Imagini noi cu incidentul din Piața Victoriei. Protestatarul Sandi Matei: ”Da, l-am lovit cu pumnul în față pe bătrân, dar după ce m-a înjurat și mi-a dat cu rucsacul peste umăr!”

Am ajuns să ne batem, civil contra civil, în miezul zilei în fața Guvernului României

duminică, 3 decembrie 2017, 6:58

UPDATE: Mesaj impotriva violentei al lui Tudor Chirila, care se opune pe facebook „escaladarii conflictului, din care nu va iesi nimic bun decat pentru cei care de-abia asteapta sa demonstreze ca in piata e o mana de huligani”.

Gabriela Firea a dat urii noastre reciproce un spațiu de întâlnire.

Și inevitabilul s-a produs.

Sîmbătă dimineață, la 10:54, doi oameni s-au luat la bătaie în Piața Victoriei. Ora exactă e ușor de stabilit pentru că există înregistrări.

S-au bătut nu jandarmii cu manifestanții, ci doi civili. Doi români cu opțiuni politice și civice diferite.

Și nu s-au împins, ci s-au bătut de-a dreptul!

1.000 de lei a primit amenda de la jandarmi Sandi Matei, care l-a doborat cu pumnul pe batran

Cei doi, un manifestant de 43 de ani și un bărbat vârstnic, s-au atacat întâi verbal. S-au insultat.

Apoi bătrânul a dat cu rucsacul în protestatar, iar protestatarul, mai în putere, i-a pocnit un pumn în plină figură, lovitură care l-a trimis pe vârstnic la pământ.

În ciuda tuturor apelurile la înțelepciune, inclusiv ale premierului propriului guvern, primarul general n-a realizat cât de provocatoare și de riscantă este organizarea unui târg în spațiul protestelor #rezist.

Târgul trebuia să dureze o lună. Și a ținut doar puțin după răsăritul soarelui.

Pentru că, în chiar primele ore din prima zi a inițiativei Gabrielei Firea, doi oameni s-au încăierat.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

***

Relatarea de mai jos e compusă din ceea ce istorisesc martori oculari.

O întregesc diverse filmări.

Când m-am apucat să strâng momentele, ziariști apropiați mi-au zis că ”Nu e mare lucru, s-au caftit doi fanatici! Plus că te vor suspecta și te vor înjura ambele tabere”.

Au dreptate că nu va fi o reconstituire bine primită. Și nici nu e cine știe ce, doar un fapt divers, care reverberează însă pentru că din anii 90 nu s-a mai ajuns la violențe între trecători, motivate politic.

Mici așa cum sunt, aceste informații nu-mi aparțin.

Sunt publice, așa că n-am niciun drept să le păstrez pentru mine doar de teamă că voi fi înjurat.

Bătaia ”politică” dintre cei doi civili s-a derulat pe trotuarul din fața Guvernului României. Un pic stânga față de axul central al Palatului Victoriei, acoperit cu un tricolor uriaș, prea mic pentru furia noastră comună.

Ar fi culmea lașității să eșuăm în a povesti ce se petrece în văzul lumii, pentru că ne-ar fi frică de oricine: de Guvern, de blamul public,  de #rezist sau de PSD.

Noi am avut acolo, total întâmplător, un coleg care a filmat cu un telefon mobil.

***

Răzvan Prepeliță, colaborator al Gazetei din Brașov și unul dintre câștigătorii premiilor ”Ioan Chirilă”, era două zile în București și a asistat la incidentul de ieri din Piața Victoriei.

El are o filmare pe care nu a văzut-o până acum nimeni.

În imagini se văd clar atât protestatarul imobilizat la pământ de către jandarmi, dar și bătrânul prăbușit, starea groggy a lui, cu sângele de pe fața nedumerită.

”Venisem în București vineri. Sâmbătă, Roxana, prietena mea, a vrut să vadă manifestația din piață și am ajuns acolo puțin înainte de 11 dimineața”, spune Răzvan Prepeliță.

Răzvan și Roxana sunt, ambii, susținători ai protestelor anticorupție.

”Eram pe trotuarul din fața Guvernului și priveam spre piață cum manifestanții se opun organizării târgului. La un moment dat, am auzit un zgomot dinspre Guvern și m-am întors”, povestește el.

Prepeliță continuă: ”Cred că zgomotul provenea de la momentul în care bătrânul îl lovise cu rucsacul pe protestatar. Eu am văzut doar riposta manifestantului. Bărbatul l-a lovit tare cu pumnul în față pe bătrân, care a căzut lemn pe spate. Mi-a fost teamă că s-a lovit la cap. Atunci am început să filmez cu telefonul”. 

Imaginile protestatarului Sandi Matei

Primele imagini care au apărut astăzi pe rețelele de socializare îi aparțin chiar protestatarului Sandi Matei, 47 de ani.

Ele descriu momentul de dinainte de relatarea lui Prepeliță.

 

Protestatarul se duce și-l întreabă pe omul cu rucsac în spate, care tocmai terminase de discutat cu jandarmii: ”Ce părere  aveți despre ce se întâmplă aicea?”.

La care trecătorul îi răspunde: ”Mă piș pe ăștia care se întâmplă aicea! Și pe tine mă piș”.

Sandi Matei replică: ”Comunistule, de ce vorbești așa, nesimțitule?!”.

Și continuă să-l filmeze pe om, urmărindu-l cu telefonul. Sandi Matei făcea de câteva ore o transmisie live din piață pe Facebook.

Bătrânul se întoarce cu spatele și se îndepărtează. Sandi Matei îl urmărește și îl filmează în continuare. Omul merge pe trotuarul din fața clădirii Guvernului și înjură repetat și variat: ”Du-te, mă, în p… mea”… ”Jigodie!”

Sandi Matei filmează și, după încă un set de înjurături, spune: ”Iată cum vorbesc pesediștii comuniști!”.

În acel moment, omul se întoarce, își ia un elan scurt și-l lovește cu rucsacul, ultima secvență surprinsă de telefon.

”M-am ferit și m-a lovit în umărul stâng. Telefonul mi-a căzut pe jos”, explică Sandi Matei, sunat aseară de ziar.

Imaginile lui Mălin Bot

A doua filmare îi aparține lui Mălin Bot.

Ea îl arată deja pe Sandi Matei culcat la pământ de către jandarmi.

O voce, ”cred că a mea”, avea să declare Mălin Bot întrebat de gsp, îi chestionează pe jandarmi în favoarea manifestantului: ”Ce înseamnă asta, lăsați-l, ce a făcut?!”.

”Într-adevăr, Bot nu văzuse pumnul protestatarului, pe care eu l-am observat clar. Mălin a zărit doar doi oameni la pământ și a filmat mai ales grămada formată în jurul protestatarului. Pe imaginile lui se văd inițial doar picioarele bătrânului căzut lat. Eu și Roxana ne-am îndreptat direct spre omul lovit. Nu știam ce a pățit”, rememorează Răzvan Prepeliță.

În ajutorul protestatarului sar mai mulți oameni din piață.

Imaginile lui Prepeliță – ”Ura reciprocă pe care am simțit-o acolo”

Imaginile lui Prepeliță, cea de-a treia înregistrare a evenimentelor, sunt realizate din direcția opusă celei a lui Bot.

Cei doi au venit unul spre celălalt, Răzvan Prepeliță e tipul înalt, îmbrăcat în haină galben-fosforescentă, din filmul lui Bot, iar Mălin Bot e silueta centrală din primul cadru al filmării lui Prepeliță.

Imaginile lui Prepeliță arată, într-adevăr, cum zace căzut bătrânul și cum e ridicat de la pământ.

”Pesedistul” are sânge pe față și pare dezorientat.

 

Fata blondă cu ochelari, care îl sprijină de o mână, este chiar Roxana, prietena brașoveanului. În partea cealaltă, ajută un protestatar.

”Omul era groggy, nu știa ce se întâmplă cu el. A spus că n-are nevoie de salvare, că vrea doar sacul, așa zicea. Apăruseră acolo deja mai mulți protestatari, care strigau la jandarmi să-l elibereze pe al lor. Și îl făceau comunist și pesedist pe bătrânul care era amețit în continuare”, relatează Prepeliță.

”Eu le-am zis manifestanților că eu și Roxana avem aceleași idei cu ei, dar că e grav ce s-a întâmplat și că o să fie urmări! În tensiunea aceea le-am zis că a fost împins și a căzut, dar sunt sigur că am văzut un pumn extrem de puternic, un pumn care l-a lăsat lat”, mai spune brașoveanul.

”Nu se pune problema să-l fi lovit mai mulți manifestanți pe bărân, așa cum am văzut că se scrie pe net. Asta nu e adevărat! Dar e adevărat că unul dintre ei l-a lovit tare, cu pumnul în plină figură, și că omul a căzut” Răzvan Prepeliță, colaborator al gsp 

”Au trecut multe ore, am plecat deja spre casă, însă mă tulbură ura pe care am simțit-o acolo, ura reciprocă”, încheie Prepeliță.

Asta a văzut și a filmat brașoveanul.

Ce au văzut alți oameni prezenți?

Mălin Bot: ”Sandi Matei mi-a zis că regretă că și-a pierdut cumpătul. N-a detaliat”

-Domnule Bot, ce ați văzut din incident?
-Protestam împotriva târgului Gabrielei Firea pus chiar aici, în Piața Victoriei. Eu filmam momentul în care manifestanții scriseseră din litere ROMÂNIA MOARE. Tocmai le adusesem eu două steaguri ale Uniunii Europene ca să-i încadreze și să dea mai bine. Am auzit un zgomot.

-Erați cu spatele la Guvern?
-Da, filmam către piață. Și am văzut ceva în direcția Guvernului, am văzut o fată blondă alergând și am înțeles  că se întâmplă ceva. Am traversat repede benzile de circulație și am început să filmez. Eu m-am concentrat pe Sandi Matei pentru că sentimentul meu a fost acela că jandarmii l-au agresat și, din greșeală, jandarmii l-ar fi răsturnat și pe celălalt bărbat.

-Deci ați văzut doi oameni la pământ și pe unul îl cunoșteați, era Sandi Matei?
-Da. Ca să vă explic: în 10 luni de proteste, eu nu am observat aici violențe. N-au fost violențe. Nici măcar țipete unii la alții n-au fost. De aceea n-am plecat de la premisa violenței când i-am văzut jos pe amândoi. Am întrebat în jur ce s-a întâmplat, am crezut că jandarmii s-au luat de Sandi.

-Și?
-M-am lămurit apoi că n-a fost așa și că bătrânul l-a înjurat și l-a lovit pe Sandi, care a ripostat. Dovadă că m-am dus la Sandi și i-am spus să-mi declare ce s-a petrecut. Și a zis că regretă că și-a pierdut cumpătul pentru că fusese înjurat și lovit. Bătrânul fusese ridicat de la pământ de fata blondă și de un manifestant.

-Sandi Matei v-a spus că l-a lovit cu pumnul pe bărbat?
-Nu. Sandi nu a detaliat.

-Mai departe ce ați văzut?
-Inițial, jandarmeria l-a eliberat pe Sandi, protestatarii l-au luat de acolo. Mai apoi, jandarmii au venit și l-au luat, l-au dus la poliție cu duba. Pe el și încă doi manifestanți. Lui i-au dat 1.000 de lei amendă și celorlalți doi câte 3.000 amendă, pentru că au încercat să-i împiedice pe jandarmi să-l ridice.

Sandi Matei: ”Da, l-am lovit cu pumnul! Dar jandarmii s-au purtat violent”

-Domnule Matei, ce s-a întâmplat?
-Filmam manifestația și o transmiteam live pe Facebook.

-Sunteți jurnalist sau o făceați ca simplu cetățean?
-Eu vin mereu în piață. Azi am venit la 6 dimineața. Filmam ca cetățean. Asta e singura noastră armă. Și am văzut un om pe trotuar cum discută cu jandarmii. Când am ajuns, bătrânul pleca. Jandarmul i-a spus: ”Rezolvați-o voi!”.

-Jandarmul i-a spus așa?
-Așa cred, așa am auzit.

-Și mai departe?
-L-am întrebat cum i se pare ce e aici, în piață. A zis că se pișă și pe ei, și pe mine. M-a scuipat. A plecat.

-Ați vorbit cu el?
-L-am făcut comunist. Am continuat să-l filmez, dar am stat la doi metri de el fără să-l agresez în niciun fel. Și când i-am zis, ”Uitați un pesedist comunist!”, s-a întors și m-a lovit cu rucsacul.

-În față?
-Nu, că m-am ferit. În umărul stâng m-a lovit. Îmi spărgea capul dacă mă nimerea. Vreau să vă mai spun ceva. Avea ceva tare în rucsac.

-Adică?
-O bilă sau o piatră. Am simțit-o. De aceea cred că a declarat la jandarmi că nu a pățit nimic, ca să nu-l percheziționeze.

-Un martor ocular susține că l-ați lovit cu pumnul în față pe bătrân.
-Da, i-am dat un pumn în față. Așa e.

-V-au dus la poliție?
-Nu atunci, cam după o oră. Și asta e anormal, felul în care m-au dus.

-În ce sens?
-Le-am zis: hai să dau declarații aici, la unitatea mobilă a jandarmeriei. N-au vrut. Ne-au luat și pe mine și pe fetele care trăgeau de mine așa, ca pe niște teroriști, și ne-au dus la Secția 1 de poliție.

-V-ați mai văzut cu omul care v-a lovit cu rucsacul și pe care l-ați lovit cu pumnul?
-Nu. Dar am înțeles că deja l-au reperat pe net și că e cel care manifestează mereu în față la DNA, împotriva lui Kovesi. Așa se zice.

-Ce vârstă și ce profesie aveți, vă rugăm?
-Am 43 de ani și sunt pensionat. Am fost tehnician. Să vă mai spun ceva: am o coastă ruptă de la intervenția jandarmilor.

-V-au spus medicii că e ruptă? Ați fost la spital?
-Nu, dar respir greu. Însă nu pot pleca acum, am treabă aici, în piață.

Poliția: ”Bătrânul lovit nu a dorit să facă plângere”

Ce spun oficialitățile?

Jandarmeria a confirmat printr-o declarație publică faptul că ”s-au dat trei amenzi pentru trei persoane, protestatari”.

Mai departe, eventualele cercetări țin de poliție, dacă jandarmeria a constatat posibile infracțiuni.

Poliția Capitalei susține că ”nu s-a deschis niciun dosar”.

Diana Sarca, purtător de cuvânt, explică pentru Gazetă: ”Colegii de la jandarmerie au aplicat sancțiunile, cele trei amenzi. Noi am fost practic doar gazdele lor, la Secția 1 de poliție. Dar nu s-a deschis niciun dosar pentru că persoana la care vă referiți că a fost lovită nu a dorit să facă plângere”.

Poliția Capitalei motivează că ”plângerea victimei este obligatorie pentru deschiderea dosarului în cazul infracțiunii de lovire și alte violențe”.

Gazeta nu a reușit să identifice și să discute cu cea de-a doua persoană din incident, bătrânul care lovește cu rucsacul și apoi primește un pumn în față.

***

Deocamdată nu au apărut imagini cu momentul complet al loviturilor reciproce.

E foarte puțin probabil ca ele să nu existe, având în vedere densitatea camerelor de trafic rutier din zonă și măsurile video de protecție ale Palatului Victoria.

Vor apărea filmările cu cadre de sus?

Totul s-a petrecut ziua, central și la doi metri în fața curții Guvernului României.

Și nu, acest text nu e despre ”tefeliști” și nici despre ”pesediști”, așa cum se numesc, în dispreț reciproc.

E despre doi oameni, fără generalizări și categorii.

Pentru că atunci când apelezi la bătaie nu mai vorbești în numele unei cauze.

Așa cum spunea Isac Asimov, ”violența este ultimul refugiu al incompetenței”.

 

Comentarii (339)Adaugă comentariu

Iulian  •  4 decembrie 2017, 14:13

Un biet bunic și-un pumn în far.Gura a bătut ochiul.De ce este nevoie de plîngere dacă există înregistrări video?Adică,ăla dă un pumn și Poliția zice :da,domnule,a dat,dar nu s-a depus plîngere,deci e ca și cum nu s-ar fi întîmplat nimic.Clar.Pînă la urmă,poți să ocupi un spațiu public fără autorizație?Eu cred că nu.După cum vedeți autoritățile reacționează la proteste cu tîrguri de colinde,cu luminițe și declarații de primăreasă indignată.Forțele de ordine au fost puse în încurcătură încă o dată,ele acționează la ordin și nu conform legii.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 14:21

@Crimson Veritas - interesele Romaniei si configuratia votului cetatenesc spui?... Hmmm... poti sa-mi spui cum a functionat "configuratia votului cetatenesc" cand idolii tai (da, e ironie!) politici au incercat de 2 ori suspendarea unui presedinte votat de cetateni? Cum a functionat "configuratia votului cetatenesc" cand s-a decis prin referendum reducerea la 300 de parlamentari si inca trebuie sa-i suportam pe toti acum? tot "statul paralel" lucra si atunci? Cum nu exista "norma legala care sa-ti permita" nu exista nici care sa-ti interzica, lasa vrajeala asta de nuante. Matale esti o diversionist care aplici logica inversata desi nu cred ca este locul sau prublicul tinta aici @Andrei F - n-am folosit niciun epitet. Am folosit adjective. Diferenta este ca adjectivul exprima caracteristici mai frecvente, mai uzuale (de pilda, a fi prost). Da, pot numi tari si le-am numit. Le repet pe unele: Franta, Germania, Italia, Belgia, mai recent Spania. Peste tot au loc manifestatii muuult mai violente, nici nu se compara cu acest fasait pe care unii postaci vor sa-l transforme in "anarhie".

Kasapu  •  4 decembrie 2017, 14:23

De cand ciuma rosie si comunisti sunt cuvinte vulgare sau jignitoare ??? De ce se cenzureaza cuvantul comunist ?? Sti ce inseamna incitare la violenta ???

ionutangel  •  4 decembrie 2017, 14:36

din nefericire acesti pensionari voteaza cu psd(***) .dragnea ,seful acestei mafii ,s-a remarcat pana acum prin sustinerea infractorilor in parlament ,prin eliminarea libertatii de exprimare(primul lucru pe care il face o dictatura) ,prin nerezolvarea problemei haitelor de *** agresivi(desi a promis acest lucru cand a fost ucis ionut anghel).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doru  •  4 decembrie 2017, 14:38

gataa... m-am prins... ! multumesc protestarului ca m-a luminat. intreaga poveste este pusa la cale de gadea si badea pentru a compormite #rezist. nici lui sergiu nicolaescu nu i-ar fi iesit un asemenea scenariu. ambii protagonisti au luat bani de la voiculescu. ce chestie domnule... fantastica manipulare! noroc ca m-am prins la timp.

Sorin C.  •  4 decembrie 2017, 14:44

Dialogul si comunicarea sunt singurele cai care pot asigura ca traim intr-o democratie. Violenta si pierderea cumpatului nu au dus la nimc bun niciodata.

Andrei F  •  4 decembrie 2017, 14:56

@Vlad • 4 decembrie 2017, 14:21 Nu intelegi sau doar te faci...?Eu te-am intrebat daca in tarile acelea institutiile de ordine sunt lasate voit sa fie mai slabe decat o mana de oameni...?Argumente...Domnul de 43 de ani a fost pus la pamant pentru a fi retinut dar au intervenit prietenii domnului si jandarmii au ramas de fazan...2 .Peste o ora cand s-a venit iarasi cu retinerea domnului jandarmii parlamentau cu acesta ....De exemplu li se spunea ca domnul a mai fost retinut si a fost tare nemultumit pentru ca a stat la sectie 3 ore...3. In filmuletul de la venire domnului de 43 de ani se vede cum asta trece ca prin branza prin gardurile de protectie si politia locala,firma de paza,politia nationala plus jandarmi....Mai mult ii jigneste pe acestia.Un jandarm ii da dreptate domnului Sandi si accepta vinovatia celor care asigura ordinea !!!!!5. Chiar si domnul Sandi este nemultumit pentru ca a fost amendat doar cu 1000de lei !Si a fost amendat pentru tulburarea ordinii nu pentru lovire...Desigur cetateanul de rand o sa se simta dupa tot acest film foarte in siguranta,nu?Adica domnul Sandi poate lovi un alt om de fata cu atata lume ,cu atatea forte de ordine si dumitale nu ti se pare nimic dubios...?Crezi ca dumneata ai putea face asta?Sau sa distrugi un bun public ?Ai curajul sa postezi pe pagina de socializare atata ura la adresa unor oameni care reprezinta ceva in Stat?....Si un presedinte poate fi suspendat in Romania legal.Ai fi fost de aceeasi parere daca presedintele se numea Ponta sau Dragnea,nu?Referendumurile si atunci cand reprezinta vointa cetatenilor tot trebuie sa respecte legea.Cei 300 de parlamentari se pot implementa doar cu o noua Constitutie...Altfel degeaba folosesti adjective sau epitete.

bg  •  4 decembrie 2017, 14:56

Cand relatarea unei altercatii intre 2 indivizi anonimi strange peste 300 comentarii, iar o alta despre siguranta pacientului in sist. medical strange doar 16 comentarii, asta spune multe despre preocuparile noastre si cred ca ar trebui sa ne dea de gandit la toti. Incotro romani?

Valentin  •  4 decembrie 2017, 14:58

Sa facem o recapitulare - un protestar care filmeaza hartuieste un batran care vrea sa plece, batranul incepe sa spuna injurii si loveste cu un rucsac spre mana protestarului - atat se vede pe prima inregistrare . Apoi pe urmatoarea inregistrare se vede batranul cazut la pamant cu fata acoperita de sange si un grup care elibereaza un infractor din mainile jandarmilor care-l incatusau. Daca asa ceva se intampla in america - infractorul care a lovit era arestat impreuna cu grupul de infractori care incearca sa-l elibereze, inclusiv folosind armele din dotare grupul opunandu-se arestarii.

marian  •  4 decembrie 2017, 15:32

bg.-falimentul e aproape stai linistit.

Adi  •  4 decembrie 2017, 15:32

Toti suntem zmei pana cand se intoarce roata si vine jandarmul / politistul si trage de noi...apoi ne transformam si spunem ca suntem nevinovati, "dar ce am facut sefu`" :)) ...ca m-a sugrumat jandarmul, ca m-a tras de par, ca m-a lovit - dar ce vreti oameni buni? sa vina sa va ia cu grija sa nu va spargeti ca si cum ati fi din portelan... Respect oamenilor de Piata care protesteaza pasnic si nu isi pun mintea cu ceilalti care incita la proteste, mai ales persoane in varsta (un batran poate sa iti fie tata si tu dai cu pumnul in el ) - Rushine ; rushine celor care incita si mai ales celor care raspund la incitare....noi astia tineri, in floarea varstei care nu suntem iesiti la pensie - unde am fost cand la alegeri ? sunt curios cati din piata au fost la alegeri....nu cred ca sunt mai multi de 50%.... Imi pare rau pentru jandarmi / politisti ca trebuie sa suporte frigul din cauza unora care nu stiu exact de ce sunt acolo sau cum ar trebui sa fie un protest... Respect fortelor de ordine insa pacat ca nu exista o lege aspra - daca cineva ridicat pe sus pe jandarmi e luat pe sus si lovit (intentionat / neintentionat) face sesizare - acel jandarm e verificat pana in panzale albe - oare or fi multi jandarmi care te calca pe cap ca asa vor ei sau pentru ca totusi ti-o meriti. Pacat nu exista o lege aspra si sa fie puse tunurile cu apa rece pe protestatarii care sunt violenti / incita etc - ar fi ideal pe o astfel de vreme. Sa se inteleaga foarte clar: nu sunt PSDist, PDList, ALDEist, USRist sau ce va mai trece prin cap ; sunt o persoana care a fost in piata si am vazut ce tip de oameni sunt de ambele tabere.....

Crimson Veritas  •  4 decembrie 2017, 15:56

Cateva mentiuni ... nu s-a incercat suspendarea presedintelui ales ... acesta chiar s-a realizat ... in 2 randuri ... in baza Art. 95 din Constitutia Romaniei. Constitutia Romaniei ... prevede expres dreptul Parlamentului de a SUSPENDA (NU DEMITE) presintele in exercitiu ... in anumite conditii (ia mai cititi si voi ... ca nu ma plateste nimeni sa va dau consultata in drept constitutional). La fel si Presedintele are dreptul sau, de a dizolva Parlamentul Romaniei ... in anumite conditii ... Sunt considerate de CR ... fail-safeuri ... impotriva abuzurilor de puetere ale unor institutii, sau inca;lcari grave ale CR. Dreptul Presedintelui este mult mai puternic ... pentru ca acesta poate practic 'demite Parlamentul' ceea ce se intelege prin dizolvare ... urmata automat de alegeri parlamentare anticipate ... pe cand Parlamentul nu are decat dreptul de a SUSPENDA Presedintele ... ceea ce inseamna ca in urma referendumului, acesta poate fir re-confirmat in fuctie ... chiar daca a incalcat grav Constitutia Romaniei ... ceea ce este din punctul meu de vederew ... inacceptabil ... intr-un Stat de Drept ... un stat care se supune legilor, si in primul rand Constitutiei .. .sa nu existe un mecanism corect prin care este aparata Constitutia Tarii. Referendumul cu 300 de parlamentari ... nu reprezinta decat o consultare a populatiei ... realizata de catre presedintele in functie, Basescu, de la acea vreme ... care nu are nici o valoare imperativa. Mai mult decat atat ... este o aberatie ... care conform Legilor actuale si tratatelor la care Romania a aderat ... nu poate fi pusa in aplicare ... in alte cuvinte ... Basescu si-a batut joc de voi. In Romania nu pot fi 300 de parlamentari ... pentru ca numarul parlamentarilor minoritatilor ... sunt garantate de UE ... pe cap de locuitori ... indiferent de legislatia interna ... ceea ce areinsemna ... ca la 300 de parlamentari ... minoritatile din Romania plus UDMR ... ar avea 30% din mandatele de parlamentari ... afectand grav ecuatia reprezentari in Parlamentul Romaniei ... si subinand drepturile majoritatilor colegilor electorale ... condamnate la sub-reprezentare ... am avea ceva de genul ... 1 parlametar ... la 100.000 de cetateni romani majoritari ... vs. 2 sau chiar 3 parlamentari ... la 100.000 de mii de cetateni romani minoritari ... inca o data ... repet ... Basescu si-a batut de voi ... profitand de faptul ca nu cunoasteti nici legile ... nu sunteti capabili nici de o gandire ... matematica / logica ... simpla! Statul Paralel lucreaza de pe vremea lui Nastase ... el l-a conceput priumul ... acum vorbim de metastaza.

Marian  •  4 decembrie 2017, 16:46

Tolontan e ultimul jurnalist din Romania, alaturi de cei de la Intact, care are dreptul sa faca vreo investigatie jurnalistica, atata timp cat banii cu care e platit provin de la puscariasul Dan Voiculescu, securist cu state vechi, patronul Antenei 3. Cat despre bataia iscata intre cei doi, vreau sa vad pe cineva care e injurat si lovit de un pensionar comunist ca cel in cauza si sa nu riposteze. Sa nu uitam ca acesti batrani sunt cei mai mari dusmani ai Romaniei, ai copiilor si nepotilor lor, votand orbeste cu PSD si ALDE ***. O seara placuta si Sarbatori Fericite de Craciun!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  4 decembrie 2017, 17:00

Ok ... si pentru ca nu vrem sa discutam de Cauzele acestor evenimente ... si mai alest Cauza Principala ... existenta Statului Paralel ... atunci stam si discutam despre Efectele existentei Statului Paralel, fiecare caz in parte ... acesta este doar unul din multele efecte ... care puteau fi Prevenite .... prin aplicarea Legilor in Vigoare (in speta asta Legea 60/1991 si dictate sacnctiunile prevazute de Legeas 61/1991 ... inca din Primavara lui 2017). Cu tot respectul pentru deontologia ... gazdei noastre ... aici nu vorbim de o altercatie ... intre 2 cetateni, ci de o agresiune a unui cetatean impotriva altui cetatean. Este interzisa de Lege ... inclusiv filmarea sau fotografierea unui cetatean, care nu este persoana publica, fara consintamantul acestuia ... cetateanul cum ii spuneti d-voastra ... Batran ... a fost hartuit (Art 208 din Codul Penal Roman ... din cap Infractiuni contra Liberattii Persoanei) de catre cetateanul cum ii spuneti d-voastra 'Tanar' ... sanctionata cu inchisoare de la 3-6 luni sau amenda ... la care se adauga (concur de infractiuni) infractiunea de 'Lovirea sau alte violenţe' ... de la Art 193 din Codul Penal Roman ... macar aliniatul (1) ... care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani ... Pentru concurs se aplica sanctiunea mai grava, si in nici un caz nu se pote lua in considerare circumstante atenuante, mai ales ca vorbim de concur de infractiuni ... deci cred ca amenda este in afara discutiei ... luandu-se in considerare si profilul agresorului (puteti sa va familiarizati cu el). Din pacate ... declansarea raspunderii penale ... pentru ambele infractiuni ... cer plangera prealabila a persoanei vatamate. Am inteles ca ... victima ... nu doreste sa faca plangere pentru ca este citez 'scarbit de atitudinea fortelor de ordine' ... deci felicitari ... Statul Paralel ... castiga ... este un ... deterent ... un descurajator ... pentru cetateanul de rand ... in apararea proprilor drepturi si liberatati ... Welcome to Romania 99-100! Cetyatenii sunt scrabiti si descurajati de autoritati ... ziaristii zugravest ... concurs de 2 infractiuni impotriva liberatatii [persoanei si integritatii corporale ... ca 'altercatie'. Fortele 'de ordine' au actionat GRESIT din toate punctele de vedere ... infractiunile s-au petercut chiar sub nasu lor ... legea spune ca agresorul trebuie imobilizat, si perchezitionat corporal. Dimpotriva avesta a fost 'eliberat' de catre un grup de 'protestatari' ... care au comis Infractiunea de 'Favorizarea infractorului' (Art 264) ... daca exista o intelegere prealabila puteam vorbi chiar de complicitate. Din nou Fortele 'de Ordine' stau impasibile si nu reactioneaza ... in sensul aplicarii legii. Deci ... intelegeti despre ce vorbim? Penbtru cei care au demontat bunurile primariei ... va rog sa cititi ... art. 251-254 ... privind Distrugerea si Tulburarea de Posesie ... cu mentiunea ca Primaria Capitalei ... a facut plangere in acest caz pentru incalcarea Art. 254 dein Codul Penal.

Johanes  •  4 decembrie 2017, 17:59

Are 43 de ani, e pensionat....cu 5 ani vechime, si ii face pe pesedisti "asistati" si pe batranii care au muncit si cotizat zeci de ani "***" Astia sunt "#Rezistentii' vostri, si la asta s-a ajuns, sa bateti batrani pe strada

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  4 decembrie 2017, 17:59

Ar trebui ca malin bot si sandel matei sa comunice cat costa biletul ca sa putem traversa fara a fi loviti piata victoriei, proprietate personala a #rezist, iar ionut chirila sa ne spuna daca putem plati online.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 18:06

@Crimson Veritas - peste fix 18 zile Romania comemoreaza cu lacrimi, flori si lumanari un grup de "infractori, agresori, tulburatori si distrugatori de posesie !" Oare toti suntem *** in tara asta, numai tu esti ala lucid si logic. Bun asa! Insusi blestematul de partid-stat, dupa aceste "abuzuri" din '89 (DA, exista si atunci o lege, o constitutie, niste drepturi asa cum erau ele) le-a dat celor in viata certificate de revolutionari si BANI! ce sa mai intelegem, ia explica-ne tu citand constitutia si articolele ei... Si baieti (atat tu cat si Andrei F), daca nu puteti raspunde concret unei intrebari, cel putin nu deviati subiectul. Asta este scoala de postacism si am fumat d-astia ca voi destui. N-am afirmat nicaieri ca s-a facut ceva ILEGAL in cazul suspendarii lui Basescu sau in cazul referendumului pentru 300. Repet intrebarea: CUM S-A TINUT COND atunci de votul popular (dpdv moral) ? Intreb asta pentru ca efectiv imi vine sa vomit cand vad cat de des se invoca votul din 2016... ca si cum votul din 2016 ar trebui sa ma lege pe mine sau pe altii ca mine de calorifer si sa suport toate tampeniile facute pe banii mei. @Andrei F - dezviaza CAT vrei tu discutia catre cetateanul de 43 de ani si ce a facut el acolo (o sa te mai bag in seama putin dupa care te ignor). Este treaba lui sa plateasca si este treaba jandarmeriei sa-l sanctioneze in orice mod prevede legea. Eu iti spun doar 2 lucruri AXIOME (adica nu trebuie demonstrate) iar daca le contrazici devii penibil. 1. cand un individ te jigneste si apoi te loveste, 9 din 10 oameni Homo Sapiens (nu roman, olandez sau etc) s-ar apara si ar lovi inapoi. Inainte de legi, jandarmi, justitie etc. Asta este firea si demnitatea umana. Dar aici am sentimentul ca suntem amandoi de acord, daca ai alta parere... n-am chef sa intru in polemica asta pt. ca sunt peste nivelul ei; Dovada ca pana si jandarmeria sta la dezbatere cu asa-zisul agresor pentru ca realizeaza si ei unde este adevarul. 2. Si aici te atac frontal PAM-PAM! faptul ca din pct. 1 se face atata tevatura si scandal penibil nu arata decat directii subiective si manipulatoare de interpretare. Tactica de postacism platit sau (daca apare si prostie de ultima faza) neplatit. Au sarit toti *** in sus: Catalin Radulescu, Firea, sigur RTV si A3 cu toti vagabontii statului perpendicular (NA!, vezi Crimson, pot si eu sa gasesc state cu alte agende) sa amlpifice acest *** desi, in timpul asta, undeva in tara asta, votantii PSD (cel mai probabil) *** (***), ***. Iar pe mine trebuie sa ma intereseze de un mos idiot, agresiv si agramat (by the way: ala a luat amenda?) si de unu' care ia dat un pumn in freza... Ei bine NU MA intereseaza, ceea ce ma intereseaza este sa combat postaci si agitatori de meserie in cel mai ironic si uneori chiar si jignitor mod cu putiinta. Sper sa ma ajuti draga Andrei, pentru ca interesul pentru adevar si dreptate este comun.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  4 decembrie 2017, 18:18

@Vlad • 4 decembrie 2017, 18:06 Domnule Vlad ,e clar!Multumesc lui Dumnezeu ca nu am aceeasi demnitate pe care o clamezi dumneata.Daca inca ne mai raportam la pornirile *** ce rost mai are sa vorbim?Punct!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 18:22

@johanes A numi pe cineva psd-ist si comunist NU E o jignire. M-ar bucura sa se asimileze in vocabularul romanesc ca o jignire, traiesc si lupt pentru acest deziderat dar mai e de tras pana atunci... Dovada ca nu e jignire: exista o multime de partide comuniste reprezentate in parlament, exista romani (80% chiar) care au votat cu Iliescu la 2 ani dupa o revolutie impotriva comunismului in care au murit 700+ romani. Exista imebicili care-l jelesc pe ceausescu an de an la mormant. Si existi TU, care ai acces la net si ti se permite sa ai o opinie libera si necenzurata (Asta ultima a fost putin cruel, recunosc :), no offence ). Dar n-am putut sa ma abtin cand vad cum il transformi pe mosul *** agresiv si agramat in victima iar celalalt, care ramane sa fie sanctionat, i se ia interviu, isi recunoaste fapta, plateste amenda, este identificat cu nume, prenume etc... ala este AGRESORUL Ofensiv. Ala este #rezistentul bataush", gata, am gasit anarhistul din piata. Ca sa folosesc o vorba din popor: "*** *** ca asa este ?!" N-a batut bai flacau "batrani pe strada" s-a aparat impotriva unui batran *** agresiv, nu mai da tu nuante melodramatice acestui eveniment ca nu ai destul material in cutia craniana sa faci asta. Lasa-i pe aia care citeaza din Constitutie sa continue dezbaterea

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 18:30

@Andrei - d-le Andrei: tu poti fi al 10-lea din cei 10... se poate, n-am nimic impotriva si respect asta. Dar asta nu te pune in postura sa-i judeci pe ceilalti 9. Eu traiesc zi de zi in jurul unor oameni educati cu profesii respectabile si te asigur ca niciunul nu ar accepta aceasta jignire fara raspuns. Repet: RASPUNS nu pornire. Ca tu sustii ca aia a fost o pornire (vad ca faci referire la porniri), te inseli amarnic: pornirea a fost a mosului agramat. Asa ca... da-mi voie sa-ti citez o replica dintr-un film genial, "The hateful eight". Suna cam asa: "but my friend, I'm sure you already knew that".

Iulian  •  4 decembrie 2017, 18:36

Eu am văzut un bărbat în vârstă hărţuit de un golan frumos şi liber, care se simte deranjat (gestul lui agresiv a semănat mai mult cu o încercare de a alunga o muscă enervantă) şi primeşte în schimb un pumn în ochi. Ăştia ne sunt tinerii frumoşi şi liberi. E de ajuns să se uite urât unul la tine şi îl acuzi de comunism sau psdism (de parcă asta ar fi o crimă în sine), deci pasibil de una în freză. Nu vă mai comparaţi, mă, cu tinerii din 90, ăia nu băteau moşnegi şi nu distrugeau bunurile statului, nici nu blocau circulaţia. Nici nu înjurau pe oricine nu era de aceeaşi părere cu ei (mi-am luat multe, de câte ori am susţinut că totuşi PSD a făcut şi câteva lucruri bune). Şi totuşi au luat-o de la mineri. Mă uit pe facebook şi nu văd nici o dezaprobare pe pagina rezistului, pentru actul derbedeului. În schimb, toată lumea jubilează că alţi derbedei sar asupra jandarmilor ca să îl elibereze pe infractor. Pe rezist scrie "Luaţi mâna de pe popor". Golanul ăla e poporul? Ce aţi spune dacă s-ar abţine jandarmii şi când vor veni nişte muncitori sau ceva galerii să vă altoiască? Aştia care vă credeţi democraţi, sunteţi de fapt nişte anarhişti. Mă gândeam că aduceţi a fascişti, că vă pretindeaţi de dreapta. Cică noi suntem ăia cinstiţi şi muncitori, nu asistaţi social psd-işti. Până când văd că cel mai rezistent membru al rezistului este pensionar la 43 de ani. Pensionat înainte, cine ştie cu câţi ani.

Crimson Veritas  •  4 decembrie 2017, 18:36

D-le Vlad ... faptele comise in 1989 ... nu au fost legale (infractiuni evidente dupa codul penal in vigoare de atunci) ... ele au fost amnistiate de Statul Roman ... dupa rasturnarea regimului Ceausescu. Nu inseamna ca nu s-au comis infractiuni ... a fost doar inlaturata raspunderea penala printr-o decizie a autoritatii de Stat. Intre timp s-au pus bazele unei Ordini de Drept si a unui Stat de Drept (Statul in care primeaza Suprematia Legii si Constitutiei) ... respectarea legii nu este optinonala sau selectiva ... de catre toti subiectii ... iar aplicarea legii nu este nici ea optional ... 'lovitura de stat' ... 'instigarea la lovitura de stat' reprezinta infractiuni. Eu dau atentie foarte mare la ... nuante ... numai ca aici nu este cazul ... cei care participa la manifestatile publice neautorizate conform prevederilor Legii 60 / 1991 ... prin incalcarea oricaror dispozitii din acea legea ... se afla sub incidenta legii 61 / 1991 ... care vine cu un regim de sanctiuni contraventii. Dreptul de Protesta intr-un spatiu este cel incadrat legal de catre Legea 60 / 1991 ... nu este prevazut de alta lege sau alta reglementare legala. Deci da Dreotul la Protest este recunoscut, priotejat de lege ... dar cu indeplinitrea unor conditii si obtinerea unor autorizatii de la Primarie! Altfel nu vorbim de dreptul de a protesta ... ci de o incalcare a legii ... si in definitiv un Abuz de Drept.

Andrei F  •  4 decembrie 2017, 19:34

@Vlad • 4 decembrie 2017, 18:30 Domnule ,axioma dumitale nu este axioma!!!!Daca ne raportam fix la cele intamplate ..sa-i multumim lui Dumnezeu pentru ca teoria dumitale acum 2 zile a fost infirmata!!!!Jandarmii au fost loviti ceva mai tare decat pensionarul de 43 de ani si au fost si insultati...Daca si jandarmii erau dintre cei 9 din 10 ce rezulta?Iti mai asumi teoria? Atata teorie cand e clar ca in Romania sunt oameni care lor li se aplica legea distorsionat?Si nu ma mir, vor ca in continuare sa fie asa.Pentru fratele fostului Presedinte niste ziaristi au mers pana in a face nebun un procuror...Deci si eu sper ca principiile dumneavoastra sa se aplice .Dar cui?

basil  •  4 decembrie 2017, 19:36

Corect Iulian! paradoxal, dar pensionarii de 71 de ani sunt niste puturosi, asistati social, pesedisti, comunisti care se plimba toata ziua cu tramvaiul in vreme ce pensionarul #rezist de 43 de ani e un tanar frumos, de dreapta, intreprinzator/privat care tine in spate pe toti hotii si banditii.......

dan  •  4 decembrie 2017, 19:39

Pentru Crimson Veritas: Din 1991 pana azi, legislatia si regulamenele de functionare a structurilor din subordinea MAI au cunoscut modificari. Azi, Jandarmeria RESTABILESTE ordinea si linistea publica inclusiv prin forta, fiind structura militarizata de nivel national. Faptul ca protestatarii au reusit sa-l retraga pe agresor din custodia lor inainte de a fi predat Politiei in vederea declansarii procedurilor cercetarii penale, este imputabil Jandarmeriei, iar seful de dispozitiv este responsabil. De asemenea, Jandarmeria are si atributii de documentare a evolutiei unor situatii care pot degenera in crize, conjunctura in care inregistreaza evenimentele cu aparatura video din dotare. Daca sustii ca "Politia Locala chiar nu are atributii in acest sens", atunci pentru ce este bugetata aceasta structura de ordine si liniste publica ? Pentru ce s-a intamplat, este cel putin culpabil primarul GVF.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 20:44

@Crimson Veritas - faptul ca statul a amnistiat faptele din 89 este o CONSECINTA si o procedura juridica DUPA ce s-a decis ca sunt eroi. Daca-mi amintesc bine, lumea iesea cu lumanari si lacrimi inainte de a iesi Veritas & Co sa le citeasca constitutia. In litera legii erau infractori, in spiritul legii erau eroi sau cum? Atunci nu exista un "stat paralel" ?? AAAA!!! intre timp statul paralel (ala care a amnistiat abuzurile) a devenit STAT de drept si brusc este BUN sau cum iti mentii tu principiile si afirmatiile ? ! Chiar vrei sa mai continui discutia ? Ai cu ce sau vii iarasi cu articole de lege IN LITERA? De ce nu s-au dat amezi in Februarie pentru ocuparea abuziva a spatiului public? (se lua o suma IMENSA la bugetul de stat). Cate autorizatii s-au emis in Barcelona pentru adunarile separatiste ? Ce autorizatii s-au dat la Paris pentru comemorarea cu 1 mil de oameni a Charlie Hebdo? Ce autorizatie s-a dat la marsul pentru Colectiv la 2 zile dupa blestematul 30 Octombrie... ? @basil • 4 decembrie 2017, 19:36 - tehnica de generalizare din lipsa de ratiune si minim de judecata. Sa-ti explic: NU "pensionarii de 71 de ani" ci DA - mosul agresiv si agramat. daca nu faci diferenta, nu mai scrie pe forumuri; NU "pensionarul rezist de dreapta" - nu mai politiza in drepta si stanga, e tehnica subversiva de manipulare. Nu se iese in strada din ratiuni politice ci MORALE. Daca nu faci diferenta, nu mai scrie pe forumuri. Daca ai merge in strada ai vedea ca sunt mai multi oameni de stanga decat de dreapta. @Iulian • 4 decembrie 2017, 18:36 - tu "ai vazut" ce ai vrut tu, iti validezi propria vedere si continui aberant. Ceea ce s-a intamplat cu adevarat, a vazut o tara intreaga, nu intereseaza pe nimeni "viziunile tale". Pentru viziuni, vezi Game of Thrones; "Tinerii din 90" sunt si ei acum in strada; (numai un i.d.i.o.t. ar putea generaliza incadrand 500K oameni intr-o singura categorie, dar asta este doar o paranteza) "Tinerii din 90" au distrus infinit mai multe bunuri ale statului decat manifestantii din 2017 care au distrus o jumatate de *** in 10 luni. Nu mai dezinforma ca un p.a.p.a.g.a.l. (daca ma cenzureaza, afla ca te-am comparat cu o pasare cu pene colorate care imita zgomote) invocand comparatii aberante; Daca "jandarmii s-ar abtine" cand vor veni muncitori sa "NE" altoiasca (majuscule la "NE" pt ca n-am timp sa-ti explic TIE ca acolo sunt toate categoriile sociale care n-au treaba cu vreo organizare comuna, nu exista vreo ginta, clan sau grup organizat) - n-am replica decat jignitoare, eu sunt muncitor si nu vreau sa altoiesc pe nimeni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basil  •  4 decembrie 2017, 21:04

Vlad, sa-ti explic si eu tie! In ultimele luni exista o afirmatie perpetuata de media si scandata/pusa pe pancarte care spune ca "pensionarii care voteza psd au nenorocit tara", ca "pensionarii sunt asistati sociali si de aceea voteza PSD care le da cate o punga de mancare". Adica generalizare si incitare la ura plus o prezentarea angelica a celor acre demonstreza: tineri, curati, intreprizatori care fac bani, platitori de taxe si impozite, generatori de profit pe care psdul il fura ca sa-si plateasca votantii, aka pensionarii! Or, se vede acum ca unul dintre cei mai vocali si activi demonstranti este, culmea, pensionar! Adica, asistat? PSDist? Cersetor? Asta e, cum s-ar spune, definitia ironiei!

Nn  •  4 decembrie 2017, 21:52

Circ pe banii romanilor,urmeaza o iarna grea in urma scumpirilor a devalorizarii leului iar noi gustam circ eftin facut de actualii conducatori,iti vine sa vomiti si sa fugi din tara asta de ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  4 decembrie 2017, 23:30

@basil • 4 decembrie 2017, 21:04 - atunci dragul meu, ia-ti disputa personala si poart-o cu acea media si cu cei care fac aceste afirmatii!! Nu CAPTA subiectul acestui articol ca sa-ti faci dumneata munitie pentru rafuiala cu o idee! Pentru ca ASTA FACI! Daca te uiti in articolul lui Tolo, pe la finalul frazei apare urmatoarea precizare: Și nu, acest text nu e despre ”tefeliști” și nici despre ”pesediști”, așa cum se numesc, în dispreț reciproc. Nu, este despre cum se poate inflama ABSOLUT ARTIFICIAL o situatie minora. Si cand spun minora ii acord deja prea multa importanta. Eu tot sustin de cateva postari ca este absolut penibil sa incadrezi intr-o singura categorie pe toti manifestantii din piata. Ma bucur ca-mi dai dreptate si ca vezi ce daunatoare este generalizarea mai ales cand este facuta in mod directionat si instrigator!

Robert M  •  5 decembrie 2017, 0:06

Isi da cineva seama ca dupa 1947 , sovieticii au transformat aceasta frumoasa tara cu un potenital enorm intr-un teritoriu al urii si al dezbinarii. Cati mai stiti ce a reprezentat anul 1947 pentru tara asta blestemata sa fie la granitia cu Rusia. Toata civilizatia si toata cultura au fost suprimate de bolsevici care nu isi doreau contrapartida, ci o masa inerta de roboti fara pareri , fara personalitate fara initiativa. 50 de ani am fost educati sa nu ripostam, sa nu ne intrebam , sa nu deranjam sistemul, sa nu fim rationali, ci doar unitati irationale capabile de munca la norma. Rusii ne-au facut sa ne uram, sa ne turnam intre noi, sa renuntam la orice idee de om liber , sa facem orice e nevoie ca sa fie bine pentru sistem ,nu pentru oameni.Urmand sistemul , omul neo-sovietic avea avantaje, manca in plus o mamaliga, i se dadea in plus 1 kg de carne , practic i se asigura un plus in procesul de supravietuire. Iata-ne 30 de ani mai incolo , unde omul de mai sus manat de instinctul arhaic, face aceleasi treburi pe care le-a invatat in tinerete. Pe sovietic il intalnesc in tramvai unde ma impinge sa stea el jos , il gasesc la coada unde se baga in fata sa fie primul ,il gasesc pretutindeni.Sovieticul s-a resemnat pe termen lung,pentru el nu exista decat supravietuirea pe termen scurt cu orice cost. Ma simt obligat de istorie sa ii las sa isi faca toate mojiciile pe care le-au mostenit, dar totusi nu cumva mojicia lor la vot ne-au adus unde suntem? Mai poate o relicva sovietica sa voteze si sa decida viitorul unei natiuni ? Da, poate.

Codrut Coldea  •  5 decembrie 2017, 0:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  5 decembrie 2017, 5:58

Pentru kasapu Bine bine mai lasa-ma in pace cu saboanele astea cu comunismul ca tot ce fac in Caitalism de 28 de ani e sa consum si sa platesc " bill" uri ! Mai am putin si dau "ortul popii " si tot ce fac e sa muncesc sa ajung acasa sa ma " benoclesc la digi migi " sa maninc sa adorm si sa incep la fel ziua urmatoare .

Dorin  •  5 decembrie 2017, 8:42

deci protestatarii injura Guvernul. o sa ma duc si eu in piata sa ii injur pe ei , am acest drept ?

basil  •  5 decembrie 2017, 9:28

Draga Vlad, generalizarea este penibila si cand e facuta pentru "tabara" cealalta, nu? Nu toti demnstranti sunt niste *** brutali asa cum nici toti psdistii sau toti cei care nu demonstreaza nu sunt niste comunisti prosti si asistati! Nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

king david hotel  •  5 decembrie 2017, 11:30

Dorin, daca faci asta o iei pe cocoasa si tinerii frumosi de pe forumuri vor spune ca ai meritat-o, comunist batran ce esti (si vor spune ca nici nu e injurie!! Paradoxal, dar astia au impresia ca sunt democrati si liberi, desi mental sunt mai aproape de minerii din 90, abrutizati si cu adevarul unic in fata ochilor! Sandy e exponentul tipic, nu degeaba e lider pe acolo!

Andrei F  •  5 decembrie 2017, 11:51

@Dorin • 5 decembrie 2017, 8:42 Nu este bine sa faci exercitiul de democratie si sa injuri nici in fata la Cotroceni...Acolo legea se respecta...Sunt cetateni care au fost amendati pentru ca au scandat cu Presedintele de fata...Nu care cumva sa-ti treaca prin cap ca in fata Cotroceniului sa indraznesti macar sa muti un parapet un centimetru mai incolo-doar sa dezmembrezi ceva...Pentru ca o sa fi saltat si in secunda doi retinut...Pentru ca asa este in tara asta...Unii sunt mai egali decat altii...Si nu o sa ma mir daca eu o sa fiu cenzurat iar altii pot trece cu injurii la adresa celor ca mine....Pentru ca asta e ,,Regula jocului,,...

king david hotel  •  5 decembrie 2017, 12:52

Andrei F, ai dreptate pentru ca se practica un dublu standard dubios: presedintele este ales de cei buni, parlamentul de cei rai si guvernul e numit tot de cei rai. Presedintele cel bun ales de cei buni doar a semnat ca e de acord cu guvernul...

Patraulea  •  6 decembrie 2017, 18:49

Matei Săndel este membru al Partidului Mișcarea Populară sector 3 și a candidat la alegerile locale pe lista consilierilor. Este una și aceiași persoană cu nelipsitul protestatar de la orice manifestare anti-PSD din ultimii ani și care se recomandă Sandy Matei pe Facebook. Vezi link-ul din numele meu.

Thor  •  26 aprilie 2021, 15:11

La distanta de 3 ani de atunci o protestatara a ciumei rosii Avocata Cosmina Cerva ii da un sut *** *** de 20 si ceva de ani pt ca a navalit peste ele sa le strice recuzita de protest , iar *** desi era jandarmeria langa ei , cheama politia si mai mult cheama ambulanta *** . Acestor doua protestatare li s-a deschis dosar penal . Deci putem sa vorbim de dubla masura ? ala omoara un om ca si bunicul lui si nu pateste nimic iar aceste doua intra la bulau *** aplicat unui *** consilier al lui Vlad Voiculescu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează