Numirile de la TVR – radiografie a prăpăstiei între ce spune și ce face Liviu Dragnea

Au înlocuit o conducere decentă cu o istorie de obediență și campanii de imagine

duminică, 1 octombrie 2017, 7:10

Schimbarea, fără nicio explicație, a Irinei Radu și înscăunarea, tot fără prezentarea vreunui argument, a Doinei Gradea ca președinte director general al TVR a lăsat mută lumea televiziunii, a media și a comunicării.

Probabil că, în domeniul lor de activitate, acolo unde se pricep și pot aprecia, mulți români au sesizat același lucru.

Între ce a promis liderul PSD, al cărui ton echilibrat și agendă axată pe nevoile oamenilor au câștigat alegerile, și ce se întâmplă în toată țara, există o diferență uriașă.

Oamenii au început să înțeleagă asta.

De la inspectoratul școlar din Arad la cel mai mare spital din România, numirile poartă amprenta pilelor.

Băimărenii știu foarte bine cine este ministrul Economiei și cum a falimentat toate companiile pe care le-a atins.

Iar cetățenii din Voluntari cunosc exact cum a ajuns cineva care abia a trecut de nota 5 la Bac la română pe primul loc pe lista PSD Ilfov și, apoi, parlamentar.

În privința televiziunii publice, o instituție cu 2.500 de angajați și un buget de peste 150 de milioane de euro pe an, lucrurile pot fi rezumate astfel:

Guvernarea Irina Radu la televiziunea publică a încercat să facă ceea ce a promis Liviu Dragnea în campanie, pentru orice domeniu de activitate:

Nu sunt un partizan al Irinei Radu.

Pentru că, având în vedere starea dramatică a accesului publicului la informația bună, dată de criza presei, mi se pare prea puțin ce se dorește și ce se întâmplă la TVR, la Radio România și la Agerpres.

Există riscul ca în câțiva ani bugetele lor uriașe față de piață să le transforme în unicii supraviețuitori majori a ceea ce era cândva presa de interes public din România. Dacă societatea nu face nimic ne vom trezi informați de către monopolul zombi; niște instituții publice nereformate și captive politic, indiferent de cine vine la putere.

Nu idealizez, așadar, perioada Irinei Radu la TVR, care e marcată și de nereușite.

Asta gândeam acum câteva zile.

Astăzi, compar soluția Irina Radu, pe care o vedeam departe de optim, cu numirea Doinei Gradea.

Perioada care începe la TVR are toate datele să se transforme în ceea ce face Liviu Dragnea la nivelul țării:

Vom vedea dacă va fi așa sau e o exagerare de percepție a jurnalistului. Ar fi bine să evaluez greșit ceea ce începe. Să fiu eu în eroare, iar TVR să progreseze!

Dar, până la urmă, dacă privești bumbii, cele două numiri de la TVR exprimă admirabil diferența dintre ceea ce spune și ceea ce face Liviu Dragnea.

 

 

Comentarii (53)Adaugă comentariu

plaies  •  2 octombrie 2017, 12:54

Mneh. Un nou director care sa faca mai bine si mai aplicat lucrurile pe care Irina Radu (care a crescut in tvr) nu poate sa le faca. probabil dat afara si contracte superbanoase pe la guristi externi. Ca peste tot unde sunt bani de la stat.

Artemis pompadour  •  2 octombrie 2017, 16:03

Prostia este calitatea principală a unuia numit Un român scârbit....

bg  •  3 octombrie 2017, 11:09

Prapastia este de fapt un ABIS...L. Dragnea a recunoscut ca el este cuman (o minoritate) si are o anumita trasatura de caracter: una gandeste, alta spune si alta face. Exista riscul ca un lucru facut prost, sa fie schimbat cu ceva si mai prost...

Comentează