si sustinuta de primarie lua illegal locul Rapidului in prima Liga............ Nu v-am citi un rand in care sa-l opriti pe acel administrator judiciar care a dus echipa in justitie (sustinator fcsbist declarant - cu FCSBul ar fi procedat la fel ?)fortand intrarea in faliment in loc sa tina echipa in prima Liga ca sa obtina banii datorati statului , s-o oblige sa-si vanda din jucatori pt achitarea acestora si nu sa-i lasa sa plecre liberi de contract . Era vorba de cca. 2.000.000 plus penalitati inca pe atat.......... S-a preferat falimentarea celei mai curate si iubite echipe din fotbalul romanesc - care indifferent de regim a fost batjocorita de mai marii fotbalului, incapand cu generalul Marinescu , sustinatorul Venusului si termninand cu Mitica si Sandu Mircea, iar acum cand se inceraca un mic ajutor - pentru ca in ligiile a II- si I-a vor veni investitori - v-ati gasit sa criticati . Nu v-am citit un rand cand FRF si Liga a pus Rapidul sa joace un meci mincinos cu Chiajna - retrogradata - iar la TAS acestia nu s-au prezentat sa-si apere inventia (FRF si Liga) ca Rapidul sa fie trimisa in liga a doua..pierzand cca. 1.400.000 de euro pt locul 8 din clasament . Apoi dupa ultima promovare iar a mai pierdut un million si ceva de euro bani care , cel putin jumatate ajungeau la Stat in contul datoriei. ..................Nu v-am citit , dle Tolontan, vreun articol cand Sechelariu din Bacau, in trei randuri, si-a cumparat cu cate 500. 000 dolari locul in prima liga . La fel a procedat si Condescu cu Pandurii si poate si Vasluiul lui Porumboiu. Iar acum l-ati gasit pe acarul Paun . De ce nu scrieti un articol in care nicio institutie a statului sa nu mai subventioneze vreo aripioara din sportul romanesc ? .............Domnule Tolontan si Real Madrid a fost salvata de la faliment de Primaria Madridului . Sunt sigur ca stiti acest lucru dar nu-l spuneti aici . .............In schimb cred ca nu stiti una din lozincile cantate de suporterii Rapidisti in anii 60-70-80 .....Din Giulesti pana-n Madrid ....Nu-i echipa ca Rapid !..............Hai Rapidu' .....Hai Realu' !.......................Rapidul trebuie ajutat precum a fost ajutat si marele Real Madrid . Rapid este Realul ROMANIEI.

max  •  21 iulie 2017, 0:59

daca Tudorache vrea sa salveze Rapidul , la fel de bine o poate face si din banii personali , o avea el ceva pus deoparte pentru zile negre , asa s-ar juca si de-a patronul , ar aduce si sponsorii aia cu care se lauda fara a fi suspectat de trafic de influenta si ar fi si purtat pe brate de fanii renascutei echipe al carei suporter se declara

Marius  •  21 iulie 2017, 1:46

Superb mai tolo..mac. Ma astept ca maine, in acelasi spirit al dreptatii, sa ridici si problema finantarii unei echipe, fantoma, de handbal feminin, cu bani publici, in valoare de aproximativ 3 000 000 mil. de euro anual. Te felicit, esti mare cinstit. Stiu ca respecti si instantele judecatoresti ale acestei tari, ca nu comiti eroarea de a amesteca fc fcsbeeeeul cu Steaua.

serban  •  21 iulie 2017, 1:53

Cand nu poti sa fluidizezi traficul sau sa diminuezi poluarea sau sa creezi noi zone verzi in oras sau sa termini odata soseaua de centura sau...atunci cumperi iepuri gigantici de plastic si salvezi cluburi de fotbal

Adriann_  •  21 iulie 2017, 2:23

Mi se pare IREAL ca un om care se pretinde ziarist sa foloseasca INSCENAREA aia cu 5 ciumeti veniti cu bannere in crucea noptii in fata primariei pentru a sustine ca "Azi-noapte, suporterii Rapidului, ”galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid”, s-au deplasat pe ”Banu Manta” și și-au declarat dorința de a nu primi mila politică a nimănui." Nu a fost acolo nici o galerie si probabil nici un rapidist. Situatia este extrem de simpla: rapidistii inteleg perfect ca proiectul primariei inseamna finantare LEGALA, la vedere, cu bani albi. Bani care provin dintr-un sector in care cele mai populate cartiere (Grivita, Pajura, Chitila, Bucurestii Noi) sunt RAPIDISTE. Este halucinanta campania asta odioasa dezlantuita de acest ziar asa-zis de sport impotriva acestui proiect. Practic se confirma in acest fel banuielie aparute dupa foarte dubioasa sentinta de faliment, cand statul s-a impuscat singur in picior in loc sa puna poprire pe cele 2 miliaone de euro care veneau automat din drepturile TV prin participarea in Liga 1 (unde Rapidul promovase deja).

JFM  •  21 iulie 2017, 4:32

S-a repezit primarul Sectorului 1 sa preia brandul pt 5000 pe luna,practic l-a confiscat de frica sa nu-l ia altcineva,de exemplu Voluntariul acolo unde Pandele a simtit imediat ca ar putea face rost de voturi pt nevasta-sa...Un an Rapidul sta la Sectorul 1...Dupa care ? Mai vedem,Asta cu "exuista sponsori si investitori care vor sa vina langa echipa" am mai auzit-o de vreo 50 de ori de la plecarea lui Copos incoace.

TT  •  21 iulie 2017, 5:02

Sunt total deacord... banii publici nu au ce cauta in sport... nici o primarie nu ar trebui sa bage bani in sport... doar in baze sportive profesioniste ori de agremet pe care sa le inchirieze ori date gratis catre oameni(depinde de situatie) Propun sa incepem cu echipele de jocuri sportive a cluburilor departamentale din capitala, STEAUA si DINAMO apoi cu sporturile individuale si bine inteles CSM Bucuresti toate finantate din bani publici... apoi cu cele din tara... ele sa fie scoase la un fel de licitatie pentru diferiti privati interesati de acest aspect... urmand ca statul sa asigure partea de infrastructura dar nju in mod obligatoriu...

Ramon  •  21 iulie 2017, 8:27

deocamdată Rapid este în liga a IV-a, deci nu are nevoie nici de un milion, decât probabil, pentru parandărăt. Prostia este că se plătește pentru marcă, ceea ce Jiji nu face pentru Steaua. Ei au cerut X, Jiji le-a zis că schimbă numele echipei și pentru noi e tot Steaua, așa că cel care cere pentru toți clienții politici se păcălește. Și până la urmă, cui îi pasă pe ce cheltuie primarul banii ? Ce poate face populația dacă nu-i convine ? Absolut nimic. Peste 3 ani vor candida 7 necunoscuți plus primarul actual. Mai vitează cineva un necunoscut ? Așa că face ce vrea actualul (strategia e valabilă peste tot în țară).

rexrapidistul  •  21 iulie 2017, 9:01

***, primaria va prelua Rapidul si la alegeri vor castiga ***, Dragnea si PSD va lua Rapidul acasa sau va ramane BUCURESTENILOR! *** , ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vinicius  •  21 iulie 2017, 9:08

Sa dea tata bani. Daar la cluburi de tineret si copii, sa faca zece per sector. Nu costa milioane si daca sunt seriosi sunt sanse sa mai vedem sportivi pe la olimpiade. Impusca doi iepuri, cresc o generatie sanatoasa si ajuta sportul. Nu prea pot face tir cu francul insa.

cutzu  •  21 iulie 2017, 9:19

Buna treaba asta. Copiii mei nu au hirtie igienica(+alte consumabile) la gradinita, le aducem de acasa. La spitalul de stat mi-e frica sa-i duc ca e *** pina sus. Banii mei (si sint destul de multi) se duc acu la folbalul psd-ului... ***! Sau sa-mi dea posibilitatea de a nu mai plati taxe acestui stat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut dragos  •  21 iulie 2017, 10:31

daca nu investeste statul in sport,ne plangem ca nu avem performante...daca baga bani,sarim in sus ca sunt interese...daca avem patroni,ii injuram de familii si morti pana se satura aia si pleaca la un moment dat.la noi nimic nu e bine,ne pricepem doar sa comentam

ionut dragos  •  21 iulie 2017, 10:35

daca nu investeste statul in sport,ne plangem ca nu avem performante...daca baga bani,sarim in sus ca sunt interese...daca avem patroni,ii injuram de familii si toate cele pana se satura aia si pleaca la un moment dat.la noi nimic nu e bine,ne pricepem doar sa comentam

vlase  •  21 iulie 2017, 10:50

Problemele cu clubul CSM sunt mult mai mari si risca sa arunce in derizoriu toata munca anytrenorilor de la cluburile scolare din Bucuresti. ***, *** ***. Uneori au preluat chiar cate o echipa intraga de la un club scolar, fara sa platesca taxa de formare. Si fiindca asta nu este destul mai aduce si din tara tot ce este mai bun fara sa plateasca taxa de formare, doar convingand parintii sa se certe cu reprezentantii cluburilor pana ce acestia de lehamite le dau drumul fara pretentii. Toata munca si nervii antrenorilor in cea mai grea perioada de formare a copiilor si juniorilor se duc pe apa sambetei.Mai sunt multe de spus dar este suficent sa spunem ca asa se intapla si la celelalte sectii de sport ale CSM-ului. Doar este cel mai bogat club din ROMANIA nu-i asa ? Si d-na Firea trebuie sa fie cel mai cunoscut primar din tara. Daca traim intr-un oras aproape blocat, poluat, murdar, cu santiere care nu se mai termina si care demult au pierdu finantarile europene, macar sa avem cele mai bune echipe la handbal, rugby, volei etc. Mai bine s-ar investi bani in construirea unei sali polivalente (Clujul este demult peste Bucuresti) si banii ar fi investiti in infrastructura pentru sportul juvenil, iar antrenorii merituosi care cresc copii de mici pana la juniori I si care reusesc sa dea echipelor de liga 1 si liga 2 tineri sa fie recompensati dupa meritele lor. Dupa ce ai luat tot ce este mai bun in tara si dupa ce alti i-au format este usor sa te lauzi cu rezultatele lor. Dar cheltuiala este imensa, multi copii se pierd fiindca nu pot fi inscrse decat 2 echipe pe palierul de varsta iar cei mai buni antrenori se afla tot la cluburile scolare unde se chinuie an de an sa creasca talente cu bani putini si chiar reusesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  21 iulie 2017, 11:01

Marele ziarist de sport ( chiar dacă te crezi vreun procuror, ceva, tot ziarist esti) este împotriva sportului! De ce nu ai scris și de rapid ca este intr-o situație foarte prosta, de ce nu ai făcut anchete?

Robert  •  21 iulie 2017, 11:11

pai, ar putea sa cumpere si Barcelona, si eventual sa o aduca sa joace in colentina.

Venom  •  21 iulie 2017, 11:11

De data asta, Tolo are dreptate. Și fiecare dintre furioșii pe logica faptelor ar putea încerca să pună mai întâi lucrurile în ordine. 1 Ce sunt banii publici? 2 Care sunt prioritățile din jurul meu? 3 Cine face cheltuielile? Subsidiar: Cine ia contractele? Dacă nu ai respect pentru banul public, ești prietenul primarului, mulgător abonat de bugete atunci da, neimplicarea administrației în potențiala felie "de făcut afaceri" ți se pare stupidă. Chiar dacă nu te interesează pur și simplu de unde vin banii sau ai goangă cu sportul, pune-ți măcar următoarele întrebări: Sunt OK școlile, spitalele drumurile, canalizarea? Având precedente destule, cât vor putea costa numai eventualele panseluțe plantate de primărie în curtea sediului Rapid? Nu cumva susținerea echipei de fotbal e win - win situation numai pentru capital politic și anumiți de succes "afaceriști de sifon"? PS - "dialogul cu nevoile reale ale oamenilor" era perfect evitabil!

mokinio  •  21 iulie 2017, 11:25

Iar ai dat cu bata-n balta, tolontane! Vrei sa fii critic, ia-te de cine a facut legea sponsorizarii? Cand nu exista, va vaitati(la plural) prin articole ca "investitorii" nu au aceasta lege care sa le permita sa sprijine legal sportul, acum iar nu-i bine ca-s bani publici!Pai cand pana mea, sau a ta(desi acum scrii pe laptop) e bine pt sportul romanesc? Investitori privati cu care Romania sa mai faca performanta in sport nu vor mai exista prea curand, asa ca lasa vrajeala politica si adu ceva constructiv pt sport!De scris si arata cu degetu' ca aia nu-i bine, o pot face multi.Ma asteptam ca gazetarii sportivi sa fie primii care sprijina acei 5%!Sau poate vreti si voi gazetarii un spor de la primarii si d'aia va basicati politic prin presa!

Bogdan19  •  21 iulie 2017, 12:05

Noroc ca au iesit 7-8 baieti cu 3 bannere pe strada in fata Primariei ca altfel nu stiati de unde s-o incepeti! "Suporterii Rapidului!" Aia sunt suporterii Rapidului cum sunteti si dumneavoastra, cu dna. Andries si cu dl. Naum. Inca nu mi-e clar ce contestati..cheltuirea banului public?! Pai n-am prea vazut articole impotriva celorlalte zeci de echipe sprijinite sau finantate din bani publici. V-a intrebat cineva mai devreme inclusiv despre Steaua.. Sau sunteti nemultumit ca e vorba de Rapid?! Rapidist nu sunteti si asta nu puteti contesta!..Numar pe degete articolele pozitive scrise pe seama Rapidului, de cand ati aparut in presa... Cred, totusi, ca e vorba de PSD. Vroiati sa le mai dati o palma si ca sa nu va ramana amprentele pe fata lor, v-ati pus Rapidul ca manusa. Cat de prost, fraudulos si *** sunt cheltuiti banii in tara asta stiam cu totii, stiu romanii si vorbesc despre asta de la cei tineri pana la pensionarii votanti de PSD. Ati crezut ca o sa dea bine la public si audienta cum semnalati dumneavoastra abuzurile din tara. Cam subtire..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Prohaska  •  21 iulie 2017, 12:11

Mama ce adunatura de oameni mici... "Statul sa bage bani in spitale, in scoli etc. etc. Nu in CSM Bucuresti si Rapid" Toti o dau pe scoli spitale si spatii verzi cand se investesc banii in ceva care pe el cetateanul meltean nu il intereseaza personal si se arata indignat cu o corectitudine politica nemaipomenita, sincer sunt satul de sugacii astia liberali corecti dpdv. politic, de amaratii astia plini de lozinci intiparite in mintea lor ingusta de oameni ca Tolontan care stiu foarte bine cand pe care sector demografic al Bucurestiului sa-l citeze astfel incat sa isi duca la bun sfarsit intentia de a deturna si manipula opinia publica in favoarea stapanilor sai, nu conteaza ca intre timp calca peste dorintele altor cetateni poate mai multi, ale caror opinii sau pareri nu le relateaza. Si da, m-am saturat de sugacii astia new-wave care toti au invatat la scoala ca spitale + scoli + spatii verzi = bunastare, care ei vor sa "salveze planeta". Mi se pare un act de aroganta nemaipomenita sa iti propui sa salvezi planeta, sa iti intiparesti in psihic faptul ca noi oamenii suntem cumva responsabili de planeta. De un singur lucru sunt interesati cacaciosii astia "verzi" care au impresia ca daca arunci cu bani intr-o problema ea va disparea miraculos, sunt interesati ca nu cumva sa fie ei deranjati, vor un mediu optim (optim pentru X nu e neaparat optim pentru Y deoarece la scoala invatam ca totii suntem diferiti si speciali - dar cui ii mai pasa de altii in ziua de azi?) pentru EI si pentru copiii LOR, nu le pasa de cei din jur, de dorintele altora. E nevoie de o calamitate sa ne faca sa ne pese unii de altii si asta e trist. Iar sugacii astia liberali de 30-40 de ani sa ii intrebe pe Japonezii sau Filipinezii ingropati sub tone de moloz din cauza cutremurelor sau pe aia saracii din Pompeii daca se simt un pericol pentru planeta saptamana asta. Din punctul meu de vedere scolile au un singur rost: acela de a crea cetateni obedienti suficient de capabili sa isi faca treaba dar limitati intelectual si suprimati moral suficient de mult incat sa indoaie genunchiul in fata stapanilor sai corporatisti care incet incet dar sigur ne vor face pe toti *** lor, si vor face asa o treaba buna incat ne vor face sa credem ca ne si bucuram de asta. Oricat de neinzestrat intelectual ai fi daca stii sa interpretezi stirile pana si mediocru iti dai seama urgent ca in lumea de astazi nu avem drepturi, avem privilegii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează