Becali și Dică – adevărul dureros al unei relații

Vă deranjează presa care descrie îngenuncherea lui Dică sau faptul în sine că el e îngenuncheat?

sâmbătă, 25 noiembrie 2017, 6:23

După meciul de la Plzen, pierdut de Steaua cu 2-0, Gazeta Sporturilor l-a ironizat pe Gigi Becali pe pagina întâi.

Ziarul i-a cerut demisia din postura de antrenor, de vreme ce el a făcut echipa. Lucru pe care singur l-a recunoscut. ”Dică să facă pe banii lui, nu pe ai mei!”.

De asemenea, l-am atacat pe finanțator pentru că l-a transformat, profesional vorbind, pe Nicolae Dică într-un sclav al capriciilor sale și al inovațiilor tehnico-tactice aiuristice, cu care patronul îl lasă, practic, pe antrenor fără pâine.

Nu e prima oară când se întâmplă asta la FCSB.

De fapt, cu unele excepții de antrenori care au refuzat să abdice de la independența meseriei, printre care Olăroiu, Pițurcă și Hagi, mulți tehnicieni din Ghencea au acceptat stilul lui Becali de a dicta.

Patronul nu ordonă întotdeauna, dar ordonă când vrea. ”Pentru că eu dau banii!”, după cum repetă el, fără perdea.

Există o întreagă epopee, fotografiată, filmată și consemnată, despre intervențiile lui Gigi Becali peste antrenorii Stelei.

ProTV a filmat la un moment dat cum se preda, telefonic, ștafeta ordinelor din înalta lojă spre umila bancă.

Există sute de articole, editoriale, interviuri și reportaje, în arhiva digitală și de print a Gazetei, împotriva acestei practici înjositoare a patronului.

În sfârșit, după ani de tăcere, o serie de foști jucători ai echipei, cei care au făcut rezultatele senzaționale din Cupa UEFA, au luat poziție.

Excelent!

Numai că ei nu se pronunță împotriva lui Becali, ci împotriva presei care descrie dezaprobator ce face Becali!

Mai concret, foștii jucători se supără pe gsp.

Se supără pe oglindă, nu pe realitatea care se reflectă în oglindă. 

O parte dintre ei încearcă sau vor încerca profesia de antrenori și e foarte bine. E o meserie frumoasă, stresantă și care nu merită făcută în lanțuri, că oricum tu răspunzi, nu patronul.

Dar, dacă vor să se solidarizeze cu Dică, foștii colegi să nu răstălmăcească!

Să nu spună, indirect, că la FCSB lucrurile sunt în regulă și că presa exagerează.

E ridicol, zău, știe o țară întreagă cine bagă și scoate jucătorii din echipă.

Problema lor pare a fi aceea că am descris o relație de sclavie, de servitute, și nu că acest raport patron-antrenor este autentic și-l face pe tehnician prizonierul capriciilor celui cu bani.

Pe Dică îl dezonorează ce face Becali, nu ce reflectă ziariștii.

E suficient să asculți declarațiile patronului ca să ai motive, dacă vrei cu adevărat să aperi integritatea profesiei de antrenor, să iei poziție.

Dar, nu-i așa, e mai ușor să faci demonstrație cu presa, decât să te pui rău cu Becali.

Ce agenție genială de PR le-o fi dat ideea? Becali are propriii susținători, rezultatele în Cupa UEFA ”cântă pentru el”, dați în presă că duce!

E o manipulare ușor de demontat: oamenii de la PR s-au agățat de un cuvânt, ”sclav”, care denumește, evident, o sclavie profesională.

Bine că nu s-au supărat și când scriem despre un fotbalist că este ”sclavul propriului dribling” sau ”vicios și dependent de goluri”, sau ”înzestrat cu un talent care merita tricoul unei voințe mai bune”.

Și nu, nu e vorba de Alibec, sunt doar exemple, s-au potrivit așa.

Cuvântul sclav nu e discriminator în acest context sportiv.

Cititorii scriu ”Băi, jurnalistule ești sclavul lui Becali” și asta apare ca atare în comentariile de pe siteurile Gazetei.

E opinia celor care o afirmă.

Spre deosebire de foștii jucători care semnează mesajul, Gazeta are un lung, public și neîmpăcat conflict cu Becali.

N-a folosit întotdeauna cele mai potrivite cuvinte nici față de Becali. Când insiști ani de zile pe un fenomen, mai sari calul. Poate că am făcut-o și acum.

Nu ne-am sfiit să-l ironizăm în toate felurile posibile, după cum nu am avut vreo rezervă să subliniem ceea ce a făcut bun.

În esență însă, pe ideea că presa se opune puterii, i-am fost și-i vom fi critici.

Acceptăm că putem greși, că exagerăm uneori, că nu luăm în fiecare zi cele mai bune decizii.

Regretăm dacă oamenii se simt rău.

Dar așa cum nu e treaba noastră să ”fim bine” cu Becali, nici nu suntem aici ca să ne punem bine cu foștii jucători ai Stelei mistificând realitatea.

Câtă vreme patronul spune clar că el face echipa pentru că sunt banii lui și cui nu-i convine să plece, ”Dică s-o facă pe banii lui!”, e limpede că asistăm la o relație inegală, dominatoare, nedreaptă, la un raport de sclavie profesională.

Noi am atacat această conduită care deprofesionalizează și vom continua s-o dezaprobăm. Să te apuci să-i arăți cu degetul pe aboliționiști că arată cu degetul nedreptatea e aiuristic.

Publicăm, fără rezerve, punctul de vedere al acestor foști jucători. Nu contează că nu suntem de acord cu el.

De altfel, ei l-au trimis la toată presa și nu l-a preluat nimeni, până la această oră, căci probabil redacțiile nu înțeleg care-i treaba. Îl publicăm tocmai noi, pentru că e datoria noastră să oferim o platformă inclusiv pentru criticile la adresa noastră.

Ne pare rău dacă Dică s-a simți rău, nu avem nici o intenție să lezăm pe cineva când scriem.

Dar, pe de altă parte, nu vrem aprobare, nu căutăm aplauze și vom relata în continuare ce se petrece la FCSB și la orice alt club.

Dreptul la informare nu e negociabil și în el nu fac schimbări nici Becali și nici foștii jucători.

Comentarii (103)Adaugă comentariu

Ovidiu  •  25 noiembrie 2017, 18:46

SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. – Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave. Daca Dica era ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Badea  •  25 noiembrie 2017, 18:49

Nicolae Dică se află, într-adevăr, într-o poziție inconfortabilă. O mână de ajutor din partea presei sportive ar fi, fără îndoială, apreciată. Cum ar putea jurnaliștii să ajute? De pildă, prezentând dezavantajele intervențiilor directe ale patronului asupra echipei. De asemenea, o prezentare a metodelor folosite de patronii marilor echipe europene ar putea să îi inspire pe patronii români. Ați putea începe o serie intitulată „În atenția domnului Becali și a celorlalți patroni din fotbalul românesc”. Doar o sugestie ...

costinel  •  25 noiembrie 2017, 18:49

*** , n-ai nici o treaba cu fotbalul !!daca tot iti plac tie chestiile astea cu cel care comanda si cel care executa , ... de ce nu scrii bunaoara de relatia pe care o aveti voi cu trustul ringier!!! ... stiu , o sa sari ca ars , o sa te indignezi ... ,, cum ca tie Dom'le nu ti-a impus nimeni ce sa scrii , ca pe tine vezi Doamne nu te comanda NIMENI !! ... perfect de acord .... nu te comanda nimeni ...*** !!...SI TU ESTI CU SIGURANTA UN SCLAV , doar ca foarte bine platit , pentru ca dupa cum, , lesne se poate observa , NICI MINTEA SI NICI TALENTUL ... nu te dau afara din casa!! . Da , gigi a gresit si greseste in continuare , iesind la Tv , dar VOI PRESA , si mai ales partea antisteaua a presei , " satui " de atatea reusite internationale de 13 ani , nu stiti ce sa mai spuneti , ce sa mai inventati , ce sa mai faceti , doar ...doar , veti putea sa distrugeti si clubul asta !! iesi cu gargara ta ... de doi bani ... cum ca " presa se opune !!?? puterii " online , chipurile nici usturoi n-ai mancat - nici gura nu-ti pute !! dar ca sa-l citez pe presedintele frantei ... " ai ratat un moment bun .. CA SA TACI " .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  25 noiembrie 2017, 18:50

@Mihai Badea: presa a marcat de multe ori ce se intimpla afara si cum isi asuma antrenorii rezultatele in masura in care sunt lasati sa-si faca meseria. Iar Becali e un caz unic, daca luam in calcul campionatele si echipele importante. Insa nu e treaba noastra sa dam sfaturi unui patron cum isi conduce echipa.

Viorel G  •  25 noiembrie 2017, 18:53

Domnule Tolontan, aveti foarte mare dreptate in privinta relatiei dintre Becali si o mare parte dintre antrenorii FCSB. Dar, insistand aproape zilnic cu articole din "zona" Becali, ar trebui sa va asumati si rolul in mentinerea popularitatii acestui individ. GSP.RO are in ultima vreme un standard de calitate comparabil cu cel al "Cancan" sau "Click". Ieri a aparut un articol in titlul caruia apareau niste cuvinte puse in gura lui Nemec, precum si o fotografie cu acesta. De fapt era vorba de un interviu cu Ganea si ce presupunea acesta ca ar putea gandi Nemec! Mai mult decat penibil!

Andy  •  25 noiembrie 2017, 18:54

Atat timp cat echipele romanesti de traditie cu antrenori cu coloana vertebrala au retrogradat sau sunt vai de capul lor,a se vedea Dinamo, iar Steaua defileaza in Europa si in campionat inseamna ca Gigi stie cum sa ANTRENEZE.Domnul Tolontan sunt sigur ca nu scrieti in mod constant articole pe care patronul dumneavoastra nu le vrea.

Cătălin Tolontan  •  25 noiembrie 2017, 18:55

@Andy: pai daca Gigi Becali stie sa antreneze sa se faca antrenor. Numai, va rog, nu aplicati aceeasi logica in momentul in care va urcati intr-un avion. Ca nu se alege pilotul pe prinicipiul ”cine are mai multi bani din cursa asta, la mansa!” :-)

Robert_Vulcan  •  25 noiembrie 2017, 18:56

Chiar ieri eram in service cu masina si tupeistul ala de mecanic voia sa puna mana pe suruburi. I-am dat peste mana si i-am zis: "bai, tu sa faci asta la masina ta, pe banii tai, nu pe ai mei". Si am plecat troncanind, si eu si masina.

Niculae  •  25 noiembrie 2017, 18:56

In acest caz faptele "vorbeste"! Ziaristii creaza scandal din orice. Ce ar fi de preferat : o ehipa ca Dinamo la care patronul nu se baga si suntem zero pe plan international, sau una in care patronul se baga si care reprezinta "oarece" in fotbalul european si chiar mondial,care aduce puncte Romaniei cat aproape toate celelalte ! Pt. acei ziaristi, inclusiv dl.Tolontan, scandalul conteaza... ( vezi cazul politistului promovat pt. ca se adreseaza ministrului cu "tu", etc., etc.... Ei uita ca in societatea capitalista, proslavita de ei, nu conteaza emotiile, ci BANUL !! Faci bani, esti bun; nu faci bani....

dan  •  25 noiembrie 2017, 18:59

Presa se doreste a fi fair in acest conflict bun doar pentru *** , dar , nu ea este aceea care acorda spatii fara masura acestui exaltat , care ne face de ocara pe unde ajung stirile despre el, ce cauta blestemul asta , o paranoie netratata pe televizor . Le plac unora racnetele delirante, urlate in noapte pe televizor ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mora vasile  •  25 noiembrie 2017, 19:00

dar LACATUS,HAGI,TRICA,STOICHITA,D.MUNTEANU,S.CIOCOIU,D.DUMITRIU,ETC. unde sunt,ca pe ei nu ii vad ca au semnat?

Razvan  •  25 noiembrie 2017, 19:03

Domnu T gazeta a devenit un ziar de can can fara nicio legatura cu fotbalul Decat sa va aparati colegii iesiti de pe bancile facultatii fara nici cele mai elementare notiuni si doar in cautare de senzational mai bine v ati concentra pe alte subiecte Dica nu e sclavu nimanui dar ce sa le ceri ziaristilor de duzina de la gsp

Șerban  •  25 noiembrie 2017, 19:04

Ști bine, chiar foarte bine, că vrând să-ți asiguri audiența, jignești pe Dică, așa cum ați jignit pe TOȚI cei ce au antrenat Steaua! Îmi aduci aminte de galaria rapidistă care cobora la Kogâlniceanu să oprească troleibuzele ca să-i bată pe suporterii steliști, așa de „șmecheri”. De acord G.Becali este lipsit de educație și îngânfat, dar numai cei ce au alte probleme pot să jignească antrenorii și jucătorii, echipei pentru păcatele patronului.

dodo  •  25 noiembrie 2017, 19:12

Asa e, daca as scrie eu ca jurnalistii GSP sunt scla-vii lui Ioanitoaia (pro Lucescu si anti Steaua) as fi cenzurat imediat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

1Oarecare  •  25 noiembrie 2017, 19:15

Hahaaa ... Dl Tolontan, sunt fan Tolontan iar acest articol este de toata frumusețea, cu un singur amendament daca se poate. . Dacă tot sunteti impotriva felului in care se gestionează echipa FCSB a-ți putea sa nu mai menționați va rog , măcar in articolele dvs. numele Gigi Becali ,Gheorghe sai George Becali , el singur a spus că nu este patronul echipei, se stie prin ce împrejurări conduce echipa, dar in acte nu o conduce. Serios, stiu ca numele lui aduce click-urile dar eu unul am pretentii de la dvs. nu neapărat ca ar conta, dar zic la fel cum a spus Burleanu "Atâta timp cat vom avea patroni ca George Becali sa nu ne asteptam la vreun fotbal bun" iar aici nu se referea la bani dl. Tolontan, se referea la caracterul omului. Legat de articol ? Foarte bine le face dl. Tolontansi la jucători si la antrenori, se joaca cu ei, stie ca lumea e desperată dupa banii lui daca nu cumva o fi bolnav cu lucrul acesta, si uite asa pentru el este ca o mașinuță, sunt stelist/fcsb , nici măcar nu mai are importanță atât timp cat avem un fotbal condus de oameni ca Becali sau de primării si fel si fel de oameni. Nu vom avea rezultate niciodată, veti vedea. Pentru ca adulăm prostia emanată de niste indivizi ca Naum de exemplu care îl suna de fiecare dată pe Becali stiind ca Becali defapt nu da informatii despre echipa cum vrea toți fanii va din contra face deliciul publicului tâmpit care casca ochii la tv poate poate apare Becali sa mai vedem ce zice si sa vedem daca mai radem si de cine mai radem. Priviti va rog ceea ce a făcut Ioan Becali, a simțit ca presa face rating cu el si aia permis aproape orice, aia permis sa scuipe si sa injure un prezentator in direct unui platou de televiziune. Si foarte bine ia facut, pentru că multi jurnalisti încă n-au descoperit ca au coloana vertebrală. Cam asta face si Becali, si foarte bine ne face, distruge o echipa distruge niste jucători si distruge un fotbal chiar dacă se spune ca este sustinstorul fotbalului românesc. Incredibil domnule, juventus a retrogradat iar fotbalul italienesc a continuat. Am scris prea mult,probabil ambigu, trebuia scurt si la obiect dar probabil multi cititori de genul psd-ului nu pot înțelege, bineînțeles ca daca nu inteleg nici măcar nu vor citi articolul deoarece e cam lung,la fel si comentariul.

Stra Luce Nthori de Nord  •  25 noiembrie 2017, 19:15

Si mai e ceva, ziaristii au licenta in jurnalism !

Andrei F  •  25 noiembrie 2017, 19:25

,,Noi am atacat această conduită care deprofesionalizează și vom continua s-o dezaprobăm.,, Pai si acuma sunteti in goana de audienta...De ce?Este raul pe care-l face Becali singurul din fotbal?Nici nu trebuie sa ma fortez si va spun fapte tot din GSP...Ce a facut GSP in cazul ASA cand jucatorii erau fortati de badygarzi sa rezilieze contractele?Ce a facut GSP ca pe o parte ne spune cat de bine poate urmarii un comentator-angajat din cadrul clubului pe internet ...dar doarme in papusoi cand un oficial tot al Viitorului a reiesit ca a falsificat acte cand era la LPF pentru Miriuta....?Crede cineva ca Dica este simbolul angajatului calcat in picioare din Liga 1?Indura Dica mai mult decat nenumarati jucatori care nu reusesc sa-si ridice salariile unii cu lunile dar si unii fara sa mai recupereze mai nimic niciodata?Reamintesc GSP ca nu este fortata sa ne spuna zilnic ce spune sau face Becali...Asta daca va deranjeaza personajul cu adevarat...Puteti da in fiecare zi vorbele bune ale antrenorilor,patronilor,jucatorilor celorlalte echipe!De ce nu o faceti?Dar cred ca mai repede este o simbioza intre voi si patronulFCSB....Becali nu vorbeste numai cu presa,el se sfatuieste-sau o facea...-cu Piturca,Iordanescu,Sumudica...si de multe ori spusele lui erau demne de un antrenor.De multe ori Becali intervenea la televizor dupa ce comentatorii il faceau ei de 2 lei pe Dica si echipa lui...Si mai este o problema unde va da cu virgula...Daca Becali asta este asa de rau de ce are el ,de fapt numai el rezultate?Anii trecuti cand puneati problema spuneati ca va doare unde ajunge un club fanion...Uite acum nu se mai pune problema de club fanion,istoric si atentia presei tot la Becali este...Cum explicati ce este in dreptul domniilor voastre?Sunt sigur ca o sa va pricepeti la vorbe...O sa ne explicati ca si fetele goale,evenimentele zilnice de zdrancina mintea,politica care incepe sa castige in fata sportului este spre binele nostru al cititorului...

Man on the Silver Mountain  •  25 noiembrie 2017, 19:33

Domnule Tolontan stiti care este ironia? Becali nici macar nu este patron la acel club. Legal el nu are nici un drept sa decida nimic. Daca ma insel va rog sa ma corectati. Iar Dica nu ocupa o pozitie pentru care nu are licenta. Peste toate astea, la modul general vorbind exista si legislatia din Romania care nu il apara pe angajat in relatia cu angajatorul.

Calul  •  25 noiembrie 2017, 19:37

Vad ca la alte comentarii răspundeți D-le Tolontan...insa la întrebarea pusa mai sus de cineva referitoare la articolul mincinos cu Nemec... Vad ca nu aveți răspuns. Mai mult de ce articolul acesta care a făcut atâta vâlvă a fost nesemnat nu va aduce întrebări nu?

EUGEN  •  25 noiembrie 2017, 19:39

Aveti dreptate dar uitati un singur lucru: traiti de pe urma lui Becali!!!!! Folosindu-i numele si criticandu-l aveti ce scrie!!! Fara Becali atat fotbalul romanesc cat si voi, "ziaristi independenti" la trustul lui "curatului" Voiculescu, ar/ati fi mai sarac(i)!!!! Ce ati mai scrie??? FCSB/Steaua si Becali sunt cam 30-40% din subiectele GSP!!!! Gresesc??? Nu sunt fan "Jiji oierul" dar hai sa avem putina decenta!!

Gelu  •  25 noiembrie 2017, 19:41

GSP ii face reclama asiduu lui Becali de ani de zile. Ca e de bine, sau de rau, Becali e nelipsit. Cautati cu precadere circul si ati gasit clovnul etern. Asa ca, despre ce vorbim? Vrei sa aperi stilul de a construi titluri la articolele vehiculate pe GSP? Mult succes. Nu o sa convingi pe nimeni. Cel putin pe site (cel mai frecventat, astea-s vremurile), domina prostul gust, mistocareala si senzationalul inchipuit.

Ali Bec  •  25 noiembrie 2017, 19:55

La fecesebe e asemanator cu ce e si la jesepe. Acolo un oier, cu aere de atotstiutor in fotbal, cere-i seful unui non-antrenor. Aici un taxator itb, la fel de ingimfat, sef peste o sumedenie de non-jurnalisti...

anton  •  25 noiembrie 2017, 19:58

O intrebare banala de tot: de ce nu il ignora presa pe acest fac-totum - patron la FCSB? pentru modul penibil de comportament pentru mine nu mai reprezinta de mult timp nici cel mai mic interes! Iar cine accepta jugul sa suporte consecintele! D-le Tolontan duceti o lupta inegala atat timp cat sunt atatia carora le plac laturile si cocina!

Alex  •  25 noiembrie 2017, 20:13

Domnule ziarist Tolontan de ce nu va asumati greseala???? Este ok sa va cereti scuze pentru termenul jignitor folosit. Este simplu. Ne cerem scuze si ati incheiat subiectul. Dar nu,dvs si redactia din care faceti parte, o tineti in continuare pe a dvs si nu va pasa. Cand ati scris la comanda cand presa scrie la comanda noi nu ar trebui sa va numim sclavi??? Nu uitati ca *** ati muncit la un INFRACTOR demonstrat nu uitati ca ati realizat emisiuni in studiourile infractorului si a stapanului dvs voiculescu... despre ce vorbim??? Vbm despre asumare. Dica a venit la FCSB/STEAUA si si-a asumat. Tot. Dvs va asumati greseala si obraznicia de a numi un om care munceste, si o face bine pana acum, sclav??nu. Continuati cu texte demne de carti filosofice cu exemple samd ca aveti dreptate. Aveti dreptate. Asa este. Jiji face schimbari Jiji se baga la echipa dar,DAR, o face pe banii lui face asta iar Dica si-a asumat. Este fix problema lui. De cand si pana cand va permiteti sa faceti o astfel de afirmatie???? aaaa , pt ca dvs stiti ce inseamna sa fii sclav... la voicuescu si antene ..... doar ca nu nu stiti sa va asumati atat dvs cat si multi altii din breasla dvs...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zap  •  25 noiembrie 2017, 20:14

Bai nea autorule, daca-ti miroase asa tare starea de fapt de la echipa lu' jiji, n-ar fi mai frumos si mai elegant sa nu mai scrieți nimic de aceasta echipa si patronul ei ! Lăsați-l bai nene, in pace si băgați la greu cu Dinamo, Craiova, viitorul etc si rezultatele lor " excepționale " in Europa, probabil ca atunci o sa fiți multumiți.

gicapuia  •  25 noiembrie 2017, 20:18

Domnule Tolontan va rog sa ma lamuriti. Dupa ce am citit comentariile scrise pina acum de cititorii articolului ma intreb : ori eu sunt un idiot ori ei nu inteleg nimic din articol . Te intrebi daca l-au citi tot! Pe zi ce trece privind in jurul nostru, in toate domeniile , avem senzatia ca nu ne mai gasim locul. Cine e idiotul. @10oarecare. Corect 100% !

zap  •  25 noiembrie 2017, 20:19

Si inca ceva bai nea autorule, daca pe jiji nu-l califica nimic sa dea " sfaturi " antrenorului decat probabil banii in afacere, pe voi scribălăi făcuți la tastatura ce va califica !

Eugen Qytzu  •  25 noiembrie 2017, 20:30

Poate nu stiti dar, însuși b.g. a declarat ca el e stăpânul iar restul celor din club , toti ceilalți sunt "SCLAVI" ! Nu il mai periați atâta pe acest individ, ca e un fariseu, sau mai rău decât atât. Face exact ceea ce vrea si folosește numele Domnului in interes personal.... De multă vreme ar fi fost firesc sa redactați un asemenea articol prin care să trageți un serios semnal de alarmă.... Cam târziu, dar mai bine așa decât niciodată !

wcsb nu e Steaua  •  25 noiembrie 2017, 20:32

Tolontane, iti convine sau nu, vezi ca Steaua joaca in liga a 4-a. Echipa de care pomenesti tu chiar din prima propozitie, nu se numeste Steaua. Respecta ba ambalatorule de peste, deciziile definitive ale justitiei romane. Tu, ioanitoaia, geambasu si restul angajatilor de la ziarul vostru, sunteti *** *** lui becali. Nenorocitilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

luciann  •  25 noiembrie 2017, 20:34

Dica se face de ras acceptand sa fie "presul" lui Jiji! N-a invatat nimic din trecut! Cand nu va mai avea nevoie de el il va arunca ca pe o masea stricata (asa cum a facur cu toti ceilalti)! Mai bine nu se mai "baga" antrenor la Steaua! E secund si in acte, si in...realitate!

Robert de Nitro  •  25 noiembrie 2017, 20:35

"Presa sportiva" din Romania: 90% fotbal, din care 90% jiji... Daca dumneavoastra in Anno Domini 2017 tot cu jiji defilati ... e cam trist. Mi-ar fi placut sa vad si eu alte sporturi, un articol, un interviu, ceva cu Anatoli Karpov - ca a fost in Romania in aceste zile. Iar Anatoli Karpov, in domeniul sau este mult mai mare decat va fi vreodata jiji in orice domeniu serios. "Presa sportiva" din Romania are si ea un zeu, acela e jiji - mai trage jiji un parț - hop! Prima Pagina! Soc! Treziti-va mai oameni buni, pe bune... Lumea este mult mai larga si lumea sportului este mult mai interesanta decat 90% jiji... Chiar nu aveti mai multa inspiratie? Am inteles ca era o mare chestie sa dai peripetiile lui jiji la inceputul anilor 2000 cand toata tara era extaziata de cati bani are si ce smecher este. Dar suntem in 2017, pentru numele lui Dumnezeu! Altceva interesant in sport mai exista decat FCSB si jiji? Ca in continuare il pomeniti mai ceva ca pe Stela Popescu la televizor zilele astea - una doua - jiji... Ar trebui sa se studieze la Facultatea de Jurnalism un intreg curs sau chiar specializare in jijism, sa stii dupa ce iesi de pe bancile facultatii cum sa scrii despre jiji - ca doar "asta cere publicul". Sa stiti ca publicul mai poate fi si cultivat, insa pentru asta ai nevoie de un pic de cultura si imaginatie. Eu unul m-am saturat pana in gat de atatia jiji, borcea, burlanu si toate personajele astea care in afara tarii nu reprezinta nimic. Dar absolut nimic. Daca in 2017 dumneavoastra inca scrieti tot despre jiji si va mirati de ce vindeti 200 de ziare pe zi.... Cu tot respectul pentru autorul articolului, dar nu ii face cinste sa scrie despre jiji. Atunci cand ajungi la un anumit nivel in jurnalism - nu cred ca mai ai nevoie sa scrii despre jiji. Un pic mai putin jiji nu cred ca va dauna nimanui, va rugam frumos.

Sorin  •  25 noiembrie 2017, 20:38

Tolo dar de Nego care decapitalizeaza sportiv si financiar echipa de ce nu scrii.?De ce nu investighezi cum îndatorează clubul către firmele lui mărind artificial cheltuielile!Crezi ca nu am avut răbdare? Cu Negoita a avut lumea rabdare mai mult decat cu oricine, cand a preluat clubul in 2013 toata lumea era bucuroasa ca avea discurs anti-Babosa si anti-Giovani. Cand a bagat clubul in insolventa chiar de ziua lui Dinamo, 14 mai, toata lumea a incercat sa inteleaga, am zis ca trebuie sa trecem si prin asta, suporterii au fost alaturi de echipa in perioada aia chiar daca investitiile nu au existat, chipurile, pt ca suntem in insolventa. Aminteste-ti cum s-a jucat playofful cu REDNIC, ca nr de spectatori, finala pierduta cu CFR. Totul pana l-a dat afara pe Rednic si pana a iesit din insolventa...lumea astepta sa vada salarii mai mari pt jucatori mai buni, transferuri si pe bani nu doar gratis, in mare cam ce face CFR-ul acum care a iesit si ea din insolventa dupa noi... Dar in loc sa vedem o lupta cu *** noi vedem cum pleaca golgheterul nostru acolo, vedem cum ciobanul aduce jucatori pe 1,5-2 milioane iar noi vindem pe cei tineri si buni pe care ii mai avem (Rotariu, Costache, etc)...si nu reinvesteste nimic din incasari, din profit. De aia a ajuns sa fie injurat, pt ca lumea simte ca e un mare mincinos si hot. Si nu face ceea ce trebuie pentru DINAMO, locul 7 si VARZA din Europa nu e pt clubul asta. Negoita in Europa e VARZA, ZERO, NADA, NIENTE...de asta e injurat acum, pe langa alte si alte prostii pe care le spune si le face si isi pune singur suporterii in cap iar asta de la un moment dat devine ireparabil oricate intentii bune mai are, daca are.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

as  •  25 noiembrie 2017, 20:53

V-am citit până acum și v-am dat credit din compasiune dar acum ați sărit rău calul ! Jigniți cu invidie și ură orice lucru bun care se face în sport (vezi ca exemplu comentariile acide la înfrîngerile Simonei) ! Presa de astăzi (care în goana după câștiguri mari și nemeritate calcă tot în picioare) v-a transformat în niște grobieni ai condeiului (din momentul în care ați înlocuit critica cu jignirile) ! Mi-este tare dor de presa veche, de articolele cu și despre sport ! Adio Tolontane cu toată gașca ta de mitocani ! PS: Prefer o pasă ratată, o preluare greșită sau orice greșeală a unui sportiv decît o gafă sau o bîlbă a pseudocomentatorilor !

Mihai W.  •  25 noiembrie 2017, 20:58

D-le Tolontan, dvs. intrati pe site-ul gsp.ro vreodata?1? Eu cred ca traiti intr-o ignoranta auto-impusa. Aveti impresia ca scrieti pentru vreo publicatie importanta. Aveti un complex de superioritate dezgustator. Au dreptate semnatarii acelei scrisori deschise. De ce nu va dati seama de acest lucru? Tocmai pentru ca aveti falsa impresie ca sunteti "jurnalist", si credeti ca aceasta meserie, odata nobila, va permite sa jigniti oamenii, numindu-i sclavi ascunzandu-va in spatele scuzei ca este o metafora. Chiar asa, v-ati gandit o secunda macar cum se simte mama acelui om cand citeste ineptiile voastre, sau copilul, sau sotia, sau prietenii? Este clar ca nu o sa va intre capitalismul in cap niciodata. Singurul lucru pe care nu-l aprob la Becali in relatia cu angajatii este ca ii jigneste, numindu-i idioti, ***, etc. In rest, face exact ce vrea mintea lui cu jucaria lui, iar antrenorul este liber sa accepte sau sa plece. De fapt, daca stau sa ma gandesc cum m-as simti eu, imi este foarte clar ca a fi numit sclav este mai dureros decat a fi numit idiot.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

As  •  25 noiembrie 2017, 21:04

Felicitări UEFAntasticilor ! Adevărata ”generație de aur” a fotbalului românesc cu mare demnitate au riscat (sigur vor fi terfeliți prin presă în perioada următoare) și au câștigat (e vorba despre respectul nostru) ! Trebuie militat și luptat cu acestă generație de pseudoziariști, pentru eradicarea jignirile din presă !

Bubucul  •  25 noiembrie 2017, 21:09

Eu sunt de-acord cu ceea ce spuneți în acest articol, dar și cu multe dintre comentarii care vă contestă. Cândva v-am cerut și eu explicații pentru multe articole apărute în ziar care nu sunt semnate și care prezintă neconcordanțe între titlu și conținut și mi-ați răspuns că sunt, totuși, multe articole foarte bune. Aș avea rugămintea la dvs., dacă tot aveți o funcție de conducere, să nu mai permiteți să apară articole nesemnate. Ar fi o treabă de bun simț.

laur  •  25 noiembrie 2017, 21:10

au dreptate semnatarii. Ei nu se iau de ca ati scris in fond, ci de felul in care ati scris. Prin folosirea cuvantului sclav, denaturati realitatea si stirbiti demnitatea lui Dica in mod gratuit. Puteati folosi un titlu de genul: Becali dicteaza, Dica executa. Ce ati scris este 100% corect, dar nu mai folositi cuvinte care schimba in fond discutia de la subiect. Chiar daca voua vi se pare ca nu-l schimba, pentru cititori il schimba.

Cosmo  •  25 noiembrie 2017, 21:22

No, ce s-au opărit fanii și jucătorii fecesebisti. Interesant, când stăpânul vorbește așa nu-i deranjează, doar când scrie presa.

Noah  •  25 noiembrie 2017, 21:30

Ce face George Becali cu Dica este *** Nu vreau sa detaliez pentru ca as intra intr-o polemica interminabila, dar vreau sa punctez ca nivelul de exprimare si calitatea articolelor asa zisului ziar de sport pe care il coordonati este MINUS INFINIT. Si cum pestele de la cap se impute... Ahh si inca o idee, presupun ca evaluand calitatea incontestabila de lider a ziarului mai sus amintit in segmentul media de sport v-ati spus ca ar fi cazul sa mai faceti niste anchete de presa serioasa, impartiale si folositoare, sa nu le spun cruciale pentru viitorul tarii si uite asa am ajuns in *** si *** gastii sub ochi de bine ce dormim noaptea. Sah!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

criss  •  25 noiembrie 2017, 21:31

Vad ca sunt cative băiețași pe acest site care considera ca rezultatele pozitive ale fcsb se datorează intervențiilor lui becali în formarea echipei. Acești băiețași sunt cei fără bac, facebookceisti de meserie. Nu își dau seama ca becali are un singur merit în rezultate, anume bogăția, banii cu care își permite sa cumpere tot ce e mai bun în campionat. În felul asta, când îți permiți sa faci o selecționata a ligii întâi, ba chiar una a ultimelor doua campioane, meritul celui care antrenează nu mai este atat de mare. Dimpotriva, având în vedere ca, deși fcsb a cumpărat jucătorii ultimelor doua campioane, dar nu au mai câștigat campionatul de ani buni, demonstrează multa carenta în antrenoratul și managementul fcsb. Și chiar dacă ar fi câștigat, repet, meritul nu ar fi fost atât de mare al antrenorului, ci al celor mai buni jucători din campionat. Este ca și când la o întrecere la care participa 5 dacii și o ferrari ar câștiga , în mod firesc, ultima, dar toți ar evidenția talentul șoferului de la ferrari, ci nu calitatea net superioara a aceteia. Cam asa și cu fcsb în comparație cu restul echipelor. Concluzia este ca singura calitate a lui becali o reprezinta potenta lui financiar (f importanta de altfel), dar sub nicio forma vreo calitate a lui de antrenor sau, cu atât mai puțin, intervențiile lui la echipa. Ba, mai mult, având în vesdere ca deși a cumpărat tot, dar nu a mai câștigat de ani buni campionatul, dovedește cat de nefaste sunt intervențiile lui.

acciduzu  •  25 noiembrie 2017, 21:34

In ultimele zile a abundat de astfel de articole, parca citate din comment-urile haterilor de pe forum. Acum incep sa cred ca a fost o directiva venita din biroul tau de sef. Pana la urma ce vrei sa demonstrezi?

Cornel  •  25 noiembrie 2017, 21:39

Mai rar mi se intâmplă, de vreun an-doi, sa agreez articolele scrise de dl. Tolontan. Mai ales acelea care abordează subiecte ce tin de domeniul politic. Ei, uite ca atunci cand scrie despre sport, adică acolo unde se pricepe îi mai și ies. Subscriu total la cele scrise și mă mir că unii dintre foștii jucători ai FCSB, care chiar au suportat aceleași apucături ale lui Becali (Rădoi, de exemplu) se transformă acum în apărătorii acestuia. Jignirea cea mai mare si lezarea demnității lui Dică vin de la patronul acestuia și nu de la jurnalisti.

John  •  25 noiembrie 2017, 21:44

Atâta timp cât acest cercopitec va fi promovat și cât i se vor certifica aberațiile prin prezenta în emisiuni și interviuri nu vom putea scăpa de el și acoliții lui... A distrus cel mai mare brend sportiv al României și voi presa încă ii susțineți inepțiile... "banii mei" nu sunt ai lui a și spus ca nu va mai da bani din buzunar la echipă sunt produși încă de imaginea furata în 2004 și slava domnului ca a pierdut orice legătură cu echipa pe care noi stelistii o iubim și nu cred ca va mai trece mult timp sa înțeleagă toată lumea ca acesta este un impostor pârlit...

Steaua1986forever  •  25 noiembrie 2017, 21:45

"Cititorii scriu ”Băi, jurnalistule ești *** lui Becali” și asta apare ca atare în comentariile de pe siteurile Gazetei." si "pentru că e datoria noastră să oferim o platformă inclusiv pentru criticile la adresa noastră." - Va multumesc, de mult nu am mai ras atat. Ii multumesc domnului Tolontan, dar am impresia ca este total rupt de realitatea moderatorilor pe care ii plateste la acest ziar. Atata timp cat sunt moderate comentariile intr-o singura directie si cu dedicatie pentru o anumita echipa, m-am lamurit si cu "profesionismul si impartialitatea" dvs. Nu se poate sa pui moderator un individ care nu stie limba romana, sunt moderate cuvinte pe care acel om nu le pricepe dar are impresia ca sunt insulte. Ca sa nu mai vorbim de rautatea vadita si partizanatul evident. P.S Inca nu ati moderat nici acum comentariile RASISTE la adresa lui Florinel Coman. Se pare ca "nu incalca regulile acestui site". Interesanta politica domnule Tolontan. Atat timp cat un comentariu de genul asta NU ESTE MODERAT in schimb eu sunt moderat cam 99% din timp, neincalcand nici o regula, doar ca nu le cant in struna domnilor moderatori, mi se pare ca sunt niste afirmatii pe care ziarul dvs. si le asuma. Sunteti pregatit de un proces?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  25 noiembrie 2017, 22:00

Daca am fi o tara normala,daca ar fi democratia pe care o tot proclamati v-as putea da un exemplu in care dumneavostra sunteti intr-o pozitie mult,mult,mult mai rea decat a lui Dica...

sorin  •  25 noiembrie 2017, 22:05

Ma intreb domnule Tolontan,daca ai un ziar,mare audienta,milioane de cititori,un renume cistigat in 20 de ani de existenta,s.a.m.d.si dumneata esti proprietarul,l-ai cumparat cu 5 milioane,si fiecare an te costa 15-20 de milioane,salatii,sediu,deplasari,aparatura,si mai stiu eu ce e nevoie la un ziar. Dai toti banii astia din propriul buzunar,plus inca citeva milioane,cheltuieli neasteptate.Si vezi intr-o zi ca ziarul a pierdut 2 milioane de cititori,redactorul sef,o freaca cu ziaristele,prin restaurante pe banii tai,ca reporterii,in loc sa fie in zonele fierbinti sunt pe la bordel,in acest caz ce ai face dumneata? Ai tolera asa ceva? Nu i-ai da afara pe vinovati? Sunt doar banii tai,ori le dai niste prime? Chestia ca vorbim toti,din afara,facem pe lupul moralist,dar as vrea sa vad ce ati face domnule Tolontan,daca pierdeti 10 milioane pe an?Fotbalul este in Occident o mare afacere,stii cumva cum procedeaza Höness und Rummenigge de la Bayern? Sa-ti fac o lista cu antrenori si jucatori dati afara? Singura diferenta este ca se exprima mai civilizat si cu cap.In rest este la fel.Dar nu uita Bayern are o cifra de afaceri de aproape 1 miliard pe an! Deci Dica este angajatul lui FCSB,si salariul si primele i le da Becali,si lui sinca la cel putin 100 de angajati.Milioane pe an,platiti bine nu ca la alte echipe. Deci Dica este dator cu performanta,care cam lasa de dorit. Ce este acum,e mai mult jucatorilor scump cumparati si platiti de acelasi Becali. Numai pentru cei de la Viitorul si Astra a platit 20 de milioane cu salarii cu tot.Deci are tot dreptul!

sclaviiluiBecali  •  25 noiembrie 2017, 22:13

Nu numai Dica, toti sint *** ciobanului la stina FCSB, oierul nu e inconjurat decit de pupincuristi, doar aia pot sa suporte un ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

General  •  25 noiembrie 2017, 23:04

Daca dreptul la informatie nu e negociabil, atunci de ce continuati sa dezinformati cititorii spunand ca FC Fcsb e Steaua?

Patteu  •  25 noiembrie 2017, 23:05

Prea multa ipocrizie domnilor ziaristi...,voi l ati inventatat pe Becali. De fiecare data cand dati in el trebuie sa va uitati in oglinda si sa va asumati vina pe care o purtati da da incepand de la seful vostru dl Ioanitoaia

Stb  •  25 noiembrie 2017, 23:08

Dl. Tolontan, a-ti uitat repede anii de " sclavie" sub jupî'nu Voiculescu.....dar na, a-ti scapat, v-ati facut mare si a-ti uitat.Unul din motivele pt care Dica ar fi sclav,considarat de GSP, ar fi acela ca Becali impune jucatori in primul 11 ca sa ai poată vânda , da?......Tu, ..." ziaristule " cu toti colegii tai , faci acelasi lucru cu noi, cititorii ziarului , impunindu- ne articole cu Becali si FCSB ca sa iti vinzi ziarul.sa-ti fie rusine ......

Comentează