Becali și Dică – adevărul dureros al unei relații

Vă deranjează presa care descrie îngenuncherea lui Dică sau faptul în sine că el e îngenuncheat?

sâmbătă, 25 noiembrie 2017, 6:23

După meciul de la Plzen, pierdut de Steaua cu 2-0, Gazeta Sporturilor l-a ironizat pe Gigi Becali pe pagina întâi.

Ziarul i-a cerut demisia din postura de antrenor, de vreme ce el a făcut echipa. Lucru pe care singur l-a recunoscut. ”Dică să facă pe banii lui, nu pe ai mei!”.

De asemenea, l-am atacat pe finanțator pentru că l-a transformat, profesional vorbind, pe Nicolae Dică într-un sclav al capriciilor sale și al inovațiilor tehnico-tactice aiuristice, cu care patronul îl lasă, practic, pe antrenor fără pâine.

Nu e prima oară când se întâmplă asta la FCSB.

De fapt, cu unele excepții de antrenori care au refuzat să abdice de la independența meseriei, printre care Olăroiu, Pițurcă și Hagi, mulți tehnicieni din Ghencea au acceptat stilul lui Becali de a dicta.

Patronul nu ordonă întotdeauna, dar ordonă când vrea. ”Pentru că eu dau banii!”, după cum repetă el, fără perdea.

Există o întreagă epopee, fotografiată, filmată și consemnată, despre intervențiile lui Gigi Becali peste antrenorii Stelei.

ProTV a filmat la un moment dat cum se preda, telefonic, ștafeta ordinelor din înalta lojă spre umila bancă.

Există sute de articole, editoriale, interviuri și reportaje, în arhiva digitală și de print a Gazetei, împotriva acestei practici înjositoare a patronului.

În sfârșit, după ani de tăcere, o serie de foști jucători ai echipei, cei care au făcut rezultatele senzaționale din Cupa UEFA, au luat poziție.

Excelent!

Numai că ei nu se pronunță împotriva lui Becali, ci împotriva presei care descrie dezaprobator ce face Becali!

Mai concret, foștii jucători se supără pe gsp.

Se supără pe oglindă, nu pe realitatea care se reflectă în oglindă. 

O parte dintre ei încearcă sau vor încerca profesia de antrenori și e foarte bine. E o meserie frumoasă, stresantă și care nu merită făcută în lanțuri, că oricum tu răspunzi, nu patronul.

Dar, dacă vor să se solidarizeze cu Dică, foștii colegi să nu răstălmăcească!

Să nu spună, indirect, că la FCSB lucrurile sunt în regulă și că presa exagerează.

E ridicol, zău, știe o țară întreagă cine bagă și scoate jucătorii din echipă.

Problema lor pare a fi aceea că am descris o relație de sclavie, de servitute, și nu că acest raport patron-antrenor este autentic și-l face pe tehnician prizonierul capriciilor celui cu bani.

Pe Dică îl dezonorează ce face Becali, nu ce reflectă ziariștii.

E suficient să asculți declarațiile patronului ca să ai motive, dacă vrei cu adevărat să aperi integritatea profesiei de antrenor, să iei poziție.

Dar, nu-i așa, e mai ușor să faci demonstrație cu presa, decât să te pui rău cu Becali.

Ce agenție genială de PR le-o fi dat ideea? Becali are propriii susținători, rezultatele în Cupa UEFA ”cântă pentru el”, dați în presă că duce!

E o manipulare ușor de demontat: oamenii de la PR s-au agățat de un cuvânt, ”sclav”, care denumește, evident, o sclavie profesională.

Bine că nu s-au supărat și când scriem despre un fotbalist că este ”sclavul propriului dribling” sau ”vicios și dependent de goluri”, sau ”înzestrat cu un talent care merita tricoul unei voințe mai bune”.

Și nu, nu e vorba de Alibec, sunt doar exemple, s-au potrivit așa.

Cuvântul sclav nu e discriminator în acest context sportiv.

Cititorii scriu ”Băi, jurnalistule ești sclavul lui Becali” și asta apare ca atare în comentariile de pe siteurile Gazetei.

E opinia celor care o afirmă.

Spre deosebire de foștii jucători care semnează mesajul, Gazeta are un lung, public și neîmpăcat conflict cu Becali.

N-a folosit întotdeauna cele mai potrivite cuvinte nici față de Becali. Când insiști ani de zile pe un fenomen, mai sari calul. Poate că am făcut-o și acum.

Nu ne-am sfiit să-l ironizăm în toate felurile posibile, după cum nu am avut vreo rezervă să subliniem ceea ce a făcut bun.

În esență însă, pe ideea că presa se opune puterii, i-am fost și-i vom fi critici.

Acceptăm că putem greși, că exagerăm uneori, că nu luăm în fiecare zi cele mai bune decizii.

Regretăm dacă oamenii se simt rău.

Dar așa cum nu e treaba noastră să ”fim bine” cu Becali, nici nu suntem aici ca să ne punem bine cu foștii jucători ai Stelei mistificând realitatea.

Câtă vreme patronul spune clar că el face echipa pentru că sunt banii lui și cui nu-i convine să plece, ”Dică s-o facă pe banii lui!”, e limpede că asistăm la o relație inegală, dominatoare, nedreaptă, la un raport de sclavie profesională.

Noi am atacat această conduită care deprofesionalizează și vom continua s-o dezaprobăm. Să te apuci să-i arăți cu degetul pe aboliționiști că arată cu degetul nedreptatea e aiuristic.

Publicăm, fără rezerve, punctul de vedere al acestor foști jucători. Nu contează că nu suntem de acord cu el.

De altfel, ei l-au trimis la toată presa și nu l-a preluat nimeni, până la această oră, căci probabil redacțiile nu înțeleg care-i treaba. Îl publicăm tocmai noi, pentru că e datoria noastră să oferim o platformă inclusiv pentru criticile la adresa noastră.

Ne pare rău dacă Dică s-a simți rău, nu avem nici o intenție să lezăm pe cineva când scriem.

Dar, pe de altă parte, nu vrem aprobare, nu căutăm aplauze și vom relata în continuare ce se petrece la FCSB și la orice alt club.

Dreptul la informare nu e negociabil și în el nu fac schimbări nici Becali și nici foștii jucători.

Comentarii (103)Adaugă comentariu

di livio  •  25 noiembrie 2017, 23:11

iar te-ai inflamat, ma draga Tolo...aia din lista, semnatarii, isi apara colegul, pe Dica...ei cred ca e mare antrenor, asa cum tu crezi ca Dadi Graur ii mare jurnalist sportiv...nu vad motiv de scandal, fiecare breasla isi apara breslasii...numa pa Daum n-a avut cine sa-l apere cind a fost facut sef de lagar cu spume la gura...Geambasu dixit...multam pt cartonasu galben

ManX  •  25 noiembrie 2017, 23:24

Nimic nu mai poate soca în gazetaria româneasca,dar a fost mai mult decât un soc când am citit articolul în care a fost Dica etichetat ca fiind sclav. Am simtit o jena si dezgust citind cuvântul sclav cu referire la Dica. Chiar ma bucur ca altii au reactionat pe acest subiect. Regret Catalin, dar nu este nimic de aparat si de explicat.Sunt de parere ca nu trebuia sa scrii acest articol.Pierzi din credibilitatea pe care o ai. Cum o dam cum o învârtim,dam vina pe Becali pentru toate relele de la FCSB.Baiatul asta este umilit public de Becali,de suporteri si de ziaristi zi de zi.Merita mai mult respect. Cel putin din partea suporterilor. Ei nu înteleg ca suporta toate astea din dragoste pentru Steaua. Cei care-l considera sclav si-si bat joc de el nu sunt cu nimic mai buni decât Becali. Socant,iar,pentru mine este faptul ca un jucator este vândut. Asta este sclavie. Sau poate ma însel eu...

Codrin  •  25 noiembrie 2017, 23:25

In Grupul Intact din care face parte GSP, nu cumva exista anumite televiziuni care joaca cum le canta patronul? Patronul lor (si al vostru), dl. Voiculescu, nu cumva i-a transformat in sclavi pe Badea sau pe Gadea? In ochii si opiia dumneavoastra dumneavoastra, d-le Tolontan, cei doi de mai sus mai au demnitate? Si sa nu uitam, din cate stiu eu, deontologic este sa semnezi un articol cand il scrii. Ca sa ti-l asumi si sa raspunzi pentru el, daca e cazul.

Ionescu Cornelia  •  25 noiembrie 2017, 23:39

Domnule Tolontan, din păcate, calitatea presei sportive și nu numai s-a degradat de la an la an. Este surprinzator ca va faceți ca nu înțelegeți mesajul comunicatului semnat de foști jucători și antrenori ai clubului Steaua. Departe de a încerca să îi ia apărarea lui Becali, aceștia trag un semnal de alarma privind modul în care se exercita meseria de jurnalist astăzi. A analiza calitatea unui meci, evoluția jucătorilor unei echipe, aportul tactic și munca unui antrenor nu presupune folosirea unor cuvinte umilitoare și jignitoare. A critica modul in care un patron ca Gigi Becali intelege sa-și exercite influenta fata de antrenor și jucători este una și este de inteles, dar a face acest lucru umilind încă odată antrenorul echipei este alta. Nimeni nu va împiedica să luați atitudine fata de maniera în care înțelege Becali sa se comporte, dar un minim bun simt va îndeamnă sa respectați personalitatea și sensibilitatea antrenorului Dica. Presa sportiva, ca și presa în general, a împrumutat limbajul și mis en scene din presa tabloida. Nu mai sunteți preocupați de calitatea argumentației, de calitatea scriiturii, ci de elemente de can can, care au devenit primordiale. A existat o buna tradiție a presimțit sportive, în care jurnaliști ca Ioan Chirila, Cristian Topescu, Radu Urziceanu, pentru a enumera doar câțiva, erau citiți cu plăcere, erau așteptați sa se pronunțe și erau respectați de public. În goana după rating se face din ce în ce mai mult rabat calității. Breasla a ajuns sa nu mai vadă în ce mocirla se complace și nu este în stare sa se analizeze cu obiectivitate. Ne miram ca pe stadioane limbajul esteviolent și injurios? Sa nu ne miram, presa a contribuit din plin la aceasta situație. Nimeni nu este împotriva adevărului, dar modul în care acesta este prezentat spune multe despre emițător. De multe ori modul de manifestare a galeriilor echipelor de fotbal este o prelungire a climatului pe care anumiți jurnalisti, din păcate din ce în ce mai mulți, o întrețin. Înainte de a-i certa pe cei care au îndrăznit sa ia atitudine fata de aceasta situație, breasla ar trebui sa se privească în oglinda și sa se întrebe, noi cu ce am greșit. E cazul sa opriți, cât mai e timp, acest mod de a face presa, e cazul sa va reintoarceti la valorile care fac dintr-un gazetar un bun jurnalist. PS. Mă întreb și va întreb cine a făcut din Gigi Becali vedeta media? Ca doar nu noi, publicul. Cine i-a inoculat ideea ca e Dumnezeu pe pământ, dacă nu voi, jurnaliștii, care l-ați căutat cu obstinație, l-ați curtat și l-ați făcut sa creadă ca este un fac totum, care se poate pronunța despre toate și tot. Lasand la o parte meritele incontestabile ale acestuia, o rezerva sanitara fata de comportamentul lui l-ar fi trezit, cred și ar fi făcut mult mai usoara viața antrenorilor și jucătorilor. Așa ca e cazul sa va asumați partea de vina, care nu e mica și nu așa cu jumătate de gura.

Costel Tudor  •  25 noiembrie 2017, 23:45

Comunicatul este o facatura !!! Majoritatea asa zisilor semnatari nu au habar nici de articol nici de comunicat . Presupun ca acel comunicat a fost facut de pupincuristul de servici Dukadam , fara stirea asa zisilor semnatari !

Clord  •  25 noiembrie 2017, 23:46

Acum vreo 30 de ani, ziarul de sport al oranduirii tristei amintiri, dupa meciuri, in cateva pagini, scria EFECTIV despre meci! Niste comunisti nenorociti! Azi citim ce fotbalist a cucerit pe diva x, cine injura si pe cine pe teren, daca antrenorul are sau nu budigai curati, ce fotbalisti s-au flatulat in public! Frumos! Ca pana la urma, ce anume scrii? Ce se vinde! Iar daca cei ce mai citesc prin ziare isi doresc nimic, nimic au! Educatia e cea care ar trebui sa primeze! Si cand ea lipseste, circul e la el acasa! Cand ziarele nu vor mai acea trafic PENTRU ca noi nu le accesam, vor veni altii sa scrie! Si poate altii sa cumpere echipe! Sa ne intelegem, sa nu ne mintim! Suntem fix ceea meritam sa fim!

cipri  •  25 noiembrie 2017, 23:47

nu ma asteptam la ogararu

elle  •  25 noiembrie 2017, 23:56

Catalin Tolontan , faceti ca d-nul Ioanitoaia : ignorati numele becali ! Sunt atatea alte subiecte sportive ( inclusiv fotbalistice )pe care le puteti aborda. Merci.

Mircea  •  26 noiembrie 2017, 0:04

Mihai Nesu si Ogararu semneaza tampenia aia de comunicat ?? WTF ??? Trist ca Ogarau care a fost crescut la Ajax nu face diferenta intre profesionalismul de acolo si mocirla in care se afla Becali. Trist ca Mihai Nesu si Ogararu se lasa manipulati de un mihai stoica sau becali... Atat Nesu cat si Ogararu stiu ce inseamna cand editorialistii sau reporterii de la "Voetbal International" sau " de telegraaf" se iau de oamenii din fotbal.

ANO NIMENI  •  26 noiembrie 2017, 0:05

Presupus sclav,presupuse directive din loja,presupuse convorbiri si indicatii telefonice...si aici punem punct.E o vorba romaneasca,n-a inventat-o Soros,Merkel,statul paralel sau mai stiu eu ce forta oculta:Hotul neprins,negustor cinstit.Domnule Tolontan,aveti inregistrarea telefonica in care Becali ofera clar si fara echivoc,indicatii catre banca tehnica?Pana una alta sunt doar intuitii si presupuneri,nu dovezi concrete.In oglinda pusa situatia si eu am intuitia si presupunearea ca,1000% din presa sportiva primeste urda prin curierat rapid,n-am nici o dovada dar am o presimtire.Mai usor cu pianul pe scari...La concursul de azi,cuvantul cheie,PRESUPUS!DEX=banuit,inchipuit,IPOTETIC!

ANO NIMENI  •  26 noiembrie 2017, 0:17

Si cu permisiunea dumneavoastra,domnule Tolontan...ca formator de opinie,gazetar si sef peste redactie,imi puteti pentru 2 secunde acorda libertatile dumneavoastra,mai ales de exprimare si astfel sa va pot numi,''***'',''dezinformator'',''propagandist'' si ''mincinos''?Nu am nici o dovada dar am banuiala,presupunerea,intuitia si inchipuirea ca,conform propriilor banuieli si intuitii,sunteti exact ce am mentionat mai sus.Pot beneficia de aceeasi libertate pe care o aveti si pretindeti?Am dreptul,asemeni dumneavoastra,de a presupune si intuii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Asa sa fie…  •  26 noiembrie 2017, 0:18

Dl Tolontan si alti ziaristi care iubiti mai mult scandalul si noroiul decat sportul,de ce va place asa mult sa denigrati sportul romanesc?ce vreti sa creada tinerii care citesc toata ziua cum denigrati antrenorii,jucatorii care unii din ei fac performanta in europa.ce faceti voi pentru sportul din Romania?pt fotbalul din Romania?ce faceti voi pt milioanele de suporteri stelisti care nu mai stiu din ziarele voastre de tot *** cu care Steaua sa tina?va-ti luptat pt ei asa cum va luptati sa denigrati persoane care investesc in sportul din Romania?*** *** ***rusineee,rusineee

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

penibili  •  26 noiembrie 2017, 0:23

@elle atat de mult il ignora ioanitoaia al tau pe becali incat daca citesti o saptamana postarile care le pune pe blog o sa intri in soc descoperind ca minim 4 din 7 zile sunt dedicate lui becali si-a lui echipa.

Pink Floyd  •  26 noiembrie 2017, 0:29

E limpede că titlul se încadrează la categoria derapaje. Nu-i mai puțin adevărat că gsp, prin unii dintre jurnaliști, a făcut o pasiune pentru limbajul de acest gen, cel puțin în ultima perioadă. Tabloidizarea s-a produs atât prin scrisul jurnaliștilor, cât și prin găzduirea cugetărilor unor personaje de genul Becali care atrag o anumită categorie de cititori, probabil majoritară. Senzația mea este că stilul de a scrie și de a vorbi al jurnaliștilor vizibili ai gsp sunt influențate nefast de promovarea excesivă a personajului becalian. De la a fi fost un personaj la limita dintre comic și grotesc, becalianul s-a transformat în reper ideatic la ceas de seară pe tv și sursă de inspirație pentru titluri în scris pe gsp (și nu numai...). Ce am spus mai sus contrastează cu încercările dvs. de a delimita politica editorială de personajul becalian. Faptul că dl. Ioanițoaia nu l-a invitat pe numitul Becali în emisiunile dânsului este complet irelevant ca argument. Nici eu nu vă cunosc personal, dar asta nu mă împiedică să vă admir pentru munca jurnalistică și anchetele pe care le faceți și să vă recomand ca reper. Ba chiar preiau unele dintre concluziile dvs. sau sunt influențat de stilul dvs. de a scrie. Similar și în cazul celor doi. În plus, dl Ioanițoaia și-a arătat în scris admirația față de abilitățile antreprenoriale ale lui Becali (ceea ce nu e de condamnat, dar nici nu susține pledoaria dvs.). Cred că nu strică să reveniți la ștaif, mă refer la politica editorială a gsp, și să nu mai lăsați toți neaveniții să scrie, doar pentru că au fler să propună titluri tip tabloid. Probabil, aceeași temă putea fi tratată sub un titlu decent, din care putea reieși, elegant, aceeași concluzie evidentă pentru orice om cu bun simț. Pe deasupra, fiind subtilă nu ar fi atras atâtea persoane semnatare ale scrisorii de protest (ce ironie! Niște domni, fără prea multă școală în ale limbii române, obișnuiți cu limbajul dezinhibat se declară deranjați de limbajul unui jurnalist. Probabil veți pierde cititori, accesări dar poate veți regăsi gloria de altădată.

Marius  •  26 noiembrie 2017, 1:22

"Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj intolerant". Asa incep si se termina toate comentariile care contin cuvantulsclav, sau mincinos, la adresa "muncitorilor de la gsp" , vorba *** gi-gi, cel pe care l-ati creeat din gluma si acum ati devenit una. Deci prima minciuna dovedita este ca lasati libera exprimare sa inunde cacalele media on-line. Sunteti dictatori si asa veti muri, NICIODATA nu va aparea la comentarii fraza din articolul tau cu referire la ***. Dar stii ce e cel mai deranjant ?! pe langa faptul ca *** pe deciziile judecatoresti, doar de dragul si drogul ratingului pe care il face cu acest sinistru personaj, devenit sau incurajat de presa sa devina: patron fara acte, antrenor fara acte, suporter-parton, bufon, presedinte de club, presedinte de tara, P.R., body-guard de proprii jucatori, cioban, baci, puscarias nevinovat, arbitru, justitiar si lista poate continua intr-un penibil-comic-macabru albanezo-dambovitean. Cum mai tolontane, sa faci pe indignatul, cand ai sustinut o minciuna, un fals condus de o grupare ***, lovind in aceelasi timp in pruncul renascut de ARMATA ? iar acum daca ciobanul pierde pa mana lui, sa faceti pe suparatii. PANA ACUM NU ERA FCFCSB ?! Daca gi-gi castiga il oationati si uitati de toate iesirile lui, pe care le-ai insirat in articol, voi sunteti corecti si critici doar la rezultate nefavorabile, in pur stil manelo-romanes C. Lasa supararea ***. P.S. - voi sunteti autorii morali si nunumai al fotbalului romanesc, aparand si girand mizeriile facute de toti patronii arestati, ce au bagat cluburile in faliment, nu uita, voi mereu ati tinut cu ursul, NICIODATA cu finantatorul, real al acestui indragit sport -SUPORTERUL. Mereu ati lovit in el, chiar si atunci cand acesta (pe banii lui) isi varsa amarul pe "patronul" ce ii administra clubul, vazand ca fura si ii distruge dragostea extra-familiara. Ati folosit toate abjectiile impotriva sa, precum: drogat, betiv, xenofob, rasist, homofob si toata lista de clisee super uzata, invechita pana la plictis si indragita de voi asazisii gazetari iubitori de can-can. Sigur ca nu te vom misca aceste vorbe, doar esti irational, functionezi pe baza de banuti nu de sentimente, ramai rece chiar si anotimpul cald ipocritule, lasa ca bate gi-gi maine si va impacati voi, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Its1134  •  26 noiembrie 2017, 1:23

Nici nu am citit articolul urecheatului, dar e amuzant ca pseudo-jurnalistul asta crede ca detine adevarul, indiferent de subiect.

Cristian  •  26 noiembrie 2017, 1:47

Daca ii iei pe toti semnatarii petiției,nici nu pot sa citească cursiv acea scrisoare.o parte di acele cuvinte nici nu ai auzit in viata lor,nu stiu ce inseamna,.

George  •  26 noiembrie 2017, 1:51

Corect insa nici meciurile dintre Astra si Dinamo din play off nu au fost pe bune. Faptul ca presa nu acuza blaturile nu inseamna ca nu au fost. Poate din cauza "conflictului" cu Becali au fost trecute cu vederea?

Bârgaoanu Dragoş  •  26 noiembrie 2017, 3:03

Lasă Tolontane, că tu eşti tot un fel de Dică al lui Voiculescu.Mai uşurel cu pianul pe scări, meştere!

gigelos  •  26 noiembrie 2017, 5:34

Ce vrăjeală de popa de tara ai Tolo . Voi va luptați cu Becali, voi ...bla,bla. În fiecare zi are 15 articole , 14 fotografii .Vorbesc de GSP , astăzi de Prosport când erați acolo . O mizerie. Va uitați din când în când în oglinda ? Sau va e rușine?

Doru  •  26 noiembrie 2017, 5:59

Domnule Tolontan, este simplu sa prelucrati statistic articolele din GSP (gazeta a sporturilor, dar de fapt in proportie de peste 90% o gazeta a fotbalului) din ultimii 20 de ani. Veti vedea ponderea in care apare Becali si Steaua/ FCSB (chiar si atunci cand nu era campioana) in cadrul unei publicatii care ar trebui sa sustina cu prioritate aparitia valorilor in SPORTUL romanesc. Uitativa, de exemplu, de cate ori apar numele Budescu si Alibec in gazeta inainte si dupa venirea la FCSB. Veti intelege astfel ca o gazeta poate crea sau distruge valori. Iar daca fotbalul romanesc a ajuns azi acolo unde este (o valoare ce tine de esalonul 3/4 al fotbalului mondial), o mare parte din vina o poarta si GSP. Restul sunt "vorbe in vant".

Luci  •  26 noiembrie 2017, 6:25

Chiar sunt oameni care nu cred ,ca pt Becali toti din jurul lui sunt sclavi?!!?? Si in jurul lui sunt oameni care nu sunt angajati lui.Si familia este "condusa"tot cum crede el.Poate are si inima buna,dar nu face lucruri bune daca nu castiga si el ceva.Si Dica trece in cv,ca a antrenat fcsbul chiar daca Becali este principal.MM mai face un circ ca Becali plateste,etc.Si oameni sunt sclavi dar pe bani (***),buni,pe care nu au cum sa ii castige cu alt STAPAN.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos  •  26 noiembrie 2017, 7:00

L-ai uitat pe Gâlcă , ultimul care s-a opus ordinelor venite , pe atunci , din pușcărie .

Bagheera  •  26 noiembrie 2017, 8:14

Cataline, Chiar ati ajuns la fuandul sacului. Stim ca va veti inchide la un moment dat, ceea dupa cum se vede meritati din plin... Sper sa vina asta cat mai curand. Am mai scris-o: bagati zazanie si cautati samanta de scandal in orice loc unde este performanta in SPORTUL ROMANESC. Belu si Bitang? Jos. Despre dopajul americancelor si abuzurile sexuale de la lotul lor - NIMIC. Centrul de handbal de la Valcea - jos. Scandal cu tenta sexuala, distrugerea Oltchimului. Halep - aici Geambasu este CAMPION, LA INTRECERE CU BANCIU. Nu va e rusine? Steaua, Craiova, Timisoara, Rapid, Dinamo - in loc sa faceti lumina in chestiunile legate de palmares, TRAITI DIN INCERTITUDINI. Si goniti spectatorii de pe stadion, CA sa fie si mai putini buni in fotbal.Gonind sponsorii si stimuland singura finantare posibila: SPORTUL de partid si de stat. Cu toate pacatele lui, Becali a reusit sa tina in picioare singurul club privat din Liga 1, si cu ceva performante internationale. Sepsi si Juventus sunt accidente nefericite...Si asta in conditiile in care statul roman i-a dat tot timpul la cap. Restul cluburilor sunt PCR, PNL, UDMR, etc. Vezi ca ai ratat lansarea de carte... Niciun cuvintel? Se poate, domnilor?

mamaika  •  26 noiembrie 2017, 8:48

Tolo, explica-ne, te rog, de ce nu semnati articolele pe care le publicati, voi cei de la gsp?

basencu  •  26 noiembrie 2017, 8:51

Gigi se recomanda ca fiind ,,stapanul". Ziaristul cauta antonimul. Sclav sau ***. Cred ca UEFAntasticii nu ziceau nimic daca folosea ***. Ca *** e pe bani. Ziaristul incearca sa sprijine pozitia de antrenor la Steaua si Dica multumeste, in gand. Ziaristul o face gandindu-se ca si in breasla lui exista aceasi drama, doar stapanul e diferit, e in culise. Ca asta e, majoritatea suntem slugile si *** cuiva / ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  26 noiembrie 2017, 9:11

Vorbim cumva de "patronul Stelei" , tipul acela simpatic și hâtru care crește oi lângă palatul unde dă conferințe de presă, în București? Infractor condamnat cu o avere nebuloasă? Superstițiosul rasist care cumpără indulgențe ca în Evul Mediu? Dar care a făcut și lucruri bune? Fostul coleg de parlament în Europa cu Eba, actuală domnă SIDA și bursucul mituit de "lobiști"? Păi iar ne dăm blonde, pure și virgine? Și GSP a ales cu bună știință promovarea personajului, conflictul cu/din el, audiențele facile, becalizarea și turcismul! Știați exact din măsurări de audiență ce subiecte prind la vulg, dar ați face orice pentru un click(bait)! Ca dovadă, dacă dau un print screen la întâmplare pe orice zi la Gazetă, n-am cum să ratez măcar "o știre" cu "patronul Stelei". Întrețineți voit o confuzie, mai ceva ca avocații lui Becali - chiar merită să îi umpleți buzunarele (stadioanele) prin fals? Din toată presa sportivă (și nu numai) câți l-ați boicotat? Aici nu e ca la aleg să scriu cu î din i. Copiii care intră pe site ce modele au? Peste doi trei ani vom avea voturi egale! Cum mai ieșim din ***, că din școală ies pe jumătate analfabeți, iar după o cură de presă, public zombi, ușor manipulabil? Crezi că ziaristul nu e responsabil DIRECT de cercul vicios că (revenind ) omul ăsta a fost ALES, a fost europarlamentar al României? Cine mai știa de Becali, într-un mediu igienic? Celalalt Radu filozofează condescendent pe teme astral sportive, se dă subțire la "banaliză" (bun termen, domnule) situându-se pe sine, metaforic și diafan deasupra mizeriei, însă când e hostesă la Digi Sport l-ar ține în emisiune zece zile, mai ceva ca proteviștii! Ce ziceți de Meme, ce ziceți de Dică are libertatea mică? Mie mi se pare că ați pus umărul, inclusiv prin pasivitate la nașterea unui personaj, controversându-l pentru win win situations, deși știați! "Pe partea umană" nu există atribut și contrabalans la individ, e vid cosmic! Astfel conflictul cu Becali n-ar fi trebuit să existe, presa Luțu, falsele subiecte, dar latifundiarul din Pipera, luceafărul sportului românesc, salvatorul fotbalului, "patronul Stelei" vă poate mulțumi și (ziarului) dumneavoastră pentru statutul de vip! Că "e un om pe niște scări". De aur!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  26 noiembrie 2017, 9:40

Punctual, sunt de partea lui Tolontan. Becali în sine e un fenomen toxic, oricum ai lua-o.

gelu  •  26 noiembrie 2017, 10:02

Nu Mai vrem nimic despre interlop. NICI UN ARTICOL, ABSOLUT NIMIC. GSP JOACA AGENT DUBLU, EI NE_AU intoxicat cu toti interlop, Sau cu articole anti daum. De Ce Nu l_ai tras de maneca Pe colegul Mai varstnic Cand derapa cu datum???? Asta Nu e tot zzz SCLAVIE????

tudor  •  26 noiembrie 2017, 10:05

Domnule Tolontan, subscriu la ce ați scris. Aș vrea doar sa va reamintesc faptul că în acte Becali nu are niciun rol la FCSB, Dica este secundul lui Tănase deoarece nu are licența Pro, Stoica este director sportiv fără drept de semnătură dar stă pe bancă nesocotind termenii eliberarii conditionate, echipa are grave probleme de identitate, pierzând o groaza de procese în fața CSA. Becali este suspendat de către FRF deși este legal doar un simplu simpatizant, media nu-l scoate din patronul Stelei, totul pentru audiența. Poate că ar trebui să vă folositi talentul jurnalistic si de investigator lămurind această mascaradă ce durează de prea mult timp.

mihaix  •  26 noiembrie 2017, 10:08

Este clar ca Becali nu procedeaza corect incercand sa impuna un prim 11 dar daca antrenorul nu protesteaza asta nu inseamna ca este sclav sau ca trebuie facut cu ou si cu otet de niste deontologi. Eu il apreciez pe Dica desi uneori este clar ca a incercat sa impace si capra si varza dar cati dintre noi s-ar descurca mai bine ca el? Ma gandesc ca tu Cataline, nu ai facut nici un fel compromisuri in meseria ta, altfel nu-mi explic acest articol. Dar probabil ca este mai usor sa vorbim despre altii.

haideusicfr  •  26 noiembrie 2017, 10:20

Domnule Tolontan incercati sa mai atenuati din unele porniri ale colegilor dumneavoastra. In orice caz , profesionalismul GSP e in continua urcare ,atitudinea echidistanta vadit superioara celei de anul trecut. Atacurile tendentioase ale domnului Ioanitoaia la adresa lui Daum raman un mister. La fel balacarirea lui Burleanu fara nici un temei .Nu de catre domnul Ioanitoaia ,dar asa in general. Generatia asta de ""aur"" care terorizeaza mass-media este una de cel putin prost -gust. In orice caz felicitari gazetei dumneavoastra ,sunteti si voi oameni,succes in continuare.

Radu_pnt  •  26 noiembrie 2017, 10:23

Foarte bine ati facut. Romanilor le place sa se ascunda dupa deget, adevarul ii deranjeaza pentru ca le arata defectele si dezavantajele. Asta e realitatea in Romania, figurativ ati descris perfect. Nu-si inchipuie nimeni ca ceea ce se intampla la un club "profesionist " ca FCSB e un caz singular in managementul din Romania (mai ales in cel public dar si cel privat) sau ca se intampla in Occidentul pe care ne chinuim de ani buni sa-i desluşim secretele succesului. Celor ofensati care tot "reactioneaza" pe aici le recomand sa citeasca mai multe carti si mai putin cancan.

Epigonul  •  26 noiembrie 2017, 10:27

Dragă Tolo... și totuși, în loc de hemoragia asta de text, era atât de simplu să vă cereți scuze pentru cuvântul ”sclav”! Pe bune, dacă ai simțit nevoia să explici că e vorba de o sclavie profesională (dar unchiul Tom ce fel de sclavie presta?), înseamnă că nu e chiar în regulă folosirea acelui termen. Sau, altfel, până unde se poate întinde ”metafora”? Cât e de la sclav până la ******, mai precis unde se trage linia? Atât solicitau oamenii ăia, niște scuze. Și asumarea unor articole prin semnarea lor. Cât de greu poate fi, mai ales dacă te pretinzi empatic?! Uite, încep eu: ”îmi cer scuze în numele colegului meu...”

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ADRIAN DORIN  •  26 noiembrie 2017, 10:51

Chiar e " treaba lor " personala relatzia Becali-Dica..dar acum despre arbitrajul,,romanesc , mi-am dat total seama ca Craciunescu e....manipulator ,a zis ca dinamo a avut penalty.., ru am fost si jucator de fotbal ani multzi si catziva ani arbitru...., jucatorul ieshean ..isi retrage piciorul .in nici un caz nu-l faulteaza..pe dinamovist..dar ca arbitrul craciunescu..e de partea lui coltzescu..asta e manipularea..stie din meciurile arbitrate de craciunescu..cum sa minta si sa manipuleze..intr-un fel sau in altul..si apropo de seful arbitrajului..e tot grecul ala..?..si cum se traduce in greceste...cand un arbitru " e delegat "..la un meci..in romaneste..se traduce..si...de..legat.....si majoritatea cazurilor..asa sunt...in Romanica...si craciunescu are impresia ca el e Dumnezeul fotbalului si al arbitrajelor..iar noi pariorii pirdem multzi..multzi bani..pe de..legatzii....lui.si altora...

Zsolt  •  26 noiembrie 2017, 11:04

Domnule Tolontan.Nu sunt un mare fan al jurnalistilor dar respect pe adevarati.Eu cred ca dv ar trebuii sa ramaneti la investigatii pentru ca acolo sunteti bun.Vad ca dv sau ziarul la care activati si-a facut o obsesie despre "relatia"patron-angajat la Steaua.Dv sau ziarul pe ce drept cereti demisia antrenorului de la Steaua?Dv platiti salariul antrenorului?In Romania toti cei care lucreaza pentru patroni sau sefi sunt un fel de sclavi!Din pacate asta este secolul XXI.Si daca ne raportam la aceasta avem millioane de sclavi in Romania.Sunt multi care pentru sclavie primesc salariul minim.Multi ar vrea sa fie *** lui Becali si sa primeasca mii de euro pe luna.Daca lucrurile nu merg bine pierde patronul millioane pe mana lui.Daca treaba merge bine antrenorul castiga faima,respect si bani!Fiecare are si de castigat si de pierdut dar asta e treaba lor nu al meu sau al ziarului.Mai trebuie sa intelegem si patronul pentru ca vrea sa creasca cota unori fotbalisti pe care vrea sa-le vanda pe bani frumosi.Si daca el vinde bine mai salveaza cu banii castigati campionatul romanesc pentru cativa ani.Si echipa salveaza onoarea fotbalului romanesc in europa.Daca nu era patronul poate dv nu aveati prea multe de scris pentru ca fotbalul romanesc fara banii lui ar fii si mai mult in prapastie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ADRIAN DORIN  •  26 noiembrie 2017, 11:07

Fotbalul din Romania e ca la nunta..acum doar " Tata Jean " " nashul " lipseste..in rest *** banii..e treaba lui..iar daca Dica vrea sa umble in patru labe toata viatza e la fel.treaba lui....acum doar cu toate ca nu sunt suporter nici al dinamo..si nici iashiului...tot nu pot sa zic..CAT INJURA ARBITRII IN ZIUA DE AZI...TELEVIZIUNILE..n-a fost penalty ,,na fost fault..in careul Iashiului..CE USHOR ERA DRAGA CRACIUNESCULE PE VREMEA TA SA *** UN MECI..FARA TELEVIZIUNI..FARA RELUARI...FARA UNGHIURI DERANJANTE DE FILMARE..., AI RAMAS ACELASHI CRACIUNESCU..CARE CREDE CA E DESTEPT..SI FACATURILE LUI..NU S-AU VAZUT....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pacala  •  26 noiembrie 2017, 11:41

@Tolontan: "De fapt, cu unele excepții de antrenori care au refuzat să abdice de la independența meseriei, printre care Olăroiu, Pițurcă și Hagi" e o gluma ? probabil singurul care a refuzat a fost Dan Petrescu.

ovidiu_3003  •  26 noiembrie 2017, 12:07

Alexandru Paleologul l a numit pe acest fiu de cioban un *** profund...trebuie sa reflectam mai mult asupra acestui oximoron al dl Paleologu ...jiji chiar crede ca se pricepe la fotbal fara sa urmeze nicio scoala ...o parte dintre romani il cred ...oare de ce ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  26 noiembrie 2017, 12:57

@ ovidiu_3003 Sa inteleg ca dumneata tii cu echipa preferata datorita patronului? Sau pentru ca este ajutata de Primarie? Becali nu este raul absolut...Cand nu aveai echipa nu asta era vinovat,nu? Daca presa nu- ti iubeste echipa pe cat ai dori- nu Becali este vinovat...Multi se cred mai buni decat Becali...Pentru multi nu este adevarat...Becali cu bune si rele,el le face ,el le trage...Poate ca l- am intelege mai bine daca pentru ce inseamna Dinamo sau Rapid lucrurile ar sta mai bine...Sa nu scape Rapidul pentru 2 milioane,Dinamo sa nu se vanda pentru mai putin de 5?

ovidiu_3003  •  26 noiembrie 2017, 13:23

Andrei F. pe tine te am dat la puncte cenzurate ...tu nu poti fi umilit ...jiji este cancerul fotbalului romanesc ...fara el am avea performante mult mai mari decat calificarea fcsb ului in primavara dupa ce Sporting a sters cu ea pe jos chiar la Buc ...pana si Burlanoiu si a dat seama de asta .

gigelos  •  26 noiembrie 2017, 13:41

Tolontan, discutând despre FCSB permanent îl aduceți pe Becali în prim plan. Ca și cum noi în discuțiile de pe aici , vorbind de GSP l-am pomeni mereu pe Felix al vostru .V-ar conveni ? Nu cred.Faceti un mare deserviciu fotbalului romanesc , MARE . Becali este principalul personaj din fotbalul romanesc.Am luat-o cu capul ? Pari om serios .Ce liniște a fost când erau ăștia în pușcărie, avea și Steaua performante. Mi -e mila de voi , sunteți *** ratingului. Sunteți citiți doar dacă pomeniți de cioban pentru ca ăștia sunt cititorii pe care i-ați format . Noi suntem formați de nea Vanea, de Mirajul Gazonului etc . Cred ca se împarte ca morisca, cu toată ceremonia lui Graur

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  26 noiembrie 2017, 14:18

@ovidiu_3003 • 26 noiembrie 2017, 13:23 Ce sa-i faci...Eu ma simt mai bine cu echipa invinsa de Sporting decat de ....Am si uitat cine v-a stricat inaugurarea....Steaua acasa la voi tot Sporting a parut...Apoi ce va tine pe voi cu echipa cea mai cea si pe altii ...desigur la fel, cei mai cei...sa fiti mai buni pe teren si in afara ?E rau Becali?Cu atat mai bine!!!!O sa fiti voi mult mai frumosi!!!

17 Mentori dementori  •  26 noiembrie 2017, 14:51

Cel mai mare sclav a şi apărut deja pe facebook cu o fâsâială .... numele lui complet este, ***. El a apărut inclusiv cu critici la adresa arbitrilor, noroc că nu se mai poate face nimic, şi scrumbia rămâne doar facebucistă. După episodul LOTF, când mimişor era mare flăcău, adică urla de se auzea până la Arena Națională, el trebuia să fie la "Cenaclu". Dar legea în ţara aceasta este pentru cei ce fură găini, şi ulcele din garduri, pentru infractori ca "mm" sau "gb" nu se aplică.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  26 noiembrie 2017, 15:25

Ce oierul e cum e stim asta cu totii. E un parvenit ca oricare caruia ii place publicitatea. E ridicol cu toate discuțiile despre bani, etc. Dar are dreptate. A adusgrămadă de fonduri in tara si in campionat. Are dreptate e patron si angajații trebuie sa respecte ce zice patronul. Dica stia in ce se baga. A fi angajat si sa respecte deciziile patronului nu înseamnă sa fii sclav ci ***ă. Asta e capitalismul. Toti care lucram pt paycheck suntem ***, numai ca i se zice mai frumos angajatii sau workers, cum se zice pe aici prin North America. Punct.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  26 noiembrie 2017, 16:16

Ha,ha....!!!!Revolutia culturala a GSP nu a tinut nici macar o zi!Titlu de acum din GSP.ro .desigur articol nesemnat....,,Umilit pe teren propriu! MM s-a faultat singur pe Facebook » De ce e fals tot ceea ce susține stelistul,,

MZM  •  26 noiembrie 2017, 17:07

Domnule C. T., dumneata si colegii nu faceti altceva decat sa respectati directiva GSP trasata de patron: "Despre Steaua, numai de rau!". Daca ai face o analiza statistica a articolelor aparute in Gazeta in ultimii 10 ani, sa zicem, vei constata ca 9 din 10 articole despre Steaua sunt denigratoare la adresa acestei echipe (staff, patron, jucatori). Aceasta atitudine este cu atat mai suspecta, cu cat doar Steaua este aratata cu degetul mereu, nu si alte echipe care chiar au probleme... grele, cum ar fi Dinamo, nu-i asa? Vorbesti de "adevarul dureros al unei relatii", de situatia "inacceptabila" in care se afla Dica si vrei sa-l determini sa plece, sa renunte. Dar el vrea sa continuie! Degeaba, voi ziaristii GSP vreti sa-l treceti strada cu forta! Cum te-ai simti daca pe cei de la Antena 3 si pe voi, cei de la Gazeta, niste ziaristi v-ar considera *** patronului vostru si ar insista sa parasiti aceste pozitii jignitoare pentru demnitatea umana?! Cum ati reactiona? V-ar face placere si le-ati multumi acelor ziaristi ca... v-au deschis ochii? D-le C. T., in fotbalul nostru sunt probleme mari (adevarate, nu inchipuite!) care ameninta sa-l distruga, cum ar fi: 1. meciurile trucate; 2. asocierea (cooperativa) catorva echipe pentru a impiedeca pe alta sa castige campionatul (Miriuta a declarat public ca asta va face daca Dinamo va accede in play-off!); 3. finantarea unor echipe din bani publici, desi la jocurile acestor formatii numarul spectatorilor e doar de ordinul zecilor sau sutelor; 4. construirea de stadioane din bani publici pentru echipe care au retrogradat si care au avut sau mai au probleme (dosare) cu intrarea si iesirea din insolventa. De ce nu se scrie in Gazeta nimic despre aceste probleme? Sunt ele mai putin importante decat "sclavia"lui Dica?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  26 noiembrie 2017, 20:09

Nu te inteleg.... Dar nu voi presa sunteti cei care l-ati creat pe Becali?!!!... Sau ma rog, daca nu l-ați creat 100 %, l-ati incurajat sa faca ceea ce face?!.... Nu l-ati dat de exemplu pe Becali in comparatie cu Negoiță?!!!... Voi sunteti cei ce întrețineți mizeria lui Becali si acum te miri ca nu se mai stie cei normalitatea?!!!... Este primul articol in care pur si simplu ma derutezi.

viorelu  •  27 noiembrie 2017, 11:17

becali e o paine de mancat pentru toti ziaristii de cancan din romania. doar presa il tine in atentia publicului.

gelu  •  27 noiembrie 2017, 12:41

D-le Tolontan, dvs chiar cititi comentariile? Daca da, atunci ati intelege ca postacii nu e prosti! Presa l-a creat pe acest interlop, sunt MII de articole in fiecare ziar. Dvs. spuneti ca il ironizati, dar de fapt il preaslaviti. Indirect. Pe Dvs va intereseaza doar RATINGUL. Si nu ca oamenii sa fie informati etc. Haideti s-a zicem pe aia dreapta!. GSP este *** numarului de clickuri date pe fiecare articol cu interlopul!!!!! Nu vrem sa-l ironizati etc ca omu' nu se simte. VREM SA IL IGNORATI 100%. SA NU MAI FIE IN GAZETA NUMELE LUI TIMP DE 2 SAPTAMANI!!! SE POATE??????? Chiar s Burleanu spunea pe fata ca Becali trebuie sa dispara. Dvs, la adapostul meseriei etc, ca informati lumea, va vedeti de interes si NE INTOXICATI (PE LANGA FAPTUL CA V-ATI PIERDUT PROPRIUL RESPECT DE MULT, DE CAND ATI CREAT ACEST PERSONAJ. HAideti sa vedem daca puteti sa ignorati acest fariseu 2 saptamani!!!!!Astep raspunsul Dvs.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează